Το μεγάλο πουθενά
29/08/2015 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο πουθενά

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσουμε;

Όπως όλοι γνωρίζουμε η επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουμε στις εκλογές γίνεται με διάφορα κριτήρια. Σίγουρα πάντως όχι με το πρόγραμμα το οποίο αν είναι σκληρό ούτε που κάθεται να το διαβάσει ο Έλληνας. Θέλει ευκολία, όμορφα λόγια, «προγράμματα Θεσσαλονίκης», υποσχέσεις που κρατούν μια βραδιά.

Ένας από τους λόγους που ψηφίζει ο Έλληνας είναι και η προσωπικότητα του αρχηγού. Πόσο αρεστός είναι, τι δίνει στους πολίτες, αν αισθάνονται ασφάλεια μ’ αυτόν, αν πιστεύουν ότι είναι ο ηγήτορας κι όχι κανένας ψεύτης που θα τους κοροϊδέψει για ακόμη μια φορά.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι αρχηγοί των κομμάτων είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που νομίζει κανείς ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να βγάλει άξιους, προκομμένους, δουλευταράδες και κυρίως πατριώτες που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό.

Μπορεί να φαίνεται υποκειμενικό και μπορεί να έγιναν τραγικά λάθη που ακύρωσαν την όποια προσπάθεια ξεκίνησε και δεν τέλειωσε ποτέ, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι μπορεί σε μια χώρα που έχει φτάσει στον πάτο να ξεχωρίσει με τον αγώνα του για μια καλύτερη Ελλάδα. Ας μπορέσει ο ψηφοφόρος απ’ όποια παράταξη κι αν είναι να δει πώς ήταν η χώρα πριν από 2 χρόνια και πώς είναι τώρα και θα καταλάβει.

Αλλά ας γυρίσουμε στις εκλογές που έρχονται και στο ποιοι είναι οι αρχηγοί οι οποίοι θα μας πείσουν να τους ψηφίσουμε. Ίσως τότε καταλάβουμε καλύτερα πώς θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μια καλύτερη Ελλάδα και πώς οδηγούμαστε με γεωμετρική ταχύτητα στην καταστροφή.

Ο Αλέξης Τσίπρας: Ανεπάγγελτος. Ούτε ένα ένσημο και με μόνα… παράσημα τις καταλήψεις κι ένα πτυχίο μετά από αρκετά χρόνια. Παιδί του κομματικού σωλήνα, χωρίς αίσθηση της κοινωνίας και του πραγματικού κόσμου. Χαρισματικός στο να λέει ασύστολα ψέματα και να περνούν στον κόσμο. Τακτικιστής όσο δεν παίρνει, καλοσπουδαγμένος στα υπόγεια της ΚΝΕ και στα μπαράκια των Εξαρχείων. Κι όμως, είναι πρωθυπουργός σε μια ρημαγμένη χώρα και διεκδικεί να αποτελειώσει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της ασχετοσύνης του με τα οικονομικά.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Επάγγελμα… πολιτικός. Καμιά 40αριά χρόνια στη ΝΔ, πάντα δεύτερο και τρίτο βιολί. Καλός για την παρέα, γνώστης των πολιτικών παιχνιδιών, λαϊκός και ταυτόχρονα λαϊκιστής εκεί που πρέπει. Παιδί του γαλάζιου κομματικού σωλήνα που ξέρει ποιους να στηρίζει και πότε ώστε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Συμπαθής αλλά πείτε μας ειλικρινά: Μπορεί να είναι ο ηγέτης που θα εμπνεύσει;

Σταύρος Θεοδωράκης: Επαγγελματίας της δημοσιογραφίας, αμόρφωτος σε σημείο λύπησης. Ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, έχει καλά κονέ και στηρίγματα στον αγγελικό κόσμο των μίντια. Αλλά πείτε μας αν είναι δυνατόν να σταθεί στα πόδια του και να κυβερνήσει ή να… συγκυβερνήσει κάποιος που δεν ξέρει τίποτε παραπάνω από το «φώτα, κάμερα, πάμε». Αν η διακυβέρνηση της χώρας ήταν ρεπορτάζ με σακίδιο στην πλάτη τότε όλοι θα παίρναμε από ένα και θα τρέχαμε.

