«Τις πταίει» για την ήττα του «Ευρωπαϊκού Μετώπου»
06/07/2015 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τις πταίει» για την ήττα του «Ευρωπαϊκού Μετώπου»

Ο κόσμος εξέλαβε ότι το «σύστημα» επιθυμούσε την παλινόρθωση πολιτικών που «διέπρεψαν» στη Μεταπολίτευση και πήρε θέση απέναντι τους

Το "Ναι" ήταν μια καλή ιδέα, δεδομένων των συσχετισμών ισχύος και του κλίματος που είχε διαμορφωθεί στην Ευρώπη.

Με συνεχείς και αδιάκοπες δηλώσεις τους, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έπαιρναν θέση ενάντια στο «ΟΧΙ», σπρώχνοντας το ελληνικό εκλογικό σώμα εκεί ακριβώς που επιθυμούσαν. Στην άρνηση και στην εξεύρεση της όποιας λύσης. Το «ελληνικό πρόβλημα» έχει κουράσει αφάνταστα τους εταίρους, οι οποίοι και θα επιδιώξουν να τελειώνουν οριστικά με αυτό.

Οι «σκελετοί» της Μεταπολίτευσης που βγήκαν για να υπηρετήσουν το «ΝΑΙ» ήταν μια καταστροφική ιδέα.

Ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος και η οικογένεια Μητσοτάκη, που όταν έκαναν δικές τους πολιτικές κινήσεις εισέπραξαν μόνο αποδοκιμασία, βγήκαν να υπερασπιστούν την Ευρώπη, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Για να μην αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις, όπως ο Κώστας Λαλιώτης αλλά και άλλοι, που η παρουσία τους μετά από τόσα χρόνια στο προσκήνιο, έριξε άφθονο νερό στον μύλο του «ΟΧΙ».

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ διεξήγαγαν μονόπλευρο προεκλογικό αγώνα υπέρ του «ΝΑΙ», δεν ενημέρωναν. Έτσι ο κόσμος εξέλαβε ότι το «σύστημα» επιθυμούσε την παλινόρθωση πολιτικών που «διέπρεψαν» στη Μεταπολίτευση και πήρε θέση απέναντι τους.

Όταν την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι η θέση του είναι υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ, ο αντίλογος ήταν ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων.

Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά υπάρχει κόσμος που δεν έχει όχι εκατό, όχι οκτώ χιλιάδες , αλλά ούτε οκτώ ευρώ στις Τράπεζες.

Η ψήφος έγινε «ταξική» και απεδείχθη ότι αυτοί που δεν έχουν θυρίδες είναι κάπως περισσότεροι από αυτούς που έχουν.

Ο Τσίπρας μετέτρεψε το δημοψήφισμα σε ένα προσωπικό στοίχημα και έδωσε ένα σκληρό αγώνα, με πολλά χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», ενώ την ίδια στιγμή το «ευρωπαϊκό Μέτωπο» έμοιαζε μια ευκαιριακή σύμπραξη συμφερόντων υπέρ του συστήματος. Η απουσία κεντρικής καθοδήγησης και γραμμής, οδήγησε σε ένα επικοινωνιακό «φιάσκο», όπου ο κάθε πικραμένος έβγαινε και έλεγε τα δικά του, για να δικαιώσει τις προηγούμενες επιλογές του.

Σοβαροί πνευματικοί άνθρωποι, των γραμμάτων και των Τεχνών, που βγήκαν να υποστηρίξουν το «ΝΑΙ», δέχτηκαν ομοβροντία επιθέσεων από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται μακριά από το «λαϊκό αίσθημα». Οπότε, πήραν την ταμπέλα του «βολεμένου» και έτσι εξουδετερώθηκαν και αυτοί.

Το δημοψήφισμα δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η απόφαση του Πρωθυπουργού να «τελειώνει» μια και καλή με τους πολιτικούς του αντιπάλους, εντός και εκτός κόμματος. Να καταστεί πανίσχυρος και να πάει να διαπραγματευθεί ως απόλυτος κυρίαρχος της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Με δεδομένο ότι το Ευρωπαϊκό Μέτωπο στερείται ηγεσίας και από τη στιγμή που δεν απάντησε με αποχή στο ψευτοδίλημμα του Πρωθυπουργού, η ήττα ήταν αναπόφευκτη.

Το «φωτοστέφανο» του πολιτικού που λέει «όχι» στις περικοπές συντάξεων, που λέει «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι δεν θα φύγει από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ήταν δυνατόν να χάσει τη λάμψη του.

Δεν λέει σε κανέναν «όχι», όλα τα αιτήματα προσλήψεων είναι δίκαια, ενώ για την αναξιοπρέπεια των ουρών στις «Τράπεζες» φταίνε οι ανάλγητοι Ευρωπαίοι.

Θρίαμβος για τον κύριο Τσίπρα λοιπόν.

Εμείς απλά θα του θυμίσουμε ότι «η δόξα είναι εφήμερη».

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ιεραξ avatar
  ιεραξ 06/07/2015 12:31:21

  Τραγικό λάθος η συμμετοχή στο δημοψήφισμα-παρωδία. Με ένα ερώτημα σε πρόταση των δανειστών που την απέσυραν. Με σταλινικού τύπου ψηφοδέλτιο. Με 5 μέρες προεκλογικό αγώνα Πολύ πιο εύκολο θα ήταν να πέσει κάτω του 40% η συμμετοχή και να είναι ανίσχυρο, παρά να πάμε σε μετωπική για το ναί. Και να αφήναμε τσιπροκαμμένους και χρυσαυγίτες να παριστάνουν τον Γιαρουζέλσκι και το Χίτλερ με ποσοστά 99%. Θα γελάγαν και οι κότες Ενώ ο Σαμαράς στην πρώτη δήλωσή του το χαρακτήρισε δημοψήφισμα -παρωδία, έσπευσαν αμέσως να πούν ναί η αγία οικογένεια και ο ποτάμης. ΕΔΩ χάθηκε το παιγνίδι. Τρελαίνομαι που έγινε μάγκας απο μια τετοια γκάφα μας ο Τσίπρας με μόνο χάρισμα τον επικοινωνιακό λαικισμό. Κρίμα για το Σαμαρά, κρίμα για την πατρίδα μας, κρίμα για όλους μας

  • dim avatar
   dim @ ιεραξ 07/07/2015 01:21:57

   Πολύ σωστός! Η απόφαση έπρεπε να είναι "αποχή". Να βγει το "οχι" με 90%, επί 35% συμμετοχής... Και να δούμε μετά το Τσίπρα και τους Ψεκασμένους να τρέχουν να κλείσουν συμφωνία, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος... Αλλά βλέπεις, δυστυχώς τελικά, νομίζαμε ότι η λογική θα υπερισχύσει του λαϊκισμού... Αποδείχθηκε τελικά ότι ο λαϊκισμός είναι ανίκητος...

