Πρόωρες εκλογές; Και μετά τι;
15/08/2014 09:00
Του Akenaton
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόωρες εκλογές; Και μετά τι;

Η εναλλακτική λύση που μας προσφέρεται τούτη την ώρα είναι προγραμματικώς θολή, πολιτικά ανερμάτιστη και πιθανώς θα αποδειχτεί και αριθμητικά ανεπαρκής την επόμενη των εκλογών ημέρα.

Με αφορμή τον σχολιασμό του φίλτατου Uncle Stgm επιτρέψτε μου μερικές σκόρπιες σκέψεις συμφωνίας και πιθανώς διεύρυνσης των ορθότατων κατ’ εμέ συλλογισμών του.

Να δεχτούμε πως η παρούσα κυβέρνηση έχει πέσει σε σωρεία λαθών, πολλά από αυτά παιδαριώδη, καλή ώρα σαν την αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, την φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα από το πρώτο ευρώ ΧΩΡΙΣ αφορολόγητο και τελευταίως τον τραγέλαφο με τον ΕΝΦΙΑ.

Να δεχτούμε επίσης πως δεν κατάφερε να προωθήσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Να δεχτούμε τέλος, πως ακόμη και στον προνομιακό (θεωρητικά) γι αυτήν τομέα της αναζήτησης των κλεμμένων και της τιμωρίας των κλεπτών, η παρούσα κυβέρνηση παίρνει επιεικώς κάτω από την βάση.

Υπάρχουν λοιπόν μετά από αυτές τις παραδοχές πολλοί που ζητούν πρόωρες εκλογές ώστε να αλλάξει η κυβέρνηση και να πάρει την εξουσία μια καινούρια. Όλοι αυτοί κατά την άποψή μου πελαγοδρομούν παραζαλισμένοι, επειδή δεν δέχονται μια σειρά αυταπόδεικτα γεγονότα που είναι αρκετά για σκορπίσουν οποιαδήποτε ελπίδα τους (αληθινή ή ψεύτικη) στους πέντε ανέμους.

Δεν δέχονται πως η εναλλακτική λύση που μας προσφέρεται τούτη την ώρα είναι προγραμματικώς θολή, πολιτικά ανερμάτιστη και πιθανώς θα αποδειχτεί και αριθμητικά ανεπαρκής την επόμενη των εκλογών ημέρα. Μια κυβέρνηση ας πούμε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ συμμέτοχο τον κ. Βενιζέλο ας μου πει κάποιος τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει στην χώρα;

Δεν δέχονται πως καμιά καινούρια πολιτική δύναμη δεν έχει γεννηθεί που να μπορεί να συνεγείρει την κοινωνία και το Έθνος ολόκληρο σε μια μακρά, σκληρή και ελπιδοφόρα πορεία προς την έξοδο από την πολλαπλή κρίση (κυρίως κρίση αξιών και δικαίου) που μας ταλανίζει. Εκτός κι αν πιστεύουν στ’ αλήθεια κάποιοι πως με μπροστάρηδες τους Φωτόπουλους, τους ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, τις ΡΟΖΕΣ και τ’ άλλα «παιδιά» του βαθέος ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενα από τους ψεκασμένους ή τα χρυσά αυγά, μπορούμε να δούμε ως χώρα χαΐρι!

Και κυρίως, δεν δέχονται αυτό που πολύ προσφυώς λέει ο Uncle Stgm στα σχόλιά του: ότι δηλαδή, όπως είναι εμφανέστατο τόσο από τα δημοσκοπικά και εκλογικά αποτελέσματα, όσο και από τις πολλαπλές συζητήσεις στο διαδίκτυο και μέσα εδώ στο Antinews, πως δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχει καταγραμμένο και επαρκές κοινωνικό ρεύμα που να μπορεί να στηρίξει μια πραγματική και κυρίως ειρηνική πολιτική ανατροπή, μέσα από την δημιουργία καινούριων πολιτικών υποκειμένων και την ανάδειξη με αξιοκρατία, σκοπό και νόημα των ηγετών εκείνων που θα οδηγήσουν την χώρα σε ένα καλύτερο, δικαιότερο και δημοκρατικότερο πεπρωμένο.

Και τούτο το λέω μετά λόγου γνώσεως, καθώς η μοναδική κίνηση εκτός του κανόνος (out of the box στα … ελληνικά!) που έκανε ποτέ κοινωνική-πολιτική ομάδα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, η ανάδειξη δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ και κατόπιν στην Πρωθυπουργία, δεν ολοκληρώθηκε δυστυχώς ποτέ σε όλο της το εύρος και δεν είμαι σίγουρος ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό: η κοινωνία και ο λαός που ζητούσε και ζητά διακαώς κάποιον «μεσσία» που θα την φροντίσει, θα την ταΐσει, θα την προσλάβει, θα την επιδοτήσει, θα την αποζημιώσει και θα την σώσει, ή ο ίδιος ο Σαμαράς που δεν κατάφερε καλώς ή κακώς να ανταποκριθεί σε τούτο τον «ανδρεοπαπανδρεϊκό» ρόλο;

