Πως η ΝΔ θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ
25/05/2015 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως η ΝΔ θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μπορεί κατακτήσεις ετών από το χώρο της κεντροδεξιάς να αφήνονται στα χέρια της Αριστεράς και να γίνονται δικές της κατακτήσεις. Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητα της ΝΔ το επόμενο διάστημα. Να αναδείξει τις διαφορές της από το μπουλούκι της αριστεράς κι όχι να γίνει παρακολούθημά της. Ακούει κανείς εκεί στην Συγγρού;

Υπάρχουν πολλές φωνές τον τελευταίο καιρό στη ΝΔ για το τι πρέπει να κάνει αν έρθει μια συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή. Υπάρχει και η… αφωνία βεβαίως ορισμένων που κρύβονται τώρα που τους έχει ανάγκη η παράταξη. Βουλευτές, στελέχη απ’ όλες τις πλευρές (Σαμαρικοί, Καραμανλικοί κ.λπ.) έχουν πιει το αμίλητο νερό, δε βγαίνουν ποτέ μπροστά, δεν θέλουν να χαλάσουν το ίματζ τους και στήνουν τις προσωπικές τους ατζέντες. Ας είναι, αυτοί θα πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα που πληρώνουν τώρα την Ελλάδα και την παράταξη που τους έκανε κάτι στη ζωή αυτή.

Τι κάνει λοιπόν η ΝΔ μπροστά στη συμφωνία, ρωτάνε όλο και περισσότεροι μη αντιλαμβανόμενοι ότι η ψήφιση ή όχι μια λύσης με τους δανειστές δεν είναι πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόβλημα του «ανώμαλου» γάμου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι, ο κόσμος τους ψήφισε για να βρουν λύσεις κι όχι για να ρίχνουν το βάρος των ευθυνών σε άλλα κόμματα. Γιατί δηλαδή πρέπει ο Σαμαράς να δεσμευτεί στο τι θα κάνει; Είδαμε καμιά συμφωνία ή θα ψηφίσουμε «γουρούνι στο σακί;». Αν δηλαδή ο Τσίπρας φέρει νόμους και μέτρα καταδικαστικά για την ελληνική κοινωνία και δεν θα ψηφίσουν ούτε καν οι βουλευτές του θα κάνει η ΝΔ το δεκανίκι της κυβέρνησης; Ε τότε να συμφωνήσουν από τώρα και να κάνουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να διαλυθεί η ΝΔ και όλοι να προσκυνήσουν χωρίς κουβέντα τον Τσίπρα. Καίγεται κανείς για μια τέτοια λύση;

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της. Ασφαλώς και είναι ένα κόμμα που θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην Ευρώπη. Ασφαλώς και δεν είναι εκδικητικό κόμμα ούτε πατάει επί πτωμάτων και επί μιας κατεστραμμένης χώρας για να επανέλθει στην εξουσία. Και είναι πέρα για πέρα ανοησία η θεωρία που διακινείται ότι ο Σαμαράς περιμένει πότε θα καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπει και πάλι μπροστά. Πάνω απ’ όλα στη ΝΔ ενδιαφέρονται για τη χώρα και την πορεία που θα έχει, εκτός βεβαίως από εκείνους που έχουν προσωπική στρατηγική.

Τι είναι η ΝΔ πρέπει να αναρωτηθούν όλοι όσοι βγήκαν τώρα από τις τρύπες τους όταν επί 2,5 χρόνια είχαν σιωπήσει; Και κυρίως ποια είναι η ατζέντα που πρέπει να βάλει στο τραπέζι προκειμένου να ξανακερδίσει τους χαμένους ψηφοφόρους της. Και η ατζέντα αυτή είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις και προτάσεις οι οποίες δυστυχώς έχουν ενοχοποιηθεί και κακοποιηθεί βάναυσα.

