Τα φίδια της νταβατζίδικης ενημέρωσης πρέπει να τα πατάς νωρίς στο κεφάλι
11/01/2015 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα φίδια της νταβατζίδικης ενημέρωσης πρέπει να τα πατάς νωρίς στο κεφάλι

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα για τους νταβατζήδες των μέσων ενημέρωσης που χρωστάνε της Μιχαλούς. Το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει κι όχι από τον Τσίπρα που τα έχει βρει μαζί τους.

Το 2009 ο Σαμαράς κέρδισε την αρχηγία του κόμματος χωρίς τη στήριξη κανενός. Ένας… «περιθωριακός» της πολιτικής που τον είχαν «τελειώσει» τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που σφάζονταν στην ποδιά της Ντόρας. Ο Σαμαράς τους «τέλειωσε» όλους, έχοντας μόνο τη στήριξη του λαού της Νέας Δημοκρατίας και κανέναν μεγαλονταβατζή των media να του κάνει… σέρβις. Μόνο κάτι φωνές σαν το Antinews τον βοήθησαν κι αυτόν και τη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της οικογενειοκρατίας.

Το 2012, και παρά τα λάθη που έγιναν με τις κυβερνήσεις Παπαδήμου, ο Σαμαράς εξελέγη πρωθυπουργός αφού η ΝΔ νίκησε στις εκλογές πέραν πάσης προσδοκίας. Μόνος του και τότε αφού τα μέσα ενημέρωσης των γνωστών εκδοτών και καναλαναρχών συνέχιζαν να γλείφουν το ΠΑΣΟΚ που άφησε ο Γ. Παπανδρέου και ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος. Πάλι εμείς οι «περιθωριακοί» πιστέψαμε ότι ο «Καλαματιανός» θα μπορούσε να βάλει τάξη στο χάος που άφησε πίσω του η προηγούμενη κυβέρνηση. Καλοκαίρι του 2012, η χώρα με το ενάμιση πόδι έξω από το ευρώ, με ουσιαστικά χρεοκοπημένη την οικονομία. Μια βόμβα με φιτίλι που έκαιγε ταχύτατα. Κι όμως, ο Σαμαράς πήρε τη βόμβα, δεν την άφησε, δεν υπολόγισε το πολιτικό και προσωπικό του κόστος.

Κουτσά – στραβά, με πολλά λάθη, πισωγυρίσματα, κακές επιλογές προσώπων και καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός έσωσαν την Ελλάδα από την ολοκληρωτική καταστροφή. Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι θυσίες των πολιτών, η σκληρή λιτότητα, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η ανεργία που ζήσαμε είναι τα χειρότερα τότε γελιούνται πλάνην οικτράν. Υπάρχουν και χειρότερα κι αυτά αποφεύχθηκαν χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Δυόμισι χρόνια κυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ τα media των γνωστών επιχειρηματιών επέδειξαν μια ανοχή. Δεν πολέμησαν τον «παρείσακτο» της πολιτικής, τον εκτός οικογενειών πολιτικό που δεν είχε πάρει χρίσματα και δαχτυλίδια. Δεν τον πολέμησαν αλλά ούτε και τον στήριξαν. Συγκρότημα Λαμπράκη – Ψυχάρη, Συγκρότημα Μπόμπολα, τα νέα επιχειρηματικά τζάκια που έκαναν μπίζνες στα media όπως το Πρώτο Θέμα, η Real κ.λπ. ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τον Σαμαρά ως πρωθυπουργό. Όμως, επεδείκνυαν μια ανοχή για δύο λόγους:

1.Ο πρώτος είναι γιατί έχουν τεράστια χρέη τα οποία ρυθμίζονται και ξαναρυθμίζονται. Παράλληλα, μια κάποια κίνηση στην κρατική διαφήμιση πάντα υπήρχε. Έτσι, η λογική του «δε σε ενοχλώ, μη με ενοχλείς κι εσύ» επικράτησε.

