Το νέο... ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό
27/08/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο... ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

Η νέα πολιτική άπατη του Τσίπρα

Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα αλλά δεν παίρνει την αυτοδυναμία. Μάλιστα υπάρχει και το σενάριο να είναι δεύτερο κόμμα ή να νικήσει αλλά με τέτοια ποσοστά που θα χρειαστεί συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όμως, ο Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του είπε ότι δεν θα γίνει αυτός πρωθυπουργός συνεργασίας με τον Μεϊμαράκη. Ομοίως και με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Αφού λοιπόν αποκλείει τους «γάμους» με αυτά τα τρία… ανάξια γι’ αυτόν κόμματα, τι μένει με βάση τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα; Να συνεργαστεί με το ΚΚΕ, πράγμα αδύνατο, να συνεργαστεί με τον Λαφαζάνη, πράγμα ανόητο και να το συζητά κανείς ή να συνεργαστεί με τη… Χρυσή Αυγή, άντε και το μαξιλάρι του Λεβέντη αν μπει στη Βουλή. Λέτε να έκανε κάτι τέτοιο;

Μάλλον απίθανα όλα τα σενάρια, οπότε επανερχόμαστε στο πρώτο, αν σκεφτούμε αυτό που είπε ο Φλαμπουράρης, ότι δεν θα γίνουν άλλες εκλογές. Το σενάριο λοιπόν λέει συγκυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ή με κάποιο ή κάποια από αυτά. Και βεβαίως δεν μπορεί προεκλογικά να το παραδεχθεί αυτό ο Τσίπρας και κοροϊδεύει τον κόσμο. Ξαναρχόμαστε λοιπόν στο μεγάλο δίλημμα: Γιατί να κάνει μετεκλογικά κάτι που μπορεί να κάνει τώρα και να μην πάμε σε ανούσιες εκλογές;

Μήπως το σχέδιό του είναι να διώξει τα βαρίδια από το κόμμα, δηλαδή Λαφαζάνη, Ζωή, Βαρουφάκη και λοιπά νεοσταλινικά κατάλοιπα και να στήσει ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, «καθαρό», αστικό με επικάλυψη… αριστερής σοκολάτας; Κάτι δηλαδή σαν… τα κουφέτα που από μέσα είναι «μαύρα» και απ’ έξω πάλλευκα σαν αθώες περιστερές.

Είχαμε εδώ και μήνες γράψει στο Antinews ότι η μόνη ελπίδα ενός 40άρη πολιτικού όπως ο Τσίπρας για να έχει μακρά πολιτική καριέρα, ήταν να… αστικοποιηθεί. Δηλαδή να γίνει ένας αρχηγός κόμματος που θα ξεφύγει από τις αριστερίστικες ιδεοληψίες και θα κάνει άνοιγμα στο κέντρο δημιουργώντας ένα νέο ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως θα έχει πιστοποιητικά αριστεροσύνης που όπως ξέρουμε περνάνε στην Ελλάδα.

Αυτό φαίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός και πρέπει να προσέξουν τα κόμματα από το κέντρο και πέρα διότι δεν είναι ανόητος. Είναι τακτικιστής και οπορτουνιστής. Εδώ άδειασε τους συντρόφους του ετών μέσα σε μια νύχτα και δεν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το νέο αστικό κόμμα που θα εκπροσωπεί και την αστική τάξη και τον λαουτζίκο; Γι’ αυτό δε θέλει συνεργασίες με κανέναν και ζητά αυτοδυναμία. Γι’ αυτό έχει γίνει μνημονιακότερος όλων και τον εξυμνούν οι ξένοι. Γι’ αυτό και χαίρεται που του φεύγουν οι ημίτρελοι ακροαριστεροί, αυτό το 4% που στην πορεία δυνάμωσε και είναι μεγαλύτερο.

Θα δούμε πολλά στις εκλογές αυτές. Θα δούμε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε χάρη στον πόλεμο κατά του μνημονίου να κάνει καριέρα υπερασπίζοντας ένα χειρότερο μνημόνιο.