Αυτό είναι ίσως και το μεγάλο λάθος του Πρωθυπουργού. Δηλαδή, πως ενώ δεν αποδέχτηκε τον οπερετικό αυτό ρόλο του καινούριου «ανδρέα», έναν ρόλο που αντίθετα προβάρει μετά μανίας ο κ. Τσίπρας, από την άλλη και μέχρι στιγμής, δεν ανέλαβε επίσης πλήρως τον ρόλο που η μοίρα του έχει επιφυλάξει. Τον ρόλο αυτού που θα ανατρέψει την σάπια πραγματικότητα, θα πατάξει την ύβρη, θα προ-καλέσει την νέμεση και στο τέλος θα οδηγήσει στην κάθαρση.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως! Υπάρχουν ακόμη δύο σχεδόν χρόνια για τον Πρωθυπουργό ώστε να επανορθώσει. Τόσο για την υστεροφημία του ιδίου, όσο και για να δώσει χρόνο στην κοινωνία να σκεφτεί, να αντιδράσει, να συνταχθεί με το καινούριο, να βρει ένα όραμα για να προχωρήσει εμπρός. Η παρούσα Βουλή και το παρόν παραπαίον πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να του φέρουν εμπόδια αν το τολμήσει. Κι αν προσπαθήσουν, θα πυροδοτήσουν νωρίτερα την απαραίτητη και κυρίως αναίμακτη κοινωνικο-πολιτική στροφή προς μια οριστική ανατροπή των πάντων με στόχο ένα δημοκρατικότερο και δικαιότερο μέλλον.

Αν δεν το τολμήσει, θα βρεθούν άλλοι να το κάνουν. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι πως οι πρόωρες εκλογές όχι μονάχα δεν φέρουν εντός τους το παραμικρό σπέρμα ελπίδας, αλλά είναι δυνατόν υπό προϋποθέσεις, να καταπνίξουν κάθε απόπειρα κοινωνικού και πολιτικού εκλεκτικισμού, μέσα σε ένα βαθύ, πολύχρωμο και θολό ποτάμι επιστροφής στις ρίζες της ιδιόρρυθμης «ανδρεοπαπανδρεϊκής σοβιετίας». Και δυστυχώς, από μια τέτοια «επιστροφή» φοβάμαι πως η χώρα θα κάνει πολλές δεκαετίες να ανανήψει …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GregA avatar
  GregA 11/08/2014 10:51:09

  Ηρεμήστε. Ο Λουδοβίκος 14ος είπε "apres moi le deluge", αν και από πολλούς άλλους αμφισβητείται. Μην φθάνουμε στα άκρα. Οι εκλογές δεν είναι ποτέ καταστροφικές. Το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα ολοκλήρωσε τον κύκλο του και απαιτείται η ανανέωση της εντολής προκειμένου να αποτυπωθούν στο κοινοβούλιο, οι ισορροπίες που επικρατούν στη κοινωνία. Δεν συμφέρει ούτε το έθνος, αλλά ούτε και τη παράταξη να ληφθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις όπως οι επερχόμενες σχετικά με τον δανεισμό, αλλά και το νέο μνημόνιο (ή όπως αλλιώς βαπτισθεί) από την παρούσα ανίερη συμμαχία, η οποία ουσιαστικά δεν τελεσφόρησε. Είναι ώρα να βρει η παράταξη την ηρεμία και τον χρόνο για ανασυγκρότηση μακριά από νεοφιλελέ και νεοταξικά καρυκέυματα και να προχωρήσει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα στη διεκδίκηση της εξουσίας με αλήθειες και ρεαλισμό. Οι εκλογές δεν είναι μπαμπούλας. Όσο το ταχύτερο, τόσο το καλύτερο, διότι θα προσθέσουν νέες δυνάμεις στη διαχείριση της εξουσίας και θα αποδειχθεί εν τοις πράγμασι η ικανότητά τους, αλλά και η αποτελεσματικότητα των θέσεών τους. Σήμερα η παράταξη είναι έωλη, γυμνή ιδεολογιών και με εμφανέστατη τη ραγδαία μετάσταση του καλπάζοντος κυβερητισμού, φοβερή συνέπεια από τη συμβίωση με το ΠΑΣΟΚ. Ήλθε η ώρα του απογαλακτισμού, της ομφαλοσκόπησης και της αναγέννησης της και αυτή είναι η τελευταία ελπίδα σαν συνέπεια των επερχόμενων εκλογών.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ GregA 12/08/2014 19:49:18

   Της ομφαλοσκόπησης, σαφώς ναί. Όχι μόνον ήλθε η ώρα, αλλά το ευγενές άθλημα ασκείται εδώ και καιρό με όλους τους κανόνες, και με κάθε επιτυχία. Για ό,τι αφορά αναγέννηση βέβαια, μη φάτε σήμερα πρωινό. Άν περιμένετε αναγέννηση μέσω ομφαλοσκόπησης, θα τη δείτε του Αγίου ...Γάτου (μην το γράψω το πρωτότυπο, για λόγους αισθητικής). Τελικά, με τόσες μαιμούδες που κυκλοφορούν στον πολιτικό διάλογο καί στον όλο δημόσιο λόγο, ένα υπολογίσιμο μέρος Ελληνων (και γενικά Ευρωπαίων) "Δεξιών" έχει πάρει το δρόμο που οδηγεί στο Ταμ-τούμ, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GregA 15/08/2014 09:26:09

   Κάποια πρόταση που να λαμβάνει υπόψη πρωτίστως το συμφέρον της ίδιας της χώρας και της κοινωνίας; Θα βοηθήσουν οι πρόορες εκλογές σε αυτή την κατεύθυνση και πως;

