Πως θα κάνουν την Ελλάδα ψωροκώσταινα
04/08/2015 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα κάνουν την Ελλάδα ψωροκώσταινα

Κακόμοιροι που νομίζετε ότι ρυθμίζετε την πολιτική κατάσταση. Καθοδηγούμενα πρόβατα κατάντησαν οι ψηφοφόροι και πάνε εκεί που θέλει ο κρυφός επιχειρηματικός εσμός που στήνει δόκανα και μαζεύει θηράματα

Πριν από μερικούς μήνες ένας κεφαλαιοκράτης από τους μεγάλους στην Ελλάδα έπαθε… κρίση ανθρωπιάς και είπε όταν τον ρώτησαν πώς θα ζήσει αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή: «Εντάξει, εγώ θα πλουτίσω, αλλά πώς να ζήσω ανάμεσα σε κατεστραμμένους πολίτες;»

Δάκρυα συγκίνησης έπιασαν την ομήγυρη που άκουγε αυτήν την εξομολόγηση από κάποιον που μπορεί να έχει βγάλει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και που δεν έχει και πολύ σχέση πλέον με τα επιχειρηματικά στην Ελλάδα περιμένοντας πως και πως να αρπάξει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά.

Αυτός και μερικοί ακόμη, όχι πάνω από 50-100 επιχειρηματίες είναι αυτό που λένε όλοι αόριστα ότι συγκροτούν το λόμπι της δραχμής. Δε χρειάζεται και πολύ φαντασία να βάλει κανείς τα ονόματά τους δίπλα, να φτιάξει μια λίστα μ’ εκείνους που θα γίνουν ζάμπλουτοι μόλις η χώρα, συντεταγμένα ή ασύντακτα, θα επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα. Και που κάνουν κάθε μέρα προσευχή λέγοντας: «Άγιε Σόιμπλε, κάνε το θαύμα σου και διώξε την Ελλάδα από το ευρώ κι εμείς θα σου ανάψουμε μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι που είχες πριν κάτσεις στο αναπηρικό».

Αυτή η ομάδα που κινεί τα νήματα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες έχει μια τρελή καβάντζα. Καμιά 150αριά δισεκατομμύρια υπολογίζονται τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια, νόμιμα ή μαύρα. Πόσα θα γίνουν αν βγούμε από το ευρώ; Ίσαμε με 500 δισ. και βάλε, τρία ΑΕΠ της Ελλάδα δηλαδή. Αγοράζουν τη χώρα τρεις φορές για να καταλάβετε και μαζί αγοράζουν και τους 11 εκατ. πολίτες που αναρωτιούνται πώς παίζεται το παιχνίδι και τι τελικά ψηφίζουν. Πάνε στην κάλπη, ψηφίζουν Αλέξη και περιμένουν να αλλάξει ο κόσμος. Ψηφίζουν «όχι» και νομίζουν ότι αντιστάθηκαν στον παγκόσμιο καπιταλισμό και στο διεθνές κεφάλαιο ασχέτως αν βάζουν πλάτη για να έρθει πιο κοντά η χρεοκοπία και ο πλουτισμός του λόμπι.

Κακόμοιροι που νομίζετε ότι ρυθμίζετε την πολιτική κατάσταση. Καθοδηγούμενα πρόβατα κατάντησαν οι ψηφοφόροι και πάνε εκεί που θέλει ο κρυφός επιχειρηματικός εσμός που στήνει δόκανα και μαζεύει θηράματα.

Και μην νομίζετε ότι είναι ευαίσθητοι όλοι αυτοί. Μη νομίζετε ότι θα είναι δυστυχισμένοι γιατί θα είναι δυστυχισμένοι και οι πολίτες. Για δείτε τι γίνεται σε χώρες που η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί και υπάρχει κοινωνία δύο ταχυτήτων. Για δείτε στην Αργεντινή, στη Βραζιλία, στη Ρωσία, στη Βουλγαρία ή στη Ρουμανία όπου υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ζάμπλουτοι που αγοράζουν ότι θέλουν και δίνουν κι ένα ξεροκόμματο στα εκατομμύρια. Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα σύντομα, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, των αστών είναι απλά η επιβεβαίωση.

Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν τρελά λεφτά στα χρόνια των παχιών αγελάδων τώρα ετοιμάζονται για την τελική κυριαρχία. Θα κάνουν την κίνηση που θα εξασφαλίσει τα τρισέγγονά τους. Θα δημιουργήσουν την κοινωνία των δύο άκρων όπου στη μια θα ζουν σε γυάλινα κλουβιά αυτοί έχοντας στρατιές φυλάκων και στην άλλη ο κόσμος θα ζει έχοντας ένα μεροκάματο ίσα που να βγάζει τα προς το ζην. Η μέρα που η δραχμή θα είναι για τους πολίτες θηλιά και για τα λαμόγια το εισιτήριο για τον παράδεισο πλησιάζει. Και κάποιοι ακόμη νομίζουν ότι οι πολιτικοί καθορίζουν την τύχη τους. Μαριονέτες είναι και δείτε μερικούς τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Δείτε για παράδειγμα το παιχνίδι που έπαιξε ο Κουβέλης, ο μπάρμπα Φώτης που είναι ο μοιραίος άνθρωπος. Δείτε το ρόλο που παίζει ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης. Πιόνια στα χέρια των επιχειρηματιών της δραχμής σε μια αδυσώπητη μάχη μέχρις εσχάτων.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, τους γνωρίζετε, τους βλέπετε, τους νιώθετε. Όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι που κινούνται πίσω από τις κουρτίνες ζουν ανάμεσά μας. Όχι δίπλα, σε κάποια έπαυλη βρίσκονται αλλά… κοντά μας. Αυτοί είναι η νέα τάξη πραγμάτων και γι’ αυτό έχουν ποντάρει πολλά εκατομμύρια. Τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλές πολιτικές εξελίξεις που θα μας εκπλήξουν. Οι λεμονόκουπες που έχουν στυφτεί θα αποχωρήσουν κι άλλες θα πάρουν τη θέση τους. Μέχρι να έρθει η D Day για την Ελλάδα. Η επιστροφή στο παρελθόν.

Και μην τσιμπάτε με την αριστεροσύνη που πουλάει ο Αλέξης, ο Γιάνης ή η Ζωή, ο Λαφαζάνης. Ο καθείς και το ρόλο του. Ομοίως και στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Ένας θίασος είναι και ο καθένας έχει το ρόλο του και θα τον υπηρετήσει μέχρι τέλους. Είτε ηθελημένα είτε άθελα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tererdrt avatar
  tererdrt 04/08/2015 15:12:55

  "Και μην τσιμπάτε με την αριστεροσύνη που πουλάει ο Αλέξης, ο Γιάνης ή η Ζωή, ο Λαφαζάνης. Ο καθείς και το ρόλο του. Ομοίως και στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Ένας θίασος είναι και ο καθένας έχει το ρόλο του και θα τον υπηρετήσει μέχρι τέλους. Είτε ηθελημένα είτε άθελα." κι εσύ ο θεός!!!!!!!!! προσκυνώ...........

 2. PayneK avatar
  PayneK 04/08/2015 16:34:47

  Σσσσσ...μη λέτε τέτοια πράγματα. Τώρα που η πολιτική ορθότητα επιβάλει την στήριξη χωρίς όρους και χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις για τα πεπραγμένα του πρώην "μνημονιοφάγου" Τσίπρα και της κομπανίας του.. Τώρα που ο Θεοδωράκης με χαρά θα προστρέξει σε βοήθεια για το καλό μας αλλά και το δικό του όποτε του ζητηθεί. Τώρα που κοστούμια στη ΝΔ ράβονται ολημερής και ο μεσαιοχωρητισμός κατάντησε "φάρμακο" δια πάσαν νόσον ενώ η φράση στηρίζουμε την κυβέρνηση έγινε έτσι απλά προαπαιτούμενο, τώρα που και ο Λαφαζάνης στηρίζει το κόμμα του μέχρι να φύγει καθώς θα του γνέφουν μερικά ακαταλαβίστικα για τον πολύ τον κόσμο,πως να μην ανησυχεί και οτι θα τα ξαναπούνε σύντομα στους δρόμους της δραχμής .. Και τέλος, τώρα που ο ψηφοφόρος όντας παραζαλισμένος απ΄τα απανωτά χτυπήματα των τελευταίων μηνών καλείται να στηρίξει χωρίς περιστροφές τον καταλληλότερο για το έτος 2015...απλά για το σόου που του πρόσφερε.. Δεν είναι η ώρα λοιπόν να λέτε τέτοια πράγματα. Πέστε τα κάπου αλλού, πέστε τα άλλη ώρα ίσως και σε άλλη χώρα. Εδώ δώσαμε..

