Το κράτος χρωστάει μόνο στην νομιμότητα
02/12/2014 18:38
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κράτος χρωστάει μόνο στην νομιμότητα

Το κράτος, αδέρφια, χρωστάει μόνο στην νομιμότητα και στην διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης υπέρ του συνόλου του λαού, σεβόμενο την ανθρώπινη ζωή αλλά και χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το κράτος δεν χρωστάει τίποτα στον πολίτη Ρωμανό, πλην της αντιμετώπισης του αυστηρά μέσα στα πλαίσια των νόμων, χωρίς παραβίαση των δικονομικών του δικαιωμάτων. Ούτε ο Ρωμανός χρωστάει στο κράτος οτιδήποτε παραπάνω από την με αξιοπρεπείς όρους έκτιση της ποινής του σεβόμενος τους κανονισμούς της φυλακής και το νόμο.

Το κράτος δεν του χρωστάει, διότι δεν όπλισε το κράτος το χέρι του Κορκονέα, όπως γράφουν διάφοροι ηλίθιοι κι ούτως ή άλλως κανένας Ρωμανός δεν είναι αρμόδιος να «εισπράξει» στο όνομα του οποιουδήποτε ανύποπτου νεκρού και μάλιστα με το κουμπούρι. Η τραυματική εμπειρία του Ρωμανού εκείνη την νύχτα δεν νομιμοποιεί την εγκληματική του δράση, όπως την έκρινε ο μόνος αρμόδιος, η δικαιοσύνη. Όποιος πληγώνεται, κάνει θεραπεία, δεν παίρνει σβάρνα τις ρούγες με καλάσνικοφ.

Τα ίδια τα όργανα του κράτους, θυμίζω, συνέλαβαν τον Κορκονέα για την ατομική εγκληματική του πράξη. Η δικαιοσύνη του κράτους τον καταδίκασε αμετάκλητα σε ισόβια, στην βαρύτερη ποινή του δικαιϊκού μας συστήματος. Δεν υπάρχει αυστηρότερη και δεν προβλέπεται να τον δέσουμε σε ένα παλούκι στα Εξάρχεια για να κάνουν το κομμάτι τους οι επαναστάτες του φραπόγαλου, που ονειρεύονται οπλατζίδικα λυντσαρίσματα. Όπως επίσης δεν προβλέπεται να δέσουμε σε παλούκι στο Σύνταγμα τους καταδικασμένους για τρομοκρατία, τους ληστές, τους καταχραστές, τους παιδόφιλους, τους βιαστές, τους μανιακούς δολοφόνους, οποιουσδήποτε καταδίκους, μισητούς σε κάποιους άλλους, για να κάνουν το κομμάτι τους οι άλλοι αούγκανοι, που ονειρεύονται εκτελεστικά αποσπάσματα και δεξιά λυντσαρίσματα.

Η βασική μας διαφορά από την αριστερά, τους αντεξουσιαστές και τους εθνικοσοσιαλιστές είναι πως πιστεύουμε στην καθολική και χωρίς εξαιρέσεις σκοπιμότητας τήρηση της νομιμότητας, στην ίση αντιμετώπιση των πολιτών, πως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και πως όλοι και όλα πρέπει να υπηρετούν την κοινωνική ειρήνη και ενότητα. Δεν μπορείς να είσαι δεξιός και να πιστεύεις σε νομιμότητα αλα καρτ.

Όσοι λάβροι βρίζουν τον κρατούμενο Ρωμανό είναι επίσης ανόητοι και δείχνουν ανανδρία, γιατί είναι δεσμώτης, σε αδύναμη θέση. Η ιδιότητα του κατηγορουμένου και του κρατουμένου δεν σου στερεί το σύνολο των δικαιωμάτων. Είναι δεσμώτης και ως κρατούμενος, με υπόθεση σε εκκρεμότητα, μπορεί να πει ό,τι θέλει για την υπεράσπιση του, ακόμη και ψέματα, το οποίο θα κριθεί όπως αρμόζει. Όταν πρέπει με αυστηρότητα, όταν πρέπει με επιείκεια και πάντα από την δικαιοσύνη, όχι από τον όχλο, όχι από τα blogs, όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι από την κυβέρνηση, όχι από την αντιπολίτευση ή τις φυλές των Εξαρχείων.

Εγώ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αθανασίου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Λοβέρδος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εθνικοφρόνων Αρβυλοποιών (ω, ναι, υπήρχε), ο φούρναρης της γειτονιάς μου, η Σέχτα Πέρλα, Σούσι κι Επανάσταση Εκάλης, είμαστε όλοι μα όλοι παντελώς αναρμόδιοι για να χορηγούμε άδειες σε κρατούμενους. Λέμε όλοι, μέχρι τον τελευταίο διαδικτυακό ή καφενόβιο σχολιαστή ή βουλευτή την γνώμη μας αλλά ΔΕΝ χορηγούμε άδειες.

Τις άδειες τις χορηγεί το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών κι όχι η ΝΔ, το indymedia, ο Λοβέρδος ή όλοι αυτοί οι λάβροι που ηρωοποιούν τον Ρωμανό ή οι άλλοι που θέλουν να τον κρεμάσουν ανάποδα.

Δεν θα σταθώ ούτε στιγμή στους ποταμούς ψευτοεπαναστατικότητας ή ύβρεων, ένθεν κακείθεν, που προσπαθούν να μας πουν τι είναι ή δεν είναι ο Ρωμανός. Διαβάζω μόνο τι λέει ο ίδιος για τον εαυτό του κι έχει δημοσιεύσει ξεκάθαρα κείμενα.

Είναι αμετανόητος, κάνει κηρύγματα μίσους, συνεπής στις ιδέες αυτής της βίαιης κι ολοκληρωτικής θρησκευτικής αίρεσης, χωρίς θεό. Υπόσχεται δράση εναντίον του κράτους, της κοινωνικής ειρήνης, της έννομης τάξης. Προφανώς αυτά, μεταξύ άλλων, αξιολογούν κατά την ελεύθερη κρίση τους ο Εισαγγελέας και το αρμόδιο για τις άδειες Συμβούλιο.

Εάν ο Ρωμανός δείξει μεταμέλεια, πως όντως σωφρονίζεται, τότε το Συμβούλιο θα πρέπει να το εκτιμήσει θετικά και να πάρει το ρίσκο που έχει η χορήγηση κάθε άδειας σε ποινικό κρατούμενο, με ενδεχόμενο κέρδος την επανένταξη του σε μια νομιμόφρονα ειρηνική ζωή. Και τότε χρέος κάθε αληθινού φιλελεύθερου πατριώτη είναι με την - έστω και αναρμόδια - γνώμη του, να συνηγορήσει.

Εάν κηρύσσει το μίσος και υπόσχεται συνέχιση της δράσης του, τότε μόνος του στερεί από τον εαυτό του την άδεια, αφού τρίβει στα μούτρα του Εισαγγελέα και του μόνου αρμοδίου, του Συμβουλίου, πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Όποιος βουλευτής πιστεύει πως πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος και να χορηγείται υποχρεωτικά άδεια σε οποιονδήποτε κρατούμενο πέτυχε σε εισαγωγικές εξετάσεις, ότι κι αν έκανε, ότι κι αν λέει και γράφει, όποια συμπεριφορά κι αν έχει, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο πλην της εισαγωγής σε σχολή, ας το προτείνει κι ας υποστεί την δημόσια κριτική.

Είναι επίσης ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Gianna και ο λεγόμενος «αντεξουσιαστικός χώρος» ήδη χρησιμοποιούν την υπόθεση ευελπιστώντας, είτε στην ταπεινωτική υποχώρηση του εκβιαζόμενου κράτους, είτε σε ένα νέο μπάχαλο πάνω σε άλλο ένα νεκρό, μέσα από το οποίο ο μεν να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, οι δε να φέρουν, τάχα, πιο κοντά την «επανάσταση» μέσω του χάους.

Γενικά μιλώντας, το αστικό κράτος πρέπει με κάθε νόμιμο μέσο να αποφύγει μια μοιραία κατάληξη, που κάποιοι δυστυχώς εύχονται, είτε ως απάνθρωποι «επαναστάτες» είτε ως ακραιφνείς της τυφλής καταστολής, διότι το αστικό κράτος σέβεται πολύ περισσότερο την ζωή από όσο οι οπαδοί της «επαναστατικής βίας», που πιστεύουν πως μπορούν ταυτόχρονα να είναι δικαστές και εκτελεστικό απόσπασμα ή να κάνουν «αναλήψεις» με όπλα ή «παρεμβάσεις» με βόμβες, θεωρώντας πως μπορούν να κάνουν το ίδιο που έκανε ο Κορκονέας αλλά για «καλό σκοπό».

Η φαρσοκωμωδία, όπου η αριστερά θεωρεί τους ασύλληπτους τρομοκράτες «κρατικούς προβοκάτορες» και τους συλληφθέντες αντιμέτωπους με τον νόμο «αγωνιστές» πρέπει να τελειώσει.

Δικαίωμα στη βία, μονοπώλιο στη βία έχουν μόνο τα εντεταλμένα όργανα τους κράτους, όταν εφαρμόζουν τους νόμους της εκλεγμένης Βουλής των Ελλήνων. Κι όταν αυτά τα όργανα παραβιάζουν αυτούς τους νόμους πάνε και αυτά φυλακή, όπως πήγε ο Κορκονέας με την εσχάτη των ποινών. Είναι μη αποδεκτές οι υποσημειώσεις και οι δικαιολογητικοί αστερίσκοι κι από εδώ κι από εκεί μεριά.

Το αστικό κράτος χορηγεί ακόμη και στους ορκισμένους δεδηλωμένους εχθρούς του σειρά δικαιωμάτων και θεσμών και διαδικασιών να τα ασκήσουν, αλλεπάλληλους βαθμούς δικαιοδοσίας, αναιρετικό έλεγχο, συνηγόρους και προσφυγή ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η τρομοκρατία επιφυλάσσει στους αντιπάλους της, δηλαδή σχεδόν στους πάντες που διαφωνούν μαζί της, από ύβρεις και συκοφαντίες, μέχρι το πιστόλι και την βόμβα. Έναν, μια κι έξω, εγκληματικό και φασιστοειδή «βαθμό δικαιοδοσίας».

Και για να μιλήσουμε καθαρά για τους «αλληλέγγυους», ο Παύλος Μπακογιάννης, ο Θάνος Αξαρλιάν, οι δολοφονημένοι αστυνομικοί και τόσοι άλλοι, δεν είδαν καμμία διαδήλωση κανενός ΣΥΡΙΖΑ ή παραφυάδων του, κανένα ποταμό καταγγελτικών κειμένων από τους γνωστούς φουλαράτους ιντελιγκέντσηδες για το στυγνό έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής τους, σε βάρος των οικογενειών τους, των ορφανών παιδιών τους. Η γυναίκα του Νεκτάριου Σάββα, που πήρε μια διπλωμένη σημαία και μια γλίσχρα σύνταξη, δεν είδε την Ζωίτσα να της συμπαρίσταται.

Η τηλεματική, το διαδίκτυο προσφέρουν λύσεις για τις περιπτώσεις που οι μόνοι αρμόδιοι, το Συμβούλιο των Φυλακών, ενδέχεται να αρνηθούν, αν αρνηθούν.

Και μια απαραίτητη σημείωση. Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο Ευρωπαϊκό ποσοστό παραβίασης αδειών από κρατουμένους. Η συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία των κρατουμένων, που τηρούν τους όρους, δεν μπορεί να γίνεται θύμα του κάθε Ξηρού, ούτε ο πλήρης εκβαρβαρισμός του σωφρονιστικού συστήματος θα ήταν η απάντηση στο πρόβλημα της απόδρασης ενός επικίνδυνου τρομοκράτη. Θα ήταν ακόμη ένα πρόβλημα σε φυλακές με υπεράριθμους κρατούμενους, όπου το 70% σχεδόν είναι αλλοδαποί.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Συμβούλιο οφείλει να εξετάζει με προσοχή την χορήγηση αδειών, διότι η απόδραση ενός επικίνδυνου κακοποιού αυξάνει την κοινωνική πίεση κατά του θεσμού, με αποτέλεσμα να καθίστανται θύματα οι υπόλοιποι κρατούμενοι, που και μεταμελημένοι είναι και τηρούν ευλαβικά τους όρους των αδειών τους, χωρίς να υπόσχονται συνέχιση της εγκληματικής δράσης τους, χωρίς να συμπεριφέρονται στα θεσμικά όργανα που τις χορηγούν ως «χρήσιμους ηλίθιους» και θεωρώντας τα δικαιώματα τους σαν παραθυράκια για συνέχιση της δράσης τους.

Το κράτος, αδέρφια, χρωστάει μόνο στην νομιμότητα και στην διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης υπέρ του συνόλου του λαού, σεβόμενο την ανθρώπινη ζωή αλλά και χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 02/12/2014 18:54:03

  Kεμείς χρωστάμε σε σένα ένα ακόμα ωραίο κείμενο. Που απλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/12/2014 18:54:49

  Ως ειδικός Φαήλο,ξεκαθαρίζεις τα πράγματα. Δεν μπορούσα να φανταστώ,τί σπέκουλα θα γίνει σε περίπτωση που τελικά καταλήξει ο Ρωμανός από την απεργία πείνας. Τελικά όμως δικαιούται να βγαίνει με άδειες από τη φυλακή για να σπουδάσει;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 02/12/2014 23:17:12

   Δικαιούται αλλά υπό προϋποθέσεις. Αν θεωρηθεί ύποπτος φυγής, επικίνδυνος, όχι. Ακούστε παρακάτω σε ηχητικό τον ίδιο σε τηλεφωνική παρέμβαση και βγάλτε εσείς συμπέρασμα: http://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2014/11/24/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5-%CE%BC-%CF%80-19-11-2014/

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 23:45:35

    Όλο ''ας πούμε'' και τρικυμία στη κράνα.. Αφού θεωρεί τα Πανεπιστήμια ''χώρους περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων'',γιατί στο καλό έδωσε και θέλει να σπουδάσει;...

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Κυθήριος 02/12/2014 23:58:14

     Έκανες ερώτηση-καταλύτη. Για να δούμε τώρα τί απάντηση θα πάρεις, Κυθήριε.

    • Ο Ηνίοχος avatar
     Ο Ηνίοχος @ Κυθήριος 06/12/2014 20:45:40

     Σκέπτομαι πως <b>ούτε και ο John Dillinger</b>, όταν την είχε κοπανήσει μια φορά απο την φυλακή, ελευθερώνοντας και όλους τους άλλους κρατούμενους, του Ρωμανού θα του έλεγε "you better stay here boy 'cause you need to do some growing up", και, <b>δεν θα του άνοιγε το κελί.</b>

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 02/12/2014 18:59:38

  Προφανώς εδώ μιλάει ο συγκροτημένος νομικός επιστήμονας και δεν έχω παρά να υποκλιθώ στο σκεπτικό του. Σπάνια ισορροπημένο κείμενο-οι παράγραφοι για το σεβασμό της προσωπικότητας του κατηγορούμενου διαπνέονται από ειλικρινή ανθρωπισμό- αλλά και όσο δεν παίρνει σαφές, όπως θα όφειλε άλλωστε. Αν γίνεται σεβαστός από όλες τις πλευρές ο νόμος, τα ψευτοδιλήμματα περισσεύουν. Αυτό το κείμενο είναι και η πιο αφοπλιστική απάντηση στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητηθεί και συγγνώμη κι από πάνω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ iconology2009 03/12/2014 00:45:52

   Είπαμε, Συνιστώσα Τριώδιο.

 4. Padron avatar
  Padron 02/12/2014 19:15:37

  Όλοι συμφωνούν στην τήρηση των νόμων και της τάξης. Ωστώσο, πως η δημοκρατική κοινωνία οφείλει να αντιδρά όταν δεν εξασφαλίζεται η τήρηση τους από το νομοθετικό σώμα, όπως στην περίπτωση Μιχελάκη αλλά και παλιότερα με τον Σταθάκη ; Δύσκολο ερώτημα, ειδικά αν υποστηρίζεις τους νόμους ...

 5. Hunter avatar
  Hunter 02/12/2014 19:18:14

  Το κράτος πρέπει να αχοληθεί με αυτούς που δεν έχουνε να φάνε, όχι με αυτούς που τρώνε τρεις φορές την ημέρα τζάμπα!!! Η Δημοκρατία, έδωσε στον κάθε Ρωμανό το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει και μάλιστα με δωρεάν διαμονή, δωρεάν θέρμανση, δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν πλήρη σίτηση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό)... Παροχές δηλαδή που ούτε καν ονειρεύονται εκατομμύρια νομοταγών πολιτών στη χώρα (ειδικά όσον αφορά την θέρμανση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)! Το κράτος του Ρωμανού του δίνει φαγητό. Αν θέλει ας το φάει. Αν δεν θέλει, ποτέ να μην το φάει...

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Hunter 02/12/2014 20:31:44

   Έτσι ακριβώς. Έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα κι είμαστε ένα βήμα πριν από την καταστροφή κι έχουμε κι ασχολούμαστε τώρα με το αν θα φάει κι αν θα κάνει τις αποδράσεις του με την ησυχία του ένας εγκληματίας, κι αν η δημοκρατία κάνει καλά που δεν φέρεται ακόμα πιο γενναιόδωρα κι ακόμα πιο ενοχικά σ' έναν ορκισμένο εχθρό της.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Hunter 02/12/2014 20:59:39

   ῞Ολα δωρεάν μέ τά λεφτά τῶν φορολογουμένων ῾Ελλήνων. Αὐτή εἶναι ἡ τραγική εἰρωνία.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Hunter 02/12/2014 21:06:31

   Έτσι ακριβώς.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Hunter 02/12/2014 23:48:47

   Γιατί δεν κάνεις κάτι, ώστε να κριθείς ικανός και άξιος να σου παρασχεθούν και σένα αυτές οι "ανέσεις"?

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ιδιώτης 03/12/2014 18:54:04

    Καλά του λες. Ας πάρει ένα καλάσνικωφ να πάει να ληστέψει μια τράπεζα!

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/12/2014 19:20:37

  Τι λες κι εσύ τώρα ρε Φαήλο; Εδώ διαρρέεται δεξιά κι αριστερά ότι ετοιμάζουν νομοθετική παρέμβαση για χάρη του επαναστάτη της πορδής! Αν ισχύει πρόκειται για όνειδος. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση ξεκάθαρα, εναντίον αυτού του σκουπιδιού που ανοιχτά εκβιάζει. Δεν υπάρχει δίλημμα. Οι προκηρύξεις του το λένε ξεκάθαρα. Κάνει πολιτικό εκβιασμό ακριβώς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση. Και έχουμε καταλήξει να συζητάμε για το πως θα πάρει το πτυχίο του. Λες και σκοπεύει στο μέλλον να βάλει σακάκι και να δουλέψει σε επιχείρηση. Το όλο θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και επικοινωνιακό. Εάν η κυβέρνηση υποχωρήσει μπροστά σε ένα κοινό βουτυρομπεμπέ των Εξαρχείων και φέρει νομοθετική ρύθμιση για πάρτη του, τότε καλύτερα να πέσει μόνη της. Δεν ξέρω κανέναν που να ψήφισε στις εκλογές Δεξιά για να τρώει εκβιασμούς από ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου σαν τον Ρωμανό. Εγώ πάντως δεν ψήφισα γι'αυτό το λόγο. Η Δεξιά να λειτουγήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτή τη χώρα ως Δεξιά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δημήτρης 02/12/2014 20:36:14

   Μέχρι να γίνει αυτό που γράφεις ως φήμη χαλάρωσε. Προσωπικά δε το βλέπω πιθανό.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Γεώργιος Τ. 02/12/2014 21:05:40

    Κοίταξε εδώ: http://www.efsyn.gr/arthro/exetazoyn-lysi-gia-ton-romano-meta-tis-genikeymenes-antidraseis

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ Δημήτρης 04/12/2014 04:52:17

     Τελικά δεν φαίνεται να είναι φήμη. Όντως προωθείται νομοθετική παρέμβαση. Πάντως (για να είμαι δίκαιος) φαίνεται ότι η προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα τον κρατάει στο κελί, πράγμα που είναι και αυτό ακριβώς που δεν θέλει. Δεν θέλει να σπουδάσει. Θέλει να βγει έξω και στη συνέχεια να δραπετεύσει. Παρ'όλα αυτά για μένα η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταψηφιστεί, ακριβώς γιατί το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από το κάθε αδέσποτο.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημήτρης 03/12/2014 13:52:20

   Και κάτι άλλο: δεν είναι "δεσμώτης". Οι δεσμώτες που ξέρω εγώ ιστορικά δεν είχαν ποτέ τη στήριξη όλου του αριστερού μεταπολιτευτικού συρφετού. Οι επαναστάτες που ξέρω εγώ σουβλίζονταν ζωντανοί και πολεμούσαν εχθρούς πολύ ισχυρότερους απ'τις δυνάμεις τους. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με τα τωρινά "οργισμένα" Εκαλιωτάκια με τους πενήντα δικηγόρους και όλο το μιντιακό κατεστημένο να τους πλέκει το εγκώμιο.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημήτρης 03/12/2014 16:15:21

    Αγαπητέ, κάθε κρατούμενος είναι δεσμώτης, είναι περιορισμένη η σωματική του ελευθερία. Δεν το χρησιμοποιώ παρά με αυτή την έννοια, χωρίς "ηρωϊκή" διάσταση. Μην εξηγούμε και τα ελληνικά.

