Σιγά η πατρίδα κοιμάται…
15/08/2015 07:33
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σιγά η πατρίδα κοιμάται…

Ας μην κάνουμε πολύ θόρυβο γιατί μπορεί να ενοχλήσουμε την πατρίδα που κοιμάται... Ας αφήσουμε το θεάρεστο έργο της διάλυσης της Ελλάδας στα χέρια των Τσιπραίων και των Λαφαζάνηδων...

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα φτάναμε να ψηφίζονται τα μνημόνια από όλα τα κόμματα, ότι όλοι θα ήταν μνημονιακοί και με τη βούλα και ότι αντιπολίτευση θα έκανε ο… Μιχαλολιάκος, η φίλη του Ζωή και ο Π. Λαφαζάνης;

Ποιος θα φανταζόταν πέντε χρόνια πριν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος με τέτοιο τρόπο και σε τέτοια ένταση και έκταση; Αλλά το κυριότερο. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο ελληνικός λαός θα βρισκόταν σε τόσο μεγάλη αφασία ώστε ακόμη και μπροστά στον γκρεμό να νομίζει ότι δεν κινδυνεύει και να συνεχίζει να λειτουργεί σα να μη συμβαίνει τίποτε;

Εντάξει, ο λογαριασμός ακόμη δεν έχει έρθει, οι φόροι δεν ταχυδρομήθηκαν, ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί από τον Οκτώβριο, οι μισθοί και οι συντάξεις σιγά - σιγά θα αρχίσουν να μειώνονται.

Εντάξει, η σκληρότητα του μνημονίου δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή στις ξαπλώστρες όλης της Ελλάδας, από την Ψαρρού στη Μύκονο μέχρι την τελευταία παραλία της χώρας. Άλλωστε ο Έλληνας είναι γνωστός καλοπερασάκιας. Να πάει διακοπές ακόμη και με δανεικό βρακί και τί στον κόσμο.

Να πάει να τα πιει στα μουζουκοπανήγυρα και στα κλαρίνα του χωριού, κάτω από τον πλάτανο και το γάργαρο νεράκι και σιγά μη χαλάσει τη ζαχαρένια του.

Ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει εδώ και δεκαετίες να ρίχνει όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και είτε να τα αντιμετωπίζει κάποια στιγμή είτε να κάνει ότι δεν τα βλέπει και να προσπαθεί με κόλπα, λαμογιές και υπεκφυγές να τα… πληρώσει ο άλλος.

Αυτά που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στη χώρα και κυρίως στη Βουλή δεν έχουν προηγούμενο. Δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη βουλή. Στις χώρες δε που πέρασαν κρίση και μνημόνιο ουδέποτε συνέβησαν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πρωτοτυπούμε και πάλι και πράγματι αυτή η νέα… πρωτιά δεν πρέπει να μας τιμά αλλά να μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με το μέλλον της χώρας.

Σε ότι αφορά την τύχη της αριστεράς ουδόλως μας ενδιαφέρει. Άλλωστε πρόκειται για μια περίπτωση η οποία και πάλι διατηρεί παγκόσμια πρωτοτυπία και καλό θα ήταν να εξαφανιστεί κάποια στιγμή. Γιατί δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε όλους αυτούς τους απίθανους και ανόητους ψευτοεπαναστάτες τη μια να υψώνουν σημαίες επανάστασης και από την άλλη να σκύβουν στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές και αυτό να το λένε αξιοπρέπεια.

Ούτε μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να βλέπουμε και να ακούμε ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου, ο Λαπαβίτσας, ο Λαφαζάνης οι οποίοι εμφανίζονται περίπου ως διάνοιες και σωτήρες της χώρας. Όλοι οι ανεπάγγελτοι που ασελγούν στο κορμί της χώρας.

Εκείνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα ξυπνήσει ο ελληνικός λαός από τον λήθαργο. Πώς θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς και γι’ αυτό το αίσθημα παραίτησης. Να αφήνει δηλαδή την τύχη των παιδιών του σε ερασιτέχνες και να συντηρεί το ίδιον του ωχαδερφισμού αν και βλέπει ότι η πατρίδα του κινδυνεύει.