   • ΙΑΣΩΝ avatar
    ΙΑΣΩΝ @ dim 08/07/2015 14:11:55

    δυστυχώς τους εγκλώβισε διότι εάν αποφασίζαν αποχή θα έπρεπε πρώτα να τους κατακεραυνώσουν οι συνταγματολόγοι για την παράνομη διατύπωση του θέματος στο δημοψήφισμα και μετά να επικοινωνήσουν την αποχή χωρίς συγκεντρώσεις κ.λπ. χωρίς την προβολή πολιτικών και "βολεμένων"( αυτό ήθελε χρόνο), αυτοί στόχευσαν στην άρνηση διότι ο μέσος έλληνας που πλήττεται από την κρίση ανάγει τη δυσμενή κατάστασή του σε υπαιτιότητα των άλλων και όχι και στις δικές του αστοχίες, πιστεύει στο "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" όταν αυτός δεν έχει γάλα και όχι στο πως θα δημιουργήσουμε περισσότερο γάλα για να έχουν όλοι. Εξάλλου το θέμα της δημιουργίας είναι μακροπρόθεσμο σε συνάρτηση με το άμεσο που είναι " η ψόφια κατσίκα" και γιαυτό επέλεξε η κυβέρνηση παρωδία το αρνητικό στοιχείο στο δημοψήφισμα δηλαδή το οχι. Παράλληλα επένδυσαν στο θυμικό του έλληνα που είναι ο τσαμπουκάς, τσαμπουκάς και συναίνεση είναι αντίνομες έννοιες

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/07/2015 12:33:12

  Το δίλημμα του δημοψηφίσματος που πέρασε στον κόσμο, γιατί αυτό ήθελε να ακούσει ήταν. Την Τρίτη ανοίγουν οι τράπεζες, υπογράφεται η συμφωνία που είναι έτοιμοι και όλα θα είναι όπως τον παλιό καλό καιρό, χωρίς τα κακά μνημόνια. Ψηφίζεις ΟΧΙ και όλα αυτά μπορεί να γίνουν. Ψηφίζεις ΝΑΙ για να έχεις μια δύσκολη συμφωνία, με όρους σκληρούς , ίσως ανοίξουν οι τράπεζες, ίσως τελικά γλυτώσουμε την χρεοκοπία. Η λογική μπροστά στην ελπίδα ακόμη και του ανέφικτου υποχωρεί. Το όνειρο είναι πάντα καλύτερο από την πραγματικότητα, αρκεί να μην είναι εφιάλτης., που όμως σε κάνει να ξυπνάς τελικά. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιλεγεί το ΟΧΙ, όσο ακόμη εξακολουθούμε να ταίζουμε με ψέμματα την κοινωνία. Άλλη μια αποστολή στο δρόμο για τα ευρόδενδρα εξήγγειλαν οι άρχοντες στο λαό και ζήτησαν από τον κόσμο να την αρνηθεί αν έχει τα κότσια. Βέβαια έκαναν λιγο λάθος στη δοσολογία και τώρα ψάχνονται. Ποιο βολικό θα ήταν μια μικρή διαφορά του ναι που θα έσωζε της προσχήματα της επανάστασης, θα έφερνε συμφωνία σκληρή μια και ο λαός το ζήτησε, θα γλύτωνε και την παρθενία της η αριστερά κορασίς (με την σύνταξη αγάμου), η κυβέρνηση θα ήταν αμόλυντη και ανεύθυνη για το αποτέλεσμα...Τώρα? Κατά αρχάς δεν χρειάζεται να ψάχνουμε το τι συνέβη στο δημοψήφισμα, ήδη έχει θαφτεί από την κυβέρνηση σε 2-3 ώρες μετά τη λήξη του, που θορυβήθηκε από την μεγάλη αποδοχή του ΟΧΙ. Το τι θα κάνουμε ως χώρα από δώ και πέρα είναι η ουσία και επ αυτού δεν υπάρχει σοβαρή ευρωπαική προοπτική με τα μυαλά που κουβαλάμε . Θα προλάβουμε να αλλάξουμε σε 48 ώρες? Μόνο στις "48 ώρες του κόνδωρα" υπήρχε αίσιο τέλος, αλλά αυτό ήταν ταινία, όχι η πραγματικότητα. Και αν οι καθυβριζόμενοι πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού τον αφήσουν στη μεγάλη του νίκη να φέρει ο ίδιος , μόνος του, το έπαθλο από την σύνοδο? Δυστυχώς χωθήκαμε ακόμη περισσότερο μέσα στο αδιέξοδο της πολιτικής που επιλέξαμε ως χώρα. Τα πρώτα σημάδια ήδη είναι ορατά με τις αποχωρήσεις των θλιβερών πρωταγωνιστών. Στην αρχαία τραγωδία συνήθως δεν μπορούσες να βρείς ποιός πραγματικά φταίει για τις καταστροφές. Το ριζικό, η νέμεσις των θεών, οι παλιές αμαρτίες, η ανθρώπινη φύση ? Ανήμποροι να αντιδράσουμε πια περιμένουμε τους επίγειους θεούς του χρήματος να αποφασίσουν για το μέλλον μας. Οποια απόφαση πάρουν θα στείλουν τον αγγελειοφόρο- πρωθυπουργό να μας την ανακοινώσει .

 3. GLAD avatar
  GLAD 06/07/2015 12:38:00

  1. Το δίλημμα ΝΑΙ= ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ / ΟΧΙ=ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ δεν απασχόλησε την πλειοψηφία ή δεν το φοβήθηκε. 2. Παρότι δημοσκοπικά εκτιμάται ότι η πλειοψηφία θέλει το ΕΥΡΩ , φαίνεται ότι δεν την ενοχλεί το αν βγούμε από το ΕΥΡΩ . Απόδειξη ότι οι συνταξιούχοι στις ουρές ακούγονταν να αναπολούν την δραχμή . 3. Παρότι φυσιολογικά μέρος των παλαιών ψηφοφόρων μετακινήθηκε προς το ΝΑΙ , το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων ψηφοφόρων υποστήριξε το ΟΧΙ. 4. Εντελώς ψυχρά καταγράφεται τελικά μια παγειοποίηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών . Τα κόμματα που υποστήριξαν το ΝΑΙ έλαβαν αθροιστικά το ίδιο ακριβώς ποσοστό 38,5. Οι υπόλοιποι το 61,5.

