30/10/2009 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως βαθμολογείτε την κυβέρνηση μέχρι σήμερα;Εικοσιπέντε ημέρες δεν είναι πολλές για μια κυβέρνηση, ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν δοθεί. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δώσουμε μια πρώτη βαθμολογία των υπουργών, άλλες φορές με χιούμορ κι άλλες με σοβαρότητα όπως ταιριάζει σε ορισμένους που πράγματι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου είχε πει ότι δεν θέλουν περίοδο χάριτος, οπότε κι εμείς θα κάνουμε καλόπιστη  κριτική με στόχο πάντοτε τον προβληματισμό των αναγνωστών μας.

 Σαν μια πρώτη γενική εκτίμηση για την εικόνα της κυβέρνησης θα πρέπει να σημειωθούν δύο πράγματα:

 1. Από τη μια βλέπουμε μια κυβέρνηση που δείχνει ότι  θέλει να φέρει τα πάνω – κάτω στη διακυβέρνηση του τόπου. Μέσα σε 25 ημέρες οι ανακοινώσεις που έγιναν είναι τόσες πολλές που πολλές φορές χάσαμε την μπάλα. Η κυβέρνηση βασίζεται στην ορμή που της έδωσε η μεγάλη νίκη της 4ης Οκτωβρίου και προσπαθεί να φέρει μεγάλες ανατροπές. Άλλες φορές επιτυχημένα κι άλλες με εμφανή επικοινωνιακό χαρακτήρα, εγκλωβισμένη στο τι θα πει ο κόσμος και στο πως θα γίνουν πιο εύκολες οι αλλαγές.

 2. Δυστυχώς πολλές φορές... χάνει ο υπουργός το παιδί και τον παιδί τον υπουργό. Το ΠΔ για τις αρμοδιότητες και την ανακατανομή τους δόθηκε μόλις τη Δευτέρα, αλλά οι ασάφειες παραμένουν. Υπουργοί «καπελώνουν» συναδέλφους τους, οι υφυπουργοί είναι εξαφανισμένοι προφανώς γιατί τους έχουν «εξαφανίσει» οι προϊστάμενοί τους, γενικοί γραμματείς δεν υπάρχουν, επικεφαλής των ΔΕΚΟ δεν έχουν οριστεί. Σε πολλούς τομείς επικρατεί χάος με αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις ενώ σε άλλα υπουργεία το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει... χαθεί στη μετάφραση. Κάποιοι υπουργοί δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις και αναβάλλουν για αργότερα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει... χθες.

 Πάμε λοιπόν στη βαθμολόγηση των υπουργών όπου το 10 θα είναι το άριστα.

 

Υπουργείο Εξωτερικών:  Σε κινητικότητα θα βάλουμε άριστα 10 στον... υπουργό Γ. Παπανδρέου αφού από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις του σε ελληνοτουρκικά, κυπριακό και Σκοπιανό. Για τα αποτελέσματα όμως θα περιμένουμε για να κρίνουμε, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι παίζονται πολλά. Η παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και η συνάντησή του με τον Ν. Γκρούεφσκι, όπου έβαλε την κόκκινη γραμμή για την ονομασία, καταγράφεται στα θετικά. Κατά τα άλλα, όλο το χαρτοφυλάκιο το έχει επωμιστεί ο συνεργάτης του κ. Δρούτσας ο οποίος φαίνεται να είναι ο επόμενος υπουργός. Ο έτερος υφυπουργός κ. Σπ. Κουβέλης μάλλον χάθηκε στους διαδρόμους του υπουργείου.

Υπουργείο Εσωτερικών: Θα βάλουμε μεγάλο βαθμό, 8, στον Γιάννη Ραγκούση. Δυο οι βασικοί λόγοι: η απόφασή του να κόψει την ασυδοσία με τα κρατικά αυτοκίνητα και τις λιμουζίνες και οι ανακοινώσεις του για ριζική ανατροπή στο σύστημα προσλήψεων. Προς το παρόν είναι προθέσεις, όμως, το γεγονός και μόνο ότι «ξεβολεύτηκαν» ορισμένοι αυτό δείχνει κάτι. Για παράδειγμα η απόφαση για τα stage «χάλασε» τον Ν. Κακλαμάνη και άλλους δημάρχους γιατί τόσα χρόνια είχαν μάθει να βολεύουν ημετέρους και να πληρώνει το κράτος για τους μισθούς τους. Οι αποφάσεις Ραγκούση για κατάργηση της γαλάζιας συνέντευξης, επιπλέον μόρια στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ενίσχυση του ΑΣΕΠ και άλλα είναι σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπουργείο Άμυνας: Είναι εμφανής η δυσαρέσκεια του πληθωρικού κ. Βενιζέλο. Μάλλον δεν του άρεσε η... εξορία στο Πεντάγωνο και έτσι τον είδαμε μόνο δίπλα στον Κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Πάντως, οι προθέσεις του περί σταδιακής κατάργησης της θητείας και οι σκέψεις του για αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θετικές, γι' αυτό και μπορεί να πιάσει τη βάση (5).

Υπουργείο Επικρατείας: Ή μήπως υπουργείο του... Σκότους. Ο Χ. Παμπούκης δεν έχει χαρτοφυλάκιο αλλά κρατά τα κλειδιά όλων των υπουργείων. Από αυτόν περνούν όλα, αυτός παίρνει δύσκολες αποφάσεις και θα συνεχίσει να παίρνει. Δύσκολη η βαθμολογία του: Ο Γ. Παπανδρέου θα του έβαζε 10, εμείς που δε βλέπουμε το έργο του δεν μπορούμε να τον βαθμολογήσουμε.

Υπουργείο Υγείας: Ή μήπως υπουργείο prêt a porte; Μόνο τα ροζ συνολάκια της κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου έχουμε δει σε... διακαναλική σύνδεση. Πότε προλαβαίνει να διοικήσει αυτή η γυναίκα είναι άγνωστο. Από το πρωί πρώτο στασίδι στα κανάλια, ενώ πονόψυχη ούσα αφήνει και καμιά... τρύπα στη Φ. Γεννηματά που φαίνεται να τα έχει πάρει... κρανίο αφού δεν έχει αρμοδιότητες. Θα βάλουμε 5 στην κ. Ξενογιαννακοπούλου μόνο και μόνο γιατί πήρε πίσω δύο αποφάσεις του υπουργού με τα μπλέιζερ. Αυτή για την εκχώρηση των διαγνωστικών κέντρων σε ιδιώτες και την απόφαση - πραξικόπημα στον Ιατρικό Σύλλογο. Τώρα ανακοινώσεις για ιατρεία σε όλους τους δήμους, οικογενειακό γιατρό, παιδίατρο, οδοντίατρο και αργότερα και... σεξολόγο όλο το 24ωρο μάλλον προκαλούν θυμηδία. Ας φτιάξει πρώτα το διαλυμένο ΕΣΥ και μετά βλέπουμε.