 2. npcomplete avatar
  npcomplete 11/08/2014 10:54:35

  Φοβάμαι, αγαπητέ Akenaton, ότι κάνεται το ίδιο λάθος που κάνανε οι "οπαδοί το Ανδρέα" στο παρελθόν ... Ο Ανδρέας, ο Σαμαράς, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο ΓΑΠ κλπ, μπορούσανε/ούν να κινηθούν μόνο στα πλαίσια που τους θέτει η κοινωνία, η "προσωπική τους ιστορία" και ο ευρύτερος "περίγυρος" της χώρας. Κανένας ΔΕΝ είναι "μεσσίας" ερήμην της κοινωνίας ... Οτι ήταν να δώσουνε σαν "μπροστάρηδες" - αυτοί που κυβερνούν - το δώσανε. Αυτό μπορούσαν αυτό δώσανε ... Για όσους σκέφτονται λογικά και ψύχραιμα, η άνοδος του Σύριζα στην εξουσία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Είναι η τελευταία "αλλαγή" που έχει ο "προπονητής - λαός" να σώσει το ματς. Μπορεί να είναι χειρότερα ή ακόμη και "καταστροφικά" αλλά ΔΕΝ μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια στον πάγκο ...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ npcomplete 11/08/2014 17:15:43

   Φίλε μου,ο ''προπονητής-λαός'', εκτός από αλλαγές και βοήθειες από τον πάγκο,έχει ακόμη την επιλογή να βάλει τίς φωνές σε αυτούς που παίζουν ήδη μέσα,ή να κάνει εσωτερικές αλλαγές. Και ξέρεις γιατί; Διότι απλά του τελείωσαν οι αλλαγές,δεν επιτρέπεται να κάνει άλλες...

  • akenaton avatar
   akenaton @ npcomplete 15/08/2014 20:24:45

   Δηλαδή αν δεν "τραβάει" ας πούμε ο Ρονάλντο κι έχετε στον πάγκο τον "φούφουτο" θα τον αντικαθιστούσατε προπονητά μου;

   • my way avatar
    my way @ akenaton 15/08/2014 22:09:28

    Κακώς, κάκιστα το ποδοσφαιροποιείτε. Το θέμα είναι άκρως πολιτικό και επειδή στην πολιτική τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, το συμπέρασμα είναι ότι η Ν.Δ δυστυχεί σε ότι αφορά την ηγεσία της. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση, με τα χειρότερα (οικτρά) εκλογικά αποτελέσματα που είχε ποτέ, η άλλοτε μεγάλη παράταξη. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι μ' αυτά και μ' αυτά, διογκώθηκε η εκλογική δύναμη ενός κομματικού σχηματισμού, που θα κληθεί οσονούπω να κυβερνήσει και δεν διαθέτει ούτε έρμα ούτε συνεκτικό ιστό. Αλίμονό μας. Σημείωση: Στις κάθε δέκα αποχωρήσεις από τη Ν.Δ, τέσσερις πάνε στη Χ.Α και έξι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ρυθμός προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου ο ίδιος για όλες τις κοινωνικές ομάδες, πλην των μεγάλων ηλικιών. Καλά κρασιά!

    • akenaton avatar
     akenaton @ my way 16/08/2014 12:40:19

     ΔΕΝ το ποδοσφαιροποίησα εγώ αγαπητέ, αλλά, εν τινι μέτρω φυσικά, ο φίλος σχολιαστής στον οποίο απάντησα. Όσο για τα γραφόμενά σας, δεν αντιλέγω, ίσως νάναι κι έτσι. Ακόμη κι έτσι όμως νάναι, δεν υπάρχει λόγος να επισπεύσεις την έλευση στα πράγματα αυτού του μάλλον καταστροφικού πολιτικού μορφώματος που λέτε, επιχειρώντας χωρίς λόγο πρόωρες εκλογές. Έτσι δεν είναι;

     • my way avatar
      my way @ akenaton 16/08/2014 13:54:04

      Μα, βιάζονται τα αρνιά να έρθει το Πάσχα;

 3. άλυτηεξίσωση avatar
  άλυτηεξίσωση 11/08/2014 11:38:00

  Οι καπεταναίοι δέ λέω, καλό να είναι ταλαντούχοι, ικανοί ,εφευρετικοί και γενναίοι. Αλλά θα είναι πάντα και αναλώσιμοι. Τα ιερά τοτέμ καήκανε για πάντα μέσα στις φλόγες των μνημονίων, που έκαναν στάχτη και τις ζωές των ανθρώπων. Εκατομμυρίων ανθρώπων.... Τα πληρώματα και οι επί κεφαλής τους, πρέπει να υπηρετούν μέχρις εκεί που έχουνε κάτι θετικό να προσφέρουν. Δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή κανενός στο τιμόνι, στα αξιώματα, στις ευθύνες. Μπορούμε κάλλιστα αν το κρίνουμε σκόπιμο να τους αλλάξουμε (οποτεδήποτε κρίνουμε σκόπιμο και απαραίτητο) με άλλους Έλληνες, οι οποίοι για να τους αντικαταστήσουν αλλά και για να δοκιμαστούν, καθόλου δεν απαιτείται να συγκεντρώνουν ταυτόχρονα τα χαρίσματα του παντοκράτορα Δία, του θαυματοποιού Κόπερφιλντ και του μάγου Μέρλιν! Ούτε και οι μέχρι σήμερα διοικούντες άλλωστε, είναι τίποτα αξεπέραστοι …Αϊνστάιν, αν κρίνουμε από τ’ αποτελέσματα των επιλογών τους. Άρα, εύκολα αντικαθίστανται. Γενικά, δε θέλει πανικό. Θα τον βρούμε τον δρόμο μας σίγουρα, θα τον χαράξουμε, και όποιος από εδώ και πέρα αποφασίσει να μας υποτιμήσει …ξεχνώντας τα ..κηρύγματα και προδίδοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μην απαιτεί να τηρηθεί το Σύνταγμα και οι …τετραετίες, γιατί δε γίνεται να επικαλείσαι όταν συμφέρει, εκείνο που ποδοπατάς καθημερνά. Γρήγορη εναλλαγή στην εξουσία, μέχρι ν΄αναδειχτούν οι πλέον συνεπείς, ειλικρινείς, τολμηροί κι εμπνευσμένοι.

