Τελευταία έξοδος: Αντώνης Σαμαράς
09/08/2014 10:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία έξοδος: Αντώνης Σαμαράς

Μπορούμε να κάνουμε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα με μια αμφιβόλου εξέλιξης πολιτική αναταραχή μέσω της εκλογικής διαδικασίας

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη, έχει υποπέσει σε γκάφες, έχει πληγώσει -η ΝΔ εννοείται- τους ψηφοφόρους της, κι έχει γενικώς μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Πότε κρύο πότε ζέστη. Εκεί που λέει ο Σαμαράς <<δόξα τω θεώ>> την επόμενη αναφωνεί <<βοήθα Παναγιά>>.

Κάπως έτσι πορεύεται δύο και πλέον χρόνια και μπορεί σε πολλούς από εμάς που τη στηρίξαμε να μην μας αρέσουν αρκετά πράγματα, ωστόσο, ουκ ολίγες φορές λέμε ότι ευτυχώς που υπήρχε σ΄αυτήν την κρίσιμη περίοδο και δεν διαλύθηκε η πατρίδα. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε με μια κυβέρνηση της Αριστεράς μαζί με το όλον ΠΑΣΟΚ.

Όμως, ας αφήσουμε το παρελθόν κι ας πάμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο ίσως να μην έχει προηγούμενο. Κι όλα αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας, κι όχι μόνο βεβαίως.

Στην Ουκρανία γίνεται της κακομοίρας και με την αφορμή αυτή ξεκίνησε ένας νέος ψυχρός πόλεμος Δύσης - Ρωσίας. Ο Πούτιν είναι σκληρός παίκτης και οι ισορροπίες πολύ λεπτές. Το εμπάργκο και από τις δυο πλευρές έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλη την Ευρώπη και οι επιπτώσεις είναι μεγάλες. Μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει δεκάδες εκατομμύρια από τις εξαγωγές ενώ άγνωστες είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό. Στην Ιταλία θα χαθούν πάνω από 200 εκατ., στην Τσεχία πανικός κ.λπ. Για σκεφτείτε τι θα γίνει αν υπάρξει αεροπορικός αποκλεισμός ή αν το εμπάργκο του Πούτιν επεκταθεί σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και συνεχιστεί και όλο τον χειμώνα.

Το εμπάργκο το επέβαλαν οι ισχυροί, οι ΗΠΑ και η ΕΕ μέλος της οποίας είμαστε κι εμείς. Μπορούμε να αντιδράσουμε; Μπορούμε να πούμε ότι μονομερώς δεν δεχόμαστε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και να συνεχίσουμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας; Μπορούμε εν πάση περιπτώσει να απομονωθούμε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Καλές και άξιες οι επιστολές του Μανόλη Γλέζου στο… Μόσκοβο να μας λυπηθούν και να δείξουν τη φιλία τους προς την Ελλάδα. Όμως, αυτά δεν είναι διπλωματία είτε μας αρέσει είτε όχι.

Από την άλλη στο Ιράκ ξεκίνησε νέος πόλεμος, οι Τζιχαντιστές απειλούν να σφάξουν τους πάντες, οι Αμερικανοί αντεπιτίθενται. Στη Γάζα σφαγή με το Ισραήλ να μην καταλαβαίνει από νεκρά παιδάκια ενώ στη Συρία και τη Λιβύη συνεχίζεται ο εμφύλιος. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο ιός Έμπολα να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και να βάλει και την Ελλάδα σε μπελάδες. Άλλωστε, με τόσους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας από την Αφρική κανείς δεν αποκλείει τίποτε.

Μέσα σε όλα αυτά… έσκασε μύτη και η Πόλα Ρούπα και μας απειλεί ενώ τα μπάνια του λαού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ποιος βλάκας είπε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο; Καίγεται ο τόπος, η περιοχή μοιάζει με λάκκο των λεόντων και η Ελλάδα είναι στη μέση.

Για σκεφτείτε τώρα να είχαμε μια… στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας από τον… αγιασμένο πλέον Τσίπρα. Να ήταν πρωθυπουργός ο αγιορίτης Αλέξης και να έκανε τσαμπουκάδες στην Ευρώπη. Να ικέτευε τον Πούτιν να δεχθεί τα προϊόντα μας ή ακόμη και να έκλεινε συμφωνίες για να φέρει πετρέλαιο και τουρίστες από τη Βραζιλία και την Βενεζουέλα.

Σκεφτείτε διπλωματία και στιβαρή ηγεσία με υπουργούς τον Στρατούλη και τον Τσουκαλά. Ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε ότι εν μέσω σοβαρών γεωπολιτικών γεγονότων και οικονομικής αναταραχής θα μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και μια μέτρια κυβέρνηση όπως η σημερινή είναι χίλιες φορές καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μαζί με τα εξαπτέρυγά του από το ΠΑΣΟΚ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα με μια αμφιβόλου εξέλιξης πολιτική αναταραχή μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Η χώρα μπορεί να σώθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά δεν σώθηκαν ακόμη οι πολίτες της από μια σειρά από κινδύνους. Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε πιο… μικρή την Ελλάδα δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε τον Τσίπρα στην πορεία προς το λαό που ξεκίνησε από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας γι’ αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. my way avatar
  my way 09/08/2014 11:16:37

  Το τελευταίο στη σειρά έπος, η Ενφιάδα, σε κάνει αγαπητό ANTINEWS, να πιστεύεις ότι η υπόθεση παλεύεται; Εμπειρία και νόηση διαθέτουμε. Δεν παλεύεται με τίποτα.

