Σε ομηρία ο Τσίπρας
11/07/2015 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ομηρία ο Τσίπρας

Θα πάει σε εκλογές, όπως απειλούσε αν έχανε τη δεδηλωμένη; Ή θα το καταπιεί και θα συνεχίσει; Ή θα κάνει έναν απλό ανασχηματισμό, θα φύγουν οι ενοχλητικοί και απλά θα συνεχίσει να κυβερνά;

Είναι πράγματι απορίας άξιον πώς οι Έλληνες έχουν ξεγελαστεί με τέτοιο τρόπο και για τόσο χρονικό διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να έχει ηγεμονικό ρόλο στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Θα πει κανείς βεβαίως ότι έχει πέσει τόσο χαμηλά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα που έχουμε τους πολιτικούς και τους ηγέτες που μας αξίζουν.

Όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να ξεπερνάμε ό,τι χειρότερο έτυχε στην Ελλάδα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ακόμη και η λαίλαπα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι παράδεισος μπροστά σ’ αυτό που έχει γίνει τους τελευταίους έξι μήνες. Την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ να δει κανείς τις τελευταίες 12 ώρες θα καταλάβει τι έχει συμβεί και σε ποιους έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για σωτηρία.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι καμιά κυβέρνηση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία δεν είχε τέτοια ευρεία στήριξη για να κάνει κάτι συγκεκριμένο. 251 βουλευτές είναι πράγματι κοσμοϊστορικό γεγονός, είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που πέρασε επίσης με μεγάλο αριθμό ψήφων στη Βουλή. Ο Τσίπρας έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του και δεν πρέπει να το χάσει. Ένα χαρτί που δεν είχε ποτέ ο Σαμαράς όταν επί 2,5 χρόνια προσπαθούσε να σώσει τη χώρα. Αντιθέτως, την κυβέρνηση από το 2012 και μετά, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και όσους άλλους διέσωσαν την Ελλάδα, τους κρέμασαν στα μανταλάκια και τους πετροβολούσαν.

Όταν προσπαθούσαν με σκληρά μέτρα, δημοσιονομική προσαρμογή, Μνημόνια να μην αφήσουν τη χώρα να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι έριχνε πέτρες. Έβριζε τους γερμανοτσολιάδες, απειλούσε με λιντσαρίσματα, φανάτιζε τον κόσμο. Ήταν πάντα απέναντι σε κάθε έκκληση που έκανε ο Σαμαράς για μια μεγάλη εθνική συνεννόηση και οι Συριζαίοι ήταν αυτοί που έκαναν πολιτικές καριέρες χτυπώντας όποιον έκανε το πατριωτικό καθήκον.

Και τώρα βλέπουμε ποιοι μας κυβερνούν. Βλέπουμε τον Βαρουφάκη να κάνει εκδρομούλα στην Αίγινα αντί να βρίσκεται στη Βουλή. Και μάλιστα όχι ένας τυχαίος βουλευτής, αλλά ο άνθρωπος που είχε στα χέρια του τη διαπραγμάτευση επί πέντε μήνες. Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει στη Βουλή για τον (ύποπτο;) ρόλο του στην ελληνική κρίση των τελευταίων μηνών.

Αντί να βρίσκεται στη θέση του, ο ρίψασπις την κοπάνησε και όχι μόνο αυτό. Είχε και μπράβους να δέρνουν δημοσιογράφους. Τέτοιους ανθρώπους έβαλε ο κ. Τσίπρας για να σώσουν τη χώρα.

Αλλά για να δούμε και τους υπόλοιπους που διαφοροποιήθηκαν χθες δημιουργώντας πρόβλημα με τη δεδηλωμένη. Ασφαλώς έχουν δικαίωμα να έχουν αντίθετη άποψη. Αλλά δεν μπορεί να στηρίζει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα την εθνική προσπάθεια για συμφωνία και αυτοί να κάνουν την κότα. Ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, η Ζωή και όσοι άλλοι έκαναν τον άλλο χειρότερο, να δηλώσουν παρών αντί να πουν ηχηρά τη γνώμη τους, οφείλουν να παραιτηθούν από τη θέση τους ή και να παραδώσουν τις έδρες τους. Διότι λαβώνουν την εθνική προσπάθεια όταν ρίχνουν κάτω τα όπλα και τρέχουν με την όπισθεν την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Παραιτηθείτε κύριοι, δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε ό,τι γουστάρετε.

