Στρατηγέ Καλμπουρτζή, συγγνώμη…
06/05/2015 15:32
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατηγέ Καλμπουρτζή, συγγνώμη…

Η Ιστορία χαράσσει στο μάρμαρο, θα έχουν την θέση που τους αξίζει, όταν οι πουθενάδες ιντελιγκέντσηδες κι οι ηγετίσκοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν θα είναι στις υποσημειώσεις. Όμως το καθήκον μας δεν το πράξαμε ως πολιτεία και κοινωνία απέναντι σε αυτούς τους Ήρωες μας και τις οικογένειες τους…

Πριν λίγες μέρες αναγνωρίστηκαν τα οστά του Αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, του ήρωα Διοικητή της 181 ΜΠΒ της Εθνικής Φρουράς, που έπεσε μαχόμενος στην διάβαση Πέλλα Πάϊς – Συγχαρί στις 23 Ιουλίου 1974, μαζί με 37 άνδρες του, μετά τριήμερη μάχη απέναντι σε πολλαπλάσιες δυνάμεις του Αττίλα, ανάμεσα τους καταδρομείς του εχθρού.

Συνταγματάρχης τότε, ο σαλονικιός στην καταγωγή Αξιωματικός, φερόταν ως ένας από τους 1619 αγνοούμενους του προδομένου πολέμου στην Κύπρο. Στα χρόνια που πέρασαν προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Τα οστά του βρέθηκαν θαμμένα στον τόπο της θυσίας του, εκεί που έπεσε με το όπλο στο χέρι, πιστός στον όρκο και στο καθήκον. Η είδηση πέρασε στα ψιλά, διότι σύμπαν το Έθνος ασχολείται με τα φράγκα, το αν ο Βαρουφάκης ήταν στην Αίγινα, αντί στις διαπραγματεύσεις κι αν θα την βγάλουμε καθαρή ως την επόμενη εβδομάδα.

Ο γενναίος Καλμπουρτζής, ο άλλος Λεωνίδας της Κύπρου, ο Συνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης, που είχε τη δύναμη εισβολής καρφωμένη σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο επί δυόμιση μέρες, ο Καταδρομέας Υπολοχαγός Νικόλαος Κατούντας κι οι σύντροφοι τους, δεν χωρούν στην πρώτη θέση της νεοελληνικής συνείδησης. Η Δεξιά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αναχαράζει δεκαετίες αλλά για την Αριστερά δεν υπάρχουν. Κυρίως για τα μέσα ενημέρωσης, τους γραφιάδες και τηλεαστέρες της.

Το έχω ξαναπεί, ο ιδανικός άνθρωπος για την ενοχική δεξιά είναι ένα κράμα life style κι απάτριδος νεοφιλελευθερισμού και για την καθεστωτική κολωνακιώτη κι εξαρχειώτικη πρόοδο είναι gay λαθρομετανάστης που εκτρέφει καρέτα – καρέτα. Έλληνας να μην είναι, ήρωας πολεμιστής να μην είναι, κι ό,τι να ‘ναι.

Βλέπετε οι Καλμπουρτζήδες, οι Κουρούπηδες κι οι Κατούντες, θυμίζουν δυσάρεστα, δύσκολα καθήκοντα κι εμπίπτουν στο ηρωϊκό πρότυπο, το οποίο στενεύει στις μασχάλες μια κοινωνία ντιριντάχτα και ψευτοδιεθνισμού, από την Μύκονο στη μολότωφ, που περιμένει σαν πρεζάκι την δόση από τους δανειστές.

Σε μια σοβαρή κοινωνία οι ειδήσεις αυτές είναι στην πρώτη γραμμή, οι τιμές είναι από το σύνολο της πολιτειακής ηγεσίας, χωρίς «χρώμα».

Οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ είχαν λιγότερους αγνοούμενους απ’ όσους ο Ελληνισμός στην Κύπρο. Έχουν γυρίσει εκατοντάδες ταινίες, χρηματοδότησαν τόσο το κράτος, όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες, πολλές επιχειρήσεις έρευνας και, ει δυνατόν, διάσωσης. Εμείς δεν καταφέραμε ούτε την Τουρκία να δεχθεί να γίνει έρευνα στο έδαφος της, όπου αποδεδειγμένα μεταφέρθηκαν κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Πριν πάρα πολλά χρόνια ο Ραούφ Ντενκτάς, ο εισαγγελέας των αποικιοκρατών που έστελνε αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην αγχόνη κι αργότερα όργανο του τουρκικού ισλαμοφασισμού στην Κύπρο, σε συνέντευξη του στην Μαρία Ρεζάν, κυνικά έκανε την δήλωση πως οι αγνοούμενοι εκτελέστηκαν από τους τουρκοκυπρίους ατάκτους. Ποιος κινήθηκε εναντίον του, αφού αυτός διοικούσε τους ατάκτους ενόπλους; Κανείς. Πέθανε στο κρεβάτι του.