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 04/08/2015 23:43:24

  Μπράβο στο antinews που τολμά να μιλήσει και να δείξει το πού πάμε. Αυτό το άρθρο είναι μακράν το καλύτερο και αποκαλυπτικότερο που έχω διαβάσει για το πού πάει αυτή εδώ η χώρα. Και νομίζω ότι μπορούμε να διαβάσουμε μεταξύ των γραμμών ακόμη περισσότερα. Αν είμαστε άτυχοι για κάτι στην Ελλάδα, είναι διότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Δεν υπάρχει πραγματικός δημόσιος διάλογος για τα προβλήματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για αυτά που συμβαίνουν. Ο Τσίπρας και το ημιφασίζον καθεστώς που δημιουργείται δεν ήρθε από το πουθενά. Η Ελλάδα, το καθεστώς της Ελλάδας επιτρέπει τέτοια πολιτική συμπεριφορά στον επικεφαλής της χώρας. Δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχουν αντιστάσεις. Αν τύχει κατά σύμπτωση να είναι κανένας καλός ο επικεφαλής του κράτους, πάει καλά, υπάρχει "δημοκρατία", αν όχι, πάνε όλα περίπατο. Στην πραγματικότητα, το ελληνικό κράτος στηριζόταν εξαρχής, από τότε που φτιάχτηκε σε πήλινα πόδια. Όμως υπήρχαν κάποιες αντιστάσεις παλιότερα. Μέχρι το 1922 υπήρχε ο Ελληνισμός των αλύτρωτων πατρίδων. Μετά είχαμε πάντοτε τις πατροπαράδοτες αρετές και αξίες. Σιγά σιγά, μετά τον πόλεμο, αυτά άρχισαν να αλλάζουν. Στην κοινωνία. Είχαμε δηλαδή ένα άθλιο κράτος αλλά μια κοινωνία με αρετές. Τώρα έπαυσε να έχει και αρετές η κοινωνία. Μετά το 1974-1981 πήραμε τη μεγάλη κατρακλύλα. Δεν μπορώ να το συγχωρήσω αυτό στον "εθνάρχη", δικό του δημιούργημα ήταν η μεταπολίτευση, κομμένο και ραμμένο στο να διασφαλίσει τη δική του διακομματική υστεροφημία: Παρέδωσε το κράτος στους κατσαπλιάδες, για να μην φέρνουν αντίρρηση στο να τον λένε οι δικοί του "εθνάρχη". Τώρα πού πάμε; Υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιστάσεις, όμως τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα και πολύ δύσκολα. Πεντέμιση χρόνια τη μαστιγώνουν, κι όμως η Ελλάδα ακόμη αντιστέκεται. Δεν έχει θανατωθεί. Θα αντέξουμε και τώρα; Ποιος ξέρει. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, όμως και μόνον που υπάρχει γίνομαι ξανά λιγάκι αισιόδοξος...

 4. Αχιλλεας Π. avatar
  Αχιλλεας Π. 07/08/2015 12:17:53

  Πολυ ενδιαφερον αρθρο. Ουσιαστικα, αν και αθελα του ταυτιζεται με τις προβλεψεις του Νοαμ Τσομσκι και της πλειοψηφιας των Νομπελιστων οικονομολογων που διαπιστωνουν οτι η καταληψη της Παγκοσμιας εξουσιας απο τους Μεγαλοκαπιταλιστες επιχειρηματιες και κυριως Υπερτραπεζιτες και η καθυπ οταξη των πολιτικων "ηγετων", οδηγει στην εξαφανιση της μεσαιας ταξης και στην πληρη εξουνθενωση της φτωχης, οραγμα που θα οδηγησει σε πληρη υπερσυγκεντρωση του Παγκοσμιου πλουτου σε ενα ελαχιστο ποσοστο 1-5% των ανθρωπων. Ηδη το60% του παγκοσμιου πλουτου βρισκεται συγκεντρωμενο στα χερια του 1%!!! πραγμα που δεν συνεβει ουτε την εποχη της φεουδαρχιας του 17ου αιωνα!! Το αποτελεσμα θα ειναι μια νεα "Γαλλικη επανασταση" σε παγκοσμιο επιπεδο αυτη τη φορα, καθοτι η υπερσυγκεντρωση του πλουτου οδηγει στην πληρη αδρανοποιηση του δια της αποθηκευσεως και την ανεργια στο 100%. Και οι καπιταλιστες χωρις εργατες ως γνωστον, δεν παραγουν ΤΙΠΟΤΕ!!, ενω ο χρυσος δεν τρωγεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.