Για παράδειγμα που είναι οι άνθρωποι του πνεύματος που δεν έχουν καμιά σχέση με τον κρατικοδίαιτο πολιτισμό; Που είναι οι άνθρωποι που βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας εντός του ευρώ, στην ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν ανέχονται τους καραγκιόζηδες της δραχμής να καθορίζουν την πολιτική και οικονομική ατζέντα;

Που είναι το λεγόμενο ευρωπαϊκό μέτωπο να αντιπαρατεθεί στο λόμπι της δραχμής και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτό;

Που είναι οι σοβαροί επιχειρηματίες, αυτοί που βάζουν πλάτη χρόνια για τη χώρα και δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή; Που είναι οι Έλληνες της αστικής τάξης, των μεσαίων και ανώτερων εισοδημάτων (όσοι απέμειναν από αυτούς), να βγουν μπροστά και να στηρίξουν μια σοβαρή προσπάθεια που θα πάει κόντρα στο λαϊκισμό και την πολιτική φτήνια;

Και τελικά που είναι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της προσπάθειας ανάτασης της Ελλάδας; Πολιτικοί και μη που θα βγουν μπροστά τα επόμενα χρόνια και θα επιχειρήσουν να μαζέψουν το μαγαζί πριν είναι οριστικά αργά; Κι αυτοί χάθηκαν ή κάνουν τα μπάνια τους περιμένοντας πότε ο Τσίπρας θα καταστρέψει τη χώρα;

Ας μην κάνουμε πολύ θόρυβο γιατί μπορεί να τους ξυπνήσουμε, μπορεί να ενοχλήσουμε την πατρίδα που κοιμάται. Ας αφήσουμε το θεάρεστο έργο της διάλυσης της Ελλάδας στα χέρια των Τσιπραίων και των Λαφαζάνηδων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 15/08/2015 08:13:01

  Έχω ξαναγράψει σχετικά, γιατί το πρόβλημα περί εθνικής αφύπνισης ή εθελοτυφλίας είναι βαθιά κοινωνικό, αλλά υπάρχει εξήγηση: Ο έλληνας ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Έτσι εξηγείται απόλυτα η συμπεριφορά του. Σε όποιο κοινωνικό επίπεδο και να αναφερθείς. Έχει χάσει τις αρχές του είτε είναι επιχειρηματίας, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε ελεέυθερος επαγγελματίας. Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης που του ανέθεσε την τύχη του, απέτυχε παταγωδώς σε ΟΛΑ τα επίπεδα, με μια αποτυχία ιστορικών διαστάσεων, για τον Έλληνα "πέρα βρέχει".Όσο έχει τα ευρώ του στο μπαούλο δεν φοβάται τίποτα. Όλο και κάτι θα κάνει ο φίλος του λαού Τσίπρας. Μα θα κάνει τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή, μα θα ψηφίσει και κανα φιλολαικό μέτρο κλπ. Όπως έλεγαν παλαιότερα: Ο Λαλιώτης ξέρει, όλο και κάτι θα σκεφτεί για να κοροιδέψουμε τους κουτόφραγκους. Όμως τώρα τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Οι Έλληνες θα το αντιληφθούν και θα στείλουν τον Τσίπρα στο πυρ το εξώτερον συντομώτερα απ' ότι έστειλαν τον ΓΑΠ. Απλώς η πατρίδα μπορεί να περιμένει, αφού υπάρχει και η επάρατος δεξιά για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν από (Ευρω)πατριώτες!, γιατί από Ευρώ έχουμε... ακόμα, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης (ας όψεται ο Καραμανλής).

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ ΣΚΑΙς 15/08/2015 17:10:08

   Ακριβώς, το πρόβλημα είναι το ανθρωπολογικό πρότυπο που επιβλήθηκε στη μεταπολίτευση, ο homo pasokus.

   • Μανια avatar
    Μανια @ Παράξενος 15/08/2015 22:45:41

    Παραξενε εγραψες! Ακριβως σε δυο λεξεις ολη η αληθεια των μαρτυριων μας !

 2. Tom Papadopoulos, Canada avatar
  Tom Papadopoulos, Canada 15/08/2015 09:14:38

  Ωραιο αρθρο, and on the dot! Δυστυχως, αν και οι κυβερνησεις της "δεξιας" ειχαν δειξει περισσοτερη συνεση και αποτελεσματικοτητα (εννοω και πριν το 1967) δεν θα ειχε ευκαιρια ο 'χαρισματικος Αντρεας" να γινει κυριαρχος του πολιτικου παιχνιδιου στην Ελλαδα και μας οδηγησει στην καταντια που ειμαστε. Αξιοκρατια και συλογικοτητα ηταν παντοτε, και παραμενει και σημερα, το ζητουμενο, και στην ΕΡΕ/ΝΔ.

