Σπάει η φούσκα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς
05/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σπάει η φούσκα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς

Έρχεται η ώρα της κρίσης και θα είναι πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πιστεύαμε.

H χώρα πράγματι περνά πολύ άσχημες ώρες εξαιτίας της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Χρειάστηκαν μόλις 33 ημέρες για να διαλυθεί μια ολόκληρη πενταετία θυσιών και επιτευγμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει με χαρακτηριστική άνεση τα πάντα στο διάβα του. Τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες έρχονται να προστεθούν απλά στην κατάρρευση των οικονομικών στοιχείων και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις που ελπίζουμε τη Δευτέρα να ξεκινήσουν ομαλά.

Όμως, η υπόθεση με το μεταναστευτικό, ο πόλεμος Πανούση – Χριστοδουλοπούλου για την «καρέκλα», οι απίστευτες παλινωδίες, τα καρφώματα και τα έγγραφα που διαρρέονται προστέθηκαν στο χαμό με τη ΔΕΗ και τις «κρυφές» αυξήσεις στους εργαζόμενους. Ο Τσίπρας έκανε τη χάρη στο φιλαράκι του τον Φωτόπουλο προκαλώντας την ελληνική κοινωνία. Και μαζί με το σκάνδαλο της ΔΕΗ που επιδεινώθηκε με το άλλο σκάνδαλο με τις αυξήσεις που έδινε ο Ζερβός σε μεγαλοστελέχη, συνθέτουν ένα πολύ άσχημο σκηνικό για την κυβέρνηση.

Και τι να πει κανείς επίσης για το μπάχαλο στο υπουργείο Οικονομικών που δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν. Ο Βαρουφάκης τη μία μέρα λέει άλλα για τους φόρους και την επόμενη έρχεται η Βαλαβάνη για να τον αδειάσει κανονικά. Και ο κόσμος μένει άναυδος με τα όσα βλέπει και ακούει.

Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας παρηκμασμένης Αριστεράς στην οποία κυριαρχεί το χάος και η μπαρούφα. Έπρεπε να έρθει στην εξουσία για να αποκαλυφθεί η γύμνια των επιχειρημάτων της. Έπρεπε να έρθει η… ελπίδα για να καταλάβουμε τον εφιάλτη του να σε κυβερνούν αριστεροί οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για βασικές λειτουργίες της χώρας και της Δημοκρατίας. Η απομυθοποίηση του Τσίπρα και της παρέας του έρχονται αργά αλλά σταθερά. Κι αν στο Μαξίμου απολαμβάνουν τις δημοσκοπήσεις που του δίνουν μεγάλα ποσοστά αποδοχής θα πρέπει να ξέρουν ότι ο πάτος από τη δόξα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. «Απ’ τη ζωή στο θάνατο είναι ένα μονοπάτι» που λέει και ο λαός.

Ο μήνας που πέρασε όχι μόνο δεν ήταν του μέλιτος αλλά ήταν εφιαλτικός και δυστυχώς τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να περάσει δύσκολα η Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια. Όποιος είδε τις θλιβερές εικόνες μεταναστών να αφήνονται στην Ομόνοια και να λένε ότι δεν έχουν που να πάνε και τι να φάνε καταλαβαίνει που πάει η χώρα σε κοινωνικό επίπεδο.

Όποιος ακούει τον Βαρουφάκη να μην ξέρει τι του γίνεται, να μην έχει επιχειρήματα και να παίζει με τις λέξεις, αντιλαμβάνεται ότι σε οικονομικό επίπεδο έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες.

Όμως, απ’ όλη αυτή την δραματική κατάσταση υπάρχει και κάτι καλό. Κι αυτό είναι ότι η Αριστερή αφασία της Μεταπολίτευσης, οι φραγκάτοι αριστεροί του Κολωνακίου που κατάφεραν να κυβερνήσουν, απομυθοποιούνται ραγδαία. Σπάει η φούσκα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, θα τελειώνουμε μια και καλή με όλους αυτούς που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες στο όνομα της δήθεν προοδευτικής αριστεράς. Μόλις ο κόσμος καταλάβει τι συμβαίνει, μόλις δει τις επιπτώσεις από την «πρώτη φορά αριστερά» θα τους εξαφανίσει. Θα χαθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οι Τσίπρες, οι μπαρουφάκηδες και οι ψεκασμένοι βεβαίως. Ας απολαύσει η κ. Ζωή την πρόσκαιρη δόξα της. Ας χαρεί ο Βαρουφάκης τη δημοφιλία του κι ας δώσει άλλες 100 συνεντεύξεις. Έρχεται η ώρα της κρίσης και θα είναι πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πιστεύαμε. Μια ευχή είναι να τελειώνουμε γρήγορα με όλο αυτό το αριστερό σινάφι. Μια ελπίδα όμως είναι να μην καταστρέψουν εντελώς τη χώρα, να μην την κάψουν εξαιτίας των εμμονών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 05/03/2015 07:15:33