Φώφη Γεννηματά: Παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, αν δεν ήταν κόρη ενός σημαντικού ανθρώπου δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της. Χάρη στο όνομα αυτό πήρε αξιώματα και τώρα είναι πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος. Θέλει αλλά δεν μπορεί το κορίτσι που κι αυτό ουσιαστικά ανεπάγγελτο είναι ως εργαζόμενο στο δημόσιο που δεν πάτησε ποτέ και συνταξιούχος στα 45. Της έλαχε να πρέπει να στηρίξει ένα άθλιο κόμμα, πάλι καλά που μπορεί και μιλά.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ένα τεμπελόσκυλο της άκρας δεξιάς. Σκοτεινός τύπος, με υπόγειες διασυνδέσεις, πέραν των ναζιστικών του καταβολών. Αρχηγός ενός τσούρμου ατάκτων που δεν σέβονται κανέναν, που πουλάνε εθνικοφροσύνη και που εκμεταλλεύονται την κατάσταση μιας χώρας που βουλιάζει στην ανυποληψία και την καταστροφή. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος που ούτε βοθρατζής δεν θα μπορούσε να είναι διεκδικεί να είναι ξανά το τρίτο κόμμα με μεγάλα ποσοστά. Είναι η απόδειξη της υποβάθμισης του πολιτικού συστήματος και όλης της χώρας.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Όπως και κάθε γραμματέας του ΚΚΕ… εκτός τόπου και χρόνου. Μιλά για την κοινωνία και δεν ξέρει τίποτε περισσότερο από στείρο συνδικαλισμό. Έχει θεοποιήσει τον Σταλινισμό των εκατομμυρίων νεκρών και πιστεύει ακόμη ότι αν η Ελλάδα γίνει Σοβιετία θα είναι καλύτερα. Σεβαστές οι απόψεις του και υποκλινόμαστε στη σταθερότητα των ιδεών του. Αλλά είναι δυνατόν να μιλάμε εν έτει 2015 με όρους 1950; Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι, κυρίως νέοι που αισθάνονται ρίγη για τον… Ζαχαριάδη;

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ο νέος παίκτης των εκλογών δεν είναι και τόσο νέος. Καμιά 40αριά χρόνια επαγγελματίας πολιτικός, ανεπάγγελτος κι αυτός. Μιλά για λαϊκούς αγώνες, εργατιά, περήφανη Ελλάδα και άλλα τέτοια… συγκινητικά αλλά δεν έχει ιδέα τι πάει να πει μόχθος, ένσημα, ξενύχτια στην εργασία και όχι σε κάποιο κομματικό γραφείο στο οποίο λένε παρλαπίπες και κάνουν σχέδια επί χάρτου. Είναι δυνατόν ο κόσμος να πιστεύει ανθρώπους σαν κι αυτόν, τη Ζωή, τον Μπαρουφάκη ή τον Λαπαβίτσα αντί να τους έχει στον τοίχο και να τους πετά αυγά;

Πάνος Καμμένος: Τι να πει κανείς γι’ αυτό το λαϊκοδεξιό φρούτο που το βλέπουμε και δεν το πιστεύουμε ότι είναι αρχηγός κόμματος και πρώην υπουργός για την άμυνα της χώρας. Ανεπάγγελτος, παιδί του μπαμπά, δε μόχθησε ποτέ για κάτι. Δολοπλόκος, συνωμοσιολόγος εκεί που δεν παίρνει, λαϊκιστής του χειρίστου είδους, ντροπή για τη δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει κι άλλα τέτοια «σάπια» φρούτα η χώρα.