 7. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 02/12/2014 19:40:17

  Φίλε μου σε γενικές γραμμές καλά τα λές, αλλά δεν μπορώ παρά να επισημάνω κάποια αντίφαση στο λόγο σου.
  Από τη μια δέχεσαι πως μόνη αρμόδια για τη χορήγηση των αδειών είναι η θεσμοθετημένη Δικαιοσύνη.Από την άλλη δέχεσαι πως η ίδια αυτή Δικαιοσύνη δέχεται "πιέσεις" με οποιαδήποτε μορφή. Το παράδειγμα της απόδρασης του Ξηρού, μετά από λήψη αδείας από τις φυλακές και της αντίστοιχης κατακραυγής, είναι το πλέον εύγλωττο. Λοιπόν αρμοδιότητα του Εισαγγελέα των φυλακών και του αρμοδίου Συμβουλίου είναι η χορήγηση των αδειών, καθώς και ο τρόπος άσκησης του δικαιώματος φοίτησης του Ρωμανού. Δεν θυμάμαι όμως , αυτοί που υποστηρίζουν αυτή την αρμοδιότητα , να υποστήριξαν τότε , τα όργανα αυτά της Δικαιοσύνης, για την άδεια που έδωσαν στον Ξηρό. ( Εφόσον την έδωσαν με βάση το νόμο και την ως τότε συμπεριφορά του). Αντίθετα , άφησαν τους λειτουργούς αυτούς ακάλυπτους , τουλάχιστον στην εύκολη κριτική του τύπου και των μμε. Εύλογα λοιπόν, αν δεν δεχθεί αντίθετη"πίεση" , ο κάθε εισαγγελέας, για να κοιμάται ήσυχος, δεν θα δίνει καμία άδεια. Δεν πρόκειται να ελεγθεί γι' αυτό, όπως δεν ελέγθηκε ποτέ κάνενας για προφυλάκιση που αποδείχθηκε εκ των υστέρων άδικη. (Ενώ ελέγθηκαν ανακριτες κλπ που άφησαν ελεύθερους κατηγορουμένους, που μετέπειτα εξαφανίστηκαν ή καταδικάστηκαν). Ας αφήσουμε λοιπόν ήσυχη τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όχι όμως μόνο τώρα, αλλά πάντοτε. Από την άλλη δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω πως ο νεαρός καταδικάστηκε για την πράξη του. Ουδείς τον συνεχάρη. Ομως προσωπικά διέκρινα κάποια ευγένεια ψυχής, αφού και βαριά όπλα είχαν και δεν έρριξαν σφαίρα κατά τη σύλληψή τους , και βάραινε στη λήψη απόφασης , γι΄ αυτή τη συμπεριφορά τους , η ασφάλεια του ομήρου που είχαν. Κι επειδή ο σωφρονισμός δεν αποβλέπει μόνο στην έκτιση της ποινής -ανταποδοτικά- , αλλά και, κατά το δυνατόν και στην επανένταξη του κρατουμένου στην κοινωνία, πιστεύω , πως υπάρχει ακόμη ελπίδα , να επανενταχτεί ο νεαρός, άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του. Η δημοκρατία πρέπει να δείχνει μεγαλοψυχία (προς Θεού - όχι ατιμωρησία) και για ένα άλλο λόγο. Αν ο δράστης ξέρει ότι θα έχει ελπίδα να εκτίσει κάποια ποινή και να επανέλθει στην κοινωνία, ενδεχομένως πιο εύκολα θα παραδοθεί στις διωκτικές δυνάμεις ή δεν θα κάνει άσκοπα βαρύτερο έγκλημα, ενώ αν ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα, θα είναι ανελέητος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ σκεπτικιστης 02/12/2014 23:19:30

   Μάλλον δεν με είχες ακούσει τότε δημόσια. Δεν υπάρχει άδεια σε κρατούμενο χωρίς ρίσκο.

 8. tyler avatar
  tyler 02/12/2014 19:56:27

  κ. Κρανιδίωτη μερικές επεξηγήσεις - αν τις δέχεστε προφανώς -: Ο Ρωμανός κρίθηκε απο την δικαιοσύνη οτι δεν άνηκε σε τρομοκρατική οργάνωση, πρέπει μάλλον να σεβαστουμέ την απόφαση του διαστηρίου, έτσι δεν είναι; Επίσης έδειξε οτι ενώ δεν έχει σεβασμό και υπόληψη για τις τράπεζες, έχει απέραντο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Σας θυμίζω οτι είχε καλάσνικοφ, τον κατεδίωκαν και δεν έπεσε ούτε μία σφαίρα. Εκτός αν πιστεύετε οτι τον ακινητοποίησαν με μάγια εξ αποστάσεως οι αστυνομικοί. Στην συνέχεια βέβαια και ενώ είχε παραδοθεί τα φίλτατα όργανα της τάξης τον έκαναν ασήκωτο και για photoshop - κακής ποιότητας -. Για να έρθουμε στο προσκείμενο, αν ο εισαγγελέας έκρινε οτι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί τα μαθήματα πανεπιστημιακής σχολής λόγω επικινδυνότητας, τότε δεν έπρεπε εξ αρχής να τον αφήσουν να δώσει εξετάσεις. Είναι σαν να τον αφήνεις να παίξει τζόκερ αλλα να μην τον αφήνεις να εισπράξει τα κέρδη. Αυτο που τελικά σκέφτομαι - χωρίς να συμφωνώ ιδεολογικά μαζί του - είναι οτι ας του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει οτι μπορεί να τηρήσει αυτά που ζητάει. Και μια τελευταία ερώτηση, λίγο προβοκατόρικη ίσως. Αν επιστρέψει τα λεφτά που πήρε απο την τράπεζα, θα αφεθεί ελεύθερος όπως π.χ. ο Λαυρεντιάδης; Ή αυτή η ρύθμιση πιάνεται αν έχεις κλέψει απο 50 εκ. ευρώ και πάνω;

  • Theodoros avatar
   Theodoros @ tyler 02/12/2014 22:49:11

   πολυ σωστά,συγχαρητήρια για τη τοποθέτηση σας tyler

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tyler 02/12/2014 23:20:56

   Άκου: http://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2014/11/24/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5-%CE%BC-%CF%80-19-11-2014/

   • tyltyler avatar
    tyltyler @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 23:31:53

    Δεν άντεξα να το ακούσω απο τον θόρυβο και τα άπειρα "ας πούμε". Σκεφτείτε όμως λίγο κάτι κ. Κρανιδιώτη. Ένας πολιτικός πρέπει να σκέφτεται και το καλό της πατρίδας του. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει στις 6 Δεκέμβρη αν έχουμε κάποια άσχημη κατάληξη; Αυτό θέλουμε; να καεί πάλι η Αθήνα, γιατί μην αμφιβάλλεται οτι θα καεί. Και δεν ξέρω ποιον βολεύει...

    • MCA avatar
     MCA @ tyltyler 04/12/2014 00:58:21

     Δεν θα καεί καμιά Αθήνα. Με μια καλή αστυνόμευση τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Ο κόσμος πονηρεύτηκε και δεν γουστάρει να τον χρησιμοποιούνε. Ότι είναι να πει θα το εκφράσει στις κάλπες.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ tyler 04/12/2014 11:31:13

   ΟΚ μερικά λαθάκια, η εκδίκαση για μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχει γινει ακόμα ... έτσι μην τον βγάζεις αθώο ... η δέχεσαι τη θέση της δικαιοσύνης η όχι. Το ότι δεν έπεσε σφαίρα δεν είναι απαραίτητο γιατί έχει απέραντο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Ίσως χέστηκε από το φόβο του μήπως επιστρέψουν τα πυρά και έτσι και γλίστρησε κιόλας και έφαγε τα μούτρα του.
   Αμφιβάλεις ότι δεν θα εκτελούσε ψυχρά έναν νεαρό αστυνομικό σκοπό ή καμιά έγκυο σε καμιά Μάραφιν. Φυσικά ο καθένας μας μπορεί να δημιουργεί τον μύθο που τον εκφράζει. Αν θες όμως διαβάζεις το γραμματάκι που έγραψε και πες μου αν αυτό που θέλει είναι να σπουδάσει η απλά θέλει να βγει παρόλο την ποινή ...

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/12/2014 19:56:30

  εξαιρετικά ισορροπημένο. περιγράφεις τα όρια τις δεσμέυσεις αλλά και το καθήκον του (ευνομούμενου) αστικού κράτους όπως είναι. Όσοι, ένθεν κακείθεν, πιστεύουν ότι θα υπάρχει δημοκρατία αλά κάρτ με επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, απλά σπέρνουν ολοκληρωτισμό, είτε με αριστερό είτε με δεξιό προσωπείο. Επομένως, οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν ακριβοδίκαια και για τους κλεφτες μεγαλοκαραχαρίες που δανείζονται και δεν επιστρέφουν. Τότε θα λέμε ότι έχουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και δημοκρατία.

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 02/12/2014 19:58:11

  Δίκαια τοποθετείστε κ. Κρανιδιώτη. Και μάλλον επιεικώς. Γιατί όσο περνάν οι μέρες, τόσο η υπόθεση θυμίζει καλοστημένη σαρκοβόρο παράσταση, από τη μεριά του κρατουμένου και κυρίως, του "τοξικού" ιδεολογικού συστήματος πίσω από αυτόν, που έχει το θράσος να διαδηλώνει υπέρ της χορήγησης "άδειας απόδρασης" κρατουμένων !!! Γιατί περί "άδειας απόδρασης πρόκειται". Σε αντίθετη περίπτωση, αν το αίτημα για σπουδές ήταν πραγματικό, οι γονείς και ο φυλακισμένος από σήμερα, θα είχαν αλλάξει τη στάση τους και θα αξιοποιούσαν τις δυνατότητες σπουδών που τους παρουσιάστηκαν, μέσα από τη φυλακή, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Όσο για το τοξικό σύστημα που κρύβεται πίσω από τον ένοπλο δράστη της ληστείας του Βελβεντού, το οποίο παίζει με την ζωή του και το οποίο από ότι καταλαβαίνουμε πηγάζει από τις συνιστώσες του Σύριζα, μόνο αρνητικές εντυπώσεις αφήνει για το κόμμα που ατυχώς βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 11. LaM avatar
  LaM 02/12/2014 20:22:58

  συζητηση προ ολιγου με φιλη για την φράση: "Η γυναίκα του Νεκτάριου Σάββα, που πήρε μια διπλωμένη σημαία και μια γλίσχρα σύνταξη, δεν είδε την Ζωίτσα να της συμπαρίσταται.": - "Λαμπρο ποιος ειναι ο Νεκταριος Σαββα;" - "Τον Αλεξη Γρηγοροπουλο τον ξερεις;" "- ε, βεβαια..." πρωτα θα εξοφλησουμε σαν κοινωνια το χρεος μας σε ορους σεβασμου στους νεκρους που αφησαν πισω τους οι Ρωμανοι και η παρεα τους, και μετα συζηταμε για την ακαδημαικη τους καριερα.

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/12/2014 20:36:45

  Πολύ σωστός Φαήλο.

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/12/2014 21:01:40

  Πάντως αν αποφασίσει η δικαιοσύνη ότι πρέπει να αφήσουν τον Ρωμανό να σπουδάσει,με τίνος έξοδα θα γίνει αυτό; Θα τα σκάσει ο μπαμπάς του,ή θα τα βάλουν από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι; Διότι αν γίνει το δεύτερο,θα περιμένω τότε πράγματι να δω δημοσιευμένη την έγγραφη μεταμέλειά του...

 14. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 02/12/2014 21:06:39

  Ολα σωστά. Αλλά ,με δεδομένο πως η Κυβέρνηση λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση της...Πλατείας Εξαρχείων, στό τέλος φυσικά θα τον αφήσουνε. Καλύτερα ,να'χουμε να γελάμε άμα την κοπανήσει!

 15. alex avatar
  alex 02/12/2014 21:28:52

  Στειλτε το κειμενο στη κ.Κωνσταντοπουλου που μιλαει για κρατος τσαμπουκα. Και επιτελους ας σπουδασει μεσω διαδικτυου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ alex 02/12/2014 23:00:47

   Η Συνιστώσα Τριώδιο δεν χαμπαριάζει από κείμενα, νομιμότητα και αιδώ.

 16. Κίττυ avatar
  Κίττυ 02/12/2014 21:54:49

  Αν το κράτος δεν μπορεί να συνδιαλλαγεί μ΄ έναν επαναστατημένο πληγωμένο μετέφηβο, τότε πως νομίζει, ότι θα μπορέσει να χειραγωγήσει τα μιλιούνια των απογοητευμένων, καταρακωμένων, κατεστραμένων, από τα μνημόνια, ενηλίκων ; Εκτός αν συνηγορούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας νέων επαναστατημένων ηρώων, ώστε να μην χρειάζεται άλλο λάδι η φωτιά.....

  • tyler avatar
   tyler @ Κίττυ 02/12/2014 22:28:07

   Απολύτως σωστή Κίττυ

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Κίττυ 03/12/2014 00:27:33

   Ε, δεν διάβαζε ακριβώς Μπωντλαίρ στα πάρκα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΤΤ 03/12/2014 01:57:15

    Καλό.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/12/2014 21:56:27

  Mη λησμονείτε ότι η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και η νεολαία ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της άδειας στο Ρωμανό. Το θέμα είναι πολιτικό από τη στιγμή που πολιτικοί χώροι από το ΠΑΣΟΚ έως το ΚΚΕ ζητούν την απελευθέρωση ενός ληστή τραπεζών επειδή είναι "προοδευτικός".Εδώ έφθασε η Ελλάδα. Η ανάλυση του Φαήλου είναι νομικά άψογη αλλά εκ των πραγμάτων τα πολιτικά ζητήματα αντιμετωπίζονται από πολιτικους. Το 2008 είχα ταχθεί υπέρ της γενικής επίθεσης της αστυνομίας κατά των Ρωμανών της εποχής αλλά τότε υπήρχε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ.Τώρα υπάρχει συνασπισμός με το ΠΑΣΟΚ.Βάζω την επιβίωση της κυβέρνησης σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την τύχη του Ρωμανού.Εάν παρά τις ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ δεχθεί να πάει μέχρι τέλους η υπόθεση πρέπει να πάμε μέχρι τέλους.Εάν όμως έχει πρόβλημα δεν είναι λόγος να πέσει η κυβέρνηση για το Ρωμανό.Η τύχη του ίδιου του Ρωμανού μου είναι αδιάφορη.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 02/12/2014 22:56:29

   Μετά την πορεία οι γνωστοί αναρχοαλληλέγγυοι έκαψαν αυτοκίνητα και λεωφορείο στα Εξάρχεια. Δε μου φαίνεται καλό σημάδι αυτό...

 18. karenin avatar
  karenin 02/12/2014 22:45:48

  Eντάξει το εμπεδώσαμε, νόμος και τάξη λοιπόν και πάνω στην επιβολή του τι πειράζει αν αφαιρεθούν κάποια μικροδικαιώματα απο εναν ληστη τράπεζας; Οπως δεν πέιραξε και περυσι όταν μοιράζανε τις φωτογραφιες τους με τις στραπαρισμένες φάτσες τους. Ε, πέσενε κάτι παραπάνω φάπες κατά την διάρκεια της σύληψης, και η εκπαιδευμένη κοινή γνώμη με ιαχές το αποδέχθηκε. Οι εκπτώσεις είχαν αρχίσει. Η νόμιμη κρατική βία δικαιούται και να υπερβάλει καμιά φορά, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του μέσου ανθρώπου. Η εξοικείωση του κοινού με αυτές τις μεθοδου για χάρη του κοινου καλου ηταν ο στόχος, το κλίμα αποδοχής που καλιεργούν τα κανάλια μέσω της τρομολαγνείας είχαν σαν αποτέλεσμα να περασει το μήνυμα κοίτα τι θα πάθεις αν δεν κάτσεις καλά. Ισως αυτό και να εξηγεί την απαθεια μας στα όσα συμβαίνουν, και που αραχτοί και λάιτ λιτζαρουμε και εξορκίζουμε με σχόλια τον μικρό, σαν τον πραγματικό υπευθυνο για όλα τουτα τα κακά που μας βρηκαν. Πέρα όμως απο κάθε συζήτηση και ανταλαγές απόψεων, στην ουσία παρακολουθουμε την μεθοδευμένη εξοντωσή του. Ελπίζω ακόμη να μην χρεοκοπήσαμε και ηθικά και προσδώσουμε νομιμότητα στην πράξη αυτή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 02/12/2014 22:59:06

   Σχολιάζεις σαν να μην διάβασες ούτε λέξη από την ανάρτηση. Κι αν διάβασες, δεν έχουν καμμία σχέση αυτά που σχολιάζεις με αυτά που έγραψα.

   • karenin avatar
    karenin @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 23:18:38

    Eχεις δίκιο, το κειμενό σου είναι ζυγισμένο. Το σχόλιο αφορουσε άλλους σχολιαστές.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 03/12/2014 00:47:09

     Οκ.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ karenin 02/12/2014 23:00:56

   Το κυριότερο συμπέρασμα, κατά την γνώμη μου είναι ότι ο κόσμος έχει πάψει να υποκλίνεται στους εγκληματίες του ποινικού δικαίου, με υποταγή και φόβο επειδή, έτσι του επιβάλει η ψευτοαριστερή, πρώην κυρίαρχη κουλτούρα. Ο κόσμος έχει πάψει να βλέπει ηρωισμό ή ευγενικές ιδεολογίες πίσω από ένοπλους ληστές. Καθώς μάλιστα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του σύριζα εναγωνίως πασχίζουν να κρατήσουν τα εγκληματικά είδωλά τους ψηλά, μόνοι τους, τα καταβαραθρώνουν. Η κοινωνία πλέον δεν τους ανέχεται ...

 19. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 02/12/2014 22:47:23

  Λογική επιτέλους.Ούτε εκδίκηση,ούτε λυντσαρίσματα.Δεν μπορεί να είναι υπερασπιστική γραμμή το οτι ο Ρωμανός δεν σκότωσε ή φερθηκε ανθρωπιστικά στον όμηρο.Ας κοιτάξουμε τι λέει ο ίδιος,ποιες οι προθέσεις του,μεταμέλεια;

 20. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 22:55:25

  Ακούστε τον ίδιο να χαρακτηρίζει την απεργία πείνας που κάνει "ωμό εκβιασμό" στο ανθρωπιστικό προσωπείο της αστικής νομιμότητας και τον διάλογο μετά για "δυναμίτες" κλπ...

 21. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 22:56:53

  Εδώ:http://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2014/11/24/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5-%CE%BC-%CF%80-19-11-2014/

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/12/2014 23:09:55

   Πώς γίνεται να πατάς πάνω στο link και να βγαίνει απευθείας;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Κυθήριος 02/12/2014 23:15:58

    Πατάς στο Λινκ (το τέρμα δεξιά συμβολάκι σαν οριζόντιο 8 από επάνω)

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Κυθήριος 02/12/2014 23:19:48

    Αυτός που αναρτά μια e-διεύθυνση, πρέπει μετά την επικόλλησή της στο κείμενο να πατήσει "enter", τότε γίνεται link.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΚΟ 03/12/2014 00:50:10

     Οκ. Δεν θα επαναληφθεί. Μην ξεχνάς πως μιλάς σε άνθρωπο που προτιμάει να καβαλά μηχανή του 1970 με καρμπυρατέρ και ταμπούρα μπρος πίσω. Που θα πάει, θα την μάθω την σατανική τεχνολογία.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 00:56:30

      Ναι αλλα ειναι classic και ωραια

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 01:07:00

      Μάρκα; Μοντέλο; Ευρωπαϊκή, να υποθέσω;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 03/12/2014 01:59:40

      Αμερικάνικο ατσάλι.HD Electra Glide police edition

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 20:09:55

      Την είχα πρωτοκαβαλλήσει το 1972. Άσπρη! Γκροτέσκ εμπειρία! No highways in Greece... Ήθελα NORTON Commando, αλλά απόκτησα μια Navigator, που τώρα χρειάζεται ένα καλό φρεσκάρισμα (στο πενταετές).

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 03/12/2014 23:37:12

      Εγώ, τις σπάνιες φορές που έχω χρόνο μπορώ να γυρίζω όλη μέρα... Την θεωρώ το καλύτερο εργαλείο στον κόσμο, Μονόσελη, ο ήχος, όλα.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Κυθήριος 02/12/2014 23:23:03

    Ευχαριστώ!

 22. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 02/12/2014 22:57:03

  Κι εκεί που όλα πήγαιναν στραβά και ανάποδα για την κυβέρνηση και οι βουλευτές είχαν πέσει σε βαθύ ..συλλογισμό με ποιόν τρόπο θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, για όγδοη.....τελευταία φορά, κι ενώ τα «μαξιλαράκια» έψαχναν δικαιολογία για να ψηφίσουν υπέρ κάποιου που θα τους πουν όταν έρθει η ώρα, ο Σύριζα έπαιρνε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και η «αριστερή συνιστώσα » είχε πέσει σε φθινοπωρινή νάρκη,....ξαφνικά και ....κατά τύχη , ο Ρωμανός θέλησε να «πάρει ανάσες»!! Και να οι ..αλληλέγγυοι και να οι.... αντιφασίστες και να οι ....μηχανόβιοι και να η ...ένωση αρχαιολόγων ,από κοντά το ιντιμίντια και όλο τα σκυλολόι του συστήματος. Από κοντά και οι...προοδευτικοί βουλευτές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κλπ. Έρχεται και η «επέτειος» των Δεκεμβριανών (όχι του 44), ένα μικρό μπάχαλο θα φρεσκάρει στον λαό, ποιοί είναι ..επικίνδυνοι και ποιοί ...εγγυώνται την τάξη και ασφάλεια στην χώρα.

