Ρέκβιεμ για μια Πατρίδα
21/09/2015 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρέκβιεμ για μια Πατρίδα

Η λευκή εξουσιοδότηση που έδωσε ο λαός στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα τραγικό λάθος και θα το αντιληφθούμε τους επόμενους μήνες

Και τώρα που ο κουρνιαχτός των εκλογών υποχωρεί, μπορούμε να κάνουμε την αποτίμηση του αποτελέσματος χωρίς φόβο και χωρίς κόμπλεξ. Για το καθένα κόμμα ξεχωριστά αλλά κυρίως πρέπει να ξεκινήσουμε από την Ελλάδα μας. Εκεί μας πονάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να...

Το αποτέλεσμα των εκλογών λοιπόν δεν είναι καλό για την πατρίδα. Καλό θα ήταν αν ο ελληνικός λαός να έδινε εντολή για ευρύτερες συνεργασίες κι όχι μια από τα ίδια. Αν οι εκλογές έγιναν για να διωχθεί ο Λαφαζάνης και η Ζωή καλώς. Διότι από αύριο θα έχουμε μια κυβέρνηση – σούπα ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ με τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους ανόητους και άσχετους υπουργούς, την ίδια φιλοσοφία και το ίδιος υφάκι του «όλα τα ξέρω αλλά τα κάνω όλα λάθος».

Η κυβέρνηση που ο ελληνικός λαός επέλεξε να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο που υπέγραψε δεν δημιουργεί καμιά εμπιστοσύνη. Μπορεί να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να περνά νομοσχέδια με τις ψήφους πιθανόν και του Λεβέντη. Γιατί εδώ που φτάσαμε ο Τσίπρας πλέον θα έχει ανάγκη ένα Καμμένο και ένα Λεβέντη. Αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση, θα είναι ορχήστρα με κακόφωνους.

Ο λαός αποφάσισε να κυβερνήσει η παλιά κυβέρνηση και αυτή να πάει να διαπραγματευτεί για τα δύσκολα μέτρα του μνημονίου, για το χρέος, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Χωρίς πλέον τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που αν συνεχίζουν να «αγαπούν» τον Αλέξη απλά θα καταστραφούν.

Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος νικητής αλλά ο λαός του δίνει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει. Το 35% συν 3% από ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Μόνο το πήδημα να μην αφορά την πατρίδα. Διότι απ' ότι έχουμε ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει, λέει, παράλληλο πρόγραμμα. Τι είναι αυτό; Συμφώνησαν οι εταίροι; Ή θα έχουμε μια από τα ίδια; Να σέρνονται οι διαπραγματεύσεις, να κλείνονται ραντεβού στα υπόγεια με την τρόικα, να απειλείται με διακοπή χρηματοδότησης η χώρα, να παίρνει κι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού.

Το Μνημόνιο τώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, ο κόσμος ακόμη δεν έχει νιώσει στο πετσί του τα μέτρα. Όταν θα καταλάβει τι έκανε θα έχει... απομακρυνθεί από το ταμείο. Κι όταν θα πρέπει να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει ας θυμάται τι ψήφισε και αν ξεγελάστηκε για ακόμη μια φορά. Δυστυχώς είμαστε πολύ απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας. Η λευκή εξουσιοδότηση που έδωσε ο λαός στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα τραγικό λάθος και θα το αντιληφθούμε τους επόμενους μήνες. Όλοι μας. Κι εκείνοι που ψήφισαν τα δύο κόμματα και όλοι οι υπόλοιποι. Ελπίζουμε ότι ο φόβος μας να επιβεβαιωθεί μόνο ως προς την πολιτική αβεβαιότητα και σε ένα ενδεχόμενο αστάθειας. Γιατί το άλλο κακό είναι αυτό που λέει ότι η μη εφαρμογή της συμφωνίας θα οδηγήσει ξανά στη συζήτηση για το Grexit.

Και πράγματι δεν ξέρουμε αν τα εκατομμύρια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖοψεκασμένους πιστεύουν ότι θα φέρει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, αν θα φτιάξει ένα λειτουργικό δημόσιο τομέα. Αν θα λύσει το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, όχι με κέντρα φιλοξενίας των 200 ατόμων σε περιοχές που δεν τα θέλουν.

Δεν ξέρουμε αν πιστεύει έστω κι ένας ότι ο κ. Τσίπρας θα πετύχει κάτι καλύτερο στις συζητήσεις του με την «φίλη του» την Μέρκελ. Ελπίζουμε τη χθεσινή ψήφο και τη «λευκή επιταγή» να μην την πληρώσουμε πανάκριβα.

