#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2009 06:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα αλλεπάλληλα λάθη τακτικής της Ντόρας

 

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη ΝΔ αφορά φυσικά το «τι θα κάνει τώρα ο Αβραμόπουλος;». Ο ίδιος δήλωσε αυστηρή ιδιαιτερότητα. Είναι όμως γεγονός ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν αντιτάχθηκε σφόδρα στους μηχανισμούς της κ. Μπακογιάννη και παράλληλα επέβαλε μαζί με τον Α. Σαμαρά την διαδικασία της εκλογής από την βάση, την οποία δεν ήθελε με τίποτα η Ντόρα. Δηλαδή, η στάση του δείχνει, πέρα από σενάρια και εικασίες, ότι δύσκολα θα οδηγηθεί στο στρατόπεδο της Ντόρας.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός στη ΝΔ ήταν χθες η δήλωση υποστήριξης του Μ. Έβερτ προς την κ. Μπακογιάννη, την οποία απέσπασε η ίδια σε συνάντησή τους στο σπίτι του πρώτου στο Πικέρμι. Το τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή το αφήνουμε στην φαντασία σας. Εσείς όμως, αν ήσαστε στην θέση της κ. Μπακογιάννη θα επιδιώκατε συμμαχία με κάποιον που μόνο αρνητικές εντυπώσεις δημιουργεί στους οπαδούς της ΝΔ μόλις εμφανισθεί δημοσίως και επιπλέον συνδέεται μέσω συγγενικού του έστω προσώπου με τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνηση; Τι μπορεί άραγε να προσφέρει στην κ. Μπακογιάννη ο κ. Έβερτ που μόνο για την προστασία του γαμπρού του ενδιαφέρεται;

Συνεχίζει δηλαδή να κάνει σοβαρά λάθη τακτικής η κ. Μπακογιάννη, όπως τότε που έλεγε ότι πήρε το δακτυλίδι από τον Καραμανλή και μετά έψαχνε να το βρει. Όπως τότε που ήθελε ένα «συνέδριο express», χωρίς τη συμμετοχή της βάσης των νεοδημοκρατών, και μετά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της άμεσης δημοκρατίας – με περιορισμούς όμως μπας και καταφέρουμε να το ελέγξουμε το πράγμα. Όπως και στην περίπτωση του Β. Μεϊμαράκη που επανέφερε ξαφνικά στην επικαιρότητα τα γεγονότα του 1993 πολώνοντας την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα όλοι να νομίζουν τώρα ότι όχι μόνο ότι τον έβαλε η Ντόρα, αλλά και ότι τον «έκαψε» πριν της ώρας του.

Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά την τελευταία αυτή τακτική της κ. Μπακογιάννη. Σε ποιους άραγε απευθύνεται η νομιμοφροσύνη προς το … «μαντρί» που επικαλείται εναντίον του Σαμαρά; Στους καραμανλικούς φυσικά και γι αυτό είδαμε και χθες το βράδυ στην τηλεόραση τα πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας να προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον καραμανλισμό του …Σαμαρά.

Πιστεύει, όμως, κανείς στα σοβαρά στο επιτελείο της κ. Μπακογιάννη ότι θα πείσει τους καραμανλικούς με τέτοια επιχειρήματα, όταν σχεδόν όλοι οι καραμανλικοί ... "τα έχωναν" στον Κ. Καραμανλή τα προηγούμενα χρόνια επειδή ανεχόταν την υπονόμευσή της;

Ας το προχωρήσουμε όμως αυτό παραπέρα. Πιστεύει άραγε κανείς ότι η επίκληση της κομματικής νομιμοφροσύνης σε μια κομματική βάση της οποίας  ένα μεγάλο κομμάτι δεν πήγε να ψηφίσει επειδή θεωρεί ότι την «πούλησε» η κυβέρνηση  Καραμανλή είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα;

 Είναι σαφές ότι κανείς σώφρων πολιτικός δεν μπορεί να τα πιστεύει αυτά.

 Η γνώμη μας είναι ότι η Ντόρα προσπαθεί να συνεταιρισθεί και να αναπαράγει μόνο τον διαβρωμένο και απαξιωμένο κομματικό μηχανισμό που εν ονόματι της πίστης στον «καραμανλισμό» διέσυρε και το κόμμα και τα ιδανικά του. Γι αυτό και την στηρίζουν οι οικογενειακές βαρονίες και μεταξύ άλλων και όσοι ενέχονται στα σκάνδαλα της προηγούμενης πενταετίας. Μέσω αυτού του μηχανισμού ελπίζει ότι θα προσελκύσει τους ψηφοφόρους που χρειάζεται. Μέχρι στιγμής όμως ο κόσμος απέχει επιδεικτικά από τις προσπάθειές της.

