Το... καλύτερο παιδί της Ευρώπης
01/09/2015 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το... καλύτερο παιδί της Ευρώπης

Ο αποσυνάγωγος, ο κομμουνιστής που θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, το παιδαρέλι που κάνει μαγκιές στη Γερμανία έχει μετατραπεί αίφνης σε καλό παιδί, υπάκουο, με πολιτικό ορίζοντα μεγάλο και εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας

Είναι πολύ εντυπωσιακή η στάση των δανειστών απέναντι στις εκλογές. Τέτοια σιωπή, τέτοια ανεκτικότητα, με εξαίρεση την παρέμβαση Τόμσεν η οποία ήταν ήπια, δεν την περιμέναμε. Πέραν των συνηθισμένων μηνυμάτων για πιστή τήρηση του μνημονίου έτερον ουδέν. Ή μάλλον μέσω ανεπίσημων κύκλων και συγκεκριμένων εντύπων ο Τσίπρας έχει αναχθεί στο καλύτερο παιδί της Ευρώπης. Ο αποσυνάγωγος, ο κομμουνιστής που θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, το παιδαρέλι που κάνει μαγκιές στη Γερμανία έχει μετατραπεί αίφνης σε καλό παιδί, υπάκουο, με πολιτικό ορίζοντα μεγάλο και εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Μάλιστα, είναι τέτοιος και ο ζήλος του πρώην πρωθυπουργού να δείξει ότι είναι ο πιο καλός ο μαθητής που σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει παίρνει τηλέφωνο την μαντάμ Μέρκελ. Ούτε την Περιστέρα δεν έχει πάρει τόσες πολλές φορές. Εδώ μέχρι και τα… σεξουαλικά του θα εκμυστηρεύεται στην καλή θεία από το Βερολίνο.

Είναι αλήθεια ότι ο Τσίπρας έπαιξε το ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο. Ο ρόλος λέγεται «Ο γενίτσαρος της Αριστεράς και η βαθιά υπόκλιση στο ευρωπαϊκό κατεστημένο». Εδώ πράγματι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπρέπει. Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή ήθελε να βγει από το μνημόνιο, επειδή δεν άντεχε άλλο περικοπές, επειδή τόλμησε να μιλήσει για έξοδο στις αγορές.

Και ήρθε ο… σκληρός διαπραγματευτής Αλέξης να τα αλλάξει όλα. Μετά από μια «περήφανη διαπραγμάτευση» που κόστισε καμιά 60αριά δις ευρώ στους Έλληνες υπέγραψε ένα τέτοιο μνημόνιο που ούτε ο χειρότερος νεεοφιλελεύθερος στην Ελλάδα δεν θα τολμούσε. Ούτε ο… Μητσοτάκης στα καλά δεν θα έκανε το χατίρι των αφεντικών του.

Ο Αλέξης έγινε το καλύτερο παιδί της Ευρώπης και απολαμβάνει τη στήριξή της ακριβώς γιατί πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Δηλαδή να αποδείξει ότι μόνο ένας «γενίτσαρος» θα μπορούσε να μετατρέψει την Ελλάδα σε οριστικό προτεκτοράτο των Γερμανών. Και όχι μόνον αυτό. Ο Τσίπρας με μια του κίνηση διέλυσε και την ευρωπαϊκή αριστερά που είχε αρχίσει να «σκάει μύτη» και να απειλεί το μαγαζάκι του Σόιμπλε. Για δείτε τους Podemos τι στραπάτσο έπαθαν επειδή ο Αλέξης από λιοντάρι τους βγήκε γατούλα… Βερολίνου; Όχι πρωτιά δεν θα δουν στις εκλογές αλλά ο Ραχόι έτσι όπως πάει θα κάνει και περίπατο. Ακόμη και ο Πέπε Γκρίλο πρέπει να βρίζει τον Αλέξη για το χουνέρι που του έκανε. Από τις βόλτες στην Αθήνα για να στηρίξει το «όχι» , τώρα θα καταριέται τον…ηγέτη της ευρωπαϊκής αριστεράς για το μνημόνιο που υπέγραψε.

Υπάρχει λοιπόν καλύτερος σύμμαχος για τον Σόιμπλε και την Μέρκελ από τον Αλέξη; Που θα βρουν καλύτερο; Σιγά μη στηρίξουν τον Βαγγέλα να γίνει πρωθυπουργός και μετά να ακούνε μπινελίκια σε κάθε Σύνοδο Κορυφής. Αφού έχουν πλέον το παιδί για όλες τις δουλειές, τον Αλέξη ενώ έφτιαξαν και τον εφιάλτη της Ελλάδας, το «τέρας του Λοχ Νες» για να τρέμουν όλοι. Τον Λαφαζάνη εννοούμε που παίζει το ρόλο του σκιάχτρου ώστε να μαζεύονται όλοι στον… mainstream Αλέξη, στον συστημικό ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα αλέθει.

Αν αυτό δεν είναι κόλπο, και μάλιστα το μεγαλύτερο του Βερολίνου τότε τι είναι; Και κάπως έτσι γράφεται το αφήγημα της Ελλάδας. Οι ξένοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί βρήκαν τον δικό τους «μπάτλερ» στο πρόσωπο του Αλέξη, το εγχώριο κατεστημένο δεν έχει κανένα πρόβλημα αφού τους κάνει καλά τη δουλειά κι αν ο κόσμος τρελαθεί και πάρει καμιά ανάποδη ψηφίζοντας Λαφαζάνη, Ζωή και Λεβέντη δε χάλασε κι ο κόσμος. Επιστρέφουν στη δραχμούλα τους και ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν.