Βασίλης Λεβέντης: Αφήνουμε για το τέλος τον άνθρωπο που φαίνεται ότι θα επιλεγεί από τον κόσμο για τη Βουλή. Αυτός που έλεγε σε όλους «να βγάλετε τον καρκίνο», που όσα χρόνια τον θυμόμαστε είναι σε ένα κανάλι, πίνει φραπέ και λέει ανοησίες. Που απέκτησε ένα κανάλι στη ζούγκλα της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, το χρυσοπούλησε ποιος ξέρει με πόσα χρήματα και τώρα εμφανίζεται «σωτήρας». Ο ευτελισμός της δημοκρατίας σε ένα πρόσωπο που οι Έλληνες του χαβαλέ είναι έτοιμοι να τον κάνουν ρυθμιστή των εξελίξεων. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσουμε;

Αυτή είναι λίγο – πολύ η ακτινογραφία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Των αρχηγών που διεκδικούν την ψήφο μας, αυτών που υπόσχονται ότι θα σώσουν μια χώρα που βουλιάζει στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Δείτε τους ξανά. Υπάρχει έστω και ένας που ξέρει οικονομικά; Που έχει γνώση των παγκόσμιων συσχετισμών; Που μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεων; Η απάντηση είναι εύκολη.

Κι όμως, ενώ οι Έλληνες βλέπουν το υποβαθμισμένο πολιτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να τους βάλουν ξανά στα έδρανα και στη ζωή τους. Κι όταν ακούνε τη λέξη «τεχνοκράτης» που χρειάζεται για να σώσει τη χώρα βγάζουν σπυράκια. Προτιμούν τους ανεπάγγελτους ψεύτες παρά ανθρώπους της δουλειάς, της καθημερινής αγωνίας για το μέλλον, της γνώσης. Αποθεώνουν ό,τι πιο άχρηστο έχει ο τόπος και υβρίζουν ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει και ό,τι πιο ελπιδοφόρο για να βγάλει την Ελλάδα από το βαθύ οικονομικό τέλμα.

Πείτε μας λοιπόν: Στην Κολομβία των… Βαλκανίων, που τους αρέσει το ψέμα, στηρίζουν τη ρεμούλα, αποθεώνουν την αναξιοκρατία υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αλλάξει κάτι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 29/08/2015 17:13:47

  Αγαπητέ μου συντάκτη δίνεις ο ίδιος την απάντηση...δε χρειάζεται,να πούμε πολλά...

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 29/08/2015 17:30:00

  κάποιες παρατηρήσεις. 1) η ΧΑ υπάρχει εξαιτίας της έλλειψης μιας κλασσικής δεξιάς που να μη μασά τα λόγια της στο μεταναστευτικό. Μιας δεξιάς που να μη σου δίνει τον αέρα της οικογενειοκρατίας. 2) η κατάντια του κόσμου κάνει συμπαθή το Λεβέντη επειδή βλαστημάει τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες που δεν γουστάρουν. 3) ο Καμμένος θεωρούταν από μια μερίδα κόσμου μια δικλείδα ασφαλείας για το μεταναστευτικό και τη δημόσια τάξη. για αυτό έφαγε το αυγά. Χρειάζεται νέο κόμμα. Τα παλιά κόμματα είναι πολύ σάπια. Όσο υπάρχει η οικογενειοκρατία στη ΝΔ, δεν μπορείς να τραβήξεις εύκολα αυτό τον τεράστιο κόσμο που την εγκατάλειψε μετά το 2004. Γιατί εκεί ξεκίνησε η απομυθοποίηση της.

