Τί θέλει ο λαός της ΝΔ;
03/10/2015 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τί θέλει ο λαός της ΝΔ;

Θέλει νέο, άφθαρτο, χωρίς πληγές από τα μνημόνια και την κρίση; Ή θέλει πρόσωπα που έχει κάθε μέρα στο σαλόνι του μέσω της τηλεόρασης; Θέλει σκληρούς κομματικούς που είναι ταυτισμένοι με τη ΝΔ όπως λέει ο Βαγγέλας;

Πολλά ακούμε τον τελευταίο καιρό για τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της ΝΔ αν και είναι αποφασισμένη από το καταστατικό του κόμματος η εκλογή από τη βάση. Πιο δημοκρατική διαδικασία δεν μπορούσε να ακολουθηθεί έστω κι αν την πρωτοχρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.

Με αρκετά προβλήματα το σύστημα, που χρήζει διορθώσεων, αλλά πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο που ένα κόμμα πρέπει να εκλέγει τα όργανά του, ειδικά τους αρχηγούς του. Τα σύγχρονα αστικά κόμματα δεν είναι κομμουνιστικά να διορίζονται οι επικεφαλής από ένα κλειστό συμβούλιο, από ένα «στημένο» σύστημα στο οποίο κυριαρχεί η ίντριγκα και το παρασκήνιο.

Για σκεφτείτε να μην είχε η ΝΔ αυτή την επιλογή. Θα έβγαινε το 2009 πρόεδρος η κόρη του Δράκουλα και θα ήταν διαφορετική η κατάσταση στη χώρα. Σίγουρα προς το χειρότερο, μπορεί να κυβερνούσε ακόμη και ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο.

Όμως, επειδή ακριβώς επέλεξε ο λαός, για το λόγο αυτό αρχηγός έγινε ο Σαμαράς που καμιά σχέση δεν είχε με τις «γαλάζιες» φατρίες. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και τώρα. Ξεκάθαρα οι οπαδοί της ΝΔ πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον αρχηγό που θέλουν χωρίς να τους επιβάλει κανείς τον «αρεστό», τον «κολλητό» ή τον μεταβατικό.

Όπως αποδείχθηκε ο κόσμος της ΝΔ είναι πιο σοφός από τις ηγεσίες του, τα πολιτικά συμβούλια ή τις εθνικές συνδιασκέψεις. Και με την ίδια σοφία θα αποδείξει ότι δεν ανέχεται τις οικογένειες και τους «έτσι θέλω» ιδιοκτήτες της ΝΔ που θέλουν να την κόψουν σε τιμάρια και να την νέμονται για χρόνια.

Στη μάχη μέχρι τώρα ο μόνος που δεν παρενέβη και δεν επηρέασε τους υποψήφιους, πέραν κάποιων συναντήσεων στα φανερά, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Από εδώ και στο εξής ο καθένας μπορεί να εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου δελφίνου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Αλλά οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη οφείλουν να αποδεχθούν ότι η διαδικασία εκλογής από το λαό είναι η μόνη που ταιριάζει σε ένα μεγάλο κόμμα.

Η ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργεί δημοκρατικά κι ότι μπορεί να αφήσει πίσω της πρακτικές που μόνο κακό της έκαναν. Και κυρίως να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε αυτή η προεκλογική περίοδος στο εσωτερικό της ΝΔ με τις βλακώδεις διαδικασίες για τις οποίες ευθύνονται συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι φοβούνται τις ανοικτές διαδικασίες. Εξ ου και δεν αντέδρασε ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Μητσοτάκης στην πρόταση Τζιτζικώστα για ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με τις κάλπες. Διότι κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα στενά συντηρητικά όρια ενός πεπαλαιωμένου κόμματος. Δεν τολμούν να βγουν με όλους τους τρόπους στο λαό και να ζητήσουν την στήριξή του. Κάτι παρόμοιο έπαθε η Ντόρα το 2009 και το φυσάει και δεν κρυώνει. Αυτό τρέμουν τώρα. Διότι ο κόσμος της ΝΔ αλλά και ο ελληνικός λαός γενικότερα έχει βαρεθεί να του λένε τι θα κάνει. Το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα. Μόλις βγήκαν οι δεινόσαυροι των κομμάτων, ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, οι πολίτες έτρεξαν να ψηφίσουν το «όχι». Στις πρόσφατες εκλογές δεν ψήφισαν ΝΔ και Μεϊμαράκη γιατί θεωρούν ακόμη τον Τσίπρα αντισυστημικό. Ακόμη και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ όλοι έλεγαν να βγει ο Λοβέρδος και τελικά ο κόσμος ψήφισε Φώφη. Ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης έλεγε στα μέλη του να ψηφίσουν την εκλεκτή του την Γιαννακάκη και ψηφίστηκε τελικά ο Θεοχαρόπουλος που ήταν νέος και δεν τον προωθούσε κανείς.

