Το βάρος πέφτει πάλι στην κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά
27/03/2015 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το βάρος πέφτει πάλι στην κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά

Ο βούρκος στον οποίο έχει πέσει η χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και η δυσοσμία που αναδύεται δεν καλύπτεται ούτε με κλαρίνα, ούτε με ζουρνάδες…

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο. Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση ταυτότητας. Το απέδειξε ξεκάθαρα και το πανηγύρι που έστησαν οι «υπερπατριώτες» Καμμένος και Δούρου στο Σύνταγμα. Κλαρίνα, νταούλια και χοροί, βλαχομπαρόκ καταστάσεις κι η αναβίωση μιας παράδοσης που όχι ότι είναι κακή, αντιθέτως.

Αλλά που χρησιμοποιείται από ορκισμένους μηδενιστές προκειμένου να ποτίσει τον κόσμο με εθνική υπερηφάνεια και να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, κυρίως τα πραγματικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που αδυνατεί να υλοποιήσει, ακόμη και το ελάχιστο από εκείνα που υποσχέθηκε.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει μια εθνική τραγωδία με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και το μόνο οργανωμένο γεγονός που έγινε σε δύο μήνες ήταν μια φιέστα των όψιμων φίλων από τα δύο άκρα.

Τι ακριβώς έγινε στο Σύνταγμα μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Μπορεί κάποιος να πει ότι αισθάνεται υπερήφανος, άλλος μπορεί να πει ότι του είναι αδιάφορο αυτό που έγινε, κι άλλος να εκνευριστεί που στο όνομα της ελληνικής παράδοσης και της εθνικής εορτής κάποιοι έστησαν σόου αυτοπροβολής που περισσότερο εξευτελίζουν παρά εξωραΐζουν την εικόνα της Ελλάδας.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι – χέρι με το λαϊκιστικό μπουλούκι των ψεκασμένων είναι να στήσει μια εθνικοπατριωτική παράσταση που θα κοιμίζει τους νεοέλληνες αλλά που δεν θα κομίζει κάτι καινούργιο. Όπως έκαναν παλιότερα και οι Χουντικοί, αναβιώνει μια αρχαιολαγνεία και μια εμμονή στην παράδοση απλά και μόνο γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτή η κυρίαρχη ιδεολογία που κυβερνά τη χώρα δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Και δεν εννοούμε οικονομικά. Εννοούμε το νέο όραμα που χρειάζεται η Ελλάδα. Μια πραγματικά κυρίαρχη ιδεολογία που θα πάει τη χώρα μπροστά αφού πρώτα την βγάλει από το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό τέλμα.

Θέλετε να την πείτε νέα Μεγάλη Ιδέα; Θέλετε να την ονομάσετε νέο Πατριωτικό Μέτωπο ή ακόμη και Νέα Ελλάδα (το σύνθημα του Σαμαρά που είχε κλέψει ο Τσίπρας); Όπως και να ειπωθεί αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα πραγματικό όραμα κι όχι τα βλαχαδερά σαν τη Δούρου που στήνουν πανηγύρια σαν κι αυτά που τα ελληνικά καλοκαίρια είναι γεμάτα.

Κάποιος πρέπει να κάνει τη μεγάλη αρχή και σίγουρα αυτός δεν είναι ο Τσίπρας με τις νεοσταλινικές στρατιές του.

Η αναγέννηση της χώρας, μακριά από προγονοπληξίες και «μαϊμουδίσματα» του ένδοξου παρελθόντος, πρέπει να ξεκινήσει από την αστική τάξη. Η ανασύστασή της πρέπει να γίνει βασικό στοίχημα για τις σοβαρές, πατριωτικές, ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη τις φουστανέλες και τα τσαρούχια του Καμμένου, του Τσίπρα, της Ζωής και της Δούρου κι ας δούμε λίγο πιο πέρα. Ας εμπνευστούμε, ας δημιουργήσουμε, ας αποφασίσουμε να φτιάξουμε ένα σωστό κράτος. Αυτό πρέπει να γίνει ο βασικός στόχος όλων. Κι επειδή η ψεύτικη Αριστερά δεν μπορεί, η ακροδεξιά είναι επικίνδυνη, το βάρος πέφτει πάλι στην κεντροδεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά.

