Σε εφαρμογή το σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από το ευρώ
17/01/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε εφαρμογή το σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από το ευρώ

Θα μάθουμε, άραγε ποτέ ποια είναι εκείνα τα συμφέροντα που στηρίζουν τον Τσίπρα στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ; Και τι θα κερδίσουν; Μήπως είναι αυτοί που έχουν βγάλει δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και με τη δραχμή θα τα πολλαπλασιάσουν;

Αποκαλύπτουμε το άθλιο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και να το παρουσιάσει ως «αναγκαίο κακό» ή ως μονόδρομο για τη χώρα.

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, οι απίστευτες παροχές που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διφορούμενες απόψεις και οι εξωφρενικές δηλώσεις για διώξιμο της τρόικας, μη πληρωμή δόσεων και άλλα τέτοια «επαναστατικά», αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που έχει μελετηθεί καλά στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Πολλοί νομίζαμε βλέποντάς τους ότι οι άνθρωποι είναι είτε ηλίθιοι, είτε άσχετοι ή και τα δύο. Όμως, δεν είναι τίποτε απ’ όλα αυτά. Ακόμη και η Ραχήλ με τα… ραχηλιάρικά της μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι, μέσα στην επιχείρηση με κωδική ονομασία «Έξοδος από το ευρώ».

Την Παρασκευή ο Γιάννης Δραγασάκης, ή άθελά του ή βάσει του σχεδίου, αποκάλυψε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση. Όπως είπε θα πάει σε σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, μέχρι τον Ιούνιο θα καλύπτει τα δάνεια με έντοκα ή με τις δόσεις που μας χρωστούν κι αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, από το επόμενο καλοκαίρι κηρύσσουμε στάση πληρωμών. Χρεοστάσιο, επιστροφή στη δραχμή και παίρνουν μπροστά οι μηχανές να τυπώσουν τα νέα χαρτονομίσματα.

Ο κ. Δραγασάκης δεν έμεινε εκεί. Χαρακτήρισε ουσιαστικά προπαγάνδα της κυβέρνησης της δραματική προσφυγή των τραπεζών στον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας – ELA. Δεν είναι και τόσο δραματικό, είπε, όταν όλοι ξέρουν ότι η κατάρρευση μιας οικονομίας ξεκινά από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Η χθεσινή κατάθεση αιτήματος για παροχή ρευστότητας και στις 4 τράπεζες είναι ίσως το σοβαρότερο και τραγικότερο γεγονός από το 2012 όταν οι τράπεζες είχαν ξαναζητήσει λεφτά για να σταθούν στα πόδια τους, να μην καταρρεύσουν και να μη χαθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η κατάσταση στα ταμεία των τραπεζών είναι δραματική. Όχι μόνο μικροκαταθέτες αλλά και μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις απέσυραν πολλά δις ευρώ, κάποιοι λένε ότι είναι πάνω από 10 δις ευρώ. Μόνο το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής φαίνεται να έχουν φύγει κεφάλαια άνω του 1,2 δις ευρώ, ίσως και περισσότερα. Οι τράπεζες έχουν στεγνώσει, ο κόσμος έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του με όσα ακούει, οι επιχειρήσεις σπάνε τους λογαριασμούς τους και τους μεταφέρουν σε ξένες τράπεζες.

Οι θυρίδες των τραπεζών έχουν γεμίσει και δεν υπάρχουν άλλες για να καλύψουν τη ζήτηση. Εκεί μεταφέρονται εκτός από τιμαλφή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Τι σημαίνει τράπεζες χωρίς ρευστό; Ότι οποιαδήποτε ελπίδα υπήρχε να πέσει χρήμα στην αγορά εξανεμίζεται. Ακόμη κι αν χρησιμοποιηθούν άμεσα τα λεφτά από τον ELA (που είναι κι ακριβά) αυτό θα γίνει για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες. Εκτός κι αν θέλουμε να δούμε ουρές έξω από τα ATM’s που δε θα δίνουν χρήματα όπως στην Κύπρο.

