Τα πολιτικά σκουλήκια θα το βρουν μπροστά τους
20/12/2014 09:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα πολιτικά σκουλήκια θα το βρουν μπροστά τους

Πρέπει να υπάρξει ένα «κίνημα» στήριξης του πολιτικού συστήματος μέσω της καταδίκης του «βόθρου». Αυτοί που έστησαν το χάος θα βρουν μπροστά τους χάος.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια φράση από την χθεσινή ανακοίνωση του Σπύρου Λυκούδη, για να περιγράψουμε αυτούς που έστησαν όλο αυτό το βρόμικο παιχνίδι: «Πολιτικά σκουλήκια και άθλια υποκείμενα».

Θα μπορούσε να είναι μια αστεία υπόθεση για την οποία δεν ασχολούμαστε ξανά ποτέ. Θα κάναμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια και μπορεί να στήναμε εδώ στο antinews και μια νέα υπόθεση δωροδοκίας, αυτή τη φορά όχι με γουρουνοπούλα. Αλλά με… παϊδάκια στα Βλάχικα που δεν θα μπορούσε να αντισταθεί ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Χαϊκάλης. Και μετά θα κλείναμε τη δωροδοκία με ένα ταψί μπακλαβά σιροπιαστό.

Δεν είναι όμως μια απλή ιστορία, αλλά μια πολύ σοβαρή υπόθεση υπονόμευσης της Δημοκρατίας και προσβολής του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Βουλής. Ίσως οι καμένοι και ψεκασμένοι, συνεπικουρούμενοι από τσανακογλύφτες του ΣΥΡΙΖΑ και ξεπουλημένα βουλευτάκια της τελευταίας υποστάθμης, να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της βλακείας που έκαναν. Διότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην υπονόμευση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Έβαλαν μπουρλότο σ’ αυτό που οι ίδιοι νομίζουν ότι υπηρετούν. Κι έχει δίκιο ο ελληνικός λαός να καταφέρεται με τέτοια απέχθεια κατά των πολιτικών, έστω κι αν αδικεί πολλούς σοβαρούς ανθρώπους. Αυτό που έγινε χθες και που ίσως θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της πολιτικής. Αν υπήρχε όντως απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, αν υπήρχαν απτά στοιχεία κι όχι διάλογοι που μόνο στον Καραγκιόζη βρίσκεις, τότε πρώτοι εμείς θα τους κρεμάγαμε στο Σύνταγμα.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική αθλιότητα, με έναν βόρβορο που γυρίζει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Στην εποχή των Μαυρίκηδων, των Τόμπρων, των Κοσκωτάδων. Μόνο που εδώ έχουμε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της Αριστεράς του… ήθους. Ο ίδιος ο Τσίπρας υιοθέτησε από την αρχή τις… σοβαρές καταγγελίες των καμένων. Το alter ego του ο Νίκος Παππάς βγήκε κι έκανε παραλληλισμό των 3 εκατ. που φέρεται ότι θα έπαιρνε ο Χαϊκάλης με τα λεφτά που δίνει η Δούρου για την επανασύνδεση γραμμών της ΔΕΗ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν και από την αρχή θέλησαν να εκμεταλλευτούν την βρόμικη εκστρατεία. Και στο τέλος, έβαλαν σφραγίδα οι… Γενίτσαροι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Παραστατίδης και Βουδούρης που άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν χρηματιστεί και οι Λυκούδης, Ψαριανός, Νταβρής, Αηδόνης οι οποίοι ψήφισαν για Πρόεδρο.

Όλη αυτή η πολιτική ξεφτίλα θα έπρεπε να προβληματίσει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία και θέλει να κυβερνήσει με νέο ήθος. Αν δεν έχει εμπλοκή στην προβοκάτσια που στήθηκε, αν όλη αυτή η αστειότητα δεν εκπορεύεται σε συνεννόηση με τα χαλκεία του Καμμένου τότε πρέπει να κάνει δύο απλές κινήσεις: Να καταδικάσει αμέσως την προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία όλο το πολιτικό σύστημα και να ευτελιστεί ο θεσμός του Προέδρου. Και δεύτερο να πετάξει έξω από τα ψηφοδέλτια τύπους σαν τον Παραστατίδη και τον Βουδούρη που φανερά πλέον εκτελούν συμβόλαια.

Όμως, σίγουρα όλοι αυτοί οι άθλιοι σκηνοθέτες της κωμωδίας που βεβαίως τορπιλίζει το πολιτικό κλίμα, θα το βρουν μπροστά τους. Να είστε σίγουροι, ο κόσμος γελάει μαζί τους και στις κάλπες θα τους το δείξει. Θα πετάξει έξω από το πολιτικό σύστημα τους ψεκασμένους και θα του στείλει στον αγύριστο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εδώ και λίγα χρόνια έχουν ευτελίσει το πολιτικό σύστημα και θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει. Όπως και οι βουλευτές τύπου Παραστατίδη και Βουδούρη, οι γυρολόγοι των κομμάτων, θα εξαφανιστούν από προσώπου γης διότι ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ που τα έβαλαν με τον Λυκούδη και τους άλλους προσβάλλοντάς τους επειδή ξέρουν γιατί φοράνε παντελόνια.