Για παράδειγμα η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να θέσει προς συζήτηση ξανά το καυτό θέμα του μεταναστευτικού. Κι όμως μόλις τολμάς να πεις κάτι τέτοιο σου λένε «ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός». Είναι ακροδεξιό να προτείνεις τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος; Τότε τι είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι «λιασμένοι» μετανάστες;

Τολμά ο Σαμαράς να θέσει θέμα ασφάλειας και συγκεκριμένου ρόλου της Αστυνομίας και πέφτουν πάνω τα κεντροαριστερά παπαγαλάκια να τον χαρακτηρίσουν «ακροδεξιό» γιατί με τον τρόπο αυτό αποδομούν κάθε προσπάθεια να αλλάξει κάτι στη χώρα.

Τολμά η ΝΔ να μιλήσει για αξιοκρατία στο Δημόσιο, για αξιολόγηση, για τάξη και ευνομία στα Πανεπιστήμια, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους μπαχαλάκηδες, για επιβράβευση των αρίστων παντού, για περιστολή άσκοπων δαπανών, για νοικοκύρεμα των οικονομικών. Και με το που το κάνει χαρακτηρίζεται την ίδια στιγμή αναχρονιστική, ακροδεξιά, συντηρητική, διαπλεκόμενη και άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα που ανακαλύπτει η αριστερή κυριαρχία στην επικοινωνία.

Βεβαίως και έχει κάνει λάθη στα χρόνια που κυβέρνησε, όμως, πώς να μην κάνεις λάθη όταν κυβερνάς μαζί με άλλα δύο κόμματα; Βεβαίως και υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις τις οποίες πλήρωσε σκληρά στις εκλογές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει τώρα η ΝΔ και τα στελέχη της είτε να σιωπούν και να λουφάζουν είτε να ασκούν σκληρή κριτική παρ’ ότι έχουν «λερωμένη» τη φωλιά τους.

Μια νέα εποχή για την Ελλάδα ανατέλλει σύντομα. Είτε το κακό σενάριο θα κάνει λόγο για μια «νέα Ελλάδα» σκέτη καταστροφή είτε για ένα νέο ξεκίνημα με δυσκολίες αλλά με αγώνα για κάτι καλύτερο. Ευτυχώς η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει και πολλά καλά, κυρίως τον τρόπο που βλέπουμε ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία της χώρας. Στη νέα εποχή, λοιπόν, πρέπει να προσαρμοστεί και η Νέα Δημοκρατία. Χωρίς να κοιτάζει πίσω της, χωρίς να απεμπολεί βασικές της θέσεις, βάζοντας στο τραπέζι το κρίσιμο θέμα του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας παντού. Δεν μπορεί κατακτήσεις ετών από το χώρο της κεντροδεξιάς να αφήνονται στα χέρια της Αριστεράς και να γίνονται δικές της κατακτήσεις.

Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητα της ΝΔ το επόμενο διάστημα. Να αναδείξει τις διαφορές της από το μπουλούκι της αριστεράς κι όχι να γίνει παρακολούθημά της. Ακούει κανείς εκεί στην Συγγρού;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 25/05/2015 07:03:01

  Είναι παράλογο και χάνεις από τα αποδυτήρια αν περιμένεις αποδοχή της ατζέντας σου από τον αντίπαλο. Το λογικό είναι να προχωράς με την πολιτική σου και αν συναντάς αντιστάσεις να ανεβάζεις στροφές μέχρι αυτό που ψηφίστηκε από τον λαό να επικρατήσει. Με τα λόγια του Harry Truman: Carry the battle to them. Don't let them bring it to you. Put them on the defensive and don't ever apologize for anything. Με τρεμάμενα χέρια δεν παίρνεις αποδοχή αλλά οίκτο που φυσικά δεν θα σταματήσει τον αντίπαλο από το να σε ισοπεδώσει. Το πολύ πολύ να σε προτείνει για πρόεδρο σε αναγνώριση των ακούραστων προσπαθειών σου για να τον φέρεις στην εξουσία. Θεωρεί η ΝΔ ότι υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια, την μετανάστευση την οικονομία, τον κρατισμό, τα άσυλα ανιάτων που περνιούνται για ΑΕΙ κτλ. Τότε ο μόνος τρόπος να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγει να το πει, να εξηγήσει πως θα τα λύσει, να πείσει και τέλος όταν της δοθεί η ευκαιρία να το κάνει. Εναλλακτικά πάλι με τα λόγια του Harry Truman: if you can't stand the heat, get out of the kitchen.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ George N 27/05/2015 21:20:47

