Τα έσοδα καταρρέουν, ο Παππάς καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και η Βαλαβάνη χρεοκοπεί το κράτος
14/01/2015 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα έσοδα καταρρέουν, ο Παππάς καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και η Βαλαβάνη χρεοκοπεί το κράτος

Και ο λαός περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να του χαρίσει φόρους, τέλη και δάνεια...

Πέντε χρόνια από τη ζωή μας. Πέντε χρόνια στερήσεων, λιτότητας στα όρια της απανθρωπιάς, σκληρών μέτρων, μιας απίστευτης δημοσιονομικής προσαρμογής, απώλειας του 25% του ΑΕΠ, μοναδικού φαινομένου σε καιρό ειρήνης.

Όπως λέει κι ο λαός «κάναμε το σκ...το παξιμάδι» για να δείξουμε στους δανειστές ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρωτογενή πλεονάσματα. Ότι μπορούμε σιγά – σιγά να γίνουμε μια κανονική χώρα που δεν θα τρώει περισσότερα απ' αυτά που έχει στο ταμείο της.

Κουτσά στραβά το καταφέραμε με τις απίστευτες θυσίες όλων. Και πλεόνασμα βγάζουμε, και δεν ξοδεύουμε περισσότερα απ' ότι έχουμε, και τον δανεισμό περιορίζουμε και τα έσοδα μαζεύονται, έστω κι αν η φοροδιαφυγή, η μεγάλη πληγή της χώρας, παραμένει.

Κι εκεί που βάζαμε υψηλούς στόχους, για μεγάλη ανάπτυξη το 2015, για πλεόνασμα σχεδόν 5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, για ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων, για συμμάζεμα του κράτους, ήρθαν οι εκλογές. Αυτοί που επέλεξαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια περιπέτεια που δεν έχει κανένα νόημα ας δουν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Μαύρη τρύπα 3,5 δισ. ευρώ στα έσοδα για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου, ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της στάσης πληρωμών λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Κανένας δεν πληρώνει περιμένοντας τον... Άγιο ΣΥΡΙΖΑ να του χαρίσει φόρους, τέλη και δάνεια.

Κι έτσι το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 1.929 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 603 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 4.939 εκατ. ευρώ.

Η υστέρηση των εσόδων δηλαδή ροκανίζει το πλεόνασμα και θέτει τους στόχους για το 2015 εκτός τροχιάς. Κι όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που λέει ότι θα καταργήσει τα πάντα. Μόλις σήμερα ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Περιουσίας που θα είναι 2 δισ. ευρώ αντί για 3,4 δισ. που προέβλεπαν με τον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν έχουν το μαγικό φίλτρο και εισπράξουν 2 δισ. η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» θα έχει άλλη μια τρύπα 1,4 δισ. ευρώ από τον στόχο.

Ακόμη κι αυτά τα νούμερα είναι στον αέρα αφού τώρα στην Κουμουνδούρου λένε ότι το αφορολόγητο θα είναι τουλάχιστον 450 χιλ. ευρώ, δηλαδή 900 χιλ. ευρώ για ένα ζευγάρι, μαζί με κάποιο παιδί θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Πόσοι Έλληνες έχουν περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ;

Σκεφτείτε λοιπόν το εξής: Τα έσοδα καταρρέουν παρά τη σκληρή λιτότητα των προηγούμενων μηνών επειδή δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά, επειδή κανένας δεν πληρώνει στην προσμονή των εξελίξεων κι επειδή στα μουλωχτά ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «παπάδες».

Μέχρι και... σεισάχθεια για όλα τα δάνεια, υποσχέθηκε ο Μητρόπουλος σήμερα, επομένως γιατί όλοι όσοι χρωστάνε να πάνε να πληρώσουν; Ποιος ο λόγος;

Το τελικό χτύπημα, ωστόσο, το έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει τα 7,5 δισ. ευρώ της πέμπτης δόσης, αν εκλεγεί κυβέρνηση. Και που θα βρει λεφτά το κράτος; Από τις καταθέσεις της;

Πάντως, μετά τις εκλογές, όταν θα ξαναβγούν στοιχεία για τον προϋπολογισμό θα φανεί το μέγεθος της μαύρης τρύπας. Και ο εφιάλτης θα είναι χειρότερος αν βγουν στοιχεία για τις εκροές από τις τράπεζες αλλά κι αν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αυξήσεων, παροχών, προσλήψεων κ.λπ.

Η χώρα οδηγείται σε μια εικόνα που θα θυμίζει «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη». Η καμμένη γη δεν είναι τίποτε μπροστά σ' αυτό που θα δούμε. Όποια κυβέρνηση παραλάβει θα βρεθεί μπροστά στα αποτελέσματα ενός μεγάλου εγκλήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προδότες της πατρίδας και των θυσιών του κόσμου ας μην επικαλεστούν αυτή την καμένη γη. Γιατί ο κόσμος θα τους κρεμάσει στο Σύνταγμα.