 4. Πάνος Σταθ. avatar
  Πάνος Σταθ. 06/07/2015 12:49:07

  Αρκετές από τις επισημάνσεις σας σωστές, όπως οι δηλώσεις φθαρμένων πολιτικών, που είχαν να μιλήσουν χρόνια, η εξοργιστικά ετεροβαρής προβολή του Ναι από τα γνωστά κανάλια των εθνικών νταβατζήδων όπως κάπου κάποτε μια ψυχή είχε καταγγείλει, το κλείσιμο των τραπεζών, που όλοι καταλάβαιναν την σκοπιμότητά τους και η απίστευτη καμπάνια - τρομοκρατία ξένων ηγετών και παραγόντων υπέρ του Ναι που εξελήφθη, δικαίως, ως ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά μας. Συμφωνώ ότι ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως όλα είναι εφήμερα αλλά όπως και να το κάνουμε η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει με την ΝΔ.

 5. iconology2009 avatar
  iconology2009 06/07/2015 12:49:39

  Το ΝΑΙ από τη δομή του την ίδια σαν είδος απάντησης αλλά και στη προκειμένη περίπτωση του "δημοψηφίσματος" του Τσίπρα και του τρόπου που μεθοδεύτηκε το πλασάρισμα του, η ίδια η διατύπωση του ερωτήματος, η μορφή του του ερωτήματος που έχουν ενσωματωμένα στοιχεία εξαπάτησης και λαθροχειρίας, είχε ήδη βρεθεί, αντικειμενικά πια, σε μειονεκτικότερη θέση. Από την άλλη το όχι είχε πρόσωπο-γοητευτικό-(αυτό που λέω το φτηνιάρικο αγαπητηλίκι του Τσίπρα με τις μάζες)-φρέσκο, άφθαρτο-δεν εννοώ αδιάφθορο όμως. Το ΟΧΙ προσωποιούνταν και αυτό συγκριτικά με την άλλη πλευρά, που δεν το διέθετε αλλά και αν το διέθετε προφανώς δεν μπορούσε να το προβάλλει-είχε πια μεσολαβήσει η πολιτική φθορά και υπήρχε ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης ήττας. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η απόφαση για το ΟΧΙ ουσιαστικά ήταν μια απόφαση όχι λογικής ανάλυσης αλλά του θυμικού-σκεφθείτε αυτό το σχιζοφρενικό: με κλειστές τράπεζες και όμως ο κόσμος ψήφισε μαζικά ΟΧΙ. Προφανώς είχε παραμεριστεί κάθε ίχνος λογικής. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

  • Αριστος avatar
   Αριστος @ iconology2009 06/07/2015 12:58:37

   Για ρίξε μια ματιά στις μουτσούνες των Ναιατζήδων, το εμετικό πρόγραμμα των νταβατζοκάναλων και τις τσιρίδες φόβου που εξέπεμπαν οι πρωτοκλασάτοι και βάλτα δίπλα στην ορμή του Έλληνα να μην δέχεται τελεσίγραφα

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ Αριστος 06/07/2015 17:48:38

    Σαχλαμάρες! Ό,τι περιγράφεις μπορώ να το δω και στην "ΑΥΓΗ"(παραλίγο να γράψω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ;-) ) και πιο μουλωχτά στην ΕΡΤ. Κάθε κανάλι μπορεί να λέει ό,τι θέλει δημοκρατία έχουμε και είναι στη κρίση μας να επιλέγουμε. Αν δεν έχεις πάρει χαμπάρι, αυτή η συνάθροιση στο Προεδρικό Μέγαρο, που γίνεται με πρωτοβουλία του θριαμβευτή σου ένα σκοπό έχει αληθινά: ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ το ΟΧΙ ΣΟΥ σε ΝΑΙ ΤΟΥΣ!Εσύ μπορεί να ψήφισες ΟΧΙ αλλά αυτό ο Τσίπρας το μετατρέπει σε μια πρωτοφανώς ξεδιάντροπη απάτη εν μια νυκτί σε ΝΑΙ. Εμείς οι ΝΑΙατζήδες δεν υπήρχε περίπτωση να μετανιώσουμε για το ΝΑΙ μας γιατί ξέραμε και εμείς οι ίδιοι τι θέλαμε και τί πριμοδοτούσαμε, το ίδιο και οι ηγεσίες των κομμάτων μας, ενώ εσείς οι ΟΧΙάδες θα έχετε τουλάχιστον δυό λόγους να έχετε μετανιώσει που ψηφίσατε ΟΧΙ. Πρώτα απόλα γιατί αυτό το ΟΧΙ εξαερώθηκε ήδη σαν τέτοιο-το ΝΑΙ είπαμε ότι συζητάνε στο Προεδρικό Μέγαρο-και κατά δεύτερο λόγο ότι με αυτό το ΟΧΙ σας δίνετε πάτημα στο Τσίπρα να σας επιβάλλει-και μαζί μ'έσάς που τον ψηφίσατε και σ'εμάς που δεν τον ψηφίσαμε-ένα ΑΚΟΜΗ ΟΔΥΝΗΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, γιατί αυτή είναι η λογική των μνημονίων: ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Διερωτήσου μόνο γιατί έγιναν χειρότεροι οι όροι της Οικονομίας. Το ότι χάθηκε η τουριστική σαιζόν ας πούμε σού λέει κάτι; Αυτή τη στιγμή πόσοι έλληνες είναι πια σε θέση να ξεκινήσουν τις διακοπές τους που θα αιμοδοτήσουν την Οικονομία με κλειστά τα ΑΤΜ; Μη μιλήσω για τους ξένους τουρίστες που αρνούνται να επισκεφθούν μια χώρα σε αναστάτωση και ακυρώνουν το ταξίδι τους. Σού ανέφερα μόνο μία παράμετρο των επιλογών και αποφάσεων του θριαμβευτή του χτεσινού ΑΓΟΝΟΥ "δημοψηφίσματος" που το έκανε ο Τσίπρας αφενός μεν για να δέσει το εξαπατημένο γιαδεύτερη φορά εκλογικό σώμα αλλά και τους βουλευτές του, που δεν μπορούν πια να τον αμφισβητήσουν τον "ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗ" και θα ψηφίσουν όποιο μνημόνιο φέρει στη Βουλή! Σας κορόιδεψε ξεδιάντροπα και ιταμά κι ακόμη δεν το έχετε καταλάβει. Έβαλε τη χώρα σε μια απίστευτη περιπέτεια-ήδη 15 μέρες κλειστές τράπεζες είναι ένα επίτευγμα ντροπής-με ανυπολόγιστο κόστος, μπήκε στη διαδικασία εξόδων με το δημοψήφισμα-κόστος 25 εκατομμύρια ευρώ κατά το Βούτση!-μόνο και μόνο για μικροκομματικές και εσωκομματικές σκοπιμότητες κι εσύ νομίζεις ακόμη ότι ανήκεις σε κάποια πλευρά νικητών και ότι δεν είσαι ΝΑΙατζής.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ iconology2009 06/07/2015 19:33:06

     Εύγε!

