#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2009 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δακτυλίδια της διαδοχής χάθηκαν μαζί με την μπάλα

 

Με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή και των υποψηφίων για την προεδρία αρχίζει στις 11 σήμερα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Εκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, όπου θα καθοριστούν οι αλλαγές στο καταστατικό για τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού του κόμματος.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές» είπε μεταξύ άλλων χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος σε πλήθος συνέδρων που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα, προκαλώντας αδιαχώρητο. «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ το αποψινό» πρόσθεσε.

 Την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν στα αυριανά φύλλα δείχνουν ότι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει  κεφάλι στην μονομαχία με τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

 Δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στο Πρώτο Θέμα δείχνει τη Ντόρα Μπακογιάννη να υπερέχει στον πρώτο γύρο, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται καθαρά στο δεύτερο γύρο.

 Άλλη δημοσκόπηση, του ΕΘΝΟΥΣ φέρνει τη Ντόρα Μπακογιάννη να προηγείται μόλις με 1,5 % (40,9 – 39,4%), τον Σαμαρά να αναπτύσσει δυναμική προς την κορυφή και τον Π. Ψωμιάδη να κινείται στο 12%.

 

Ο Σαμαράς προηγείται και στα πρώτα αποτελέσματα και της τρίτης κυλιόμενης ανοικτής διαδικτυακής Ψηφοφορίας από την «zougla.gr». (http://www.antinews.gr/?p=22019) που θα παρουσιάσει το «VETO».

Φυσικά θα είναι μια πολύ σκληρή μάχη. Αλλά ποιος την κερδίζει μέχρι στιγμής είναι ολοφάνερο.

Θυμάστε, την πρώτη δημοσκόπηση της GPO που γνωστοποιήθηκε από το Mega στις 20 Οκτωβρίου και έδινε στην κ. Μπακογιάννη το 40,7%, στον κ. Σαμαρά το 29,8, στον κ. Αβραμόπουλο το  20,4 % και στον κ. Ψωμιάδη το 4,5% (Πύρρειο προβάδισμα της Ντόρας);

Μέσα σε 15 ημέρες ο Σαμαράς κάλυψε το έδαφος που τον χώριζε από την κ. Μπακογιάννη, ανέτρεψε το κλίμα και τώρα φεύγει μπροστά.

Το ίδιο διάστημα το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη έκανε αλλεπάλληλα λάθη τακτικής που εξηγούνται κυρίως από το γεγονός ότι η αποδοχή του αιτήματος της βάσης να εκλέξει αυτή τον νέο πρόεδρο ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς τους για σύντομες διαδικασίες και εκλογή του νέου προέδρου από περιορισμένο εκλογικό σώμα.

Η κ. Μπακογιάννη νόμισε ότι θα κάνει περίπατο και τώρα προφανώς έχει χάσει την ψυχραιμία της, όπως επιβεβαιώνεται και από τους ατυχέστατους χειρισμούς του Μεϊμαράκη και από τα υπόγεια (και ανόητα) κτυπήματα που κάνουν προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης.

Το γεγονός άλλωστε ότι οι άνθρωποί της εμμένουν στα σενάρια της «διάσπασης» και του «1993» δείχνουν απλώς ότι έχουν χάσει την μπάλα.

Δείτε κι αυτό: Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sauraki avatar
  sauraki 07/11/2009 07:43:33

  Να μη λείψει κανείς από την ψηφοφορία. Πάμε όλοι μαζί να συντρίψουμε την ΝΔ της Εκάλης, των Τζακιών και της διαπλοκής.

  • anonymous avatar
   anonymous @ sauraki 08/11/2009 22:28:14

   Μέχρι την πραγματική ψηφοφορία, ψηφίζουμε για πρόεδρο στη δημοσκόπηση του in.gr:

   http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=1072101&lngdtrid=244

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 08:34:31

  Με βάση το τι είναι η Ντόρα, θα έπρεπε τα ποσοστά Σαμαρά να είναι μεγαλύτερα. Το παιχνίδι δεν έχει κερδηθεί ακόμη.

 3. Qwerty avatar
  Qwerty 07/11/2009 09:56:12

  Η Ντορα είναι μία από τα ίδια. Γι αυτό τη στηρίζουν τα... ίδια βρώμικα μαγαζιά και συγκροτήματα.

  Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τη Δεξιά να κάνει το άλμα προς τα μπρος. Εδω δεν τα κατάφερε η Αριστερά, που υποτίθεται πως τα άλματα είναι δική της δουλειά.

  Μια από τα ίδια λοιπόν.
  Ντόρα θα φάμε για πρωινό, Ντόρα και για βραδινό.

  Καλό ξημέρωμα.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 10:05:20

  Δεν θυμάμαι πού γινόταν συζήτηση για το πόση σημασία έχουν οι δημοσκοπήσεις για το στρατόπεδο της Ντόρας, αυτή τη στιγμή, αλλά μια που είναι καινουργιο αυτό το ποστ, ας γράψω εδώ τη γνώμη μου.

  Λοιπόν, οι δημοσκοπησεις έχουν τεράστια σημασία για το στρατόπεδο της Ντόρας, διότι αυτή ήταν η βασική της στρατηγική από την αρχή. Δημιουργεί "κλίμα νίκης" και πηγαίνει σε "εκλογή από τη βάση" ως αδιαφιλονίκητο φαβορί και με τον αέρα "αυτής που μπορεί να ξανακάνει τη ΝΔ κυβέρνηση" (βέβαια, κανένας δεν μας είπε πού τη βασίζουν τη συλλογιστική αυτή).

  Αν δεν της βγουν οι δημοσκοπήσεις (και δεν της βγαίνουν), τότε καταρρέει όλη η στρατηγική της. Η ΝΤΟΡΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ. Εκτός ίσως από νοθείες κλπ., που επειδή δεν τους βγαίνουν με το Σιούφα επικεφαλής, γι' αυτό έχουν βαλθεί να τον χτυπάνε με κάθε τρόπο, παρασκηνιακό ή προσκηνιακό.

  Το διακύβευμα είναι τεράστιο για τη Ντόρα, διότι το ξέρει καλά ότι γι' αυτήν δεν υπάρχει πολιτικό αύριο, αν αποτύχει σήμερα να εκλεγεί επικεφαλής της ΝΔ. Ούτε για το Μητσοτακέικο. Τελειώνουν εδώ. Θα έχουν φάει τη λαϊκή χλαπάτσα, τη στιγμή που είχαν μαζί τους όλα τα ΜΜΕ (ούτε ο Σημίτης στην παντοδυναμία του δεν τα είχε τόσο πολυ), όλη τη διαπλοκή, όλα τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ, όλο τη χρήμα της χώρας να τους στηρίζει. Με όλα αυτά, η λαϊκή χλαπάτσα θα φαντάζει ακόμη εντονότερη.

  Αλήθεια, τι θα κάνει η Ντόρα, αν εκλεγεί ο Σαμαράς;

  Θα το παίξει "καλό κορίτσι"; Ας γελάσω!

  Θα συνεχίσει την υπονόμευση που έκαμνε την περίοδο 1993-2009; Καταρχάς ο Σαμαράς είναι άλλος χαρακτήρας, δεν είναι ούτε ο ανίκανος Έβερτ ούτε ο πριγκηπικά ανεκτικός Καραμανλής και δεν θα είναι εύκολο να κάνει το ίδιο. Θα την ξεμπροστιάσει με το καλημέρα. Έπειτα, παλαιότερα, η υπονόμευση είχε έναν στόχο, την ανάδειξή της στην αρχηγία. Τώρα πια, τι στόχο θα έχει; Ακόμη και αν χάσει ο Σαμαράς τις επομενες εκλογές, θα μπορέσει να θέσει θέμα αρχηγίας; Αν σήμερα, στην παντοδυναμία της, δεν μπορέσει να πάρει την αρχηγία, πώς θα μπορέσει να την πάρει αύριο; Και είναι και το άλλο: Ότι και να γίνει, κανένας δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει το Σαμαρά αν δεν ανατρέψει με την πρώτη μια διαφορά 10,5%. Εξάλλου, όλοι οι αποτυχόντες αρχηγοί, είχαν τις δύο ευκαιρίες τους (Μητσοτάκης, Καραμανλής, ΓΑΠ). Με δεδομένη τη λαϊκή αποδοκιμασία, θα είναι πολύ φθαρμένη για να ξαναθέσει υποψηφιότητα σε εκλογή απο τη βάση.

  Θα αποχωρήσει και θα κάνει δικό της κόμμα; Το γνωρίζει ότι θα έχει λιγότερες πιθανότητες και από τους Φιλελεύθερους του Μάνου. Τουλάχιστον εκείνος εκφράζει κάτι. Οι Μητσοτάκηδες τι εκφράζουν;

  Υπάρχει και ένας άλλος κρίσιμος, πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας: Σήμερα η Ντόρα είναι η εκλεκτή του συστήματος, για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε: να συνεχίσουν όλοι ανενόχλητοι και με πολιτική κάλυψη τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Όπως μας απέδειξε η αποτομη άρση της "εμπιστοσύνης" της διαπλοκής προς τους Σημίτη και ΓΑΠ, το 2004 και το 2007 αντίστοιχα, όταν έβλεπαν ότι δεν τους έβγαιναν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η αποτυχία της Ντόρας θα αναγκάσει τη διαπλοκή να αλλάξει επιλογή. Να πάει αλλού, σε άλλον εκλεκτό. Με μια κουβέντα: να αλλάξουν άλογο. Θα ψάξουν αλλού.

  Αλλά η οικονομικο-δημοσιογραφο-πολιτική διαπλοκή είναι σήμερα όλη η δύναμή της. Αν τη χάσει, θα μείνει μόνη της με τον Κυριάκο και το μπαμπά της να μην ξέρει από πού του ήρθε.

  Τι μένει λοιπόν στην επόμενη μέρα για τη Ντόρα;

  Αν ρωτάτε εμένα, προτιμώ τη σύγκρουση κατά μέτωπο για το Σαμαρά, κι ας ρισκάρει μια έστω και λίγο πιθανή ήττα. Θα είναι αύριο καθαρός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματος, της παράταξης. Δια πυρός και σιδήρου.

  Την ίδια όμως τη συμφέρει ο συμβιβασμός, η παραίτηση από τη διεκδίκηση. Να κατοχυρώσει λίγη εξουσία για την επόμενη ημέρα, με τη λογική ότι η ήττα στην αναμέτρηση θα σημάνει καθόλου εξουσία για την επόμενη ημέρα, ακριβώς επειδή η διαπλοκή θα στραφεί αλλού.

  Αν συμβιβαστεί μαζί της ο Σαμαράς, τότε ζήτω που καήκαμε. Και θα τον πριονίζει (γιατί δεν θα συμβιβαστεί με τη λίγη εξουσία) και ανέντιμα θα του φερθεί, και θα κάνει σιγά σιγά να εκλείψει το ηθικό πλεονέκτημα του Αντώνη, αφού θα ανέχεται το τρωκτικό δίπλα του. Και να μην έχει καμιά αμφιβολία ότι την επομένη μιας πιθανής ήττας (που θα επιδιώξει υπόγεια με όλες της τις δυνάμεις) θα θέσει θέμα αρχηγού. Και, το κυριότερο, έχοντας κρατήσει λίγη εξουσία, θα μπορέσει να κρατήσει και τη διαπλοκή λίγο κοντά της.

  Δεν έχω αντίρρηση εγώ να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση, γιατί όχι. Αλλά δεν θα πρέπει να μπει σε διαπραγμάτευση μαζί της ο Αντώνης. Με τίποτα. Ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Ξέρει ότι μόλις στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής θα τον πουλήσουν και θα τον υπονομεύσουν. Το μόνο που θα πρέπει να δεχθεί θα είναι υποχώρησή της άνευ όρων. Την τιμά ως στέλεχος κλπ., αλλά αύριο θα είναι ένα στέλεχος, σημαντικό στέλεχος, κορυφαίο στέλεχος, και όχι η άτυπη συναρχηγός του. Όπως ήταν του Καραμανλή.

  Δεν τη χρειάζεται τη διαπραγμάτευση και το συμβιβασμό. Χρειάζεται να κρατήσει αυτό που είναι. Χρειάζεται να μην την πατήσει όπως ο Καραμανλής. Που, στο κάτω κάτω, αυτόν τον έπαιρνε και για λίγη ανοχή παραπάνω, μια που ήταν φορέας του "ιστορικού ονόματος". Και πάλι την πάτησε. Τον Αντώνη δεν τον παίρνει με τίποτα για κάτι διαφορετικό.

  Έπαιξε με τους μηχανισμούς τον καιρό της Πολιτικής Άνοιξης και είδε πώς τον πέταξαν μετά σα στιμμένη λεμονόκουπα. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Πορεία προς το λαό, με το λαό, ως εκπρόσωπος του λαού, ως ένας απο εμάς. Όχι ως ένας από αυτούς.

  Έχουμε σύγκρουση εδώ, πόλεμο. Πρέπει να τον κερδίσεις.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ @ Επώνυμος 07/11/2009 11:38:52

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟς ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΥΡΙΣΕ, ΜΙΛΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ [ΦΙΛΗΣ ΤΩΝ SIEMENS, AEGEAN, ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ, ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΛΠ], ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ, ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ, ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ. ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΎΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ, ΣΥΓΓΕΝΙΕΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. "ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΎΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ. ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΙΚΡΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ. ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ....

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 07/11/2009 10:09:18

  Ούτε με τη Ν.Δ είμαι, ούτε με τον Σαμαρά (ή πολύ περισσότερο με τη Ντόρα)...

  Αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος οτι θα κερδίσει ο Σαμαράς.

  Έτσι έλεγαν και για το Βενιζέλο και τελικά δούλεψαν οι "μηχανισμοί" (εντός και εκτός Ελλάδας) και βγήκε ο Γιωργάκης.

  Είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν τα Τζάκια στην Ελλάδα.

  Έχουν αναπτύξει μηχανισμούς σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας κάνοντας διαχρονικά ρουσφέτια (είτε εύνοια προς μεγαλοΕπιχειρηματίες είτε μεταθέσεις Καθαριστριών σε δημοτικά σχολεία)...

  Πέραν τούτου, τα "ξένα Κέντρα" λήψεως αποφάσεων που δρουν στην Ελλάδα από το 1821 και μετά, πάντα είχαν και έχουν έναν "εκλεκτό".

  Και αυτός στην προκειμένη αρχαιρεσία δεν είναι ο Σαμαράς...

  Ούτε ήταν ο Βενιζέλος το 2007...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Lavazza 07/11/2009 11:21:59

   Μα το 2007 τα μεγαλα συμφεροντα και η διαπλοκη στηριζαν βενιζελο, οχι παπανδρεου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 11:35:45

    Οι ξένοι στήριζαν ΓΑΠ. Οι εγχώριοι στήριζαν Βενιζέλο. Μην ξεχνούμε το δείπνο ΓΑΠ με τον Κλίντον, όταν ήταν ακόμη στα κάτω του ο ΓΑΠ.

    Αυτό αποδεικνύει ότι ξένοι και εγχώριοι δεν έχουν πάντοτε τα ίδια συμφέροντα. Αν δεν είχε αναλάβει εργολαβικά ο Λαμπράκης τη Ρεπούση, πιθανόν να μην βλέπαμε ποτέ το βιβλίο Ιστορίας να αντέχει τόσο πολύ.

    Δεν ήταν όμως η υποστήριξη των ξένων που έφερε τον ΓΑΠ, αλλά το λάθος του Βενιζέλου να ταυτιστεί με το Σημίτη, καθώς και η αλαζονική του βεβαιότητα ότι "έγινα αρχηγός".

  • sauraki avatar
   sauraki @ Lavazza 07/11/2009 11:32:11

   Τελειώνει η Κυρία. Σε καμιά εβδομάδα οι μηχανισμοί που λές θα γλύφουν Σαμαρά και θα κάνουν μετάνιες.

 6. mara avatar
  mara 07/11/2009 10:14:04

  Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την ημέρα της εκλογής. Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας όσον αφορά την στήριξη στο πρόσωπο του, θα είναι καθοριστικές για την άνοδο των ποσοστών του. Όπως εξαιρετικής σημασίας θα είναι και τα πρόσωπα που θα στηρίξουν την τελευταία εβδομάδα.
  Η τακτική του είναι αριστοτεχνική!!!!
  (Θυμηθείτε την τελευταία εβδομάδα.......)