Θα δούμε αρκετά αντιμνημονιακά μέτωπα που όμως θα έχουν και σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Αυτό που δε θα δούμε είναι ένα καθαρό αντιμνημονιακό κόμμα αλλά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ίσως εκεί παίξει μπάλα η Ζωή με τον Βαρουφάκη.

Αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή πριν μεταλλαχθεί θα επιχειρήσουν να στήσουν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα δούμε το νέο «κόμμα Τσίπρα» που μένει να αλλάξει και όνομα και σύμβολα για να ξεχωρίζει από τον «ΣΥΡΙΖΑ 2» του Λαφαζάνη. Αυτό είναι το σχέδιο του πρωθυπουργού για την πολιτική του κυριαρχία. Να «αλώσει» τον ζωτικό χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, να κλέψει τους νοικοκυραίους της ΝΔ, και να έχει καβάτζα στα αριστερά του ή ακόμη και τους γραφικούς τύπου Λεβέντη. Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, όπως τότε που ο Ανδρέας έστηνε τη νέα Ένωση Κέντρου αλλά με αριστερή φρασεολογία, μέχρι που «μπουκώθηκε» από τα σκάνδαλα.

Ίσως τελικά να μην του κάνουν τόσο κακό οι αποχωρήσεις στελεχών της άκρας αριστεράς και των συνιστωσών. Ίσως του κάνουν το καλύτερο… μεσοπρόθεσμο δώρο. Η κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου θα δοκιμάσει το σχέδιο του Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 27/08/2015 06:47:09

  Σίγουρα, αυτό είναι το σχέδιο. Η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος τύπου παλαιοΠασόκ, με σκοπό τη ...μακροημέρευση και την εξασφάλιση της εξουσίας. Το ερώτημα είναι αν οι ακραίες για τους πολίτες σημερινές συνθήκες, μπορούν να επιτρέψουν αυτού του είδους τις βολικές αυταπάτες. Με ανεργία 30%, με αδυναμία πραγματοποίησης δημοσίων επενδύσεων, με αποκλεισμένη τη δυνατότητα αθρόων διορισμών, με αποκλεισμένη τη δυνατότητα αυξήσεων μισθών και λοιπών παροχών, το ...πελατολόγιο συρρικνούται απελπιστικά και οι προοπτικές του ανεδαφικού εγχειρήματος μέσω της δοκιμασμένης μακροχρονίως εξαγοράς των ελαστικών συνειδήσεων, ματαιώνεται. Μάλλον εκτός τόπου και χρόνου ακόμα μιά φορά, βρίσκονται οι επιτελείς του κοιμισμένου όρθιου Τσίπρα, του μνημιοπρεπή. Τον παραμυθιάζουνε τον έρμο και θα ξυπνήσει απότομα, στην άγρια πραγματικότητα όπου με κόπο επιβιώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που μάταια διανοείται να κοροϊδέψει με φτηνές απλοϊκότητες.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/08/2015 07:29:40

  Δικό τους πρόβλημα των πασόκων πως θα λέγονται.

 3. airman avatar
  airman 27/08/2015 07:36:09

  Η αλήθεια είναι πως με μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ λύνεται το "πρόβλημα" διακυβέρνησης της χώρας για μια δεκαετία. Όπως έγινε και τη δεκαετία του '80. Είναι δε γεγονός ότι πρέπει πλέον να σταματήσουμε να εκλέγουμε κυβέρνηση για να κάνουμε εκλογές και να κάνουμε εκλογές για να εκλέξουμε κυβέρνηση. Κατά προτίμηση σοβαρή!

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/08/2015 07:42:17

  Δεν μπορεί να γίνει νέο πασοκ το σύριζα γιατί έχουν αλλάξει ριζικά οι συνθήκες. Δανεικά και δωράκια τέρμα, οι γεωπολιτικές ισορροπίες είναι εναντίον μας και οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη αρχίσει να τα σπάνε.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Παράξενος 27/08/2015 12:35:16

   Και δεν υπάρχει και το χρήμα!

