Το δις εξαμαρτείν;
10/05/2015 06:10
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δις εξαμαρτείν;

Δεν μπορώ να σωπάσω, Πρόεδρε

Αγαπητέ μου Πρόεδρε Κώστα Καραμανλή


Είμαι αυτός που τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν στην ορατή προοπτική της εκλογικής σου ήττας οι περισσότεροι, κάποιοι ακόμα και από τον στενό σου κύκλο, σε είχαν κυνικά εγκαταλείψει, με τις όποιες δυνάμεις μου σε υπερασπίστηκα είτε στην κοινωνία είτε από αυτό εδώ το βήμα –τα γραπτά μένουν- και βάδισα μαζί σου εκείνη τη σύντομη προεκλογική περίοδο με την μοιραία κατάληξη.

Είμαι αυτός που όταν μετά την αποχώρησή σου από την εξουσία σε χτυπούσαν άπαντες, μεταξύ αυτών η «Καθημερινή», απευθύνθηκε στον κ. Παπαχελά ως εξής :

«Σας προκάλεσε μέγα τρόμο ο Καραμανλής.
Γι’ αυτό τον δυσφημείς με κάθε ευκαιρία.
Βασικός μέτοχος.
Αναφορά «νταβατζήδων».
ΟΧΙ στο Ανάν.
ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.
ΟΧΙ στο Μακεδονικό.
Βέτο στα Σκόπια.
Άνοιγμα στους Κινέζους.
Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Ενεργειακή ανεξαρτησία.
Αγωγός.
Οι δικοί σου ήθελαν να κλείσει όλα τα εθνικά ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”.
Να’ ρθει μετά ο εκλεκτός τους ο Γιώργος να τα υλοποιήσει, με το πολιτικό άλλοθι : “αυτά παρέλαβα, ο άλλος τα υπέγραψε”.
Δεν σας έκανε το χατίρι…
…………………………………………………….
Υπό εκβιασμό με αφορμή τον Πρόεδρο, στο μέσο μιας παγκόσμιας κρίσης, αφού ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΤτΕ είπε την αλήθεια στο λαό και προκήρυξε εκλογές.
Πάλεψε εντελώς μόνος του στην προεκλογική περίοδο.
Αναγνώρισε την ήττα και την πολιτική ευθύνη και αποχώρησε.
Κι έρχεσαι εσύ να ζητήσεις να απολογηθεί, επειδή παρέλαβε τη βόμβα χρέους της παπανδρεϊκής 25ετίας και δεν μπόρεσε να την απασφαλίσει, για να τον εξευτελίσετε πλήρως»
.

Όταν το κείμενο, πλήρες εδώ, είχε αναρτηθεί στο antinews, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τον σχολιασμό της ανάρτησης, νεοδημοκράτες και μη ψηφοφόροι είχαν συμφωνήσει στις αποτιμήσεις και τη στήριξη προς εσένα.

Δεν δηλώνω «νεοδημοκράτης», διότι πιστεύω ότι η «Νέα Δημοκρατία» είναι το όχημα και όχι ο δρόμος. Δεν δηλώνω «καραμανλικός», διότι ο όρος περιέχει και το θείο. Δεν δηλώνω ούτε «σαμαρικός», διότι στον όρο συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι με τις πρακτικές των οποίων διαφωνώ.

Ανήκω σε ένα μυστήριο εκ πρώτης όψεως πολιτικό υβρίδιο : είμαι και «ΚωσταΚαραμανλικός» και «ΑντωνηΣαμαρικός». Υβρίδιο όμως το οποίο είναι διασταυρωμένο ότι αποτελεί και την πλειοψηφία των εναπομενόντων στη «Νέα Δημοκρατία» ψηφοφόρων.

Πώς γίνεται; Απλό. Όταν δεν έχεις αναγάγει την στήριξη κάποιου πολιτικού ηγέτη σε μέσο προσωπικού βιοπορισμού. Όταν δεν παίρνεις αργομισθίες 100.000 ευρώ ετησίως με αντιπαροχή φτηνά «τιτιβίσματα» στο Twitter, μεταξύ αυτών ύμνοι προς τον Τσίπρα. Τότε, πράττεις το αυτονόητο : στηρίζεις τα δυο, μοναδικά πολιτικά κεφάλαια που διαθέτει η χώρα.

Είμαι «ΚωσταΚαραμανλικός» γιατί εσύ και μόνον υπήρξες ο λόγος που στήριξα τη «Νέα Δημοκρατία», έναν, κατά τα άλλα, φθαρμένο πολιτικό οργανισμό – ο Λούλης είχε δίκιο- που όμως σε επίπεδο ψηφοφόρων συγκεντρώνει τον ανθό του πατριωτικού, αστικού κόσμου.
Είμαι «ΑντωνηΣαμαρικός» γιατί ήδη από το 1992 θεωρώ τον Πρόεδρο της ΝΔ κορυφαίο πολιτικό κεφάλαιο, τον στήριξα θερμά όταν δρομολογήθηκε η διαδοχή σου και τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο σήμερα ηγέτη της. Κι αν αυτές τις δυο στηρίξεις κάποιοι ιδιοτελώς θέλουν να τις προβάλουν ως αντικρουόμενες ή ακόμα και εχθρικές μεταξύ τους, για το καλό της πατρίδας οφείλουν να μην είναι.

Γιατί «συστήνομαι»; Επειδή σήμερα δεν έχω ευχάριστα, και αν τυχόν σπεύσουν κάποιοι να σου πουν ότι «σε χτυπάει ο ‘Προφήτης’» ή «σε χτυπάει το antinews» ή «σε χτυπάνε οι Σαμαρικοί» θα είναι ψέμμα. Καθώς ανήκω και σε άλλο ένα υβρίδιο το οποίο εσείς οι ηγέτες, που συνήθως επιθυμείτε τυφλούς οπαδούς, δεν πολυσυμπαθείτε : του κριτικού υποστηρικτή. Στηρίζω, αλλά δεν κλείνω τα μάτια στα λάθη και στις παραλείψεις. Κι αυτό το υβρίδιο όμως δεν αποτελεί πλέον μειοψηφία. Τα τελευταία χρόνια τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από τις εκλογές διαπιστώνεται ότι η πλειοψηφία του κόσμου και κυρίως της νεολαίας έχει πάψει να παρέχει τυφλή υποστήριξη σε πολιτικούς και κόμματα, στις τελευταίες εκλογές το 45% μετακινήθηκε εκλογικά σε σχέση με το 2012.

Όμως, αγαπητέ Πρόεδρε, υπάρχουν λάθη και λάθη, παραλείψεις εξ αμελείας και παραλείψεις εκ προθέσεως. Λάθη συνειδητά ή ασυνείδητα, λάθη έστω με βαριά καρδιά συγχωρητέα και λάθη ασυγχώρητα, τουτέστιν πολιτικά αμαρτήματα.

Κάνουμε πως ξεχνάμε κάθε φορά που πληρώνουμε χαράτσι στα αμέτρητα διόδια που έσπειρε ως υπουργός σου ο Σουφλιάς ανά την Επικράτεια, παραδίδοντας τα «νεύρα» του κράτους, τις εθνικές οδούς, που είχαν κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους, τους φόρους μας, σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάνουμε πως ξεχνάμε και πολλά άλλα, όπως για παράδειγμα το άθλιο βιβλίο ιστορίας της, σημερινής διοργανώτριας «ανατρεπτικών» δείπνων, Γιαννάκου που έβαλε τον Καρατζαφέρη στη Βουλή ή το ότι η, ήδη προβληματική, Δημόσια Υγεία αντί να «εξυγιανθεί» άρχισε να παίρνει χειρότερη κατιούσα επί της διακυβερνήσεως σου.

Αλλά δεν ξεχνάμε ότι η πανίσχυρη εντολή που πήρες το 2004 ήταν να κλείσεις το ΠΑΣΟΚ φυλακή και να εξαρθρώσεις την ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία της Αριστεράς. Να εκκαθαρίσεις μαζικά τον κρατικό μηχανισμό από τα στελέχη-στηρίγματα του αριστερού κράτους/παρακράτους που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ– το σύνθημά σου «επανίδρυση του Κράτους» αυτό σηματοδοτούσε και συνεπαγόταν. Να κόψεις τις σπατάλες του αριστερού κράτους, ξεδοντιάζοντάς το πολιτικά και θεραπεύοντας δημοσιονομικά τη χώρα. Να στείλεις άμεσα τις κάθε λογής Ρεπούση στα σκονισμένα αζήτητα.

Γιατί ας διατυπωθεί επιτέλους η ιστορικοπολιτική αλήθεια, το γεγονός ότι το πρώιμο και ύστερο ΠΑΣΟΚ είχε ηγεσία αστικής προελεύσεως δεν αναιρεί το γεγονός ότι από το 1981 μέχρι το 2011 υπήρξε η κυβερνητική Αριστερά. Γι’ αυτό ακριβώς όταν το κομματικό τους όχημα για να νέμονται την εξουσία και να ληστεύουν το Δημόσιο Ταμείο εφθάρη πέραν επιτοπίου πολιτικής επισκευής, στελέχη και ψηφοφόροι μετακόμισαν «σούμπιτοι» στον Τσίπρα.

Δεν υλοποίησες τη βασική λαϊκή εντολή. Αυτό συνιστά το ιστορικό σου «αμάρτημα». Δεν λησμονούμε τα εμπόδια που σου έστησαν οι ολιγάρχες, κάνοντας lobbying στις Βρυξέλλες μαζί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές, κατασκευαστικές εταιρείες, τον εκβιασμό ότι θα σταματήσουν οι κοινοτικές εισροές αν προωθήσεις νομοθεσία που περιορίζει την οικονομικοπολιτική τους επιρροή. Δεν λησμονούμε το ότι υπήρξες ο πρωθυπουργός που χτυπήθηκε περισσότερο από όλους μετά τη Μεταπολίτευση. Δεν λησμονούμε και τιμούμε το ότι διακινδύνευσες την ύπαρξή σου και αυτήν της οικογένειάς σου για να προωθήσεις αυτό που πίστευες ως ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Αλλά η Ιστορία κρίνει βάσει αποτελέσματος, ανεξαρτήτως προθέσεων και θυσιών. Απέτυχες να καταλογίσεις ιστορικά το έγκλημα στο τέρας. Απέτυχες να καταδείξεις σε όλους ότι το άγος του Χρέους, που σήμερα έχει σκυφτή και υπόδουλη τη χώρα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αήθη Παπανδρεϊσμό και στην Αριστερά – με σημαντική αλλά μειοψηφική «γαλάζια» συνενοχή. Και αφού άφησες το τέρας ανέγγιχτο, όταν παρέδωσες, το τέρας στράφηκε αμέσως εναντίον σου να σε κατασπαράξει πολιτικά, πολλώ δε μάλλον επειδή το είχες νικήσει δυο φορές, και να σου φορτώσει ιστορικά και ηθικά τα χρέη που το ίδιο είχε δημιουργήσει.

Αφού ουσιαστικά πέτυχαν να σου επιρρίψουν το πολιτικό ανάθεμα, ασχέτως του αν η αξιοπρέπεια της σιωπής σου δεν τους επέτρεψε και να σε εξοντώσουν πολιτικά, ήταν φυσικό όταν οι μετέπειτα κυβερνήσεις παρουσίασαν τον λογαριασμό για την κραιπάλη 1981-2004, άτεχνα είναι η αλήθεια, όπως με τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα άστοχα, το τέρας ξεσηκώθηκε γιατί θίχτηκε ο τρόπος ζωής του και αποφάσισε ότι είναι «υπερήφανο» απέναντι στους «τοκογλύφους δανειστές».

Σε μια συνάρτηση ιστορικού αιτίου και αιτιατού που δεν θα σου αρέσει, αποτελεί συνέπεια του πρώτου σου ιστορικού «αμαρτήματος» το ότι ήρθε πανηγυρικά ο Τσίπρας και το ανεκδιήγητο ασκέρι του στην εξουσία – αφού δεν τους «έλιωσες» όταν μπορούσες. Θα διαπράξεις και δεύτερο; Θα έχουν την πολιτική σου ανοχή; Θα τους πολεμήσεις σήμερα - ή όχι;

Πριν μερικές μέρες πολιτικοί που είναι γνωστό ότι ανήκουν στον κύκλο σου διέρρεαν ότι θα εκδηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου για τις επιλογές της κυβέρνησης. Μετά ήρθε το δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο ανησυχείς ιδιαίτερα γιατί δεν κλείνει η συμφωνία, όπου γίνεται λόγος πως «ο Καραμανλής βάζει …πάγο στην χημεία με τον Τσίπρα», πως αποτελεί «παραφιλολογία ότι ο κ. Καραμανλής διάκειται θετικά απέναντι στην κυβέρνηση και επικροτεί -διά της σιωπής του- πολλές από τις κινήσεις του πρωθυπουργού». Ενώ, πάλι κατά το δημοσίευμα, «πρόσωπα που ανήκουν στην ομάδα των τακτικών συνομιλητών του Καραμανλή σημειώνουν ότι είναι απορίας άξιον ποιοι και γιατί επιχειρούν να καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα».

Κατ’ αρχήν, ο άνθρωπος που έχει τη φωτογραφία σου δίπλα στα εικονίσματα του σπιτιού του εξελέγη από τον Τσίπρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ενώ ο ίδιος στις τελευταίες, κρίσιμες, εκλογές αν και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ δεν κατήλθε υποψήφιος, και επίσης στο πρόσφατο παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο, λάμβανε θέσεις σε ζητήματα, όπως το χρέος και το λαθρομεταναστευτικό, κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοτεχνώντας «υπερκομματικό» προφίλ. Σε αυτές άλλωστε τις θέσεις και τη στάση του έγινε επίκληση στην εισηγητική πρόταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολο λοιπόν αγαπητέ Πρόεδρε να πιστέψει κανείς ότι έλαβες γνώση της απόφασης Τσίπρα μόλις ανακοινώθηκε και ότι δεν το γνώριζες καιρό πριν, γεγονός που υποδηλοί μια πρότερη συνεννόηση την οποία κάποιοι βάφτισαν «πολιτικό φλερτ». Που για κάποιους άλλους επιβεβαιώνεται από το ότι ο Τσίπρας δεν «ακουμπά» στον κρατικό μηχανισμό ανθρώπους χαρακτηρισμένους «καραμανλικούς». Πολιτικός γάμος, αρραβώνας ή φλερτ, άγνωστο, αλλά «κάτι» υπάρχει. Και είναι περιττό να θυμίσω ποιος είπε ότι «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Όμως, το κυριότερο, με γνωστή την υψηλή σου πολιτική οξυδέρκεια και τη στρατηγική σου σκέψη : τώρα, μετά τρεις μήνες άκαρπων δήθεν διαπραγματεύσεων, ανησύχησες; Όταν τυχόν άδηλη σύμπλευση με τον Τσίπρα επιφέρει πολιτική χρέωση; Εμείς εδώ, οκτώ χρόνια φωνάζουμε ότι είναι επικίνδυνοι, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 2015, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, τους χαρακτηρίσαμε καθαρά «πολιτικούς απατεώνες» από τους οποίους μόνο δεινά μπορεί να αναμένει ο τόπος.

Τι περίμενες λοιπόν από αυτούς τους τύπους; Εδώ, τώρα, θέλουν «δήλωση υποταγής» από τον Ντράγκι, ο οποίος σημειωτέον μάς κρατά ζωντανούς με παροχή ρευστότητας, να δεσμευτεί ότι θα απελευθερώσει τη ρευστότητα, για να έχουν λεφτά να πληρώνουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και να μην φθείρονται πολιτικά, πριν καν υποβάλλουν και αυτές τις δημοσιονομικά άσφαιρες «προτάσεις» τους. Ενδεικτικό της κουτοπονηριάς και της ανικανότητάς τους. Σαν να λέμε σε μια τράπεζα δώσε πρώτα τα λεφτά και μετά θα υπογράψω τη δανειακή σύμβαση. Ενώ μόλις χθες ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα πρέπει να παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη. Είναι οι ίδιοι ουτοπιστές που «κρέμασαν κουδούνια» στους Σαμαρά και Βενιζέλο ότι επειδή λαμβάνουν επώδυνα μέτρα είναι «γερμανοτσολιάδες».

Το θεμελιακό έγκλημα της Μεταπολίτευσης υπήρξε ότι παρέσχε νομιμοποίηση και πολιτικό χώρο στην Αριστερά παρά το παρελθόν της. Μέχρι το 1974 αντιμετωπιζόντουσαν και χαρακτηριζόντουσαν σαν αυτό που, στην πλειοψηφία τους, είχαν υπάρξει και ήταν : αντάρτες, συμμορίτες, κατσαπλιάδες. Που ανενδοίαστα για το στενό ταξικό τους συμφέρον επεχείρησαν να αποκόψουν το βόρειο τμήμα της χώρας από τον εθνικό κορμό. Και μετά το 1949 οργάνωναν στο εσωτερικό της χώρας μηχανισμούς κατασκοπείας, ενώ στις σοσιαλιστικές χώρες εκπαίδευαν ομάδες δολιοφθορέων για επεμβάσεις στην Ελλάδα. Αυτοί, μετά έγιναν «αγωνιστές», οι οποίοι επιτράπηκε να διαδώσουν σαν αλήθεια την κατάπτυστη ιστορική τους συμπεριφορά. Η παρέκκλιση λειτούργησε σαν πολιτικός μιθριδατισμός : όταν η κοινωνία και ιδίως οι νέοι, τα μυαλά των οποίων επιτράπηκε να δηλητηριαστούν, αποδέχεται τη νομιμότητα των «αγώνων» της Αριστεράς κάνει αποδεκτή και την προοπτική να την κυβερνήσουν οι άνθρωποι αυτοί. Οι οποίοι είναι εξ ορισμού ακατάλληλοι να κυβερνούν, καθώς ανήκουν στα κατώτατα στρώματα, συνεπικουρούμενοι από ευαίσθητους, ρομαντικούς αστούς. Τις κοινωνίες οφείλουν να κυβερνούν οι άριστοι σε ικανότητες, πνεύμα, ήθος συνδυαστικά. Ελάχιστοι από αυτούς απαντώνται στην Αριστερά.

Εκείνο που οι αστοί πολιτικοί αδυνατούν να κατανοήσουν στην πλήρη του έκταση, καθώς δεν είχαν ποτέ άμεση, εσωτερική επαφή με το χώρο, είναι το μίσος που τρέφουν εναντίον τους οι αριστεροί. Γιατί οι αστοί λειτουργούν υπό το πρίσμα του, σκληρού, αστικού ανταγωνισμού αλλά και υπό εκείνο της αστικής θεσμικότητας και ευγένειας. Είναι έτσι ανίσχυροι απέναντι στην πολιτική ισχύ που δημιουργεί η κινητήρια δύναμη της Αριστεράς, ο κοινωνικός φθόνος, η μνησικακία από την προσωπική ανημπόρια που μετατρέπεται σε ταξικό μίσος. Ο Καρλ Σμιτ γράφει στη «Θεωρία του αντάρτη» ότι το πολιτικό βεληνεκές του Λένιν συνίστατο κατά πολύ στην αταλάντευτη στόχευση του μίσους κατά του πολιτικού-ταξικού εχθρού.

Ας χαρακτηριστώ «ακραίος», αλλά το στενό τμήμα του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί τους επιγόνους εκείνων του 1944-49 και το οποίο υπό τον Τσίπρα κατέλαβε την εξουσία, είναι ο «εσωτερικός εχθρός». Οι παππούδες μας δεν ήταν ανάλγητοι εγκληματίες που τους αντιμετώπιζαν με μεθόδους οι οποίες σήμερα φαντάζουν σκληρές, είναι ζήτημα ενστίκτου αυτοσυντήρησης της κοινωνίας. Καθώς όπου επικράτησαν οι κομμουνιστικές ιδέες οι κοινωνίες καταστράφηκαν, εικοσιπέντε χρόνια μετά την κατάρρευση η Ανατολική Ευρώπη ακόμα «σέρνεται». Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον οποίο προφανώς θαυμάζεις Πρόεδρε, η εξωτερική του πολιτική υπήρξε το θέμα στην διδακτορική σου διατριβή, αν και «προσφυγοπατέρας» υπήρξε αυτός που ψήφισε το «ιδιώνυμο» κατά της κομμουνιστικής δράσης. Εσύ, δίκασες όλα τα τοτέμ της Αριστεράς σαν ποινικούς και όχι σαν ιδεολογικούς εγκληματίες.

Οι παραδοσιακοί συντηρητικοί πολιτικοί ακριβώς επειδή μετά τη Μεταπολίτευση αρνούνται να αντιληφθούν την Αριστερά ως εσωτερικό εχθρό πολιτεύονται με ένα φοβερό μειονέκτημα : φέρονται θεσμικά σε πολιτικά καθάρματα. Έτσι, άκουγα τον σεβαστό Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ να λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο» και γελούσα. Εκείνοι, χρησιμοποιούν τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας για να πάρουν την εξουσία και να επιβάλουν την ατζέντα τους. Και ποια είναι η ατζέντα τους φάνηκε αμέσως μόλις έγιναν κυβέρνηση : τρομοκράτες, ποινικοί, καταληψίες, κουκουλοφόροι. Ως αντιπολίτευση δεν ψήφισαν απολύτως τίποτα, δεν συνεισέφεραν απολύτως τίποτα, παρά μόνο πολιτική υπονόμευση που θα τους βοηθούσε να πάρουν την εξουσία. Όταν, Πρόεδρε, κάλεσες τον Τσίπρα να μιλήσει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στην εκδήλωση του ΙΔΚΚ για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά, του «την έπεσαν» στην Γραμματεία : «εμείς επί δεκαετίες πιστεύουμε ότι ο Καραμανλής είναι ο καταστροφέας της Ελλάδας». Και προχθές ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε ότι υπήρξε λάθος η ψήφιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Δεν συναινείς στο να γίνει μια προβληματική πολιτικός τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγων.

Με αυτούς λοιπόν έχουμε να κάνουμε σήμερα αγαπητέ Πρόεδρε. Με την κυβέρνηση εκείνων που παρότι τους φέρθηκες με σεβασμό, πηγαίνοντας στον Αη Στράτη για παράδειγμα, σου το ανταπόδωσαν τον Δεκέμβριο του 2008 συνδράμοντας τους από το εξωτερικό υποκινούμενους κουκουλοφόρους στην «πορτοκαλί» εναντίον σου εξέγερση.

Το τι πράττει καθένας μας εκπορεύεται από τα βαθύτερα κίνητρά του και όσον αφορά τους πολιτικούς ηγέτες, επιπλέον, από την εσωτερική αίσθηση αποστολής. Δεν επιχειρώ να διερμηνεύσω τις προθέσεις σου, αγαπητέ Πρόεδρε. Καταγράφω πρώτα, ασχολίαστα δυο σενάρια που κυκλοφορούν. Και κατόπιν καταθέτω τις προσωπικές μου πολιτικές εκτιμήσεις, με την αγωνία του απλού στρατιώτη στη μάχη για την εθνική επιβίωση.

Το πρώτο σενάριο λέει ότι θα σε ενδιέφερε στο μέλλον να επανέλθεις ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες, και προς τούτο ρόλο θα διαδραματίσει ο σημερινός ΠτΔ τόσο από το αξίωμά του όσο και ως συνταγματολόγος. Απορία βέβαια γεννά το κατά πόσο θα συναινούσε σε μια τέτοια, γενναία συνταγματική αλλαγή ο σήμερα πανίσχυρος πρωθυπουργός και ειδικά ο Τσίπρας. Το δεύτερο σενάριο λέει ότι αν αποφασίσει να κλείσει το κύκλο του ο Σαμαράς ίσως επανέλθεις ως ηγέτης της ΝΔ ή άλλου κομματικού σχηματισμού με στόχο τη συσπείρωση της κεντροδεξιάς.