 23. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 02/12/2014 22:58:01

  Το κράτος κατά τον Ένγκελς, είναι προϊόν της κοινωνίας σε ορισμένη βαθμίδα εξέλιξης. Είναι η "...ομολογία ότι η κοινωνία αυτή μπερδεύτηκε σε μια αξεδιάλυτη αντίφαση με τον ίδιο τον εαυτό της, ότι διασπάστηκε σε ασυμφιλίωτες αντιθέσεις που είναι ανήμπορη να παραμερίσει. Και για να μη φθείρουν αυτές οι αντιθέσεις, οι τάξεις και τα αντιμαχόμενα οικονομικά συμφέροντα τον εαυτό τους και την κοινωνία σε έναν άκαρπο αγώνα, έγινε αναγκαία μια δύναμη που φαινομενικά στέκεται πάνω από την κοινωνία, για να μετριάζει τη σύγκρουση, για να την κρατάει μέσα στα όρια της «τάξης». Και η δύναμη αυτή που βγήκε από την κοινωνία, αλλά που τοποθετήθηκε πάνω απ’αυτήν, που όλο και περισσότερο αποξενώνεται απ’αυτήν, είναι το κράτος. Απέναντι στην παλιά οργάνωση των γενών το κράτος χαρακτηρίζεται πρώτα από το χωρισμό των υπηκόων του κατά εδαφική περιοχή . Αυτή η οργάνωση των πολιτών σύμφωνα με τον τόπο διαμονής είναι κοινή σε όλα τα κράτη. Γι αυτό μας φαίνεται φυσική." Συνεπώς το ‘’κράτος’’ δεν μας χρωστά μα ούτε και του χρωστάμε. Ουσιαστικά, είναι ένα δημιούργημα προορισμένο να μας εξυπηρετεί. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να εξαναγκάζεται να λειτουργεί, ως όργανο έκφρασης της βούλησης της κοινωνίας και απολύτως σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου αυτής. Η κοινωνία οφείλει να ελέγχει το κράτος, να το κινεί και να το κατευθύνει, ώστε ποτέ αυτό να μην λειτουργήσει αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα και άδικα, ως δουλικό υποκινούμενο όργανο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, οικονομικών συμφερόντων καικατασταλτικών μηχανισμών. Όταν το κράτος καταφέρει να βρεθεί σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινωνικά αποδεκτό, ανεκτό και δίκαιο, τότε η κοινωνία εν τη πλειοψηφία της φροντίζει να αντικαταστήσει με δημοκρατικές διαδικασίες τους εξουσιοδοτημένους ως χθες ανώτατους λειτουργούς, που απέτυχαν στη διεύθυνσή του, με αποτέλεσμα ένα κακορυθμισμένο και αναποτελεσματικό κράτος, να καταδυναστεύει αυτόν που προορίζεται να υπηρετεί, δηλαδή τον πολίτη μέλος της κοινωνίας. Υ.Γ : Κάποιοι από εμάς εν τω μεταξύ, είτε γιατί είναι πάρα πολύ νέοι, με βλέμμα καθαρό, θυμωμένο και ανώριμο, είτε γιατί παρασύρονται εκ του ρομαντικού τους παρορμητισμού επιχειρώντας ανεπιτυχώς με τη βία ν΄αλλάξουν τον κόσμο, βρίσκονται άσχημα μπλεγμένοι σε αυτοκαταστροφική μετωπική σύγκρουση με τις δομές του κρατικού μηχανισμού, με την υποκρισία, την περιρρέουσα σκληρόκαρδη κι εγωπαθή αδιαφορία μας, με τον λανθάνοντα μασκαρεμένο σαδισμό μας, που προσποιείται ανεπιτυχώς τον τάχα ...αδιάλλακτο και νομιμόφρονα, ενώ δεν είναι παρά φοβισμένος, παραιτημένος και βαθύτατα διαβρωμένος …. Τους χρωστάμε οπωσδήποτε την ευκαιρία λοιπόν, να έχουνε άφθονο χρόνο ώστε να επανεκτιμήσουν όχι βέβαια τις ιδέες τους που φυσικά δεν τιμωρούνται ούτε κι απαγορεύονται, σίγουρα όμως τις μεθόδους, τις τακτικές και τους επιλεγμένους τρόπους, ώστε να διασωθούν με ατσαλάκωτα όνειρα κι επουλωμένες πληγές. Η κοινωνία τους χρωστάει, όχι το κράτος, γιατί το κράτος, είναι μoνάχα μιά ''κατασκευή''. ‘Ενα κινούμενο όργανο. Η κοινωνία των ανθρώπων έχει την απόλυτη ευθύνη και είναι ο μόνος κριτής, που οφείλει να υπερβαίνει, να συγχωρεί και να καθοδηγεί τους νεότερους. Να αντιμετωπίζει με αγάπη και κατανόηση, τους εικοσάχρονους ...παραβάτες.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 03/12/2014 20:33:33

   Ωραίες ιδέες λοιπόν οι ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ.. Οι δε απαγωγές των αθώων πολιτών είναι προφανώς μια πρόσκληση σε....εκδρομή. Ωραία ήθη.. που έλεγε και ο μεγάλος αυλωνίτης... Κατά τα άλλα ας αφήσουμε τις φιλοσοφίες περί κράτους και κοινωνίας. Γονείς δεν είχε ο ανήλικος παραβάτης? Αυτοκριτική έχουν κάνει? Η θεωρούν και αυτοί ωραίες ιδέες την απαλλοτρίωση ..των τραπεζών και τους πυροβολισμούς με τα καλάσνικοφ. Αν τα καλόπαιδα ήθελαν να παίξουν επανάσταση ας ξεκινούσαν πρώτα από τα λεφτά της οικογένειας, που υπάρχουν άπειρα όπως φαίνεται. Απο ότι δείχνουν όμως τα πράγματα, θα φαγωθούν τα περισσότερα από δικηγόρους. Εδώ τόσοι "σοφοί" πήραν διδακτορικά με αλληλογραφία δεν μπορεί να σπουδάσει ο μικρός τρομοκράτης διοίκηση επιχειρήσεων στα ΤΕΙ? Η μαμά μπορεί να του αγοράσει κομπιούτορες.. Αχ αυτές οι μαμάδες των βορείων προαστίων θα τα διαλύσουν όλα.. την αριστερά, την επανάσταση την τρομοκρατία...Κάποτε κυνηγούσαν τα μαμόθρεφτα στα σοκάκια να φάνε τη μαρμελάδα και να πιούν το γάλα τους , σήμερα τρέχουν να αγοράσουν καλάσνικοφ και οι χρήσιμοι ηλίθιοι χειροκροτούν αντί να αρπάξουν μια βρεγμένη σανίδα...Για την μαμά, όχι για τον κανακάρη η σανίς έστω και σε μεταφορική μορφή. Αν όμως έχεις λεφτά και μερικούς δικηγόρους όλα γίνονται.. .

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 04/12/2014 11:49:24

    1)''Ωραίες ιδέες λοιπόν οι ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ..'' Αυθαίρετο το συμπέρασμα.... Λάθος δρόμος ο δρόμος που ...ανοίγουνε (;) τα καλάσνικοφ, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και στερώντας σου την ελευθερία σου. Μάλλον δρόμους ....κλείνουνε τελικά. 2) ''Γονείς δεν είχε ο ανήλικος παραβάτης? Αυτοκριτική έχουν κάνει?'' Να τους ρωτήσετε. Έχουν δικαίωμα πάντως να διατηρούν τις όποιες απόψεις τους. Δεν έχουν; 3) '' θεωρούν και αυτοί ωραίες ιδέες τους πυροβολισμούς με τα καλάσνικοφ.'' Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο οι πολύ φανατικοί ακούσατε τους ...πυροβολισμούς που ποτέ δεν έπεσαν απ΄ τα συγκεκριμένα καλάσνικοφ, που βρίσκονταν στα συγκεκριμένα χέρια. Μάλλον θα σας μπερδεύει ο αντίλαλος απ΄τα γαζώματα των καλάσνικοφ που κραδαίνουν οι αξιότιμοι νονοί της νύχτας-επιχειρηματίες-εκβιαστές-έμποροι ναρκωτικών, που αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι στη χώρα, αλλά τους έχετε ..συνηθίσει. Δεν σας εξοργίζουν και δεν σας τρομάζουνε όλους εσάς οι πραγματικοί κι υπερδραστήριοι εγκληματίες τώρα πια, έχετε μάλλον συμφιλιωθεί με τη ..συγκατοίκηση. ) ''....δεν μπορεί να σπουδάσει με αλληλογραφία ο μικρός τρομοκράτης διοίκηση επιχειρήσεων στα ΤΕΙ?'' Δεν είστε αρμόδιος φαντάζομαι εσείς να τον ...δικάσετε και για το μόνο που κατηγορείται ως σήμερα, είναι απόπειρα ληστείας Τραπέζης. ''Τρομοκράτης'' σύμφωνα με τον αρμόδιο Εισαγγελέα κ.Πεπόνη, δεν είναι. Όσο για τις σπουδές, το νόημα της φυσικής παρακολούθησης των μαθημάτων στο αμφιθέατρο σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, είναι ο έγκλειστος να βοηθηθεί διατηρώντας μιά ζωντανή επαφή με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ώστε να επανενταχθεί το συντομότερο δυνατόν, αναμορφωμένος, στο κοινωνικό σύνολο. Μπορεί εσείς και πολλοί άλλοι να αισθάνεστε επιθετικότητα, εκδικητικότητα,να παρουσιάζεστε ιδιαιτέρως αυστηροί και ...άτεγκτοι, αλλά ευτυχώς δεν είσαστε οι....Νομοθέτες. Ούτε καν ΟΙ ΜΗ ΙΣΟΒΙΟΙ πολιτικοί προϊστάμενοι, των εντεταλμένων να εφαρμόζουν το πνεύμα του Νόμου, δημοσίων λειτουργών.....

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 04/12/2014 14:11:18

     Ω , μα τι ευγενικό και καλό παιδί είναι αυτό που αναλάβατε την υπεράσπιση του? Το παρεξηγήσαμε μάλλον.. Για την "εκδρομή" του άτυχου συμπολίτη μας με την συνοδεία καλάσνικοφ και την επίταξη του αυτοκινήτου του, θα μας πείτε κάποια ωραία δικαιολογία? Ας αφήσουμε τους εισαγγελείς να συνενοηθούν μεταξύ τους. ο πεπόνης δεν είδε τρομοκρατία, ο Καρπούζης είδε, ο μικρός διακηρύτει ότι πολεμά το κράτος και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να το καταστρέψει...Ας αποφασίσει λοιπόν η δικαιοσύνη αν θα μπορεί να γίνει η επανάσταση του μικρού και με την άδεια της αστυνομίας...και με τα λεφτά της μαμάς... Πάντως με τα λεφτά της μαμάς και έναν καλό δικηγόρο όλα γίνονται.

     • toxo avatar
      toxo @ ορεσείβιος 04/12/2014 20:32:34

      Ο κ. Πεπόνης δεν επείσθη γιά την ένταξή του σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση,όχι ότι επείσθη πως δεν είναι τρομοκράτης γενικώς και αορίστως.Οι δικαστικές αποφάσεις (αθώος ή ένοχος) αναφέρονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες και όχι στο σύνολο του Ποινικού Κώδικα.

 24. MCA avatar
  MCA 02/12/2014 23:12:50

  Πια μεταμέλεια; Όσο για τους δικούς του μόνο μπράβο που δεν του δίνουνε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ MCA 02/12/2014 23:25:02

   Έπρεπε να υπάρχει νόμος για πατέρα που επικροττεί πράξεις βίας του νεαρού γιου του να του κάνει παρέα εκεί στα κάγκελα να δει από κοντά το θλιβερό αποτέλεσμα της παιδείας που του έδωσε. Προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις νέων ανθρώπων, ρίχνω τουλάχιστον 70% της ευθύνης στους γεννήτορες που δεν υπήρξαν γονείς...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 02/12/2014 23:30:05

    Λίγο είναι το 70%...

 25. MCA avatar
  MCA 02/12/2014 23:22:30

  Θα μπορούσαν μέσα στα όσα είπαν οι γονείς του Ρωμανού αυτές τις μέρες, να δηλώσουν ότι θεωρούν ότι το παιδί τους δεν είναι δημόσιος κίνδυνος και δεν πρόκειται να δραπετεύσει αν του δώσουν άδεια. Έτσι για να τον βοηθήσουν.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ MCA 02/12/2014 23:32:02

   Σωστό MCA,αλλά μάλλον δεν έχει τόσο σημασία,γιατί δε βοηθά ο ίδιος τον εαυτό του μ' αυτά πού λέει,το αντίθετο μάλιστα.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ MCA 02/12/2014 23:39:58

   Μη φοβάστε. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο τέλος θα επικρατήσει το Δίκαιο. Όχι το δίκαιο των μικροϋποκριτών. Το Δίκαιο.

 26. γρηγόρης avatar
  γρηγόρης 03/12/2014 00:19:26

  Είμαστε το λιγότερο φαιδροί.Μιλάμε για σύνταγμα, ελευθερία, νόμους, νομιμότητα. Ε λοιπόν δεν υπάρχει τίποτα. Για τί από όλα τα παραπάνω να μιλήσουμε, που παραδώσαμε τη χώρα χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, ούτε μία ντουφεκιά. Υπογράψανε οι κυβερνώντες μας τη παράδοση της ζωής μας. Αυτό είναι βία αυτό είναι τρομοκρατία, όλα τ'άλλα είναι του μάρκετινγκ τα κόλπα και τα χούγια που μετατρέπει τις πατάτες σε αγγούρια. Που είπε και ένας.

 27. toxo avatar
  toxo 03/12/2014 00:52:05

  Όταν στρατεύθηκα,η θητεία ήταν 24μηνη,κρατήθηκε η ειδικότητά μου (έφεδρος ανθυπολοχαγός πυρ/κού) σε εφεδρεία γιά δύο επί πλέον μήνες.Ζήτησα την κανονική μου άδεια και μου ενέκρινε ο διοικητής μου 25 ημέρες.Παραπονέθηκα,επικαλούμενος το δικαίωμά μου σε 30 ημέρες άδείας και τότε έμαθα ότι η υπηρεσία δικαιούται να μου δώσει 30 ημέρες άδεια και δεν ήταν δικό μου δικαίωμα,αλλά απλώς είχα δικαίωμα να κάνω αίτηση.Μήπως και στην περίπτωση των κρατουμένων,ισχύει το δικαίωμα της υπερεσίας;

  • toxo avatar
   toxo @ toxo 03/12/2014 00:54:37

   υπηρεσίας

 28. Κωνσταντίνος Ν. avatar
  Κωνσταντίνος Ν. 03/12/2014 00:57:48

  Όσο και να είναι "λαικίστικη" η σκέψη, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν στη θέση του κ.Ρωμανού (ο μπαγάσας έχει όνομα για σήριαλ του Φώσκολου) και με την ίδια διακαή επιθυμία για μόρφωση, βρισκόταν π.χ. ο -υποθετικός- συνομήλικος του Μπάμπης Μπαρμπαροτσουτσαράκος από το Κερατσίνι με ξυρισμένο κεφάλι και μαίανδρους στα μπράτσα..... Όσο για τις απεργίες πείνας, εκεί που ο Μπόμπυ και οι σύντροφοί του κρεμούσαν τ'άρματα, κρεμάει ο Σακκάς και ο Ρωμανός τα νταούλια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντίνος Ν. 03/12/2014 02:04:43

   'Εχουν τόση σχέση με τον Μπόμπυ Σαντς και τους εθνικιστές συντρόφους του του IRA, όση κι ο Σκουρλέτης με το μεροκάματο.

   • Μικρός Νικόλας avatar
    Μικρός Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 13:22:26

    ...Mεροκάματο; Για ρωτήστε τους κολλητούς σας φίλους Νεοδημοκράτες πολιτικούς αλήθεια...Πόσα ένσημα διαθέτουν αλήθεια; Χαχαχαχα. Πάλι για το σχοινί θα μιλάμε μέσα στο σπιτάκι του κρεμασμένου.... Δεν συμφέρει λέμε η αναφορά. Δεν συμφέρει. Μπααααα!

   • UVF avatar
    UVF @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/12/2014 02:00:32

    O Bobby Sands ήταν ένας καταδικασμένος βομβιστής, καμία σχέση με την post mortem ηρωοποίησή του από την παγκόσμια αριστεράντζα. Απλά η Αλβιόνα είχε την τύχη να κυβερνάται από μια θεά Μάγκυ, η οποία απλά και κυνικά είπε στο κοινοβούλιο "Let Bobby Sands die".. Άλλο Θάτσερ όμως, άλλο Σαμαράς. Νo Surrender. Ulster forever British.

  • Μικρός Νικόλας avatar
   Μικρός Νικόλας @ Κωνσταντίνος Ν. 03/12/2014 13:18:25

   Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι ο Χρυσαυγίτης ''Μπάμπης Μπαρμπαροτσουτσαράκος από το Κερατσίνι με το ξυρισμένο κεφάλι και τους μαίανδρους στα μπράτσα....'' καταφέρει να αρθρώσει πέρα από τα ΟΥΓΚ ΓΚΑΝΓΚ ΓΚΟΥΝΓΚ και τις λοιπές ...πολεμικές κραυγές καράτε και Ζίου Ζίτσου, κάτι σαν πολιτική θέση, σκέψη, προβληματισμό, κάτι με ειρμό και νόημα (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του) και όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρει και να εισαχθεί σε Ελληνικό ΑΕΙ μέσω Πανελληνίων εξετάσεων!!!! . Τότε, σίγουρα θα οφείλετε όλοι εσείς οι νοικοκυραίοι νομιμόφρονες δεξιοί, να ξεκουβαλήσετε από την αναισθησία των καναπέδων σας και να βγείτε στους δρόμους να υποστηρίξετε το ...απωλολός σας, αν του δημιουργούν προσκόματα στην πνευματική του εξέλιξη οι Αρχές. Εμείς οι ....άλλοι, να είσαστε σίγουροι οτι θα σας συμπαρασταθούμε ηθικά και θα προσυπογράψουμε το δίκαιο του ...αγώνα σας. Αλλά για να σοβαρευτούμε τώρα. Πόσες πιθανότητες δίνετε αλήθεια εσείς να υπάρξει ποτέ εφαρμογή του σεναρίου επιστημονικής φαντασίας που εκπονήσατε; Αμελητέες..... Άρα, περί όνου σκιάς.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 13:32:25

    Άργησες ρε φιλαράκι. Μέχρι να ξυπνήσεις και να πιεις την φραπεδιά στο Φλοράλ σε προσπέρασαν οι εξελίξεις. Καλά, ο χαμένος Ρομά πρίγκιπας του ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει να σας ξυπνάνε για τη δουλειά;

    • Μικρός Νικόλας avatar
     Μικρός Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 13:54:02

     Χα! Χα! Δεν έχω στο νού μου ως προτεραιότητα την έγκαιρη απάντηση στα διαδίκτυα ρε φιλαράκι. Και που είσαι; Γελάει καλύτερα, εκείνος που γελάει τελευταίος... Σε πόσους μήνες λες εσύ οτι ο Ρωμανός θα παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα στη σχολή του; Πάμε ένα στοίχημα..... :)

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 13:56:31

      ...Εντός του 2015, τους πρώτους μήνες κι όλας, το θεματάκι θα έχει τακτοποιηθεί απολύτως σύμφωνα με το Νόμο.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 14:02:31

      Ναι,και πρός το τέλος του χρόνου θά 'χει πάρει και το φτυχίο...

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Κυθήριος 03/12/2014 14:18:42

      Προς το τέλος του χρόνου, θα είναι έξω με ''βραχιολάκι'' πανέξυπνη. :)

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 16:20:22

      Χωρίς πλάκα, το βραχιόλι θα λύσει πολλά προβλήματα σαν αυτό και θα αποσυμφορήσει τις φυλακές. Είδες ρε μπαγάσα, που συμφωνούμε σε κάτι. Εθνική ενότης!

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 16:40:06

      :) Και σε άλλα συμφωνούμε... Σε όλα όσα αφορούν το ''Εθνικό συμφέρον''.

     • Frankie avatar
      Frankie @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 13:58:55

      Και για πόσο καιρό θα τα παρακολουθεί πριν την κοπανήσει, πας εσύ στοίχημα;;

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Frankie 03/12/2014 16:21:06

      Κοίτα, αυτοί που έχουν ευθύνη να εφαρμόζουν τους νόμους, είναι και απολύτως υπόλογοι αν δεν αποδεικνύονται αυτάρκεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Εγώ δεν είπα να ...ελευθερωθεί ο Νίκος Ρωμανός. Είπα να παρακολουθήσει απερίσπαστος τα μαθήματα της σχολής του, όπως και δικαιούται. Σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη υπάρχουνε τα ''βραχιολάκια'' παρακολούθησης κρατουμένων και ας κόψουν το λαιμό τους οι ακριβοπληρωμένοι Υπουργοί που γυροφέρνουνε στα κανάλια χασομερώντας, να τα εξασφαλίσουν και για τη χώρα μας, παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά .....εμπόδια. Η ανικανότητα των κάθε είδους μετρίων διορισμένων ανευθυνοϋπευθύνων, δεν είναι λογικό να χρεώνει τους φυλακισμένους αφαιρώντας τους νόμιμα δικαιώματα.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 13:48:15

    Ποιό ΑΕΙ βρε κακομοίρη; 10 χιλιάδες μόρια έγραψε και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας. Σε ότι αφορά τη σύγκριση Χρυσαυγιτών/αναρχοάπλυτων είστε πολύ χειρότεροι. Οι ΧΑτες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο της τρομοκρατίας. Από κει και πέρα ο Εκαλιώτης θα μείνει κλειδωμένος στο κελί ανεξαρτήτως του αν φάει ή όχι τη φρουτόκρεμα.

    • Μικρός Νικόλας avatar
     Μικρός Νικόλας @ Δημήτρης 03/12/2014 16:32:38

     Όσα κι αν είναι τα μόρια του ΤΕΙ βρε κουτομίζερε φασιστάκο, αυτός, τα συγκέντρωσε. Οι ομοϊδεάτες σου, το πολύ πολύ σε κανένα Διαγωνισμό για ευτραφή ...μούσκουλα κι άδεια κρανία (με μέσον), ίσως μπορούσαν να....διακριθούν. Κομπλεξάκο, το ''Εκαλιώτης'' δεν είναι κατηγορία, παρά μονάχα για τους στερημένους σε όλα τους. Ξέρεις εσύ.... Όσο και να χτυπιέστε πάντως η διανοητική σας υστέρηση, αποδεικνύεται στο λόγο, στη....σκέψη :) και κυρίως, στις πράξεις σας. Ο Ρωμανός πολύ σύντομα, θα πάει στη σχολή του. Αυτό θεωρεί δίκαιο η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας κι αυτό θα γίνει. Οι φανατικοί και οι μισάνθρωποι, είσαστε θλιβερή μειονότητα. Περιθωριοποιημένη και γελοία.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Νικόλας 03/12/2014 23:34:20

      Αυτοαναγορεύτηκες σε "πλειοψηφία"; Κάνεις και παστίτσιο χωρίς μακαρόνια; Αύριο θα βρέξεις και τελικά τι ήθελε ο Σούκουρας από την Ξουλίδου;

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/12/2014 12:43:03

      @ Κρανιδιώτης : Δεν αυτοαναγορεύτηκα σε τίποτε. Απλά πιστεύω οτι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, επιθυμεί την προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος, με ευαισθησία και κατανόηση. Παστίτσιο και μουσακά φτιάχνω άνετα με κιμά σόγιας (δώσε e-mail να σου στείλω τη συνταγή), θα κάνω πολύ καλοκαίρι ακ΄μα γιατί ο κόσμος δεν εχει λεφτά για πετρέλαιο και όσο για τον Σούκουρα, τείνω εν μέρει να συμφωνήσω μαζί σου. Πήγαινε για να βγάλει γκόμενα αρχικά, αλλά μετά έπαιξε το ''όπου μας βγάλει''.... :) @ Giorgis : Φυσικά και δε γίνεται να σε εκφράζω βρε Γιώργη! Μίλησα για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Εσύ, ανήκεις σαφώς στη μειοψηφία πια....

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Μικρός Νικόλας 04/12/2014 12:52:03

      Κιμά σόγιας;;; Δεν ξέρεις ότι εννιάμιση φορές στις δέκα η σόγια του εμπορίου είναι γενετικά μεταλλαγμένη;! Τόσοι...Ιατροί στην τιμημένη γενιά σου, ούτε αυτό στο είπανε;!

      Υ.Γ. Και τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε, φυσικά, όλοι.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 13:02:28

      Στη γούρνα λέμεεεε!

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Νιόβη 04/12/2014 13:09:21

      Εσένα ποιός σου μίλησε υστερικέ Κατίνε; Να προσέχεις. Λένε οτι η υπερβολική ...προκαλεί βλάβες (τυφλώνει). Φιλικά πάντα.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Μικρός Νικόλας 04/12/2014 13:28:51

      Στο λέω, πάντως, μην τυχόν και σου έχει περάσει από το μυαλό τίποτα άλλο: δημοκρατία-δημοκρατία, αλλά εγώ το πεντάευρο θα το δώσω μια φορά. Δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις όλη την τρολοσυλλογή στη φόρα. Έναν θα πληρώσω.

