Τετέλεσται
27/06/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τετέλεσται

Η Ελλάδα βρίσκεται και επίσημα στον αέρα, θύμα της «συμμορίας» που μας κυβερνά

(Ανανεωμένο) Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ όπως αναμενόταν ήταν δραματική για την Ελλάδα. Απέρριψε το αίτημα για παράταση ολίγων εβδομάδων που είχε ζητήσει ο Τσίπρας και απέσυρε την πρόταση για συμφωνία που είχε καταθέσει. Έτσι, το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «οπερέτα» αφού δεν έχει αντικείμενο. Τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες, όταν το κείμενο αυτό δεν υπάρχει πλέον; Κι αν οι δανειστές προτείνουν νέο, βελτιωμένο σχέδιο τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα ξανασυγκαλέσει τη Βουλή για νέα ψήφιση αποδοχής ενός νέου δημοψηφίσματος με ένα νέο ερώτημα; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, ούτε Βουλή. Αυτό είναι Καραγκιόζ μπερντές, αλλά ο και ο Καραγκιόζης έχει πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Το χειρότερο από όλα στις Βρυξέλλες όμως είναι η αποβολή της Ελλάδας από τη συνεδρίαση. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένας υπουργός πετάχτηκε με τις κλωτσιές έξω και οι άλλοι 18 υπουργοί συνεδριάζαν χωρίς ελληνική παρουσία. Και καλά, ο Βαρουφάκης αξίζει να απομονωθεί και να πεταχτεί έξω. Όμως δυστυχώς εκπροσωπεί την Ελλάδα και πλέον η χώρα μας έστω και συμβολικά έχει πεταχτεί έξω από την Ευρώπη. Κατάκτηση δεκαετιών χάνεται εξαιτίας των δολοφόνων της πατρίδας που συνεχίζουν να κυβερνούν και να προκαλούν.

Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ έγινε πλέον με στόχο να συζητηθούν μέτρα θωράκισης των ευρωπαϊκών χωρών τώρα που η Ελλάδα οδεύει προς την αυτοκτονία. Το capital control είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι αποφάσεις αυτές σημαίνουν ότι την Τρίτη το βράδυ η Ελλάδα είναι πλήρως ακάλυπτη, χωρίς δηλαδή πρόγραμμα. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA.

Η Ελλάδα τελειώνει και πλέον οι εξελίξεις είναι δραματικές. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής;

1.Αύριο οι κεντρικοί τραπεζίτες αποφασίζουν σε τηλεδιάσκεψη για τη χορήγηση ρευστότητας. Αν δεν το κάνουν δεν θα τους πει κανείς τίποτε. Αλλά το πολύ να δώσει χρήματα για Δευτέρα και Τρίτη, από την Τετάρτη το πρωί λεφτά τέλος. Λοιπόν, οι τράπεζες τελειώνουν, κλείνουν και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες και από εκείνες της Κύπρου.

2.Την Τρίτη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει δόση στο ΔΝΤ άνω του 1,6 δις. Το Ταμείο έχει πει ότι δεν θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε χρεοστάσιο ή χρεοκοπία για όσους δεν το καταλαβαίνουν.

3.Η Ελλάδα πάει σε ένα δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες, χρεοκοπημένη, ταπεινωμένη και ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Ο λόγος που ο Τσίπρας βιάζεται να κάνει το δημοψήφισμα είναι για να μην προλάβει ο κόσμος να αντιληφθεί τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων. «Θα συνεχίσουμε και δεν εκβιαζόμαστε από τις αποφάσεις του Γιούργκρουπ», διαρρέουν από το Μαξίμου. Μπράβο τους, η περήφανη διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

4.Ακόμη κι αν το δημοψήφισμα δεν έχει αντικείμενο, ακόμη κι αν είναι άδειο πουκάμισο, η κυβέρνηση θα επιμείνει για να μην εξευτελιστεί. Αλλά τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Από Δευτέρα 6 Ιουλίου με κλειστές τράπεζες και απλήρωτους εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους τι θα γίνει; Τι θα συμβεί άραγε αν επιβληθεί περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων; Θα ξαναπληρώσει κανείς φόρους και δάνεια, λογαριασμούς; Θα καταρρεύσουν τα έσοδα ή όχι;