Εκείνο όμως που εγώ εκτιμώ ως βέβαιο ότι επιθυμείς είναι να υπάρχει και στο μέλλον ένα κεντροδεξιό κόμμα στο οποίο θα αναδειχθεί και αρχηγεύσει ο γιος σου ή η κόρη σου. Θεμιτή η επιθυμία συνέχισης της πολιτικής οικογένειας, από κάποιον που δικαίωσε το όνομα με προσωπικό πολιτικό διαμέτρημα, κάποιον που ανήκει στην κατηγορία «ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα». Όμως, Πρόεδρε, αν αφεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδιπλώσει πλήρως τις πολιτικές του, τότε δεν θα υπάρχει αστικός κόσμος για να υπάρχει και το κόμμα που τον εκφράζει. Υπερβολές; Το Σύνταγμα του 1975 όριζε ότι σκοπός της Εθνικής Παιδείας είναι να παράγει εθνικούς πολίτες. Μετά 40 χρόνια κυριαρχίας των ιδεών της Αριστεράς στην εκπαίδευση και με δασκάλους-καθηγητές κατά 80% αριστερούς, οι σύγχρονοι μαθητές έχουν μια θολή εικόνα για το ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης. Και εκείνοι οι ταλαίπωροι που μεταπολεμικά μέχρι το 1980 έγιναν με σκληρή δουλειά νοικοκυραίοι, ο εκλογικός κορμός του συντηρητικού χώρου, έχουν εξαθλιωθεί, με άρχουσα τάξη να έχει γίνει η νομενκλατούρα, νομείς των κοινοτικών εισροών, ανώτερη δημοσιοϋπαλληλία και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που δημιουργήθηκε μετά το 1981.

Διαισθάνομαι ότι αναγνωρίζεις στον Τσίπρα το «εξουσιαστικό ζώο» που ανεβαίνει στην εξέδρα και με τη χρήση του λόγου πείθει το κοπάδι των έλλογων ζώων να τον ακολουθήσει, αυτό άλλωστε είναι η ανθρώπινη ηγεσία. Επίσης, ότι όπως όλοι μας βλέπεις τις αστικές ποιότητες του Τσίπρα, απότοκες της αστικής του καταγωγής, και πιθανόν εκτιμάς ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει στο αστικό στρατόπεδο ως αρχηγός ενός κομματικού σχηματισμού σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού. Όμως σήμερα είναι αρχηγός και εν μέρει δέσμιος ενός εκτρωματικού συρφετού. Και με το μισό του μυαλό, μυαλό Κνίτη. Εσύ, βάφτισες τα δίδυμα με τα ονόματα των γονέων σου και τα πήγες εκδρομή στα φυλάκια, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκείνος, ονοματοδότησε το γιο με το όνομα του Τσε και πήγε να προσκυνήσει στην Καισαριανή.

«Τι να κάνουμε;», λοιπόν, με αυτούς, όπως έλεγε η ρετσέτα του Λένιν.
Η απάντηση, κατά την άποψή μου δίνεται από τη θέση του Μακιαβέλλι : τους εχθρούς σου ή τους ενσωματώνεις ή τους συντρίβεις. Μα μπορεί να «συντριβεί» ο ισχυρός σήμερα ΣΥΡΙΖΑ; Η ισχύς του εξαρτάται μόνο από τα γεμάτα ΑΤΜ και τη συνεπή καταβολή μισθών και συντάξεων. Αλλά εκείνο που χρειάζεται να συντριβεί είναι το πολιτικό του αφήγημα και η αντίληψη ότι ανίκανοι αιθεροβάμονες δικαιούνται να κυβερνούν, το ποια πολιτικά στελέχη θα διασωθούν μετά είναι άλλη υπόθεση.

Η εποχή λοιπόν σχηματοποιεί για όλους όσοι ανήκουν στον αστικό κόσμο τις παρακάτω επιταγές :

Πρώτον, όχι απλώς αντιπολίτευση αλλά σκληρή πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν να αντιμετωπίζονται με ένα τεράστιο «Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε». Έχει αποδειχθεί ότι όταν συναντούν έντονη αντίδραση αν δεν υποχωρούν τουλάχιστον αναδιπλώνονται. Να μην γίνει πάλι το λάθος του 1981, οπότε τα αρχικά «μουδιασμένο» ΠΑΣΟΚ κατόπιν αποθρασύνθηκε πλήρως καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση με το σύμπλεγμα της ήττας δεν τους σφυροκοπούσε.

Δεύτερον, ή ο Τσίπρας θα ελκυσθεί προς τις θέσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον όπως γίνεται αντιληπτό από την πλειοψηφία, κάνοντας ο ίδιος τις απαιτούμενες εσωκομματικές ρήξεις, ή στην πολιτική «πυρά». Δεν μπορεί να αφεθεί να πληρώσει η χώρα τις διαμάχες μεταξύ των φραξιών του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο «ισορροπιστής» και να είναι ο Τσίπρας, απλά δεν γίνεται και να είναι ικανοποιημένος ο Νταβανέλος και να πάρει η χώρα το μονοπάτι της ανάκαμψης.

Τρίτον, ο αστικός πολιτικός χώρος θα πρέπει να εξετάσει τάχιστα αν μπορεί να λειτουργήσει άτυπος ή τυπικός αντιπολιτευτικός συνασπισμός των αστικών δυνάμεων, όπως έγινε για να αντιμετωπιστεί η εξέγερση το 1946-49.

Τέταρτον, η ασκούμενη από την αντιπολίτευση πολιτική οφείλει να φέρνει το λεγόμενο «Κέντρο» προς συντηρητικές θέσεις, ώστε να μη είναι εύκολο να το λεηλατήσει πολιτικά ο Τσίπρας ερχόμενος προς τα δεξιά. Περιττό ειπείν ότι με τις πολιτικές που εξαθλίωσαν τη μεσαία τάξη και δημιούργησαν στρατιές έτοιμων να τα παίξουν όλα για όλα εκλογέων, τώρα το πετυχαίνει. Αλλά το πολιτικό «Κέντρο» στην Ελλάδα είχε νόημα όταν ιστορικά προσδιόριζε τους αντιμοναρχικούς αστούς. Σήμερα η πραγματική πολιτική αντίθεση βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που αντιλαμβάνονται τη θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι, όχι απαραίτητα σε τυφλή υποταγή στα κέντρα της ΕΕ και των ΗΠΑ αλλά σε σίγουρη συμπόρευση, και στα ιδεολογικά μορμολύκεια που όμως στη συγκυρία είναι πολιτικά ισχυρά.

Πέμπτον, ειδικά για τη ΝΔ αποτελεί σήμερα συνθήκη πολιτικής επιβίωσης να πάψει άμεσα η δελφινολογία, η οποία εκτός από εσωστρέφεια προκαλεί άφθονο γέλιο σε φίλους και αντιπάλους, καθώς οι αυτοπροβαλλόμενοι ως υποψήφιοι αρχηγοί προβάρουν κοστούμι που τους πέφτει πέντε νούμερα μεγαλύτερο. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά τουλάχιστον σήμερα μετά τον Σαμαρά το χάος – ή μόνον ο Καραμανλής. Ξέρετε αγαπητοί, φιλόδοξοι κυρίες και κύριοι, η σχέση ηγεσίας-μάζας είναι διαλεκτική : ο ηγέτης εκφράζει τη μάζα και αυτή του παρέχει την ισχύ της. Εσείς εκφράζετε μόνο την κρυφή ελπίδα του Τσίπρα : να έχει έναν/μια από σας απέναντι για να σας κάνει μια χαψιά. Και επειδή μαθαίνω ότι γίνονται και άλλα απίθανα, όπως η σύναξη 20 πρώην βουλευτών οι οποίοι, λέει, συζήτησαν τη σύνταξη κειμένου με αίτημα τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου για αλλαγή ηγεσίας, αφού το μήνυμά τους ήταν πως με τη σημερινή κατάσταση δεν κερδίζονται οι εκλογές. Με τα μυαλά τους δεν κερδίζονται εκλογές : να αναρωτηθούν πόσους ψηφοφόρους εξαγρίωσαν στις τελευταίες εκλογές κάποιοι συγκεκριμένοι από τους 20, στέλνοντας βλακώδη SMS δήθεν σαν προεκλογική καμπάνια.

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, γνωρίζω ότι έχω μικρές πιθανότητες να εισακουστώ. Είναι γνωστό ότι είσαι θεσμικός και μετριοπαθής, με μια διάσταση που προσωπικά κρίνω ότι ιστορικά έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική τουλάχιστον απέναντι στον εθνικό κίνδυνο που συνιστά η ελληνική Αριστερά. Εύχομαι ειλικρινά να βλέπω λανθασμένα, αλλά βλέποντας, όχι μόνον εγώ, έναν άρρητο γάμο δυο πολιτικών –όχι κομματικών- κύκλων, ενός που ορίζεται από εσένα και ενός αντίστοιχα από τον Τσίπρα -εκτιμώ, κυρίως, λόγω προσωπικής και πολιτικής χημείας- μου έρχεται στο νου το έθιμο στους γάμους των αγγλοσαξόνων. Κάποια στιγμή, πριν τελεστεί το κυρίως μυστήριο, ο ιερέας απευθύνεται στους παριστάμενους και ρωτά : «Υπάρχει κάποιος που έχει αντίρρηση γι’ αυτόν το γάμο; Αν ναι, να μιλήσει τώρα! Αλλοιώς να σωπάσει για πάντα…».

Δεν μπορώ να σωπάσω, Πρόεδρε. Ιερέας είναι οι αγέννητοι και τα 200.000 Ελληνόπουλα που το Χρέος έστειλε μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 04/05/2015 06:28:34

  Ωραίος. Μια χαρά του τα είπες. Έπρεπε να τα ακούσει. Έλεος πιά. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη ενός Κώστα Καραμανλή στην παρούσα φάση που οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν να καταστρέψουν τα πάντα στη χώρα.

  • chris avatar
   chris @ Διογένης 04/05/2015 07:55:28

   ναι αλλα αν ηταν τωρα αρχηγος ο καραμανλης,ουτε που θα τολμουσαν να σκεφτουν εκλογες οι συριζαιοι.....Αυριο αν αναλαβει η παραταξη θα φτασει στο 40 τοις εκατο.η μηπως διαφωνουμε??

   • LaM avatar
    LaM @ chris 04/05/2015 15:05:04

    +1

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ chris 04/05/2015 16:35:22

    Κολοκύθια θα πάρει. Αφού άφησαν το Χατζηνικολάου να του βάλει τη ρετσινιά του κουρασμένου πρωθυπουργού και δεν κατάφερε να την αποβάλλει αμέσως έχει τελειώσει ως ηγέτης χώρας. Εγώ θα τον ήθελα ως υπουργό εξωτερικών ή ως ΠτΔ. Μέχρι εκεί. Αλλά το άρθρο είναι έξοχο και πρέπει να δράσει για τη σωτηρία του τόπου από τους επικίνδυνους που πήραν την εξουσία με τα τερατώδη ψεύδη και την ηλιθιότητα του εκλογικού σώματος.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Γεώργιος Τ. 04/05/2015 17:59:32

     Αν κατέβαινε σήμερα, με τον Τσίπρα απέναντι, δεν είναι σίγουρο ότι θα κέρδιζε ή το ποσοστό που θα έπαιρνε. Αύριο, πάντα ανάλογα με την πολιτική συγκυρία πιθανόν. Πιστέυω ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει, παρά μόνο θριαμβευτικά. Σαν σωτήρας. Αλλά αυτό δυστυχώς, μάλλον προϋποθέτει καταστροφή. Το ηθικό πλήγμα από ΧΝικ. ήταν βαρύ και δεν μπόρεσε να το ανασκευάσει. Αλλά γενικά χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος. Και αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί. Σημαίνει ότι πάτησε κάλους.

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 04/05/2015 07:09:59

  Προφήτη...! (όλους εμάς, ενώνει ο ...Προφήτης!)

 3. KT avatar
  KT 04/05/2015 07:58:43

  Εξαιρετική παρέμβαση, σε σαφήνεια και στόχευση. Φοβούμαι "εις ώτα μη ακουόντων". Ένα κείμενο-οδηγός για το χτες, το σήμερα και το αύριο, πάντως.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/05/2015 08:29:30

  To φλερτ του Καραμανλη με την αριστερα είναι πολυ παλιο,απο πριν αναλαβει την εξουσια και ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την εξωτερικη του πολιτικη γιατι η δυναμη αυτη που δημιουργησε την αριστερα στην Ελλαδα και υποκινησε τον εμφυλιο πόλεμο διοικειται απο τους ίδιους που την διοικουσαν και τότε άσχετα εάν έχουν αναγκαστικά αλλάξει κάποια σύμβολα. Ψυχογράφημα δεν μπορούμε να κάνουμε - ίσως νόμιζε ότι ήταν περασμένα - ξεχασμένα αφού έληξε ο ψυχρός πόλεμος αλλά δεν ήταν ούτε είναι. Καμμιά χώρα δεν μπορεί όσο και να θέλει να κάνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική όταν μέσα στο εσωτερικό της έχει μια μερίδα πληθυσμού που ουσιαστικά είναι όργανο μιας άλλης δύναμης.Αναγκαστικά η εξωτερική πολιτική θα επηρεασθεί από την εσωτερική καθώς ο εσωτερικός ανταγωνισμός για την εξουσία θα επηρεάσει τα πάντα. Για όσους απορούν για την "αχαριστία" των αριστερών το Δεκέμβριο 2008 είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην πολιτική.Όπως έλεγε ο αειμνηστος Αβέρωφ όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι.Ο πρώτος άνθρωπος που δολοφόνησαν οι Σοβιετικοί το 1979 που μπήκαν στο Αφγανιστάν ήταν ο πρόεδρος που τους είχε καλέσει γιατί παρ ότι τους είχε καλέσει δεν του είχαν εμπιστοσύνη. Η κατάρρευση πάντως του Πασόκ έχει και ένα καλό.Τελειώνουν τα άλλοθι,πέφτουν οι μάσκες.

  • pan avatar
   pan @ ψυχραιμια 04/05/2015 10:06:52

   πέφτουν οι μάσκες και το κόμμα των Ναπαίων αρχίζει να διαμορφώνεται ξεκάθαρα καθώς διατρέχει οριζόντια την πολιτική ζωή της χώρας.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 04/05/2015 18:09:14

   @ψ., στο έχω ξαναπεί, έχεις μείνει σε ψυχροπολεμικά στερεότυπα. Κάποιες συνθήκες ισχύουν σταθερά από εποχής Τσάρων, αλλά κάποιες άλλες αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Το ΚΚΕ για παράδειγμα δεν μπορεί κανείς να πει ότι, σήμερα, διοικείται από τον Πούτιν. Μάλλον τον μισούν. Επαφή έχει ο ρωσσικός παράγων με το κομμάτι του ΚΚΕ που πήγε σε ΣΥΝ, μετά ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καρ. απλά ήταν πάντα υπέρ της ενεργειακής (και λοιπής) ανεξαρτησίας της χώρας, καμμία Αριστερά δεν του επέβαλε την εξωτερική του πολιτική. Το πολιτικό φλερτ με την Αριστερά υπάρχει από το 1974, από τον μεγάλο, που στηρίχτηκε σε αυτήν για να διώξει τον Γλυξμπουργκ. Ποιες μάσκες πέφτουν με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 05/05/2015 08:24:27

    @ Προφήτης Όταν έχεις πολλούς ανθρώπους σε μια χώρα κάνεις κατανομή ρόλων.Επί του προκειμένου οι Ρώσοι κάλεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ως παρατηρητές στις εκλογές της Α.Ουκρανίας,όχι άλλου κόμματος,ενώ από τις άλλες χώρες κάλεσαν κυρίως δεξιά κόμματα. http://euromaidanpress.com/2014/11/01/fake-monitors-observe-fake-elections-in-donbas/ Για να πας εκεί προσκεκλημένος των Ρώσων δεν γίνεται να μην έχεις καλές σχέσεις.Τώρα γιατί κάλεσαν αυτούς. Διότι η μεν ΧΑ είναι καθαρά ναζιστικό κόμμα και δεν θέλουν επίσημες αλλά μόνο υπόγειες σχέσεις μαζί της ενώ οι Σύριζα - Ανέλ προορίζονταν για κυβέρνηση στην Ελλάδα.Κυβερνητικά κόμματα χώρας μέλους της ΕΕ δεν μπορεί να επικυρώνουν εκλογές που η ΕΕ θεωρεί παράνομες.Για να μην εκτεθούν λοιπόν αυτοί επιστρατεύθηκε το ΚΚΕ που κατά τα άλλα επίσημα είναι υποχρεωμένο ως εκ της ιδεολογίας του να καταδικάζει την "παλινόρθωση του καπιταλισμού" στη Ρωσία αλλά στην πράξη σε όλα τα διεθνή θέματα ακολουθεί την κλασική γραμμή. Η μάσκα που πέφτει με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι η μάσκα ενός δήθεν χώρου που δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός.Τέτοιος ήταν ο παλιός χώρος της Ένωσης Κέντρου,το ΠΑΣΟΚ όπως παρατήρησες ήταν καθαρά αριστερό κόμμα που παραπλανούσε και πολλούς παλιούς κεντρώους.Αυτό έληξε τώρα με τον σύριζα.

 5. MOYRATIDIS SPIROS avatar
  MOYRATIDIS SPIROS 04/05/2015 09:29:27

  Εχετε απόλυτο δίκαιο πρέπει να ντιδράσουμε κατά της κόκκινης επέλεσης και να μήν αδιαφορούμε

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 09:38:15

  :-) ''Ας χαρακτηριστώ «ακραίος», αλλά.....'' Mα αγαπητέ μου Προφήτη το ...ακραίος,είναι πολύ ελαφρύς κιεπιπόλαιος χαρακτηρισμός. Εγώ διέκρινα στα γραφόμενά σας έναν μονολιθικό, απολυταρχικό, αυταρχικό ...δεξιοκομμουνιστή , που του είναι αδύνατον να αποδεχτεί άλλη πραγματικότητα εκτός από εκείνην που είναι στον ίδιον αποδεκτή. Οι πολιτικοί αντίπαλοι χαρακτηρίζονται ως ...Εθνικοί μειοδότες τουλάχιστον :-), κατσαπλιάδες, συμμορίτες, ΄΄ιδεολογικοί εγκληματίες’’ (τι όρος !!) λες και μπορεί να ενοχοποιηθεί ποτέ η ιδεολογία. Σύμφωνα με την οπτική σας, θα έπρεπε να υπήρχε μόνον μία …νόμιμη παράταξη, η δική σας, η οποία θα μπορούσε να εμφανίζεται με πολλούς κλώνους έχοντας διαφορετικά ονόματα κι εκλογές (αν γίνονταν, που γιατί να γίνονται;), να διεξάγονταν έτσι, για τους τύπους, κάθε 30 χρόνια. Αφού ένας είναι ο δρόμος ο …σωστός και ο άγιος, προς τι τα διλήμματα και οι περιττές χρονοτριβές; Δεν γνωρίζω αν ο κ .Κ.Καραμανλής διαβάσει τα γραφόμενά σας, συγκινηθεί, πνιγεί από τύψεις, μετανοήσει και …ζητήσει γονυπετής την άφεση για τα βαρύτατα αμαρτήματα που του καταλογίζετε, αλλά να σας το πω τρυφερά : Ο γκρίζος κόσμος, ο μονοφωνικός, ο στείρος, ο φασιστικός (και ας ακούγεται βαρύ, τέτοιος είναι) που οραματίζεστε, είναι ο ίδιος που οραματίστηκαν και οι ακραίοι φανατικοί παλαιοκομμουνιστές του Στάλιν. Και πόσο κρίμα….Δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται ποτέ να υπάρξει ξέρετε, είτε από την ‘’καλή’’ την …ορίτζιναλ των αδυσώπητων οχτρών σας, είτε από την ‘’ανάποδη’’ των Νεοφιλελεύθερων μισανθρώπων, που προσπαθούν να μας επιβάλλουνε σήμερα τους αιμοσταγείς τους όρους κα τις ανθρωποκτόνες λογικές τους. Χαλαρώστε λοιπόν.Οι σκληρές και άγριες συγκρούσεις που καταγράφετε, συμβαίνουνε σε τόσο τεράστια κλίμακα μονάχα στο μυαλό σας, ή και ανάμεσα σε ιδεοληπτικές παρεούλες πελατών, ωφελημένων, μικροσυμφεροντολόγων της μιάς, ή της άλλης πλευράς. Για εμάς τους περισσότερους, δεν υφίστανται παρά μονάχα σαν ξεθωριασμένα καρτούνς, που προβάλλονται σε αργές στροφές και σε βρώμικους τοίχους….. Η Εθνική συμφιλίωση έχει επιτευχθεί διά παντός στις ψυχές και στο νου της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και πλέον το μόνο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε, η νίκη που χρωστάμε στους ερχόμενους Έλληνες, είναι η σύμπνοια, η ομοψυχία και η συστρατευμένη χωρίς περισπασμούς περήφανη πορεία μας προς την Εθνική, οικονομική, κοινωνική και διανοητική ανάκαμψη. Άμεσα. Αχ Προφήτη μου, ελάτε στην πραγματικότητα!! Χάνουμε κι άλλο πολύτιμο χρόνο......

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 09:49:19

   Δεν υπάρχει καμμιά συμφιλίωση και το γνώρισε και ο ίδιος ο Καραμανλής το 2008.Άσχετα εάν τόσο αυτός όσο και ο Παυλόπουλος κάνουν το κορόιδο.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 04/05/2015 09:57:34

    Είστε αδύναμη μειοψηφία οι ...ασυμφιλίωτοι κύριε και καταντάτε πλέον και γραφικοί. Εδώ καράβια χάνονται κι εσείς, προσκολλημένοι στις αραχνιασμένες εμμονές σας.