Υπουργείο Παιδείας: Η Άννα Διαμαντοπούλου παίρνει 6, πάνω από τη βάση κυρίως γιατί δείχνει πρόθυμη να συζητήσει για όλα. Πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει αφού οι διαφορές με τη ΝΔ είναι λίγες. Τι να κάνει δηλαδή για τα κολέγια όταν ο Άρης έδωσε άδειες δύο μέρες πριν τις εκλογές; Θετικό ότι δείχνει μια τάση για συνεννόηση αλλά θα κριθεί στο μέλλον;

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Στην υπόθεση της τρομοκρατίας ο Μ. Χρυσοχοΐδης περνά το πρώτο κρίσιμο τεστ έπειτα από την επίθεση στην Αγία Παρασκευή. Θα είναι άδικο λοιπόν να τον βαθμολογήσουμε τώρα. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι βιάστηκε να συναντήσει την παλιά του δόξα, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην Αστυνομία και έρχεται και ο Δεκέμβρης. Και καλά τα γραφεία καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας, καλές οι απειλές για τους ράμπο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά θα έπρεπε να πάει κανένα βράδυ βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας για να ξέρει τι γίνεται.

Υπουργείο Περιβάλλοντος – Χωροταξίας και Ενέργειας. Θα βάλουμε 6 στην Τ. Μπιρμπίλη κυρίως γιατί έχει φέρει άνεμο ανανέωσης στο χαρτοφυλάκιο αυτό. Θετική η επίσκεψή της στο ΣτΕ, μάλιστα χωρίς συνοδεία και η συμφωνία της με τους δικαστές σε σειρά θεμάτων, σε αντίθεση με τον προκάτοχό της που είχε ανοίξει πόλεμο. Σωστή η απόφασή της για πάγωμα των οικοδομών στα καμένα, λάθος η απόφασή της για τους ημιυπαίθριους κυρίως διότι δεν φάνηκε έτοιμη και με σχέδιο. Ανέτοιμη εμφανίζεται και σε μια σειρά άλλων θεμάτων όπως τα πράσινα τέλη, η απόσυρση, το περιβάλλον, η ενέργεια. Οι ανακοινώσεις για την απόσυρση κινείται στη βάση του ότι τα ταμεία είναι άδεια, άρα από που θα πριμοδοτήσουμε τα αυτοκίνητα. Θα κριθεί όταν αποφασίσει να τα βάλει με τους νταβατζήδες των έργων και της ενέργειας. Αλλά εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Από τα γυμναστήρια στα... γυμνάσια η απόσταση είναι μεγάλη.

Υπουργείο Υποδομών: Βάζουμε 3 στον Δ. Ρέππα γιατί ενώ έχει στα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στα δημόσια έργα, έχει αρχίσει να κάνει... τουμπίτσες. «Θα δούμε» για τον τρόπο ανάθεσης των έργων, «θα το σκεφτούμε για τα διόδια αλλά από του χρόνου», «θα φτιάξουμε ανεξάρτητη αρχή παρακολούθησης των έργων» και άλλα γενικόλογα. Βέβαια, τι να κάνει ο άνθρωπος; Οι μεγαλοκατασκευαστές καραδοκούν να τον φάνε ζωντανό και ο Ρέππας είναι παλιά καραβάνα και ξέρει πως να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Η υπόθεση του Καϊάφα και οι επεκτάσεις της Αττικής οδού είναι τα πρώτα κρίσιμα τεστ για τον υπουργό.

Υπουργείο Οικονομικών: Ο βαθμός που παίρνει ο Γ. Παπακωσταντίνου είναι 6 κυρίως διότι άντεξε το ρεζιλίκι των Βρυξελλών. Βρήκε άδεια ταμεία, ψάχνει τρόπους να βρει χρήματα και ταυτόχρονα να κάνει πράξη το πακέτο μέτρων 2,5 δις για τα χαμηλά στρώματα. Από την άλλη η καρέκλα του τσάρου ήταν πάντοτε καυτή και τώρα μοιάζει με την καρέκλα του μελλοθάνατου. Σίγουρα θα υποστεί φθορά όταν θα αναγκαστεί να πάρει επώδυνα μέτα. Άλλωστε μην ξεχνάμε; Πραγματικός υπουργός Οικονομικών είναι ο Αλμούνια.

Υπουργείο Οικονομίας και Ναυτιλίας: Βάζουμε ίσα – ίσα τη βάση στη Λ. Κατσέλη. Το 5 είναι δίκαιος βαθμός διότι προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Στα θετικά είναι ότι διαχειρίστηκε με επιτυχία την υπόθεση του λιμανιού. Αυτό που της έκανε ο Γ. Παπανδρέου στέλνοντάς την στο λιμάνι ήταν ανάλγητο. Και πάλι καλά που βγήκε αλώβητη. Θετικά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, τον Τειρεσία έστω κι αν δε ρώτησε τους τραπεζίτες. Αν απέφευγε κάποια φάουλ που έκανε (διαρροές χωρίς αντίκρισμα) θα ήταν μάλλον θετική η εικόνα της.

Υπουργείο Απασχόλησης: Δύο (2) και πολύ του είναι του Ανδρέα Λοβέρδου. Δικαιολογείται από το γεγονός ότι του ανατέθηκε (σκόπιμα μήπως;) ένα χαρτοφυλάκιο εξαιρετικά δύσκολο και με πολλές παγίδες. Όταν όμως, έσκασε το «καυτό» θέμα των stage έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τον αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο. Αμ στα δύσκολα φαίνονται οι μάγκες κ. Λοβέρδο.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Βάζουμε πενταράκι στην κ. Μπατζελή και πολύ της είναι. Έκανε άνω – κάτω το υπουργείο λέγοντας ότι θα πετάξει έξω όσους δεν δουλεύουν και μετά το μάζεψε. Μίλησε για πακέτο ενίσχυσης των αγροτών και μετά το μάζεψε αφού χρήματα δεν υπάρχουν. Μάλλον δύσκολα τα πράγματα για τη νέα υπουργό... Όσο για τον υφυπουργό κ. Καρχιμάκη, πρέπει να καταλάβει πλέον ότι είναι κυβέρνηση και να αφήσει τα σκάνδαλα και να κάνει καμιά δουλειά.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Βάζουμε 6 στον κ. Καστανίδη κυρίως για τις προθέσεις του. Οι εξαγγελίες για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, επαναφορά του αυτοδιοίκητου στα δικαστήρια, κατάργηση του ιδιώνυμου για τις κουκούλες είναι πολύ καλά μέτρα, εφόσον βέβαια υλοποιηθούν. Τα’ κανε θάλασσα όμως βάζοντας στη θέση του γενικού γραμματέα έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι καλός νομικός και επιστήμονας αλλά ήταν και συνεργάτης της γυναίκας του υπουργού. Είπαμε: Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, μην τα ξαναλέμε...

