Π. Λάμπρου και Σ. Κόκκαλης
Π. Λάμπρου και Σ. Κόκκαλης
25/11/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο Siemens-OTE: Να γίνει αρχή για να ανοίξουν στόματα και να φτάσουμε στους «πολιτικούς εγκεφάλους»

Επιτέλους, οκτώ χρόνια μετά το ξέσπασμα του μεγαλύτερου Μεταπολιτευτικού πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου, αυτού της Siemens, η Δικαιοσύνη συνέταξε το κατηγορητήριό της.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιτέλους, οκτώ χρόνια μετά το ξέσπασμα του μεγαλύτερου Μεταπολιτευτικού πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου, αυτού της Siemens, η Δικαιοσύνη συνέταξε το κατηγορητήριό της. Μόνο για μια υπόθεση όμως. Αυτή της «προγραμματικής συμφωνίας 8002» της Siemens με τον ΟΤΕ. Αναμφισβήτητα, είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του σκανδάλου Siemens. Ζητούμενο τώρα, είναι να ανοίξουν τα στόματα, ώστε να φτάσουμε στους πραγματικά πολιτικά υπεύθυνους και σε αυτούς που πήραν τις χοντρές μίζες είτε για την τσέπη τους, είτε για τα κομματικά ταμεία. Ωστόσο, πολύ αμφιβάλουμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Εννοείται, βέβαια, ότι η «8002» είναι μόνον μια από τις μεγάλες δουλειές που πήρε η Siemens ως «εθνικός προμηθευτής». Είναι γνωστό άλλωστε, ότι πρακτικά δεν υπάρχει μεγάλο δημόσιο έργο που η γερμανική εταιρεία να μην μετείχε ή να μην είχε προνομιακό ρόλο. Σίγουρα, τεχνολογικά και οργανωτικά δικαιούτο να «κτυπάει» μεγάλες δουλειές. Εξίσου σίγουρο είναι όμως, ότι τις έπαιρνε, διοχετεύοντας παχυλές μίζες σε κόμματα, πολιτικούς, κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες. Ακόμα και τα «δωράκια» που έδινε, τα τηλεφωνικά κέντρα, τα πλυντήρια, τα ψυγεία και οι τηλεοράσεις, αυτούς τους στόχους της εξυπηρετούσαν. Βέβαια, όσο διεφθαρμένη και να είναι η Siemens, δεν θα μπορούσε να τους εξαγοράσει όλους αυτούς, εάν και οι ίδιοι δεν ήταν διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.

Σκάνδαλο Siemens-OTE: Να γίνει αρχή για να ανοίξουν στόματα και να φτάσουμε στους «πολιτικούς εγκεφάλους» 20058 photo

κ. Κόκκαλης, κ. Γεωργίου και κ. Σκαρπέλης

Όταν όμως, ο Βασίλης Ζήσης έγραφε ήδη από την αρχή της δεκαετίας του 1990 –και ακόμα πιο πριν- για την προσπάθεια άλωσης του «χρυσοφόρου» ΟΤΕ, το «σύστημα» έκανε τα πάντα γαργάρα. Με την ευκαιρία της έρευνας για τα αλισβερίσια Siemens-ΟΤΕ, να πούμε ότι, ταυτόχρονα με όλες τις μεγάλες δουλειές που πήρε η γερμανική εταιρεία, εξίσου μεγάλα «ντήλ» -αν όχι και μεγαλύτερα- έκλεινε και η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη. Αλλά, αυτά είτε δεν διερευνήθηκαν ποτέ, είτε παραπέμφθηκαν στις δικαστικές καλένδες.