Όταν λοιπόν οι εκλογές ξεφεύγουν από τους τοίχους της Βουλής ή των κομματικών κτιρίων τότε επικρατεί η… λογική του ψηφοφόρου που δεν θέλει να τον κουμαντάρουν. Ας προσέξουν λοιπόν και στη ΝΔ. Όποιον κι αν ψηφίσουν οι δεινόσαυροι, όποιον κι αν επιλέξουν οι φαμίλιες τελικά αυτός που θα βγει θα είναι επιλογή του λαού που θα ψηφίσει. Θέλει νέο, άφθαρτο, χωρίς πληγές από τα μνημόνια και την κρίση; Ή θέλει πρόσωπα που έχει κάθε μέρα στο σαλόνι του μέσω της τηλεόρασης;

Θέλει σκληρούς κομματικούς που είναι ταυτισμένοι με τη ΝΔ όπως λέει ο Βαγγέλας; Ό,τι κι αν συμβαίνει ο λαός της ΝΔ είναι αυτός που θα επιλέξει κι ας λένε ότι θέλουν οι άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 03/10/2015 08:42:40

  Ή τώρα αλλάζουμε ή στην κυριολεξία βουλιάζουμε. Έτσι απλά. Μόνο το χθεσινό αίσχος με την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για την υποψηφιότητα Άδωνη να δεί κανείς, αντιλαμβάνεται την καφρίλα που επικρατεί από τους κηδεμόνες του κομμάτος για να ελέγξουν με ύπουλο τρόπο μέχρι τελευταία στιγμή την εκλογή. Αντιλαμβάνονται ότι φεύγει το κόμμα από τα χέρια τους και έχουν τρελλαθεί.

 2. Λυκόπουλο avatar
  Λυκόπουλο 03/10/2015 11:12:44

  Νέος, αυτοδημιούργητος, σπουδαγμένος, να μην κρύβεται στα δύσκολα, να βάζει το κόμμα πάνω απο το προσωπικό συμφέρον, να μην ανήκει σε τζάκια και να μιλάει στην κοινωνία. Μόνο ένας απο τους υποψηφίους έχει όλο το πακέτο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λυκόπουλο 04/10/2015 18:46:40

   Ακριβώς. Αλλά ψήφισε τα μνημόνια, ενώ ο Καμμένος με τον Τσίπρα διαπραγματεύτηκαν... για να μας πάνε στο 3ο το χειρότερο!

 3. δημης avatar
  δημης 04/10/2015 01:07:45

  -Θέλει κόμα αρχών και όχι κοματαρχών,,, -Θέλει ανανέωση αξιοκρατία Άρχή Άνδρα δείκνυσι Κύριε Μεϊμαράκη.... -Θέλει κόμα με καταστατικό και κανόνες και ΟΧΙ χρίσματα και δαχτυλίδια ... -Θέλει τήρηση των κανόνων των διαδικασιών από όλους ... Και σίγουρα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να γίνεται αυτός ο Δημόσιος Διάλογος μέσα από τα κανάλια... Πχ Ποιοί κατηγορούν Ποιούς για Ευεργετητές και Ευεργετηθέντες όταν οι Μεν Διοριζόντουσαν Υπουργοί και οι Δε διοριζόντουσαν Πρόεδροι της Βουλής Μετά Αρχηγοί ;;;;; Ποιοί είναι ευργετητές ;;;Αυτοί που ενώ διορίστηκαν Υπουργοί μετά σαν Ευεργετούμενοι άνοιγαν τις πόρτες να περάσουν οι Κόρες των Ευεργετών Τους που ήσαν στα "μαχαίρια" ;;;;;;;; Συσπείρωση συστράτευση ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ και μέσα από καλύτερες κοματικές δομές Ανανέωση του Κόματος και ανάδειξη των Άξιων και όχι των διορισμένων Ταγών και μελλοντικών Αρχηγών...

