Ρήξη και δραχμή;
17/06/2015 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρήξη και δραχμή;

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει. Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και πέντε έξι άλλα γκρουπούσκουλα. Φαίνεται ότι είναι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν ξεκάθαρα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν αυτό σημάνει capital control, χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ.

Το γράφαμε προεκλογικά, μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε. «Υπάρχει περίπτωση να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφή ατζέντα χρεοκοπίας της χώρας; Υπάρχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ;»

Λέγαμε δε μπορεί, ακόμη και σ' αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται κόμμα, επικρατούν οι ευρωπαϊστές, οι φωνές της λογικής και όχι οι ακραίοι, οι αντιευρωπαϊστές, οι «δραχμικοί». Λέγαμε μειοψηφία είναι, σκυλιά που γαβγίζουν δεν δαγκώνουν.

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει. Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και πέντε έξι άλλα γκρουπούσκουλα. Φαίνεται ότι είναι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν ξεκάθαρα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν αυτό σημάνει capital control, χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ. Κι αν ο Λαπαβίτσας εν έτει 2015 μας λέει ότι το δελτίο στα τρόφιμα, δηλαδή το ρύζι με την οκά είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα και αυτόν τον βουλευτή τον λέμε γραφικό, δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι επικίνδυνοι, πολύ πιο κοντά στον Τσίπρα που θα λάβει την τελική απόφαση.

Αλλά είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος συμπεριφέρεται ως αρχηγός ενός κράτους που θα μπορούσε να είναι άντε αφρικανική ή βαλκανική χώρα. Κι αυτό δεν τον πειράζει, μπορεί να το θεωρεί και καλό σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, η στροφή Τσίπρα όχι στο ρεαλισμό αλλά στην καταστροφή, επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη αρχικά και με τη Φώφη Γεννηματά στη συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο πρόεδρος του Ποταμιού του επεσήμανε τον κίνδυνο ενός περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός με απόλυτη φυσικότητα του είπε ότι «δεν έγινε και κάτι, άλλωστε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τσίπρας όταν του επισήμαναν τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ. Φέρεται να είπε: «Είναι πράγματι ένα κακό σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Ο Θεοδωράκης έφυγε τρομαγμένος και διέρρευσε ότι ο Τσίπρας του είπε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουν το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Ήταν η μικρότερη και λιγότερο ανώδυνη από αυτά που του είπε ο Τσίπρας τα οποία αν τα έλεγε on camera θα προκαλούσε μαζική εκροή καταθέσεων.

Η στάση αυτή του Τσίπρα σε συνδυασμό με τις πολεμικές δηλώσεις κατά των δανειστών και τις φωνές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για ρήξη, δείχνουν μια κλιμάκωση άνευ προηγουμένου. Αν πράγματι έχουν ατζέντα για χρεοκοπία, καλό θα είναι να μας το πουν να σηκωθούμε και να φύγουμε από τη χώρα.

Αν και στο βάθος του ανόητου μυαλού τους τα όσα είπε ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη ήταν στοχευμένα. Να πάει να τα πει στους δανειστές, να φοβηθούν αυτοί και να πιεστούν για μια καλύτερη συμφωνία. Ταυτόχρονα να φοβηθεί και ο κόσμος και σε συνδυασμό με ένα πραγματικό capital control το Σαββατοκύριακο, να... ανοίξουμε όλοι τα πόδια και να περιμένουμε το νέο μνημόνιο. Και χωρίς να βγάλουμε κιχ.

Ήτοι, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλει τη συμφωνία, καταλαβαίνει ότι θα είναι πολύ σκληρή, χωρίς κόκκινες γραμμές και «παίζει παιχνίδια τρόμου» για να την περάσει πιο εύκολα. Αδιαφορώντας για το «ατύχημα» και τις συνέπειές του. Κι εκεί έρχονται οι «δραχμικοί» και οι παλαβοί με το δελτίο στα τρόφιμα για να δέσει το γλυκό.