    • Αριστος avatar
     Αριστος @ iconology2009 06/07/2015 20:55:38

     Ποιός σου είπε το ψήφισα? Αν τα επιχειρήματα σου όμως εξαντλούνται σ΄αυτά που λέει ο Ρουβάς, ο Σημίτης, ο Άδωνις, ο Ντάίσελμλπουμ, τα άλλα σου φαίνονται σαχλαμάρες. Την πάτε για φούντο με τα μυαλά αυτά την παράταξη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε όλοι.

     • Αριστος avatar
      Αριστος @ Αριστος 06/07/2015 21:53:14

      Από επιστολή στην "καθημερινη" Eγώ ψήφισα "Οχι" και θεωρώ΄, πώς ψήφισα υπέρ της Ευρώπης. Εξηγούμαι: Η πολιτική "λιτότητας" (austerity) είναι προφανές, ότι δεν μπορεί, να λειτουργήσει σε συνθήκες υψηλού χρέους.
      Αν και η πρόθεση της γερμαν. κυβέρνησης, να κάνει τις χώρες της ΕΕ πιό ¨ανταγωνιστικές' είναι σωστή, ο δρόμος για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι λάθος!
      Για να γίνει η παραγωγή πιό "ανταγωνιστική", πρέπει, να μειωθούν τα κόστη (ή να αυξηθεί η παραγωγικότητα, πού όμως στην περιπτωση της ελλαδίτσας δεν ενδιαφέρει). Αυτό σημαίνει εσωτερική υποτίμηση (μείωση μισθών κλπ.), που όμως συνιστά "προκυκλική" πολιτική (για τους γνώστες των Μακροοικονομικών), που ενισχύει την ύφεση και αποδυναμώνει (μηδενίζει) την ανάπτυξη.
      Σε κανένα βιβλίο μακροοικονομικής δεν υπάρχει τέτοια συνταγή! Πρέπει, να καταργηθεί, άν η Ευρώπη θέλει, να δεί καλύτερες ημέρες.
      Περαιτέρω, μεγάλο πρόβλημα, αποτελεί η δύναμη των τραπεζών, που πρέπει επιτέλους, να χαλιναγωγηθεί. Είδατε, ότι το 90% των κεφαλαίων πρός την ελλάδα πήγε για την σωτηρία γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, που δάνειζαν τις άθλιες ελλην. κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, και πού τώρα απολαμβάνουν τους τόκους από αυτές τις συναλλαγές.
      Το χρέος μεταφέρθηκε στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων. Είναι σωστό αυτό? Φήφισα λοιπόν υπέρ ή κατά της Ευρώπης?

     • Θόδωρος Hellados avatar
      Θόδωρος Hellados @ Αριστος 06/07/2015 22:39:43

      Είπα να μην σχολιάσω τόσο νωρίς και να καταλαγιάσει πρώτα ο κουρνιαχτός για να δω καθαρότερα. Αλλά το σχόλιο του συνσχολιαστή δεν με άφησε ασυγκίνητο... -------------------------------------------------------------------------
      @Άριστος, Ψήφισες κατά της Ελλάδας εντός αυτής της συγκεκριμένης Ευρωζώνης. Όχι άλλης, αυτής. Το τονίζω αυτό.
      Που είναι από τις χειρότερες.. Για να το ξεκαθαρίζουμε Αυτή σε ταϊζει τώρα, γιατί δέχτηκες μέσω των πολιτικών σου που έστελνες να σε εκπροσωπούν, να κάθεσαι και να σε ταϊζει. Δεν διαμαρτυρήθηκες για τις επιδοτήσεις που ξοδεύονταν στα "προσεχώς 40 βουλγάρες". Ούτε για τα υπέρογκα έξοδα του Ελλ. ΔΤ. Χωρίς να αναρωτηθείς μια στιγμή: "Καλά ρε, από που έρχονται όλα αυτά τα λεφτά? Έτσι τσάμπα μας τα δίνουν? Τι γίνεται?" Αν δεν την θέλεις αυτήν την €-ζώνη, πρέπει πρώτα να δυναμώσεις εσύ και μετά -αν δεν σ' αρέσει- να της κουνήσεις το μαντήλι.. Και να ζήσεις μόνος σου. Να μπορείς όμως να ζήσεις μόνος σου. Γιατί τώρα δεν μπορείς.. Και κανένας δεν σου έδωσε το δικαίωμα να κάνεις την Ελλάδα Ιφιγένεια στο βωμό των αγορών για να φυσήξει ούριος άνεμος αλλαγής. Και δεν θα φυσήξει.. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή και οι αντίπαλοι της (οι όποιοι) πολύ μεγαλύτεροι και -κυρίως- πολύ καλά προετοιμασμένοι πλέον, κατόπιν όσων προηγήθηκαν. Δεν θα τους κάνεις μεγάλη ζημιά. Ο μη γένοιτο, πόσες αυτοκτονίες θα έχουμε το επόμενο διάστημα μ' αυτά που θα επακολουθήσουν? Και ακόμα: Ποια είναι η εναλλακτική μας? Του "συντρόφου" μου, του Παναγιωτάκη του ΠΑΠΕΝ? Γιατί δεν τη λέει? Ποια είναι? Ορίστε, πες την! Με απλά λόγια, να την καταλάβουμε όλοι..
      Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ο Ελλ. Λαός θα ενηλικιωθεί απότομα το επόμενο διάστημα. Όπως όλα τα τραγικά γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου που τον κάνουν και μεγαλώνει απότομα, που αισθάνεται πιο γέρος μετά...

     • Αριστος avatar
      Αριστος @ Θόδωρος Hellados 06/07/2015 23:27:15

      @Θόδωρος κλπ. Αλλούντ΄αλλού και τα μυαλά στα κάγκελα. Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας αδύνατη. ΟΧΙ, δεν θέλω την Ελλάδα των άχρηστων επιδοτήσεων, δεν την ψηφίζω. Δεν θέλω να κάνω ζημιά στην Ευρώπη.Να τους φωνάξω θέλω ότι μου δίνουν φαρμάκι επί 5 χρόνια που με σκότωσε όχι φάρμακο, ότι ΑΥΤΟΙ θα καταστρέψουν μόνοι τους την Ευρώπη του Ντελόρ και του Πρόντι. Η Ευρώπη αυτή δεν έχει μέλλον ούτε καν για τους ισχυρούς Γερμανούς.