 4. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 11/08/2014 11:44:11

  Οι καπεταναίοι δέ λέω, καλό να είναι ταλαντούχοι, ικανοί , εφευρετικοί και γενναίοι. Αλλά θα είναι πάντα και αναλώσιμοι. Τα ιερά τοτέμ καήκανε για πάντα μέσα στις φλόγες των μνημονίων, που έκαναν στάχτη και τις ζωές των ανθρώπων. Τα πληρώματα και οι επί κεφαλής τους, πρέπει να υπηρετούν μέχρις εκεί που έχουνε κάτι θετικό να προσφέρουν. Δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή κανενός στο τιμόνι, στα αξιώματα, στις ευθύνες. Μπορούμε κάλλιστα αν το κρίνουμε σκόπιμο να τους αλλάξουμε (οποτεδήποτε κρίνουμε σκόπιμο και απαραίτητο) με άλλους Έλληνες, οι οποίοι για να τους αντικαταστήσουν αλλά και για να δοκιμαστούν, καθόλου δεν απαιτείται να συγκεντρώνουν ταυτόχρονα τα χαρίσματα του παντοκράτορα Δία, του θαυματοποιού Κόπερφιλντ και του μάγου Μέρλιν! Ούτε και οι μέχρι σήμερα διοικούντες άλλωστε, είναι τίποτα αξεπέραστοι …Αϊνστάιν, αν κρίνουμε από τ’ αποτελέσματα των επιλογών τους. Άρα, εύκολα αντικαθίστανται. Γενικά, δε θέλει πανικό. Θα τον βρούμε τον δρόμο μας σίγουρα, θα τον χαράξουμε, και όποιος από εδώ και πέρα αποφασίσει να μας υποτιμήσει …ξεχνώντας τα ..κηρύγματα και προδίδοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μην απαιτεί να τηρηθεί το Σύνταγμα και οι …τετραετίες, γιατί δε γίνεται να επικαλείσαι όταν συμφέρει, εκείνο που ποδοπατάς καθημερνά. Γρήγορη εναλλαγή στην εξουσία, μέχρι ν΄ αναδειχτούν οι πλέον συνεπείς, ειλικρινείς, τολμηροί κι εμπνευσμένοι. ** Αν εμφανιστεί το σχόλιό μου 3 φορές, παρακαλώ σβήστε το. Έγινε λάθος.

 5. Seagull avatar
  Seagull 11/08/2014 12:10:00

  Μακάρι να υπήρχε περίπτωση να μην πάνε σε εκλογές και ακόμη μακάρι να μπορούσε κάτι να αλλάξει. Ομως δεν μπορεί να πάει παραπέρα αυτή η συγκυβέρνηση, τα εξάντλησε όλα, φοροεπιδρομές οριζόντια και κάθετα, περικοπές μισθών και συντάξεων, παλινοδίες κάθε είδους αρχής γενομένης από τους δημόσιους υπαλλήλους και το δημόσιο γενικότερα, εκφοβισμό, ψέματα, αδιαφάνεια, μικροψυχία σε θέματα υγιών μεταρρυθμίσεων, μεταναστευτικό, δικαιοσύνη, τράπεζες, επενδύσεις, διακανονισμός χρέους.... και τόσα ακόμη όλα είναι στον αέρα. Η συγκυβέρνηση έχει σοβαρό ραντεβού με την ιστορία, το έχει κανονίσει η τρόϊκα με τους δανειστές.

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 11/08/2014 12:11:09

  Μετά τις εκλογές, θα συμβεί το αναπόφευκτο. Νέο μνημόνιο και νέος δανεισμός με υπογραφή τσίριζα...Άλλη εναλλακτική λύση εκτός από το να ιδρυθεί ένα κανονικό κομουνιστικό κράτος , και μετά πλήρη διάλυση και κατακερματισμός, δεν υπάρχει. Οποιος νομίζει ότι μπορεί αυτό το μπαχαλοκράτος με αυτό τον διοικητικό μηχανισμό να σταθεί στην Δύση χωρίς βοήθεια και στήριξη από τους εξαποδώ , ονειρεύεται όνειρα θερινής νυχτός. Θα υπάρχει μια βίαιη πολιτική και κοινωνική ωρίμανση στη χώρα μας...Όταν η νέα "αριστερή" ,ολίγον ή πολύ δεν έχει σημασία κυβέρνηση, μόνη της η με συνεργασίες και πάλι δεν έχει σημασία , αρχίσει να αυξάνει τους φόρους και να μαζεύει χρήμα κόβοντας δαπάνες. Το μαγαζί δεν βγαίνει. Τα έσοδα δεν μπορούν να αυξηθούν από φόρους άλλο. Μένει μόνο το σκέλος των εξόδων να κοπεί, δραστικά όμως και αποτελεσματικά. Αν δεν μειωθεί το κόστος του δημοσίου άμεσα κατά δέκα-είκοσι τοις εκατό σωτηρία δεν υπάρχει. Πετρέλαια, αέρια και λοιπά ωραία είναι λύσεις για μετά από είκοσι χρόνια και το πρόβλημα της νέας εξουσίας θα παρουσιαστεί σε είκοσι ώρες. Από ότι φαίνεται η παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μειώσεις φόρων και αυξήσεις παροχών για να διατηρηθεί στην εξουσία ή να χάσει με μικρότερη διαφορά. Αυτό αποτελεί μια βόμβα για τους επόμενους. Αντε να μαζέψεις άμεσα μετρητά χωρίς να αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο ή να αυξήσεις το φπα. Αν δεν το κάνεις πρέπει να ξεπλύνεις όλα τα κλεμμένα που είναι εξαποδώ με έναν γελοίο φόρο πέντε τοις εκατό για να μπορείς να δίνεις μισθούς συντάξεις και να κρατάς τα νοσοκομεία ανοιχτά. Οι κωλοτούμπα της κοινωνίας θα είναι δραματική και όποιος αντέξει. Δεν αναφέρω την κωλοτούμπα τους μικρού Αλέξη και των δραχμαζάνηδων, ούτε το ενδεχόμενο να φύγουμε από το ευρώ. Με κλειστές τράπεζες και δεσμευμένες καταθέσεις η διάλυση της χώρας είναι υπόθεση λίγων ωρών. Αραγε αυτά σκέφτονται οι σοβαροί του τσίριζα και προσπαθούν να αποφύγουν το πικρό ποτήριον της εξουσίας? Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Οι δε πρόωρες εκλογές θα το δυναμώσουν και θα χειροτερέψουν την κατάσταση. Εχει κανείς αμφιβολία ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια όλοι ,μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές? Όχι ότι έχουν χρήματα όλοι να πληρώσουν και χωρίς εκλογές, όμως αν πάμε σε εκλογές θα καταρεύσει πλήρως το σύστημα. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αφήσουν το δίδυμο σαμαρά βενιζέλου να συνεχίσει μέχρι τέλους αλλά οι ίδιοι θα θελήσουν να ξεφύγουν φορτώνοντας την όποια λύση δοθεί απο τους εξαποδώ στις εκλογές. Πλήρες αδιέξοδο πολιτικό.