  Η κυρία βιάστηκε να δείξει όλα της τα "χαρτιά", από την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και αυτό ήταν που εξαγρίωσε τους ψηφοφόρους σε μεγάλο βαθμό, γιατί απλούστατα προδόθηκε μόνη της, δείχνοντας με τις κινήσεις αυτές, ότι είχε μεθοδεύσει τα πάντα πολύ καιρό πρίν. Αυτό ήταν το Βατερλώ της. Δεν έχει τίποτα πλέον να δείξει ενώ ο Αντώνης έχει ακόμα άσσους.....
  Υπομονή...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ mara 07/11/2009 11:34:55

   Ο Αντώνης δεν σθναντησε τη Βαγγελοκουνέλα (Τραγκα εφευρεση) ακριβως για να μη νομιμοποιησει τον υποπτο ρολο που πηγε να παιξει με υπουλο τροπο ο μουστάκιας. Ετσι, ο Αντωνης δεν παγιδευτηκε, και εστειλε στην κοινωνια το μηνυμα πως θελει να ειναι αδεσμευτος απο κομματικη καμαριλα, ιντριγκα, συναντησεις, μυστικα δειπνα. ολα αυτα που εχει σιχαθει ο κοσμος δηλαδη. Ακομη και τον Αβραμοπουλο, αμφιβαλλω αν τελικα θα τον συναντησει αν και εδω τα πραγματα ειναι διαφορετικα. ΌΛα αυτα ομως εχουν ελαχιστη σημασια μπροστα στη δυναμικη που αναπτυσσεται στην κοινωνια υπερ του Σαμαρα. Δεξιοι, κεντροδεξιοι ακομη και κεντρωοι με πασοκικες καταβολες συμπαθουν τον Αντωνη, τον στηριζουν γιατι φερνει την αλλαγη και τον φρεσκο αερα που εχει αναγκη το πολιτικο σκηνικο σημερα. Αυτα να τα βλεπουν καποιοι τυποι σαν τον κεδικογλου που βγηκε χθες και ελεγε πως ο Σαμαρας θα περιχαρακωσει τη ΝΔ στο δεξιο ακρο του πολιτικου φασματος. Άλλος ενας αχρηστος γονος βγαινει κ λέει την παρολα του που ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα. Ειπαμε, τα μεγαλα τζακια εχουν χασει την επαφη με την κοινωνια. Εσπευσαν να στηριξουν τη Μητσοτακαινα και τωρα θα δουν ολο το οικοδομημα να καταρρέει. Ο αγωνας συνεχιζεται με αμειωτη ενταση.

 7. nagia avatar
  nagia 07/11/2009 11:36:05

  Οταν υπαρχει το τσουναμι που λεγεται ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,Ο Σαμαρας,ο πατριωτης Αντωνης, εχει την ΝΙΚΗ σιγουρη.Η βαση του κομματος δεν ειναι ουτε ΜΜΕ,δεν καταλαβαινει απο δολοπλοκιες,μηχανισμους και πολλα αλλα που ολοι γνωριζουμε.Θελει αγνο,καθαρο απο σκανδαλα Σημενς και οχι μονο,Προεδρο ,που νατου δινει ελοπιδα σε ΟΛΑ τα θεματα που αφορουν την Ελλαδα μας και ολους εμας.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 11:41:09

  Παιδιά, βάλτε ΝΕΤ να ακούσετε την... πασιονάρια Ντόρα να μιλάει κατά των ισχυρών του χρήματος! Έχει γέλιο μιλάμε, πολύ γέλιο!

 9. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 11:56:29

  Ακόμη και το Λαμπρακικο in.gr σε on line δημοσκοπιση βγαζει Σαμαρά με άνεση. Μπείτε να ψηφίσετε.

 10. mara avatar
  mara 07/11/2009 11:57:05

  Πάει! Της έστριψε τελείως, ή μας περνάει για εντελώς ζωντόβολα...
  Μας είπε ότι ήταν δική της η πρόταση για εκλογές αρχηγού από την βάση και ακολούθησε ο Αβραμόπουλος. Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Άσε αυτές οι αναφορές στον Παύλο Μπακογιάννη για να συγκινήσει......

  • loretta avatar
   loretta @ mara 07/11/2009 12:05:39

   Mara μη μου συνχιζεσαι...φαινεται οτι τα εχει ψιλοχασει η ΘΕΟΔΩΡΑ .
   Δεν ανεβαζει τονους ριχνει μπιχτες στα χαμηλα...και ζει το δραμα της.

   Παντως την περιμενα πιο μαχητικη για να ειμαι ειλικρινης...Λυπαμαι που προσπαθει να μας πεισει για το εργο της ενω ξερει πολυ καλα οτι μονο δικο της δεν ειναι.

   Ειδικα ΟΤΑΝ μιλα για την ΔΑΠ!! ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ.

   Και τι ειρωνεια να καταφερεται κατα των συμφεροντων οταν αυτα την στηριζουν και το ξερει.

   Και ποσο αστειο να μιλαει η ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ

   ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

   Εγω θεωρω οτι και μεσα της ξερει οτι εχει ΧΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ loretta 07/11/2009 13:32:59

    Νομιζω οτι πολυς κοσμος ψάχνει λιγη (φαια) ουσια

    Τι περιμενατε απο τους συνεδρους της ΝΔ;

    Νομιζω οτι οι πιο πολλοι εχετε παει στο (ελληνικο) πανεπιστημιο. Θυμαστε απο τη ΔΑΠ τιποτε αλλο εκτος απο διαπλοκη, πορνικες αφισες και παρωδια πολιτικου λογου- με ελαχιστες απιθανες εξαιρεσεις;

    Ιδιως μια γυναικα θα επρεπε να προσβαλεται απο το image οχι μονο της κ. Μητσοτακη (Κουβελου) αλλα απο ολο σχεδον το επιδερμικο, bimbo "ζειν" (lifestyle) της νεολαιας της ΝΔ.

    Ουτε μια εκδηλωση (δεν μιλω αν μεμονωμενα ατομα συνεδραμαν) για την ανυπαντρη μητερα, τη μεταναστευση, την οικολογια, τη ΓΛΩΣΣΑ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ, το Διαδικτυο, τη θεση του νεου ανθρωπου σε ενα κοσμο που τον αποξενωνει.
    Υπονομευση των ανεξαρτητων παραταξεων που δεν ηταν λαγοι, παρατημα ανυπερασπιστων των φωνων για εθνικα θεματα σε συνελευσεις. Αυταρχισμος, απαθεια για τα κοινωνικα δικαιωματα - μετα ποσο αδικο εχουν να κατηγορουν τη ΝΔ ως ταξικο κομμα που η νεολαια του ζει απο τη διαφημιση;

    Ναι, αυτα τα κανουν και αλλοι, καιη ΚΝΕκαι η ΠΑΣΠ, αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Και, αν κρινω απο το 50% του ΠΑΣΟΚ στους νεους ψηφοφορους,το κανουν πολυ καλα.

    Ειναι πολυ πικρη η πειρα πολλων απο τη νεολαια της ΝΔ, η οποια αυγατιζει και ανανενωνει το κομμα.

    Απο αυτους τους συνεδρους ,που οι πιο πολλοι ειναι ΔΑΠιτες του 80,τι περιμενατε;

    Για αυτο πιανει το μυνημα του Σαμαρα για ανοιγμα στην κοινωνια. Αλλα, το γραφω ενω ελπιζω και προσπαθω να βγει αυτος και οχι τα διαπλεκομενα, αυτη τη φορα (την αλλη φορα ηταν η ΠΟΛ.ΑΝ.) εχει μια πιο καλη ευκαιρια να το πετυχει. Και την πολυ καλη διαθεση ολων μας.

    Αν οχι,οελληνικος λαος δεν εχει τιποτα να ριξει ενα κομμα απο το 25% στο 1% μεσασε 7 χρονια, δοθεισης (δημαγωγικης - ΠΑΣΟΚ ή αληθινης ευκαιριας)ευκαιριας. Η Ενωση Κεντρου Νεες Δυναμεις ηταν ενα πολυ καλο κομμα, κιατο ΚΟΔΗΣΟ ηταν ακομα πιοκαλο. Ξερουμε ολοι που (δεν) βρισκονται. Ο λοας μας δεν αναδεικνυει τα φαυλα,οπως νομιζουμε. ναδεινυει,επειδη αιωνες ηταν παθητικος, εκεινα που πανε και του μιλανε.

    Τωρα,μια πιο μορφωμενη γενια εχει την ευκαιρια.

    Να ξεκινησει την αποδομηση της διαπλοκης με ενα πρωτο οχι.

    Απο εξω μπορον να ανοιξουν τα (μη οντων ακομα αλλων)υπαρχοντα κομματα.

    Η κινητοποιηση τοσων πολλων για να μην νικησει η διαπλοκη ειναι μια καλη αρχη.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Giorgos_T 07/11/2009 13:57:37

     Όπως τα λες είναι. Μακάρι να επαληθευτείς.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ mara 07/11/2009 12:27:32

   Ειναι αδιστακτη. Καπηλευεται το νεκρο Παυλο, οπως τοσα χρονια καπηλευεται το επωνυμο του. ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

  • kanis avatar
   kanis @ mara 07/11/2009 13:22:14

   mara
   ...αναφορές στον Παύλο Μπακογιάννη με κατακόκκινο σακάκι, είναι σαν να τρως σουβλάκι την ώρα που ακολουθείς τον Επιτάφιο !

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:02:12

  Σιχαμερά και επιτηδευμένα ψέματα, αλλά και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων όπλων από Ντόρα. Παύλος Μπακογιάννης και η (παρολίγο) απόπειρα εναντίον της 2002. Μα δεν υπήρξε τελικά απόπειρα, το ξεχνάει. Συγκρούστηκε λέει με τους ισχυρούς και την πολέμησαν. Μα μας δουλεύει; Ποιοι την πολέμησαν; Μόνον αυτοί που περίμεναν κι άλλο φαί και δεν τους το έδωσε. Αυτοί που αρνήθηκαν να τη λαδώσουν. Ε, μην τρελαθούμε κιόλας!

  Την πολιτική λέει στο Βουκουρέστι την εισηγήθηκε αυτή! Μα καλά σε ιθαγενείς απευθύνεται; Τι ήθελε δηλαδή να βγει και να κάνει δημόσια αντιδήλωση για να ξέρουμε την παγωμάρα που έτρωγε; Τα "δεν αφήνει το κορίτσι να εφαρμόσει την πολιτική του" που έλεγε ο μπαμπάς της; Έλεος!

  Αδίστακτη σε όλα η ομιλία, της είπαν και οι image makers να μιλάει αργά, αρχηγικά. Υπάρχει κίνδυνος από την ύαινα. Ας περιμένουμε τώρα τον Αντώνη.

 12. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 12:17:01

  Εδώ και βδομάδες (νομίζω ότι) κάνω μία προφανώς μάταιη και ίσως γραφική προσπάθεια να πείσω για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να αποφεύγονται απαξιωτικοί (τουλάχιστον) χαρακτηρισμοί για ανθρώπους με τους οποίους θα βρισκόμαστε και στις 30 Νοεμβρίου στον ίδιο πολιτικό χώρο.
  Ανεξάρτητα πάντως από αυτό θα ήταν ίσως σκόπιμο να δούμε και την επόμενη μέρα. Το μάτς απ΄ότι φαίνεται θα είναι μάλλον ντέρμπυ (εγώ θα προτιμούσα όποιος νικήσει να έπαιρνε 80%) και η όποια καινούργια ηγεσία δεν θα είναι από μόνη της λύση του προβλήματος. Κομμάτι της λύσης (και όχι του προβλήματος) πρέπει να είναι όλοι όσοι υπηρετώντας τις ιδέες τους δεν επιθυμούν να περιορίσουν τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στο να ρίξουν στην κάλπη 1 ψήφο στις 29 Νοεμβρίου (ή να στηρίζουν μέχρι τότε την επιλογή τους). Χωρίς ενεργό συμμετοχή μετά τις 29 Νοεμβρίου το αύριο θα μοιάζει επικίνδυνα με το χθες. Ας ψαχτούμε!

  • loretta avatar
   loretta @ ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 14:05:43

   κοιτα Αρη ..

   .ολα αυτα που ακους εδω μεσα ειναι αποψεις θεσεις και συναισθηματα που ο καθενας τα εκφραζει με το τροπο του.

   Η λογικη αυτη που επικαλείσαι και η "ψυχραιμια που επιθυμουν καποιοι" δυστηχως στο παρελθον οδηγησε στα αποτελεσματα της απαξιωσης των οπαδων και της κοινωνιας

   Γιαυτο βλεπεις τοση οργη και τοσες εκτροπες στις αποψεις ολων μας.

   Ακριβως επειδη αποσιωπησε το συναισθημα φτασαμε εδω που φτασαμε.

   Μην εχεις την εντυπωση οτι ο καθενας μας δεν εχει την πρέπουσα λογικη και ψυχραιμια να κρινει και να αποφασισει.Αν υποταχθουμε πληρως στην λογικη και στην ψυχραιμια τοτε δυστηχως οι αληθειες που πρεπει να ακουστουν και να εκφαρστουν οπως τις αντιλαμβανεται και νιωθει ο καθενας και τα μυνηματα που πρεπει να φτασουν εκει που πρεπει δεν θα φτασουν.

   Ειτε αυτα αφορουν την ΝΤΟΡΑ ειτε το ΣΑΜΑΡΑ ειτε τον ΨΩΜΙΑΔΗ ειτε το κομμα.

   Αυτο δεν δημιουργει τη απαξιωση της πολτικης (ενοω η σταση η δικη μας ολων μας) και ουτε θα μας σταματησει στο να παμε να ψηφισουμε.

   Απαξιωση και απομακρυνση του ψηφοφορου δημιουργουσαν μεχρι σημερα οι επιλογες των πολιτικων μας η σταση τους και οι συμπεριφορες τους !!

   Οταν πράττουν αυτα που πραττουν θα εισπρατουν και τα αναλογα.

  • markella avatar
   markella @ ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 19:16:58

   Φυσικα και θα εξαρτηθούν όλα απο την μετα τις 29/11 εποχή.

   Για αυτο και το διακύβευμα και το διλημμα Σαμαρα είναι πιο επώδυνο πολιτικα πρωτα απ ολα για τον ίδιο.
   Γιατί οταν "χτυπιέται" για συμμετοχη και οχι μονο στις εκλογες, αλλα και για μετά, αυτόματα βάζει τον εαυτό του σε θέση μακροχρόνιας κρίσης, μιας και μέσα απο τίς κινήσεις και τις πράξεις του μόνιμως θα πρεπει να αποδεικνυεται . Αυτο το στοιχημα πρεπει να κερδίσει.
   Προφανως αυτο το γνωρίζει και νομιζω ΟΤΙ έχει την τόλμη και τη δύναμη να ανταποκριθεί...αλλα βεβαια αυτό δεν αρκεί όταν οι μηχανισμοι ελοχευουν!
   Και ρωτω εγω... αυτους τους προυπαρχοντες μηχανισμούς...τι πρεπει να τους κανει???

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:22:04

  Πολύ καλή και δυνατή ομιλία, αλλά για λάθος κοινό. Αρκετά εμφανής η εχθρικότητα του ακροατηρίου. Έμφαση στο ιδεολογικό κομμάτι, αλλά πραγματικά νιώθω σα να εξηγεί τη θεωρία της σχετικότητας ο Αϊνστάιν σε παιδιά του νηπιαγωγείου. Σιχαμερό κόμμα. Ας ελπίσουμε να εκλεγεί ο Αντώνης μας, αν και αυτοί εκει κάτω δεν το αξίζουν.

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:28:32

  Λάθος του Σαμαρά η συγκεκριμένη ομιλία για το συγκεκριμένο κοινό. Η ομιλία αυτή απευθύνεται στην κοινωνία, όχι σε κομματικό συνέδριο. Δεν έβγαινε η αύρα τόσο δυνατά όσο έβγαινε σε άλλες περιπτώσεις από τον Αντώνη. Είναι να απορεί κανείς πώς δεν τους ενδιαφέρουν αυτά που λέει ο Σαμαράς. Τι περιμένεις μετά από αυτό το κόμμα;

  Στο συνέδριο θα πρέπει να προσπαθήσει να έχει όσο λιγότερη φθορά γίνεται. Να αποφύγει παγίδες και λάθη. Η εξόρμηση στην κοινωνία θα συνεχιστεί από Δευτέρα. Στο συνέδριο παίζει άμυνα, είναι φανερό αυτό.

  • loretta avatar
   loretta @ Επώνυμος 07/11/2009 12:36:06

   Δεν συμφωνω ....θεωρω οτι τη χαστουκισε με βελουδινο γαντι!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ loretta 07/11/2009 12:44:36

    Γενικά ή με κάποια συγκεκριμένη ατάκα;

    • loretta avatar
     loretta @ Επώνυμος 07/11/2009 12:52:18

     ολικα !! χρησιμοποιησε καταλληλες φρασεις και παραδειγματα...οπως χιλαρι κλιντον...αυτο την αποτελειωσε

    • Υ. avatar
     Υ. @ Επώνυμος 07/11/2009 15:04:32

     Δύο οι έμμεσες αναφορές (όσο άκουσα), στη Ντόρα.
     - Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα νέο σχέδιο Ανάν.
     -“Ο πήχυς του δημοσίου ήθους υψηλά, καθημερινά.
     Επίσης
     - Συσχετισμός Κλίντον-Ομπάμα και Ντόρα-Σαμαράς σχετικά με τις προκριματικές σε ΗΠ-Ελλάδα

     (Σε βλέπω πολύ δυναμική σήμερα)

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 07/11/2009 13:01:03

   Ας μην υπερτιμουμε το ρολο του συνεδριου. Ειναι 4.500 ατομα, πολλοι απο αυτους εκπροσωπουν τον εαυτο τους και μονο. Απο Δευτερα δε θα θυμομαστε καν το Συνεδριο. Εχουμε 22 μερες οι οποιες μπορουν να φερουν πολλες αλλαγες. Ο αγωνας συνεχιζεται..

  • kanis avatar
   kanis @ Επώνυμος 07/11/2009 13:33:43

   Η κοινωνία άκουγε τον Αντώνη από την τηλεόραση.
   Από τα μπαλόνια γύρω μου, άκουγα ανθρώπους να φωνάζουνε...
   "Τον Αντώνη θέλουμε..."
   Οι αρχικά αδιάφοροι σύνεδροι, χάρισαν στον Αντώνη απλόχερα το θερμότατό τους χειροκρότημα, τον επιβράβευσαν για τον ουσιαστικό του λόγο. Ο λόγος της Ντόρας ήταν εμφανώς συνθηματολογικός, παραπλανητικός, παλαιοκομματικός. Ο Αντώνης, σεβόμενος το κοινό του δεν διολίσθησε σε συνθηματολογία, αλλά επικεντρώθηκε στην ιδεολογία.
   Το ένστικτο του Ελληνα ψηφοφόρου, γνωρίζει πολύ καλά πια, ποιός του μιλάει ειλικρινά και τον σέβεται και ποιός τον κοροιδεύει!