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Φαίνεται να ξεκαθαρίζουν οι αρμοδιότητες αφού η κ. Γκερέκου εγκαινίασε έκθεση για τον τουρισμό και καλείται να ασκήσει όλη τη γοητεία της για την επόμενη τουριστική σεζόν. Ο Π. Γερουλάνος καλείται να ασκήσει την πολιτιστική διπλωματία προς όφελος του τουρισμού. Με όπλο το Μουσείο της Ακρόπολης και το 1 εκατ. επισκέπτες μπορεί να δώσει νέα πνοή και να συνεχίσει την επιτυχημένη προσπάθεια του Α. Σαμαρά.

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 30/10/2009 18:57:40

  Ποιά κυβέρνηση;

 2. aris lalidis avatar
  aris lalidis 30/10/2009 19:34:31

  ". . ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΑ ΜΕΝ ΣΑΦΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥΣ,
  ΔΙ ΕΡΓΩΝ ΔΕ ΦΑΥΛΑ ΔΡΩΝΤΑΣ ".
  .......και καλη ανταμωση στα γουναραδικα.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 30/10/2009 20:03:04

  Ακόμα δεν βγάλανε τις αρμοδιότητες τους Γ.Γ. τι να λέμε;

  πάρτε (όρσε) 5 προκαταβολικά και βλέπουμε

  • ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ @ «Κασσάνδρα» 30/10/2009 20:07:02

   ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.
   ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ;

   Υ.Γ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!!

 4. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 30/10/2009 20:10:49

  5 και πολύ τους είναι...

  Αντε να δούμε η κυβέρνηση Αντιεξουσιαστών (τρομάρα τους), πότε θα κυβερνήσει, γιατί μέχρι τώρα μόνο τάζει

  Αφιερωμένο εξαιρετικά...

  Την εποχή που ο Σιντ ζούσε, και ο Τζόνυ Ροτεν είχε πλατινέ μαλλί...

  http://www.youtube.com/watch?v=C8szRgIcYlY

 5. MIG-21 avatar
  MIG-21 30/10/2009 20:55:47

  Υπουργείο Υγείας

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ?

  ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ?

 6. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 30/10/2009 21:02:09

  Η νέα κυβέρνηση παίρνει δυο το πολύ, για να μην μηδενιστεί στα πρώτα της βήματα, με την ευχή να αξιωθεί να πιάσει την βάση και να μην πέσει, όπως διαφαίνεται να είναι προγραμματισμένο, πριν την ώρα της.
  - Η κυβέρνηση συνολικά ενώ υφάρπαξε την ψήφο με μια ακατάσχετη παροχολογία, επικαλέστηκε στην συνέχεια το επιχείρημα της καμένης γης, για να περάσει κύρια σε περικοπές. Το ζοφερόν της κατάστασης ήταν γνωστό προεκλογικά σε όλους. Στην ουσία επιβεβαίωσε την επιχειρηματολογία του εκλογικού της αντιπάλου Κ. Καραμανλή.
  - Κατάργησαν πάν τι εθνικού συμβολισμού από την πρώτη ημέρα από την ονομασία και την διάταξη των υπουργείων. Κατάργησαν τα δυο υπουργεία για τους βασικούς παραγωγικούς πυλώνες της χώρας, που είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός.
  - Απαράδεκτη η καταγγελία του Παπανδρέου, ήδη στο πρώτο διπλωματικό ταξίδι, για μητρίδες και πατρίδες. Εξίσωσε θύμα και θύτη.
  - Στο ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας τάξης ξεκίνησαν με μεγαλόστομες διακηρύξεις για προστασία του πολίτη από αστυνομική αυθαιρεσία και πάταξη της τρομοκρατίας. Στην πράξη έκαναν το αντίθετο: Αναίτια εφαρμογή αστυνομικής πρόκλησης προς όλους τους αμέτοχους με παράσταση Ράμπο στα Εξάρχεια, προπηλακισμός γερόντων του Σύριζα από κουκουλοφόρους του κράτους. Έδρεψαν το χειροκρότημα των αρτηριοσκληρωτικών του φετιχισμού της καταστολής εκεί που δεν εκδηλώνεται αδίκημα.
  Μετά από την δολοφονική επίθεση σε φυλάκιο αστυνομικού τμήματος κατάργησαν τα φυλάκια. Προφανώς για να μην αποτελούν αυτά στόχο, δεδομένου ότι έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε φρουρούς. Σε απλά ελληνικά: ασύντακτη υποχώρηση.
  - Αρνητικότατος ο στόχος της κατάργησης της θητείας, που ξεκίνησε ο Μεϊμαράκης σε φάση αποεθνικοποίησης, ενώ οι εξωτερικές απειλές είναι άμεσες. Αρνητικότατη και η τοποθέτηση ανθρώπου σχετιζόμενου με φορείς διαπλοκής στον ευαίσθητο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών.
  - Προκλητική η επιλογή της κυρίας Μπίλντερμπεργκ στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Μια επιλογή της στο υπουργείο τουρισμού θα υπέθετα ότι τουλάχιστον προετοιμάζει τα μελλοντικά γκαρσόνια με την πρόταξη της αγγλικής.
  Τα επί μέρους μέτρα διαφαίνονται πυροτεχνήματα. Αλλαγή αυτοκινήτων (αντί κόστος κίνησης κόστος αγοράς) απαλλαγή των χρεών από τους ήδη φαλιρισμένους, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αιμοποσία των τραπεζών. Μπορούν να κρατήσουν την πρώτη κατοικία αποπληρόνοτας το 85% της αξίας της. Μέτρα για το περιβάλλον καθαρά εισπρακτικά. Τα γομάρια με τις λιμουζίνες δικαιούνται να ρυπαίνουν, αρκεί να συμβάλουν με μερικά ψιλά περισσότερο στο μαστίγωμα του Αλμούνια.
  Καλά λόγια μόνο από Ομπάμα, Τουρκαλάδες, σκοπιανούς και ακροδεξιά στοιχεία. Εάν νομίζουν ότι αυτοί είναι που τους ψήφισαν, ας συνεχίσουν το ίδιο βιολί.
  Μεγάλοι χαμένοι οι έμποροι χρωμάτων. Το πράσινο που παρήγγειλαν για την πράσινη ανάπτυξη, δεν φαίνεται να έχει ζήτηση ούτε στα αλογάδικα.