 4. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 04/10/2015 19:24:22

  Η εσωστρέφεια και οι διενέξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. χαμηλώνουν καθημερινά τον πήχη των προσδοκιών του λαού από το κόμμα της. Οι προσωπικές εκτιμήσεις είναι δικαίωμά μας, αλλά σε μια μεγάλη παράταξη δεν υπάρχουν ευεργέτες και ευεργετηθέντες, γιατί πάνω από τα πρόσωπα είναι η ιδεολογία και το συμφέρον της παράταξης. Ακούγεται ενδεχομένως ρομαντικό, αλλά είναι αληθινό για όλους αυτούς που σήμερα απομείναμε χωρίς να γνωρίζομε κανένα πολιτικό και να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια ανάκαμψης της παράταξης. Σε όλους τους υποψηφίους, αλλά και τους πρώην Νεοδημοκράτες Πρωθυπουργούς η πολιτική σπέκουλα της αριστεράς έχει δώσει και ένα απαξιωτικό προσωνύμιο, να τον ακολουθεί. Προπαγανδιστική φασιστική ομοβροντία των αριστερών τυχοδιωκτών. Το κόμμα όμως της Ν.Δ. δεν ανανεώνεται ούτε προσαρμόζεται στις ραγδαία εξελισσόμενες κοινωνικές συνθήκες και αυτή η αδυναμία του, γίνεται αδυναμία επικοινωνίας με το λαό, που την πληρώνει στις εκλογές. Πολύπλευρη εξωτερική πολιτική κανένας πρωθυπουργός όπως μας έχουν δέσει με το μνημόνιο δεν μπορεί να κάνει. Νοικοκύρεμα όμως της χώρας με το διώξιμο του κόπρου του Αυγείου, που είναι οι δημοσιοσχεσίτες δημόσιοι υπάλληλοι της διαφθοράς και της αρπαχτής, μπορεί να γίνει. Τέτοιο αρχηγό θέλει η Ν.Δ., που να μην μασάει τα λόγια του για την εξυγίανση της κρατικής μηχανής, που βυσσοδομεί και βάζει φρένο σε κάθε μορφής πρόοδο για τη χώρα. Τα επικοινωνιακά κόλπα των Αμερικανών συμβουλατόρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα γίνουν βρόγχος για τους ίδιους, όταν ο λαός και μαζί αυτός της Ν.Δ. ξυπνήσουν και με αρχηγό οραματιστή τους πάρει αμπάριζα.......

 5. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 04/10/2015 20:08:41

  Ο λαος θελει εκτος των αλλων να ζει στην ψευδαισθηση οτι κανει ο ιδιος κουμαντο και δεν τον κουμανταρει κανεις. Φυσικα στην πολιτικη αυτα δεν γινονται αγαπητοι συνσχολιαστες.Αλλοι φαινονται αλλοι ειναι αορατοι.Αλλοι επεμβαινουν αλλοι ειναι διακριτικοι,αλλοι δειχνουν τα δοντια τους αλλοι εχουν το στομα κλειστο. Ομως επ ουδενι υπαρχει υποψηφιος απατρωναριστος. Βεβαια το μη χειρον βελτιστον.Ας αποφασισουμε για τον λιγοτερο εξαρτωμενο,για τον εντιμοτερο,τον αγωνιστικοτερο,τον εργατικοτερο,τον φιλαληθεστερο. Ουδεις τελειος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.