Σαράντα χρόνια και μια μέρα...
20/11/2014 06:00
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαράντα χρόνια και μια μέρα...

Καληνύχτα Βασίλη. Και καλήν αντάμωση.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έγραφα ένα τέτοιο κείμενο. Μάλλον το απωθούσα στο υποσυνείδητό μου...

Γιατί δεν μπορούσα να αποδεχθώ το ενδεχόμενο να χάσω ένα φίλο…

Βέβαια, ο Βασίλης ήταν κάτι παραπάνω από φίλος. Τους φίλους σου τους αγαπάς, άλλοτε τους βλέπεις, άλλοτε όχι, εν πάση περιπτώσει ακόμα και οι πιο «κολλητοί» σου δεν είναι αναγκαστικά κομμάτι από την καθημερινότητά σου.

Ο Βασίλης ήταν! Κι όχι μόνο για μένα. Για χιλιάδες άλλους αναγνώστες του antinews. Που και μεταξύ μας γνωριστήκαμε και συζητήσαμε και τσακωθήκαμε και μάθαμε να διαβάζουμε ο ένας τον άλλο, χάρις στον Βασίλη.

Κακά τα ψέματα λοιπόν. Χάσαμε ένα κομμάτι, όχι μόνο από την καθημερινότητά μας. Αλλά από τον εαυτό μας

Πολλά γράφηκαν τις τελευταίες μέρες για τον ίδιο. Τα προσυπογράφω όλα. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Άλλωστε, άφησε την ίδια αίσθηση κενού μέσα σε όλους μας. Που δεν περιγράφεται με λόγια. Κι όταν προσπαθείς να την εκφράσεις, απλά επαναλαμβάνεις τα ίδια με τον προηγούμενο.

Το Βασίλη όλοι τον γνωρίσαμε, όλοι τσακωθήκαμε μαζί του πολλές φορές, κι όλοι τον αγαπήσαμε! Και το ήξερε…

Μετά από ένα τέτοιο «καυγά» μας, αφού είχαν περάσει κάμποσες εβδομάδες χωρίς να μιλήσουμε – εγώ, βέβαια, κάθε μέρα τον παρακολουθούσα από το site – εκείνος «έσπασε πρώτος τον πάγο». Άκουσα τη φωνή του στο τηλέφωνο να με… «περιλούζει» με τη γνωστή του «αβρότητα». Κι ύστερα ξαφνικά να γυρίζει σε ένα παραπονιάρικο ερώτημα:

--Γιατί μου το κρατάς, βρε….(μπίπ – βάλτε κατά βούλησιν, ό,τι θέλετε).

Αιφνιδιάστηκα, αλλά τον ήξερα πια καλά:

--Δεν σου το κρατάω, και το ξέρεις. Είσαι σοβαρός; Τι να σου κρατήσω; Θύμωσες εσύ μαζί μου, θύμωσα κι εγώ μαζί σου, άφησα κάποιες μέρες να μας περάσει. Αυτό είναι όλο…

Απτόητος εκείνος: Τι μερικές μέρες βρέ… (ξανά μπίπ)! Βδομάδες πέρασαν και δεν μιλάμε. Σου είπα κάτι και πειράχθηκες. Να ξέρεις όμως, ότι το εννοούσα και παρ’ όλα αυτά σε αγαπώ, βρε παλιό… (μπίπ, μπίπ, μπίπ, μπίπ)!

Τι του λες τώρα; Ασφαλώς τίποτε. Προσπάθησα να γυρίσω αλλού την κουβέντα. Αλλά εκείνος επέμενε.

--Ξεχνάς, βρε πόσα χρόνια γνωριζόμαστε; Ξεχνάς από πότε γνωριζόμαστε;

Και βέβαια δεν το είχα ξεχάσει! Γνωριστήκαμε ανήμερα 16 ή 17 Νοεμβρίου, του 1974, στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν ήμουν υπεύθυνος της Περιφρούρησης και εκείνος είχε έλθει, μαζί με χιλιάδες άλλους, να φυλάξουμε ολόκληρο το χώρο, στο Μετσόβιο και τις γύρω περιοχές.

Εγώ ήμουν από το «Ρήγα», εκείνος από την ΚΝΕ, αλλά όπως συχνά συνέβαινε τότε, κάναμε παρέα και ατέλειωτες συζητήσεις τα βράδια που φυλάγαμε περιφρούρηση…

Μετά τον έχασα για χρόνια. Ύστερα τον ξαναβρήκα στο ΑΝΤΙ του Χρίστου Παπουτσάκη. Αλλά τότε, εγώ ερχόμουν στην Ελλάδα μια φορά το χρόνο για λίγες μέρες και έβλεπα το Βασίλη, όπως και άλλους φίλους από τα παλιά, σπάνια και από σύμπτωση.

Βρεθήκαμε ξανά το 2008. Κι από τότε κάναμε παρέα πιο συστηματικά.

Αυτή η παρέα ήταν… «περιπετειώδης». Τι να σας τα λέω, τα ξέρετε. Εκεί που «φούντωνε» και στα «έχωνε», εκεί ηρεμούσε και σε βομβάρδιζε με ερωτήσεις και κράταγε σημειώσεις, και κατέληγε στο σταθερό ρεφρέν:

--Αυτό γράψτο, κουφάλα, και στείλτο μου να το βάλω. Όπως μου το ’πες τώρα. Μην αρχίσει τις «περικοκλάδες». Έτσι απλά με λόγια που κόβουν. Όχι με το «μπαμπάκι». Παλιολινάτσα…!

Τις περισσότερες φορές δεν προλάβαινα να το γράψω. Στο μεταξύ το είχε γράψει εκείνος! Και το είχε γράψει καλύτερα. Πολύ καλύτερα…

Γιατί χρησιμοποιούσε τις λέξεις, όχι ως εκφραστικά μέσα, αλλά ως… πολεμικά όπλα! Άλλωστε, σε πόλεμο βρισκόταν όλη του τη ζωή.