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ Tom Papadopoulos, Canada 15/08/2015 18:01:49

   Κυριε Τομ,δεν ειναι η συνεση και η αποτελεσματικοτηταπου δεν εδειξαν οι κυβερνησεις της δεξιας και φθασαμε εδω.Ειναι το ψεμμα του Ανδρεα που ακουστηκε αληθεια στ αυτια του λαου,ειναι το ατελειωτο ρουσφετι που μεχρι σημερα προσδοκουσαν κι απ τον ΣΥΡΙΖΑ οι του ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ που τον απαρτιζουν,ειναι το χτυπημα στην πλατη με υποκριτικη αγαπη και γλυκα συντροφικα λογια που ηξεραν και ελεγαν οι πρασινοφρουροι και οι κομματαρχες τους και που φυσικα δεν τους κοστιζε τιποτα.Εινα η ασυδοσια των υπουργων και βουλευτων του τοτε ΠΑΣΟΚ που ειχε δωσει ο παπανδρεου,για να γυρναει αυτος με τις εκαστοτε ερωμενες του, ων ουκ εστι αριθμος, και να μην τον ζαλιζουν.Αυτος ηταν σε κρουαζιερα με την Λιανη,και η Καλαματα ειχε ισοπεδωθει το 86 απ τον σεισμο,αλλα ο λαος τον ξαναψηφισε λες και καθησε διπλα στους σεισμοπληκτους και εκλαιγαν μαζι.Τετοια αφασια.Ειναι το παροιμιωδες του υπουργου Σκουλαρικη,ηταν Δημοσιας ταξης,''δεν ειπα να τον μετρησεις τον υποψηφιο αστυνομικο,σου ειπα να τον ντυσεις'' δηλ ας ηταν και ενα μετρο και εικοσι ποντους σε σκαμνακι.Ειναι το παραληρημα ''βυθισατε το χωρα'' για να εντυπωσιασει τον χαζολαο.Πραγματι ο λαος τσιμπησε πατριωτισμο!!!!Ειναι το συμβολαιο με τον λαο,το ραντεβου με την ιστορια,τα φιλια στα μπαλκονια,η μικρη αννουλα στην εξεδρα με τα λουλουδια στο χερι.Ειναι τα τιμημενα νειατα και τα περηφανα γηρατεια.Ειναι οι διορισμενοι χιλιαδες,χιλιαδων στις υπηρεσιες χωρις να υπαρχουν γραφεια να καθησουν,να φανε ψωμι που ελεγε και ο φιλος τους ο συγχωρεμενος Κακαουνακης.Ειναι,ειναι.....Δεν ηταν χαρισματικος ο Ανδρεας αγαπητε,ψευτης και λαοπλανος ηταν.Ηταν αυτο που δεν ηταν και που δεν ειναι η ΝΔ.Ηταν ενα μεγαλο ψεμμα.Αυτο ηθελε και αυτο θελει ο λαος.Μονο που τωρα τα ψεμματα τελειωσαν για τον μικρο αλεξη επειδη μαζι τελειωσαν και τα δανεικα.Ηταν ατυχος ο καυμενος.Ενω ο ανδρεας εζησε σε χρυσες εποχες.Μαζι με ολα αυτα τελειωσε και το ονειρο των Ελληνων.Οταν γυρισουν απο την καλοκαιρινη τους αποδραση η εκπληξη,τα εμφραγματα και τα εγκεφαλικα θα ειναι κεραυνοβολα απο τις εκπληξεις.Καλο κουραγιο που ειπε καποτε και ο Ολι Ρεν.Να ζησουμε να τον θυμομαστε αυτον και τις μπαρουφες του.!!!!

   • Tom Papadopoulos avatar
    Tom Papadopoulos @ δεξιος αγωνιστης 15/08/2015 19:35:57

    Αγαπητε Δεξιε Αγωνιστη, Εγραψα, "χαρισματικος ηγετης". Αυτο δεν σημαινει οτι ηταν χαρισματικος ηγετης. Ετσι μας τον παρουσιαζαν και ετσι ακομη μας τον παρουσιαζουν. Οσα εγραψες ειναι σωστα και θα μπορουσα να γραψω αλλα τοσα. Πρεπει ομως να συμφωνησεις και εσυ μαζι μου (αν θες βεβαια) οτι αν η ΕΡΕ/ΝΔ ειχε κανει καλα την δουλια της και εδεινε ελπιδα και προοπτικη στα "λαικα στρωμματα" δεν θα ευρισκε γονιμο εδαφος να φουντωσει ο λαικισμος του Αντρεα. Ακομη και τωρα, δεν βλεπω καμια σοβαρη προσπαθεια για ανανεωση με καταξιωμενα νεα παιδια (νεα, δηλ. 45-55 ετων, οχι αμουστακα τσιπρακια, εγω ειμαι 66, αποκλειομαι, αρα δεν πασχιζω για τον εαυτουλη μου). Ο πολιτικος διαλογος (τουλαχιστον σε αυτο τον χωρο) αναλωνεται στο αν ειναι καλιτερος ο Σαμαρας απο τον Καραμανλη, και αν Ο Μειμαρακης ειναι καλιτερος απο τον Σαμαρα, και οχι στο πως μπορει να οργανωθει ο πολιτικος αντιλογος εναντιον του Τσιπρα και της ερμαφροδητης αριστερας.