Σε συνδυασμό με την κατάρρευση των εσόδων λόγω στάσης πληρωμών, το πάγωμα επενδύσεων, τη φυγή των επενδυτών που είχαν αρχίσει να ξαναβλέπουν την Ελλάδα, δημιουργείται ένα σκηνικό βαθιάς κρίσης που γυρίζει την οικονομία στις δραματικές ημέρες της χρεοκοπίας που είχε συμβεί ανεπίσημα το 2012.

Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την υποβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας από τη Fitch και το σενάριο να μην αγοράσει η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα.

Όλα αυτά που συμβαίνουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, φέρουν την υπογραφή του Τσίπρα, του Καμμένου, του Κουβέλη. Αυτοί οι άνθρωποι θα καταγραφούν στην ιστορία ως εκείνοι που θυσίασαν τους κόπους και τις θυσίες πέντε ετών για προσωπικούς σκοπούς αλλά και ποιος ξέρει για ποιους άλλους.

Εξωπραγματικές υποσχέσεις

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα που νομίζαμε ότι οφείλεται στη βλακεία. Η Βαλαβάνη λέει ότι δεν θέλουν τα 7,5 δις της δόσης, ο Στρατούλης υπόσχεται 9.500 προσλήψεις και η Κυρίτση να ξανανοίξει την ΕΡΤ.

Μια σειρά από στελέχη υπόσχονται μειώσεις στους φόρους χωρίς να λένε από πού θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Και άλλοι προτρέπουν τους πολίτες να μην πάνε να πληρώσουν φόρους, ενώ γνωστοί «δικηγόροι» συμβουλεύουν τον κόσμο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ ή τέλη και να κάνει προσφυγές, με αποτέλεσμα να αδειάσουν παντελώς τα ταμεία.

Η δε Ραχήλ Μακρή επιμένει για την εκτύπωση χρήματος, παρ’ ότι υποτίθεται ότι της έχουν τραβήξει το αυτί.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα μηνύματα από το εξωτερικό συμπυκνώνονται στο εξής συμπέρασμα: «Ξεχάστε το κούρεμα χρέους, συζητάμε μόνο επιμήκυνση, αν θέλετε ζητήστε παράταση του προγράμματος. Επίσης, μη διανοηθείτε να συγκρουστείτε γιατί θα σας εγκαταλείψουμε εύκολα και χωρίς πόνο».

Κι όμως, ο Τσίπρας και η παρέα του πάνε σε ανοικτή σύγκρουση παρ’ ότι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές.

Το σχέδιο είναι το εξής: Γίνονται κυβέρνηση, δεν αποδέχονται αν συνομιλήσουν με την τρόικα, πάει ο Τσίπρας Βερολίνο και Βρυξέλλες και ζητά κούρεμα χρέους και διεθνή διάσκεψη. Οι ξένοι του κάνουν την κίνηση που κάνουν και πολλοί Έλληνες όταν θέλουν να δείξουν τον ανδρισμό τους.

Και τότε έρχεται ο Τσίπρας στην Αθήνα και είτε πάει σε δημοψήφισμα με δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», είτε κηρύσσει στάση πληρωμών και η δραχμή είναι μονόδρομος. Ότι δηλαδή λέει το τελικό τους σχέδιο. Μάλιστα θα το δικαιολογήσουν στον κόσμο ως «μας πίεσαν οι άθλιοι Ευρωπαίοι, δεν είχαμε άλλη λύση».

Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο του κλεισίματος της τρύπας με κούρεμα καταθέσεων έμμεσο ή άμεση. Π.χ. να ανακοινώσει ο Τσίπρας ότι εκδίδει πατριωτικό ομόλογο το οποίο πρέπει να αγοράσουν όλοι. Έμμεσο κούρεμα δηλαδή, δήθεν για την Ελλάδα.

Το μείζον θέμα είναι ένα και μοναδικό: Θα αφήσουν οι Έλληνες να βγει η χώρα από το ευρώ; Έχον αντιληφθεί οι πολίτες τι σημαίνει διεθνής απομόνωση ενός κράτους που δεν έχει ρευστό, που δεν έχει παραγωγή και που στηρίζεται στα δανεικά;

Και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Σημαίνει καταστροφή με όλη τη σημασία της λέξης. Αρμαγεδδών.