 Η πόλωση που επιχειρεί η κ. Μπακογιάννη είναι επιλογή πανικού. Επειδή έχει να προτάξει μόνο το 1993. Ενώ η ίδια θα πρέπει να απαντήσει για την Ζήμενς, τον Σωκράτη, τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα, την Aegean, τις πρόωρες εκλογές, τη συνεχή υπονόμευση του Κ. Καραμανλή και άλλα πολλά.

 Η  πραγματική πόλωση είναι αλλού. Είναι ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν της ΝΔ.

 Οι ταλαιπωρημένοι και απαξιωμένοι Νεοδημοκράτες δεν αναζητούν σήμερα εικονολάτρες του καραμανλισμού και πιστούς ερμηνευτές του καταστατικού.

 Οι Νεοδημοκράτες αναζητούν σήμερα ηγεσία και όραμα και αυτά εχθροί και φίλοι αναγνωρίζουν ότι τα διαθέτει μόνον ο Σαμαράς.

 Αν λοιπόν τις ημέρες που απομένουν αυτός και το επιτελείο του καταφέρουν να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό σε κάθε νεοδημοκράτη, τότε είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Μεταπολίτευση που όλοι αναζητούμε θα γίνει πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/11/2009 07:16:29

  Διορθώστε το ιδιαιτερότητα με το ουδετερότητα.

  Αυτοί που ενδέχεται να οδηγηθούν να στηρίξουν Ντόρα είναι όσοι ελπίζουν σε διορισμό του παιδιού τους μέσω κόμματος. Αυτοί που δεν θα στηρίξουν με τίποτα τους μηχανισμούς είναι όσοι μια ζωή τους πουλάει το κόμμα τους. Το θέμα είναι οι δεύτεροι να έρθουν να ψηφίσουν, αν έρθουν, είναι σαφώς περισσότεροι.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Επώνυμος 03/11/2009 08:10:37

   Eίναι και πολλοί άλλοι, αγαπητέ Επώνυμε, που έχουν τη δουλειά και τη ζωή τους και δεν έχουν ανάγκη το κόμμα. Και αυτοί πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν γιατί βλέπουν πιό καθαρά τη βρωμιά γύρω τους.

 2. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 03/11/2009 07:37:12

  Αυτό που συμβαίνει με την προπαγάνδα των καναλιών είναι φοβερό. Χθές εκτός από την ελεεινή επίθεση Χατζηνικολάου στον Σαμαρά είχαμε και τον Πρετεντέρη να κάνει ουσιαστικά συνέντευξη Μεϊμαράκη με τους άλλους να παρακολουθούν. Ποιοί ήταν οι άλλοι; Όλοι ντοράκια εκτός της καημένης της Παπακώστα που δεν ήξερε σε ποιόν να πρωτοαπαντήσει. Και εκτός των βουλευτών ο Πρετεντέρης έφερε και ως γκεστ σταρ τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη,
  ο οποίος άφησε για λίγο την Βουγιουκλάκη και την Βλαχοπούλου και τα΄ ριξε και αυτός στο Σαμαρά.
  Κρίμα, πως κατάντησε έτσι το κόμμα για το οποίο αγωνιζόμασταν τόσα χρόνια!

 3. Βεριώτης avatar
  Βεριώτης 03/11/2009 07:40:47

  Την ελπίδα για τη Νεα Δημοκρατία εκφράζει ο Σαμαράς.
  Μηχανισμοί και καμαρίλες έχουν απαξιωθεί στο μυαλό του πολίτη. Μεγάλη ευκαιρία για τους νεοδημοκράτες να απαλλαγούν από το παρελθόν-βαρύδι που τους πνίγει, αλλά και από όλο τον παλαιοκομματικό συρφετό που είναι γαντζωμένος στο κόμμα.