 7. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2009 21:13:31

  Για τα λεγομενα τους μεχρι τωρα , 7
  Για τα εργα τους 2
  Μ.Ο 4,5

 8. Aδέσποτη avatar
  Aδέσποτη 30/10/2009 21:28:11

  Στο 8 του Ραγκούση ξέχασες και την ανακοίνωση για κατάργηση της αγροφυλακής. Κρίμα θα χάσουν τα επαρχιακά καφενεία τους καλύτερους πελάτες.

  Και όσο για τον οικογενειακό γιατρό δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για να αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Στην Αγγλία δεν πλησιάζεις νοσοκομείο αν δεν έχεις παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό και φυσικά μόνο για σοβαρά περιστατικά.

 9. nasos avatar
  nasos 30/10/2009 21:53:15

  ''Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας βάλω πάνω από τγία''

 10. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 30/10/2009 22:00:49

  Μια κυβέρνηση κρίνεται από το όραμα και την οικοδόμησή του.
  Η νέα κυβέρνηση οφείλω να ομολογήσω ότι στις εξαγγελίες και στις προγραμματικές δηλώσεις κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, την υλοποίηση των αυτονόητων που ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο και στην χώρα μας.
  Το πρόβλημα είναι οι πράξεις, που ακόμα δεν έχουμε δει.
  Το κράτος είναι σε χειμερία νάρκη και οι εξαγγελίες δεν αποτελούν κυβερνητικές πράξεις αλλά επιθυμητές πολιτικές.
  Παραβλέπω το επικοινωνιακό τρυκ της συνένωσης των Υπουργείων, το ΠΔ για τις αρμοδιότητες και τους Γ Γραμματείς που αναμένονται.
  Η λειτουργική αξιοποίηση ένωσης οργανισμών Υπουργείων δεν μπορεί να γίνει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με εξαγγελίες. Στη χώρα έχουν δημιουργηθεί μαγαζάκια συνδικαλιστών, συμφερόντων και στελεχών αυτά διοικούν και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία κινείται στο πέπλο του λαβύρινθου της επιλεκτικής πληροφόρησης.
  πχ
  -δεν χρειάζεται έλεγχος των κρατικών αυτοκινήτων, περιορισμός χρειάζεται (Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Υπουργός 2 ακόμα σε κάθε Υπουργείο για επισήμους, αρχηγοί στρατού, σύνολο 100 αμάξια και κανένας άλλος. Δεν μπορεί να λογίζεται αμάξι κρατικό το ασθενοφόρο και το περιπολικό, ούτε το δασικό τζιπ αλλά δεν μπορεί να έχει αμάξι με οδηγό κάθε σύμβουλος, Γ Γραμματέας, ΔΣ, πρόεδρος ΑΕ, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ κλπ Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.
  -δεν χρειάζεται νόμος για την πιστωτική πολιτική. Για την προστασία των δανειοληπτών ή την κατάργηση των καταχρηστικών χρεώσεων εφαρμογή νόμων και των δικαστικών αποφάσεων χρειάζεται.
  -στην οικονομία αρκεί η τόνωση της κατανάλωσης, σε πρώτη φάση.
  Αν ΤΤ και Αγροτική κατεβάσουν κάτω από 10% σε όποιους πχ μεταφέρουν το λογαριασμό μισθοδοσίας, σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, θα πέσει χρήμα στην αγορά.
  Αν μειωθούν στο πχ 25% οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση 10%, οι επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής κατά 25% και θα μπορεί να δίνεται το μπόνους του 5% σε όποιον δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και δεν φορολογούνται τα κέρδη που επανεπενδύονται. Τα φορολογικά έσοδα θα πολλαπλασιαστούν (με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης; μείωση κόστους παραγωγής, αύξηση εισοδήματος εργαζομένων, τόνωση κατανάλωσης κλπ)Για τα ασφαλιστικά ταμεία αρκεί η μηχανογράφηση του συστήματος (τέλος στην εισφοροδιαφυγή, μείωση σπατάλης των παροχών υγείας κλπ)
  -στο Υπόλοιπο Δημόσιο αρκεί να καταργηθεί η αυτοτελή φορολόγηση, να καταργηθούν οι οργανισμοί σφραγίδες και τα νομικά πρόσωπα των Προέδρων, ΔΣ και βολεμένων επιτροπών. Εξοικονομεί πάνω από 10,000,000,000 σε μια νύχτα.
  -στην Παιδεία ας το αφήσουμε, παπαγαλίζοντα κούτσουρα παράγουμε και δεν αλλάζει το σύστημα αν δεν αξιολογήσεις εκπαιδευτικούς, δεν βάλεις νέες τεχνολογίες δεν αλλάζεις το σύστημα. Τολμά να τα βάλει με εκπαιδευτικό σύστημα; (φροντιστήρια, ΑΕΙ, βιβλία, Εκκλησία κλπ)
  -Πολιτισμός; επιχορηγούμενο πνεύμα και επιδοτούμενη δημοσιότητα έχουμε. Σε μια χώρα κλειστών Μουσείων, έρημων αρχαιολογικών χώρων, μηδενικής πολιτιστικής παραγωγής (εξαιρούνται οι επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις), πανηγυρίζουμε για τα εισιτήρια του Ν Μ Ακρόπολης....και ξανά ρωτώ έχει προσωπικό το ΝΜΑ; έχει κάνει κανείς σύγκριση της δικτυακής παρουσίας με άλλα μουσεία; έχει εκπαιδευτικά προγράμματα;
  Το χώρο του Πολιτισμού νέμονται τα Τζάκια της χώρας και κανείς δεν τα βάζει μαζί τους, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής αλλά ακόμα και οργανωτικής διαχείρισης, για αυτό μην ακούω ...... για επιτυχημένα έργα των προηγούμενων των νυν και των επόμενων. Ο Πολιτισμός στη χώρα είναι το επιδοτούμενο γκλάμουρ των κοσμικών.
  -Υγεία; όποιος έχει πάει σε εφημερία στο Παίδων ή στη Νίκαια δεν μπορεί παρά να κατουριέται από τα γέλια με τις εξαγγελίες. Όποιος συγκρίνει το λειτουργικό κόστος των τριτοκοσμικών νοσοκομείων με τις παροχές θα πεθάνει γελώντας ή από εγκεφαλικό.
  -Δημόσιοι Υπάλληλοι; Ας απολύσει έναν επίορκο και μετά ξανά συζητάμε...για διοικητική αναδιάρθρωση, αξιοκρατία, μισθολόγιο, προσλήψεις, συμβάσεις κλπ
  -Ας αφήσουμε Δ Έργα, ΜΜΕ, δικαιοσύνη, Καποδίστρια 2 κλπ εκεί εξυπηρετήσεις γνωστών και φίλων έχουμε.