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Νιόβη 04/12/2014 18:44:01

      Eσύ, είσαι απ΄αυτούς που μπορούνε μονάχα να ...πληρώνονται. Δεν είσαι σε θέση, κανέναν να πληρώσεις..... Φως φανάρι.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Νικόλας 04/12/2014 13:40:37

      Ομολογώ πως το ζεύγος Σουκουρας - Ξουλίδου θα ήταν πολύ hot. Είμαι αρβανίτης, δεν τρώω σόγια, φύκια κι αηδίες.

     • Μικρός Νικόλας avatar
      Μικρός Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/12/2014 14:04:02

      Ε, τι να σου κάνω; Εσύ με ρώτησες για το Παστίτσιο. Πάντως, έχω και συνταγή για μουσακά χωρίς μελιτζάνες!! Ο Σούκουρας τη ...λιμπίστηκε ως τραγανομπαμπάτσικη (και υψηλόμισθη), αλλά εκείνη τον απέκρουσε, γιατί είχε άφθονες, πολύ πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μετά εκείνος θύμωσε και επιχείρησε να την...εμπλέξει σε υπόθεση χρηματισμού, από ...γινάτι. :) Έτσι έγιναν όλα.

     • Giorgis avatar
      Giorgis @ Μικρός Νικόλας 04/12/2014 11:46:52

      Κλασικός ... "εκφράζω την πλεοψηφία" ... λοιπόν Νικολάκι δεν με εκφράζεις. Το μόνο που εκφράζεις είναι μια φασιστική επιβολή της ιδεολογιάς σου που τόσα χρόνια μας δηναστεύει και αν μη τι άλλο μακάρι να βγει το Σύριζα να το φάμε και αυτό στη μούρη για να το αποβάλουμε επιτέλους κι αυτό σαν το τελεφταίο καρκίνο με την ελπίδα να γίνουμε μια μοντέρνα χώρα χωρίς ο κάθε νόμος να έχει εξερέσεις.

 29. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/12/2014 08:30:34

  Φαήλο, το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι δεν έχει Κράτος. Ο τρόπος λειτουργίας των Μηχανισμών του ελληνικού κράτους δεν πληροί τους όρους λειτουργίας σύγχρονου αστικού Κράτους και Κράτους Δικαίου. Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες της Κοινωνίας. Πρόκειται για μια αυθαίρετη μορφή Εξουσίας επιβεβλημένη στην Κοινωνία από παρασιτικές πολιτικοοικονομικές ελίτ. Ως εκ τούτου, δεν απολαμβάνει νομιμοποίηση στην Κοινωνία των Πολιτών. Το ζήτημα δεν είναι ιδεολογικό, αριστερά, δεξιά. Δυστυχώς, είναι πιο πολύπλοκο. Η αυθαιρεσία του ελληνικού κράτους στηρίζεται στην αυθαιρεσία του Νομικού και Δικαστικού πυλώνα Εξουσίας. Η πολυνομία, η πλήρως ανοικτή σε ερμηνείες νομοθεσία, το δικαστικό παρακράτος κτλ. αποτρέπουν την νομιμοποίηση (legitimation) του Νόμου και της νομιμότητας, το σεβασμό προς το Νόμο. Τα παραδείγματα πολλά και πάμπολλα. Οι πολίτες τα γνωρίζουν και τα βιώνουν. Περιττό να αναφερθούν εδώ. Στη συνείδηση των πολιτών ο Νόμος είναι, δυστυχώς, όπως τα κουρελόχαρτα των κομματικών προγραμμάτων. Οι αποφάσεις των δικαστών όπως οι αγορεύσεις από τα μπαλκόνια ενώπιον του αλαλάζοντος πλήθους με τις πλαστικές σημαιούλες. Κι ενώ οι εξελίξεις διεθνώς είναι δραματικές, αστραπιαίες και βίαιες, εμείς αυνανιζόμαστε με τοιαύτες ιστοριούλες, με τα Δεκεμβριανά του -44 και -08, με τα αυγουστιανά και τα ιουλιανά. Προφανώς ως άλλοθι ή απόδραση από την σκληρή πραγματικότητα και τη ανημποριά μας. Την ευθύνη την έχετε όλοι εσείς, δεξιοί κι αριστεροί, που έχετε καταλάβει/αρπάξει την πολιτική και κοινωνική εξουσία και δεν βλέπετε πέρα από τη μετέωρη, κουτοπόνηρη σκέψη σας. Αναπαραγάγετεθανάσιμο για το Έθνος μεσσιανισμό. Καλλιεργείτε το μίσος και τη διχόνοια. Είναι γνωστό τι έγινε και γιατί το Δεκέμβριο του 2008. Ίσως δεν είναι τυχαία η επιλογή του μήνα.Είναι γνωστήη συμπεριφορά των ¨επαναστατημένων¨ μεσοαστών των β. προαστίων. Όπως γνωστό είναι και το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Κι όμως, οι πολιτικές ελίτ παίζουν κρυφτούλι.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μανιάτης 03/12/2014 08:45:31

   Υ.Γ. Πότε θα καταλάβουμε ότι τα Δεκεμβριανά (-44, -08) τα Ιουλινά (-65) και τα Νοεμβριανά (-73) ήταν προβοκάτσια στη σάρκα του Έθνους!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Μανιάτης 03/12/2014 17:28:47

   Καλό καί μεστό τό σχόλιό σου Μανιάτη

 30. blackunder avatar
  blackunder 03/12/2014 14:10:45

  H φυλακιση εκτός από σοφρωνισμό δεν επιδιώκει και τον παραδειγματισμό? Ο εγκλεισμός δεν επιβάλλει περιορισμούς γενικούς? Αν θέλει αργότερα να ανοίξει κατάστημα θα τον αφήνουν να το δουλεύει? Αν θέλει να παντρευτεί θα τον αφήνουν να παίρνει τους βαθμούς των παιδιών του από τα σχολεία? Αν είναι πορωμένος γάβρος, θα τον αφήνουν να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη σε κάθε αγώνα? Έχουμε κρίση ορθολογισμού...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ blackunder 03/12/2014 16:22:07

   Άμα είναι γάβρος, το συζητάω!

   • in medias res avatar
    in medias res @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/12/2014 21:51:27

    1-2. Περαστικά ...

 31. Hunter avatar
  Hunter 03/12/2014 17:24:59

  Ετοιμάζεται ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τους Ρωμανούς διάβασα!!! Κάθονται δηλαδή έγκριτοι νομικοί καθηγηταί 60 ετών, να νομοθετήσουν για τις "σπουδές" 4-5 αλητάμπουρων τεμπελχανάδων! Ο Αθανασίου παίρνει, λέει το ρεπορτάζ, τηλέφωνο τους γονείς του Ρωμανού να τους ανακοινώσει τα "ευχάριστα" αλλά αυτοί απαξιώνουν να το σηκώσουν!!! Απομένει τώρα για την κυβέρνηση, να νομοθετήσει να φωναζόμαστε "σύντροφε" ο λαός μεταξύ μας... Ότι ελέω συγκυβέρνησης κατεβάσαμε τα παντελόνια στην Αριστερά το έχουμε καταλάβει, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι Σαμαράς και Αθανασίου θα κατεβάσουν και τα ΣΩΒΡΑΚΑ μπροστά σε ένα τσουτσέκι...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Hunter 03/12/2014 18:52:08

   Γιατί; Προηγουμένως τον είχες σε υπόληψη τον Αθανασίου;

   • Hunter avatar
    Hunter @ ΚΜ 03/12/2014 19:44:58

    Πάντα τον θεωρούσα πολύ light για τα πόστα που είχε...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Hunter 03/12/2014 19:16:15

   ᾿Ανάβουν τά λαμπάκια μου, Hunter! Τόσο ξεπεσμός τοῦ ᾿Αθανασίου νά τηλεφωνῆ στόν κάθε Ρωμανό, τόση κατρακύλα;;;;

   • Hunter avatar
    Hunter @ Φωτεινή 03/12/2014 19:48:40

    Γην και ύδωρ στην (ακρο)Αριστερά φίλτατη... Τι άλλο θα δούμε ακόμη;;; Μήπως να προταθεί από τη Ν.Δ ο Χριστόδουλος Ξηρός ή ο Κουφοντίνας για πρόεδρος της Δημοκρατίας;;; Μόνο αυτό έχει απομείνει ακόμη...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Hunter 03/12/2014 20:46:36

     Μήν τούς βάζεις τέτοιες ἰδέες, Hunter! Γιά νά κατευνάσουν τούς ἀριστεροαναρχικούς θολοκουλτουριάρηδες, δεν θά ἐκπλαγῶ νά δῶ ἀριστεροπροοδευτικό ὑποψήφιο ΠτΔ. Cohones anyone ἐκεῖ στήν δεξιά πτέρυγα;;;;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φωτεινή 03/12/2014 19:58:43

    Κι εμένα Φωτεινή, όχι απλώς ανάψαν τα λαμπάκια μου... και κάτι παραπάνω...

   • Το ιπτάμενο χαλί avatar
    Το ιπτάμενο χαλί @ Φωτεινή 03/12/2014 20:19:43

    Καθόλου δεν πειράζει. Πως κάνετε έτσι πια; Χριστούγεννα έρχονται, ας αναβοσβήσουνε επί τέλους και τα λαμπάκια σας επίμονα και ρυθμικά. Αν όχι τώρα που είσαστε on season, άραγε πότε?? χαχαχαχα! Στο τέλος, θα μας πείτε και τα ...Κάλαντα. Άντε λοιπόν και του χρόνου....

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 20:50:49

     Do you celebrate/observe Christmas, too? A little unusual for atheists. :)

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Φωτεινή 03/12/2014 21:29:04

      'Αθεη είσαι και φαίνεσαι κυρία μου. Το αποδεικνύει το μίσος σου. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Δεν το ξέρεις;

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Το ιπτάμενο χαλί 04/12/2014 15:43:01

      Από το πρωϊ ο πολυμεταμφιεσμένος δυστυχής άεργος Δ.Υ (που αυτή τη φορά παίζει τη ...Νιόβη), γυρίζει γύρω γύρω (ρίξε μια ματιά),παρακαλώντας με κάθε τρόπο για μια στάλα προσοχή!! Όσο και να σέρνεται στα λασπόνερα, μην του δίνεις καμιά σημασία. Κανένας δεν του δίνει. Άστον να παραληρεί και να αυτογελοιοποιείται. Αυτό μονάχα μπορεί κι αυτό του αξίζει. (Παρακάτω ντυμένος ..αλλιώς, ευχαριστεί και τον ....εαυτό του, ψέλνοντας το γνωστό κουραστικό σενάριο Χαχαχαχα. Άστους να βράζουν στο ζουμί τους).

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 16:28:30

      Σου απάντησα παρακάτω, γελοίο υποκείμενο. Εκεί που ξέρναγες όλη νύχτα.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Φωτεινή 04/12/2014 15:12:13

      Μα, ναι, Φωτεινή, είστε άθεη, δεν το βλέπετε; Κι αν δεν καταλάβατε πώς πρέπει να είναι ένας πραγματικός ένθεος από τα σχόλια σ᾽ εσάς της τιμημένης απογόνου Ιατρών και Δασκάλων (μεγάλη γενιά στον Κάτω Μαχαλά, σου λέει!), προσωρινά γνωστής ΚΑΙ ως «Ιπτάμενο Χαλί», πηγαίνετε λίγο παρακάτω, στον εμετό της στον Κυθήριο στο ίδιο νήμα, κι εκεί θα το εμπεδώσετε για τα καλά, πώς έχει ερμηνεύσει το...ένθεον η τιμημένη απόγονος Ιατρών και Δασκάλων και γιατί εσείς δεν περνάτε το μάθημα.

 32. A.Π. avatar
  A.Π. 03/12/2014 17:54:24

  Eίναι φανερό ότι τα περί σπουδών του Ρωμανού αποτελούν σκέτο πρόσχημα για να δημιουργηθεί ο συνήθης ακροαριστερός σαματάς από συριζαίους, αναρχικούς κλπ. Είναι πολύ πιθανόν να κρύβεται και απόπειρα δραπέτευσής του μέσω των προσδοκόμενων αδειών για σπουδές, όπως έκαναν πολλοί άλλοι στο παρελθόν. Το πιό οδυνηρό δεν είναι ο βίαιος μηδενισμός ενός διαταραγμένου νεαρού, αλλά η στάση των "γονέων" του που δικαιολογούν τις ανομίες του παιδιού τους. Αξιο τέκνο άξιων γονέων...

 33. Διογένης avatar
  Διογένης 03/12/2014 18:09:07

  Hunter, το διάβασω κι εγώ και δεν πίστευα στα μάτια μου! Τέτοιος αυτοεξευτελισμός των θεσμών, τέτοιος ευτελισμός του κράτους, να μπορεί ένα τσουτσέκι που εγκλημάτισε να τους χορεύει όλους στο ταψί για να "σπουδάσει" τάχατες, ενώ ο εμφανής σκοπός του είναι η απόδραση! Και το θέμα είναι, λέει, "να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα"! Δηλαδή να γυρίζει κάθε μέρα όλη μέρα στο πανεπιστήμιο! Για να "σπουδάσει", βεβαίως-βεβαίως! Να μην πιει και κάναν καφέ μετά με τους φίλους του; Δημοκρατικό δικαίωμα κι αυτό. Άμα λάχει, θα γυρίζει το βράδυ στη φυλακή για να κοιμηθεί. Άααααμα λάχει και δεν αποφασίσει στην πορεία ότι ο αέρας της ελευθερίας δεν είναι καλύτερος και δεν "ασφυκτιά" μέσα στο άθλιο πανεπιστήμιο που περιορίζει την ελευθερία της σκέψης - αυτά είναι δικές του κουβέντες! Η κυβέρνηση οφείλει να διατάξει τη σίτισή του. Θα τον σιτίσουν με το ζόρι, υπάρχει τρόπος και νομοθετικά και πρακτικά. Αντί να εφαρμόσουν το νόμο, κάθονται και τον παρακαλάνε! "Σας αρέσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο για τις σπουδές σας αγαπητέ μας τρομοκράτη; Αν δεν σας αρέσει να μας το πείτε να κάνουμε και κάτι ακόμη. Ό,τι πείτε εσείς κύριε τρομοκράτη, μόνον να μη μου στενοχωρεθείτε"! Και όσο σκέφτομαι ότι το πρώτο άτυχο κλεφτρόνι το στέλνουν αναμορφωτήριο και φυλακή και ούτε σχολείο ούτε φυλακές ούτε τίποτα, μόνον μια κατεστραμένη και σημαδεμένη ζωή από εκεί και πέρα... Και το τσουτσέκι των Βορείων Προαστίων που δεν του άρεζε η άτιμη η κενωνία και είπε να ληστέψει καμία τράπεζα και να γίνει τρομοκράτης θα το "σπουδάσουμε"! Αίσχος!

  • Hunter avatar
   Hunter @ Διογένης 03/12/2014 18:32:57

   Φίλε Διογένη, μιας και μιλούσαμε για "ρήξεις" στην άλλη ανάρτηση, ορίστε η μεγάλη ρήξη που έγινε σήμερα. Την κάνει η Ν.Δ με τους ψηφοφόρους της...

   • Το ιπτάμενο χαλί avatar
    Το ιπτάμενο χαλί @ Hunter 03/12/2014 20:24:49

    Όχι με τους...ψηφοφόρους της! Με κάποιους λίγους ακροδεξιούς, φανατικούς, μισαλλόδοξους ψηφοφόρους της. Αυτοί ειδικά όμως, είναι τόσο επιζήμια και διαλυτικά στοιχεία, την τραβούν τόσο πίσω, που σίγουρα δεν πρόκειται να της λείψουν....

    • Hunter avatar
     Hunter @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 21:19:10

     Πιο πίσω από το 1917 δεν πρόκειται να την πάνε, οπότε μην ανησυχείς. Μόνοι σας θα είστε εκεί πίσω...

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Hunter 03/12/2014 21:38:12

      Κινηθείτε προς τον οικείο χώρο σας καλύτερα όλοι εσείς οι ακραίοι. Μην προσπαθείτε να μετατρέψετε σε ακροδεξιό ένα κεντροδεξιό κόμμα. Δεν θα πετύχετε τίποτε, παρά μονάχα να το αποδυναμώσετε και να συρικνώσετε σε μονοψήφιο το ποσοστό του. Αν σας αφήσουν βέβαια οι ...κλειδούχοι.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 05/12/2014 14:26:12

   Έτσι ακριβώς είναι. Το βαθύτερο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ.

 34. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/12/2014 19:22:36

  «Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με τη στάση του,ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων,ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου». Αυτά αναφέρει σε σημερινή δήλωση δια του δικηγόρου του ο Ρωμανός,που θα ήθελε το κράτος να του χαρίσει απλόχερα την ευκαιρία να σπουδάσει. Εν ολίγοις,θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και όχι εγκληματικό στοιχείο και προσπαθεί έτσι να υποκινήσει επανάσταση κατά του κράτους...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Κυθήριος 03/12/2014 19:58:22

   Ώστε "πολιτικός κρατούμενος" αυτοαποκαλείται ο τεμπελχανάς... Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με τους φοιτητές που το μεσημέρι διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια στα φανάρια και το απόγευμα κάνουν ντελίβερυ προκειμένου να σπουδάσουν, ασχολείται με αυτούς που αγοράζουν καλασνικοφ και αλεξίσφαιρα γιλέκα προκειμένου να ληστέψουν τράπεζες... Ο Αθανασίου κι ο Λοβέρδος, αντί να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς των φοιτητών στην επαρχία, που κάνουν το σκατό παξιμάδι προκειμένου να στείλουν κανα κατοστάρικο στα παιδιά τους που σπουδάζουν στην Αθήνα, παίρνουν τηλέφωνο τους γονείς του Ρωμανού οι οποίοι λένε ότι "καλά κάνει ο γιος μας και ληστεύει τράπεζες"...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Hunter 03/12/2014 20:23:03

    Έχω βρεθεί και στις δύο θέσεις που περιγράφεις (και ως φοιτητής και ως γονιός τώρα...),και δεν υπάρχει πράγματι τίποτε πιό εξοργιστικό,από το να βλέπεις με τι προϋποθέσεις επιθυμούν κάποιοι να πετύχουν αυτό που για το οποίο εσύ έχεις κοπιάσει τόσο πολύ...

    • Το ιπτάμενο χαλί avatar
     Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 20:32:56

     Ναι. Ναι. Εσύ ειδικά, ως βέρος φανατικός ...Φαρισαίος υποκριτής που υποδύεται τον τάχα ευσεβή Χριστιανό, ζήτα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πιο τυχεροί από εσένα που χωρίς καθόλου να ευθύνονται, γεννήθηκαν με περισσότερες οικονομικές δυνατότητες από αυτές που απολαμβάνεις ο ...βιοπαλαιστής Δ.Υ! Για ρώτα τον ...πνευματικό σου πως λέγεται η συγκεκριμένη ψυχική αδυναμία σου και πως θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις θετικά....

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 20:40:42

      Φθόνος : Ένα αρνητικό και διαβρωτικό συναίσθημα
      Ἄν ἡ ζήλια ὁδηγήσει σέ φθόνο τότε χαρακτηρίζεται ὡς ζηλοφθονία. Ἡ λέξη φθόνος εἶναι κακόσηµη. ∆ηλώνει τή λύπη καί τό µίσος κατά τῶν ἄλλων, ὅταν ἔχουν περισσότερα ἀγαθά ἤ προσόντα ἀπό ἐµᾶς τούς ἴδιους. Φθονοῦµε καί ζηλεύουµε τούς ἄλλους γιά τόν πλοῦτο τους, γιά τήν ὀµορφιά, τήν ὑγεία τους, τήν ἐξυπνάδα, τή µόρφωσή τους, τήν εὐτυχία τους. «Λύπη τῆς τοῦ πλησίον εὐπραγίας ὁ φθόνος», λέει ὁΜέγας Βασίλειος. Μέ τό φθόνο ἡ καρδιά τῶν ἀνθρώπων σκληραίνει. Ὅταν κάποιος νιώθει φθόνο ζαρώνει τά φρύδια, τό δέρµα του γίνεται πράσινο, σφίγγει καί στραβώνει τό στόµα, κλείνει τίς γροθιές του. Τό παραπάνω συναίσθηµα εἶναι ἀπό τά πιό ἐπικίνδυνα καί καταστροφικά πού κάνουν τόν ἄνθρωπο µοναχικό καί δυστυχισµένο. Ὁ Μέγας Βασίλειος γράφει: «Ὁ φθόνος κατατρώγει τήν ψυχήν, ὅπως ἡ σκουριά καταστρέφει τόν σίδηρον» καί ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος συµπληρώνει: «Ὁ φθόνος τήκει τούς ἔχοντας». Συνήθως ὁ φθονερός ἄνθρωπος δέν κάνει τίποτα γιά νά ἀποκτήσει τά ἀγαθά ἤ τά προσόντα πού ἔχουν οἱ ἄλλοι, οὔτε ὅταν ὑπάρχει ἡ δυνατότητα νά τά ἀποκτήσει. Ἁπλῶς λυπᾶται καί ἀντιπαθεῖ. Βασανίζεται ἀπό τό ὀλέθριο αὐτό πάθος καί δέ δοκιµάζει χαρά στή ζωή του. Κανένας δέν εἶναι ἀπαλλαγµένος ἀπό τό συναίσθηµα τοῦ φθόνου. Ἡ ζήλια µπορεῖ νά ὁδηγήσει στήν ἅµιλλα «ἐπί καλῷ», εἰς βάρος κάποιου. Νά ἀποτελέσει κίνητρο πού θά µᾶς σπρώξει σέ προσπάθεια γιά νά φτάσουµε στό ὕψος τῶν ἄλλων. Ἄν ἡ ζήλια γίνει φθόνος, τότε εἶναι ἕνα ἀρνητικό καί διαβρωτικό συναίσθηµα. Στήν περίπτωση αὐτή πιστεύουµε ὅτι δέν µποροῦµε µέ τήν προσωπική µας προσπάθεια καί τήν ὑποµονή νά πραγµατοποιήσουµε τίποτα ἀξιόλογο καί τό µόνο πού µᾶς µένει εἶναι νά µισοῦµε αὐτούς πού βρίσκονται σέ πιό πλεονεκτική θέση, νά λυπούµαστε γιά τήν ἀνεπάρκεια καί τήν κατωτερότητά µας. Νά διαβάλλουµε καί νά συκοφαντοῦµε τούς συνανθρώπους µας θέλοντας νά βλάψουµε τήν ὑπόληψή τους καί νά κλονίσουµε τήν ἐµπιστοσύνη τῶν ἄλλων πρός αὐτούς. Ὁ φθόνος ὁδήγησε τόν Κάιν νά σκοτώσει τόν ἀδελφό του Ἄβελ.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 20:41:56

      Εσύ Άπλυτη Αξύριστη αυτό κατάλαβες; Δε πιάνεις ότι ίσως να εννοώ τους...Ρωμανάδες που με τα λεφτά του μπαμπάκα,τα βάζουν δήθεν με το σύστημα κι από πάνω απαιτούν να απολαμβάνουν τις ευεργεσίες του; Αλλά πού,σ' αφήνει η τυφλή μισαλλόδοξη λογική της τζάμπα μάγκισσας επαναστάτριας;... Φαίνεσαι όμως,δεν πρέπει να 'χεις μυρωδιά πως είναι η βιοπάλη και η κανονική ζωή,τα ρόζ σου γυαλιά δε σ' αφήνουν...