   Σ΄αυτό που αναφέρετε ("να βγεί και να το πει" όπου υπάρχει πρόβλημα) η ΝΔ υστερεί. Εδώ δεν έβγαινε να επικοινωνήσει με το λαό στα επιτεύγματά της (κατάργηση διπλών, τριπλών συντάξεων που έπαιρναν πολίτες κ.α) θα το κάνει τώρα; Αυτή η παράταξη πάσχει από σύνδρομο ανωτερότητας. Δηλαδή σκέφτονται ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους απέναντι, λαοπλάνοι, δημαγωγοί, παραμυθάδες κλπ.κλπ. Εμείς είμαστε ανώτεροι , δεν συμπεριφερόμαστε εκδικητικά.Ομως έτσι, αν παρακολουθήσετε όλα τα χρόνια από το 74 που κυβέρνησε η ΝΔ, θα δείτε ότι πάντα είναι η χρήσιμη " ηλίθια", που έρχεται -όχι για πλήρη τετρατία- να συμμαζέψει ότι μπορεί και να βάλει στις ράγες το τραίνο της χώρας, για να έρθει ξανά ένας δημαγωγός (Ανδρέας, Σημίτης, Γιωργάκης, Αλέξης) και με υποσχετικές χωρίς αντίκρυσμα να τουμπάρει αυτό τον "πανέξυπνο" λαό και να κάτσει δια της ψήφου του αρκετά χρόνια στην εξουσία και να λεηλατήσει ό,τι ορθό έχει φτιάξει η παράταξη. Εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να εστιασθεί από την ΝΔ, ο χειρισμός της νέας κατάστασης που προβάλλει και η οποία είναι η μητέρα όλων των μαχών, όσον αφορά στην σωτηρίας της έρμης πατρίδας.

 2. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 25/05/2015 07:40:29

  Ιδεολογική αντιπαράθεση παντού, σε Βουλή-Επαγγελματικούς Συλλόγους-Συνδικαλιστικές Οργανώσεις-Πανεπιστήμιο-Τ.Ε.Ι., π α ν τ ο ύ. Ιδεολογική αντιπαράθεση, αποδίδει και βραχυ- και μεσο- και μακροπρόθεσμα !!!

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 25/05/2015 08:11:53

  Μακάρι στη ΝΔ να αντιμετωπίσουμε κατάματα την πραγματικότητα, χωρίς να επικαλούμαστε το παρελθόν και τους παλαιούς, τωρινούς και προβαλλόμενους μελλοντικούς σωτήρες. Γράφεις... "Να αναδείξει (η ΝΔ) τις διαφορές της από το μπουλούκι της αριστεράς κι όχι να γίνει παρακολούθημά της" Γιατί κλεινουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας και το στόμα μας και δεν λέμε ευθαρσώς ότι Και η ΝΔ, με τόσες συνιστώσες (και συμφέροντα) στους κολπους της συμπεριφέρεται πλέον ως μπουλούκι της κεντροδεξιας; Αναβάλλονται οι εξελίξεις για το πιθανό ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. Με τη "δημιουργική ασάφεια και πολυφωνία" που επικρατεί και τις ομολογημένες και ανομολόγητες επιδιώξεις των "στελεχών"!!!! της αμφιβάλλεται για το αποτέλεσμα τους; Ή βαδίζουμε ολοταχώς προς μια ακόμα χαμένη ευκαιρία;

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/05/2015 08:11:59

  πρεπει να παραδεκτουμε οτι μεγαλος μερος της νδ αποτελει κομματι της μεταπολιτευσης που τελειωνει. για αυτο δεν μπορουν να ανεκτουν την ρητορικη του σαμαρα για αυτο δεν μπορουν να ανεκτουν τον γεωργιαδη για αυτο το μυαλο τους ειναι να μοιρασουν την πιτα αντι να κανουν δουλεια.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Παρατηρητής 25/05/2015 18:11:49

   Πάρα πολύ συμφωνώ σε όλα. Είναι όμως οξύμωρο, ακατανόητο, παράλογο ότι διατηρούνται στη ΝΔ και την διχάζουν εκείνοι, που στο μυαλό τους έχουν πώς θα μοιράσουν την πίτα.... Ακόμη και τώρα !! Που η πίτα είναι σχεδόν ανύπαρκτη!!