 3. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 29/08/2015 17:36:06

  Το ευτύχημα είναι ότι οι εκλογές είναι....σύντομες και θα γλυτώσουμε από ψέμματα και παπαρολογίες. Η αλήθεια είναι ότι γελοίοι πολιτικοί απευθύνονται σε γελοίους ψηφοφόρους. Είναι σίγουρο ότι η ΑΠΟΧΗ θα είναι πρώτο κόμμα με συμμετέχοντες στις εκλογές τα ρουσφέτια- το δημόσιο και οι συνταξιούχοι με τα παχυλά εφάπαξ....Κάπου διάβασα ότι ο βενιζέλος θέλει να γίνει άγαλμα για το PSI, ο ψευτοτσιπράκος δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αν δεν εκλεγεί, και ο Βούτσης αν δεν είναι κυβέρνηση δεν θα στηρίξει το μνημόνιο....Ζούμε στη πιο...τρελή χώρα με τους πιο απίθανους και ασήμαντους πολιτικούς που νομίζουν ότι απευθύνονται σε πρόβατα και σε εξωγήινους....

 4. Δρόμος avatar
  Δρόμος 29/08/2015 17:36:44

  Απλά. Το μη χείρον βέλτιστον. Έχουμε και άλλη επιλογή?

 5. νσφ avatar
  νσφ 29/08/2015 17:46:01

  Κε αρθρογράφε, ρωτήσατε: Πείτε μας λοιπόν: Στην Κολομβία των… Βαλκανίων, που τους αρέσει το ψέμα, στηρίζουν τη ρεμούλα, αποθεώνουν την αναξιοκρατία υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αλλάξει κάτι; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ. Ναι, όταν αλλάξουμε εμείς. Οταν γίνουμε πολίτες με απαιτήσεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ. Οταν βγάλουμε τις ιδεολογικές μας παρωπίδες και απαιτήσουμε από όλους αυτούς ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Αν μείνουμε στο ιδεολογάδικο, θα στρουθοκαμηλίζουμε.

 6. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 29/08/2015 18:18:59

  Συμπληρωματικά επειδή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία και τα....δίδυμα-τρίδυμα θα είναι Σύριζα-Ποτάμι η Ν.Δ.-Ποτάμι-Πασόκ η το τρελό αλλά πολύ πιθανό Ν.Δ.-Σύριζα, καλό θα ήταν στα παραγωγικά υπουργεία να μπούνε άνθρωποι της ΑΓΟΡΑΣ και της πραγματικής οικονομίας, και το προτιμότερο ακόμη και πρωθυπουργός εκτός πολιτικού συστήματος. Αν δεν συμβεί αυτό τότε είναι σίγουρο ότι το χρέος θα περάσει το 200% και θα πάμε...βουρ για τη δραχμούλα με τα ανάλογα αποτελέσματα.

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Φιλελεύθερος 29/08/2015 19:13:56

   να είσαι βέβαιος ότι θα τους πριόνισουν τα τζάκια της ΝΔ, και με τη βοήθεια των γνωστών μητσοτακικών σελίδων και έντυπων

 7. airman avatar
  airman 29/08/2015 18:31:10

  Με αυτούς όμως ο κάθε Έλληνας μπορεί και ζητάει να γίνει έστω για μια μέρα Πρωθυπουργός για να λύσει αυτός τα προβλήματα του τόπου. Όπως με τους προπονητές, που ο κάθε οπαδός έχει την άποψη ότι θα "έστηνε" καλύτερα την ομάδα. Ο αληθινός ηγέτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να "μεταμφιέζεται" και να κάνει τσαλίμια για να κερδίσει την προτίμηση. Πρώτα απ' όλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους και στη συνέχεια προσπαθεί με κάθε αποδεκτό/εφικτό τρόπο να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 'Ομως οι Έλληνες ψηφοφόροι θέλουν "χάδια" και παρηγορία ενώ σήμερα ο τόπος "ασθενεί βαριά", κινδυνεύει. Ο γιατρός πρώτα ενημερώνει υπεύθυνα τον βαρέως ασθενούντα για την κατάσταση της υγείας του και του προτείνει θεραπεία και μετά στρέφεται στην ψυχολογία του και τις "ενέσεις" ηθικού. Δεν είναι λογικό να κινδυνεύει η ζωή του και αυτός να τον παρηγορεί, γιατί τότε "καλό παράδεισο". Ποιον λοιπόν μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος για τη σωτηρία του τόπου; Σίγουρα όχι εκείνον που παρέδωσε τη χώρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εκείνη που την παρέλαβε πριν από μόλις επτά μήνες. Κάποιον άλλον ίσως; Σίγουρα όχι κάποιον που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Και όχι κάποιον που ξεπήδησε από το πουθενά και πάει με όποιον να 'ναι, αρκεί να έχει να λέει πως στηρίζει στο όνομα της πατρίδας ό,τι να 'ναι, αρκεί (κατά προτίμηση) να το έχει υπογράψει άλλος. Αυτή την κρίσιμη ώρα βρέθηκε και η παράταξη στα μέτρα των υπόλοιπων. Ίσως για να (τους) γλυτώσουν (από) το σάρωμα. Ίσως επειδή (και η ίδια) δε θέλει να σαρώσει!