   • kanis avatar
    kanis @ kanis 07/11/2009 13:37:55

    "μπαλόνια"...= "μπαλκόνια"

    .....τα μπαλόνια στις 30 Νοεμβρίου!

 15. περαστικός avatar
  περαστικός 07/11/2009 12:32:59

  Όποιος Νεοδημοκράτης έχει δυο δράμια μυαλό και το χρησιμοποιεί για να σκέπτεται και αποφασίζει τι θα πράξει ανεξάρτητα από τα προσωπικά του συμφέροντα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ψηφίσει Σαμαρά.

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ περαστικός 07/11/2009 12:44:21

   Ποσο δικιο εχεις...
   Δεν ξερω μονο αν οι "διδραμοι" στο μυαλο ειναι πλειοψηφια...
   Για την ...ΝΔ μιλαμε...

 16. hiong avatar
  hiong 07/11/2009 12:36:29

  Θα θελες factora θα θελες. Ραντεβού στις 30 Νοεμβρίου. Θα πέσει πολύ γέλιο με τα "αίτια" της ήττας!

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:36:53

  Ναι!!! Ζήτω!!! Όχι στο Σχέδιο Ανάν! Τη διέλυσε! Την έστειλε! Άσος καταπληκτικός, απίστευτος! Μιλούσε αυτή για την "επιτυχία" της το Βουκουρέστι και βγάζει ο Αντώνης την αδιαμφισβήτητη στήριξή της στο σχέδιο Ανάν! "Σκεφθείτε ποιος θα αποκρούσει το επόμενο σχέδιο Ανάν"! Ναι! Ζήτω ο Αντώνης!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/11/2009 12:49:28

   To σχεδιο Αναν θα περασει ή θα απορριφθει απο τον κυπριακο λαο.
   Το αδελφο κομμα της ΝΔ,ο ΔΗΣΥ ηταν και ειναι υπερ.
   Το αν λοιπον θα περασει εξαρταται αποκλειστικα απο το κομμουνιστικο ΑΚΕΛ.Πως θα αποκρουσει ο Σαμαρας τυχον αποφαση του ΑΚΕΛ να ταχθει υπερ του σχεδιου την ωρα που θα ειναι υπερ και ο ΔΗΣΥ ειμαι περιεργος να το δω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/11/2009 12:58:56

    Το 66% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ απέρριψε στις κάλπες το σχέδιο Ανάν. Εννοείς ότι είναι (ήταν) υπέρ του Σχεδίου Ανάν η σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ. Αυτό μπορεί αύριο να αλλάξει. Και, πίστεψέ με, αν δουν φως από την Ελλάδα, ειδικά οι συνειδητοί Έλληνες του ΔΗΣΥ, όλα, ΟΛΑ θα αλλάξουν στην Κύπρο.

    Για πότε ανακτούμε τα κατεχόμενα δεν θα πάρεις χαμπάρι. Στην Κύπρο ένα σύνθημα χρειάζεται για να πετάξουν τους Τούρκους στη θάλασσα. Αυτό το σύνθημα δεν θα το δώσει η ελληνική Μεταπολίτευση και η υποταγμένη Αθήνα ποτέ, δυστυχώς.

    Δεν ξέρεις Ψυχριαμία πώς είναι πολεμάει κάποιος για το σπίτι του. Ελπίζω να μπορέσουμε μέσα σε αυτή τη γενιά να σου το δείξουμε για να μην το διαβάζεις μόνον στα βιβλία Ιστορίας.

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Επώνυμος 07/11/2009 13:57:21

     Επώνυμε λειτουργούμε με τηλεπάθεια..

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ ψυχραιμια 07/11/2009 13:56:06

    To ΔΥΣΗ ήταν υπερ και το 66% των ψηφοφόρων του ψήφισαν ΟΧΙ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ψυχραιμία δεν τα ξέρεις καλά και μην το λές και το ξαναλές αυτό.

 18. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:39:04

  Το δεύτερο μέρος της ομιλίας του σαφώς πιο προσαρμοσμένο στο κοινό του συνεδρίου. Τους μίλησε για αυτό που τους ενδιαφέρει και μόνον: πώς θα ξαναπάρουν την εξουσία. Εμβάθυνση στο "δικό μας" οπαδό και μετά να πείσουμε την κοινωνία. Όχι να την ξεγελάσουμε, αλλά να την πείσουμε. Τα έχει ξαναπεί αυτά, αλλά ίσως το συγκεκριμένο κοινό να μην τα είχε ακούσει.

 19. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 12:39:37

  νατος νατος Ο ΠΑΝΙΚΑΣ προβλεψιμος!!!....βλεπω να αποχωρει μετα τα μπινελικια που θα ριξει!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ loretta 07/11/2009 12:44:01

   Το πιστεύεις ότι κι εμένα αυτή την αίσθηση μου έδωσε;

   • loretta avatar
    loretta @ Επώνυμος 07/11/2009 12:53:17

    και οσο τον ακουω τελικα "λαγος"του καραμανλη ειναι!! ολην του η ομιλια βασιζεται στον πυρηνα σαμαρα.

 20. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 12:43:10

  Νομίζω ότι παρά το εχθρικό κοινό, τελικά την έλιωσε. Μίλησε με όρους ιδεολογικούς, έθεσε την ιδεολογική ατζέντα, έθεσε το πρόβλημα: ντρεπόμαστε γι' αυτό που είμαστε, να σταματήσουμε, να κάνουμε τις αποψεις μας σημαία, και να πάμε με αυτές στην κοινωνία. Και αφού έθεσε την ατζέντα, δεν είπε στο κοινό "ψηφίστε με", αλλά είπε "ψηφίστε αυτόν που μπορεί να κάνει αυτά, είτε τη Ντόρα, είτε τον Παναγιώτη, είτε εμένα". Σαφώς πιο σεμνή και ελκυστική προσέγγιση απο το δυνατό "εγώ" που συμβούλεψαν οι image makers στη Ντόρα για να φανεί δυνατή.

  Ισοπεδωτική η σύγκριση με Ομπάμα-Χίλαρυ. Όλοι ξέρουν ότι με ένα τέτοιο δίδυμο έχουμε να κάνουμε και ότι ο Ομπάμα της υπόθεσης είναι ο Αντώνης. Υπάρχουν πάρα πολλοί παραλληλισμοί. Ένας από αυτούς είναι και η τελική νίκη. Θα είναι με τον Αντώνη. Τραβάμε μπροστά. Το μήνυμα πέρασε.

  Και, το κυριότερο: το σύνθημα ακούστηκε παντου: Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς!

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/11/2009 12:45:13

  Δεν γνωριζω τι θα κανει ο Σαμαρας αν εκλεγει.Εκεινο που ξερω ειναι οτι αυτο που νομιζουν οι οπαδοι του οτι θα κανει ειναι αδυνατο.
  Μπορει να εχουμε μια νεα περιπτωση Ανδρεα που εξοντωσε την Ενωση Κεντρου υποσχομενος σοσιαλισμο που ηξερε οτι ηταν αδυνατος και ερχομενος στην εξουσια εβαλε νερο στο κρασι του.
  Στην περιπτωση μας η μονη δυνατη πλατφορμα εξουσιας ειναι η δημιουργια μιας δεξιας καταλληλης για μια πολυπολιτισμικη κοινωνια οπως θα γινει η Ελλαδα με το ΠΑΣΟΚ και η μονη διαθεσιμη ιδεολογια γιαυτο ειναι ο φιλελευθερισμος χωρις διακρισεις.
  Τι θα κανει η Ντορα αν χασει;Εγω παντως αν ημουν στη θεση της θα εκανα οτι εκανε ο Σημιτης στο ΠΑΣΟΚ.Θα εμενα μεσα μεχρι η αδυσωπητη πραγματικοτητα να προσγειωσει τους αιθεροβαμονες.Φυσικα δεν ξερω αν εχει υπομονη και αλλωστε δεν ειναι δικη μου δουλεια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/11/2009 13:03:03

   Δεν νομίζω να φύγει ο Σαμαράς, δεν τον παίρνει να φύγει αυτή τη στιγμή. Υπάρχει όμως μια διαφορά μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας. Ο Σαμαράς δεν έχει τίποτα να χάσει, αν χάσει. Ενώ η Ντόρα χάνει τα πάντα.

   Βασικά, αν χάσει ο Σαμαράς, εμείς χάνουμε και όχι αυτός.

   Ποιοι είναι οι αιθεροβάμονες. Έχεις αποστομωθεί τόσες πολλές φορές εδώ μέσα ΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και έχεις το θράσος να μας λες τα ίδια και τα ίδια όλη την ώρα.

   Όταν σε αποκαλώ μετά εγκάθετο και Παπαχελά, φταίω εγώ;

  • περαστικός avatar
   περαστικός @ ψυχραιμια 07/11/2009 13:09:51

   Γιατί είναι αδύνατο να κάνει αυτό που νομίζουν οι οπαδοί του;

   Είναι αδύνατο να απενεχοποιηθεί η δεξιά;
   Είναι αδύνατο να επανέλθει καθαρό ιδεολογικό στίγμα;

   Δηλαδή μια ζωή λόγω ηττοπάθειας θα είναι η δεξιά κάτω από την κυριαρχία της αριστεράς στα σύμβολα και στις ιδέες και στην ιστορία και παντού;

   Αυτά τα "η μόνη διαθέσιμη ιδεολογία" μέσα τους ενέχουν δόσεις Μαρξισμού, λυπάμαι που το λέω. Τίποτα δεν είναι "μόνο διαθέσιμο".

   Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να ξαναφτιάξει δεξιό αξιοπρεπή τύπο. Μακρυά από Παπαχελάδες, Αλαφούζους, Τράγκες

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ περαστικός 07/11/2009 13:27:05

    Aγαπητε μου η δεξια ειναι ηδη μειοψηφια στον ελληνικο λαο.
    Με τους μεταναστες να ψηφιζουν το ποσοστο παει για 30% ή και πιο κατω.Οταν λεω οτι χρειαζεται δεξια για μια πολυπολιτισμικη κοινωνια δεν εννοω στοιχεια μαρξισμου.
    Εννοω κατι σαν το Συντηρητικο Κομμα Αγγλιας ή το γαλλικο αντιστοιχο κομμα που οριζει την εθνικη ταυτοτητα περιεχουσα και ξενους που θελουν να γινουν Ελληνες και ως ιδεα που δενει ολους αυτους το φιλελευθερισμο χωρις διακρισεις.
    Επ αυτου κανεις δεν λεει τιποτα.
    Αλλα ποιος ενοχοποιησε τη δεξια ξερεις;Ο καραμανλισμος φυσικα-ο Σαμαρας λοιπον ξερει που πρεπει να απευθυνθει.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/11/2009 13:34:47

     Πολύ μάγκας είσαι βρε Ψυχραιμία έχετε κι άλλους τέτοιους; Να κατηγορήσει τον Καραμανλή για να χάσει την καραμανλική στήριξη.

     Επ' αυτού λοιπόν σου λέμε: Να έρθουν ΑΦΟΥ γίνουν Έλληνες. Με αίτησή τους που να λέει ακριβώς αυτό και με διαδικασίες που να πιστοποιούν οτι έχουν αποκτήσει την ελληνική συνείδηση. Τότε ΔΕΝ θα είναι πια ξένοι. Οι μουσουλμάνοι υποχρεωτικά (αλλά άτυπα, δεν θα το γράψουμε σε κανέναν νόμο απλώς θα το κάνουμε) θα πρέπει να βαπτίζονται και αν ξεβαπτίζονται μετά θα χάνουν την υπηκοότητα.

     Στην Αγγλία ψάχνουν να βρουν σήμερα τους "Βρετανούς υπηκόους" φονταμενταλιστές από τις διάφορες αποικίες τους, που έχουν ελευθέρας να ταξιδεύουν σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτό το μοντέλο θέλεις να ακολουθήσουμε;

     Ε, δεν θα το ακολουθήσουμε επειδή το θέλει η Νέα Τάξη. Δεν το θέλουμε εμείς. Και μαζί με τις υγιείς δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστέρα θα το αποτρέψουμε.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ περαστικός 07/11/2009 13:27:25

    Σήμερα δεν υπαρχουν μια Ελενη Βλαχου, ενας Μποτσης, ενας Τζωρτζης Αθανασιαδης. Οι εκδοτες δεν ειναι δημοσιογραφοι αλλα εργολαβοι δημοσιων εργων, οι λεγομενοι νταβατζήδες. Ακομη κι ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ που σε λιγες μερες επανακυκλοφορει, εχει αγοραστει απο κεντροαριστερους δημοσιογραφους οπως ο Μπενεκος που ηταν παλια στο ΕΘΝΟΣ. Βεβαια, η γραμμη του θα ειναι σκληρη Νεοδημοκρατικη, αλλα παντως τα αφεντικα εχουν αλλες αποψεις. Γενικα, η υστεριση της ΝΔ στα ΜΜΕ ειναι απολυτη.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 13:34:26

     Πραγματι.Βεβαια βοηθησε σε αυτο και η 17Ν.
     Οταν ομως εγιναν οι συλληψεις και αρχισε αρθρογραφια η "Απογευματινη" για να αποκλαυψει το παρακρατος της αριστερας δεχθηκε επιθεση απο τα Εξαρχεια και ο Καραμανλης διεταξε σιωπητηριο για τη 17Ν.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 13:37:18

     Εξαρταται τι εννοεις σκληρη νεοδημοκρατικη.
     Εσχατως σκληρο νεοδημοκρατικο θεωρειται και ενα αντιαμερικανικο κειμενο.
     Ο αντιαμερικανισμος ομως ειναι το οχημα μεσα απο το οποιο μπαινει η ιδεολογια της αριστερας στη ΝΔ και τη διαλυει.Θα διαβασουμε και θα δουμε.

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 14:01:21

     Περιμενω να πιασω στα χερια μου το νεο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για να δω ποια θα ειναι η γραμμη του ακριβως. οι νεοι εκδοτες του παντως μιλανε για 'εφημεριδα ΤΑΛΙΜΠΑΝ της Ρηγιλλης'. Παντως το ποσο φιλοαμερικανοι ή αντιαμερικανοι ειμαστε δεν ειναι κατι στατικο σημερα. Επι ψυχρου πολεμου εμεις της δεξιας ημασταν με την Αμερικη σαν αντιβαρο στον κομμουνισμο της ΕΣΣΔ. Σημερα, η εκαστοτε ηγεσια των ΗΠΑ πρεπει να κρινεται απο μηδενικη βαση. Αν η ηγεσια των ΗΠΑ κανει ανθελληνικη πολιτικη, ιδιαιτερα στα θεματα Τουρκιας, Κυπρου, Σκοπιων κλπ, δεν εχουμε λογο να ταυτιζομαστε με την Αμερικη. Καθε αλλο μαλιστα.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 14:03:15

     Ο δεξιός αντιαμερικανισμός δεν είναι ούτε τυφλός ούτε θεσμικός, όπως ο αριστερός. Μάλιστα, ο τελευταίος σιγά σιγά εκλείπει, τουλάχιστον απο το δημόσιο λόγο. Ο δεξιός αντιμερικανισμός δεν είναι καν αντιαμερικανισμός. Είναι αντίδραση στη διαρκή δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας μας. Στις επισκέψεις του Προξένου στη Θράκη και τις δηλώσεις περί "τουρκικής" μειονότητας. Στη συνεχή υποστήριξη στην υφαρμπαγή της μακεδονικής ταυτότητας από τα Σκόπια. Στην επίσκεψη της ΟΗΕδου εκείνης στη Φλώρινα, μετά την οποία άρχισαν οι εγκάθετοι των Σκοπίων να εμποδίζουν τον ελληνικό στρατό στο πεδίο βολής του. Στην υποστήριξη και λυσσαλέα προώθηση του σχεδίου Ανάν. Στην υποστήριξη και λυσσαλέα προώθηση κάθε τουρκικής διεκδίκησης εις βάρος της Ελλάδας.

     Αν εκλείψουν αυτά, που κυρίως εμείς φταίμε με τη δική μας υποχωρητικότητα, θα εκλείψει και ο "αντιαμερικανισμός". Πάλι θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι οι Νεοδημοκράτες με τους Αμερικανούς. Ποιος ο λόγος να μην είσαι φίλος με κάποιον όταν συμπράττει με τα δικά σου συμφέροντα; Και ποιος ο λόγος να μην είσαι εχθρός με κάποιον που ευθέως υπονομεύει τα δικά σου συμφέροντα, ασχέτως του αν εξυπηρετούνται δικά του (ξέρω, ξέρω, θα μου πεις πάλι για τη Ρωσία και τα Σκόπια, σου έχει απαντήσει τουλάχιστον δύο αν όχι τρεις φορές για το θέμα αυτό).

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 14:04:15

     Φυσικα οχι.Αλλο ομως η μη ταυτιση με συγκεκριμενες πολιτικες και αλλο η καθολικη αντιθεση με το αμερικανικο κονωνικο συστημα που προωθει η αριστερα τωρα πια μην εχοντας να προτεινει και κατι αλλο.

 22. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 07/11/2009 13:06:19

  Σε αυτες εκλογες τιθεται ενα ερωτημα: Οχι αν θα ψηφισει "ο λαος" γενικα, αλλα αν οι ανθρωποι που για οποιοδηποτε λογο μπορεσαν να κατανοησουν τη σημασια αυτης της διαδικασιας θα μετασχουν.