Η χώρα τελειώνει. Η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ. Η πατρίδα θα πληρώσει τους πολιτικούς απατεώνες της Αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 27/06/2015 15:43:29

  Θυμάμαι τις απαρχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαλτέζος υπουργός ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελλάδας για μείωση της λιτότητας. Δέστε τώρα πως εξοργίσαμε αυτόν τον άνθρωπο, που είχε φιλική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα. Ό,τι και να γράψει κανείς για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι λίγο. Δεν νομίζω να υπήρξε τόσο κακή κυβέρνηση τουλάχιστον στα τελευταία 100-120 χρόνια. Δεν ξέρω για τους αντιπάλους του Τρικούπη, Γουλιμή και Δηλιγιάννη που έχουν μέινει να λέγονται τα χειρότερα.

 2. airman avatar
  airman 27/06/2015 17:23:07

  "... οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν θέσει στο Eurogroup αφήνοντας χωρίς περιεχόμενο το δημοψήφισμα." Οπότε η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πλέον άνευ αντικειμένου! Εδώ είναι που έρχεται ο "θείος Σαμ" και σώζει την κατάσταση; Πως το είχε πει κάποτε από το βήμα της Βουλής ένας άλλος Πρωθυπουργός πριν 19 χρόνια; Ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Εδώ είναι που κολλάει και το 70%-30%!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 28/06/2015 11:04:38

   Σωστός! Και μπορεί να υπάρχει ακόμη το σχέδιο "ασημένια μεξικάνικη δραχμή" του ΓΑΠ στο τραπέζι...

 3. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 27/06/2015 17:34:17

  Παιδιά χαλαρώστε.Καμμία ελάφρυνση δεν θα μας έκαναν.Δεν τα συνηθίζουν αυτά οι φίλοι μας οι Γότθοι....

 4. metronomos avatar
  metronomos 27/06/2015 18:06:40

  ..κι ένας φαλάκρας, απ' έξω και από μέσα χαμογελούσε, ναι, γιατί να σκοτιστεί...

 5. iconology2009 avatar
  iconology2009 27/06/2015 18:58:33

  Το καμάρι του Τζορτζ Σόρος!

 6. Φρουρός avatar
  Φρουρός 27/06/2015 19:00:55

  Αμέσως να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ν΄αναλάβει πρωτοβουλίες.

  • Eva avatar
   Eva @ Φρουρός 27/06/2015 22:27:20

   Χμ...για να αναλάβεις πρωτοβουλίες πρέπει να κουνηθείς.

 7. aris. aold avatar
  aris. aold 27/06/2015 20:07:34

  Μακάρι να είναι πραγματικό δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή και όχι κανένα μουσαντένιο όπου με μερικές αλλαγές στις προτάσεις των δανειστών τελικά η κυβέρνηση θα ψηφίσει ναι την Κυριακή κοροιδεύοντας τον κόσμο, και περνώντας τα μέτρα των 8 δις που ήδη έχει στείλει στους θεσμούς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που πέρασαν από την χώρα. Ολοι γνωρίζουν πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά δραχμής και ευρώ και να έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Ελιτίστικες προσεγγίσεις ότι οι ελληνες είναι ηλίθιοι και δεν είναι ικανοί να αποφασίσουν τι είναι καλό για τον καθένα μας απλά δείχνουν ανθρωποφοβία. Σχετικά με την συμπεριφορά των Νταισεμπλουμ Σοιμπλε και λοιπών είναι ιδιαίτερα προσβλητικοί και απαξιωτικοί εδώ και χρόνια προς την χώρα μας. Νιτερέσσο με τέτοιους δεν γίνεται. Και όσες μουσίτσες από ανίσχυρα κράτη στοιχίζονται πίσω τους αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα τους να περάσουν από το γερμανικό λεπίδι. Εαν συνεχίσει αυτήν την προσβλητική τακτική η Ευρώπη το οχι θα περάσει το 70%.