Ιδού λοιπόν, ποια είναι η πραγματικότητα, τι προηγήθηκε της «8002», και πως πραγματικά ο ΟΤΕ δέθηκε στο άρμα της Siemens (και της Intracom) με διακομματική συναίνεση μάλιστα. Και μην αρχίσουν τις πολυλογίες τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι οποίοι τότε μεν δεν υπήρχαν, αλλά σημερινά στελέχη του κόμματος, που ήταν στον τότε Συνασπισμό, έχουν παίξει και αυτά το ρόλο τους σε όλες αυτές τις υποθέσεις. Επί Οικουμενικής κυβερνήσεως (11-1989 έως 4-1990), το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, δηλαδή οι Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης, αποφάσισε να ανατεθούν μεγάλες συμβάσεις του ΟΤΕ στις εταιρείες Siemens και Intracom. Ποιος ξεχνάει άλλωστε, τα καλά λόγια του Χαρίλαου για τον «γιό του Πέτρου» Κόκκαλη. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις 21-7-1992, αποφάσισε την προμήθεια 150.000 παροχών από Siemens-Intracom. Κατόπιν, έπεσε, και στις 23-3-1994, το ΠΑΣΟΚ, σαν κυβέρνηση πλέον, αποφάσισε την ανάθεση της προμήθειας ενός εκατομμυρίου παροχών σε Siemens- Ιntracom.

Σκάνδαλο Siemens-OTE: Να γίνει αρχή για να ανοίξουν στόματα και να φτάσουμε στους «πολιτικούς εγκεφάλους» 20059 photo

κ. Κόκκαλης, κ. Γεωργίου και κ. Σκαρπέλης

Ήταν η περίφημη σύμβαση 7430, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε τον στενό κορσέ για τον ΟΤΕ, ούτως ώστε στη συνέχεια να πέσει ως ώριμο φρούτο η 8002. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την 7430 είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, το 1993, αλλά δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει λόγω των πρόωρων εκλογών, το ίδιο έτος. Σήμερα ξεθάψαμε κάποιες άκρως σημαδιακές φωτογραφίες από την υπογραφή της συμφωνίας 7430. Δείτε τις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Είκοσι χρόνια πριν, όλοι μέσα στα χαμόγελα. Κάποιοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για μίζες. Μίζες, οι οποίες ήταν ενσωματωμένες μέσα στις τιμές που πλήρωνε ο ΟΤΕ, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι. Μια σταγόνα από τη λεηλασία του Δημοσίου, που οδήγησε τη χώρα στην χρεωκοπία. Διότι το ίδιο φαγοπότι που γινόταν στον ΟΤΕ, γινόταν σε όλους τους τομείς, σε κάθε μεγάλο και μικρό έργο στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, λοιπόν, στην αίθουσα της υπογραφής παρευρίσκονταν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens (σύμβαση 8002), τα άλλοτε πρωτοκλασάτα στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Χρήστος Καραβέλας, κ.λ.π.. Ο τελευταίος «απέδρασε» από την Ελλάδα το 2009, και σήμερα το πιθανότερο βρίσκεται στο εξωτερικό απολαμβάνοντας τα εκατομμύρια που του έδινε η Siemens για να λαδώνει, αλλά αυτός φρόντισε να βάλει ένα μεγάλο μέρος από αυτά στην τσέπη του. Λίγο πριν από αυτόν, είχε «αποδράσει» ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει βρει «καταφύγιο» εδώ και χρόνια στην «φιλόξενη» Γερμανία. Την χώρα που κουνάει μεν στους Έλληνες το δάκτυλο, επειδή είναι «διεφθαρμένοι», αλλά προστατεύει τον «διεφθαρμένο Έλληνα» που προωθούσε τις «γερμανικές μίζες».

Σκάνδαλο Siemens-OTE: Να γίνει αρχή για να ανοίξουν στόματα και να φτάσουμε στους «πολιτικούς εγκεφάλους» 20060 photo

κ. Καραβέλας (καθιστός αριστερά)

Στις φωτογραφίες επίσης, βλέπετε άτομα, όπως τον κ.Σωκράτη Κόκκαλη της Intracom –έναν από τους «εθνικούς προμηθευτές»- ο οποίος εξακολουθεί να παίζει ακόμα και σήμερα καίριο ρόλο στο σκηνικό της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής (λείας προσφάτως με την στήριξη Μαρινάκη κ.α. στο Δήμο Πειραιά), τον πρώην παράγοντα του ΟΤΕ, κ.Σκαρπέλη, που κατηγορείται για το σκάνδαλο Siemens, και βέβαια τον χαρακτηρισμένο ως «ταμία του ΠΑΣΟΚ», Πέτρο Λάμπρου. Η 7430 υπογράφτηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τον κ.Λάμπρου, μετέπειτα διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Τα πολλά λόγια για την Αγροτική βέβαια, είναι φτώχεια. Η 7430 έφτασε στη Δικαιοσύνη, αλλά μπήκε στο αρχείο με βούλευμα (!).

Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Η διαπλοκή άλλωστε, έκανε πάρτι επί κυβερνήσεως Σημίτη. Τότε, Siemens-Intracom «σάρωναν» παντού, και κυρίως στον ΟΤΕ. Στις 10-12-1997, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε την πενταετή (1998-2002) συμφωνία με τη Siemens, 8002, και ακολούθησε η 8004 με την Intracom. Οι απευθείας αναθέσεις «φούσκωσαν» τις τιμές στο διπλάσιο και τριπλάσιο.

Antinews

Σκάνδαλο Siemens-OTE: Να γίνει αρχή για να ανοίξουν στόματα και να φτάσουμε στους «πολιτικούς εγκεφάλους» 20061 photo

κ. Καραβέλας (καθιστός αριστερά)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 25/11/2014 10:35:39

  Κοινοπραξία Siemens - Intracom: Ιστορία μου, αμαρτία μου. Μακάρι να μπορούσαν να έλθουν όλα στο φως. Για πάρα πολλούς λόγους.

 2. Hunter avatar
  Hunter 25/11/2014 15:20:06

  Εμένα πρωτίστως δεν με ενδιαφέρει να πάει φυλακή όποιος έδινε μίζες. Εμένα πρωτίστως με ενδιαφέρει να πάει φυλακή όποιος ΈΠΑΙΡΝΕ μίζες... Ο Χριστοφοράκος, ο Κόκκαλης, ο Καραβέλας, οι Γερμανοί από το Μόναχο κ.λ., ήταν επιχειρηματίες είτε διευθύνων σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι προσπαθούσαν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να πάρουν μερίδιο στην αγορά είτε να τους ανατεθούν Έργα κτλ. Αυτό γίνεται σε όλον τον κόσμο. Η SIEMENS ή ο Κόκκαλης από μόνοι τους δεν μπορούσαν να πάρουν κανένα Έργο. Εάν δεν υπήρχαν κρατικοί λειτουργοί και πολιτικά πρόσωπα να παίρνουν τις "βαλίτσες", δεν έπαιρνε κανένα Έργο ο Κόκκαλης κι ας κατέβαζε όλη την Samsonite στην Ελλάδα... Το ελληνικό Δημόσιο δεν το ζημίωσε η Siemens, ο Κόκκαλης και οι άλλοι επιχειρηματίες που έδιναν μίζες. Το ελληνικό Δημόσιο το ζημίωσαν αυτοί που έπαιρναν τις μίζες όντας σε θέσεις κλειδιά σε κόμματα και στην κρατική μηχανή ώστε να αποφασίσουν να πάρει τα Έργα ο Κόκκαλης είτε υπερτιμημένα είτε φωτογραφικά! Αυτοί με ενδιαφέρει εμένα να πάνε πρωτίστως φυλακή! Υπήρξαν κάποιοι που "τα πήραν" και αποφάσισαν να πάρει ένα Έργο π.χ. ο Κόκκαλης έναντι 500 εκατομμυρίων ενώ υπήρχε π.χ. προσφορά από άλλη εταιρεία που ήταν στα 350 εκατομμύρια κι έτσι πλήρωσα εγώ σαν Έλληνας πολίτης 150 εκατομμύρια παραπάνω! Αυτοί θέλω εγώ να πάνε μέσα! Αυτοί που αποφάσισαν! Ο Χριστοφοράκος ή ο Κόκκαλης δεν ήταν σε καμιά θέση κλειδί της κρατικής μηχανής να αποφασίζουν να παίρνουν Έργα... Δεν ήταν ούτε υπουργοί, ούτε υφυπουργοί, ούτε γενικοί γραμματείς υπουργείων, ούτε διευθυντές ΔΕΚΟ κτλ. για να αποφασίζουν και να υπογράφουν... Παρακολουθούσα το θέμα όταν ήταν στα φόρτε του πριν κάποια χρόνια. Θυμάμαι όταν συνέλαβαν τον Μαυρίδη που ήταν οικονομικός διευθυντής της SIEMENS, πανηγύριζαν στην τότε κυβέρνηση... "Αποδείξαμε περίτρανα ότι ο Μαυρίδης έκανε κάμποσα ταξίδια σε Μόναχο και Αυστρία, κι έφερνε μεγάλο αριθμό μετρητών στην Ελλάδα που δίδονταν ως μίζες" έλεγε ο εισαγγελέας... Βρε ΣΕ ΠΟΙΟΝ δίδονταν αυτές οι μίζες θα μας πείτε επιτέλους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δεν με ενδιαφέρει ποιος ηταν ο "transporter" των βαλιτσών. Με ενδιαφέρει ποιοι ήταν οι αποδέκτες των βαλιτσών στα κόμματα, στα υπουργεία και στις ΔΕΚΟ!