  Λύσεις:

  Αν επιτέλους προχωρήσει η μηχανογράφηση τότε θα έχει έλεγχο και πληροφόρηση του κάθε Οργανισμού, Υπουργείου και του Κράτους. Η μηχανογράφηση δίνει στιγμιαία εικόνα και έλεγχο. Το θέλουν όμως; Έχει ο οποιοσδήποτε από τους 300 τα @@@@@@@@@@@@; Γιατί η έλλειψη στοιχείων δίνει το άλλοθι της άγνοιας, των παραπλανηθέντων, των εξαπατηθέντων κλπ
  Οπότε μέχρι να δω εξουσιοδοτικές και πρακτικές απλά μια από τα ίδια είμαστε προς το παρόν... 100 - 21 = 79 έμειναν για 100

  • zaza avatar
   zaza @ O Ιθαγενής 30/10/2009 23:59:17

   Προσυπογράφω 1000% !!!!!!!!!!!!αλλά Ιθαγενή μου κάθε φορά εσύ τα λες και εμείς τα ακούμε, σίγουρα όχι αυτοί που μπορούν.
   Κοινή λογική είναι τα πάντα -σπάνιο μεν, εφικτό δε, ποιός όμως θα το τολμήσει?

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ zaza 31/10/2009 00:14:42

    Φίλε μου ορισμένοι από εμάς που δουλεύουμε στο Δημόσιο γελάμε κάθε φορά με όσα ακούμε να εξαγγέλλονται: για εκσυγχρονισμό, μεταρρύθμιση, αναδιάρθρωση, αξιοκρατία κλπ.
    Να το πω απλά μήπως και το καταλάβει κανένας από τους "υπεύθυνους", αν διαβάζει αντινέα:

    Η Ελλάδα είναι σαν τον Τιτανικό.
    Ολα τραλαλά μέχρι που έρχεται το παγόβουνο.
    Μόνο που:

    -κανένας δεν λέει την αλήθεια, ότι δεν ήρθε εμείς πήγαμε πάνω του
    -ότι αφού πέσαμε πάνω του, δεν είχαμε προβλέψει να υπάρχει σχέδιο διάσωσης, οργάνωση, μέσα, βάρκες κλπ

    και τι κάνει το αθάνατο Ελληνικό Κράτος; Αντί να φτιάξει κανένα σχέδιο (σχεδία) για να σωθεί από το ναυάγιο κανένας, να αναλύσει την πορεία, να αλλάξει κάτι, σχεδιάζει νέο Τιτανικό και μετά μας ξανά φταίει το επόμενο παγόβουνο, ο προηγούμενος καπετάνιος, η παγκόσμια συνωμοσία κλπ ενώ το μόνο που φταίει είναι ο καθρέπτης που κανένας δεν κοιτά....

    ΥΓ

    νομίζεις και που τα λέω εδώ ή τα λέμε ορισμένοι στη δουλειά ακούει κανείς; ή γραφικό σε αποκαλούν ή ενοχλητικό και απλά περιμένουμε το επόμενο παγόβουνο...

    • ο νοών...νοείτω avatar
     ο νοών...νοείτω @ O Ιθαγενής 31/10/2009 14:02:25

     @Ιθαγενή,
     Όταν τα πολλά λόγια είναι φτώχια και τα λίγα δεν λένε τίποτα, τότε διαβάζω αυτά που γράφεις.
     Όποιος ενοχλείται από γραφικούς, απλα είναι βολεμένος.
     Και βολεμένοι δεν είναι μόνον αυτοί που συντηρούνται από το σύστημα, αλλά και αυτοί που προσδοκούν να εισέλθουν σε αυτό.

 11. donaE avatar
  donaE 30/10/2009 22:15:13

  Το 'ποια κυβερνηση' που γραφηκε απο τον F παραπανω ειναι το καλυτερο.
  Φοβαμαι πως στον πανικο τους θα περασουν οτι τους κατεβει.

 12. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2009 23:11:19

  Στη φωτο ποιος αντιπροσωπευει την κυβερνηση; Η κοπελα στα αριστερα ή ο λεκες που υπαρχει στα δεξια;
  Πειτε και εσεις τη γνωμη σας.

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2009 23:41:29

   η...σύνθεση: η κοπέλα στα λευκά που δεν πιάνει τη δουλειά μην λεκιαστεί και μένει να τον θωρεί ακίνητη....

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/10/2009 00:05:22

  Σύντομα ανέκδοτα :

  Αλβανός τουρίστας (παλιό)

  Έξυπνη ξανθιά (ρατσιστικό)

  Πράσινη κυβέρνηση (επιστημονικής φαντασίας)

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 31/10/2009 01:58:23

  Πολύ ενωρίς γιά οιαδήποτε κρίση.

 15. herbie avatar
  herbie 31/10/2009 03:00:00

  το κακό είναι ότι μπροστά στον καραμανλή όλοι εύκολα πιάνουν τουλάχιστον 9

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ herbie 31/10/2009 03:08:15

   ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ; ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!

 16. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 31/10/2009 03:52:45

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ:
  "Μένει να φανεί εάν η νέα πολιτική κρίση θα πλήξει την εύθραυστη σταθερότητα στη χώρα και θα περιπλέξει τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Αϊτή, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να προσελκύσει επενδυτές για την ανοικοδόμηση της διαλυμένης οικονομίας της νήσου."

  ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ"

  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ!!!!

  Α!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!! MONEY ΒΕΒΑΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ!!!

 17. anetos avatar
  anetos 31/10/2009 06:47:37

  υπρβολικα μιζερη κριτικη

 18. WB avatar
  WB 31/10/2009 08:08:07

  Νωρίς ακόμα. Καιτα κατεστημένα αναμένουν και καραδοκούν. Ο τύπος γλείφει γιατί αναμένει (ανάμεσα στα άλλα και το πως θα μοιρασθεί η κρατική διαφήμιση). Ο Παπανδρέου είναι από τη φύση του ανατρεπτικός (όπως και ο πατέρας του και ο παππούς του) δεν χρωστά σε κανέναν και έχει φτιάξει κυβέρνηση Παπανδρέου όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Και επειδή δεν χρωστά και είναι ανατρεπτικός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να διώξει όποιον δεν αποδίδει. Δεν καταγράφει τα προβλήματα στο ΙΚΑ π.χ. μόνο για να περνά η ώρα. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα, αρκετοί υπουργοί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ο κόσμος δεν αναμένει θαύματα. Απαιτεί όμως να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του. Μακάρι.

