
Τέλειωσε για τους δικαστές το Μνημόνιο;
Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η δουλειά τους είναι σημαντική κι ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι μισθοί τους, παρά το γεγονός ότι σε εκατομμύρια Έλληνες οι αποδοχές έχουν συνθλιβεί.
Θέλουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Θέλουμε δικαστές που να μην είναι πληρωμένοι και να βγάζουν «στημένες» αποφάσεις;
Η απάντηση ασφαλώς είναι γνωστή. Όλοι θέλουν το δικαστικό σώμα να είναι έντιμο και να εκδίδει αποφάσεις που βγαίνουν με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα. Και για να το κάνουν αυτό οι δικαστές πρέπει να είναι καλά πληρωμένοι ώστε να μην δελεάζονται από «δωράκια» που κάποιοι θέλουν να τους δώσουν.
Αν και όποιος έχει ορκιστεί να υπηρετήσει την πατρίδα οφείλει να το κάνει ακόμη κι αν είναι δυσαρεστημένος με τις αποδοχές του. Άλλωστε, ειδικά οι δικαστές επιτελούν λειτούργημα κι ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουν.
Ωστόσο, βλέποντας κανείς τις αποδοχές που θα παίρνουν από τον Σεπτέμβριο αναρωτιέται το εξής: Τέλειωσε για τους δικαστές το Μνημόνιο; Τέλειωσε η κρίση και οι περικοπές; Διότι με βάση την απόφαση του Μισθοδικείου που τους είχε δικαιώσει στις προσφυγές τους, θα δουν μεσοσταθμική αύξηση μισθών 25%. οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για την κορυφή της πυραμίδας. Η αύξηση των βασικών μισθών συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.
Και αυτά δεν είναι αναδρομικά καθώς κάποια στιγμή το κράτος θα πρέπει να βρει λεφτά να τους δώσει για δύο χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι στο Μισθοδικείο μεταξύ άλλων αποφασίζουν και δικαστές. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η δουλειά τους είναι σημαντική κι ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι μισθοί τους, παρά το γεγονός ότι σε εκατομμύρια Έλληνες οι αποδοχές έχουν συνθλιβεί. Εκατομμύρια εργαζόμενοι που υπομένουν τις επιπτώσεις της κρίσης αν και δεν φταίνε αλλά και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να αποφασίσουν για τους μισθούς τους, όπως οι δικαστές.
Εν τω μεταξύ, εδώ και δύο – τρία χρόνια τα δικαστήρια, κυρίως τα ανώτατα έβγαλαν αποφάσεις οι οποίες έκαναν χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, τις περικοπές σε άλλους κλάδους, έκριναν νόμιμα τα χαράτσια και γενικά όλα καλά στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Και ξαφνικά μόλις τους τελευταίους μήνες εξέδωσαν αποφάσεις υπέρ των ένστολων και άλλων ειδικών μισθολογίων, πλην των πανεπιστημιακών. Για να μην πούμε για τις αποφάσεις που έβγαλαν για τις απολυμένες καθαρίστριες.
Και τώρα τι γίνεται λοιπόν; Από Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί με ένα ετήσιο κονδύλι 70-100 εκατ. ευρώ για να επαναφέρει τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012. Σα να μην πέρασε το μνημόνιο από τη δικαιοσύνη αν και πέρασε και σάρωσε τα πάντα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν επομένως όλο αυτό το σκηνικό είναι νόμιμο, δεν είναι καθόλου ηθικό. Και είναι προσβλητικό οι δικαστές να αποφασίζουν για την πάρτη τους και να αφήνουν στο έλεος των κακών πολλές φορές μνημονιακών μέτρων τους υπόλοιπους Έλληνες. Ούτε ο Θεός το θέλει, ούτε και ο διάβολος. Αλλά η πλάκα είναι αλλού. Με τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστικοί ανοίγουν το δρόμο για να διεκδικήσουν ανάλογες αποδοχές και οι βουλευτές. Έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αυξήσεις και αναδρομικά. Θα το κάνουν οι εν ενεργεία εθνοπατέρες; Πολύ αμφιβάλλουμε, όμως σίγουρα θα το κάνουν πολλοί συνταξιούχοι.
