Το τέλος της Αριστεράς
23/06/2015 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος της Αριστεράς

Όταν σιγά – σιγά ο αριστερός εσμός που κάνει κουμάντο αρχίσει να αποσύρεται στην μνημονιακή του κόλαση, τότε θα μπορέσει να ξεπηδήσει η νέα αστική δημοκρατία που θα αναλάβει να επαναφέρει την ομαλότητα στην Ελλάδα και την αποκατάσταση του ονόματός της που τόσο έχει καταβαραθρωθεί.

Όποιος δει τις τελευταίες ώρες τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια θα θυμηθεί το γνωστό ποίημα του Βάρναλη «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα».

Σε δραματική κατάσταση, κατακίτρινοι μετά τη μεγαλειώδη συμφωνία που τους έφερε ο αρχηγός τους, ψελλίζουν λέξεις τύπου «κάναμε ότι μπορούσαμε», «δεν είναι νέο μνημόνιο αλλά συμφωνία – γέφυρα», «να δούμε το τελικό κείμενο», κι άλλες τέτοιες ανοησίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Προσμένουν κάποιο θάμα από τις Βρυξέλλες, μια δήλωση για το χρέος για να έχουν από κάπου να πιαστούν, να πάνε στη Βουλή να ψηφίσουν έστω και με κρύα καρδιά αλλά τουλάχιστον με κάποιο άλλοθι.

Μαζί τους βεβαίως και οι ψεκασμένοι που αναρωτιούνται πώς θα κάνουν την κωλοτούμπα καθ’ ότι ολίγον … εύσωμοι. Όμως, στους ΑΝΕΛ υπάρχουν περισσότεροι που δεν θα καταψηφίσουν τη συμφωνία διότι που θα ξαναδούν εξουσία; Να χάσει ο Καμμένος τις παρελάσεις και τις στολές εκστρατείας; Να χάσει τα ακριβά ταξίδια στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις… κορυφής με τους ανθυπο-υφυπουργούς; Κορόιδα είναι;

Αν δε γίνει καμιά «στραβή» το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπειγόντως και με τη Ζωή να έχει το όπλο παρά πόδα. Αλλά να δούμε να στέλνει κλήση στον Τσίπρα για να καταθέσει σε κάποια επιτροπή για τα μνημόνια και τι στον κόσμο. Ή για να μην πούμε ότι μόλις βάλει και η ίδια την υπογραφή της στο νέο μνημόνιο θα πρέπει να διατάξει την… βίαιη αυτοπροσαγωγή της στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. Είναι ικανή να στείλει εισαγγελέα στο σπίτι της αυτή.

Πέρα από την πλάκα και πέρα από το κωμικό της υπόθεσης να βλέπεις τους άλλοτε αντιμνημονιακούς υπερπατριώτες να δικαιολογούν μέτρα 8 δις ευρώ χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ τα είχαμε προβλέψει. Πρόκειται για το τέλος των ψευδαισθήσεων όπως αυτές καλλιεργήθηκαν επί μακρόν από την Αριστερά η οποία πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο έκανε καλή δουλειά. Χάρη στην αντιμνημονιακή της ρητορεία, χάρη στους χαρακτηρισμούς των αντιπάλων ως Γερμανοτσολιάδες και προδότες, έκανε και κάνει καριέρα ο Τσίπρας και η παρέα τους.

Ποιος θα ήξερε τον Παππά, τον Σκουρλέτη, τον Λεουτσάκο ή τον Φίλη και τον Διαμαντόπουλο αν όλοι αυτοί δεν έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό και δεν προκαλούσαν εθνικό διχασμό; Ποιος θα τους γνώριζε στο δρόμο αν επί μια πενταετία δεν κατηγορούσαν τους πάντες με τα χειρότερα λόγια για πράγματα που και οι ίδιοι κάνουν τώρα;