 8. dikastisdredd avatar
  dikastisdredd 27/06/2015 20:18:36

  Τρέμη και Ευαγγελάτε, είναι ΑΙΣΧΡΟ να ανέχεστε τον φασίζοντα Λαφαζάνη αυτη τη στιγμή και να του επιτρέπετε να λέει απίστευτα ψέμματα !!! Τι φοβάστε ? Γιατι δεν τον ΣΤΡΙΜΏΧΝΕΤΕ οπως του αξίζει? Γιατι δεν τον ρωτατε αυτά που οφείλετε να ρωτήσετε, με βάση τον ορθό λόγο, την αλήθεια και τη δημοκρατία ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ dikastisdredd 27/06/2015 22:45:10

   Και να ήταν ο μόνος,είδες μετά τον Λεουτσάκο;

 9. tt avatar
  tt 27/06/2015 20:50:01

  Προσεχείς προεκλογικές υποσχέσεις: -Επάρκεια σίτου, -Ανακατάληψη κατεχομένων εδαφών

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ tt 28/06/2015 11:09:15

   Κάπως έτσι είναι δυστυχώς...

 10. Γιάννης με δύο νν avatar
  Γιάννης με δύο νν 27/06/2015 21:05:26

  "τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ᾽ ἐσθλὸν τῷδ᾽ ἔμμεν' ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν" (το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την άτη), Σοφοκλέους Αντιγόνη στιχ. 620-623. Ή, διαφορετικά: "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι" και στα λατινικά: "Stultum facit fortuna, quem vult perdere"

 11. chp avatar
  chp 27/06/2015 22:02:40

  Υπερβολές ! Να υπενθυμίσω οτι ποτε δεν ειχε προβλημα πολιτικός που παρέλαβε νωπή λαική εντολή .Δεν είναι δυνατόν λογικά να έχει. Το Γουδη συνεβη για δυο λόγους : 1. Διότι εκλέχθηκαν κάποιοι για να επιστρέψει ο Στρατός οικοθεν και δημιούργησαν αντ'αυτού το τεράστιο μέτωπο. 2.Για να συντηρηθεί το τεράστιο μέτωπο ήταν απαραίτητη η βοήθεια συμμάχων .Πρώτος ο Ι.Μεταξάς αρνήθηκε την αρχιστρατηγία για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ότι σε περίπτωση που οι σύμμαχοι της χώρας δεν ενδιαφέρονταν για την εκστρατεία πλέον θα δημιουργούνταν συνθήκες κατάρρευσης. Ερχόμαστε στο σήμερα: Ποιος είναι πιο πιθανος "πελάτης " για Γουδή ? Μήμπως κάποιος που μπορεί να εμφανιστεί ως ευρωπαιστής και αφού συμβεί πρακτικά αφοπλισμός φορτωθεί απώλεια εθνικού εδάφους ? Μήμπως κάποιος που θα κάνει κολωτούμπα και θα χρεωθεί το σκάσιμο της φούσκας ? (όλες οι φούσκες σπάνε ) Αρα το να είσαι μνημονιακός είναι πιο ...ανθυγιεινό από το να βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά της όχθης .

 12. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/06/2015 22:14:13

  Το σχέδιο ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Τίποτε άλλο δεν υπήρχε. Ούτε διαπραγμάτευση, ούτε υποικ , ούτε ομάδα κρούσης, τίποτε. Μόνον ένας πρόθυμος υπηρέτης αλλοτρίων σκοπών. Εδώ τόλμησε ο Κοτζιάς ως υπεξ, προχθές, να πεί μέσα στα Σκόπια ότι είναι δικαίωμα των σκοπιανών να προσδιορίσουν το όνομά τους, Μακεδονία, και δεν κουνήθηκε φύλλο. Δεν ένοιαξε κανέναν μα κανέναν. Βρισκόμαστε ενώπιον ενός μυθριδατισμού της κοινωνίας; Μάλλον έτσι είναι, γιατί σ΄έναν τέτοιο λαό ένας τέτοιος κυβερνήτης του πρέπει. Εμείς όμως τί φταίμε;

 13. Kίττυ avatar
  Kίττυ 27/06/2015 22:28:58

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ..... .......δεν μας τσάκισε ο Χίτλερ, σιγά μην μας τσακίσει ένας παράλυτος υιός ναζί κι ένας αμόρφωτος, υπάλληλος της ΕΕ με λιγδωμένη μπούκλα!!!!

  • Βιεννεζος avatar
   Βιεννεζος @ Kίττυ 28/06/2015 08:19:37

   Γιιατί δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθεί.... Μάνος Χατζηδάκις

 14. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/06/2015 22:46:28

  Μένουμε στο ευρώ,το ευρώ όμως δεν μένει σε εμάς...