     • Θόδωρος Hellados avatar
      Θόδωρος Hellados @ Αριστος 07/07/2015 16:10:57

      "...Αλλούντ΄αλλού και τα μυαλά στα κάγκελα..." Ωραίο επίπεδο, μπράβο.. Εγώ σου μιλάω με επιχειρήματα, στηρίζοντας μ΄αυτά την όποια άποψη μου και εσύ μου απαντάς με συνθήματα και προσβολές.. Χωρίς καν να γνωριζόμαστε. Εκεί έχει φτάσει ο φανατισμός σας. Και μετά μιλάτε για διχασμό.. Ποιος τον προκαλεί? Αλλά έτσι μεγαλώσατε... Όταν σας στριμώχνουν και δεν έχετε άλλη απάντηση που να μπορεί να σταθεί πολιτισμένα με επιχειρήματα, καταφεύγετε στις κραυγές και τις ύβρεις.. Για τα θέματα και τις ερωτήσεις που έθεσα, δεν απαντάς.. Τίποτα, τσιμουδιά! "Η Ευρώπη του Ντελόρ και του Πρόντι.." Αυτοί δηλαδή που δίναν τα πακέτα στην Ελλάδα για να τα τρώμε τζάμπα.. Άντε, φώναξε τους ότι σου δίνουν φαρμάκι 5 χρόνια. Κι αν δεν γίνει τίποτα? Τι θα κάνουμε τότε? Απάντα, αν τολμάς, ντε! Ελπίζω να πάρω μια υποτυπώδη έστω, λογική απάντηση αυτήν την φορά από σένα. Αλλιώς τζάμπα χάνω τον καιρό μου με το να ασχολούμαι.. Εσείς μόνο με IOUs για κανά 6μηνο στρώνετε. Τότε θα καταλάβετε πόσο μικροί είστε.. Για σας μόνο τους κρατικοδίαιτους, τα φερέφωνα της αυτής της κυβέρνησης φρανκενστάϊν, βέβαια. Εμείς του ΙΤ θα συνεχίσουμε να πληρωνόμαστε σε € με τις τράπεζες εντάξει. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να καταλάβετε..

     • Αριστος avatar
      Αριστος @ Θόδωρος Hellados 08/07/2015 21:31:14

      Τα επιχειρήματά σου που ήταν προσβλητικότατα "Αυτή σε ταϊζει τώρα, γιατί δέχτηκες μέσω των πολιτικών σου που έστελνες να σε εκπροσωπούν, να κάθεσαι και να σε ταϊζει. Δεν διαμαρτυρήθηκες για τις επιδοτήσεις που ξοδεύονταν στα "προσεχώς 40 βουλγάρες". Ούτε για τα υπέρογκα έξοδα του Ελλ. ΔΤ. Χωρίς να αναρωτηθείς μια στιγμή: "Καλά ρε, από που έρχονται όλα αυτά τα λεφτά? Έτσι τσάμπα μας τα δίνουν? Τι γίνεται?"" ΑΠΛΑ δεν είναι επιχειρήματα. Τα ερωτήματά σου το ίδιο γιατί δεν με ξέρεις. Για τα πακέτα. Εγώ δεν έφαγα ούτε σεντ! Οι πολιτικοί ταγοί και οι κομματάνθρωποι ίσως, αφού αυτοί τα διαχειρίζονταν.Δεν τους ψήφισα όμως γι΄αυτό! Για το φαρμάκι τους το λέει πια όλος ο κόσμος. Είμαι ελέυθερος επαγγελματίας και πονώ άσχημα επί 5 χρόνια. Θα με σκοτώσουν ίσως αλλά ΟΡΘΙΟ! Θέλω την Ευρώπη της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας !(do you know)

 6. δημης avatar
  δημης 06/07/2015 13:51:41

  -Το ότι το "μέτωπο " είχε να αντιπαλέψει την σκληρή πραγματικότητα απέναντι στις μπαρούφικες κουβέντες;;;; (Αυτό γινόταν στα Αμφιθέατρα όταν απέναντι στην πραγματικότητα μας έβαζαν οι ελέω καθοδηγητές της Παράταξης σημερα τα κατεβατά της θεωρίας τους....) -Το ότι οι πολλοί τις αλυσίδες τους είχαν να χάσουν μόνο μιας και ακόμα ούτε ΕΜΦΙΑ έχουν πληρώσει ούτε στο ταμείο της εφορίας έχουν πλησιάσει... -Τα άγαρμπα μηνύματα από τους Ευρωπαίους σε σημείο να μην ξέρουμε για ποιά ομάδα παίζουν.... -Οι επιλογές ποιοί από την παράταξη θα σηκώσουν το βάρος της ενημέρωσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς... -Οι πατροπαράδοτες διαφορές μεταξύ της Ηγεσίας ... ελέω "Δημοκρατίας Εσωκοματικής ".... ++++ 7. Διογένης avatar
  Διογένης 06/07/2015 14:49:39

  Τα εθνικολαϊκά του Αντιμνημονίου έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση παρά το σκύψιμο του κεφαλιού και η σκληρή δουλειά. Αποδείχθηκε ότι η "Ευρώπη" από μόνη της δεν είναι κάποια αξία. Ίσως ήταν κάποτε, τώρα όχι πια. Πέντε χρόνια μνημονίου και περικοπών την έχουν διαλύσει ηθικά και ιδεολογικά την Ευρώπη. Ναι, ο κόσμος ψήφισε "όχι" στην Ευρώπη, αυτή είναι η αλήθεια και το έλεγαν ανοικτά πολλοί ότι δεν τους πειράζει να πεινάσουν. Δεν ξέρω αν το εννοούσαν, όμως το έλεγαν. Ήταν πιο αποφασισμένοι. Εμείς του "ναι" υπερασπιζόμασταν μια στοιχειώδη ευημερία που εξακολουθεί να υπάρχει και εντός Μνημονίου. Δεν είχαμε καμία ιδεολογία να υπερασπιστούμε. Δεν αναπτύξαμε εγκαίρως ιδεολογία γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με αποτέλεσμα αυτή να μην έχει ποτέ την απήχηση που θα έπρεπε. Αυτό καταψήφισε ο κόσμος. Δυστυχώς. Υπερψήφισε έστω και το ψεύτικο αντιμνημόνιο, διότι είχε να του πει κάτι. Εμείς δεν είχαμε να του πούμε τίποτε πέρα από το "καταστρεφόμαστε με το όχι". Όσο και εάν είναι αλήθεια, δεν παύει να μην είναι ιδεολογία αυτό το πράγμα.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 07/07/2015 00:41:17

   δεν μπορεις να αντιπαραβαλεις ιδεολογια στην τρελλα διογενη. ο ελληνας εχει βγαλει ολη την τρελλα που ειχε κρυμμενη καλα στα σεντουκια των δανειων του ανδρεα παπανδρεου. Η Ελλαδα που ισως ξεραμε 3-4 δεκαετιες πριν ΔΕΝ υπαρχει πια.