Θα μάθουμε, άραγε ποτέ ποια είναι εκείνα τα συμφέροντα που στηρίζουν τον Τσίπρα στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ; Και τι θα κερδίσουν; Μήπως είναι αυτοί που έχουν βγάλει δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και με τη δραχμή θα τα πολλαπλασιάσουν;

Η επόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την οικονομία. Αν οι τράπεζες γονατίσουν τότε ετοιμαστείτε για πολύ άσχημες εικόνες. Η Αργεντινή μας πλησιάζει επικίνδυνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 17/01/2015 07:57:01

  Είναι σχεδόν αδύνατο ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να πάει σε νέα δραχμή. Θα χρειαζόταν πολύ περιορισμένη κυκλοφορία, δρακόντειοι νόμοι και αστυνόμευση για την επιβολή του, αυστηρή λιτότητα, εμπορικοί περιορισμοί ασύμβατοι με την ΕΕ για να μην γίνει την επόμενη μέρα monopoly money. Θα οδηγούσε και σε μόνιμη κατάσταση default μια και το χρέος θα παρέμενε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν το αποτολμούσε ουσιαστικά θα οδηγούσε σε παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων όπου ο ιδιωτικός τομέας θα λειτουργούσε με ευρώ και ο δημόσιος και όσοι εξαρτούν τα εισοδήματά τους από αυτόν με χαρτάκια σχεδόν άνευ αξίας. Μέσω της διαφθοράς το κομμάτι του Δημόσιου τομέα που παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες θα πληρωνόταν απευθείας σε Ευρώ. Η πτώση του θα οδηγούσε είτε σε λύσεις ΧΑ/ΚΚΕ που θέλουν αλλά και μπορούν να επιβάλλουν τέτοιες λύσεις είτε στην επάνοδο στο Ευρώ από πολύ χειρότερη θέση. Επομένως το max που μπορεί να "καταφέρει" ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κατεύθυνση είναι χρεοκοπία εντός ευρωζώνης.

 2. sender avatar
  sender 17/01/2015 13:05:26

  Εφαρμογή της αναρχίας στην οικονομία.Θα το δούμε κι'αυτό.Και είναι άριστοι γνώστες του θεωρήματος του πετάγματος της πεταλούδας.

  • sender avatar
   sender @ sender 17/01/2015 13:50:03

   Μια πεταλούδα,ελαφρόμυαλη,αυτοκαταστροφική,που χαζοχαρούμενα πρώτη θα κάψει τα φτερά της στην φωτιά που της έταξαν.

 3. airman avatar
  airman 17/01/2015 16:50:30

  Ο Αλέξης στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ χαριτολογώντας περί γραβάτας είπε ότι δεν θα φορέσει όταν θα πάει ως Πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί με τη Μέρκελ. Αντέτεινε μάλιστα ότι ούτε και όταν έγινε δεκτός από τον Πάπα φόρεσε. Απ' όσο ξέρω για να μπεις στο Βατικανό, όχι ως τουρίστας που με τον οβολό του κάποιος το επισκέπτεται άνετα, αλλά για να δεις τον Πάπα, πρέπει να διαμεσολαβίσουν "μεγάλα κεφάλια". Στο Βατικανό μπορεί να μην ισχύει το άβατο όπως στο Άγιο Όρος, αλλά όποιος μπαίνει έχει δώσει διαπιστευτήρια. Σωστά Πρωθυπουργέ Αλέξη;