  Πέρασαν ήδη οι (37) από τις (155) πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης. Ή μήπως από τις (100) πρώτες ημέρες, αφού στις 3/5 θα έχουμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του πρώτου διμήνου της παράτασης. Και μετά κ. Πρωθυπουργέ;

 2. George N avatar
  George N 05/03/2015 08:17:05

  Δεν θα σπάσει μόνο η φούσκα της Αριστεράς αλλά και όλης της Μεταπολίτευσης. Η άρνηση ύπαρξης της βαρύτητας και η απέλπιδα μάχη εναντίον της όμως θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Δίπλα στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους με σύνταξη γήρατος θα την πληρώσουν και εκατομμύρια πραγματικοί συνταξιούχοι. Μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άεργους που το παίζανε ΔΥ θα την πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες πραγματικοί ΔΥ. Όλοι αυτοί θα εξαθλιωθούν για το τίποτα. Για την άρνηση να κοιταχθεί η πραγματικότητα. Αυτό που μάλλον επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά είναι ότι είναι αδύνατο να αναμορφώσεις μια σοβιετία. Η perestroika είναι too little και έρχεται too late.

  • tt avatar
   tt @ George N 05/03/2015 10:46:45

   Ετσι

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/03/2015 08:32:58

  O Τσίπρας δεν φταίει. Ούτε ο συριζα. Ούτε καν ο Καμμένος (λόγω περιορισμένων πνευματικών δυνάμεων). Εκείνος που φταίει είναι ο ελληνικός λαός που πηγαίνει στις κάλπες και ψηφίζει με αποκλειστικό κριτήριο το ατομικό όφελός του, την πάρτη του που λέμε, τα παραμύθια που του χαϊδεύουν τ΄αυτιά, την ακρισία του που αμβλύνθηκε από την επί τόσα χρόνια χειραγώγησή του από την παπανδρεϊκή υπόσχεση "δικαίωμα στην τεμπελιά" και τον σύγχιση εν κρανίω για το τί εστί εθνική αξιοπρέπεια. Υπάρχει το παράδοξο πρώτα να απλώνει το χέρι και να ζητιανεύει τα πάντα και μετά να περνάει αυτόν που του τα δίνει γεννεές δεκατέσσερες και να μιλάει για το δικαίωμά του να μην γυρίζει τίποτα από αυτά που του εδωσαν. Πάνω σ΄αυτην την αρριβίστικη συμπεριφορά του ελληνα θεμελιώθηκε τόσο η πολιτική του πρώην πασον και νυν σύριζα. Εμείς τί φταίμε όμως....

  • airman avatar
   airman @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/03/2015 12:04:27

   Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε. "Αν ότι έκανες χθες σου φαίνεται ακόμα σπουδαίο, τότε δεν έχεις κάνει και πολλά σήμερα" (Μιχαήλ Γκορμπατσώφ) Μόνο με καθημερινή προσπάθεια μπορείς να πετύχεις κάτι καλύτερο. Όποιος αρκείται στο να ελπίζει για να μη σκέπτεται, δεν δικαιούται να έχει βάσιμες προσδοκίες. Αυτός που σκέπτεται για να ελπίζει, μπορεί να κάνει ένα βήμα προόδου κάθε φορά. Κι αυτό που συνιστάται είναι "να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί". Αλλιώς "μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά".