Όπως και πολλοί από μας, άλλωστε.

Μόνο που εκείνος δεν το ξεχνούσε ποτέ! Και δεν έκανε «ανακωχή»!

Την Δευτέρα που τον «ξεπροβοδίσαμε» στο Πρώτο Νεκροταφείο, συνειδητοποίησα, ότι η γνωριμία μας έκλεινε 40 χρόνια ακριβώς!

Όμως η φιλία μας έκλεινε μόλις έξη χρόνια! Αφού τα προηγούμενα ήμασταν χαμένοι. Αλλού εκείνος, αλλού εγώ…

34 χρόνια χαμένα! Πολύ θα ήθελα να είχαμε έλθει πιο κοντά, πολύ νωρίτερα. Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι’ αυτό. Μπορώ, όμως, να το γράψω. Κι είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσει από εκεί που είναι…

Τουλάχιστον, έχω την ανακούφιση ότι πρόλαβα και του το είπα προσωπικά. Όχι το τελευταίο διάστημα που αρρώστησε. Από πριν, τον καιρό που η αρρώστια δεν τον είχε αγγίξει ακόμα. Κι ύστερα του το επανέλαβα ξανά…

Την προπερασμένη Πρωτοχρονιά, την περάσαμε μαζί. Ήταν ήδη άρρωστος. Φορούσε μάσκα στο πρόσωπο, πρόσφατος ακόμα από τις πρώτες χημειοθεραπείες.

Δεν κάπνιζε, όποτε κι εγώ το είχα «κόψει» αναγκαστικά εκείνο το βράδυ…

--Κάπνισε βρε… (μπίπ) μου έλεγε κάθε τόσο, δεν έχω πρόβλημα…

Κάποια στιγμή κάναμε αναδρομή στο παρελθόν και μου είπε πράγματα που κι εγώ είχα ξεχάσει. Από τότε από τα παλιά. Από τον καιρό που ήμασταν κι οι δύο «στρατευμένοι» πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς, και βλέπαμε σιγά-σιγά ότι τα όνειρά μας προδίδονταν. Ή καταντούσαν εφιάλτες. Πολεμήσαμε τη δικτατορία! Πώς μπορούσαμε να υπερασπιζόμαστε «γκούλαγκ»;

--Ρε συ, του λέω. Πώς και χαθήκαμε τόσα χρόνια; Πώς και δεν ξαναβρεθήκαμε στο μεταξύ; Τι κρίμα;

-- Μου το ξανάπες αυτό παλιό…(μπίπ), μου απάντησε κοφτά.

--Και μη μου το ξαναπείς, συνέχισε, γιατί θα με πάρουν τα ζουμιά. Καριόλη!

(αυτό δεν το βάζω σε…μπίπ, γιατί είναι από τα ελαφρότερα «κοσμιτικά»)…

Εκείνο το βράδυ, συνειδητοποίησα, κάτι που για πρώτη φορά το λέω σε τρίτους. Σε εκείνον πρόλαβα και το είπα κάποια στιγμή, σχετικά τελευταία:

Ότι σε ένα άνθρωπο σαν το Βασίλη, σημασία δεν έχουν οι στιγμές του, αυτές που συγκρατούμε όσοι τον γνωρίσαμε. Τα προτερήματα του και οι αδυναμίες του…

Σημασία έχει η διαδρομή του! Γιατί τέτοια άνθρωποι είναι η διαδρομή τους!

Υπάρχουν, βέβαια, και άνθρωποι που μένουν στάσιμοι. Δεν πάνε πουθενά στη ζωή τους…

Υπάρχουν ακόμα, άνθρωποι που πάνε όπου τους πάει ο καιρός, το ρεύμα της εποχής, η τύχη ή η ατυχία…

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που επέλεξαν και διήνυσαν τη δική τους διαδρομή. Μια διαδρομή αγώνα. Με όλους και με όλα. Με τον ίδιο τον εαυτό τους…

Που πολλές φορές έπεσαν, αλλά ποτέ δεν γονάτισαν.

Που πολλές φορές σκόνταψαν, αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν.

Που πήγαν κόντρα στο ρεύμα, αλλά δεν πνίγηκαν.

Που αυτοί «γύρισαν το ποτάμι», αντί να τους πάρει το ρεύμα...

Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Βασίλης! Έδωσε πολλές μάχες. Έφερε σημάδια στην ψυχή του απ’ όλες. Έχασε πολλές απ’ αυτές. Βρέθηκε πολύ συχνά μόνος του. Αλλά τελικά κέρδισε τον «Πόλεμο»! Με κορυφαίο κατόρθωμά του, το antinews.

Πολλές φορές ένιωσε απομονωμένος από παντού. Το ξέρω το συναίσθημα…

Κατάφερε όμως, να σπάσει τον κλοιό. Πιστός σε εκείνο τον αρχέγονο όρκο:

-- «…και μόνος και μετά πολλών»!

Τα περισσότερα χρόνια του ήταν «μόνος» όταν «έσπαγε τον κλοιό»…

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ήταν, πια, «μετά πολλών»!