 5. Δρόμος avatar
  Δρόμος 27/08/2015 07:51:17

  To πανούργο σχέδιο Τσίπρα τελείωσε την 5η Ιουλίου. Τότε πήγαινε για την απόλυτη εξαπάτηση του κόσμου, αλλά του γύρισε ανάποδα. Αφού δεν κατάφερε να βγάλει το ΝΑΙ που τόσο επιθυμούσε ώστε να έχει το τέλειο άλλοθι για να κυριαρχήσει, τώρα ότι και να κάνει το μόνο που μπορεί να καταφέρει (και αυτό με βοήθεια από παντού....) είναι να περιορίσει την πανωλεθρία της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο άνθρωπος αυτός, τους δούλευε όλους και ιδίως τα συντρόφια του που ονειρεύονταν ρήξεις... και άλλα.... Μια χαρά τα είχε υπολογίσει διότι άν του έβγαινε η ιστορία, όντως θα γινόταν κυρίαρχος και με τις ευλογίες... του ανυποψίαστου κόσμου. Φαίνεται ο θεός όμως είχε άλλα σχέδια και τον ξεσκέπασε στο λεπτό. Τί είπε ο Βαρουφάκης? Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού μετά τα αποτελέσμετα και οσμίστηκα τον αέρα της ήττας.... Παγιδεύτηκε στο παιχνίδι που έστησε ο ίδιος και θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 27/08/2015 10:03:15

  Το παλιό ΠΑΣΟΚ έδινε χρήματα στο πόπολο από τα δανεικά κι αγύριστα. Στο νέο ΠΑΣΟΚ τα χρήματα δεν υπάρχουν για να χαρίσει. Ο σοφός λαός ειναι συνάμα και καλομαθημένος.

  • airman avatar
   airman @ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 27/08/2015 11:03:33

   Και σοφός και καλομαθημένος δε δένει. Το κρίσιμο μέγεθος είναι η αντίδραση των καλομαθημένων, δεδομένου ότι η σοφία δεν περισσεύει. Και η αντίδραση των καλομαθημένων είναι δυστυχώς ατάθμιτη.

 7. aris avatar
  aris 27/08/2015 11:35:08

  "Είχαμε εδώ και μήνες γράψει στο Antinews ότι η μόνη ελπίδα ενός 40άρη πολιτικού όπως ο Τσίπρας για να έχει μακρά πολιτική καριέρα, ήταν να… αστικοποιηθεί. Δηλαδή να γίνει ένας αρχηγός κόμματος που θα ξεφύγει από τις αριστερίστικες ιδεοληψίες και θα κάνει άνοιγμα στο κέντρο δημιουργώντας ένα νέο ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως θα έχει πιστοποιητικά αριστεροσύνης που όπως ξέρουμε περνάνε στην Ελλάδα." Το ερώτημα είναι γιατί η στρατηγική του Τσίπρα δεν ξεσκεπάστηκε προεκλογικά τον Ιανουάριο αλλά προκρίθηκαν επιλογές που οδήγησαν πολλούς ψηφοφόρους να πιστέψουν το "πρώτη φορά αριστερά", δίνοντάς του την ευκαιρία να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στην συνέχεια στην μετάλλαξη του κόμματός του.

  • Naruto avatar
   Naruto @ aris 27/08/2015 13:01:06

   Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θα γινόταν πιστευτά όλα αυτά τότε και προφανώς τα γνώριζε μόνο ο ίδιος .

 8. Peter K. avatar
  Peter K. 27/08/2015 12:22:27

  Η μεγάλη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ό Αντρέας ανέβασε τις συντάξεις ενώ ό σημερινός τις μειώνη.Άρα δεν έχει μέλλον το παιδί.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ Peter K. 27/08/2015 13:47:07

   Σίγουρα. Την επόμενη φορά θα ψηφίσουμε έναν που θα ανεβάσει τις συντάξεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι μόνο προεκλογικά...Το θέμα είναι να τον ανακαλύψουμε γιατί κρύβεται καλά τώρα...

