Το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ ανεβαίνει επικίνδυνα
08/10/2014 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ ανεβαίνει επικίνδυνα

Τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας φαίνεται ότι αποτελούν το «ελατήριο» για να εξαχθεί η κρίση στο Αιγαίο με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ.

Σε μια πολύ κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη φάση εισέρχονται οι σχέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς με την Άγκυρα η οποία σπαράσσεται από τα σοβαρά επεισόδια με τους Κούρδους με αφορμή την κατάληψη της πόλης Κομπάνι από τους τζιχαντιστές.

Τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας φαίνεται ότι αποτελούν το «ελατήριο» για να εξαχθεί αυτή η κρίση στο Αιγαίο με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ. Πριν μερικές ημέρες είχαμε γράψει για τη σπουδαιότητα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου και Αιγύπτου και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τα κοιτάσματα στα κυπριακά και ελληνικά χωρικά ύδατα. Και φυσικά ο Σουλτάνος Ερντογάν δεν θα άφηνε ποτέ να περάσει έτσι, ειδικά τώρα που τα έχει «σπάσει» με συμμάχους του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες τουρκικά πολεμικά σκάφη παραβιάζουν τις ζώνες ασφαλείας των 5 ναυτικών μιλίων πέριξ του οικοπέδου 3 «Ονασαγόρας» της κυπριακής ΑΟΖ. Χθες ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να κόψει τις συνομιλίες για το Κυπριακό εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων ενώ και η Αθήνα προέβη σε έντονο διάβημα προς την Άγκυρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τα όσα έχουν γίνει στα σύνορα με τη Συρία και στην πραγματική ανθρωποκτονία των Κούρδων με τη σιωπηρή ανοχή της Άγκυρας. Δεν αποκλείουν δηλαδή οι προκλητικοί Τούρκοι να στείλουν μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία ώστε να φοβηθούν και να μην προχωρήσουν στην τριμερή που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή. Να υπενθυμίσουμε ότι και το Ισραήλ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή για τα πετρέλαια του Αιγαίου, κάτι που τρομάζει τους Τούρκους.

Δείτε τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

[photo_1]

Χάρτη, που απεικονίζει τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις οποίες η Άγκυρα δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους («navtex»).

Οι δεσμευμένες από την Τουρκία περιοχές απεικονίζονται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα. Μέσα σε αυτές είναι μέρος του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS. Επιπλέον, στο κόκκινα χρωματισμένο πεδίο βρίσκεται και μέρος του οικοπέδου 2, το οποίο μαζί με το οικόπεδο 3, έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στην ίδια κοινοπραξία. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στα ανωτέρω οικόπεδα. Στο 12 (κοίτασμα «Αφροδίτη») έκανε γεώτρηση η αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ τα οικόπεδα 10, 11 έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στη γαλλική εταιρεία Total.

Η κόκκινη συνεχόμενη γραμμή είναι αυτή που συμφωνήθηκε στις οριοθετήσεις της ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας, Λιβάνου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Η συνεχόμενη γαλάζια γραμμή δείχνει τις συντεταγμένες -όπως έχουν δημοσιευτεί- της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τη μέση γραμμή σε συνάφεια με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η οδηγία της Άγκυρας είναι η σοβαρότερη εξέλιξη από την εποχή που η κυπριακή κυβέρνηση καθόρισε την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, τη διαχώρισε σε οικόπεδα και προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με εταιρείες.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη Λευκωσία, για «σοβαρή παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και δικαιωμάτων των εταιρειών ENI-KOGAS, οι οποίες είναι σε συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για να δραστηριοποιηθούν εντός συγκεκριμένων οικοπέδων».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, μετά την απόκτηση του σκάφους «Μπαρμπαρός», έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες, γι’ αυτό και οι σχετικές ανακοινώσεις της είναι πολύ πιο σοβαρές απ’ό,τι πριν από 3-4 χρόνια, όταν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Επίσης, με την τελευταία «navtex» της Άγκυρας η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογείται ως ακόμη πιο σοβαρή, καθώς: α) στις περιοχές που δέσμευσε η Άγκυρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται σε εξέλιξη γεώτρηση από συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, β) είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά από την Άγκυρα σε μεταφορά πλατφόρμας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι η Λευκωσία προωθεί απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να επηρεάζεται από τις τουρκικές προκλήσεις. Ενδεικτικό τούτου, τόνισε, είναι και το γεγονός ότι, «ενώ ήταν σε εξέλιξη η τουρκική προκλητικότητα, εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble επισκέφθηκαν τη Λευκωσία και παρουσίασαν στο υπουργείο Ενέργειας τις προτάσεις της εταιρείας για αξιοποίηση του κοιτάσματος "Αφροδίτη"».

Μιλώντας στο ΡΙΚ από το Μιλάνο και την άτυπη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την ιταλική Προεδρία και τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις ενέργειες της Άγκυρας.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, ο Ιταλός ομόλογός του, προεδρεύων της συνόδου, εξέφρασε στήριξη στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της, επισημαίνοντας ότι στην ΕΝΙ-KOGAS, που διεξάγει γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», υπάρχει ιταλική κρατική συμμετοχή.