  Εξωτερική πολιτική. Οι δημόσιες θέσεις είναι σωστές. Αλλά κάτι σχόλια Δρούτσα ότι "πρέπει να βρούμε λύσεις σε όλα όσα θα μπορούσαν να θεωρηθούν εμπόδια στις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας στην Ε.Ε.» και στο θέμα των Σκοπίων ότι «από τη δική μας πλευρά θα υπάρχει πάντα το ανοιχτό μυαλό>> θέλουν προσοχή. Η εξωτερική πολιτική πρέπεινα προχωρήσει με συνολική στρατηγική και συγκεκριμένες θέσεις και στόχους που θα φέρουν λύσεις στα προβλήματα. Δεν είναι θέμα <> και καλών προθέσεων. Απαιτείται πολιτική χωρίς φοβικό σύνδρομο. Και λύσεις καθαρές. Αναμένουμε δε ότι θα τελειώνουμε πλέον με αυτή τη γελοία θέση ότι μας συμφέρει η ένταξη της Τουρκίας. Ελπίζω και αναμένουμε όλοι ότι τον Δεκεμβριο ο Παπανδρέου θα βάλει βέτο και θα παγώσει και τα υπόλοιπα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εάν η Αγκυρα δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Αγκυρας. Είναι αδιανόητο να συνεχίζονται διαπραγματεύεις με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος. Την Κύπρο. Οποια άλλη λύση θα είναι κοροιδία.

 19. Lavazza avatar
  Lavazza 31/10/2009 08:46:35

  Είναι όντως νωρίς να κρίνουμε τον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του αν και η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί...

  Επειδή λοιπόν είναι νωρίς να κρίνουμε συνολικό "Έργο", εγώ θα τον κρίνω από μία πράξη (ή και παράλλειψη) η οποία δεν έχρηζε μακρόχρονων διαβουλεύσεων, συζητήσεων σε Επιτροπές κτλ. αλλά όμως δείχνει πολιτικό στίγμα Ανδρός.

  Προ ημερών μείναμε εμβρόντητοι οταν ακούσαμε τον Γκρουεφσκι να μιλά σε ταξίδι στην Αυστραλία για "Μακεδόνες του Αιγαίου, Πιριν, Βαρδάρη".

  Την ίδια μέρα η αντίδραση της Βουλγαρίας ήταν ΆΜΕΣΗ!

  Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόρκι Παρβάνωφ, κατηγόρησε ανοιχτά για "αλυτρωτισμό" τους Σκοπιανούς σχετικάμε τις δηλώσεις του Γκρουέφσκι για "Μακεδόνες του Αιγαίου του Βαρδάρη και του Πιρίν: "Εκτιμώ τη θέση αυτή ως έκφραση εδαφικών διεκδικήσεων, η οποία είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της βούλησής της [σ.σ. της ΠΓΔΜ] για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
  Ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών κ Ράϊκοφ είπε: «τέτοιου είδους δηλώσεις έρχονται, κατηγορηματικά, σε αντίφαση με τις προσδοκίες μας αναφορικά με την καλή βούληση που καλείται να δείξει η ΠΓΔΜ στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων με τους γείτονές της».
  Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συνέστησε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «να ενημερωθεί προσεκτικά για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπου επιθυμεί να ενταχθεί».

  Όπως βλέπετε, την ίδια μέρα βγήκαν οι τρεις ισχυροί Άνδρες της Βουλγαρίας (Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Υπ.Εξ.) και κάναν σκληρότατες δηλώσεις.

  Από τους δικούς μας ακούσατε τίποτε;;;;;;;;;;;

  Δηλαδή τί διάολο, χρειαζόταν μακροχρόνιες διαβουλεύσεις στο υπουργικό συμβούλιο ο ΓΑΠ για να δώσει, από τις Βρθξέλλες μάλιστα ενώπιον όλων των Αρχηγών της Ε.Ε, μια πληρωμένη απάντηση;;;;;;;;

  Τουναντίον ο ΓΑΠ επιβράβευσε τον Γκρουεφσκι με μία ολιγόλεπτη συνάντηση!!!!

  Η δήλωση του ΓΑΠ μετά περιλάμβανε μεταξύ άλλων: "Είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε να δούμε την γειτονική χώρα ως εταίρο μας στην Ευωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ..."!!!!!!!!!!!!!!

  Γιατί παρακαλώ είμαστε οι πρώτοι;;;;;;;

  Εγώ μέχρι τώρα γνώριζα οτι οι πρώτοι που θέλουν να δούνε τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ ήταν οι Αμερικάνοι...

  Με ποιό δικαίωμα λέει "είμαστε";;;;;

  Ρώτησε 11.000.000 Έλληνες εάν είναι οι πρώτοι που επιθυμούνε να δούνε τα Σκόπια στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ;;;;;

  Ούτε τα 3.000.000 που τον ψήφισαν δεν επιθυμούν την ένταξη των Σκοπίων...

  Εκτός εάν με το "είμαστε" δεν εννοεί ακριβώς τον ελληνικό λαό (και ο νοών νοείτω)...


  Υ.Γ.: Οι Σκοπιανοί πολιτικοί δήλωσαν οτι "για το ζήτημα του ονόματος δεν μπορεί να αποφασίσει μια χούφτα πολιτικών αλλά πρέπει να αποφασίσει όλος ο λαός (θα κάνουν δημοψήφισμα).
  Ο ΓΑΠ εδώ θα κάνει δημοψήφισμα ή θα αποφασίσει "μια χούφτα πολιτικών" και τα αφεντικά τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού;;;;;

 20. metoikos avatar
  metoikos 31/10/2009 09:07:22

  Ο Γιωργάκης που ξαφνικά έγινε Γιώργος, ξαναέγινε Γιωργάκης. Κατά τα άλλα μηδέν εις το πηλίκιο...

 21. Res avatar
  Res 31/10/2009 09:57:46

  Επειδή υπάρχει μεγάλη διαφορά στις βαθμολογίες προτείνω να γίνει αναβαθμολόγηση.

 22. Νίκος avatar
  Νίκος 31/10/2009 10:01:42

  ειναι νωρις να αξιολογηθει. πρεπει να περιμενουμε, μην ειμσατε βιαστικοι.

 23. αντί avatar
  αντί 31/10/2009 10:25:33

  Δεν βλέπω πουθενά σχόλιο για το Πολιτισμού και τον Γερουλάνο.
  Εγώ θα τον βαθμολογούσα θετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων γιατί αυτό μπορούμε να κρίνουμε τώρα.
  Οι συμβασιούχοι του υπουργείου έχουν κάνει κατάληψη.
  Να δούμε τι θα κάνει.

 24. ataktos avatar
  ataktos 31/10/2009 10:30:50

  Χρειάζεται συζήτηση ......είναι η ποιο Κατάλληλη ....και μοναδική (όπως και η παλιά)

 25. Χρήστος avatar
  Χρήστος 31/10/2009 11:22:18

  Πρώτα πάνε στις πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση...

  Μετά πάνε για καφέ στο Κολωνάκι...

  Κατά τις μία βρίσκονται για καμιά υπογραφή στο υπουργείο τους... και μετά ξεκούραση...