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 11:14:42

     Μην το δενεις κομπο το οτι ειμαστε ''αδυνατη μειοψηφια'' οι ασυμφιλιωτοι με το αριστεροσταλινικο συμφερτο των συριζοτσιμπραιων .Ειμαστε πολλοι -παρα πολλοι.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ραβινος 04/05/2015 13:14:31

      ok. Ησυχάστε. Σας μετρήσαμε... Λίγο η φυσική φθορά, λίγο η παιδεία, αποδεκατιζόσαστε αγαπητέ. Κάνετε λίγο παραπάνω σαματά για να εμψυχώσετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν αρκεί. Οι κουτοφανατικοί κάθε χρώματος, δεν έχετε μέλλον. Είστε καταδικασμένοι στην απομόνωση.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 17:46:29

      ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΑΕΡΑ;;; ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Φωτεινή 06/05/2015 07:46:11

      ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ, ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΜΑΝΔΑΜ. ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΦΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ...ΕΠΙΞΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ, Η ΣΤΑΣΙΜΑ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ΕΤΙΚΕΤΟΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΓΑΠΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ...ΠΝΙΓΕΙ Η ΕΓΓΕΝΗΣ ΕΞΑΛΛΟΣΥΝΗ. ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ..... :)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 06/05/2015 23:16:18

      Η ΣΤΑΣΙΜΑ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ΕΤΙΚΕΤΟΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ "EIMAI Δ Ε Ξ Ι Α"! ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Κ. . .ΛΟΥ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΑΣ. ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΕ ΣΕ ΣΑΣ;; ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ! ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Φωτεινή 07/05/2015 01:52:05

      Δεν αξιζει αγαπητη μου να χανετε τον χρονο σας . Η α. ε κανει υπερωριες. Καπου θα διοριστει . Τα γραφομενα της συμβαδιζουν με αρκετες συνιστωσες των Συριζανελ.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Ρεαλιστης 07/05/2015 14:00:53

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΡEΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΠ' ΑΜΟΙΒΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ. :)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Φωτεινή 10/05/2015 18:10:11

      ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΙ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΑΦΗ & ΣΚΕΨΗ. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ...ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ :-) ?? ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΩ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ. ΕΣΑΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ...ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ...ΠΟΝΑΝΕ, ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ....ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ :-)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ρεαλιστης 10/05/2015 18:25:40

      Εσάς αγαπητέ ρεαλιστή που ...βουλωμένα γράμματα μόνο διαβάζετε :-), θα σας παραπέμψω σ΄εκείνο το ανέκδοτο, που απαντά στο ερώτημα ''Πότε αυτοκτόνησε η τελευταία Πόντια ...εταίρα''. Τι έμαθε; Είμαι κατά των διορισμών και κατά της μονιμότητας. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΑΤΟΥ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ. (Για να έρθετε στα ίσια σας οι ...τακτοποιημένοι, που κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια). Εσείς σίγουρα κάπου καλοβολεμένος, που φοβάστε μην σας φάνε τη θέση οι επερχόμενες ορδές των ανταγωνιστών ε;; Έτσι εξηγείται κι η ...αγωνία. Κουράγιο.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Φωτεινή 10/05/2015 18:17:53

      ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΞΙΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ή ...ΠΡΙΜΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ. ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ...ΔΕΞΙΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ''ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ'' !! :-) ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ.... ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΠΑΝΤΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ & ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. ΘΑ ΞΕΘΟΛΩΣΕΤΕ. ΦΙΛΙά

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 18:40:32

      @αλυτη εξίσωση: Η αλαζονεία της εξουσίας που ως πεινασμένοι λαθρο πέσατε απάνω της είναι κακός , μα πολύ κακός σύμβουλος. Γιατί όσο ψηλότερα ανεβαίνεις τόσο μεγαλύτερο μπαμ θα κάνεις όταν πέσεις. Οσον αφορά στην παιδεία, εννοείτε τον Διαμαντόπουλο, τον Λεουτσάκο, την κυρα Βαγενά ή τον αγράμματο όψιμο συντροφό σας κ.Καμμένο; Αγαπητέ-ή, προσγειωθείτε γιατί ούτε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ θα υπάρχει όταν το χρειαστείτε. Αυτά με πολύ αγαπητική διάθεση.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/05/2015 07:58:15

      Χάνετε την αίσθηση του μέτρου κ.Γιαδικιάρογλού μου. Διαβάζετε επιπολαίως, εννοείτε ό,τι θέλετε και απαντάτε σε όσα ...φαντάζεστε !! α) Δεν ασκώ προσωπικά καμιάν ...εξουσία, ώστε να εμφανίζω και την αλαζονεία της! Την άποψή μου όμως θα τη λέω, όσο και αν σας ενοχλεί. β) Η παιδεία (και η ποικιλία - πολυμερής πληροφόρηση) στην οποία έχουν πρόσβαση οι νεότερες γενιές των Ελλήνων, θα βοηθήσουν τα μάλα, ώστε να μην αιματοδοτηθεί η ακραία, αραχνιασμένη και τυφλοφανατική εκείνη ομάδα των υστερικών, εμφυλιολάγνων κατάλοιπων, που ακόμα και σήμερα επιχειρούν ματαίβς, να διχάσουν. γ) Τις παραινέσεις σας περί ...προσγείωσης, αδίκως τις σπαταλάτε. Οι πτερωτοί πετούν, οι έρποντες έρπουν. Νόμοι της φύσης. Με επίσης αγαπητική διάθεση, Καλή σας ημέρα :)

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 16:36:56

     Πως μας μετράς; Με γκάλοπ της Αυγής;

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 06/05/2015 08:01:29

      Όποιος έχει μάτια βλέπει. Οι παρωπιδοφόροι όμως, λογικό να μπερδεύονται....

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 04/05/2015 10:00:12

    Όσο και να σας ενοχλεί, είσαστε αδύναμη μειοψηφία οι ...ασυμφιλίωτοι σήμερα κύριε και καταντάτε πια και γραφικοί, έτσι προσκολλημένοι απελπισμένα, στις αραχνιασμένες σας εμμονές.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 11:39:59

     Δεν είμαι εγώ και η δεξιά μειοψηφία που γράφω συνθήματα στους τοίχους "Βάρκιζα τέλος".Αριστεροί τα γράφουν.Εγώ απλώς είμαι στη μειοψηφία που δεν έχαψε το παραμύθι ότι εσείς πιστέψατε ποτέ σε οποιαδήποτε συμφιλίωση.Παραμύθι που ίσως πίστεψε ο Καραμανλής και είδε την Αθήνα να καίγεται το 2008. Και ξέρω καλά ότι ο μόνος λόγος που παριστάνετε τώρα τους δημοκράτες είναι ότι ο σοσιαλισμός πεταχθηκε στα σκουπίδια της ιστορίας,τα δε σύνορα ανατολής - δύσης δεν είναι στα ελληνοβουλγαρικά αλλά κάπου στο Κίεβο και μόλις ο Αμερικανός πρέσβυς έβαλε τις φωνές για τον Ξηρό επικράτησε παγωμάρα.Τα ίδια μυαλά έχει η αριστερά αλλά σαφώς το διεθνές περιβάλλον είναι άλλο.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 04/05/2015 13:10:25

      Χαχαχαχα! Ένα σύνθημα στον τοίχο σας αρκεί για να διαμορφώσετε άποψη περί της Εθνικής συμφιλίωσης; Πολύ σοβαρή προσέγγιση. Μπράβο! Πάντως για να μην αδικοκουράζεστε και αναλώνεστε τζάμπα, σας έχουν ξεπεράσει οι καιροί και η Ιστορία. ''Εσωτερικός εχθρός'' δεν υπάρχει, παρεκτός και θεωρήσουμε ως τέτοιον, το εκ πάσης φύσεως αποτελουμενο σκυλολόϊ των μνημονιακών συνηγόρων, συνεταίρων και ομοψύχων υπερασπιστών. Ο Ελληνικός λαός είναι ψύχραιμος, ενωμένος και συναινετικός.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 13:48:33

      Ο εσωτερικός εχθρός παρ ολίγον να δείρει προχθες και τον Βαρουφάκη επειδή τον θεώρησε υπερβολικά δεξιό. Κατέλαβε την πρυτανεία του ΕΚΠΑ,κατέστρεψε αγάλματα και υποχρέωσε την κυβερνηση να έλθει σε διαμάχη με τις ΗΠΑ για χαρη του τρομοκράτη Ξηρού.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 04/05/2015 15:02:35

      Αααααα....Ο εσωτερικός σας εχθρός εσάς, λέτε πως είναι οι 200 σαλεμένοι αναρχοαυτόνομοι, που κάθονται και το.....συζητάνε. Πολύ ...αθώος παριστάνετε οτι είσαστε. Ο αληθινός εχθρός μας όταν δεν λυσσοδομεί αντεθνικά από τα τσοντοκάναλα των ΠρετεντεροΤρεμοΜπάμπηδων, φοράει κουκούλες και παριστάνοντας το αγανακτισμένο μπουλούκι, καίει ανθρώπους στις Marfin. Προτείνετε έναν τρόπο αλήθεια να προστατευτούμε από τους έμμισθους υπαλληλίσκους των ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών κι αφήστε τις κραυγούλες για τα ...αγάλματα.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 16:40:10

      200 μόνο και έκαναν την κυβέρνηση του 41% να συνδιαλέγεται μαζί τους και με τον Κουφοντίνα; Τότε είτε η κυβέρνηση σε σημαντικό μέρος της γύρω από την ηγεσία είναι όντως ακροαριστερών πεποιθήσεων (όπως κάποιοι πιστεύουν εδώ και χρόνια), είτε δεν είναι τόσο λίγοι και αδύναμοι αυτοί που απαξιώνεις. Διάλεξε κάτι μια φορά εκτός του να πετάς μπάλες στην εξέδρα...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 05/05/2015 15:31:21

      Μιλήσατε για τους λεκτικά επιτιθέμενους στον κ. Βαρουφάκη. Τόσοι ήταν. 200. Και πολλούς λέω... Αυτό όμως που δεν θέλετε να αποδεχθείτε και ορύεστε, είναι οτι τα βραχιολάκια και η κατ΄οίκον φυλάκιση, δεν είναι προϊόν ...εκβιασμού, αλλά ΘΕΣΗ του Σύριζα. Είτε αρέσει αυτό, είτε όχι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 08:32:47

      Αφήστε τα παραμύθια για ξένες μυστικές υπηρεσίες.27 χρόνια αποδίδατε τους φόνους της 17Ν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες και τώρα προσπαθείτε να απελευθερώσετε τον δολοφόνο Ξηρό παρά την αντίδραση των ξένων γιατί ήταν ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.Αριστερός τρομοκράτης όπως και αριστεροί τρομοκράτες ήσαν και αυτοί που έκαψαν τους ανθρώπους στη Μάρφιν. Ο τρόπος είναι πολύ απλός και δεν θα σας αρέσει : Κυνηγητό των αναρχοαριστερών τρομοκρατών μέχρι τέλους.Φυσικά δεν περιμένω κάτι τέτοιο από τους συριζαίους που τους στηρίζουν.Και καμμιά παραχώρηση σε ληστές και τρομοκράτες σαν τον Ρωμανό που βγήκαν όλα τα κόμματα να τον αφήσουν. Και ούτε περνάει η στοχοποίηση των καναλιών που δεν σας αρέσουν.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 05/05/2015 15:53:06

      Οι Ξηροί υπήρξαν αφελείς κομπάρσοι, σ΄ένα παιχνίδι μυστικών υπηρεσιών που τους ξεπερνούσε. Ο τυφλός δε Σάββας Ξηρός, μόνο ''συμβολικά'' ενοχλεί πια τους Αμερικανούς ως κατ΄οίκον φυλακισμένος, με βραχιολάκι. Τα λοιπά σας ...οράματα περί τάχα ''Κυνηγητού των αναρχοαριστερών τρομοκρατών μέχρι τέλους'', :-) αποτελούν απλά φιλοπόλεμες υστερικές κραυγές. Κανείς σώφρων σήμερα αγαπητέ, ούτε μιά δεξιά-κεντροδεξιά κυβέρνηση, δεν πρόκειται ποτέ να επιδοθεί σ΄ετούτο το κυνήγι μαγισσών, που ματαίως προτείνετε ως λύση. Τη λύση στην υπόθεση του κ.Ρωμανού, την έδωσε η βούληση της κοινωνικής πλειοψηφίας και όσα τώρα λέτε, περισσεύουν. Υ.Γ''Αριστερός τρομοκράτης όπως και αριστεροί τρομοκράτες ήσαν και αυτοί που έκαψαν τους ανθρώπους στη Μαρφίν.'' Ελάτε τώρα! Αφήστε τα ξεπερασμένα παραμύθια. ΟΛΟΙ κατανοούμε μιά χαρά ποιοί ήταν οι εγκληματίες της Μαρφίν κι ότι ο στόχος τους, ήτανε να τρομοκρατήσουν και να κλείσουνε στα σπίτια τους τους κινητοποιημένους πολίτες-διαδηλωτές. Αν είχατε δίκιο εσείς, η δεξιά κυβέρνηση που προηγήθηκε τα 2,5 προηγούμενα χρόνια, θα τους είχε κατονομάσει και θα τους είχε φυλακίσει σίγουρα τους υπαιτίους ....αναρχοαρισρτερούς. Αλλά δεν γινότανε βλέπετε να το παραδεχτεί, ποιοί κρύβονταν πίσω από τις κουκούλες ! Έτσι, μείνατε τώρα εσείς να παραμυθιαζόσαστε.....

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 15:56:36

      Α, και οι ...πατερίτσες των νταβατζήδων που λειτουργούν παράνομα καταναλώνοντας αβέρτα θαλασσοδάνεια, θ αναγκαστούν να πληρώσουνέ κανονικότατα και να τηρήσουν απολύτως τους νόμους. Γιατί αυτό απλά εξυπηρετεί, το Εθνικό μας συμφέρον.

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 10:02:19

   "... λες και μπορεί να ενοχοποιηθεί ποτέ η ιδεολογία ..." Η ιδεολογία δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί. Οι πρακτικές και τα αποτελέσματα ίσως; Η Χρυσή Αυγή ενοχοποιήθηκε και διώκεται για τις πρακτικές της και τα αποτελέσματά τους, όχι για την ιδεολογία της αυτή καθ' αυτή ως κομματικός σχηματισμός. Και οι αδερφοί Ξηρού με τους ομοϊδεάτες τους καταδικάστηκαν και εκτίουν ποινές για τις πρακτικές και τα αποτελέσματά τους, ως απότοκο της όποιας ιδεολογίας τους. Και οι βάνδαλοι/χούλιγκαν/κουκουλοφόροι για τις πρακτικές και τα αποτελέσματά τους πρέπει να διώκονται, όχι για το τι είδους ιδεολογία κουβαλάνε στο κεφάλι τους. Όταν οι πρακτικές και τα αποτελέσματά τους είναι εκτός του αποδεκτού πλαισίου (ακραία), είναι επόμενο οι "φορείς" τους να καθιστούν και την ιδεολογία που επικαλούνται ή προφασίζονται "ένοχη", καθόσον "κυοφορεί" υιοθέτηση/εκδήλωση εγκληματικών δράσεων.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ airman 04/05/2015 10:17:02

    Μην κουράζεστε και μην μακρηγορείτε αδίκως. Οι εγκληματικές πράξεις φυσικά και διώκονται αγαπητέ, μόνο που βάζετε στο ίδιο τσουβάλι και συγκρίνετε ανόμοια. Στους εμφυλίους πολέμους τα εγκλήματα διαπράττονται ΚΑΙ από τις δύο αλληλοσπαρασσόμενες πλευρές. Αυτός που επικρατεί, συνηθίζεται να παρουσιάζει εαυτόν ως τάχα ...Εθνοσωτήρα και τους απέναντι ως...προδότες και μιάσματα. Μετά, περνάει ο χρόνος, επέρχεται η απαιτούμενη ηρεμία και η Ιστορία, αποκαθιστά την αλήθεια ακριβοδίκαια. Στους εμφυλίους καλοί και κακοί δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν ουσιαστικά και νικητές ή ηττημένοι. Βαθύτατα ηττημένος, είναι ο λαός που τους έχει υποστεί. Πάντα.

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 10:40:01

     Μόνο που δεν ήταν "εμφύλιος", με ΣΝΟΦίτες και Βουλγαρόγυφτους και Αλβανούς κατσαπλιάδες. ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ήταν ενάντια σε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 04/05/2015 10:53:22

      Καλά τώρα.... Πείτε το πολλές πολλές φορές, ίσως και να συγκινηθούν τίποτε ξεχασμένοι υπερήλικες, εκεί στον καφενέ.

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 11:12:48

      Σας βάζω στο σακκί! Βάζετε την γάτα;!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 04/05/2015 13:00:12

      :-) Καλά τώρα....Εγώ έχω μιά κονσέρβα ντολμαδάκια. Βάζετε τη ....λαγάνα;

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 13:21:09

      Ε, αφού βάζετε στο ίδιο σακί την "κονσέρβα" με την γάτα, θα σας αρνηθώ ευγενικά! (άλλωστε, τα... ντολμαδάκια είναι λαδερά κι εγώ νηστεύω!)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 04/05/2015 15:07:18

      Α, εσείς καλέ θα πρέπει να είσαστε πολύ....ευσεβής για να αρνείστε ακόμα και το λάδι! Έχω όμως κι άλλη κονσερβούλα αν μου χαλιέστε, με μανιτάρια σε νερό :-). Μη ματαιώσουμε τόσο άδοξα το πικ-νικ, αφού είχατε την ....έμπνευση να το το προτείνετε !!

     • Αγιος Θεσσαλονικεας avatar
      Αγιος Θεσσαλονικεας @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 22:00:43

      Η συμφιλίωση λέτε ότι είναι πλέον υπαρκτή.....τα κονσερβοκούτια όμως από δω τα έχετε, από κει τα έχετε, ευκαιρία να μην τα ξεχνάτε πάντως βρίσκετε.....

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Αγιος Θεσσαλονικεας 05/05/2015 15:22:07

      :-) Φυσικά και είναι. Τα λοιπά, αποτελούν λογοπαίγνια άνευ εμπάθειας, όσον με αφορά. Ξόρκι στη δαιμονολογία του πΔπ που με προκάλεσε κι επέλεξα να του απαντήσω στο ...κλίμα που εκείνος δημιούργησε. Δεν ήτανε σωστό ν΄αφήσω αναπάντητη την ευγενή του πρό(σ)κληση ! Θα ήταν αγενές.....

    • airman avatar
     airman @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 11:04:34

     "Στους εμφυλίους πολέμους ..." Εκεί έχετε μείνει ακόμα; Εκεί έχει σημεία αναφοράς και η Χρυσή Αυγή! Στο Βίτσι και στο Γράμμο. Για δείτε το λίγο!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ airman 04/05/2015 13:02:13

      Τα παράπονά σας, σ΄αυτούς που επικαλούνται προς κατανάλωσιν, τα ...πανάρχαια μίση. Όχι σε μένα κύριε.

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 14:10:02

      Ποιο παράπονο; Μετά την κάψα για εξουσία, εσείς βγάζετε καημό!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ airman 04/05/2015 15:09:53

      Και παράπονο και μαράζι και εμπάθεια. Συγκρατηθείτε αγαπητέ. Ρόδα είναι και γυρίζει. Μην κάνετε έτσι....

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 12:46:28

     Ποιος εμφύλιος;
     Κάποιος συμμοριτοπόλεμος μήπως;Από τη μια οι μισθοφόροι του Ντιμιτρώφ και του Τίτο και από την άλλη ο στρατός ενός κυρίαρχου κράτους.
     Και υπερασπίζεσθε τη συμμορία των κτηνών με τα κονσερβοκούτια;Ντροπή!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 04/05/2015 15:16:25

      Εμφύλιος ήταν, όπως κι αν σας βολεύει εσάς να τον αποκαλείτε. Έτσι τον αναφέρουν τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας. Εσείς δηλαδή υπερασπίζεστε τη συμμορία των άλλων... κτηνών με τα ρετσινόλαδα, τα τσουβάλια και τις γάτες; Γιατί έτσι ξεκίνησε η ''συζήτηση''. Μιάς όμως κι έχει περάσει τόοοοσος καιρός, ας προσεγγίσουμε τα γεγονότα με λιγότερη φόρτιση! Το παρελθόν δεν είναι παρόν και δεν θα σημαδέψει ό,τι κι αν κάνετε το μέλλον. Αυτά είναι για λοξούς, κολλημένους παππούδες.

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 15:52:44

      Το τσουβάλι με την γάτα ήταν η απάντηση στην υποχρεωτική "κατανάλωση" κονσερβών :-( Καμία σχέση και σύγκριση. Η σωστή απάντηση στα "πικ-νικ" των κομμουνιστοσυμμοριτών θα ήταν ο στολισμός των φανοστατών με "γιρλάντες". ala Μιζέρια και Τζαβέλλα.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 04/05/2015 22:33:57

      Μη μου συγχύζεστε. Το τσουβάλι και η γάτα, είναι η αγνή αποτύπωση της φωταγωγημένης μιζέριας, με μιά υποψία πνευματικής αστάθειας που κουβαλάτε ....περήφανα μέσα σας αγαπητέ. Μη μας δικαιολογείστε. Κατανοούμε. Όσο για τις ....γιρλάντες, οι ομόψυχοί σας οι ...αγωνιστές του ISIS, τις επιλέγουν επίσης, ακόμα και σήμερα!! Σύμπτωση; Πνευματική και ψυχική συγγένεια; Μάλλον το 2, standard :-)

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 16:17:14

      Πσςςςς! Καλά ε;! Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε! (αν ποτέ ξεμείνετε από δουλειά, μπορείτε να αντικαταστήσετε επάξια τον πατριώτη μου, το μέντιουμ Χορταρέα!)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 06/05/2015 21:22:37

      Χαχαχα. Ίδια μυαλά με τον Χορταρέα κουβαλάτε κι εσείς. Γιατί τον κοροϊδεύετε;

     • ΤΤ avatar
      ΤΤ @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 16:10:17

      οι υπουργοί του συριζα, εν έτει 2015, εχουν πορτρέτα του Βελουχιώτη (αυτό το εξάμηνο δεν ειναι πράκτορας) και τραγουδούν τον ύμνο του ΕΛΑΣ, οχι το αντίστροφο. Τα ανθρώπινα δράματα που περιγράφετε, οι κολλημένοι με τον εμφύλιο, ειναι οι υπουργοί μας, που φωνάζουν δραχμη και βγάζουν τα λεφτά στο Λουξεμβούργο, ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ! Σε αυτούς οι υποδείξεις.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΤΤ 04/05/2015 22:35:49

      Πως τα συνδυάζετε τα ασυνδύαστα, μονάχα εσείς το ξέρετε.

     • tt avatar
      tt @ Άλυτη Εξίσωση 07/05/2015 00:23:27

      παντως το κόλλημα με τον εμφύλιο δεν το εχω εγώ, οι υπουργοί σας το εχουν...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ tt 10/05/2015 18:31:05

      Ε, άμα το έχουν οι υπουργοί, να τους στείλετε γράμμα :-).