 15. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 27/06/2015 23:35:03

  Δελτίο Τύπου: O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή 28 Ιουνίου στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Νέα Δημοκρατία

 16. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 27/06/2015 23:36:44

  Μόλις είδα την αποχώρηση της ΚΟ της ΝΔ από την Βουλή. Χρόνια είχα να αντικρύσω την ΚΟ της ΝΔ να σηκώνει ανάστημα μέσα εκεί. Και εξεπλάγην.. Τι έγινε? Ξυπνήσανε επιτέλους? Δεν πειράζει όμως. Τέτοια έκανε κι ο Σύριζα τόσα χρόνια. Δώστε τους, λοιπόν, να δοκιμάσουν απ' το δικό τους φάρμακο! Να δούμε τους αρέσει?!.. Η εθνική ομοψυχία θέλει 2, compa'nero Αλεξάκο! Comprende?

 17. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 27/06/2015 23:45:30

  ...και το άλλο το σούργελο έβγαλε μετά τον κανονισμό της Βουλής για να διαβάσει το άρθρο 66 μπροστά τ' όλον τον κόσμο!.. Τυπικοί γραφειοκράτες/τυπολάτρες παλαιοκομμουνιστές! Δεν ξέρεις το άρθρο 66? Στα Gulag θα σε στείλει ο Αλέξης.. Στα GULAG, στα GULAG! Ζω-ί-τσα!

 18. Φρουρός avatar
  Φρουρός 28/06/2015 00:25:33

  τελικά τι να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα; Ο τσιπράκος λέει ΟΧΙ και ο βαρουφάκης λέει ΝΑΙ, σήμερα προτάθηκε αυτό. πω πω ... μπερδεύτηκα... τι θέλουν επιτέλους καταλαβαίνει κάποιος; Επίσης το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ, επί ποιου πράγματος, μιας συμφωνίας που δεν υπάρχει; μιας συμφωνίας που εγκαταλείφθηκε ενώ μέχρι τις 30 του μήνα θα είμαστε σε πρόγραμμα και μετά τέλος;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φρουρός 28/06/2015 11:11:19

   Δεν έχει ξαναγίνει δημοψήφισμα με τέτοια ψευδοδίλημμα επί ανεπισήμου εγγράφου που πλέον είναι άκυρο και χωρίς δεδομένη εναλλακτική. Απλά τυχοδιώκτικο και προδοτικό. Τσίπροκαμμένοι=2 Χ ΓΑΠ πλέον...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φρουρός 28/06/2015 13:45:29

   Να σου πώ εγώ για να σε ξεμπερδέψω,αυτό που είπε χθές ο Ντάσεμπλούμης,είτε ναί ψηφίσουν οι Έλληνες είτε όχι την έχουν πατήσει (σε ελεύθερη και σεμνή απόδοση)...