  Στις 4 το απόγευμα βγάζουν μια... ανακοίνωση για μέτρα που ΘΑ πάρουν κάποια στιγμή τις επόμενες 100 ημέρες... ή καταργούν τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας και ξεκινάνε και καμιά διαβούλευση. Μιλάμε τα computer του διαδικτυακού team του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει φωτιά!!!

  Στις 6 πάνε πίσω στα γραφεία, μήπως κάνει καμιά αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Πρωθυπουργός μας...

  Ο Πρωθυπουργός μας τι κάνει τις υπόλοιπες ώρες; Αν δεν είναι έξω να το παίζει υπουργός εξωτερικών/πρωθυπουργός... η δεν κάνει ποδήλατο/τζόκινγκ στο γυμναστήριο, παίζει λένε οι φήμες στο laptop του διάφορα παιχνίδια στο facebook...

  Υπερβολικός; Δείτε Δευτέρα πρωί τις ενημερωτικές εκπομπές και μετά περιμένετε το δελτίο των... 8 το βράδυ. Πάμε στοίχημα ότι πάλι κυβέρνηση ΜΜΕ θα έχουμε; 5μιση χρόνια το είχαμε γλιτώσει... όχι πια!!!

 26. Ioannis avatar
  Ioannis 31/10/2009 11:46:22

  Είναι δυνατόν ό πρωθυπουργός τής χώρας νά λέει στίς προγραμματικές δηλώσεις τής κυβέρνησης του ότι ή άστυνομία χτύπησε μέχρι θανάτου ένα πακιστανό πού σημειωτέον πέθανε μετά από μιά βδομάδα πού έφαγε τό ξύλο;
  Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός νά γίνεται προβοκάτορας καί νά παίρνει γραμμή από τό Indymedia; Μήπως θέλει νά καταργήσει τά σώματα άσφαλείας; Πάμε γιά άλλου είδους άστυνόμευση; Καί έπειδή κάνει ότι δέν ξέρει νά τού πούμε τί έγινε νά είναι ένήμερος. Ο πακιστανός δολοφονήθηκε πράγματι, αλλά από συμπατριώτες του, έπειδή βίασε ένα μικρό πακιστανάκι καί γιά μήν γίνει γνωστή ή άλήθεια, πού είναι μουσουλμανική συνήθεια αλλά έχει γίνει καί έλληνική δυστυχώς..., στήθηκε ή σκευωρία μέ τήν άστυνομία, καί έπαιξε ρόλο προβοκάτορα ό πρωθυπουργός, άφού ήξερε. Αν δέν ήξερε είναι άνίκανος καί έπικίνδυνος.

 27. ataktos avatar
  ataktos 31/10/2009 14:36:28

  Αφού και ο Γιωργάκης έγινε ο ποιο κατάλληλος ….εμείς εδώ θα ..τον δοξάζουμε ..χεεχχχχεεεχεχ

 28. Χρήστος avatar
  Χρήστος 31/10/2009 17:38:11

  Τι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις πρώτες 25 ημέρες;

  1) Έστειλε την ανεργία 40000 stagers...
  2) Κατάργησε την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων...
  3) Κατάργησε την ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους...
  4) Κατάργησε το νομοσχέδιο για την ανακαίνιση των παλαιών οικιών σε
  κουφώματα μονώσεις...

  Δηλαδή μας φλόμωσαν στα "φιλολαϊκά" μέτρα οι λαμογιάριδες...

  • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης @ Χρήστος 01/11/2009 01:08:36

   Χρηστάρα:
   1. Οι 400.000 άνεργοι χωρίς μέσον ετοιμάζονται να υποβάλλουν τα χαρτιά μέσω ΑΣΕΠ. Τώρα έχουν ελπίδα
   2. Τη Δευτέρα αποσύρω το αυτοκίνητό μου (προς τι το ψέμα;)
   3. Δεν έχω φτιάξει ΠΑΡΑΝΟΜΟ ημιυπαίθριο
   4. Υποθέτω γνωρίζεις πως οι τέως "ξέχασαν" να αφήσουν χρήματα γιά το πρόγραμμα και οι καινούριοι θα τα δώσουν το 2010.

   Επειδή εδώ δεν είναι το καφενείο στα Ανω Κράβαρα που πιθανόν δεν στέλνουν εφημερίδες και δεν υπάρχει Internet γιά ενημέρωση, ας είμαστε πιό προσεκτικοί.
   Αλλωστε κανείς μας εδώ μέσα δεν λέγεται Καραμανλής ούτε Παπανδρέου.
   Ας μην γίνουμε "βασιλικότεροι του βασιλέως".

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Δημήτρης Μαγκούτης 02/11/2009 10:09:34

    λοιπόν αγαπητέ πασοκε...

    απόσυρση...το πολύ πολύ να κάνεις κουτσουρεμένη...το πολύ...
    Για τους ημιυπέθριους...είχαν προϋπολογισμό 400εκ ευρώ...με 40% επιδότηση. Ο νέος (άσχετος δημοσιοϋπαλληλικός) υφυπουργός λέει ότι βρήκε 100εκ ευρώ...και λέει ο καημένος πως γι αυτό δεν το ξεκινάει...
    Με 400εκ επιδότηση και άλλα 600εκ από την ιδιωτική συνεισφορά το δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 190 εκ από ΦΠΑ συν 200 περίπου από φορολογία...άρα ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΊΣΩ ΌΤΙ ΒΆΖΕΙ ΤΟ ΑΡΓΌΤΕΡΟ ΣΕ 2 ΧΡΌΝΙΑ... ταυτόχρονα θα έχει δώσει δουλειά σε ένα κλάδο της οικονομίας που έχει πρόβλημα...
    Αλλά τι να πεις...ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΆΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑς ΤΑ ΠΡΉΖΑΝ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΆΛΟΓΑ... ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ;

    Δεν θα βρεις εύκολα υπουργούς σαν το Χατζηδάκη αγαπητέ μου...

 29. salmonellas avatar
  salmonellas 31/10/2009 18:59:12

  Oi ekloges theatro mexri twra exoyn akolouthithei apo mia fasi allaloum. O akratos syngetntrwtismos kapoiou kyriou then dynatai na symiparxei me aneilimenes ypoxreweis kata Lavazza.Tourkia, Kypros,FYROM, ola ta lysame, alla tin psorokwstaina tin afisame sta manatzerakia tou Maximou. Otan kaigetai to spiti sou, pianeis kai kanena kouba gia na ti sviseis, then pas voltes.Ektos kai an afti einai telika i apostoli, kai emeis psifisame alli mia fora exapatimenoi.

 30. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 31/10/2009 22:18:12

  Όπως βαθμολογείς έναν μαθητή που ενώ ο χρόνος της εξέτασης τρέχει, αυτός έχει γράψει μόνο το όνομά του και έχεις βάσιμες υποψίες ότι, στο τέλος,
  θα παραδώσει λευκή κόλλα.