 8. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 06/07/2015 15:40:29

  200 Ευρώ το μήνα, και αν ποτέ πληρωθούν, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο εργασίας ή αλλιώς ... μετανάστευση στο άγνωστο. Τι περιμένατε να ψηφίσουν οι νέοι, ακόμα και από παραδοσιακές δεξιές οικογένειες, αλλά και αυτές οι ίδιες οι οικογένειές τους; Ποιο ευρωπαϊκό όραμα; Αυτός είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Ποιο Ευρώ; Ούτε σεντς δεν υπάρχει! Για να μην αναφερθώ σ' αυτούς τους ... απαράδεκτους, επιεικώς (να μη γράψω τι πραγματικά πιστεύω και κοπεί το σχόλιο), Ευρωπαίους αξιωματούχους που έκαναν ό,τι μπορούσαν να εξάψουν τα πνεύματα και να πάει ο κόσμος σωρηδόν προς το ΟΧΙ και τώρα να εκφράζουν την ... έκπληξη και απογοήτευσή τους!

 9. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 06/07/2015 17:11:41

  Εγώ το εισέπραξα το όλον εγχείρημα, σαν μιάν επίκληση με περιεχόμενο είτε κάτι σαν : ''βοήθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω'', είτε σαν : ''Πεινάνε οι απέναντι; Ε, τότε ας φάνε παντεσπάνι''. Λίγο οι χρεοκοπημένοι και τελεσιδίκως καταδικασμένοι αυτουργοί της καταστροφής, λίγο οι άθλιοι νταβατζήδες των ΜΜΕ και κάθε είδους καλοβολεμένος σαλτιμπάγκος, ήταν σαφές πως απευθύνονταν οι άνθρωποι αυτοί, σε ...περιορισμένο ακροατήριο. ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ Ο ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΟΣ ...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Τα άλλα, ήρθανε μόνα τους. Γιατί ζούμε παράλληλες ζωές, αποκλεισμένοι σε διαφορετικές, εικονικές πραγματικότητες τελικά.....

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/07/2015 18:07:38

  Ότι θα έφταιγε και για την ήττα ενός ευρωπαικού μετώπου στην Αιγυπτο. Η Ελλάδα δεν είναι πολιτισμικά δυτική χώρα.Είναι με την Δύση και την Ευρώπη όσο πέφτει παραδάκι και μάσα. Χωρίς μάσα γυρίζει στην ανατολή.Φυσικά εκεί θα είναι φτωχότερη και αυτό είναι τόσο σίγουρο όσο ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή.

 11. Rambo avatar
  Rambo 06/07/2015 20:26:58

  Πρέπει οπωσδήποτε η ΝΔ να αποστασιοποιηθεί από το κόμμα που στην συνείδηση του λαού είναι συνηφασμένο με τα συμφέροντα (ποταμι). Αν συνεχιστεί το φαινόμενο, η ΝΔ να αποδέχεται την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί, ότι δηλαδή αυτή και το ποτάμι θα μπορούσαν κάποια στιγμή να συνεργαστούν (ευρωπαϊκό τόξο), τότε η παράταξη θα διαλυθεί. Την περίοδο αυτή η πολιτική για τον απλό ψηφοφόρο, δεν είναι θέμα θέσεων αλλά προσώπων. και το ποτάμι στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αποτελείται από άτομα μη αποδεκτά (για διάφορους λόγους)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Rambo 07/07/2015 08:58:48

   Πολύ καλά κάνει η ΝΔ και συνεργάζεται με το Ποτάμι που είναι φιλοευρωπαικό κόμμα.Με ποιόν θα συνεργασθεί,με τον Καμμένο ή το Μιχαλολιάκο; Παιδιά όσοι δεν θέλετε Ευρώπη καιρός να φεύγετε από τη ΝΔ.Υπάρχουν κόμματα της δεξιάς - τα προανέφερα - που είναι αντιευρωπαικά και σας περιμένουν μετά χαράς.Από τους υποψήφιους για την αρχηγία μετά την παραίτηση Σαμαρά δεν υπάρχει ούτε ένας αντιευρωπαίος.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ψυχραιμια 07/07/2015 11:41:25

    Ούτε ο Σαμαράς ήταν αντιευρωπαίος. Γιαυτό συνεργάστηκε, πήρε το κόστος και παρέδωσε χώρα σε Ευρώ και εντός ΕΕ.

 12. ΚΜ avatar
  ΚΜ 07/07/2015 00:32:26

  Τί σόι ούφο ήταν αυτά που, σε συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ, έφερναν σημαίες της ΕΕ; Δεν καταλάβαιναν, σε επίπεδο σημειολογίας, τί ζημιά κάνανε, όπως αυτή μετριέται στην κάλπη; Το ζητούμενο υποτίθεται ότι ήταν η επικράτηση του ΝΑΙ σε ψήφους, όχι να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους και/ή να καπελώσουν.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/07/2015 08:54:54

  Εάν ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη σημαία της ΕΕ,δεν θέλει και την ΕΕ και είναι καιρός να φεύγει. Άλλωστε κάποιος Ευρωπαίος είχε μπει ότι ποτέ πραγματικά δεν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ αλλά μπήκε μόνος του ο Καραμανλής. Πηγαίνετε μαζί με τον Τσίπρα και βγάλτε τη χώρα από την ΕΕ - ο δρόμος είναι ανοιχτός.Αλλά δεν θα συμφωνήσουμε όλοι.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 08/07/2015 00:04:12

   Καταρχήν θα αφήνεις το σχόλιο σου κάτω ακριβώς από εκείνο στο οποίο απαντάς, όπως όλος ο κόσμος! Κατά δεύτερον, αυτά τα οποία γράφεις είναι αφορισμοί! Ο καθένας ψηφίζει σύμφωνα με την κρίση του και όχι σύμφωνα με τα δόγματά σου. Και όπως έγραψα και αλλού, δεν είναι όλα τα ΝΑΙ ίδια. Δεν ταυτιζόμαστε με τους μπουταροκαμίνηδες, τους φιλελέδες, τους γερμανόφιλους και τις λοιπές κατηγορίες παλιανθρώπων που έσπευσαν να καπελώσουν - αλλιώς το ΝΑΙ θα μάζευε μόνο 4% αντί για 40%. Και στην τελική, το διακύβευμα ήταν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Μάλλον εσύ ανήκεις σε αυτούς που θα έσπευδαν να δώσουν άλλες ερμηνείες στο ΝΑΙ, πέραν της μόνης πραγματικής που ήταν «αποφυγή της αυτοκτονίας», για να προωθήσεις την γνωστή ατζέντα σου.