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ακόμη ότι τα κυπριακά κοιτάσματα είναι και ευρωπαϊκά και η αξιοποίησή τους θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ειδικά τώρα που αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι διοχέτευσης ενεργειακών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 08/10/2014 16:44:19

  Γιατί οι Ευρωπαίοι όπως και οι Αμερικανοί, ΠΟΤΈ δεν πρόκειται να είναι ''φίλοι'' μας και πάντα θα μας ξεπουλάνε στην τιμή που θα τους συμφέρει. Αν έχουμε τη δυνατότητα, ας πιέσουμε την Ε.Ε και τις ΗΠΑ να πάρουν θέση. Έχουμε πιθανότητες να κάνουνε για εμάς (κάτι περισσότερο από το να μας εκβιάζουν), εποφθαλμιώντας το μελλοντικό φυσικό αέριο και τα πετρέλαια; Αυτό είναι το ερώτημα. Το τραγικό και αποθαρρυντικό πάντως είναι πως η ...διεθνής κοινότητα κωφεύει και παρακολουθεί αμέτοχη τα δρώμενα, την ώρα που οι Κούρδοι υφίστανται ακόμα μιά γενοκτονία αμυνόμενοι κατά των Ισλαμοπαρανοϊκών κι εμείς περιμένουμε να μας υπερασπιστούν οι συμφεροντολόγοι. Μήπως ματαιοπονούμε;

 2. kosvag avatar
  kosvag 08/10/2014 16:47:49

  H ΕΕ κ η Γερμανία κάνουν κράάά για ενέργεια-αγωγούς κ θ’ αφήσουν τους Τούρκους να βάλουν χέρι σε κοιτάσματα εντός ΕΕ? Επίσης δεν μπορεί να είναι τριμερής, θα έχουν λόγο οι Μ. Δυνάμεις κ το Ισραήλ. Έξω πάμε καλά (νομίζω). Για μέσα είναι εκτός θέματος τι νομίζω.

 3. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 08/10/2014 17:22:22

  Η Ευρωπαικη ενωση δεν κανει τιποτα γιατι 1. Εχουν τα δικα τους προβληματα 2. Η Τουρκια ειναι πολυ μεγαλη Αγορα γι αυτους 3. Η Τουρκια ειναι ετοιμη για το για τις μεγαλες κινησεις. Δοκιμασαν δειλα με το Ισραηλ και αφου καταλαβαν οτι εκει δεν τους βγαινει θα παιξουν σε 2 περιοχες. Η μια ειναι οι περιοχες του Κουρδισταν που μια νεα γενοκτονια τους συμφερει και μετα με το Αιγαιο. 4. Τα ζητουν ολα και φυσικα θα παρουν πολλα που δεν τους ανηκουν. 5. Το ερωτημα ειναι τι θα κανουν οι Ρωσοι (που μια κριση ειδικα για το φυσικο αεριο μπορει και να τους αρεσει) με την Συρια και τι θα κανει το Ισραηλ που ολο και πιο κοντα του πλησιαζουν οι φανατικοι. 6. Τι θα κανει η αστικη ταξη στην Τουρκια? Πως θα δεχτει το ρισκο μιας κρισης τοσο στον Τουρισμο οσο και στην βιομηχανια? Ηδη η κριση ειναι προ των πυλων και μονο η φουσκα των ακινητων ακομα αντεχει. Το θεμα ειναι ετοιμοτητα της Ελλαδος της Κυπρου και φυσικα των συμμαχων της Ελλαδας αν αυτοι υπαρχουν. Επισης πρεπει να ενεργοποιηθει το Ελληνικο λομπυ αν αυτο υπαρχει ακομα τοσο στην Αμερικη οσο και στην Ευρωπη.

 4. foros1 avatar
  foros1 08/10/2014 17:24:05

  θέλετε να πείτε, ότι τώρα πια υπάρχει εκείνο το περίφημο τηλέφωνο, στο οποίο μπορεί κάποιος να μιλήσει σε στιγμές κρίσης (αλα ίμια) με την ΕΕ;

 5. greg avatar
  greg 08/10/2014 19:32:07

  Ας ελπίσουμε ότι δέν είμαστε ο αδύναμος κρίκος πού θά πεισθεί ή θά εξαναγκαστεί νά δώσει, χωρίς νά πάρει τίποτα, στό παιχνίδι τών γεωπολιτικών ανακατατάξεων πού παίζεται άγρια τήν περίοδο αυτή στή γειτονιά μας.Αλήθεια, πώς θά αντιδράσουμε άν οί Τούρκοι δέν κάνουν πίσω;

 6. Μάρξανδρος avatar
  Μάρξανδρος 08/10/2014 19:45:03

  Ελλάς απούσα, πάλι.

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ Μάρξανδρος 10/10/2014 13:27:03

   Απούσα για άλλη μια φορά και διπλωματικά και ως φυσική παρουσία. Η επίδειξη σημαίας στην περιοχή είναι ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, την διεθνή κοινότητα αλλά και προς τον Ελληνισμό για την αποφασιστικότητα μας να προασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα αλλά και για την ενίσχυση του φρονήματος. Βέβαια κοστίζει, μεταξύ άλλων, και οι λογιστές της Αθήνας το κρίνουν μάλλον ασύμφορο, άσε που θα μας το απαγορεύσει η τρόικα.