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 16:54:48

      Εμφύλιος μπορεί να ήταν στο ότι ήταν ομόαιμοι οι μαχόμενοι αλλά σε θέμα ιδεολογίας οι κομμουνιστές ήταν σύμμαχοι και εξυπηρετητές ξένων συμφερόντων ενάντια στα εθνικά και ο στρατός της χώρας πολέμησε για να μην πέσει η Ελλάδα μας στα χέρια των ξενόδουλων πρακτόρων. Και η "σύμμαχος" Αγγλία είναι πασίγνωστο ότι τροφοδοτούσε και τις 2 πλευρές με πολεμοφόδια για να μικρύνει και ει δυνατόν να καταστρέψει την Ελλάδα με την επιμήκυνση της διάρκειας της ένοπλης σύγκρουσης. Το ποια πλευρά μεταξύ των αντιμαχομένων φύλαξε την Ελλάδα μας είναι τόσο πασιφανές που μόνο θολωμένοι πολιτικά δε το βλέπουν. Και ανεξάρτητα ορισμού, εμφύλιος ή συμμοριτοπόλεμος, ένα είναι το θέμα. Οι κομμουνιστές ήταν οι προδότες και ο στρατός ο προστάτης της χώρας. Τελεία και παύλα.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 04/05/2015 22:50:00

      Αυτή είναι η δική σας ερμηνεία. Υπάρχουν κι άλλες όμως, πολύ διαφορετικές. Εγώ αδυνατώ να διακιολογήσω τον Έλληνα που παρασύρεται, συνεργάζεται με ξένους και σηκώνει μαχαίρι ενάντια στον αδελφό του, για απολύτως κανέναν ''καλοσερβιρισμένο'' λόγο. Ως εκ τούτου, Αριστεροί και Δεξιοί κατ΄εμέ, χρησιμοποιήθηκαν ως πιόνια ξένων συμφερόντων και προξένησαν τεράστια δεινά στη χώρα. Την έκαψαν, την αιματοκύλησαν, την αποδυνάμωσαν, την κατέστησαν αδύναμη και της αφαίρεσαν τον ανθό της. Προδότες χαρακτηρίζουν οι μεν τους δε και για τον εαυτό τους, κρατάνε το ρόλο του ήρωα και του σωτήρα. Για μένα υπήρξαν ασυγχώρητα αφελείς κι επιπόλαιοι. Δραματικά εγωϊστές και κοντόφθαλμοι. Θύματα και θύτες ταυτοχρόνως, βαθύτατα ηττημένοι, ακόμα κι όταν κοκορεύονταν πως ήταν τάχα ...νικητές.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 23:06:00

      "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε" Η συμμορία ήταν μια και ήταν στο βουνό.Τα άλλα ήταν αναγκαία μέτρα να περιοριστεί το φαινόμενο.
      Το ότι έχει περάσει τόοοοοοοσος καιρός δεν είναι επιχείρημα.Πρέπει να γνωρίζουμε τους αιμοσταγείς προγόνους του ISIS που έδρασαν στην Ελλάδα την περίοδο του συμμοριτοπολέμου και σκότωσαν με φρικτό τρόπο χιλιάδες Έλληνες,έκαψαν σπίτια και διενέργησαν παιδομάζωμα στο "σιδηρούν παραπέτασμα" μόνο και μόνο για ένα καπρίτσιο (και πολλές χιλίαδες ρούβλια).Με την ίδια λογική,να ξεχάσουμε και το Ολοκαύτωμα και να μην είμαστε φορτισμένοι γιατί περασε τόοοοοοσος καιρός.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 05/05/2015 13:04:32

      Δεν υπήρχε καμιά ...συμμορία. Yπήρχε η ένδοξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά των Γερμανών και των συνεργατών τους. Πέρασε τόοοσος καιρός, που μόνο κάτι παραζαλισμένοι γέροι τρέφουν ακόμα το μίσος τους αναμασώντας τυφλοφανατικές, προσαρμοσμένες στο μένος τους ιστορίες. Το παρελθόν δεν γίνεται να μας εγκλωβίζει, ούτε να μας φορτίζει και να μας διχάζει σήμερα πια. Μας διδάσκει, μας κάνει πιο σοφούς και προχωράμε. Είναι πολύ αρρωστημένο που κάποιοι καταφεύγετε σε ανίερες συγκρίσεις, παράλογους συσχετισμούς και βολικές ετικετοκολήσεις. Άλλο το Ολοκαύτωμα όπου επιχειρήθηκε από τους Ναζί μιά εθνοκάθαρση και άλλο ο Εμφύλιος όπου αλληλοσπαράχτηκε ο Ελληνικός λαός υπό τις οδηγίες ξένων δυνάμεων. Ας ξεχωρίζετε τα βασικά, χωρίς να επιχειρείτε σκοπίμως να παραμορφώσετε τα γεγονότα με τόσο απλοϊκό και παιδαριώδη πια τρόπο !

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 14:56:17

      Η ένδοξη (πραγματικά) ελληνική αντίσταση έληξε με την ήττα των Γερμανών και την αποχώρηση τους από την Ελλάδα(ξέρετε,αυτών που οι ....μη ένδοξοι ηγέτες των συμμοριτών ήρθαν σε συμφωνία να αφήσουν τον οπλισμό πίσω για να τον στρέψουν κατά των Ελλήνων καθώς άλλο ήταν το σχέδιο τους).
      Άλλο το Ολοκαύτωμα των ναζί και άλλο το ολοκαύτωμα των συμμοριτών με τα καψίματα και τις μαζικές σφαγές αμάχων στα χωριά,το παιδομάζωμα,τις μαζικές απαγωγές αμάχων και τις δολοφονίες τους αν αρνούνταν τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" της πιο στυγνής δικτατορίας που γνώρισε ο πλανήτης (στυγνότερης ίσως και από τους ναζί).Μάλιστα.Η εθνοκάθαρση που επιχειρήθηκε στην Ελλάδα από τη συμμορία του βουνού και η μετοίκηση Βουλγάρων,Αλβανών και Γιουγκοσλάβων σύμφωνα με τις συμφωνίες του Ζαχαριάδη ήταν άλλο...Ναι απλά δεν είχαν φούρνους στο βουνό.Είχαν πηγάδες και κονσερβοκούτια οι πρόγονοι του ISIS!
      Α,και κάτι άλλο,όταν ο ΕΔΕΣ πήγαινε να πολεμήσει με τους Γερμανούς,είχε να αντιμετωπίσει διπλό μέτωπο με το ΕΑΜ του Βελουχιώτη....Μην ξεχνάτε και εσείς επιλεκτικά...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 05/05/2015 16:00:46

      Εεεεε, κουραστήκαμε πια με την επιλεκτική αναφορά της παραποιημένης κιόλας, μισής αλήθειας!

     • task avatar
      task @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 15:07:25

      χιλιάδες Έλληνες ένοιωσαν την άδολη επαναστατική αγάπη της ΟΠΛΑ των κουμουνιστοσυμοριτων, το μίσος και τα εγκλήματα ήταν τέτοια που η ISIS είναι μαθητούδια μπροστά τους, δεν έσφαζαν οι ξενοι αυτοι το έκαναν και καμάρωναν αι σιχτιρ μιλάτε ακόμα

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ task 05/05/2015 16:06:09

      O Isis είναι ιδεολογικός σας συγγενής αγαπητέ! Κι αυτός σαν εσάς, δεν ανέχεται τίποτε πέραν του Ισλάμ και του Μωάμεθ. Ό,τι δεν συμμορφώνεται, αποκεφαλίζεται. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.... Στους εμφυλίους οι αγριότητες συμβαίνουν κι απ΄τις δύο πλευρές. Μονάχα οι αδαείς, οι μωροπίστευτοι και οι φανατικοί, ενστερνίζονται και αναπαράγουν τις μισές τους αλήθειες σαν...Νόμους. Σας την ανταποδίδω την ...ευχή. Μάλλον λόγω εμφανούς ψυχικής ...έξαρσης, τη χρειάζεστε άμεσα.

     • task avatar
      task @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 18:46:00

      έχεις ξεφύγει; ποιος είναι ιδεολογικός συγγενής ποιου; εσυ έχεις μια ιδεολογική συγγένεια με τον αυριανισμό, σεις μας φλομώσατε έως τώρα για τα "κατορθώματα" των κουμουνιστοσυμοριτων εσάς πειράζει η άλλη πλευρα της αλήθειας και όταν την ακουτε κάνετε λες και σας τσίμπησε μύγα

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ task 06/05/2015 13:23:22

      Μην ανησυχείτε. Περαστικά να είναι κύριε....

  • Geros avatar
   Geros @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 10:21:54

   "των Νεοφιλελεύθερων μισανθρώπων, που προσπαθούν να μας επιβάλλουνε σήμερα τους αιμοσταγείς τους όρους κα τις ανθρωποκτόνες λογικές τους."
   Ξεχάσατε να γράψετε ότι θυσιάζουμε μικρά παιδιά σε μυστικές τελετές για να εξευμενίσουμε τους θεούς των αγορών. Δεν είσαστε σε φόρμα σήμερα .....

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Geros 04/05/2015 10:50:28

    ...Δεν χρειάζεται να κάνω ειδική αναφορά. Τα θυσιάζετε εξάλλου με ολοφάνερες διαδικασίες. Δεν ντρέπεστε καν. Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα : http://www.tanea.gr/news/greece/article/5174386/prwtathlhtria-sthn-paidikh-ftwxeia-h-ellada/

    • Geros avatar
     Geros @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 14:49:17

     Το ομολογώ, αν δεν φάω ένα παιδάκι την ημερα δεν νιώθω καλά! Χωρίς πλακα όμως, για διαβάστε το άρθρο που παραθέσατε, η καταραμένη νεοφιλελεύθερη Χιλή στον αντίποδα όσο αφορά την παιδική φτώχεια? Μέσα σε μια αριστερόστροφη λατινική Αμερική που η παιδική φτώχεια θερίζει? Περίεργα πράγματα .....

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Geros 04/05/2015 15:24:23

      Εσείς αγαπητέ προστρέξατε να ταυτιστείτε μόλις διαβάσατε για Νεοφιλελέδες. Είπατε ''εμείς''. Τι σας έφταιξα εγώ; Όσο για την προσφιλή σας στρεψοδικεία, άλλο σ΄έναν πλούσιο καπιταλιστικό κόσμο όπου τα υλικά αφθονούν αλλά τα απολαμβάνουν οι λίγοι να ανθεί η παιδική φτώχεια και άλλο στη Λατινική Αμερική που έχει τα δικά της εντελώς διαφορετικής φύσης προβλήματα. Μιλάμε για την κατάντια της τάχα ενωμένης Ε.Ε των ...εταίρων, των φίλων, των ...πνευματικά καλλιεργημένων και οικονομικά προηγμένων.

     • Geros avatar
      Geros @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 16:59:01

      Τι προσέτρεξα να ταυτιστώ αγαπητή μου? Ταυτισμένος είμαι, αν δεν το προσέξατε το avatar μου είναι ο Milton Friedman ....
      Θεωρώ τις ομαδικές απολύσεις φιλολαϊκό μέτρο, πόσο πιο λιάνα να σας το κάνω για να καταλάβετε τι πρεσβεύω?

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Geros 04/05/2015 22:55:05

      χαχαχαχα! Το τι ...πρεσβεύετε, το ξέρουμε. Όσο για το avatar σας, εγώ βλέπω μονάχα έναν γυαλάκια, καραφλό μέσα κι έξω(;) χαζογελαστό παππού..... Για ...Freekman πιο πολύ μου κάνει.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 12:44:33

   Συμφιλίωση;Με ποιούς;
   Με αυτούς που ο Τίτο δεν άφησε να τελειώσει μια και καλή το αστικό κράτος στο Γράμμο;Ποτέ! Δεν υπάρχει καμία συμφιλίωση με τους αιμοσταγείς κατσαπλιάδες δολοφόνους.Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 04/05/2015 15:28:06

    Μείνετε ...ασυμφιλίωτος κι εσείς. Δεν θα μας λείψετε. Δημοκρατία έχουμε. Μερικές εκατοντάδες ...επίμονοι οπαδοί του διχασμού, είναι ανίσχυροι κι ακίνδυνοι.

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 23:11:40

     Ούτε και εσείς θα λείψετε.Τα λείψανα του (Π)ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τον λαό να πληρώσει πολύ ακριβά την επιλογή της 25/01,θα το σκάσουν σαν κλέφτες (σύνηθες για αριστερούς) και θα δούμε μετά το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει (πρώτη) φορά αριστερά".Το κακό είναι ότι προβλέπεται να το πληρώσουμε με νέα Κύπρο με τους απόγονους των προδοτών συμμοριτών που μπλέξαμε...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 05/05/2015 11:22:57

      Kανένας δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα να τρ΄'εφεστε από εφιάλτες! Αν αυτό σας βοηθάει ν΄αντέξετε τη σκληρή πραγματικότητα που δεν σας εξυπηρετεί, κάλιο η αυτοπαραπλάνηση παρά η βαριά κατάθλιψη. Κουράγιο.

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Άλυτη Εξίσωση 05/05/2015 12:09:20

      Εφιάλτες είναι ο συρφετός που εκπροσωπείτε.
      Καλύτερα η σκληρή πραγματικότητα παρά αυτό που σας ποτίζουν και σας δίνουν να καπνίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ για να τα βλέπετε όλα ωραία.Κουράγιο και σε έσας όταν τελειώσουν τα ληγμένα γενόσημα που πίνετε και θα έχετε μπροστά σας το ντουβάρι και πίσω το αγγούρι...
      Για 751 ευρώ ξεπουλήσατε την πατρίδα (άγνωστη λέξη ε;).

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Lichnee 05/05/2015 15:07:51

      Εκπροσωπώ μονάχα τον εαυτό μου, είμαι ένθερμη αντικαπνίστρια και εφιάλτες είναι οι ιδεοληψίες που σας στοιχειώνουν. Όσο για τις τρομολάγνες σας προβλέψεις, ακόμα μιά φορά θα διαψευστούν. Όσο για τα 751 €, που είναι το ελάχιστο, όλοι οι πατριδοκάπηλοι που ροκανίζουν κρατικό (δανεικό) χρήμα, ανέκαθεν υπήρξαν ...υπεράνω των μέσων, βασικών αναγκών. Ήτανε πάντοτε όμως τζάμπα ...μάγκες, που με το αζημίωτο κι εκ του ασφαλούς, απλώς υποκρίνονταν......

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 19:12:58

   @α.ε.
   Το να περνάς ανάλαφρα δήθεν, σαν αύρα που χαϊδεύει τα μαλλιά, πάνω από πολύ σοβαρά ιστορικά και πολιτικά ζητήματα και τις επιπτώσεις τους, δεν τα κάνει ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ. Δείχνει ένα από τα δυο : είτε προσωπική σου ελαφρότητα, που δεν θέλω να πιστέψω, είτε σπουδή να απασφαλίσεις, δήθεν δια "αστειοποίησης", κάτι εκρηκτικό που πραγματικά σε ενοχλεί και για το οποίο δεν έχεις ουσιώδη αντίλογο. Διάβασε τι λέει η ίδια η Αριστερά : «Εξέγερση των υποτελών τάξεων» ορίζουν τον Δεκέμβριο και τον ανταρτοπόλεμο ιστορικοί της Αριστεράς. Ο Ζαχαριάδης, ο Μάρκος, η ΟΠΛΑ, και πολλοί άλλοι που, στο όνομα της "λαϊκής επανάστασης", έκαναν απαγωγές, ληστείες και σφαγές αστών, και έχω γι' αυτά πάμπολλες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ καταθέσεις από μάρτυρες που τα έζησαν, ήταν κατσαπλιάδες και όλα τα συναφή. Το ότι οι εγκληματίες αυτοί επανήλθαν το 1974 με την ανοχή του ΚΚ και αφέθηκαν να ξαναγράψουν την ιστορία και μάλιστα να την διδάξουν σαν αλήθεια σε νεαρά παιδιά που δεν είχαν ζήσει τα γεγονότα, απλά δείχνει το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης του ΚΚ.
   Απατάσαι με τις συμφιλιώσεις. Όπου χύνεται εμφύλιο αίμα δεν στεγνώνει. Και επειδή γνωρίζω μύριους ΣΥΡΙΖΑίους, γι’ αυτούς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεβάνς της Βάρκιζας, δυστυχώς, πάλι γι’ αυτούς, αναίμακτη – ναι, αίμα θα ήθελαν.

   Οι ιδεολογίες εδράζονται και καταλήγουν στον ανθρώπινο παράγοντα. Γνωρίζω επίσης πολλούς «προοδευτικούς», σε όλη τη γκάμα, από αριστερά του Κέντρου μέχρι αναρχοαριστεριστές.
   Το 10% είναι καλοί άνθρωποι, παραπλανημένοι αστοί που από εσωτερική ευαισθησία νόμιζαν ότι η υιοθέτηση και η εφαρμογή αυτών των ιδεών θα κάνει τον κόσμο καλύτερο. Πολλοί, βέβαια, όψιμα βλέπουν την αλήθεια αλλά έχουν εκτεθεί 10ετίες σαν «αριστεροί», έχουν ζήσει σε αυτόν τον κοινωνικό περίγυρο, αν άλλαζαν δημόσια απόψεις θα απομονώνονταν κοινωνικά.
   Το 90% είναι μειονεκτικοί, συμπλεγματικοί, καθαρματίδια, ανίκανοι, που μισούν κάθε νοικοκύρη και έκαναν την ανημπόρια τους ιδεολογία. Σοσιαλισμός είναι το πλιάτσικο της περιουσίας άλλων από ανίκανους να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν.

   Αν λοιπόν ζεις από τις ιδέες που εδώ υπερασπίζεσαι, αν βιοπορίζεσαι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατανοητό. Αν (θεωρείς ότι) τις πιστεύεις, όντας παραπλανημένη από περισσή ευαισθησία, θα ήταν χρήσιμη μια επανεξέταση τους.

   Εν κατακλείδι, εκτός από την περίπτωση όπου κάποιος σε καθιστά με τη βία δουλοπάροικο, η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ελεύθερη. Κανένας δεν επιβάλει σε κανέναν να είναι «μισθωτός σκλάβος» στο «Κεφάλαιο» (όχι ότι αυτό ιστορικά δεν βαρύνεται με εγκλήματα), ώστε να κάνεις περιεχόμενο ζωής την πάλη κατά του Κεφαλαίου. Άνοιξε δική σου δουλειά. Γίνε Χάρε Κρίσνα.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 04/05/2015 23:54:07

    @ Προφήτης Αγαπητέ Προφήτη. 1) Τα πολύ σοβαρά ιστορικά και πολιτικά ζητήματα, τα εξετάζουμε, βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και πορευόμαστε ψύχραιμοι και ‘’οπλισμένοι’’, απαλλαγμένοι από φορτίσεις, συναισθηματικές εξάρσεις και ψευδαισθήσεις σχετικά με τη δύναμη του παρελθόντος να προδιαγράψει το παρόν και το μέλλον μας. Η Ιστορία είναι γνώση και συνειδητοποίηση. Δεν αποτελεί …χρήσιμη αφορμή για αναμόχλευση μίσους και πάθους που μας καθιστά σαν έθνος θολωμένους, αδύναμους και διαιρεμένους. Η ….αστειοποίηση που συνειδητά επιλέγω, έχει να κάνει με την απέλπιδα προσπάθεια που διακρίνω στα λόγια σας, να ταρακουνηθούν, να τρίξουν μέσα στις ντουλάπες πάσει θυσία οι σκελετοί, μήπως τρομοκρατήσουνε κι εξαγριώσουνε τα αφελή κι επιρρεπή στον στείρο… πετροπόλεμο παιδιά, ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της προπαγάνδας μας. 2) Ανάλογης αβροφροσύνης πράξεις με αυτές που αναφέρετε, έχουνε πάμπολλες να διηγηθούν και οι εξ απεναντίας των προσφιλών σας ευρισκόμενοι. Έτσι είναι οι εμφύλιοι. Αγριότητες, εκατέρωθεν. 3) Οι όποιοι ακραίοι Συριζαίοι αγαπητέ, αυτοί του 3%, είναι πολύ μακρινό παρελθόν. Ας αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα. Τον Σύριζα στηρίζει σήμερα ένα 36%, που δεν έχει σχέση καμία ούτε με τις ρεβάνς που αναφέρετε, ούτε με τα …αίματα που δεν..στεγνώνουν! ΄ΕΛΕΟΣ πια, μ΄αυτή την εμμονή στη νοσηρή παρελθοντολογία. Στο 2015 ζούμε κι έχουμε άλλα, σοβαρότερα προβλήματα από την αναμάσηση των ολέθριων λαθών των προγόνων μας. 4) Όποιος πιστεύει αντίθετα πράγματα από αυτά που υποστηρίζουν οι Δεξιοί αγαπητέ, δεν είναι …παραπλανημένος. Είναι απλούστατα, ένας διαφορετικά σκεπτόμενος άνθρωπος. Παραδεχτείτε την πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο μία η αλήθεια, η δική σας, ούτε είσαστε παιδαγωγός που προσπαθεί με τη διδασκαλεία του να συμμορφώσει τους παραστρατημένους. :-) Τα περί ''μειονεκτικών, συμπλεγματικών, καθαρματιδίων, ανίκανων που μισούν κάθε νοικοκύρη κ.λ.π'' τα προσπερνώ, γιατί κάλλιστα θα μπορούσαν να σας τα αντιγυρίσουν οι οχτροί σας, αλλά τότε πια θα μιλούσαμε γι αμφίπλευρο …Κατινισμό. Πολύ αστεία όλα ετούτα, πραγματικά.... 5) Ζω με τις ιδέες μου και εργάζομαι στον γαμάτο Ιδ.Τομέα των πετσοκομένων αμοιβών, όταν και αν αυτές καταβάλλονται. Στην άγρια εργασιακή ζούγκλα που φρόντισαν οι ομοϊδεάτες σας να μας προσφέρουν, στο όνομα της …ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν την έχετε ακουστά αλήθεια την εικόνα που σας περιγράφω; 6) Εν κατακλείδι, με τη βία σε καθιστούν δουλοπάροικο οι θεσπίσαντες κατώτατο μισθό τα 500 €, οι επιτρέποντες την ανασφάλιστη εργασία, οι καταργήσαντες τις συλλογικές συμβάσεις. Όσο για τη …δική σου τάχα τη δουλειά, όμορφο ακούγεται σαν ανέκδοτο. Γύρω μας χιλιάδες ανόητοι Ελ.Επαγγελματίες (που τόλμησαν το επιχειρείν αντί να γλείψουνε και να διοριστούν), πνίγονται στα χρέη, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, πόσο μάλλον στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, βάζουν λουκέτο, καταστρέφονται. Είπαμε. Δεν υπάρχουν …παραπλανημένοι. Υπάρχουν μόνο διαφορετικές οπτικές, ευαισθησίες, ιδεολογίες και τέλος πάντων, ο καθένας επιλέγει σε ποια πλευρά του ταιριάζει να στέκεται, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. Απ΄όποια όμως πλευρά κι αν την κοιτάμε την πραγματικότητα, καλό θα είναι να φωταγωγούμε εκείνα που μπορούν να μας ενώσουν και να λειαίνουμε τα σημεία τριβής. Οι λαοί που πορεύονται με σημαία την εγωπάθεια, με αφήγημα το μίσος και τον αυταρχισμό, πορεύονται προς την αυτοκαταστροφή τους. Καλή σας νύχτα Προφήτη.

  • Ποντομέδων avatar
   Ποντομέδων @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 20:35:05

   ".......Η Εθνική συμφιλίωση έχει επιτευχθεί διά παντός στις ψυχές και στο νου της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και πλέον το μόνο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε, η νίκη που χρωστάμε στους ερχόμενους Έλληνες, είναι η σύμπνοια, η ομοψυχία και η συστρατευμένη χωρίς περισπασμούς περήφανη πορεία μας προς την Εθνική, οικονομική, κοινωνική και διανοητική ανάκαμψη. Άμεσα. Αχ Προφήτη μου, ελάτε στην πραγματικότητα!! Χάνουμε κι άλλο πολύτιμο χρόνο...."

   Αν κάποιος έχει το κουράγιο να κάνει μια επιστημονική έρευνα στα άρθρα, τουλάχιστον του Antinews, αμφιβάλλω αν θα βρει κάποιο κείμενο, που μέσα σε τόσες γραμμές, να καταφέρνει να περικλείσει τόση αφέλεια, τόση υποκρισία, τόση εκκωφαντική ουτοπία, τόση αποχαύνωση, και - συγγνώμην γι 'αυτό - τόση βλακώδη δοκησισοφία !!!!