Ο Κούρδος συγγραφέας Ρόνι Αλασόρ στο βιβλίο του «Ανεβάστε τους στο τρένο» αναφέρεται στις εκτελέσεις αιχμαλώτων ελλαδιτών και ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, τόσο στρατιωτών όσο και αμάχων από τον τουρκικό στρατό εισβολής. Από νήπια έως γέροντες. «Ανεβάστε τους στο τρένο» ήταν η κωδική διαταγή για την εκτέλεση.

Πλήθος κι άλλες μαρτυρίες από μετέχοντες σε αυτή την αλληλουχία εγκλημάτων πολέμου. Θυμάστε τις προπαγανδιστικές φωτογραφίες με τους γονατισμένους αιχμάλωτους εθνοφρουρούς, που οι Τούρκοι τους δίνουν τσιγάρα να καπνίσουν; Μετά τις φωτογραφίες τους εκτέλεσαν όλους.

Όλα αυτά έγιναν με διαταγές και την καθοδήγηση Τούρκων Αξιωματικών. Η «τιμή του Τούρκου Αξιωματικού» είναι ένας μύθος. Η τελευταία εκδιδόμενη στην οδό Φυλής έχει περισσότερη τιμή από φονιάδες αιχμαλώτων και γυναικοπαίδων.

Η δε δημιουργία αγνοουμένων δεν είναι ένα τυχαίο, άτακτο γεγονός. Ήταν μια επιλογή της εγκληματικής συμμορίας που διοικεί με διάφορα προσωπεία την πολυεθνική Τουρκία ως και τώρα. Είναι ένα όπλο τρόμου, μετά τον φόνο η εξαφάνιση και η άρνηση πληροφοριών, είναι μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου. Από τους 1619, οι 82 αγνοούμενοι είναι Ελλαδίτες, όλοι οι άλλοι είναι Κύπριοι. Φανταστείτε λοιπόν το τεράστιο ψυχολογικό βάρος ενός τέτοιου φαινομένου σε μια τόσο μικρή κοινωνία. Όλοι έχουν ή ξέρουν κάποιον που έχει αγνοούμενο στην οικογένεια του.

Δεν έπρεπε να αφήσουμε το χρόνο να βασανίσει έτσι τους ανθρώπους. Έπρεπε να είναι το βασικό πρόταγμα κάθε ελληνικής κυβέρνησης, όποτε η Τουρκία ζητούσε ένα Ευρώ, την παραμικρή διευκόλυνση στην Ευρώπη, οπουδήποτε.

Να λέγαμε δυνατά και καθαρά: «αυτό ας το ξεχωρίσουμε, δεν θα ζητήσουμε αίμα, μόνο πείτε πού είναι, αν ζουν, απελευθερώστε τους, αν τους σκοτώσατε δώστε τους στις οικογένειες τους, να τους κλάψουν, να τους θάψουν ως Χριστιανούς, να τους τιμήσει το Έθνος μας. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση, αδιαπραγμάτευτη, αλλιώς θα είμαστε τείχος αδιάβατο». Όμως δεν έγινε, δειλά και διστακτικά «ψιλοκουβεντιάζαμε» για το ζήτημα. Δεν έπρεπε η Μάνα, άθελα της, να εμφανίζεται από τους ταγούς να φέρεται σαν αδιάφορη Μητριά. Η Ιστορία χαράσσει στο μάρμαρο, θα έχουν την θέση που τους αξίζει, όταν οι πουθενάδες ιντελιγκέντσηδες κι οι ηγετίσκοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν θα είναι στις υποσημειώσεις. Όμως το καθήκον μας δεν το πράξαμε ως πολιτεία και κοινωνία απέναντι σε αυτούς τους Ήρωες μας και τις οικογένειες τους…

(Δημοσιεύεται στη «Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/05/2015 15:53:38

  Μή χάνεσαι αγαπητέ Φαήλο.Ο Πατριωτικός σου λόγος τώρα χρειάζεται ακόμη περισσότερο. Δεν μπορεί την τιμή της Πατρίδας μας να την αφήσουμε στα χέρια των πειραγμένων που νομίζουν οτι μας κυβερνούν. Οι...Ήσυχοι είναι πολλοί και επικίνδυνοι...