Όσο για τα άλλα κόμματα και τη Βουλή που συγκροτείται μπορούμε να πούμε τα εξής:

•Η Βουλή αυτή θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, έστω κι αν δεν έχει... Ζωή. Για σκεφτείτε επίπεδο και ποιότητα κοινοβουλίου ψεκασμένους και Λεβέντηδες και μαζί με ακόμη περισσότερους «πολιτικούς δολοφόνους» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου για τον Παύλο Φύσσα.

•Η Βουλή επίσης θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς θα κληθεί να περάσει τα χειρότερα μέτρα των τελευταίων ετών. Και χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια. Άραγε θα δούμε διαμαρτυρόμενους στο Σύνταγμα; Θα δούμε συγκεντρώσεις και πορείες για κεκτημένα που χάνονται; Θα δούμε συνταξιούχους και μισθωτούς που θα χάνουν τα εισοδήματά τους να φωνάζουν και άνεργους να βρίζουν όπως έκαναν από το 2012 και μετά;

•Ευτυχώς, υπάρχει ένα καλό. Η Λαϊκή Ενότητα, οι τρελαμένοι δραχμολάγνοι και το αντιμνημονιακό μέτωπο μας τέλειωσαν. Μας τέλειωσε και η Ζωή και θα ηρεμήσουμε λίγο από μια παράνοια που ζήσαμε 7 μήνες.

•Το αποτέλεσμα δίνει και ένα ακόμη μήνυμα που πρέπει να το λάβουν κάποιοι υπόψη τους. Ότι το παλιό πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει. Αν η ΝΔ δεν αλλάξει θα βουλιάξει κι άλλο και θα γίνει ΠΑΣΟΚ ή θα αντικατασταθεί από ακροδεξιούς ή άλλους τρελαμένους. Μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ στο βάθος να είναι «παλιό», αλλά είναι πιο ελκυστικό. Πουλάει τρελά στον κόσμο και χάρη στον Τσίπρα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι θέλουν να τον ανατρέψουν κάποια στιγμή. Μόνο με σχέδιο, στρατηγική και συγκεκριμένες προτάσεις θα μπορέσει να ηττηθεί ο Τσίπρας και κυρίως να αποκαλυφθεί. Τι πραγματικά είναι και ποιος κρύβεται πίσω από το κοστούμι του 40άρη.

Ο κόσμος δεν πείστηκε για την πλάνη. Ο κόσμος ευχαριστιέται όταν βλέπει τον Τσίπρα και τον Καμμένο να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται και ο πρώτος να λέει... έντιμο τον δεύτερο. Και από κάτω οι... αριστεροί να χειροκροτούν. Αυτή είναι η ντροπή αλλά ας την χαρούν οι νικητές. Σύντομα θα καταλάβουν ότι το τέλος τους πλησιάζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/09/2015 23:23:08

  Η αποκρουστικά διαχυτική εικόνα που είδαμε στο Σύνταγμα με τον Τσίπρα να αγκαλιάζεται με τον Καμμένο είναι πιό πολύ παρά φύσιν από αυτό που φοβόταν ο Πρωθυπουργός στο ντιμπέϊτ για την υποτιθέμενη συνεργασία με την Ν.Δ.. Και το χειρότερο είναι ότι, αυτό το ονομάζουν εθνική συμφιλίωση. Πάντως από σήμερα οι ΑΝΕΛ παύουν να υπάρχουν ως ανεξάρτητο κόμμα,μια απλή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν.

 2. tt avatar
  tt 20/09/2015 23:33:15

  Περί αναλύσεων, τάχαμου αιτίων, οικονομίας και ξέρω γω τι άλλο:
  .
  .
  http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/#{"cls":"level","params":{"level":"ep","id":48}}.
  .
  .
  Ψήφο-ψήφο παλεύει για την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο!

  Κοπήκατε στο τεστ Turing!
  Δεν έχετε ένστικτο αυτοσυντήρησης, άρα νοημοσύνη κάτω της αμοιβάδας.
  Δεν περιγράφω άλλο, τα λέει κι ο Harkaz, ιδού τα αποτελέσματα του brain drain.

  ΔΕΝ θέλω να μάθω τους λόγους αυτού του αποτελέσματος.
  Θέλω μόνο να μάθω ποιά θα είναι η νέα μου χώρα.
  Τα υπόλοιπα εδώ θα τα αναλάβουν οι νόμοι του Δαρβίνου.
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ! ΚΑΛΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ.