Μην ξεχνάμε ότι πριν μερικά χρόνια πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν διεκδικώντας ποσά 100.000- 250.000 ευρώ ο καθένας, αλλά παρά την αρχική δικαίωσή τους στο Β' Τμήμα η Ολομέλεια ΕΣ ανέτρεψε (κατά πλειοψηφία) την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων, μεσούσης της κρίσης, χάρη σε μια νομική «κατασκευή» που ελέγχεται τώρα στο Ευρωδικαστήριο, όπου συνεχίζουν τη μάχη οι πρώην βουλευτές.
Αυτά λοιπόν, γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης. Μια χώρα κομμένη στα δύο, χωρισμένη σε πληβείους και πατρικίους. Κι όσο κι αν θέλουμε να πληρώνονται καλά οι δικαστές ή οι βουλευτές, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να αποφασίζουν για τον εαυτό τους μόνο καλά την ίδια ώρα που αποφασίζουν για την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Οταν μάλιστα οι ίδιο απεφάνθησαν ότι οι περικοπές στους μισθούς των πανεπιστημιακών καλώς έχουν. Απίστευτα πράγματα που δεν τα χωρά ο νούς.
Καλά, δεν ντρέπονται καθόλου; Και μετά περιμένουμε από αυτούς να είναι θιασώτες απόδοσης δικαιοσύνης! Μάλλον ΑΔΙΚΙΑΣ θα ήταν σωστό να λέγαμε.
Άντε πάλι η "κλάψα" για τους δικαστές, που θα επιβαρύνει την καλή μας την Κυβέρνηση, που τα΄χει όλα ωραία καμωμένα, με τα συνεχή αντισυνταγματικά φάλτσα...Για τους αθώους βουλευτές (και τα τζιμάνια τις Υπουργάρες της συγκυβέρνησης (που τα΄χουν κάνει μαντάρα) με τους παρατρεχάμενους βολεμένους στην Βουλή και στα Υπουργεία και τις τροπολογίες-σωσίβια, μόκο!....
Ναι, αλλά με τις περί των αποδοχών τους αποφάσεις, οι δικαστές ανοίγουν τον δρόμο και στις μισθολογικές απαιτήσεις των "αθώων" βουλευτών καθώς επίσης και των "τζιμανιών" Υπουργάρων της συγκυβέρνησης. Άλλωστε είναι γνωστόν τοις πάσι οτι οι μισθολογικές αυξήσεις των βουλευτών, ακολουθούν αυτές των δικαστών, άρα οι βουλευτές έχουν συμφέρον να αποδέχονται τέτοιες αποφάσεις, οι δικαστές ΄ομως, οι οποίοι υποτίθεται οτι μάχονται για το δίκαιο, τί κάνουν;
Και τι εμποδίζει τους βουλευτές να ψηφίσουν έτσι ώστε να μην "ακολουθούν" τους δικαστές? Για τα όσα ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν, για τα αίσχη των ντροπολογιών, για τις καραμπινάτες αντισυνταγματικότητες των μνημονιακών νόμων, για τα φάλτσα της προκρούστειας φορολογίας θα γράψει κανείς? Τώρα ασχολούμαστε με τους δικαστές και χάνουμε το δάσος των νομοθετών...
Τους εμποδίζει η βούλησή τους και των κομμάτων τους.