  Ο "λαος ετσι γενικα και αοριστα" περιλαμβανει τις βουβες μαζες της Αν. Αττικης και Θεσσαλονικης, τα στρωματα που πενθουν το εισοδημα τους, τον κοσμο που εχει υποστει απεγκεφαλισμο απο μια εκπαιδευση -που δεν αναδεικνυει ποιοτητες αλλα μονο γνωστα σχηματα- και απο τα ΜΜΕ. Αυτοι οι συμπολιτες μας, που συχνα στερηθηκαν την πολυτελεια της μορφωσης και σχεδον ποτε δεν τους κοινοποιηθηκε το πλεονεκτημα της διαδικτυακης ενημερωσης (που ειναι αλλο απο το chat σε χωρο απλης κοινωνικης γνωριμιας, το οποιο ισως τους πουλανε), θα ειναι αποντες απο τη διαδικασια στη συντριπτικη τους πλειοψηφια. Με εξαιρεση μια μικρη, εξαιρετικα συνειδητοποιημενη μεριδα που εχει αγγιχθει απο καποιο ιδεολογικο καλεσμα και οσους εχουν μια σταθερη ή επιμονη νεοδημοκρατικη αποψη.

  Απο την αλλη το συστημα της διαπλοκης ειναι αρχεγονο, βαθια ταξικο (οχι με την εννοια Βορεια/ Ανατολικα - Κεντρικα/ Δυτικα Προαστια οσο με την εννοια μπλεγμενοι - ξεμπλεχτοι) και με πειρα στην αδικια. Εχω γραψει σε χθεσινα post για τα κρουσματα νοθειας που εχουν αναφερθει στις ελληνικες εκλογες. Αυτο το συστημα, θα κανει το παν να αποσπασει απο τις λαικες μαζες κρισιμες ψηφους, ακομα ισως και με χρηματισμο. Το γραφω ευθεως, για να δειξω τι συνεχης υγιης εγρηγορση και καλη (ηθικα) κινητοποιηση χρειαζεται για να κλειδωσει ενα εναλλακτικο αποτελεσμα (δηλ. για να βγει ο σαμαρας).

  Το συστημα αυτο της διαπλοκης λοιπον, απευθυνεται πλεον μονο σε οσα ατομα, πολλα δυστυχως, μενουν στη ΝΔ και γενικα στα κομματα με τον τροπο που υποστηριζουν την ομαδα: "ο προδοτης παικτης ειναι αυτος που φευγει αυτος που μενει ειναι ο καλος παικτης κια μην ξερει τοσο καλη μπαλλα". Αυτοι ειναι πολλοι και θα ψηφισουν τον "προδοτη" παικτη, μονο να η ομαδα μπορει με αυτον να κερδισει. Η Μπακογιαννη κρατα το υφος της, διοτι θελει να δειχνει ανταγωνιστικη και επιθετικη αλλα σοβαρη παικτρια, διοτι η μεγαλη μαζα οσων εκπαιδευτηκαν να σκεφτονται ρηχα, ζει πλεον με τοτεμ και εικονες.

  Ο σαμαρας, εχει ενα πιο ισχυρο μεσο: Τον συναισθηματικο πολιτικο λογο που καλειται -καιπρεπει- να διατηρησει σε τονο ισα - ισα κατω απο την υπερενταση και την κουραση και που ως τωρα το κανει μια χαρα. Μπορει να εχει καποιες ανθρωπινες συναισθηματικες εξαρσεις, αλλα αυτες σιγουρα δεν ενοχλουν σε μια χωρα που πασχει απο ελλειψη συναισθηματος. Εχει προβαλει την εικονα ενος ιδεολόγου (με την καλη εννοια!),ενος ανθρωπου με ηθος και διαθεση να προχωρησει περα απο τους παραδοασιακους διαχωρισμους (ελπιζω να αλλαξει και τις οργανωσεις νεων της ΝΔ, για αυτο εγραψα σχετικα στα σχολια γιατοκειμενοτω μελων της ΟΝΝΕΔ). Και εχει αρχισει να πειθει οτι δεν ειναι ενας συντηρητικος υπερ-δεξιος αλλα ενας ανθρωπος που στεκεται στο σταυροδρομι μετην ελπιδα να περασει προς το μελλον .


  Απο εδω και περα, μπορει να προσελκυσει καποιους ακομα απο την Μπακογιαννη σε επιπεδο μαζικης βασης αλλα -μεταξυ αλλων-ειναι σημαντικο να προσελκυσει αυτους που βλεπουν με ανεση την πολιτικη και να απο-στιγματισει την εγγραφη στη ΝΔ. Και επισης τους νεοτερους, ακομα και απο παραγκωνισμενα κοινωνικα στρωματα της λαικης ΝΔ, που θα πιστεψουν οτι αυτος ειναι ικανος να γεμισει την εικονα.

  Με την ψηφο πολλων νεων, και δεν μιλω για οργανωμενους αλλα και τους "απεξω" θα παγιωσει τη μικρη διαφορα και ιδιως θα δημιουργησει και στους πιο παλιους το αισθημα οτι αυτο το κομμα αναζητα νεες σχεσεις με την κοινωνια (που θα το προσδεσουν σε νεες ιδεες προς τα εμπρος).

  Οι μερες ειναι πονηρες και η σιωπη οσων ευνοουνται απο τη διαπλοκη δεν ειναι αναγκαια σημαδι πανικου αλλα εκτιμησης, αναδιπλωσης και της γνωστης υπογειας δρασης. Ειναι σοφη και πανουργα η διαπλοκη, παλια στο παιχνιδι.

  Μια λυση υπαρχει, να ψηφισουμε ολοι (ακομα και οσοι, αν δεν βγει, ισως φυγουν την αλλη μερα) και, κυριολεκτικα, να φερουμε οποιον μπορει να συνδραμει.

  • loretta avatar
   loretta @ Giorgos_T 07/11/2009 13:13:47

   παντως στις εκλογες γενικως η ψηφος φημολογείται οτι παει απο 100 εως 200 ευρω...ειδικα στις επαρχιες...οταν το ακουσα ανατριχιασα ...απο το ποσο φτηνα αγοραζεται μια συνειδηση.!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ loretta 07/11/2009 13:18:30

    Ναι, και εκεί η Θεοδώρα υπερέχει, γιατί έχει το τεράστιο πορτοφόλι του Μητσοτάκη από πίσω. Αν όμως το κάνει σε μεγάλη κλίμακα θα γίνει γνωστό και θα την πάρουν με τις πέτρες μετά. Δεν μπορεί να το κάνει πάρα πολύ.

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 07/11/2009 13:22:29

     Με το Ιντερνετ , τα blogs κλπ τιποτα δε μενει κρυφο για πολυ. Ακομη κι ενα κρουσμα να βγει να αποκαλυψει οτι εγινε αποπειρα χρηματισμου του, θα καει η υποψηφιοτητα με τη μια. Ειναι επικινδυνα παιχνιδια αυτα και θελω να ελπιζω πως δε συμβαινουν.

   • αρχισαμε avatar
    αρχισαμε @ loretta 07/11/2009 13:25:14

    Μερικοι δεχονται απλα να τους πληρωσεις τη βενζινη...
    Αλλοι θελουν να τους ...ταξεις. (αυτο ειναι ...δωρεαν)
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι ειναι, και οχι μονο στις επαρχιες.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ loretta 07/11/2009 13:43:20

    Μολις σου εγραψα κατι στο προηγουμενο post σου :)

    Ολοι τα κανουν

    Ακομα και... χωρις 200 ευρω. Γιατι, λιγα παρανομα κυκλωματα, εννοω ποινικα κυκλωματα, μπλεκονται με πολιτικους;

    Δεν θελω να εκτεθω, αλλα σε καποια μερη στην ελλαδα, οι καλπες, οι σταυροδοσιες.... λεγεται, οτι πειραζονται.... παρα πολυ. Αλλου παλι, μπαινει αμεσα δακτυλος απο ξενα κρατη.

    Τοση φτηνια υπαρχει εκει εξω και δεν ειναι με το μερος οσων θελουν να αλλαξει κατι.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ loretta 07/11/2009 14:48:19

    Loretta κανένα πρόβλημα. Θα πάρουμε τα 200 Ευρώ και θα ψηφίσουμε Σαμαρά! Θα την ξετινάξουμε κιόλας.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:52:23

     Χαχαχα!

    • loretta avatar
     loretta @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:53:27

     Αυτο ουτε για αστειο δεν πρεπει να το λες!! αν ποτε ακουσω οτι μπηκε σαυτες τις λογικες ο αντωνης τοτε θα αποχωρησω απο οπαδος του.

     Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι το υφους και του ηθους του μια τετοια λογικη.

 23. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 07/11/2009 13:14:22

  Άσπιλοι άγγελοι δεν υπάρχουν. Ο Σαμαράς όμως δίνει την ελπίδα, όταν η Θεοδώρα δίνει τη μαυρίλα.

 24. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 07/11/2009 13:26:55

  Το μόνο που απομένει για τον Σαμαρά είναι να νικήσει με μεγάλη διαφορά. Γιατί αν αυτή είναι 2, 3 ή ακόμη και 5 μονάδες, η Ντόρα θα τον περιμένει στη γωνία σε κάθε στραβοπάτημα, θα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Η ανατροπή των πρώτων δημοσκοπήσεων δίνει μομέντουμ για μεγαλύτερη ακόμη άνοδο και ανετότερη επικράτηση. Αναρωτιέμαι τί θα μπορούσε να κάνει τώρα η Ντόρα. Αυτά συμβαίνουν όταν ο λαός εκλέγει τον αρχηγό.

 25. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 13:36:19

  καλές και άγιες οι προσδοκίες των περισσοτέρων εδώ μέσα, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές...βαδίζουμε ολοταχώς προς ένα εκλογικό "ντέρμπι".......η διαφορά λογικά δεν θα είναι πολύ μεγάλη...και θέτω το εξής ζήτημα....έστω ότι ένας από τους τρεις υποψήφιους εκλέγεται από τον πρώτο ή δεύτερο γύρο με ποσοστό από 50,1% μέχρι 51%.......μήπως αυτό το ενδεχόμενο οδηγήσει το κόμμα σε παρατεταμένη κρίση,σε μακροχρόνια περίοδο εσωστρέφειας?....μήπως συνέχεια θα αμφισβητείται ο νέος πρόεδρος, ο οποίος δεν θα έχει και μεγάλο περιθώριο κινήσεων και ελιγμών?

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ fatfat 07/11/2009 13:55:21

   Μου φαίνεται σαν το πιθανότερο σενάριο. Εκτός αν ξεφύγει καθαρά ο Σαμαράς.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 07/11/2009 14:14:09

   να σου πω ΦΑΤ ΦΑΤ αυτο που θα κριθεί με τα ποσοστα που λες σε περιπτωση που εκλεγει οποιοσδηποτε με μικρη διαφορα απο το αλλον τοτε το μονο που του μενει αν αποδειξει ειναι η αξιοπιστια του.

   Τωρα οσο για την εσωστρέφεια ειναι μεσα στο παιχνιδι ανεξαρτήτου ποσοστου που και αυτη θα ξεπεραστει μεσα σε εύλογο χρονικο διαστημα οπως γινεται παντα.Τωρα θα μου πεις...αναιμακτα? πιστευω πως οχι.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 07/11/2009 14:30:07

   Για πρωτη φορα στην ιστορια, η ηγεσια της παραταξης θα εκλεγει απο μεγαλη βαση ψηφοφορων και οχι απο βουλευτες ή 4.500 συνεδρους. Ο τροπος εκλογης και μονο, κανει σεβαστο το αποτελεσμα και αφοπλιζει καθε αποπειρα αμφισβητησης της νεας ηγεσιας. Αυτο βεβαια μενει να αποδειχθει και στην πραξη. Παντως οσο μεγαλυτερη πλειοψηφια, τοσο το καλυτερο..

 26. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 13:47:23

  Διαβάστε εδω ολοκληρη την ομιλια του ΑΝΤΩΝΗ στο Συνεδριο. Αξίζει τον κόπο :

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1738502

 27. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 07/11/2009 13:54:00

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι λαϊκός άνθρωπος και όχι μόνο θα αναγεννήσει τη Νέα Δημοκρατία αλλά θα βάλει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα.
  Ευτυχώς που ο Γιωργάκης κάνει ότι μπορεί για να πάει σπιτάκι του μια ώρα αρχίτερα. Σε εκατό μέρες, έλεγε, θα αρχίσουμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια και θα μας χαρισθούνν και τα δάνεια στις τράπεζες, έλεγε.
  Καλά.
  Μετά τα Χριστούγεννα, θα του πεί ο παπάς στο αυτί και ο διάκος στο κεφάλι.
  Σε ένα μήνα όλα αλλάζουν Γιωργάκη, όλα.
  Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις.

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 13:55:19

  Δεν έχει πειστεί ακόμη ο μέσος Νεοδημοκράτης, αυτός που δεν έχει καταλάβει το "σχέδιο της Νέας Τάξης" κατά της Ελλάδας, να το πούμε έτσι χονδρικά. Σκέπτεται με όρους δεκαετιών 1980-90. Ο Σαμαράς ακόμη έχει πολύ δρόμο να διανύσει εκεί. Είναι ένα μικρό κλικ στη σκέψη του Νεοδημοκράτη που θα γίνει, είτε πριν είτε μετά την ψηφοφορία. Αν γίνει πριν, θα νικήσει ο Σαμαράς με 80%. Αλλά αν δεν γίνει πριν, θα γίνει αμέσως μετά. Μόλις γίνει αρχηγός, θα νομιμοποιηθεί αμέσως στη συνείδηση του Νεοδημοκράτης ως ο φυσικός ηγέτης της παράταξης, πιο πολύ από ό,τι ήταν νομιμοποιημένος ο Καραμανλής το 1997. Θα έχει μια αποδοχη πρωτόγνωρη για αρχηγό της ΝΔ και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα η Θοδώρα, ούτε στην αρχή ούτε μετά.

 29. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 13:58:21

  Ηδη ο Μειμαράκης, βγήκε (σα βρεγμένη γάτα) στο δελτίο του μενγκα και μίλησε για την επόμενη μέρα και πως πρέπει,ο νικητής να παραχωρήσει ειδικά προνόμια (αντιπροέδρου,..) σε όποιον/α καταλάβει τη δεύτερη θέση.
  Ηδη ο Μειμαράκης το πήρε το μήνυμα από τη βάση, ότι τον Αντώνη θέλει η κοινωνία!

 30. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 14:03:10

  Ο Σαμαράς κέρδισε από το συνέδριο. Το ντορικό κοινό στην αρχή άκουγε παγωμένα αλλά σιγά σιγά ο Αντώνης τους κέρδιζε. Ειδικά μετά το δεύτερο μισό της ομιλίας και το εξαιρετικό παράδειγμα για τον Ομπάμα και την Χίλλαρυ. Στο τέλος πολύς κόσμος τον χειροκρότησε. Είναι απλά καλύτερος σε όλα. Όσοι δυσπιστούσαν, το κατάλαβαν σήμερα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:12:40

   Πραγματικά, έριξε κάμποσα γκολάκια σε εκτός έδρας ματς. Νομίζω κι εγώ ότι κέρδισε από το συνέδριο. Ο Μεϊμαράκης άρχισε το δημόσιο παζάρι για την επόμενη μέρα, ζήτησε να γίνει η εκλεκτή του αντιπρόεδρος, και επειδή θεωρεί ότι δεν τον περιλαμβάνει (δεν τον περιλαμβάνει ως αυτό που ήταν, όχι ως σκεπτόμενο στέλεχος που θέλει την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο), γι' αυτό και ήδη είπε να έρθουν νέοι και δεν θέλει τίποτα ο ίδιος για το αύριο.

   Πλάκα έχουν, αλλά η μεγαλύτερη πλάκα είναι αυτό που συμβαίνει. Ο εξαφανισμένος από παντού Σαμαράς νικάει την πανίσχυρη Ντόρα!

   Η mara νομίζω το είχε πει, ότι γι' αυτό έδωσε ο Θεός τόσα χρόνια στο Μητσοτάκη, για να δει το Σαμαρά αρχηγό της ΝΔ!

   • loretta avatar
    loretta @ Επώνυμος 07/11/2009 14:21:16

    ναι η ΜΑΡΑ αν και δεν μας επισκεπτεται συχνα παντα ΓΡΑΦΕΙ!!

 31. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 14:22:12

  Αριστοτεχνικά και χωρίς να προκαλέσει πέταξε την μπηχτή του για το Ναι της Ντόρας στο σχέδιο Ανάν (σε αντίθεση και με τους κύπριους και με τους νεοδημοκράτες) και τα φέουδα. Για να μη ξεχνιόμαστε...

  • kanis avatar
   kanis @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:24:34

   ...ποιές ήταν αντιστοίχως, οι αναφορές της Ντόρας σε Κυπριακό και Μακεδονικό;

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ kanis 07/11/2009 14:26:11

    Δεν την άκουσα, ήμουνα έξω.

    • loretta avatar
     loretta @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:47:44

     χαχα το ιδιο και η Ντορα.!!