  • ΝΑΒ avatar
   ΝΑΒ @ tt 21/09/2015 11:59:10

   πραγματικά θα φύγετε; Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας κ βλεπω θυμο μαζί με αγανάκτηση, πολλοί τα νιώθουμε αυτά. σιγουρα στα νησιά θα περίμεναν πολλοί διαφορετικό αποτέλεσμα ομως τι να πεις... Μπορεί να τους άρεσε η κυρία υπουργός.

   • tt avatar
    tt @ ΝΑΒ 21/09/2015 12:52:41

    Ψάχνω ήδη, ναι. Δεν θα φύγω χωρίς να βρω δουλειά πρώτα, σε χώρα πάνω από τον Δούναβη και πίσω από το τείχος που χωρίζει τον πολιτισμό από το Χαλιφάτο. Η Αυστροουγγαρία είναι πάλι το σύνορο. Εδώ πάλι γκιαούρηδες, αλλά αυτή τη φορά ...εθελοντές.

    • KOSTAS70 avatar
     KOSTAS70 @ tt 21/09/2015 20:43:07

     Το 1453, την Πόλη την υπερασπίστηκαν κάτι λιγότερο από 5.000 Έλληνες. Την ίδια περίοδο στο Άγιο Όρος υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες μοναχοί, η πλειοψηφία των οποίων προτίμησε τον αναχωρητισμό παρά τον αγώνα ("άσε μωρέ, εγώ θα βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά", "μπόρα είναι θα περάσει", "ας τα βγάλουν πέρα αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ" κτλ). Το αποτέλεσμα, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μαχητές και δειλούς, γνωστό. Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά ήδη, βορείως και δυτικώς του Δουνάβεως υπάρχουν ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια μουσουλμάνων, νομίμως εγκατεστημένοι και υπήκοοι των χωρών που κατοικούν, που απλώς περιμένουν το χρόνο να δράσει υπέρ τους. Π.χ. στην πέραν των Άλπεων Γαλατία, όποτε θέλουν, σφάζουν όποιον θέλουν.

   • tt avatar
    tt @ ΝΑΒ 21/09/2015 13:32:55

    Δεν απογοητεύτηκα από τα αποτελέσματα Κω και Λέσβου. Είναι ένα είδος Turing test, τεστ νοημοσύνης δηλαδή, και θεωρώ ότι οι ψηφίσαντες , πανελληνίως αλλά και στα νησιά ειδικότερα , απέδειξαν ότι είναι πολύ χαζοί για να επιβιώσουν. Γι αυτό μιλάω για τους νόμους του Δαρβίνου, χωρίς καμία δόση υπερβολής. Επειδή εγώ το καθήκον μου το έκανα, ψήφισα το σωστό, επιστράτευση δεν έχουμε και η κοινωνία επιβραβεύει την Τασία, δηλαδή ζητάει 1.000.000 τζιχάντια κάθε χρόνο, είναι θεμα βιολογικής επιβίωσης να βρεθώ σε κοινωνίες με ένστικτο αυτοσυντηρησης και φράχτες. Μπορεί να με θεωρείτε απαισιόδοξο. Οι απαισιόδοξοι Εβραίοι της δεκαετίας του 1930 κατέληξαν στην Ν. Υόρκη. Οι απαισιόδοξοι στο Άουσβιτς...

    • λαέρτης avatar
     λαέρτης @ tt 21/09/2015 19:12:16

     φίλε αισθάνομαι ακριβώς τα ίδια με σένα .... το σχέδιο Όντως προβλέπει σημαντική δημογραφική αλλοίωση.... Το ζήτημα είναι αν μπορεί να γίνει τίποτα ΑΜΕΣΑ....

     • Naruto avatar
      Naruto @ λαέρτης 22/09/2015 08:33:27

      Στην δράση πάντα υπάρχει η αντίδραση . Ολοι αυτοί οι ανθέλληνες δρούν βάσει της ηλίθιας ιδεολογίας τους . Στην πράξη όμως πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται , δηλαδή κάποια στιγμή το ποτήρι θα ξεχειλίσει και ο ελληνικός λαός θα ξεσπάσει .