   Σας ενόχλησε που ο Προφήτης, ( επιτέλους ένας ακομπλεξάριστος μαχητής της Αριστερής απάτης και μπράβο του), που ενώ υπήρξε η ηττημένη του εμφυλίου, κυβερνάει την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες - φαντάσου να ήταν η νικήτρια- ) σας είπε μερικές εναργέστατες και διαυγέστατες αλήθειες !
   Μου θυμίζετε κάτι σαν μια σύρραξη μέσα στο τερέν, όπου οι αλήτες, οι βέβηλοι, οι ανέντιμοι, οι αδίστακτοι, που είχαν εκείνη την ώρα την πλειοψηφία, αφού έσπασαν στο ξύλο τους αντιπάλους τους, γυρίζουν στο τέλος και τους λένε : " Ρε παιδιά, γιατί να τσακωνόμαστε, εγώ λέω να συμφιλιωθούμε " !
   Είναι ανίσωση αυτό, κυρία εξίσωση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Μακάρι να μπορούσες, αν σου επέτρεπε η πολιτική σου τύφλα, για την οποία κατηγορείς τους άλλους, να το κατανοήσεις !
   Ευχαριστώ.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Ποντομέδων 06/05/2015 13:25:01

    :-) Μα γιατί με κολακεύετε τώρα, φίλτατε παρωπιδοφόρε ΤυφλοΜέδωνα; Σας διαφεύγει όμως και μία καταραμένη, μικρή (και ασήμαντη μάλλον για την περιορισμένη σας αντίληψη)...λεπτομέρεια, αγαπητέ, φανατικέ, εθελότυφλε, κολοκυθολόγε μου. Ζούμε σε καθεστώς Δημοκρατίας (δεν θα καταφέρετε ποτέ να το καταλύσετε), όπου συμβαίνει να κυβερνά η εκάστοτε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, η οποία διαμορφώνεται μέσω των Συνταγματικά προβλεπόμενων εκλογικών διαδικασιών. Οι προσφιλείς σας …αρχαίες μέθοδοι σύγκρουσης μέσω εισαγόμενων πειραματικών ναπάλμ, κονσερβοκουτιών, αποκεφαλισμών και αιμοσταγών συμπλοκών, ΠΑΡΗΛΘΟΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Όσο παράφωνα και να κρώζετε, μόνο στις μουχλιασμένες φαντασιώσεις σας θα τις ξαναζείτε, όταν θ΄αναπολείτε το …λαμπρό σας παρελθόν, με τη μαγκουρίτσα και τις παντοφλίτσες σας, πλάϊ στο τζάκι. Να σας το φρεσκάρω για να το εμπεδώσετε λοιπόν : Είσαστε θλιβερή μειοψηφία οι μαύροι παρελθοντολάγνοι. Η Εθνική συμφιλίωση έχει επιτευχθεί διά παντός στις ψυχές και στο νου της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και πλέον το μόνο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε, η νίκη που χρωστάμε στους ερχόμενους Έλληνες, είναι η σύμπνοια, η ομοψυχία και η συστρατευμένη χωρίς περισπασμούς περήφανη πορεία μας προς την Εθνική, οικονομική, κοινωνική και διανοητική ανάκαμψη. Εσείς, μείνετε αποκλεισμένοι στο περιθώριο, να τραβάτε τα μαλλιά σας και να σκούζετε. Όσο για τις παρακμιακές, ξεφτισμένες αρλούμπες σας περί παρελθόντων τάχα…νικητών και τάχα νικημένων, μονάχα σαν αυτοπαρηγοριά και αυτοαποχαύνωση μπορείτε ελεύθερα να τις αναμασάτε, εάν κι εφόσον αυτό, σας καλμάρει. Ελάτε στην πραγματικότητα. Δεν συγκινούν παρά ελάχιστους πια, οι σκωροφαγωμένες σας εμπάθειες και τα μουχλιασμένα σας μίση. Σας έχει προσπεράσει για πάντα η ζωή κύριοι. Ανήκετε στο παρελθόν. Με αμέριστη κατανόηση και συμπάθεια…..

    • Ποντομέδων avatar
     Ποντομέδων @ Άλυτη Εξίσωση 06/05/2015 18:41:16

     Σχετικά με τις αποστροφές του λόγου σας περί :
     1- " .... και ασήμαντη μάλλον για την περιορισμένη σας αντίληψη)...λεπτομέρεια, αγαπητέ, φανατικέ, εθελότυφλε, κολοκυθολόγε μου". 2. "Όσο παράφωνα και να κρώζετε, μόνο στις μουχλιασμένες φαντασιώσεις σας" 3. "Εσείς, μείνετε αποκλεισμένοι στο περιθώριο, να τραβάτε τα μαλλιά σας και να σκούζετε". 4. " Όσο για τις παρακμιακές, ξεφτισμένες αρλούμπες σας" 5. "οι σκωροφαγωμένες σας εμπάθειες και τα μουχλιασμένα σας μίση. Σας έχει προσπεράσει για πάντα η ζωή κύριοι. Ανήκετε στο παρελθόν".
     (Σας θυμίζω μόνο ένα από τα στοιχεία που σας γελοιοποιούν " : Ραντεβού στα γουναράδικα " )
     : σας τις επιστρέφω ευγενώς μετά τινων δύο δώρων :
     1. μιας ανθοδέσμης με Μαγιάτικα τριαντάφυλλα και 2. ενός καθρέπτη ! Σταθείτε μπροστά του, παρακαλώ και επαναλάβατε αυτά - τουλάχιστον - τα πέντε σημεία .
     Πιστέψτε με, θα έχετε κάνει κάτι- ίσως το πιο χρήσιμο- στον ρυπαρό εαυτούλη σας, έστω και για πρώτη φορά στην άσοφη, ασύνετη, εγωπαθητική, δοκησίσοφη, βορβορώδη, γλώσσαλγη, φλύαρη και ματαιόδοξη ζωούλα σας !!!!!!!!!!!!!!! Υ.Γ. : Για να είστε τόσο γλώσσαλγος, τόσο φλύαρος, τόσο εργώδης, τόσο πολυγραφότατος περί των παθών σας, δεν ερμηνεύεται , παρά, να είστε, ή συνταξιούχος (σεβαστόν), ή ανάπηρος, ή κηφήνας !!!!
     Ελπίζω να ισχύει το πρώτο .
     Λυπούμαι , που δεν έχω την ίδια ευχέρεια χρόνου, γιατί τότε ,
     θα μετάνιωνες την ώρα που γεννήθηκες, θρασύτατε, Κουμμουνολάγνε τάχα- συμφιλιωτά !!!!!!!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ποντομέδων 06/05/2015 22:08:34

      Πηγαίνετε να διαβάσετε λίγη Ιστορία κύριε τυφλοΜέδωνα (όχι αυτήν την κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ιδεοληψιών σας), για να μάθετε τι εννοούσε ο Άρης όταν έλεγε στα παλληκάρια του ραντεβού στα γουναράδικα. Κι επειδή είστε εκτός των άλλων επιπόλαιος και τεμπέλης, για να μη λέτε ανοησίες (όπως ο κ. Διαμαντόπουλος που ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ αυτών που έλεγε) κι εκτίθεστε, ιδού : '' Η αγαπημένη φράση του Άρη Βελουχιώτη, τα παραμύθια και ο χαιρετισμός H συγκεκριμένη φράση «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», ήταν μια από τις αγαπημένες λαϊκές ρήσεις του Άρη Βελουχιώτη.
      Τα άγρια μικρά γουνοφόρα ζώα, όπως το τσακάλι και η αλεπού, αποτελούσαν ιδιαίτερο στόχο των κυνηγών και των αγροτών, τόσο για τις ζημιές που προκαλούσαν στα οικόσιτα ζώα, όσο και για το πολύτιμο της γούνας τους.
      Οι άνθρωποι της υπαίθρου λοιπόν, στις ιστορίες και στα παραμύθια τους, τοποθετούσαν αυτά τα λόγια στο στόμα της πονηρής αλεπούς.
      Η τελευταία, βγαίνοντας κάθε βράδυ για κυνήγι και μην γνωρίζοντας αν θα την γλιτώσει από τα τουφέκια, τα σκυλιά, τα δολώματα και τις παγίδες των ανθρώπων, απευθυνόταν στα αλεπουδάκια της και στις άλλες αλεπούδες με τον χαιρετισμό: «καλήν αντάμωση στα γουναράδικα».
      Εκεί δηλαδή, που ήταν πιθανόν να βρεθεί σκοτωμένη, κρεμασμένη ανάποδα και γδαρμένη. Αυτόν τον χαιρετισμό συνήθιζε να απευθύνει ο Βελουχιώτης στους αντάρτες του, αναγνωρίζοντας τους καθημερινούς κινδύνους που διέτρεχαν οι τελευταίοι.'' Στα υπόλοιπα άκρως αστεία και παντελώς ανερμάτιστα τα οποία έχετε την αγενή αμετροέπεια να μας καταθέτετε και τα οποία μιά χαρά φιλοτεχνούν το πορτραίτο της ταραγμένης ψυχοσύνθεσής σας, τα αφήνω ασχολίαστα, γιατί η χαζομάρα είναι άκρως βαρετή υπόθεση! Δεν ιντριγκάρει καν, όπως νομίζει ο κουτός, που τη σερβίρει συνήθως με πόζα και στόμφο, στο λιγδιασμένο ποτήρι της ανάπηρης σκέψης του! Υ.Γ : :-) Δεν είμαστε συνάδελφοι καημένε τυφλοΜέδωνα (δηλαδή συνταξιούχοι Δ.Υ). Μην προσπαθείς να ...ερμηνεύσεις, γιατί αφενός δεν έχεις τη δυνατότητα και αφετέρου, δεν διαθέτεις το ...κληρονομικό χάρισμα. Αδυνατείς και να σκεφτείς λογικά από το μίσος που σε πνίγει. Άμε τώρα λοιπόν ήσυχα ήσυχα σε κανένα ΚΑΠΗ, μίλα στους καφενέδες και στα πάρκα όπου σκοτώνεις την ώρα σου, πούλα στη φτήνια τη τζαμπαμαγκιά και τα εξυπναδίστικά σου κι άσε για άλλους τα δύσκολα. Κολλημένε παππούλη, εγώ και οι σαν εμένα, τον ελεύθερο χρόνο μας, τον δημιουργούμε. Εσείς οι τυφλοφανατίκλες ακροδεξιοί εμφυλιολάγνοι, πνίγεστε σε μιά κουταλιά νερό, χάνεστε σε φαντασιώσεις, εμμονές, καταπιεσμένα πάθη, όλο φτηνές δικαιολογίες, γελοίες ''απειλές'' και φούμαρα είσαστε... Ανήκετε στο χθες κι όσο κι αν κρώζετε, αυτό δεν αλλάζει. Άντε γειά.... :-) Κάτω να χτυπηθείς, θα σου απαντώ από εδώ και μπρος με 5-6 λέξεις, γιατί είσαι βαρετός. Μην ...παρεξηγηθείς!

     • tt avatar
      tt @ Άλυτη Εξίσωση 07/05/2015 00:19:57

      τον αναρχικό της μερσεντές το 2013 στη Βουλή εννοεί, οχι τον Βελουχιώτη, αλλα τον ντεμεκ επαναστάτη, που θυμήθηκε την "λύσσα κι ανυπακοή" μόλις έληξε η σύμβαση του με τον ΟΤΕ. Βουλευτής σας το είπε,,προχτές.

    • Ποντομέδων avatar
     Ποντομέδων @ Άλυτη Εξίσωση 06/05/2015 19:04:54

     Και επειδή διαστρέψατε αναιδώς το ψευδώνυμο, με το οποίο εκφράζομαι εδώ ( προφανώς αδυνατείτε να κατανοήσετε την ουσία του, δεν πειράζει) σας απαντώ : Κακόμοιρη άλυτη εξίσωση !
     Εδώ δεν κατάφερες να λύσεις το : ένα συν ένα = δύο , επιχειρείς να λύσεις προβλήματα που σε ξεπερνούν αναφανδόν ;;;; !!!! ;;;;;;; !!!!!!;;;;;;; Σε λυπούμαι, κακόμοιρε !!! Είσαι άξιος τη; αφροσύνης σου !

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ποντομέδων 06/05/2015 22:20:14

      Μα επειδή γνωρίζω, γι αυτό το παράλλαξα. Για να ταιριάζει με το πνεύμα σας. Τι σχέση έχετε εσείς άμοιρε και φαντασμένε κ. Κολοκυθόπουλε με αυτό που υπαινίσσεστε βαφτίζοντάς σας υπερφίαλα ; Ακούς εκεί ...Ποντομέδων!! Τυφλομέδων είναι το σωστό, σύμφωνα με τα γραφόμενά σας. χαχαχαχα! Κανείς δεν είναι αυτό που θέλει να πιστεύει οτι είναι, ούτε κι εκείνο που ...δηλώνει. Είναι αυτό που σκέπτεται κι αυτό που πράττει.Άντε τώρα κ. Κολοκυθόπουλέ μου, αφήστε τις φιλοσοφίες, θολώνει κι άλλο το μυαλουδάκι σας και δεν κάνει. Καληνύχτα.

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Άλυτη Εξίσωση 07/05/2015 14:37:13

      Όχι, λεβέντη μου, δεν παρεξηγούμαι. ( Ελπίζω το ίδιο και εσύ) . Και επειδή συνεχίζεις να ασεβείς προς το "όνομά" μου, θα σου το ανταποδώσω φιλικά, βάζοντάς σου μια εξίσωση. Αν την λύσεις, θα δεχθώ να υιοθετήσω τις απόψεις σου : - " Αθεόφοβος + άπιστος+ ανθέλληνας + ανιστόρητος+ φιλοκουμμούνι + φιλοτσίπριζα+ Μουσουλμανολάγνος + φίλο-ομοφυλλόφιλος + γλώσσαλγος + φαφλατάς + χαύνος + φιλοτρομοκράτης + μαζοχιστής + χαζοχαρούμενος + συνεργαζόμενος με ΑΝΕΛλήνιστους γενίτσαρους ( ψυχανεμίζομαι ότι μάλλον εκεί ανήκεις), =, ή > , ή < του : " άλυτη εξίσωση" ;;;;;;;;;;;;;;;;;; Υ.Γ. : Ο επιλύων, ή επιλύσων, ή επιλύσας, ή επιλελυθώς, αμειφθήσεται !!!!!!!!!!!!

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Ποντομέδων 07/05/2015 15:05:03

      Υ.Γ. 2 : Σ' αγαπώ, όχι γιατί ........."είσαι "ωραία" ,
      όχι γιατί είσαι φιλο- Αριστερο- κουμμουνάκι, 'οχι γιατί δεν τραβάς τα άκρα,
      ....αλλά, γιατί με βρίζεις με "ωραίο" τρόπο!!!!!!!!

      Έχεις τον τρόπο σου και μπράβο σου !!!! Φιλικά
      Ποντομέδων .

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ποντομέδων 07/05/2015 17:39:46

      Απλώς,ενημερωτικά: ξέρει να βρίζει και με άσχημο τρόπο,έτσι είναι ακόμη πιό ''ωραία''. Αν το επιζητήσεις και το δοκιμάσεις,θα την αγαπήσεις περισσότερο... :-) :-)

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/05/2015 18:13:31

      Φίλτατε Κυθήριε, παρ' ότι αρχικώς με μπέρδεψες λίγο, επειδή σε ξέρω πολύ καλά εδώ και χρόνια, εν τέλει σε κατανοώ απολύτως .
      Πρέπει , πάντως, να συνομολογήσουμε, ότι διαθέτει κάποιο επίπεδο !
      Αυτό με ........"παίρνει στο λαιμό της" !!!!!!!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Ποντομέδων 10/05/2015 17:46:22

      Εσείς τα θέλατε Τυφλομέδωνά μου. Εγώ στιγμή δεν σας προκάλεσα για ν' ανταλλάξουμε .....φιλοφρονήσεις!! Μάθετε να διαβάζετε τις απόψεις που δεν σας αρέσουν, χωρίς να επιτίθεστε αγενώς. Αντίο.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 10/05/2015 18:01:30

      Υ.Γ : Η ...εξίσωσή σας Tυφλωμέδωνα λυπάμαι, μα είναι για παιδάκια του Δημοτικού. Η λύση είναι απλή και μία : ΤΥΦΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ = ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ. Φιλικά :-)

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/05/2015 17:40:52

      Εσείς πάντως καημένη ΝιοβοΚυθήρια, όσο και να το ...επιζητήσετε (και στα πατώματα που πέφτετε), δεν..... Με την καμία όμως :-) DELETE. Πόρτα. Άκυρο. Τζάμπα η προσπάθεια.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 10/05/2015 19:18:21

      Αντιγόνη,γιατί έχεις τόση εμπάθεια; Ειλικρινά διαβάζω τους διαλόγους σου με τους άλλους συσχολιαστές και σε λυπάμαι.Όση μόρφωση και να έχεις,που έχεις απ' ό,τι φαίνεται,τη σπαταλάς σε ανούσιες και ανωφελείς αντιπαραθέσεις και εμπαθείς χαρακτηρισμούς.Έχεις το χάρισμα της λεξιπλασίας και της λεξιπαιγνίας,αλλά δυστυχώς μόνο για αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον των άλλων. Οι άλλοι σχολιαστές εκτός λίγων εξαιρέσεων,είναι ευγενικοί μαζί σου,όταν όμως εσύ επιτίθεσαι με χαρακτηρισμούς,κι εκείνοι θα σου απαντήσουν αλλά πάντα σε κόσμια επίπεδα,εσύ γιατί πάντα ξεφεύγεις έτσι; Όσον αφορά εμένα,δεν μ' ενοχλούν πιά οι χαρακτηρισμοί σου,τους συνήθισα, όμως με κουράζει κάθε προσπάθεια διαλόγου μαζί σου,διότι δεν έχει πιά νόημα. Πραγματικά φιλικά στα λέω αυτά,χωρίς καμμιά διάθεση περαιτέρω αντιπαραθέσεων,άλλωστε στην τελική,τί έχουμε να χωρίσουμε; Ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω... Υ.Γ.: Απλά και μόνο για να μη με μπερδεύεις με την αγαπητή και σπουδαία σχολιάστρια Νιόβη,θα σου πώ για άλλη μία και τελευταία φορά ότι είμαι Κυθήριος στην καταγωγή... Καλό απόγευμα.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/05/2015 11:24:30

      Kαημένη μου ΝιοβοΚυθήρια και όπως αλλιώς ...ντύνεσαι :-) κατά περίσταση, αναλόγως της εμμονής και της εμπάθειας που σε βασανίζει, ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ !! Τα έχουμε πεί αυτά εμείς οι δυό ΟΡΙΣΤΙΚΑ, γι αυτό μη ..σέρνεσαι άδικα. Μη μου απευθύνεσαι και μη σχολιάζεις τα σχόλιά μου προς τρίτους για να σε ...προσέξω. Μου είσαι αδιάφορη. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές να παρακαλάς… . :-) DELETE. Πόρτα. Άκυρο. Πάρτο απόφαση και μη γίνεσαι άλλο νούμερο πια ! Καλά μπάνια και περαστικά.

  • PayneK avatar
   PayneK @ Άλυτη Εξίσωση 04/05/2015 22:36:40

   Αυτα τα γλυκανάλατα που τάχα μου επικαλείστε, περι κάποιας "ξαφνικής" ομοψυχίας και χύνετε και τα δάκρυα σας όποτε βέβαια σας συμφέρει, αφήστε τα καλυτερα! Η μάλλον πέστε τα σε άλλους, σε ψηφοφόρους της δραχμής, στους χαιδεμένους πελάτες του κρατικοδίαιτου τέρατος που δημιουργήθηκε καθόλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης κι απο επιλογή διατηρείται ανέπαφο και εσχάτως πέστε τα και στους συνοδοιπόρους "ψεκασμένους" που δεθηκαν στο άρμα της εξουσίας. Όπου μπορείτε να βρείτε λίγη κατανόηση και στοργή για τις μπατιριμένες απόψεις σας να τα λέτε λοιπόν..Για να μην χάνετΕ και άλλο πολύτιμο χρόνο όπως πολύ σωστά αναφέρετε, όσο πιο γρήγορα στον γκρεμό τόσο καλύτερα. Πάντως η πραγματικότητα θα είναι μια, όσες φορες και να επαναλάβετε το πείραμα της περήφανης πτώσης..φιλικά.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ PayneK 05/05/2015 11:48:40

    Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να σας ...πείσω αγαπητέ. Καταθέτω απλά την άποψή μου. Η ομοψυχία δεν είναι γλυκανάλατη ευχή, είναι επιβεβλημένη εκ των συνθηκών αναγκαιότητα. Και όχι, δεν θα την συμμεριστεί ποτέ κανείς ταμπουρωμένος πίσω από την κομματική και προσωπική του μικροσυμφεροντολογία. Αυτός, ο εκ συμφέροντος οπαδός, διαθέτει μόνο πόνο και τυφλή οργή για τα χαμένα προνόμια, που πιθανά του στέρησαν οι ...ανταγωνιστές του αντίπαλου στρατοπέδου. Εύχεται ολόψυχα λοιπόν την καταστροφή, ώστε να ...εκδικηθεί τους ...ανάξιους που τον εκτόπισαν και τάραξαν τη βολική του ραστώνη. Η πλειοψηφία των ''ανένταχτων'' όμως, που εδώ και πέντε χρόνια πληρώνει πανάκριβα τις μνημονιακές επιλογές, δεν ανήκει ούτε χωράει, ούτε ευνοείται από τις πρακτικές που συνηθίζονται στα κομματικά σας στρατόπεδα. Δεν αναγνωρίζει διαχωριστικά, δεν αφομοιώνει τον κοινωνικό ατυτοματισμό, δεν τρέφεται με αναδρομές και απωθημένα. Θα πορευτούμε όρθιοι λοιπόν κι ενωμένοι προς το αύριο, με όσους παλεύουν χωρίς να μεμψιμοιρούν, χωρίς να δειλιάζουν και δίχως να καταριούνται. Οτιδήποτε άλλο, θα είναι ατιμωτική συνθηκολόγηση με την εθελοδουλεία.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/05/2015 10:05:37

  Ο ανώτατος πολιτειακός παράγων και η δράση του το 2008. https://gravitasetconstantia.wordpress.com/2015/02/19/epistrofi-stis-rizes/ Οι μάσκες έπεσαν εκείνο το Δεκέμβρη και είναι πια πολύ δύσκολο να σηκωθούν πάλι.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 06/05/2015 09:27:45

   Τα όσα κάνατε στο Κίεβο το 2014 με το Μαϊντάν (όπου ελεύθεροι σκοπευτές σκότωναν τους δικούς τους για να τα φορτώσουν στον Γιαννούκοβιτς) τον δικαιώνουν αναφορικά με την τότε στάση του. Για την οποία, κι εγώ τον κατηγορούσα τότε, ότι και καλά ήταν παθητική. Αργότερα, κατάλαβα...

 8. Παράξενος avatar
  Παράξενος 04/05/2015 10:35:23

  Προφήτη, μπράβο ξανά για το θάρρος και την αντίληψή σου. Αν συνδέσεις την αριστερά με τον εγγενή της εθνομηδενισμό, που έχει διαλύσει την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας, θα έχεις ακόμη πιο πλήρη ερμηνεία της κατάρρευσης. Και ακόμη είμαστε στα ευχάριστα...

 9. Lichnee avatar
  Lichnee 04/05/2015 12:48:02

  Μπράβο Προφήτη! Για άλλη μια φορά η ηλεκτρονική πέννα σου βγάζει φωτιές!Μπράβο!Προσυπογράφω μέχρι τελείας.

 10. dimitris avatar
  dimitris 04/05/2015 13:44:12

  Όποιοι μπορούν να καταλάβουν κατάλαβαν... οι υπόλοιποι δυστυχώς θα καταλάβουν όταν θα είναι πολύ αργά...!!!Συγχαρητήρια για το κείμενο!!!