 32. περαστικός avatar
  περαστικός 07/11/2009 14:24:18

  Ψυχραιμία, το Αγγλικό Συντηρητικό κόμμα όμως έχει πάνω απ' όλα την παράδοση της χώρας. Δεν αλώθηκε από τους ξένους να γίνει νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, όπως για σένα είναι δήθεν η "μόνη λύση". Ομοίως και το Γαλλικό. Τα σκέφτηκες τα πραδείγματά σου; Επίσης το Αγγλικό έκανε νέα ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο με κριτική στην ΕΕ. Όχι ευρωλιγούρηδες σαν εμάς. Μια χαρά κρατάει τα μπόσικα λοιπόν σε όλες τις πλευρές. Και θα θριαμβεύσει πολύ σύντομα. όπως στη Γαλλία

 33. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 14:24:59

  Σιγά ρε Βαγγέλη μη δεσμευθεί ο Σαμαράς να κάνει αντιπρόεδρο την Ντόρα επειδή το θές εσύ. Δεν είμαστε καλά. Στις Βρυξέλλες,το έχουμε πει, να είναι και κοντά στους φίλους της στη Γερμανία.

 34. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 14:26:02

  @ Επώνυμος...η ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχη αμερικάνικη πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία...ο κύριος Ομπάμα ήταν νέο πρόσωπο στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή και τελείως ΑΦΘΑΡΤΟ......ο κύριος Ομπάμα κατάφερε να κινητοποιήσει ομάδες ανθρώπων στην Αμερική που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ ξανά στην ζωή τους( μην ξεχνάτε ότι στις ΗΠΑ η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές δύσκολα ξεπερνάει κατά πολύ το 50%)....η κυρία Κλίντον επέδειξε από την αρχή αλαζονεία(δεν πίστευε ότι ο "άγνωστος" Ομπάμα θα μπορούσε να την υπερκεράσει) και αυτό της κόστισε ακριβά....και παρόλο που κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών ο κύριος Ομπάμα και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, την διόρισε την κυρία Κλιντον υπουργό εξωτερικών (πάρα πολύ σημαντικό αξίωμα στις ΗΠΑ)....είμαι περίεργος να δω τι θα λέτε τότε, αν υποθετικά συμβεί κάτι παρόμοιο και στη Ελλάδα..... όποιος φύγει από το κόμμα θα διαπράξει "πολιτική αυτοκτονία"(αναφέρομαι στους 3 υποψηφίους)....το σχέδιο Ανάν το απέκρουσε και το απόρριψε με τον ψήφο του ο κυπριακός λαός στο δημοψήφισμα, δεν το απέκρουσε ο κύριος Καραμανλής....ο κύριος Σαμαράς που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αμφισβητεί καίριες επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή(λιμάνι Πειραιά, ρώσικους αγωγούς), αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, δεν πρόκειται να αμφισβητήσει και ο ίδιος την σημαντική επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή περί σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις?.........την φράση "μηδενική ανοχή" την ακούσαμε κατά κόρον και από τον κύριο Καραμανλή.....αποδείχθηκε όμως περίτρανα ότι άλλο η θεωρία, και άλλο η πράξη. Υπάρχει στην πολιτική τεράστια διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη.........καλές οι ομιλίες και των 2 κυριότερων υποψηφίων......ο κύριος Σαμαράς προσπάθησε να δώσει περισσότερο συναισθηματικό τόνο(ασφαλώς και ο λόγος του δεν απευθυνόταν για τους συνέδρους), η κυρία Μπακογιάννη θέλησε να δείξει ότι είναι η φυσική συνέχεια του κυρίου Καραμανλή, τον οποίο και υπερασπίζεται σε αντίθεση με όσους σήμερα τον έχουν στοχοποιήσει,ενώ μέχρι χτες τον υμνούσαν....η κυρία Μπακογιάννη δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει ότι κρίσιμος παράγοντας για την ενδεχόμενη επικράτησή της σε αυτές τις εκλογές, αποτελεί η διείσδυσή της και αποδοχή της από καραμανλικούς ψηφοφόρους και ψηφοφόρους που διάκεινται ακόμα ευνοικά προς τον κύριο Καραμανλή.....

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 07/11/2009 14:30:50

   Η λέξη ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ στα λεξικά οφείλει να εικονογραφείται από την φωτογραφία της κυρίας Ντόρας Μητσοτάκη!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 07/11/2009 14:35:30

   Παντως το συναισθημα δεν ελειψε και απο την ομιλια της Ντόρας που εκανε αναφορες στον Παυλο, κλπ. Κατα τη γνωμη μου, το εχει καπηλευτει το θεμα, οπως και το επωνυμο του. Ο παραλληλισμος με Χίλαρυ-Ομπάμα ειναι ευστοχος αν και προτιμω να δημιουργουμε δικα μας πρωτυπα και οχι να επικαλουμαστε σαρκοζυ, Μερκελ, Ομπαμα κλπ.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 14:41:31

    Δεν το είπε ως πρότυπο προσώπων. Ως παράδειγμα κομματικής στρατηγικής το είπε. Καλά κάνει. Απέδειξε ότι η στρατηγική που προτείνει έχει επιτύχει αλλού. Τέτοια παραδείγματα πείθουν.

 35. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 14:27:00

  Αριστοτεχνική κι η αναφορά του Αντώνη, ότι η ΝΔ δεν χρειάζεται χορηγούς!

 36. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 14:30:15

  @ Loretta.....βλέπω έχεις έτοιμο και το σενάριο δωροδοκίας και εξαγοράς ψήφων για να το χρησιμοποιήσεις σε ενδεχόμενη ήττα του κυρίου Σαμαρά......όπως κάποιος άλλος έχει γράψει ήδη εδώ μέσα,για το σενάριο νοθείας του εκλογικού σώματος.......

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 07/11/2009 14:51:05

   α Φατ ΦΑΤ μαλλον λαθος διαβασες!! ειπα τι εχω ακουσει αναφορικα με το ποσο στοιχιζει η ψηφος σε αλλες εκλογες!! Τωρα αν φτασουμε στο σημειο Νοθειας ενα θα πω μονο

   ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΙΔΕΣ!!

   και επειδη ειμαι καθετη σαυτο το λεω προς ολες τις μεριες.

 37. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 14:34:28

  περιμένω απάντηση...ο κύριος Σαμαράς θα αμφισβητήσει την σημαντική και καίρια επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή - και της τωρινής κυβέρνησης - περί σύνθετης ονομασίας του κράτους των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις?
  Και αν ναι, γιατί δεν το δήλωσε ευθαρσώς στην ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο?
  Και αν ναι, γιατί κατηγόρησε στο έκτακτο συνέδριο την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι αμφισβητεί τις σημαντικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή(λιμάνι Πειραιά,ρώσικοι αγωγοί)?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/11/2009 14:41:21

   Εμ, γι' αυτό τον ψηφίζουμε, για να την αμφισβητήσει. Τώρα, αν θέλεις, ρώτα και τον ίδιο για σίγουρα.

   Η επιλογή αυτή ήταν τελικά επιλογή άμυνας. Σε εκείνη τη φάση πηγαίναμε φουλ για διπλή ονομασία. Τελικά κρατήσαμε ως χώρα, ευτυχώς, άμυνα στη σύνθετη και σωθήκαμε, προς το παρόν. Τώρα πάμε να διώξουμε και τη σύνθετη, να ξανάρθουμε εκεί που μας άφησε ο Αντώνης ως χώρα τον Απρίλιο του 1992.

 38. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 14:37:43

  Είδατε την σνομπ έκφραση της Ντόρας, όταν είπε ο Ψωμιάδης να ανέβουν οι υποψήφιοι πάνω? Είχε πολύ πλάκα..

  • kanis avatar
   kanis @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:47:32

   ...έχει ένστικτο ο έλληνας ψηφοφόρος κι αυτούς τους σνομπισμούς δεν τους σηκώνει!
   Πιό πολύ γουστάρει τα τερτίπια του Πόντιου, παρά τις δεξιώσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με χορηγό τη Ζήμενς!

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ kanis 07/11/2009 14:52:05

    Μιά χαρά ήταν ο Ψωμιάδης. Ότι και να λέμε έχει τσαγανό. Και του έχω εμπιστοσύνη. Ξέρει τι πρέπει να στηρίξει μετά.

    • kanis avatar
     kanis @ Κώστας Θ. 07/11/2009 14:56:08

     ...και θα αποδείξει στο τέλος, ότι τιμά την Ποντιακή του καταγωγή!

 39. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 14:40:18

  @ Loretta...σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ πρέπει σύντομα να αποδείξει την αξιοπιστία του...π.χ ο κύριος Σαμαράς μίλησε για τακτικό συνέδριο και προσυνεδριακό διάλογο.....αν εκλεγεί όμως και δεν κάνει σύντομα τακτικό συνέδριο ή το σχετικό θέμα "το παρακάμψει στις καλένδες" για κάποια αόριστη μελλοντική περίοδο,δεν θα φανεί αναξιόπιστος?.....το ίδιο ισχύει βέβαια και για την κυρία Μπακογιάννη.....

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 07/11/2009 14:56:23

   φυσικα φατ φατ!! Τα ευκόλως ενοουμενα παραλειπονται.

 40. mara avatar
  mara 07/11/2009 14:44:41

  Loretta, μην ανησυχείς για εξαγορές και άλλα συναφή...
  Το ρεύμα έχει ήδη διαμορφωθεί υπερ του Σαμαρά, γιατί ο κόσμος έχει ένστικτο και καταλαβαίνει.
  Όσο για την ομιλία του Αντώνη σήμερα επειδή γράφτηκαν πολλά, όπως αντιλήφθηκες στην αρχή ήταν λίγο "σφιγμένος" και αυτό γιατί πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός. Τον περιμένουν στην γωνία προκαλώντας τον να ανεβάσει τους τόνους. Το συνέδριο είναι το γήπεδο της κυρίας και ο Αντώνης το ξέρει πολύ καλά αυτό. Την είχαν "στημένη" για γιουχαϊσματα αλλά δεν τους βγήκε. Εξ΄ου λοιπόν και ο χαμηλός τόνος της ομιλίας.
  Η αναφορά για το σχέδιο Ανάν, ήταν μιά εξαιρετική μπηχτή, για να μην ξεχνιόμαστε.... Κυρίαρχο στοιχείο λοιπόν του λόγου του ήταν ότι, έδωσε για ακόμα μία φορά το ιδεολογικό του στίγμα και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον Νεοδημοκράτη. Η χαμένη του ταυτότητα.
  Όσο για την κυρία, στείρα εντελώς ιδεολογικά, με μόνες αναφορές σε πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα, με μοναδικό στόχο να συγκινήσει. (αντικειμενικά όμως και για να λέμε την αλήθεια παρά την κενού περιεχομένου ομιλία της,ήταν πολύ άνετη και καθόλου αγχωμένη)

  • kanis avatar
   kanis @ mara 07/11/2009 14:51:17

   ...να αλλάξει λογογράφο η κυρία Μητσοτάκη: Στείρος ιδεολογικά και πτωχός πολιτισμικά είναι κι αυτός, σαν και την ίδια άλλωστε!

   • anonyma avatar
    anonyma @ kanis 07/11/2009 14:58:33

    Είναι ευέλικτη και αναπροσαρμόζει την τακτική της μέρα με την ημέρα.
    Μόνιμο μότο της το εξής: ... μα το ένα δεν αποκλείει το άλλο ...
    Μην επαναπαύεστε, η πολιτική δεν θέλει διθυράμβους, αλλά ρεαλισμό που γνωρίζει πολύ καλά ο αγαπητός factor.

    • anonyma avatar
     anonyma @ anonyma 07/11/2009 15:14:38

     Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει εσάς και με αυτό θα αντιπαρατεθείτε στην τελική είναι ότι "σύρει" μαζί της μεγάλο κομμάτι της επιχειρηματικής κάστας, υπερηφανευόμενη ότι στις συνάξεις της "μαζεύεται όλος ο ΣΕΒ και τα περίχωρα".

    • anonyma avatar
     anonyma @ anonyma 07/11/2009 15:15:43

     Και να μη υποτιμάτε την ιδιότυπη ομερτά που σφραγίζει τις σχέσεις των αποφοίτων του μεγάλου γερμανικού σχολείου, διαχρονικά.

    • kanis avatar
     kanis @ anonyma 07/11/2009 16:06:36

     Αυτή είναι η παλαιά δοκιμασμένη απολιτικ συνταγή του Σκαι..όλοι ίδιοι είναι, μην ασχολείστε,κλπ

     Σηκώστε τις θειές σας από τους καναπέδες, τα παιδιά και τους φίλους από τις καφετέριες, να πάνε, να ψηφίσουνε Αντώνη, έτσι από μαγκιά και κόντρα στα διαπλεκόμενα και στη βλακεία!

     Ας γίνει μόδα η συμμετοχή, αλλά κι η ψήφος στον Αντώνη... που μας ξυπνάει ...αλα ελληνικά!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mara 07/11/2009 14:53:53

   Συμφωνώ κι εγώ ότι ήταν πολύ καλή. Παρά την πολιτική απάτη που περιείχε η ομιλία της.

 41. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 14:48:28

  Και ο Γιάννης έχει δίκιο όμως, γιατί ο Σαμαράς είναι διαφορετική περίπτωση από τον Ομπάμα, όπως και οι Η.Π.Α. είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα.

 42. george avatar
  george 07/11/2009 14:49:07

  Άκουσα τις θέσεις και των δύο. Ο Σαμαράς έχει περισσότερο ιδεολογικό λόγο και το ιδιαίτερο χάρισμα σε μικρές προτάσεις να περικλείει σημαντικά μηνύματα και θέσεις ολοκληρωμένες. Περισσότερο οραματικός επίσης και με τάσεις ανανέωσης της ΝΔ. Τέλος είναι ξεκάθαρος σε ιδεολογικές τοποθετήσεις ενισχύοντας την ηγεμονική θέση των κεντροδεξιών ιδεολογικών αρχών. Από την άλλη πλευρά υστερεί σε συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές για το οποίο παραπέμπει στο μέλλον. Η Μπακογιάννη έχει ένα σχετικά στέρεο πολιτικό λόγο με συγκεκριμένες αναφορές σε κυβερνητικές θέσεις, χωρίς ιδεολογικό περίγραμμα και χωρίς να πείθει ή να εμπνέει νέες πολιτικές.
  Ο Σαμαράς έχει τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέας πολιτικής πλατφόρμας στο συνολικό επίπεδο της κοινωνίας, με στόχο την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία και άρα διαμόρφωσης ισχυρής πλειοψηφίας με θετικό πρόσημο. Αντίθετα η Μπακογιάννη τοποθετείται στη λογική της συμβατικής πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο της κυβερνησιμότητας και του "ώριμου φρούτου", το οποίο μεταφράζεται ως προς το ποιος είναι πιο ικανός να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες κοινωνικές πολιτικές.
  Η επιλογή Σαμαρά εμπεριέχει μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο, αφού προτείνει κάτι σαφώς διαφορετικό και καινούριο, και μπορεί είτε να διαμορφώσει πολιτική πλειοψηφία και ηγεμονία σε πρωτόγνωρα για τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ποσοστά, είτε να περιχαρακαρακώσει το κόμμα ως μεγαλύτερο ΛΑΟΣ. Αντίστοιχα, η επιλογή Μπακογιάννη, θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ με περιορισμένες δυνατότητες να διαμορφώσει εξαιρετικά ισχυρή πολιτική πλειοψηφία και περιμένοντας τα λάθη του αντιπάλου περισσότερο.

 43. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 07/11/2009 14:50:48

  Τελικά η πολιτική ζύμωση στην δεξιά θα δημιουργήσει πολιτικους και ποιοτικούς όρους στην Ελληνική κοινωνία; Γιατί για όλους του παλιούς, το θέμα της αναδιανομής του πλούτου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, της λαικής κυριαρχίας, όροι που μπαίνουν σήμερα μέσα από την κρίση της Νέας Δημοκρατίας, σαν όροι ανατροπής ενός καθιερωμένου πολιτικού σκηνκού, ήταν όροι που τους διαχειρίστηκε η Αριστερά και πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το επόμενο που θα ήταν συγκλονιστικό, θα ήταν να δούμε την λέξη αυτοοργάνωση να πραγματοποιείται στην Νέα Δημοκρατία, και να βιώσουμε την πολιτική ζύμωση μέσα από τις ίδιες τις λαικές μάζες που βρίσκουν ξανά τον μηχανισμό μεταφοράς των πραγματικών αναγκών τους και επιταγών τους σε ένα κέντρο εξουσίας.
  Δυστυχώς μας είναι γνωστό, ότι ένας χαρισματικός αρχηγός δεν αρκεί για τέτοιου είδους ανατροπές και θα είναι πολύ κοντό το κορδονι μιας "αντιμεταπολίτευσης" αν αυτό που συμβαίνει στην Ν.Δ. εξαντληθεί στις εκλογές ανάδειξης ενός νέου αρχηγού.
  Ίσως όμως μα δίνεται μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθεί η πολιτική σκέψη και διεργασία, σε έναν τόπο που εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να λειτουργεί και να σκέπτεται με πολιτικούς όρους, όπως τους εννοούμαι στην καθ' ημάς Ελληνική γλώσσα και σημαινόμενα.
  Ίσως απεγκλωβιστεί μια έρπουσα διανοηση που αργοπεθαίνει πίσω από την αδυναμία να συγκροτήσει λόγο σκέψη και προοπτική σε αυτό τον ρημαγμένο και αφυδατωμένο τόπο.
  Για μένα η συντακτικη επιτροπή του Antinews και ο τρόπος που έχει διαχειριστεί την υπόθεση Κρίση στην Νέα Δημοκρατία, το διακύβεβμα και τις πιθανότητες που συγκροτεί στο να λειτουργήσει καταλυτικά στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, ήταν πραγματικά ευχάριστη έκπληξη και δείγμα του ότι υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο αυτόν που μπόρεσαν να διαπεράσουν τον πολιτικό εαυτό των νιάτων τους, μέσα απο ωριμότητα και ουσία, καθαρότητα σκέψης και ρομαντική επιθυμία, με αγάπη και πολιτική σκέψη για την Ελλάδα.
  Ακόμα κι αν τίποτα δεν συμβεί, η συγκρουσιακή σας λογική και τρόπος, για μένα τον σιωπηλό και στομωμένο είναι διδασκαλία.