Αλλά ξέραμε τι θα συμβεί με την κυβέρνηση αυτή. Οι συνιστώσες ήταν πάντα εδώ απλά είχαν σταματήσει να μιλάνε γιατί οι περισσότεροι «μπούκωσαν» από μισθούς, θέσεις και αξιώματα. Το πρόβλημα πλέον το έχει ο Τσίπρας, ο… «πανίσχυρος» πρωθυπουργός που ελέγχει το παιχνίδι όπως ο ίδιος πιστεύει διότι άρπαξε την ψήφο του 61% του ελληνικού λαού και την έκανε δική του.

Τι θα κάνει τώρα; Θα πάει σε εκλογές, όπως απειλούσε αν έχανε τη δεδηλωμένη; Ή θα το καταπιεί και θα συνεχίσει; Ή θα κάνει έναν απλό ανασχηματισμό, θα φύγουν οι ενοχλητικοί και απλά θα συνεχίσει να κυβερνά; Διότι Βαρουφάκης ήταν ένας και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για άλλους λόγους. Μπαρουφάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους υπάρχουν πολλοί και θα συνεχίσουν να βάζουν μπουρλότο στην εθνική προσπάθεια για σωτηρία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/07/2015 14:22:20

  Mάλλον σε ομηρία είναι η αντιπολίτευση όσο ο Τσίπρας ακολουθεί μνημονιακό δρόμο.Θα ψηφίζει αυτή τα μέτρα γιατί αυτή θέλει να μείνουμε Ευρώπη και ο Τσίπρας θα κυβερνά. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό εάν φυσικά βλέπει κάποιος την πολιτική όχι σαν κομματορουσφετολογία αλλά σαν επιδίωξη για επίτευξη πολιτικών και κοινωνικών στόχων.Παραμονή στην ευρωζώνη και μνημόνια οδηγούν αναπόφευκτα σε φιλελευθεροποίηση της κοινωνίας.Τώρα εάν αυτό γίνεται με την ταμπέλα "αριστερά" δεν έχει σημασία παρά μόνο για τα πρόσωπα που έχουν τις θέσεις.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ψυχραιμια 11/07/2015 18:06:40

   Οι πληροφορίες εκ της Εσπερίας λένε τα αντίθετα. Θα εγκρίνουν επειδή υπάρχει η συναίνεσης της αντιπολιτεύσεως, καθόσον χάθηκε η εμπιστοσύνη στον Τσίπρα. Μάλλον θα έλεγα ότι ο Τσίπρας είναι όμηρος της αντιπολίτευσης.

 2. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 11/07/2015 15:09:33

  Έχετε δει κανέναν Έλληνα πολιτικό , να θέλει , να χάσει τον ...θώκον του;

 3. Naruto avatar
  Naruto 11/07/2015 18:35:16

  Είναι γεγονός οτι καμία χώρα ή λαός που ταλανίζεται απο ακραίες ιδεοληψίες θρησκευτικές , πολιτικές ή άλλου είδους , δεν κατάφερε ποτέ να αναπτυχθεί . Ανάπτυξη σημαίνει εργασία και επενδύσεις και αυτά τα κάνει κάποιος για να πλουτίσει . Όταν όμως λόγω ιδεοληψίας ο πλούτος θεωρείται έγκλημα και ο πλούσιος ένοχος δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη . Ο σίγουρος δρόμος για την ανάπτυξη απαιτεί την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και του πλούτου , κανένας δεν σκοτώνεται στην δουλειά για να τα ακουμπά στην εφορία . Ας αφήσουμε στην άκρη την Κουμμουνιστική μιζερολατρεία και την θαλπωρή του κράτους πατερούλη και ας ψάξουμε να βρούμε νέους τρόπους πλουτισμού . Το νεο μνημόνιο είναι τόσο τραγικό όσο εμείς νομίζουμε και σίγουρα λιγότερο τραγικό απο άλλες καταςτροφές που έζησε ο λαός μας στο παρελθόν και που πάλι θριάμβευσε . Ας μην απελπιζόμαστε στο χέρι μας είναι να διαψεύσουμε τους επικριτές μας .

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/07/2015 05:46:14

  Δεν αποφεύγονται με τίποτε οι εκλογές κατά τον Σεπτέμβρη. Τα νέα δεδομένα και οι ανακατατάξεις, επαναδιαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό. Σημασία έχει να εγκαταλείπονται οι εμμονές και να διαλύονται οι αυταπάτες. Χωρίς ξεκάθαρη ματιά και ρεαλιστική αντίληψη της πραγματικότητας, δεν κερδίζονται οι μάχες, δε ανοίγονται οι καινούργιοι δρόμοι και δεν εξασφαλίζεται η διαφυγή μας από τον λαβύρινθο.

 5. Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
  Χωρίς αιδώ κι εκεί 12/07/2015 08:45:54

  Καθόλου δεν μας ενδιαφέρει η καρριέρα των Συριζαίων. Με την πατρίδα και τις ζωές μας τι θα γίνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.