 9. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 27/08/2015 12:27:04

  Εμπρός Ανδρέα, για μια Ελλάδα νέα. Ιστορία του Ανθρώπου

 10. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 27/08/2015 13:03:43

  Ο φιλόσοφος Αντισθένης ο κυνικός (445-365 π.Χ.), συστηματικά απέφευγε όσους τον πλησίαζαν να του πιάσουν κουβέντα για σοβαρά θέματα που δεν γνώριζαν. Κάποτε, ένας άσχετος που παραβρέθηκε σε μία τέτοια σοβαρή συζήτηση, θέλησε και αυτός να λάβει μέρος. Και τότε ο Αντισθένης τον διέκοψε, λέγοντας: "Η συζήτηση είναι ένα είδος εμπορίου. Αν λοιπόν εσύ, θέλεις να συμμετέχεις στη συζήτηση χωρίς να διαθέτεις Κεφάλαια, εμπόριο δεν γίνεται. Βαίνομεν προς χρεωκοπίαν." (σαν σήμερα) http://tinyurl.com/odml94k

 11. Naruto avatar
  Naruto 27/08/2015 13:12:07

  Είναι γεγονός οτι το οχι της 5ης Ιουλίου τον εκτροχίασε απο τα σχέδιά του και έκτοτε πορεύεται ανάλογα με τα γεγονότα . Οτι το όνειρό του είναι να γίνει Ανδρέας Νο 2 είναι αδιαμφισβήτητο , οι πιθανότητες όμως να το καταφέρει έχουν μειωθεί δραματικά . Είναι καιρός η πατρίδα να απαλλαγεί απο τυχοδιώκτες τύπου Τσίπρα και όχι μόνο . Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγές στο σύνταγμα και ειδικότερα στο πολίτευμα .

 12. λαέρτης avatar
  λαέρτης 27/08/2015 13:50:50

  δυστυχώς γι αυτό έγιναν οι εκλογές ... Για να μη συνεργαστεί ο ψευτοθόδωρος με ΝΔ... κι όπως φαίνεται, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα αλλά όχι αρκετά για να κάνει κυβέρνηση ... Γιατί ο κλαμένος δεν στηρίζει ...δεξιά και γιατί οι ακροδεξιοί δεν είναι ακροδεξιοί αλλά ...εθνικοσοσιαλιστές!!!! άρα είναι έτοιμη η ... ΓΑΠοκυβέρνηση συγγνώμη η ...κεντροαριστερή συμμαχία για την κοινωνία και την Ευρώπη ήθελα να πω!!! (Μήπως κάποιος πιστεύει ότι ο έλληνοι ή η ΝΔ είναι πιο έξυπνοι από αυτό που τους ετοιμάζεται παρέα με τους λάθρο??? γιόκ!!!!!)

 13. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 27/08/2015 14:46:45

  Μετά τον οριστικό, πολιτικό ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ , κύριο εκφραστή όλων των μεταπολιτευτικών δεινών στην χώρα μας, τις υπάρχουσες και σοβούσες παθογένειές του δεν μπορούσε να τις φορτωθεί ένα άλλο κόμμα, γιατί δεν είχε καμιά τύχη. Το αριστερό φρόνημα των περισσότερων έπρεπε να εκφραστεί με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, που υποκαταστάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τους αυτοπυρπολισμούς των Λαφαζάνη και Ζωής, ως έρμαια των ιδεοληπτικών τους παραισθήσεων, ανοίχθηκε διάπλατος ο δρόμος για τον Τσίπρα, για να εδραιωθεί ως το αντίπαλο δέος της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα απέναντι στις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, που πρέπει να κερδίσει πάση θυσία της επόμενες εκλογές, γιατί διαφορετικά η καταστροφή ως προεκπληρούμενη προφητεία, είναι αναπότρεπτη. Οι δε μεταλλάξεις στις πολιτικές αποφάσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, τον έχουν μεν αποδυναμώσει σαν προοπτική ελπίδας για τις λαϊκές μάζες, αλλά καλός τακτικιστής που είναι, μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, αν δεν βρει μπροστά του στέρεα και με βασικά επιχειρήματα προοπτικής ανασυγκρότησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. «Τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα αυτοπροσδιορίζονται τώρα βάσει των ειδικών πλεονεκτημάτων που υπόσχονται και όχι βάσει των αρχών που προασπίζουν»' Χάγιεκ (Νόμπελ Οικονομικών επιστημών μαζί με τον Σουηδό Μύρνταλ 1974). Αν το κόμμα του Λεβέντη είναι το Ποτάμι με λίγο Αλτσχάϊμερ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ΑΝΕΛ με σκέτο και μη ιάσιμο Αλτσχάϊμερ. Σε λίγο με την λαθρομετανάστευση η αρμόδια υπουργός θα μας επιβάλλει στο ξέφραγο και ανερμάτιστο αμπέλι της, να φέρομε και ως φιλοξενούμενο με νόμο και από ένα μετανάστη στο σπίτι μας, γιατί η αριστερή αβροφροσύνη της ρεμούλας και της διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων, με πλιάτσικο σε όλα τα ταμεία και τις τράπεζες (capital controls), επιβάλλει να φύγομε από τα σπίτια μας. Αυτό δεν είναι ξενοφοβισμός, ούτε ρατσισμός, αλλά επιβεβαίωση ενός κοινωνικού φαινομένου που καθημερινά κλιμακώνεται με απρόβλεπτες εθνικές και κοινωνικές συνέπειες, από την αδυναμία των ανήκουστων να αντιμετωπίσουν τα πιο απλά, γιατί πέραν των ομιλιών τους σε 15μελή συμβούλια, ποτέ δεν δούλεψαν δημιουργικά και με κοινωνική προοπτική το καλό των περισσότερων, πλην του ιδεοληπτικού εαυτούλη τους. Και αυτό πρέπει να εκμεταλλευθεί η Ν.Δ. για να φύγει το τσίρκο από την πολιτική σκηνή, που μας καταταλάνισε.