 8. fallen angel avatar
  fallen angel 29/08/2015 18:55:13

  Αγαπητό antinews, επειδή γνωρίζεται πράγματα και καταστάσεις, πιστεύω πως πρέπει να γραφτεί ένα άρθρο για το τί πραγματικά έγινε και παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Ένας πολιτικός που επέστρεψε από το πουθενά το 2009 και ψηφίστηκε από τον απλό κόσμο, μιλώντας στις καρδιές όλων μας, ένας πολιτικός που το 2012 αντί να λαϊκίσει και να πάει σε εκλογές παίρνοντας ένα 45%, προτίμησε να πάει σε συγκυβέρνηση, ένας πολιτικός που όχι απλά κράτησε την Ελλάδα όρθια, αλλά σε δυο χρόνια κατάφερε ένα οικονομικό θαύμα, αυτός ο πολιτικός εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πως παραιτήθηκε γιατί τον πήρε η Ντόρα τηλέφωνο . Στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, αυτός που μας έμαθε τί είναι ηγέτης, μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι έτσι εύκολα άφησε την Χώρα του, σε αυτούς τους τύπους .

  • Βιεννεζος avatar
   Βιεννεζος @ fallen angel 30/08/2015 00:02:14

   +++++++

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ fallen angel 30/08/2015 02:43:37

   Αὐτή ἡ ἐρώτηση, fallen angel, ἐκκρεμεῖ στά χείλια ὅλων μας, καί ἔχει ἐρωτηθῆ 1000+1 φορές. ᾿Ελπίζω ἡ μέχρι τώρα στάση τοῦ ΑΣ νά κρύβη ἄσσο στό μανίκι του. Μόνο πού δέν πρέπει νά μείνη σιωπηλός καί ἀμέτοχος ὅπως ὁ προκάτοχος του. Τά νεῦρα μας εἶναι τσιγαρόχαρτο! Νοιώθομε προδομένοι. . .