    • δεξιος αγωνιστης avatar
     δεξιος αγωνιστης @ Tom Papadopoulos 15/08/2015 23:23:29

     Κυριε Τομ ,συμφωνω με οσα μου απαντησατε,γιατι επι της ουσιας τα ιδια πραγματα λεμε ,ισως με διαφορετικη διατυπωση.Πραγματι η ΕΡΕ/ΝΔ επασχε και πασχει απο ενα κομπλεξ ανωτεροτητος(και οχι αδικα) εν συγκρισει με τα αλλα κομματα,λογω της λογικης της,της ποιοτητας της,της ειλικρηνειας της.Ομως ο λαος θελει αλλα λογια ,ελπιδες εστω και φρουδες,και λιγη στοργη στους οπαδους.Ειναι σαν τον αυστηρο γονιο,που ενω λατρευει το παιδι του,του προσφερει πολλα,ομως δεν εχει τροπο να του το εκφρασει και να ειναι στοργικος.Εκει βρισκεται ο ξενος και με δυο λογια το ξεγελα,το κερδιζει,και ο γονιος γινεται εχθρος.Οσο για την αντιπαραθεση των αρχηγων της ΝΔ για το ποιος ειναι ο καλλιτερος,ειναι φυσικο να υφισταται αφου η ηττα ειναι ορφανη οπως ξερετε,ενω η νικη εχει πολλες μανναδες.Σχετικα με τον πολιτικο αντιλογο εναντια στον Τσιπρα μονο ο Σαμαρας η ο Βοριδης θα μπορουσαν να τον διεξαγαγουν με επιτυχια επειδη εχουν προσοντα λογου,θεσεων,σωστων αποψεων,γνωσεων,και κυριως γιατι ειναι γνησιοι δεξιοι,δημοκρατες,και με προσωπικοτητα.Ισως βεβαια ολα αυτα δεν αρεσουν στους νεοελληνες,απλα γιατι ειναι χυμα,αγραμματοι κοινωνικα,αδιαβαστοι πολιτικα,και χωρις σοβαρη πολιτικη τοποθετηση και παιδεια. Εξαλλου οπως ειχε πει και ο Πρωταγορας,της ''αρετης,ει μελλεις πολις ειναι,ουδενα δει ιδιωτευειν''.

     • Tom Papadopoulos avatar
      Tom Papadopoulos @ δεξιος αγωνιστης 16/08/2015 09:43:26

      Ακριβως! Δεν μπορουσα και εγω να δω που διαφωνουμε. Δεν εχω και εγω κανενα προβλημα με την προταση σου. Το θεμα ομως ειναι μπορουν να πεισουν το εκλογικο σωμα και τι προοπτικες εχουν για εκλογικη νικη δεδομενων των χαρακτηριστικων του νεοελληνα που περιεγραψες. Οι καιροι δεν επιτρεπουν μια ακομη εκλογικη νικη της πολυδιαστατης αριστερας.

     • δεξιος αγωνιστης avatar
      δεξιος αγωνιστης @ Tom Papadopoulos 16/08/2015 14:16:46

      Αγαπητε κυριε Τομ,το εκλογικο σωμα αν δεν θελει να καταλαβει την κρισιμοτητα των περιστασεων,καθως και να εμπεδωσει την μεγαλη απατη και κοροιδια του συριζα,οτι κα αν προτεινει και παρουσιασει ηΝΔ στο κενο θα πεσουν.Η λεξη κλειδι ειναι ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.Πιστευω οτι το πρωτο μεγαλο χαστουκι των μετρων θα το φαμε ολοι αμεσως μετα την επιστροφη των θερινων αποδρασεων(εγω δεν κανω διακοπες,χρονια τωρα οποτε ειμαι σε εγρηγορση),ομως για τους αλλους θα ειναι μια δυσαρεστη εκπληξη.Δεν εχουν μελετησει ακομα τα μετρα,οταν το πραξουν θα χρειαστουν περουκες γιατι τα μαλλια θα πεσουν παραυτα.Τοτε λοιπον ας σοβαρευτουν,και ας ακουσουν νεες φωνες και προγραμματα απο σοβαρα στελεχη της δεξιας παραταξης,μηπως και σωθουμε στο παρα ενα.Αλλοιως ας εμμεινουν στο πεισμα τους,στην αγραμματοσυνη τους(την πολιτικη εννοω),τις ψευδαισθησεις τους,και τον καινουργιο ανδρεα μαιμου,που τους παρουσιαζει ενα θιασο απο γελοιους κλοουν που ουτε σε επαρχιακο τσιρκο δεν θα επιαναν δουλεια.Βεβαια ζητω συγνωμη απο τους εργαζομενους στα τσιρκο και δεν τους υποτιμω καθολου,γιατι πολυ απλα ειναι επαγγελματιες,εργαζονται σκληρα,και κυριως δεν εξαπατουν τους θεατες,επειδη οτι υποσχονται να δειξουν το πραττουν.Ακομη κι αυτοι ειναι καλλιτεροι,και συνεπεστεροι.!!!!

