Τζιτζικώστα ή Μεϊμαράκη;
02/10/2015 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζιτζικώστα ή Μεϊμαράκη;

Καμαρίλα ή ανανέωση;

Σε μια χώρα που ψήφισε ξανά τον Τσίπρα αν και διέλυσε την οικονομία, έκλεισε τις τράπεζες και υπέγραψε σκληρό μνημόνιο αυτό που της πρέπει είναι και μια αντιπολίτευση ανάλογη. Δηλαδή μια Νέα Δημοκρατία μικρή, άβουλη, διαλυμένη. Ως εκ τούτου οι οπαδοί της ΝΔ καλό είναι να πάνε να ψηφίσουν Βαγγέλη Μεϊμαράκη ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία των μετρίων στην Ελλάδα που κάποτε έβγαζε ηγέτες και προσωπικότητες.

Αν μετά από μερικά χρόνια η Περιστέρη η αρχαιολόγος κάνει ανασκαφή στη Ρηγίλλης είναι σίγουρο ότι θα βρει ζωντανό τον… ζωντανό θρύλο της ΝΔ, τον Βαγγέλα με τ’ όνομα. Κι αν δεν είναι ο ίδιος σίγουρα θα βρουν κομμάτι από τη μουστάκα του, δύο – τρεις Καραμανλικούς να παίζουν το ρόλο της Σφίγγας και ίσως και κανέναν… Ηφαιστίωνα ο οποίος θα έχει το πρόσωπο της αγαπημένης μας Ντόρας της εξερευνήτριας. Η οποία αφού τις πρώτες ημέρες τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Μεϊμαράκη και τσακώθηκε με τον Κυριάκο τελευταία δεν πολυεμφανίζεται. Λέτε να προβλέπει ήττα; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα το πάει μέχρι τέλους με τον μαθουσάλα της ΝΔ, αν και δεν είναι και μεγάλος σε ηλικία ο άνθρωπος.

Άλλωστε, στο επιτελείο του Μεϊμαράκη βρίσκεται η κόρη, Αλεξία Μπακογιάννη, ως επικοινωνιολόγος και αυτή που επιμελήθηκε την προεκλογική εκστρατεία του αρχηγού της ΝΔ. Εκείνη που έβγαζε γκρο πλαν τον Βαγγέλα με την μουστακάρα του και το πονηρό αλλά κι αγαθό χαμόγελό του να μιλά στους Έλληνες και όλοι να αναρωτιούνται: Υποψήφιος πρωθυπουργός είναι αυτός ή διαφημίζει καμιά καινούργια χασαποταβέρνα στα Μεσόγεια;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τη ΝΔ η οποία ελπίζουμε να μην είναι σύντομη. Πρέπει όλοι να έχουν το χρόνο να εκθέσουν το όραμά τους για το κόμμα και την Ελλάδα και να εξηγήσουν ποιοι είναι και τι κάνουν. Ελπίζουμε να μην είναι σύντομη η περίοδος αυτή όπως θέλουν ορισμένοι. Άλλωστε τι έχει να χάσει η ΝΔ; Έχασε με πάταγο τις εκλογές, το πολιτικό παιχνίδι το παίζει ο Αλέξης, χειρότερα δεν μπορεί να γίνει.

Παρά το γεγονός ότι το 2015 δεν είναι 2009 και δεν υπάρχει ένας Σαμαράς να ξεχωρίσει για την προσωπικότητά του, μπορούμε από εκείνη την εκλογική αναμέτρηση να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει τους ίδιους και τους ίδιους. Έχει βαρεθεί τους παλιούς πολιτικούς, όχι απαραίτητα τους μεγάλους σε ηλικία αλλά εκείνους που βλέπει συνέχεια στα κανάλια, που έχουν πάρει αποφάσεις, που έχουν κυβερνήσει και δεν τα κατάφεραν καλά. Ως εκ τούτου ο Μεϊμαράκης και ο Μητσοτάκης έχουν ένα μειονέκτημα έναντι του Τζιτζικώστα ο οποίος ως περιφερειάρχης μπορεί να κριθεί στην περιφέρειά του. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν τον ξέρει γιατί δεν τον έχει δει πολλές φορές στην τηλεόραση.