  • foros1 avatar
   foros1 @ ορεσείβιος 11/08/2014 20:57:21

   το κόστος του δημοσίου μειώθηκε 40% και όμως η σωτηρία δεν ήρθε. γιατί να πιστέψουμε ότι με ένα επιπλέον 20% θα έρθει η σωτηρία; και αν πάλι μία από τα ίδια, μετά τι; τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν και με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. πόσα παραστατικά σε περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών κόβονται; 20%; 30%; όλοι ξέρουμε ή ακούμε τι γίνεται...

  • Geros avatar
   Geros @ ορεσείβιος 17/08/2014 12:20:07

   Έχεις πιάσει πολύ σωστά το αδιέξοδο που θα κληθεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει. Από πολλούς ακούω πως αφού έχουμε πλεόνασμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί άμεσα προ αδιεξόδου , όμως όπως πολύ καλά παρατηρείς η δυναμική που θα δημιουργηθεί από την έλευση του στην εξουσία (απόσυρση καταθέσεων , στάση πληρωμών του 90% των φορολογουμένων, ακύρωση επενδύσεων, άρση στήριξης στον τραπεζιτικό κλάδο) θα τους φέρουν μπροστά σε τοίχο σε διάστημα εβδομάδων. Φυσικά όλος αυτός ο συρφετός βολεμένων , συντεχνιακά σκεπτόμενων , επαγγελματιών διαμαρτυρομένων , δήθεν προοδευτικών και αργόσχολων κρατικοδίαιτων , που δημιουργεί την κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος , συνεχίζουν να πιστεύουν το "λεφτά υπάρχουν". Ψήφισαν τον GAP όταν το είπε και τώρα πήγαν όλοι στον Τσίπρα που στην ουσία το επαναλαμβάνει. Που είναι τα λεφτά? Μα στην πάταξη της φοροδιαφυγής φυσικά! Εκεί δεν έλεγε ότι είναι και ο GAP? Το να περιμένεις αύξηση των φορολογικών εσόδων σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να νομίζεις ότι θα παράξεις περισσότερο γάλα αν πεις στην αγελάδα ότι είναι άδικο να της παίρνουμε το γάλα και την αφήσεις να αρμέγεται μόνη της .... Από την άλλη όμως διαφωνώ μαζί σου στην διαπίστωση ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν. Εγώ νομίζω ότι θέλουν και θα κυβερνήσουν. Βασίζουν πολλά στο Παπανδρεϊκό "παραλάβαμε καμένη γη" , θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο με αυτό και να το χρησιμοποιήσουν για να δικαιολογήσουν τις αναπόφευκτες κωλοτούμπες που πρέπει να κάνουν. Ακόμα πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ ζουν στην χωρα της τσιχλόφουσκας που πουλάνε στους χαχόλους , τις πιστεύουν τις χαζομάρες που λένε! Φυσικά ούτε το "παραλάβαμε καμένη γη" θα τους βοηθήσει , ούτε τίποτα. Η ιστορία λένε επαναλαμβάνεται ως φάρσα , η προσδοκίες του λαου και οι αντοχές τις οικονομίας ήταν άλλες το 1981 και άλλες σήμερα , με την πρώτη αύξηση φορων που θα αναγκαστούν να κάνουν θα τους πάρει κα θα τους σηκώσει. Αναγκαστικά θα βαφτίσουν κάθε αύξηση φορολογίας "εταιρική" , θα φορολογήσουμε τις εταιρείες και τον πλούτο θα πουν. Δυστυχώς για αυτούς οι εταιρείες δεν πληρώνουν φόρους , οι άνθρωποι πληρώνουν. Αύξηση της φορολογίας σε μια εταιρεία σημαίνει φορολόγηση των καταναλωτών των υπηρεσιών που η εταιρεία παράγει και φορολόγηση των υπαλληλων της εταιρείας αυτής. Όσο για την φορολόγηση του πλούτου , ο μοναδικός τρόπος μέτρησης του πλούτου που έχουν στην διάθεση τους είναι οι φορολογικές δηλώσεις του τρέχοντος έτους. Δεν χρειάζεται δηλαδή να έχεις Νόμπελ στα οικονομικά για να καταλάβεις ότι για την είσπραξη 2-3 δις πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης , δεν βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα.