 4. dr.thess avatar
  dr.thess 03/11/2009 08:08:40

  μην πληγωνετε αλλο τους νεοδημοκράτες...η καρδια της παράταξης εχει ματωσει..θα με παρουν τα κλαματα

 5. kanis avatar
  kanis 03/11/2009 08:18:13

  Η όποια εγγυρότητα ήθελε, να ενδυθεί ποτέ ο Πρετεντέρης, απειλήθηκε σοβαρά επί διπόλου ΓΑΠ-Βενιζέλου. Τώρα, όμως, με Σαμαρά-Ντόρα, έχει αγγίξει τον εξευτελισμό ! Προκειμένου να προασπιστεί τη Ντόρα κι ελλείψει ουσιαστικών επιχειρημάτων παρέχει πλέον "θέαμα", επιστρατεύοντας ως "κράχτες", μονομανή παπαγαλάκια, ηττοπαθείς γόνους πολιτικών τζακιών, θρασσύτατους κριτές τηλεπαιχνιδιών, κιτσάτες επαρχιώτισες γλωσσοκοπάνες... . Η Παπακώστα , χθες, εξαιρετική για την υπομονή, τα επιχειρήματα αλλά και την αξιοπρέπεια της, μέσα στο λάκο της παρακμής.

  Ο Χατζηνικολάου είναι πέρα πάσης κριτικής, γιατί το πρόβλημα του με ότι δεν είναι Μητσοτακικό, αγγίζει τα όρια της ψυχιατρικής.

 6. zimiaris avatar
  zimiaris 03/11/2009 09:27:19

  Από ποιό πλανήτη έχουν κατέβει οι οπαδοί της Θοδώρας;
  Λένε για το Σαμαρά ότι είναι αποστάτης οι οπαδοί του Μητσοτάκουλα;
  Θα τρελαθούμε εντελώς;
  Είναι τυφλοί, είναι κουφοί ή είναι και τα δύο;
  Ο Σαμαράς δεν έφυγε, τον έφυγε ο πατέρας της αυτοκράτειρας.
  Απλά προσπαθούσε να επιβιώσει πολιτικά μετά την προδοσία του Μακεδονικού και το διπλό παιγνίδι του Μητσοτάκη.
  Είχε άλλη επιλογή;
  Μιλάνε οι οπαδοί της Θοδώρας για λαμόγια τη στιγμή που βοά η πιάτσα για τις σχέσεις της Αγίας Οικογένειας με το Χριστοφοράκο;
  Επίσης μήπως ξέχασαν τη θέση της ψευτο-Θοδωρούλας και του μπαμπάκα για το σχέδιο Ανάν, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που έλεγε και ο αμερικάνος γιός της κυρίας Τσάντ;
  Μήπως ξέχασαν ποιος έψησε τον Καραμανλή να κάνει τις πρόσφατες πρόωρες εκλογές;
  Μήπως ξέχασαν ότι η Θοδωρούλα άφησε τον Καραβέλα να την κοπανήσει πριν αποκαλυφθούν οι μιζωμένοι πασόκοι υπουργοί και ανακάμψει η Νέα Δημοκρατία;
  Εάν φτάσουμε στο σημείο να περιμένουμε από την Αγία Οικογένεια να καθαρίσει τη Νέα Δημοκρατία από τα λαμόγια είναι σαν να βάζουμε τον Κοσκωτά να κάνει έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης!
  Η Ν.Δ. έφτασε στο 33,5% ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έκανε το λάθος να εντάξει τα γλυκόλογα λαμόγια του Μητσοτακέϊκου στο δυναμικό της.
  Αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ.
  Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού να τα μαζέψει το Μητσοτακέϊκο και να φύγει, να πάει αλλού. Αρκετά καπηλευθήκανε την ιδεολογία του αγνού νεοδημοκρατικού λαού.
  Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει πολιτικά εκλέγοντας τη Θοδωρούλα.
  Όποιος υποτίμησε το νεοδημοκράτη έχασε!

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 03/11/2009 09:55:38

  Ενα μεγαλο μπραβο στο Γιωργο Κυρτσο που χθες σε εκπομπη της ΝΕΤ θυμισε τα σκανδαλα της Ντορας (SIEMENS κλπ) κανοντας το Γιακουματο να παραμιλαει..Ο πρωην διευθυντης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ που Ντορα και αλλοι βαρωνοι τον εδιωξαν το 2002 επειδη δεν τους εκανε τα χατηρια να σκυψει το κεφαλι στη διαπλοκη, ειναι απο τους λιγους στα ΜΜΕ που τολμουν να αντισταθουν στο συστημα Ντορα.

 8. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 03/11/2009 11:59:46

  To κάναμε το τεστ από τότε που τους πρωτοείδαμε και ξέρουμε. Eίναι φτιαγμένοι από άλλη πάστα.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Kώστας Θ. 03/11/2009 12:03:32

   Γεια σου αγαπητέ Κωνσταντίνε.
   Θα τον κερδίσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.