Σαμαράς για υπουργός Άμυνας
31/08/2014 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς για υπουργός Άμυνας

Μήπως ήρθε η ώρα το χαρτοφυλάκιο να το αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχοντας μαζί του έναν άξιο άνθρωπο που θα ξέρει το στρατό και θα μπορεί να λύσει τα προβλήματά του;

Αν υπάρχει κυβερνητική θέση τόσο κρίσιμη όσο κι αυτή του… πρωθυπουργού στην παρούσα φάση είναι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι τόσο μεγάλες οι προκλήσεις και τόσοι πολλοί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν εξαιτίας των ρευστών γεωπολιτικών καταστάσεων που η θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας μοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα». Μια καρέκλα που καλείται να καθίσει σύντομα κάποιος αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος μετακομίζει στις Βρυξέλλες για να κάνει τη θητεία του ως Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, ελπίζουμε με ένα πολύ ισχυρό και πολύ κομβικό χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό της μετανάστευσης.

Ο νέος ΥΕΘΑ θα ανακοινωθεί σύντομα και χιλιάδες στρατιωτικοί περιμένουν με αγωνία να δουν ποιος θα αναλάβει τα ηνία του στρατεύματος και ποιος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που προκύπτουν για την άμυνα της χώρας. Ωστόσο τα μεγάλα αγκάθια που θα βρει μπροστά του ο νέος υπουργός είναι:

1 . Το πρώτο αφορά στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο και δυστυχώς έξω από την πόρτα μας. Στην Ουκρανία η κατάσταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, οι Ρώσοι δεν αστειεύονται και η Δύση θέλει να δείξει τα δόντια της αλλά τρέμει στην ιδέα μια πολεμικής σύγκρουσης με τη «ρωσική αρκούδα». Στη Μέση Ανατολή το αιματοκύλισμα συνεχίζεται, η Αίγυπτος κινείται ξανά σε τεντωμένο σκοινί, η Λιβύη ξαναμπαίνει σε νέο κύκλο αίματος ενώ στη Συρία ο εμφύλιος δε λέει να σταματήσει. Στο Ιράκ δυστυχώς θα έχουμε πολλά ακόμη επεισόδια και φρικτούς αποκεφαλισμούς όσο η Δύση δεν αποφασίζει να αντιδράσει δυναμικά. Οι μουσουλμάνοι Τζιχαντιστές απειλούν με αφανισμό τους Χριστιανούς κι όχι μόνο θέλοντας να εγκαθιδρύσουν ένα μουσουλμανικό καθεστώς τρόμου. Και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται το κράτος του Κουρδιστάν ενώ ο Σουλτάνος Ερντογάν έχει φτιάξει το δικό του ισλαμικό βασίλειο στην Τουρκία και μοιάζει ξανά απειλητικός για την Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα. Όλα αυτά γύρω από την Ελλάδα σε έναν επικίνδυνο κλοιό που στενεύει. Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. Όλες έχουν και κάποιο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν.

2. Μην ξεχνάμε ότι έχει και η ελληνική εξωτερική πολιτική και άμυνα τις προκλήσεις της. Το κύμα λαθρομετανάστευσης δυναμώνει από τις χώρες που είναι σε πολεμική κρίση ενώ κάποιοι μας… χρωστάνε μια ΑΟΖ που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις με την Τουρκία. Είναι επομένως δεδομένο ότι ο υπουργός Άμυνας και οι ΕΔ πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας.

3. Η τρίτη μεγάλη πρόκληση έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Όσοι ξέρουν λένε ότι η κατάσταση είναι δραματική σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι περικοπές στους εξοπλισμούς έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη συντήρηση του υπάρχοντος πολεμικού υλικού ενώ… ούτε λόγος για ανανέωσή του με νέες συμβάσεις για αγορές δισεκατομμυρίων. Εδώ λείπει το βούτυρο τα κανόνια θα πάρουμε; Όμως, με τόσους κινδύνους που υπάρχουν γύρω μας η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντα προετοιμασμένη για το χειρότερο κι όχι να περιμένει πότε θα… πέσει κανένα Α7 που αγοράσαμε επί Χούντας. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το οικοδόμημα των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζεται εδώ και μερικά χρόνια στο ήθος, την ευσυνειδησία και πάνω απ’ όλα το φιλότιμο των στελεχών. Φτύνουν αίμα κάθε μέρα και είναι ήρωες όλοι όσοι υπηρετούν στο στράτευμα, από τον τελευταίο φαντάρο μέχρι το Αρχηγό.

4. Μεγάλο αγκάθι επίσης οι συνθήκες ανέχειας, πραγματικής φτώχειας για μεγάλο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού. Οι περικοπές τσάκισαν τους ένστολους και τις οικογένειές τους και οι δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν είναι μεν βάλσαμο αλλά μένει να γίνει και πραγματικότητα. Για να επανέλθουν οι μισθοί στο 2012 θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα, οι ένστολοι κάνουν υπομονή και αν ήταν άλλου είδους εργαζόμενοι θα έκαναν απεργίες και συγκεντρώσεις. Πόσο ακόμη θα αντέξουν;

Ο νέος υπουργός Άμυνας, λοιπόν, θα πρέπει να έχει πυγμή, κύρος και όρεξη για να στηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο. Δεν πρέπει να είναι ένας απλός διαχειριστής των προβλημάτων που «τρώει» μέρες και δεν δημιουργεί προοπτικές εξέλιξης. Ουσιαστικά πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ισάξιο του ύπατου αξιώματος, αυτού του κυβερνήτη της χώρας. Να διαθέτει ένα καταρτισμένο και ευέλικτο επιτελείο που θα λύνει άμεσα τα προβλήματα και θα κάνει τις σωστές εισηγήσεις μακριά από τις αθλιότητες του παρελθόντος με τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Ο νέος υπουργός πρέπει να έχει διεθνές κύρος και να μπορεί να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Να έχει λόγο και πυγμή και να μπορεί να ακούγεται η φωνή της χώρας μας.