  • Απονενοημένος Διάβημας avatar
   Απονενοημένος Διάβημας @ Hunter 25/11/2014 15:57:36

   Ετσι είναι. Συμβαίνει να έχω ζήσει απο κοντά ορισμένα απο τα "γεγονότα". Παράδειγμα ο Χριστοφοράκος. Οταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα απο τη Γερμανία, αρχικά σαν Διευθύνων Σύμβουλος της SNI , θυγατρικής της Siemens , πανικοβάλλονταν και μόνο με τη σκέψη πως πρέπει να δουλέψει με μίζες και δωροδοκίες! Καθώς τον ήξερα, ειχα προσπαθήσει να του εξηγήσω "πως γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα" και εκείνος έβαζε τις φωνές, "εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα!" Δεν πάω να τον βγάλω λάδι ,αντίθετα ,έχω προσωπικούς λόγους να μην τον συμπαθώ. Αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Στη συνέχεια , άλλοι...πιο πειστικοί από εμένα, του εξήγησαν καλύτερα, πως αν θέλεις να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα με το Δημόσιο , ή συμμετέχεις στους...πλειοδοτικούς διαγωνισμούς μίζας , ή το κλείνεις το μαγαζί.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Απονενοημένος Διάβημας 25/11/2014 16:20:55

    Το ίδιο ισχύει και για μένα με την Rheinmetall Waffen AG με την οποία έχω επαγγελματικές σχέσεις (στο εξωτερικό όχι στην Ελλάδα). Να φανταστείς ότι όταν θέλουν μεταξύ τους να κάνουνε καμιά πλάκα περί διαφθοράς κτλ. λένε "έλα ρε, χειρότερα από την Ελλάδα;"... Ο συγκεκριμένος είχε χρηματίσει σε διάφορες θέσεις στο γραφείο τους στην Ελλάδα και μου έλεγε ότι όταν έβγαινε κάποιο κονδύλι για εξοπλιστικά, προσπαθούσαν πολλοί πολιτικοί και στρατιωτικοί να τους πλησιάσουν προκειμένου να τους πείσουν ότι έχουν επιρροή στα κέντρα αποφάσεων! Πρόσεξε, οι πολιτικοί (και στρατιωτικοί) προσπαθούσαν να τους πλησιάσουν όχι εκείνοι τους πολιτικούς! Η "προσέγγιση" γινόταν μέσω δημοσιογράφων, μέσω έμπιστων επιχειρηματιών και άλλων μεσαζόντων... Μάλιστα μου έλεγε ότι ούτε στην Αφρική ή στην κεντρική Αμερική δεν κινούνταν τόσο απροκάλυπτα οι πολιτικοί διότι φοβόταν τις εκάστοτε στρατιωτικές ηγεσίες... Αυτό που του είχε κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στην Ελλάδα ήταν το αίσθημα "ασφάλειας" και "σιγουριάς" που είχαν οι πολιτικοί που ζήταγαν μίζες...