Κάθε ημέρα που πέρνα δικαιώνει όλο και περισσότερο αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Σαμαράς. Ποια από αυτά που είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες δεν συνέβησαν; Είμαστε ή όχι ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών;

Δεν ξέρουμε αν στο τέλος ο Τσίπρας θα θυσιαστεί για την σωτηρία της χώρας όπως ο Σαμαράς, αλλά μέχρι στιγμής θυσιάζει τη χώρα για να σώσει το κόμμα του.

Φυσικά τα λάθη του Τσίπρα δεν μπορούν να επισκιάσουν αυτά του Σαμαρά.

Όμως όταν καλείσαι να διορθώσεις εγκλήματα δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν έχεις ένα κόμμα γεμάτο αρπακτικά που δεν σε στήριξαν πότε και το μόνο που τους ένοιαζε και τους νοιάζει είναι να σε «φάνε», τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν αφιερώνεις όλο το 24ωρο για να ξαναπατήσει η χώρα στα πόδια της, χωρίς να δίνεις βάση στις επικοινωνιακές πομφόλυγες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι θα κάνεις λάθη.

Όταν ο Τσίπρας βασίζεται στην δική σου πολιτική επιτυχία, για να πουλάει «τζάμπα μαγκιές» στους δανειστές, τότε ναι έκανες λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, ο βούρκος στον οποίο έχει πέσει η χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί . Και η δυσοσμία που αναδύεται δεν καλύπτεται ούτε με κλαρίνα, ούτε με ζουρνάδες…

Δυστυχώς, ο Σαμαράς καλείται για μία ακόμα φορά να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Π.Ζ, Α.Ψ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 27/03/2015 08:29:45

  Πως θα φτιάξει κάτι ένα κόμμα που δεν τολμά να πει ούτε στον εαυτό του την αλήθεια? Εδώ μέχρι πρόσφατα μας μίλαγε για μισθούς και συντάξεις που δεν θα μειωθούν (60% ΑΕΠ οι δημόσιες δαπάνες, 18% οι συντάξεις), για φόρο στο κεφάλαιο και όχι στην απόδοση (ΕΝΦΙΑ), για έξοδο στις αγορές! ενώ έκανε πως δεν έβλεπε τα χρέη στην εφορία από το ξεζούμισμα του κόσμου (70+ δις) , τα NPLs, ήθελε αξιολόγηση χωρίς καμιά απόλυση και τόσα άλλα φαιδρά και χαριτωμένα. Μπορεί μεν να μην είναι σε πλήρη παράκρουση και παραλήρημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνοντας πια σε κατατονικό στάδιο της νόσου ανακάλυψε ότι "Λεφτά υπάρχουν" (τίτλος σημερινής Αυγής) λίγες μέρες πριν το κανόνι αλλά απέχει πολύ από το να μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μοιάζει να κάνει κάτι γι αυτό.

  • οδυσσεας Κ. avatar
   οδυσσεας Κ. @ George N 27/03/2015 22:04:33

   Πολύ σωστός! Ιδιαίτερα ένα κόμμα του 18% που ήδη είναι τουλάχιστο 3 κομμάτια, όπως λέει κι ο Αντώναρος...Ά! Πέρα απ΄ τους Βαρβιτσιώτηδες θέλουν κομμάτι και οι Κεφαλογιάννηδες!...Το ωραιότερο είναι οτι περιμένουν ακόμα να κλείσει η "Αριστερή παρένθεση"...

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ οδυσσεας Κ. 27/03/2015 22:37:08

    ¨εχει ως παράδειγμα τον .. Σύριζα και τις συνιστώσες του... για να μην ανησυχείς πολύ ασχολήσου με τον Συριζα και τις 103 συνιστώσες του, που τώρα κυβερνά(;) Σας δίνουμε μεταγραφή και τον Αντώναρο για να τα καταφέρεται καλυτερα.