Βασικό είναι επίσης ο νέος υπουργός να καταλαβαίνει το Στρατό, να αγκαλιάσει τους ένστολους και να τους δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει ελπίδα γι’ αυτούς. Να επαναφέρει ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στην άμυνα της χώρας και της προοπτικής.

Για όλα αυτά και τόσα άλλα η επιλογή πρέπει να είναι πολύ προσεκτική κι όχι του τύπου… Φώφη Γεννηματά που δεν ήξερε τι χρώμα φοράνε οι στρατιώτες. Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στο κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στην κυβέρνησης, στη ΝΔ. Και για έναν ακόμη λόγο. Να ξαναφτιάξει τη σχέση του συντηρητικού κόμματος με την πλατιά μάζα των ένστολων που διερράγη τα τελευταία χρόνια και που οδήγησε πολλούς σε… χρυσαυγίτικες αγκαλιές.

Οι στρατιωτικοί εκλιπαρούν τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να σκύψει πάνω στα προβλήματα των ΕΔ. Να επιλέξει έναν άνθρωπο με κύρος και πολιτικό βάρος κι όχι να κάνει μια επιλογή… ρουτίνας. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα το χαρτοφυλάκιο να το αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχοντας μαζί του έναν άξιο άνθρωπο που θα ξέρει το στρατό και θα μπορεί να λύσει τα προβλήματά του;

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το ποιοι θα μπορούσαν να συνδράμουν τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια για αναστήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ότι κι αν γίνει ο πρωθυπουργός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει στους στρατιωτικούς ότι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Ας μη χαθεί αυτή η ευκαιρία. Οι στρατιωτικοί που στήριξαν τις ΕΔ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης με προσωπικές θυσίες ζητούν τώρα την ελάχιστη ανταπόδοση. Δηλαδή ένα στιβαρό χέρι που θα τους δείξει ότι πάνω από μνημόνια, κρίσεις και περικοπές υπάρχει η αναγκαιότητα του αξιόπιστου και επιχειρησιακά έτοιμου στρατού για την προστασία της χώρας, όποτε καταστεί απαραίτητο. Οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να τιμήσουν τον όρκο τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 31/08/2014 07:24:44

  πάντως εν μέσω κρισης και γεωπολιτικών εντάσεων οι στρατιωτικοί απολαμβάνουν πλέον με απόφαση της Γεννηματά άδεια ανατροφής τέκνου έως ότου το παιδί τους συμπληρώσει τους 30 μήνες. Από 14 που ίσχυε έως σήμερα. Ας τους απολαμβάνουν. Αλλά ας αναγνωρίζουν και πως η Πολιτεία τους παρέχει τα περισσότερα προνόμια από όσα απολαμβάνουν οι λοιποί λειτουργοί του κράτους μας. Με ποιά λογική οι δάσκαλοι, που χτίζουν το φρόνημα το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για τον λόχο του στρατιωτικού όταν θα χρειαστεί να υπερασπισθεί τα πάτρια, δεν έχουν κανένα μα κανένα απολύτως προνόμιο; Αυτό το φαταούλικο των στρατιωτικών δεν παλεύεται... Τους στέλνει ο στρατός με την φορολογία μας σε τόσες μετεκπαιδεύσεις για να βγαίνουν στα πενήντα με παχυλές συντάξεις να κάνουν δεύτερη καριέρα με την επένδυση του δημοσίου προίκα. Αντί στα πενήντα τους να αποστρατεύονται και να θέτουν τις ικανότητές τους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και να συνταξιοδοτούνται στα 67, όπως συνταξιοδοτούνται οι δικαστικοί, οι καθηγητές, οι γιατροί του ΕΣΥ και όλοι οι προίστάμενοι και Διευθυντές του Δημοσίου Τομέα! Μη πολυθέλουν τον Σαμαρά γιατί άμα πάει αυτός στο πεντάγωνο θα συμμαζευτεί το ξεχείλωμα όπως πρέπει...

  • Far West avatar
   Far West @ Βασιλική Κ. Σ. 31/08/2014 09:47:19

   Τωρα, γιατι εγω εχω την αισθηση οτι αυτο το σχολιο ανηκει στην κατηγορια του "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" ;

  • parmeniwn avatar
   parmeniwn @ Βασιλική Κ. Σ. 31/08/2014 10:58:27

   Δύο διευκρινίσεις. Πρώτον η άδεια ανατροφής τέκνου είναι εννέα μήνες αυτό που περιγράφετε είναι ότι ο στρατιωτικός μπορεί πλέον να τους λάβει εντός του πρώτου 30μηνου του τέκνου και όχι του 14μηνου που ύσχυε έως τώρα. Δεύτερον 18+40=58 εάν θέλετε να υπηρετούν έως τα 67 θα πρέπει ή να προσλαμβάνονται στα 30 ή να ψηφηστεί νόμος να υπηρετούν όχι 40 έτη αλλά 50.

  • Ανεξάρτητος avatar
   Ανεξάρτητος @ Βασιλική Κ. Σ. 31/08/2014 19:58:29

   Ελπίζω να ξεκουράστηκες μετά τις τρίμηνες καλοκαιρινές διακοπές σου. Γιατί συμπεραίνω πως είσαι εκπαιδευτικός.