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ airman 05/03/2015 17:33:26

    Βλέπεις όμως τί γίνεται στην Κ.Ο της ΝΔ. Αυτοί όλοι εκει μέσα δεν έχουν στο κεφάλι τους το "να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί". Στο κεφάλι τους έχουν πώς θα φάνε τον Σαμαρά και δεν τους νοιάζει αν "μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά". Δυστυχώς. Κι ελπίζουν ότι ο κόσμος της ΝΔ θα ψηφίζει πάντα την ψηλή κυρία, τον ούτως καλούμενο αδελφό της κλπ. δορυφορικές δυνάμεις τους. Αμ δε, αμ δε.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 05/03/2015 09:40:31

  Το σκάσιμο όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην το χρεωθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να τα φορτώσουν στους προηγούμενους. Όπως λοιπόν έσκουζε ο ΓΑΠ κατά του Καραμανλή και πολλοί, πλειοψηφικά μάλιστα, τον πίστεψαν, έτσι και τώρα αυτοί εδώ θα σκούζουν κατά του Σαμαρά. Μπορεί ο ΓΑΠ να κατέληξε στο δύο κόμμα κάτι τοις εκατό και στην πολιτική ανυπαρξία, όμως μέχρι να συμβεί αυτό η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ από την πολιτική απάτη του ΓΑΠ. Ας μην συμβεί το ίδιο τώρα και με τον Σαμαρά. Με την κοινωνία πλειοψηφικά πεπεισμένη ότι "το πρόγραμμα δεν έβγαινε ούτως ή άλλως", ο Σαμαράς πρέπει σήμερα να καταβάλει άοκνες προσπάθειες για να δείξει ότι το πρόγραμμα επί των ημερών του έβγαινε και παρα-έβγαινε. Τώρα είναι η ώρα να το δείξει στον κόσμο και αν δεν το δείξει τώρα δεν θα μπορέσει να το δείξει ποτέ. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το "ρημπάουντ" από την πολιτική αποτυχία της 25ης Ιανουαρίου.

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Διογένης 05/03/2015 11:44:09

   Δεν μπορεί να διαχειριστεί ο Σαμαράς, όσο ικανός κι αν είναι, το πώς θα διαλέξει να ερμηνεύσει ο ελληνικός λαός την καταστροφή. Δεδομένου ότι έχει επικρατήσει μεταπολιτευτικά ο μηδενισμός, που συμπεριλαμβάνει την άρνηση της προσωπικής ευθύνης, εύκολα καταλήγουμε ότι για πολλούς θα φταίνε οι προηγούμενοι και όχι οι επιλογές τους. Μόνο τυφλοί δε βλέπουν ότι ο σύριζα καταστρέφει τη χώρα με τις δικές του ενέργειες αλλά τυφλούς έχουμε πια μπόλικους. Το ναυάγιο είναι αναπόφευκτο νομίζω. Το ζήτημα είναι αν έχουμε τα κότσια να αγωνιστούμε στη συνέχεια όπως έκανε ο Ροβινσώνας. Εκείνος στηριζόταν σε κάποιες αξίες, πιστεύω και γνώσεις. Εμείς;

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Παράξενος 05/03/2015 12:40:01

    Μπορεί. Η ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν καταπέλτης. Δεν επαινέθηκε όσο της άξιζε. Ήταν από τις καλύτερες πολιτικές ομιλίες των τελευταίων ετών, μου θύμισε Σαμαρά από τα παλιά. Αυτά τα απλά πράγματα που είπε τότε σε εκείνη την ομιλία, και άλλα που θα αποφασίσουν ακόμη, θα πρέπει η ΝΔ να τα κάνει φέιγ βολάν. Τα σκυμμένα κεφάλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειχαν ότι με λίγες μόνον ημέρες κυβερνητικών ευθυνών και χωρίς πια το άγχος να γίνουν κυβέρνηση καταλάβαιναν ήδη πολύ καλά τι τους έλεγε ο Σαμαράς, ήταν η καλύτερη απόδειξη περί του τρανταχτού αποτελέσματος της ομιλίας. Ούτε μία διαμαρτυρία από τα έδρανα της συμπολίτευσης, ούτε μία αντέγκληση με τον Τσίπρα, τίποτε. Τους ταπείνωσε και χαμπάρι δεν πήρανε. Ούτε και κανένας άλλος, αφού όλοι ήταν εκστασιασμένοι με την "σκληρή διαπραγμάτευση", ενώ ΝΔ με το ουρλιάζει κατά της... επαινετικής για την κυβέρνησή της ανακοίνωσης του ΕΛΚ! ΑΥΤΗ λοιπόν η ομιλία, τα επιχειρήματα που ακούσαμε τότε, ΑΥΤΗ η ομιλία και άλλα τέτοια είναι αυτά με τα οποία πρέπει η ΝΔ να βομβαρδίζει κάθε ημέρα και κάθε στιγμή τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να γίνει η κυρίαρχη αφήγηση, όταν θα έρθει η καταστροφή. Όχι κούφιες κουβέντες όπως success story, αλλά επιχειρήματα, οπως αυτά του Σαμαρά στις προγαμματικές δηλώσεις. Απλά και κατανοητά. Επειγόντως!