Εκείνος όμως που πρέπει να τιμωρηθεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός τους ο κ. Τσίπρας. Διότι έβαλαν μπροστά τους «εκτελεστές» συμβολαίων κι αυτοί κάθονται σαν Καίσαρες και παρακολουθούν τη μάχη στο Κολοσσαίο. Κι αυτοί θα το βρουν μπροστά τους.

Σε λίγα 24ωρα έχουμε τη δεύτερη ψηφοφορία και στις 29 την τρίτη και πιο κρίσιμη. Αυτό που η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μέσα στον βούρκο για τα γουρούνια που καλλιέργησαν οι άθλιοι συκοφάντες είναι να πάει αταλάντευτη στην απόφασή της να εκλεγεί Πρόεδρος και να υπάρξουν καθαρές λύσεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κι αν θέλετε και την εκτίμησή μας: Θα πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος τώρα και άμεσα να πάμε σε εκλογές για να απαντήσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός σε όσους έστησαν την επιχείρηση αποσάθρωσης του πολιτικού συστήματος προς ίδιον όφελος.

Όσο για τους βουλευτές που σέβονται τον εαυτό τους, τη Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα; Θα πρέπει μαζικά πλέον να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα. Έτσι για να πουν στους άθλιους: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Και θα πρέπει να τους απαντήσουν στο κόλπο που κάνουν θέλοντας να αποτρέψουν βουλευτές από το να ψηφίσουν για Πρόεδρο φοβούμενοι ότι θα στιγματιστούν. Να τους πουν ότι «κάποιοι κινούνται μακριά από τις λογικές των χρηματισμών, των μιζών, των υπεράκτιων εταιρειών». Πρέπει να υπάρξει ένα «κίνημα» στήριξης του πολιτικού συστήματος μέσω της καταδίκης του «βόθρου».

Αυτοί που έστησαν το χάος θα βρουν μπροστά τους χάος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/12/2014 10:24:12

  Θα θυμάστε, υποθέτω, το κυνηγητό που είχε φάει ο Βουδούρης το 2011 στην Καλαμάτα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΓΑΠ. Τότε ψήφιζε τα μνημόνια, τώρα άραγε τι επιδιώκει; Μήπως ο όρος σκουλήκι είναι επιεικής;

 2. YPSIPYLH avatar
  YPSIPYLH 20/12/2014 11:01:17

  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ....ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΟΓΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ YPSIPYLH 20/12/2014 12:57:47

   Ακριβώς έτσι είναι. Οι ψηφοφόροι των βουλευτών του Καμμένου να τους πιέσουν να φύγουν από εκεί και να ψηφίσουν ΠτΔ τώρα! Διαφορετικά είναι συνυπεύθυνοι όλοι τους για τα επερχόμενα. Και συμφωνώ απόλυτα πως έχουμε θέμα με την Τουρκία και είναι πολύ ύποπτο που Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές κάνουν ότι δεν βλέπουν τους κινδύνους (οικονομικούς και εθνικούς) από την αστάθεια...

 3. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 20/12/2014 11:13:26

  Πλήρης σήψη και ασφυκτική μπόχα. Υπάρχει πάτος σ' αυτήν την απίθανη κατάσταση;

 4. GregA avatar
  GregA 20/12/2014 11:31:34

  Ας μη πολώνουμε περισσότερο το κλίμα. Αρκετά ακούμε από τους εκπροσώπους του έθνους. Η κατάσταση τείνει να εκτραχυνθεί στα όρια της αντοχής του μέσου πολίτη που αγωνίζεται σκληρά να αντιμετωπίσει τη καθημερινότητα, την ίδια ώρα που ακούει τα εκατομμύρια (ακόμη και πέτσινα) να πετάνε γύρω του. Το δε χειρότερο όλων είναι ότι ακούει αυτόν τον ηθικότατο κύριο αποστολόπουλο να μπλέκει και το προϊόν της απαγωγής Παναγόπουλου στα χρήματα που φέρεται να διαπραγματεύεται. Εμένα αυτό με σοκάρει περισσότερο όλων. Δηλαδή το πλυντήριο των "κεφαλαίων" αυτής της απαγωγής περιλαμβάνει και θεσμικούς; Πολλή βρώμα έχει μέσα το απόστημα και πρέπει σύντομα να σπάσει και να εντοπισθούν ποιοί είναι από πίσω και εξολοθρευτούν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερο και από τα μνημόνια και από τα δάνεια και όσα άλλα μας ταλανίζουν τη τελευταία πενταετία. Γιατί πρόκειται για την απόλυτη διάβρωση του κράτους μας σε ηθικό επίπεδο. Δεν γνωρίζω τι είναι αλήθεια ή ψέμματα, αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι κάποιοι δεν παίζουν απλά με τους θεσμούς, αλλά τους έχουν εκφυλλίσει απόλυτα. Ποιοί είναι αυτοί; Εύχομαι να είναι ξένες "υπηρεσίες" που χρησιμοποιούν κάποια πιόνια, έλληνες, για να θέσουν σε απόλυτη ομηρία το πολιτικό σύστημα. Όποιοι και εαν είναι, ένα μόνον τους αρμόζει "ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ"