Μαζί του αντάμωσαν παλιοί αριστεροί, που δεν τους ξίπασαν οι σειρήνες του lifestyle και της καθεστωτικής καλοπέρασης τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Που κράτησαν στην ψυχή τους την σπιρτάδα και το ασυμβίβαστο πνεύμα της νιότης τους, χωρίς να μείνουν κολλημένοι στα «τοτέμ» της ξύλινης ιδεολογίας. Άνοιξαν τα μάτια του μυαλού τους, αλλά δεν έχασαν την ψυχή τους…

Μαζί με το Βασίλη αντάμωσαν και δεξιοί που αναγνώριζαν στις μάχες του τα προτάγματα των καλύτερων δικών τους ιδεών: για τον Πατριωτισμό που δεν ξιπάζεται με πολιτικαντισμούς, για τη Δημοκρατία που δεν συμβιβάζεται με τα «μικρά» συμφέροντα των ισχυρών, για την προσωπική αξιοπρέπεια που δεν ανταλλάσσεται σε αξιώματα, ούτε υποκύπτει σε σκοπιμότητες.

«Μοναχικοί λύκοι» της αριστεράς και της δεξιάς έσμιξαν με τον Βασίλη στη δύσκολη διαδρομή του. Κι έπαψαν να είναι «μοναχικοί». Έπαψαν να είναι και «λύκοι». Έγιναν αληθινή, σύγχρονη «Εκκλησία του Δήμου» μέσα στο antinews! Απέβαλαν τις παλαιές παρωπίδες τους, χωρίς να απορρίψουν τις ιδέες τους. Έμαθαν να ακούν τον άλλο, να συζητούν μαζί του, να συνθέτουν, να κρίνουν χωρίς να χαρίζονται. Και να στηρίζουν, χωρίς να ζητούν προσωπικά ανταλλάγματα.

Ο Βασίλης έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Αλλά ευτύχισε να δει το όνειρο της ζωής του, να γίνεται πραγματικότητα.

Όλοι δακρύζουμε για το Βασίλη. Αν και ο ίδιος δεν θα το ήθελε.

Θα μας τα… «έχωνε» με την ψυχή του!

Κι όμως, με όλο τον δύσκολο χαρακτήρα του, είχε ψυχή μικρού παιδιού!

Και βούρκωνε με εκείνο το παράπονο του ανθρώπου, που πολλές φορές αδικήθηκε…

Αλλά ξανάβρισκε πάντα το κουράγιο του, με εκείνο το πείσμα του ανθρώπου που ποτέ δεν το έβαλε κάτω!

Καθένας μας είναι η διαδρομή του: Οι μάχες που έδωσε. Οι «κλοιοί» μέσα στους οποίους βρέθηκε να πολεμά. Και τα «γιουρούσια» που έκανε, να σπάσει τον «κλοιό», και μόνος και μετά πολλών.

Ο Βασίλης δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Αλλά η διαδρομή που άνοιξε είναι πια κτήμα μας. Δική του κληρονομιά και δική μας περιουσία. Χρέος μας να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή.

Να δώσουμε τις μάχες που εκείνες δεν πρόλαβε. Και να τις κερδίσουμε.

Κι όσο τις δίνουμε, εκείνος θα είναι ανάμεσά μας.

Να μας «τα χώνει» και να μας εμψυχώνει…

Να σου κλείνει το τηλέφωνο το βράδυ, πριν προλάβεις να αποσώσεις τη φράση σου, πριν προλάβεις να τους πεις «γειά». Και σε λίγα λεπτά να σε ξαναπαίρνει για να σου πει ό,τι ξέχασε λίγο πριν...

--Ρε Βασίλη, γιατί μου το ’κλεισες στα μούτρα;

--Άντε ρε, που θέλεις και «καληνυχτίσματα». Πληγώθηκες παλιό… (μπίπ);

--Μην δίνεις σημασία, έτσι είναι, έσπευδε να τον δικαιολογήσει ο Πάνος…

Το ξέρω Πάνο μου, το ’μαθα με τον καιρό.

Αλλά δεν πρόλαβα να του πω «καληνύχτα», ούτε μια φορά.

Καληνύχτα Βασίλη.

Εμείς εδώ είμαστε.

Κι εσύ εδώ είσαι. Μπορεί να μην ξαναμιλήσουμε, μέχρι να ξανανταμώσουμε.

Στα εύκολα και στα δύσκολα. Μέχρι το τελικό «γιουρούσι».

Που μαζί θα το κάνουμε και μαζί θα το κερδίσουμε.

Αυτό ήθελα να σου πω, αλλά δεν πρόλαβα…

Μας έκλεισες το «ακουστικό» απότομα, στα 61 σου χρόνια!

Για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά, όμως, μας το έκλεισε οριστικά.

Αλλά εκεί που είσαι, ακούς και καταλαβαίνεις:

Μαζί θα κερδίσουμε ό,τι έμεινε στη μέση!

Μάθαμε και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Μάθαμε από σένα. Και τέτοια μαθήματα δεν ξεχνιούνται ποτέ.

Ούτε κι εσύ ξεχνιέσαι.

Είσαι και θα ’σαι πάντα μαζί μας. Κοντά μας. Δίπλα μας.

Μαζί ως το τελικό γιουρούσι. Ως την τελική νίκη.

Καληνύχτα Βασίλη. Και καλήν αντάμωση.

Χρύσανθος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2014 07:46:03

  Αγαπητέ Χρύσανθε, γράψαμε δύο κείμενα για τον Βασίλη, εγώ κι εσύ, με χαρακτηριστικές ομοιότητες ως προς το περιεχόμενό τους, αλλά και σημαντικές διαφορές. Με σημαντικότερη ίσως διαφορά την πίστη στην "τελική νίκη". Ασφαλώς και εύχομαι να δικαιωθεί το δικό σου κείμενο ως προς αυτό. Να διευκρινίσω μόνον ότι δεν είναι ότι δεν πιστεύω και δεν επιθυμώ την "τελική νίκη" που τα έγραψα διαφορετικά. Αλλά είναι ότι, πρώτον, η ιστορία διδάσκει ότι αυτή η "τελική νίκη" δεν έχει υπάρξει και ίσως να μην υπάρξει σε ανθρώπινο επίπεδο και, δεύτερον, ότι οι πολυποίκιλες απογοητεύσεις, εν αις τόσο επίκαιρος ο θάνατος του Βασίλη, δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να μας αποθαρρύνουν από τη μάχη. Ακόμη και εάν δεν κερδηθεί ο "Πόλεμος" από εμάς, τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε. Καλά να είστε όλοι σας και όλοι μας, να συνεχίζετε και να συνεχίζουμε ο καθένας από το μετερίζι του τον κοινό διαρκή αγώνα.