 9. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 29/08/2015 18:59:24

  Τα κριτήρια των ψηφοφόρων την ώρα της κάλπης δεν είναι πάντοτε ιδιοτελή ή αμιγώς πολιτικά, αλλά πολλές φορές ασαφή, αδιαφανή και αδιευκρίνιστα, γι' αυτό και υπάρχουν και πολλοί αναποφάσιστοι. Όπως των περισσότερο πολιτικοποιημένων, που στις Ευρωεκλογές ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήρια, πιο χαλαρά και με διαφορετική αντίληψη της υποχρεωτικότητας της αποδοχής της ιδεολογικής τους ταυτότητας. Γνωρίζω δυο παραδείγματα ψηφοφόρων, που και οι δυο ήταν γυναίκες, η μια ζήτησε από τον εκλογικό αντιπρόσωπο να της δώσει ψηφοδέλτιο αντίθετο με αυτό που ψήφισε ο άνδρας της και στις τελευταίες εκλογές που ο πρόεδρος της κοινότητας, είχε αφήσει επίτηδες την γυναίκα του στο μαγαζί τους, για να μην έλθει να ψηφίσει κλείνοντάς το και αυτή ήλθε ένα λεπτό πριν τη λήξη της ψηφοφορίας και μπουμπούνισε "ΣΥΡΙΖΑ". Τις καλές κυβερνήσεις τις κάνουν οι άξιοι αρχηγοί και τα επίσης άξια επιτελεία τους. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Στην Ελλάδα η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι ότι τις αρχηγίες δεν τις καθορίζουν μόνο τα κόμματα, αλλά και οι υπόγειες, συστημικές διασυνδέσεις που προωθούν με κάθε τρόπο τον αρεστό τους, στήνοντας μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν το ηγεμονικό προφίλ που θα εξαπατήσει το λαό, για να τον ψηφίσουν. Έτσι ο λαός αδρανοποιημένος, απληροφόρητος, κουρασμένος από τη διασπορά των πληροφοριών και δεινοπαθώντας, λίγο τον απασχολεί η ψήφος του, επειδή του καλλιέργησαν την ιδέα και του την εμπέδωσαν ότι όλοι τους είναι ίδιοι, με αποτέλεσμα η ψήφος του αντί να είναι συνέπεια κριτικής σύνθεσης των πολιτικών επιλογών που του υπόσχονται να μετατρέπεται ελαφρά τη καρδία σε ψήφο αποδοκιμασίας ή και προσωπικής ιδιοτέλειας στο τέλος. Η πολιτική έχει ρίσκο αποτυχίας και μπορεί όσοι καθημερινά ενασκούν βιοποριστικά επαγγέλματα, άσχετα με δημόσιες θέσεις, με την ενασχόλησή τους με την πολιτική, να καταστραφούν επαγγελματικά, αν δεν επιτύχουν πολιτικά. Γι' αυτό και οι πολιτικοί είναι οι περισσότεροι επαγγελματίες, χωρίς να είναι και οι αξιότεροι είτε γόνοι πλουσίων οικογενειών, που έλυσαν το βιοποριστικό τους πρόβλημα και των παιδιών τους είτε αναδεικνυόμενα πρόσωπα των κομματικών σωλήνων που προωθούνται με πλάτες άλλων είτε τέλος καλά αμειβόμενοι υπάλληλοι του Δημοσίου, που έχουν εξασφαλισμένη εκ των προτέρων την άνετη επιβίωσή τους. Το σύστημα όμως δεν θέλει καλούς πολιτικούς για την πατρίδα και τον λαό, αλλά καλούς διαχειριστές των συμφερόντων του. Και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά των κριτηρίων του ψηφοφόρου, για να επιλέξει τουλάχιστον αν όχι τον καταλληλότερο, που μπορεί να μην υπάρχει, τουλάχιστον τον λιγότερο επιζήμιο για το μέλλον της κοινωνίας και των παιδιών μας.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/08/2015 19:01:26

  Όποιος θέλει τεχνοκράτες και ανθρώπους που ξέρουν τη διεθνή τραπεζική να ρωτήσει πρώτα τον εαυτό του εάν θα ήθελε τον Στουρνάρα για πρωθυπουργό. Εάν αρχίσει τις μπούρδες για άνθρωπο των Γερμανών,των banksters ή της νέας τάξης πραγμάτων ας μείνει με τον Καμμένο και τη Φώφη και ας μην ζητάει τίποτε άλλο. Πληροφοριακά όταν στην Τουρκία πήγε το ΔΝΤ πριν δέκα χρόνια οι παλιοί πολιτικοί παραδέχθηκαν ότι ήσαν άσχετοι,παραμέρισαν και ανέθεσαν τη διακυβέρνηση στον Κεμάλ Ντερβίς,τεχνοκράτη που έφερε καλά αποτελέσματα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εδώ γιατί και να παραμερίσουν οι πολιτικοί ο "πιο έξυπνος λαός του κόσμου" που ξέρει ότι "δεν υπάρχει χρέος,είναι απάτη της νέας τάξης" και αρκεί να μην είσαι "δωσίλογος" για να το διαγράψεις θα βγάλει τους ανάλογους απατεώνες. Οπότε οι μετρίου επιπέδου Μειμαράκηδες είναι το μη χείρον βέλτιστον.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ψυχραιμια 29/08/2015 23:24:30