 44. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 14:59:37

  Για την περίπτωση που δεν έχεις δει το κείμενό του, σε παραπέμπω και σε αντίστοιχους με τους δικούς σου προβληματισμούς και σκέψεις του Θύμιου Παπανικολάου.

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3836

 45. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 14:59:56

  στο σχέδιο Ανάν (που αφορούσε κατεξοχήν τον κυπριακό λαό και θα τον επηρέαζε άμεσα αν εφαρμοζόταν) είπαν πρώτα ΝΑΙ αρκετά κυπριακά κόμματα και οι ηγεσίες τους, ενώ οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους, στο δημοψήφισμα σε συντριπτικό ποσοστό είπαν ΟΧΙ.....δεν διάβασα πουθενά την επόμενη μέρα, ότι αυτοί οι κύπριοι ψηφοφόροι που είπαν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, ζήτησαν επιτακτικά τις παραιτήσεις των ηγεσιών των κομμάτων τους επειδή είπαν ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν....αυτοί οι κύπριοι ψηφοφόροι δεν κατηγόρησαν και δεν κατηγορούν ακόμα τους ηγέτες των κομμάτων τους ως "προδότες","πουλημένα τομάρια","Εφιάλτες", επειδή είπαν τότε ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν....
  Και τώρα κάποιοι μιλάνε για την στάση της κυρίας Μπακογιάννη στο θέμα αυτό, η οποία ευθαρσώς είπε τότε την γνώμη της - και με την οποία διαφώνησα -.
  Εδώ οι Κύπριοι που ήταν οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, δεν κατηγόρησαν και δεν άλλαξαν τις κομματικές ηγεσίες τους που είχαν άλλη άποψη για το σχέδιο Ανάν, ούτε στις τωρινές πολιτικές τους αντιπαραθέσεις αναφέρονται στις προτιμήσεις που είχε το κάθε κόμμα σχετικά με το σχέδιο Ανάν...
  Ας μας πει ευθαρσώς και ο κύριος Σαμαράς αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ τι θα κάνει με το ζήτημα της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων....θα καταργήσει την "κόκκινη γραμμή" του κυρίου Καραμανλή?

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 07/11/2009 15:17:12

   Βασικά αυτό συνέβη μόνο με το ΔΗΣΥ. Τα άλλα μεγάλα κόμματα είχαν πει όχι.
   Και λάθος των κυπρίων δεξιών που δεν το έκαναν.Συν το ότι υπάρχουν και εκεί μηχανισμοί,μη νομίζεις.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ fatfat 07/11/2009 15:49:55

   1. ο λογος που η κ. Μητσοτακη (Μπακογιαννη) ειπε ΝΑΙ στο Σχεδιο Αναν, δεν ειναι αναγκαια ο ιδιος που το ειπαν και καποιοι Κυπριοι. Το να πες στον κ. Εισβολεα (Αττιλα...)"περνα διοτι εισαι πιο δυνατος" (οπως αυτα που ειπαν καποιοι στον Χιτλερ) ειναι δειγμα υποτελειας.

   Μπορεις να διακρινεις τη διαφορα υποτελειας απο προδοσια; Ακομα και της "αθελητης" υποτελειας. Αν και, υποθετω, οτι καποιος που η υποτελεια τον τσουζει, θα το πει. Δεν θα τρωγοπινει με τον αρχηγο των εισβολεων (μπους).

   2. Παρα πολλοι Κυπριοι, που δεν ειναι φιλοι της οικογενειας Μπους, εχουν μια λογικη "τι να κανουμε πια;". Επισης, ειναι οι ηλικιωμενοι -συντηρητικοι στις εκλογικες προτιμησεις αρα μαλλον ΔΗΣΥ- που κατεξοχην ψηφισαν ΥΠΕΡ του Σχεδιου Αναν, επειδη ειχαν τις μνημες της συμβιωσης και τη νοσταλγια του σπιτιου της. Ομως, απο τοτε, εχουν -ατυχως- μεσολαβησει κατι εκατονταδες χιλιαδες εποικοι. Η κ. Μητσοτακη, δεν εχει λογο να αισθανεται νοσταλγια για καποια χαμενη ιδιοκτησια της, αλλα, και αν ειχε, επρεπε να δειξει υπευθυνοτητα.

   3. Οπως ειναι γνωστο,ενα μερος των Κυπριων, εχει υποστει βαθια και συστηματικη πλυση εγκεφαλου προς μια "κυπριακη" ταυτοτητα. κατι αναλογο,υποψιν,μια καλη αναμνηση του ιταλικου, φασιστικου μαλιστα , αποικιακου καθεστωτος, εχει συμβει και σε καποια νησια της Δωδεκανησου και ακομα "ερπει". Με παρομοια, συμβιβαστικα αποτελέσματα.

   Η κ. Μπακογιαννη, δεν εχει κανενα απο αυτα τα ελαφρυντικα, ουτε, επιπλεον, μια (εστω εκτος ελληνικης πραγματικοτητας) κουλτουρα ανοχης ή μαλλον υποχωρητικότητας και Τσαμπερλαιν - Κατευνασμου οπως ο Παπανδρεου.

   Λοιπον;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/11/2009 16:32:20

   Αυτό που λέει ο Γιώργος_Τ σε μια κουβέντα: Εσύ από εδώ, έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην στηρίξεις το σχέδιο Ανάν. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βαρεθείς να στηρίζεις την Κύπρο. Στην περίπτωση της Ντόρας βέβαια, υπήρχαν και κάτι άλλο: τα πετρέλαια της Κύπρου. Αυτά που ήθελε να πάρει συνεταιρικά με την οικογένεια Μπους.

 46. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 15:01:15

  Βρε Λορέττα, μάλλον εννοεί ότι θα πάρουμε τα 200 ευρώ της Ντόρας και θα ψηφίσουμε Σαμαρά, χιούμορ κάνει ο άνθρωπος.

 47. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 15:03:09

  @ kanis....να της στείλεις αμέσως βιογραφικό....με την φαντασία σου που οργιάζει, έχεις μεγάλες ελπίδες να σε προσλάβει!!!!!!!!!

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 07/11/2009 15:14:52

   Μην ανησυχείς για μένα! Με είχε ήδη προσλάβει ο Παύλος για την φαντασία μου και για να της θυμίζω σήμερα τις...περιορισμένες δυνατότητές της!

   • markella avatar
    markella @ kanis 07/11/2009 17:11:44

    Δηλ απαιχτου!! απιστευτου!!! αστειρευτου!!

 48. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 15:03:20

  Μα δεν τον λέω για τον Αντώνη..

 49. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 15:05:17

  θα σας απογοητεύσω αλλά δεν είναι πολιτικός ρεαλισμός να ισχυρίζεστε ότι πρέπει και μπορούμε να επιστρέψουμε στο "Σκοπιανό" στην πολιτική προ του 1992-1993...........

 50. Υ. avatar
  Υ. 07/11/2009 15:09:43

  Αν κάποιος θέλει συνέδριο, αυτός είναι ο Σαμαράς. Ώστε να ξεκαθαρίσει η φυσιογνωμία της ΝΔ, και να φύγουν τα παράσιτα.

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 07/11/2009 15:17:51

   Καλως τον!! ναι σημερα ειδα τον προεδρο και αναπτερώθηκε το ηθικο μου απιστευτα!!

 51. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 15:10:20

  Μπορεί να αναπροσαρμόζει συνεχώς στοιχεία της επικοινωνιακής της εικόνας, αλλά δεν παύει ποτέ, να παραμένει μονοδιάστατη με μόνο στόχο το προσωπικό της συμφέρον!

 52. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 15:17:35

  Μου διαφευγει το ονομα του αλλα εχω ακουσει πως ειναι ο ιδιος που εγραφε και τους λογους Δρακουμελ πριν πολλα χρονια. Για τετοια ανανεωση μιλαμε..

 53. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 15:24:47

  ..΄.μήπως εννοείς αυτόν που συντάσει κι αγιογραφικές βιογραφίες, διαστρευλώνοντας γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος, να βρεθεί παραπληροφορημένος;

 54. Υ. avatar
  Υ. 07/11/2009 15:25:27

  Στο στρατό στις ασκήσεις, υπήρχε σύνθημα στη μορφή πρόσταγμα-απάντηση.
  Ηθικόν? Ακμαιότατον!

  • kanis avatar
   kanis @ Υ. 07/11/2009 15:52:33

   ή,ταν ή, επί τας

 55. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 07/11/2009 15:28:24

  καταπληκτικό άρθρο
  ΄
  καιαληθινή διδασκαλία είναι η δική σου υπενθύμιση

  ότι "εκει έξω" υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία

  κάποτε,"παλιά" που λένε και οι στρατιώτες, ένα μικρό κομμάτι της "Ριζοσπαστικής Κεντροδέξιας" έκανε γέφυρες, πολιτικές -και φυσικές- με την Αριστερα, με τους ανεξάρτητους στοχαστές (Χατζηδακης, Ελυτης, Σεφερης (πουηταν αρκουντως δεξιος), Κονδυλης ακομα και ο θεοδωρακης) και δημιουργούς. Και μάλιστα στη μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα.

  Αυτοί ήταν έλληνες της διασποράς (γιατί ο πρωθυπουργός μας δεν τονίζει οτιανήκει στην ομογένεια;) με μια οικουμενική ταυτότητα μπλεγμένη άρρηκτα με την ελληνική.

  Χάθηκαν, μεσα στη χοανη του αθηνοκεντρικου κρατους, οσοι δεν ξενιτευτηκαν και παλι. Να δουμε, η γενια μας μπορει να προσπαθησει;

 56. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 15:31:59

  Ξέρεις πόσες κοσμικές κυρίες, που της έχουν οργανώσει κοινωνικές εκδηλώσεις στις πτωχικές τους επαύλεις, θα πάνε να ψηφίσουν τον Αντώνη;
  Ακόμη κι αυτές, κατάλαβαν το κήβδιλο των δυνατοτήτων της!

 57. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 15:37:33

  Τα είδαμε όλα αγαπητέ fatfat! Απ΄ ότι κατάλαβες κάποιοι περιμένουν τον Σαμαρά (εκτός από το για να αλλάξει πολιτική στο Σκοπιανό) για να πετάξει τους Τούρκους στη θάλασσα και να ανακτήσουμε τα Κατεχόμενα. Προφανώς ακολουθεί η Ενωση και ακολουθεί η ανάκτηση της... Κωνσταντινούπολης.
  Ευτυχώς που ο Σαμαράς δεν εχει τέτοιες απόψεις και δυστυχώς δεν ξέρει τι απόψεις διακινούν κάποιοι (λίγοι) υποστηρικτές του.
  Από την ομιλία του Σαμαρά κρατώ το "είτε εγώ νικήσω ,είτε η Ντόρα είτε ο Παναγιώτης αύριο θα είμαστε όλοι μαζί"
  Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε, μόνο που πρέπει να τα βρούμε με την ενεργό συμμετοχή όλων μας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 16:16:00

   Αυτά δεν τα περιμένουμε από το Σαμαρά, είμαστε ρεαλιστές. Περιμένουμε όμως από το Σαμαρά τη διαμόρφωση των όρων που αύριο θα επιτρέψουν να πιστευθούν και να συμβούν και αυτά που λες. Που, φυσικά, για μένα τουλάιχστον, πλην της ανάκτησης της Κωνσταντινούπολης, (θα έπρεπε να) αποτελούν αυτονόητους πολιτικούς στόχους για τον Ελληνισμό, έστω και μη ανακοινώσιμους προς τα έξω.

   Όσοι συμβιβάζεστε με την υποταγή, δικαίωμά σας. Αφήστε κάποιους άλλους να μην συμβιβαζόμαστε.

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ Επώνυμος 07/11/2009 16:54:31

    Σκέφθηκες ποτέ σου ποια θα ήταν πχ η θέση της Κύπρου σήμερα αν πριν 50-60 χρόνια δεν ήμασταν "ασυμβίβαστοι" και είχαμε το κουράγιο και τη διορατικότητα τότε να κάνουμε εγκαίρως κάποιους συμβιβασμούς που απορρίψαμε προς χάρη της άμεσης Ενωσης?
    Όσοι επιμένετε να ζείτε στα σύννεφα δικαίωμα σας. Αφήστε κάποιους άλλους να είναι ρεαλιστές (και μην τους βρίζετε). Γιατί βρισιά είναι το "συμβιβάζεστε με την υποταγή"

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 07/11/2009 17:09:21

    Άστο, μεγάλε, δεν ξέρεις τι συνέβη στην Κύπρο. Ελάχιστοι ξέρουν. Όχι γιατί είναι κάποιο κρυμμένο μυστικό, αλλά επειδή η πολιτική ορθότητα Κύπρου και, εν μέρει, Ελλάδας, μας έχει αποκρύψει τον εγκληματικό ρόλο του Μακάριου.

    Σύντομα θα εκδοθεί ένα συγκλονιστικό έργο που θα αποκαλύπτει το ευθύ ξεπούλημα της Κύπρου απο τον "Εθνάρχη", τόσο αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Σεϋχέλλες, όπου έκλεισε το μάτι στους Βρετανούς για την ανεξαρτησία, όσο και το 1964, όταν αρνήθηκε αυτό που εγώ θα αποκαλούσε "Σχέδιο Άτσεσον 3", στις 20 Αυγούστου 1964 στο Γαρουφαλιά, τον τότε Υπουργό Άμυνας που είχε πάει στην Κύπρο για να του εξηγήσει την τελευταία πρόταση των Αμερικανών.

    Να εξηγήσω μόνον πολύ περιληπτικά τι ήταν αυτό το "σχέδιο Άτσεσον 3". Ξέρουμε όλοι το "σχέδιο Άτσεσον 1". Η Κύπρος ενώνεται με την Ελλάδα και η Τουρκία παίρνει το Καστελλόριζο και την χερσόνησο της Καρπασίας (5% περίπου του κυπριακού εδάφους), πολύ σημαντική στρατιωτικά, με στρατιωτική της βάση επάνω. Απορρίπτεται αμέσως από Ελλάδα και Κύπρο. Επανέρχεται ο Άτσεσον με το σχέδιο Άτσεσον 2: Να μισθωθεί η Καρπασία στην Τουρκία για 50 χρόνια. Ενώ ο Γέρος το σκεφτόταν, ο Μακάριος με τον Ανδρέα έσπευσαν να το απορρίψουν.

    Οι Αμερικανοί τότε, επειδή καίγονταν να τελειώνουν με την Κύπρο, αλλά δεν ήθελαν να κακοκαρδίσουν και την Τουρκία, έκαναν έναν τελευταίο ελιγμό για να μπορέσουν να γίνει η πλήρης και απροϋπόθετη Ένωση με την Ελλάδα, αλλά να μην πάρουν αυτοί την ευθύνη απέναντι στην Τουρκία, για να της χρυσώσουν το χάπι: Να γίνει η Ένωση άμεσα, και η Ελλάδα μόνον να δεσμευτεί ότι θα συζητούσε με την Τουρκία ανταλλάγματα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ! Αφού θα είχε συντελεστεί η Ένωση! Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Ελλάδα, έχοντας εκεί Μεραρχία με δύναμη πυρός Σώματος Στρατού (και ο Γαρουφαλιάς είχε πει στο Μακάριο ότι το βράδυ πριν ανακηρυχθεί η Ένωση θα στέλνονταν επιπλέον πυροβολικό δια παν ενδεχόμενο), θα μπορούσε να δώσει στην Τουρκία ό,τι ήθελε, ψίχουλα ή τίποτα.

    Στην ουσία, οι ΗΠΑ μας επέτρεψαν να μην δώσουμε και τίποτα, αρκεί να πάρουμε εμείς την ευθύνη γι' αυτό και όχι αυτές!

    Ο Μακάριος με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε. Και έβαλε και τον Ανδρέα να πείσει τον πατέρα του ότι "εντωμεταξύ είχαν αλλάξει τα αισθήματα του λαού στην Κύπρο".

    Αν ο ίδιος άνθρωπος δεν είχε δεχθεί την εγγυημένη ανεξαρτησία, σήμερα η ΕΟΚΑ θα ήταν νικήτρια.

    Θα μου πει τώρα ο Ψυχραιμία πάλι για το Σχέδιο Μακμίλλαν. Την τριχοτόμηση της Κύπρου σε Τουρκία, Αγγλία, Ελλάδα.

    Το "σχέδιο" δηλαδή που τόσο αριστοτεχνικά βλέπουμε σήμερα να έχει ήδη υλοποιηθεί στην Κύπρο!

    Προφανώς λοιπόν έπρεπε να είχαμε αντισταθεί περισσότερο.

    Δεν σε βρίζω, απλώς θεωρώ ότι βαφτίζεις την υποχωρητικότητά σου, ρεαλισμό.

    Ποτέ κανένας δεν παραδέχθηκε ότι είναι υποχωρητικός. Όλοι "ρεαλιστές" είστε.

    Αν ήταν ρεαλιστής ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, θα έπρεπε να την είχε κοπανήσει.

    Αν ήταν "ρεαλιστής" και ο Παλαιολόγος, στις 28 Μαϊου 1453, θα έπρεπε να είχε παραδώσει την Πόλη. Είπε όμως το "το δεν την Πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστί, ούτε άλλου των κατοικούντων εν αυτή. Πάντες γαρ αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".