2.Ο δεύτερος είναι ότι από τη χρεοκοπία του 2012 το χειρότερο ήταν η έξοδος από το ευρώ και η παρουσία μόνιμων επιτηρητών στην Ελλάδα. Οι μεγαλοκαναλάρχες φοβήθηκαν ότι τα θαλασσοδάνεια θα γίνουν απαιτητά άμεσα, τα τεράστια πρόστιμα για «βρόμικες» δουλειές θα πέσουν και θα είναι αμετάκλητα, η διαφήμιση θα κοπεί, οι περιθωριακές δουλίτσες θα σταματήσουν κ.λπ. Στήριξαν λοιπόν την κυβέρνηση δια της ανοχής ή.. δια της επίθεσης στον αντίπαλο, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απογειώθηκαν ξαφνικά, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν αποδείχθηκαν διάττοντες αστέρες αλλά άντεξαν, αφού κατάφεραν να ενσωματώσουν όλη την πασοκαρία, την ψευτοαριστερά και ένα τμήμα της κεντροδεξιάς που έχασε τα προνόμιά της. Τα media και οι επιχειρηματίες κοίταζαν τον Τσίπρα με καχυποψία καθώς τρόμαζαν και που μιλούσε. Γνωστοί δημοσιογράφοι, πένες που κάνουν θραύση και εφημερίδες και κανάλια που σηκώνουν το βάρος της εθνικής ύπνωσης κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος ανατρέξει στο παρελθόν θα διαβάσει τι του «έσουρναν» όλοι αυτοί οι κομψευμένοι και καλοπληρωμένοι λαδοπόντικες που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα την υποστήριξή τους σε κάποιο κόμμα.

Και φτάνουμε δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές με τον Τσίπρα να προηγείται και κανείς να μην το αμφισβητεί. Ξαφνικά, τα ίδια μέσα ενημέρωσης που χτυπούσαν την Αριστερά αλλά και που ποτέ δεν δέχθηκαν τον Σαμαρά ως «δικό τους», κάνουν τη μέγιστη κωλοτούμπα και ξαφνικά γίνονται όλοι… Συριζαίοι. Οι μεγαλοκαναλάρχες, επιχειρηματίες κρυφοί και φανεροί, μεγαλοεργοδότες που παλεύουν για την επιστροφή στη δραχμή, αίφνης αγάπησαν τον Τσίπρα. Διαβάστε μόνο το πρωτοσέλιδο του σημερινού Βήματος για να καταλάβετε. Ω του θαύματος. Ο διευθυντής Αντώνης Καρακούσης, με εντολή προφανώς του Ψυχάρη γράφει το άρθρο «η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς». Αφού αναφέρεται σε παλαιότερες εποχές και στο πόσο κοντά έφτασε τότε η Αριστερά να κυβερνήσει φτάνει στο σήμερα. Επικαλείται στοιχεία για πέντε μονάδες διαφορά, για 140-145 βουλευτές, για ιστορική ευκαιρία και άλλα τέτοια. Αίφνης το Βήμα βάφτηκε κόκκινο και μαζί του ακολουθούν κι άλλοι. Ακούμε για παράδειγμα ότι το Mega των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη, αναζητά «αριστερό» σχολιαστή και έκανε πρόταση στον Θανάση Καρτερό να πάει. Τον υβριστή κάθε «άλλου», πρώην ΚΚΕ που βρήκε στέγη στην Αυγή και τα Συριζαίικα κανάλια. Αυτός θα διαμορφώνει τη γραμμή του Mega όταν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;

Η εντυπωσιακή αυτή στροφή δείχνει ξεκάθαρα ότι ο χαμαιλεοντισμός στην Ελλάδα και κυρίως στον όμορφο κόσμο των μέσων ενημέρωσης και των επιχειρηματιών είναι πλέον βασικό στοιχείο επιβίωσης. Οι μεγαλονταβατζήδες της παραδοσιακής ενημέρωσης και οι νεόκοποι εκδότες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Δείτε ας πούμε που δίνει συνέντευξη σήμερα ο Τσίπρας και λέει τη μεγάλη σοφιστεία «δεν θα βάλω γραβάτα αν γίνω πρωθυπουργός». Φυσικά στην Real που του έκανε πολύ καλό σέρβις τα τελευταία δύο χρόνια. Και που δίνει την πρώτη συνέντευξή προεκλογικά; Στον Νίκο Χατζηνικολάου και το Star.