   Αν στα "καλά αποτελέσματα" περιλαμβάνομαι κι εγώ, δεν θα είχα αντίρρηση να βάλουμε ΥΠΟΙΚ τον Κεμάλ Ντερβίς...Το θέμα είναι για ποιόν τελικά είναι καλά τα αποτελέσματα. Σίγουρα όχι για τους Κούρδους...

 11. amarilis avatar
  amarilis 29/08/2015 19:06:44

  Κατά το λαό κι οι άρχοντες...

 12. ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
  ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 29/08/2015 19:10:03

  Γιατί θα πρέπει να έχουμε να έχουμε συνέχεια να διαλέξουμε όμως μεταξύ ανεπάγγελτων σαλτιμπάγκων και χαρτογιακάδων ''τεχνοκρατών'', πιστών υπαλλήλων συμφερόντων που βλέπουν την πολιτική σαν μιά καλοπληρωμένη ευκαιρία να κάνουν καριέρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών; Δεν υπάρχουν ικανοί, μορφωμένοι και ανιδιοτελείς Έλληνες να πάρουν το τιμόνι και να εργαστούν για το κοινό καλό; Αν αυτοί δεν προσφέρονται, τότε δεν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Στη λασπουριά θα σερνόμαστε.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 29/08/2015 19:41:18

   Όπως τα λες. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στη γή που διαθέτει βουλευτές του Δημοτικού. (Δεν είναι απαραίτητο να έχεις απολυτήριο Δημοτικού για να γίνεις βουλευτής). Διαθέτει επίσης και έναν παραλίγο βουλευτή, που γνωρίζω, και που ήταν Δήμαρχος σε Δήμο 15.000 κατοίκων, αγρότης αγράμματος που υπέγραφε με σταυρό! Μην ξεχνάμε οτι με το ακόμη και σήμερα, με το 15% αγραμμάτων , εκτος απο τα οικονομικά, είμαστε πάντα σταθερά τελευταίοι στην Ευρωζώνη και στα πνευματικά, κι ας "ζούμε υπεράνω τάχατες των δυνατοτήτων μας"...

 13. deltaplus avatar
  deltaplus 29/08/2015 21:29:56

  Κατα την γνωμη μου φιλε συντακτη υπαρχει...και λαιγεται: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ deltaplus 29/08/2015 22:38:02

   Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.-

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Vassilis 30/08/2015 02:57:33

    Πολλοί γράφουν σχόλια καί ἐκφράζοντε σάν νά ἦταν ὁ ΑΣ ἡ Δεξιά παρένθεση τῆς μεσαιοχωρήτικης ΝΔ. Ξέρουν κάτι;;; Αὐτό μέ ἐκνευρίζει ἀφάνταστα γιατί ἐλπίζω καί εὔχομαι τήν ἐπιστροφή του στά πολιτικά δρώμενα πρίν εἶναι πολύ ἀργά γιά ῞Ελληνες καί ῾Ελλάδα!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/08/2015 22:28:47