 14. YPSIPYLH avatar
  YPSIPYLH 07/07/2015 09:35:58

  Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ...

 15. Don kixotis avatar
  Don kixotis 07/07/2015 09:50:02

  Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προκήρυξη δημοψηφίσματος ορίζει ότι «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

  »Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

  »Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/284382/ti-provlepei-to-sudagma-gia-ti-dienergeia-dimopsifismatos/#ixzz3eH95yOZf

  τι σημαίνει λοιπόν Δημοψήφισμα για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ σχετικά με τα Δημοσιονομικά-Οικονομικά Μνημόσυνα ενώ για Μείζον Εθνικά/Κοινωνικά Ζητήματα που επηρεάζουν τα ήθη-έθιμα-συνήθειες μιας ολόκληρης κοινωνίας,την Κοινωνική Συνοχή ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΛΟΙ.. όπως:Εισαγωγή Κάρτα Πολίτη η οποία μετονομάστηκε σε Κάρτα Σίτισης-Αλληλεγγύης...,Απόδοση Ιθαγένειας σε παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς,Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων ζευγαριών για να "κατοχυρωθούν" νομικά και βεβαίως έπεται και το "αναφαίρετο δικαίωμα" στην υιοθέτηση παιδιών..,Νομιμοποίηση Γάμων Ομοφυλόφιλων-Παρελάσεις και επανεργοποιήση του Νόμου περί προσβολής της Δημοσίας Αιδούς...,Ήπια Εισβολή "Μεταναστών"..-τζιχαντιστών ώστε να εδραιώσουν τα δικαιωματά τους...μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου/Σαρίας...Τότε Νεοέλληνα ραγιά θα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε...το πιασές;;;
  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΜΩΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ..Γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ;;; ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ;;; ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ τα λεφτά Σημαντικά αλλά και η Ελλάδα ως Εθνική Υπόσταση για όσους ακόμα νιώθουν Έλληνες + δεν είναι Ελληνόφωνοι οι οποίοι απλά κατοικούν στην Χώρα ή πάλι "έτυχε" να μιλάνε την Ελληνική Γλώσσα........ΕΚΦΡΑΖΩ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ακουεί Κανείς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.......................

 16. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 07/07/2015 12:36:41

  Η αποχή από το δημοψήφισμα ίσως να ήταν η καλύτερη πρόταση αλλά από την άλλη πως περιμέναν κάποιοι να βγεί στο δημοψήφισμα το ναι είτε ξεθάβοντας το πολιτικό παρελθόν απο την ντουλάπα (Σημίτης, Λαλιωτης, Παπαντωνίου, Κων/νος Μητσοτακης κ.λ.π.) είτε βγάζοντας στην πρώτη γραμμή όλους τους πρωταγωνιστές της προηγούμενης περιόδου; Στο δημοψήφισμα ο λαός έδωσε και στην κεντροδεξιά μια εντολή : την εντολή της ανανέωσης σε πρόσωπα νοοτροπίες και πολτικές

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 07/07/2015 13:40:42

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι για το 60-40 δεν φταίνε τα κόμματα που στήριξαν τον Ευρωπαϊκό μέτωπο. Και σίγουρα δεν είναι ευθύνη του Σαμαρά ή του Θεοδωράκη ή της Γεννηματά. Οι ένοχοι είναι : - ο ανεπαρκής χρόνος για τους μη-κυβερνητικούς, για ενημέρωση των πολιτών (για ζύμωση δεν συζητάμε καν) - η ταυτόχρονη προπαγάνδα (που ήταν οργανωμένη και την είχαν εξαπολύσει από καιρό, αφού οι κυβερνητικοί ήταν γνώστες της διεξαγωγής πολύ πριν ανακοινωθεί, ενώ η αντιπολίτευση καλόπιστα πίστευε ότι διαπραγματεύονται...) - η ανήθικη μετατροπή του δημοψηφίσματος σε "λαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης¨ στον Τσίπρα προσωπικά, αλλά και στο δήθεν αντιμνημονιακό μπλοκ. (λέγοντας ότι θα παραιτηθεί αν περάσει το ΝΑΙ)

 18. ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡΑ avatar
  ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡΑ 07/07/2015 13:45:02

  ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΗ (ΜΕΓΑΛΗ) ΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ "ΟΧΙ"

  1. Κατά τη διάρκεια της Χούντας αρκετοί άρπαξαν θαλασσοδάνεια (take the money and run) και έκαναν business μαζί της. Μεταξύ αυτών και πολλοί οι οποίοι μετά το έπαιζαν "δημοκράτες", "προοδευτικοί", Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚΟΙ, κομμουνιστές κλπ...όλοι τους έγιναν με μέγαρα και πολυκατοικίες. Όλοι τους θησαύρισαν.

  2. Η ηγεσία της ΝΔ αμέσως μετά το '75, προκειμένου να αποκτήσει κεντρώο έρεισμα ομιλούσε περί σταγονιδίων της Χούντας κλπ., ξεκίνησε τις κρατικοποιήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονους διορισμούς κομμουνιστών στο δημόσιο (πχ. χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγαπημένη δημοσιογράφος του γερο-Καραμανλή η κ. Κανέλλη). Οι διορισμοί κομμουνιστών μεταξύ 1975-1981 (επί Αβέρωφ, Ράλλη, κλπ.) είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός της γιγάντωσης των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Αριστεράς προ του 1981...ποιός τους διόριζε όλους αυτούς;;; Η ΝΔ δεν ήθελε αυτούς που είχαν πολεμήσει στο Γράμμο και καταδικασθεί σε θάνατο από τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ...δεν τους ήθελαν μη τυχόν και τους κατηγορήσουν οι κομμουνιστές...ως δεξιούς.
  3. Μετά το 1981, το ΠΑΣΟΚ διόριζε μόνο αριστερούς (έτσι παρέμεινε τόσα χρόνια στην εξουσία) και παρά το γεγονός πως φώναζε έξω από την ΕΟΚ, ήταν το κόμμα που ερχόμενο στην εξουσία είχε το μοναδικό προνόμιο διορισμού χιλιάδων νεαρών οπαδών του (ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ) στις υπηρεσίες των Βρυξελλών. Ποιοί είναι αυτοί; Είναι οι σημερινοί 60άρηδες Έλληνες υπάλληλοι της Κομισιόν οι οποίοι απολαμβάνουν χρυσούς μισθούς και έχουν μεταμορφωθεί σε νεο-φιλελέ γραφειοκράτες! Αυτό συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπήρξε πιστότατο στη στήριξη των οπαδών του...Αντίθετα η ΝΔ, συνέχισε το τροπάρι "αξιοποιώ τους αριστερούς, αφού έχω στο τσεπάκι μου τα κορόϊδα τους δεξιούς"...