 19. snowman avatar
  snowman 28/06/2015 00:45:32

  Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι, Είχα μία βάσιμη υποψία στις 25 Γενάρη η οποία δυστυχώς επαλείφθηκε μετά το χθεσινό διάγγελμα της Κυβέρνησης. Το Δημοψήφισμα είναι η πιο σπουδαία πράξη άμεσης Δημοκρατίας, αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι πάντα προάγει τη Δημοκρατία και ότι είναι πάντα προς όφελος του Λαού. Ειδάλλως θα νομιμοποιούνταν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οι Χούντες που έπραξαν κάτι τέτοιο. Πόσο ώριμος είναι εν τέλει ο Λαός να απαντήσει σε κάτι το οποίο ακόμα δεν είναι στο τραπέζι? Υπάρχει κλεισμένη συμφωνία? Όχι. Το να απαντήσεις πχ αν είσαι Υπέρ ή Κατά των γάμων των Ομοφυλόφιλων, είναι ένα δίλλημα. Το ερώτημα εδώ για θέμα άκρως δημοσιονομικό που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις πως τίθεται? Εξάλλου ακόμα νωπή είναι η λαϊκή εντολή που πήρε η Κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση (άεργων , κρατικοδίαιτων Κηφήνων) η οποία υφάρπαξε τη ψήφο του ¼ του εκλογικού σώματος με έωλες υποσχέσεις, ωκεανό Λαϊκισμού και ασύστολα ψέματα (καταργώ μνημόνιο, βαράνε νταούλια κλπ). Κάτι το οποίο δυστυχώς έπραξαν και όλοι οι άλλοι και γι’αυτό οδηγηθήκαμε σε κρίση κοινωνική, Οικονομική, αξιακή. Από εκεί και πέρα υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση για το αδιέξοδο που οδηγούμαστε. Μαζί βέβαια με την ακαμψία της τρόικας (συγνώμη θεσμών).Ερώτηση: τα 10 δις Ε που ζητάνε οι Δανειστές είναι σκληρό μνημόνιο ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Tα 8 δις Ε που πρότεινε η κυβέρνηση τι είναι? Άρα το έντιμο είναι να θέσεις τις δύο προτάσεις σε διαβούλευση. Αν ρωτήσεις 23% ΦΠΑ στον τουρισμό ΝΑΙ ή ΟΧΙ φυσικά όλοι πρέπει να πούμε ΟΧΙ γιατί καταστρέφεις τη μόνη βαριά βιομηχανία που έχουμε. Αν όμως ρωτήσεις να κοπούνε όλες οι πρόωρες συντάξεις που πληρώνουμε όλοι εμείς του ιδιωτικού τομέα σε αφράτους Δημοσίους ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Το ΌΧΙ τι σημαίνει? Δεν πρέπει να το πεις? Το ναι τι σημαίνει? Δεν πρέπει να πεις τις συνέπειες? Άρα το μόνο αληθινό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΉ. Και αν ψηφιστεί το Ναι θα έχει το θάρρος και τη νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά? Τι τελικά κράτος θέλουμε? Τι είδους μεταρρυθμίσεις? Τι μέλλον γι’αυτή τι ριμάδα Χώρα? Θέλουμε να είμαστε ένα Ευρωπαϊκό κράτος στα Βαλκάνια ή ένα Βαλκανικό κράτος στην Ευρώπη? (θέλει πολύ φτιάξιμο η Ευρώπη μη λέμε τα αυτονόητα…..). Πρώτα επιτέλους να τελειώνουμε με τα υπαρξιακά μας, να φτιάξουμε τα του Οίκου μας. Μόνο οι ανένταχτοι, οι ανυπόταχτοι και οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος μπορούν να συντηρήσουν τη Φλόγα της Δημιουργίας σε αυτή τη Χώρα. Δεν έχεις αξιοπρέπεια όταν ζητιανεύεις δανεικά. Όταν είσαι ανίσχυρος είσαι έρμαιο του ισχυρού. Και οδηγούμαστε ξανά στο αγαπημένο μας σπορ. Το Διχασμό!! Αυτό θέλουν τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί κύκλοι! Άξιοι της Μοίρας μας λοιπόν. Πολιτικοί απατεώνες ( Που ετοιμάζουν απλά μια ηρωοποιημένη έξοδο μέσω εκλογών με ανύπαρκτους πολιτικούς αντιπάλους) καθοδηγούν τη Μάζα και δημιουργούν διχαστικά διλλήματα στο Λαό ανακαλύπτοντας πάντα εξωτερικούς Εχθρούς, ανίκανοι και δειλοί να αναλάβουν τις Ιστορικές τους ευθύνες.. Δυστυχώς πολύ εύκολα μιλάμε για αξίες, αλλά δύσκολα ζούμε με αυτές. Κάποτε η Αριστερά (όχι του υπαρκτού-ολοκληρωτικού σοσιαλισμού) είχε Ήθος, ‘Όραμα, Αισθητική, Προσωπικότητες. Η σημερινή δυστυχώς (όπως εκφράζεται από το Σύριζα –Ανέλ) είναι μία ντροπή ένα εθνολαικίστικο, σύμπλεγμα, προσκολλημένο σε ένα παρελθοντικό δογματισμό, με ιδεολογικές ονειρώξεις που αδυνατεί να ακολουθήσει και να κατανοήσει τις κατακλυσμιαίες και κοσμογονικές αλλαγές που επιτελούνται σε Κοινωνικό, Πολιτικό, Οικονομικό περιβάλλον. Σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό, μαζί με τη δικαιοσύνη ισότητα. Όμως «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης.” Φρόυντ» Και εμείς είμαστε ευθυνόφοβος Λαός. Κρίμα… όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους Άλλους…άρα είναι εχθρός…και εμείς είμαστε πάντα οι άλλοι για κάποιους που απλά δεν τους αρέσει η γνώμη μας.. Και από αυτό τίποτα πιο φασιστικό και επικίνδυνο δεν υπάρχει…. Ένας Ρομαντικός Ουμανιστής (για άλλους δεξιός, άλλους αριστερός, άλλους κοντός, άλλους χοντρός, άλλους μερκελιστής ,άλλους προδότης και ότι του κατεβάσει του καθενός )