Ο Τσίπρας λοιπόν είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να φανταστεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό κατεστημένο. Είναι η καλύτερη επιλογή στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπός τους, αυτός που θα εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο κι αν δεν το κάνει θα βρουν την εναλλακτική τους αυτοί. Μέχρι τότε θα έχουν πετύχει το ακατόρθωτο. Σε μια Ελλάδα που άκουγε για μέτρα, μνημόνια και δανεικά και έβγαινε στους δρόμους να τα σπάσει όλα, ο Τσίπρας κατάφερε αυτό που κανένας δεν μπόρεσε. Να περάσει τα χειρότερα μέτρα με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο. Ο κόσμος κοιτάζει σα χαζός, οι Αγανακτισμένοι χάθηκαν στις παραλίες, οι συνδικάλες ενσωματώθηκαν στην Κουμουνδούρου, οι δραχμοφονιάδες έγιναν περιθώριο αλλά και μια καλή «εφεδρεία» όταν αποφασίσουν ότι δεν πάει άλλο και θα μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας με υπογραφή και εγγύηση Αλέξη και η ΝΔ ξέμεινε από επιχειρήματα. Αφού υπάρχει ο υπηρέτης των πολλών αφεντικών Τσίπρας γιατί να ασχοληθούν με άλλες παρατάξεις; Για μερικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κάνει τη δουλειά και μετά… έχει ο Έλληνας θεός επιλογές.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που πέτυχε ο Αλέξης. Διέλυσε κάθε αντίσταση και φωνή ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, έγινε ο πιο επιμελής μαθητής του γερμανικού κατεστημένου που φτιάχνει τη Γερμανική Ευρώπη της λιτότητας και της υποταγής και τώρα ετοιμάζεται να δρέψει τους καρπούς με μια νέα εκλογική νίκη και πιθανώς με μια τετραετία. Αλλά για να είναι σίγουροι οι Ευρωπαίοι «φυτεύουν» κι ένα τσούρμο ανίκανους πολιτικούς ώστε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετρίων να είναι ευκολότερα διαχειρίσιμη.

Κι όταν θα τους βαρεθούν θα ρίξουν ένα – δύο σκανδαλάκια, θα φθείρουν τον «αγνό» Αλέξη και θα τον διώξουν σε μια νύχτα. Τι θα έχει μείνει απ’ όλα αυτά στους χαχόλους; Η… περήφανη διαπραγμάτευση, το μεγαλειώδες «όχι» του λαού κλπ...

Το έργον «η ωραία Ελλάς της Αριστεράς» είναι πλέον ολοκληρωμένο. Το εισιτήριο λίγο ακριβούτσικο αλλά χαλάλι. Τέτοια ευρωπαϊκή υπερπαραγωγή που θα ξαναδούμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 01/09/2015 18:15:43

  Η δουλεία ξεφτιλίζει τους ανθρώπους, μέχρι σημείου να τους κάνει να την αγαπούν. Vauvenargues - Γάλλος γνωμικογράφος

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 01/09/2015 19:02:55

  Σοκ στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν υπαίθριο κλιματισμό που θύμισε τους θαλάμους αερίων ΜSN Κόσμος | Copyrights: News247.gr | 6 ώρες πριν http://tinyurl.com/pulrlps

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 02/09/2015 00:12:29

  ότι βρήκαν τους ευνοϊκότερους για... Αυτούς διαπραγματευτές οι οποίοι μάλιστα μέσα στην ασχετοσύνη τους νόμιζαν ότι διαπραγματεύονταν ...σκληρά κι ότι αυτή τους η ειλικρίνεια έγραψε στο γυαλί ,που το πας???

 4. airman avatar
  airman 02/09/2015 07:12:46

  Από τη στιγμή που η Μέρκελ δήλωσε πως η επιλογή του Τσίπρα (για διενέργεια εκλογών) είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, ενώ επέλεξε να κρεμάσει την προηγούμενη Κυβέρνηση (υπό τη σκιά των απειλών του Τσίπρα για ανατροπή της Κυβέρνησης στην Προεδρική εκλογή), φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έβαζε πιο μπροστά την Ελλάδα. Αλλά τι να περιμένει κάποιος από όσους δίνουν κ@&# για εξουσία.

 5. Χρονογράφημα avatar
  Χρονογράφημα 02/09/2015 15:08:46

  Μα, εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος! Ίσως παρατηρήσατε κι εσείς ότι από τότε που το Τσιπράκι άρχισε να πηγαινοέρχεται εις τας Ευρώπας, η Μέρκελ -της οποίας την γκαρνταρόμπα γνώριζε ολόκληρος ο πλανήτης-, έχει αγοράσει ένα σωρό καινούρια σακάκια! Και πώς θα το δικαιολογήσεις αυτό στον γερμανό ψηφοφόρο Αγγελικούλα; Η αδυναμία στο αγόρι της είναι πλέον τόσο απροκάλυπτη, ώστε στο επόμενο Γιούρογκρουπ θα εμφανιστεί με μπλουζάκι "Αλέξη μαζί μου για πάντα στο Μαξίμου!". Ποιος είπε ότι ο ρομαντισμός χάθηκε;

 6. Ποταμίσιος Χάνος avatar
  Ποταμίσιος Χάνος 02/09/2015 15:40:26

  Τον πολιτικό του ορίζοντα, θα τον αποφασίσουμε εμείς, που πληρώνουμε και τους λογαριασμούς του. Οι βαθιές επικύψεις και οι εντυπωσιακές κωλοτούμπες στον αέρα όταν δεν κόβουν εισιτήρια και δεν φέρνουν έσοδα στα ταμεία, είναι περιττές και δεν κερδίζουν πόντους από την κριτική επιτροπή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.