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Διογένης 05/03/2015 14:57:46

     Μήπως έφθασε ο καιρός νά σπάσει καί η φούσκα τής μεταπολιτευτικής δεξιάς; Μέχρι τό 2012 είχαμε δύο κυρίαρχα κόμματα (ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ) τής αριστεροδεξιάς, τών οποίων η μόνη «ιδεολογική» διαφορά ήταν τό χρώμα καί τά διαφορετικά ονόματα τών πρωτοκλασάτων στελεχών τους. Η κυριαρχία τού ΣΥΡΙΖΑ στόν «αριστερό» χώρο καί η άνοδός του στήν εξουσία, μπορεί νά «παγιώσει» καί στήν χώρα μας τό μοντέλο διαχείρισης μαζών τών βόρειων «ανεπτυγμένων» κρατικών δομών. Ήτοι ανεξέλεγκτη κυριαρχία κράτους καί οικονομίας από τούς υπερεθνικούς παγκοσμιοποιητές, μέ παράλληλη «στήριξη» τών εξαθλιωμένων ανθρώπινων μαζών, ακριβώς στά όρια διαχείρισης αυτής τής εξαθλίωσης (π.χ. εγγυημένο κατώτατο εισόδημα, μέ παράλληλη πίεση γιά παροχή από τούς εξαθλιωμένους συγκεκριμένης «κοινωνικής εργασίας» καί γενικά αποδοχή τής «κοινωνικής» τους μοίρας). Τήν όποια «μικρο-μεσοαστική» τάξη θά τήν εγγυώνται οι υπερεθνικοί παγκοσμιοποιητές (στήν υπαλληλική διαστρωμάτωση, πού μόνο αυτές θά μπορούν νά εξασφαλίσουν) καί η κρατική δομή εξυπηρέτησής των (πολιτικοί καί κρατικοί υπάλληλοι-επιστάτες). Αυτό τό μοντέλο είχε αποδεχθεί (δύσθυμα είναι η αλήθεια) η προηγούμενη κυβέρνηση καί αυτό καλείται (στήν ουσία) νά φέρει σέ πέρας η σημερινή κυβερνητική μεταπολιτευτική αριστερά. Η φορολογική εξόντωση (αυτονόητα μή ανταποδοτική -η ανταποδοτικότητα είναι ένας ευφημισμός κενού περιεχομένου-) τοπικών Warlords καί τών παρατρεχάμενών τους, αυτήν τήν σκοπιμότητα εξυπηρετεί καί όχι τήν «απελευθέρωση» τής ανάπτυξης. Η ουσιαστκή εξόντωσή τους είναι η αναγκαία προϋπόθεση ένταξης τής χώρας μας στό παγκόσμιο (μέσω ΕΕ) σύστημα «ανάπτυξης», όπως αυτό τό ορίζουν οι υπερεθνικοί παγκόσμιοι παγκοσμιοποιητές. Η ουσιαστική ερώτηση (πού δέν τίθεται) είναι: Υπάρχει άλλη ζωή εκτός τού πλαισίου, όπως τουλάχιστον αυτό προωθείται, από τόν παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας ή η εθελοντική δουλεία είναι η μοναδική μας επιλογή; Καί άν υπάρχει, ποιά ιδεολογία κοινωνικής δόμησης μπορεί νά αποτελέσει «ανεκτή» εναλλακτική πρόταση; Θά αποτολμούσα νά εκφράσω τήν άποψη, ότι μόνο ο εθνισμός μπορεί νά αντιταχθεί σέ αυτή τήν πορεία τής ανθρώπινης δούλωσης. Ο εθνισμός όμως καί όχι ο εθνικισμός, ο οποίος αποτελεί μιά συνιστώσα πού χρησιμοποιούν εντέχνως οι διεθνείς παγκοσμιοποιητές γιά νά πετύχουν τούς σκοπούς τους. Άν ο αριστερισμός, μέ τήν ταξική ισοπέδωση τών μαζών στά όρια τής σωματικής επιβίωσης είναι τό «εμφανές» (τό «καλό», όπως θά λέγαμε) προσωπείο τού Ιανού τών παγκοσμιοποιητών (τού θεού τους), ο εθνικισμός είναι τό σκιώδες (τό «κακό») προσωπείο τους. Μακάρι η κρίση νά εξαφανίσει τήν μεταπολιτευτική δεξιά καί μεταπολιτευτική αριστερά (η μία αντίποδας τής άλλης) καί νά δημιουργήσει μία εθνική δεξιά καί μία εθνική αριστερά.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/03/2015 10:07:55