  • Σοφοκλής1 avatar
   Σοφοκλής1 @ GregA 20/12/2014 13:45:27

   .Δεν κατάλαβες ακόμα φίλε gregA οτι μετά την κατάρρευση του αντιπάλου δέους του "υπαρκτού" το 1989, η αχαλίνωτη πλέον απληστία των Καπιταλιστών, μετέτρεψε τον καπιταλισμό σε καζίνο και την χρηματοπιστωτική δράση των τραπεζών σε εναν απέραντο τζόγο, όπου σύμφωνα με τον Ευρωαρχιερέα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και δεν χρειάζεται να είναι και ηθικό, όταν είσαι πολιτικός και διαθέτεις άσυλο? Οταν αυτός κλέβοντας όλους εμάς τους εταίρους του κάνει τους Λουξεμβούργιους τους πλουσιώτερους ανθρώπους στον κόσμο χωρίς να παράγουν ούτε ψωμί και τυρί, καταλαβαίνεις οτι αυτά που κάνουν με το μαύρο χρήμα οι δικοί μας Αποστολόπουλοι κλπ, είναι παιδικά παιχνίδια μπροστά στα αληθινά χαρτοπαίγνια των "Μεγάλων" . Τό σύστημα είναι σάπιο εκ φύσεως απο την εποχή του Κάιν...

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 20/12/2014 11:34:59

  Εξαιρετικό άρθρο και αναδεικνύει αυτό που συμβαίνει πλέον μπροστά μας και έως τώρα απλώς το υποψιαζόμασταν: Ο υπόκοσμος έχει μπει στην πολιτική. Κάποτε μπορεί να λέγαμε ότι οι πολιτικοί εγκληματούν αλλά σήμερα έχουμε αλλάξει επίπεδο και άνθρωποι τύπου Τσοχατζόπουλου είναι μια... "καλή" ανάμνηση! "Καλή" βέβαια όχι κατά κυριολεξία, αλλά με την έννοια ότι εκείνοι απλώς επωφελήθηκαν οικονομικά. Σήμερα το πολιτικό έγκλημα έχει αλλάξει επίπεδο και ποιότητα και έχει προχωρήσει πολύ βαθύτερα από ό,τι θα μπορούσε να σκεφθεί και ο πιο αρρωστημένος νους μερικά χρόνια πριν. Δεν είναι μόνον ο Καμμένος και οι Βουδούρης-Παραστατίδης, που όπως σωστά λέχθηκε εκτελούν συμβόλαιο - και, να το πούμε και αυτό, προφανώς εδώ κάτι συμβαίνει και αν κάποιος τα έπιασε προφανώς δεν είναι ο εγνωσμένου ήθους Λυκούδης, αλλά αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια. Ας θυμηθούμε τον Μώραλη. Ας θυμηθούμε τον ΓΑΠ. Δεν εκτέλεσε ένα συμβόλαιο κατά της Ελλάδας; Από εκεί ξεκίνησαν όλα, όλη η σημερινή παρακμή. Και βέβαια, σε αυτούς που εκτελούν συμβόλαια ανήκει και ο Τσίπρας. Θα έλεγα: Σήμερα πρώτα από όλους ο Τσίπρας. Αυτά όλα δεν γίνονται από μόνα τους, ο Καμμένος τελειώνει και πιστεύω ότι θα το δει στις δημοσκοπήσεις και ήδη άνθρωποι όπως η Κουντουρά είναι φανερό ότι δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτό τον βόρβορο ξεφτίλας και παρακμής. Αυτά όλα γίνονται διότι αυτοί που έκαναν τα συμβόλαια με αυτούς έχουν κάποια στόχευση. Και ποια είναι η στόχευση; Τι είναι όλα αυτά τα περί "κυβέρνησης εθνικού σκοπού" ή "ειδικού σκοπού" και πράσινα άλογα που ακούμε; Να φύγει ο Σαμαράς. Και γιατί να φύγει ο Σαμαράς; Επειδή εφθάρη; Ας γελάσουμε! Μα σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται καταλληλότερος του Τσίπρα και το κόμμα του αντέχει και ανακάμπτει δημοσκοπικά διότι, κακά τα ψέματα, ο κόσμος μόνον εκεί στηρίζεται και ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Εμένα η κατάσταση μου θυμίζει την ιστορία με το βίντεο του Κασιδιάρη. Όσοι κινούν τα νήματα ήθελαν εκείνη τη στιγμή να ανακόψουν τη μεγάλη πολιτική δυναμική που δημιουργούσε η έξοδος στις αγορές - και τα κατάφεραν. Τώρα θέλουν να ανακόψουν όχι μόνον τη δυναμική που οδηγεί σε πιθανή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως τη δυναμική που οδηγεί σε πιθανή πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές, εάν οι Τσίπρας και Σία αποδειχθούν (και αποδεικνύονται) στον κοσμάκη ως ο κατεξοχήν παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας. Και τρίτον, θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο Σαμαράς δεν θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ μετά από πιθανή ήττα της ΝΔ, διότι αν παραμείνει ο Σαμαράς τότε η ΝΔ σύντομα θα είναι ξανά κυβέρνηση, αφού όλοι μετά, λαός και σύστημα, αυτόν θα φωνάξουν πάλι για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και ρωτάω και ξαναρωτάω και αναρωτιέμαι και να αναρωτηθούμε όλοι: Τι τους πειράζει τέλος πάντων τόσο πολύ ο Σαμαράς και δεν τον θέλουν αυτοί που δεν το θέλουν; Μην είναι τάχα ο Δασκαλόπουλος που δεν μπόρεσε να κάνει τις δουλίτσες που ήθελε; Μην είναι ο Μαρινάκης που προφανώς δεν πήρε την ασυλία που ήθελε και τώρα τα "Παραπολιτικά" το γυρίζουν πάλι αντισαμαρικά (να θυμίσουμε ότι μετά τις δημοτικές εκλογές και τη σύγκρουση λόγω Μώραλη, τα Παραπολιτικά το γύρισαν υπερσαμαρικά μόλις πιάστηκε το βαπόρι απ' την Περσία, το Noor One - για δες κάτι συμπτώσεις ρε παιδί μου); Όχι, προφανώς όχι. Υπάρχει το τμήμα εκείνο της αυτοκρατορίας του χρήματος που έχει επενδύσει πολλά στην κατάρρευση της Ελλάδος, απέναντι σε ένα άλλο τμήμα της αυτοκρατορίας του χρήματος που έχει επενδύσει στην ανάκαμψη της Ελλάδος. Το θέμα δηλαδή δεν είναι Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο πια. Το θέμα είναι ότι κάποιοι θέλουν την Ελλάδα κάτω και κάποιοι πάνω. Με την δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική, που δεν είναι αντιμνημονιακή, αλλά είναι πολιτική "τα κάνω όλα μπάχαλο με αφορμή το δήθεν Αντιμνημόνιο", ο μόνος στόχος είναι η επίτευξη μερικών ακόμη δισεκατομμυρίων ή δεκάδων δισεκατομμυρίων κερδών στις τσέπες όσων "κάνουν παιχνίδι" και επιδιώκουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις προς όφελός τους. Προφανές δικό μας όφελος, όμως, είναι να ταχθούμε με το τμήμα εκείνο της αυτοκρατορίας του χρήματος που έχει επενδύσει στην ανάκαμψή μας. Προφανές όφελος της χώρας είναι να ταχθούμε με τον Σαμαρά και όχι με τους άλλους. Οι μεν θέλουν να κερδίσουν από την ανάκαμψή μας, οι δε από την κατάρρευσή μας. Εμείς τι θέλουμε; Να βγάλουμε το άχτι μας για τον ΕΝΦΙΑ; Μα δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ το θέμα! Όπως τότε με τον ΓΑΠ, το θέμα είναι πολύ ευρύτερο και πολύ βαθύτερο! Το θέμα είναι ο έλεγχος της χώρας! Δεν τα κατάφεραν με τον ΓΑΠ και το Μνημόνιο και πάνε τώρα να τα κάνουν όλα μπάχαλο για να ελέγξουν τα πράγματα έτσι. Αλλά αν κρατήσει ο Σαμαράς δεν θα τα καταφέρουν. Γι' αυτό και γίνεται όλη η ιστορία τάχα για το Μνημόνιο, ενώ το θέμα είναι να φύγει ο Σαμαράς. Το δίλημμα "Σαμαράς ή χάος" είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Από τη μια ο βούρκος που εκπροσωπεί ο υπόκοσμος του Καμμένου και του Τσίπρα. Και από την άλλη μια πολιτική που με όλα τα λάθη της η βασική της στόχευση είναι η σωτηρία και η ανάκαμψη της χώρας. Διαλέξτε κυρίες και κύριοι Βουλευτές. Και, κυρίως, διάλεξε ελληνικέ λαέ. Η μάχη είναι φως εναντίον σκότους. Αλλά μήπως "ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το φως";