Ωραία περνάμε στη χώρα του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και του Λαπαβίτσα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/06/2015 18:06:18

  Ψυχραιμία, ακολουθεί η χώρα του isis

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 17/06/2015 18:51:46

  Το μυστικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ευρώπης και Αμερικης ή, ορθότερα, μεταξύ των υπερτραπεζών που στηρίζουν δολάριο ή ευρώ, συνεχίζεται με τρόπους μη ορατούς για τη δημόσια πληροφόρηση. Η σημερινή κίνηση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε πληροφόρηση, αποδεικνύει ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς να υπαναχωρήσει (δομικά) από τις αρχές της. Τηρουμένων των αναλογιών, η Ευρώπη καλείται εδώ να διεξαγάγει ένα πόλεμο που δεν θα της επιτρέψουν να κάνει, όπως περίπου κάνει και ο Πουτιν στην Ουκρανία: Συνεχίζει να δίνει ELA στις ελληνικές τράπεζες και συνεχίζει να τις κρατάει στη ζωή. Παρά τις περί του αντιθέτου καθ' όλα λογικές προβλέψεις, λοιπόν, δεν θα πάμε αυτό το Σ/Κ, κατά πώς φαίνεται, σε capital controls. Θα πάμε το επόμενο; Μπορεί. Αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί απλώς ο Τσίπρας να αφεθεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ, να έρθουν ολέθριες συνέπειες από αυτό, αλλά εκεί ξαφνικά να μην φταίει "κανένας", παρά μόνο ο ίδιος... Και η χώρα να βυθίζεται, παράλληλα, στο τέλμα και στην κινούμενη άμμο της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης. Που θα φέρει, αργά ή γρήγορα, τη στάση πληρωμών και σε μισθούς και συντάξεις με τρόπο που ίσως δεν μπορεί να το φανταστεί ο Αλέξης. Δυστυχώς για όλους μας, η Ευρώπη φαίνεται να επιλέγει την φθορά του Αλέξη μέσα στο χρόνο, συμμαχώντας με τον χρόνο, την ίδια στιγμή που αυτός, για να εκβιάσει τις εξελίξεις και να κάνει το χρόνο να λειτουργεί υπέρ του, αφήνει τώρα πια να εννοηθεί ότι θα πάει σε ρήξη. Ας πάει. Να μην ξεχνάει όμως ότι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τραπεζών πληρώνονται ό,τι τέλος πάντων πληρώνονται... Και ότι η ύφεση που θα προκαλέσει και μόνον η εξαγγελία των capital controls θα φέρει τόσο πίσω την οικονομία, που ειναι άκρως αμφίβολο αν θα πληρώνει μεθαύριο μισθούς και συντάξεις, έστω.

  • αλεξης1 avatar
   αλεξης1 @ Διογένης 17/06/2015 19:21:14

   "Η σημερινή κίνηση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε πληροφόρηση, αποδεικνύει ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς να υπαναχωρήσει (δομικά) από τις αρχές της." ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!. Επομένως δεν θα επιβληθούν ΠΟΤΕ capital controls, διότι όπως λες αγαπητέ Διογένη αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ευρώπη παρά τις συνεχείς προσπάθειές της με αυξήσεις του ΕΛΑ θα αποτύχει να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ αφου η επιβολή τους σίγουρα θα μας πάει στη Δραχμή...Εκτός αν ο Τσίπρας φερθεί ηρωικά και παραδώσει την κυβέρνηση πίσω στον Σαμαρά , τον οποίο όμως δεν θέλουν πλέον οι Γερμανοί που τον έσπρωξαν για να πέσει...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ αλεξης1 17/06/2015 22:20:06

    Δεν είναι έτσι. Το ότι η Γερμανία έχει - ίσως για πρώτη φορά από την εποχή του Βίσμαρκ - τη σοφία να μην κάνει κατάχρηση της δύναμής της, δεν σημαίνει ότι θα αφήσει να τη δουλεύει ο Τσίπρας επ' άπειρον. Οι περισσότεροι μιλούν εδώ για blame game, αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Εδώ η Ευρώπη (Γερμανία) επιχειρεί να ξερριζώσει όχι τον Τσίπρα, αλλά τον Συριζαϊσμό. Το blame game λοιπόν δεν είναι για το ονόρε, αλλά για να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους η Γερμανία και να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για αυτό που συμβαίνει.

    • αλεξης1 avatar
     αλεξης1 @ Διογένης 18/06/2015 00:29:59

     Kαι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε Grexit και πιθανόν στην αγκαλιά της Ρωσίας όπως γράφει σήμερα η Telegraph για να ξερριζώσει τον Συριζαισμό? Δεν το πιστεύω. Μάλλον θα συμβιβαστούν στο τέλος...