    • Απονενοημένος Διάβημας avatar
     Απονενοημένος Διάβημας @ Hunter 25/11/2014 16:34:29

     Ακριβώς! Είναι τόσο πολλοί αυτοί που την πέφτουν στις Εταιρίες που ενδιαφέρονται για προμήθειες του Δημοσίου, που αυτές πιά δεν ξέρουν ποιόν να διαλέξουν, μια και τα κονδύλια για μίζες δεν είναι και απεριόριστα! (μιλάω για τις "καλές εποχές" βέβαια ,τώρα δεν έχω πιά προσωπική εικόνα) Και το τελευταίο που λές , το απόλυτο θράσος και έλλειψη φόβου, και δε μιλάω μόνοι για πολιτικούς ,αλλα για απλούς Δ.Υ! Να χτυπάνε την πόρτα σε εταιρίες και να ζητάνε μίζα, χωρίς την παραμικρή ανησυχία μήπως τους πιάσει κάποιος απ τ' αυτί και τους παει στον εισαγγελέα!

     • παπαδοπουλος ηλίας avatar
      παπαδοπουλος ηλίας @ Απονενοημένος Διάβημας 25/11/2014 19:16:22

      Συγνώμη..και με το συμπάθιο....που λέμε, σοβαρά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε? Δεν γνώριζαν τίποτα για "μίζες" και....δεν μπορούσαν να το "χωνέψουν", ο Χριστοφοράκος και οι άλλοι? Δηλ. όλες αυτές οι εταιρείες τύπου Ζημενς, έγιναν "μεγάλες" μέσα απο "υγιή ανταγωνισμό"?

     • Απονενοημένος Διάβημας avatar
      Απονενοημένος Διάβημας @ παπαδοπουλος ηλίας 26/11/2014 12:45:56

      Μας κατάλαβες ρε Ηλία πως είμαστε παπαγαλάκια της Ζήμενς! Κατ'αρχήν εμείς μιλάμε για την Ελλάδα ,και εγώ ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα , δεν πάω να δικαιολογήσω καμιά απο "αυτές τις εταιρίες", και προπαντώς κάποιες Ελληνικές που βοήθησαν να θεσμοθετηθεί η διαφθορά στην Ελλάδα. Απλά ,κάποιες ξένες Εταιρίες νόμιζαν μέχρι ενα χρονικό σημείο πως βρίσκονταν σε Ευρωπαϊκή χώρα. Απο τη στιγμή που κατάλαβαν πως βρίσκονται σε Αφρικάνικη , εφάρμοσαν τις αντίστοιχες μεθόδους, που φυσικά τις γνώριζαν, απο την...Ζιμπάμπουε και αλλού.

     • Hunter avatar
      Hunter @ παπαδοπουλος ηλίας 26/11/2014 13:22:39

      Ηλία Παπαδόπουλε, όσα εκατομμύρια μίζα και να ήθελε να δώσει ο Χριστοφοράκος και ο Κόκκαλης, εάν δεν υπήρχαν πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί να τα πάρουν, θα έκανε τίποτε;;;

  • kosmas avatar
   kosmas @ Hunter 25/11/2014 18:58:55

   @Hunter & @Απονενοημένος Διάβημας Παιδιά, συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Και από όσο καταλαβαίνω αυτό γράφει και το κομμάτι. Να πιεστούν οι κατηγορούμενοι (που έδιναν τις μίζες) για να ανοίξουν τα στόματά τους, και να φτάσουμε σε αυτούς που τα έπαιρναν. Προσωπικά πολύ αμφιβάλω ότι θα γίνει. Ομως, να έχουμε υπόψιν και κάτι άλλο που επίσης προέκυψε από τις έρευνες. Τρείς βασικοί εγκέφαλοι, πρώην στελέχη της Siemens που κατηγορούνται, έχουν πάρει τεράστια ποσά από τις μίζες για πάρτη τους. Δηλαδή, δεν τις έδιναν πάντα. Ετσι βρέθηκαν με αμύθητα πλούτη. Ενας εξ αυτών μάλιστα, έφτιαξε και "εταιρεία" (δεν φαινόταν ο ίδιος) που μέχρι πρότινος έπαιρνε έργα από το Δημοσιο (!!!). Είναι και αυτοί λαμόγια και πρέπει να τιμωρηθούν. Εάν θέλουν να την γλυτώσουν και να πέσουν σε ευεργετικούς νόμους, ας ανοίξουν το στοματάκι τους.