Με αφορμή διάφορες αποφάσεις που αφορούν τους μισθούς των δικαστών και την κήρυξη της αντισυνταγματικότητας των νόμων που τους περικόπτουν, γράφεται συχνά ότι οι δικαστές αποφασίζουν οι ίδιοι για τον μισθό τους. Η θέση αυτή δεν είναι ακριβής. Οι υποθέσεις που αφορούν τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστών, εφόσον η απόφαση μπορεί να επηρεάσει την μισθολογική, συνταξιοδοτική ή φορολογική κατάσταση ευρύτερου αριθμού προσώπων δεν εκδικάζονται από δικαστήρια στα οποία πλειοψηφούν οι δικαστές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος (αναθεώρηση του 2001) ορίζει ότι αυτές οι υποθέσεις δικάζονται από το δικαστήριο των "αγωγών κακοδικίας" του άρθρου 99, στη σύνθεση του οποίου προστίθεται ένας τακτικός καθηγητής νομικής κι ένας δικηγόρος. Επομένως, η σύνθεση του "μισθοδικείου", κατά το Σύνταγμα ορίζεται ως εξής: - πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος)
- ένας σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας
- ένας αρεοπαγίτης
- ένα σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- τρεις τακτικοί καθηγητές Νομικής
- τρεις δικηγόροι, μέλη των Ανώτατων Πειθαρχικών Συμβουλίων των δικηγόρων.
Άρα, τέσσερις (4) δικαστικοί και έξι (6) μη δικαστικοί, αλλά -φυσικά- νομικοί. Επομένως, το Σύνταγμα έχει ορίσει ένα δικαιοδοτικό όργανο στο οποίο δεν πλειοψηφούν οι δικαστές. Το να σκεφτούμε ότι η πλειοψηφία των εκτός δικαιοσύνης δύσκολα θα πάει κόντρα στους δικαστές, γιατί μπορεί να ανησυχούν ότι θα δεχθούν κάποιου είδους "αντίποινα" αν εμφανιστούν μετά ως δικηγόροι στα δικαστήρια είναι προσβλητικό για καθηγητές Νομικής, αλλά και για τους δικηγόρους των πειθαρχικών. Εξάλλου, η ιδέα περί κατάργησης αυτού του ειδικού δικαστικού σώματος, επειδή δεν είναι αρεστές οι αποφάσεις του, θα επανέφερε την προτέρα κατάσταση: μόνο οι δικαστές θα αποφάσιζαν για τα περί των αποδοχών τους. Επομένως όσα γράφονται (Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει) στο άρθρο και παρόμοια σχολιάζονται από άλλους χρήστες είναι απλώς για ΛΑΪΚΙΣΜΟ και μόνο και φανερώνουν άγνοια και αμάθεια.
Ε, αφού "είναι προσβλητικό για καθηγητές Νομικής, αλλά και για τους δικηγόρους των πειθαρχικών", δεν περνάει πια από το μυαλό μας οτιδήποτε αμφισβητεί την αμεροληψία των ανωτέρω. Ήμαρτον...
Με συγχωρείτε αλλά αυτή είναι μια γενική θέση απέναντι στο συγκεκριμένο. Και ποιο είναι αυτό; Ότι το ΣτΕ ενέκρινε ως συνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των πανεπιστημιακών. Όταν μάλιστα οι πανεπιστημιακοί και αυτοί κατέχουν τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη διάσταση του δημόσιου λειτουργού. Η αιτιολογία του ΣτΕ βασίστηκε στο ότι οι πανεπιστημιακοί είναι μεν λειτουργοί όχι όμως στον πυρήνα του κράτους και ότι οι μειώσεις που επέστησαν στους μισθούς τους είναι μεν βαρύτατοι - άνω του 45% μείωση - αλλά τους επιτρέπεται να ζουν αξιοπρεπώς. Να σας ενημερώσω ότι ο μισθός του Λέκτορος (μ.ο. ηλικίας 35 ετών) είναι χαμηλότερος από μισθό 19χρονου ΕΠΟΠ που υπηρετεί στο κέντρο των Αθηνών;
Ναί, οι καθηγητές της Νομικής και ιδιαίτερα οι δικηγόροι θα πάνε κόντρα στους δικαστικούς!!!!!! Αν είναι δυνατόν. Αυτοί όχι μόνον θα ψηφίσουν υπέρ των δικαστών αλλά θα ζητήσουν και αύξηση αποδοχών τους.....Θα γίνονται βασιλικότεροι των βασιλέων....