 20. δημης avatar
  δημης 28/06/2015 01:16:34

  Θυμάμαι την Ιστοσελλίδα με τον τίτλο .. "καληνύχτα Ελλάδα " 'οταν ο GAP-GAP και η..παρέα έφερναν την Τρόϊκα στην Ελλάδα τώρα πάλι ένα κομάτι της παρέας και μερικοί .."τοξικομανείς ουτοπικών σοσιαλιστικών μύθων " φέρνουν την απόλυτη καταστροφή.....

 21. Μέρες που ειναι avatar
  Μέρες που ειναι 28/06/2015 10:19:10

  Η επιλογή έγινε , Γουδή , ας φροντίσουν να την διαχειρισθούν οι υπαίτιοι. Δυο τρεις γλύτωσαν με ισόβια πικρά μετανειωμένοι. Η καταστροφή έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο όμοιο τρόπο. Όλοι οι άλλοι απέναντι μας ακόμη και η Κύπρος εμείς μόνοι μας με τις κουμουνιστικές ιδεοληψίες των σαλονάτων ημιμαθών που δεν δούλεψαν ποτέ τους. Δουλειά και αγώνα τωρα να συμμαζέψουμε τη ζημιά. Τα γουνάκια έρχονται σε λίγο. Μη ξεχνάμε και ο Ελευθεροος Βενιζέλος φώναζε μη τους εκτελέσουν αλλά οι σφαίρες έπεσαν . Κρίμα

 22. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/06/2015 10:54:12

  Καλημερα , Ολονυκτια χθες για τις εντυπωσεις και μονο γιατι απο ουσια δεν υπηρξε πολλη.Λιγη υπηρξε πχ ενας Θοδωρακης απο το Ποταμι που εθιξε το Αγιο Δισκοποτηρο των αρισετρων σταλινισκων δηλαδη την κομματικη αργομισθια των συριζαιων που τωρα μετατρεπεται ραγδαια σε κρατικη τοιαυτη.Η κατρουγκαλειος μεθεδος των προσληψεων ΔΥ οδηγει στην προσληψη 12.000 νεοκομματικων αργομισθιων .Με τα λεφτα μας βεβαιως -βεβαιως .Αναμεσα σ'αυτους και ο συζυγος της κα Δουρου πασιοναρας με προσληψη στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.Εξαεστησαν οι συριζοβουλυτες που εβγαιναν στο φως οι ευγενεις ασχολιες τους στο κομμα και στο κυφηναριο του δημοσιου κορβανα και αρχισαν να φωναζουν στην Βουλη λες και ηταν το μαγαζακι τους με ιδιοκτητρια την Ζωιτσα.Το αλλο γεγονος του στραπατσαρισμτος της Ζωιτσας απο τον Σαμαρα αεχικα και μετα απο τον Τσιπρα ηταν ενα κατι να το δει κανεις γιατι ηταν η για πρωτη φορα αριστερα που προσκυνησε σε απαιτηση της δεξιας.Παντα τετοια .Τα αλλα επι του περιεχομενου του δημοψηφισματος ηταν μια λαικιστικη προσπαθεια του Τσιπρα να πεισει οτι και με το ναι και με το οχι του δημοψηφισματος θα εχει καλυτερο αποτελεσμα στην διαπραγματευση.Το εχουμε ξαναπει εδω μεσα το ειπε και ο πορκυ Βουτσης στην Βουλη .Ολα θα κριθουν απο τον Ντραγκι την ερχομενη Δευτερα η την Τεταρτη με τον ELA στις Τραπεζες και τα ΑΤΜ .Υπο κανονικες συνθηκες εφ'οσον δεν υπαρχει προγραμμα της Ελλαδος σε ισχυ κατα τον κανονισμο της ΕΚΤ ο ELA σταματα την Τριτη το βραδυ και οι Τραπεζες κλεινουν με ροη χρηματων στα ΑΤΜ υπο capital controls.Με την παυση της ροης των χρηματων την Τεταρτη απο εκει και περα δεν υπαρχει δημοψηφισμα .Εαν γινει το αποτελεσμα θα ειναι η πολιτικη καταστροφη του Τσιπρα και του συριζα.Δειλοι,μοιραιοι ,και αβουλοι ανταμα θα βαδισουν τον γολγοθα της πτωσης ,απαξιωσης και της ληθης της για πρωτη φορα αριστερα κυβερνησης .Ιδωμεν .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ραβινος 28/06/2015 11:15:09