 14. Naruto avatar
  Naruto 27/08/2015 16:51:07

  Αν επιτρέψουμε στον Τσίπρα να είναι πρωτο κόμμα και να καθορίζει αυτός τις εξελίξεις θα τον έχουμε για πολλά - πολλά χρόνια στον σβέρκο μας . Η Ελλάδα του Τσίπρα δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που οι περισσότεροι απο εμας φανταζόμαστε και ο Α. Παπανδρέου θα φαντάζει μέγας πατριώτης μπροστά του . Η χώρα θα μοιάζει σαν τον Λίβανο και βίαιες συγκρούσεις θα ξεσπούν συχνά ανάμεσα σε χριστιανικές και ισλαμικές ένοπλες οργανώσεις . Και να μην ξεχνάμε οτι ολα αυτα τα υπομένουμε για να μην χαθεί το επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου και το εφάπαξ των σαραντάρηδων συνταξιούχων . Η Ελλάδα εχει δυο επιλογές είτε θα γίνει προτεκτοράτο υπό τουρκική κυριαρχία είτε θα απολύσει Δ.Υ . Όσο κυβερνά ομως το παρόν πολιτικό κατεστημένο θα προτιμάται το πρώτο .

 15. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 27/08/2015 18:56:48

  To παρόν πολιτικό κατεστημένο δεν προήλθε από παρθενογένεση. Κάποιοι αφελείς στα ψέματά του πίστεψαν, με το αυτί το ψήφισαν και με χρέη εφιαλτικά, μάς φόρτωσαν. Ένα χρόνο πριν, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τον σημερινό της πολιτικής ζόφο.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Δήμητρα Μ. 27/08/2015 21:23:32

   Στα ψέματα πιστεύεις μια φορα , μετά τα απορρίπτεις . Εμείς απο το1981 ζούσαμε στο ψέμα γιατί είναι ωραίο και συμφέρει . Το '10 μας ξύπνησαν βιαίως , αλλά πολλοί με πρώτους τους πολιτικούς μας και τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας , δεν θέλουν ακομα να ξυπνήσουν .

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 28/08/2015 00:36:49

   Ποιοί εμείς; "Aπό το 1981 ζούσαμε στο ψέμα γιατί είναι ωραίο και συμφέρει"; Ποιοί; "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, δεν θέλουν ακομα να ξυπνήσουν";

   • Naruto avatar
    Naruto @ Δήμητρα Μ. 28/08/2015 07:27:37

    Εμείς οι έλληνες και βασικά οι σοσιαλίζοντες . Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας είναι οι κρατικοδίαιτοι και οι βολεμένοι .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.