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ αλεξης1 18/06/2015 18:20:48

      Ναι μωρέ, θα υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι διότι τρόμαξαν που είπε ο Αλέξης ότι θα πάει με τη Ρωσία! Πόσο ανόητοι είστε εσείς οι Συριζαίοι; Μπορεί να σας πληρώνουν για να γράφετε, αλλά επειδή τα πιστεύετε κιόλας αυτά που γράφετε, θα σου απαντήσω. Δες μόνον εδώ, αν ξέρεις γερμανικά: http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html Είναι άρθρο της 18ης Μαΐου 2012, όταν αιφνιδιασμένοι και με τις δημοσκοπήσεις, τότε, να δίδουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιόντουσαν μήπως τους προκύψει κάποιος τόσο απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος, που χρειαστεί μέχρι και να σκεφθούν "Internationale Schutztruppen" για την Ελλάδα. Διεθνή στρατεύματα προστασίας. Έκτοτε βέβαια πολλά άλλαξαν, ο Αλέξης έδωσε τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις, γι' αυτό και ο θείος Σαμ με χαρά τον δέχτηκε στις αγκάλες της Δύσεως ως έναν ακόμη πιστό στα συμφέροντά του ηγέτη "συμμαχικής" (δηλαδή υποτελούς) χώρας. Και τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να κρατάει ευχαριστημένο όποιον πάει στο Λένινγκραντ με τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη για να υπογράψει συμφωνίες. Μην ανησυχείς, οι Αμερικανοί και η Δύση είναι με τον Τσίπρα πιο ασφαλείς ακόμη και από όσο ήταν με τον Ανδρέα Παπανδρέου...

 3. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 17/06/2015 21:00:42

  Μετά τα νέα μέτρα που ....έχουν ήδη υπογραφεί όλο το πολιτικό σκηνικό θα έχει ανακατατάξεις, αλλά ένα είναι βέβαιο ότι ο σύριζα θα πλέον σε μονοψήφια νούμερα και σε πολλά κομματάκια.

  • υαλτις avatar
   υαλτις @ Φιλελεύθερος 17/06/2015 21:40:30

   μου θυμιζετε το 1982 ,οπου εν μεσω μαυρου πασοκ ο καυμενος ο παπους μου διαβαζε την βραδυνη με τιτλο"πεφτει ο φαυλος Παπανδρεου" -καλα ρε παπου δεν καταλαβαινεις οτι αυτα που διαβαζεις δε γινονται.; το ξερω μου λεει ,αλλα κανω εναν υπνο οταν τα διαβαζω

   • Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
    Στυλιανός Παπαδόπουλος @ υαλτις 17/06/2015 22:18:51

    Και πόόόόσο δίκιο έχεις! Φυσικά και δεν έπεσε ο Παπανδρέου, με τα ευχολόγια. Και ακόμη λουζόμαστε τις συνέπειες....

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ υαλτις 17/06/2015 22:24:08

    Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τώρα η Ελλάδα είναι στο χείλος της απόλυτης καταστροφής. Τότε η Ελλάδα μόλις ξεκινούσε τον υπερδανεισμό.

  • αλεξης1 avatar
   αλεξης1 @ Φιλελεύθερος 18/06/2015 09:54:49

   Μην ελπίζεις. Αυτοί έχουν κόβες και κολλεκτίβες και μοιρασμένους ρόλους. "Βγες εσύ απο Αριστερά να βγώ εγώ απο Δεξιά και να τους πάρουμε το κέντρο." Στο τέλος ο Λαφαζάνης θα καταγράψει την "κάθετη" αντίθεσή του στα μέτρα, αλλά θα συμμορφωθεί λόγω "σεβασμού" στην κομματική πειθαρχία...

 4. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 17/06/2015 22:15:18

  Και μόνο το γεγονός ότι ο Τσιπραφέντης στέλνει τον Μπαρουφάκη να συνομιλήσει με τους - φευ όχι πλέον - εταίρους μας που έχουν διαμηνύσει όσο ευγενικά ήταν δυνατόν ότι δεν μπορούν να παίζουν άλλα παίγνια μαζί του, είναι σημειολογικά ενδεικτικό των απόψεων τις οποίες κατατείνει να αποδεχθεί. Ήτοι την "εθνικά υπερήφανη" στάση της αυτοκτονίας' όχι όμως εκείνη των υπευθύνων όπως γίνεται στην Ιαπωνία, αλλά του πλανημένου πληθυσμού που τον ακολουθεί. Ο ίδιος και οι συν αυτόν μια χαρούλα θα επιβιώσουν και θα διαιωνίζουν την αυταρέσκεια τους, διακηρύσσοντας στην υφήλιο μέσω καλοπληρωμένων διαλέξεων τι πήγε στραβά στους υπέροχους σχεδιασμούς τους. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Γεωργάκιος ο Μικρός... Μόνο που αν αυτός γλύτωσε - για την ώρα - την κρεμάλα, για τους ίδιους είναι αμφίβολο αν θα το επιτύχουν' όσοι παραμείνουν στην Ελλάδα της πραγματικής πείνας και της παντελούς ανέχειας...

