«Σύνδρομο μη αποδοχής της πραγματικότητας»
22/09/2015 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σύνδρομο μη αποδοχής της πραγματικότητας»

Σ' αυτή την Ελλάδα δεν αξίζει να υπάρχει κάποιος που θα πει την αλήθεια και ο κόσμος θα την αποδεχθεί. Συγκρούεται ο κόσμος του ονείρου με τον κόσμο της πραγματικότητας. Ποιος πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται δύο μέρες μετά από τις εκλογές γιατί ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα. Όχι μόνο γιατί πιθανότατα δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, αλλά γιατί στο βάθος οι Έλληνες επιλέγουν κάτι που γνωρίζουν ότι είναι κάλπικο.

Ξέρει ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο ίδιο ποσοστό με τον Ιανουάριο ότι είναι ένα κόμμα που του είπε ψέματα. Κι όμως, επέλεξε να συμμετάσχει στην πλάνη του Αλέξη παρά να ξαναγυρίσει στο παλιό πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι μια απάντηση: Ο ελληνικός λαός παραμένει οργισμένος από το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 40 ετών και γι' αυτό επιλέγει τον... ψευτράκο. Όμως, δεν είναι η βασική δικαιολογία για την «κυριαρχία Τσίπρα», ούτε βεβαίως η έλλειψη μιας σοβαρής αντιπολίτευσης που θα τον κοντράρει στα ίσια.

Το βασικό πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία είναι αυτό που λέγεται «σύνδρομο μη αποδοχής της πραγματικότητας». Ο κόσμος ακόμη δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα. Ότι αν δεν πάρουμε δάνεια δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ότι ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρώ είναι πάντα πιθανός. Ότι δεν μπορεί να μας σώζουν οι Ευρωπαίοι για πάντα και βεβαίως ότι αν δεν φτιάξουμε την οικονομία μας και την κοινωνία μας, δεν έχουμε κανένα σοβαρό μέλλον.

Τέλος, ο ελληνικός λαός, καλομαθημένος τόσα χρόνια, δεν μπορεί να δεχθεί ότι η φούσκα στην οικονομία έσκασε και δεν θα υπάρξει άλλη αν δεν γίνουν κινήσεις προς τη δημιουργία μιας πιο πραγματικής οικονομικής βάσης. Που θα στηρίζεται σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, με επενδύσεις, με άνοιγμα της αγοράς, με σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, με τερματισμό του πάρτι με τις προμήθειες ή τους πάσης φύσεως εξοπλισμούς. Με συμμάζεμα των οικονομικών παντού και βεβαίως με πληρωμή των φόρων κι όχι μια άρνηση καταβολής των οφειλούμενων στο κράτος.

Ο κόσμος συνεχίζει να ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, σα να μη συνέβη απολύτως τίποτε. Εντυπωσιάζεται με τις μεγαλοστομίες του Τσίπρα ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ή θα γεμίσει την Ελλάδα με λεφτά από τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ. Ακόμη πιστεύει ότι κάποιοι μας ψεκάζουν ή ότι συνωμοτούν εναντίον της χώρας. Ότι κάποιοι υπάρχουν και θέλουν να την ξεπουλήσουν. Συγκινείται όταν ο Αλέξης υψώνει τη σημαία της Ελλάδας ή μιλά για σκληρή δουλειά αλλά με τιμιότητα, ασχέτως αν δεν γνωρίζει και ο ίδιος τι σημαίνει αυτό.

Κι αφού συγκινείται με όλα αυτά ξεχνά ότι πρέπει να πληρώσει φόρους, ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι πρέπει να αλλάξει ο δημόσιος τομέας και δεν αντέχει άλλους δημοσίους υπαλλήλους ή... καθαρίστριες όταν δεν υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία.

Ξεχνά ότι η Ελλάδα μικραίνει κάθε μέρα και γι' αυτό φταίνε όλοι όχι μόνο το πολιτικό σύστημα. Ξεχνά ότι η Παιδεία και η Υγεία είναι διαλυμένη και το ασφαλιστικό σύστημα μια βόμβα που αν σκάσει θα διαλύσει τα πάντα.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε πιστεύοντας ότι το μνημόνιο είναι ένα «κουφάρι» το οποίο δεν έχει απολύτως τίποτε. Μια λέξη που υπέγραψε κάποιος από κάτω και... έτερον ουδέν. Κι επίσης ψήφισε έχοντας εδραιωμένη την άποψη ότι λεφτά πάντα θα υπάρχουν και με κάποιον μαγικό τρόπο θα ρέουν άφθονα στην ελληνική οικονομία. Μαζί βέβαια με τα «μαύρα» που κυκλοφορούν παντού, είναι στα στρώματα, στα πηγάδια ή δίνονται από χέρι σε χέρι χωρίς κανείς να τα πάρει χαμπάρι.

Τέλος, ο κόσμος ψήφισε και ψηφίζει χωρίς ούτε ίχνος αυτοκριτικής. Δεν φταίει σε τίποτε ο Έλληνας, μόνος του και όλοι μαζί για την κατάντια της χώρας.

Ο πολίτης επιλέγει τους ανθρώπους που θέλει, που είναι κοντά στα πιστεύω του. Και ο Τσίπρας είναι ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την πιο κατάλληλη στιγμή. Ένας παραμυθατζής που συνεχίζει την παραμύθα του κόσμου ο οποίος πιστεύει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (οικονομικά εννοούμε). Ορθή, λοιπόν, η επιλογή του και μπράβο του ελληνικού λαού. Δεν μπορούσε να έχει καλύτερο κυβερνήτη. Σ' αυτή την Ελλάδα δεν αξίζει να υπάρχει κάποιος που θα πει την αλήθεια και ο κόσμος θα την αποδεχθεί. Συγκρούεται ο κόσμος του ονείρου με τον κόσμο της πραγματικότητας. Ποιος πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. λαέρτης avatar
    λαέρτης 22/09/2015 21:52:23

    αν η ΝΔ αλλάξει ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει κάποια ελπίδα.... Αλλά μιλάμε για ΣΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ, ΕΚΛΟΓΗ ΗΓΕΤΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΒΑΣΗ , ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ, ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΑΗΛΕ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!! ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

  2. Honnan avatar
    Honnan 23/09/2015 15:38:38

    Ο Έλληνας δεν μπορεί να διαχειριστεί την αλήθεια, δεν τη θέλει. Η πολιτική είναι εμπόριο ελπίδας. Όποιος πιάσει τον παλμό και του πουλήσει την ελπίδα που είναι πιο κοντά στα εκάστοτε θέλω του, αυτός θα βγει και νικητής. Μην περιμένετε να κερδίσει η πραγματικότητα...πάντα το όνειρο κερδίζει γιατί το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής. Η ψήφος με λογική απαιτεί και προϋποθέτει ενασχόληση και σκέψη. Επειδή έζησα τις τελευταίες εκλογές από μέσα, σας διαβεβαιώ ότι απουσιάζουν και τα δύο από την πλειονότητα των ψηφοφόρων. Δεν αντέχεται η αλήθεια... Πείτε μας αυτό που θέλουμε να ακούσουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.