  • my way avatar
   my way @ my way 09/08/2014 11:34:34

   Υ.Γ: Χάνουμε το μέτρο αν θεωρούμε την υπόθεση ΕΝΦΙΑ ως απλό κυβερνητικό λάθος. Πρόκειται για έγκλημα. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων μας. Ας ετοιμαστούμε να παρακολουθήσουμε όλοι μας την έκρηξη των ληξιπροθέσμων οφειλών και των πλειστηριασμών, που θα ακολουθήσουν, αφού εάν δεν έχεις εξοφλήσει όλες τις φορολογικές σου υποχρεώσεις από το εισόδημα και τον ΕΝΦΙΑ, δεν μπορείς να μεταβιβάσεις ακίνητο ακόμα και από ανάγκη για να εξοφλήσεις τα χρέη σου. ΕΓΚΛΗΜΑ.

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 09/08/2014 11:18:02

  έχεις δίκιο φακτορα. αλλά ούτως ή άλλως η χώρα αργά και σταθερά βαδίζει προς την περιπέτεια. η ατιμωρησία παραμένει ως είχε...γιατί νομίζεις δεν αγγίζουν τις διάφορες λίστες; η ληστεία συνεχίζεται... η αντικατάσταση πραγματικών αξιών με εικονικές, τα ίδια... και τώρα με τον ενφια η φορολογία δεν επιβλήθηκε στα ακίνητα αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. φορολογία με βάση εικονικά εισοδήματα αλλά να παραμένουν στο απυρόβλητο οι ημέτεροι της διαπλοκής... ας πούθμε ότι χρωστάτε: όταν το ακίνητο που χρωστάτε το βγάζει το "δημόσιο" σε πλειστηριασμό, εξοφλείται και η τράπεζα. το δημόσιο τα μοιράζεται με την τράπεζα. Είτε ο ιδιοκτήτης έχει πάρει δικαστικές αποφάσεις που τον προστατεύουν, είτε όχι. Δημοκρατία έτσι; ουδεμία έκπληξη, το κράτος έιναι απλά τμήμα της μαφιόζικης κλεπτορατίας. συγκοινωνούντα δοχεία. "Θα βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, για οφειλές προς την εφορία, έτσι ώστε να εισπράτουν και οι τράπεζες. Χωρίς τα εμπόδια των δικαστικών αποφάσεων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που για τους τραπεζίτες και την τρόικα αποτελούν σοβαρό αγκάθι, όπως επανειλλημένα έχει πει και ο κ. Τόμσεν". Δημοκρατία, έ; όχι παίξε γέλασε... π.χ. αν οι ψευτοεπαναστάτες είχαν μυαλό αυτά θα τόνιζαν, όχι τις μαρξομπούρδες και τις αερολογίες τύπου βενιζέλου... Ο Δ. Καζάκης (και ας μην βιαστούν τα ψευτολυκόσκυλα της κλεπτοκρατίας να τον βρίσουν, αν έχετε επιχειρήματα επί της ουσίας να τα ακούσουμε, αλλά όχι σταλινολασπολογίες!) λέει σε ανάλυσή του: "Κατά τ' άλλα οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πανευτυχείς γιατί ο ανεκδιήγητος Γκίκας και ο Σαμαράς αναγνώρισε τα "λάθη" του Εν.Φ.Α. και μετά την σικέ "ανταρσία" των βουλευτών της συμπολίτευσης δεν πρόκειται να υπερκοστολογήσουν τον συγκεκριμένο φόρο. Ουρά! Στο ερώτημα βέβαια με ποιο δικαίωμα φορολογούν και μάλιστα παντελώς αυθαίρετα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αυτό το άφησαν να αιωρείται μιας και όπως λένε οι πιο ειλικρινείς αποτελεί "μνημονιακή υποχρέωση". Αποτελεί δηλαδή δέσμευση προς τους δανειστές να χάσει ο μέσος Έλληνας όχι μόνο τα όποια ακίνητα κατέχει, αλλά όλα τα εμπράγματα δικαιώματά του στη γη των πατέρων του.

 3. nick avatar
  nick 09/08/2014 11:26:49

  Με το ιδιο σκεπτικο για τον ΕΝΦΙΑ, δεν πρεπει να φορολογηθουν, ως κατεχοντες περιουσία και οι κατεχοντες μετοχές; Φορολογική δικαιοσυνη για τους αφελεις!

  • ΝΑ avatar
   ΝΑ @ nick 09/08/2014 12:23:56

   Να υποθέσω ότι δεν έχεις σπίτι, αλλά είσαι φορτωμένος με "άϋλους τίτλους". Αν και θα έπρεπε να μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφορά, θα επαναλάβω αυτό που έχει γραφεί κατά κόρον. Η πρώτη κατοικία ή ένα αγροτεμάχιο, δεν παράγει εισόδημα και πλούτο όσο παραμένουν στην ιδιοκτησία σου. Επιπλέον έχουν ήδη φορολογηθεί κατά την αγορά τους. Τα "χαρτιά" είναι μέσο συναλλαγής με σκοπό το κέρδος. Ελπίζω να σε κάλυψα.

   • nick avatar
    nick @ ΝΑ 10/08/2014 08:52:54

    Δεν διαφωνουμε πουθενα. Μονο λαβε υπ οψιν σου οτι και η ακινητη περιουσια υποκειται στους νομους της ελευθερης αγορας και μπορει να παραγει υπεραξια. Αν καποιος πιστευει οτι πρεπει να φορολογηθει η κατοχη, αυτο θα πρεπει να επεκταθει σε ολλες τις κατοχες.

  • George N avatar
   George N @ nick 09/08/2014 15:33:24

   Σε όλα εκτός από τα ακίνητα φορολογείται το εισόδημα όχι η κατοχή τους. Το εισόδημα από τα ακίνητα ναι, όπως και το εισόδημα από τους τόκους, το κέρδος από τις μετοχές κτλ. Η φορολογία στην κατοχή ακινήτων δεν είναι απλά εγκληματική. Είναι λάθος. Οικονομικά κάνει μεγαλύτερη ζημιά, πολιτικά δυναμιτίζει το κλίμα, ηθικά στέλνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία και εκλογικά -το λιγότερο- είναι αυτοκτονικό μια και μένεις με μόνο με ένα terget group: συνταξιούχους στο νοίκι....