Τι; Κάποιοι…εξαιρούνται της θυσίας; Μονάχα οι Δικαστές; Μπαααα…. Και οι βολευτές αποφάσισαν το ίδιο για τους πολύτιμους εαυτούς τους, τους εκλεκτούς-συνεργάτες-παρατρεχάμενούς τους,τους αγαπητούς συγγενείς και φίλους. Και οι απατεώνες φοροκλέφτες αποφάσισαν κι αυτοί το ίδιο. Εξαιρούνται! Και οι καναλάρχες, ολιγάρχες, νταβατζήδες, κολλητοί - στυλοβάτες - αρωγοί των ασκούντων την εξουσία, κι αυτοί ποθούν-πιέζουν-απαιτούν-εκβιάζουν, τη διάσωση! Την εξαίρεση… Πάρτε το απόφαση. Υπάρχουνε ''πολλές Ελλάδες'' μέσα στην Ελλάδα των μνημονίων, με πορείες παράλληλες και παντελώς διαφορετικές. Οι πλέον βολεμένοι, οι στο απυρόβλητο, για να μην πω οι πολλαπλώς ...ωφελημένοι απ΄την καταστροφή, (τη δική μας καταστροφή φυσικά), έχουν το θράσος και μας συνιστούν υπομονή, πίστη, εγκαρτέρηση, έχουνε την αναίδεια να μας προτρέπουν σε περαιτέρω θυσίες για ''το καλό της πατρίδας'', την έξοδο απ΄το τούνελ στο φως και άλλα τέτοια ανόητα κι εξόχως ...συγκινητικά. Όσο δεν βρίσκεται κανένας αποφασισμένος να σηκώσει το μαστίγιο, να τιμωρήσει, να επιβάλλει ισονομία και ν΄αποδώσει Δικαιοσύνη , άδικα γράφουμε και άδικα θυμώνουμε, γι αυτούς η ανέφελη ζωή συνεχίζεται, ενώ η δική μας υποδύεται με το πιστόλι στον κρόταφο, την ...Ιφιγένεια. Ούριος άνεμος, στα πανιά των αισχροκερδών, των υποκριτών και των φαύλων, η διαρκής μας απάθεια...
Λοιπόν, για να μη λαϊκίζουμε και να μη γράφουμε ό,τι άσχετο μας κατεβάζει το κεφάλι. Οι Έλληνες δικαστές υπέστησαν σε λιγότερο από δύο χρόνια, εκτός από άλλα βάρη, τρεις αλλεπάλληλες μισθολογικές μειώσεις (ν. 3833/2010, 3845/2010 και 4002/2011), οι οποίες πλησίασαν το 40% των αποδοχών τους. Τις μειώσεις αυτές συνειδητά ΔΕΝ αμφισβήτησαν. Ακολούθησε όμως, με τον ν. 4093/2012 (Νοέμβριος 2012), και τέταρτη περικοπή, σε επίπεδο που υπερέβη, σε ορισμένες περιπτώσεις αισθητά, το 50% και μάλιστα αναδρομικά, από τον Αύγουστο - τα δε καθήκοντά τους είχαν γίνει κσι παραμένουν πολύ πιο πιεστικά και φορτικά (λόγω μείωσης του προσωπικού του δικαστηρίων, λόγω υπερφόρτωσης των πινακίων και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν). Υπό τις συνθήκες αυτές, οι δικαστές άσκησαν τα σχετικά ένδικα μέσα, με αίτημα όχι την επάνοδο στο καθεστώς προ της κρίσεως, αλλά τον χαρακτηρισμό των τελευταίων - τέταρτων κατά σειρά - περικοπών ως αντισυνταγματικών. Επί των ενδίκων αυτών μέσων εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, η απόφαση 88/2013 του λεγομένου «Μισθοδικείου» (ά. 88 Σ), με σύνθεση όχι αποκλειστικά αποτελούμενη από δικαστές, όπως ορθά γράφτηκε παραπάνω, που έκρινε αυτές τις τελευταίες περικοπές (που ήταν αναδρομικές και οδηγούσαν σε συνολική μείωση άνω του 50% των απολαβών τους) ως αντισυνταγματικές. Πράγματι, μπορεί τέτοιοι μισθοί να φαίνονται προκλητικοί την περίοδο που ζούμε, αλλά καλό θα ήταν να μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και, αν θέλουμε να τους κρίνουμε, να τους κρίνουμε πρωτίστως για την ποιότητα των αποφάσεών τους και δευτερευόντως για το ότι κηρύχθηκε αντισυνταγματική η τέταρτη κατά σειρά περικοπή του μισθού τους.
