Πως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκαναν διεκδικητή της εξουσίας τον Τσίπρα
08/10/2014 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκαναν διεκδικητή της εξουσίας τον Τσίπρα

Ως πότε θα υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση να τινάζουν το κοστούμι του Τσίπρα και να τον προετοιμάζουν για τη μεγάλη επέλαση;

Όταν αυτή η κυβέρνηση φύγει από την επικαιρότητα και όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος γράψουν τον βίο και την πολιτείας της θα βάλουν τον εξής τίτλο: «Πως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκαναν διεκδικητή της εξουσίας τον Τσίπρα» .

Γιατί τέτοια δώρα αυτοϋπονόμευσης ούτε στα πιο τρελά όνειρά του δεν περίμενε ο Τσίπρας. Ένας πολιτικός άσχετος και ελάχιστος θα πρέπει να στήσει λαμπάδα στα δύο κόμματα εξουσίας που θα τον κάνουν πρωθυπουργό. Όχι με τα μέτρα που πήραν ή τις πιέσεις της τρόικας. Αλλά με την ανικανότητα βασικών γραναζιών της κρατικής μηχανής να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτή η κυβέρνηση βαρέθηκε και θέλει να φύγει. Αν είναι αυτό ας το κάνει τώρα και να πάνε σπίτια τους να ξεκουραστούν. Αλλά δεν είναι αυτό. Είναι η αδυναμία διαχείρισης -ουσιαστικής και επικοινωνιακής- να διαχειριστούν βασικά ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτά που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Διότι ο ελληνικός λαός μπορεί να υπομείνει τα άγρια μέτρα και τις βουρδουλιές της τρόικας. Αλλά δεν μπορεί να υπομείνει την κοροϊδία και το μπάχαλο που προκαλεί το ίδιο το κράτος για να ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Από τη μια ο ΕΝΦΙΑ. Πάνω από ένα χρόνο είχαν στη διάθεσή τους να φτιάξουν έναν σοβαρό νόμο και τα έκαναν μαντάρα. Και τώρα οι εταιρικές παροχές. Από το καλοκαίρι «μυρίζονταν» γκάφα, αλλά δεν φρόντισαν ούτε να τη διορθώσουν. Και φτάσαμε τον Οκτώβριο για να γίνει ο μεγάλος χαμός και να γελάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κυβερνητικά καμώματα.

Αν ο ΕΝΦΙΑ άνοιξε την πόρτα για να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι παροχές σε είδος την έκλεισαν πίσω τους για να μη φύγει ο Τσίπρας από το... πρωθυπουργικό γραφείο. Η ζημιά είναι μεγάλη κι όσο κι αν προσπαθεί ο Σαμαράς με κινήσεις υψηλής πολιτικής (συζήτηση για το χρέος, πολιτική διαπραγμάτευση κ.λπ.) να γυρίσει το κλίμα έρχεται η θύελλα ανικανότητας να διαλύσει τα πάντα.

Όμως, ως πότε θα υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση να τινάζουν το κοστούμι του Τσίπρα και να τον προετοιμάζουν για τη μεγάλη επέλαση; Ως πότε θα του δίνουν μποναμάδες και θα του στρώνουν το χαλί; Πόσες και πόσες φορές δεν είπαμε για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και πώς πρέπει να διορθωθούν; Κι όμως, πότε ο Θεοχάρης, πότε ο Καραβίτης, πότε η Σαββαϊδου ή ακόμη και ο Δένδιας που είχε κλείσει τα κόκκινα δάνεια εδώ κι ένα μήνα αλλά αυτά μένουν ανοικτά προκαλώντας σύγχυση στην αγορά, τινάζουν τα πάντα στον αέρα.

Άραγε πώς εξηγείται αυτός ο αυτοκτονικός ιδεασμός της κυβέρνησης; Θα κάνουν τζάμπα μάγκα τον Τσίπρα και θα μας τον φορτώσουν χωρίς να το καταλάβουμε. Και δεν θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή της χώρας. Εκείνοι που του το επέτρεψαν θα φταίνε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 08/10/2014 10:49:21

