«Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει κι ένας ημιαγράμματος δεκανέας»
19/08/2015 06:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει κι ένας ημιαγράμματος δεκανέας»

Πρώτη φορά... καταστροφικά

Ας υποθέσουμε ότι η πρώτη φορά αριστερά είναι ένας κακός εφιάλτης. Ξυπνάμε και γυρνάμε στα ίδια. Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή μια κυβέρνηση της επάρατης δεξιάς καλύτερα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αυτή η κυβέρνηση της κακιάς δεξιάς έχει κλείσει τις τράπεζες και έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τους Έλληνες, να μη μπορούν να πάρουν ούτε τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

Έχει φέρει ένα τρίτο μνημόνιο τόσο σκληρό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Μειώσεις στις συντάξεις, νέοι φόροι, παλιά και νέα χαράτσια, άνοιγμα επαγγελμάτων που μέχρι πρότινος δεν άνοιγαν ούτε με βόμβα.

Ετοιμάζεται να πουλήσει κινητή και ακίνητη περιουσία, ασημικά και χρυσαφικά.

Αυτή η ίδια κυβέρνηση της δεξιάς έχει ένα κορυφαίο βουλευτή που θα πληρώσει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για μαύρο χρήμα που έβγαλε και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Έχει υπουργούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και δεν τα φέρνουν με τίποτε μέσα. Έχει υπουργούς που έδιναν πληροφορίες για τα capital controls ώστε οι συγγενείς να τραβήξουν τις καταθέσεις τους.

Έχει επίσης στελέχη που φέρεται να εμπλέκονται σε διαπλοκές με επιχειρηματίες και σε εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τέλος, έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος τη μια κάνει διακοπές στη βίλα «γαλάζιου» εφοπλιστή στο Σούνιο και την άλλη, κάνει βολτούλες στο Αιγαίο με σκάφος.

Βεβαίως δεν αναφέρουμε ότι η ίδια κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές αδιαφορώντας για το χάος που θα προκαλέσει ενώ το κυβερνών κόμμα είναι σπασμένο στα τρία, ο ένας βρίζει τον άλλο και όλοι μαζί τον πρόεδρο.

Ε, λοιπόν απαντήστε μας: Θα έπεφτε την άλλη μέρα αυτή η κυβέρνηση; Θα έπεφτε το ξύλο της αρκούδας στους βουλευτές; Θα καιγόταν η Αθήνα από 500 χιλιάδες διαδηλωτές και καμιά 200αριά μπαχαλάκηδες;

Θα έστηνε η Αριστερά νέους ανένδοτους και 114; Θα ήταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάθε μέρα στους δρόμους και τα κανάλια; Θα έπεφταν όλα τα κανάλια να τους φάνε;

Επειδή όμως δεν είναι εφιάλτης αλλά εφιαλτική πραγματικότητα. Επειδή κυβέρνηση δεν είναι η επάρατη δεξιά αλλά η «καλή», «τίμια», «ηθική» αριστερά δεν κουνιέται ούτε φύλλο. Ο κόσμος συνεχίζει τα μπάνια του, οι μπαχαλάκηδες πίνουν ό,τι βρουν στα εναλλακτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Οι υπουργοί συνεχίζουν να κάνουν καταστροφές, ο Χαϊκάλης είναι ακόμη υπουργός κι όχι θιασάρχης. Ο Παππάς και ο Παππάς συνεχίζουν να κουμαντάρουν το «γελαστό παιδί» ή «χάχα» στην καθομιλουμένη.

Και ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις βόλτες του για παγωτό στα νησιά μιας και ήταν κουραστική η προηγούμενη περίοδος.

Επιβεβαιώνεται αυτό που είπε ο στρατιωτικός και δικτάτορας: Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει κι ένας ημιαγράμματος δεκανέας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kromanos avatar
  kromanos 18/08/2015 13:46:10

  ...άρα τόσοι γραμματιζούμενοι στην πλατφόρμα κάτι θα κάνουν παραπάνω.. http://wp.me/p5N5EW-cB

 2. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 18/08/2015 13:48:05

  Νομίζω πώς ὁ Γ. Κονδύλης (ὁ στρατιωτικός καί δικτάτορας) τό διατύπωσε ὠμότερα: "Ἄν ἤξερα νωρίτερα πόσο ἠλίθιοι εἶναι οἱ Ἕλληνες, θά τούς κυβερνοῦσα ἀπό δεκανέας" (ἀπό αὐτόν τόν βαθμό ξεκίνησε τή σταδιοδρομία του).