 4. airman avatar
  airman 09/08/2014 11:30:46

  Μεταξύ των επιλογών: α. κυβέρνηση ότι να 'ναι β. κυβέρνηση όπως-όπως γ. κυβέρνηση όπως πρέπει σαφώς και η πρώτη επιλογή απορίπτεται. Δεν μπορεί όμως η δεύτερη επιλογή να είναι η αποδεκτή. Ως αναγκαίος (και μόνο) συμβιβασμός συνιστά διαρκή φθορά και εάν δεχτούμε ότι μέχρι σήμερα είναι μονόδρομος, ακολουθεί το αδιέξοδο. Γι' αυτό λοιπόν "βόηθα Παναγιά" να προλάβουμε την "τελευταία έξοδο". Υ.Γ. Τυχερέ Αλέξη, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου όπως πάνε τα πράγματα. Σε φαντάζεσαι σήμερα Πρωθυπουργό!

  • anon avatar
   anon @ airman 09/08/2014 15:30:03

   Η κυβέρνηση στα τσακίδια δεν είναι επιλογή ???

   • airman avatar
    airman @ anon 09/08/2014 19:47:20

    Κυβέρνηση που αντιστοιχεί στις δύο πρώτες περιπτώσεις όταν έρθει η ώρα της κάλπης ο καθένας κρίνει και πράττει.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ anon 09/08/2014 21:15:17

    ΣΩΣΤΟΣ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΦΕΤΟΣ,

 5. ΝΑ avatar
  ΝΑ 09/08/2014 11:33:11

  Ως πότε με ψευτοδιλήμματα, θα κρατιέται ο κόσμος από το λουρί; Ως πότε οι απαράδεκτες, τραγικές και κυρίως αντισυνταγματικές αποφάσεις και πρακτικές βαφτίζονται απλά λάθη; Αφήστε τον κόσμο ελεύθερο από την προπαγάνδα, και ας αποφασίσει και ας αναλάβει αυτός την ευθύνη. Σεβαστή η άποψή σας, αλλά το ύφος της ξεφεύγει από μία απλή διατύπωση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΝΑ 12/08/2014 11:14:14

   Ποιός κρατιέται;Ο κόσμος ψήφισε δύο φορές το 2012 ,ξαναψήφισε πριν δυο μήνες για ευρωεκλογές και θα ξαναψηφίσει το 2016. Αυτό λέει το σύνταγμα κύριοι κοπτόμενοι για το σύνταγμα.Εκλογές κάθε ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 6. melissa avatar
  melissa 09/08/2014 12:30:09

  Δεν έχει να κάνει με την διπλωματία,ούτε με την απομόνωση -το εμπάργκο.Δεν αποφασίζουμε εμείς την εξωτερική πολιτική της χώρας, την αποφασίζουν οι Βρυξέλλες-βλέπε Γερμανία.Μια Ευρώπη φαιά,με κάτω του μετρίου ηγέτες,στα μέτρα της Γερμανίας.Αν μιλάμε για έξοδο ας είναι κυριολεκτική.

  • KEFTAIS avatar
   KEFTAIS @ melissa 09/08/2014 16:30:17

   Προς το παρον φατε τις 300 νταλικες με τις επιστροφες, αλλα προσοχη με μετρο , φερνουν διαροια . (οχι οι νταλικες , τα πολλα ροδακινα).ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 7. dim avatar
  dim 09/08/2014 13:06:01

  Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις μπούρδες που γράφονται από διάφορους για τον ΕΝΦΙΑ. Φόρος επί της ακίνητης περιουσίας, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει παντού και πάντα. Τελεία και παύλα. Αν θα ονομάζεται ΦΑΠ, ΜΑΠ, ΠΑΠ, ΣΑΠ, ΤΑΠ, ή ΕΤΑΚ, ΤΑΤΑΚ, ΣΑΤΑΚ δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το ύψος του φόρου αυτού. Η πιο τίμια προσέγγιση θα ήταν να ψηφιστεί με νόμο ότι στον προϋπολογισμό θα εγγράφεται κονδύλι που θα είναι ποσοστό του ΑΕΠ, και για τα έτη εως το 2016 (λόγω κρίσης και μνημονίου) το ποσοστό αυτό θα είναι 1% του ΑΕΠ, ενώ από το 2017 και μετά θα πέσει στο 0,5% του ΑΕΠ, με ταυτόχρονη απαλλαγή για αθροιστικές περιουσίες κάτω 100.000 ευρώ, και φορολόγηση στις περιουσίες άνω των 100.000 ευρώ, με τέτοιες κλιμακες ώστε να μαζεύεται το 0,5% του ΑΕΠ από το φόρο αυτό. Να ξέρει δηλαδή ο έχων ακίνητη περιουσία ότι για τα έτη της κρίσης θα συμβάλλει και αυτός αναγκαστικά ωστε να μαζεύεται ένα ποσό πχ 1,8 δις (1% επι το τωρινό ΑΕΠ), ενώ από το 2017 και μετά θα μαζεύεται ένα ποσό γύρω στο 1 δις από το φόρο αυτό (0,5% επί 200δις που θα είναι περίπου το ΑΕΠ τότε)... Απλά και ξεκάθαρα πράγματα...