     • airman avatar
      airman @ δεξιος αγωνιστης 16/08/2015 10:27:23

      "... λογω της λογικης της,της ποιοτητας της,της ειλικρηνειας της." Η Νέα Δημοκρατία εκφράσθηκε αυθεντικά μόνο από τον ιδρυτή της. Με αστική ευγένεια, δωρικό τρόπο στάσης και έκφρασης, λογική που σπάει κόκκαλα, αποφασιστικότητα που καθηλώνει. Η προσπάθεια που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν τελικά καταδικασμένη να πέσει στο κενό, διότι - πέραν της αναγκαστικής συγκυβέρνησης - εν τω μεταξύ τα "κακομαθημένα παιδιά" μεγάλωσαν και είτε ξέχασαν είτε δεν έμαθαν ποτέ "τι σημαίνει δεξιά". Και επειδή ο Αντρέας "έκανε καριέρα" με αυτό το σύνθημα, έγινε - βολικά για ουκ ολίγους - "απαγορευμένος καρπός". Καιρός όμως να σπάσουμε ταμπού, τώρα που νιώσαμε όλοι τι σημαίνει αριστερά!

     • δεξιος αγωνιστης avatar
      δεξιος αγωνιστης @ airman 16/08/2015 14:48:36

      Αγαπητε/η airman,δεν δεχομαι οτι ο ιδρυτης της ΝΔ τα εκανε ολα καλα και αγια.Ισα,ισα απ αυτον υπεστη το πρωτο πληγμα ,οταν αποχωρησε και την αφησε σε απειρα χερια γαι να γινει προεδρος της δημοκρατιας,με τον φοβο και τον απυθμενο εγωισμο του να μην ηττηθει απ τον ανδρεα.Τα ξεχασαμε αυτα?Ασφαλως τον αγαπησαμε ,τον ευγνωμονουμε για την Ευρωπη,ομως δεν μας πονεσε.Ηταν λιγο αδιαφορος πατερας για τα παιδια του οταν τα αφηνε ερμαιο των πρασινοκατσαπλιαδων το 81.Να λεμε τα συκα συκα,και την σκαφη,σκαφη.Ο Αβερωφ που ηταν ευπατριδης προσπαθησε να την κρατησει οσο μπορεσε,και μετα με το μητσοτακεικο αρχισε να χανει την ιδεολογικη της ταυτοτητα.Ο συγχωρεμενος Εβερτ που ηταν δεξιος και πονουσε τον κοσμο της παραταξης,επαθε ολα τα δεινα απο τους κεντροδεξιοαριστερους πρωτα,και μετα του την εφεραν οι καραμανλικοι μεσα στο συνεδριο το 97 στο σταδιο ειρηνης και φιλιας,και εξελεξαν τον κωστακη τον Α' (τωρα ετοιμαζουν τον κωστακη τον Β' το γιο του Αχιλλεα)καθολου οικογενειοκρατες δεν ειναι οι ανθρωποι!!Ο κωστακης λοιπον με τις λαθος επιλογες του περιγυρου του''βουλγαρακηδες,αντωναρους,λουληδες,κλπ.κλπ. μας παρεδωσε αμαχητι στον ΓΑΠ.Δευτερο πληγμα του παπανδρεισμου.Τοτε αχνοφανηκε το ουρανιο τοξο ΑΣ , ελπισαμε ολοι οτι η καταιγιδα,ο ανεμοστροβιλος,το τσουναμι θα καταλαγιασουν και θα βρουμε τον βηματισμο μας και τον ιδεολογικο προσανατολισμο μας επιτελους.Σημειωτεον δε οτι ο ΑΣ ηταν ο μονος λαοπροβλητος απο την βαση της ΝΔ.Α ΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΙ.Δεν τον αφησαν να ολοκληρωσει το εργο του και οι μεσα ,και οι συριζαιοι οι καταραμενοι αυτοι Ελληνες,τα μιασματα,οι αγυρτες,οι εμποροι ιδεων και πραματευταδες αξιων.Τι αλλο να γραψω για να σας πεισω οτι οι καραμανληδες μας καταστρεφουν για τριτη φορα?Κι αν πειτε, δικο τους ειναι το κομμα,το ιδρυσαν,εμεις ολοι οι γνησιοι δημοκρατες και αγωνιστες απαντουμε.Ωραια ας το κρατησουν ετσι, οπως το καταντησαν,εμεις θα αναζητησουμε στεγη σ εναν νεο ,υγιη πολιτικο συνδυασμο,χωρις βαρωνιες ιδιοκτητες,και κακους πατεραδες.Γιατι ποια η αξια μιας μεγαλης πατρικης περιουσιας ,οταν πεσει και σε πλακωσει ελλειψει γερων θεμελιων?