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 20/11/2014 09:01:03

  Μας έκανες και κλάψαμε παλιό ........

 3. Tassos avatar
  Tassos 20/11/2014 09:19:27

  Οταν άρχισε να αχνοφαίνεται, να το μυρίζεις στον αέρα ότι ο Αντώνης θα έβαζε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΝΔ, είμασταν περικυκλωμένοι από ένα σάπιο μηντιακό σύστημα που ετοίμαζε ...άλλες λύσεις για την ΝΔ. Και άρχισε να διαδίδεται στόμα με στόμα, "πληκτρολόγησε antinews.gr" και η σπίθα έγινε πυρκαγιά. Ναι, άλλαξε τον ρου του ποταμού ο Ζήσης. Και επειδή ο Σαμαράς θα φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της ανόρθωσης της χώρας και θα μνημονεύεται σε γενεές επί γενεών, θα βλέπει ο Ζήσης από ψηλά και θα χαμογελά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Tassos 20/11/2014 12:04:27

   Σωστός ο Χρύσανθος. Προσωπικά μέσα από το Αντινιούζ είδα το "φως", και αν και μη νεοδημοκράτης κατάλαβα τι παίζει, κατάλαβα το διακύβευμα, και έγινα κι εγώ έστω όψιμα σαμαρικός, και γι αυτό αισθάνομαι μεγαλύτερη αισιοδοξία για το αύριο της χώρας. Ευχαριστώ γι αυτό πρωτιίστως τον Μπίλη τον θρυλικό Φάκτορα, και βέβαια όλα τα υπόλοιπα παιδιά της παλιάς καλής παρέας του σάιτ, που άσχετα αν δεν συνευρίσκεται πλέον στις περίφημες κόβες μας, εν τούτοις έχει τη κοινή ανάμνηση των ηλεκτρονικών μαχών της μεγάλης τριετίας που έσωσε τη χώρα (και τη ΝΔ). Εύχομαι εξίσου λαμπρό μέλλον για το σάιτ υπό την αρχισυνταξία του Φάκτορα Τζούνιορ, του πραγματικα ικανότατου Πάνου, και δηλώνω παρών.

 4. Νεύτων avatar
  Νεύτων 20/11/2014 12:26:21

  Σε αντίθεση με τον Χρύσανθο, τον Φάκτορα και τον Strange, εγώ πάλι, ως πρώην νεοδημοκράτης αλλά ακραιφνής σαμαρικός, διαπιστώνω ότι το antinews του Φάκτορα αποτέλεσε έναν κοινό τόπο, για όλους εμάς τους "πρώην". Είτε κομουνιστές, είτε αριστερούς, είτε νεοδημοκράτες. Και αυτό το κατάφερε καλά ο δημιουργός του, γιατί έπιασε εκείνον τον σφυγμό της ανάγκης για μια Νέα Ελλάδα, από όλους εμάς που από διαφορετικά "μετερίζια", θελήσαμε να γράψουμε, να σχολιάσουμε αλλά και να ΜΑΘΟΥΜΕ εδώ μέσα. Πολλές ευχαριστίες πηγαίνουν σε αυτούς που μου έμαθαν το antinews του Φάκτορα. Στον Κώστα Ροδινό και στον Strange Attractor. Και είδα ότι αποτέλεσε το κομβικό σημείο, όλων εμάς των "πρώην". Μένω στην Τελική Νίκη για την οποία γράφει ο Χρύσανθος. Και την ερμηνεύω όχι σαν νίκη της παράταξης, αλλά σαν νίκη της Πατρίδας μας. Ελπίζω, πιστεύω, αγωνιώ να τη δω...

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 20/11/2014 13:25:12

  Η κινητοποίηση τόσων σημαντικών ανθρώπων της Αριστεράς για τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά που πρώτος έδωσε την ώθηση της υπέρβασης κατεστημένων και εγκλωβιστικών στερεοτυπικών αντιλήψεων, αναδεικνύοντας την ιδέα της Υπέρβασης, χαλυβδώνει και ανανεώνει σήμερα τον αγώνα και τις παρακαταθήκες του Βασίλη Ζήση. Υ.Γ Η φωτογραφία με ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο.

 6. Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βασίλης Τσιαλιαμάνης 20/11/2014 13:51:00

  "Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έγραφα ένα τέτοιο κείμενο. Μάλλον το απωθούσα στο υποσυνείδητό μου..." Είναι αλήθεια. Όταν πρόκειται για φίλους το υποσυνείδητο απωθεί. Γιατί είναι Φίλοι...

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 20/11/2014 14:33:26

  Ήταν πραγματικά πρωτοπόρος και οξύς, αδρός αλλά και προσηλωμένος στο σκοπό. Εμένα πάλι με είχε "στολίσει" με κοσμητικά επίθετα αλλά ποτέ δεν τον παρεξήγησα γιατί καταλάβαινα το παρορμητικό του χαρακτήρα του και το κυριώτερο, την άδολη φύση του. Πως να παραξηγήσεις ένα παιδί; να είσαι καλά Φάκτορα, εκεί που είσαι, παρέα με τον Δαναό. Αυτή την εκκλησία του Δήμου, κ. Λαζαρίδη, θα την κρατήσουμε όσο γίνεται πιο δραστήρια και ανοιχτή σε ιδέες δημιουργηκές.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 20/11/2014 15:14:28

   Δημιουργικές, πληκτροδαίμονα!