  • my way avatar
   my way @ dim 09/08/2014 19:46:02

   Επειδή εμείς γράφουμε μπούρδες, ας εκτιμήσουμε τις δικές σου φιλοσοφίες. Έθεσε κάποιος θέμα για την ονομασία του φόρου; Αυτά που προτείνεις εσύ έχουν καμμία σχέση με το επιβληθέν ΧΑΡΑΤΣΙ; Ο φόρος επί του εμπράγματος δικαιώματος και όχι επί του εισοδήματος, είναι αντισυνταγματικός ή όχι; Υπήρξε ή όχι αλαλούμ, άμα τη κοινοποιήσει των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ; Μας είπαν ή όχι ότι με έκπληξη διαπίστωσαν 500 εκατομμύρια βεβαιωμένους φόρους, παραπάνω από τους προϋπολογισθέντες; Και, και, και, ... Ποιές είναι οι μπούρδες; Κάτσε πίσω από το ασφαλές γραφειάκι σου και μέτρα την αλματώδη αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών και των πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν και άσε τους χαρακτηρισμούς για τους πιο ειδικούς, τους πολίτες-ψηφοφόρους.

   • dim avatar
    dim @ my way 10/08/2014 01:19:53

    Πρώτον, δεν είμαι πίσω από κανένα ασφαλές γραφειάκι, τρέχω 14 ώρες τη μέρα και παλι δεν τα βγάζω εύκολα πέρα... Δεύτερον, αν έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι για τις "μπούρδες" που είπα, πρόβλημα σου... Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα, αλλά όταν ακούω όλους αυτούς που έχουν ανέβει στα κάγκελα επειδή υπήρξε αστοχία στους υπολογισμούς, βγάζω σπυράκια. Είδαν στη κυβέρνηση το λάθος τους και είπαν θα το διορθώσουν. Μόνο όσοι δε δουλεύουν δεν κάνουν λάθη... Και ο Σαμαράς και το επιτελείο του δουλεύει 20 ώρες τη μέρα, και προσπαθεί όπου υπάρχουν αδικίες να τις διορθώνει. Τώρα επί της ουσίας. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει φόρος επί ακίνητης περιουσίας. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει παντού και πάντα... Το ύψος και οι απαλλαγές είναι το ζητούμενο... Αυτό που προτείνω είναι ένα σταθερό και δίκαιο σύστημα... Ούτε να πληρώνουμε 300 εκατ. που πληρώναμε πρό "χαρατσιού", ούτε φυσικά και τα 2,7 δις που καλούμαστε να πληρώνουμε εδώ και 4 χρόνια... Περιμένω ξεκάθαρη δέσμευση από το Σαμαρά: 1% επί του ΑΕΠ (1,8 δίς δηλαδή περίπου στους προϋπολογισμούς του 2015 και 2016) και μόλις τελειώσουμε με τα μνημόνια, 0,5% επί της πρόβλεψης του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό... (1 δίς περίπου δηλαδή)...

    • άλυτη εξίσωση avatar
     άλυτη εξίσωση @ dim 10/08/2014 01:50:07

     Σωστά. Η παλαβή φορολόγηση με το σκεπτικό ''αρπάζουμε από όποιον τύχει όσα μας λείπουν'', δεν προέρχεται από ανικανότητα, προχειρότητα και βλακεία. Η περιρρέουσα ηλιθιότητα των υπευθύνων είναι μάστιγα σταλμένη εκ Θεού για να μας καταστρέψει, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ''ο Σαμαράς και το επιτελείο του που δουλεύουν 20 ώρες τη μέρα, προσπαθώντας όπου υπάρχουν αδικίες να τις διορθώνουν.'' Ελέησόν μας δέσποτα τους αμαρτωλούς!

    • my way avatar
     my way @ dim 10/08/2014 07:42:22

     Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι το τεράστιο πρόβλημα. Το λάθος στον προϋπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και το ότι βεβαιώθηκαν επιπλέον 500 εκατομμύρια είναι το λιγότερο. Το τεράστιο θέμα είναι αυτός καθαυτός ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ, η αντισυνταγματικότητά του και οι συνέπειές του στην κοινωνία. Φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων και μάλιστα με "αντικειμενικό" προσδιορισμό της αξίας τους, πέρα για πέρα έξω από την τρέχουσα πραγματικότητα. Αυτό ισοδυναμεί με δήμευση και αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει δικαστικά. Το μεγαλύτερο μέρος του υπέρογκου φόρου που βεβαιώθηκε δεν υπάρχει περίπτωση να συλλεχθεί, με τις τρέχουσες συνθήκες ρευστότητας των νοικοκυριών. Αυτό θα επιφέρει, ως συνέπεια, την περαιτέρω αύξηση και μάλιστα με αλματώδη τρόπο, των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στη συνέχεια των εκπλειστηριασμών και εντέλει στην απώλεια σημαντικού μέρους της ιδιοκτησίας του Έλληνα πολίτη.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ dim 10/08/2014 07:11:05

   ποιός διαφωνεί με αυτό; διαφωνούμε με τις μεθοδεύσεις και με το τι φορολογείται αλλά και με το ύψος. στσ σοβαρά κράτη, φορολογούν το εισόδημα. και για να έχεις σπίτι πχ έχεις και εισόδημα, επίσης δεν καταστρέφουν την αγορά, μπορείς να αγοπράσεις και να πουλήσεις. απλά πράγαματα, έτσι; εδώ στο απέραντο μπουρδιστάν όπου κρατικοί κομματικοί κομμισσάριοι εφαρμόζουν ό,τι τους κατεβεί δίχως λογική ή λαμβανοντας υπ όψιν τις ιδιομορφίες της κοινωνίας, μας οδηγούν σε κοινωνικοοικονομικό αδιέξοδο. τι δεν είναι κατανοητός; η πραγματικότητα αγαπητή Ντιμ δεν διαστρέφεται...