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 20/12/2014 12:17:06

   Διογενη εξαιρετικος οπως παντα! Το ερωτημα ειναι: μπορει οποιοσδηποτε πολιτικος στην Ελλαδα να στησει μονος του μια κατασταση; χωρις βοηθεια εξωθεν; Εμεις τελικα καλουμεθα να ανιχνευουμε καθε φορα τα ανταλλαγματα που εχουν συμφωνηθει. Ε σ αυτο το παιχνιδι καποια στιγμη θα κανουμε το λαθος.....

  • airman avatar
   airman @ Διογένης 20/12/2014 12:22:06

   Είναι προφανές ότι όσοι πίστευαν πως η "παρένθεση Σμαρά" θα έκλεινε σύντομα πλέον έχουν χάσει την υπομονή τους. Γιατί άραγε;

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Διογένης 20/12/2014 12:49:00

   Πάλι να διαλέξει ο Λαός (ο σοφός) Διογένη; Το πρόβλημα δεν είναι ο υπόκοσμος,αλλά ο "εξυπνότερος λαός του κόσμου" που έδωσε στον υπόκοσμο πολιτική δύναμη. Το 2009 ψηφίζουν ΓΑΠ (45%)και μετά διαλαλούν στις πλατείες των αγανακτισμένων πως ξύπνησαν."Ξυπνήσαμε" έγραφαν τα πανώ στην πάνω πλατεία των αγανακτισμένων.Ξύπνησαν και έφτιαξαν τη χειρότερη Βουλή στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Καιάδες, Λαγούς,Χαικάληδες,Κασιδιάρηδες κλπ.Όλοι ψηφισμένοι από τον Μεγάλο Ένοχο. Στο ελληνικό διαδίκτυο,σε "πατριωτικά" sites ανεδείχθησαν και δοξάστηκαν οι συνεργάτες του Καμμένου όπως ο Αποστολόπουλος -"Δευκαλίων"(και να μην αναφερθω και σε άλλους που ευτυχώς κλοτσοπετάχθηκαν από εδώ) παραμυθιάζοντας λοβοτημένους δεξιούς για τα cds, άνθρωποι του υπόκοσμου που ούτε ισολογισμό ΑΕ δεν ξέρουν να διαβάσουν ,αλλά οι τάχα μου υποψιασμένοι "αντιμνημονιακοί" τους διάβαζαν και τους είχαν θεούς.Μια ματιά στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ να ρίξει κανείς και δεν θα προλάβει να πάρει αντιεμετικά.

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Κώστας ΜΠ 20/12/2014 13:59:19

    Αμφίδρομα είναι τα πράγματα, με πρώτη σε μέγεθος και αξία την ευθύνη των πολιτικών ταγών. Τίνι τρόπω ο "Δευκαλίων" παρεισέφρησε στα πολιτικά γραφεία ανώτατων πολιτικών αλλά και πολιτειακών παραγόντων; Πώς τον απαντάμε σε διάσκεψη αρχηγών κομμάτων, πώς στο γραφείο του ενός ή στο γραφείο του άλλου; Πώς; Ποιοι τον χρησιμοποιούσαν και ως τι;

    • ΙΚΟ avatar
     ΙΚΟ @ ΙΚΟ 20/12/2014 14:04:59

     Υ.Γ: Να σπεύσει η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση. Να λάμψει η αλήθεια το συντομότατο δυνατό και οι αυτουργοί να υποστούν τις συνέπειες που τους πρέπουν.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ ΙΚΟ 20/12/2014 14:34:47

     ΙΚΟ, αν παρακολουθεί κανείς τη Βουλή θα διαπιστώσει πως με το που παίρνει το λόγο ο Καμμένος ο Σαμαράς φεύγει.Δεν συμφωνούσα μέχρι χθες με αυτή τη στάση.Στο κάτω κάτω αρχηγός κόμματος είναι ,σκεφτόμουν.Πλέον είναι σαφές πως με Καμμένο και ακολούθους του(ψηφισμένους από τον κυρίαρχο και πάνσοφο λαό ή όχι) δεν πρέπει να έχει κανείς ούτε καλημέρα,ούτε χειραψία.Τώρα πχ γιατί ο Νίκος Παπάς τον συναντά συχνά είναι άλλο θέμα.Γιατί ο Καραμανλής έκανε τον Καμμένο υφυπουργό επίσης άλλο θέμα. Ευθύνες ταγών όντως , που δεν σβήνουν όμως τις ευθύνες πχ του 10% (δηλαδή ένας στους δέκα γύρω μας) που τον Μάιο του 2012 έδωσαν τέτοια δύναμη στον ιδιοκτήτη του Ηλιάτορα.Ως τι τον χρησιμοποιούσαν; Ως μάρτυρα στην γελοία υπόθεση των cds,που εκτός των άλλων εμφανίζει τον ΓΑΠ ως θύμα θεωριών συνομοσίας με αποτέλεσμα να διαλάθουν οι πραγματικές και όχι ψεκασμένες βαριές ευθύνες του.Ποιοι πίστευαν τις γελοιότητες των cds; Το "πατριωτικό" ελληνικό διαδίκτυο,δηλαδή λοβοτομημένοι δεξιοί που τους πήρε πχ δύο χρόνια να καταλάβουν τη διαφορά ελλείμματος και χρέους.Αυτοί ψήφισαν μετά τα παληκάρια του Καμμένου.Τώρα που το σκέφτομαι και τον Δευκαλίωνα αν έβαζε υποψήφιο θα τον έβγαζαν.Άβυσσος η ψυχή του "αντιμνημονιακού" "υποψιασμένου" και "ψαγμένου" νεοελληναρά.

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Κώστας ΜΠ 20/12/2014 15:17:22

      Πάντως, το κρίσιμο και πάντα καίριο ερώτημα "Ποιος ωφελείται;", από αυτήν την απίθανη ιστορία, δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα, ακόμα. Η συγκεκριμένη "βόμβα" δεν ήταν απαραίτητη για να επηρεάσει τις περαιτέρω ψηφοφορίες εκλογής ΠτΔ, αφού το αποτέλεσμα της πρώτης είχε προδιαγράψει τη συνέχεια. Απόδειξη, η "χαλαζόπτωση" φωτογραφικών και άλλων τροπολογιών, από Υπουργούς και Βουλευτές σε άσχετα νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή προς ψήφιση και βέβαια, οι υπόλοιπες σχετικές αντιδράσεις και δηλώσεις των βουλευτών, οι οποίες απέπνεαν όλες άρωμα εκλογών. Αν ο Καμμένος επιζητούσε απλώς τη δημοσιότητα για τον ίδιο και το κόμμα του, γιατί επέλεξε αυτή την, μικροκομματικά άχρηστη, χρονική στιγμή και όχι την προεκλογική περίοδο που η "βόμβα" του, πιθανότατα θα έπιανε περισσότερο τόπο; Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το "cui bono?" και γι' αυτό διατηρώ πολλές επιφυλάξεις. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της γρήγορα και σωστά.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ ΙΚΟ 20/12/2014 15:26:33

      Απάντησε προ ολίγου η Γιαταγάνα....Προ εβδομάδων ο Αποστολόπουλος την "έψηνε" να γυρίσει στους ΑΝΕΛ... Η προσπάθεια λογικής εξήγησης του timing έχει ένα πρόβλημα.Προυποθέτει ως συλλογισμός πως ο Καμμένος έχει λογική.