Όλοι καταλαβαινόμαστε που πάει το πράγμα. «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει», λέει ο λαός. Και λέει και κάτι άλλο: «Το φίδι πρέπει να το πατάς από νωρίς στο κεφάλι». Αυτό είναι το λάθος του κ. Σαμαρά. Τα media που τον πολέμησαν ή τον ανέχθηκαν με το ζόρι μπας και επιβιώσουν αν και χρεοκοπημένα, τώρα κάνουν τη μεγάλη στροφή προς τον Αλέξη που έρχεται χωρίς γραβάτα. Γιατί; Μα γιατί κανείς δεν τα πάτησε στο κεφάλι.

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα για τους νταβατζήδες των μέσων ενημέρωσης που χρωστάνε της Μιχαλούς. Το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει κι όχι από τον Τσίπρα που τα έχει βρει μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 11/01/2015 11:21:38

  Είμαι επιφυλακτικός στο να χαρακτηρίσω κάποιον ,ώς φιλικά ή εχθρικά διακείμενο,από την δυσμενή ή ουδέτερη στάση .Όταν είσαι φιλικά διακείμενος,λες ή γράφεις καλά λόγια.Το να γράφεις και να επισημαίνεις λάθη κάποιου αντιπάλου,αλλά ποτέ να μην επαινείς τις πράξεις του ενδιαφερομένου δεν είναι φιλική στάση,αλλά μάλλον ανοχή.Πότε διαβάσατε στα μέσα που αναφέρατε κάποιον έπαινο γιά τον Α.Σαμαρά ή την Ν.Δ.;Και ο Χάρυ Κλύνν ήταν εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου καί τον σατίριζε,αλλά πότε ακούσατε καλό λόγο γιά την Ν.Δ.;

 2. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 11/01/2015 11:41:23

  Με την παραίτηση του υιού (αλήθεια, τι τον θέλαμε;) διεφάνησαν οι προθέσεις του πατρός. Μετά την κυβίστηση του Ψυχάρη, να περιμένουμε και αυτή του Πρετεντέρη (αλήθεια, γιατί τον εκθειάσαμε;); Ο ΔΟΛ έχει την ιστορία του και την ακολουθεί πιστά, με κάποιες ελάχιστες παρεκκλίσεις, που και που. Ήταν πάρα πολύ για μας, να έχουμε την ανοχή του, το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα των τριών και πλέον ετών.

  • Ρουμελιώτης avatar
   Ρουμελιώτης @ ΙΚΟ 11/01/2015 12:32:16

   Ισχύει η Λαική ρήση ότι φάμε-ότι πιούμε-και ότι αρπάξει ο κώ@@ς μας......