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 21:17:28

      Κοίτα κακόμοιρε, ανασφαλή και φαλακρέ απ΄έξω κι από μέσα υποκριτάκο, άσε τα γνωστά σου τερτίπια και τις κατινίστικες επιθέσεις όταν τα βρίσκεις ζόρικα κι όσο για τις πλυμένες ξυρισμένες και περμανάντ εξισώσεις, πούλα τες στους ομοίους σου. Στους κομπλεξικούς χαζοψευτάκους με τους σωρούς των απωθημένων. Κάτσε εκεί πέρα στη βολή του δημοσιοϋπαλληλάρα που ζητά τη... φώτιση μα παραμένει πεισματικά θεότυφλος και ''μην κρίνεις ίνα μην κριθείς'' που λένε και οι ...πνευματικοί που τους ακούς, αλλά αρνείσαι να τους καταλάβεις. Άσε τους ''Ρωμανάδες'' κι ασχολήσου με την αναπηρία της ψυχής σου που την κατατρώει ο φθόνος και η κακία. Άσε τη ....βιοπάλη και την κανονική ζωή γιατί δεν ξέρεις τίποτε απ΄αυτά και φαίνεται. 'Οσοι γνωρίζουν από κόπο, προσπάθεια και πόνο, ΣΕΒΟΝΤΑΙ και τον εαυτό τους, μα και τους συνανθρώπους τους. Δεν ανεβαίνουν έρποντας στους άμβονες του μίσους να κατακεραυνώσουν αυτούς που ζηλεύουν. Πολέμησε καλύτερα το φθόνο και τη μιζέρια σου κι άσε κατά μέρος τα αναθέματα λοιπόν.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 21:33:38

      Εντάξει,τα είπες,ξέσπασες,ή θέλεις να μου πείς κι άλλα ακόμη; ''Μη κρίνης ίνα μη κριθής''...Αν εγώ έκρινα έναν,είδες πώς,για σένα τι να πεί κάποιος που κρίνεις και μάλιστα με τέτοιους χυδαίους χαρακτηρισμούς; Εσύ λοιπόν θα διδάξεις εμένα και όλους τους άλλους; Μα εσύ είσαι χειρότερη από μένα! Ομολογώ πάντως πως μένω κατάπληκτος,από την κακία που μπορεί να φωλιάζει σε μια γυναίκα... Να σ'ευχαριστήσω μόνο που μπήκες στον κόπο να γράψεις τόσα πράγματα περί φθόνου παραπάνω. Εκεί που τα διάβασες,δές τι γράφει και περί υπερηφανείας,αντιλογίας,οίησης και αναιδείας. Αν σου αφήσει λίγο ανοιχτά τα μάτια ο εγωϊσμός που σε τυφλώνει,ίσως να καταλάβεις...

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 21:57:40

      Εγώ δεν σε κρίνω φίλε μου. Σου αποκαλύπτω μόνο την υποκρισία σου, μήπως ντραπείς και διορθωθείς, ή έστω μήπως σταματήσεις να μας πουλάς με αλαζονεία μαϊμού...ευλάβεια. Δεν μπορώ να σε διδάξω, δεν είμαι παπάς ούτε και θέλω να ''φωτίσω'' κανέναν. Εσύ όμως κάθε λίγο προσπαθείς να ενδυθείς τα ...ράσα της θρησκοληψίας και να μας κάνεις copy-paste θρησκευτικά τσιτάτα που σε καμία περίπτωση δεν εννοείς. Κακία δεν έχω βεβαίως, αποφεύγω τα τόσο ακραία αρνητικά συναισθήματα. Μόνο θυμώνω με τους υποκριτές και τους θρησκειοκάπηλους Φαρισαίους, που είναι χειρότεροι κι από τους δηλωμένους ...άθεους. Μονάχα μίσος, φθόνος, τυφλωμένος εγωϊσμός και αστείρευτη κακία τους κυβερνούν, τόσο απόλυτα, που αδυνατούν και να τα κρύψουν. Πνίγονται από το υπερβάλλον μίσος τους και το ...εκβάλουν. Λοιπόν, τέλος τα ψέματα και η τραβεστί ...ευσέβεια. Σταμάτα να μας κοροϊδεύεις, ή πολέμησε την ''αρρώστια'' σου και γράψε για τους συνανθρώπους σου που δοκιμάζονται, με αγάπη και κατανόηση. Δεν χρειάζεται να είναι ...φτωχότεροι από σένα για να τους ...συμπονάς. Αρκεί που βρίσκονται σε αδυναμία για να υποχρεούσαι να τους σεβαστείς. Πάψε το μισαλλόδοξο κήρυγμά σου λοιπόν, διαφορετικά, είσαι κίβδηλος κι απύθμενα ασεβής.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 22:34:41

      Κυρία μου,δε με ξέρεις κι όσα γράφεις τα αντιπαρέρχομαι μειδιώντας μελαγχολικά για το πόσο έξω μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος στις κρίσεις του πολλές φορές...Ξέρεις,θα μπορούσα να πώ κι εγώ για σένα πολλά,δεν το τολμώ όμως όχι για σένα,άλλά για να τα έχω όσο το δυνατόν πιό καλά με τη συνείδησή μου ότι δεν αδίκησα τόσο κάποιον που δεν γνωρίζω.Και μ' αυτό βέβαια,μή σπεύσεις να μου πείς γιατί δεν κάνω το ίδιο με τον Ρωμανό,διότι αυτόν τον εκθέτουν ήδη οι πράξεις του που φαίνονται και διαβάζονται... Επανέλαβες όμως παραπάνω,στον οχετό ύβρεων που ξεστόμισες,κάτι που σου είπα εγώ πρώτος. Ότι ''Ἀσε τη...βιοπάλη και την κανονική ζωή γιατί δεν ξέρεις τίποτε απ' αυτά και φαίνεται''. Επειδή βέβαια δεν ξέρω κι εγώ για σένα,πολλώ δε μάλλον δεν ξέρεις κι εσύ για μένα...,θα σου πώ μόνο αυτό, στη μέχρι τώρα ζωή μου έχω δεί του κώλου μου την τρύπα έτσι,που να μου φτάνει για να ξέρω τι θα πεί ''κανονική ζωή''...

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 23:28:15

      Δεν υπάρχουν πουθενά στα γραφόμενά μου άσχετες ύβρεις, ...μεταφυσικές κρίσεις, ούτε φανταστικές κατηγορίες.(Μπορείς να πεις κι εσύ για μένα ελεύθερα, οτι ακριβώς οι σκέψεις μου αποδεικνύουν. Ό,τι όμως άλλο προσθέσεις, άσχετο με τα εξ εμού δηλωθέντα, θα είναι μόνο κακοήθειες). Απλά σε βολεύει να χαρακτηρίζεις ως ''αδικία'', την αποκάλυψη της υποκριτικής σου συμπεριφοράς της έμπλεης μίσους. Δεν σε γνωρίζω, είσαι για μένα το μίσος, η κακία και η στενόμυαλη φανατική εκδικητικότητα που αποπνέουν τα κείμενά σου. Δε φταίω για τον τρόπο που επιλέγεις να εκφραστείς, ούτε για το οτι στρέφω τον καθρέφτη προς το μέρος σου, κι αν η όψη σου που αντικρύζεις δεν σου είναι ευχάριστη, φρόντισε να την αλλάξεις.... Δε φταίω αν έχεις ταλαιπωρηθεί (άν έχεις), αλλά σίγουρα φταίς μονάχα εσύ αν δεν έγινες μέσα από τις δοκιμασίες σου καλύτερος άνθρωπος. Αν ο πόνος σ΄έχει σκληρύνει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις τους συνανθρώπους που βρίσκονται εν αδυναμία με σαδιστική κακεντρέχεια κι επιθετικότητα, αν δεν γνωρίζεις το έλεος, τη συγνώμη την ενσυναίσθηση, έχεις στ΄αλήθεια μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν έχεις ούτε μία δικαιολογία. Η βιοπάλη κάνει τους ανθρώπους περισσότερο ευαίσθητους και μεγαλόψυχους. Ποτέ τσιγκούνηδες στα αισθήματα, αυστηρούς και σκληρόκαρδους. '' τον Ρωμανό, τον εκθέτουν ήδη οι πράξεις του που φαίνονται και διαβάζονται...'' Μία μονάχα είναι η παράνομη πράξη του, η απόπειρα ληστείας. Δικάστηκε και την πληρώνει. Όλα τα άλλα για τα οποία τον μισείς, είναι οι ιδέες του, η τάξη στην οποία ερήμην του ανήκει, η οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς του, οι ευκαιρίες που θα έχει στη ζωή του....Δεν τον ξέρεις, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να ελεϊνολογείς τόσες μέρες εναντίον του. Τότε γιατί παραξενεύεσαι κι ενοχλείσαι που σε χαρακτηρίζει κάποιος μη γνωρίζοντάς σε, από τη στάση σου απέναντι σ΄έναν πεσμένο συνάνθρωπο; Δεν σε ενοχλούν λοιπόν αυτά που λέω, γιατί μονάχα σ΄ερμηνεύω μέσα απ΄τα λόγια σου. Ο εαυτός σου είναι που σε ενοχλεί. Διόρθωσέ τον.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Το ιπτάμενο χαλί 04/12/2014 15:56:55

      Στην τελευταία μας αντιπαράθεση, όταν λεγόσουν για λίγο «Αντιγόνη», σου έγραψα ένα μακροσκελές σχόλιο στο οποίο μεταξύ άλλων σου έλεγα ότι υποψιάζομαι πως το ίντερνετ δεν σου κάνει καλό κι ότι έχω αρχίσει να σε λυπάμαι. Δεν το διάβασες επειδή ο διαχειριστής τότε επέλεξε να μην το δημοσιεύσει - ίσως για να μην ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Καλά έκανε και δεν του ζήτησα τον λόγο, ούτε τώρα θα το κάνω. Ο οικοδεσπότης βάζει τους όρους όπως και δικαιούται να το κάνει. Το θέμα μου δεν είναι αυτό. Σου έγραφα ότι σε λυπόμουν και αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα. Κατάλαβα, όπως κι άλλοι φαντάζομαι έχουν καταλάβει, ότι εδώ μέσα εκτονώνεσαι. Η συζήτηση κι η συμμετοχή στα σχόλια είναι το πρόσχημα. Η ανάγκη σου είναι άλλη, γι αυτό και δεν διαφωνείς απλώς, ούτε καβγαδίζεις υγιώς. Επιτίθεσαι υστερικά και τυφλά (έτσι όπως το βλέπω εγώ, τουλάχιστον. Εσύ προφανώς και βρίσκεις κάθε φορά τις αφορμές που χρειάζεσαι, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν). Διαβάζοντας τα σχόλιά σου στον Κυθήριο, όμως, αηδίασα. Δεν σε λυπήθηκα. Αηδίασα. Όχι ότι αξίζει κανένας άλλος εδώ πέρα αυτήν τη συμπεριφορά, ο Κυθήριος όμως είναι ο εντελώς τελευταίος που του άρμοζε αυτή η αρρωστημένη επίθεση. Δεν ξέρω τί άνθρωπος είναι στην πραγματική του ζωή (σίγουρα όχι πολύ διαφορετικός από αυτό που είναι στο αντινιούζ), εδώ όμως δεν τον έχω πετύχει ούτε μια φορά εριστικό, αγενή, μνησίκακο. Πάντα είναι διαλλακτικός, πάντα είναι ευγενής, πάντα είναι πρόθυμος να συζητήσει, να συμφωνήσει, να διαφωνήσει, ποτέ δεν τον έχω δει να προσβάλλει κανέναν. Και φυσικά ποτέ δεν τον έχω δει να εκφράζεται με μίσος κατά οποιουδήποτε. Ακόμα και μ᾽ εσένα εχθές το βράδυ, φέρθηκε σαν ένας απολύτως καλοσυνάτος άνθρωπος και με θαυμαστή ψυχραιμία. Εγώ δεν είμαι καλοσυνάτος άνθρωπος κι η υπομονή μου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει πολύ στενά όρια, κι αυτούς τους ανθρώπους, σαν τον Κυθήριο, τους εκτιμώ αφάνταστα και τους συμπαθώ ακόμα περισσότερο. Είναι άνθρωποι σπουδαίοι. Κι επειδή δεν είμαι καλοσυνάτος άνθρωπος, σήμερα και αύριο και για όσο μου κάνει κέφι και για όσο έχω τη διάθεση να το κάνω, θα σε πληρώνω με το ίδιο νόμισμα. Όχι επειδή χρειάζεται προστασία και υπεράσπιση της τιμής του ο Κυθήριος, αλλά επειδή εγώ τα πήρα άσχημα. Έχεις πολλά χιλιόμετρα να διανύσεις για να γίνεις Κυθήριος, όσο κι αν πιστεύεις ότι έχεις να τον διδάξεις το παραμικρό, και ειδικά...Χριστιανική αγάπη(!) Και για να σε προλάβω, εσένα και τα αξιολύπητά σου σχόλια, όχι μόνο δεν είμαι ο Κυθήριος, όχι μόνο είμαι γυναίκα και παντελώς άγνωστη με τον Κυθήριο, αλλά έχω μόνο έναν λογαριασμό, αυτόν της Νιόβης. Αν συνεχίσεις να επιμένεις για το αντίθετο αφήνοντας τη γνωστή σου λάσπη και κάνοντας προβολή πάνω μου των δικών σου συμπλεγματικών συνηθειών, θα απαιτήσω (δεν θα ζητήσω απλώς) από τον διαχειριστή να το επιβεβαιώσει δημόσια. Κανόνισε την πορεία σου αν δεν θες να γίνεις τελείως ρεντίκολο. Κι ετοιμάσου να μην περάσεις καθόλου καλά μαζί μου. Είμαι απ᾽ αυτές που είναι πολύ καλές όταν είναι καλές, αλλά απείρως καλύτερες όταν γίνονται κωλόπαιδα.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 16:12:07

      Πίσω στη γούρνα σου είπαμε. Το επιθετικοπονεμένο ύφος ''τρούμπας'', απωθεί. Κανείς δεν σε ...διαβάζει. Ένας μεγαλόψυχος...παππάς, ίσως σου κάνει το χατήρι(να σε διαβάσει).... :) Εγώ πάντως, ΟΧΙ. Τζάμπα κοπιάζεις καημένε(η).

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 17:45:47

      Εσύ με διαβάζεις, όμως, ε; Δεν μπορείς ν᾽ αντισταθείς, κακόμοιρο. Και πώς ν᾽ αντισταθείς, αφού από αυτό ζεις, νύχτα-μέρα κολλημένη εδώ μέσα. Στον ορίζοντα δεν φαίνονται ούτε άντρας, ούτε παιδιά, ούτε φίλοι (καλά, αυτό δεν είναι και περίεργο). Κανένας δεν ζητάει τον χρόνο σου ποτέ, κανένας δεν διεκδικεί τη συντροφιά σου, ούτε φαίνεται να έχεις και κανέναν να φροντίσεις εκτός κι αν στο σπίτι τρώτε κονσέρβες και βάζετε πλυντήριο μια φορά τον μήνα. Σχεδόν δυο χρόνια είχα να σχολιάσω γιατί δεν περίσσευε χρόνος ούτε γι αστείο με άντρα, σπίτι και δουλειά, αλλά όποτε έμπαινα για να διαβάσω η Αντιγονίτσα κι οι κλώνοι της δεν έλειπαν ποτέ. Όλη μέρα, κάθε μέρα. Στη σύνταξη, μάλλον (ή μήπως είσαι εσύ η άεργη δημόσια υπάλληλος και προβάλλεις και αυτό σου το στοιχείο στους άλλους;), με καμιά γάτα και το αντινιούζ και την πίκρα για παρηγοριά...Και να πεις ότι βρίσκεις κι εδώ την αναγνώριση που σου αξίζει; Αυτοί οι αχάριστοι σχολιαστές στο αντινιούζ τόσο πολύ σ᾽ εκτιμάνε, εσένα, τον αδαμάντινο χαρακτήρα, την καλλιεργημένη αναγνώστρια ποίησης, την πατριδολάτρισσα και την «κυρία», που για να πάρεις επαινετικό σχόλιο πρέπει να το δώσεις στον εαυτό σου μόνη σου. Εκεί έχεις φτάσει, δόλια ψυχή. Αλήθεια, για πες, οι δυο μας είμαστε, το κάνεις και στο σπίτι αυτό; Όταν είναι η Αντιγόνη λυπημένη, της φέρνει καφέ ο Χάνος και της χαϊδεύει την πλάτη η Εξίσωση; Σε παρακαλώ, αν το κάνεις, φώναξέ με μια μέρα. Δεν πρόλαβα τους θιάσους και τα μπουλούκια και την «ασώματο κεφαλή» και ψοφάω να δω ένα αξιοπερίεργο. Αν, μάλιστα, καταφέρνετε και μιλάτε όλοι μαζί ταυτόχρονα...καλά, δεν σου λέω τίποτα. Μέχρι και τη ΔΕΗ σου πληρώνω. Το χαράτσι, όχι. Εσένα άλλωστε σου περισσεύουν.

      Και παρά τα μακροσκελή σχόλια για το πώς εσύ κι οι κλώνοι σου είστε «κυρίες» που δεν πέφτουν ποτέ στο επίπεδο της «Κατίνας», και παρά τα ωραία λόγια για το πώς αποδεικνύεται η ποιότητα του ανθρώπου από το πώς δεν την πατάει με την παγίδα των προκλήσεων των άλλων αλλά κρατάει χαρακτήρα, όλο εδώ είσαι, να με διαβάζεις και ν᾽ απαντάς. Αλλά...μισές δουλειές κάνεις. Τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες λες. Τζάμπα το πεντόευρο, τζάμπα κι η σόγια. Ευτυχώς που έγιναν στη γενιά σου...Ιατροί και...Δάσκαλοι γιατί στο θέαμα δεν είχατε μέλλον. Εκτός κι αν έχεις κοπανήσει πάλι κανένα «πολύ καλό και πάντα κόκκινο κρασί» (πόσο πάει η νταμιτζάνα στον Κάτω Μαχαλά, για πες) και τσούζουν οι αιμορροΐδες τώρα και σε πέτυχα ντεφορμέ. Σε κανέναν...Ιατρό έχεις πάει να το φροντίσεις ή είσαι πολύ σεμνή και ντρέπεσαι;

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 17:57:25

      Βρε κουτέ, έρημε και διαταραγμένε, δεν σε διαβάζω λέμε. Βλέπω απλά το όνομά σου, καταλαβαίνω οτι οι παρενέργειες βγήκανε πάλι στον αφρό και απλά κάνω copy το : ''Πίσω στη γούρνα σου''. Μην κάνεις κακό στο δύσμοιρο εαυτό σου τώρα που στο αποκάλυψα!! :) Θα το αντέξεις; Κουράγιο.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 18:47:20

      Τίποτα. Ψόφια πράγματα. Αντιγονάκι, (και) στον καβγά είσαι μια ασημαντότητα. Ούτε σφρίγος, ούτε τσαμπουκάς, ούτε φαντασία... Τίποτα. Μόνο με καλούς άντρες όπως είναι ο Κυθήριος σε παίρνει τελικά, κι αυτό επειδή ΑΥΤΟΙ είναι καλοί άντρες και δίνουν τόπο στην οργή κι όχι επειδή είσαι εσύ καμιά υπολογίσιμη ποσότητα. Αξιολύπητη. Αλλά θα τα ξαναπούμε.

     • karenin avatar
      karenin @ Νιόβη 04/12/2014 19:06:44

      Μπράβο Νιόβη, μέσα απο την διαδικασία λιτζαρίσματος του μικρού ωρίμασες βλέπω...

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ karenin 04/12/2014 20:16:43

      Μμμμ, αν έβλεπα και τ᾽ όνομά σου θα μάντευα ίσως και τί θες να πεις. Αλλά δεν το βλέπω. Είναι εδώ και ώρα πολύ στενό το πεδίο του σχολίου. Κι επειδή δεν θα βλέπεις ούτε εσύ το δικό μου...

      Νιόβη

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 21:42:30

      Και κάτι ακόμη για συμπλήρωμα, είναι εντελώς ευτελές και κάφρικο,αυτό που συνεχώς επαναλαμβάνεις για πνευματικούς,εξαιτίας μια συζήτησης που ίσως έτυχε κάποτε να κάνω με σένα για κάποιο σοβαρό θέμα,τότε που μπορούσε ακόμη κάποιος να κάνει σοβαρό διάλογο μαζί σου,ή είδες να μιλάω για αυτά με κάποιους άλλους και να το ξεφτιλίζεις έτσι. Στο κάτω κάτω είναι προσωπικές μου υποθέσεις και δεν σου ξαναεπιτρέπω.

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 22:08:35

      Τους πνευματικούς τους αναφέρω, μόνο και μόνο για να σου θυμίσω πως δήλωσες οτι ...εργάζεσαι ψυχοδιανοητικά. Δεν το λοιδορώ φυσικά, κάθε άλλο, απλά σου θυμίζω οτι μάλλον οφείλεις να αναφέρεις και τα περί Ρωμανού κηρύγματα του μίσους που επαναλαμβάνεις μέρες τώρα, μήπως βοηθηθείς από κάποιον που εμπιστεύεσαι, γιατί εγώ ό,τι και να σου πω, αντιδράς μόνο κάφρικα και επιθετικά.

     • Hunter avatar
      Hunter @ Κυθήριος 03/12/2014 21:25:13

      Κυθήριε, οι πληροφορίες λένε ότι το ροζ δεν περιορίζεται μόνο στα γυαλιά... :) Άστους αυτούς γιατί έχουν τώρα λυπητερές επετείους μαζεμένες... Ξέρεις τι είναι να μπαίνεις με 15.000 αληταράδες θριαμβευτικά στην Αθήνα να αναλάβεις την εξουσία και να έρθουν 400 Χίτες και 400 Χωροφύλακες και να σε στείλουν από εκεί που ήρθες;;; Έχουν 70 χρόνια να το χωνέψουν...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Hunter 03/12/2014 21:45:47

      Με 3,5 μονάδες μπροστά το πουλέν τους και δεν κρατιούνται,επιτίθενται έτσι,φαντάσου και να βγούνε κιόλας τι έχουμε να ακούσουμε...

