Το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου δεν θα τους χωρέσει όλους
28/06/2015 15:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου δεν θα τους χωρέσει όλους

Αν η χώρα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά

Έγινε λοιπόν και η ψηφοφορία στη Βουλή με τους ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ να συμμαχούν με τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής και τους ψεκασμένους φίλους τους και να περνάνε την πρόταση για δημοψήφισμα. Και τώρα τι είναι το ερώτημα που όλοι σκέφτονται; Που θα πάει η κυβέρνηση και πώς μέχρι την Κυριακή; Κι αν ψηφίστηκε το δημοψήφισμα θα φτάσουμε μέχρι την ημέρα εκείνη της… ντροπής για της Δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχoυν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να γίνει το δημοψήφισμα για διαδικαστικούς λόγους. Π.χ. δεν μπορεί να προετοιμαστεί ο μηχανισμός, να τυπωθούν και να αποσταλούν παντού τα ψηφοδέλτια από τα ΕΛΤΑ, να αποσταλούν σε όλη την Ελλάδα οι κάλπες, τι θα γίνει με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κ.λπ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση, όμως, είναι ίσως το λιγότερο.

Το σενάριο των κλειστών τραπεζών τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων είναι δραματικό για μια χώρα υποτίθεται σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Ούτε βεβαίως οι εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ, τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια περιποιεί τιμή για την Ελλάδα. Βεβαίως για την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα πιθανά και απόλυτα φυσιολογικά. Για την Ελλάδα των Λαφαζάνηδων και των Λεουτσάκων μια εικόνα Αργεντινής είναι κάτι που το ονειρεύονταν από τα χρόνια της νιότης στο ΚΚΕ. Άλλωστε, οι κλειστές τράπεζες είναι το καλύτερο σενάριο για τους… απηνείς διώκτες του καπιταλισμού.

Μια εβδομάδα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Από αύριο η πατρίδα δεν θα είναι ίδια. Δεν θα είναι αυτό που ξέρουμε από τώρα και στο εξής διότι απλά έρχονται δραματικές εξελίξεις, άγνωστες σε όλους μας καθώς ακόμη και το μοντέλο Κύπρου είναι πολύ ελάχιστον σ’ αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα.

Κοιτάζοντας πίσω και όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό δύο είναι τα σενάρια που μπορούμε να φανταστούμε ότι είχαν στο μυαλό τους για να ανακοινώσουν το δημοψήφισμα. Το πρώτο είναι ότι μπορεί να είναι στημένη υπόθεση κλιμάκωσης της κρίσης ώστε με την ψήφο του ελληνικού λαού να μην περάσει το μνημόνιο των δανειστών αλλά να περάσει το μνημόνιο των 8 δις ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή φαρδιά – πλατιά του Τσίπρα. Διότι την επόμενη του δημοψηφίσματος ο κόσμος ένα πρέπει να ξέρει: Ότι ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση των δανειστών (που βεβαίως έχει αποσυρθεί πλέον) ψηφίζουν το «ναι» στο αριστερό μνημόνιο. Πρόκειται για τη μέγιστη απάτη, μια ακόμη στην αλυσίδα από τις 25 Ιανουαρίου και μετά. Βεβαίως, το πώς μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βαθιά τραυματισμένη θα μπορεί να υλοποιήσει αυτό το σκληρό πρόγραμμα, αυτό είναι ένα θέμα. Πολύ δύσκολα ο Τσίπρας θα ξανακοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει καταλάβει τι παίζεται και τι τον περιμένει.

Το σενάριο της «στημένης» υπόθεσης για να περάσει ευκολότερα το μνημόνιο Τσίπρα είναι τραβηγμένη αλλά μην το αποκλείσουμε.

Το πιο πιθανό είναι να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Να είχε περάσει η γραμμή των σκληρών, εξ ου και η διατήρηση στη θέση που είναι του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι ο μοιραίος άνθρωπος της υπόθεσης. Αυτός έπεισε τον Τσίπρα να πάει στην σύγκρουση και τη ρήξη, βεβαίως άλλο που δεν ήθελε και ο πρωθυπουργός. Όσοι τον ξέρουν από μικρό μιλούν για έναν ακραιφνή αντιευρωπαϊστή ο οποίος δεν θα μπορούσε να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το σχέδιο εξόδου από το ευρώ είναι σεβαστό, ακόμη και αν πρόκειται για εγκληματικό λάθος κατά τη γνώμη μας. Όμως, τουλάχιστον αυτοί που το προωθούν ξεκάθαρα, όπως το ΚΚΕ, είναι άξιοι σεβασμού. Οι ύπουλοι εκπρόσωποι του λόμπι της δραχμής που εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα που έχουν ποντάρει στην κατάρρευση, είναι το όνειδος της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό δεν είναι εμφυλιοπολεμικό, θα πρέπει κάποτε να απολογηθεί για τη μοιραία στάση του. Αν η χώρα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά τότε το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου δεν θα τους χωρέσει όλους.

