Τακτικισμοί και ψέματα
16/07/2015 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τακτικισμοί και ψέματα

Και με το Μνημόνιο και έξω από αυτό

Είναι πλέον σίγουρο και ολοφάνερο. Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι πιστεύαμε. Ο ίσκιος του είναι μεγαλύτερος από το μπόι του όσο κι αν προσπάθησε για το αντίθετο. Δεν είναι ο ηγέτης που πολύ πίστευαν. Δεν είναι καν ο έξυπνος πολιτικός που θα μπορούσε να βάλει τη χώρα πάνω από το κόμμα και να υπηρετήσει την πατρίδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποδείχθηκε τόσο λίγος που πλέον καθίσταται απίθανο να πιστεύει ο κόσμος ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κρατά τις τύχες ενός λαού στα χέρια του.

Κι όμως, ο 40άρης Αλέξης ξεκίνησε με ορμή. Νέος, άφθαρτος, επικοινωνιακός με σαφή υπεροχή στην σύγκριση με το παλιό, με ρητορεία που αρέσει στον κόσμο για μάχη κατά του κατεστημένου κ.λπ. αλλά και με μια άγνοια κινδύνου για το πώς λειτουργεί η χώρα, η Ευρώπη, το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Είχε με λίγα λόγια όλα τα φόντα να κυριαρχήσει για χρόνια στον κεντροαριστερό χώρο και να μην αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την πολιτική κυριαρχία του.

Αρκεί να επεδείκνυε μια σχετική σοβαρότητα, να μην έθετε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να επέλεγε ανθρώπους σοβαρούς κι όχι αστείους που είχαν και άλλες σκέψεις στο μυαλό τους. Αποδεικνύοντας πόσο λίγος είναι έκανε όλα τα λάθη μαζί. Και αστείους επέλεξε και λάθη έκανε και τη χώρα έβαλε σε κίνδυνο. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι όχι μόνο τη στόφα του ηγέτη δεν έχει αλλά δεν μπορεί ούτε πρόεδρος του 15μελούς να είναι. Απορούμε πώς τον εμπιστεύονταν οι μαθητές και τον εξέλεγαν να τους εκπροσωπήσει.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τα λάθη που έχει κάνει τους προηγούμενους πέντε μήνες. Ούτε καν την στροφή στον... Γερμανοτσολιαδισμό και τα Μνημόνια. Αυτά θα τα κρίνει η ιστορία. Όταν όμως ένας πρωθυπουργός σε 20 ημέρες, από την ώρα που ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, κάνει μπάχαλο μια ολόκληρη χώρα, τότε ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.

Είναι αδύναμος και δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στο κόμμα του. Αντί να τους πετάξει όλους έξω, να τους διαγράψει την ίδια ώρα συνεχίζει να τους χαϊδεύει. Τον φτύνει η Ζωή και ο Λαφαζάνης και αυτός τους αγκαλιάζει. Μα καλά; Ποιος είναι το αφεντικό στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις και ποιος χαράσσει τη στρατηγική; Μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός όμηρος ενός γκρουπούσκουλου που απειλεί και εκβιάζει;

Του λένε μάλιστα να μην τολμήσει να τους βγάλει από τις λίστες αν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο. Ο απόλυτος εκβιασμός δηλαδή.

Κι από την άλλη ο ίδιος τι ηγέτης είναι όταν υπογράφει ένα μνημόνιο, το φέρνει στη Βουλή και το ψηφίζει και την ίδια στιγμή λέει ότι δεν το πιστεύει; Αν δεν το πιστεύει ο πρωθυπουργός γιατί να το πιστέψει ο απλός πολίτης; Αλλά και στην περίπτωση αυτή γιατί κάνει τακτικισμούς; Δηλαδή και με το Μνημόνιο και έξω από αυτό; Να πάει δηλαδή ο Τσίπρας σε εκλογές και να βγαίνει στα μπαλκόνια και να λέει «εγώ δεν πίστεψα στα μνημόνια;»

Πρόκειται περί αθλιότητας που εγκλωβίζει όλη τη χώρα σε μια δίνη καταστροφική και δείχνει ότι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί τελικά συνέβη.

Και να πούμε και κάτι άλλο; Ο Σαμαράς δικαιώθηκε εξαιτίας της ανικανότητας και της μικρότητας του Τσίπρα. Ο δε... Βαγγέλας είναι κολοσσός μπροστά στον ολίγιστο Αλέξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SKAIs avatar
  SKAIs 16/07/2015 20:36:37

  Απλά περιγράψατε τον Τσιπρανδρέου αλλά χωρίς λεφτά. Αυτό είναι μάλλον είναι θετικό για τη χώρα.Δεν θα υπαρξει άλλο "ΠΑΣΟΚ"

 2. airman avatar
  airman 17/07/2015 07:21:39

  "Απορούμε πώς τον εμπιστεύονταν οι μαθητές και τον εξέλεγαν να τους εκπροσωπήσει." Οι μαθητές δεν τον εμπιστεύονταν. Απλά επειδή οι εξυπνάκιδες δεν ήθελαν θα εκτεθούν, τον έβαζαν μπροστά να απαιτεί και να διεκδικεί με τους γνωστούς εκβιαστικούς ως τραμπούκικους τακτικισμούς του. Η μάζα ακολουθούσε κι αυτός χαίρονταν επειδή ήταν "αρχηγός" και εκπροσωπούσε κάποιους που θεωρούσε - και σε πολλές περιπτώσεις ήταν - τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω απ' αυτόν. Όσο για τα υπόλοιπα, φρόντιζε το κόμμα και η δημοσιότητα. Από τότε μέχρι σήμερα ο Αλέξης δεν έχει αλλάξει αισθητά. Απλά έτυχε να γίνει και Πρωθυπουργός! Άλλο έτυχε κι άλλο πέτυχε!

 3. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 17/07/2015 16:35:57

  Τον Αλέξη τον βάζανε μπροστά οι συμμαθητές του για να γελάνε...............κατσε καλά γεράσιμε...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.