Πρώτη φορά αριστερά, τίμια και ηθικά
11/08/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτη φορά αριστερά, τίμια και ηθικά

Και η διαπλοκή να ζει και να βασιλεύει...

Ο χαμαιλεοντισμός των μεγαλοεκδοτών όπως είναι γνωστό, δεν έχει όρια. Εκεί που βρίζουν έναν πολιτικό ή αποθεώνουν έναν άλλο, τσουπ, αλλαγή στροφής και ο καλός γίνεται ρεμάλι της κοινωνίας ενώ ο κακός γίνεται αίφνης ο σωτήρας της χώρας.

Μέχρι τον Ιανουάριο παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και νεόκοποι των ηλεκτρονικών media, αποθέωναν τον Τσίπρα και έβριζαν τον Σαμαρά τον οποίο μέχρι πριν λίγους μήνες τον έλεγαν σωτήρα γιατί έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Ο δε Βαρουφάκης τι οικονομολόγος παγκοσμίου κλάσης είχε μετατραπεί, τι εναλλακτικός που τρομάζουν οι Ευρωπαίοι γιατί ξέρει καλά οικονομικά.

Θα θυμάστε π.χ. το πρωτοσέλιδο του Βήματος που μιλούσε για την ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.

Λίγους μήνες αργότερα ο Τσίπρας είχε γίνει ο αποσυνάγωγος της Ευρώπης και ο Βαρουφάκης καραγκιόζης περιωπής.

Μέχρι να φύγει ο κλόουν οικονομολόγος και να κάνει τη στροφή προς το ρεαλισμό ο Τσίπρας, τα πάντα ήταν για ορισμένα ΜΜΕ άσχημα για την κυβέρνηση. Μετά τις 12 Ιουλίου ξανά ο Αλέξης άρχισε να γίνεται μέγας ηγέτης. Για παράδειγμα το Βήμα στο κεντρικό του άρθρο έγραφε προχθές: «Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων με διαφορετικές ιδέες αλλά έναν κοινό παρονομαστή: την απειρία. Ευτυχώς, όπως σαφώς πλέον διαφαίνεται, η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται εγκαίρως την πραγματικότητα και αποφασίζει την ουσιαστική αναδιάταξη του κόμματος μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Γεννάται έτσι η ελπίδα η έλευση της Αριστεράς στην εξουσία να σημάνει τον εκσυγχρονισμό του κράτους που επεχείρησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.

Την ώρα που οι ιδέες του κ. Λαφαζάνη δύουν, μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα».

Δηλαδή ο Τσίπρας κατά το Βήμα είναι αυτός που θα κάνει ότι δεν έκανε π.χ. ο Καραμανλής. Θα εκσυγχρονιστεί το κράτος από την… πρώτη φορά αριστερά. Αίφνης ο Αλέξης έγινε το αστέρι της πολιτικής και αναρωτιέται κανείς αν υπήρξε διευθέτηση κανενός… δανείου ή καμιά καλή συμφωνία κάτω από το τραπέζι.

Την ίδια ώρα το συγκρότημα Χατζηνικολάου - Κουρή γλείφει πατόκορφα τον Τσίπρα, το Πρώτο Θέμα τσακίζει τους γύρω - γύρω αλλά ο Αλέξης έχει πάρει τη στόφα του μεγάλου ηγέτη, ενώ το συγκρότημα Μπόμπολα ανησυχεί για τα δάνεια στις εφημερίδες και το Mega και κάνει αντιπολίτευση… με το γάντι. Για να μην πούμε για μεγάλα ιντερνετικά ειδησεογραφικά μαγκαζίνο που ξαφνικά άρχισαν να ανακαλύπτουν τον μέγιστο Αλέξη λες και είναι ο… Αλέξανδρος που τον ψάχνουν στην Αμφίπολη αλλά αυτός είναι αλλού.

Αίφνης λοιπόν ο Τσίπρας εμφανίζεται να είναι το μέλλον της χώρας λες και όλοι εμείς δε βλέπουμε καλά. Δεν είναι αυτός που κατέστρεψε τη χώρα. Δεν είναι αυτός που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, τη μια εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης μετά την άλλη εκτός τόπου.

Και δεν είναι αυτός που… πρώτη φορά αριστερά οδηγεί τον τόπο στο πιο σκληρό μνημόνιο που υπήρξε ποτέ. Τώρα… ανατέλλει το άστρο του Αλέξη και όλοι οι άλλοι… τουμπεκί.