 3. δημης avatar
  δημης 11/01/2015 11:48:11

  "πρώην ΚΚΕ που βρήκε στέγη στην Αυγή και τα Συριζαίικα κανάλια. Αυτός θα διαμορφώνει τη γραμμή του Mega όταν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;" Είπαμε ΙΕΚ -ΤΕΕ ΚΚΕ ντύνουν στολίζουν νοικοκυρεύουν .... Από εκεί ψωνίζουν στελεχάρες τα κόματα μηδέ της ΝΔ εξαιρουμένης... Από τα εργαστήρια βγαίνουν οι πρόθυμοι των αφεντικών που δεν ρωτούν απλά ΕΚΤΕΛΟΥΝ (και όχι μόνο στην Ελλάδα).... Και για να μή λερωθούν(και βρωμίσουν) οι σόλες των παπουτσιών ορισμένων άς δούν πως τα παιδιά γίνονται βουλευτές..,πώς οι υπόλοιποι υπάλληλοι, με την κατάλληλη προβολή-βοήθεια εκλέγονται,πώς άλλοι (Κύριε Φαήλο) αποτυγχάνουν,πώς Πανευρωπαϊκά το μέγα μέρος των ηγετών ειναι (σαν παλαιοί Κομμουνιστές )πρόθυμοι στα συμφέροντα αναρριχώνται και εκλέγονται ,πως στήνονται ηγέτες μαριονέτες ,πως..κλπ Θα γίνοταν αυτά άν ...σε περίοδο κρίσης επενδύαμε στην ΠΑΙΔΕΙΑ ; Άν... https://www.youtube.com/watch?v=8k-TRqJvo30

 4. airman avatar
  airman 11/01/2015 13:28:08

  "... ποτέ δεν δέχθηκαν τον Σαμαρά ως «δικό τους»..." Το πρόβλημα γι' αυτούς είναι ότι ποτέ δεν τους ζήτησε να τον δεχτούν, όπως πίστευαν ή ήλπιζαν. Μέσα στον ορυμαγδό τον "ανέχθηκαν" και τους "ανέχθηκε". Εάν όμως το καράβι πιάσει "καλά μερά" ο φόβος τους είναι μήπως βρεθούν στη θάλασσα. Γι' αυτό και προτιμούν τη "φουρτούνα" του ΣΥΡΙΖΑ. Άσε που ο Αλέξης είναι δεδομένο ότι θα τους χρειαστεί για να κάνει τη μεγάλη κωλοτούμπα.

 5. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 11/01/2015 15:50:03

  Οποιος εμπιστευεται τους νταβατζηδες , πληρωνει ακριβα το τιμημα. Ομως, οπως αναφερει και το αρθρο, οι ανθρωποι καταλαβαινουν πως ερχεται ο Τσιπρας. Αν δεν πανε αυτοι, κατεστραμενες επιχειρησεις, οχι ανθρωποι , με το νικητη, ποιοι θα πανε; Οσον αφορα την μακροημερευση του συριζα και του κ Τσιπρα στην εξουσια, κατα τη γνωμη μου , περισσοτερο απ ολα εξαρταται απο τους νταβατζηδες, αλλα απο την αναποδη. Αν τα βρει μαζι τους, οι μειρες του ειναι μετρημενες. Αν τους τελειωσει, διοτι οπως παραδεχομαστε ολοι, υπαρχουν χιλιαδες νομιμοι λογοι, εχει ελπιδες να σταθει στην εξουσια. Παντως απο πουθενα δεν προκυπτει πως τα βρηκαν ηδη. Αυτο που φαινεται, ειναι η κωλοτουμπα των εκδοτων να φανουν ευχαριστοι στον επερχομενο νικητη. Κανονικα θα πρεπε να το κανει ο Σαμαρας, αλλα ελπιζω πλεον να το κανει ο Τσιπρας. Αντιγαφω απο βιβλιο ιστοριας: στον Φιλοπατορα ανηκει η τιμη οτι μονος αυτος δεν εξαπατηθηκε.τους εβαλε στη σειρα και τους εφτυσε εναν εναν..... Οι αυλικοι εδωσαν τοτε τπην τελευταια τους μαχη, γλυφοντας τα βασιλικα σαλια γιατι ησαν κατα τη δηλωση τους, ¨ γλυκυτερα μελιττος¨ . Πασα ομοίοτητα με τα σημερινα ειναι τυχαια.