  • cockpit2 avatar
   cockpit2 @ ορεσείβιος 19/08/2014 21:50:13

   Έχεις απόλυτο δίκηο,αυτή είναι η ολοφάνερη αλήθεια,δεν την βλέπουν; Τι συμβαίνει; Μήπως τελούν γενικώς εν μέθη;Μήπως πρέπει να πάθουν,όπως κατά παράδοσιν, γιά να μάθουν;;

 7. my way avatar
  my way 11/08/2014 12:12:51

  Οι παραδοχές όμως, όσων καταγράψατε και πολλών άλλων που παραλείψατε, τους περισσότερους τους οδηγούν στο αντιδιαμετρικά αντίθετο συμπέρασμα - λύση. Εκλογές το συντομότερο δυνατό και συντριπτική ήττα - τιμωρία αυτών που διέψευσαν τις προσδοκίες πολλών ή επιβεβαίωσαν τις επιφυλάξεις άλλων.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ my way 11/08/2014 17:16:35

   Και μετά;

   • my way avatar
    my way @ Κυθήριος 11/08/2014 18:31:52

    ...ήρθε ο έρωτας!

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ my way 12/08/2014 01:49:04

     Άμα έρθουν κι οι μέλισσες,σφύρα..

     • my way avatar
      my way @ Κυθήριος 12/08/2014 06:56:49

      Σφσσς! Σφσσς! Σφσσσσσσσσσσσσσσσσσς!!!

 8. George N avatar
  George N 11/08/2014 12:51:49

  "..επιστροφής στις ρίζες της ιδιόρρυθμης «ανδρεοπαπανδρεϊκής σοβιετίας»." Μα πότε έφυγε ο Ελληνικός υπερσιβηρικός από την σοβιετία για να υπάρξει επιστροφή? Το ΠΑΣΟΚ, μετά η ΝΔ και ίσως αύριο το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χτυπάνε το κεφάλι τους λυσσαλέα στον τοίχο, το κοινό μπορεί να ελπίζει ότι θα καταφέρουν να τον σπάσουν αλλά όλοι ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Φυσικά όπου κεφάλι διάβαζε λαός....Αν ο Σαμαράς σκοπεύει να αφήσει το σημειωτόν και να περπατήσει έχει κάνει μέχρι τώρα πολλή καλή δουλειά στο να μας ξεγελάσει όλους. Ίσως του αρέσουν οι αιφνιδιασμοί. Τρελαντώνης? Αν ναι, καιρός να ομολογήσει τις αταξίες ξεκινώντας από τις συντάξεις. Είναι ώρα να ακουστούν και κάποιες αλήθειες. Το οφείλει στην κοινωνία που τον τίμησε με την ψήφο της αλλά και στην υστεροφημία του.

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 15:08:55

  Φίλε Ακενατών, υπάρχει πλήρες πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Το ότι κριτικάρω την παρούσα κυβέρνηση και τις (ολέθριες) πρακτικές της, δεν σημάινει πως υιοθετώ τον συριζα. αυτοί θα έιναι τρισχειρότεροι. μπρός γκρεμός.... οι τωρινοί θα μπορόούσαν να κάνου διαφορετικά πράγματα με έμφαση στην ανάπτυξη, αλλά δυστυχώς όταν δέν έχει δική σου νομισματική και οικονομική πολιτική και περιμένεις από ξένες δυναμεις, εν πολλοίς εχθρικες -ας μην βαυκαλιζόμαστε με τα περί "εταίρων" (μπορεί να είναι του βενιζέλου και της κλεπτοκρατίας, αλλά όχι της ελλάδος εταίροι) που σε δναείζουν για να επιβιώσεις, δεν μπορείς να περιμένεις ΤΙΠΟΤΑ και θα έχεις το αδιέξοδο που έχεις τώρα.

  • Chr avatar
   Chr @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 19:42:15

   Κε Αργεάδη , Στην οικονομία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ,υπάρχουν μόνο ορθές ή όχι αποφάσεις.Ολα φτιάχνουν . Απλώς ορισμένα θέματα ,προβλήματα , αδιέξοδα(τα οποία είναι φανταστικά λόγω αδράνειας ή νωχελικότητος ) τα υπερβαίνεις. Και τα υπερβαίνεις συνήθως δια πυρός και σιδήρου και με λελογισμένο ρίσκο. Πολλοί πιστεύουν πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει .Μπορεί .Αλλά με ΄κοστος δυσβάσταχτο για όλο το πολιτικό σύστημα. Επομένως για το υπάρχων πολιτικό σύστημα,αλλά και το οικονομικό σύστημα της λαμογιάς ,είναι καλύτερα σε κάποια στιγμή να βγεί ο Σύριζα.Για να διασωθούν κάποια πράγματα .Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου.Τα δε νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους.Μπορεί να τα πάει καλύτερα. Κατά την άποψη μου όμως όλα δείχνουν σε βάθος χρόνου ,δραχμούλα . Φοβάται ο κόσμος όμως διότι έχει μάθει σε κάποιες ευκολίες και κυρίως να μην είναι παραγωγικός . Πόσοι συνταξιούχοι υπάρχουν ,πόσοι άνεργοι ,πόσοι υποαπασχολούμενοι ,πόσα δάνεια που είναι αδύνατον να πληρωθούν ? Το πραγματικό πρόβλημα στην χώρα είναι ότι η πραγματική οικονομία πάει διακοπές , τσαλαβουτάει στα νερά του Αιγαίου και μαυρίζει από το κακό της. Με το ευρώ όπως και να το δεί κανείς η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει . Και όσα πασαλείματα και να γίνουν στα νούμερα δεν βρίσκεται πρακτικά λύση στα περισσότερα θέματα. Χρειάζεται ρυθμός αναπτύξεως 5-6 % για να μειωθεί η ανεργία και να τροφοδοτούνται οι συντάξεις . Με την αρχιτεκτονική του ευρώ αυτό είναι αδύνατο .Και στα άλλα θέματα ισχύει το ίδιο. Απλώς είναι χάσιμο χρόνου αυτό που συμβαίνει ,το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.....