    Δείτε ρε κάτι σημερινούς Έλληνες που φοβούνται μήπως τους βρίσουμε κιόλας!

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ Επώνυμος 07/11/2009 19:11:11

    Η ανταλλαγή προσβολών έστω και διαδικτυακά δεν είναι το forte μου.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ ΑΡΗΣ Θ 07/11/2009 16:44:40

   Η ελληνικη πολιτικη στο Σκοπιανο, δεν εχει αλλαξει εδω και εξηντα χρονια.

   Ο Σαμαρας ομως, εκανε -επιτελους- μια τομη: μιλησε για ΥΠΟΜΟΝΗ

   τα Σκοπια λεγοταν Μακεδονια, σχετιζοταν με την αρχαια Μακεδονια και η διαλεκτος τους αποκληθηκε Μακεδονικη γλωσσα, απο το 19545, με αυξουσα συχνοτητα λογω της διαρκους προπαγανδας της τιτοικης δικταοριας. Απλα, μεσα στη Γιουγκοσλαυια τους εβαζαν χαλιναρι και εξω απο τη Γιουγκοσλαυια, ο Τιτο ηταν ενας ανεκτος δικτατορας απο τη Δυση, για δικους της,ιδιοτελεις λογους και εξαιτιας της αιγλης που του εδινε η συμμετοχη του στο Κινημα των Αδεσμευτων που τοτε το καπελωσαν διαφοροι διασημοι δικτατορες του αναπτυσσομενου κοσμου.

   Η δικη μας αληθεια για το ζητηματων Σκοπιων, μοιαζει λιγο, με την αποπειρα των κατοικων του Τομορ να δειξουν, διεθνως, οτι δεν ειναι κομματι της Ινδονησιας την οποια υποστηριζαν οι ΗΠΑ. Μπορει, φαινομενικα, να εχει επιτευχθει απο την (ισχυροτερη τοτε) τιτοικη Γιουγκοσλαυια μια διεθνης συναινεση στο θεματης ονομασιας που δεν μας συμφερει, αλλα αυτο, μπορει να αλλαξει στο μελλον, πολυ γρηγορα μαλιστα.

   Με τη διαφορα οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση εμεις πλεον ειμαστε συντριπτικα πιο ισχυροι, απο καθε αποψη, και απο ανοησια χασαμε -παροδικα- με το εμπαργκο το ηθικο πλεονεκτημα και πυροδοτησαμε την υστερια στη ΦΥΡΟΜ. Δυστυχως, η διεθνης κοινοτητα ξεχνα, αν και,εν προκειμενω, αυτο μπορει να αποβει υπερ μας, ιδιως διοτι οι Σκοπιανοι δειχνουν εξαιρετικη αντιπαθεια προς τους αλβανους που κατοικουν στις δυτικες επαρχιες του κρατους αυτου.

   Να σημειωσω εδω, οτι δεν υποστηριζω το δικαιο του ισχυρου αλλα την δικαιη αξιοποιηση της -πολιτικης οχι στρατιτωτικης-ισχυος.

   Επισης, κανεις δεν εγγυαται τιποτα για τη μελλοντικη κατασταση του κρατους αυτου,κατι που, ορθα, επισημανε ο σαμαρας (αυτη του η αβιαστη κριση στο θεμα ειναι ενας ιδιαιτερος λογος που τον υποστηριζω σε σχεση με την κ. Μητσοτακη).

   Αν ο Σαμαρας δειξει αναλογη οξυδερκεια και σε αλλα εθνικα μας θεματα, οπου ασκουνται πιεσεις για βεβιασμενες λυσεις, γιατι να μην ειναι ο καταλληλοτερος;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Giorgos_T 07/11/2009 16:53:08

    Υπάρχει και κάτι ακόμη: Στην πλευρά Ντόρας οι θέσεις της δεν είναι αυτές που πρεσβεύει, αλλά υπακούει απλώς στις επιθυμίες της πρεσβείας, προκειμένου να καρπούται την όποια επιρροή της. Να κάνω συζήτηση με όποιον πιστεύει ότι είναι "καλύτερα" να πρεσβεύουμε σύνθετη ονομασία, αλλά με τη συγκεκριμένη κυρία δεν έχω να πω τίποτα. Αυτή θα έχει για θέση της όποια της πει η πρεσβεία. Ή όποιου τέλος πάντων νομίζει ότι τον έχει ανάγκη περισσότερο.

    Μην ξαφνιαστείτε αν αύριο μας πει "εγώ ήμουν πάντοτε εναντίον της σύνθετης ονομασίας"!

 58. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 15:38:46

  "Μα σε παρακαλώ χρυσή μου που θα παώ να ψηφίσω την Ντόρα!"

 59. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 15:41:44

  kanis ...

  αν κρινω απο την πολη μου την θεσ/νικη...κυριες που προσκυνουσαν την αγια οικογενεια ...εφοπλιστων...Ακαδημαικων .Γιατρων...ακουγοντας τις θεσεις του και τις ομιλιες του .μου διεμηνυσαν οτι θα ψηφισουν ΣΑΜΑΡΑ!!(εκτος απο τον ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ)

  Οποτε σιγουρα ο χρονος μετραει υπερ του ΑΝΤΩΝΗ!!

 60. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 15:42:09

  Βιογραφίες του Μητσοτακέικου ...εννοείται!

 61. anonyma avatar
  anonyma 07/11/2009 15:46:03

  Ο Σαμαράς να επικεντρώσει την προσπάθειά του αλλά και τα επιχειρήματά του στη μαζική προσέλευση στην ψηφοφορία. Το επόμενο όπλο που θα βγάλουν από το θηκάρι θα είναι η αποχή.
  Όταν από τα αμφιταλαντευόμενα ραδιόφωνα ακούγονται διάφορα όπως: ... τι να σας πουμε άραγε, να πάτε ή να μην πάτε να ψηφίσετε ...

  Στις ευρωεκλογές έστειλαν τον κόσμο παραλία ... το δοκίμασαν μία φορά, πέτυχε, μπορεί να το επιχειρήσουν πάλι ...

 62. Υ. avatar
  Υ. 07/11/2009 15:56:07

  Στις 29 Νοε. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
  Για να αλλάξουν όλα.
  Για να πάρει ξανά η παράταξη τις τύχες της χώρας.
  Για να έρθει στη πρώτη γραμμή το ήθος, η ακεραιότητα, η ελπίδα και η αλληλεγγύη
  Για να μη πάει χαμένος ο αγώνας.
  Στις 29 Νοε. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

 63. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 16:26:50

  Πανίκα,

  Συγκινητική η παρουσία σου στο συνέδριο και τα όσα πατριωτικά είπες.
  Η παραμονή σου όμως, ως τρίτου πόλου, δεσμεύει πατριωτικούς ψήφους και τους στερεί από τον Σαμαρά.
  Αν συνεχίσεις...θα είναι πασιφανής η στήριξή σου στην Ντόρα.
  Στην ιστορία θέλεις, να μείνεις, ως ο Πόντιος που έκανε την Ντόρα Μητσοτάκη αρχηγό της ΝΔ;

  Περιμένουμε την πατριωτική σου ...στάση!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kanis 07/11/2009 16:34:14

   Πέστα!

  • markella avatar
   markella @ kanis 07/11/2009 19:53:31

   Τα ποσοστα που εδωσα παραπανω

   Ντορα 30
   Σαμαρας 70 στην Α Θεσσαλονικης...

   δεν βγηκαν ουτε τυχαια ουτε απο οπουδηποτε. Τα ξερει ο Πανικας!

 64. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 16:37:50

  Τι γίνεται με τη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος, ακόμη δεν βγήκαν οι εφημερίδες στην Αθήνα;

 65. Antilogos avatar
  Antilogos 07/11/2009 18:39:01

  Εγώ πάντως αν βγει ο Αντωνάκης, την ΝΔ ούτε απ' έξω δε την επισκέπτομαι. Ποιός ακούει όλους τους τσουτσουρωμένους ελληναράδες, εδώ τώρα και μας έπρηξαν, που να "δικαιωθούν" κιόλας...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Antilogos 07/11/2009 18:46:54

   Ενω αν βγει η κυρια MIESENS ε?

  • loretta avatar
   loretta @ Antilogos 07/11/2009 19:46:20

   δηλ ολοι οι αλλοι ειναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και εσυ τι εισαι?ΜΑΡΚΗΣΙΑ??? Η BAΡΩΝΗ?

   • Antilogos avatar
    Antilogos @ loretta 07/11/2009 20:58:07

    έ όχι κι όλοι ελληναράδες Loretta μας, έλεος. Λίγοι και καλοί είσαστε, απλά κάνετε πολύ ντόρο!

    • loretta avatar
     loretta @ Antilogos 07/11/2009 21:09:01

     και στο λεω χαμηλοφωνα μην μας ακουσει η Θεοδωρα...και της ερθει κολπος..Α ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 70% Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 62 %!

     ....θα πω λοιπον στους λιγους ελληναρες θεσσαλονικεις...να μην φωναζουν και ξυπνησουν ΤΗΝ ΒΑΡΩΝΗ.!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Antilogos 07/11/2009 22:18:46

     Παρόμοια θα ειναι η κατασταση και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Ο Σαμαράς πρεπει να δουλεψει περισσοτερα στα καστρα της Μπακογιαννη και ιδιαιτερα στο Λεκανοπεδιο Αττικής που η κυρια εχει ισχυρο μηχανισμο (πρωτη στην Α Αθηνων, ψηλα και ο Κουλης στη Β'). Πάντως ο σαμαράς κανει πολλες συγκεντρώσεις στο λεκανοπέδιο. Πήγε ηδη σε περιστέρι, Αιγάλεω, Μαρουσι. Τη Δευτερα επισκεπτεται Ν.Ηρακλειο και Ηλιούπολη και την Τρίτη Χαλάνδρι. Απο Δευτερα θα πυκνωσουν κ οι τηλεοπτικες του εμφανίσεις. Τετάρτη παει Έβρο ενω το επομενο Σ/Κ θα ειναι Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Antilogos 08/11/2009 23:20:27

   πως οριζουμε τον ελληναρα;

   • loretta avatar
    loretta @ Giorgos_T 08/11/2009 23:29:33

    τραχυς φωνακλας λαικος..πιθανον αυτο ενοει...οταν λεει ελληναρα για να μην μπω στην λογικη να πιστεψω οτι προσδιοριζει και κοινωνικη ταξη..!! Παντως ο ANTILOGOS εχει εξαφανιστει απο εχτες...!!

 66. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 18:43:02

  Φάκτορες επιμένω ότι αργήσατε στην ανάρτηση της δημοσκόπησης της ALCO. Είναι δυνατόν να με αναγκάζετε να βλέπω δελτία ειδήσεων για να ενημερώνομαι για τέτοιο ζήτημα; Δεν το περίμενα από εσάς...

  Να βλέπατε στην ανταποκρίτρια του Άλφα πόσο "διακριτικά" αναφέρθηκε στην ανατροπή του 2,6% υπέρ Σαμαρά! Το είπε σαν να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, σα να μην τρέχει τίποτα!

 67. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 21:02:52

  λες εσυ τωρα οτι ειμαστε λιγοι ε?? να υποθεσω οτι το αντιλογος σημαινει κατι? και σε τι?

 68. Tasos avatar
  Tasos 07/11/2009 21:23:46

  Το διαβάζετε σε όλα τα posts ότι δεν υπάρχει ούτε ένας απλός άνθρωπος που να "γουστάρει" τη Ντόρα; Που το είδαν το 50/50; Με 70% θα βγει ο Σαμαράς!

 69. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 21:56:18

  @ ΑΡΗΣ Θ.....σχετικά με τις δηλώσεις ενότητας, έχω μια ανησυχία για το τι θα επακολουθήσει μετά τις εκλογές....προ των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών όλοι λέγανε "μαζί με τον Καραμανλή" και τον στήριζαν....και μετά πολλοί από αυτούς, που τον υμνούσαν ως μεγάλο ηγέτη, τον στοχοποίησαν και τον κατηγόρησαν ως αποκλειστικό υπεύθυνο της εκλογικής συντριβής....

 70. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 21:59:37

  @ markella....μην δημοσιοποιείς τέτοια ποσοστά...θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα μετά τις εκλογές....και να δούμε πως θα το μαζεύεις μετά...

 71. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 22:01:26

  @ loretta...το ίδιο λέω και σε εσένα......κινδυνεύεις με τα ποσοστά που γράφεις να χάσεις την αξιοπιστία σου και να γελάει μαζί σου και το παρδαλό κατσίκι.....

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 07/11/2009 22:14:56

   Αγαπητε ΦΑΤ ΦΑΤ σε διαβεβαιω οτι οι πληροφοριες μου αφορουν το κομματι των ψηφοφορων της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και δεν ερχονται απο τον ΑΕΡΑ!!

   Λυπαμαι αν δεν σου αρεσουν αλλα στην πολη μας αυτα ειναι την στιγμη που μιλαμε.

   πηγες δεν αποκαλυπτονται αλλα ειναι καθολα αξιοπιστες

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 07/11/2009 22:16:09

    και πολυ ευχαριστως αν θες να γινεις φατφατ κατσικακι δεν με χαλαει καθολου (χιουμορ κανω εεε?? μην θυμωσεις παλι)

 72. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 22:09:44

  @ Επώνυμος...καλά που ξέρεις μόνο εσύ ιστορία....δεν γράφεις όμως τίποτα για την μαλακία που έκαναν στην Κύπρο κάποιοι δικοί μας "υπερπατριώτες", και έδωσαν την χρυσή ευκαιρία - αφορμή στην Τουρκία να εισβάλλει σε αυτήν......δεν γράφεις και για τους άλλους τους δικούς μας "υπερπατριώτες" που γύρισαν 2-3 φορές πίσω τα υποβρύχια, και που έστειλαν σε αποστολή αυτοκτονίας τους καταδρομείς μόνους χωρίς καμιά υποστήριξη........ευθύνες βέβαια έχει και ο Μακάριος....αλλά κάποτε πρέπει με ειλικρίνεια να παραδεχτούμε πρώτα τα δικά μας εγκληματικά λάθη σχετικά με την Κύπρο, και μετά να μιλάμε για τα λάθη των άλλων....

  • occultists avatar
   occultists @ fatfat 07/11/2009 23:47:41

   @fatfat says: ""….δεν γράφεις όμως τίποτα για την μαλακία που έκαναν στην Κύπρο κάποιοι δικοί μας “υπερπατριώτες”, και έδωσαν την χρυσή ευκαιρία – αφορμή στην Τουρκία να εισβάλλει σε αυτήν……""
   Σε παλαιότερο σχετικό ποστ είχα γράψει την πρόσκληση του φυγάδα Μακάριου, από τα έδρανα του ΟΗΕ, προς την Τουρκία, να επέμβει ως εγγυήτρια δύναμις, για να επανέλθη στην προεδρία της Κύπρου. Ολόκληρη την ομιλία του μπορείς να την διαβάσεις στα Αγγλικά και Ελληνικά στο σχετικό τεύχος που εκδίδει (ακόμη;;) ο ΟΗΕ στο κτήριο έναντι των Στηλών του Ολυμπίου Διός.
   Υ.Γ Μου είσαι πολύ συμπαθής. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί, να είναι μισθωτή και καλά αμοιβώμενη.

 73. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 22:12:35

  ΕΡΩΤΗΣΗ...!Τωρα συνειδητοποιησα οτι στην ομιλια της η Θεοδωρα ειπε μεταξυ αλλων...ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΙ 3 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ 3???

  • kanis avatar
   kanis @ loretta 07/11/2009 22:19:09

   1. ΚΟΣΚΩΤΑΣ
   2. ΑΓΕΤ
   3. ΖΗΜΕΝΣ

   • loretta avatar
    loretta @ kanis 07/11/2009 22:22:58

    εισαι το 3 λατρεμενο εδω μεσα μετα φυσικα απο ΦΑΚΤΟΡΑ και Υ.

    αντε καλα και ΦΑΤ ΦΑΤ γιατι μας εχει στην κοντρα αρα 4!!

    • kanis avatar
     kanis @ loretta 07/11/2009 23:49:15

     Να' σαι καλά !
     Απολαμβάνω Μητσιά και ξερεις βέβαια και ποιός άλλος τον εκτιμά βαθύτατα....

 74. Υ. avatar
  Υ. 07/11/2009 23:58:13

  Για τους (δικαίως) παραπονούμενους στο Φάκτορα, κάτι Ξεσσαλονικιώτικο.
  http://www.youtube.com/watch?v=lgXY4u2oBbc

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 08/11/2009 00:01:46

   ....ΦΥΣΗΞΕ ΒΑΡΔΑΡΗΣ...!! Εγω θα ελεγα οτι θα σαρωσει ο βαρδαρης!!

 75. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 00:16:58

  factorX: ρε παιδιά είπαμε, αλλά οχι κι έτσι. ΣΕΜΝΑ

  • Υ. avatar
   Υ. @ Υ. 08/11/2009 00:25:35

   Είμαστε όμως και όλοι εμείς.
   Αν κάνουμε δε ένα σύγχρονο παραλληλισμό, εσύ η Δαμανάκη, εγώ ο Λαλιώτης κλπ, κλπ?
   Ο φατφατ?

 76. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 00:25:44

  @ Υ.....η ιστορική αλήθεια είναι ότι το Πολυτεχνείο ήταν τον Νοέμβριο του 1973 και η χούντα των συνταγματαρχών έπεσε τον Ιούλιο του 1974 μετά την μαλακία που έκαναν οι "υπερπατριώτες" στρατιωτικοί στην Κύπρο.