 6. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 11/01/2015 16:02:59

  Δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο κατηγορούνται στο άρθρο οι νταβατζήδες. Επειδή στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή επειδή δεν στηρίζουν άλλο την συγκυβέρνηση; Και επιτέλους, το επιχείρημα ότι η παρούσα κατάσταση όσο κακή να είναι, δεν συγκρίνεται με εκείνη η οποία θα δημιουργηθεί με την χώρα εκτός ευρώ δεν απαντά σε καμία περίπτωση ικανοποιητικά στο ερώτημα εάν θα μπορούσαμε εντός ευρώ να είμαστε καλύτερα από τώρα. Την γενική παρατήρηση "εντάξει, έγιναν και λάθη" την ακούω εδώ και δεκαετίες!

  • Than avatar
   Than @ Ο Λούμπεν 11/01/2015 20:23:35

   Αν θα μπορούσαμε εκτός ευρώ να είμαστε καλύτερα;Εγώ λέω ότι θα είμαστε πολύ πολύ χειρότερα.Εσάς ποια είναι τα επιχειρήματα σας για να φύγουμε από το ευρώ;

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Than 11/01/2015 22:54:45

    1. είπα εντός ευρώ, 2. οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ήταν απαραίτητες για να μείνουμε στο ευρώ και τις οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε.

 7. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/01/2015 20:25:39

  Ο ενας καναλαρχης ειναι υποδικος και οι εκπομπες δινουν τον υπερπαντων αγωνα για να πεσει ο Σαμαρας για να ερθει το μπαχαλο και να μη γινει διωξη για τα δανεια κλπ. Οι αλλοι χρωστανε στις τραπεζες και περιμενουν την δραχμη για να μη τα πληρωσουν η για να υπερπλουτισουν εχοντας παντελιονασει ηδη τις εκατονταδες εκ. απο την εποχη του χρηματιστηριου. Οι δημοσιογραφοι (αγραμματοι οι περισσοτεροι) και ευνοημενοι απο το συστημα με δικα τους ταμεια βγαζουν την χολη τους και τα κομπλεξ τους. Οι περισσοτεροι καλοταισμενοι απο την ΕΡΤ τωρα υβριζουν τον Σαμαρα και ολοι υποστηριζουν τον Συριζα. Εκει ειναι και η τελευταια τους ελπιδα για να κρυφτουν , για να το παιξουν τους ψευτοπροδευτικους και να εισπραξουν μετα σαν επιβραβευση τις κρατικες διαφημισεις. Η ΝΔ εκανε αρκετα λαθη, αλλα πιστευω οτι το πιο μεγαλο ηταν που δεν ασχοληθηκε ενεργα με το internet και που αφησε να κυκλοφορουν ασυστολα ψευδη , φημες κλπ. Αφησε και αποδομηθηκαν πολλα στελεχη , πολλες προσπαθειες και ο μεγαλος αγωνας απεναντι στην κριση. Αφησε χωρις να αντιδρασει οι φημες να δημιουργουν θυμο , ο θυμος και η εκδικητικη διαθεση να φερουν τον Συριζα πρωτο κομμα. Τον Συριζα που δεν καταδικασε τα θυματα της ΜΑΡΦΙΝ , τον Συριζα που στελεχη του ειναι υπερασπιστες των τρομοκρατων, των Σκοπιανων, της δραχμης, των παρανομων μεταναστων και τοσο αλλων τραγικων .

 8. nmb avatar
  nmb 11/01/2015 20:55:55

  Η αγωνία ενός κατεστημένου να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/01/2015 21:10:11

  Ούτε φίδια ειναι, ούτε στο κεφάλι χρειάζεται να τους πατά κανείς. Οι συνήθεις "Επιχειρηματίες" είναι. Έλληνες κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες", δηλαδή επιχειρηματίες χωρίς ανάληψη ...δικού τους ρίσκου (και όμως συμβαίνει και αυτό, στην χώρα της φαιδράς κολοκυθέας). Πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα πάντως, και ακόμη πιο αργά για απειλές: Τόσο καιρό οι κυβερνώντες δεν θέλησαν να εφαρμόσουν τους ισχύοντες νόμους. Ούτε για τις οφειλές, φορολογικές, τραπαζικές, ασφαλιστικές, και κυρίως, ούτε θέλησαν να βρούν ένα νόμιμο τρόπο παραχώρησης τηλεοπτικών συχνοτήτων... Και τώρα, εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής, μιλάμε για φίδια και για πατημένα κεφάλια; Αιδώς Αργείοι...