  @ Fallen angel Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μυστήριο γιατί παραιτήθηκε ο Σαμαράς : για να υπογράψει ο Τσίπρας το μνημόνιο. Σύμφωνα με τη διήγηση Θεοδωράκη την επόμενη ημέρα που έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είχε αποφασίσει ακόμη.Εάν έμενε αρχηγός ο Σαμαράς μπορεί και να μη γινόταν η σύσκεψη. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι ο εαυτός του και η συμμορία του.Το αν θα διάλεγε να υπογράψει το μνημόνιο ή να πάει σε χρεωκοπία θα εξαρτιόταν από τι τον βόλευε.Από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές ζητούσε να φύγουν οι αντίπαλοί του Βενιζέλος και Σαμαράς πριν τις εκλογές μέσα από τα παπαγαλάκια του. Ήθελε να κάνει την όποια τούμπα και στροφή χωρίς να έχει απέναντί του αυτούς που καθύβριζε για χρόνια γιατί δεν το άντεχε.Σε αντάλλαγμα της στροφής απαιτούσε να είναι αυτός το πρώτο βιολί,πράγμα που έγινε με τη Φώφη και τον Μειμαράκη. Αυτή είναι η εξήγηση και είναι και σωστή και για τον Σαμαρά προσωπικά.Ούτε αυτός είχε λόγο να πάει στο προεδρικό και να υπόσχεται στον αληταρά που τον έβριζε για χρόνια ότι θα τον στηρίξει για να μη διαλύσει τη χώρα.Ας το έκανε κάποιος άλλος.

  • Petit Nicolas avatar
   Petit Nicolas @ ψυχραιμια 30/08/2015 11:09:48

   Ο Αλέξης, δεν διαθέτει δική του ''βούληση'' και ο ...τσαμπουκάς του, είναι μελάνι για να θολώνει τα νερά,γι αυτό και διαλύεται τόσο εύκολα. Είναι πλέον σαφές. Εκτελεί με ακρίβεια τις εντολές των αφεντικών του. Τίποτε παραπάνω.

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Petit Nicolas 30/08/2015 13:11:05

    ενώ ο λαφαζάνης οχι!!!! μπουχαχαχαχαχαχαχα!!!!

 15. tt avatar
  tt 29/08/2015 23:32:48

  η τζιχαντ ερχεται. Για ενα επίδομα, για μιαν Ελένη.

 16. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 30/08/2015 00:00:52

  Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα...Λέτε να δούμε και συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;Δείτε τις επιλογές των υπουργών και σκεφθείτε...με ολίγη επιστροφή του γκουρού της Ραφήνας...ως σωτήρα 2...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Βιεννεζος 30/08/2015 02:59:44

   Προθέρμανση, practice before the game, hahaha.

 17. Mary avatar
  Mary 30/08/2015 00:16:37

  ότι ειμαστε εχουμε.

 18. petgog avatar
  petgog 30/08/2015 06:28:35

  Το είπαν οι αρχαίοι πριν από μας:<<Οίοι ημείς τοιούτοι και οι άρχοντες ημών>>.Δυστυχώς με αυτούς θα πορευτούμε.Τα πολύ αναδεικνύουν τους ηγέτες! Φαινεται πως δεν ηλθαν ακομη.Οψόμεθα...

 19. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 30/08/2015 07:56:29

  1. Για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας πρώτα. 2. -Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο; -Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στο χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι. 3. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ιστορία του Ανθρώπου

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ΙστορίαΤουΑνθρώπου 30/08/2015 10:27:44

   Αφού το γράφουμε, αυτό έχει γίνει, φίλε Ιστορία Του Ανθρώπου... ΟΛΟΙ συμφωνούμε και όλοι τουλάχιστον όπως εσύ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ και πού μάλιστα τον εαυτό μας πρώτα, απο το 2009. Δε φαντάζομαι να πιστεύεις οτι είσαι ο μόνος... Το ερώτημα είναι, τώρα που αλλάξαμε, τί κάνουμε? Και κυρίως πού θα βρούμε λεφτά για να το κάνουμε, όταν δεν υπάρχει "σάλιο" στην τσέπη? και οι αξίες μας ως κράτους είναι "σκουπίδια"-CCC? είτε έχουμε Μειμαράκη Πρωθυπουργό είτε μνημονιακόν πλέον Τσίπρα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.