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 20/09/2015 23:52:36

  Δυστυχώς, έχετε δίκαιο αρθρογράφε...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/09/2015 01:27:02

  Στην Ελλάδα "μας" οι δεξιοί είμαστε μειοψηφία.Άρα δεν είναι τόσο "μας".Περισσότεροι είναι οι αριστεροί ή εν πάσει περιπτώσει οι πασοκοαριστεροί μαζί. Χαλαρώστε λοιπόν.Ο άνθρωπος πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για πράγματα που μπορεί να ελέγξει και να επηρεάσει.Για όσα ελέγχουν άλλοι είναι βλακεία να στενοχωριέται.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 21/09/2015 03:36:36

   Καταρχήν, δεν είσαι ούτε δεξιός, ούτε Έλληνας: φιλελές είσαι και αμερικανός υπήκοος. Κατά δεύτερον, η σχέση η δικιά μας (και όχι των αλλωνών) με την Ελλάδα δεν είναι ιδιοτελής. Σκίζεται η καρδιά μας γιατί έτσι νιώθουμε. Εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό γιατί δεν μπορείς να το νιώσεις, όπως ένας εκ γενετής τυφλός δεν μπορεί να νιώσει πώς είναι να βλέπεις τα χρώματα (όσα επιστημονικά βιβλία κι άν αφομοιώσει). Γιατί άλλη είναι η δικιά σου η πατρίδα σου και άλλη η σχέση σου προς εκείνη.

 5. Αριστεροζήτουλας avatar
  Αριστεροζήτουλας 21/09/2015 12:29:05

  Η Δυτική Αττική ψήφισε Σφυριζα. Η Σουλα η κομμωτρια, 50αρισε πια, αποδειξη δεν κοβει ποτε στο μαγαζι, ετσι κι αλλιως με γειτονια δουλευει, φιλες και γνωστες. Χωρισμενη με 2 παιδια, ψηφισε Συριζα γιατι ο ενας της γιος θελει να μεινει και αλλο στο πανεπιστημιο, ηδη ειναι 8 χρονια, γιατι συμφερουν λεει οι εκπτωσεις που παιρνει το παιδι απο εδω κι απο εκει, συν το οτι της αρεσει να λεει οτι το παιδι της σπουδαζει. Ο γιος της επισης ψηφισε συριζα, γιατι λεει οτι εχει οραμα η αριστερα και οτι και στη σχολη εχει δικτυωθει αναλογα και ισως χρειαστει μελλοντικα. Η κορη της βοηθαει στο κομμωτηριο, τελειωσε ενα δημοσιο ιεκ, και ψηφισε κι αυτη συριζα γιατι και ο γκομενος αλλα και οι φιλες της ειπαν οτι ειναι πιο καλα, η μια μαλιστα ειχε και πακιστανο φιλο και εμεναν μαζι. Ενας ξαδερφος της Σουλα που ειναι στην τοπικη ειπε οτι την μικρη ισως καταφερει και την βολεψει στον δημο η στην περιφερεια μολις κατσει λιγο η σκονη και ανοιξουν θεσεις. Τα βόρεια προάστια ψήφισαν ΝΔ. Ο Γιαννης εχει διαφημιστικη εταιρεια. Θελει να επεκταθει σε νεες ιδεες διαφημισης και προωθησης, αλλα οι εκατονταδες ρυθμιστικοι νομοι και οι αδειες που πρεπει να παρει απο δημους, κεπ, περιφερειες κλπ του ψαλιδιζουν τις ιδεες, αλλα και τις δυνατοτητες, και τις δικες του αλλα και των πελατων του. Η Αγγελικη, διευθυντρια παιδικου σταθμου, βλεπει τα κοστη και την φορολογια να αυξανονται, τα παιδακια για φετος μειωνονται αισθητα, θελει να φερει νεες μεθοδους διδασκαλιας, αλλα και αυτη χρειαζεται πανω απο 10 αδειες, και δεν βλεπει καμια διαθεση απο κανεναν να βοηθησει τον κλαδο. Αν και η ΝΔ δεν ειναι τοσο φιλελευθερη οσο και οι δυο θα ηθελαν, την ψηφισαν και οι δυο, αντι για ισως, Δραση, γιατι ηταν το μικροτερο κακο. Οι διδυμες κορες τους σπουδαζουν στο εξωτερικο, ειναι στο τριτο και τελευταιο ετος σπουδων, και ηδη καθε φορα που επιστρεφουν για διακοπες βλεπουν την διαφορα της Ελλαδας απο τον δυτικο κοσμο, και ολο και εντονοτερα εκφραζουν την επιθυμια να μεινουν στην χωρα που σπουδαζουν για μονιμα μετα την αποφοιτηση τους. Ο Γιαννης και η Αγγελικη εξεταζουν το ενδεχομενο να φυγουν απο την Ελλαδα μολις ολοκληρωσουν τις σπουδες τους οι κορες τους. Εντοπιστε τις διαφορες. Και να ξερετε οτι δεν φευγουν αυτοι που δεν εχουν δουλεια εδω. Φευγουν αυτοι που μπορουν να προσφερουν και το συριζομπαχαλο δεν τους αφηνει.