  Δηλαδή πρέπει ο κόσμος να πεινάσει για να καταλάβει τι είναι η αριστερά;Όλοι αυτοί οι μετανάστες από τις βαλκανικές σοσιαλιστικές χώρες δεν δίδαξαν τίποτα στο λαό που τους είχε και για δουλειές του σπιτιού; Λαός που επιλέγει αριστερά το 2015 και όχι το 1960 είναι άξιος της τύχης του.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 05/03/2015 14:27:13

   Δεν νομίζω οι Έλληνες να ήταν ποτέ αριστεροί. Ούτε καν αυτοί που πολέμησαν το 1946-49 δεν ήταν συνειδητοί αριστεροί. Πολλοί εξαναγκάστηκαν (στρατολογήθηκαν με το ζόρι), άλλοι ξέμειναν στο "δοξασμένο" ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που αρχικά δεν το νόμιζαν για κομμουνιστικό, άλλοι πήγαν με αυτούς διότι ο μισητός συγχωριανός τους ήταν με τους εθνικόφρονες. Πόσοι ήταν οι συνειδητοί αριστεροί στην Ελλάδα; Μόνον η Παπαρήγα έχει καταλάβει τι γίνεται, που λέει "εμείς δεν είμαστε αριστεροί, εμείς είμαστε κομμουνιστές". Εδώ μέχρι και ο Φλωράκης μιλούσε για αριστερά, αλλά η Παπαρήγα δεν μιλούσε για αριστερά. Θέλω να πω ότι πολύ λίγοι αντιλαμβάνονταν όντως "σοσιαλιστικά" τον σοσιαλισμό. Αντιθέτως, η μεταπολιτευτική επικράτηση του "σοσιαλισμού" αλα ελληνικά ήταν περισσότερο μια ιδεολογική επένδυση, ένα ιδεολογικό άλλοθι της μάσας που έριξαν μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού απέναντι στο ελληνικό δημόσιο: Ήταν "σοσιαλιστικό" να δίνουμε αυξήσεις, ήταν "σοσιαλιστικό" να μοιράζουμε λεφτά, ήταν "σοσιαλιστικό" να θέλεις να σε ταΐζει το κράτος, διότι και ο σοσιαλισμός κρατισμός ήταν, σε τελική ανάλυση. Οπότε εύκολα έγιναν όλοι "σοσιαλιστές", ακόμη και αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ ή που νόμιζαν ότι ήταν δεξιοί κλπ. Αυτό για να καταρρεύσει, ναι, από τη στιγμή που ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θυμάμαι τη συζήτησή μου με ελεύθερο επαγγελματία, μορφωμένο, λίγο μετά τις εκλογές: "Εγώ ΝΔ ψηφισα, αλλά και δύο τρία να κάνει από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη υπόθεση. Μόνον το αφορολόγητο να επαναφέρει, θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες". Και ο ανόητος ούτε που καταλάβαινε πού πάει το πράγμα. Πήγα να τον ταρακουνήσω, δεν ξέρω μήπως ήμουν και αγενής τελικά. Δεν νομίζω να κατάλαβε. Τώρα όμως με αυτό που έρχεται ας ελπίσουμε ο λαός να πάρει τις συνέπειες των επιλογών του και ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Διότι, αν δεν τις καταλάβει, τζάμπα το βάσανο που θα τραβήξουμε όλοι...

 6. Λιψ avatar
  Λιψ 05/03/2015 10:29:23

  Μην ανησυχείτε, όλα είναι υπό έλεγχο.... Ο Τιτανικός έρχεται με 6 χρόνια καθυστέρηση...