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ Ανεξάρτητος 31/08/2014 22:30:40

    Ιδιωτική υπάλληλος με μία εβδομάδα διακοπές μόνον. Ο ορισμός και η επιτομή του κοινωνικού αυτοματισμού δεν είναι η παροχή τόσων ποικίλων και ευφάνταστων προνομίων σε μία ομάδα μόνον λειτουργών της δημόσιας διοίκησης, είναι η απουσία αναγνώρισης από όλους τους στρατιωτικούς της παροχής αυτών των προνόμιων από την Πολιτεία που απολαμβάνουν έναντι όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Τουναντίον κάθε φορά όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτουν και ζητάνε, είναι βλέπεις και οι τόσο συχνές μετεκπαιδεύσεις τους στην Εσπερία που τους δίνουν γόνιμες ιδέες όλο και πιο ιδιοτελών διεκδικήσεων.... Όσο για τις διευκρινίσεις για το 30μηνο, μόνον τα παιδιά των στρατιωτικών έχουν ανάγκη τον πατέρα τους μέχρι να γίνουν 30 μηνών; των γιατρών και των δικαστικών δεν την έχουν; Όπως και για το άθροισμα από τα 18, ομοίως να αθροίσουμε και τις σπουδές των γιατρών και των δικαστικών ως υπηρεσία, και των δικαστικών που συνταξιοδοτούνται στα 67 τους. Καμία αιδώς όμως, καμία τσίπα, καημό το έχω να γνωρίσω στρατιωτικό που να μην θέλει να βγει στη σύνταξη στα 50 του για να κάνει δεύτερη καριέρα και να θέλει να παραμείνει στην υπηρεσία του δημοσίου προσφέροντας μέχρι τα 67 τις ικανότητές του που με τόσο οίστρο και μετεκπαιδεύσεις ο στρατός του καλλιέργησε... Αγάπη για την πατρίδα κατά τ΄ άλλα......................

    • parmeniwn avatar
     parmeniwn @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 07:16:07

     Οι άδειες ανατροφής τέκνου είναι ίδιες για όλο τον δημόσιο τομέα. Σε αυτούς που αναφέρεστε στα συντάξιμα προσμετράται και η στρατιωτική τους θητεία και μέρος των σπουδών, αλλά εν πάσει περιπτώσει σας χαρίζω τα 4 χρόνια των σχολών, αν και πάλι τα αθροίσματα δεν βγαίνουν. Με λίγη εμπάθεια όμως μπορεί και να βγούν.

    • Ανδρέας avatar
     Ανδρέας @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 07:18:12

     Σας παρακαλώ πολύ κυρία μου, τι είναι αυτά που γράφετε; Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα! Για να ξέρετε λοιπόν, η απόφαση της Γενηματά για την επέκταση της χρονική περιόδου λήψης της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου επιβλήθηκε στα Γενικά Επιτελεία διότι ήδη εφαρμόζεται σε όλο το δημόσιο τομέα. Δηλαδή οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι δικαστικοί ήδη δικαιούνται και λαμβάνουν αυτά που καθιερώνονται για τους στρατιωτικούς με καθυστέρηση. Αλλά και πάλι σας λέω ότι η εφαρμογή αυτών των διατάξεων δεν προήλθε από κάποια εισήγηση των στρατιωτικών! Το επόμενο: όταν στα 18 μου ήμουν στη Στρατιωτική Σχολή και με πίεζαν να τελειώσω σε 4 χρόνια, γιατί αν έχανα μάθημα και χρονιά με έδιωχναν, και ταυτόχρονα έκανα στρατιωτικές ασκήσεις, φύλαγα σκοπιά, έμενα μέσα τα Σαββατοκύριακα, ήμουν επιφυλακή ακόμα και για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, εσείς (δικηγόροι, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, κλπ) τι κάνατε ως ξέγνοιαστα παιδιά που είσαστε; (και καλά κάνατε, για να λέμε του στραβού το δίκιο) Ξέρετε πόση χλεύη έχουμε φάει από κάτι μαλλιάδες και αξύριστους φίλους μας που κάθε Κυριακή βράδυ βάζαμε την τιμημένη στολή για να μπούμε μέσα; Επομένως, δε μετράνε οι απλοϊκές συγκρίσεις που κάνετε.... Γιατί εμείς δεν αφήνουμε κενές θέσεις στις μονάδες μας στη Λήμνο και το βόρειο Έβρο, όπως κάνουν οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι γιατροί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία στην ακριτική Ελλάδα! Μόλις θα έρθει το χαρτί φορτώνουμε την οικογένεια μας και φεύγουμε για πάνω, δεν παίρνουμε απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας (που δεν έχει αρκετά καθίσματα για τους αποσπασμένους), ούτε ανοίγουμε το ιατρείο μας, κι από δω ας πάνε και οι άλλοι..... Η μεγάλη μου κόρη πάει ΣΤ δημοτικού και έχει αλλάξει 3 σχολεία.... Πόσο πληρώνεται αυτό, σεβαστή μου κυρία;

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Ανδρέας 01/09/2014 20:24:27

      ρώτησα φίλους μου που δουλεύουν στο δημόσιο, το αγνοούν. Ίσως να το ξέρουν μονον οι ημέτεροι και να έχεις εσύ δίκηο για το 30μηνο, δεν θα επιμείνω, μια σταγόνα στον ωκεανό είναι άλλωστε, ένα τυχαίο παράδειγμα, μπροστά στο πάρτυ προνομίων, ασύλληπτων για τον κοινό νου, για τα οποία ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Μονίμως η πατρίδα σας χρωστάει! Μόνον οι μάχιμοι είστε στον στρατό; Μήπως θες να μιλήσουμε για τους στρατιωτικούς γιατρούς; για τις σανίτισες μήπως; μήπως θες να μιλήσουμε για τους διοικητικούς σας; Ε, βέβαια, σας έξυσα το καλά κρυμμένο μυστικό σας... Την δεύτερη καριέρα! Την ιερή σας αγελάδα! Την ιερότερη όλων! Γι αυτήν έχετε κουράγιο, γίνεστε και πάλι νέοι, ξεχνάτε με τη μία τόση πίκρα που σας πότισε ο στρατός, κι αποκτάτε φτερά και πάλι!!!!