   • Hunter avatar
    Hunter @ kosmas 26/11/2014 13:25:31

    Κοσμά, δεν με ενδιαφέρει εάν ένα στέλεχος της SIEMENS έκλεβε την εταιρεία του και κάποια από τα λεφτά που του έδιναν να πληρώσει μίζες στην Ελλάδα τα κρατούσε για τον εαυτό του. Αυτό είναι θέμα ενδοεταιρικό της SIEMENS. Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω ποιοι ήταν αυτοί που έπαιρναν τις μίζες στην Ελλάδα.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 25/11/2014 17:29:32

  «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ...» Σκληρή απάντηση Αθανασίου σε Κωνσταντοπούλου για τη Siemens Στις χθεσινές δηλώσεις της υπεύθυνης βουλευτού επί θεμάτων Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την υπόθεση της Siemens, απαντά σήμερα με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου. http://bit.ly/1xzstdx {ethos.gr/Πολιτική}

 4. kosmas avatar
  kosmas 25/11/2014 19:03:52

  Διαφωνώ με τη λογική να πληρώσουν μόνον οι μιζωμένοι πολιτικοί, και όχι οι επιχειρηματίες ή οι "υπάλληλοί" τους που έδιναν τις μίζες. Δηλαδή, οι κάθε λογής Κοκκαλήδες ήταν άγιοι και τους έβαλαν στο λούκι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί; Γι' αυτό μιλάμε ρε παιδιά για πολιτικο-οικονομική διαπλοκή. Είπαμε, χρειάζονται δυο για το ταγκό

  • Hunter avatar
   Hunter @ kosmas 26/11/2014 13:37:35

   Κανείς δεν είπε ότι οι επιχειρηματίες ήταν αμέτοχοι αλλά σαν πολίτη ΜΕ ΕΚΛΕΨΑΝ οι δημόσιοι υπάλληλοι (και οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι) που πήραν μίζες, δεν με έκλεψαν οι επιχειρηματίες που έδωσαν μίζες... Οι δημόσιοι υπάλληλοι που με έκλεψαν είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ υπόλογοι και μετά οποιοσδήποτε άλλος. Με το σκάνδαλο SIEMENS βγάλαμε 40 εντάλματα για ιδιώτες, μεσάζοντες και υπαλλήλους της SIEMENS που έδωσαν μίζες και δεν βγάλαμε ούτε ένα ένταλμα για πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς που έπαιρναν μίζες!!!!!!!!! Αντί να πιάσουμε αυτούς που κάθονταν στο τραπέζι και παράγγελναν (με τα κλοπιμαία) χαβιάρι, πιάσαμε τα "γκαρσόνια"... Για να καταλάβεις δηλαδή, στην Νιγηρία με το σκάνδαλο SIEMENS εκεί, πήγαν φυλακή 17 πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα (υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί γενικών επιτελείων)!!! Η δικαιοσύνη της Νιγηρίας λειτούργησε ταχύτερα και καλύτερα από τη δική μας...

   • mezapos avatar
    mezapos @ Hunter 26/11/2014 16:25:56

    @Hunter Η μίζα ήταν ενσωματωμένη στην τιμή. Αρα, η Ζημενς μίζες από την τσέπη της δεν πλήρωσε. Κατά τα άλλα, ναι συμφωνούμε. Αυτούς τους πολιτικο-οικονομικούς και κρατικούς παράγοντες που το γλέντησαν και γλεντούν ακόμα και σήμερα θέλουμε.

 5. ocular witness avatar
  ocular witness 25/11/2014 21:53:45

  αρε "θρυλάρα" ακόμη θυμάμαι τη περίοδο 2000-2004 ως βασικό χορηγό στη φανέλα σου τη siemens mobile. τότε που έφερνες τζιοβάνι,ζάχοβιτσ,ζε ελίας,καρεμπέ κ.λπ και με τον κρόκους ναγ ελάει αυτάρεσκα χοχοχοο.και παλιότερα χορηγία vodafone +γενικότερα όπου βρώμα και σκάνδαλο μέσο σύλλογος της dynamo πειραιώς.