Ο Τσίπρας και η παρέα των αντιευρωπαϊστών που ποτέ δεν τόλμησαν να το ξεφουρνίσουν, αλλά το δούλευαν παρασκηνιακά έχουν φέρει τη χώρα στην κατάσταση πριν από τη μεγάλη θύελλα. Με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός σε μεγάλο ποσοστό ήταν υπέρ του ευρώ, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αποδομήσει αυτόν τον φιλοευρωπαϊσμό. Εν μέρει το κατάφερε, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να γλιτώσει το «μαστίγωμα» στο Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός έχει και κρίση και θύμηση όταν έρχονται τα δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση, είτε με την επιβολή ενός σκληρού μνημονίου είτε με την διαδικασία εξόδου από το ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ακόμη για πολύ καιρό. Η κατάρρευση έρχεται πολύ πιο σύντομα απ’ ότι και οι ίδιοι πιστεύουν. Και τότε θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι ομάδες σωτηρίας της πατρίδας, όσες πιστεύουν ότι η θέση μας είναι στην Ευρώπη, ακόμη κι αν πρέπει να γίνουν θυσίες.

Ο Τσίπρας και η παρέα του βρίσκονται σε πολύ μεγάλο προβληματισμό και τους κατανοούμε πλήρως. Είναι μεταξύ πλήρους αποδοκιμασίας από τον ελληνικό λαό και επιβεβαίωσης της «αριστερής παρένθεσης» και πρόσκλησης για το… Γουδή. Ό,τι θέλουν ας πάρουν, έτσι κι αλλιώς η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 28/06/2015 15:31:18

  "... ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση των δανειστών (που βεβαίως έχει αποσυρθεί πλέον) ψηφίζουν το «ναι» στο αριστερό μνημόνιο." Την 5/7 που θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα, εφόσον δεν μεσολαβήσουν άλλες εξελίξεις, δεν θα υπάρχει λόγος για μνημόνιο. Το μνημόνιο σχετίζεται με κάποιο πρόγραμμα και από 1/7 δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, συνεπώς και κανένα μνημόνιο. Υποστηρίζοντας το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τηρεί την υπόσχεσή του για έξοδο από το Μνημόνιο, βγάζοντας όμως ταυτόχρονα την Ελλάδα από το Ευρώ. Με το δημοψήφισμα απλά ζητάει και τη λαϊκή εντολή να το πράξει, μια εντολή που δεν έχει σήμερα αλλά προσπαθεί να υφαρπάξει με ένα κάλπικο δίλημμα.

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ airman 29/06/2015 00:44:28

   Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω ότι οι συριζαίοι δεν λένε ποτέ αυτό που πραγματικά σκέπτονται. Δεν υπάρχει σ'αυτούς μπέσα. Όντας μεταλλαγμένο μικροαστικό υβρίδιο επιθυμούν διακαώς "απομόνωση στη μετριότητα" διότι μόνο εκεί νοιώθουν καλά ! Εξαρχής θέλανε έξοδο από Ευρώπη (...θυμηθείτε τον ΑΠ... ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ...ανήκει στους ελληνες...κλπ...). Και οι πιο διαλλακτικοί συριζαίοι όλο και κάτι κακό έχουν να σου πουν για τους Ευρωπαίους. Το story του μνημονίου τους ήρθε κουτί. Ο Τσίπρρ το βράδυ (26/6) της αποχώρησης απο τις διαπραγματεύσεις συναντήθηκε - οχι με τον Παπαδημούλη - ούτε με τον Μητρόπουλο - ούτε με τον Πανούση - αλλα με το Λαφαζαναίϊκο, τη Zoi και την Αυγή (Φίλη). Αυτοί είναι οι κολλητοί του, γιαυτό και τους επιλέγει στις δύσκολες ώρες. Η μέθοδος βέβαια του σερβιρίσματος της εξόδου από Ευρώπη στον Έλληνα ήταν αρκετά χοντροκομμένη (proudly sponsored by golden dawn) ίσως και γι'αυτό βλέπω τους κ.κ. Σαμαρά και Παυλόπουλο ήρεμους.