 8. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 20/11/2014 17:16:38

  έτσι ακριβώς Χρύσανθε! πού αλλού έχουμε γίνει ένα αριστεροί και δεξηοί; πού αλλού πάρεξ στο αντινιούζ;! ποιός άλλος το μπόρεσε αυτό στην Ελλάδα; ποιός άλλος πέρα από τον Φάκτορα;! πουθενά, κανένας. έχουμε όλοι μας χρέος σ΄ αυτή του την παρακαταθήκη. ιερό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Βασιλική Κ. Σ. 20/11/2014 17:58:28

   Πέρα από τους αρθρογράφους και εσάς τους παλιότερους σχολιαστές,δε βλέπω να υπάρχει αυτή η αγαστή συνύπαρξη μεταξύ δεξιών και αριστερών πού λές αγαπητή Βασιλική. Δε φταίει βέβαια ο φάκτορας ούτε το antinews γι' αυτό,αλλά εγώ διακρίνω ότι με την πρώτη σπίθα,ανάβουν εύκολα οι φωτιές... Πάντως συγχαίρω από καρδιάς τον αείμνηστο Βασίλη,τον Χρύσανθο,εσένα κι όλους εσάς που κρατάτε αυτό το επίπεδο.

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ Κυθήριος 20/11/2014 18:38:09

    Αγαπητέ Κυθήριε, έτσι πρέπει. να είμαστε εδώ και με την πρώτη σπίθα ας και να ανάβουν οι φωτιές... ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΜΑΖΙ. και να μαθαίνουμε και να τις σβήνουμε... σιγά σιγά. Το 2008 τότε με το κάψιμο της Αθήνας είχα γράψει στον Φάκτορα πως μια μέρα το Αντινιούζ θα αποτελεί αντικείμενο διδακτορικών διατριβών. Απολύτως σεμνοί και νουνεχείς όλοι όσοι ήμαστε εδώ μέσα, είτε γράφουμε, είτε όχι, έχουμε πλήρη συναίσθηση στο τί συμμετέχουμε. Αυτόν τον δρόμο τον ήθελε, τον οραματιζόταν, τον άνοιξε, τον υπερασπιζόταν μανιασμένα ο Φάκτορας. Κι εκεί ήταν το μεγαλείο του, τά ΄χωνε στον Φαήλο, τά ΄χωνε σε μένα, τά ΄χωνε στον Χρύσανθο, τά ΄χωνε στον Προφήτη, τά ΄χωνε στην Ντόνα, σε όλους μας, μπροστά και πίσω με τα ολιγόλογα δίκην πολυβόλου μέηλ του. Μας έπλαθε ήθος. Αντινιουζικό. Κι είμαστε όλοι εδώ! (σ' ευχαριστώ προσωπικά για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω με σέβας και εκτίμηση)

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Βασιλική Κ. Σ. 20/11/2014 18:42:32

     Σε ευχαριστώ κι εγώ Βασιλική,καλή συνέχεια.

     • karenin avatar
      karenin @ Κυθήριος 20/11/2014 19:10:25

      Αναρωτιέμαι τι να συνδέει τον Χ.Λ. και τον Β.Ζ. με τον Φ.Κ. Με αριστερή καταγωγή οι πρώτοι δύο, γαλουχημένοι με τον ιστορικό υλισμό, και την διαλεκτική σαν τρόπο σκεψης, απο πια μονοπάτια συναντούν τον εθνικιστή πατριώτη και "τουρκοφάγο" Φαήλο, και συμπίπτουν σε κοινή πολιτική πορεία και κοινές πολιτικές επιδιώξεις. Θα ειχε ενδιαφέρον αν κάποιος απο τους δυο απαντούσε.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ karenin 20/11/2014 19:25:21

      Δεν τους γνωρίζω προσωπικά τους ανθρώπους,παρά μονάχα από τα άρθρα και τις παρεμβάσεις τους εδώ στο antinews. Όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι,θα πρέπει να τους συνδέει η ίδια αγάπη και το ενδιαφέρον για την πρόοδο και τη διάσωση της Πατρίδας μας,εργαζόμενος γι' αυτό ο καθένας από το δικό του πόστο. Κυρίως όμως πρέπει να τους διακατέχει η αγωνία για την πατριωτική και ενωτική αφύπνιση όλων των Ελλήνων,ενάντια στη σαπίλα του ωχαδερφισμού,της απάτης και της απελπισίας που απειλούν να μας καταστρέψουν. Δεν είναι ανάγκη άλλωστε να έχουμε όλοι τις ίδιες ιδεολογικές καταβολές,για να μας ενώνουν αυτά τα πράγματα...

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Κυθήριος 20/11/2014 19:57:34

      Είναι και κάτι άλλο που τους ενώνει . Ο άνθρωπος που κατόρθωσε να συγκεράσει τους διαφορετικούς δρόμους απ' όπου προέρχονται , στον έναν που μας ενώνει όλους , αυτόν της αγάπης για την Πατρίδα .

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Diamond Angel 20/11/2014 20:14:22

      Συμφωνώ απολύτως Δ.Άγγελε. Αυτό αδικαιολόγητα μου διέφυγε.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ karenin 20/11/2014 20:57:05

      Μην αναρωτιέσαι Καρένιν, είναι εύκολο: Όπως και πολλοί από εμάς, είναι πάνω απ' όλα Έλληνες που νοιάζονται για την Ελλάδα.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ karenin 20/11/2014 23:50:09

      "Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν, των Ελλήνων τα ιερά". Αυτό τους συνδέει. Αυτό βέβαια είναι εντελώς "δεξιά" θέση, διότι ένας αριστερός απορρίπτει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Όμως ευτυχώς που οι δύο πρώτοι αριστεροί δεν είχαν αποκλειστικά "αριστερό" τρόπο σκέψης. Ευτυχώς, διότι ο ιστορικός υλισμός και η διαλεκτική δεν αποδείχθηκαν, τελικά, παρά ιστορικά σκουπίδια, εργαλεία χειραγώγησης και εξαθλίωσης.