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 03/12/2014 22:13:24

      H υποκρισία, τά πωθημένα και το ...ήθος σου καλέ μου άνθρωπε, δεν έχουν σχέση με ποσοστά, ΝΔ και Σύριζες! Μην κρύβεσαι πίσω απ' το δάχτυλό σου ανεπιτυχώς, γιατί όλοι σε βλέπουμε.

     • karenin avatar
      karenin @ Hunter 03/12/2014 21:53:26

      Βλέπω το χαίρεσαι, απο ευτούς έλκεις την καταγωγή;

     • karenin avatar
      karenin @ karenin 03/12/2014 21:59:05

      Τον Hunter και τους 400 "γεναίους" ενοουσα.

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ karenin 03/12/2014 22:10:20

      Φως φανάρι η ευγενής ...καταγωγή του Karenin!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 22:45:10

      Ας έβαζες κι ένα κόμμα,να μη προσβάλλεις τον άνθρωπο..

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Κυθήριος 04/12/2014 08:26:49

      Καταλαβαίνει ο Karenin οτι μιλάω για τον Hunter. Δεν χρειάζεται δικηγόρο

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Το ιπτάμενο χαλί 03/12/2014 23:30:14

      Πίνεις κάτι πολύ περίεργο και πολύ εστέτ πουλάς, ενώ πιο πιθανό είναι να κατάγεσαι από τιμημένο γιδέμπορα. Για μαζέψου.

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/12/2014 08:25:55

      Πίνω μόνο πολύ καλό και πάντα κόκκινο κρασί, άμα το βρώ. Δεν πουλάω. μονάχα χαρίζω, γιατί μου περισσεύουν. Κατάγομαι δε, από τιμημένη γενιά Ιατρών και Δασκάλων. Δεν έχουμε όλοι την καλή σου την τύχη, φρέσκια μυζηθρούλα, φετούλα και βουτυράκι από τη στάνη του παππού!! :) Δυστυχώς....

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Το ιπτάμενο χαλί 04/12/2014 12:08:18

      Ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχον οι δάσκαλοι...κι εσένα η τιμημένη γενιά σου έχει μόνο τέτοιους, ε; Τώρα εξηγούνται πολλά, λοιπόν (όχι ότι δεν εξηγούνταν και πριν μας δώσεις και αυτή την πληροφορία, αλλά έτσι...κουβέντα να γίνεται). Από βέρους μουρλοκακόμοιρους πώς τα πάει η γενιά σου; Θα ᾽χει μπόλικο πράμα κι απ᾽ αυτούς, φαντάζομαι.

      Υ.Γ. Να προσέχεις τις αιμορροΐδες σου με το «πολύ καλό και πάντα κόκκινο κρασί» γιατί τις ερεθίζει. Πώς και δεν στο είπε κανένας...Ιατρός της τιμημένης γενιάς σου αυτό (και μην μου πεις πως δεν πάσχεις από αιμορροΐδες με τόση στρίτζα γιατί δεν θα σε πιστέψω). Χαιρετώ και περιμένω το παραλήρημά σου με όποιον λογαριασμό σου κάνει κέφι.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 12:26:55

      Απάντηση περιμένεις; Χάρη επαιτείς κ.Νιόβη (;), μα εσύ ειδικά ό,τι μα ότι κι αν λες, με όποιο χρώμα φανελάκι, με όποιο καπέλο, με όποιο όνομα κι αν επιλέξεις να μας σερβιριστείς, είσαι από αυτούς τους τόσο ...ευφυείς, ....ενδιαφέροντες και διαθέτοντες υψηλότατο επίπεδο σχολιαστές (χαχαχαχα), που δεν έχει απολύτως κανένα κίνητρο κάποιος να σου ...απαντήσει, εκτός αν θέλει παθιασμένα να ...λασπωθεί. Λέρωσε τους ανόητους λοιπόν, που ίσως σε πάρουν από λάθος τους στα σοβαρά. Δεν αξίζεις απάντησης....Μιλάνε τα γραπτά σου, οι αιμορροϊδες του εγκεφάλου σου, δηλαδή...Χαχαχαχαχα.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 12:42:43

      Μου χαλάς όλα μου τα σχέδια για σήμερα, το ξέρεις; Έχω χρόνο και κέφια και θέλω θέαμα, αλλά είναι πρωί και πού αλλού να το βρω; Σε άλλες εποχές πληρώναμε μεν για τζουτζέδες, αλλά τους είχαμε ό,τι ώρα θέλαμε. Τώρα...τώρα χ@σ@ μέσα. Τώρα έχουμε δημοκρατία. Έχει και τα καλά της, φυσικά (τώρα τους βρίσκουμε τζάμπα), αλλά έλα που πρέπει να τους καλοπιάσουμε πρώτα... Δράμα. Οπότε, σε παρακαλώ κάνε μου αυτή τη χάρη. Δώσε κι άλλο, ό,τι έχεις. Τί διάολο, μόνο τη νύχτα σε πιάνει η μανία;

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Νιόβη 04/12/2014 12:48:05

      Θα σου δώσω και πέντε ευρώ αν κάνεις και μια τούμπα στον αέρα.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 12:57:49

      Κατάπιε τα τα 5 €, με λίγο τήλιο κατά προτίμηση. Μπορεί και να συνέρθεις. Που ξέρεις; Αρχαία Ιατρική συνταγή για ...στερημένες (-νους) γενικώς..Καταλαβαίνεις εσύ... :) :)

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 13:23:56

      Τί; Σου φαίνονται λίγα; Έλα, τώρα, φιλενάδα... Κάτσε καλά...! Τζουτζέ πληρώνω, όχι...Ιατρό!

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 13:34:32

      Κάνε γκλούπ δυστυχισμένε! :)

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 12:51:44

      Υπάρχει ανέξοδος τρόπος να δείς Τζουτζέ live βρε κακομοίρα (κακομοίρη)! :) Στάσου απέναντι στον καθρέφτη σου. Ούτε μέχρις εκεί πια δε νογάς; Αλλά τι λέω.... Άμα νογούσες..... Άντε γειάααααααααα. Στη γούρνα σου πίσω λοιπόν.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 13:20:26

      Γυναίκα είμαι, αλλά καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεσαι και το καταλαβαίνω έχοντας παρατηρήσει κυρίως τους γυναικείους λογαριασμούς σου (Αντιγόνες, Εξισώσεις, κλπ.). Σ᾽ αυτούς εκφράζεται μια γεροντοπαρθενοπιπίτσα, μια γυναίκα υστερικής παθητικής επιθετικότητας στο βάθος ενός ψευτοκαθωσπρεπισμού. Στους άλλους, ουδέτερου και αντρικού γένους (Χάνοι, Νικόλες, Ποτάμια κλπ.), καταφεύγεις στη φάση που είσαι εκτός ελέγχου. Για εκτόνωση, έτσι όπως φαντάζεσαι ότι θα την επεδίωκε ένας άντρας, κι έτσι όπως οι...«καλοί» και κατά τη γνώμη σου «κυριλάτοι» γυναικείοι λογαριασμοί σου δεν μπορούν να κάνουν. Φυσικά (και δυστυχώς για σένα), ακόμα κι η εκτόνωσή σου δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια υστερία σου (και πώς αλλιώς θα γινόταν;), αλλά σε πολύ υψηλότερες οκτάβες. Αυτό άλλωστε είναι που σε προδίδει τόσο εύκολα μια κι ο πραγματικός εαυτός δεν κρύβεται πίσω από μια ντουζίνα λογαριασμών εκτός κι αν έχει κάποιος πραγματική εσωτερική συγκρότηση και λογοτεχνικό ταλέντο ώστε να επινοεί ταυτότητες και να τις στηρίζει με άνεση (δεν έχεις τίποτα απ᾽ τα δυο, μην το κουράζεις: ούτε το ύφος σου δεν μπορείς ν᾽ αλλάξεις από λογαριασμό σε λογαριασμό). Είναι απολύτως λογικό, επομένως, να μην το χωράει το μυαλό σου ότι μπορεί μια γυναίκα να είναι επιθετική ανοιχτά κι αναπολόγητα χωρίς σύνδρομα κυριούλας. Και είναι επίσης απολύτως λογικό, κρίνοντας από τη συλλογή τρολολογαριασμών που επινοείς, να κρίνεις εξ ιδίων τ᾽αλλότρια και να φαντάζεσαι ότι όλοι μας εδώ μέσα κρυβόμαστε σαν κι εσένα πίσω από πολλαπλές προσωπικότητες.

      Αλλά ας μην το σοβαρεύουμε τόσο. Θα το πάρεις το πεντόευρο;

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 13:29:34

      Στη γούρνα σου λέμε κύριεεεεε! Κανείς σοβαρός δεν σε διαβάζει ούτε σου απαντά. Θλίψη και παραλήρημα πάλι; Περαστικά (αν και δεν...)

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 13:42:51

      Μα, δεν γράφω εδώ τώρα για να με διαβάσουν και ν᾽ απαντήσουν οι σοβαροί, καλή μου! Εσύ θέλω να μου απαντάς.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 13:36:30

      Άντε, θα σου δώσω κι ένα σακουλάκι σόγια. Από την καλή. Κανονικά, πρέπει να ᾽σαι κι ευχαριστημένη. Οι...Ιατροί και οι...Δάσκαλοι δεν έχουν παραπάνω από τρεις δεκαετίες που λάδωσαν τ᾽ άντερό τους. Πριν ξέρεις με τί ζούσαν εκτός από κανέναν μισθό της πείνας; Με ό,τι είχε ευχαρίστηση ο κάθε συγχωριανός και κανένα αυγό πεσκέσι. Αλλά τί σου λέω...εσύ τα ξέρεις από πρώτο χέρι. Θα πρέπει να είσαι καλά μαθημένη στην ενάρετη λιτότητα, λοιπόν. Εξ ου κι η σόγια, μάλλον. Κρέας κάθε τρίτη Κυριακή και αν, ε;

     • Ποταμίσιος Χάνος avatar
      Ποταμίσιος Χάνος @ Νιόβη 04/12/2014 14:15:15

      Πάλι εσύ δυστυχισμένη; Όσο και να πετάγεσαι παντού σαν αυτό που είσαι :), απλώς ...μυρίζεις ανάλογα και αποκαλύπτεσαι....

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Ποταμίσιος Χάνος 04/12/2014 14:38:05

      Επιτέλους! Το ξέρεις ότι αν αργούσες λίγο ακόμα ήμουν έτοιμη να προσφέρω δεκάευρο; Άντε, ξεκίνα. Είμαι όλη αυτιά.

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ Νιόβη 05/12/2014 16:20:06

      Κι εγώ γιατρός είμαι ανάγωγη Θείτσα. Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια όμως. Φυσικό. Οι Γιατροί και οι δάσκαλοι είναι εχθροί σου. Όλοι οι άξεστοι αγράμματοι στούρνοι, φθονούν τους καλύτερούς τους. Μερικοί πνίγονται δε τόσο, που αδυνατούν να το κρύψουν και στοιχειωδώς.

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Hunter 03/12/2014 20:38:10

    Μήπως είναι καινούριο; Ληστές και φονιάδες χωρίς ιδεολογικό μανδύα είναι δύστυχοι με ψυχολογικά προβλήματα και κακούργες μάνες, ληστές και φονιάδες με την κατάλληλη ιδεολογική κάλυψη είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Όλοι χρυσά παιδιά, δηλαδή, ρομαντικοί, ιδεολόγοι, αθώοι και πονεμένοι που τους έκλεψαν τα όνειρα κι αυτά...θύμωσαν. Οι τυροπιτάδες, όμως, που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, οι δημόσιοι υπάλληλοι κι οι συνταξιούχοι... Δεν έχεις ιδέα τί λέρες είναι, τί αποστήματα στο σώμα της κοινωνίας...! Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες σ᾽ αυτή τη χώρα κι αυτούς θα πατάξουμε.

    Οι άλλοι σπουδάζουν.

 35. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 03/12/2014 21:29:44

  Να σπουδάσει το παιδί. Με τις τηλεδιασκέψεις του και το βραχιολάκι στο πόδι του στις εξεταστικές. Αλλά σιγά μη τον (και τους) μάραναν οι σπουδές. Φυσικά και αλλού στοχεύουν. Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες. Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστεύει ότι ο Ρωμανός είναι διατεθειμένος να πεθάνει για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι ρισκάρει τη ζωή του στα πλαίσια ενός αντικρατικού αγώνα, που στοχεύει στον ξεσηκωμό και στην ταπείνωση του κράτους. Και μόνο το γεγονός αυτό δείχνει την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και κάνει την επίκληση του "δικαιώματος στη μόρφωση" την υπέρτατη υποκρισία.

 36. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/12/2014 21:32:14

  Όταν το 2009 άρχισε να συζητείται η χρεωκοπία της Ελλάδος,οι Έλληνες έμαθαν ένα καινούργιο όρο που δεν είχαν ξανακούσει : "Ηθικός κίνδυνος" όπως μεταφράσθηκε ο αγγλικός όρος moral danger.H κατά λέξη μετάφραση συνέβη για ένα πολύ απλό λόγο : η έννοια αυτή ήταν ξένη στην χριστιανορθόδοξη και σοσιαλίζουσα χώρα μας και δεν υπήρχε ανάλογος όρος στην ελληνική γλώσσα. Κατάπληκτος ο ελληνικός λαός έμαθε ότι ενώ η Ευρώπη μπορούσε εύκολα να διασώσει την ελληνική οικονομία,αυτό θα αποτελούσε moral danger.Δηλαδή θα έκαναν και οι άλλοι τα ίδια και το ευρω θα γινόταν πληθωριστικό νόμισμα. Ακούσθηκαν πολλά για πολιτιστικό χάσμα,προτεσταντική νοοτροπία και άλλα. Ή υπόθεση Ρωμανού όπως και άλλες παρόμοιες "ανθρωπιστικές υποθέσεις" είναι κλασική περίπτωση moral danger.Στο τέλος η αγνόηση του ηθικού κινδύνου καταλήγει σε μνημόνια.Πάντα.Και δεν υπάρχουν μόνο οικονομικά μνημόνια αλλά και πολιτικά.

  • npcomplete avatar
   npcomplete @ ψυχραιμια 03/12/2014 22:49:36

   Μάλλον ατυχής η "ερμηνεία και η χρήση" του όρου moral danger. Ενώ παραπέμπει σε κάτι "ηθικό", δεν είναι παρά ένας όρος - οικονομικός - συνηθισμένος στις Ασφάλειες Κινδύνου. Και φυσικά είναι επικίνδυνο, να χρησιμοποιούμε "προτεσταντικές τεχνικές" για να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση Ρωμανού. Φαντάζεσθε τι θα συμβεί αν πάθει κάτι ..

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ npcomplete 04/12/2014 03:20:50

    «Moral hazard» είναι ο όρος, όχι «Moral danger». (Από τον Σηψαιμία που είναι και αμερικανάκι, περίμενα να τον γνωρίζει και όχι να ξαναμεταφράζει στα αγγλικά τη μετάφραση κι ό,τι βγει). Και δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε κάτι τέτοιο. Αρκεί το ότι οι σπουδές είναι φερετζές για την απόδραση (αλλιώς θα σπούδαζε εξ αποστάσεως). Αλλά κι αυτό να μην ίσχυε, δεν έχει δείξει σημεία μεταμέλειας - μόνο αμετανοησίας. Άρα τί καθόμαστε και συζητάμε; Όσο για την «απεργία πείνας», δεν έχω ενδείξεις ότι γίνεται στα σοβαρά αλλά και να είχα, είναι επιλογή του και δεν βλάπτει κάποιον άλλον.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ψυχραιμια 03/12/2014 22:59:36

   Ακριβώς έτσι ειναι.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Μανιάτης 04/12/2014 01:09:21

    Παρατηρήστε πώς τα δύο μιάσματα τσουβαλιάζουν το «χριστιανορθόδοξη» με το «σοσιαλίζουσα» για να δημιουργήσουν συνειρμούς! Και να υπονοήσουν ότι είναι βαρύδι η ταυτότητά μας (αναφέρομαι στο «χριστιανορθόδοξη»).

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΚΜ 04/12/2014 08:33:23

     Mα που έγραψα ότι είναι βαρίδι;Άλλος πολιτισμός είναι από το γερμανικό που είναι ανάλγητος.Συγχωρεί τα απολωλότα πρόβατα.Βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα νούμερα. Μικρό παιδί είναι ο Ρωμανός,ας συγχωρήσουμε την απερισκεψία του.Και τι έγινε που ξέφευγαν τα νούμερα του προυπολογισμού για την υγεία πριν το μνημόνιο; Θα αφήσουμε τους αρρώστους χωρίς περίθαλψη;Aς υπάρχει έλλειμμα,οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Δεν πειράζει μωρέ που έκανε μια ληστεία τώρα.Μήπως την είχε ανάγκη;έβραζε το αίμα του και έκανε την επανάστασή του.Μην είμαστε τόσο ανάλγητοι με τους νόμους.Οι άνθρωποι πάνω από τους νόμους. Πάνω απ όλα η ανθρωπιά. Και πούσαι,πρόσεχε γιατί κάθε Αγίου Νικολάου από εδώ και πέρα θα κυκλοφορούν πράκτορες της CIA που θα καίνε το κέντρο της Αθήνας σε ανάμνηση του 2008 που αυτοί - οι πράκτορες δηλαδή και όχι άλλοι - αποσταθεροποίησαν την ανθρώπινη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ψυχραιμια 04/12/2014 08:47:46

      Ψυχραιμία,μη κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος που κάνει η Αξύριστη παραπάνω. Δε στηλιτεύουμε την απερισκεψία του(;)όπως λές τη ληστεία που έκανε,αλλά την αμετανοησία του μέσα στη φυλακή και τη στάση που κρατά,που δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος φαίνεται ότι άμα αποφυλακιστεί θα κάνει πάλι τα ίδια.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κυθήριος 04/12/2014 14:29:26

      Δηλαδή του ζητάμε δήλωση μετανοίας; Oι δηλώσεις αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στον εμφύλιο είναι επίσης χριστιανικής εμπνεύσεως κατά το δόγμα ο μετανοών σώζεται ανεξαρτήτως μεγέθους εγκλήματος,πλην όμως δυσφημίσθηκαν και κάθε απόπειρα να τεθεί ως όρος της αποφυλάκισης η μετάνοια θα κατηγορηθεί επίσης.

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ ψυχραιμια 04/12/2014 14:51:31

      Δεν είναι ...Χριστιανικής εμπνεύσεως η ''δήλωση μετανοίας'' βρε Ψυχραιμία. Είναι φασιστικής εμπνεύσεως και σύμφωνη με τη νοοτροπία αυτών που συγχέουν λόγω δικής τους ανικανότητας, τη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ που προέρχεται από τη βαθιά συνειδητοποίηση του προκαλούμενου κακού, με τον εκβιαστικό εξαναγκασμό που αποσπά ψευδή ''δήλωση'', προκειμένου να μην υποστεί ο εκβιαζόμενος, αρνητικές συνάπειες. Οι .... Φαρισαίοι όμως, καταλαβαίνουν, απαιτούν και αρκούνται, απoκλειστικά στις faux μετάνοιες. Για τις άλλες, δεν έχουνε ούτε ψυχή, ούτε αγάπη ούτε και χρόνο...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ψυχραιμια 04/12/2014 15:08:42

      Φίλε ψυχραιμία,η ποινή της φυλάκισης σε έναν παρανομούντα γιατί γίνεται,δε γίνεται για σωφρονισμό; Ο σωφρονισμός τί σημαίνει,δε σημαίνει μετάνοια για τον πρότερο ποινικά κολάσιμο βίο και απόφαση για την αρχή μιας νέας ζωής; Μην καθόμαστε να λέμε τα ευκόλως εννοούμενα... Και,σε παρακαλώ,μη μπλέκουμε το θέμα αυτό με τα της χριστιανικής ηθικής,είναι για άλλα θέματα και αναρτήσεις αυτά...

     • Ουαί ημίν... avatar
      Ουαί ημίν... @ Κυθήριος 04/12/2014 15:19:48

      ''Και,σε παρακαλώ,μη μπλέκουμε το θέμα αυτό με τα της χριστιανικής ηθικής...'' Χο Χο! Καλόοοοο! Δε φαντάζομαι να το πιστεύεις. ΟΛΑ είναι μπλεγμένα με τα της ''Χριστανικής ηθικής''. ΚΑΙ αυτά ακόμη (κυρίως αυτά), που καθόλου δεν μας συμφέρει να είναι....

     • Το ιπτάμενο χαλί avatar
      Το ιπτάμενο χαλί @ ψυχραιμια 04/12/2014 08:55:37

      Την Αθήνα την έκαψαν οι γνωστοί, που ήθελαν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Οι μπαχαλάκηδες ήτανε κομπάρσοι στο χαμό κι οι λαθρομετανάστες βρήκαν ευκαιρία να πλιατσικολογήσουν. Σήμερα που η εμπειρία μας μας έχει κάνει πιο πλούσιους, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να φυλάξουμε την πόλη τόσο αποτελεσματικά, που τα σχέδια των εχόντων όφελος από την ανωμαλία, να ακυρωθούν. δεν είναι 2008, ούτε είμαστε ανύποπτοι. Η ανθρώπινη ζωή, σαφώς και είναι υπεράνω των ανθρώπινων κατασκευασμάτων. Και η ασφάλεια όμως της ανθρώπινης ζωής κι αυτή, αγαθό είναι και χρειάζεται προστασία.

     • in medias res avatar
      in medias res @ ψυχραιμια 04/12/2014 10:59:10

      'Αρες-μάρες κουκουνάρες ...

     • Ποταμίσιος Χάνος avatar
      Ποταμίσιος Χάνος @ ψυχραιμια 04/12/2014 11:14:40

      Τρείς και το λουρί της μάννας κι οκτώ αυγά Τουρκίας Ψυχραιδύο μου!

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ ψυχραιμια 04/12/2014 12:12:50

      Ψυχραιμία, άκου προσεκτικά τον άπλυτο Κυθ., τον Φαρισαίο θρησκειοκάπηλο. Δίνει μαθήματα μιζέριας και κακόμοιρου κομπλεξισμού με ...τηλεδιάσκεψη αυτές τις μέρες ο απίθανος!! Aλλά καρφώνεται άσχημα ο δύστυχος... Χαχαχαχαχα!