     • airman avatar
      airman @ δεξιος αγωνιστης 17/08/2015 08:38:02

      Εκφράσθηκε αυθεντικά. Μέχρι εκεί. Όσο για την "ελεγχόμενη" αλλαγή ηγεσίας, είναι ξεκάθαρο πως εάν ο αείμνηστος Αβέρωφ είχε αναλάβει τότε τα ηνία, η "αλλαγή" του Αντρέα σίγουρα δεν θα είχε αφήσει τόσο βαθιά τα σημάδια της στην πορεία του τόπου.

   • Δρόμος avatar
    Δρόμος @ δεξιος αγωνιστης 15/08/2015 21:16:30

    Πλάκα κάνουμε τώρα? Μεγαλύτερος κρατιστής από τον Κων/νο Καραμανλή υπήρχε? Όχι βέβαια. Κρατικοποιούσε ότι έβρισκε μπροστά του. Διυλιστήρια, τράπεζες, Ολυμπιακή, ναυπηγεία, σιδηροδρόμους. (Μόνο τους κολλητούς του δεν πείραξε... τύπου Στράτος Πειραϊκη Πατραϊκή κ.α. Αυτούς τους άφησε για τον Ανδρέα) Γιατί? Για ποιό λόγο? Για να παραδώσει φυσικά στρωμένο το τραπέζι στον αρχιαπατεώνα Ανδρέα. Πώς αλλιώς θα άρχισζε το μεγάλο φαγοπότι από τις στρατιές των πειναλέων λαμογιών που είχε μαζέψει ο Αντρίκος και περιμέναν πως και τι να πέσουν στο φαϊ... Το γελοίο δε της υπόθεσης, να μιλάνε τώρα για αποκρατικοποιήσεις και όταν ήταν ιδιωτικές και ανθηρές έκαναν τα πάντα για να τις κρατικοποιήσουν. Τα συμπεράσματα... δικά σας.

 3. ΤΤ avatar
  ΤΤ 15/08/2015 10:04:23

  Το προβλημα υπ´αριθμον 1 ως υπ´αριθμον 2.500.000 ειναι οι εισβολείς. Το ευρω ειναι το προβλημα 2.500.001

  • sender avatar
   sender @ ΤΤ 15/08/2015 13:57:13

   Σωστότατος!

  • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
   ΜΑΡΤΙΟΣ @ ΤΤ 15/08/2015 14:31:20

   Το κλέβω με την άδειά σου. Πλέον μόνο στη Χάρη Της ελπίζω.

 4. Vassilis avatar
  Vassilis 15/08/2015 10:33:17

  @Αριστερο Ψαλτη Το εγραψα πριν απο μερικους μηνες, θα το ξαναγραψω. ΤΕΛΕΙΩΣΕ.- Ο Θεος να βαλει το χερι του.