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ roadrunner 26/05/2015 14:13:25

    ειναι το μονο που ξερουν να κανουν και το κανουν αυτιστικα. θα ελεγα οτι το συνεδριο τελικα θα ειναι η λυτρωση της βασης. αν γινει ορθα.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/05/2015 09:24:04

  Θέλετε να τους κάνετε όλους να τρέχουν; Το καλοκαίρι του 2011 ο Σαμαράς είχε θέσει ως όρο στον Παπανδρέου που του ζητούσε να μπει στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για την ιθαγένεια. Λοιπόν τώρα ας ζητήσει ως όρο για να ψηφίσει τη συμφωνία να καταργηθεί ο νόμος που απελευθερώνει τον Ξηρό.Να δούμε ποιός στο εσωτερικό ή το εξωτερικό θα έχει αντίρρηση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 25/05/2015 16:41:58

   Σωστός! Θέτεις πατριωτικούς όρους όταν θέλει ο Τσίπρας κάλυψη για το έγκλημα της αδράνειας που μας ξαναγύρισε σε ύφεση και άνοδο ανεργίας σε τόσο μικρό διάστημα. Και δεν ψηφίζεις τα πάντα εννοείται. Μόνο μεταρυθμίσεις. Όχι αυξήσεις φόρων που θα μείωνες αν δε σε έριχναν οι τυχοδιώκτες.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ψυχραιμια 27/05/2015 21:23:50

   @ψυχραιμία. Πολύ ψύχραιμη απάντηση.

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/05/2015 10:17:48

  Στη σημερινή γκαιμπελική κατάσταση, επικουρούμενη από την αβάσταχτη ελαφρότητα/βλακεία/ιδιοτέλεια/αμορφωσιά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, παγίδεψαν τη ΝΔ για λόγους αποπροσανατολισμού σε ένα (έντεχνα) lose-lose δίλημμα. Τελικά είμαστε ... αν δεν ψηφίσουμε, είμαστε ακόμα πιο ... αν ψηφίσουμε. Δεν πρέπει να ...αποδεχόμαστε το ερώτημα, που έλεγε και η Παπαρήγα (κάτι ξέρουν αυτοί!). Για νέα μεταπολίτευση μιλάμε τόσο καιρό. Δυστυχώς ξέρουμε όλοι πως πρέπει να γίνει κάτι πιο σοβαρό για να εισακουστεί το μήνυμα της ΝΔ και να έχει αναλαμπή αυτός ο λαός που γαλουχήθηκε με τους ποιητές φανφάρες. Όταν λοιπόν έρθει εκείνη η ώρα ας έχουμε καταλήξει ποιο είναι το αφήγημα, τι πρεσβεύει η ΝΔ, με ποιους και να το υπηρετήσει, με αέρα που προέρχεται από την αναγνώριση ειλικρινούς προσπάθειας από τους πολίτες (που πρέπει να πεισθούν γιαυτή). Ποδοσφαιρικά δεν ξέρω, αλλά ξέρω πως από τη γραμμή άμυνας δεν μπαίνει γκολ. Και για να πάμε στην επίθεση, η Ελλάδα (και η ΝΔ) θέλει 10 Θάτσερ. (με την καλή έννοια).

 7. θεσσαλός avatar
  θεσσαλός 25/05/2015 11:32:13

  Η Μαριέττα κατηγορεί σύμφωνα με έντυπο το Σαμαρά για ακροδεξιό. Προφανώς κατά τη Μαριέττα το να μη συμφωνείς σε θεωρίες συνωστισμού σε σχολικά βιβλία σε καθιστά ακροδεξιό!! Η υγιής βάση της ΝΔ θα πρέπει να ερωτηθεί αν επιθυμεί μια ηγετικά ομάδα με βάση τις αξίες ατόμων όπως η Μαριέττα. Είχαμε για χρόνια μια κάστα νεοφιλελεύθερων κοσμοπολιτών να έχει μεγάλη επιρροή στη ΝΔ αλλά και να επιβάλλει πολιτικές σε ένα κατά βάση κόμμα της λαϊκής δεξιάς. Και να ειρωνεύονται τα λαικοδεξιά κορόιδα που με τις ψήφους τους έπαιρναν τις θέσεις στο κράτος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ θεσσαλός 25/05/2015 16:45:24

   Μιλάει και η απάτρις Μαριέττα; Ουστ ξεφτιλισμένη! Πουλημένη! Εξορία μόνο σας αξίζει καθάρματα!