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 06/05/2015 15:57:10

  Άσε βρε Φαήλο, εδω μπαζουμε 800 Σομαλούς την ημέρα, τους δίνουμε τροφή, στέγη και διαβατήριο. Η Νεα Τουρκοκρατία συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Τιποτα, δεν υπαρχει τιποτα. Το κρατος στράφηκε κατα του έθνους με όλες του τις δυνάμεις. Η λαθρομετανάστευση, με τζίρο 10 δις δολάρια το χρόνο, ειναι άνετα ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων της χώρας. Πλοία, ΜΜΕ, κομματα, κυκλώματα, βιβλία, καθηγητές, νόμοι, καθετοποιημένη επιχείρηση. Ατομική επιβίωση, κρυφό σχολειό στο σπίτι με την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους ( στο index librorum του κράτους μας πια ) και υπομονή αλλα 400 χρόνια.
  ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Λιβανος.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΤΤ 06/05/2015 17:21:58

   "κραμα life style και απατρις φιλελευθερισμος"..... Αχ βρε Φαηλο, κουραστηκα να περιμενω τη μεταλλαξη, μηπως να παω γι αλλα; ΥΓ Παντως στο χωρο εχω γνωρισει ανθρωπους με Α κεφαλαιο κι ας αραιωσαν τωρα. Εσενα θα ηθελα να σ εχω φιλο, κουμπαρο, κατι τελος παντων που να μου επιτρεπει να τα λεμε συχνα...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρηνα 06/05/2015 21:19:48

    Παντρέψου και θα τα βρούμε.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/05/2015 10:15:38

     χαχαχα Καλημέρα, βρε, παιδί μου είσαι.....Έχω κι εγγόνια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρηνα 07/05/2015 12:48:01

      Να σου ζήσουν!

 3. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 06/05/2015 18:42:33

  Αγαπητέ Φαήλο, κόλαφος για τη Δεξιά το άρθρο σου. Μη μου πείς οτι την εμπόδισε η "ιδεολογική κυριαρχία" της Αριστεράς να τιμήσει τους ήρωες της Κύπρου. Την εξεταστική επιτροπή για το Κυπριακό που δεν έβγαλε ποτέ πόρισμα δεν την εμπόδισε η αριστερά βέβαια...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ οδυσσεύς Κ. 06/05/2015 20:01:48

   Για την μεταλλαγμένη ψευτοδεξιά κόλαφος, όχι για την δεξιά.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ οδυσσεύς Κ. 06/05/2015 23:35:19

   KAI O ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΛΕΖΟ ΣΑΣ ΤΗΜΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, Η ΑΡΚΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ;;;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ οδυσσεύς Κ. 07/05/2015 07:28:17

   Ε, ναι, κόλαφος για τη δεξιά. Που ανέχθηκε να βγάλει ως πολιτικό υποπροϊόν ΑΥΤΗ την αριστερά, την ψευτοδιεθνική, την απάτριδα, την προδοτική. Είστε όλοι σας οι αριστεροί αυτού του είδους εξώγαμα τέκνα (για μην χρησιμοποιήσω την έκφραση της καθομιλουμένης) αυτής της προδοτικής δεξιάς. Κανονικά θα έπρεπε να καμαρώνετε για την ιδεολογική σας μητέρα, αλλά, βλέπετε, ούτε καν σε εσάς δεν αρέσει. Και πώς να σας αρέσει;

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Διογένης 07/05/2015 07:43:31

    .Γιατί τόσο πολιτικό πάθος αγαπητέ Διογένη? Δεν είναι και άγιος ο Σαμαράς. Εκτός αυτού, μέχρι εκεί που μπόρεσε το πήγε. Κάποτε θα τελείωνε κι αυτός, όπως θα τελειώσει και ο Τσίπρας. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Εμείς σίγουρα ναί.