 7. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 10/10/2014 16:34:42

  1ον Τι δουλειά έχουν οι τούρκοι σε κείνη την περιοχή; Εμείς μπορούμε να δεσμεύσουμε περιοχές στη Μαύρη Θάλασσα πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές για έρευνες; 2ον Ο υπουργός της Κύπρου (Λακκοτρύπης) έχει το κατάλληλο επώνυμο για γεωτρήσεις! :)

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 21/10/2014 14:30:15

  Στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ εισέβαλε το Barbaros http://on-msn.com/1s2jkXB

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 21/10/2014 14:44:05

   «Έχομεν Γήν και Πατρίδα, όταν έχομεν πλοία εις την θάλασσαν» («Αθηναίοι», Θουκυδίδης)

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 21/10/2014 15:40:55

  “ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ "ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΣΑ"! ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (20 Ωρες πριν) Από την πρώτη στιγμή της Εκλογής Νταβούτογλου στη θέση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, είχαμε επισημάνει ότι μπαίνουμε σε περίοδο Κρίσης και έντασης, αφού ο Νταβούτογλου είναι αδίστακτος και ανυποχώρητος στους στόχους της Μεγάλης Τουρκίας, με επιρροή από Αλβανία έως Λιβύη, την ανασύσταση δηλαδή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. http://www.noiazomai.net/turkoislam.pdf Από το μεσημέρι σήμερα το νεότευκτο, υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, το Μπαρμπαρόσσα, εισήλθε παράνομα στο Θαλάσσιο Οικόπεδο 3, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή όπως δείχνει ο χάρτης θέσεων πλοίων, σε απόσταση 20 περίπου μιλίων από τον Κάβο Γκρέκο. Συνοδεύεται από δύο συνοδευτικά πλοία, το «Bravο Support» και το «Deep Supporter», ενώ εκτός ΑΟΖ παραμονεύει το τουρκικό πολεμικό «Gelibolu». Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΤΟΣ ΒΡΥΧΑΤΑΙ / Παράλληλα έχει αρχίσει και η Ρωσική Άσκηση στην Κυπριακή ΑΟΖ στα ανοιχτά προς τη Συρία, από το ύφος του ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα έως την Αμμόχωστο, με χρήση ρουκετών, ύστερα από πανέξυπνη άδεια που παραχώρησε η Λευκωσία.. ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ / Δραστήρια και προνοητικά έχει κινηθεί και η Ελλάδα με την ενοποίηση των θαλασσίων περιοχών Αθηνών Λευκωσίας για έρευνα και διάσωση την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας του ενιαίου Ελληνισμού προς όλα τα κέντρα.. ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ / Το μεγάλο βήμα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στο Κάιρο, στην πολύ σημαντική συνάντηση Κορυφής Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου για την ΑΟΖ και την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, με την συμμετοχή προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, του Αναστασιάδη της Κύπρου και του Προέδρου της Αιγύπτου! Κάτι που ενοχλεί σφόδρα την Τουρκία και προσπαθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και με την δημιουργία "τετελεσμένων" να ακυρώσει στην πράξη.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η "ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ" / Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαία η ξαφνική άρνηση των αγορών να ξαναδανείσουν με φυσιολογικά επιτόκια την Ελλάδα, που με τρομερές θυσίες έχει κάνει αληθινούς άθλους του Ηρακλή, συγκεντρώνοντας μέχρι τώρα διεθνή θαυμασμό και επαίνους, έχει πετύχει πρωτόγνωρα "πλεονάσματα" και "σηκώνει κεφάλι".... Κάτι που δεν το περίμεναν και δεν το θέλουν πολλά ξένα κέντρα... που θέλουν να μας ξαναγυρίσουν σε χάος, για να επιβάλουν και πάλι τους όρους τους..”

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 21/10/2014 16:26:48

  «Κύπρος: Η Λευκωσία παγώνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ / Νewsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή Κύπρου-KOΣΜΟΣ 21/10/2014 | 15:54 Τελ. ενημ.: 21/10/2014 @15:54 Το "πάγωμα" της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεταξύ των μέτρων, άμεσης εφαρμογής, που αποφάσισε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία.

  Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Τουρκίας που έχει στη διάθεσή της, έτσι ώστε να προκαλέσει πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Άγκυρα. Ο κ. Χριστοδούλίδης τόνισε επίσης ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε δε, ότι το Εθνικό Συμβούλιο κατέληξε και σε άλλα μέτρα, τα οποία δεν θα ανακοινωθούν και θα εφαρμόζονται ανάλογα με τις Τουρκικές προκλήσεις. Σημειώνεται ότι το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros βρίσκεται στο οικόπεδο 2 της Κυπριακής ΑΟΖ, και πλέει από το μεσημέρι, μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού. Αναλυτικά, τα μέτρα έχουν ως εξής: 1. Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. 2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της. 3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. 4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες. 6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη. 7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. 8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.