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/06/2015 22:27:27

  @ Διογένης Η Ευρώπη έχει ατέλειωτες δυνατότητες.Εάν το θέλει μπορεί να αποφασίσει να μην αφήσει τον Τσίπρα να χρεωκοπήσει ακόμη και αν το θέλει για να του κάνει τη ζωή ποδήλατο χωρίς να χάσει τίποτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 δις ευρώ του ελληνικού ΤΧΣ στα ταμεία του EFSF.Από τα κοινοτικά πακέτα προβλέπονται να δοθούν 20 δις στην Ελλάδα έως το 2020 ενώ το πακέτο Γιουνκέρ διαθέτει 35 δις ευρώ για την Ελλάδα. Με μία απόφαση της ΕΕ μπορούν αυτά να διατεθούν για να πληρώνουν τις λήξεις των δανείων του ΔΝΤ και της ΕΕ χωρίς ποτέ να έρχονται στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα : η Ελλάδα επίσημα δεν χρεωκοπεί αλλά μένει χωρίς κοινοτικά κονδύλια και η ύφεση εντείνεται. Σε κάποια στιγμή θα παραβιασθεί η μόνη πραγματική κόκκινη γραμμή του καθεστώτος : δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς δημοσίου και συντάξεις.Τότε ο Τσίπρας θα πέσει ή θα υπογράψει ή θα πάει στη δραχμή από μόνος του. Δεν ξέρω εάν θα επιλεγεί αυτός ο τρόπος ή το τελεσίγραφο να τελειώνουν.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 18/06/2015 00:08:34

   Συμφωνω. Αν ήθελαν θα τον είχαν "στείλει" από τις 27 Ιανουαρίου. Τηρούν τα προσχήματα, δεν θα φταίνε αυτοί που η Ελλάδα θα "σαπίσει μέσα στο ευρώ". Αν ο Τσιπρας τη δει Τσε Γκεβαρα απλα θα του κόψουν ένα βράδυ τον ELA και αντίο στήριη συνταξιούχων, αντίο περήφανε ζήτουλα Αλέξη

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Προφήτης 18/06/2015 18:26:15

    Συμφωνώ. Προφανώς έχουν κρατήσει τα βαριά όπλα για την περίπτωση που πάει να τους "κουνηθεί" ο Αλέξης. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να βάλουν σε διαδικασία φθοράς χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Είναι περίπου η στρατηγική του Πούτιν στην Ουκρανία. Δεν κάνει ανοικτό πόλεμο, πολεμάει μόνον όσο χρειάζεται για να βάλει τους Ουκρανούς σε διαδικασία φθοράς. Όση στήριξη και να δέχονται απέξω, το ουκριναικό καθεστώς φθείρεται και μάλιστα πολύ. Πόσο μάλλον ο Αλέξης, που δεν έχει στήριξη από πουθενά.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ψυχραιμια 18/06/2015 19:32:41

   Σοκ από Ρέγκλινγκ: Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ, μπορεί να ζητήσουμε πίσω τα δάνεια των 141,9 δισ. ευρώ http://www.protothema.gr/economy/article/485777/regling-i-elliniki-oikonomia-epideinothike-sta-teli-tou-2014/

 6. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 17/06/2015 22:56:09

  Για αυτους που εχουν ζησει εξω και γνωριζουν νοοτροπιες και συμπεριφορες ειναι απολυτα βεβαιον οτι οι ΚεντροΕυρωπαιοι οχι μονο δεν θα βοηθησουν τον αγενη και θρασυτατο Τσιπρα αλλα θα ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΩΣΟΥΝ και αυτον και τους απλυτους βασιβουζουκους της ακρας αριστερας που νομιζαν οτι με εμπριμε πουκαμισα εξω και ψευτομαγκιες θα περναγε το νταβατζηλικι τους... Ολα μπορουσαν ισως να τα συγχωρησουν οι αρτηριοσκληρωτικοι αυτοι ηγητορες της ευρωπης ΕΚΤΟΣ της προσβολης και του θρασους...απο την ωρα που η κοντρα πηγε η εμεις η εσεις μην αμφιβαλει κανενας οτι θα ειναι ισοπεδωτικη (δυστυχως για ολους μας) η νικη των 'εσεις'... Πολυ φοβαμαι οτι το μαθημα που θα παρει ο Ελληνας ψηφοφορος για την εγκληματικη του βλακεια να ψηφισει ενα ματσο αθλιους θα ειναι μνημειωδες στην σκληροτητα του αυτη τη φορα...