 2. Jim Beam avatar
  Jim Beam 27/03/2015 10:48:20

  Ας ελπίσουμε η ματαβαση να γίνει με το λιγότερο δυνατό κόστος για την χώρα και την οικονομία. Τα αδιέξοδα ειναι προφανή και το πολιτικό διλημμα θα ειναι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εναντίον Οπαδών της δραχμής ... Τα πειράματα τελείωσαν και ο λαός θα στραφεί στον ηγέτη που διαχειρηστικε την κρίση με τον καλύτερο τροπο, στον ηγέτη που κρατησε τις ισορροπίες σε ολα τα επίπεδα, στον ηγέτη που αναγνωρίζει η ΕΥΡΩΠΗ ως ισότιμο συνομιλητή ! ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!!!!!! Καλημέρα .

  • petros avatar
   petros @ Jim Beam 27/03/2015 11:18:53

   Τωρα που τα πραγματα ειναι ξανα δυσκολα στην οικονομια της χωρας,αλλα και στο εσωτερικο με τους ερασιτεχνισμους της αριστερας ,να επιστρεψει γρηγορα ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ,-

   • Νεύτων avatar
    Νεύτων @ petros 27/03/2015 22:40:48

    Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί. Με τι υλικό όμως;Με ποιους;Μπορείς να κατονομάσεις παραπάνω από 5 σοβαρούς και εργατικούς στο κόμμα; Που δεν κοιτούν τη βολή τους και την διαχρονική τους πολιτική - επαγγελματική επιβίωση;Παραπάνω από 5 πορωμένους μαχητές;

    • Jim Beam avatar
     Jim Beam @ Νεύτων 28/03/2015 11:46:18

     θα ειναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, θα γίνουν με λίστα οι επόμενες εκλογές όπως ολα δείχνουν ......

    • οδυσσέας Κ. avatar
     οδυσσέας Κ. @ Νεύτων 30/03/2015 12:01:42

     Θα πάρει εξπέρ απο το ΠΑΣΟΚ σαν τον Γκίκα και τον Στουρνάρα. Άλλωστε επι Σαμαρά η Οικονομία ήταν πάντα αποκλειστικά θέμα ΠΑΣΟΚ...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ οδυσσέας Κ. 30/03/2015 13:47:46

      Όχι όμως η δημοσια τάξη.Αυτή ήταν δικό του θέμα ενώ επί Καραμανλή ήταν θέμα σύριζα όπως και τώρα. Και πάντως ο Στουρνάρας είχε καλυτερα αποτελεσματα απο τον Παπαθανασιου.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 27/03/2015 11:14:19

  Ο Σαμαράς έκανε λάθη σε μια κατά βάση σωστή πορεία. Με τους σημερινούς είναι όλη η πορεία λάθος. Άρα, και κάτι σωστό να γίνει, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει καλό αποτέλεσμα. Όταν πηγαίνεις σε λάθος κατεύθυνση, τι θα κάνεις σωστά και θα έχει και σωστό αποτέλεσμα; Όλο λάθος θα πηγαίνεις. Μόνον αν αλλάξεις κατεύθυνση θα πας σωστα και, ναι, εκεί και τα σωστά και τα λάθη θα παίζουν το ρόλο τους. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Σαμαράς θα καταφέρει να αποκτήσει πολιτική κυριαρχία πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση. Φαίνεται ότι ζούμε ένα ρημέηκ της κυβερνητικής του πολιτικής τακτικής, εάν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο (πολιτική τακτική). Α ρε Πρόεδρε, θυμήσου τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2009! Πώς τότε τέθηκες επικεφαλής ενός λαϊκού κινήματος;

  • това́рищ Θόδωρος avatar
   това́рищ Θόδωρος @ Διογένης 27/03/2015 18:06:39

   Καλώς τονε κι ας άργησε...

  • οδυσσεας Κ. avatar
   οδυσσεας Κ. @ Διογένης 27/03/2015 22:05:53

   Τότε ήταν φούλ αντιμνημονικός και υπέρ της ρήξης...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ οδυσσεας Κ. 28/03/2015 21:47:18

    Τον Νοέμβριο του 2009 δεν υπήρχε ακόμνη μνημόνιο, ούτε καν υποψία μνημονίου. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Άλλο ο ημι-αντιμνημονιακός Σαμαράς του 2010-2011 με τον Σαμαρά του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2009. Δύο διαφορετικά πράγματα. Και ουδέποτε επαγγέλθηκε ρήξη, ακόμη και όταν ήταν αντιμνημονιακός.