Το δεύτερο μειονέκτημα των δύο πρώτων έναντι του Τζιτζικώστα είναι ότι έχουν υπηρετήσει κι έχουν υπογράψει μνημόνια. Και μπορεί το δίλημμα μνημονιακός – αντιμνημονιακός να έχει περάσει πλέον, αφού όλοι είναι στην ίδια πλευρά, ωστόσο, ο κόσμος ακόμη δεν μπορεί να αποδεχθεί τη δική του ευθύνη για την κρίση και ρίχνει το βάρος στους άλλους. Αυτούς που έβλεπε εδώ και μια πενταετία. Ως εκ τούτου ο Τζιτζικώστας τη γλίτωσε.

Το τρίτο μειονέκτημα για τον Μεϊμαράκη το έχουμε αναλύσει ήδη. Παλαιός πολιτικός, παλαιοκομματικός, συστημικός, κάποιοι λένε ότι είναι και… αυτοφωράκιας διορισμένος από την οικογένεια της ΝΔ. Κάτι σαν λαγός ή μεταβατικός μέχρι να βρεθεί ο άλλος που δεν ξέρουν ποιος θα είναι.

Το μειονέκτημα για τον σχετικά νέο, μόλις 47 ετών, Κ. Μητσοτάκη, είναι όπως καταλαβαίνετε το επώνυμο. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς το κόμμα όταν είσαι γιος του Μητσοτάκη. Πολύ δύσκολο, όσο κι αν προσπαθείς, να κάνεις το αίμα νερό.

Από την άλλη ο Τζιτζικώστας είναι νέος, πιο νέος κι από τον Τσίπρα κι αν παίξει αυτό ως βασικό κριτήριο έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει.

Μπορεί να «πουλήσει» στον κόσμο την ανασύνταξη της δεξιάς παράταξης, μπορεί να κερδίσει το κέντρο, είναι από τη Θεσσαλονίκη που έχει χρόνια να βγάλει πρωθυπουργό.

Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε στον κόσμο της ΝΔ κι ένα βασικό ζήτημα. Όπως έδειξαν οι εκλογές του 2009 και το Βατερλώ της Ντόρας, οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν με συγκεκριμένο τρόπο αρχηγό. Δηλαδή αντισυστημικά. Δεν γουστάρουν να τους λέει το κόμμα και οι κομματάρχες ποιον θα επιλέξουν. Δεν γουστάρουν καθοδήγηση από καμιά οικογένεια κι από καμιά ομαδούλα. Η Ντόρα έχασε γιατί θεωρούσε δικό της το κόμμα και σίγουρη τη νίκη. Όποιος από τους τρεις λοιπόν έχει τη στήριξη των βαρόνων και των φατριών θα υποστεί δεινή ήττα.

Κυριακή κοντή γιορτή αλλά αυτό που προέχει στην ΝΔ είναι η ενότητα του κόμματος. Αν υπάρξει διάσπαση θα έχουν κάνει ένα τεράστιο δωράκι στον Αλέξη. Αυτό που θέλει η ΝΔ με όποιον κι αν είναι αρχηγός είναι ανατροπή των πάντων. Ονομάτων, συμβόλων, τακτικής, ανθρώπων που βγαίνουν στα κανάλια. Όχι άλλο Άδωνι, όχι άλλη Βούλτεψη, όχι άλλον Γιακουμάτο και ούτω κάθε εξής. Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που να παράγουν πολιτική, να δίνουν λύσεις, να πείσουν τον κόσμο, να επαναφέρουν τους νοικοκυραίους στο σπίτι τους, την κεντροδεξιά. Αν δε γίνουν όλα αυτά τότε ούτε η μουστάκα του Βαγγέλα, ούτε τα γουρλωμένα από την αγωνία για ανάδειξη μάτια του Κυριάκου θα σώσουν τη ΝΔ. Ο Αλέξης θα κάνει πάρτι και θα τους τρώει για πρωϊνό. Επομένως, μήπως η ΝΔ χρειάζεται ανατροπή σε όλα κι όχι απλά έναν ακόμη αρχηγό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 02/10/2015 07:31:31

  Tώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα. Να αλλάξουν όλα. Και το όνομα. Να τελειώσουμε με τζάκια, φατρίες, βιλαέτια. Ο Τζιτζικώστας έχει όλο το πακέτο... και κυρίως τα κότσια να συγκρουστεί με αυτούς που κρατάνε χρόνια το κόμμα σε απόλυτη κηδεμονία. Τελειώσανε αυτά... Άνθρωπος πλέον δεν τους ακούει. Φάνηκε στο δημοψήφισμα και όμως μυαλό δεν βάζουν.