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Chr 14/08/2014 15:22:21

    "χάσιμο" ή κέρδισμα χρόνου, χάσιμο θα ήταν αν υπήρχαν "ευχάριστες" λύσεις για τους πολλούς κερδος χρόνου ναί ...αλλά το ζητημα ειναι κέρδος για ποιούς? Αυτο το τελευταιο δεν το απαντα καθολου πειστικά ο Σαμαράς με συγκυβέρνηση με ΓΑΠ κ σια Εξοδος απο τη κριση και ανάκαμψη δεν υπαρχει αν δουμε πρώτα κάθαρση Εκτος και αν έπονται και αλλα εγκλήματα

 10. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 11/08/2014 17:20:14

  Οι προωρες εκλογές είναι κάτι άσχημο εξ ορισμου για μένα και κρίση να μην υπάρχει.
  Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση που πολλοί πίστευαν ότι θα κρατήσει λίγους μόνο μήνες όταν ανέλαβε, έχει ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ μακροβιότητας και τώρα ροκανίζει και το δεύτερο μισό της θητείας της. Αν περάσουν ακόμη κάποιοι μήνες μέχρι τον Μάρτη όπου έχουμε την εκλογή προέδρου, οι εκλογές θα είναι "σχεδόν μη πρόωρες", ας μου επιτραπέι η έκφραση. Αν καταφέρει ο Σαμαράς να εκλέξει πρόεδρο, που του το έυχομαι, ακόμη καλύτερα. Αλλά καμία κυβέρνηση δεν κρατά για πάντα και πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα. Ο τσίπρας πχ συνήθισε στην ιδέα να προσεύχεται και να επισκέπτεται εκκλησίες!

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/08/2014 19:20:31

  O κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 χρόνια.Τέσσερα και όχι δύο.Τι λέτε ρε που έσωσε τη χώρα από τη διάλυση ο Σαμαράς και θα κάνει εκλογές τώρα που αρχίζει η ανάκαμψη για να ωφεληθούν άλλοι. Eκλογές το 2016 εκτός και εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος οπότε αυτός που θα τις προκαλέσει θα αναλάβει την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν.Και εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές καμμιά συνεργασία εάν δεν υπογράψει ο Τσίπρας το πρόγραμμα προσαρμογής.

  • Matrix avatar
   Matrix @ ψυχραιμια 11/08/2014 19:31:23

   Την ανάκαμψη που την βλέπεις? Μάλλον σε άλλη χώρα ζεις.

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ ψυχραιμια 11/08/2014 19:58:26

   Τώρα που αρχίζει η ανάκαμψη.......για να ωφεληθούν άλλοι. Πόσο ψεκασμένοι υπάρχουν σε αυτή την χώρα....

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 11/08/2014 20:29:54

   χα, χα, χα! η κομματική φαινάκη, "μην μας πάρει την δόξα ο αλλος". ψυχραιμία, μόνο ερείπια αφήνει πίσω της ΚΑΙ αυτή η κυβερνηση...εκτός επό εσας και τους κρατικοδίαιτους που ζουν το εν ελλάδι όνειρό τους...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 12/08/2014 11:07:09

    Η ανάκαμψη αρχιζει αυτο το τρίμηνο.Όλα τα στοιχεία το δείχνουν.Και δεν είναι καθόλου κομματικό αλλά πραγματικό.Αυτοκτονία θα είναι εκλογές με πρωτοβουλία Σαμαρά.

  • George N avatar
   George N @ ψυχραιμια 11/08/2014 21:54:30

   Με ισοσκελισμένο (με πρωτογενές πλεόνασμα λόγω ΕΚΤ) προυπολογισμό μέσω φοροεπιδρομών, με το ασφαλιστικό έτοιμο να σκάσει, τις τράπεζες σε νέα ΑΜΚ, το εσωτερικό χρέος σε ραγδαία αύξηση που οδηγεί σε συνολική παύση πληρωμών, με την οικονομία σε αποεπένδυση, την ανεργία στα ύψη, τα NPLs στο Θεό, τις εξαγωγές στάσιμες, την εμπιστοσύνη στο ναδιρ ακόμα κι από τα funds, με φορολογικά νομοσχέδια κάθε εβδομάδα κτλ ποια ωφέλεια θα έχει ο Τσίπρας? Ωφέλεια θα έχει ο τόπος γιατί θα τελειώσει η αριστερή παραμύθα αλλά μέχρι εκεί. To Συριζα είναι turkeys coming home to roost.