 8. SAM avatar
  SAM 09/08/2014 13:54:02

  Ας διορθώσει ο Σαμαρας, αν κυβερνάει ανεξάρτητο κράτος με τους ροδακινοπαραγωγούς.Ας αρει τις κυρώσεις στη Ρωσσία, ούτως ώστε να αρθεί το εμπάργκο.Ειναι ενα τεστ που δείχνει πολλά σε ποιους λογοδοτεί η κυβέρνηση

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ SAM 09/08/2014 19:41:15

   Οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται συλλογικά.Αυτό που γράφεις δε γίνεται.Η κυβέρνηση μπορούσε να βάλει βέτο πράγμα που θα σήμαινει σύγκρουση με ΗΠΑ και ΕΕ ή να αποχωρήσει από την ΕΕ.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 12/08/2014 09:37:13

    ώστε αν διαφωνούσε η ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την...εε; είστε καλά εκεί πέρα ή η εθνική παράλυσή σας δεν σας αφήνει ούτε να σκέφτεστε ευθέως; Τόσο πια δουλοπρέπεια; δλδ στα τσακίδια το εθνικό συμφέρον; τι λέτε ωρέ ολετήρες;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 12/08/2014 11:09:58

     Σου είπα ότι μπορούσε και να βάλει βέτο.Θα ήσουν υπέρ του βέτο;

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 12/08/2014 23:19:34

      θα μας έκαναν ντα! υποθέτω. ψυχραιμία, δεν ξέρω αν το έχεις κατανοήσει αλλά δεν μας υπολογίζει ΚΑΝΕΙΣ μέσα, και έξω απο την ευρώπη...είναι σαν να μην υπάρχουμε...

 9. Nikos avatar
  Nikos 09/08/2014 15:10:41

  τωρα που χάθηκαν για τη συγκυβέρνηση οι άνω των 60 και πολλοί ένστολοι, ο μόνος τρόπος να συμμαζευτεί η κατάσταση είναι η παλιά γνωστή συνταγή της τρομοκράτησης της κοινωνίας. Δε πιάνει πια. Δεν μας έμεινε τίποτα να χάσουμε. Καλό φθινόπωρο!

 10. Αρις avatar
  Αρις 09/08/2014 15:19:31

  Μα καλα αγαπητε που βλεπεις οτι η χωρα σωθηκε απο χρεοκοπια δεν μπορω να το καταλαβω & που το στηριζεις αυτο? Δεν βλεπεται οτι το χρεος εφτασε σε θεορατα υψη, η ανεργια παραμενει στο 28% περιπου, ο κοσμος εχει στεγνωσει απο χρημα & εσυ καθεσαι & λες μπουρδες.Δεν ειδατε στα ΣΑΙΤ που στην Αργεντινη ο κοσμος βγηκε στους δρομους & πανηγυριζε που η Πρωθυπουργος της δεν ενενδωσε στις απαιτησεις των τοκογλυφων? Τι παραπανω θα υποστουμε με αλλη κυβερνηση & επειδη γνωριζω σχετικα με τα μνημονια αυτα που ερχονται ειναι πολυ χειροτερα συν τις πολλες κατασχεσεις ακινητων & καταθεσεων τα πραγματα ειναι τραγικα & μην παραμυθιαζεται τον κοσμο γιατι την σπιθα περιμενει για να επαναστατησει.Ειναι σκληρο αλλα πιστευω να δημοσιευτει το σχολιο μου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αρις 09/08/2014 19:39:37

   Σώθηκε γιατί έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα,η μείωση του ΑΕΠ έχει σταματήσει,το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται από του χρόνου. Και δεν υπάρχουν τοκογλύφοι με 2% επιτόκιο.

 11. ΤΟΡΑ avatar
  ΤΟΡΑ 09/08/2014 15:39:04

  Σε περιπετειες την εβαλε την χωρα ο Βενιζελος με τις ανεγκεφαλες δηλωσεις του εναντιων της Ρωσιας,. Διωχτον ειναι επικινδυνος και για την κυβερνηση και για ολοκληρο τον λαο,. Διωχτον.

 12. regeneration avatar
  regeneration 09/08/2014 16:37:08

  Σε λίγο θα μας πείτε για τα θερμά επεισόδια μεταξύ Κίνας/Ιαπωνίας/Ταϊβάν και για το πως αυτά θα επηρεάσουν την σταθερότητα της χώρας μας. Μιας και τελείωσε το παραμύθι Ευρώ/Δραχμή και του Τσίπρα που θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα, τώρα βγήκε στη φόρα άλλη φοβία. Έχουμε το Μεσανατολικό, το Ουκρανικό, το Συριακό και... τον Έμπολα!

  Η καλή μας διαπλεκόμενη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έως πότε θα γενοκτονεί τον ίδιο της τον Λαό, τα δικά της βρέφη;

  Αυτή η εγχώρια και συνεχιζόμενη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ θα περάσει στο νέο νόμο που ψηφίζεται τέλος Αυγούστου;

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ regeneration 09/08/2014 17:36:32

   Η καλή μας κυβέρνηση έστειλε και 500 χιλ.ευρώ στη Γάζα. Είμαστε τελικά πολύ κουβαρντάδες..........

   • Π.Κ. avatar
    Π.Κ. @ Π.Κ. 09/08/2014 17:38:22

    Συγνώμη μάλλον είναι 500 μύρια....

    • άλυτη εξίσωση avatar
     άλυτη εξίσωση @ Π.Κ. 09/08/2014 19:14:49

     '' Με απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή, η Ελλάδα, ως πρώτο βήμα, διαθέτει άμεσα στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ποσό ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ως συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.''

 13. Φρίξος avatar
  Φρίξος 09/08/2014 18:14:44

  Η πολιτική πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται αλλαγή εξουσίας δηλαδή αλλαγή εντολολήπτη.Μια προσεκτική ματιά στο παρελθόν θα βεβαιώσει τον ισχυρισμόν μου. Ο Σαμαράς ή δεν καταλαβαίνει(επικίνδυνο), ή δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα( εξίσου επικίνδυνο), ή ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά στον επόμενο επιλεγέντα ο οποίος θα κάνει την "θητεία" του υλοποιώντας το σχέδιο. Εμείς όλοι απλά "βελάζουμε" κοπαδιαστά !!!