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 17/01/2015 18:59:42

  Βάσει αυτού του αλγεινού σχεδίου λοιπόν, η αρχέγονη μητέρα της Ευρώπης, Ελλάδα, θα μείνει Εκτός Ευρώπης. Και ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ (1955), εκτός ΝΑΤΟ, θα βρεθεί, βεβαίως. Την ίδια ώρα, οι υπό ένταξη στην ΕΕ (τουρκια, αλβανια, σκοπια) και ΝΑΤΟ (αλβανια, σκοπια και με τη “βούλα” πλέον παραχαραγμένο το Ελληνικό Όνομα), και οι τρεις, θα στέλνουν απαξιωτικά-προσβλητικά χαιρετίσματα με την Ευρωπαϊκή Αστερόεσσα http://bit.ly/1ITC6Kj στην Ελλάδα, χώρα πλέον παρία, ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΗ http://on-msn.com/1ubXrxe χώρα Ψηφοθηρική, ισόβια-σοβιετία. Χώρα-μόρφωμα, αναξιόπιστη κι επικίνδυνη που θ' αποφεύγεται όπως η χολέρα. Που όμως, σαν μαγνήτης θα έλκει και θα βυθίζεται στα χρέη και το άγος των αλλόπιστων λαθραίων και της παρανομίας. Ανέκαθεν αυτή η μικρή γεωγραφικά, μεγίστη, καλλίστη, του Παλαμά: “To Διαμάντι στης Γης το Δακτυλίδι” Ελλάδα, ήταν το καρφί στο μάτι των αρπακτικών κοράκων. Και τα οποία κοράκια, ανέκαθεν έψαχναν για διαχειρήσιμους εφιάλτες, υποτακτικούς, μαριονέττες, για να τη κατασπαράξουν, να τη διαλύσουν. Όμως, ο τωρινός, ο υπαρκτός κίνδυνος αφανισμού της Ελλάδας χωρίς επιστροφή, ΔΕΝ έχει προηγούμενο. Από τον καθένα και τη καθεμία από εμάς, εξαρτάται να μη πραγματωθεί. Ανέκαθεν πίστευα ότι η Αργεντινή και η Ελλάδα, (τηρουμένων των αναλογιών και των ομοιοτήτων πάντα), έζησαν η κάθε μία, τους δικούς της μαρτυρικούς, παράλληλους βίους. Ότι ο πόλεμος στις νήσους Μαλβίνες (“Φώκλαντ” 1982 επί χούντας Γκαλτιέρι), ήταν η επίφαση. Και για να χρησιμοποιήσω το Ιπποκράτειο: ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ήταν ο νικητήριος πόλεμος της Θατσερικής Βρετανίας και η ήττα της Αργεντινής. ΑΙΤΙΟ, ήταν τα πετρέλαια της παρθένας Ανταρκτικής. Έκτοτε, πρώτη και σε πλήρη ιστό κυματίζει η Σημαία “Της Έρευνας και της Ανακάλυψης”, “Του Αρμοστή του Βρετανικού Εδάφους της Ανταρκτικής” http://bit.ly/1y9jEvl BBC News: “The British Antarctic Survey”: Η Βρετανική Έρευνα της Ανταρκτικής, διατηρεί μία σειρά από Ερευνητικούς Σταθμούς και προωθεί τις Εγκαταστάσεις των Προμηθειών http://bit.ly/1yuGpZE Και στην Ελλάδα Χούντα βιώσαμε. Και με μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας ταπεινωθήκαμε, με τη κατάληψη Αττίλα του 40% της Κύπρου. Και με το γκριζάρισμα των (πλούσιων σε σπάνιο και ακριβότερο στον κόσμο μέταλλο Όσμιο "Os" http://bit.ly/1y9pkW8– ψηφιακοί χάρτες της NASA), Ιμίων . (“Η Ελληνική Ρίζα Έγινε Γκρίζα” είπε χαρακτηριστικά, η στιχουργός και ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου). Και στη μέγγενη του ατέρμονα ανεξόφλητου χρέους ΔΝΤ συρθήκαμε. Και καθημερινή αμφισβήτηση των συνόρων μας και καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, υφιστάμεθα. Και στοχευμένη, πολυεπίπεδη και πολυμορφική αποδόμηση του Ελληνικού Κοινωνικού Ιστού με τις καραβιές των αλλοθρήσκων λαθραίων, ελέω επάρατου Δουβλίνου ΙΙ, υποφέρουμε. Και παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ από τη τουρκια. Και διεκδικήσεις από χώρες παλικαράδες-ταραξίες όπως τουρκια και αλβανια. Και ανιστόρητες μαϊμουδιές, από σκοπια, υπομένουμε (Στα σύνορά μας με τα σκοπια, οι επιστήμονες, έχουν επίσης εντοπίσει Όσμιο "Os").. Και πρωτόγνωρη αξιακή, κοινωνική και οικονομική κρίση με θυσίες, δάκρυα και αίμα υποφέρουμε. Από διεκδικήσεις τρίτων, η Ελλάδα, είναι πλέον Full House. Και για να μην επαναλαμβάνομαι: http://www.antinews.gr/KOSMOS/nauagisan-oi-diapragmateuseis-xreokopei-i-argentini/ ••• *Ο πολιτισμός είναι ένας χείμαρρος που ρέει ανάμεσα σε όχθες. Ο χείμαρρος είναι γεμάτος από το αίμα των δολοφονιών, των πολέμων και των λεηλασιών που κάνουν οι άνθρωποι και συνήθως, καταγράφουν οι Ιστορικοί. Στις όχθες του χειμμάρου όμως, οι άνθρωποι απαρατήρητοι χτίζουν σπίτια, κάνουν έρωτα, γεννούν παιδιά, τραγουδούν, γράφουν ποίηση και λατρεύουν αγάλματα. Η Ιστορία του Πολιτισμού εκτυλίσσεται στις όχθες. Επειδή ακριβώς οι Ιστορικοί αγνοούν τις όχθες και επικεντρώνονται στον χείμμαρο, καταντούν οι χειρότεροι πεσιμιστές.* ~Γουίλ Ντυράν (1885-1981) Αμερικανός πολυβραβευμένος συγγραφέας “Η Ιστορία του Πολιτισμού” (11 τόμοι) http://bit.ly/15i9aOX “Ο Ευγενής Φιλόσοφος” http://bit.ly/1ueGgpc και ιστορικός. Βραβείο Pulitzer Λογοτεχνίας (1967) και Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (1977). (Πηγές: Iστορικά Θέματα, wiki/Will_Durant, The Objective Standard, Gnostic Media, Wikipedia Commons) ••• Σημείωση: ούτε ιστορικός, ούτε γεωστρατηγικής γνώστης και αναλυτής, ούτε μεταλλειολόγος ΕΜΠ,ούτε δημοσιογράφος είμαι. Από το 2009, για πρώτη φορά, από αυτήν εδώ τη φιλόξενη ηλεκτρονική στέγη, με τα όσα λάθη μου και τις ατέλειες, την ελεύθερη, προσωπική γνώμη μου εκφράζω, με το χέρι στην Ελληνική καρδιά μου, πάντα.