  Ούτε να φύγει θέλει, ούτε βαρέθηκε, ούτε ανίκανη είναι. Άσχετη στο πως λειτουργεί μια ελεύθερη οικονομία είναι, μια και το στελεχιακό δυναμικό των κομμάτων που την απαρτίζουν αλλά και οι μεταγραφές από το "εκσυγχρονιστικό" μπλοκ, δεν χρειάσθηκε ποτέ να μάθει. Αμήχανη μια και υποτίμησε την διάρκεια και το βάθος της κρίσης αλλά και την δουλειά που χρειάζεται για να πάρει μπροστά η οικονομία. Μάλλον έφτασε σε προεκλογική περίοδο με μόνο δημοσιονομικές επιτυχίες στην φαρέτρα της. Είναι αυτό αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού? Ακόμα κι όταν οι αρχικές προβλέψεις για απογείωση διαψεύστηκαν αλλά και η εμφανής υπερεκτίμηση του παράγοντα ψυχολογία στην οικονομία vs fundamentals φώναζε, αυτό δεν στάθηκε ικανό για να ξαναδεί τα πράγματα. Άτολμη μια και απέφυγε να ασχοληθεί με τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αντίθετα έπαιξε άμυνα στην Τρόικα. Όλη της η ενέργεια εξαντλήθηκε στο δημοσιονομικό και τις αποκρούσεις. Χωρίς να βγεις από την μικρή σου περιοχή όμως κάπως δύσκολο να σκοράρεις.

 2. Kίττυ avatar
  Kίττυ 08/10/2014 13:50:32

  Απλούστατα... υπερφορολογήσαν τα ακίνητα και κόψαν μισθούς και συντάξεις της μεσαίας τάξης!

 3. Seagull avatar
  Seagull 08/10/2014 15:17:24

  Μπορεί να είναι και στρατηγικός σχεδιασμός όλο αυτό να θέλουν να βγει ο σύριζα για κάποιο διάστημα να τα κάνει μπάχαλο και να επαναφέρει σύντομα ο λαός στην εξουσία την ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμα αυτή τη φορά, το υποθέτει κανείς αυτό, διότι δεν μπορεί τόσα αυτογκόλ πιά είναι αδικαιολόγητα.

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 08/10/2014 17:13:39

  Μα για ποιο πράγμα μιλάμε; Δεν πρόκειται εδώ πέρα για μερικές κοτσάνες του ΕΝΦΙΑ, του Θεοχάρη, της νέας Θεοχάρη, του Άδωνι της Βούλτεψη, της Ασημακοπούλου... Το θέμα δεν είναι επικοινωνιακό. Ούτε υπάρχει καλός κι ωραίος τρόπος να αυξήσεις τους φόρους 500%, να περικόψεις μισθούς στο 30% να προκαλέσεις ανεργία στο 30% με εσωτερική υποτίμιση, να προκαλέσεις πτώση των εσόδων στα καύσιμα και να ξαπαγιάζει κι ο κόσμος και... όλα να είναι εντάξει επειδή κατάφερες να "επικοινωνήσεις" σωστά στον κόσμο το πόσο αναγκαία ήσαν αυτά να συμβούν!

 5. NONOS avatar
  NONOS 09/10/2014 23:44:29

  Έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λένε....λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι..εντάξει είναι "ιδιον" και κατάρα της δεξιάς να προσπαθεί και να ξελασπώνει τη χώρα στις δύσκολες στιγμές και ξαφνικά να βρίσκεται ο άγνωστος χ που θα κάνει τη ζημιά...σε μια χώρα που όλοι έχουν μόνον απαιτήσεις και δεν κοιτούν και τις υποχρεώσεις..σε μια χωρα της οποίας ο Λαός εμαθε ν ακουει μονον τα ευχαριστα....σε μια χωρα που το να ζεις ευτυχης στην αγνοια ειναι σπορ...τι να σε κανει ενας Σαμαρας..δυστυχως ως φαινεται μονος παλευει με τα θεριά...

 6. danas avatar
  danas 10/10/2014 08:03:33

  στην κυβέρνηση έχουμε τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν κάνουν τα χατήρια του συστήματος αυτοί είναι το σύστημα. Αν ο τσίπρας είναι λίγος ή πολύς μπορεί να φανεί μπορεί και οχι, εγώ όμως σαν άνθρωπος της φιλελευθερης κεντροδεξιάς αυτό το ανίκανο συγκεντρωτικό παλαιοκομουνιστικό κράτος το χρεώνω πρώτον στο πασόκ και δευτερον αν και λιγότερο στην Νδ. Δεν θα ξεχάσουμε κι οτι ξέρουμε τώρα ήμαρτον πιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.