Θα δούμε κι άλλα τέτοια μέχρι τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον Τσίπρα ως ισχυρό χαρτί, τα media έχουν χρέη, επομένως, πρέπει να στηρίξουν τον Αλέξη για να σαρώσει και η "Αριστερά". Και όλοι μαζί θα βγουν να γιορτάσουν ευτυχισμένοι τη μεγάλη νίκη. Οι μεν που θα έχουν διευθετήσει δάνεια και δουλειές και οι δε που εξασφάλισαν πολιτικό χρόνο και φυσικά… ασυλία.

Όχι για να μη νομίζουν κάποιοι ότι ο Παππάς θέλει να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης. Δε χρειάζεται, το έχει κάνει δια της πλαγίας και του παρασκηνίου.

Πρώτη φορά αριστερά, τίμια και ηθικά. Και η διαπλοκή να ζει και να βασιλεύει...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/08/2015 06:44:16

  Αφού έγιναν με το Πασόκ γιατί να μη γίνουν και με αυτούς;

 2. airman avatar
  airman 11/08/2015 07:20:36

  Αφού "σαφώς διαφαίνεται" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "αντιλαμβάνεται εγκαίρως την πραγματικότητα", τότε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι από 25/1 και μέχρι σήμερα "ουδέν το αξιοσημείωτον συνέβη". Ε ρε π@@τσα, βίτσα και στρατιωτικός περίπατος που χρειάζεται σε κάποιες περειπτώσεις!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/08/2015 07:34:16

  40 δις ευρώ ζημιά σ 6 μήνες διακυβέρνηση χωρίς να έχουν δοθεί κάπου αλλά που απλά εξαφανίστηκαν λόγω ανικανότητας ή δόλου δεν ξανάγινε σε άλλη χώρα! 10 δις ζημιά στο φετινό ΑΕΠ και 30 δις η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που μόλις πέρυσι είχε γίνει. Μιλάμε για ΕΓΛΗΜΑ και ΣΚΑΝΔΑΛΟ 5 φορές μεγαλύτερο της Ολυμπιάδας του 2004. Και ο λαός κοιμάται!

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Γεώργιος Τ. 11/08/2015 12:15:50

   Ο λαός έχει παραιτηθεί, πράγμα απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε ποιοι τύποι ανθρώπων είναι πρότυπα: λαμόγιο επιχειρηματίας, τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος, εθνομηδενιστής εκπαιδευτικός, κλαρινογαμπρός με τατουάζ, βιζιτού που μοστράρει τα νέα της στρινγκ στο instagram κ.λ.π. (προφανώς δεν εννοώ ότι όλοι οι επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ είναι έτσι. μιλάω για το ποιο πρότυπο επικρατεί και επιβραβεύεται οικονομικά και κοινωνικά) Είναι δυνατό αυτοί οι άνθρωποι να ξεσηκωθούν; Και όσοι δεν είναι έτσι είναι αφοσιωμένοι στις ιδιωτικές τους υποθέσεις (δουλειά, παιδιά) ή/και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή το χρόνο για να καταλάβουν τι συμβαίνει, αν μπορεί να αλλάξει κάτι και πώς. Επίσης δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να συνεργαστούν γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής δεν ευνοεί την προσωπική σχέση και ανταλλαγή ιδεών/ανησυχιών. Κυρίως φταίνε οι ανεστραμμένες αξίες και ιεραρχίες του σύγχρονου Έλληνα: αυτό που κάποτε θεωρούνταν κακό σήμερα δοξάζεται και το καλό απαξιώνεται. Ο μεταμοντερνισμός και ο συνακόλουθος σχετικισμός και υποκειμενισμός, μαζί με υλισμό/καταναλωτισμό έκαψαν τα μυαλά (και στη Δύση πέφτει κάψιμο αλλά εκεί πρόλαβαν να φτιάξουν δομές και συστήματα που λειτουργούν αυτόνομα). Θα χρειαστούν χρόνια πόνου και απώλειας για να αρχίσουν να έχουν λιγότερη πέραση οι ψευτοανθρωπιστικές μπούρδες, η επίδειξη και το δήθεν σε αυτή τη χώρα.

 4. Κίτρινη Γραβάτα avatar
  Κίτρινη Γραβάτα 11/08/2015 12:44:43

  Έτσι έκαναν πάντα οι ολιγάρχες. Εθναρχοποιούσαν εν μιά νυκτί, τον βολικό εξυπηρετητή των συμφερόντων τους. Από αυτό και μόνο, μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής τι ρόλο παίζει ακριβώς, ο κάθε πρόθυμος σωτήρας.

 5. Disdemona avatar
  Disdemona 12/08/2015 17:55:22

  H διαπλοκή, δεν ζεί και βασιλεύει απλά. Στηρίζει, λιβανίζει, και αγιογραφεί υπέρ Τσίπρα πια. Εύκαμπτη κι ευπροσάρμοστη, όπως πάντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.