     • KM avatar
      KM @ ψυχραιμια 04/12/2014 21:57:13

      Δεν έγραψες ότι είναι βαρίδι επί λέξιν αλλά, ακόμα και στην (υποτίθεται) διάψευσή σου, ως βαρίδι περιγράφεις την Έλληνορθόδοξη κοσμαντίληψη: Ως κάτι που δήθεν μας οδηγεί νομοτελειακά στη χρεωκοπία και που δήθεν απαγορεύει να φυλακίζουμε παλιανθρώπους. Ε, έχω να σου πω ότι είσαι μυρωδιάς ντυπ, από Έλληνορθόδοξη κοσμαντίληψη και ότι αυτό που περιγράφεις δεν έχει καμία σχέση. Ή σκοπίμως και προπαγανδιστικά θες να σπείρεις παραπλανητικές εντυπώσεις. Όσο για το άν την κυβέρνηση του Καραμανλή αποσταθεροποίησαν οι πράκτορες της πατρίδας σου ή οι ελληνόφωνοι ακροαριστεροί, υπάρχει διαφόρων ειδών αυτουργία: ηθική και φυσική. Αντίστοιχα όπως στην Ουκρανία πατήσατε τεχνηέντως τα κουμπάκια των φανατικά αντιρρώσων/νεοναζί/ουνιτών κλπ για να ανατρέψετε τον (παρά τα πολλά στραβά του) νόμιμο πρόεδρο, για τον ίδιο λόγο (οικονομική συνεργασία με τους Ρώσους). ΥΓ προς τους υπολοίπους σχολιαστές: Τα διάφορα «θινκ τανκ» στις ΗΠΑ (βλακωδώς μεν, αλλά ισχύει) θεωρούν ότι η Ορθόδοξη πίστη στην Ελλάδα προδιαθέτει σε «αλληθώρισμα» προς την Ρωσία. Γι'αυτό προσπαθούν είτε να την βάλουν σε γύψο (Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τον εξαναγκασμό του Πατριάρχη Μαξίμου Ε' σε παραίτηση το 1948 και εντεύθεν) είτε να την εξασθενίσουν. Στα πλαίσια του δευτέρου σκέλους εντάσσεται και η κατασυκοφάντησή της ως δήθεν παράγοντος οπισθοδρόμησης - σε αντιδιαστολή με τον προτεσταντισμό της φούσκας και του bank run.

 37. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 04/12/2014 08:46:29

  Ορθή η θεωρητική προσέγγιση, άλλα μπάζει στο εξής σημείο: για να φτάσει ο αστυνομικός (και ο υπουργός-βουλευτής-πολιτικός η πολιτικάντης ή κολλητός της βουλής και των πέριξ) θα πρέπει να είναι εξόφθαλμη η δράση του και ενίοτε ακόμα και εκεί (βλ ζαρντινιέρα) εξαντλείται το κάθε ψύγμα τρύπας του νόμου υπέρ του. Στην απέναντι μεριά όμως, πολλές φορές αρκεί να φοράς πράσινα παπούτσια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γρηγόρης 05/12/2014 00:54:09

   Και δίκιο να είχες, η μια ανομία δεν νομιμοποιεί μια άλλη.

 38. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 04/12/2014 12:03:19

  Από τη δήλωση Ρωμανού: "Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους." "ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ! ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ! 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗ" Μόνο ανεγκέφαλοι θα έδιναν οποιουδήποτε είδους άδεια από τη φυλακή σε άτομο που δηλώνει τα παραπάνω. Και μόνο υποκριτές τολμούν να δηλώσουν ότι όλα αυτά τα πανηγύρια και η ολομέτωπη επίθεση των συμπαθούντων τους μπαχαλάκηδες, γίνονται για να σπουδάει ο Ρωμανός Διοίκηση Επιχειρήσεων...

 39. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/12/2014 15:37:55

  Χαρά στο κουράγιο σου Νιόβη,η συγκεκριμένη κυρία έχει βλαφτεί σχεδόν ανεπανόρθωτα από το ίδιο της το δηλητήριο,δεν αξίζει να χάνει κάποιος την ψυχική του ηρεμία μαζί της. Δε πειράζει όμως,ίσως κάποιος ειδικός να της έχει προτείνει αυτόν τον τρόπο εκτόνωσης.Αν είναι για καλό της ας κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια, όταν μιλάει με εκείνο το ήρεμο κυματάκι και το άσπρο χάρτινο καραβάκι στο άβαταρ,είναι πιό ήρεμη,με τα υπόλοιπα θέλει λίγο πιό διακριτική μεταχείριση...

  • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
   Να΄χαμε να λέγαμε @ Κυθήριος 04/12/2014 15:53:49

   Μεγάααααλη καρδιά λέμε! Μεγάαααλος και ο πόνος σου, μα δυστυχώς, μ΄αυτόν θα μείνεις. Ναυαγός χωρίς ελπίδα στο απέραντο γαλάζιο, αγκαλιά με ...σκασμένα σωσίβια που θα γράφουν επάνω μουτζουρωμένο από τα αλμυρά σου...δάκρυα, το όνομα ''Νιόβη'' ....Το όνομα μιας βυθισμένης, τρύπιας ψαρόβαρκας! Μπαγάσα, μιλάμε εμπνέεις!!!! χαχαχαχαχα!

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 17:02:32

    Εσύ θες δυο πραγματάκια, τα οποία θα σου έδινα ευχαρίστως αν είχα το αρμόζον φύλο (και τον ανάλογο σεξουαλικό προσανατολισμό), την κατάλληλη ιατρική ειδικότητα και τη διάθεση να κάνω ψυχικό. Προς το παρόν, πήγαινε σε κανέναν...Ιατρό της τιμημένης γενιάς του Κάτω Μαχαλά να σου γράψει οιστρογόνα. Κατέβασε καμιά μπουκάλα ρετσίνα, βάλε και καμιά κρέμα (ξέρεις πού), που τις έχεις λιώσει (ξέρεις ποιες) από το «πολύ καλό και πάντα κόκκινο κρασί» (μα, έχω πάθει πλάκα, κοπελιά, μιλάς και μαζί σου «μιλάει» το Château Margaux. Φωνάζει η καταγωγή, τί να λέμε τώρα...!) και σε περιμένουμε το βράδυ, χωρίς καταπραϋντικά. Να πιάσει και τόπο εκείνο το πεντάευρο.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Νιόβη 04/12/2014 17:08:37

     Ά Ψ Ο Γ Η!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
     Να΄χαμε να λέγαμε @ Νιόβη 04/12/2014 17:20:05

     :) Αφού σε λέω υστερικέ φαφλατάκο ψευτόμαγκα, οτι ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ τα πονεμένα σου πονήματα... Μονάχος σου κυλιέσαι στη χυδαιότητα και στα λασπωμένα πατώματα. Άδικα ...βασανίζεσαι. Δεν είμαστε όλοι ... χοίροι για να μοιραστούμε πρόθυμα τον ψυχοδιανοητικό σου... θησαυρό :). Δεν αποδέχομαι την ...πρόσκληση. Άϊντε πιό πέρα να λερώσεις. Μα εντελώς ...ακατοίκητο το έρμο πια?

     • Yet avatar
      Yet @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 17:36:18

      Χαχαχα! Ωραίο το ''τρύπια βυθισμένη ψαρόβαρκα''! Μπάζει από παντού νερά.... Ό,τι και να της λες όμως, δεν νιώθει. Λάθος χάπια, σκληρή εγκατάλειψη; Έλλειψη αυτοεκτίμησης; Είναι εκτός εαυτού πάντως η κακομοίρα σήμερα. Όχι οτι και τις άλλες μέρες δηλαδή... Ακατάσχετη πολυλογία κενή νοήματος. Αμάν επί τέλους με την κάθε προβληματική προσωπικότητα που αναζητά ανακούφιση και ''θύματα'' εδώ μέσα. Μας κούρασε.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 19:17:34

    Έτσι μπράβο Να 'χαμε να κλαίγαμε,να γελάς,είναι πολύ αγχολυτικό το γέλιο,σε βοηθάει να ξεπεράσεις πολλές καταστάσεις,όπως αυτή την καινούργια σημερινή δυσκολία που παρουσιάζεις, να ξεχωρίσεις δηλαδή εκτός από ονόματα και τα φύλα...Δεν μιλάμε για να ξεχωρίσεις δύο ανθρώπους,αυτό θα το πετύχεις σε επόμενο επεισόδιο με σενάριο του Φαήλου και πρωταγωνίστρια εσένα...,ή μήπως την Άστιφτη Ξεκαπίστρωτη...,ή το Ιπτάμενο σαρίκι...ή το Μικρό Μπιστόλα...,τέλος πάντων θα τη βρείς την άκρη εσύ,ένα καθρέφτη έχε μόνο κοντά σου,λίγο κρασί και το μαντολίνο σου..

    • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
     Να΄χαμε να λέγαμε @ Κυθήριος 04/12/2014 20:50:52

     Καλά ε; τσατάλια γίνατε!!! Νιόβες,Θανάσηδες (το ίδιο είναι), θρησκοληψίες, στερήσεις διαφόρων ειδών, φωτιά στα τόπιαααα!!!! Σας πήρανε φαλάγγι τα κενά σας λέμεεεε!! Χοχο! Όλα πλήρως φωταγωγημένα, προσφερόμενα στο κοινό! Πείτε κι άλλα να γελάμε μαζί σας... Τίποτε δεν σας λένε, πουλόβερ πλέκετε με τις ...ιατρικού ενδιαφέροντος εμμονές σας. Ωραίο...ζευγαράκι. Ο ανασφαλής κατακαημένος κι η καταπιεσμένη άνευ ...χαράς νοικοκερά της διπλανής πόρτας που της έπεσε το τσεμπέρι και το φόρεσε ΑΥΤΟΣ!! ΧΑ ΧΑ Πολλή πλάκα. Για να σας κουρδίσουμε ελαφρώς!!!..Ωωωωωπααααα! Πάτε για ...εξορκισμό απ΄ευθείας μου φαίνεται. Για τα σοβαρά έτσι κι αλλιώς δεν είσαι, άρα κάνε τον καραγκιόζη και την καραγκιόζαινα ταυτοχρόνως.... Άντε τώρα, ο ένας για σκούπα κι η άλλη για σίδερο. Σχολάστε. Το κλείσατε το 8άωρο.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Να΄χαμε να λέγαμε 04/12/2014 22:25:08

      Η δική μου γενιά ξεπερνάει τα στερεότυπα του φεμινισμού της δεκαετίας του ᾽80 και της Μαργαρίτας, κι όχι μόνο δεν ντρέπεται ΚΑΘΟΛΟΥ να είναι νοικοκυρά και σύζυγος και μητέρα, το επιδιώκει κιόλας. Οι παλαιοφεμινιστικές αγκυλώσεις σου είναι πασέ, όπως κι η συριζοαριστερά που τις έχει ακόμα παντιέρα. Εδώ έχουμε περάσει σε άλλα επίπεδα: αντί να μισούμε συλλήβδην τους άντρες και να καίμε τα σουτιέν μας και ν᾽αφήνουμε τα ωάριά μας να σαπίζουν, ξεχωρίζουμε γρήγορα-γρήγορα την αφρόκρεμα από το μπούγιο, τους παντρευόμαστε, κάνουμε τα παιδάκια μας, και τους έχουμε βασιλιάδες και μας έχουν βασίλισσες. Στους άλλους δίνουμε ό,τι τους αξίζει, αλλά στους ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ τα δίνουμε όλα. Ξέρουμε και κάνουμε διακρίσεις, βλέπεις, δεν τραγουδάμε πια «ο καλός άντρας είναι ο νεκρός άντρας». Βέβαια, χρωστάμε κάτι και σ᾽εσάς, τις πικραμένες φεμινίστριες των άλλων εποχών: εσείς κάνατε τη βρωμοδουλειά για να ξεκινήσει η εξέλιξη του αντρικού φύλου και μπράβο σας. Αλλά μαραθήκατε και ξινίσατε μόνες σας για να το καταφέρετε κι όσο κι αν σας χρωστάμε...η αλήθεια είναι ότι οι χαραμισμένες ορμόνες βρωμάνε. Κάνε λίγο παραπέρα, ναι; Θ᾽ανταμείψω τη θυσία σου με όση μεταλλαγμένη σόγια τραβάει η ψυχή σου (είπαμε, δεν μπορώ να σου δώσω αυτά ακριβώς που σου πρέπουν), αλλά από απόσταση.

     • d8 avatar
      d8 @ Νιόβη 04/12/2014 22:44:50

      Κοοοοκοκοκοκοκοκο. Κάνε τώρα και το αυγό. Aηδία πια κατάντησες. Μας ζάλισες κυρά μου! Καμιά δουλειά άλλη δεν έχεις; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σου εκκρεμότητες και τα υπόλοιπα που κουβαλάς. Είσαι πολύ βαρετή. Θέλεις να πεις όλα αυτά που σε βασανίζουνε ντε και καλά, στο ξεκάρφωτο και μας έχεις ζαλίσει. Εδώ δεν είναι free ψυχανάλυση. Άντε στον καλό σου τον άντρα (που σίγουρα θα έχει γίνει καπνός) να του τα ζαλίσεις και άσε μας ήσυχους. Δεν σου χρωστάμε. Πόση χαζολόγα λογοδιάρροια πια να ανεχτούμε από ευγένεια!

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Κυθήριος 04/12/2014 19:57:05

   Ένας λογαριασμός για κάθε περίσταση: της «Αγνής Ελληνοπούλας της Πίστεως και της Πατρίδος», της «Κεχαριτωμένης και Λεπτοτρόπου Ποιητρίας», της «Οσίας των Κατατρεγμένων με τις Μολότοφ» και της «Αειπαρθένου Συνταξιούχου, Πτυχιούχου Οικοκυρικής Σχολής» (από τιμημένη γενιά...Ιατρών και...Δασκάλων του Κάτω Μαχαλά αν θες να ξέρεις. Πίνανε τα κοκκινέλια απ᾽ ευθείας από την κάνουλα). Αυτά στις, ας τις πούμε «καλές», ώρες. Δεν είναι δε απίθανο να δεις όλους τους ως άνω εαυτούς να παίζουν παρέα και ν᾽ αλληλοδανείζονται χαρακτηριστικά από λογαριασμό σε λογαριασμό. Τα πολύ ωραία, όμως, έρχονται αφού έχει μπει στη ζώνη του λυκόφωτος...εκεί πια ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας και τραβάς λαχείο. Τί θα σου κάτσει; Θα σου κάτσει η «Δαιμονισμένη Θεούσα»; (Εσένα αυτό σου έκατσε εχθές.) Θα σου τύχει η «Μίσανδρη Παναγιά»; Θα πεταχτεί από μέσα η «Μισάνθρωπος Κόρη»; Θα ευδοκήσεις να γνωρίσεις τον «Μάγκα με τις Μεγάλες Κοχόνες»;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Νιόβη 04/12/2014 20:35:33

    Αγαπητή Νιόβη,παρόλο που κι αυτό το σχόλιό μου θα παρεξηγηθεί από τη γνωστή κακοπροαίρετη με τα πενήντα ονόματα,πραγματικά θέλω να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την απεριόριστη εκτίμησή μου,για τρείς κυρίως λόγους: για τα καλά σου λόγια,για την αντικειμενικότητα και την αρχοντιά σου και γιατί πάνω απ' όλα είσαι πραγματική ΚΥΡΙΑ. Η συγκεκριμμένη γυναίκα με τα πολλά ονόματα,μου προξενεί μεγάλη απορία πώς έφτασε στο σημείο να μπερδεύει δύο σχολιαστές με τελείως διαφορετικό ύφος έκφρασης,έναν με τέλεια ευφράδεια λόγου και έκφρασης και μεστής νοημάτων γραφής,εσένα, απλά με...εμένα.Αντιθέτως,εκείνης το ύφος σε όλα της τα σχόλια,με όλα τα ονόματα,κάνει μπάμ ότι είναι το ίδιο,ακόμη και στα κόμματα,στα αποσιωπητικά,στα...smiley's,αφήνω τις εκφράσεις της, τις γεμάτες ποιητικό οίστρο καυστικές αγένειές της και διάφορα άλλα... Κρίμα γιατί το παίζει έξυπνη,και τέτοια λάθη δεν της συγχωρούνται. Η μόνη εξήγηση που υπάρχει τελικά και γι'αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά της, είναι ότι ''εξ' ιδίων κρίνει τα αλλότρια''... Μάλλον αρκετά ασχολήθηκα μαζί της...

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Κυθήριος 04/12/2014 21:37:36

     Σ᾽ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχουν μεγάλη αξία τα καλά λόγια από καλούς ανθρώπους. Εσύ, Κυθήριε, είσαι καλός άνθρωπος αλλά και καλός ΑΝΤΡΑΣ. Βλέπω πώς δεν αλλάζει ίχνος από τη συμπεριφορά σου είτε απευθύνεσαι σε άντρα είτε σε γυναίκα και έχω παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό ότι αντιμετωπίζεις με τον ίδιο σεβασμό και τους μεν και τις δε. Μην νομίζεις πως έχει περάσει απαρατήρητο και αυτό σου το προτέρημα - και είναι και γι αυτό σου το προτέρημα που θύμωσα τόσο σήμερα. Ένας καλός άνθρωπος κι ένας καλός ΑΝΤΡΑΣ που ποτέ δεν έχει φερθεί άσχημα σε κανέναν ως άνθρωπος αλλά και δεν έχει ποτέ απαξιώσει γυναίκα ως άντρας (επειδή είναι γυναίκα και γι αυτό νομίζει ότι τον παίρνει) αξίζει πολλά. Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι διαβάζει ο Κάτω Μαχαλάς, καλά θα κάνει να το θυμάται αυτό.

     • Yet avatar
      Yet @ Νιόβη 04/12/2014 22:26:17

      χαχαχα. Πραγματικά η καλοσύνη σου εσένα ειδικά, αλλά και η ευγένεια και η θαυμαστή ποιότητα, το ήθος των λόγων σου, το βάθος της σκέψηε σου, η φιλοσοφημένη προσέγγιση των θεμάτων, είναι ασυναγώνιστες. Τέτοιο σπάνιο...κόσμημα, δεν είχαμε πολύ καιρό τώρα εδώ στο Antinews. Eπί τέλους όμως, εισακούστηκαν οι παρακλήσεις μας και ήρθες επί τέλους στο δρόμο μας ΕΣΥ. Ω! ΕΣΥ! Πλένε, σιδέρωνε, σκούπιζε, μαγείρευε, λιγότερο και γράφε πιο συχνά, να μας ανεβάζεις το επίπεδο. Pleeeaaaseee.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Yet 04/12/2014 23:32:34

      Άλλο πάλι και τούτο. Εσύ, λοιπόν, πρέπει να μένεις με κενά μνήμης όταν αλλάζεις εαυτούς. Διαφορετικά, ή είσαι στην αρχή της άνοιας ή είσαι τέρμα ζώον (τόσοι...Ιατροί, τόσοι...Δάσκαλοι, τόσο ξίδι, τόσο ίντερνετ...πολύ θέλει ο άνθρωπος;). Πριν με ταύτιζες με τον Κυθήριο, τώρα με μπερδεύεις με τις δεύτερες και τρίτες σου θηλυκές προσωπικότητες. Αυτές, ναι, έχουν κάνει όλων των ειδών τις διακηρύξεις για την ποιότητα, την καλοσύνη, την ηθική τους ακεραιότητα κλπ. κλπ. Εγώ όχι. Το εντελώς αντίθετο δηλώνω. Αχ, Αντιγόνη, αχ! Μα, τόσο μπούας; Κατά τ᾽ άλλα, ώρα ήταν πια να κάνει απόσβεση το πεντάευρο αν και κανονικά θα ᾽πρεπε να στο ζητήσω πίσω γιατί το σέρβις, κοπελιά, ήταν απογοητευτικό. Λεφτά μοιράσαμε, σόγια δώσαμε, αλλά ο κλόουν μας βγήκε και λειψός και καθυστερημένος. Αν δεν μπορείτε ν᾽ ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας και τις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού, κλείστε το, το ρημάδι. Τί να σε κάνω τώρα; Τώρα πρέπει να φύγω. Έχει αεροδρόμιο σε δυο ώρες. Επιστρέφει ο άντρας μου απόψε και...καταλαβαίνεις, ε; (Τόσοι...Ιατροί, τόσοι...Δάσκαλοι...κάποιος απ᾽ όλους σίγουρα θα σου έχει εξηγήσει τί γίνεται σ᾽ αυτές τις περιπτώσεις.) Εσύ ξενύχτησέ το με την άνεσή σου. Δώσ᾽ του να καταλάβει. Κρασάκι έχεις, σόγια έχεις, ολόκληρο πεντόευρο τσίμπησες για το τίποτα (πονηρούλα, είσαι εσύ μια...!), ίντερνετ έχεις, θα το κάψεις πάλι απόψε! Αχ, να ᾽χαμε την τύχη σου εμείς οι παντρεμένες, αχ! Εμείς με κάτι παίδαρους έχουμε ξεμείνει κι αυτοί, μη φανταστείς...με το ζόρι φτάνουν το 1,90. Άστα να πάνε, άστα! Περνάω ζόρια κι εγώ, μη νομίζεις...

      Άντε, ρε μπούα. Καλά στερνά, ρε!

     • Yet avatar
      Yet @ Νιόβη 04/12/2014 23:45:23

      Πω πω! Σεντόνι σαχλαμαρομπουρδολογίας. Μπα...Βαριέμαι. Άσε τα παραμύθια με τους τάχατες πολλούς εαυτούς κυρατσεμπέρογλου. Δεν βρέχει. Σε φτύνουνε. Είσαι εντελώς κουραστική κι αδιάφορη και τέτοια μόνο θα παραμείνεις, με όσα κατεβατά κι αν μας εκδικηθείς. Όχι, δεν βρέχει.

    • Ποταμίσιος Χάνος avatar
     Ποταμίσιος Χάνος @ Κυθήριος 04/12/2014 23:25:19

     Μπράβοοοο. Τώρα ξεκαρφώθηκες βρε! :) Βρήκες όλα τα πολύ καλά κρυμμένα ...μυστικά και λάθη! χαχαχαχα. Σταμάτα όμως να μιλάς στΗν εαυτό σου. Θα αρρωστήσεις κι άλλο. Εκτός από το φθόνο, τις εμμονές, το παραληρηματικό στυλάκι αλλα και το υποκριτικά...θεοσεβούμενο κόλλημα, θα αποκτήσεις και το σχιζοφρενές ιδίωμα του ευσεβούς τάχα Κυθ που παραμιλάει με τον τραμπουκοΚυθ τον αλανιάρη, που όμως τον φωνάζει και Νιόβο! Μιλάμε για την ανήκεστον πια! Αυτοσυγκεντρώσου ρε φίλε μήπως και περιμαζέψεις έστω, κάτι. Εσύ. Γιατί ο άλλος εαυτός σου ο ...Νιόβος ο ψευτόμαγκας ο μικροτσου, έχει εντελώς σαλτάρει σ΄άλλο...διάστημα. Λάβε κι ένα γελάκι από μένανε φρέσκο, που τόσο πολύ σε ...χαλάει κατακαημένε :). Και τώρα άντε να σχολάσετε κι εσΥ, γιατί είναι πολύ κρίμα να βουλιάζεις μόνος στην κατάθλιψή σου, κατάμονος, χειροκροτούμενος από τον άλλH εαυτό σου τHν εντελώς ...υστέρω. Άντε, καλά κρασιά και μην ανησυχείς. Σε αγαπάει και σε υπολήπτεται ο άλλΗ εαυτός σου, όπως τον εκτιμάς κι εσύ . Peace! Peace!