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Κώστας ΜΠ 20/12/2014 15:30:17

      Παίζει κι' αυτό. Ο παρορμητισμός αυτού του παιδιού πια... είναι για να 'ναι.

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Διογένης 20/12/2014 13:10:32

   Ακριβώς αγαπητέ Διογένη. το θέμα είναι να φύγει ο Σαμαράς. όσο κι αν φρόντισε να μην τα αγγίξει διότι η προτεραιότητα επιβίωσης της πατρίδας είναι ιερότερη έναντι της χαλιναγώγησης της βδέλυμης ασυδοσίας τους, ποτέ δεν πρόκειται αυτά τα κυρίαρχα συμφέροντα να νοιώσουν μαζί του ασφαλείς. Αλλά όπως έχω ξαναγράψει παλαιότερα και πολλάκις, δεν ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν.

   • karenin avatar
    karenin @ Βασιλική Κ. Σ. 20/12/2014 13:38:06

    Οπως είπε κάποιος γκρίζος, με πολλά αφεντικά ο Αποστολόπουλος, και παιδική χαρά οι ΑΝΕΛ, με το καλύτερο παζάρι ολα εκεί αγοράζονται και πουλιουνται. Ομως απο εκει, ως τον "Σαμαρισμό," που προτείνει σαν πανάκεια ο Διογένης, υπάρχει μεγάλο κενό. Και είναι άδικο όλα να φορτωθούν στη πλάτη ενος και όλες οι προσδοκίες να εξαρτώνται απο ενα ατομο. ΥΓ η μήνυση στον Χαικάλη, δεν ηταν καλή συμβουλή.

    • Βασιλική Κ. Σ. avatar
     Βασιλική Κ. Σ. @ karenin 20/12/2014 13:52:49

     Kαρένιν δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά ο σύριζα να ζητά πρόωρες εκλογές. δεν έχουμε έκτακτο πολιτικό, εθνικό, οικονομικό θέμα. Ξέρει επίσης πως δεν θα αντέξει ως κυβέρνηση πάνω από 6 μήνες. σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ζητώντας πρόωρες εκλογές, ώστε να αποσυρθεί ο Σαμαράς. Αν ήταν σοβαρό κόμμα θα φρόντιζε να ωριμάσει τις πολιτικές του να σοβαρευτούν τα στελέχη του και να διεκδικήσει συντεταγμένα την εξουσία το 2016. τότε μπορεί να τον ψήφιζα κι εγώ γιατί θεωρώ αναγκαία την αλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Τώρα με την εμμονή του να ρίξει τον Σαμαρά έχει συνταχθεί με όλο το πολιτικό κεφάλαιο απ΄ άκρη ως άκρη που από την επανάστασης και εντεύθεν εξυπηρετεί δουλικά και με ανταλλάγματα τα αντεθνικά εγχώρια και διεθνή συμφέροντα. Ο Σαμαράς αυτό το κόμμα έχει, αυτά τα στελέχη έχει, όμως ως πολιτικό κεφάλαιο είναι μοναδικό για τον τόπο μας. όλη αυτή η οργανωμένη μανία εναντίον του αποδεικνύει περίτρανα στον λαό -που αφουγκράζεται πολύ καλά τα αργύρια στις τσέπες των λασπολόγων- τις σπάνιες πολιτικές και ηγετικές ικανότητές του.

     • karenin avatar
      karenin @ Βασιλική Κ. Σ. 20/12/2014 14:01:22

      Bασιλική το σχολιό σου εμπίπτει στην κατηγορία ο ρόλος της προσωπικότητας στην διαμόρφωση της ιστορίας...

  • ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ @ Διογένης 20/12/2014 15:14:42

   Άντε μετά από αυτόν τον οχετό να πας στην Ευρώπη και να τους λες ότι είμαστε μιά σοβαρή χώρα που προσπαθούμε να βγούμε από το αδιέξοδο...

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 20/12/2014 15:26:06

    Όχι ότι δεν ξέρουν κι' αυτοί από τέτοια αλισβερίσια, ε;

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Διογένης 20/12/2014 15:29:15

   Όπως πάντα , οι αναλύσεις σου εις βάθος , Διογένη ! Στέκομαι σ' ένα σημείο του σχολίου που είναι το σημαντικότερο : '' ο έλεγχος της χώρας '' . Και το μόνο εμπόδιο σ' αυτό είναι ο Α. Σ. γιατί άντεξε , ενώ δεν το περίμεναν ( κρίνοντας από εαυτούς ;; ) ότι θα το κάνει . Ότι γίνεται , γίνεται για να τον τελειώσουν πολιτικά , ώστε να μη τον ξαναβρούν μπροστά τους . Είναι πολύ σκληρό καρύδι , όμως !