 14. CHRIS avatar
  CHRIS 09/08/2014 18:27:28

  Αφού φορολογούμε αδιακρίτως τα ακίνητα, παράγουν δεν παράγουν εισόδημα, γιατί δεν φορολογούμε και τις καταθέσεις; Ένα 5% το χρόνο επί του κεφαλαίου ας πούμε...

  • Petronius avatar
   Petronius @ CHRIS 09/08/2014 22:02:50

   Υπομονή, σε λίγο θα έρθει κι αυτό (αν σου έχουν μείνει καταθέσεις).

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ CHRIS 09/08/2014 22:54:38

   Tελικά, άν το σκεφτείς είναι δίκαιο. Και λογικό. Αρκεί βέβαια να περιλαμβάνει καταθεσεις στην Καραιβική, Ελβετία και σε κάτι νησάκια στο Chanell.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Uncle Stgm 10/08/2014 12:10:35

    Θα φορολογήσεις και τα σεντούκια και τις θυρίδες;.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ CHRIS 10/08/2014 12:09:54

   Γιατί θα φύγουν στο εξωτερικό ή θα μπουν σε θυρίδες.

 15. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 09/08/2014 19:10:57

  Αν δεν είσαι απλός...σκυταλοδρόμος σε προδιαγεγραμμένη κατηφορική πορεία για την καταστροφή, οι δυσκολίες, οι περίπλοκες καταστάσεις που απαιτούν έμπνευση, τόλμη, πυγμή, φαντάζουν σαν καλοδεχούμενες προκλήσεις. Αν είσαι μέτριος, δειλός, παθητικός εκτελεστής, ανίκανος να δημιουργήσεις διεξόδους, λουφάζεις προφασιζόμενος τέρατα, το ρίχνεις στις κατάρες και στις προσευχές. Τελικά, ποιός απ΄τους δύο επιλέγεις να είσαι; ** Ο Πούτιν σήμερα, αφήνει περιθώρια ‘’αναθεώρησης πολιτικής στάσης’’ ώστε να διαφοροποιήσει το εμπάργκο στα προϊόντα τους. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!Δε μπορεί να επιτρέψουμε στις εταίρες, να μας καταστρέψουν ολοσχερώς. Δε μπορεί να ‘’ανήκουμε'' ντε φάκτο σε ομάδες, επιζήμιες για τα συμφέροντά μας.

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/08/2014 19:52:23

  Στο πρακτικό "δια ταύτα" (όχι πρόωρες εκλογες), δυστυχώς ή ευτυχώς συμφωνώ. Παρ΄όλο που βλέπω και αφως το δείχνω σχολιάζοντας, ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει δεν γίνεται. Αλλα αυτό δεν είναι λύση - είναι προσωρινή επιλογή του μικρότερου κακού: Στο τέλος, η δουλειά πρέπει να γίνει. Απο κάποιους, εντος Ελλάδος. Επι ποινή ...υποβιβασμού. Έτσι επανερχομαστε σ' αυτό που έθεσα: Δεν υπάρχει agency. Δηλαδή δεν υπάρχουν αυτη τη στιγμή δρώντες παράγοντες, πολιτικές δυναμεις, πολιτικο προσωπικό - και το χειρότερο, ούτε οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις ή έστω "φωτισμένα" κομμάτια της ελίτ - που να προωθούν, να αγωνίζονται, να "πρακτορεύουν" τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα για μια άλλη Ελλάδα. Όχι το αποτυχημένο κράτος που ζήσαμε και ζούμε, αλλά πραγματικά μεταρρυθμισμένη σε βιωσιμο κρατος δικαίου, αποτελεσματικότητας και κοινωνικής συνοχής. Για να μη πώ κοινωνικής δικαιοσύνης - είναι βαρειά η λέξη. Αυτό είναι το πρώτο: Αλλαγή συνειδήσεων σε μια μερίδα - κρίσιμη μάζα της κοινωνίας, οργάνωση, πρόγραμμα, αγώνας. Αυτά δεν έρχονται με πρόωρες εκλογές. Μάλλον παραχώνονται βαθύτερα. Το καράβι της χώρας πρέπει να αποκτήσει πραγματικό "καπετάνιο": Δηλαδή πραγματική κοινωνία των πολιτών, Κυρίαρχο στο τιμόνι, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Όχι μισοκοιμισμένους μπανιστηρτζήδες στη γέφυρα, που "κόβουν χαλβά" με τη χλίδα της Ελληνικής Ολιγαρχίας (σαν τους Ιταλούς που τούμπαραν το κρουαζιερόπλοιο χαλβαδεύοντας υα παρτσακλά νυμφίδια).

 17. Nestor avatar
  Nestor 09/08/2014 22:20:29

  Αν πρέπει να γίνουν εκλογές, να γίνουν εκλογές. Η επιτυχία κάθε πολιτικού είτε Γ.Γ. είτε Πρωθυπουργός, εξαρτάται κατά 50% από την ποιότητα των συνεργατών του. Ο Σαμαράς επέλεξε με τον τελευταίο ανασχηματισμό πρόσωπα γνωστά για τις αν-ικανότητες τους. Η διατίμηση του τοστ και του φρέντο στις πλαζ δεν θα σώσει την κυβέρνηση. Ούτε η επαναφορά και άλλων γνωστών ανίκανων της περιόδου 2004-9, όπως ο Πάκης. Όταν χαθεί το μπόνους των 50 εδρών τότε θα κλάψουν μανούλες, αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιθανό ότι θα επιπλεύσουν οι συνήθεις "φελλοί" της ΝΔ και πάλι δεν θα επέλθει καμία ανανέωση. Περισσότερο από την ανανέωση και την ανακύκλωση προσώπων, η κυβέρνηση χρειάζεται ανανέωση των εφαρμόσιμων πολιτικών της σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς......... καληνύχτα! Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι θα καταρτίσουν και θα εφαρμόσουν της νέες δημόσιες πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη; Οι σημερινοί Υπουργοί με τους κουμπάρους και κολλητούς συνεργάτες, που δεν έχουν κανέναν να μιλήσουν στα Υπουργεία που έχουν πάει γιατί η ΔΑΚΕ δεν υπάρχει;