 31. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 31/10/2009 22:51:59

  Αν κρίνω από τη βαθμολογία των κατά τεκμήριο φανατικών πολέμιών της εδώ μέσα, η κυβέρνηση κοντεύει να αριστεύσει!!! (Οταν σε κατηγορεί ο αντίπαλος τότε μάλλον πας καλά...)
  Εγώ απλά πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται από την καθημερινή προσπάθεια και το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Η γραμμή είναι καλή. Μένει να βοηθήσουμε να φτάσει στο τέλος.
  Φυσικά αναφέρομαι στα stage, την Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, τον τραπεζικό έλεγχο, τον αέρα αποκομματικοποίησης του κράτους.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Δημήτρης Μαγκούτης 31/10/2009 22:58:25

   ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.
   ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

   • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
    Δημήτρης Μαγκούτης @ ΠΕΤΡΟΣ 01/11/2009 00:56:24

    Ναι, μου το είπαν το 2004.

 32. occultists avatar
  occultists 31/10/2009 23:11:22

  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΓΕΛΙΟ???????

  • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης @ occultists 01/11/2009 00:59:10

   Ο κόσμος (κάθε απόχρωσης) να είσαι σίγουρος ότι δεν γελάει. Μάλλον κλαίει με ότι έβλεπε μέχρι τώρα. Αν η ελπίδα του σου προκαλέι γέλιο καταλαβαίνω γιατί όταν έκλαιγε, εσύ νόμιζες ότι τραγούδαγε χαρούμενος.

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Δημήτρης Μαγκούτης 01/11/2009 01:10:32

    ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.


    Υ.Γ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    • Δημήτρης Μαγκούτης avatar
     Δημήτρης Μαγκούτης @ ΠΕΤΡΟΣ 01/11/2009 10:35:05

     Συμφωνώ, γιαυτό λέω ότι όταν βλέπουμε προσπάθεια γιά εισαγωγή της όποιοας αξιοκρατίας στο Δημόσιο πρέπει να βοηθάμε όλοι, γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι όπως και όλοι λουζόμαστε το αποτέλεσμα της αναξιοκρατίας.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ ΠΕΤΡΟΣ 01/11/2009 10:38:00

     Της αξιοκρατίας οδηγός, ο μπροστάρης Χάρης, ο επονομαζόμενος και Δίκαιος.

 33. PELIAS avatar
  PELIAS 01/11/2009 09:16:04

  Σπαταλήσατε ωρα, σκέψεις και χρόνο για όσα γράψατε φίλοι μου, επειδή δέν θέλετε να δείτε ότι:

  ο Γιωργάκης, υπερατλαντικός εντολοδόχος, με - κατα την μανταμ Ολμπράϊτ - προϋπηρεσία στο State Department, όπου γνωρίζει ό,τι βρίσκεται εκεί και σε ποιό συρατάρι ακριβώς, εκτελεί σύμφωνα με το γνωστό μας:

  ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

  και με την προσθήκη

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ

  γιατί αλλιώς θα μείνεις στην Ελλάδα για πάντα ....

  ΠΕΛΙΑΣ

 34. ataktos avatar
  ataktos 02/11/2009 09:56:17

  Πως μπορώ να βαθμολογήσω μια κυβέρνηση που μόλις ανέλαβε την εξουσία ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ με την προπαγάνδα της τον λαό που την ψήφησε ?????

 35. ataktos avatar
  ataktos 02/11/2009 10:52:03

  Κατά διαβολική σύμπτωση την ιδία τηλεφωνική ερώτηση μου έκανε η Kappa Reserts

 36. fatfat avatar
  fatfat 02/11/2009 11:21:46

  τα προγράμματα "stage" έπρεπε να καταργηθούν στο Δημόσιο,διότι είναι αποκλειστικά προγράμματα μαθητείας και προγράμματα "επαγγελματικής κατάρτισης"...δεν είναι για να εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου....για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ σχετικοί διαγωνισμοί μέσα στο 2010....επειδή όμως εμπλέκεται και ο ανθρώπινος παράγοντας - και ήδη υπάρχει μεγάλη ανεργία - έπρεπε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για τους επόμενους 6 τουλάχιστον μήνες....με ταυτόχρονη γνωστοποίηση προς τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι οι συμβάσεις τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν ποτέ ξανά και το καθεστώς stage στο Δημόσιο θα καταργηθεί και αν θέλουν να μπουν στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στους σχετικούς διαγωνισμούς που το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει εντός του 2010....δεν έπρεπε να γίνει η κατάργηση των stage με τόσο άγαρμπο τρόπο...βέβαια η κυβέρνηση έκανε την συγκεκριμένη επιλογή θέλοντας να δείξει ότι είναι αξιόπιστη και παραμένει πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις....και δεν τιμωρείς τους ανασφάλιστους μεροκαματιάρηδες των 400 EUR,λέγοντας τους ότι δεν θα πληρωθούν τον 1 μήνα που δούλεψαν, επειδή θεωρείς την πρόσληψή τους παράνομη....στέλνεις στον εισαγγελέα αυτούς που προκήρυξαν ή έκαναν τις παράνομες προσλήψεις...δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι ήταν στα stage για 6 ή 18 μήνεςή 3-4 χρόνια, έχουν την απαίτηση να γίνουν και μόνιμοι στο Δημόσιο..επειδή κάποιοι πολιτικοί τους υποσχέθηκαν μονιμοποίηση?...και δεν ήταν σωστό να παίρνουν 50% παραπάνω μοριοδότηση(210 μόρια) έστω και αν έχουν δουλέψει 6 μήνες στα stage, ενώ το μεταπτυχιακό ήταν μόνο 150 μόρια!!!!!

 37. GEORGE avatar
  GEORGE 02/11/2009 17:20:44

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΝΙΑ ΑΙΣΧΟΣ

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ GEORGE 05/11/2009 17:44:33

   ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ !!!! ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;;

 38. aoratos_erastis avatar
  aoratos_erastis 02/11/2009 23:15:58

  Είναι ψεύτες. Είπαν πως θα επανεξετάσουν το μέτρο της απόσυρσης αλλά αποκλείεται να το καταργήσουν. Τελικώς το καταργήσαν με την γελοία δικαιολογία της έλλειψης αυτοκινητοβιομηχανίας. Ας κλέβαν λιγότερα για να μπορούσαμε να έχουμε μια κάτι-βιομηχανία.

 39. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 05/11/2009 17:42:07

  30 ΜΕΡΕΣ 30 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ή αλλιώς: ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ.

  Γειά σου ρε αθάνατε ελληνικέ λαέ με το "αλάνθαστο" κριτήριό σου.

  Μας αξίζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.