    • οδυσσέας Κ. avatar
     οδυσσέας Κ. @ Διογένης 30/03/2015 12:04:14

     Και ο Τσίπρας αν και αντιμνημονιακός, ουδέποτε επαγγέλθηκε ρήξη ούτε Grexit. Άλλοι τα λένε, αλλά ποτέ δεν τα κάνουν αυτά. Αλλοιώς θα πήγαιναν στο ΚΚΕ...

 4. Φρουρός avatar
  Φρουρός 27/03/2015 11:35:06

  Ο Α. Σαμαράς πρέπει να ξαναεμπνεύσει τον κόσμο. Δεν αρκεί να λέμε ότι η Ελλάδα θα ξαναμπεί στον σωστό δρόμο. Αυτό για πολλούς σημαίνει μια απ΄π τα ίδια, ότι τίποτα δεν θ΄αλλάξει στη ζωή τους. Και εδώ είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Αν ο κόσμος απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς δεν εμπνεύσει, τότε δυστυχώς η στροφή του κόσμου θα είναι στα τυφλά προς τον ακρο - φασισμό της Χ.Α. Επικίνδυνα τα μονοπάτια που πάμε να περπατήσουμε, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η μεγάλη επιστροφή προς την αστική δημοκρατία.

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 27/03/2015 14:25:40

  Ο πρόεδρος σε λίγο που θα καλεστεί να ξαναπιάσει το τιμόνι θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα : Το πρώτο να μην τσιμπήσει σε ενωτικά ιδεολογήματα και κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας με άλλους νοματαίους που θα βάζουνε τρικλοποδιές . Να απαιτήσει εκλογές που θα τις κερδίσει και θα κάνει το προγραμμά του. Το δεύτερο να απομακρύνει όλα τα τζάκια ανεξαιρέτως δοκιμασμένους έτσι και αλλιώς , ιδίως τους βολεμένους και να αντλήσει δυναμικό απο την μεγάλη δεξαμενή στελεχών της παράταξης που μπορεί να μην ακούγεται το ονομά τους στην αγορά αλλά είναι πετυχημένοι στον τομέα τους και στην κοινωνία . Αυτό να το κάνει σαφές στο εκλογικό σώμα όταν έρθει αυτή η ώρα προκαταβολικώς και αυτή η μάχη είναι κατά την αποψή μου η δυσκολότερη αφού η χειραγωγούμενη δημοκρατία δεν βοηθά την ανανέωση , δυστυχώς. Είναι όμως ο μόνος δρόμος να ξυπνήσει η χώρα και να αρχίσει να παράγει .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Νικήτας 27/03/2015 14:36:43

   Το να "αρχίσει να παράγει" η χώρα σημαίνει ότι πολλοί θα βοσκήσουν πρόβατα (έχουμε μεγάλο έλλειμμα σε εγχωρίως παραγόμενο πρόβειο γάλα και έτσι π.χ. δεν μπορούμε να παράγουμε αρκετή φέτα για εξαγωγές), θα δουλέψουν σε εργοστάσια, θα καλλιεργήσουν χωράφια. Δεν θα διοριστούν με το ΑΣΕΠ, δεν θα βολευτούν με οποιοδήποτε τρόπο και θα πρέπει να δουλεύουν το κάθε ευρώ που θα φέρνουν κουρασμένοι το βράδυ στο σπίτι τους. Μπορούμε ρεαλιστικά να το κάνουμε αυτό όραμα που να το θέλει ο κόσμος; Δεν αποκλείεται κιόλας αλλά πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο.

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ Διογένης 27/03/2015 15:20:34

    Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι η μετατόπιση της οικονομίας απο την πρωτογενή παραγωγή στην παροχή υπηρεσιών στην διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών. Ο αγρότης που έπιανε χίλιες δραχμές και του βγαινε ο κώλος ένας πολιτικός με όραμα του είπε να πιάνει τα διπλά και να κάθεται. Το έκανε ο πρώτος το κάναμε όλοι. Η οικονομία αυτή δημιουργεί κομματικούς στρατούς και επειδή στηρίζεται στα δανεικά είναι θνησιμιαία . Το κακό δεν είναι που πεθαίνουμε αλλά που μάθαμε να καθόμαστε και να βγάζουμε λεφτά.Παντού η κλίμακα έμαθε να βρίσκει τα τραπεζικά λεφτά . Και ως αγράμματοι στο απέραντο δημόσιο και ως γραμματιζούμενοι δικηγόροι , μηχανικοί απο την γραφειοκρατία και ως ηγεσίες στα θαλασσοδάνεια με εγγύηση ...... ψήφους . Τα τσιμέντα πλέον δεν μπορούν να μας θρέψουν . Αυτό θα το αναλάβουν τα βουνά τα εργοστάσια ο τουρισμός η ναυτιλία και η μάχιμη εργασία στις πόλεις που θα χρηματοδοτείτε απο την πρωτογενή εργασία. Όταν τα λεφτά θα είναι πραγματικά θα σταματήσει το γελοίο λάιφ στάιλ και πλέον τα έξοδα μας θα είναι εκεί που χρειάζονται που σημαίνει στόπ στις αθρόες εισαγωγές αχρηστίλας. Η εγχώρια παραγωγή κατά την γνώμη μου μπορεί να καλύψει το σύνολο σχεδόν της ζήτησης αρκεί να υπάρξει μια γενναία ηγεσία με όραμα . Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους κοσμοπολίτες Έλληνες που τον παλιό καιρό παγκοσμιούσανε αντί να παγκοσμιούνται . Πρέπει επιτέλους να δουλέψουμε ώστα να φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάνε για διορισμό και να μην πηγαίνει κανείς .

   • οδυσσέας Κ. avatar
    οδυσσέας Κ. @ Διογένης 28/03/2015 12:50:37

    Αν γίνουν όλα αυτά που λες φίλε Διογένη, μας συμφέρει να πάμε αμμέσως στη δραχμή, όπως είμασταν πριν το 2000 που μπήκαμε στο Ευρώ, ή πριν το 1981 που είχαμε 30% αγροτικό πληθυσμό!!! Αν βοσκάμε πάλι πρόβατα και καλλιεργούμε πατάτες και κρεμμύδια δεν χρειαζόμαστε ευρά και Καγιέν, ούτε σαλέδες στην Αράχωβα...Ψωροκώσταινα για πάντα! Μαζί σου...Αυτός θα είναι πράγματι "λιτός βίος".

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ οδυσσέας Κ. 28/03/2015 21:51:59

     Καμία σχέση. Μια βόρεια Δανία, χωρίς πολύ ήλιο και χωρίς πολύ μεγάλη έκταση ως χώρα, βγάζει πρόβειο γάλα να πνίξει όλη την Ευρώπη, χωρίς 30% αγροτικό πληθυσμό, σε οργανωμένες μονάδες και με πλήρη εκβιομηχάνιση κατά τα λοιπά στην οικονομία της. Η δραχμή δεν θα ωφελήσει εάν δεν αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας. Και οι χώρες του τρίτου κόσμου, Ταγκανίκα-Μπαγκλαντές κλπ. δικό τους νόμισμα έχουν. Το δικό σου νόμισμα από μόνο του δεν λέει τίποτε.

     • οδυσσέας Κ. avatar
      οδυσσέας Κ. @ Διογένης 30/03/2015 12:11:25

      Η Δανία δεν έχει Ευρώ αν δεν κάνω λάθος...Αλλά το σημαντικώτερο, δεν έχει απολύτως ιδιωτικοποιημένο κράτος, όπως το δικό μας, που ανήκει στους γνωστούς 5 νταβατζήδες και 5 εργατοπατέρες-υπαλλήλους των νταβατζήδων. Αν δεν απαλλαγούμε ΕΝΤΕΛΩΣ απ' αυτούς μην ονειρεύεσαι Ευρωπαικό κράτος. Τα Ευρωπαικά κράτη έκαναν Αναγέννηση και έσφαξαν τους νταβατζήδες τους, τουλάχιστο τον 18ο αιώνα...Εμείς είμαστε ακόμα στο μεσαίωνα των νταβατζήδων.

  • Νεύτων avatar
   Νεύτων @ Νικήτας 27/03/2015 22:41:53

   +10000 Νικήτα!