 2. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 02/10/2015 08:59:56

  Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως για το καλό του κράτους πρέπει να κάνουν χώρο σε νεότερους ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 3. Δρόμος avatar
  Δρόμος 02/10/2015 11:11:55

  Συναρπαστική τροπή παίρνει η διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ. Ο Βαγγέλας ούτως ή άλλως δεν έπρεπε να διεκδικήσει την αρχηγία, αλλά έκανε και το λάθος να αργήσει να το αποφασίσει. Ο κόσμος κατάλαβε ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από τον Καραμανλή να κατέβει και αυτό δεν τον τιμά καθόλου. Οι τρείς νεότεροι που διεκδικούν έχουν σηκώσει αντάρτικο, δεν ακούνε κανέναν και πολύ καλά κάνουν. Ο Μητσοτάκης πήγε κόντρα στην αδελφή του που τα΄χει βρεί με τον Καραμανλή εδώ και πολύ καιρό. Ο Τζιτζικώστας πήγε κόντρα στον Καραμανλή που του είπε (λέγεται... σε πολύ αυστηρό τόνο) να μην διεκδικήσει τώρα. Ο Γεωργιάδης κόντρα και αυτός κατεβαίνει, διεκδικεί με τσαμπούκα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όποιος από τους τρείς "αντάρτες" περάσει στον 2ο γύρο (άν δεν έχουμε νικητή από τον 1ο) με τον Μεϊμαράκη θα είναι ο νικητής. Έχω την εντύπωση ότι οι τρείς "αντάρτες" μετά την επίσκεψη στην γάτα... τον Σαμαρά τα βρήκαν μεταξύ τους και αποφάσισαν όποιος περάσει στον 2ο γύρο να τον στηρίξουνε δυνατά για να τελειώσουν επιτέλους με τις καμαρίλες των "βαρόνων".

  • dexios avatar
   dexios @ Δρόμος 02/10/2015 15:27:20

   Συμφωνώ κι επαυξάνω.

 4. Τάσος avatar
  Τάσος 02/10/2015 15:00:38

  Να με σχωρνάτε αλλά πόσων χρονών θα είναι ο Βαγγέλας σε 4 χρόνια που θα γίνουν εκλογές?

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ Τάσος 02/10/2015 15:48:09

   Πολυ αισιοδοξος εισθε κυριε/α οτι οι εκλογες θα γινουν σε τεσσερα χρονια.Ουτε ο καταληψιας δεν το πιστευει αυτο. Σε λιγες μερες που η ΝΔ θα εχει νεο ηγετη θα δουμε ποσο θα αντεξουν,ασε που και η Ευρωπη βρισκεται με το δακτυλο στην σκανδαλη.Οσο για τον Μειμαρ αν σας ενδιαφερει θα ειναι 66 χρονων,πιστευω δε οτι θα τα γιορταζει σπιτι του οικογενειακα.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Τάσος 02/10/2015 16:39:56

   Όσο χρόνων ήταν ο Κ Καραμανλής ο Α΄, ο Γ Ράλλης, ο Ε. Αβέρωφ, ο Κ Μητσοτάκης, ο Α Σαμαράς για να μείνουμε μόνο στα δικά μας. Δεν υποστηρίζω την εκλογή του Ε. Μειμαράκη, αλλά με "ενοχλεί" ο ηλικιακός ρατσισμός και η μίμηση αντιπάλων προτύπων, με την ηλικία ως το κύριο προσόν. Είδαμε πόσο γρήγορα και που μας οδήγησε(ει) το κριτήριο της ηλικίας, όταν δεν συνοδεύεται και από πραγματικά προσόντα.

   • Δρόμος avatar
    Δρόμος @ Σωκράτης 02/10/2015 18:48:51

    Αγαπητέ, μη γελιόμαστε. Ο Μεϊμαράκης είναι ένας αξιοπρεπής και έμπειρος πολιτικός. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλήματα σε κανέναν αρχηγό και υπηρετούσε με πίστη την παράταξη, αλλά... έως εδώ... Στο τέλος τέλος άν ο Μεϊμάρ είχε αρχηγικές ικανότητες δεν θα περίμενε τώρα να διεκδικήσει αρχηγία, θα το έκανε πολύ νωρίτερα. Χρειαζόμαστε ριζική ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Να ανοίξουν οι πόρτες να μπεί φρέσκος αέρας και να αλλάξουν ΟΛΑ. Η νέα γενιά πρέπει να αναλάβει να ξεμουχλιάσει και να ξαραχνιάσει το κόμμα για να φύγουμε μπροστά... Η παλιά σειρά θα έπρεπε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ με πείσμα... Εντελώς αντικειμενικά αυτή την στιγμή ο μόνος που δεν έχει τέτοιες αγκυλώσεις και έχει καταλάβει ότι αυτή η αλλαγή πλέον επιβάλλεται είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Και σε αυτό το βγάζω το καπέλο. Οι άλλοι/ες... φαίνεται να ζορίζονται.... πάρα πολύ. Δεν πειράζει θα τους περάσει.