 5. airman avatar
  airman 15/08/2015 10:51:36

  "... τους απίθανους και ανόητους ψευτοεπαναστάτες τη μια να υψώνουν σημαίες επανάστασης και από την άλλη να σκύβουν στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές ..." 1. Δεν έσκυψαν στα τέσσερα, στα όρθια έγινε η δουλειά. Μάλιστα ο Πανούλης στεκόταν και στο ένα πόδι! 2. Καιρός είναι πλέον να γίνουν συγκεντρώσες στις κεντρικές πλατείες των πόλεων ώστε να βροντοφωνάξει ο λαός: "Γερά-γερά με την αριστερά, νύχτα να ψηφίζονται μνημόνια σκληρά" ή "Πάνο γερά με την αριστερά, παρέα να ψηφίζεται μνημόνια σκληρά" "Με την αριστερά όλα πιο σκληρά" "Ο λαός δεν πονά με σκληρή αριστερά" "Ο λαός αντέχει, τίποτα δεν τρέχει" 3. Το 1ο μνημόνιο ψηφίστηκε με Πρωθυπουργό το ΓΑΠ, μετά το ιστορικό "λεφτά υπάρχουν". Το 2ο μνημόνιο ψηφίστηκε με Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, μετά την αποτυχία της Κυβέρνησης του ΓΑΠ και όσα έγιναν στις Κάννες. Το 3ο Μνημόνιο ψηφίστηκε με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα μετά από τη μνημειώδη διαπραγματευτική αποτυχία της Κυβέρνησής του. Συνεπώς οι Πρωθυπουργοί που μέχρι σήμερα έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή Μνημόνιο είναι οι εξής: Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αλέξης Τσίπρας (με τη βοήθεια του αναγκαίου Πάνου). Σςςςςςςς!!! Ασουπή!!!

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 15/08/2015 13:05:59

  Είχε 162 | Έχασε 44 | Έχει 118 | Τέλος! Η Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα να προσέξει τον βηματισμό της και την Ψήφο Εμπιστοσύνης της σ' αυτόν, ο οποίος έχει ήδη χάσει τη δεδηλωμένη. Στον είρωνα αγνώμονα, ο οποίος πολέμησε, δυσφήμισε και παντί τρόπω εμπόδισε τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο ξέφωτο να μάς οδηγήσει. Η Νέα Δημοκρατία, Μη στέρξει να στηρίξει εφιαλτικούς όρους ανεργίας μας και φτωχοποίησης εισοδηματικές μειώσεις μας, τις οποίες, αυτός επείγεται να επιβάλλει. Προκειμένου, -ως ατόφιος εξουσιαστής- επί μία 4ετία, τουλάχιστον, στη καρέκλα της εξουσίας γαντζωμένος, πολιτικά να επιβιώσει. Διαφορετικά η Νέα Δημοκρατία, Εμάς, το πιστό Εκλογικό της Σώμα, οριστικά να ξεχάσει. Καθώς, την ώρα της κάλπης, μάταια θα ψάχνει να μάς βρει. Τέλος!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Δήμητρα Μ. 15/08/2015 16:14:03

   Αγαπητή Δήμητρα, εγώ και πολλοί εδώ στο φιλόξενο αντινέα, δεν είμαστε ΝεοΔημοκράτες παρά πιστέψαμε στον Αντώνη Σαμαρά. Και η Νέα Δημοκρατία φέρει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάντια και νοοτροπία του νεοέλληνα. Καλό θα ήταν λοιπόν, όλοι μας, να μην συγχέουμε τον ευπατρίδη Αντώνη Σαμαρά με τους "γόνους και σωτήρες" του κόμματος.

   • δεξιος αγωνιστης avatar
    δεξιος αγωνιστης @ πΔπ 15/08/2015 19:25:05

    Μαλλον εννοεις δεν ειμαστε ΜΟΝΟ Νεοδημοκρατες,και αυτη ηταν και η μεγαλη επιτυχια του ΑΣ.Οσο για τις ευθυνες που φερει η ΝΔ για την καταντια του σημερινου Ελληνα,ο ΑΣ προσπαθησε μετα μυριων βασανων να την αλλαξει,φερνοντας εναν νεο ανεμο πολιτικης,μακρυα απο τζακια,βαρωνους,και πορφυρογεννητους.Ομως αυτο τους ενοχλησε και τον εκτελεσαν ντοπιοι φιλοι!!!!!Κανεις δεν τον συγχεει μ αυτους γιατι απλα δεν υπαρχει συγκριση μ αυτους.Ας ελπισουμε στις μελλοντικες εξελιξεις και στην σωστη σκεψη αυτων που πιστεψαν στον ΑΣ.Τιποτα δεν εχει ταλειωσει ακομα.

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ δεξιος αγωνιστης 16/08/2015 00:42:05

     Το ίδιο λέμε με άλλα λόγια. (ήμουν κι εγώ σκηνήτης μετά τον σεισμό)

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 15/08/2015 17:23:13

   Τα Νέα Όρια Συνταξιοδότησης MSN Συνταξιοδότηση | (c) kathimerini.gr | 7 ώρες πριν http://tinyurl.com/neotfjl

 7. ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ avatar
  ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 15/08/2015 14:41:18

  Οχι! Η Πατρίδα δεν κοιμάται! Μας κρατάει πάντα στη ζεστή αγκαλιά της! Εμείς την εγκαταλειψαμε και κοιμόμαστε! ΕΓΕΡΘΗΤΙ!!!!!