Γιατί αφήνετε απέξω το 1 δισ. ευρώ που επιδίκασαν στους εαυτούς τους (σας) το 2006-2007 και τα οποία λαμβάνουν τμηματικά απο τότε επειδή -άκουσον, άκουσον- ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων βρέθηκε το 2000 να παίρνει περισσότερα απο τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Αντί να ζητήσουν πίσω τα λεφτά από τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ επιδίκασαν στους εαυτούς τους 1 δισ. ευρώ. Για την ακρίβεια ζητούσαν 2 δισ. ευρώ αναδρομικά αλλά έκαναν σκόντο. Κάθε φορά που αναφέρονται σε περικοπές "ξεχνάνε" αυτά τα ποσά. Να ήταν μόνο αυτά όμως; Αυτοί δεν ανέβαιναν στις έδρες για το αφορολόγητο που πήγε να τους ακουμπήσει η κυβέρνηση και εν μέρει το πέτυχαν. Το μισθοδικείο- τι πατέντα κι αυτή- δεν ζήτησε ίδια φορολογική μεταχείριση με τους βουλευτές πέρα από την άρση των περικοπών; Με τα στεγαστικά δάνεια που έκαναν συμφωνία και πήραν απο το ΤΤ τι γίνεται; Τα αποπληρώνουν ή αρκετοί έχουν σταματήσει να το κάνουν; Οι άνθρωποι κοιτάνε την τσέπη τους και καλά κάνουν. Ποιά κυβέρνηση; Εμείς, οι υπόλοιποι, τους τα πληρώνουμε. Ας σταματήσει τουλάχιστον το παραμύθι περι ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Οι δικαστές δεν έχουν αφορολόγητο. Σταμάτα την παραπληροφόρηση
Τα πετάτε όλα ως λίθους τε πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους. Πρώτα απ' όλα, το Μισθοδικείο είναι η εγγύηση ότι δεν θα αποφασίζουν από μόνοι τους οι δικαστές για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα. Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα, τι σχέση έχουν αυτά με το συγκεκριμένο θέμα; Αν σας ενοχλούν, καυτηριάστε τα, απορρίψτε τα ή ό,τι άλλο. Αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το αν ήταν ορθή ή όχι η απόφαση που αφορά στην τέταρτη κατά σειρά περικοπή των μισθών των δικαστών. Αν θέλετε να κάνετε μια συνολική αποτίμηση, κάντε τη και εδώ είμαστε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αλλά μη τα μπλέκετε όλα μαζί - και δη σε ένα άσχετο θέμα που αφορά σε σειρά περικοπών που οδήγησαν σε άνω του 50% μείωση των αποδοχών των δικαστικών.
Η υποκρισία φαινεται στις <<αριθμητικες απαντησεις>> με ποσοστά. Κοψανε δηλαδή Α- δικως καποιου το 40 %.... από τα 5.000 ευρω που επαιρνε και λαμβανει τωρα μονο 3. Με ποσοστα μιλάγανε και οι υπαλληλοι της βουλής. Το γνωστό κολπο αξιολογων πνευμάτων για να θολώσουνε καπως την αλήθεια των αριθμων. Πανέξυπνο και εφυέστατον ε ; Όταν τα ποσοστα ευημερουν οι δικαστες << υποφέρουν>> ενώ όταν οι αριθμοι (των δικαστικων μισθων) ευημερούνε ο λαος υποφέρει. Ή τουτο είναι κακο και ασχετο νομικο επιχειρημα ε ; Εχετε και <<λογο>> κιολας ε ;
Ok. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Α ρε Έλληνα...