   • Τάσος avatar
    Τάσος @ Σωκράτης 02/10/2015 20:07:24

    Συμφωνώ για το ηλικιακό. άλλωστε και γω έχω περάσει προ πολλού τα 50. Ομως πρέπει να βγει η νέα γενιά μπροστά γιατί η ΝΔ πάει κατά διαόλου σε αυτές τις ηλικίες.

 5. Δρόμος avatar
  Δρόμος 02/10/2015 19:58:27

  Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη για 7... λεπτά Αίσχος και ντροπή. H απόλυτη ξεφτίλα της εφορευτικής επιτροπής. Ποιοί νομίζετε πως είστε ο Άρειος Πάγος? Δεν ντρέπεστε λιγάκι? Μούχλα, κακία, εμπάθεια για έναν νέο άνθρωπο που έκανε αγώνα μέχρι τελευταία στιγμή για να μαζέψει τις υπογραφές. Και σας το λέω εγώ που δεν επρόκειτο να τον ψηφίσω.

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 02/10/2015 22:11:09

  Άδωνι.

  • deltaplus avatar
   deltaplus @ roadrunner 05/10/2015 00:54:49

   ΣΩΣ...ΤΟΣΤ

 7. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 02/10/2015 22:43:03

  Γιατί όχι Κυριάκο; Μορφωμένος είναι, έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, έχει ορθές θέσεις για ανανέωση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φιλελεύθερος 03/10/2015 21:05:56

   Δεν είναι αρκετά Πατριώτης όπως ο Άδωνις, τόσο απλά. Στα εθνικά θέματα και στην λαθρομετανάστευση και σε άλλα θα τα βάλει με όλους τους απάτριδες ή θα κάνει πίσω; Εκεί θέλουμε κομάντο.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/10/2015 22:48:01

  Ψαρεύω από τό διαδύκτιο καί συγκεκριμένα από τόν σχολιαστή Geogriparis. Παραθέτω τό κείμενό του, πού νομίζω ότι έχει πολλές αλήθειες: O Πρόθυμος Aυτοφωράκιας

  Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει μια χώρα το τίμημα της προσωπικής ματαιοδοξίας; Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την ματαιοδοξία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι στην ουσία ο Καραμανλής αυτός που φρόντισε να ανδρωθεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας (ακόμη και με ιδιαίτερα μαθήματα στην Ραφήνα) ώστε να νικήσει τον Σαμαρά και να πάρει ο ίδιος την εκδίκησή του για όσα αυτονόητα υποστήριζε ο Στουρνάρας για τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο Τσίπρας με τις πλάτες του Καραμανλή οδήγησε την χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και στην συνέχεια έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υπερυπουργό και στενό φίλο του Καραμανλή, Προκόπη Παυλόπουλο.
  Είναι ο Καραμανλής αυτός που πίεσε τον Σαμαρά να παραιτηθεί και στην θέση του να αναλάβει ο Μειμαράκης. Στην ουσία ο Καραμανλής χρησιμοποίησε τον Μειμαράκη σαν προσωπικό του Αυτοφωράκια. Ο Καραμανλής πέρασε γραμμή στον Μειμαράκη να στηριχθεί στη Βουλή από την ΝΔ το Μνημόνιο Τσίπρα-ενώ θα μπορούσε η ΝΔ να δηλώσει απλά παρόν.
  Ο Καραμανλής είναι αυτός που χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά τον Μειμαράκη σαν προσωπικό του Αυτοφωράκια.
  Ο Καραμανλής ζήτησε από τον Μειμαράκη να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ-παρότι τρώει την σκόνη του Τσίπρα με 7 μονάδες διαφορά.
  Ο Καραμανλής τρέμει στην ιδέα ότι η ηγεσία της ΝΔ θα περάσει στην επόμενη γενιά δίχως ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει και να πάρει ρεβάνς από την οδυνηρή πρωθυπουργική του θητεία με τα σκάνδαλα Ζαχόπουλου, τους Πακιστανούς, τις Υποκλοπές, τους υπεριτιμολογημένους Ολυμπιακούς Αγώνας, το Αγιο Ορος, τις αθρόες προσλήψεις, τον νέο δανεισμό και πάει λέγοντας.
  Ο Καραμανλής απαιτεί από την ιστορία να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
  Δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι η ηγεσία της ΝΔ θα περάσει στην επόμενη γενιά.
  Γι΄αυτό και ο πόλεμος των καραμανλικών κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνη Γεωργιάδη.
  Μέχρι και στον ξάδελφό του Κώστα Καραμανλή (γιο του Αχιλλέα) έπαψε να μιλάει ο Καραμανλής-επειδή ο μικρός στηρίζει τον Τζιτζικώστα.
  Αντίστοιχο πόλεμο δέχεται και ο Γεωργιάδης ώστε να μην συμπληρώσει τις 50 υπογραφές.
  Ο Καραμανλής μάλιστα κάλεσε στο γραφείο του στην Πλουτάρχου τον Βορίδη και του υποσχέθηκε την ηγεσία της ΝΔ αρκεί να μην στηρίξει τον Αδωνη. Αυτή είναι η γραμμή που περνάει στο πολιτικό συμβούλιο της χαζοΝΔ.
  Και από την άλλη χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά τον προσωπικό του Πρόθυμο Αυτοφωράκια Βαγγέλη Μειμαράκη.
  Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι ο Μειμαράκης μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης-παρότι και ο ίδιος ο Καραμανλής παραδέχεται ότι ο Βαγγέλας δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα. Για τον Τζιτζικώστα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της ΝΔ-παρότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Τσίπρα.
  Κι όμως αρκούσε μια δήλωση του Καραμανλή με την οποία θα τιμούσε όλους τους υποψήφιους της ΝΔ, στην οποία θα μπορούσε να λέει ότι είναι θεμιτό και αυτονόητο η νέα γενιά να θέλει να βγει μπροστά αντί o ίδιος να σπαταλιέται σε παρασκηνιακές ίντριγκες.
  Αν από κάποιον κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ είναι από την δική του πολιτική ματαιοδοξία.
  Μετά από τον πόλεμο που δέχθηκαν τόσο ο Τζιτζικώστας όσο και ο Γεωργιάδης έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν στην δημιουργία κόμματος και να μπουν στην Βουλή. Τα κατάφερε ακόμη και ο Λεβέντης-γιατί να μην τα καταφέρουν ο Τζιτζικώστας και ο Αδωνης. Δεν μπορεί να καταστραφεί η χώρα για να επιστρέψει ο Καραμανλής στο Μαξίμου.
  Οσο για τον Αυτοφωράκια Μειμαράκη είναι σίγουρος ότι μπορεί να αντέξει μία ακόμη ήττα είτε από τον Τζιτζικώστα, για την ηγεσία της ΝΔ, είτε απο τον Τσίπρα σε περίπτωση που έχουμε σύντομα εκλογές; Αυτή είναι η φιλοδοξία του-να μείνει στην Ιστορία σαν ο Αυτοφωράκιας του Καραμανλή;

  • ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ @ Ιαπετός 03/10/2015 20:38:54

   Η θέση σου και η άποψή σου, κάνουν το παρακάτω ερώτημα εύλογο : "Γιατί δεν κατεβαίνει για αρχηγός ο Καραμανλής τώρα ? Τι περμένει ?" Μία θεωρία λέει ότι αν κατέβαινε για αρχηγός, δεν θα υπήρχε δεύτερος υποψήφιος. Είναι αλήθεια ?

   • ΝΕΦΕΛΗ avatar
    ΝΕΦΕΛΗ @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 04/10/2015 08:10:00

    Όχι. Δεν είναι αλήθεια. Απλά γιατί θα κατέβαινε και ο Σαμαράς και την νίκη δεν θα την είχε στο τσεπάκι του.

 9. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 02/10/2015 22:50:56

  Είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα εκλεγεί ο Μειμαράκης προκειμένου....το μαγαζί να παραμείνει στους ιδιοκτήτες του που πάντα ήταν ΜΑΙΜΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και νεκροθάφτες του ιδιωτικού τομέα. Κρίμα γιατί έτσι....θα έχουμε την τύχη του πασόκ.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Φιλελεύθερος 03/10/2015 13:29:11

   . Φίλε φιλελεύθερε, σε διάβασα μετά, αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

 10. deltaplus avatar
  deltaplus 03/10/2015 19:48:42

  Αναμεσα σ'αυτους τους δυο αλλα και στον αλλον τον κυριακο θα προτιμουσα.... .....ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.