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2015 13:47:19

  Αγαπητέ Προφήτη,εσύ σίγουρα ξέρεις που απευθύνεσαι και τον τρόπο να τα πείς. Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα λές εις ώτα μη ακουόντων. Εδώ ο αρχηγός του πρώτου μνημονίου,εντός ολίγων ετών της λήθης μη επελθούσης,αναίσχυντα επανερχόμενος ξαναζήτησε την ψήφου του εναπομείναντος αμνήμονος ελληνικού λαού,παραμυθιάζοντάς τον ξανά και ξανά. Ένας κατ' ομολογίαν πετυχημένος Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός,δεν έχει ακόμη εμφανιστεί αυτοβούλως,παρά ακόμη μαθαίνουμε τις δια διαρροών απόψεις του και τις έμμεσα εκφραζόμενες πολιτικές του θέσεις... Αν όπως μάλιστα λές στοχεύει στην μελλοντική αρχηγία της κεντροδεξιάς,ενός εκ των παιδιών του που ακόμη βρίσκονται στο Δημοτικό;,εσύ τι λές,θα έχει μείνει πιά εκείνος ο χώρος που επιθυμεί να αναλάβουν,όρθιος; Και άν ναί,ποιοί από τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν,τον πίστεψαν και τον ακολουθούν,θα μπορούν να περιμένουν;

 12. LaM avatar
  LaM 04/05/2015 14:33:04

  Δακρυσα. Πολλά μπραβο και ευχαριστω. βαζω και εγω την υπογραφή μου διπλα αν μου επιτρέπει ο άρθρογραφος, και θυμαμαι το 2009 που εκλαψα οχι γιατι ερχοταν η Παπανδρεική λαίλαπα, αλλα για την απωλειε του ηγετη αυτου. Προεδρε, ημουν ενας απο τους λιγους εξω απο το Ζάππειο την ωρα της ηττας μας. Μην το αγνοησεις αυτο το αρθρο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ LaM 04/05/2015 19:16:21

   Φυσικά. Η προσυπογραφή του αναγνώστη είναι δικαίωση του αρθρογράφου.

 13. Παρμενίων Κορβέσης avatar
  Παρμενίων Κορβέσης 04/05/2015 14:56:10

  Απλά καταπληκτικό κείμενο που δυστυχώς όπως λένε και άλλοι < σε ώτα μη ακουόντων >.

 14. UncleStgm avatar
  UncleStgm 04/05/2015 15:46:20

  Η ΝΔ όπως την ξέραμε (1974-2014) και ο Κ. Καραμανλής Β' είναι περσινά ξινά σταφύλια, αγαπητε Προφήτη. "Χθεσινό χιόνι" το λένε στη Γερμανία. Είναι κι αυτός ένας απο τους λόγους που σταμάτησα πια να σχολιάζω. Το κομματικό σκηνικό που ξέραμε τέλειωσε. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, σύντομα και ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή τους μορφή τέλος. Μαζί τους, τέλος και η "Ελλάδα -βαθύ κράτος", η Ελλάδα της νομενκλατούρας των "ειδικών μισθολογίων" και "ειδικών ταμείων" και κυρίως, των ειδικών πελατολογίων. Όλα ήταν μαγικά, ήταν μαζικά, και προπαντός πελατειακά. Αλλά τέλειωσαν τα λεφτά. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτε για το μέλλον. Θα βγούμε απο την "εποχή των τεράτων", αλλά δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Πάντως, καλύτερα ένα φριχτό τέλος παρά αυτή η φρίκη 4 δεκαετιών χωρίς τέλος.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ UncleStgm 04/05/2015 18:52:32

   .Αγαπητέ θείε χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω. Μας έλειψες πολύ... Μεστή και συνοπτική η απάντησή σου στο παραλήρημα του Προφήτη που δεν θέλει να παραδεχτεί την αδυσώπητη αλήθεια που τόσο απλά και καθαρά περιγράφεις: "χθεσινό χιόνι"... Ο Κώστας Καραμανλής το έχει καταλάβει και παραδεχτεί έγκαιρα. Για το μέλλον ξέρουμε πως θα είναι καλύτερο απο το σήμερα, διότι ο Τσίπρας ,έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σταμάτησε τον κατήφορο και με την "έντιμη συμφωνία" που έκλεισε με τη Μέρκελ, ανοίγει το δρόμο στη νέα γενιά. Οφείλουμε, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, να είμαστε συμπαραστάτες σ' αυτή τη νέα γενιά της Νέας Ελλάδας που αναδύεται απο την τέφρα της, φροντίζοντας να παραμείνει στη θεση της η ταφόπλακα του παρελθόντος...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ UncleStgm 04/05/2015 19:42:38

   Χθεσινό χιόνι το λένε στη Γερμανία.
   Εδώ, ενίοτε ξαναπέφτει.

   Νομίζω, έχεις επηρεαστεί βαθιά από την διαβίωση στους προτεστάντες. Στους δημοσιογράφους αρέσει τρελλά κάθε θεματολογία με "τέλος εποχής". Αλλά η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα, γεγονός εξίσου καταθλιπτικό όσο και παρηγορητικό, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

   Μου έρχονται δεκάδες παραδείγματα για αντίλογο στη θέση σου.
   Αν διαβάσεις για τη δίκη του Καραϊσκάκη από τον Μαυροκορδάτο και την κατάληξή της θα νομίσεις ότι αναγνωρίζεις σημερινές φιγούρες – εκτός από την παλληκαριά του στρατηγού που πλέον δεν κυκλοφορεί γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

   Προχθές έβλεπα μια ταινία για το Σχέδιο Μάρσαλ. Μιλούσαν Αμερικανοί τεχνοκράτες που είχαν έρθει για την εφαρμογή του. Η αντίδραση από τους Έλληνες πολιτικούς στις μεταρρυθμίσεις που πρότειναν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με τη σημερινή απέναντι στην Τρόικα, οι Αμερικανοί ομολόγησαν ότι «στις μεταρρυθμίσεις ηττηθήκαμε ολοσχερώς, απλά κάναμε μερικά έργα υποδομής και ανθρωπιστικό έργο».

   Το 1963 ο Καραμανλής έφευγε, οι εχθροί του έλεγαν κυνηγημένος και με ψευδώνυμο, θεωρούμενος σίγουρα τελειωμένος πολιτικά. Μετά 11 χρόνια επέστρεφε σαν ο απόλυτος «σωτήρας».

   Το 1968 ο Γλυξμπουργκ καταδιωκόταν «από χωρίου εις χωρίον». Το 2015 κάνει διακοπές στο Πόρτο Χέλι.

   Ποτέ λοιπόν δεν ξέρεις – και δεν το εννοώ για τον νέο Καραμανλή μελλοντικά αλλά γενικά.

   Το «καλύτερα ένα φριχτό τέλος παρά αυτή η φρίκη 4 δεκαετιών χωρίς τέλος» το αρνούμαι μετά βδελυγμίας. Εύχομαι να μην είναι προσωπικές συνθήκες στη δύσκολη εποχή που σε έχουν πάρει από κάτω και ίσως και γι’ αυτό δεν έχεις διάθεση σχολιασμού.

 15. ΤΤ avatar
  ΤΤ 04/05/2015 16:45:57

  Ας παραδεχτούμε οτι ο εμφύλιος έληξε και χάσαμε. Απο το 2009 ως το 2015.
  Οι πιο οργανωμένοι, που είχαν και έλεγχο των πόλεων, νίκησαν. Τα λεει κι ο Καλύβας στο βιβλίο του για τις ενδοκρατικές συγκρούσεις. Η ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ ξεχύθηκε στους δρόμους με την ανατριχιαστικές ιαχές "λεφτά υπάρχουν", "βαρκιζα τέλος", "γερμανοτσολιάδες" και αλλα εμφυλιοπολεμικά για όσους ηταν κατα του επιδόματος άγαμης θυγατέρας, του θεμελίου της δημοκρατίας μας.
  Υπουργοί εδαρησαν (με καλή βία ομως), ανθρωποι κάηκαν ζωντανοί μαζι με τα αγέννητα μωρά τους γιατι δούλευαν, δεκάδες χιλιαδες επιχειρήσεις έκλεισαν, 1.500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι, αποκλειστικά, έμειναν άνεργοι, για να μην απολυθεί ούτε μισός επίορκος.
  Το τραγικά αστείο ηταν οι περιπτώσεις στις οποίες οι ιδέες συγκρούστηκαν με την πραγματικότητα : οι βιομήχανοι ζητούσαν έλεος, πλήρωναν το ακριβότερο βιομηχανικό ρεύμα στην Ευρώπη και δεν μπορούσαν να απολύσουν. ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ στις εθνικές αρχές του επιδόματος σάντουιτς της ΓΕΝΟΠ, τους αγνόησαν μέχρι που τα εργοστάσια άρχισαν να κλείνουν το ενα μετά το αλλο. Δεν πειράζει ομως, δεν απολύθηκαν λίγοι υπάλληλοι, απολύθηκαν όλοι μονομιάς...και το βασικότερο, δεν έπεσε η τιμή της κιλοβατώρας, υπέρ ΓΕΝΟΠ και ΑΠΕ.
  Ποιοι ειναι λοιπόν οι θύτες και ποιοι τα θύματα; Ποιοι ειναι στην Μακρόνησο της ανεργίας και ποιοι στην στοργική αγκαλιά του κράτους και παρακράτους της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ;
  Ειναι ξεκάθαρο ποιοι ειναι οι Χιτες, γι αυτό και ο Φωτοπουλος πολεμάει τόσο σκληρά για να μην κοπεί ούτε ένα επίδομα πλύσης χειρών, ούτε μια σύνταξη στα 45, κι οι εκτός ΔΕΚΟ ας ψοφήσουν όλοι : αν χάσει τον αυτον πόλεμο τον περιμένει το ειδικό δικαστήριο δοσιλογων. Αν κερδίσει, θα βγει και βουλευτής το 1953.
  Κι ομως, με απίστευτο οργουελικό θράσος, ονομάζουν το άσπρο μαύρο, τους προνομιούχους θύματα, Τους άνεργους φοροφυγάδες, τους πολιτικούς πρόσφυγες (αυτούς που αναζήτησαν δουλειά στον πρωτο κοσμο) προδότες, τους πολυτελώς σιτιζόμενους απο τα δάνεια των ξένων (μέχρι κι επίδομα φραπέ παίρνουν στην ΓΕΝΟΠ) πένητες, τους 800.000 άχρηστους που ρημάζουν την χώρα τους ονομάζουν θύματα, τους παράνομους αλλοδαπούς τους ονομάζουν μετανάστες, τους τραφικερ και τα όργανα του Ερντογαν, φιλάνθρωπους...
  Μονο που ο αγώνας τους δεν ειναι μονο κατα των μη κομμουνιστών, πλέον ο πόλεμος ειναι κατα της πραγματικότητας της ίδιας.
  Εν έτει 2015 βγάλανε κυβερνηση κομμουνιστές με σφυροδρέπανα, ανθρώπους που κατάργησαν τα συνορα (ακομα κι ο Πανουσης έφριξε) και φτιάχνουν ΚΡΑΤΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ, πιστεύουν δε οτι επειδη βγήκαν στις εκλογές πρέπει να τους ταΐζουν οι αλλοι.
  Σαν τον αστικό μύθο του ενωματαρχη της χωροφυλακής που απαγόρευσε στην περιφέρεια του την πάλη των τάξεων και τους σεισμούς.
  Μονο που 40 τέτοιοι ενωματαρχες ειναι πια η κυβερνηση μας και θεωρούν οτι ο νόμος της βαρύτητας ειναι νόμος του Ελλαδιστάν και θα περάσουν μια τροπολογία να τον αλλάξουν...
  Τα πράγματα λοιπόν ειναι πια δαρβινικά, λαοι χωρισμένοι απο την πραγματικότητα πεθαίνουν και εξαφανίζονται, συνήθως μεσα σε τραγωδίες και κλάματα.
  Ζούμε στο 1438, όταν ο σοφός λαός της Πόλης, μετά την συμφωνία της Φλωρεντίας-Φερραρας, φώναζε στον Πατριάρχη "ανάξιος" και στον αυτοκράτορα "Φραγκος γεγονες".
  Επέλεξε ο ελληνας, κάλιο 200.000 Σομαλοί τον χρόνο και τζιχάντ, παρά φακιόλι ευρωπαϊκό. Οπως και τότε. Καλή Συρία.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΤΤ 04/05/2015 19:53:32

   Σπαρακτικός.
   Ελπίζω να διαψευσθεί η απαισιόδοξη ευχή αλλά τα ίδια μου έρχονται στον νου

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ ΤΤ 04/05/2015 20:14:20

   "Κι ομως, με απίστευτο οργουελικό θράσος, ονομάζουν το άσπρο μαύρο, τους προνομιούχους θύματα, Τους άνεργους φοροφυγάδες, τους πολιτικούς πρόσφυγες (αυτούς που αναζήτησαν δουλειά στον πρωτο κοσμο) προδότες, τους πολυτελώς σιτιζόμενους απο τα δάνεια των ξένων (μέχρι κι επίδομα φραπέ παίρνουν στην ΓΕΝΟΠ) πένητες, τους 800.000 άχρηστους που ρημάζουν την χώρα τους ονομάζουν θύματα, τους παράνομους αλλοδαπούς τους ονομάζουν μετανάστες, τους τραφικερ και τα όργανα του Ερντογαν, φιλάνθρωπους..." Πέστα χρυσόστομε! Δυόμισυ χρόνια τα φωνάζαμε αυτά στον Σαμαρά, που τα έκανε όπως ακριβώς τα λες, και η απάντησή του ήταν εκτός από το 26% απο το πρώτο Ευρώ και τα άλλα χαράτσια, να μας κλείσει και να μας πετάξει στην ανεργία για να παίρνουν 25.000 το μήνα!!! οι Παπουτσήδες και οι Τίνες . Ούτε τώρα κατάλαβε γιατί ψηφίσαμε κομμουνιστές, ΑΝΕΛ και ΧΑ. Μας θεωρούσε "αναλώσιμους" και "δεδομένα πρόβατα" βλέπεις...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 19:54:53

    "Δυόμισυ χρόνια τα φωνάζαμε αυτά στον Σαμαρά..." Αν δεν κατάλαβες ακόμη ότι συγκυβερνούσε αναγκαστικά λόγω των ψηφοφόρων του Καμμένου και της ΧΑ με Μπένι και κυρ-Φώτη που πήγε να ρίξει την κυβέρνηση για την ΕΡΤ τι να πω...

    • οδυσσεύς Κ. avatar
     οδυσσεύς Κ. @ Γεώργιος Τ. 06/05/2015 19:41:32

     Kαι ο Τσίπρας συγκυβερνά με τους Δεξιούς, τέως Νεοδημοκράτες, που δεν υπέγραψαν το μνημόνιο. Μήν το ξεχνάς, δεν έχει 151 .Όποτε θέλει ο Καμμένος τον ρίχνει.

 16. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 04/05/2015 16:47:09

  Προφήτη, ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών. Εύγε. Μια παρατήρηση: εκτός από τους ιδεολογικούς λόγους, που μοναδικά αναλύεις, οι οποίοι επιβάλλουν σε όλους (πόσο μάλλον στον ΚΚ) την δριμεία αντιπολίτευση στο μόρφωμα αριστεριστών/εθνομηδενιστών υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Ολιγώτερο πολιτικός. Θα τον ονομάζα απλά ανθρώπινο. Η αξιοπρέπεια. Είναι βαθειά αναξιοπρεπής η στήριξη από τον οιονδήποτε στον Τσίπρα. Τον άνθρωπο που αν και πρωθυπουργός της Πατρίδας δεν ντράπηκε να διορίσει τον ξάδερφό του (Γεώργιο Τσίπρα). Τον άνθρωπο που δεν ντράπηκε αφού "κατήγγειλε" το Μνημόνιο να ορίσει την ΓΑΠική βουλευτή Παναρίτη διαπραγματεύτρια, την Lazard σύμβουλο, την υπουργό Οικονομίας και Εργασίας του Μνημονίου Κατσέλη στην Εθνική και να δώσει το σήμα για διορισμούς συζύγων , ανιψιών κλπ συριζαίων σε όλο τον κρατικό μηχανισμό. Η πολιτική ξετσιπωσιά φάνηκε με το καλημέρα. Με τις αναπαλαιώσεις σαπακίων στην αεροπορία, με τους Κατρούγκαλους, με το όνειδος της αβάντας στους τραμπούκους αναρχοφασίζοντες, με τις επισκέψεις βουλευτών του μορφώματος στον (πισώπλατα πυροβολούντα) δολοφόνο Κουφοντίνα, με τις διαπραγματεύσεις με Ξηρό, με το όνειδος Μπαλτά στην Παιδεία κοκ. Τον Τσίπρα δεν τον ενοχλούν τα παραπάνω. Το 4% των κλασικών συριζαίων δεν τους ενοχλούν, τα επικροτούν. Το 30% των παλαιοπασόκων ανδρεοπαπανδρεικών δεν τα επικροτούν, απλά αδιαφορούν. Ενδιαφέρονται για αυτό που ενδιαφέρονταν πάντα. Την παρασιτική μάσα(διορισμός, φοροαπαλλαγή, πλασματικό εφάπαξ, πρόωρη συνταξιοδότηση και οτιδήποτε για να ικανοποιήσουν το μοναδικό τους ιδανικό: την κοιλιά τους, ιδανικά δε εις βάρος της κοινωνίας και με δανεικά). Αναξιοπρεπής ηγεσία , αναξιοπρεπείς ψηφοφόροι. Οι κλασικοί αριστεριστές, ενδυναμωμένοι με τους τερμίτες που το 09 ψήφιζαν ΓΑΠ γιατί ήθελαν εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...αυξήσεις. Να ντρέπεσαι που υπάρχουν, δηλαδή. Σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, του ασκεριού τερμιτών που οδηγεί ένας δημαγωγός της κακιάς ώρας δεν μπορεί κανένας να δείξει ανοχή, πόσο μάλλον ένας Κώστας Καραμανλής , που παρά τα λάθη του κυβέρνησε με αξιοπρέπεια. Και κυρίως έπεσε με αξιοπρέπεια, όταν ο όχλος των παλαιοπασόκων που τώρα ντύθηκαν συριζαίοι, του έριχναν τάχα το ανάθεμα κρύβοντας πως ακολουθούν έναν ολετήρα ( ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν την καταστροφή που θα έφερνε) για αυτό που πάντα τους καθοδηγούσε, αυτό που πάντα αποτελούσε ιδανικό τους: τις αυξήσεις με δανεικά, που μελλοντικά κορόιδα θα πλήρωναν. Η αξιοπρέπεια λοιπόν επιβάλλει να μην πιάνει στο στόμα του τον Καραμανλή -και δη από την εκπομπή του συνεργάτη του Κουρή- ο ....αναξιοπρεπής ξάδερφος του διορισμένου από το παράθυρο Γιώργου Τσίπρα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κώστας ΜΠ 04/05/2015 19:51:02

   Αξιοπρέπεια; Ποιος την έχασε για να τη βρουν οι τύποι που 35 χρόνια πέρασαν και περνούν ζωη χαρισάμενη από τα δανεικά που χρεώνονται στο Δημόσιο Ταμείο και καλούνται να αποπληρώσουν οι υπόλοιποι;

   Το πρώτο καθήκον κάθε απολυταρχικού καθεστώτος είναι να διαστρέψει την έννοια των λέξεων. Έτσι τώρα "αξιοπρέπεια" σημαίνει "συνεχίστε να μάς δίνετε λεφτά χωρίς προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε να περνάμε (οι καθεστωτικοί) καλά".

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Προφήτης 04/05/2015 20:05:05

    Μην υπερβάλλεις τώρα αγαπητέ Προφήτη. Εντάξει, και οι παπάδες 60 χρόνια τώρα περνούν ζωή χαρισάμενη, χωρίς να παράγουν ΤΙΠΟΤΕ, από τα δανεικά που χρεώνονται στο Δημόσιο Ταμείο και καλούνται να αποπληρώσουν οι υπόλοιποι. Ξέρεις κανένα κράτος και δή μέσα στα 50 πλουσιώτερα που οι Δ.Υ. να σκάβουν για να ζήσουν? Αν το χρέος το "έτρωγαν" έστω και το μισό, οι Δ.Υ., το Μέσο Κατά Κεφαλήν Εισόδημά μας θα ήταν ψηλότερο απο της Γαλλίας τουλάχιστο.Δεν θα ήμασταν μόνιμα οι φτωχότεροι των 15 της Ε.Ζ. Και δεν θα είχαν οι Έλληνες νταβατζήδες πάνω απο 500 δις στο εξωτερικό...

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ οδυσσεύς Κ. 04/05/2015 21:20:17

     Οι παπάδες παραχώρησαν εκκλησιαστική περιουσία τη δεκαετία του ΄50 για να μπουν στο κρατικό μισθολόγιο. Και η κάλυψη των πνευματικών αναγκών του λαού είναι σημαντική. Ο Χαριτόπουλος, ο βιογράφος του Άρη Βελουχιώτη όχι κάνας δεξιός, επισημαίνει την μεγάλη σημασία της θρησκείας ως "απαραίτητης λαϊκής φιλοσοφίας" χωρίς την οποία οι άνθρωποι θα έχαναν την ηθική τους στήριξη.

     Και οι παπάδες είναι αρνάκια μπροστά στο ιερατείο των κομμουνιστικών κομμάτων, που έχει ίδια αλλά πολύ πιο σκληρήή δομή.
     Αρχιεπίσκοπος- Γ.Γ της Κ.Ε.
     Ιερά Σύνοδος - Κεντρική Επιτροπή
     Μόνο που οι κομμουνιστές για τη "θρησκεία" τους έσφαξαν εκατομμύρια, εδώ και παγκόσμια. Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, δεν μιλώ για την Καθολική, όχι.

     Δεν γίνεσαι "προοδευτικός" χτυπώντας τους παπάδες. Τα ρετάλια αυτά απλά θέλουν να υποκαταστήσουν τους ιερείς στην πνευματική ηγεσία της κοινωνίας.
     Και, απόψε, το ιερατείο σου κατάργησε την "Διαύγεια".

     Το παραμύθι "τα έφαγαν (μόνο) οι νταβατζήδες" (που κι αυτοί αριστεροί είναι οι πιο πολλοί) αλλού.
     300.000 σημερινοί άχρηστοι ΔΥ πλέον τουλάχιστον 200.000 σημερινοί συνταξιούχοι που κάθονταν και όταν υποτίθεται δούλευαν, 500.000 άνθρωποι που τζάμπα πληρώνονται επί 30,40,50 συνολικά χρόνια από το Δημόσιο. Μαζί με το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Κάνε τους πολλαπλασιασμούς.
     Βγαίνουν πάνω από 250 δις.

     Το 1980 το Δημόσιο απασχολούσε κάπου 250.000. Το 2010, όταν απογράφηκαν, ενώ είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί, πρόωρα κυρίως, κάτι δεκάδες χιλιάδες, βρέθηκαν 620.000, ΧΩΡΙΣ τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς του Δ.Τ., ενώ δεκάδες ΟΤΑ δεν έστειλαν στοιχεία. Σύνολο, κατ' εκτίμηση, κάπου 800.000.

     • in medias res avatar
      in medias res @ Προφήτης 04/05/2015 21:45:59

      Ακόμα πιο πριν (από τον "Αρχιεπίσκοπο" -Γ.Γ. και την Ι.Σ.-Κ.Ε.), υπάρχει η "Αγία Τριάς". Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν ...

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Προφήτης 04/05/2015 22:15:05

      Γιατί, οι δάσκαλοι, οι αστυνόμοι, οι ταχυδρομικοί, οι εναερίτες της ΔΕΗ, οι πυροσβέστες, οι καθηγητές, οι οδηγοί και οι τεχνίτες των δημοδίων μέσων μεταφοράς και εν γένει η συντριπτική πλειοψηφία των Δ.Υ. δεν εχουν μεγάλη σημασία για την Πατρίδα όπως και οι παπάδες, αν και δεν σκάβουν? Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι οι 300+200=500.000 "άχρηστοι" που λες έπρεπε ήδη στα 2,5 χρόνια του Σαμαρά να είχαν απολυθεί, υπο ΕΝΑΝ ΟΡΟ: Στη θέση τους θα έπρεπε να προσληφθούν 500.000 απο το 1.500.000 εκατομμύριο πολύ χρήσιμων και παραγωγικών ανέργων του ιδιωτικού τομέα. Και κάτι άλλο. Αν απολύσουμε τους μισούς Δ.Υ. και το απαραίτητο και δημιουργικό έργο τους το κάνουν εξ ολοκλήρου οι μισοί εναπομείναντες, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστο τον διπλό μισθό απο σήμερα. Μάλλον γι αυτό δεν τους απέλυσε τελικά ο Σαμαράς...Δεν έβγαινε άλλο ξύγκι απο τη μύγα για τους "εταίρους" όπως πολύ σωστά είπε και ο Ομπάμα.