 2. George N avatar
  George N 28/06/2015 15:46:24

  "Αν η χώρα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά" Exει ήδη πάθει! Capital controls, που είναι το λιγότερο με το οποίο μπορεί να ξεμπλέξει, είναι ένα 5% ύφεση. Κάπου 8 δις σε μέτρα τα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτά για να εμφανίσει τα ισχνά πρωτογενή που είχαν σχεδιασθεί. Διπλάσιος λογαριασμός από την παρ'ολίγον συμφωνία που ήταν υπερδιπλάσιος από όσα ζητούσε η Τρόικα το φθινόπωρο. Και αυτό είναι το καλό σενάριο και φυσικά το λιγότερο πιθανό. Ουσιαστικά αυτό το τραίνο το έχει χάσει, το ζήτημα είναι αν θα κάνει ότι απαιτείται για να προλάβει το επόμενο -που αναγκαστικά πια θα περιλαμβάνει ότι δεν έκανε από το 2010- ή θα κάτσει στις γραμμές για να συγκρουσθεί μαζί του "διαπραγματευόμενη από καλύτερη θέση" που πρέπει να είναι τα κορυφαία "famous last words", ever.

  • metronomos avatar
   metronomos @ George N 28/06/2015 16:55:52

   Πιστευω σε κάτι που ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλα ....δεν φαίνεται - ουτε ακουγεται. Επειδή η μειοψηφία και "συνωμοσία" των ανικάνων κανει πολυ θορυβο. Υπάρχουν εταιρίες, επιχειρηματίες και ιδιώτες που κάνουν θαύματα ! (...σκόπιμη υπερβολή) και πρακτικά στηρίζουν το ισοζύγιο. Σε τομείς που τα shit-κάναλα είτε δεν φρόντισαν να γνωρίσουν, να παρουσιάσουν ή δεν τα έχουν αντιληφθεί λόγω βλακείας. Πχ. Νέες καλλιέργειες με επεξεργασία - συσκευασία και marketing - εξαγωγές (πχ. κοζάνη....), Μικροηλεκτρονική- games - space (πχ. corallia) Ελληνικό συμβατικό αυτοκίνητο 4ης γενιάς (πχ. pony) Ενεργειακά (fuel cell, ηλιακά, ...) (πχ. Advent, ) Hi-tech Τρόφιμα: Feta Bar & Protein Cookie κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται τίποτα παρα ΓΟΝΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ...και σεβασμό στην εξυπνάδα και στον μόχθο των ικανών ανθρώπων......

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ metronomos 28/06/2015 22:45:50

    ...που όλοι αυτοί χρειάζονται όμως πρώτες ύλες για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους,και οι κλειστές τράπεζες ή η επιστροφή στη δραχμή αργότερα,δεν θα τους εξυπηρετήσουν...

    • metronomos avatar
     metronomos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/06/2015 23:39:10

     φιλε μου, αξιζει απλά να σου προσθέσω ότι ο "Feta Bar - Protein cookie" παίρνει το τυρόγαλο - που το πετάνε - και φτιάχνει high protein bar. Δεν χρειάζεται ν'αγοράσει καν πρώτες ύλες !!

   • George N avatar
    George N @ metronomos 29/06/2015 10:49:03

    Εννοείται! Εδώ έχω δει τυπογραφείο (από αυτά που υπάρχουν αναρίθμητα στο κέντρο) στην Αγίου Κωνσταντίνου να πουλάει αποκλειστικά σε καταστήματα στις ΗΠΑ με μοναδικό εμπορικό κανάλι το eBay! Και να δίνει με την σειρά του παραγγελίες σε άλλα σε peak demand :-) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει θαύματα σε χρόνο dt. Χρειάζεται όμως να ξεκολλήσει από την μοιρασιά της μιας και όλο και μικρότερης πίτας και να ασχοληθεί με το πως παράγονται. Ουσιαστικά να περάσει στην Βιομηχανική Εποχή ως mentality. Μείναμε λίγο πριν τον Διαφωτισμό...