 3. blue nile avatar
  blue nile 18/08/2015 15:28:33

  Αυτή η κυβέρνηση όμως αντιστάθηκε στους δανειστές και συνθηκολόγησε όχι όταν της έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο αλλά μόλις με το κλείσιμο των τραπεζών της έβαλαν τη θηλειά στο λαιμό και της την έσφιξαν κιόλας.
  Αυτό ο λαός το είδε και ακόμα δείχνει κατανόηση.
  Τα πράγματα θα αλλάξουν μόλις ο λαός αρχίσει και πληρώνει τις συνέπειες της συνθηκολόγησης.

  • Disdemona avatar
   Disdemona @ blue nile 18/08/2015 16:03:52

   Το ερώτημα είναι απλό : Τι θαρρούσε αλήθεια αυτή η κυβέρνηση; Οτι οι εταίρες θα της έλεγαν ...περάστε και καλώς τονε τον μάγκα τον Αλέξη τον νταή; Αν αυτό πίστευε, υπήρξε εγκληματικά επιπόλαιη και ασυγχώρητα αφελής. Αν είχε έστω διανοηθεί την εξέλιξη των ...''διαπραγματεύσεων'' που πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες ακραίου γκαγκστερισμού, τότε θα έπρεπε να διέθετε ολοκληρωμένο σαφές σχέδιο αντιμετώπισης, ή να είχε παραιτηθεί άμεσα, αφού δεν είχε κότσια να το πάει μεχρι τέλους. Τον πόλεμο, ΔΕΝ τον ξεκινάς αν δεν διαθέτεις το ψυχικό σθένος να τον διεξάγεις με κάθε απαιτούμενο μέσον. Οι προθέσεις οι ...αγνές, πολλές φορές δεν είναι παρά άγνοια. Το αποτέλεσμα μετράει. Ο λαός δεν '' δείχνει κατανόηση'', είναι για την ώρα μόνο μουδιασμένος, πολύ θυμωμένος και αν για λίγο ακόμα ...λούζεται στην αμεριμνησία του Αυγούστου, θα απαντήσει καταλλήλως σύντομα στις προσβολές και στην ύβρη, της ασεβούς ...πρώτης φοράς αριστερονεοφιλελεύθερης διακυβέρνησής του.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Disdemona 18/08/2015 23:37:07

    Γιατί ἀπαντᾶς στόν γνώριμο συριζαῖο μας; Τί σχέδιο καί πράσινα ἄλογα εἶχε ὁ μικρός ἀλέξης, ὅλα γιά τήν ἐξουσία! Νά παραιτηθῆ; ᾿Αστειεύεσαι; Μέ σούπερ γκλοῦ ἔχει κολληθῆ στήν καρέκλα!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ blue nile 19/08/2015 12:20:41

   Τελικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το τόπο. Αντιστάθηκε μέχρις ότου όχι μόνον όταν της έβαλαν στον κρόταφο, αλλά και μέχρις ότου τράβηξαν τη σκανδάλη, διότι νόμιζε ότι δεν το εννοούσαν που της έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Την ανικανότητα, την ανεπάρκεια, την επιπολαιότητα και την έλλειψη οποιασδήποτε συναίσθησης της κυβερνητικής ευθύνης την αναγάγουμε σε προσόν. "Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω. Με αγάπη, η κυβέρνησή σας".

 4. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 18/08/2015 16:21:06

  Περισσότερο νομίζω πως ισχύει ότι Την Ελλάδα δεν μπορεί να την κυβερνήσει ούτε ο πιο μορφωμένος στρατηγός ΙσοτρίαΤουΑνθρώπου

 5. kostas avatar
  kostas 18/08/2015 21:53:04

  Που είναι το κίνημα δεν πληρώνω? Που είναι οι μπαχαλάκηδες που σήκωναν τις μπάρες στα διόδια? Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έγινε πατριωτικό καθήκον. Τι ζούμε? Φέρτε τρελλόγιατρους να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει.

 6. deltaplus avatar
  deltaplus 19/08/2015 03:18:33

  Ε, φυσικο ειναι να κυβερνησει οποιος ναναι, αφου οποιος κανει πορειες πιανει δουλεια πρωθυπουργος.

 7. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 19/08/2015 12:24:52

  O αθρογράφος που είδε ότι η Ελλάδα κυβερνάται ? Από αγράμματους ή μη από δεκανείς , στρατηγούς ή πολιτικούς η Ελλάδα δεν κυβερνάται . Είναι στην κυριολεξία ακυβέρνητη πολιτεία ...

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Ελενα Κανελοπούλου 19/08/2015 13:04:03

   Κυβερνάται, όπως κάθε Προτεκτοράτο. Υπάρχουν οι κατ΄επίφασιν ''πολιτικοί'', που υπακούουν πειθήνια σε έξωθεν εντολές και υλοποιούν πιστά και αφοσιωμένα, τους Τροϊκανομνημονιακούς νόμους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.