 18. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/08/2014 23:30:54

  Οι πρόωρες εκλογές δεν δημιουργούν νέες πολιτικές δυναμεις, νέο πολιτικο προσωπικό, ούτε οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις ή έστω "φωτισμένα" κομμάτια της ελίτ, που να προωθούν, να αγωνίζονται, να "πρακτορεύουν" τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα για μια άλλη Ελλάδα. Δημιουργούν μόνον αυταπάτες στους πολίτες - και απάτες χρήσιμες στο κομματικό σύστημα που πεθαίνει. Να τηρηθουν οι προθεσμίες τοτ Συντάγματος. Να εξαντληθούν οι παλιές ελίτ. Να στεγνώσουν. Να εξαντληθεί οριτικά η "εποχή των τεράτων", για να υπάρχουν ελπίδες να γεννηθεί κάτι καινούργιο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που προσφέρει ελπίδα. Δρομος κακοτράχαλος, οδυνηρός. Αλλά χωρίς αυταπάτες, όχι απατηλή συνέχεια "για μία απο τα ίδια" με άλλα χρώματα και πολιτικά αρώματα

 19. Ελενα avatar
  Ελενα 10/08/2014 09:22:00

  Ασχολούμαστε με το δέντρο και χάνουμε το δάσος τα προβλήματα μας είναι πολλά και σοβάρα και τα αφήνουμε στην τύχη τους.Ας πάρουμε το μεταναστευτικό που κανείς μας δεν γνωρίζει την πραγματική έκταση του δεν μου φταίνε οι άνθρωποι το κράτος που δεν ελέγχει απολύτος τίποτα παράνομοι ή μη δεν γίνεται κανένας απολύτος έλεγχος μεταδιδόμενων ασθενειών σε ανθρώπους που ´μπαίνουν´ στην χώρα μας απο χώρες χωρίς την στοιχειώδη υγειονομικη φροντίδα..Ο ένφια είναι ένα ακόμη μέτρο να μειωθεί αν οχι να εξαφανιστει η ιδιοκτησια στην Ελλάδα όπως επιθυμούν τα συμφέροντα......Η Ρωσσία με το εμπάργκο προσπαθεί να αναγκάσει Σαμαρά να πάρει θέση για την χώρα του αλλά αυτός είναι πολύ απασχολημένος να γλύφει.....Οι ανισότητα και η αδικία σε αυτή την χώρα είναι ασύληπτη....Οι μισθοί κρίνονται από το μέγεθος της γλώσσας που κατέχεις για γλύψιμο και όχι από τα προσόντα και την δουλειά που προσφέρεις...Και μετά μου λένε βγήκαμε στις αγορές...ΠΟΛΕΜΟ έχουμε παγκόσμιο πάρτε το χαμπάρι απλά δεν γίνεται με όπλα αλλά με την επικράτηση του δυνατότερου και εμείς είμαστε πολύ κάτω στην λίστα...........

 20. Bulsara avatar
  Bulsara 10/08/2014 11:18:18

  Σαμαράς μέχρι τέλους.

 21. Σερεμέτης Νικόλαος avatar
  Σερεμέτης Νικόλαος 10/08/2014 12:07:05

  Συνολικά η φετινή δόση του κράτους προς τους δανειστές είχε οριστεί διπλάσια από την περσινή. Αλλά η δόση του 2015 θα πέσει στα μισά –αν και παραπάνω από εκείνη του 2013- σε μια χρονιά που ίσως έρθουν εκλογές ενώ τα ποσά των δόσεων συνεχίζουν να πέφτουν για την επόμενη τετραετία. Οπότε μπορεί να γονατίσαμε το 2014 αλλά από εκεί και πέρα θα δημιουργηθεί η αίσθηση πως τα καταφέρνουμε μια χαρά και με τιτάνιες προσπάθειες μειώνωνται οι δόσεις. Θα αφήσουμε αυτό να το καρπωθεί η επόμενη κυβέρνηση με την μπακέτα στα χέρια του τσίρκου μεντράνο της Κουμουνδούρου; Επιπλέον το μεγάλο στοίχημα θα είναι να κάνουμε από εκεί και πέρα ως λαός τέτοιες επιλογές που μετά από αυτή την πενταετία να μην απαιτηθούν εκ νέου δόσεις σε ύψος που θα μας γονατίζει. Εκεί να τον δω τον κάθε Τσίπρα όταν οι δανειστές θα του ανεβοκατεβάζουν το ύψος των απαιτήσεών τους και θα τον χορεύουν στο ταψί.

 22. Seagull avatar
  Seagull 11/08/2014 09:35:27

  Και η τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον ΕΝΦΙΑ θα περάσει έτσι? Από την στιγμή που σύσσωμη η συγκυβέρνηση αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και μάλιστα τραγικά δεν έπρεπε να πέσουν κεφάλια? Ο Σαμαράς τι κάνει, δεν κατάλαβε ότι αυτό του στοίχησε τουλάχιστον ένα 5% σε ψήφους για να μην πω περισσότερο? Ποιοί άραγε και γιατί τον κρατάνε και δεν ενήργησε για τα δέοντα ουδείς γνωρίζει. Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του Μαξίμου.