Από την άλλη, ο λαός που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρους θα έχει συναινέσει στο έγκλημα που θα γίνει. Συνένοχος θα είναι και δεν θα έχει καμιά δικαιολογία. Μόνος του θα βγάλει τα μάτια του. Ας μην κλαίμε λοιπόν μετεκλογικά για την γκάφα μας. Όλα τα σημάδια δείχνουν προς τα που πάει η χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 14/01/2015 22:28:21

  Τα έσοδα καταρρέουν, ο Παππάς καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και η Βαλαβάνη χρεοκοπεί το κράτος........και ο Δρίτσας είπε σήμερα ότι θα κρατικοποιήσει τις ακτοπολοϊες...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Hunter 14/01/2015 23:47:43

   Ενώ η Κυρίτση υποσχέθηκε την επαναπρόσληψη όλων των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ...

  • dim avatar
   dim @ Hunter 15/01/2015 00:26:41

   Και όχι μόνο... ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ κλπ κλπ... Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, αυξήσεις μισθών, συντάξεων, τα πάντα όλα.... Εντωμεταξύ για να μαζέψουν 2 δις που λένε από τον νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα ξετινάξουν τη μεσαία τάξη και όσες οικογένειες έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ (ή 200.000 ευρώ έκαστος)... Επίσης, όπως είπε ο μέγας Τσίπρας, του λένε πολλοί επιχειρηματίες (sic) οτι δε πειράζει να είναι και μεγαλύτερος ο φορολογικός συντελεστής, αρκεί να είναι σταθερός για πολλά χρόνια... Θα τον ανεβάσει από 26% λοιπόν, στο 35%, αλλά θα τον κρατήσει σταθερό για πολλααα χρόοονια, γιατί του το είπαν οι επιχειρηματίες, αυτό το προτιμάνε, να είναι σταθερό το φορολογικό πλαίσιο, και σε δεύτερη μοίρα λένε είναι αν θα είναι υψηλοί οι φορολογικοί συντελεστές!! .... Μετά θα αναρωτιέται γιατί δεν έρχεται κανένας να επενδύσει στην Ελλάδα, και πάνε όλοι στους γείτονες μας γύρω γύρω, που έχουν 10% - 12% φορολογία...

   • George N avatar
    George N @ dim 15/01/2015 01:52:56

    Μην δίνετε σημασία. Είναι σαν τα cartoons που συνεχίζουν και τρέχουν ενώ έχει τελειώσει ο δρόμος και είναι στο κενό. Όλα τα λεφτά είναι στη φάτσα ανφάς μόλις το συνειδητοποιήσουν :-)

  • George N avatar
   George N @ Hunter 15/01/2015 13:23:23

   Αντικαθίσταται ο ΕΝΦΙΑ είναι το σωστό από τον ΦΜΑΠ που θα αποδώσει 750-900 εκ ενώ ένα άλλο 1-1,5 δις θα βρεθεί από τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος. Οπότε υπάρχει αναλυτικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός και μάλιστα τα έσοδα υπερβούν τους στόχους :-)

 2. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 14/01/2015 23:39:40

  Η μη εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2014 είναι ευθύνη δική μας. Καθαρά πράγματα.

  • George N avatar
   George N @ ΙΚΟ 15/01/2015 01:44:16

   φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν...τώρα αν χρειάζεται να γίνει το 3%....κυβέρνηση! για να γίνει αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 3. Eva avatar
  Eva 14/01/2015 23:57:52

  Ποιον ενφια θα καταργήσει, οσοι διαθέτετε τριάρι στα Σεπόλια και λυόμενο στη Λούτσα ετοιμαστείτε για φόρο ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Οι θαμώνες του Salon de Bricolage εξαιρούνται διοτι μάλλον δεν εχουν μεγάλη ακινητη περιουσία.

 4. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 15/01/2015 00:08:27

  ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. Η Ν.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

 5. Κίττυ avatar
  Κίττυ 15/01/2015 00:28:46

  Ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κανένα κόμμα σοβαρή θέση και προτάσεις για το θέμα των ακινήτων, που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Το χαράτσι εκδικείται το Βενιζέλο που το εισηγήθηκε, ο ΕΝΦΙΑ συρρίκνωσε τις όποιες άλλες επιτυχίες του Σαμαρά, το κενό θέσεων επιτρέπει στον Τσίπρα να λέει ότι θέλει... ...κι οι αναποφάσιστοι κατεστραμμένοι περιμένουν μήπως κι ακουστεί κάτι αξιόπιστο, για να στηρίξουν την επιβίωση τους.... Το ότι υπήρξανε σφαχτάρια στο βωμό του μνημονίου το έχουνε βιώσει άλλωστε!