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ Βασιλική Κ. Σ. 02/09/2014 06:45:13

      Ποιος σου είπε κυρία μου ότι δεν λέω κάθε μέρα ευχαριστώ; Ποιος σου είπε ότι δεν είμαι υπερήφανος κάθε πρωί που σηκώνομαι στην εσχατιά της Ελλάδας και αγναντεύω την Τουρκιά; Ποιος σου είπε ότι δεν είμαι έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου για την πατρίδα; Ποιος σου είπε ότι αυτά που σου γράφω δεν τα λέω στα 3 παιδιά κάθε ημέρα, έτσι ώστε να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους; Ποιος σου τα είπε αυτά; Επειδή ζητάω κάτι καλύτερο για τα παιδιά μου, όπως όλοι οι γονείς του κόσμου; Εσύ τι νομίζεις, δεν υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί, σανίτισες και διοικητικοί στα σύνορα; Δεν έχουν εδώ πάνω τις οικογένειές τους; Ή μήπως όταν παίρνουν μετάθεση δεν έρχονται στα νησιά και στον Έβρο και παίρνουν απόσπαση σαν τους καθηγητές και τους γιατρούς στο κέντρο της πρωτεύουσας; δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα και είναι κρίμα που γράφεις τέτοιες αοριστολογίες....Στο κάτω κάτω της γραφής δε σου στέρησε κανένας το δικαίωμα να δώσεις κι εσύ εξετάσεις και να πας στις ΕΔ.... Αλλά μάλλον θα ήσουν από αυτούς που μας κορόιδευε τις Κυριακές τα βράδια και μας έλεγε "καραβανάδες". Πίστεψέ με δε θα άντεχες στις τόσες δοκιμασίες......

    • Σπαθάριος avatar
     Σπαθάριος @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 08:07:25

     Αγαπητή φίλη, αν μου βρεις άλλον δημόσιο λειτουργό που: να παίρνει μετάθεση κάθε τρία χρόνια, να μην πληρώνεται για τις υπερωρίες που κάνει να υποχρεώνεται να περνάει μέρος της ζωής του σε σκηνάκια , καράβια , υποβρύχια να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα στους ουρανούς του αιγαίου να μην έχει δικαίωμα απεργίας τότε ναι θα παραδεχθώ ότι οι άνθρωποι αυτοί, να σημειώσω ότι δεν έχω καμία σχέση μαζί τους, χαίρουν προνομίων. Μάλλον όμως ισοπεδώνεις ανόμοια πράγματα. Τι κρίμα να συνεχίζουμε να παίζουμε σε αυτό το παιχνίδι της κοινωνικής διαίρεσης!!!

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Σπαθάριος 01/09/2014 09:24:21

      Αγαπητέ Σπαθάριε για χάρη του βασιλικού ποτίζεται και η γλάστρα. Για χίλιους ικάρους και πέντε χιλιάδες βατραχανθρώπους και λοκακτζήδες και αλεξιπτωτιστές ένα ολόκληρο σύστημα ευνοιών ζει και βασιλεύει και εντέλει οι ανωτέρω να είναι τελικά οι ριγμένοι. Μετάθεση κάθε τρία χρόνια έχουν οι καθηγητές. Υπερωρίες να τις πληρώνονται. Αλλα αυτοι που τις κανουν και οχι εικονικά και δημοκρατικά πλασματικές σε όλους. Κι έναν πενηντάρη ίκαρο άμα τον στείλεις σε δύο σεμινάρια της εθνικής δημόσιας διοίκησης και τον αξιοποιήσεις μετά ως Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην Περιφέρεια επιλογής του έως ότου συνταξιοδο ηθεί σου λέγω εγώ πόσους κ@λους θα μαζέψει... Ας μη το ζαλίζουμε άλλο, ένα είναι το ζητούμενο: να έχουν όλα τους τα προνόμια, χαλάλι, ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ!

     • airman avatar
      airman @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 22:56:18

      "Για χίλιους ικάρους και πέντε χιλιάδες βατραχανθρώπους και λοκακτζήδες και αλεξιπτωτιστές ένα ολόκληρο σύστημα ευνοιών ζει και βασιλεύει ..." Και πολλούς λέτε! Καμιά τρακοσαριά ιπτάμενοι, χίλιοι καταδρομείς και πεντακόσιοι βατραχάνθρωποι είναι όλοι κι όλοι που αξίζουν! Οι υπόλοιποι χαζολογάνε πάνω σε κάτι άρματα, πέζουν πρέφα σε υπόστεγα συντήρησης, κάνουν κάμπινγκ στα σύνορα και στα νησιά απέναντι από τα τουρκικά παράλια, άντε να ξανοιχτούν μεσοπέλαγα για καμιά βαρκάδα ή να καταδυθούν για να απολαύσουν το βυθό!

  • teopatra avatar
   teopatra @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 09:46:47

   Αν σου λείπει κάποιο προνόμιο από αυτά που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί, κάνε καμιά απεργία, κλείσε κανένα δρόμο. Όλοι οι "αδικημένοι", τα προηγούμενα χρόνια αυτά δεν κάνατε; Το προνόμιο της απεργίας και της διαμαρτηρίας πάντως οι στρατιωτικοί δεν το έχουν.