  • tt avatar
   tt @ Αριστεροζήτουλας 21/09/2015 12:56:37

   Η Σούλα η 50άρα με δύο παιδιά είναι συνταξιούχος δημοσίου με πρόωρη και κάνει την κομμώτρια. Πιο ρεαλιστικό νομίζω

   • foros1 avatar
    foros1 @ tt 21/09/2015 13:12:54

    ...και ο Γιάννης με την Αγγελική και τα παιδιά τους (που έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζουν στο εξωτερικό), είναι άλλοι 4 μελλοντικοί ψηφοφόροι αποχής από τα ξένα.

    • tt avatar
     tt @ foros1 21/09/2015 13:36:17

     Ξέρετε ότι οι Έλληνες του εξωτερικου δεν ψηφίζουν, ε; Έφερε νομοσχέδιο η ΝΔ επί ΚΚ, το μπλόκαραν οι αριστεροί ''γιατί όσοι πανε στον Πρώτο Κόσμο γίνονται για κάποιον λόγο δεξιοι''... Δεν είμαστε δα και καμιά υπερδύναμη σαν την Ρουμανία. Αλλά δεν πειράζει, μόνο φέτος μπαινουν 700.000 νέοι ψηφοφόροι.

    • tt avatar
     tt @ foros1 21/09/2015 13:39:25

     Έτσι, βρίστε όσους ακόμα δουλεύουν και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Η αντιστροφή των αξιών του ελληνισμού είναι τόσο τέλεια, που η Άλωση θα είναι ολοκληρωτική. Δεν καταλαβαινω γιατί γκρινιάζετε πάντως. Δεν ήρθε η ανάπτυξη με τα capital controls; Δεν ανέβηκαν οι μισθοί με 700.000 έξτρα παράνομους στην αγορά εργασίας; Δεν ήρθε η ελπίδα βρε αδελφέ; Δεν πειράζει, ήρθε το Χαλιφάτο.Καλή όρεξη.

 6. Blue generation avatar
  Blue generation 21/09/2015 16:16:08

  Μας περιμένουν δύσκολες μέρες, μακάρι να μην συμβούν και χειρότερα πέραν από τον οικονομικό μαρασμό και συνεχή συρρίκνωση που είναι αναμενόμενη.

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 21/09/2015 19:08:24

  μην ξεχνάς την δημογραφική αλλοίωση που θα προκαλέσει το ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ και που σύντομα θα τον καταστήσει αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του παιχνιδιού ... Σύντομα ακόμα κι οι σημερινοί ψηφοφόροι τους δεν θα είναι αναγκαίοι... δεν ήταν τυχαία η ...Τασία ...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ λαέρτης 22/09/2015 19:02:06

   ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ!!! Τέλειο!

 8. Giorgis avatar
  Giorgis 22/09/2015 05:24:57

  Αυτό που περιγράφεις για καλό, είναι κακό. Σιγά σιγά αυτοί διμιουργούσαν φθορά. Μόνο ο τρελολεβέντης μήλαγε ότι πρέπει να απολύσουν υπάλιλους στο δημόσιο. Η ΝΔ ήταν πάντι λίγο πελατειακή, λίγο ρεαλιστική δηλαδή κακό αντίγραφο του Σύριζα. Η Ελλάδα την έχει βαμένη. Του χρόνου η αποχή θα είναι 60%

 9. sender avatar
  sender 22/09/2015 15:24:06

  Κάτι μου κάνει η σιγή ιχθύος τόσους μήνες για την ΑΟΖ.Μήπως η απηνής καταδίωξη(από εκτός και εντός αδιαφανείς παράγοντες)του κ.Σαμαρά ,οφειλόταν στην δική του αυστηρά εθνική γραμμή;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ sender 22/09/2015 19:02:55

   Εννοείται αδερφέ! Ο Σαμαράς χάλαγε τα σχέδια όλων των εχθρών της πατρίδας, φανερών και κρυφών, εντός και εκτός.

   • sender avatar
    sender @ Γεώργιος Τ. 22/09/2015 20:34:29

    Εχουμε ακόμα πράγματα να μάθουμε,εν καιρώ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.