Δυστυχώς η Ευρώπη λειτουργεί με κανόνες που δεν αρέσουν στην Ελλάδα Ασφαλώς και οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει τεράστια εγκλήματα απέναντι σε έναν λαό που έχει υποστεί τα πάνδεινα. Μια χώρα που έχει χάσει το 25% του εισοδήματός της αντιμετωπίζεται με τον χειρότερο τρόπο από τους «εταίρους» που είναι περισσότερο «εταίρες». Όμως, πέραν των τεράστιων ευθυνών που έχουν οι Ευρωπαίοι, πέραν των σημαντικών λαθών που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ένα μεγάλο μέρος της νέας συμφοράς που θα βρει τους Έλληνες φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Το θερμό… καλωσόρισμα που έκαναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον… μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη χειρότερη καταδίκη του, την πιο μεγάλη του τιμωρία. Όμως, είναι και η δικαίωση του Σαμαρά για όσα έλεγε και έκανε αλλά και όλων εκείνων που τόνιζαν ότι οι δρόμοι είναι δύο: Αυτός της ευρωπαϊκής πορείας με σκληρά μέτρα ή εκείνος της ρήξης με καταστροφή.

Οι φωνές της λογικής είχαν προειδοποιήσει από πέρυσι το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα είναι κοντά στο να βγει από την κρίση και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε, υπέκυψε στις φωνές του λαϊκισμού και τώρα πληρώνει τα επίχειρα της προδοσίας.

Δυστυχώς την μεγαλύτερη πληρωμή θα κάνει ο ελληνικός λαός ο οποίος θα υποστεί βάναυσες θυσίες τις οποίες θα μπορούσε να είχε αποφύγει αν όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι αριστεροί δεν πουλούσαν παραμύθι και τζάμπα πατριωτισμό και αντίσταση. Ο λαός θα πληρώσει το άνοιγμα της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες του Βαρουφάκη ή τους πελάτες του Κατρούγκαλου, δηλαδή τα μόνα… επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσει να πληρώνει τους άθλιους κρατιστές που δεν έχουν κάνει ούτε μια σωστή πρόταση σωτηρίας της χώρας. Ένα πακέτο μέτρων χωρίς καμιά αναπτυξιακή διάσταση, χωρίς κάποια κίνητρα για να έρθουν επενδυτές να κάνουν δουλειές, να μειώσουν την ανεργία, να αυξήσουν τα έσοδα από τη φορολόγηση. Τίποτε, μόνο αντικίνητρα και κατάρρευση κάθε έννοιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Όμως, το τέλος του ψεύτικου κόσμου που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως είναι η απαρχή για κάτι καινούργιο. Αφενός για την κατάρρευση του αριστερού συστήματος που έχει στηθεί και καταδυναστεύει τα πάντα και αφετέρου η δημιουργία νέων πολιτικών δυνάμεων ή η αναγέννηση παλαιών πολιτικών σχημάτων που μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Το τέλος της αριστεράς στη χώρα μπορεί να είναι η αρχή για να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της πατρίδας άνθρωποι με όραμα, με αξίες, με πιστεύω στην Ελλάδα και με άδολη διάθεση για προσφορά. Όταν σιγά – σιγά ο αριστερός εσμός που κάνει κουμάντο αρχίσει να αποσύρεται στην μνημονιακή του κόλαση, τότε θα μπορέσει να ξεπηδήσει η νέα αστική δημοκρατία που θα αναλάβει να επαναφέρει την ομαλότητα στην Ελλάδα και την αποκατάσταση του ονόματός της που τόσο έχει καταβαραθρωθεί. Δεν είναι πολύ μακριά η ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 23/06/2015 14:41:38

  Ας αφήσουμε καλύτερα τον όρο αστική δημοκρατία....Εχει εξευτελιστεί το αστική με τα όσα είδαμε τον τελευταίο καιρό... Ποιος υπερασπίστηκε δημοσίως την αστική δημοκρατία τα τελευταία δύο χρόνια? Πέρα από τον Ράμφο, τον Μπουτάρη και.... δεν θυμάμαι άλλους ,όλοι τρέχανε να αρπάξουν ότι προλάβουν και θαυμάζανε την παλαβοαριστερά. Αν υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη να καθαρίσει ο χώρος της αριστερας από παλαβούς, ακόμη περισσότερο ανάγκη υπάρχει ο χώρος της αστικής λεγόμενης δημοκρατίας να καθαρίσει από τους τυχάρπαστους εκφραστές της... Ας ξεκινήσει πρώτα η νδ και η δεξιά την κάθαρση....Υπάρχουν άπειρες δηλώσεις και υπερήφανοι δηλωσίες που έτρεχαν εθελοντικά να υμνολογήσουν την πρώτη φορά αριστερά , την υπερήφανη και αξιοπρεπή φωνή της Ελλάδας, τις παλαβομάρες του μπαρουφάκη... Αει σιχτίρ λεβέντες....Ολοι σας...Όταν θα σας ξανακούσουμε θα έχει γυρίσει η πλάκα. Θα ακούμε άλλα τραγούδια τότε. Το κακό είναι ότι ο κόσμος ξεχνά εύκολα.. Τα σαλιγκάρια είναι αθάνατα...και επιβιώνουν πάντοτε σε όλες τις καταστάσεις.. Στα δύσκολα κλείνονται στο καβούκι τους, κρύβονται και περιμένουν τον καλο καιρό. Μετά ξέρουν..Ερποντας, γλύφωντας και καμιά φορά με τα κέρατα τους ανοίγουν δρόμους και επιβιώνουν...