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ teopatra 01/09/2014 20:10:32

    βεβαίως και μου λείπει το δωρεάν σπίτι, το δωρεάν ρεύμα, το δωρεάν πετρέλαιο, το δωρεάν νερό! Γιατί να μη μου λείπει; Αλλάζουμε; Να σου δώσω τη δωδεκαωρη εργασία μου με μπόνους το δικαίωμα στην απεργία μιας και δεν είναι και το φόρτε μου και να μου δώσεις εσύ αυτά μόνο. Δεν θέλω τίποτα από τα υπόλοιπα! Είσαι;

    • Ανδρέας avatar
     Ανδρέας @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 22:17:59

     Τι ειναι αυτά που λέτε κυρία μου; Τι ειναι αυτά; Δωρεάν σπίτι στο Διδυμοτειχο και τις ακριτικής περιοχές και όχι για όλους! Και όχι δωρεάν, 65 τ.μ. με 100€. Το δωρεάν ρεύμα και το δωρεάν νερό, ποιος σου τα είπε; Μήπως θέλεις να σου στείλω και τους λογαριασμούς; Πίστεψε με τους έχω κρατήσει... Και όσο για το πετρέλαιο, μονο 3 ώρες ημερησίως είχαμε καλοριφέρ....

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Βασιλική Κ. Σ. 01/09/2014 23:56:33

     Βασιλική δεν είναι έτσι όπως τα λές για τις παροχές.

     • Βασιλική Κ. Σ. avatar
      Βασιλική Κ. Σ. @ Κυθήριος 02/09/2014 22:12:12

      Kυθήριε, στον στρατό υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιες κοινές για όλους παροχές, πχ στρατιωτικά σούπερ μάρκετ με τιμές στο έν τρίτον -και πολύ λέω- και υπάρχουν και παροχές ανά σώμα και ανά βαθμίδα, όσο ψηλότερη η βαθμίδα τόσο περισσότερες οι παροχές, που μεταξύ τους δεν τις γνωρίζουν, ο καθένας ξέρει τις δικές του. ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ, που δεν την αναγνωρίζουν στην πλειονότητά τους, και δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια πλέον!, εάν θέλουμε αυτό το κράτος να έχει μέλλον. Το κρίσιμο διακύβευμα δεν είναι οι παροχές τους, είναι η συνταξιοδότησή τους -εξ΄ ού και η μπάλλα μονίμως στην εξέδρα. και όχι μόνον του στρατού, αλλά και όλων των σωμάτων (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική). Το να συνταξιοδοτηθούν στα 67 υπηρετώντας σε ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, πχ επιθεωρητές, στην δημόσια διοίκηση θα ξεφορτώσει κάποια βάρη από τα ασήκωτα χρέη των επόμενων γενηών των Ελλήνων. Με την εμπειρία που έχουν και το υψηλότατο αίσθημα ευθύνης -δύο ταχύρυθμα σεμινάρια στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης φθάνουν- και θα δεις μετά πως στρώνει η δημόσια διοίκηση, περιφέρειες, υπουργεία, δήμοι κλπ. Κι αυτό που είναι που πονάει. Διότι θεωρούν ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ να συνταξιοδοτηθούν νωρίς για να κάνουν δεύτερη δουλειά, είτε ως ελεύθεροι επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως μέλη Δ.Σ. σε όλα τα περιβόητα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, αλλά εκεί δεν έχει αντιμισθίες, έχει δόξες ή και άλλα... Αρκετά μέχρι εδώ. Κι επειδή έχουν σχολιάσει μάχιμοι άνθρωποι -και όχι γραφειάδες- που ένοιωσαν θιγμένοι, προσωπικά με έχει συγκινήσει πολύ, διότι για τον στρατό έχω την μέγιστη εκτίμηση έναντι όλων των λοιπών δημόσιων λειτουργών -αμέσως μετά είναι οι δάσκαλοι και μετά οι γιατροί του ΕΣΥ- και μου δώσανε, έστω έτσι ανορθόδοξα, τα εχέγγυα να συνεχίσω να την έχω.

    • teopatra avatar
     teopatra @ Βασιλική Κ. Σ. 02/09/2014 13:44:27

     Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση. Όσο για την ανταλλαγή που μου προτείνεις, δεν τη δέχομαι. Θα έκανα τη δουλειά που κάνω, ακόμα και αν έπρεπε να πληρώνω. Την απαξίωση όμως δεν τη θέλει κανείς. Αρκετά με την ισοπέδωση. Όπως λένε οι Εγγλέζοι, "ισότης ανισοτήτων, η μεγαλύτερη ανισότης".

 2. GregA avatar
  GregA 31/08/2014 09:34:36

  Το ΥΠ.ΕΘ.Α. είναι full time απασχόληση και δεν είναι δυνατόν να το αναλάβει κανένας άλλος αυτή τη στιγμή, από εξωκοινοβουλευτικό και προερχόμενο από το στράτευμα άνδρα με περγαμηνές και πλήρη αποδοχή από τους ενστόλους.

 3. Yet avatar
  Yet 31/08/2014 09:43:01

  Καλά όλα αυτά, αλλά μία κυβέρνηση, είναι ορχήστρα. Δεν είναι παράλογο λοιπόν ο Διευθυντής της συνεχώς, να καλείται αναγκαστικά ώστε να καλυφθούν τα κενά, να παίζει πότε φλάουτο και πότε βιολοντσέλο; Τι να πρωτοκάνει πια και ο Σαμαράς; Η Ν.Δ δεν διαθέτει άραγε ένα σοβαρό και ικανό άτομο, που να μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Δεν απαιτείται θαυματοποιός μιας και όλα δεν διορθώνονται σε μιά στιγμή, ούτε θα πρέπει να καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες πως λεφτά υπάρχουν και θα δικαιωθούνε πάραυτα οι ...αδικηθέντες. Αφήστε που υπάρχουν και ΠΟΛΛΟΙ, πολύ πιό ...αδικηθέντες στην Ελληνική κοινωνία από τους στρατιωτικούς, που διαθέτουν μόνιμο μισθό, σίγουρη σύνταξη και αρκετά προνόμια.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/08/2014 11:35:46

  Kαι τι θα πρωτοκάνει ο Σαμαράς τελικα;;Hδη ατύπως είναι υπουργός Οικονομικών. Τα διαφορετικά υπουργεία και το αξίωμα του πρωθυπουργού υπάρχουν γιατί δεν γίνεται ένας άνθρωπος να ασχολείται με όλα.