 8. George Alexiadis avatar
  George Alexiadis 15/08/2015 14:52:33

  Ας με συγχωρεσουν οι αγαπητοί φίλοι αλλά δεν υπαρχει καμία περίπτωση οι πατριώτες να ξεχάσουν την πατρίδα. ΟΜΩΣ πρέπει να τους δοθεί ο λόγος. Γνωρίζουν οι αγαπητοί φίλοι ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου? Οχι μονο αυτοί που ζούν έξω μονιμα αλλά ακόμη και αυτοί που περιστασιακά για λόγους βιοπορισμού (πχ. Αραβικές χώρες, μηχανικοι κτλ) εχουν μεταναστέυσει. Οι εν λόγω είναι κατα 99,999% πατριώτες με ανοικτό μυαλό. Αν λοιπόν αυτοί ειχαν δικαίωμα ψήφου αυτή η αηδία που μας κυβερνά δεν θα είχα ούτε 24 ωρες ζωης. Ανταυτού, και με την ευλογία των ηλιθίων της ΝΔ δεχομαστε χωρίς να έχει γίνει επανάσταση το νομο γιατ ους μετανάστες ο οποίος αλλοιώνει το δημογραφικό αποτύπωμα της χώρας μας. Αιδως.... ΥΓ. Συγνωμη για την ορθογραφία.

 9. Extra_medium avatar
  Extra_medium 15/08/2015 15:26:18

  Τους ανθρώπους του πολιτισμού, που δεν ήταν κρατικοδίαιτοι και επαγγελαμτίες αριστεροί, τους καταδικάσαμε στην αφάνεια ή τους εγκλωβίσαμε στη σιωπή, γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τα κόμματα που κυβέρνησαν με τόσα λάθη στη μεταπολίτευση, προκειμένου να στηρίξουν την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Μετά λέτε αστική τάξη. Ποια αστική τάξη; Και τους επιχειρηματίες τους ισοπεδώσαμε. Ούτε επιχειρηματίες έχουμε, πλην των κρατικοδίαιτων. Και οι τελευταίοι τί έκαναν μέσα στην κρίση; Έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Ούτε πολιτικό προσωπικό έχουμε. Σε όλα τα κόμματα μόλις εμφανίζεται κάποιος άξιος χαλάει την πιάτσα στους υπολοίπους και πέφτουν να τον φάνε. Λοιπόν, 40 χρόνια καίγαμε και καταστρέφαμε. Επόμενο είναι τώρα να μας έχουν απομείνει μόνο οι στάχτες.

  • Χρονογράφημα avatar
   Χρονογράφημα @ Extra_medium 15/08/2015 16:35:29

   Και οι λίγοι πατριώτες επιχειρηματίες που απέμειναν, έχουν μεγάλο πρόβλημα ν΄αντεπεξέλθουν λόγω των capital controls. Άκουγα από γνωστό μου άτομο που εργάζεται σε τέτοια εταιρεία, με τζίρο εκατομμυρίων κάθε μήνα και μεγάλο κοινωνικό έργο του ιδιοκτήτη, ότι τους δημιουργούν ένα σωρό κωλύματα στην πληρωμή των συνεργατών τους στο εξωτερικό. Να ταξιδέψει ο λογιστής εκεί μ' ένα τσουβάλι ευρώ; Να κλείσουν τον όμιλο; Η Παναγία Σουμελά να βάλει το χέρι της...

 10. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 15/08/2015 20:45:52

  Σόϊμπλε: "Θετικό ότι ο Τσίπρας κατάλαβε πως δεν μπορεί να τηρήσει όσα υποσχέθηκε". http://tinyurl.com/pxlosfx protothema.gr Πολιτική | 15-08-2015 @13:14

 11. chp avatar
  chp 15/08/2015 22:10:57

  Εχει κανένα νόημα για τον ψηφοφόρο ο Ελληνας πολιτικός? Οτι και να ψηφίσει στο τέλος θα γίνει της Μερκελ. Αρα τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων να εχουν και τις ανάλογες υπογραφές των Θεσμών (εγκριση). Και γιατί όχι αυτοί να ορίζουν τους πολιτικούς μας.......

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/08/2015 10:33:19

  Hρεμήστε.Ο Τσίπρας ακόμη δεν έχει στην πλάτη του ύφεση.Μετά από κάποιους μήνες θα δούμε.

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 16/08/2015 22:18:19

  Αυτό που ξεχωρίζετε το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ με ξεπερνάει. Ίδιες πρακτικές, ίδια σάπια νοοτροπία, διαφορετικό απλά χρώμα βολευμένων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.