     • karenin avatar
      karenin @ Διογένης 21/11/2014 00:28:12

      Μεγάλη μπουκιά φάγε, μεγάλο λόγο μην λες. Και δεν τελειώνει εύκολα, Διογένη, η διαπάλη αριστεράς δεξιάς. Ο αριστερός θα δίνει πάντα εμφαση και προτεραιότητα στους κοινωνικούς αγωνες, είναι καταδικασμένος να σκέφτεται ετσι, και ο δεξιός στους εθνικους αντίθετα.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 21/11/2014 15:35:35

      " Αυτό βέβαια είναι εντελώς "δεξιά" θέση" Εγώ πάλι πιστεύω πως είναι ορθολογική και όχι "δεξια" ή αριστερή. Το "δεξιά"είναι άνευ νοήματος, για μένα.

     • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
      ΚΩΣΤΑΣ Π. @ Νίκος Αργεάδης 21/11/2014 20:47:40

      Σωστά φίλε Νίκο. Τώρα πλέον δεν είμαστε Αριστεροί και Δεξιοί . Είμαστε "Οι απο πάνω" και "οι απο κάτω". Οι απο πάνω είναι αυτοί που κερδίζουν ακόμα και απο την κρίση και έχουν πίστη και θεό τους το κέρδος μέ κάθε μέσον ενώ είναι αντίθετοι με κάθε είδους Εθνικό, και οι απο κάτω είμαστε εμείς που έχουμε κρατήσει την ηθική και την πίστη στους κοινωνικούς και ταυτόχρονα στους εθνικούς αγωνες.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ karenin 21/11/2014 00:06:28

      Είναι απλό το θέμα. Βρήκαν την ουσία των στόχων τους και άφησαν στην άκρη τις λεπτομέρειες του πως. Και συμφωνούν απόλυτα στο μείζον (τι), διαφωνούντες -αλλά όχι διαιρούμενοι- στα ελάσσονα (πως). Ενώ αντίθετα τα 2 άκρα διαφωνούν σε όλα ως κολλημένα μυαλά...

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ Κυθήριος 20/11/2014 21:07:35

    Φυσικά και υπάρχει "αγαστή συνύπαρξη", αρκεί οι δεξιοί να αναγνωρίζουν την ...ανωτερότητα, την... υπεροχή των θέσεων και τον πατριωτισμό των αριστερών!! Αλλιώς ..μαύρο φίδι που τους έφαγε!!

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/11/2014 19:26:57

  Χρύσανθε Λαζαρίδη, εις μνήμην ανθρώπων σα τον Βασίλη, τον αδερφό σας και φίλο μας (έστω χωρίς να τον δούμε ποτέ από κοντά), συνεχίστε τον αγώνα για την Πατρίδα και το λαό της. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μην κάνετε πίσω. Η Ιστορία κρίνει αδέκαστα, όσο κι αν αργεί να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, ο οποίος είναι πολύς τα τελευταία χρόνια και θολώνει μυαλά και σκοτίζει ψυχές...

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/11/2014 11:58:20

  Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η Αριστερά ούτε η Δεξιά. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η απουσία από την Πολιτική πράξη και το Κοινωνικό γίγνεσθαι της αριστοτελικής Ηθικής. Της ηθικής εκείνης που βρήκε πρόσωπο στον Ίωνα Δραγούμη και τον Νίκο Μπελογιάννη. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η φαυλότητα. Είναι το υπερεγώ ¨ηρώων¨ που σαν καρκίνωμα τρώει τα σωθικά του Έθνους. Τέτοιοι και ταιούτοι ¨ήρωες¨από τον Μακρυγιάννη μέχρι τον Παπανδρέα. ¨Ήρωες¨ δόλιοι, εξαίσιοι θεατρίνοι που μετέπλασαν την διαστροφή, την διαπλοκή και τη διαφθορά σε ιδεολογία του Έθνους. Και σήμερα, μήπως οι πολιτικές διαφορές είναι μονάχα θεατρινισμός ή πνευματικός μαρασμός και ηθική κατάπτωση; Εκτιμώ πως ναι. Ο ίδιος θεατρικός παραγωγός χρηματοδοτεί την παράσταση αυτή της Εθνικής Μελαγχολίας.

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Μανιάτης 21/11/2014 15:00:44

   Αγαπητέ Μανιάτη υποκλίνομαι. Μέσα σε 5 γραμμές περιέγραψες την ιστορία μας από την απελευθέρωσή μας και εντεύθεν. Δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού εναργέστερα διατυπωμένη. Σέβας.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Βασιλική Κ. Σ. 21/11/2014 17:00:03

    Αγαπητή Βασιλικά, ευχαριστώ.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Μανιάτης 21/11/2014 15:37:04

   Να που συμφωνώ Μανιάτη.

   • karenin avatar
    karenin @ Νίκος Αργεάδης 21/11/2014 16:21:32

    Μπορεί να το δούμε και αυτό, "λαός με αμετροεπείς, και άνομες επιθυμίες ζητάει για άμεση πρόσληψη πολιτικούς με αριστοτέλεια ηθική."