  • Αστακιωτης avatar
   Αστακιωτης @ ορεσείβιος 24/06/2015 07:34:47

   απόλυτα σωστος ορεσειβιε

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 23/06/2015 15:44:51

  Ο ελληνικός λαός τον Ιανουάριο του 2015 ψήφισε ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ, αναρχοαυτόνομους κι απάτριδες για κυβέρνηση, επειδή υποσχέθηκαν επίδομα άγαμης θυγατέρας και πάλι. ΔΑΡΒΙΝΙΚΑ καθαρά, δεν έχει προσαρμοστεί στο 1989, το τέλος του κομμουνισμού και το 2001, το τέλος της παγκοσμιοποίησης και την απόρριψη της από το Ισλάμ. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,
  ψηφίσατε, εν έτει 2015, ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ, απάτριδες ενώ είμαστε στη Μέση Ανατολή, Αριστεριστές, αναρχοαυτόνομους και μιζαδόρους του 12% για κυβέρνηση.

  Το ότι πήρατε 36%, δεν είναι θρίαμβός σας επί της πραγματικότητας, αλλά προάγγελος της εθνικής τραγωδίας, του ακρωτηριασμού της χώρας και της τζιχάντ που έρχεται και προκαλέσατε.

  Γι ΑΥΤΟ οι διαδηλώσεις, γι αυτό θα λέω περήφανος στα παιδιά μου ότι ''τουλάχιστον δεν ψήφισα τους παλαβούς που μας έκαναν πρόσφυγες''.
  .
  ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, και το κάνατε για μια σύνταξη άγαμης θυγατέρας. ΜΠΡΑΒΟ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΤΤ 23/06/2015 16:52:12

   ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ μέ μία λέξη. Δέν ἱδρώνει τό αὐτί τους καθ᾿ ὅτι στόχος ἐπετεύχθη: ἀνάληψη ΕΞΟΥΣΙΑΣ γιά πρώτη (καί τελευταῖα) φορά. ῾Η τελευταῖα σοβιετία στήν Εὐώπη ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ ΤΤ 23/06/2015 17:09:00

   θα πρέπει όμως και να αναλογιστούμε τις γκάφες στελεχών της ΝΔ που έστειλαν τους απελπισμένους. Το 36% του Τσίπρα δεν είναι αριστεριστές, αλλά απελπισμένοι άνθρωποι.. Άμα έχεις το Βαρβιτσιώτη να αγριεύει τον μικροιδιοκτήτη ακινήτων, τότε είναι φυσικό ο Τσίπρας να κάνει ταμείο την ημέρα των εκλογών. Επιμένω ότι τα πιο χοντρά λάθη και οι μεγαλύτερες φραστικές γκάφες της κυβέρνησης Σαμαρά οφείλονται στη "φιλελεύθερη" πτέρυγα. O Τσίπρας πάτησε στα λάθη και τις ατάκες, έταξε και ένα σωρό παραμύθια, με αποτέλεσμα ο απελπισμένος να τσιμπήσει. Ο απελπισμένος πολύ φοβάμαι ότι δεν νοιάζεται για το αν θα έχουμε ευρώ διότι θεωρεί ότι αυτός δεν έχει να χάσει τίποτα.

   • ricasso avatar
    ricasso @ ουδέτερος 23/06/2015 21:48:12

    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Λαός που σε αυτή τη διεθνή συγκυρία ψηφίζει Διαμαντόπουλο και κυρία Τασία είναι άξιος της μοίρας του.