  • cynthia avatar
   cynthia @ Uncle Stgm 12/01/2015 14:14:10

   Ακριβώς έτσι είναι , τα πράγματα με το όνομά τούς .Όχι μόνο δεν θέλησαν να εφαρμόσουν τους ισχύοντες νόμους αλλά έκαναν και ότι περνούσε από το χέρι τους γιά να μην τους εφαρμόσουν .

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 11/01/2015 21:18:37

  Τα διεφθαρμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μέρος του προβλήματος και ένας απο τους κύριους πυλώνες της ανακύκλωσης του παλιού ώς καινούριο στην πολιτική. Η γκαλοποκρατία και η τηλεκρατία διαμορφώνουν σήμερα πολιτική και προωθούν κατεξοχήν τους πολιτικά λίγους και τους αγράμματους ώστε αργότερα μέσω των λόμπυ που είναι πίσω απο τα ΜΜΕ να συνεχίσουν τις μπίζνες. Είναι τιμητικό να σε πολεμούν τα μήντια αλλά αυτό κατανοείτε απο έναν λαό που διαθέτει πολιτική σκέψη και κριτικό πνεύμα και δεν είναι ο παρόντας ο κοιμισμένος νεοελληνικός και εκλογικός. Το παιχνίδι βεβαίως είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται αυξημένη ψυχική και σωματική δύναμη για να τα βάλεις μαζί τους. Δηλαδή συνδυασμός του καλού και του αγαθού που να μπορεί να παράξει άμμεσα αληθινό πολιτικό λόγο και έχει το εκτόπισμα που μεταδίδει κύμα αφοβίας στον αντίπαλο. Αυτές τις κρίσιμες αρετές ο λαός τις ζητάει διακαώς και μαζί του η ιστορία και όποιος τις διαθέτει και είναι αποφασισμένος θα νικήσει πάντα δημοκρατικά και νηφάλια. Η δύναμη του πυρός ανήκει στα στελέχη που είναι μορφωμένα έχουν δουλέψει στην αγορά διαθέτουν πατριωτική συνήδειση και γνώση της ελληνικής ιδιαιτερότητας και δεν είναι προιόντα του κομματικού σωλήνα . Άνθρωποι που τους φέρνει στην πολιτική η διάθεση προσφοράς στην πόλη και όχι ο πλουτισμός και η ανεπάρκεια . Αυτούς οφείλουμε εμείς να τους προβάλουμε και να τους αναδείξουμε καθώς ώς ανθρώποι με μυαλό και άποψη δεν κάνουν για προώθηση απο τα μίντια και πολεμούνται απο αυτά όπως ακριβώς ο πρόεδρος . Ο Μίλτος Χρυσομμάλης για παράδειγμα ανήκει σε αυτήν την πολιτική ράτσα καθώς και άλλοι ανάλογης δομής και τους εύχομαι καλή επιτυχία και θεωρώ πως μόνον έτσι μπορεί να αναζωογονηθεί η πολιτική ζωή και να φύγει απο την ιδιοτέλεια που μας πλασάρεται απο τα μήντια. Είναι βαθύτερος ο αγώνας απέναντι τους και μόνον στον λαό μπορεί να στηριχτεί η απαγγίστρωση απο αυτά μέσω της ανάδειξης στιβαρών και πνευματικών νέων ανθρώπων όπως περιέγραψα .