    • Βασιλική Κ. Σ. avatar
     Βασιλική Κ. Σ. @ karenin 21/11/2014 16:36:51

     Καρένιν, είμαι αμφίθυμη για το συγκεκριμένο σημείο... πριν από λίγο έγραψα σε έναν φίλο: ο τραγικό είναι πως η μόνη επιλογή, η μόνη διέξοδος είναι ο σύριζα.... είναι ο σύριζα! αν είναι δυνατόν.... είναι τόσο χαμηλό το μέσο διανοητικό επίπεδο που δεν δημιουργούνται με τίποτα εκείνες οι αναγκαίες συνθήκες ανάπτυξης ενός σφριγηλού και υγιούς πολιτικού σχηματισμού ικανού να απελευθερώσει την κοινωνία από την φαυλότητα. θα μου πεις όταν κάτι είναι διαβρωμένο μέχρι τα έγκατα πώς απελευθερώνεται; και μένουν οι δύο απευκταίες πορείες... ή δημιουργική καταστροφή και αναγέννηση (κατά γκοτζίλα) ή αργή οδυνηρή εξαφάνιση ετούτης της κρατικής οντότητας... Αλλά από την άλλη υπάρχουν αυτές οι νησίδες υγιούς επιχειρηματικής ανάπτυξης, τίμηας πολιτικής διακυβέρνησης ιδιαιτέρως στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κυβέρνηση, ελάχιστες δε λέω... που ίσως η αγγελία μια μέρα συνταχθεί από μία οργανικά υπολογίσιμη μάζα που να λέει "λαός με αίσθηση του Μέτρου και με σέβας στον Νόμο ζητάει για άμεση πρόσληψη πολιτικούς με αριστοτέλεια ηθική"... στο χέρι μας είναι... δεν είναι;

     • karenin avatar
      karenin @ Βασιλική Κ. Σ. 21/11/2014 18:56:51

      Βασιλική, το κείμενο είναι απο κάποιο διαδικτυακό φίλο, το προσυπογράφω "Αφού πείσανε τον αφελή κοσμάκη, τέσσερα χρόνια τώρα, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το μνημόνιο, που μας επιβλήθηκε από έξω, μπορεί θαυμάσια πλέον, τώρα που το μνημόνιο αλλάζει όνομα, να βγαίνει ο κάθε νεόκοπος τυχοδιώκτης απατεών, το πιστό αντίγραφο του προηγουμένου αναλώσιμου από αυτόν και να μας λέει ότι του χρωστάμε μεγάλη χάρη που μας ανέλαβε και κατάφερε να.. διώξει από πάνω μας το μνημόνιο. Διότι πια, χωρίς μνημόνιο, μπορούμε να γίνουμε μεταΧοτζική Αλβανία κανονικά και με τις δικές δυνάμεις, χωρίς την βοήθεια των ξένων εχθρών. Τελικά, το μνημόνιο ήταν σωτήριο, όπως και να το δούμε. Σωτήριο ασφαλώς για την πολιτική τάξη και την κλεπτοκρατία που την στηρίζει και στηρίζεται από αυτή. Όχι μόνο και όχι τόσο για τα χρήματα που έρρευσαν άφθονα για να συντηρήσουν τον μισθοφορικό στρατό κατοχής, αλλά, κυρίως, για το άλλοθι που προσέφεραν. Το μνημόνιο ήταν πάνω από όλα το πλυντήριο των εγκλημάτων της μαφίας των κομμάτων, που έκανε τον λαουτζίκο, αντί να βγεί στους δρόμους και να ζητήσει ανυποχώρητα την τιμωρία αυτών που τον εκμαύλισαν και τον κατέστρεψαν, να εκτονώσει την οργή του στο προκατασκευασμένο ομοίωμα του κακού, που ακούει στο όνομα Μέρκελ και ΔΝΤ. Τώρα το φάντασμα του κακού μνημονίου εξήντλησε την δυναμική του και μπορεί να αποχωρήσει. Το σχέδιο είναι, τα επόμενα δεινά να αποδωθούν στους κομμουνιστές, που θα χύσουν οι ανεπρόκοποι την φανταστική καρδάρα με το γάλα. Δεν είμαι πολύ σίγουρος, αλλά οι τελευταίοι φαίνονται έτοιμοι να αναλάβουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην ωραία παράσταση."

     • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
      ΚΩΣΤΑΣ Π. @ karenin 21/11/2014 20:00:12

      Kαι μόλις οι "κομμουνιστές" εδώ, οι Podemos στην Ιασπανία, Ο Γκρίλλο στην Ιταλία,το Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ο Φάρατζ στην Αγγλία, χύσουν οι ανεπρόκοποι την φανταστική καρδάρα με το γάλα, τότε θα έρθει ο ΕΡΩΤΑΣ όπως στη δεκαετία του '60...35ωρο την εβδομάδα και σύνταξη στα 60 για όλους το σύνθημα των Podemos. (Όπως το πέτυχαν οι Γάλλοι).