 3. δημης avatar
  δημης 23/06/2015 17:44:56

  "το τέλος της αριστεράς "...ΝΑΙ.... ΟΧΙ το τέλος των Αριστερών που: -Είναι σε όλα τα κόματα (μετά τις εγκύκλιες σπουδές στο ιεκ -τεε κνε) -Που έμαθαν να είναι πρόθυμοι ,ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα , τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό κλπ... -Που έμαθαν τον καπιταλισμό τόσο καλά που έγιναν υπουργοί ,πρωθυπουργοί ,μεγαλοεπιχειρηματίες,μεγαλοεκδότες ,μεγαλοδιασκεδαστές-μεγαλοηθοποιοί ,μεγαλοδημοσογράφοι ,μεγαλοασφαλιστές ,που κάνουν μπίζνες με κράτη απέναντι από τον Ατλαντικό κλπ -Που είναι καθαγιασμένοι δημοκράτες -καθηγητές ,αρχιστοχαστές ,που κουβαλούνκαι περιφέρουν τα παράσημά τους στους χώρους που σιτίζονται και που τομόνο αριστερό που θυμούνται είναι η τσέπη τους.... Το φαινόμενο βέβαια ΔΕΝ είναι Ελληνικό. Είναι και Ερωπαϊκό -Συμμαχικό "εταιρικό" Μιάς και οι εταίροι Ταγοί οι περισσότεροι τις αριστερές τους ιδέες -περγαμηνές εκπορνεύουν....

 4. Naruto avatar
  Naruto 24/06/2015 09:18:24

  Κάντε λίγη υπομονή , το ποτήρι της μεταπολίτευσης θα το πιούμε ολο , λίγες σταγόνες έμειναν και ας είναι οι πιό πικρές , το κατακάθι . Η ελληνική σοβιετία θα τελειώσει με την συριζαϊκη τζαμαχιρία . Να παρακαλάμε μόνο τον Θεό να μην έχουμε εθνικές τραγωδίες και χαμένες πατρίδες . Ηδη οι βαλκάνιοι γείτονες μυρίστηκαν ψοφίμι και ανοίγουν τα παλιά τεφτέρια . Θεωρούν εαυτούς αδικημένους απο την Γιάλτα και εφόσον η αχάριστη Ελλάδα θέλει να αποσπαστεί απο τους νικητές δηλώνουν πρόθυμοι να πάρουν την θέση της ( απο άρθρο ρουμάνικης εφημερίδας) . Ευτυχώς ο εξ ανατολών τσαμπουκαλής αφέντης κύριος πασών των υπερβολών έχει φωτιά στα μπατζάκια του με την Συρία και δεν μας καταδέχεται τελευταία . Είναι πιά η ώρα και για εμάς να κλείσουμε το κεφάλαιο αριστερή μεταπολίτευση και να οικοδομήσουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του ανταγωνισμού , της δημιουργίας και της λογικής .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Naruto 24/06/2015 11:53:46

   Πόσο εύστοχο σχόλιο... Πίνουμε το κατακάθι, τις πικρές τελευταίες σταγόνες...

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 24/06/2015 12:08:10

  Δεν είχαμε φτιάξει ποτέ πραγματική αστική δημοκρατία, πάντοτε ένα κακέκτυπο της Δύσης ήταν. Τώρα είναι η ώρα να γνωρίσουμε πρώτα σωστά την κοινωνία μας και μετά να χτίσουμε ένα καθεστώς, ένα πολίτευμα που να μας ταιριάζει ως λαό. Δυστυχώς δεν έχει προκύψει ακόμη ο Έλληνας Max Weber που θα μας εξηγήσει με ακρίβεια και λεπτομέρεια τι είδους κοινωνία έχουμε, ώστε να κάνουμε μετά και τα υπόλοιπα.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 24/06/2015 13:00:14

   Διογενη... Ο Ελληνας Max Weber δεν ξερω εαν εχει προκυψει...αυτο που ξερω ειναι οτι το Ελβετικο κρατος δεν θα ηταν αυτο που ειναι σημερα χωρις τον Καποδιστρια. Τι παραπανω δηλαδη εχουν οι Ελβετοι που ακολουθουν νομους και τον τροπο λειτουργειας τους κρατους , που τους εδειξε πριν απο 100 περιπου ενας ελληνας?? Σημ. Ξερω ειναι συντομη ερωτηση, αλλα ξερω οτι θα το αναλυσεις σε βαθος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.