  • blackunder avatar
   blackunder @ η Dimi 17/01/2015 20:19:13

   Γιατί πάντα γράφεις με bold? Αποθαρύνεις τον άλλον να σε διαβάσει.. Δώσε έμφαση σε κάποια φράση, όχι σε όλο το κείμενο.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ blackunder 17/01/2015 20:47:05

    Υπάρχουν ηλικωμένοι, με μάτια που ΔΕΝ βοηθούν, και θέλουν να διαβάσουν. Eκείνοι το έχουν ζητήσει. Εσύ και οι λοιπές ουρές, αγνοήστε με. Όπως και εγώ εσάς. ΤΕΛΟΣ.

    • blackunder avatar
     blackunder @ η Dimi 19/01/2015 12:12:18

     Aν το κάνεις για τους αναγνώστες σου, οκ... Εγώ πάντως εξακολουθώ να ΜΗ διαβάζω τις ασημαντότητες που τονίζεις με πολύ μελάνι...

  • Saint George avatar
   Saint George @ η Dimi 19/01/2015 13:31:45

   Αυτό το ότι θα βγούμε ή θα φύγουμε τέλος πάντων από το ΝΑΤΟ από που εξάγεται? Επίσης όλοι αυτοί οι λαθραίοι και αλλόθρησκοι που έχουν εισβάλει στην χώρα και έχουν στρογγυλοκαθήσει, έχουν τις ευλογίες όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες την χώρα ή δεν έχουν? Και ήταν πολύ συγκεκριμένοι και είχαν και αυτοδυναμίες και ουδέποτε αντετάχθησαν στις προσταγές τις τιτανοτεράστειας ΕΕ και των επιλογών της.... Αλλά τι να πει κανείς πιά, με τα μυαλά που έχουμε και τον ανυπέρβλητο στραβισμό πάλι καλά να λέμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.