 5. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 31/08/2014 11:45:56

  Ο μεσος Ελληνας πολιτης, είναι σε ΠΟΛΥ χειροτερη κατασταση από ένα πχ Υπαξιωματικό της Αεροποριας, ή των Διαβιβάσεων, ή του Λιμενικου (τυχαια παραδείγματα). Δεν αμφισβητώ την αξια των στελεχων των ενοπλων δυναμεων, απλα να ξερουμε σε ποιά εποχη βρισκόμαστε. Όταν τοσοι και τοσοι με Πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά , οριακά βρίσκουμε μια κακοπληρωμένη ανασφάλιστη ημι-απασχόληση. Όταν φορολογούμαστε αγρια για τα εισοδηματα-ψίχουλα που εχουμε, ακομα και για το σπιτι που μενουμε κτλ κτλ. Από ολους εμας , οι ένστολοι είναι σε ΠΟΛΥ καλυτερη κατασταση. Δεν το λεω κακοπροαίρετα, αφου τους σεβομαι, αλλα μην υπερβάλουμε ότι πεινάνε κιόλας. Γιατι μετα εμεις οι υπολοιποι πρεπει να αρχίσουμε να μεταναστεύουμε στο ....Ερμπιλ του Βορ Ιρακ (στη καλυτερη περιπτωση)....

 6. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 31/08/2014 14:07:47

  Φυσικά και ο πρωθυπουργός είναι μακράν το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί του υπουργείου. Μεγάλη προσοχή όμως στους υφυπουργούς που θα τον πλαισιώσουν,εδώ τα κομματικά κριτήρια δεν έχουν καμία θέση- μη ξαναδώ ονόματα όπως του Μπεγλίτη ή της Γεννηματά (για να μην αναφερθώ στα δικά μας λουλούδια). Ιδιαίτερο συμβολισμό θα έχει και η αξιοποίηση του Φράγκου Φραγκούλη. Εκείνο που με ανησυχεί όμως είναι η μη αξιολόγηση του μόνιμου στρατεύματος στα κατώτατα επίπεδα. Αν έχουμε τους ΟΠΠΥ(και τις αλλες κατηγορίες που δεν ξέρω πως τις λενε) για να κάνουμε κοινωνική πολιτική ευρέσεως εργασίας, καλά τους έχουμε. Αν όμως τους έχουμε για να χειρίζονται τα προηγμένα οπλικά συστήματα του στρατού τότε ενα 20% πρέπει να απολυθεί άμεσα λόγω IQ ραδικιού και πολύ λέω.

  • yiannis avatar
   yiannis @ Χμμμμ 01/09/2014 10:24:02

   Καλά, ένα άτομο που δεν έκανε στρατό είναι το μακράν καταλληλότετερο πρόσωπο να ηγηθεί του υπουργείου...

 7. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 31/08/2014 14:19:47

  Αφου το Υπουργειο ηταν τοσο σημαντικο γιατι εδιωξαν τον Αβραμοπουλο στις Βρυξελες. Να θυμιθουμε την χαρα του ANTINEWS στην αποφαση να παει ο Αβραμοπουλος στις Βρυξελες? Και γιατι οχι ο Βενιζελος Υπουργος Εθνικης Αμυνης που εχει κανει και παλιοτερα την δουλια. Η προταση να αναλαβει ο Σαμαρας το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας θυμιζει αλλες εποχες, τοτε που παρα λιγο ο Πρωθυπουργος και Αντιβασιλεας να γινει και Αρχιεπισκοπος.

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 31/08/2014 16:08:19

  "Να επιλεξει εναν ανθρωπο με κυρος και πολιτικο βαρος" λεει πολυ σωστα το αρθρο και ζητουν οι στρατιωτικοι. Ικανοτατο και γνωστη των στρατιωτικων θα προσεθετα εγω οταν γυρω μας καιγεται το συμπαν.....