 6. dexi_half avatar
  dexi_half 20/12/2014 15:25:10

  Τον Καχριμάκη που έκανε τα ίδια με τη μονή Βατοπεδίου δεν τον ενόχλησε κανείς. Πάλι για να διώξουν τη ΝΔ από την εξουσία έγινε. Μαζί με τον Καρατζαφέρη τότε το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα ο Καμμένος. Καρατζαφέρης και Καμμένος δημιούργησαν δήθεν πατριωτικά κόμματα αλλά πρόθυμα να συνεργαστούν με την κεντροαριστερά και την ακροαριστερά. Οπότε μην ψάχνετε ποιος μας εμποδίζει να βγούμε στις αγορές. Είναι από το εξωτερικό και το εσωτερικό

 7. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 20/12/2014 16:12:15

  Η ξεφτίλα των ψεκαμμένων δεν έχει όρια.. Δυστυχώς μερικοί ,κατά τα άλλα σοβαροί, κινούμενοι από μίζερα μικροκομματικά παιχνίδια ,έκαναν προσπάθειες να παραδεχτούν και να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι έχουμε κάτι σοβαρό. Οποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική και δεν φορά κομματικές παρωπίδες, βλέπει εξ αρχής το γελοίον της υπόθεσης. Οσο περνούν οι μέρες θα βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία που θα κάνουν πολλούς να ντρέπονται για τους συσχετισμούς και υποθέσεις που τολμήσαν να ξεστομίσουν. Είναι δυνατόν ο σύμβουλος του καμμένου , ο μισθοδοτούμενος από καμένο και χαικάλη , ο αντιμνημονιακός ήρως να είναι ο άγνωστος διαφθορεύς των αγνών παιδιών? Αμ το άλλο? Ο κος λάκης, έχει δίκιο ο λαός για το τσου ρε λάκη, ανέλαβε να ...μοντάρει για να γίνει πιο εύπεπτο το υλικό.. Με μονταρισμένα στοιχεία όπως παραδέχονται οι ίδιοι , όταν κρύβουν το όνομα ,ούτε στη συνέντευξη δεν το είπαν ,λες και πρόκειται για κάποιόν αγνωστο και όχι για αυτόν που καθημερινά έχουν αλισβερίσια, και οικονομικά μάλιστα, είναι δυνατόν να φανούν σοβαροί?. Οποιος ακούμπησε πάνω στις γελοιότηες αυτές θα γίνει ρεζίλι, δεν είναι τυχαίο που άρχισε, κάπως αργά, να προσπαθεί να απομακρυνθεί ο σύριζα. Οι φωτογραφίες όμως,τσιπροκαμένων με τον διαφθορέα είναι καταλυτικές. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις....Ουρές έχει η υπόθεση...με ντενεκέδες που θα τους κρεμάσουν όσους ακούμπησαν τους γελοίους αυτούς τύπους. Δεν πρέπει να υπάρχει οίκτος για τους γελοίους αυτούς.. Να τσακιστούν...Οσο και να ζητούν συγγνώμη και να προσπαθούν να τα πάρουν πίσω.. Γιατί αυτό άρχισε να βγαίνει ...Να εξαφανιστούν..Οπως θα εξαφανιστούν και όσοι επένδυσαν πάνω στην γελοιότητα αυτή....Λάκηδες, λαλάκηδες και λοιποί λιμοκοντόροι της συμφοράς στις τρύπες τους...

 8. Tassos avatar
  Tassos 20/12/2014 18:29:06

  Κάνε εκλογές ρε Σαμαρά τώρα, ο κόσμος κατάλαβε με τι άθλιους έχει να κάνει.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ Tassos 21/12/2014 00:16:29

   Μπα, λίγο ακόμα. Μας αξίζει να τα δούμε όλα. Με το που θα πέσει η κυβέρνηση και θα δούμε πιος λέει τι, θα πάμε σε εκλογές και θα νιώσουμε και την έλειψη ρευστότιτας και θα γκρινιάζει το Σύριζα ότι μας το κάνουν οι αγορές λες και οι αγορές με εμάς ξυπνάνε και κοιμούντε. Υπομονή μην τρέχεις ...

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/12/2014 23:43:08

  Αυτό το κομματικό (όχο πολιτικό) σύστημα δεν σώζεται. Το κομματικό σύστημα και το προσωπικό (πολιτικό και παρα-πολιτικό) που το υπηρετεί, πλην εξαιρεσεων, έχει αλωθεί από χρηματιστοπιστωτικες ακρίδες και Σταβίσκηδες κάθε λογής και καταρρέει μέσα στο βούρκο. Το ζητούμενο είναι μετά την εκλογική καταγραφή της διάλυσης, και με τη βοήθεια των νησίδων εντιμότητας και αξιοπιστίας που έχουν απομείνει μέσα στη δικαστική εξουσία να φθάσουμε σε μια (επαν)ενεργοποίηση του παθητικού σήμερα Κυρίαρχου, των πολιτών. Οι Έλληνες πολίτες και μόνον οι Έλληνες πολίτες, σε συνδυασμό με τους ευρωπαικούς θεσμούς και τους ενεργούς πολίτες στις άλλες-χώρες μέλη, μπορούν να οδηγήσουν σε συνδυασμένη λύση: της οικονομικής κρίσης, που είναι ευρωπαική και όχι μόνν Ελληνική, και της ιδιαιτερης ακραίας θεσμικής ηθικο-πολιτικής κρίσης στη χώρα μας. Η ενεργοποίηση αυτή του Κυρίαρχου πρέπει να πάρει κάποια στιγμή θεσμική μορφή, με τις διαδικασίες και τα όργανα που προβλέπονται στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες: Εκλογή Συντακτικής Βουλής για επανεκκίνηση. Έστω Αναθεωρητικής με διευρυμένες αρμοδιότητες.