  • οδυσσέας Κ. avatar
   οδυσσέας Κ. @ Νικήτας 30/03/2015 12:05:21

   Αν τα κάνει όλα αυτά φίλε Νικήτα, θα ξαναγίνει ΠΟΛΑΝ...

 6. GLAD avatar
  GLAD 27/03/2015 15:55:33

  Αποδόμηση της Αριστεράς τώρα . Πλήρης και απόλυτη. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι όσοι έχουν ψήφο (γιατί εν τέλει προς το συμφέρον τους θα είναι) , ότι τον πρώτο λόγο σε αυτή τη χώρα , θα έχουν μόνο όσοι μετέχουν της πραγματικής οικονομίας . Οι υπόλοιποι (Δημόσιοι Υπάλληλοι , Συνταξιούχοι) , θα ζουν από τον φόρο επί του πλούτου που θα παράγουν οι πρώτοι και μάλιστα χωρίς απαιτήσεις . Γιατί χωρίς παραγωγή πλούτου δεν θα επιζήσουν ούτε οι πρώτοι ούτε οι δεύτεροι. Τώρα ο λαϊκισμός της Αριστεράς , έχει μόνο μιά ανησυχία : πως θα καταβληθούν οι μισθοί (των Δημ. υπαλλήλων) και οι συντάξεις . Δηλαδή οι κατά τεκμήριο κομματικοί πελάτες. Οι υπόλοιποι είναι "αποπαίδια" ή απλά "είλωτες". Τώρα όμως το καλαμπούρι τελείωσε . Ο καθένας ξέρει που είναι η θέση του.

  • Eva avatar
   Eva @ GLAD 28/03/2015 13:10:13

   Θα σου έλεγα τους νέους συνταξιούχους, απου βγήκανε στα 50, με μεγάλες συντάξεις, με τεράστια εφάπαξ και προέρχονται απο τις στρατιές του Αντρέα. Οι γέροντες 80αρηδες καμμία σχέση δεν έχουν με τη σαρα και τη μαρα που μαζεύτηκε στο δημόσιο σωρηδόν, και χωρίς σχέδιο.

   • GLAD avatar
    GLAD @ Eva 28/03/2015 15:50:00

    Δεν ήταν πρόθεσή μου να μπω σε κριτική του καθενός. Επειδή όμως τα πράγματα έχουν πάρει ήδη την απολύτως ανάποδη πορεία , νομίζω ότι είναι καιρός να πούμε τα αυτονόητα και μη επιδεχόμενα καμμιάς αμφισβήτησης.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/03/2015 18:51:15

  "Όταν αφιερώνεις όλο το 24ωρο για να ξαναπατήσει η χώρα στα πόδια της, χωρίς να δίνεις βάση στις επικοινωνιακές πομφόλυγες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι θα κάνεις λάθη." Εκεί είναι το κλειδί του γιατί έχασε ο Σαμαράς από τον αρχιψεύτη. Οι συριζαίοι ασχολούνται πάντα και μόνο με την επικοινωνία και δεν δουλεύουν καθόλου (χωριό που φαίνεται...), ενώ ο Σαμαράς πίστευε ότι με την αλλαγή από την ύφεση στην ανάπτυξη που πρόλαβε να επιτύχει από τα μέσα του 2014 θα άλλαζε η ψυχολογία του κόσμου. Αμ δε! Μόνο από λεφτά στην τσέπη ή στο τάξιμο καταλαβαίνει ένας λαός που έμαθε να είναι υλιστής. Και έχασε και τα δύο με το χάος που έρχεται από τους λαϊκιστές και τις συνιστώσες τους. Ενώ σε μήνες θα μοιραζόταν 1 δις στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο Τσίπρας θα δίνει 1,5 ευρώ τη μέρα για φαγητό μόνο στους άπορους. Και όχι τώρα κοντά. Έχουμε καιρό...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 28/03/2015 20:40:21

   Δυστυχώς έτσι είναι φίλε Γεώργιε. Εκτός από υλιστές,είμαστε και άνθρωποι του ό,τι φάμε κι ό,τι πούμε τώρα,το αύριο δεν μας ενδιαφέρει.Κοιτώντας το τώρα όμως μόνο,καταστρέφουμε το άμεσο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας...

 8. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 28/03/2015 22:58:38

  Ας εμπνευστούμε, αλλά από τί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.