Xρειάζεται να υπαρξει αναθεώρηση του συντάγματος που θα προβλέπει : 1) απαγόρευση κρίσεως των δικαστών στα μισθολογικά τους θέματα που θα αποφασίζονται αποκλειστικά από τη βουλή. 2) ρητή διάταξη ότι η ισότητα των τριών εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ΔΕΝ σημαίνουν οποιαδήποτε μισθολογική ισότητα ή αξίωση. 3) Άλλη διάταξη ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης νοείται μόνον έναντι του κράτους.Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις όπως και τη λειτουργία όλων των θεσμών του κράτους και κάθε λογοκρισία και αυτής της εξουσίας απαγορεύεται.
Ποιος ή τι εμποδίζει, αν αυτά που λέτε βέβαια θα μπορούσαν να ευσταθήσουν (?), την Βουλή να νομοθετήσει σχετικά?
Κανείς.Αυτοί δεν θέλουν.
Καταλαβαίνω το:Έπαιρνα 1000 και τώρα παίρνω 500.Δεν καταλαβαίνω το:Παίρνω 50% λιγότερα.Τι είναι; 50% μείωση στα καθαρά ή στα ακαθάριστα;Άλλο φόρο πληρώνεις σε 50000 και άλλο σε 100000 ετησίως.Η δικαστική απόφαση τι λέει;Αποκατάσταση στο 2008 ή αποκατάσταση στο 2012;Γιατί τόση ασάφεια;Δηλαδή τώρα ξεμεθύσαμε,άρα μπορούμε να κάνουμε πάλι ένα νέο καλό μεθύσι;
Μπράβο ο "κοινωνικός αυτοματισμός" ξεκίνησε εν όψει Φθινοπόρου! Οι εντολές σαφές η εκτέλεση τους άμεση.
Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν οι βουλευτές μείωναν, χάριν αναλογικότητας, τους μισθούς τους. Αλλά δεν...
το προβλημα και με τους δικαστες , οπως και με ολους τους δημοσιους λειτουργους ειναι τα ενιαια μισθολογια και οι οριζοντιες περικοπες.Καποιοι δεν αξιζουν να παιρνουν ουτε τους σημερινους μειωμενους μισθους και κακοιοι αλλοι πραγματι αδικουνται. Καποιοι κρατουν τις αποφασεις στα συρταρια τους και βγαζουν μια το χρονο και καποιοι αλλοι αγωνιζονται να ειναι συνεπεις. Οπως παντου οι επιθεωρησεις εικονικες και η αξιολόγηση ανύπαρκτη. Αυτο ειναι το προβλημα, η ισοπέδωση στις αμοιβες. Αν το συστημα αλλαζε και οι μισθοι προσαρμόζω νταν στην αποδοση , τοτε η δημοσιονομικη επιβαρυνση θα ηταν μικρότερη. Βεβαια θα μου πειτε για την Ελλαδα μιλαμε ...
Η δε πρόοδος, όλο αυτό το διάστημα, στο χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων ήταν τρομακτική. Μπόνους παραγωγικότητας δε θα πάρουν;
"Εν τω μεταξύ, εδώ και δύο – τρία χρόνια τα δικαστήρια, κυρίως τα ανώτατα έβγαλαν αποφάσεις οι οποίες έκαναν χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, τις περικοπές σε άλλους κλάδους, έκριναν νόμιμα τα χαράτσια και γενικά όλα καλά στο όνομα του εθνικού συμφέροντος.." Πολύ σωστή η παρατήρηση του αρθρογράφου.
οι πληβείοι, σαν περισσότεροι από τους πατρικίους, ας σκεφτούν ποιους θα υποστηρίξουν στις επόμενες εκλογές...
Τόσο μας υπολογίζουν.... εμείς ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας και πρέπει να πληρώσουμε ενώ άλλοι πληρώνονται....