 8. Than avatar
  Than 25/05/2015 11:47:49

  Ο Σαμαρας εχει δικαιωθεί πολιτικά απο τις εξελίξεις.Όμως, αν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι αληθινά, ο Σαμαρας εχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνιακό με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της δεξιάς.Επίσης, ως φωνή αντιπολίτευσης είναι δραματικα μόνος. Δε δείχνει να ελέγχει πλήρως το κόμμα του, κάτι που δεν είναι καλό για έναν ηγέτη.Νομίζω οτι ο Σαμαρας πρέπει να επιδιώξει να ανανεώσει τα πολιτικά μηνύματα προς την κοινωνία άμεσα για να ξανακερδίσει το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, ξεκινώντας απο τον παραδοσιακό της δεξιό χώρο.Απο τη συνεχή επανάληψη του "ήμασταν έτοιμοι να βγούμε απο το μνημόνιο" η οποία δυστυχώς δεν πείθει, να πάμε σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο αναπτυξης με συγκεκριμένες πολιτικές που να πατάνε επάνω σε συγκεκριμένα pain points του Έλληνα.Όπως: η μείωση του Δημοσίου τομέα. Η μείωση της γραφειοκρατίας. Τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία με λογικό κόστος χρήματος. Αναπτυξιακά έργα και άμεσες ξένες ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, στον τουρισμό, στις μεταφορές. Τέλος σε έκτακτες εισφορές και χαράτσια κάθε είδους και δίκαια φορολόγηση των εισοδημάτων και όχι της περιουσίας.Δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα προσελκύουν και ξένους φοιτητές.Απελευθέρωση κλειστών αγορών και επαγγελμάτων.Ίσως ο Σαμαρας πρέπει να πάει σε συνέδριο, ίσως να επιδιώξει να επανεκλεγεί, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη του απλού ψηφοφόρου της ΝΔ στο πρόσωπο του.Πάντως πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να μην περιμένει αποτέλεσμα απο την φθορά της κυβέρνησης και μόνο, η οποία αυτή τη στιγμή σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Than 25/05/2015 16:47:01

   Γιατί απορείτε που ο λαός δεν ψηφίζει στα γκάλοπ Σαμαρά; Καθίστε να έρθει η συμφωνία ή το δημοψήφισμα και μαζί τα κλειστά ΑΤΜ και τα ξαναλέμε. Δεν ξυπνάμε όσο έχουμε να φάμε. Η πείνα όμως, θες δε θες σε ξυπνάει για τα καλά...

   • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 26/05/2015 21:39:32

    Κάποιος άλλος θα οφεληθή.

 9. Tζανής avatar
  Tζανής 25/05/2015 12:25:21

  Η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι Ευρώπη.

 10. ntek avatar
  ntek 25/05/2015 12:36:10

  Η πρωτη αντισαμαρικη κορωνα την βραδιά μετα τις εκλογές ηρθε απο την Φανη Πάλλη. Η γυναίκα ειχε ριξει μαυρη πετρα μετα το κραξιμο που εφαγε για τους διορισμούς του 2004 και η μόνη φορά που μίλησε ηταν την επομένη των εκλογών. Ποια ΝΔ και γιατί ? Για να βγαίνουν μπροστα οι πετραλιάδες και οι Πακηδες ?