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Προφήτης 04/05/2015 22:37:35

      To παραμύθι οτι οι νταβατζήδες έφαγαν τα ψιλά και τα χοντρά τα έφαγαν οι Δ.Υ,. επίσης είναι πολύ χοντρό να το καταπιούν ακόμα και αυτοί που πιστεύουν οτι "μαζί και εξ ίσου τα φάγαμε όλοι με τον Πάγκαλο." 336%!!! αυξήθηκε επι Σαμαρά η φορολογία των φτωχών και ΜΟΝΟ 9%!!! των πλουσίων, διαπίστωσαν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Όλοι ξέρουν οτι οι νταβατζήδες έφαγαν το βόδι του χρέους και ο λαός την ουρά, αλλά δεν πιστεύουν οτι είμαστε 'ολοι εξ ίσου κλέφτες με τους νταβατζήδες... * Δεν είπε κανένας λογικός Έλληνας οτι έφαγαν όλο το χρέος οι νταβατζήδες. Όμως δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι έφαγαν τη μερίδα του λέοντος. Δεν αθωώνονται επειδή πέταξαν και τα κόκκαλα στους φτωχούς για να τους κλέψουν την ψήφο...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 19:59:20

     Ξεχνάς τις ΔΕΚΟ που μας χρέωναν 3 δις ευρώ το χρόνο ως ζημιογόνες με μισθούς τέρατα και σου φταίει η Εκκλησία που κρατάει την Ελλάδα όρθια στο χάλι της ανέχειας τόσα χρόνια τώρα με τις δομές της; Αμ είστε πολύ Έλληνες εσείς... στο όνομα!

     • οδυσσεύς Κ. avatar
      οδυσσεύς Κ. @ Γεώργιος Τ. 11/05/2015 11:43:10

      Αυτές οι ΔΕΚΟ ανήκαν στους Νταβατζήδες και εξυπηρετούσαν τα στρατεύματά τους, φίλε Γεώργιε Τ.

 17. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/05/2015 16:58:28

  Εύγε Προφήτη! Ας ευχηθούμε να το διαβάσει ο Κ. Καραμανλής και να δει στην καρδιά του την αλήθεια με κλειστά αυτιά από τις σειρήνες που του έκαναν (και πιθανόν ακόμη του κάνουν) ζημιά μιας που ενδιαφέρονται για την πολιτική ΤΟΥΣ τύχη και όχι για την Πατρίδα που κινδυνεύει.

 18. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 04/05/2015 19:08:02

  ΕΞΟΧΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ DEAREST ΠΡΟΦΗΤΗ. ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙ. ΤΟΝ ΚΚ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ. Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ, ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ!

 19. greg avatar
  greg 04/05/2015 19:36:12

  "....Το θεμελιακό έγκλημα της Μεταπολίτευσης υπήρξε ότι παρέσχε νομιμοποίηση και πολιτικό χώρο στην Αριστερά παρά το παρελθόν της...." Εδώ διαφωνώ. Καί καλά έκανε. Κοιτώντας τό μέλλον καί επειδή κανείς δέν περισσεύει, καλά έκανε.

  Τό έγκλημα τής μεταπολίτευσης είναι ότι η μόνη έγνοια τών κάθε είδους μεγαλοαστών, κυρίως, ήταν νά φτιάξουν καί νά συντηρήσουν συνθήκες τέτοιες, πού νά μπορούν νά πλουτίζουν καί νά καλοπερνάνε οί ίδιοι καί οί γόνοι τους. Καί οί γόνοι τών γόνων τους. Εσαεί. Χωρίς μέτρο, χωρίς αιδώ, χωρίς τύψεις, χωρίς ίχνος πατριωτικής συνείδησης. Καί τίς έφτιαξαν. Αδιαφορώντας γιά οτιδήποτε πέρα από τήν πάρτη τους. Αδιαφορώντας γιά τό ότι αυτή η ιστορία δέν γινόταν νά συνεχιστεί γιά πάντα. Αντί λοιπόν οί μεγαλοαστοί νά είναι όντως οί άριστοι, οί άξιοι, οί έντιμοι, οί πατριώτες, οί δεξαμενές σκέψης, πνεύματος καί ήθους τού Εθνους, οί κήρυκες τού μέτρου, οί μοχλοί τής ανάπτυξης, τά φωτεινά παραδείγματα καί οί ταγοί τής κοινωνίας, έγιναν η ανήθικη κλειστή ελίτ τών άχρηστων, τών ανάξιων, τών φαύλων, τών άπληστων, τών παράσιτων, τών διεφθαρμένων, τών απάτριδων, τών φαταούληδων, η δυσφήμιση τής χώρας, η παρακμή η ίδια. Δεκαετίες τώρα ξέσκισαν θεσμούς, αξίες, ιδανικά. Ποδοπάτησαν τά πάντα γιά τό χρήμα. Αποβλάκωσαν μεθοδικά καί ευνούχισαν πνευματικά τόν μέσο νεοέλληνα. Κράτησαν τή χώρα πίσω, σχεδόν τριτοκοσμική. Εφτιαξαν παντού στεγανά, μοιράζοντας τά καίρια πόστα στούς υποτακτικούς τους, κλείνοντας τίς πόρτες καί διώχνοντας τούς άξιους, γιά νά μή μαγαριστεί τό συνάφι τους. Αυτοί είναι ο λόγος πού μάς έχουν σιχαθεί από καιρό οί Ευρωπαίοι. Ετσι τροφοδότησαν καί τροφοδοτούν τό ταξικό μίσος. Ετσι έδωσαν χώρο καί λόγο ύπαρξης στήν κομμουνιστική αριστερά, δημιουργώντας απ' τή μιά συνεχώς νέους πληβείους καί από τήν άλλη χρησιμοποιώντας τίς ηγεσίες της σάν τούς αναγκαίους ηλίθιους στά πλαίσια μιάς ιδιότυπης αμοιβαίας καί εντός ορίων ανοχής καί συνύπαρξης. Αυτοί δέν άφησαν τήν εθνική ενότητα νά γίνει πράξη. Οσο γιά τούς πολιτικούς, ή συμβάδιζαν ή χάνονταν. Οί ελάχιστοι πού αποτόλμησαν, νά σκεφτούν καί μόνο, νά τούς μαζέψουν, ξεδοντιάστηκαν. Καί φυσικά η ελίτ αυτή χωρίς ιδεολογικές αναστολές καί πολιτικούς φραγμούς απέδειξε ότι είχε καί έχει τόν τρόπο νά βολεύεται μέ όλα τά κόμματα.

  Δέν έγινα επαναστάτης στά γεράματα, αλλά μιά καί ψάχνουμε τίς αιτίες τής εθνικής μας μιζέριας, τουλάχιστον άς τολμήσουμε νά δούμε καί τίς "δυσδιάκριτες".

  Κριτικός υποστηρικτής λοιπόν (τού κατά τά άλλα εύστοχου καί χειμαρώδους άρθρου) κι εγώ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ greg 04/05/2015 21:46:17

   Το σχήμα είναι περίπου αυτό που περιγράφεις αλλά : αυτό που λες ότι συνέβη μετά το 74 είναι ουσιαστικά η συνέχεια του τι συνέβαινε προδικτατορικά. Και τότε με κουμπάρους και ξαδέλφους δούλευαν. Η πολιτική διαμάχη που έφερε τη χούντα ήταν διαμάχη για τον λουφέ. Απλά η χούντα τους έβγαλε 7 χρόνια εκτός γηπέδου και μετά επέπεσαν λιμασμένοι, πρώτα οι καθεστωτικοί. Όμως εκείνοι, ήταν μεν διεφθαρμένοι αλλά κρατούσαν την κατάσταση σε λογαριασμό. Όταν μπήκαν οι νηστικοί στο πάρτυ μετά το 1981, να το Χρέος. Στη διαφωνία σου : δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα, αλλά με κάθε σύγκριση, η Ελλάδα μετά 40 χρόνια κυριαρχίας αριστερών ιδεών είναι καταχρεωμένη και υπόδουλη, κοινωνικά σπαρασσόμενη, στα όρια κρατικής διαλύσεως. Εξακολουθεί να κυλά με τη δύναμη της αδρανείας. Και να αναζητά, αλλοίμονο, ελπίδα στον Τσίπρα, στον σαπιοκοιλιά Βούτση και στο λοιπό συρφετό. Αυτό και μόνο δείχνει το βαθμό της παρακμής.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ greg 04/05/2015 22:01:44

   Eσύ φίλε Greg μετά την εκτέλεση του ατυχούς αυτού αλλά πολύ καλογραμμένου άρθρου του Προφήτη απο τον Unle Stgm, του έδωσες με τα έγκυρα επιχειρήματά σου την χαριστική βολή, ή μάλλον το έσφαξες με το βαμβάκι...Νομίζω οτι ο Προφήτης θα δείξει κατανόηση. Όλοι μας μια φορά στις χίλιες, γράφουμε και λάθη και ο Προφήτης έχει γράψει αριστουργήματα εδώ στο Antinews...

 20. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 04/05/2015 19:54:04

  Το μεγάλο πρόβλημα της παράταξης ήταν πάντα οι ΕΝΟΧΕΣ και το κόμπλεξ απέναντι στους αριστερούς της ξάπλας, του βολέματος και της αρπαχτής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να....καταλάβουν κυρίαρχες θέσεις στο δημόσιο τομέα και φτάσαμε σε σημείο να....κουμαντάρουν εδώ και χρόνια οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ όλες τις ΔΕΚΟ κάνοντας τες προβληματικές, με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο λογαριασμός στον Λαό. Η ευθύνη της δεξιάς παράταξης είναι τεράστια και τώρα που δεν...υπάρχει το εύκολο χρήμα αυτά τελειώνουν. Όσο για τον Κ.Κ. καλύτερα θα ήταν να μην ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα γιατί το όνομα και το έργο που άφησε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ θείος του είναι ιερό και δεν πρέπει να καπηλεύεται από κανέναν.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Φιλελεύθερος 04/05/2015 21:16:36

   Το χειρότερο φίλε φιλελεύθερε είναι οτι οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ είναι κατα κανόνα υπάλληλοι των "Νταβατζήδων" στους οποίους ανήκουν σχεδόν όλες οι Δ.Υ. και ΔΕΚΟ...

 21. Wolf avatar
  Wolf 04/05/2015 20:17:04

  Ο Κ.Κ. οφείλει να διαλέξει ποιον δρόμο θέλει να πάρει και ποιον να αφήσει. Αυτά τα λίγο έτσι και λίγο αλλιώς, δεν ταιριάζουν στην ιστορία του. Σε μια τόσο δύσκολη καμπή για την πατρίδα, δε γίνεται να σιωπά ή ακόμη χειρότερα να αφήνει να εξυφαίνονται σενάρια περίεργων διαδρομών πίσω από κλειστές πόρτες και αγάπες με λουλούδια, με τον ολετήρα του τόπου. Δε γίνεται άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος να τραβάνε το "χαλί" του εν ενεργεία Προέδρου της ΝΔ, μιλώντας δημόσια και όχι μόνο με πλήρως απαξιωτικό τρόπο. Αυτά είναι ανήκουστα. Και πρέπει ο ίδιος ο Καραμανλής να βάλει τέλος σε όλες αυτές τις αηδίες. Δεν γίνατε να ανέχεται δολιοφθορές, που στην ουσία πρώτα τον ίδιο σπιλώνουν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 05/05/2015 20:02:27

   Ακριβώς! Να αναλάβει την ευθύνη του. Φτάνει η σιωπή πια...

 22. Vassilis avatar
  Vassilis 04/05/2015 20:45:03

  Προφητη. Μπραβο. Να μου επιτρεψεις να αναφερω οτι σε αυτο το υβριδιο που αναφερεις ανοικουν και τα ονειρα ολων μας για μια αλλη Ελλαδα, που δεν καταφεραμε (η δεν μας αφησαν) να γνωρισουμε.

 23. aris. aold avatar
  aris. aold 04/05/2015 21:32:13

  Ο Καραμανλής σωστά συνειδητοποίησε ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά εάν: α) Δεν χτυπηθεί η διαπλοκή που ρουφάει όλους τους ενεργούς οικονομικούς πόρους της χώρας στήνοντας χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και νοθεύοντας την ελεύθερη οικονομία. β) Δεν αναδιοργανωθεί το ελληνικό κράτος σε όλα του τα επίπεδα δεν θυμάμαι πως το έλεγε αλλά χρησιμοποιούσε μια σχετική λέξη. Τον πόλεμο με τους νταβαντζήδες τον έχασε πριν τον ξεκινήσει γιατί η ΝΔ είχε εξαρτήσεις ειδικά σε επίπεδο στελεχών με τους πανίσχυρους μιντιάρχες. Στο τέλος έβαλε τον Σουφλιά και τους χάρισε τους δρόμους. Στο β σημείο ηττήθηκε από το πανίσχυρο κομματικό πράσινο κράτος και παρακράτος. Ο Σαμαράς γνωρίζοντας το μάταιο της μάχης δεν έκανε καν την σκέψη να προσπαθήσει. Ετσι ο χρόνος πέρασε οι προσπάθειες του δεν είχαν το αποτέλεσμα που θα έπρεπε και τελικά ηττήθηκε. Για τους πρωθυπουργούς ο ιστορικός χρόνος δεν γυρίζει πίσω και κυρίως η ανοχή και οι ελπίδες των πολιτών. Σε αυτό το πεδίο θα κριθεί η επιτυχία ή αποτυχία του Τσίπρα. Ο Σοιμπλε το είπε καθαρά πρώτα χρεοκόπησε η ελίτ της χώρας και μετά η χώρα. Αν καταφέρει να επιβάλει κανόνες και να στείλει στην δικαιοσύνη απίστευτες υποθέσεις που ακούγονται έχει πιθανοτητες να μακροημερεύσει. Αλλιώς θα ακολουθήσει αμετάκλητα την τύχη των προηγούμενων.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ aris. aold 05/05/2015 00:07:36

   ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ "ΞΕΝΟΥΜΠΙΣΘΗ" Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΛΑΒΩΜΕΝΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!

 24. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 04/05/2015 23:45:27

  Πολύ καλό άρθρο, που εκφράζει όλους εμάς, που τον πιστέψαμε, πολύ πριν γίνει αρχηγός... Δυστυχώς, φοβάμαι ούτε θα το ακούσει (μέσω τρίτων) πολύ περισσότερο ούτε θα το διαβάσει.. ..

 25. konkoun avatar
  konkoun 05/05/2015 00:09:33

  Συγχαρητήρια για την παρέμβαση σου ! Ας ξυπνήσουμε από το λήθαργο που ζούμε ο θεός να βάλει το χέρι Του στη Ελλάδα μας

 26. Tom Papadopoulos avatar
  Tom Papadopoulos 05/05/2015 04:45:16

  Υπεροχο το αρθρο, με μια εξαιρεση. Θα επρεπε να απευθυνεται σε ολους μας (πες μας δεξιους, η οπως θες), οχι στον Κωστα Καραμανλη προσωπικα..

 27. blue nile avatar
  blue nile 05/05/2015 10:39:53

  ...Δεν μπορώ να σωπάσω, Πρόεδρε. Ιερέας είναι οι αγέννητοι και τα 200.000 Ελληνόπουλα που το Χρέος έστειλε μετανάστες. Mπράβο Προφήτη.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ blue nile 05/05/2015 12:45:44

   Πολύ σωστά blue nile. Και ο Τσίπρας ήταν αγέννητος όταν μπήκε το Χρέος...

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 12:51:20

    Να ζητήσει λοιπόν ευθύνες, αν μπορεί κι έχει τα κότσια, από τους πολιτικούς τους συνεργάτες και δεξιά του χέρια, οι οποίοι το δημιούργησαν.

    • οδυσσεύς Κ. avatar
     οδυσσεύς Κ. @ πΔπ 06/05/2015 19:44:32

     Πρώτα πρέπει να το κάνουν αυτό οι άλλοι που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, σε σχέση με τους συνεργάτες του Τσίπρα και αυτοαποκαλούνται και πατριώτες...

 28. Εύρυτος avatar
  Εύρυτος 05/05/2015 10:49:54

  Ο λαός μας έχει ανάγκη ελληνικής παιδείας και γνώσεως της ένδοξης ιστορίας του και τότε θα βρεί το σωστο του δρόμο. Δυστυχώς όμως τα δυο αυτά αγαθά το πολιτικό κατεστημένο δεν του τα παρέχει και όσο αυτό δεν γίνεται δεν θα υπάρχει σωτηρία.Τα λοιπά είναι περιτά.

 29. konkon avatar
  konkon 05/05/2015 13:45:36

  Προφήτη συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Δεν μπορεί ο Καραμανλής ο μικρός που του δώσαμε 46% για επανίδρυση του κράτους, και να κλείσει τα λαμόγια φυλακή με πρώτο τον αρχιερέα της διαπλοκής Σιμήτη, σήμερα να είναι μουγκός. Με μία του λέξη μπορεί να δώσει φτερά στον ακούραστο Αντώνη Σαμαρά και σωπάσουν τα δελφινάκια στην πιο κρίσιμη περίοδο της πατρίδας μας. Οι συμπατριώτες μας θέλουν έναν στην ΝΔ ανίδεο για να τον ψηφίσουν, να αποτύχει, και να έχουν να λένε ότι όλοι ίδιοι ανίκανοι είναι. Αυτή τη φορά αν δεν βγεί να πάρει θέση τέρμα ΝΔ. (Ιδρυτικό μέλος ΝΔΦΚ)

 30. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 05/05/2015 13:59:40

  Συγχαρητήρια Προφήτη για το άρθρο σου. Εκφράζει πλήρως τον Έλληνα φιλελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη. Έχω επανειλημμένα γράψει στο antinews ότι στη χώρα μας δεν διαθέτουμε δημοκρατία, όπως εφαρμόζεται στα προοδευμένα δυτικά κράτη, τα τελευταία χρόνια. Το πολίτευμα της χώρας μας είναι κληρονομική ολιγαρχία με μερικές προγραμματισμένες και ελεγχόμενες εξαιρέσεις. Η δυναστεία Καραμανλή είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της εγκατάστασης της κληρονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας. Κάποτε θα πρέπει χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς δουλοπρέπεια να κρίνουμε την πενταετία Καραμανλή με κριτικό πνεύμα όπως αρμόζει στην ιδεολογία μας. Θα ξεκινήσω με δύο βασικούς άξονες της πολιτικής Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 και θα φανεί ότι κυρίως αντιφάσκουν με την προεκλογική επιλογή για επανίδρυση (που σημαίνει πραγματικό εκσυγχρονισμό) του κράτους. Οι πολιτικές αυτές ήταν η ήπια προσαρμογή και ο μεσαίος χώρος που έγιναν οι σημαίες της παράταξης εκείνη την εποχή. Με αυτές τις επιλογές κρατήθηκε αλώβητος και σε πλήρη ετοιμότητα όλος ο πασοκικός μηχανισμός (με τα παρακλάδια του στην «αριστερά και την πρόοδο») στο κράτος και στις ελεγχόμενες από το κράτος δημόσιες και μη εταιρείες. Όλος αυτός ο μηχανισμός που είχε επιλεγεί για να υπηρετεί την διαπλοκή και τα μεγάλα αφεντικά σε πλήρη σύμπνοια με τους συνδικαληστικούς στρατούς διαφθοράς και τεμπελιάς ήταν αυτοί που κυρίως ευνοήθηκαν από τις πολιτικές του μεσαίου χώρου και της ήπιας προσαρμογής, η δε δήθεν αντιπαλότητα με τους νταβαντζήδες και ο αγώνας ενάντια στον κύριο μέτοχο ήταν στάχτη στα μάτια και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς κομματικούς ψηφοφόρους της ΝΔ Το μεγάλο πρόβλημα με την ΝΔ ξεκίνησε το 2004-2009, όταν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της κατανόησαν το ρόλο της τότε ηγεσίας, που τα είχε βρει με την διαπλοκή, και αυτός είναι κυρίως και ο λόγος που στράφηκαν μαζικά στην ανάδειξη του Σαμαρά σε νέο αρχηγό της παράταξης.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/05/2015 21:51:45

  @ Άλυτη εξίσωση Εάν επιμένεις μετά όσα έγιναν ότι η 17Ν ήταν όργανο ξένων μυστικών υπηρεσιών είναι καιρός να εκτιμήσεις ποιών ακριβώς.Η αοριστία εδώ δεν ωφελεί παρά μόνον αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την λύση της εξίσωσης της τρομοκρατίας δια της εις άτοπον απαγωγής. Κατ αρχήν νομίζω ότι συμφωνούμε ότι δεν θα πρόκειται για τις μυστικές υπηρεσίες της Ταϊλάνδης ή του Μεξικού και των περισσότερων από τις 200 χώρες - μέλη του ΟΗΕ.Συγκεκριμένες μυστικές υπηρεσίες είναι ύποπτες. Ουσιαστικά η αριστερά και για πολλά χρόνια και η κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ) επι τρεις δεκαετίες υπονοούσε ότι οι Αμερικανοί σκότωναν τους εαυτούς τους. Φυσικά πρέπει να είναι εντελώς άσχετος κάποιος για να πιστεύει ότι είναι δυνατόν οποιοσδήποτε κλάδος αμερικανικών υπηρεσιών να δολοφονεί Αμερικανούς διπλωμάτες,αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού και ναυτικού και πεζοναύτες χωρίς οι υπεύθυνοι να καταλήξουν στη φυλακή να περιμένουν την ποινή του θανάτου.Επί πλέον βεβαίως δολοφόνησαν και Βρεταννό συνταγματάρχη,Τούρκους διπλωμάτες και πολλούς Έλληνες.Δηλαδή κύρηξαν τον πόλεμο όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και στο μισό ΝΑΤΟ.Επειδή αυτά είναι απίθανα ποτέ δεν λέχθηκαν τα πράγματα με το όνομά τους αλλά με την αοριστία "ξένες μυστικές υπηρεσίες" χωρίς βεβαίως και η δεξιά ποτέ να ζητήσει διευκρίνιση για το τι εννοούν διότι αυτό ήταν το κλίμα της μεταπολίτευσης.Εφ όσον λοιπόν αποκλεισθεί η πιθανότητα αυτοκτονικών τάσεων στις αμερικανικές υπηρεσίες και δεχθούμε ότι εχθρική μυστική υπηρεσία ήταν πίσω από τη 17Ν,μόνο μία υπηρεσία στον πλανήτη θα μπορούσε να τολμήσει να τα βάλει με δολοφονίες με το μισό ΝΑΤΟ (ΗΠΑ,Βρεταννία,Ελλάδα,Τουρκία) και αυτή φυσικά είναι η υπηρεσία του πολυαγαπημένου σε πολλούς στην Ελλάδα Βλαδίμηρου. Εάν αυτό εννοείτε τότε αυτό σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Ρώσοι διεξήγαγαν δια της τρομοκρατίας έναν ιδιότυπο τέταρτο γύρο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και παραμένουν εχθρική δύναμη,τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Καθώς λοιπόν αγαπητή Άλυτη Εξίσωση κάποτε οι εξισώσεις πρέπει να λύνονται και επιμένετε ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες ήσαν πίσω από τον Ξηρό και τη 17Ν σας ζητώ να κατονομάσετε την κατά την εκτίμησή σας χώρα ή χώρες στις οποίες υπάγονται αυτές οι μυστικές υπηρεσίες.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 06/05/2015 11:33:09