 4. δημης avatar
  δημης 06/05/2015 19:23:04

  ++++++++++++ Συγνώμη ..... ΠΟΙΟΙ το φωνάζουν ;;;;;;;; -Μήπως οι φιλελεύθεροι κρατικοδίαιτοι του "Κολωνακίου";;;; -Μήπως οι κληρονομήσαντες την βουλευτική έδρα;;;; -Μήπως οι υπηρετήσαντες "καντηλανάφτες" στο Λυκαβητό ἠ στο Πολεμικό Μουσείο ;; -Μάλλον να περιμένουμε να φωνάξουν οι εξαγοράσαντες "νομοτύπως " τη Θητεία τους;;;; -Ή να υπονοήσουμε τους πρώην Κνιτοαγωνίτες που θυμήθηκαν τον καπιταλισμό και την Πατρίδα στα 60 τους;;; -Σίγουρα αυτούς που "διάβαζαν "με το τζίπ -δώρο του μπαμπά στο Παν /μιο και ήθελαν τεμενάδες να έρθουν στις φοιτητικές κάλπες..... -Να βλέπουμε μήπως τους κνιτοαγωνίτες εξωτερικού για ελπίδα της Παράταξης;;;; Αυτοί ΔΥΣΤΥΧΩΣ αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των "στελεχών " της Παράταξης .... Μπορούμε τώρα στις τρέχουσες διαδικασίες να βάλουμε θέματα όπως : Τί είναι μέλος ;; Πώς (ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ -ᾹΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ) ένας που γίνεται Μέλος σήμερα θα μπορεί σε λίγα χρόνια να γίνει Πρωθυπουργός;;;; Ετσι ίσως δικαιώσουμε μερικώς τους Ήρωες που αναφέρετε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δημης 06/05/2015 21:18:36

   Ok. "Φωνάζει" έφεδρος Υπολοχαγός των Αλεξιπτωτιστών. Σου κάνει; Κι η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης της παράταξης, όπως κι ο διάδοχος FactorX δεν ανήκουν σε καμμία από τις κατηγορίες που περιγράφεις.

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/05/2015 08:04:59

  Φαήλο έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα. Όμως τυχαίνει να είναι γνωστός μου ο αδελφός ενός των ηρώων που ανέφερες. Σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά του. Φαντάσου την απογοήτευσή μου όταν διαπίστωσα ότι κινείται πλέον στο χώρο της Αριστεράς αν και προέρχεται από το στρατό... αγανάκτησε από τη λήθη που επιφύλαξε για τον ήρωα αδελφό του η "δεξιά". Σήμερα έχει προσχωρήσει στη λογική της ματαιότητας της θυσίας του αδελφού του εφόσον όλα είναι "πουλημένα". Αυτός μάλλον κάτι περισσότερο ξέρει.

 6. airman avatar
  airman 07/05/2015 09:13:03

  "Έπρεπε να είναι το βασικό πρόταγμα κάθε ελληνικής κυβέρνησης, όποτε η Τουρκία ζητούσε ένα Ευρώ, την παραμικρή διευκόλυνση στην Ευρώπη, οπουδήποτε." Εδώ σκεφτόμαστε να εντάξουμε στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης να μας κάνουν τη χάρη να μην υπερίπτανται τουρκικά μαχητικά Ελληνικών νησιών-μικρονησίδων! Τι να λέμε!

 7. Διονύσιος Καρδιανό Θράξ avatar
  Διονύσιος Καρδιανό Θράξ 07/05/2015 11:20:22

  κ. Κρανιδιώτη, Φαήλο αν μου επιτρέπεται, οι πολυπροδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες δεν αποτελούν και το καλύτερο ανάγνωσμα ούτε και το πιο έυπεπτο θέμα για συζήτηση. Τόσο το Ελλαδικό όσο και του Κυπριακό πολιτικό σύστημα, ποιεί την νήσσαν περί τούτου. Γίναμε μόνο μνημόνια, Γιουρογκρούπ, κλπ κλπ. Η ψυχή χάθηκε, μείναμε μόνο ξύγκια και κόκκαλα και αυτά σαθρά. Και μόνο που ένας αδελφός Ελλαδίτης-Έλληνας ασχολείται για την Κύπρο του 1974, εμένα μου δίνει ακόμη μια ελπίδα ότι η αγνή ψυχή δεν χάθηκε, υπάρχει η μαγιά και θα φουσκώσει το ζυμάρι. Φαήλο ένα ευχαριστώ από καρδιάς. Μην λησμονάτε την Κύπρο, οι Κύκλωπες και οι Λαιστρυγόνες βυσσοδομούν και πάλι. Ότι μπορείται να τους κόψουμε και πάλι την όρεξη για ξεπούλημα του τόπου μας. ΥΓ: Το όνομα μου ''κλεμμένο'' από επιτύμβια στήλη που βρέθηκε στο κατεχόμενο χωριό μου Λύση(γενέτειρα του Γρ. Αυξεντίου) και αφορούσε πολεμιστή του Κίμωνα που εξεστράτευσε στην Κύπρο για την απελευθέρωση της από του Πέρσες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Διονύσιος Καρδιανό Θράξ 07/05/2015 17:00:27

   Είχα ένα αντίγραφο της, αγορασμένο από το Αρχαιολογικό μουσείο Λευκωσίας στο γραφείο μου, το οποίο πριν χρόνια έσπασε όταν έφυγε το καρφί που κρεμόταν.... Δεν ξεχνάμε αδερφέ και δεν είμαστε λίγοι. Είμαστε όσοι πρέπει κατ' ελάχιστον.

 8. ΜΑΚΡΥΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΡΥΝΟΣ 07/05/2015 15:31:02

  Αν δεν κάνω λάθος η "αποκάλυψη" Ντενκτάς έγινε σε συνέντευξή του στον Σταύρο Σιδερά και μεταδόθηκε από όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων (το CNN διέθεσε 7 λεπτά).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΑΚΡΥΝΟΣ 07/05/2015 16:56:34

   Στην Μαρία Ρεζάν ήταν, το θυμάμαι σαν τώρα. Δεν ξέρω αν έδωσε και άλη συνέντευξη στον Σιδερά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/05/2015 16:57:20

    άλλη

 9. ocular witness avatar
  ocular witness 08/05/2015 13:41:15

  Τα συνορά μας είναι στη Κερύνεια κ.Κρανιδιώτη --να είστε καλά που δημοσιεύεται τέτοιες "αντι-" ιστορίες.

 10. Don kixotis avatar
  Don kixotis 08/05/2015 14:32:20

  Πολύ καλή η Ιστορική Αναδρομή και Ανάδειξη του Συγκεκριμένου Θέματος όμως η παράταξη που δημιούργησε πολλές Εθνικές Τραγωδίες ήταν αυτή που "Θεωρητικά" Υπερασπίζεται τις Αξίες&Παραδόσεις της Ελλάδας. ο "Εθνάρχης"...το '74 είπε το αμίμητο: η Κύπρος πέφτει πολύ μακρυά για να στείλουμε Στρατεύματα,επίσης ο ίδιος μαζί με τους Νικήτες του Εμφυλίου μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έκανε διακρατικές Συμφωνίες με ΗΠΑ-Αυστραλία-Γερμανία ώστε να στείλει Έλληνες Εργάτες σε αυτές τις χώρες να ανοικοδομήσουν τις Οικονομίες Τους..Και καλά στην Περίπτωση της Αυστραλίας-ΗΠΑ δεν ήταν τόσο Ηθικό το πρόβλημα αλλά στην Χώρα που προκάλεσε ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ..στην Ελλάδα στέλνεις τον ανθό της Εποχής για να Δημιουργήσουν Εξαρχής...την Γερμανία..!!Σοβαρά μιλάμε Τώρα...;;;Τόσο Πατριωτικό..Να μην πω για το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης τα Περίφημα Σεπτεμβριανά του 1955 (με κυβέρνηση Παπάγου-ΕΡΕ...γίνανε αν δεν κάνω λάθος),τις εκλογές βίας&Νοθείας του 1961 που ψηφίζανε δέντρα,νεκροί,κατάκοιτοι,την παραχώρηση της Ίμβρου-Τενέδου στα μέσα της Δεκαετίας του '60..,ακόμα και το θέμα με τις Μειονότητες ή Μη στην περιοχή της Θράκης δημιουργήθηκε απο την "Εθνικόφρονα τότε Παράταξη" στα πλαίσια της Πάταξης του ¨Κουμμουνιστικού Κινδύνου"...Εντάξει παιδιά είπαμε καλό είναι να πιστεύουμε κάπου όμως όχι άλλο κάρβουνο!!!

 11. ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ avatar
  ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ 08/05/2015 17:05:23

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΗΛΟ, ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ''ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ' 'ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΟΥΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΕΛΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΕΞΙΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ... ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... Υ.Γ ΦΑΗΛΟ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ...

 12. Ψαράς avatar
  Ψαράς 08/05/2015 18:18:15

  <<Τούρκοι δεν ξεχνώ θα εκδικηθώ για το χαμένο αίμα για κάθε μου χωριό. Στην πρώτη αφορμή εγώ θα είμαι εκεί με όπλο με μαχαίρι με πυρκαγιά ψυχή. Θα γίνει μακελειό δεν θα σας λυπηθώ μονάχα αν προσκυνήσετε σημαία και Σταυρό. Γιατί είναι μάνα κρίμα το χώμα και το κύμα να μην βρεί λευτεριά κι ας βρω εκεί και μνήμα.>> Αυτό τραγουδούσαν εκπαιδευόμενα τα βατράχια του 140 σχολείου στην Μ.Υ.Κ αφιερωμένο στην μαρτυρική Κύπρο και έτρεμε η γή. Υπάρχει μαγιά που λέει και ο Μακρυγιάννης .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.