 11. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 25/05/2015 12:43:05

  Η καλύτερη λύση είναι η αποχή, κατά την γνώμη μου. Να τους πουν πέντε κρυστάλλινες αλήθειες : Ρίξατε συνειδητά την προηγούμενη κυβέρνηση,( μόνο και μόνο για να μην προλάβει να βγει η χώρα από το μνημόνιο, όπως προδιαγραφόταν), οπότε αυτό θα σήμαινε τον τάφο σας, υποσχόμενοι τα μοίρια όσα ανέφικτα !
  Μόνο ηλίθιοι , ή συνειδητοί απατεώνες μπορούσαν να πουν τόσα ψέματα, τόσες βλακείες, τόσους εμετικούς βερμπαλισμούς, τόσα ...."ταμπούρλα", τόσες "συσάχθειες" !!!!!!!!!! Σας ψήφισαν, γιατί πίστεψαν στις φανφάρες σας και ως ολιγόνοες που είναι, εξακολουθούν να σας στηρίζουν, εις πείσμα κάθε λογικής !!!!!!!. (Αυτό, βέβαια , δεν λέγεται δημοσίως, γιατί παραείναι ρεαλιστικό ). Λοιπόν σκάστε και κολυμπήστε (αποφασίστε) !
  Και αμέσως μετά, να αποχωρήσουν - όλη η Ν.Δ.) από τη βουλή !

  • Stormy Night avatar
   Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 13:08:34

   Πω πω!! Καλά ε; Θα εκτιμηθεί τα μάλα οπωσδήποτε αυτό από τους ...ολιγόνοες πολίτες. Καταπληκτική ιδέα. Και μετά, θα τρέξουν όλοι ομαδόν να παρακαλάνε τη ΝΔ να αναλάβει, γιατί ποιός άλλος θα τους έχει παρουσιάσει τόσο ...επαναστατικές και πρωτότυπες προτάσεις εξόδου από τον Λαβύρινθο; Τέλειο. Σχεδόν σατανικό !

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Stormy Night 25/05/2015 13:22:51

    Δεν κατάλαβες . Το μόνο πράγμα που δεν ενδιαφέρει την Ν. Δ. είναι το να .........αναλάβει !!!!!! Φίλτατε, η ουσία είναι μία :
    Ο ΤΣΙΠΡΙΖΑ τα έκανε σκ@@ά !!!!! Ναι ή όχι ;;;;;; Αν διαφωνείς, μάλλον θα τα 'κονομήσει ο φίλος σου ο ψυχίατρος. Αν συμφωνείς, δείξε μας τον δρόμο εξόδου από το λαβύρινθο !

    • Stormy Night avatar
     Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 14:47:56

     Κάθε κόμμα εξουσίας, ενδιαφέρεται να ηγείται και να κυβερνά. Ο Σύριζα ενώ εσύ βιάζεσαι να πείς πως τα έκανε θάλασσα, οι πολίτες μάλλον δεν βιάζονται και του δίνουνε χρόνο. Τον ψυχίατρο δε, τον χρειάζονται άμεσα όλοι αυτοί που ο ψυχαναγκασμός τους, αντικαθιστά την πραγματικότητα και τους παραπλανά. Την έξοδο από το λαβύρινθο, την οραματίζονται οι Ηγέτες (όταν υπάρχουν) και την χαράσσουν οι πολίτες, όταν δεν είναι οπαδοί και πελάτες.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ Stormy Night 25/05/2015 15:37:05

      σαν αυτοι της ερτ ασπουμε. η σαν ο λουραντος ασπουμε.

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Stormy Night 25/05/2015 17:44:13

      Stormy Night More Sharing Services 25/05/2015 15:47 "......Κάθε κόμμα εξουσίας, ενδιαφέρεται να ηγείται και να κυβερνά. Ο Σύριζα ενώ εσύ βιάζεσαι να πείς πως τα έκανε θάλασσα,....." Πότε θα είναι η ώρα φίλε Stormy Night , κατά την οποία δεν θα ισχύει το ............"βιάζομαι " ;;;;;;;;;;;;

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 17:50:19

      Πολύ αργότερα από τους 4 πρώτους μήνες πάντως, σίγουρα. Το κάθε τι, θέλει τον χρόνο του.

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Stormy Night 25/05/2015 18:09:03

      Εντάξει, συγγνώμην για τη βιασύνη μου, θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα. "Κλείσε τα μάτια σου, να δεις το σκοτάδι " !!!!!