 40. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/12/2014 15:55:25

  Ο Ρωμανός είναι ένας καθαρά Στιρνερικός αναρχικός. Ο οποίος δε δίνει δεκάρα προφανώς για το κράτος, τους νόμους και τους υποστηρικτές του, αλλά ούτε και για τους κοινωνικά ευαίσθητους αριστερίζοντες. Οι τελευταίοι δεν καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποιεί.

  "Ο μοναδικός του Στίρνερ είναι λοιπόν ο απόλυτος μηδενιστής (οπτιμιστής μηδενιστής)-εγωιστής, ο οποίος βλέπει τον εαυτό του και τον κόσμο ως ιδιοκτησία του, ως κάτι που μπορεί να μπορεί να απολαύσει σπαταλώντας το, διαλύοντάς το, ζώντας το, χρησιμοποιώντας το όπως του αρέσει. Κι αυτό το κάνει μόνος του, δίχως να θέλει να το μοιραστεί με κανέναν άλλο. Τον ενδιαφέρει μόνον το παρόν και δεν ζει με ελπίδες για το μέλλον ούτε αναγνωρίζει κανέναν ανώτερο σκοπό ή προορισμό. Ο μοναδικός μπορεί λοιπόν να κινηθεί όπως επιθυμεί ή κρίνει, αφήνοντας και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Στόχος του δεν είναι η ανατροπή του κατεστημένου, του κράτους, της οικογένειας και των άλλων αλλοτριωτικών θεσμών, αλλά το ξεγέλασμά τους και η χρησιμοποίησή τους. Συνεπώς, ο μοναδικός μπορεί να είναι οτιδήποτε, τρομοκράτης, βομβιστής, κρατικός αξιωματούχος, άνθρωπος της θρησκείας κτλ., αν κρίνει και για όσο κρίνει ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα την επιδίωξη της προσωπικής ευχαρίστησής του. Ξέρει τι είναι οι θεσμοί, αλλά δεν αφήνει να «τον πιάσουν κορόιδο». Αντίθετα, τους εξαπατά αυτός. Είναι ένας «προηγμένος» κυνικός" Οπότε η αντιπαράθεση δεν έχει νόημα. Το κράτος τη δουλειά του και ο αναρχικός τη δική του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2014 00:50:54

   Η τελευταία σου φράση συμπυκνώνει το δέον γενέσθαι.

 41. Hunter avatar
  Hunter 04/12/2014 17:19:37

  Ας οριστεί εγγύηση 20 εκατομμύρια Ευρώ στο Παρακαταθηκών και Δανείων, και όλοι αυτοί που είναι πεπεισμένοι ότι ο Ρωμανός κάνει τον ντόρο γιατί θέλει να "μορφωθεί" και όχι για να το σκάσει, ας καταθέσουν ότι νομίζουν! Εφόσον διαλαλούν ότι είναι τόσοι πολλοί δεν θα είναι πρόβλημα να μαζευτεί το ποσό... Ο Λαζόπουλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Βαλιανάτος, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Πανούσης, η Τζούλια Αλεξανδράτου, η antifa, η ΟΛΜΕ και όλη η "αφρόκρεμα" του καλλιτεχνικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας, μπορεί να καλύψει το ποσό... Εφόσον είναι σίγουροι ότι θέλει να "μορφωθεί" το παιδί, δεν φαντάζομαι να φοβηθούν να πληρώσουν την εγγύηση...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Hunter 05/12/2014 00:48:02

   Είσαι πολύ προχωρημένος!

 42. George N avatar
  George N 04/12/2014 19:51:21

  Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο? Έχει δημιουργηθεί για να σπουδάζει κανείς από απόσταση. Ειδικά για τους φυλακισμένους θα έπρεπε η φοίτηση σε αυτό να μετράει ως εργασία, ως κίνητρο δλδ. Τα χρήματα που το κράτος ξοδεύει για να φυλακίσει κάποιον χίλιες φορές καλύτερα να τα δώσει για να σπουδάσει.

 43. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/12/2014 19:58:15

  Αν δει το τι διημείφθη εδώ, εν ονόματί του, ο Ρωμανός θα έκανε ένα ήσυχο χαρακίρι και θα λυνόταν το πρόβλημα...

 44. Α. avatar
  Α. 09/12/2014 16:06:55

  Το μόνο που έχω να σχολιάσω ως φοιτήτρια (σίγουρα όχι ΒΠ) είναι πως αν πραγματικά τον ενδιέφερε να σπουδάσει όπως χιλιάδες παιδιά που προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν δουλεύουν,επιλέγουν πανεπιστήμια μόνο δίπλα στα σπίτια τους ανεξαρτήτως εάν αυτό ήταν το όνειρό τους ή όχι μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, τότε απλά δεν θα σκεφτόταν τρόπους να δραπετεύσει αλλά να σπουδάσει και σίγουρα η απεργία πείνας (αν και δεν συνάδει με τα όσα διαδηλώνει δεξιά και αριστερά) δεν θα ήταν ο τρόπος να το πετύχει!
  Αναρωτιέμαι όμως τι θα γινόταν άραγε αν ο Ρωμανός δεν ήταν ο Ρωμανός αλλά ένα απλό παιδί μέσης ελληνικής οικογένειας με όντως ανησυχίες για τις σπουδές και το μέλλον του. Τί θα γινόταν τότε;; Τίποτα!

  Ωραία η επίκληση στο συναίσθημα δεν διαφωνώ! Υπάρχει και η λογική όμως! Κάθε παιδί, κάθε φοιτητής, κάθε νέος άνθρωπος έχει παράπονα και πίκρα δεν παίρνει όμως το καλάζνικοφ,δεν απείλει κανέναν! Δίκαιο υπάρχει και αρμόδιες αρχές να κρίνουν την πράξη και τα δικαιώματα του! Αλλά ας μην εθελοτυφλούμε! Αν ο σκοπός κάποιων είναι να ρίξουν την κυβέρνηση τότε ο Ρωμανός είναι ακόμη ένα πιόνι!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Α. 10/12/2014 18:52:59

   Μπράβο παιδί μου,σε συγχαίρω για την καθαρή σου σκέψη!

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Κυθήριος 10/12/2014 19:30:06

    Δεν είναι καθαρή η σκέψη της @Α, Κυθήριε και δεν είναι καθαρή γιατί παραβλέπει την πραγματική κατάσταση του ψυχισμού του Ρωμανού, αναφερόμενη μόνο σε "παράπονα και πίκρα" ως αιτίες για να πάρει κάποιος στα χέρια του το καλάσνικοφ. Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχει ο εντονότατα κλονισμένος ψυχισμός του, που δεν έχει βρει μέχρι τώρα, την ζητούμενη από την κοινωνία, την οικογένεια, πιθανόν και από τον ίδιο, ευστάθεια. Μακάρι να γίνει, ο χρόνος είναι γιατρός, γιατί κατά τα λοιπά, είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια να του προσφερθεί κάθε άλλη κατάλληλη υποστήριξη.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΙΚΟ 10/12/2014 20:30:12

     ''Κάθε παιδί,κάθε φοιτητής,κάθε νέος άνθρωπος έχει παράπονα και πίκρα δεν παίρνει όμως το καλάσνικοφ,δεν απειλεί κανέναν!Δίκαιο υπάρχει και αρμόδιες αρχές να κρίνουν την πράξη και τα δικαιώματά του!'' Αυτή η άποψη ενός νέου ανθρώπου,της φοιτήτριας παραπάνω,εμένα με καλύπτει αγαπητέ ΙΚΟ ! Και για μένα είναι καθαρή σκέψη και άποψη. Όλοι μας κι εσύ κι εγώ κι οι νέοι,έχουμε παράπονα από την πολιτική,την κυβέρνηση,τη Δικαιοσύνη,ο τρόπος έκφρασής μας όμως διαφέρει εντελώς απ' αυτόν του Ρωμανού,των τρομοκρατών,των αναρχικών. Ε, ΑΥΤΗΝ την ιδεολογική έκφραση του Ρωμανού κατακρίνω και λοιδωρούμαι ασύστολα όπως κι εσύ διαπίστωσες παραπάνω... Για τον κλονισμένο ψυχισμό του έχεις δίκιο. Πώς μπορεί να βοηθηθεί όμως όμως ένας άνθρωπος,από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τη λάθος πορεία του και πολύ περισσότερο τους φορείς που θα του χορηγούσαν την κατάλληλη βοήθεια. Οι γονείς του έχουν σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη,νομίζουν ότι τον βοηθούν,αλλά με λάθος τρόπο. Κι ένα τελευταίο,είδες κάπου το ψέλισμα από το στόμα του ενός ευχαριστώ πρός αυτόν πού τροποποίησε το νόμο για να τον διευκολύνει στο αίτημά του; Αντί αυτού, ''ζήτω η αναρχία''...Αυτό πιστεύει,από κεί αντλεί τις ψυχικές του δυνάμεις... Ε, αυτό εγώ δεν το αναγνωρίζω,δικαίωμά μου δεν είναι;

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Κυθήριος 10/12/2014 21:11:44

      Και βέβαια είναι δικαίωμά σου. Πρέπει όμως, να εστιάσουμε στον ψυχισμό του. Εκεί είναι το πρόβλημα, σ' αυτό χρήζει βοήθειας. Αν υποστηριχθεί όπως πρέπει θα μετατραπεί από εχθρός της κοινωνίας, φίλος της.

 45. SPIROS avatar
  SPIROS 12/12/2014 01:29:55

  Το Κράτος δεν εκβιάζεται!
  Η τροπολογία ακόμη και αν κάποιος θα δεχόταν ότι είναι ορθή, ήρθε σε εντελώς λάθος χρόνο και για λάθος λόγο. Εάν το Κράτος επιθυμούσε πράγματι να αλλάξει τον σχετικό νόμο, θα έπρεπε αυτό να το πράξει σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο και όχι υπό καθεστώς διαπραγματεύσεως και εκβιασμού του από έναν καταδικασθέντα ποινικό για ληστεία Τραπέζης εγκληματία. Το βασικό επιχείρημα της άλλης πλευράς ήταν: «αν πέθαινε το παιδί αυτό θα καιγόταν ο τόπος». Το επιχείρημα αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για το Κράτος. Δηλ το Κράτος, το οποίο για να είναι τέτοιο δεν μοιράζεται την εξουσία του με κανέναν, φοβήθηκε τις αντιδράσεις των οργανωμένων Ταξιαρχιών των Αντιεξουσιαστών και των Τρομοκρατών. Όμως όπως σοφά λέει ο Περικλής στον Θουκυδίδη, όταν κάνεις μία υποχώρηση, σε κάποιον που αμφισβητεί την δύναμή σου, υπό το καθεστώς της απειλής του πολέμου, απλώς αναβάλλεις τα γεγονότα και τα κάνεις χειρότερα, καθώς ο φόβος σου θα εκληφθεί ως αδυναμία.

  Λόγος Δεύτερος: Διότι είναι Παράνομη

  Το Διοικητικό Δίκαιο, απαγορεύει την Φωτογραφική Διάταξη Νόμου. Αυτό είναι θεμελιώδες διότι σε αντίθετη περίπτωση ο εκάστοτε Κυβερνήτης θα μπορούσε να μεταβληθεί σε Τύραννο που θα αξιοποιούσε την εξουσία του για να λύνει προσωπικά ζητήματα. Εδώ βέβαια ως Φύλλο Συκής θα ισχυριζόταν κάποιος ότι η διάταξη αυτή είναι γενική και αφορά και σε άλλους και όχι μόνον στον κ. Ρωμανό, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν θα άντεχε σε κανέναν λογικό έλεγχο περισσότερο από λίγα λεπτά. Η χθεσινή διαπραγμάτευση με τον Σύριζα ώστε να αλλάξει η διατύπωσή της και να είναι η τελική μορφή της αρεστή στον κ. Ρωμανό έτσι ώστε να την δεχθεί και να λήξει την απεργία πείνας, δίνει την απάντηση. Η διάταξη αυτή, ασχέτως εάν από αυτήν θα ωφεληθούν και άλλοι, ήρθε, διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε για ένα πρόσωπο.

  Λόγος Τρίτος: Διότι ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου

  Αν αύριο ένας 20χρονος στον οποίο έχει χρεωθεί ένα μεγάλο πχ φορολογικό πρόστιμο ή εάν δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ή έχει κτίσει ένα αυθαίρετο σπίτι και πάει η Πολεοδομία να του το γκρεμίσει κλπ εάν λοιπόν ένας τέτοιος πολίτης ή και μεγαλύτερης ηλικίας, ξεκινήσει απεργία πείνας και ζητήσει αλλαγή του σχετικού νόμου που τον αφορά, εκεί με ποιο ηθικό δικαίωμα πλέον το Κράτος θα αντισταθεί; Επειδή δεν θα τον υποστηρίξουν τα ΜΜΕ; Και αν το κάνουν; Επειδή δεν θα βγουν οι Αντιεξουσιαστές-τρομοκράτες, να κάψουν λεωφορεία και να βάλουν βόμβες; Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν θα τον αφήναμε να πεθάνει; Εκεί δεν θα μετρήσει η αξία της ανθρώπινης ζωής;

  Πάμε όμως και στους λόγους ουσίας, τους ειδικούς λόγους δηλ. που αφορούν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

  Απίστευτη Υποκρισία

  Ξαφνικά ο Νίκος Ρωμανός, άρχισε να προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ σχεδόν, ως ένα Πρότυπο νέου που ήθελε δήθεν να σπουδάσει. Ώρες εκπομπών και ομιλιών στη Βουλή για την αξία της ανθρώπινης ζωής την οποία δήθεν προσωποποιούσε ο συγκεκριμένος νέος. Ξεχάσαμε ότι ο νέος αυτός έκανε όσα έκανε και το κυριότερο ότι δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια.

  Ο νόμος ως ίσχυε ήταν σοφός. Η εκπαιδευτική άδεια δεν δινόταν αυτομάτως αλλά ως ένα είδος επιβραβεύσεως ενός καταδίκου (στην περίπτωση αυτή και υποδίκου, δηλ ακόμη πιο δύσκολο) για την πραγματική του θέληση να αλλάξει και να επανενταχθεί ομαλά στο Κοινωνικό Σύνολο. Φυσικά επειδή το Σωφρονιστικό μας Σύστημα είναι τέτοιο και όχι αμιγώς τιμωρητικό, πρέπει να έχει μηχανισμούς επιβραβεύσεως της καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση μπορεί κάποιος στα σοβαρά να υποστηρίξει κάτι τέτοιο; Και αν ακόμη το ισχυριζόταν μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση Νίκης κατά του Κράτους του κ. Ρωμανού, ασφαλώς θα του έφυγε και η παραμικρή αμφιβολία. Ιδιαιτέρως το σημείο στο οποίο ευχαριστεί «Όλους του συντρόφους του», που του «συμπαραστάθηκαν με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ», δηλ και με τις μολότοφ και με τους εμπρησμούς και με τις βόμβες κλπ αυτά έγραψε χθες αν δεν το έχετε καταλάβει, αποδεικνύει γιατί κανένα κανονικό Κράτος, δεν θα του έδινε ποτέ άδεια.

  Όμως οφείλω να του αναγνωρίσω δημοσίως ειλικρίνεια. Ο ίδιος ποτέ δεν πούλησε και πουθενά το παραμύθι που μας σέρβιραν τα ΜΜΕ. Σε όλα του τα κείμενα υπερασπίζεται τις ιδέες του και δηλώνει ευθαρσώς ότι θέλει να κερδίσει την Ελευθερία του από το κακό Κράτος, για να βρεθεί και πάλι στους δρόμους του αγώνα και να κάνει ακριβώς τα ίδια. Για τις Σπουδές του και γενικά τα Πανεπιστήμια, μόλις πριν από λίγες μέρες δημοσίως δήλωσε ότι: «Τα Πανεπιστήμια δεν τον ενδιαφέρουν διότι είναι μέσα Καταστολής του Κράτους και αυτά». Γι’ αυτό άλλωστε η χθεσινή του ανακοίνωση δεν έχει ούτε μία λέξη για τις Σπουδές του. Οι Σπουδές του είναι παντελώς αδιάφορες, η δραπέτευση τον ενδιαφέρει και το λέει καθαρά, αυτό του το αναγνωρίζω. Αναρωτιέμαι μετά την χθεσινή νομοθεσία, όταν θα πάρει άδεια και θα πάρει αναπόφευκτα άδεια, όταν θα δραπετεύσει (το βραχιολάκι καθόλου δεν θα είναι χρήσιμο στο Κράτος μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο. Σιγά μην τολμήσει η Αστυνομία να μπει στο ΤΕΙ όταν θα βγάλει το βραχιολάκι για να τον συλλάβει….απλά θα το βγάλει και θα μας το δείχνουν και στο indymedia ως λάφυρο), τότε αναρωτιέμαι ποιος θα έχει στα αλήθεια την ευθύνη για ό,τι κάνει, όχι πάντως ο ίδιος.

  Όλα αυτά τα ρεπορτάζ για την ανθρώπινη ζωή κλπ όλοι ξέρουμε ότι είναι βαθύτατα ψεύτικα. Αν υποθετικά ένας Χρυσαυγίτης αρχίσει αύριο Απεργία Πείνας για να παίρνει άδειες, θα υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ; Μην κοροϊδευόμαστε, εδώ επαναλήφθηκε για πολλοστή φορά η πραγματική αιτία των δεινών αυτού του τόπου, η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς! Υποχωρήσαμε διότι ήταν ένα πρόσωπο που προσέφερε στην Αριστερά άλλο ένα «θύμα» για να μας τρομάζει. Όμως σας μιλώ ειλικρινά, αν δεν σπάσουμε, αν δεν πολεμήσουμε με θάρρος, αν δεν αντισταθούμε σε αυτή την ιδεολογική ηγεμονία, όλα τα άλλα για τα οποία συζητούμε δεν έχουν καμία σημασία. Είμαστε η μοναδική Χώρα στην ΕΕ που αυτομάτως οι ιδιωτικοποιήσεις θεωρούνται ξεπούλημα (ακόμη και από τους ιδεολογικά υποταγμένους στην Αριστερά δεξιούς). Είμαστε η μόνη Χώρα στον Κόσμο που η αξιολόγηση στο Δημόσιο θεωρείται Χούντα, και που όσοι την αρνούνται είναι «ήρωες». Είμαστε η μόνη Χώρα στην ΕΕ που επιτρέπουμε να καίνε τις πόλεις μας και τα Πανεπιστήμιά μας και αν η Αστυνομία επέμβει κατηγορούμε την Αστυνομία. Είμαστε η μόνη Χώρα στην Κόσμο, που η τήρηση των Νόμων θεωρείται στέρηση της Ελευθερίας των Πολιτών κλπ κλπ κλπ.

  Αυτή η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς έχει φέρει τον τόπο μας, έναν αληθινά ευλογημένο τόπο, στα χάλια που έχει σήμερα. Οι Μεταρρυθμίσεις που έφερε η χρεωκοπία μας δια του Μνημονίου, ακριβώς εκεί στόχευαν, να σπάσουν αυτές τις στρεβλώσεις. Δεν μπορέσαμε όμως να τις κάνουμε όπως έπρεπε, γιατί; Από τον φόβο της Αριστεράς. Αντί πχ να πάμε γρήγορα να μεταρρυθμίσουμε το Δημόσιο και να κόψουμε δαπάνες και πλεονάζον προσωπικό από εκεί, φορτώσαμε το Δημόσιο και την επιβίωση του, δια των Φόρων στον Ιδιωτικό Τομέα. Γιατί; Διότι φοβόμαστε την Αριστερά. Αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του να κλείσουμε ΑΕΙ και ΤΕΙ ή Νοσοκομεία που δεν χρειαζόμαστε ή να αυξήσουμε τον ΕΝΦΙΑ αμέσως χωρίς δισταγμό θα κάνουμε το δεύτερο! Γιατί; Διότι στο πρώτο θα έχουμε όλη την Αριστερά απέναντί μας και αυτό δεν το αντέχουμε.

  Όμως η Χώρα μας πρέπει να αλλάξει, αξίζει στον Τόπο μας και στον Λαό μας να την αλλάξουμε και να την κάνουμε σπουδαία όπως και της αξίζει. Δεν θα το καταφέρουμε όμως όταν βάζουμε το Κράτος μας να εκβιάζεται. Η απάντηση στην πραγματικότητα που ζούμε και που καθημερινά μεταξύ μας λέμε: «δεν έχουμε Κράτος», δεν είναι να το κάνουμε ακόμη χειρότερο, υποχωρώντας αλλά να το φτιάξουμε κάνοντάς το ένα πραγματικό Κράτος! Οι Ρωμαίοι που έδωσαν το Παγκόσμιο Πρότυπο του πώς οργανώνονται τα Κράτη, έδειχναν τον δρόμο και για την περίπτωση Ρωμανού: DURA LEX SED LEX (σκληρός Νόμος αλλά Νόμος).
  Χρωστώ και μία τελευταία απάντηση σε όλους εκείνους τους υποκριτές που δήθεν νοιάζονται περισσότερο από μένα και με όσους από εσάς συμφωνούν με όσα έγραψα, για την ανθρώπινη ζωή….ξέρουμε όλοι πότε δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος από τον Κορκονέα, δεν είναι έτσι; 06 Δεκ 2008, μήπως τώρα μπορείτε να θυμηθείτε πχ πότε δολοφονήθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν από τους Τρομοκράτες;……ξέχασα γι’αυτόν δεν γίνονται πορείες, δεν καίγονται καταστήματα, δεν γίνονται καταλήψεις, η δική του ζωή δεν μετράει, βλέπετε αυτός δεν πέθανε από σφαίρα αστυνομικού αλλά από έναν τρομοκράτη της Άκρας Αριστεράς, ο οποίος όπως μάθαμε πολύ αργότερα βιαζόταν και πάτησε το κουμπί χωρίς να προσέξει, διότι τον περίμενε η μαμά του για να πάνε διακοπές... Μήπως ξέρετε την ημερομηνία που έκαψαν ζωντανούς τους υπαλλήλους της Marfin; Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.