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2014 19:36:32

  Συμφωνώ με το σκεπτικό του Αρθρογράφου. Αυτές τις “Αποκαλυπτικές” για τη Κοινωνία ώρες, η Ελλάδα με στιβαρή Πολιτική και Αμυντική Ηγεσία, την ύστατη ώρα, μπορεί και πάλι να κληθεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά και να γράψει ιστορία. Επείγονται (και συνάμα γελοιοποιούνται), οι Γερμανοί σύμμαχοι και παραδοσιακά “φιλικοί” γείτονές μας. Οι από Α + Β ’ Παγκοσμίους Πολέμους της Ελλάδας μεγαλο-οφειλέτες , νυν(ελέω Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου), της Ελλάδας μεγαλο-δανειστές/εκβιαστές σε μία μοιραία νύχτα μετετράπησαν. Κι επειδή οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, από εμάς απαιτούν αμαχητί και άμεσα να τους παραδώσουμε τη Ψυχή μας, το Όνομά μας, την Ύπαρξή μας, την Αξιοπρέπειά μας, την Ελευθερία μας, τη Γη μας, την Αρχέγονη Παγκόσμια Ιστορία μας, τη Χρυσή Μακεδονία μας, τον Μέγα Αλέξανδρο Στρατηλάτη μας, σε κοινούς, στυγνούς παραχαράκτες της ιστορίας, κυριολεκτικά να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ. Οι Γερμανοί ανιστόρητοι φίλοι μας επείγονται, επειδή διακαώς επιθυμούν των Βαλκανίων τη ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, με Όλα τα παρελκόμενα γι’ αυτούς οικονομικά και ισχύος ωφελήματα. Όμως! Κυρία Μέρκελ, οφείλετε να γνωρίζετε ότι απληστία και βιασύνη, είναι 2 κάκιστοι πολιτικοί σύμβουλοι. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Ανατολική Γερμανία. Ούτε προσφέρεται ως Δωρεάν τουριστικός παράδεισος για τα γερμανικά ΚΑΠΗ, όπως εσείς, ονειρεύεστε. Η φύση την Ελλάδα, πλουσιοπάροχα τη προίκισε με σπάνια και ποικιλόμορφη ομορφιά. Και ο κάθε αυγοζύγης, ο οποίος Δωρεάν ονειρικά ταξείδια στην Ελλάδα ορέγεται, θα πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει ότι θα τ' ακριβοπληρώσει. Τα Δωρεάν, Τέλος!. http://oneirikataxidia.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html?spref=fb Αυτά, επίσης οφείλει να τα γνωρίζει και ο master του είδους, ο δολοπλόκος μέντοράς σας/υπουργός οικονομικού πολέμου, ο οποίος, πάντα σκοτεινός και αθέατος, τα νήματα κινεί για της Ελλάδας την οικονομική διάλυση αλλά και όσων χωρών αυτός θεωρεί “εμπόδια” στα επεκτατικά του σχέδια. Όμως, όπως οφείλετε αμφότεροι να γνωρίζετε ΚΑΙ να θυμάστε, η ψυχωμένη-κουζουλή Ελλάδα και μες τη παρακμή της, μπορεί και κάνει Θαύματα! Μπορεί και πάλι να πει σθεναρά ΟΧΙ ! στο Όνειδος, στο γραβατωμένο 4ο Οικονομικό Ράϊχ, δηλαδή, του οποίου εσείς, ηγείσθε. Να το χαίρεσθε! Εμείς πάντως, οι Έλληνες που νοιάζονται, πιστεύουμε: “Η Ελλάδα Δεν Είναι Μνημόνιο. ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ ! Εμείς θα τη ζωντανέψουμε ! Εμείς, Μπορούμε!” Mrs. Merkel, watch closely now: Map of the Kingdom of Macedon at the death of Philip II in 336 BC. http://bit.ly/Y2XuwJ Map of Peloponnesian War 431 BC-fr.svg http://bit.ly/1ndR2bQ (Map credits: Wikimedia-Commons) - - Macedonia Amphipolis Tomb http://en.wikipedia.org/wiki/Amphipolis * Προς κ. Μέρκελ, ανέκαθεν εχθρική προς την Ελλάδα: Μ’ ένα όπλο, μπορεί κάποιος να ληστέψει μία Τράπεζα. Όμως εσείς, επειδή ελέγχετε τη Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με τη ψευδαίσθηση ζείτε ότι στο διηνεκές, τον Ελληνικό Λαό θα τον ευτελίζετε και θα τον καταληστεύετε. Λοιπόν, ΔΕΝ Μπορείτε! Πακτωλούς Ευρώ για επανορθώσεις από Α+Β Παγκοσμίους Πολέμους στην Ελλάδα οφείλετε! Ώρα Τώρα να κάνουμε οριστικά, Ταμείο. http://www.noiazomai.net/epanorthoseis.html Οι Έλληνες, ΔΕΝ ξεχνούμε. Διεκδικούμε μέχρι και το τελευταίο Ευρώ των ±100,000,000,000 Ευρώ για τα 90 (Ενενήντα)!!! Ολοκαυτώματα των Μαρτυρικών Ελληνικών Πόλεων και Χωριών που προκάλεσαν τα Τάγματα Θανάτου των SS. Χωρίς εκτίμηση Πηγές: TO BHMA: “Ενενήντα Πόλεις και Χωριά στο δίκτυο “Ελληνικά Oλοκαυτώματα” http://www.tovima.gr/society/article/?aid=564932 History: "Ελληνικά Ολοκαυτώματα" http://thehistoryofgreece.blogspot.gr/p/blog-page_1206.html Λίθος Φωτός: “Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945:” http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/08/1940-1945.html Huffington Post: “Greece's Unsettled WWII German Reparations: A Stain in the International Legal System” http://www.huffingtonpost.com/ilias-sourdis/greeces-unsettled-wwii-german-reparations_b_2857143.html Ilias Sourdis*Ypervasi: “Torture victims win case against UK, but WWII Greek victims still await justice” http://ypervasi.wordpress.com/2012/11/20/torture-victims-win-case-against-uk-but-wwii-greek-victims-still-await-justice/ The Guardian: “Germany owes Greece a debt” http://www.theguardian.com/commentisfree/2011/jun/21/germany-greece-greek-debt-crisis Mrs. Merkel, trying to play hard-ball with Hellas, will not get you anywhere.


  • πΔπ avatar
   πΔπ @ η Dimi 31/08/2014 20:27:14

   Εύγε Dimi!

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ η Dimi 01/09/2014 00:03:56

   Δοξάστε μας!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αγροφύλακας 01/09/2014 09:01:21

    @Αγροφύλακας Τον εξυπνακισμό «Δοξάστε μας!» τον επιστρέφω, επειδή σάς ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα. Τα 90 (Ενενήντα) ΑΓΝΩΣΤΑ Ελληνικά Ολοκαυτώματα, είναι από μόνα τους μία τραγική ιστορική Aλήθεια και σε κάθε περίπτωση, των εκτελεσθέντων οι απόγονοι (Δεν είμαι μία εξ αυτών), αξιώνουν επιτέλους! Δικαίωση. Για δε τη Μακεδονία μας και το Όνομά μας, θα ήθελα πολύ αλλά δεν γίνεται να γράψω, τι θα πάρουν τελικά τα σκοπιανά και η κυρά Δωροθέα.