 6. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 15/01/2015 02:22:03

  Καποιος σοφος γεροντας μου ελεγε πριν χρονια οτι σε καθε πολιτικο μπαχαλο κερδισμενοι ειναι τα λαμογια. Επι κατοχης οι εντιμοι πεθαιναν στους δρομους και οι μαυραγορητες πλουτιζαν. Η χουντα χαρησε τα δανεια των αγροτων. Κερδισμενοι ηταν οσοι δεν πληρωναν την Αγροτικη Τραπεζα. Δηλαδη οι κακοπληρωτες. Ο Ανδρεας Παπ. εδωσε χρημα σε αυτους που δεν δουλευαν. Το δημοσιο γεμισε απο επιορκους και τεμπεληδες. Οι αγροτες επαιρναν επιδοτησεις μαιμου. Μεχρι και προεδρος γεωργικου συνδεσμου εγινε υπ. Οικονομικων. Οι αγροτικοι συνεταιρισμοι εγιαν κεντρα διαφθορας και διαπλοκης. Πακετα Ντελορ,ΜΟΠ αντι να πανε σε αναπτυξιακα εργα πηγαιναν σε ανθρωπους που τα καταναλωναν σε καμπαρε με κοριτσια εξ ανατολης. Η Ολυμπιακη ειχε περισσοτερους υπαλληλους αναλογικα απο την Λουφτχανσα και οι υπαλληλοι ηταν 3 φορες πιο καλοπληρωμενοι. Ασε που συνατξιοδοτηθηκαν στα 45 τους με εφαπαξ και την υψηλοτερη συνταξη στο ΙΚΑ. Η ΕΡΤ ειχε δημοσιογραφους με απολυτηριο γυμνασιου και με μισθο υψηλοτερο απο τον μισθο του Προεδρου της Δημοκρατιας η του Α. Παγου χωρις βεβαια να δουλευουν. Ειχαν και εχουν το δικο τους ευγενες ταμειο. Ο Α.Παπανδρεου εκλεισε εταιριες λογω των συντεχνιων αλλα παραλληλα δημιουργησε τα νεα τζακια. Ετσι ειδαμε Πειραικη Πατραικη να κλεινει και ολη σχεδον η κλωστουφαντουργια , ελληνικα αυτοκινητα να μη παραγονται, ναυπηγεια να χρεοκοπουν, αλλα εφημεριδες να εμφανιζονται, νεες τραπεζες, εταιριες πληροφορικης που τα αφεντικα τους ηταν μελη της κεντρικης επιτροπης του ΠΑΣΟΚ και τοσα αλλα. Σημερα ολα τα λαμογια μετακομισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. ΣΗΜΕΡΑ ειναι η ωρα να ξανακονομησουν τα λαμογια και να δημιουργηθουν και τα νεα τζακια που τα πλουτη τους θα προκυψουν απο τους λιγους ηρωες και πατριωτες Ελληνες που υπευθυνα πληρωναν τους φορους τους και που δεν χρωστουν. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα 'προοδευτικα κομματα' δεν ψηφισαν το νομο για την ψηφο των Ελληνων του Εξωτερικου στον τοπο διαμονης τους. Δεν ηθελαν να εχουν καποιους στα ποδια τους . Καποιους που εζησαν η ζουν σε οργανωμενες κοινωνιες η κρατη. Με συμμετοχη στις εκλογες 50-60% και απο αυτους το 30 % να ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ δειχνει οτι το βαθυ κρατικοδιαιτο κοινο ακομα κυριαρχει. Ολοι πρεπει να ψηφισουν. Ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι αν δεν ψηφισουν τοτε η καταστροφη ειναι 100% σιγουρη.

  • CC avatar
   CC @ Ρεαλιστης 15/01/2015 12:05:04

   "Δεν ειναι τυχαιο οτι τα 'προοδευτικα κομματα' δεν ψηφισαν το νομο για την ψηφο των Ελληνων του Εξωτερικου στον τοπο διαμονης τους. Δεν ηθελαν να εχουν καποιους στα ποδια τους . Καποιους που εζησαν η ζουν σε οργανωμενες κοινωνιες η κρατη." Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η Ελλάδα είναι να δωθεί συνατότητα ψήφου στους Έλληνες πολίτες που μένουν και εργάζονται στο εξωτερικό ώστε να ψηφίζουν στον τόπο παραμονής τους. Οι Ελλαδίτες και κυρίως οι "προοδευτικές δυνάμεις" στραγκαλίζουν τον Ελληνισμό. Εγώ έχω βγάλει εισητήριο και θα έρθω να ψηφίσω τον Σαμαρά. Δεν έχουν όμως όλοι αυτή τη δυνατότητα...

   • Fotini avatar
    Fotini @ CC 15/01/2015 14:58:31

    Γιά absentee ballot ζήτησα νά πληροφορηθῶ πρίν λίγα χρόνια, ἀλλά μέ εἶχαν ἀντιμετωπίσει ὡς UFO!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.