   Το μάθατε; Από αύριο οι τράπεζές μας είναι μόνες τους. Ετοιμαστείτε για το χάος των Συριζανέλ, την πείνα, την επίθεση των γειτόνων και τα λοιπά... Στο δημοψήιφισμα τώρα, αν όντως διεξαχθεί, θα ψηφίσω ναι στο άτυπο έγγραφο συμβολικά αφού δεν υπάρχει απλά για να δείξω τη διαφωνία μου με τη χρεοκοπία, την πείνα και τα λοιπά που έρχονται. Δε θα είμαι συνένοχος στη ζημιά που θα γίνει, ούτε στην πείνα που θα επέλθει. Αυτό μου λέει η συνείδησή μου. Όποιος είναι τζογαδόρος ή απάτρις ας ψηφίσει ΟΧΙ στηρίζοντας τον ΓΑΠ νο2 και τον Καμμένο στην προδοσία έναντι στην Πατρίδα...

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ Ραβινος 28/06/2015 12:45:31

   Σωστός φίλε Ραβίνε. Έχουμε αναλογιστεί αν στη θέση του συριζα, ήταν κυβέρνηση της Ν.Δ. τι...θα γινόταν στο Σύνταγμα??? Επιτέλους ας ξυπνήσει ο κάθε νοήμων πολίτης αν θέλει να σωθεί η Χώρα και να....στείλει στην άλλη άκρη του ατλαντικού τα...Τεξανά τσογλάνια που αύριο θα θησαυρίσουν εις βάρος της Πατρίδας, άλλα 2010.

 23. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 28/06/2015 13:02:14

  Οι περισσότεροι απ' αυτούς που είναι υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και υπέρ του "όχι" στην πρόταση των δανειστών, δεν το κάνουν γιατί πιστεύουν στον Σύριζα, στον Αλέξη και τους άλλους μισότρελους εκεί μέσα. Αυτοί οι φανατικοί της πολιτικής δεν είναι ούτε 3%.. Το κάνουν για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Όπως ψόφησε και η δικιά τους. Αυτό είναι το υπέρτατο συναίσθημα που τους υποκινεί: Ζήλεια και φθόνος και μίσος για το ότι δεν καταστράφηκαν κι οι άλλοι σαν κι αυτούς! Δεν ανασκοπούν να καταλάβουν αν αυτοί οι ίδιοι ήταν επιπόλαιοι, ριψοκίνδυνοι ή απλώς ανόητοι και το άξιζαν να την πατήσουν! Ή δεν προσέφεραν στο κάτω-κάτω αυτά που πληρώνονταν και δικαίως υποβιβάστηκαν οικονομικά. Θέλουν τώρα να εκδικηθούν αυτούς που είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα. Να γίνουμε όλοι το ίδιο! Δείτε τι γίνεται στους διαλόγους των social media: Δεν μπορεί να είναι όλοι πληρωμένα συριζοτρολ. Γι' αυτά, εντάξει. Άξιος ο μισθός τους! Οι υπόλοιποι όμως υποκινούνται από σκοτεινότερα και υποτελέστερα, χαμερπή αισθήματα Βεβαίως αυτό που επιδιώκουν -η εξαθλίωση όλων- δεν θα γίνει.

 24. makis avatar
  makis 28/06/2015 14:56:41

  Άλλη χώρα η Ελλάδα σε λίγες ημέρες https://shar.es/1qcGVD

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.