 77. kanis avatar
  kanis 08/11/2009 00:28:27

  ...Βενιζέλος!

  • Υ. avatar
   Υ. @ kanis 08/11/2009 00:32:18

   Πρώτο!!!

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 08/11/2009 00:34:46

   εσυ Κaniς σαν τριτος πολος??ποιο εισαι??

 78. loretta avatar
  loretta 08/11/2009 00:28:29

  ας ορισει αυτος την ταυτοτητα του!! αλλα εγω δαμανακη μονο ζωωδιακα αλλιως καμια σχεση!! χαχαχαχα

  • Υ. avatar
   Υ. @ loretta 08/11/2009 00:31:50

   Τι ζώδιο είναι η Δαμανάκη?

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 08/11/2009 00:32:45

   διδυμος!!

  • kanis avatar
   kanis @ loretta 08/11/2009 00:38:24

   Στον ωροσκόπο γράφει η διαφορά, γιατί Δίδυμοι είναι κι ο Αντώνης, κι ο ΓΑΠ αλλά κι η Μεριλυν Μονρό!

  • kanis avatar
   kanis @ loretta 08/11/2009 00:47:11

   ...και βέβαια Δίδυμος ήταν κι ο Τζων Κέννεντυ!
   Η Ντόρα πάντως είναι Ταύρος κι ο Μπαμπάς της Ζυγός σαν την Μάργκαρετ Θάτσερ.

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 08/11/2009 00:49:18

   βλεπω και αυτα τα γνωριζεις!! δεν σου πεφτει τιποτα κατω ε??

  • kanis avatar
   kanis @ loretta 08/11/2009 00:50:22

   ..πάρα πολλά, πίστεψέ με!

 79. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 00:29:02

  Έχεις δίκιο. Φταίνε οι ρακές!

  • kanis avatar
   kanis @ Υ. 08/11/2009 00:35:59

   ..πάλι ζωγράφισες!

 80. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 00:33:14

  Λάθος. Έπεσε όταν και αφού, με την Κύπρο, εξετέλεσε την αποστολή της. Τα υπόλοιπα είναι ή αφελή, ή ανιστόρητα, στην καλύτερη περίπτωση.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Καθρέφτης 08/11/2009 00:35:32

   Εσύ καθρέφτη έχεις πιο δίκιο.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Καθρέφτης 08/11/2009 00:40:58

   @Καθρέφτης
   Για δώσε μια ερμηνεία, περί του μη ανοίγματος του φακέλου Κύπρου?

 81. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 00:36:50

  @ loretta...πρώτα από όλα λατρεύω την πόλη σου, παρόλο που κατάγομαι "κάτω από το αυλάκι" και δεν έχω καμία σχέση με την Θεσσαλονίκη(ούτε συγγενείς,δεν σπούδασα εκεί φοιτητής κτλ).
  Μένω στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθήνας, που είναι μεγαλύτερη και από τις 2 περιφέρειες της Θεσσαλονίκης....και εγώ εδώ στην Αθήνα ακούω διάφορες φήμες,αλλά κρατάω μικρό καλάθι....είναι λογικό - δεν εννοώ ηθικό ή θεμιτό - η πλευρά κάθε υποψήφιου να κυκλοφορεί,διασπείρει φήμες και "κρυφές δημοσκοπήσεις" για να δημιουργήσει "ρεύμα νίκης"....και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που λένε τώρα ότι θα πάνε να ψηφίσουν, θα πάνε τελικά να ψηφίσουν....πιστεύω ότι τα ποσοστά που έγραψες είναι υπερβολικά....μπορεί να προηγείται σε πρόθεση ψήφου ο κύριος Σαμαράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης - δεν έχω στοιχεία για να το αμφισβητήσω - αλλά δεν πιστεύω με τόση μεγάλη διαφορά....πάντως και εσύ που γράφεις αυτά τα ποσοστά - χωρίς να μας αναφέρεις την πηγή σου - προσπαθείς να δημιουργήσεις εδώ μέσα "κλίμα" υπέρ του κυρίου Σαμαρά....

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 08/11/2009 00:42:45

   οκ αν θες μπορεις να πιστευεις σε μικροτερο νουμερο απο αυτο που μεταφερα αν ετσι νιωθεις πιο ασφαλεις παρα ταυτα εμμένω στην θεση μου.

   Οσο για το κλιμα υπερ του Σαμαρα ειναι δημιουργημα ολων τον οπαδων που πιστευουν τοσο πολυ σαυτον.

   εγω ειμαι μια στις χιλιαδες οπως εσυ αντιστοιχως για την θεοδωρα.

   τελικα δεν ειπες εσυ ποιον ρολο θα αναλαβεις στα παραπανω που ειπε ο Υ??

 82. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 00:38:50

  @ Καθρέφτης...διαφορετική και ενδιαφέρουσα εκδοχή, που δεν αποκλείω να είναι και αληθινή....

 83. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 00:45:28

  Ύ,
  απορώ και ενίσταμαι, διότι είπαμε ελευθερία έκφρασης, αλλά δεν είμαστε ούτε αόμματοι, ούτε αμνήμονες, ούτε ηλίθιοι- πολλώ μάλλον ανιστόρητοι. Η τόσο επιφανειακή προσέγγιση των συσχετισμών και των οργάνων τους στην ακανθώδη νοτιοανατολική Μέσόγειο, είναι κοινός τόπος, ακόμη και για τους πλέον αδαείς. Έλεος πια.Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει.Από τέτοιο... υλικό, ε, καλύτεροι είναι αυτοί που μας κυβερνούν!

 84. loretta avatar
  loretta 08/11/2009 00:51:57

  Φιλτατοι....ωραια τα λεμε αλλα ειναι ωρα να σας αποχαιρετησω...ο σκυλος μου εδω κα μια ωρα...καθεται με το λουρι στο στομα...για την νυχτερινη του βολτα!!


  bon nuit!!! ....και συνεχιστε...θα σας διαβασω αυριο!!

 85. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 00:55:12

  Στα προτεκτοράτα ουδείς ενεργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, ξέρω εγώ. Η πτωχή -πλην τιμία κάποτε - Ελλάς , από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ουδέποτε άσκησε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική - ακόμα και στις μεγάλες της επιτυχίες.Πόσο μάλλον στις εθνικές της τραγωδίες.

  • kanis avatar
   kanis @ Καθρέφτης 08/11/2009 01:01:38

   Ασκησε ποτέ η Ελλάδα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική;

  • Υ. avatar
   Υ. @ Καθρέφτης 08/11/2009 01:08:30

   ΟΚ. Μου την έδωσες. Συμφωνούμε. Απλά στο 2ο ερώτημά μου, το εξειδικεύω.

 86. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 01:03:24

  Καθρέφτης
  Δε μου δίνεις απάντηση. Με τρία συγκεκριμένα λόγια.
  πχ η άποψή μου, όλοι οι δικοί μας, έχουν χεσ...η τη φωλιά τους. Με άλλα λόγια? Συμβιβάστηκαν με τα κελεύσματα.

 87. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 01:06:36

  Συγνώμη, πτωχή υπήρξε η Ελλάς ,το "τιμία" , ελέγχεται, από την εποχή της Επανάστασης ακόμη - και από τον Μακρυγιάννη, μέχρι τον Κολοκοτρώνη.
  Όσο για τον "φάκελο της Κύπρου", κι αν ανοίξει τι περισσότερο θα μάθουμε από όσα ήδη ξέρουμε; Ότι επιστρατευτήκαμε και δεν πολεμήσαμε στην Κύπρο; Το ξέρουν και οι πέτρες και όσοι πήγαν και γύρισαν άπρακτοι στο θέατρο που στήθηκε για λόγους δήθεν εθνικής υπερηφάνειας.

 88. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 01:18:41

  Υ,
  εννοείται. Και κάτσε και μέτρα τις εθνικές τραγωδίες και καταστροφές, αρχής γενομένης από το '22, για να δεις το point.Εγώ, απλώς, περιμένω
  την επόμενη, πλέον.Κι ως τότε, προνοώ για να αλλάξω χώρα. Τι δουλειά είχαμε στην Μικρασία, όπου ζούσαν 2.500 χρόνια έλληνες; Να πάρουμε τί ακριβώς; Τί περισσότερο από μια μακραίωνη παρουσία αδιαπραγμάτευτη; Ε, δεν το θεωρώ τυχαίο όλο αυτό. Δεν φτάνει που ήμασταν προτεκτοράτο, είχαμε και άφρονες, ανιστόρητους ηγέτες, που για λόγους λαϊκιστικούς και ψηφοθηρικούς μας έφεραν εδώ που είμαστε.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Καθρέφτης 08/11/2009 01:26:26

   Με τον Σαμαρά, όλα θα αλλάξουν. Ελπίδα!

 89. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 01:32:03

  Βέβαια, αφού η... κόκκινη γραμμή είναι το "Βόρεια Μακεδονία" ή το "Άνω Μακεδονία!" Είδες τι ωραία που μας τα σερβίρουν; Αυτό για το οποίο πριν από 10 χρόνια θα βγαίναμε στους δρόμους, τώρα , θα μας φανεί εθνική νίκη! Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει! Και η μπαγαποντιά των πολιτικών σου, επίσης!

 90. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 01:36:28

  Κάποια στιγμή θα τους προσαρτήσουμε ως αυτόνομη επαρχία, και σε 30 χρόνια, θα έχουν αφομοιωθεί τελείως.

 91. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 01:42:16

  Οκ.Στείλε μου γράμμα, διότι θα είμαι στην αλλοδαπή - ελπίζω και να ζω, παραμένοντας εν πλήρει συγχύσει αθώα, για να παραφράσω.

 92. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 01:54:01

  Να υποθέσω ότι “το γράμμα” αποτελεί σχήμα λόγου, γιατί βγήκαν και οι νέες τεχνολογίές.
  Ελπίδα, καθρέφτη!
  Dum spiro spero

 93. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 08/11/2009 02:08:25

  Ναι βέβαια, σχήμα λόγου: " γράμμα και γραφή", αλά παλαιά - φίλε μου, τί να σου πω, σε θαυμάζω που ζεις στην Ελλάδα και ελπίζεις. Δεν θα στο χαλάσω. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Σαμαρά - όχι τίποτε άλλο, αλλά, αφού μπορεί και δίνει ελπίδα για την υπέρβαση ενός κόσμου πεζού, ρηχού, καθημαγμένου και κατακερματισμένου, είναι σημαντικό.

 94. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 02:27:05

  1.Είμαι φύση αισιόδοξος
  2.Μόνο όταν δω τα ραδίκια ανάποδα θα μου χαλάσει
  3.Η ευχή σου θα πιάσει, και ο Σ θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ
  4.Αγάλι-αγάλι και ο πεζός κόσμος θα γίνει ποιητικός, ο ρηχός βαθύς, ο καθημαγμένος ανακάμπτων και ο κατακερματισμένος θα επανενωθεί
  5.Βλέπω τη νυχτερινή βάρδια να ‘ρχεται

  Καλόν ύπνο σε όλους

 95. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 15:40:50

  Ο κύριος Σαμαράς εδώ και μερικές ημέρες εμφανίζεται ως πιστός – αν όχι και ο μοναδικός - θεματοφύλακας των αρχών και της παρακαταθήκης του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή
  Ο κύριος Σαμαράς δήλωσε πρόσφατα δημόσια ότι εμπνέεται από τον Κων/νο Καραμανλή και ότι “τιμά το δάκρυ του για την ελληνική Μακεδονία”.
  Τι έχει δηλώσει όμως στο παρελθόν ο κύριος Σαμαράς για τον Κων/νο
  Καραμανλή?
  Έχει δηλώσει ποτέ “ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο”?
  Έχει ζητήσει ποτέ με δήλωσή του επιτακτικά “να φύγει ο Κων/νος Καραμανλής”?(εννοεί να παραιτηθεί από Πρόεδρος Δημοκρατίας), προκαλώντας μάλιστα την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ με σχετική ανακοίνωσή της?
  Έχει δηλώσει ποτέ, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Καλαμάτα, για τους κυρίους Κων/νο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου ότι “είναι κατάκοπες πολιτικά ηγεσίες που από εγγυητές σταθερότητας έχουν εξελιχθεί σε παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας”?
  Πότε έλεγε την αλήθεια για τον Κων/νο Καραμανλή?
  Τότε ή τώρα?
  Ο κύριος Σαμαράς που τώρα επικαλείται ηθικές αρχές και αξίες, που προτάσσει τώρα την ηθική ακεραιότητα, δεν εξαπέλυε στο παρελθόν συστηματικές επιθέσεις στον Κων/νο Καραμανλή, και κατά προέκταση στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας?
  Ο κύριος Σαμαράς είχε ποτέ χαρακτηρίσει “άκρως ενδιαφέρουσα θέση”, πρόταση για συνομοσπονδία “Νέας Γιουγκοσλαβίας-Ελλάδας-Σκοπίων”?
  Θυμάστε πως είχε χαρακτηρίσει την ίδια πρόταση ο Κων/νος Καραμανλής, που τότε ασκούσε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας?
  Μην μου απαντήσετε αμέσως…..ανατρέξτε πρώτα στα αρχεία της εποχής και περιμένω να με διαψεύσετε ή να αποδείξετε ότι γράφω ψέμματα…..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 08/11/2009 15:53:01

   Πωπω, τι είστε εσείς ρε! Το πόσταρες σε δύο σημεία μην τυχόν και το χάσουμε και δεν το διαβάσουμε. Πάει... Ομολογία ήττας. V2 (για όσους ξέρουν από Β΄ΠΠ).

   Κάνω λοιπόν κι εγώ copy-paste τη δική μου απάντηση.

   Άλλες οι πολιτικές συνθήκες εκείνης της εποχής. Ο Σαμαράς ήταν διωγμένος πρώτα από τον Καραμανλή και μετά από το Μητσοτάκη. Ο Καραμανλής ήταν που είχε πει στο Μητσοτάκη “διώξτον” μέσα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και γιατί; Διότι ο “νεαρός” τόλμησε να κάνει “υπόδειξη” στον Εθνάρχη να κάνει δήλωση για τη Μακεδονία. Που, βέβαια, την έκανε δεκαπέντε μέρες μετά. Μετά, τον Οκτώβριο, του την έφερε και ο Έβερτ… Τι περίμενες, να είχε πολλή εκτίμηση στον γέρο τον Καραμανλή τότε;

   Σε μια ιστορική συνέχεια, όμως, ο Σαμαράς δεν αποδεικνύεται σε διαφορετικούς δρόμους με τον Καραμανλισμό. Κάποιες λεκτικές εξάρσεις είναι λογικό να έγιναν σε μια εποχή αντιπαράθεσης του Σαμαρά με τους εχθρούς του που είχαν μείνει στη ΝΔ και τη νέμονταν χωρίς να το “δικαιούνται”, ας πούμε, με βάση τις αμοραλιστικές τους περγαμηνές. Όμως η πορεία ήταν παράλληλη. Όταν η καραμανλική πτέρυγα απομακρύθνθηκε από τον ανίκανο τον Έβερτ και πήγε στον φοιτητικό του φίλο, τον Κωστάκη, τότε τα πράγματα άλλαξαν και ο Σαμαράς επανασυνδέθηκε με την καραμανλική του καταγωγή.

   Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε αύριο, τι αρχηγό έχουμε να διαλέξουμε αύριο. Το καταλαβαίνω ότι είναι το τελευταίο σας επιχείρημα οι δηλώσεις αυτές, τι να κάνουμε, κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς, αλλά δεν νομίζετε ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πετάξετε έξω από τη διεκδίκηση τη Ντόρα μια ώρα αρχύτερα; Όσο δεν τη βοήθησαν οι δηλώσεις του Μεϊμαράκη, άλλο τόσο δεν θα τη βοηθήσει αυτή η ανακύκλωση παλιών δηλώσεων. Δεν έχει άλλα επιχειρήματα, της τελείωσαν. Αυτό καταλαβαίνει ο Νεοδημοκράτης.

   Καληνύχτα σας και καλά κρασιά.

 96. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 16:05:02

  ΦατΦατ κανείς πολιτικός δεν είναι στο απυρόβλητο, ούτε ο Καραμανλής ο Κωνσταντίνος του η Κύπρος είναι μακράν, που τόχει κάνει γαργάρα 35 χρόνια όλη η πατριωτική δεξηά.
  Επειδή όμως εμένα δεν μου τα δίνουν έτοιμα και δεν παίρνω γραμμή στο μέηλ μου προκατασκευασμένες γραμμές και επιχειρήματα και επειδή ξέρω την πορεία του κάθε πολιτικού από τότε που τους ζω και τους παρακολουθώ, θυμάμαι πολύ καλά την αλαζονεία του Καραμανλή ως Προέδρου στο θέμα με τον Σαμαρά. Σε πληροφορώ με την ίδια αλαζονεία αντιμετώπιζε και ο Παπανδρέου τον ίδιο του τον γυιό που είναι σήμερα πρωθυπουργός, μόνον που οι πασόκοι στα επικοινωνιακά είναι μανούλες ενώ οι δεξηοί ακόμη σπουδάζουν...
  Το αν ο Σαμαράς που θήτευσε δίπλα στον Αβέρωφ και στον Μητσοτάκη υπεραμύνεται των εθνικών επιλογών του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Μακεδονικό δεν σημαίνει πως εμένα με δεσμεύει να αποδεχθώ ως σύνολη την προσωπικότητα αυτού που χρειάστηκε να στεγνώσει την ψυχή του για την πατρίδα. Να μην την στέγνωνε. Υπάρχει και άλλος τρόπος να την υπηρετήσεις, μόνον που αυτός προϋποθέτει άλλου είδους ψυχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.