 11. Παραπεταμένος avatar
  Παραπεταμένος 12/01/2015 00:21:26

  Περίεργο πάντως ο λαός που συνεχίζει να τους ακολουθεί, δεν έχει καμία ευθύνη; Δεν μπορούμε να πούμε δηλαδή τίποτα για το ήθος του ΛΑΟΥ; Προσωπικά πιστεύω πως βρίσκουν γόνιμο έδαφος και τα κάνουν.

 12. Hunter avatar
  Hunter 12/01/2015 02:14:39

  Αυτό το "χρωστάνε της Μιχαλούς" το ακούω εδώ και 20 χρόνια... Χρωστάει 200 εκατομμύρια ο Κοντομηνάς, χρωστάει 200 εκατομμύρια ο Μπόμπολας, χρωστάει 200 εκατομμύρια ο Αλαφούζος, χρωστάει 200 εκατομμύρια ο Κυριακού κτλ. κτλ. κτλ. Η ερώτηση είναι απλή: Αν χρωστάνε αυτά τα λεφτά γιατί είναι ΈΞΩ;;;;;;; Κι αν ήταν επί ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκη έξω για τους γνωστούς λόγους, επί Καραμανλή και Σαμαρά γιατί ήταν έξω;;;

  • Από έξω avatar
   Από έξω @ Hunter 12/01/2015 08:57:30

   Πές τα Χρυσόστομε !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Hunter 12/01/2015 11:32:29

   Δηλαδή ήταν εφικτό όταν δεν έχεις έρθει στα ίσια σου ακόμη και η τρόικα είναι στα πόδια σου και έχεις το ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά δίπλα σου, τους Τούρκους να παραμονεύουν και το λαό στα κάγκελα να τα βάλεις και με τα εγχώρια λαμόγια; Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και ευτυχώς ο Σαμαράς το κατέχει. Ο Τσίπρας από την άλλη δεν έχει ιδέα. Και εύχομαι να μην αποδειχθεί ποτέ στην πράξη. Θα έχουμε πάθει τεράστια ζημιά...

 13. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/01/2015 11:03:31

  Με την ανάληψη της εξουσίας, έπρεπε να δρομοληγηθεί ΑΜΕΣΑ το ξεκαθάρισμα και η απόδοση δικαιοσύνης στον τομέα των ΜΜΕ και των διαχρονικά διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων ''επιχειρηματιών''. Η Ελληνική κοινωνία, παρακολούθησε με απογοήτευση ενώ η ίδια υπέφερε τα πάνδεινα, τους γνωστούς μεγαλονταβατζήδες να πέφτουνε γι ακόμα μια φορά στα μαλακά και να συνεχίζουν απρόσκοπτα το αισχρό αλισβερίσι. Το φίδι όμως ποτέ φίλος δεν γίνεται κι όποιος βυθίζεται στις αυταπάτες του, μιά μέρα το πληρώνει... Καλύτερα να μετανιώνεις τελικά για εκείνα που έκανες, παρά γι αυτά που ποτέ σου δεν τόλμησες κι ίσως είχανε αλλάξει οριστικά τον ρούν της Ιστορίας...

  • GregA avatar
   GregA @ Άλυτη Εξίσωση 12/01/2015 13:32:59

   Εάν είχες τα κότσια να έκανες αυτά που θα άλλαζαν τον του της ιατορίας, τότε γιατί δεν τα έκανες; Δεν ήξερες εαν θα έφτανες μέχρι το τέλος, ή δεν ηξερες εαν θα τα αξιολογούσες άξια του κόπου μέχρι το τέλος; Να μετανοιώνεις όμως για τα ελάχιστα που έκανες και να απαξιώνεις τα μεγάλα που δεν έκανες δεν αποτελεί την αποδοχή της ήττας όσων σου εταξαν πιο αναβαθμισμένο ρόλο από αυτό που εσύ έταξες στο πρόσωπό σου;

 14. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/01/2015 23:48:57

  Αυτό απαιτεί ΑΝΔΡΕΣ με προκαδούρες στις αρβύλες τους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.