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 18:39:33

      Το πρόβλημα είναι πως εσύ κι όταν τ΄ανοίγεις τελικά τα μάτια σου, μάλλον σκοτάδι μόνο βλέπεις ! Μήπως δεν ανατέλλει ο ήλιος στο μυαλό σου; Για ψάξ το..... :)

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Stormy Night 25/05/2015 19:16:10

      Όπα, τώρα μου επιτίθεσαι αναίτια ! Το έψαξα και βρήκα, ότι : Το δικό σου πρόβλημα είναι ότι ο ήλιος το έχει κάψει το δικό σου το μυαλό ! Συνεπώς : 1 : Βάλε καπέλο και αντιηλιακό !!!!!!!!!! 2. Με καμμένο μυαλό, μην σχολιάζεις !!!!!!!

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 20:53:17

      Χαχαχαχα! Αδύναμο ''εγώ'' ?? Εύθραυστη αυτοεκτίμηση ?? Έλλειψη αυτοπεποίθησης και καταφυγή στην ''επιθετική άμυνα'' ?? Ok. Θα δείξω κατανόηση .... Το έχουνε πάθει και άλλοι πολλοί, πριν από σένα. Aλλά να ξέρεις, μη σε κοροϊδεύω, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ !!

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Stormy Night 25/05/2015 13:23:58

    Ομοθυμαδόν, 'όχι ομαδόν !!!!!

    • Stormy Night avatar
     Stormy Night @ Ποντομέδων 25/05/2015 14:54:34

     Τήν ''ομαδόν'' αποδοχή τύπου αγέλης αποζητούν τα κόμματα. Την ομοθυμία δεν είναι ικανά να την εμπνεύσουν και το ξέρουν.

 12. 40doctor avatar
  40doctor 25/05/2015 12:58:41

  Όπως διαρρέει το περιβάλλον του Αβραμόπουλου για την ταυτότητα της ΝΔ: "να γίνει η όσμωση φιλελεύθερου κέντρου και δημοκρατικής δεξιάς που δεν έγινε ακόμα από το 1974" και απαντώ: τι λέ ρε μεγάλε!? και τόσες δεκαετίες τί έκανες εσύ και οι λοιποί? Πόση όσμωση ακόμα θα αντέξει αυτός ο τόπος και η παράταξη? Ελπίζω να σταματήσει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του και να παράξουν επιτέλους πολιτική με βάση υπολογισμούς κόστους-οφέλους για όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Από κανέναν δεν λείπει η "taftotita", η θέληση να πάμε μπροστά λείπει επειδή όλοι κοιτάνε να εξυπηρετούν συντεχνίες αντί να βοηθούν την κοινωνία και την ανάπτυξη.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ 40doctor 25/05/2015 14:34:55

   οταν θα ερθει η ωρα θα ξαναπαρουν απαντησεις απο την βαση. δεν θα πιστευουν

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ 40doctor 25/05/2015 15:53:25

   Μα ναι.