 10. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 21/12/2014 00:18:47

  Επίσης με αφορμή τα σχόλια αρκετών σχολιαστών να αναφέρω ότι η ΝΔ δεν θα είναι 1ο κόμμα, αν γίνουν εκλογές τώρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, για προφανείς λόγους στρατηγικής.

 11. Konstantinos68 avatar
  Konstantinos68 21/12/2014 00:31:34

  Πολύς λόγος γίνεται για τους βουλευτές που εξαγοράζονται για να ψηφίσουν ΠτΔ. Δεν βλέπουν αυτούς που εξαγοράζονται για να μην ψηφίσουν με θέσεις σε ψηφοδέλτια.Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη γιατί άλλαξε γραμμή, οι ανεξάρτητοι που κραυγάζουν γιατί το κάνουν μα για να αγοράσουν μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ουσιαστικά χρηματισμός, μόνο που αυτό δεν το βλέπουμε,γιατί με τους λαϊκιστές που κραυγάζουν και έχουν δημιουργήσει ένα νοσηρό περιββάλον τέτοιο που θα καταστρέψει και τους ίδιους απαξιώνοντας τελικά την πολιτική και σπρώχνοντας τον λαό σε αναζήτηση μη πολιτικών λύσεων.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/12/2014 01:24:21

  Το τσίρκο του Βασίλη Γκουρογιάννη ("Εθνος" 20.12.2014) Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας σχετικά με την παγκόσμια δημοσιότητα που απέκτησε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι καθένας από μας είναι κάτοικος μιας οποιασδήποτε άλλης χώρας, ότι είναι λ.χ. κάτοικος της Αλάσκας, της Αμερικής, της Ασίας, κάτοικος μιας βραχονησίδας των ωκεανών, κάτοικος μιας ημιάγριας φυλής της ζούγκλας του Αμαζονίου που έχουν δορυφορικό κανάλι με στερεωμένο το πιατάκι της κεραίας επάνω στην κορφή ενός πανύψηλου τροπικού δέντρου. Φανταστείτε λοιπόν όλα τα παγκόσμια κανάλια να δείχνουν τον συνωστισμό των τηλεοπτικών συνεργείων έξω από το περιστύλιο ενός αρχαιοπρεπούς μεγάλου κτιρίου μιας άγνωστης χώρας. Οι άνθρωποι θα πάρουν τρόμο βλέποντας όλον αυτό τον χαμό και θα υποθέσουν ότι κάτι το αδιανόητο συμβαίνει σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, τόσο λοιπόν συγκλονιστικό ώστε να προτάσσεται ως ενδιαφέρουσα είδηση πρώτη και ακολούθως να έπονται ειδήσεις για τη σφαγή εκατοντάδων μαθητών από τα θρησκευόμενα ισλαμικά τέρατα στο Πακιστάν. Θα συγκεντρωθούν έντρομες όλες οι φυλές της ζούγκλας και όλοι οι γραβατωμένοι των πολιτισμένων χωρών τριγύρω στους τηλεοπτικούς δέκτες για να μάθουν αν έπεσε πυρηνική βόμβα και αφάνισε αυτόν τον λαό που κάτι τους θυμίζει από την Ιστορία, αν έρχεται κανένας γιγάντιος αστεροειδής που κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα αυτής της χώρας. Σε λίγο όμως θα πληροφορηθούν από τους σχολιαστές ότι συμβαίνει κάτι? πολύ χειρότερο! Στη δύσμοιρη χώρα υπάρχει η αβεβαιότητα αν η Γιαταγάνα, ο Καπερνάρος, η Ραχήλ, ο Καμμένος, ο Μπούκουρας και ο Μελάς ψηφίσουν Σταύρο Δήμα ή παρών!!! Θα περιμένει η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα και άγρυπνη δύο ακόμα ψηφοφορίες ωσότου κατασταλάξουν οι ανωτέρω κυρίες και κύριοι και μερικοί άλλοι μέσα σε αυτούς, Κουντουρά, Τζάκρη, Χαϊκάλης κ.ά. και μετά θα πάει να ηρεμήσει. Ολα αυτά έχουν και τη θετική τους πλευρά, αποπνέουν μια αισιοδοξία ότι αυτός ο περιούσιος λαός είναι αθάνατος. Κι αν πήγε στον γκρεμό, κι αν πτώχευσε, θα βρει τρόπο να επιβιώσει χωρίς δανεικά που θα μας τα κόψουν. Θα κόβουμε εισιτήρια σε ξένους περιηγητές να έρχονται να βλέπουν, όχι τον Παρθενώνα, αλλά το μεγαλύτερο τσίρκο της υφηλίου και εν καιρώ ολόκληρου του γαλαξία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.