   '' ...Ούτε ένοπλη αντίσταση προέβαλαν οι τρομοκράτες, ούτε έπεσαν ηρωικά, ούτε πράκτορες ήταν, ούτε υπεράνθρωποι, ούτε σημαντική μόρφωση είχαν. Μεγάλη απομυθοποίηση όλων των θεωριών συνομωσίας που είχαν αναπτυχθεί ως τότε. Οι ίδιοι οι συλληφθέντες μάλιστα δεν φαίνονταν και πολύ έξυπνοι, αλλά το αντίθετο. Πίσω λοιπόν από μία τρομοκρατική οργάνωση δεν βρισκόταν κάποιος «σατανικός εγκέφαλος» αλλά αφελείς άνθρωποι. Από τα όσα έχουν προκύψει και από τις προσωπικότητες των συλληφθέντων-καταδικασθέντων, το σενάριο περί ξένων μυστικών υπηρεσιών που ήταν πίσω από τη 17 Ν φαίνεται να καταρρίπτεται εντελώς. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν υποκινηθεί από προσωπικά ιδεολογικά κίνητρα. Μπορούν να χαρακτηρισθούν εγκληματίες και φανατικοί ανόητοι, αλλά όχι πράκτορες. Ο μόνος από τους καταδικασθέντες που ενδεχομένως μπορεί να συνδέεται με κάποιες μυστικές υπηρεσίες, έμμεσα, είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ...'' Aγαπητέ Ψυχραιμία, υπάρχουν πολλές εκδοχές και θεωρίες περί της δράσης της 17 Ν που κατάφερε να παραμένειασύλληπτη και ανεξιχνίαστη για 27 ολόκληρα χρόνια, αν και απαρτιζόταν από απλοϊκά και ασυγκρότητα πνευματικά μέλη, εν τη πλειοψηφία τους. Αυτή η εύπλαστη και άνετα κατευθυνόμενη ομάδα, χωρίς να είναι απαραιτήτως ''πράκτορες'' συνολικά τα μέλη της, δύναται να λειτουργεί απολύτως ελεγχόμενα, αν και εφόσον ο ''εγκέφαλος'' - ''ηγέτης'' - ''καθοδηγητής'' της, υπηρετεί αυτόν το ρόλο και λαμβάνει διαταγές από ξένα κέντρα, που εργάζονται επιμελώς, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Αν δεν βαριέστε, ρίξτε μια ματιά σε μία ενδιαφέρουσα εκδοχή: Η «17 Νοέμβρη» και ο Ανταγωνισμός των Μυστικών Υπηρεσιών https://zenithmag.wordpress.com/2012/07/03/%CE%B7-17-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%85/

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Άλυτη Εξίσωση 06/05/2015 11:56:36

    Νέα εκδοχή λοιπόν.Δεν την πιστεύω όμως.Μπορεί να υπάρχουν διαφορές Γαλλίας και ΗΠΑ αλλά αυτές σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να φθάσουν σε δολοφονίες Αμερικανών αξιωματικών.Θα ανατινάσσονταν οι σχέσεις τους.Γενικά στην Ελλάδα υπάρχει σύγχυση των όρων "ανταγωνιστής" και "εχθρός" ή "διαφορά" και 'Πόλεμος".Άλλο τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλο δολοφονίες - είναι αδιανόητες μεταξύ συμμάχων έστω και αποκλινόντων.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 06/05/2015 12:30:32

     Εγώ αγαπητέ, δεν ενστερνίζομαι καμία θεωρία, πιστεύω όμως οτι όλη την αλήθεια δεν την γνωρίζουμε και ίσως δεν τη μάθουμε ποτέ. Ακόμη και αυτοί που λογικά μοιάζουν να είναι ...υπεράνω πάσης υποψίας, εφόσον λείπουν από την εικόνα μας σημαντικότατα και κρίσιμα κομμάτια του όλου παζλ, είναι πολύ πιθανό να εμπλέκονται και να διεύθυναν από τα παρασκήνια, τις οποιεσδήποτε δράσεις, που είναι φύσει αδύνατον να διανοούνταν, οργάνωναν και εκτελούσαν με τόση ακρίβεια κι επιτυχία, άτομα με τη διανοητική, μορφωτική και ψυχική συγκρότηση, των μελών της 17Ν. Ό,τι άλλο, είναι πολύ πιθανότερο, εκτός από την αφελή εκδοχή οτι μιά χούφτα απλοϊκοί, θρασύδειλοι ...μπακάληδες που δήλωσαν...ακροαριστεροί, στερούμενοι ευφυϊας, γενναιότητας, γνώσεων και πολιτικής συνείδησης, κατάφεραν να παίζουνε τους ''λαϊκούς αγωνιστές'', να σπέρνουν την αστάθεια και την ανωμαλία επί 27 χρόνια, παραμένοντας ωστόσο στο ...απυρόβλητο!! Καλό το παραμύθι αλλά εκτός που ο δράκος ήταν ξεδοντιάρης, αντί φωτιά απ' το στόμα του, πετάγονταν βατράχια. :)

 32. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/05/2015 10:12:12

  Η Ελλάδα θα είναι πραγματικά μέρος της Ευρώπης όταν εξαφανιστούν τα περίπτερα από τους δρόμους και ο καραμανλισμός από την δεξιά. Ακόμη ασχολούμαστε με έναν τύπο που βαριέται ακόμη και να βαριέται και εμείς θέλουμε να τον βάλουμε με το ζόρι να δουλέψει. Δεν μας φτάνουν οι παλαβοί της αριστεράς που ενώ δεν ξέρουν ποδήλατο τους κάναμε πιλότους σε αεριωθούμενα, θέλουμε ακόμη ως σωτήρες μας αυτούς που αποδεδειγμένα δοκιμάσθηκαν και βρέθηκαν λειψοί. Και κυρίως δεν το θέλουν οι ίδιοι να γίνουν σωτήρες. Η εποχή του Καραμανλή , του κανονικού φυσικά, πέρασε. Δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω, είναι τόσο αστείο το θέμα επιστροφής καραμανλισμού, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, όσο το να δημιουργεί ΜΟΜΕΣ ο πανοκαμένος ή κομμούνες στην Εκάλη ο δραχμαζάνης με την γιάννα. Αντί να βλέπουμε στο πως θα είμαστε το 2030 , αναλύουμε πως να ξαναβρεθούμε στο 1980.. Η τραγική ανεπάρκεια της ελληνικής δεξιάς είναι τεράστια..Ελλείψει καθαρού προστάτη έχουν σαλτάρει άπαντες. Μητροπολιτάδες, δεξιότατοι, βιομήχανοι,τινκ τανκεράδες και λοιποί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες σε ένα αριστερόι τσούρμο που δεν μπορεί να διοικήσει ούτε τηλεφωνικό θάλαμο και εξυμνούν την πορεία μας προς μια κούβα της μεσογείου. Τράτζικ.... Και μέσα σε όλα αυτά ασχολούμαστε στα σοβαρά με το αν ο Καραμανλής ο βου, θα κινήσει τα φρύδια του και ποιο βαθύ πολιτικό νόημα θέλει να μας πεί με την υψηλή κίνηση αυτή...Την ώρα που αρχίζουμε να ψάχνουμε τα λιμά και τα κοκκινάκια στις τσέπες των διερχομένων για να μαζέψουμε το ποσό της μισθοδοσίας του μήνα, οι δεξιοί περιμένουν να βήξει ο Καραμανλής για να σωθεί ο τόπος. Θα μου πείς εδώ έπεφτε η Πόλη και είχαμε σοβαρά θέματα να λύσουμε, όπως το φύλο των αγγέλων, τώρα δεν θα ασχοληθούμε με τα σοβαρότερα.. Είναι άραγε ο Αντώναρος ο εκφραστής του καραμανλισμού και της δεξιάς στη χώρα ή όχι? Μήπως να φέρουμε τον Ευριπίδη ως σωτήρα του έθνους? Όχι δίς, το έλα να δείς θα γίνει σε λίγο με τους σωτήρες ημών. Το ότι μας λείπουν μερικά δίσ ευρώ είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.. Δεν θα ασχοληθούμε όμως εμείς, ο περιούσιος και έξυπνος λαός του κόσμου, με μίζερους αριθμούς, ενώ το παιχνίδι της πολιτικής παίζεται με μεγαλύτερα νούμερα. Εκεί θα δώσουμε τα ρέστα μας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ορεσείβιος 06/05/2015 11:06:08

   Δεν ξέρω αν είδες το δοξαστικό που ανέπεμψε στην αρχή ο Προφήτης. Οι δικοί σου ήθελαν να κλείσει όλα τα εθνικά ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”. Αυτό είναι σωστό φυσικά.Ήταν ο σχεδιασμός του Σημίτη και του συστήματος ΠΑΣΟΚ όμως και όχι κάποιων "ξένων συμμαχικών κέντρων" τα οποία βεβαίως κέντρα - ΗΠΑ,ΕΕ κλπ - θέλουν παγίως τη λύση των προβλημάτων με Τουρκία και Βαλκάνια και δεν ενδιαφέρονται για το ποιός θα υπογράψει τη λύση. Ο Σημίτης λοιπόν και το σύστημα ετοίμασαν τις λύσεις (Ανάν,Ελσίνκι) και τις σέρβιραν στον Καραμανλή φεύγοντας με πρόωρες εκλογές το 2004.Ασφαλώς είχαν στόχο να τον κατηγορήσουν μετά επειδή υπέγραψε αυτά που είχαν αυτοί ετοιμάσει (μάλιστα ξεκίνησαν αμέσως λέγοντας ότι "δεν διαπραγματεύθηκε" στη Λουκέρνη,θυμίζει κάτι άραγε αυτό από Τσίπρα;) και να συνεχίσουν το "αφήγημα" της "δημοκρατικής παράταξης" ότι όλες τις καταστροφές στην Ελλάδα τις κάνει η δεξιά που τους βολεύει για να τρώνε αυτοί. Ο Καραμανλής περιβαλλόμενος από εμπειρότατο περιβάλλον (Μολυβιάτης κτλ) δεν υπέγραψε τίποτα και απέφυγε την παγίδα.Επίσης στο τέλος έφυγε και αυτός με πρόωρες εκλογές και έτρεχε ο ΓΑΠ για το χρέος. Δηλαδή όντως την έφερε στο Πασόκ στο παιγνίδι του και αυτό διελύθη.Γιαυτό και μόνο τον λατρεύουν πολλοί,επειδή την έφερε στο Πασόκ δια της αδρανείας. Όμως μέσα στα κόλπα ήταν και η περικύκλωση του Πασόκ με την αριστερά της οποίας "σεβόταν και τιμούσε τους αγώνες".Επειδή λοιπόν οι πασόκοι δεξιοί δεν γίνονται έγιναν σύριζα και τώρα ο σεβασμός και η τιμή στους αγώνες δεν ταιριάζουν με στάση αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση.Αυτό είναι όλο.Big deal. Πολύ δυσχερέστερο και ηράκλειο το έργο του Σαμαρά.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ ψυχραιμια 06/05/2015 11:26:46

    Σαν πολύ ακαταλαβίστικο είναι το χιούμορ που εκπέμπει το σχόλιο σας... Ειλικρινά δεν τολμούσα να σκεφτώ τόσο πανούργο σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων δια της αδρανείας και της μεθοδευμένης απραξίας. Οσο για την χώρα, ποιος ασχολείται με αυτές τις ζαλιστικές λεπτομέρειες...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 07/05/2015 02:30:27

    @ψ.
    δεν (θέλεις να) ξέρεις τι σου γίνεται. Ο Παπαχελάς είχε γράψει "είχε γίνει φανερό (στις ΗΠΑ) από χρόνου πολλού (2006-7) ότι με την τότε κυβέρνηση (ΚΚ2) δεν ήταν εφικτή η βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων".
    Όφειλε να φύγει δηλαδή.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Προφήτης 07/05/2015 18:55:28

     Εφυγε λοιπόν.. Κακώς ή καλώς έφυγε.. Ουδείς αναντικατάστατος. Ας σταματήσουμε να πολεμάμε το μέλλον βλέποντας μόνο το παρελθόν. Ο καραμανλισμός ως νοοτροπία πρέπει να τελειώσει. Αντιλαμβάνοναι να θέλει κάποιος μια κάπως φιλελεύθερη, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική, δεξιά, κεντρώα κλπ πολιτική παράταξη. Αυτά αντανακλούν κάπως σε πολιτικές θέσεις και ιδέες...Ο καραμανλισμός που πατάει ακριβώς? Εχει καμιά σχέση, εκτός από το όνομα ο ΚΚ1 με τον ΚΚ2 ή τον ΚΚ7 πχ? Όταν εκτρέφεις καραμανλισμούς τότε είναι σίγουρο ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν τσιπροκαμμένους και δεν χρειάζονται πολύπλοκες αναλύσεις για το πως και γιατί έγινε.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ορεσείβιος 07/05/2015 20:56:42

      ορεσείβιε, σε θυμάμαι πραγματιστή. Από το 1955 μέχρι το 2015, σε 60 χρόνια, για μια 20ετία, το 1/3 του χρόνου, πρωθυπουργός ήταν κάποιος Καραμανλής.
      Το να αρνείσαι το γεγονός ότι η οικογένεια διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, ή να υποστηρίζεις ότι είναι εφικτό σήμερα να εμποδιστεί καταλυτικά να διαδραματίζει εφεξής, δεν είναι ρεαλιστικό. Ρεαλιστικό είναι να αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Τι πάει να πει "Όταν εκτρέφεις καραμανλισμούς"; Καθαρά, όταν η Ιστορία θέτει διλήμματα, όπως π.χ. το 2000-4 ΚΚ2 ή Σημίτη, το 2009 ΚΚ2 ή ΓΑΠ, καθένας ας κάνει τις επιλογές του. Εγώ τις έκανα. Εσύ τί επέλεξες;

     • ορεσείβιος avatar
      ορεσείβιος @ Προφήτης 08/05/2015 07:57:26

      Επί 50 χρόνια επιλέγουμε "καραμανλισμό"...Μερικές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. Όμως η ουσία της επιλογής είναι η ίδια. Τα διλήμματα που έθεσες ήταν οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Ουδέποτε καταφέραμε να φτιάξουμε ως χώρα σοβαρούς πολιτικούς θεσμούς πέρα από τον αρχηγό και την παρέα του. Όμως χρεοκοπήσαμε ως χώρα. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τροπο σκέψης, δεν υπάρχει σωτηρία. Είναι θέμα 3-5 χρόνων να ξαναγυρίσουμε στα καστελόριζα ακόμη και αν μας χαρίσουν όλο το χρέος και μας δώσουν δώρο 50 δις. Η αστική παράταξη της χώρας δεν μπορεί να είναι προσκολλημένη σε όρους "καραμανλισμού". Πρέπει να αλλάξει. Τόση κουβέντα πιά για το παρελθόν...Τέτοιο κόλλημα έχει και αριστερά βέβαια και συζητά μόνο για το τι έγινε το 1917, το 1947, το 1967 και ποτέ για το τι θα γίνει το 2017, το 2027 κλπ. Κατά βάθος θέλουμε τον βασιλιά μας.. Δεξιοί και αριστεροί.Απόλυτος αλλά και ανεύθυνος άρχοντας.. Να ασχολείται ο ίδιος μοιράζοντας επιταγές και βιβλιάρια σε φτωχές κορασίδες, να διορθώνει τους κακούς υπουργούς του αλλά κα να μην εχει ευθύνη για την πολιτική του. Κάπου κάπου αλλάζουμε το πρόσωπο, η δομή είναι όμως ίδια. Γιαυτό ζητάμε από τους πιστούς αυλικούς (και πονηρούς πάντα) να μας φέρνουν τους κανονικούς ονομαστικούς βασιλιάδες. Το ότι όμως καμιά φορά εν ονόματι της ορθής καταγωγής επιλέγονται και κηπουροί είναι δευτερεύον. Ο βασιλεύς μπορεί να ορίσει πρωθυπουργό ακόμη και τον κηπουρό του. Οι αυλικοί μπορεί να ορίσουν βασιλιά ακόμη και τον κηπουρό αν έχει το σωστό όνομα.Αυτό είναι το αξίωμα της ελληνικής φρενοδημοκρατίας. Κατά τα άλλα το ότι σε 50 χρόνια κυβέρνησαν την χώρα 2 οικογένειες είναι κατάντια. Βασιλιάδες κανονικούς αλλάξαμε περισσότερους σε 50 χρόνια βασιλείας, δες την ιστορία. Τουλάχιστον τότε άλλαζε και το όνομα.(Γεώργιος, Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος, Παύλος κλπ) δεν φαινόταν το ίδιο. Αν θές την άποψη μου, πραγματική δεξιά , με την αστική έννοια του όρου που υπάρχει στις δυτικές δημοκρατίες ουδέποτε υπήρξε στην Ελλάδα μετά το 1941. Ένα τσούρμο προσκολημμένο στον εκάστοτε πρωθυπουργό για να είναι κοντά στην κουτάλα είναι η αστική δαξιά ελίτ της χώρας που θα έπρεπε να διαμορφώνει την δεξιά παράταξη. Εξ ού και πόσο εύκολα μεταπηδά στον "καραμανλισμό" του Σημίτη, του Γιωργάκη ακόμη και των τσιπροκαμμένων. Ειδικά το τελευταίο είναι το άκρον άωτον της πολιτικής σχιζοφρένειας. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καίνε όλα τα τσιπάκια στους υπολογιστές τους όταν αναπαραγάγουν τα όσα διεδραματίζονται την περίοδο που ζούμε. η θα πεθαίνουν από τα γέλια. Το εμπρός αδέρφια να βγούμε στους δρόμους ,με ρόλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμους, είναι γεγονός. Το έχουν αποδεχτεί όλοι. Και οι τάχα μου αριστεροί, πλήν του κκε που ως μια παλαιοημερολογίτικη "σέχτα" δεν μπορεί να αποδεχτεί την πραγματικότητα και βλέπει την κανονικότητα όμως. Το ότι διαμορφωτές της δεξιάς πολιτικής έχουν εικονίσματα και ανάβουν λαμπάδες στις εικόνες του Καραμανλή και του τσίπρα συγχρόνως δεν σημαίνει τίποτε πιά. Ο παπούς Καραμανλής το ήξερε και το είχε πεί. Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ορεσείβιος 06/05/2015 14:24:48

   ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ. :)

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 06/05/2015 14:42:46

    @ ΟΡΕΣΕΙΒΙΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Φωτεινή 07/05/2015 18:44:00

    Καθόλου

 33. Don kixotis avatar
  Don kixotis 06/05/2015 13:10:59

  Απο το άρθρο που διάβασα κατάλαβα ότι στην Ελλάδα του 2015 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι κομματικά λοβοτομημένοι και αδυνατούν να δουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..!! και ποιά είναι ΑΥΤΗ;; ΌΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ σε επίπεδο Ηθικής-Οικονομικής-Κοινωνικής Ευθύνης για όσα ΔΕΙΝΑ τραβάνε Σήμερα οι Νεοέλληνες Μικροί ή Μεγαλύτεροι σε ηλικία. Οι Παθογένειες-Εγκεφαλική Αρτηριοσκλήρωση-ιδεολογική Αγκύλωση είναι Απίστευτη..και βεβαίως μαζί με τους Δεινόσαυρους της Πολιτικής Ζωής..(Οι γνωστοί) έχει Τέραστια Ευθύνη για τον Εκμαυλισμό των Συνειδήσεων-έκλυση των Ηθών η Λεγόμενη "Αριστέρα-Προοδευτική Παράταξη". Κατά το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ του Πάγκαλου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ο καθένας έβαλε το δικό του Λιθαράκι σε αυτή την Πολυεπίπεδη Παρακμή που βιώνει η Ελλάδα!! Άλλος λιγότερο άλλος Περισσότερο.

 34. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/05/2015 15:09:30

  Ο Αγιος Κοσμας αυτο το ονομασε "ψευτορωμεϊκο" και προσεθεσε οτι οταν φυγει θα σηκωσιυμε κεφαλι.....

 35. Διογένης avatar
  Διογένης 07/05/2015 07:36:22

  Απορώ με την υπομονή των σχολιαστών να ασχολούνται με την στα όρια της σοβαρής ψυχασθένειας, κακομαθημένη "Αλυτη Εξίσωση". Μου είναι σχεδόν αδύνατον να διαβάσω τα γραπτά της πέρα από την πρώτη-δεύτερη σειρά. Παραληρηματικός λόγος, χωρίς να έχει να πει τίποτα, πέρα από άναρθρες κραυγές προσωπικών επιθέσεων, ασάφειας (ούτε καν "δημιουργικής") και παραλογισμού. Χαρά στο κουράγιο σας, παιδιά, μπράβο.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Διογένης 09/05/2015 09:37:35

   Αγαπητέ Διογένη Δεν σας θυμίζει η "άλυτη εξίσωση" κάτι από Κωσταντοπούλου; Ιδιες ιδέες(;) και τακτική ; Χώρια που φαίνεται ότι βγάζει και "μεροκάματο" Γιατί όμως ασχολείστε μαζί της; αφήστε την μόνη της στο χάος του διαδικτύου.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Σωκράτης 11/05/2015 13:50:30

    Ακόμα ένας ευφάνταστος συνάνθρωπος που αγαπά να με ...σχολιάζει μέσω σχολίου του περί εμού, σε άλλους!!! :-) Τι κόλλημα κι αυτό που έχετε πια? Ταιριάζει και σ΄εσάς αγαπητέ Σωκράτη με τα σπουδαία ...κληρονομικά χαρίσματα, το ανέκδοτο που εξηγεί τι έμαθε και αυτοκτόνησε η τελευταία Πόντια εταίρα.... ΄Οσο για την κ. Ζ.Κωνσταντοπούλου, αφού κατάφερε μ΄ετούτα και με τ΄άλλα να ...στοιχειώνει εν τέλει τις σκέψεις σας, καλά τον πάει τον ρόλο ! :-) Ανεξίτηλη εντύπωση προκαλεί.... Υ.Γ : Εγώ εφαρμόζω το ''Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώτε''. Μην κρίνετε εξ ιδίων, που όλα τα βλέπετε ...ανταλλακτικά.

  • Ποταμίσιος Χάνος avatar
   Ποταμίσιος Χάνος @ Διογένης 11/05/2015 15:11:08

   Κι εγώ απορώ πραγματικά με εσένα όμως κυρΔιογένη. Γιατί κι εμείς βαριόμαστε να σε διαβάσουμε κι ούτε μέχρι τη δεύτερη σειρά δεν πάμε, αφού το ξέρουμε από πριν πρόκειται να πείς (όλο τα ίδια και τα ίδια σαν κασέτα), αλλά βλέπεις πως δεν το κάνουμε ζήτημα. Σε προσπερνάμε διακριτικά. Ενώ εσύ όλο και ασχολείσαι εμπαθώς, λέγοντας στους άλλους τάχατες να μην ...ασχοληθούν. Κάτι δεν δείχνει αυτό, για τη δική σου ψυχολογική κατάσταση; Το έχεις κοιτάξει; Για δες το :)

 36. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 07/05/2015 15:44:16

  ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ, ΠΡΟΦΗΤΗ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.