 13. roadrunner avatar
  roadrunner 25/05/2015 22:25:42

  Πώς θα νικήσει λοιπόν η ΝΔ τον Σύριζα ; Τώρα που το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αχνοφαίνεται και η απάντηση, την οποία την ανέφεραν και άλλοι σχολιαστές. Το ξεκαθάρισμα ευνοείται από δυο παράγοντες : ο πρώτος είναι η παραδοχή από τους αυτοαποκαλούμενους ριζοσπάστες (που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο), ότι η ελπίδα που πούλησαν ήταν κάλπικη. Ότι θαύματα δεν γίνονται, ότι δάνεια και χρέη δεν ξεγράφονται, ότι λεφτά δεν χαρίζονται ούτε από τους εταίρους, ούτε από άγνωστους εξωγήινους ομόδοξους και ομόθρησκους, όση γοητεία κι αν ξεχειλίζει από τους επιδιώκοντες την πολιτική λύση στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα, διαπραγματευτές τους. Η ομολογία του μονόδρομου της σύγκλισης με τους δανειστές, από την συγκυβέρνηση τους, τους καθιστά αφερέγγυους στα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά. Συν το τρίμηνο χάσιμο πολύτιμου χρόνου και την παγκόσμια δυσφήμιση της χώρας και ήδη υπολείπονται σημαντικά από την κυβέρνηση Σαμαρά την οποία έριξαν. Δεύτερος παράγοντας, που ευνοεί την ΝΔ είναι η αποκαθήλωση του κατ' ευφημισμό αριστερού ήθους, καθώς η κυβερνητική πρακτική αποκαλύπτεται εξελισσόμενη, ως συνέκδοχο του άκρατου κομματισμού των παλιών (και για τους νεότερους άγνωστων ίσως) πασοκικών εποχών. Η απάντηση λοιπόν στο πως θα νικήσει η ΝΔ είναι μια: ιδεολογικό ξεγύμνωμα των Συριζαανέλ που καμία συνάφεια δεν έχουν με την ( ατεκμηρίωτα) "καλώς εννοούμενη αριστερά". Το ιδεολογικό ξεγύμνωμα της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης μπορεί να περιλαμβάνει από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής (αποφυλάκιση τρομοκρατών, ανώφελη επίδειξη περιφρόνησης της γραμμής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής όπως με τις επισκέψεις στη Ρωσία), από τα θέματα δημόσιας ασφάλειας (λαθρομετανάστευση, απαξίωση των οργάνων της δημόσια τάξης, εγκληματική ανοχή στους μπαχαλάκηδες, νομιμοποίηση των καταλήψεων ΑΕΙ), δυσλειτουργία και άσχημη εικόνα της Βουλής (λόγω της συμπεριφοράς της προέδρου της), τα θέματα δημόσιας διοίκησης (κατάργηση της διαφάνειας της κρατικής λειτουργίας, προκλητική κυβερνητική παρεμβατικότητα σε θέματα δημόσιας διοίκησης, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος όπως στο Υπεθα, κομματισμός και ρεβανσισμός στη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης). Ειδικά σε ότι αφορά τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, ας διατυμπανιστεί από τη ΝΔ ότι η κυβέρνηση των Συριζανέλ θέτει ως μοναδικό στόχο, τον ελέγχο της , από τον κομματικό μηχανισμό τους. Αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα που αφορά τη στελέχωση της διοίκηση της εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα: η "πρώτη φορά αριστερά" τιμώντας το παράδειγμα του (παλαιο-)πασοκιστάν "φύτεψε" απευθείας από τα βάθη του κομματικού μηχανισμού της , εγκάθετους, χωρίς καμία προκήρυξη, χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής και αξιοσύνης και χωρίς καμία διαφάνεια, για να γίνουν αυτοί (οι κομματικοί εγκάθετοι) οι κριτές οι οποίοι θα κρίνουν και θα επιλέξουν όλους τους νέους διευθυντές, ΟΛΩΝ των χιλιάδων σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων όλων των μορφών) σε όλη την Ελλάδα.... Προσέξτε ότι μιλάμε για την πιο ευαίσθητη πλευρά του κρατικού μηχανισμού, την Παιδεία... Αναβιώνουν το ξεχαρβαλωμένο κράτος-αποκούμπι του κάθε βολεψάκια, αδιαφορώντας για κάθε αξιολογικό κριτήριο ικανοτήτων και προσόντων, ακυρώνοντας κάθε προηγούμενη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της κρατικής λειτουργίας. Και αυτά, την πιο κρίσιμη στιγμή για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πόσο ακόμη να προσπαθήσουν για να τα κάνουν χειρότερα ;

 14. ΤΤ avatar
  ΤΤ 26/05/2015 11:27:37

  Τελειωσε το εθνικό κρατος των Ελλήνων, και, βεβαιως η ΝΔ. 1000 παρανομοι μπαίνουν καθε μέρα σε μια χώρα με 250 γεννήσεις την ημέρα. Οι Έλληνες δηλαδή ειναι το 1/5 των μελλοντικών κατοίκων της χώρας. Ποια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ΕΝΦΙΑ...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ΤΤ 26/05/2015 14:20:35

   πολυ σοβαρο αυτο πραγματικα. ειναι τρομακτικο αυτο που συμβαινει.

 15. DIMSAV avatar
  DIMSAV 26/05/2015 15:52:28

  Σωστο το αρθρο αλλα καλο θα ηταν να κανει και καποιες μεταγραφες στο ροστερ!!!! πχ να διωξει δενδια και μητσοτακεικο και να χτυπησει μπενι και λοβερδο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.