 23. ελενη avatar
  ελενη 11/08/2014 10:17:55

  εγώ ψήφιζα ΝΔ 25 χρόνια.Μετά τους ΦΑΠ 2010-2011-2012-2013 και καπάκι τον ΕΝΦΙΑ 2014 θα πρέπει να είμαι ζώο για να ξαναψηφίσω ΝΔ

  • τσακ avatar
   τσακ @ ελενη 11/08/2014 13:28:46

   για να πληρωσες ΦΜΑΠ τι 2010 ,11 ,12 και 13 τοτε που πληρωναν ελαχιστοι ελληνες σημαινει οτι ειχες μεγάλης αξιας ακίνητη περιουσια επομενως το οτι θυμωσες και δε ξαναψηφιζεις ΝΔ σημαινει οτι το κομμα αυτο εβαλε επιτελους χερι στους εχοντες, επομενως μπορουμε τωρα να το ψηφισουμε εμεις που δεν πληρωναμε ΦΜΑΠ και ειμαστε πολυ περισσοτεροι.πως μας βρισκεις

   • my way avatar
    my way @ τσακ 11/08/2014 18:43:49

    Για μετρηθείτε πάλι, έχετε κάνει λάθος. Πάμε ξανά, ένας, δύο, τρεις... άντε κι ο Χατζηπετρής, έχετε τέτοιες αντιλήψεις για τη φορολόγηση.

   • George N avatar
    George N @ τσακ 11/08/2014 19:13:22

    Μια χαρά αν ο στόχος ήταν να ψοφήσει η γίδα του γείτονα. Τελείως γειά σου αν το θέμα ήταν να δημιουργηθεί πλούτος. Αν πρόσεξες όμως κάθε φορά κατεβαίνει αυτό που θεωρούμε μεγάλη ακίνητη περιουσία, μετά φορολογούμε ακίνητη σκέτο, λίγο αργότερα κινητή και στο τέλος καταλήγεις με λουκάνικα, πατάτες και Trabant για τα οποία περιμένεις σε ουρές με κάτι monopoly money. Λέγεται σοσιαλισμός.

    • Yet avatar
     Yet @ George N 12/08/2014 05:55:28

     ...Λάθος. Λέγεται στυγνός καπιταλισμός των ανίκανων λαμογιών, της ρεμούλας, των εκβιαστών, των τοκογλύφων, των νταβατζήδων, και τρέφεται απ΄το αίμα των ηλίθιων λαών.

     • George N avatar
      George N @ Yet 12/08/2014 06:36:32

      Σοσιαλισμός για συντομία ή περιφραστικά όπως το θέλεις Υet δεν θα τα χαλάσουμε στο όνομα. Η ουσία είναι ότι φόρος μπαίνει στο εισόδημα, όχι στην κατοχή αν θέλουμε να τρώμε από την παραγωγή και όχι από τα έτοιμα (που δυστυχώς ή ευτυχώς τελειώνουν γρήγορα). Σαν αριστερός θα έπρεπε να σέβεσαι την παραγωγή κι όχι το πλιάτσικο. Καμιά ιδέα εκεί?

     • my way avatar
      my way @ Yet 12/08/2014 06:45:14

      ...Λάθος. Λέγεται στυγνός σοσιαλισμός εφαρμοζόμενος από στυγνούς καπιταλιστές, ανίκανα λαμόγια της ρεμούλας, των εκβιασμών, της τοκογλυφίας, του νταβατζιλικίου, για να μας μπερδέψουν.

   • Μικρασιάτης.. avatar
    Μικρασιάτης.. @ τσακ 12/08/2014 00:06:09

    Tsak, αν εσυ εισαι ΝΔ, εγω είμαι ο Λεμπρον Τζεημς. Μπλέξαμε με τα Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ...

 24. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 11/08/2014 14:34:51

  Δυστυχώς ένας Σαμαράς δεν φέρνει την άνοιξη. Ειλικρινά πρώτη φορά βλέπω τον κόσμο τόσο νευριασμένο. Βγήκε ο Πρωθυπουργός πριν μήνες και είπε πως ο κόσμος με τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει λιγώτερα... Αποτέλεσμα?? οι μανταρίνοι τον ρεζίλεψαν στην κυριολεξία. Δεν πρέπει να πάρει 10-20 κεφάλια? πρέπει αλλά δεν το κάνει,,,γιατί? Επίσης η εφορία λέει θα μπαινει στα σπιτια και θα ψάχνει λεφτα. Ε δεν έρχεται μπας και βρει τίποτα κρυμένες λιρες στα θεμέλια απο κανεναν παλιο εβραίο γιατι αλλα λεφτα δεν υπαρχουν? Κι ενω γίνονται αυτά τα τραγελαφικα με τον κοσμάκη...στην Μυκονο γίνεται της κακομοίρας... Το χρήμα ρεει αφθονο και δικαίως ο κόσμος αναρωτιέται...μα έχουμε κράτος???? Σ αυτους στηρίζεται η κυβέρνηση και δεν τους αγγίζει ή σε όλους εμάς?? Και μη νομίζετε...ο Τσίπρας δεν αποτελεί πια μια κακιά απειλή,,,γαιτί τι περισσότερο κακό μπορεί να πάθει ο κόσμος? Ισα ισα με τα τοσα χρόνια στερήσεων μπορεί να απέκτησε και μαζοχικές τάσεις και να τον ψηφίσει κι απο ευχαρίστηση... Δυστυχώς εκείνο που υποψιάζομαι είναι πως κάποιοι παραμυθιάζουν τον πρωθυπουργό με νούμερα και λοιπούς μαγειρεμένους δείκτες. Για εκλογές φυσικά ουτε σκεψη να γίνεται!!!! Τι βήματα πρέπει να γίνουν ?? Μακάρι να ήξερα.. ΞΟΥΤ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ 60-70 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 100 Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 24 ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ , Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ? Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ? ΟΛΑ ΜΑΖΙ? ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΞΥΠΝΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ...ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ

  • aprosarmoistos avatar
   aprosarmoistos @ Χμμμμ 11/08/2014 18:53:35

   Το Μνημόνιο να είναι έτσι διαρθρωμένο ώστε να παράγει ελλείματα για να έρχονται νέα μέτρα το έχει σκεφτεί κανείς εδώ πέρα; Το Δόγμα του Σοκ μήπως; Μάλλον όχι... ΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΑΤΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.