    • Βασιλική Κ. Σ. avatar
     Βασιλική Κ. Σ. @ karenin 21/11/2014 16:47:00

     και για να έχεις εικόνα του τί σχολίαζα, ο συγκεκριμένος φίλος είχε γράψει: "Δεν ξέρω εάν πρόσεξες την αντίδραση τραπεζικών στελεχών στη ρύθμιση που ετοιμάζουν η οποία ουσιαστικά δεν θέτει κανένα προαπαιτούμενο και αφήνει την πρωτοβουλία στις ίδιες τις τράπεζες να εξετάσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Τα στελέχη ζητούν να υπάρχουν νομοθετημένοι κανόνες και να μην αφεθούν οι τράπεζες να κρίνουν το ποια δάνεια θα ρυθμιστούν. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Σε ένα σύστημα ρυθμίσεων που δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες, όσοι έχουν φεσώσει περισσότερο τις τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω των προσβάσεών τους στο πολιτικό σύστημα να απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση. Ποιο τραπεζικό στέλεχος θα μπορεί να αντισταθεί σε πιέσεις πολιτικών παραγόντων υπέρ του τάδε ή του δείνα όταν δεν θα έχει καν στο χέρι μια νομική διάταξη που θα τον δεσμεύει και θα του επιτρέπει να αρνηθεί; Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα κουρευτούν τα δάνεια των πολλών και μικρών για να μπορέσουν, εξαφανίζοντας τα δάνεια των λίγων και μεγάλων, να πετύχουν ποσοστά κουρέματος που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των καταθέσεων." Το θέμα είναι πως οι πολιτικοί που είναι υποχείρια των οργανωμένων συμφερόντων πρέπει να καταλάβουν πως από κάτω ο λαός πολτός που έχει διαβρωθεί με ξεροκόμματα, αλλά υπάρχει και ο λαός που τους βλέπει και ξέρει τί πράττουν και γιατί το πράττουν. όσο κι αν για λόγους επιβίωσης θέλουν όλος ο λαός να είναι πολτός αυτό αντίκειται στο ένστικτο της επιβίωσης και στο κρισιμότερο αυτού ένστικτο της ελευθερίας. μπορεί να έχουν τον χρόνο με το μέρος τους αλλά την τύχη δεν την έχουν....

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ karenin 21/11/2014 17:17:42

     Αγαπητέ Καρενιν, από τα κείμενα σου φαίνεται πως προέρχεσαι από το χώρο της Αριστεράς. Δυστυχώς η Αριστερά δεν έχει κατανοήσει την υλιστική διάσταση της Ιστορίας, την υλιστική διάσταση της Ηθικής. Η Αριστερά προβάλει ηθικολογία και λενινιστικο τυχοδωκτισμό σύμπτωμα της μανίας της να καταβάλει τα Ανάκτορα.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Μανιάτης 21/11/2014 19:41:35

      Ο υλισμός, «δεξιός» ή «αριστερός» (και η εξ αυτού πηγάζουσα υλοφροσύνη) είναι η πηγή σχεδόν όλων των δεινών μας, πομπωδέστατε. Είσαι η νόσος, όχι το σύμπτωμα.

     • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
      ΚΩΣΤΑΣ Π. @ Μανιάτης 21/11/2014 20:02:50

      Ευτυχώς που η Δεξιά δεν επιθυμεί να καταλάβει τα Ανάκτορα φίλε Μανιάτη και θα αναγεννήσει την Αριστοτελική Ηθική όταν χορτάσει κέρδη...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Νίκος Αργεάδης 21/11/2014 17:05:10

    Αγαπητέ Νίκο, πηγή του Ορθού Λόγου είναι η σεμνότητα της σκέψης.

  • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Π. @ Μανιάτης 21/11/2014 19:37:26

   Αγαπητέ Μανιάτη, η απώλεια της Αριστοτελικής ηθικής δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλαδίτσας που αποτελεί μόλις το 3% της ΕΕ, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας, που αν και ψηφίζει τον Αριστοτέλη ακόμα και τώρα ως τον υπ' αριθ. 1 σημαντικώτερο Ανθρωπο επι γής ανά τους αιώνες, (πρόσφατη Παγκόσμια έρευνα μεγάλου Αμερικανικού Πανεπιστημίου) έχει χάσει τις Αρχές της Hθικής του και έχει ενστερνιστεί την ανήθικη Αρχή του μεγίστου κέρδους, της μεγίστης ανταγωνιστικότητας, της μεγίστης χρηματοοικονομικής "ανάπτυξης" που πέτυχαν να μας επιβάλλουν οι Παγκόσμιοι τυραπεζίτες, συνεπικουρούμενοι απο την οικονομική σχολή του Σικάγο και των Χάγιεκ και Φρίντμαν, με αποτέλεσμα την δημιουργία της παράνομης "εικονικής οικονομίας" που δημιουργεί τις τεράστιες τραπεζικές φούσκες που σκάνε και θα συνεχίσουν να σκάνε μετά το ξεζούμισμα της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Είναι όπως ξέρεις και επισήμως μέλος των PIIGS. To υπερεγώ που λες, δεν είναι ίδιον μόνον των Ελλήνων και των ηγετών μας "φαύλων ηρώων", αλλά όλων των ανθρώπων που με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ εγκατέλειψαν το "εμείς" και πίστεψαν στο "εγώ" ...("θα καταφέρω μόνος μου να έχω το μεγαλύτερο κέρδος"). Η κρίση στην Ελλάδα ως θετικό στοιχείο, είχε ακριβώς αυτό που λές . Μας επαναφέρει γρήγορα στο "εμείς" απο το οποίο μέχρι το τέλος εποχής της "Ψωροκώσταινας" εκεί γύρω στο 1990 ευτυχώς εμείς (μεσαία και χαμηλή τάξη, ήτοι 70-80% του λαού μας) δεν είχαμε απομακρυνθεί και πολύ, σε σχέση με τους δήθεν "εταίρους" μας. Και τώρα, "να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα", νομίζω...

 11. Αθανασιος Παπαδοπουλος, Προεδρος ΝΟΔΕ (ΝΔ) Καναδα avatar
  Αθανασιος Παπαδοπουλος, Προεδρος ΝΟΔΕ (ΝΔ) Καναδα 23/11/2014 04:31:36

  Υπεροχο αρθρο απο τον Χρυσανθο. Προσωπικα ειμαι υποχρεος. Τα ειπε εξαιρετικα καλα για τον συχωρεμενο πλεον Φακτορα, αλλα μου εδωσε (μας εδωσε, ελπιζω) και θαρος για το μελον. Οταν υπαρχουν ακομη ανθρωποι σαν τον Χρυσανθο κοντα στην εξουσια η πατριδα εχει ελπιδες.

 12. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/11/2014 22:28:01

  ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΝΑ,ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.