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Νικηφορος Φωκας 18/06/2015 11:26:32

   Προς επίρρωση ανωτέρω παραθετω : Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, μίλησε πολύ αυστηρό ύφος αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας και εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση αλλα προσωπικως και στον Έλληνα Πρωθυπουργό. “Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα μίας ανεύθυνης κυβέρνησης”, υποστήριξε χαρακτηριστικά στο CNN ο Μπαρόζο προσθέτοντας πως κατά τη γνώμη του η ελληνική κυβέρνηση φέρεται εντελώς ανεύθυνα. Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “να σταματήσει να υβρίζει τους Ευρωπαίους εταίρους”, όπως είπε.

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/06/2015 10:47:36

  Οι ψηφοφόροι όπως και οι μεγάλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λεφτά στις τράπεζες, τα έχουν στην Black Rock.

  • κατωυποστάθμης avatar
   κατωυποστάθμης @ victoria (true) 18/06/2015 18:25:12

   και χάσαμε και την λυτή ..προπαίδεια να μας τα εξηγήσει με την τετράγωνη λογική της και τα μοντέρνα μαθηματικά της οτι είμαστε όλοι εμείς λάθος ενω το αριστερό της αφεντικό σωστό , μας λείπετε πολύ αγαπητό λυτό θεώρημα

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ κατωυποστάθμης 18/06/2015 21:34:57

    Πάς γυρεύοντας να σου χυμήξει όλο της το σόϊ...

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ κατωυποστάθμης 19/06/2015 09:09:10

    Εμένα δεν μου λείπει η 'εξίσωση'...! Άλλο να υπάρχει η άλλη άποψη και άλλο αυτή η απίστευτη μπουρδουκλωμένη-αριστερο-θολουρο-κουλτουρο-έκφραση, δεν μπορώ, όλη η μεταπολίτευση αυτό. Και δεν παλεύονται, πρέπει να έχεις μια εγκυκλοπαίδεια δίπλα σου και φωνή σαν του Άδωνι, αλλιώς καληνύχτα. Είχα μια συμμαθήτρια, από το δημοτικό στην επανάσταση, εμείς παίζαμε με κούκλες κι εκείνη έκανε quote τους αναρχικούς, μαντέψτε πού είναι τώρα (όχι δεν είναι η Ζωή, εντάξει όχι τόσο!). Επάγγελμα επανάσταση, ζωή επανάσταση, εναντίον ποίου, εμάς των υπολοίπων, για να μας βελτιώσουν βεβαίως βεβαίως που είμαστε τόσο χαζά και μικροαστά. Αυτό δεν είναι παιδεία. Ούτε αγώνας για ελευθερίες. Αλλά τι να λέμε.

 8. foros1 avatar
  foros1 18/06/2015 19:54:09

  μόνο τα έσοδα από τον τουρισμό που περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι να είναι πάνω από 30 δισ. ευρώ. αν γίνει ρήξη και αυτά χαθούν (ποιος θα έρθει σε μία χώρα όταν ξεσπούν οι ελλείψεις;) επειδή δεν τα βρίσκουμε για 1-2 δισ., θα είναι από μόνο του ένα τεράστιο εθνικό-οικονομικό έγκλημα. και αυτό θα είναι μια μικρή μόνο πτυχή ων προβλημάτων που θα ακολουθήσουν. κύριοι κυβερνήτες, ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ foros1 19/06/2015 09:47:55

   ...επειδή δεν τα βρίσκουμε για 1-2 δισ.,... Επειδή αυτά τα ψωροδισ μας λείπουν από κακοδιαχείριση των ΣΥΡΙΖΑίων κι εγώ δεν μπορώ να πεταχτώ μέχρι την τράπεζα, μήπως τα έχεις πρόχειρα να τα δώσεις να τελειώνουμε?!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.