  • Hunter avatar
   Hunter @ ocular witness 26/11/2014 01:47:38

   Ενώ ο Παναθηναϊκός των Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Αλαφούζου, Γιαννακοπουλαίων (στο σύνολό τους κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες με μεγάλα αλισβερίσια με το κράτος!), ή η ΑΕΚ του Ψωμιάδη και τώρα της AEGEAN Power είναι εκκλησιαστικές αδερφότητες... Μην μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ των Γούμενου, Μπατατούδη και των λοιπών απατεώνων (με τα θαλασσοδάνεια από κρατικές τράπεζες και τις απάτες του Χρηματιστηρίου που καταζητούντο με διεθνές εντάλματα και συλλαμβάνοντο σε αφρικανικές χώρες) και πούμε και καμιά αμαρτία γιατί είναι δίπλα στο Άγιον Όρος... Καλά κάνω εγώ και είμαι μικρή ομάδα επαρχιακή. Τουλάχιστον οι απατεώνες που την έχουν, είναι τοπικού βεληνεκούς δεν καταζητούνται διεθνώς. Χρωστάνε μόνο σε όποιον μιλάει ελληνικά στην τοπική κοινωνία όχι παραέξω... :) :) :)

   • Hunter avatar
    Hunter @ Hunter 26/11/2014 01:50:29

    Υ.Γ.: Δεν υπάρχει Έλληνας επιχειρηματίας που να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες... Οι σοβαροί επιχειρηματίες δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, απλά...

  • Απονενοημένος Διάβημας avatar
   Απονενοημένος Διάβημας @ ocular witness 26/11/2014 12:54:01

   Μην την πατάμε και πέφτουμε σε οπαδισμό ,όπως γράφει και Hunter, οι επιχειρηματίες που αγοράζουν ομάδες έχουν την δική τους ατζέντα ,με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Είναι γεγονός όμως πως ο Ολυμπιακός , όντας ο πιο δημοφιλης σύλλογος ,υπήρξε και παραμένει πρώτος στόχος. Και όχι μόνο απο επιχειρηματικά συμφέροντα ,αλλα αρχικά, και απο πολιτικά (ΠΑΣΟΚ-Κοσκωτάς κλπ).

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 26/11/2014 02:10:33

  ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον Θόδωρο Τσουκάτο - Κινδυνεύει μέχρι και με ισόβια κάθειρξη http://bit.ly/1y9YonG {Ημερησία / Δικαιοσύνη}

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/11/2014 08:45:29

  Συγχαρητήρια για άρθρο! Τιμάει τη μνήμη του Βασίλη, την παράδοση του Αντί και το Antinews. Η ουσία: Κράτος χωρίς καθολικούς στην εφαρμογή τους νόμους και θεσμούς, χωρίς διαφάνεια, Κράτος που λειτουργεί με εσκεμένη πολυνομία, με εσκεμένα βραχυκλωματικό Σύνταγμα, με νοοτροπία μεσσιανισμού και με χωρίς σαφή διαχωρισμό δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μετατρέπεται σε Οίκο Ανοχής. Ο πασοκισμός, σύγχρονη εκδοχή του περονισμού, όπως είχε ο Νίκος Πουλαντζάς προειδοποιήσει τέλη του -70 τους δικούς του της Αριστεράς, δεν είναι δυστυχώς η γεννεσιουργός αιτία του εθνικού μας εκφυλισμού, αλλά παράγωγο της επικρατούσας σε όλα τα επίπεδα της συγχρονης ελληνικής Κοινωνίας νοοτροπίας της αυθαιρεσίας, του πελατειακού συτήματος και του κοινωνικού και πολιτικού μεσσιανισμού.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Μανιάτης 26/11/2014 08:58:25

   Πρωινή χασμουριά....εσκεμμένη....γενεσιουργός... Υ.Γ. Η ιστορική ρήση του Φλωράκη "ο γιος του Πέτρου" καταδεικνύει την κυρίαρχη στην κοινωνία μας τραγική νοοτροπία "εντάξει τώρα, δικό μας παιδί". Έτσι κι άλλος θα πει: "ο γιός του Κωνσταντίνου" (Μανιαδάκη).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.