  4. Καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, υπήρξαν λοιπόν φιλελεύθεροι δεξιοί ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ των "κορόϊδων" πολεμιστών του Γράμμου οι οποίοι εδώ και δεκαετίες ακολούθησαν ΜΟΝΑΧΙΚΟ δρόμο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ σόσο από τη δεξιά όσο και από τη δεξιά, αλλά τα κατάφεραν και πέτυχαν επαγγελματικά...αυτοί δεν χτύπησαν ποτέ την πόρτα οποιουδήποτε αριστεροδεξιού κόμματος, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ...καθώς δεν έχουν εισπράξει, ποτέ, ούτε μία δραχμή ή ευρώ, έμμεσα ή άμεσα, από την ΕΕ...αντίθετα, ακαδημαϊκοί, αγρότες, κλπ. λαμόγια των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. έχουν θησαυρίσει από την ΕΕ.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ:
  Η αστική τάξη της Ελλάδας, μέχρι να ξεκουμπιστεί η Οικογενειακή Ολιγαρχική ελίτ (Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες), ας αναζητήσει στήριξη σε αυτούς που έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

  Ας αναζητήσει στήριξη στα παραχαϊδεμένα παιδιά της.

  Σε αυτούς οι οποίοι στηρίζονταν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: από τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!

  Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναεπιτρέψω στην οικογένειά μου να ξαναπιαστεί"κορόϊδο" προς όφελος της Αστικής τάξης: δεν πρόκειται να δώσουμε την παραμικρή ρανίδα αίματος, όπως το κορόϊδο ο παππούς μου, προς υπεράσπιση του Φιλελευθερισμού και της Δεξιάς. Για να χτίζουν μέγαρα και πολυκατοικίες οι κάθε είδους Καλογιάννηδες, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Αβέρωφ, Ράλληδες...κλπ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Στα Παρίσια κλπ.
  Ας βγάλουν το φίδι από την τρύπα άλλοι. ΤΕΛΟΣ. ΥΓ. είδατε τον απόγονο του Τσακαλώτου;;;; Θα σας ςστείλω σε λίγο ένα γράμμα από τον παππού μου...από το υπερπέραν...ο οποίος παππούς μου υπήρξε μεγάλο κορόϊδο...


 19. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 07/07/2015 15:14:09

  Την μετωπική σύγκρουση για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ ο λαός δεν την εξέλαβε ως στοίχημα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ως μορφή αποδοκιμασίας γενικά κατά των μνημονίων, τα οποία κανένας Έλληνας λογικά δεν θέλει. Ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων των αστικών κέντρων, που δέχονται εντονότερα τις συνέπειες της υφεσιακής κρίσης, ψήφισε ΝΑΙ, τα δε μικρότερα αστικά κέντρα και η επαρχία ήταν αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ. Αυτή τη διαφορά οι φιλοευρωπαϊστές δεν την αντιλήφθηκαν έγκαιρα και έπεσαν στην παγίδα της αντιπαλότητας χωρίς επαρκή επιχειρήματα, που ήταν μνημονιακός ίσον ΝΑΙ, αντιμνημοναϊκός ίσον ΟΧΙ. Έτσι λίγο ο ψευτοπαλληκαρισμός, λίγο η εκτόνωση της αγανάκτησης με λάθος τρόπο και πολύ περισσότερο η ελιτίστικη συμπεριφορά των υπέρμαχων του ΝΑΙ, που εξόργιζε τις μάζες, σε συνδυασμό με την διαχεόμενη αντίληψη ότι όποιος δεν αντιστέκεται στους ανάλγητους δανειστές, ενεργεί κατά της πατρίδας, δημιούργησε ένα αόρατο πατριωτικό μέτωπο των Συριζαίων, το οποίο έφερε το αποτέλεσμα, που δεν είναι διαφορετικό απ' αυτό των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, σε ποσοστό του μετώπου μνημονιακών και του μετώπου των αποκαλουμένων ως αντιμνημονιακών. Ο κ. Τσίπρας μας επέβαλλε την τυραννία της μάζας με μια απόλυτα επιτυχημένη γι' αυτόν τακτικιστική κίνηση. Η υπέρμαχοι του ΝΑΙ έπρεπε να επιμείνουν ότι το μέτωπό του είναι ανίερο, αλλά αυτός κατόρθωσε όλο αυτό το διάστημα να κλειδώσει στην ντουλάπα, τους ψηφοφόρους της Χ.Α., που τον ψήφισαν όλοι ανεξαίρετα, διευρύνοντας το άνοιγμα της ψαλίδας.

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ Σόλοικος 07/07/2015 16:31:24

   "...Ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων των αστικών κέντρων, που δέχονται εντονότερα τις συνέπειες της υφεσιακής κρίσης, ψήφισε ΝΑΙ,..." Ακριβώς αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ. Οι ζωντανές εικόνες με τις ουρές στα ATMs ήταν εντονότερες στις πόλεις. Στα χωριά ή στην επαρχία πήγαν μια φορά, δεν ξαναπήγαν. Στην τηλεόραση τα βλέπουν αλλά αναρωτιούνται: "Ψέματα είναι?... Αλήθεια είναι?... Μήπως τα προβάλλουν επίτηδες τα πουλημένα ΜΜΕ?" Άλλωστε η καλή και φιλολαϊκή κυβέρνηση μας, μας είπε ποια είναι τα καλά κανάλια και ποια κάνουν εχθρική προπαγάνδα! Αυτό το θόλωμα και την αβεβαιότητα εκμεταλλεύονται για να περάσουν την ολοκληρωτική πολιτική τους. Πρέπει ΑΜΕΣΑ, πάσει θυσία να βρεθεί ένας φλογερός πατριώτης να ηγηθεί της αντιπολίτευσης. Του φιλοευρωπαϊκού μετώπου ως συνόλου εννοώ.. Τώρα που έφυγε κι ο Σαμαράς δεν θα τους συγκρατεί τίποτε πλέον..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.