    • Αγροφύλακας avatar
     Αγροφύλακας @ η Dimi 01/09/2014 16:31:14

     Αγαπητη Dimi ουτε την ιστορικη αληθεια των τραγικων γεγονοτων που ανεφερες αμφισβητησα ουτε υποβαθμησα, ουτε τον πατριωτισμο σου αμφισβητησα, το κομπασμο της γραφης σου ηθελα να επισημανω. Το οτι ομως ειμαι "εξυπνος" το γνωριζω, δεν χρειαζοταν η δικη σου "επιβεβαιωση".

  • Yet avatar
   Yet @ η Dimi 01/09/2014 10:38:01

   Mωρέ μην της τα λέμε έτσι σκληρά κι έξω από τα δόντια της έρμης Μέρκελ.... Μήπως δεν το αντέξει το απρόσμενο σοκ! Ας νιαουρίσουμε καλύτερα χαδιάρικα πρώτα κι άμα δεν πιάσει, τότε πάμε ριπλέϊ θυμωμένα. Οι εκβιαστές, βρίσκουνε κι εκβιάζουν. Οι κατακτητές, βρίσκουνε και υποτάσσουν. Οι τοκογλύφοι, βρίσκουνε κι εκμεταλλεύονται. Οι εκθέσεις ιδεών όταν απουσιάζει η γενναιότητα κι όταν η κρίση μας είναι ...μονόφθαλμη, δεν ωφελούν. Ως εκτόνωση μόνο δεκτές. Άχρηστες πάντα επί του πρακταίου οι ανέξοδες αυτοϊκανοποιητικές κορώνες ...εθνικής έπαρσης. Τζίφος επί του αποτελέσματος.

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 31/08/2014 21:04:48

  Στην Ελλάδα ζούμε και πάντα, ο κόσμος που μας περιβάλλει κάθε άλλο παρά "..όμορφος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος " είναι. Ειδικά, στο τρέχον χρονικό σημείο, για τους λόγους που γράφετε στο άρθρο και για άλλους ακόμη, η ανάληψη από τον Πρωθυπουργό της Εθνικής Άμυνα μας, μοιάζει πολύ σωστή επιλογή.

 11. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 01/09/2014 08:18:36

  Το θέμα είναι ότι οι Ε.Δ είναι σαν μια ομάδα ποδοσφαίρου. Αν δεν υπάρχουν χρήματα να κάνουν μεταγραφές, να βελτιώνουν τις εγκαταστάσεις, να παρέχουν το υψηλότερου επιπέδου υλικό στους παίκτες και κυρίως να ασκούνται συνεχώς ότι και να κάνει ο προπονητής το ταβάνι της επιτυχίας είναι χαμηλά. Και εμάς η ομάδα μας έχει πολλά χρόνια να κάνει μεταγραφές, γεράσανε οι παίκτες, φοράνε παλιές και ξεπερασμένες φανέλες και παπούτσια , το χορτάρι στο γήπεδο δεν συντηρείται και έχουν περιοριστεί τα φιλικά ματς γιατί κοστίζουν. Όταν θα έρθει η ώρα του αγώνα μόνο το ταλέντο και το φιλότιμο των παικτών δεν φτάνει για μεγάλες επιτυχίες. Υ.Γ Όταν βέβαια προπονητής είναι ο πρόεδρος που έκοψε το κεφάλαιο κίνησης έχει διπλή ευθύνη.

 12. yiannis avatar
  yiannis 01/09/2014 10:27:00

  Ο Σαμαράς δεν έκανε στρατό. Και είναι άδικο ένα άτομο που δεν έκανε στατό να αναλάμβάνει το υπουργείο Άμυνας. Αν αναλάβει αυτό το υπουργείο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ακόμη ένα όπλο! Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου.

  • factorx avatar
   factorx @ yiannis 14/09/2014 20:23:14

   Ηρεμήστε τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε σας στέλνουμε και φωτογραφίες από την θητεία του Σαμαρά. Είπαμε να ρίχνουμε λάσπη αλλά εσείς το ξεφτιλίσατε.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ factorx 14/09/2014 22:12:22

    Δυστυχώς, το θέμα ανέδειξε, σε εκπομπή του, ο Καρατζαφέρης και έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 01/09/2014 12:35:10

  Ασχέτως αν αναλάβει ο ίδιος ο Σαμαράς ή όχι το Υπουργείο, ας σκεφτούμε και την αξιοποίηση του Γράψα, ενός εκπληκτικού στρατιωτικού που είχε κάνει τους Τούρκους (και κάποιους άλλους-άλλες από εδώ μεριά) να λυσσάξουν το 2009 επειδή είχε στείλει βατραχανθρώπους στις βραχονησίδες. "Άλλες", να το πω ευθεώς, εννοώ την τότε ΥπΕξ, Ντόρα Μπακογιάννη. Και ας μην πει κανένας υπερσαμαρικός ότι είναι τάχα "Καραμανλικός". Με τέτοιους αποκλεισμούς στο τέλος θα αποχαιρετήσει το Μαξίμου μια ώρα αρχύτερα ο Σαμαράς. Τον Γράψα τον προτιμώ από τον Φράγκο, που μου φαίνεται υπερτιμημένος και υπερβολικά προβεβλημένος για στρατιωτικό στέλεχος, στο οποίο υπό τις σημερινές συνθήκες αρμόζει μάλλον η σεμνότητα και όχι η προβολή, και μάλιστα η πανταχόθεν προβολή.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 01/09/2014 13:54:16

   Σωστες ολες οι παρατηρησεις σου Διογενη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.