 7. sender avatar
  sender 05/03/2015 11:38:56

  Η απομόνωση της Ελλάδας την καθιστά πολύ ευάλωτη.Σαν τη Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος.Ηδη, διαμορφώνεται στο εξωτερικό ένας ιδιότυπος ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων.Η Ελλάδα χάνει σιγά-σιγά όποιον κοσμοπολίτικο χαρακτηριστικό είχε αποκτήσει με πολύ κόπο και χρόνο.Μόνο μετανάστες εξαθλιωμένοι,που θα γυρνούν στις ξεφτισμένες γειτονιές,θα είναι ο κοσμοπολιτισμός που οι ίδιοι οι Ελληνες επέλεξαν για το μέλλον των παιδιών τους.

  • airman avatar
   airman @ sender 05/03/2015 12:08:36

   "Μόνο μετανάστες εξαθλιωμένοι .... θα είναι ο κοσμοπολιτισμός .....". Σας βρίσκω ανενημέρωτο/τη. Αυτό είναι το λέμε πολυπολιτισμικότητα!

   • sender avatar
    sender @ airman 05/03/2015 12:17:12

    Με πικρή ειρωνεία ο ''νεο-κοσμοπολιτισμός''.

 8. Giorgis avatar
  Giorgis 05/03/2015 12:10:40

  Με όλα τα χάλια της κυβέρνησης έχει ανεβή ! Άρα καλά να πάθουμε και μακάρι να την βγάλει τη τετραετία.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 05/03/2015 14:32:05

  Ο ELA εγκρίθηκε μόνον για 500 εκ. ευρώ αύξηση, σήμερα το βράδυ συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα, άρα τα ταμειακά διαθέσιμα στον πάτο του βαρελιού δεν φτάνουν, διότι οι τράπεζες με τον μειωμένο ELA δεν μπορούν να τα δώσουν, ακόμη και να θέλουν τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Το πρώην ΤΣΜΕΔΕ π.χ. έχει κάτι δις στην Τράπεζα Αττικής σε προθεσμιακή κατάθεση, αλλά πώς να τα δώσει η Αττικής χωρίς ELA; Αφού δεν υπάρχει ρευστό. Άρα, το στοίχημα για τον Τσίπρα είναι αντέξει μέχρι τη Δευτέρα στο Eurogroup, ώστε να προλάβει να τα φορτώσει στους ξένους την Τρίτη. Αλλιώς, χρειάζεται κεφαλαιακούς ελέγχους (ανώτατο όριο αναλήψεων) από Δευτέρα, αν όχι από αύριο. Θα προσποιηθεί πάλι ότι τα δέχεται όλα στο Eurogroup, αλλά αυτή τη φορά η Γερμανία θα απαιτήσει να ψηφιστούν και νόμοι, πριν να δώσει ο,τιδήποτε από εδώ και πέρα. Και νόμους βέβαια δεν θα μπορέσει να ψηφίσει. Αυτό το γνωρίζει, ίσως για αυτό συναντάει σήμερα και τον Στ. Θεοδωράκη του Ποταμιού, ώστε προφανώς να διαπραγματευτεί την είσοδό του στην κυβέρνηση. Λάβετε θέσεις. Το σόου ξεκινάει.

 10. amarilis avatar
  amarilis 05/03/2015 17:20:31

  Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι οι αναλήψεις από τις τράπεζες. Τέτοιας αποδοχής και εμπιστοσύνης τυγχάνουν...

 11. cockpit2 avatar
  cockpit2 05/03/2015 21:48:55

  Τα αστεία είναι περιττά,ο άθλιος λαός που έστειλε τον Κολοκοτρώνη φυλακή,εκτέλεσε τον Καποδίστρια θα τιμούσε τον Σαμαρά; Τι λέτε ορέ κλεφτόπουλα!!!!!

 12. κεντροδεξιος avatar
  κεντροδεξιος 05/03/2015 23:31:05

  Για να καταλάβει ο λαός, και να δικαιώσει τον Σαμαρά θα πρέπει ο κόσμος, και η χώρα, να φτωχοποιηθουν παρα πολύ και νομίζω είναι κάτι που έρχεται Προσωπικά δεν θέλω να δω την χώρα μας «ρημαγμένη» και τους πολίτες κατεστραμμένους ,για να δικαιωθούν Σαμαράδες Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος πριν είναι αργά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.