    • metronomos avatar
     metronomos @ George N 29/06/2015 13:17:12

     Too good.... to be true ! ....(wiki)...Ο Κοραής αντιπολιτεύθηκε με οξύτητα το καθεστώς του Καποδίστρια.... Εχουμε δυσκολίες.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ George N 29/06/2015 00:16:16

   Ειναι απλο Ολοι αυτοι οι συνταξιουχοι που τους ψηφισαν θα δουν τις συνταξεις τους να χανονται. Παμε για ενιαια συνταξη για ολους ανεξαρτητως εισφορων. το συστημα καταρρευσε. θα υπαρξουν απολυσεις στον δημοσιο τομεα. Κοινως θα τιμωρηθει η ψηφος της 25 γεναρη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

   • George N avatar
    George N @ Παρατηρητής 29/06/2015 10:34:39

    Δεν είναι θέμα τιμωρίας αλλά αριθμητικής.

 3. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 28/06/2015 15:47:53

  ᾿Αριστερή παρένθεση πού θ᾿ ἀφήση ἀνεξίτηλα σημάδια στό σῶμα τῆς ῾Ελλάδας.

 4. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ avatar
  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 28/06/2015 15:51:54

  Σωστά Φωτεινή

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 28/06/2015 16:18:07

  όντως δούλεψαν το κόσμο.. κανείς από όσους ξέρω και τον ψήφισαν δεν ήθελε δραχμή. αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να πουν εξ αρχής ότι προτείνουν αλλαγή νομίσματος, ώστε να ξέρει και ο κυρ Μήτσος με τι έχει να κάνει. Έπαιξαν με το πόνο απελπισμένων ανθρώπων, αν αύριο αυτός ο απελπισμένος δει ένα κούρεμα στις καταθέσεις του, του δίνετε άδικο να ξεσηκωθεί; Οι ίδιοι που τους στήριξαν, θα τους φάνε ζωντανούς αν υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. Να τρώνε και δούλεμα, και εξάτμιση καταθέσεων!! Ε πάει πολύ! Ο Σαμαράς θα έχει μια δεύτερη πρωθυπουργική θητεία. Υπάρχουν άνθρωποι εντός της ΝΔ, που με τη φρασεολογία τους έστελναν κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Να το προσέξει αυτό ο Σαμαράς. Δεν μπορείς να τσιτώνεις τον απελπισμένο άνθρωπο. Τέλος έχουμε και την οριστική ταφόπλακα στα σχέδια των αστείων δελφίνων. 'Ηξεραν ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε σε αδίεξοδο..

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 28/06/2015 16:59:37

  Yπάρχουν μήπως ομοιότητες Τσίπρα-ΓΑΠ-Βαρουφάκη; "Tζόρτζ Σόρος: κέρδισε $1 δις από τη πτώση του γεν. "Επανάληψη του μεγάλου κόλπου" με τη στερλίνα πριν από 21 χρόνια | 1992 το Βατερλώ της στερλίνας http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=498494

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ Δήμητρα Μ. 28/06/2015 18:43:03

   Ακριβώς έτσι είναι με τους.... γύπες συμβούλους του Βαρουφάκη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το θέμα είναι ότι το κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι από την πρώτη στιγμή, γιαυτό και δεν....γουστάρουν με τίποτα τον Βαρουφάκη. Μάλιστα είναι τόσο χαμηλά το ποντάρισμα της πτώσης του ευρώ, όπου θέλουν να πάει στα 0.70-0.75 λεπτά....Ήδη αρχίζει να σκάει η φούσκα του τυπώματος στο Αμέρικα και προβλέπεται θερμό καλοκαίρι στους γύπες των αγορών, ιδίως σε κάτι Σόρους όπου γνωρίζεται πολύ καλά με τον υπουργό μας από τον κύριο ΓΑΠ.....

 7. Greco avatar
  Greco 28/06/2015 19:54:35

  αποχη ρε! κοιμαστε στη νδ επιτελους?

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 28/06/2015 21:47:33

  Λεφτά για Κηροζίνη υπάρχουν; (Ευρώ 7000/ώρα για καύσιμα για τα αμέτρητα υπερατλαντικά ταξείδια με Falcon Lear Jet + Full Board 5στερα Hotels of Τhe World + Conferences + Happy Hours + Wellness + Gyms + Spas, plus.. plus.. με τις δικές μας αιματηρές οικονομίες, χρυσοπληρώσαμε όλα αυτά και απειρα άλλα για τον ιπτάμενο "μάγο" Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου και τους παρατρεχάμενους και -μόνιμα πεινασμένους- σοφούς της συμφοράς). ΠΟΙΟΣ σώφρων καπετάνιος θα πιλοτάρει για τη μόνιμη εγκατάστασή τους στη.. λαοφιλή δημοκρατία του Κιμ Γιόνγκ Ουν; του οποίου:"Ισχυρή και ευημερούσα xώρα" είναι το εθνικό motto..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.