 12. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 11/08/2014 21:52:03

  Τον Σύριζα τον ρωτήσατε αν θέλει να κυβερνήσει τώρα? Οι 6 μήνες πέρασαν από τον Νοέμβριο 2013. Ας ξανακάνει πρόταση μομφής, τι περιμένει? Έστω κι απ' το Άγιο Όρος, που πήγε για ξεκάρφωμα μπας και πάρει καμιά ψήφο. Έστω κι απ' τα camping του Σύριζα ανάμεσα σε δυο τραγούδια του αξέχαστου Π. Σιδηρόπουλου. Άντε ντε! Δεν θέλει μας σώσει? Δεν έχουν καταλάβει ακόμα κάποιοι ότι -σαν τον Ιωνά- είμαστε εδώ και πολύ καιρό μέσα στην κοιλιά του κήτους.. Κι ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του: Είτε δεξιός, είτε αριστερός είναι.. Θα περάσουν πολλά-πολλά χρόνια πριν αλλάξει κάτι. Οι πολλοί δεν είναι έτοιμοι, ζεματίστηκαν και κοιτάν σαν αποσβολωμένοι, μοιρολογώντας τα λεφτά που χάσαν και αντιδρώντας με ΧΑ, ΑΝΕΛ και όποιον άλλο απίθανο. Τον Σύριζα δεν τον βάζω γιατί ξέρουν αυτοί (που τον ψηφίζουν) γιατί τον ψηφίζουν. Για να γλυτώσουν τον κ#$%ο τους.. Οι νέοι που θα μπορούσαν, είναι αποχαυνωμένοι και έρμαια των smartphone και tablets. Ποιος θα μιλήσει και θα πείσει τους νέους για συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια? Ο Παπαδημούλης, ο Λαφαζάνης ή ο γουναράς πως-τον-λένε? Καμμένοι είναι στα μάτια των νέων. Τα καθεστωτικά κόμματα τα 'χουν για πουλημένα, δεν τ' ακούν καν. Ματαιοπονούν όσοι ελπίζουν. Το Ελλ. έθνος -δυστυχώς- έχει μεταλλαχθεί σ' αυτό που βλέπετε όλοι γύρω σας. Κι αν βάλουν όλη την λίστα Lagarde φυλακή (που να την βάλουν δλδ.) και επιστρέψουν όσα επιστρέψουν, τι θ' αλλάξει την άλλη μέρα? Θα γίνει η Ελλάδα παράδεισος? Τίποτε δεν θ' αλλάξει. Οι ίδιοι κακομοίρηδες θα 'μαστε πάλι, αφού εμείς δεν θα 'χουμε πάρει απόφαση ν' αλλάξουμε τον εαυτό μας.

  • Yet avatar
   Yet @ Θόδωρος 17.06.201? 12/08/2014 05:49:54

   ''Οι 6 μήνες πέρασαν από τον Νοέμβριο 2013. Ας ξανακάνει πρόταση μομφής, τι περιμένει?'' Γιατί; Μέτρησες τα κουκιά και βγαίνουν;

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Yet 12/08/2014 22:49:13

    Α, κουκιά μετράει ο Σύριζας? Εγώ νόμιζα ότι μετράει ανθρώπους..

    • Yet avatar
     Yet @ Θόδωρος 17.06.201? 19/08/2014 22:46:12

     Στη Βολή, μόνο συμφεροντολόγοι ''κουκιά'' υπάρχουν. Οι άνθρωποι, συχνάζουνε αλλού.

 13. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/08/2014 00:27:02

  Ευγε Θοδωρε!!!!Οι αρχοντες καθε λαου εκπροσωπουν το ειδος και το ηθος αυτων που τους εκλεγουν. Αμα εμεις γινουμε καλυτεροι θα βλεπουμε με αλλα ματια κι αυτους που εκλεγουμε. Αλλα επειδη δεν το βλεπω αυτο χωρις να γευτουμε καποιο μεγαλο πονο, ας ειμαστε ετοιμοι για δυσκολες καταστασεις. Αυτα που ζουμε σημερα δεν θα ειναι τιποτα μπροστα σε ο,τι ερχεται..... ΥΓ Μπορει να φανει ασχετο αλλα δεν ειναι. Ειμαι σε διακοπες και πηγα σε κοντινη κωμοπολη της Στερεας Ελλαδος να ψωνισω. Το πανηγυρι σε εξελιξη ηδη απο μερες, παντου ψηνανε και μυριζε ο τοπος τσικνα, οι κολωνες γεματες απο "αοιδους" της αρπαχτης που δινουν ρεστα καθε βραδυ και κατα τα αλλα ειμαστε στη νηστεια του Δεκαπενταυγουστου. Και πιστευω πως αυτο γινεται παντου. Θα μου πειτε που ζεις εσυ; Απαντω: ετσι που εχουμε καταντησει κι ο Θεος ακομα θα μας....σιχαθει.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/08/2014 01:26:41

  Τελικά άφικα βρίζαμε εδώ μέσα όλοι μαζί τον Κουφό Ντίνα και τα παιδιά με τα καντηλερια, τους μπαγλαμάδες και τις πιστόλες, αγαπητέ Ακενατόν. Ακούω ένα σωρό όψιμους ανατροπείς να λένε τα ίδια που έλεγε τοτς ο Κουφός Ντίνας της μυστικής καρδιάς τους. Τουλάχιστον ο Κουφός και εκείνοι τα είπαν "έγκαιρα". Αγαπητοί "ανατροπείς" (της καρότσας), ξεχνάτε οτι χωρις τους "κακούς εταίρους", τώρα θα κάνατε παρέα με τους κατοίκους της απέναντι από τη Γαύδο Τρίπολης. Και με τον Μπουμπάρακα της Ταχρίρ του Αλέκου.

  • Yet avatar
   Yet @ Uncle Stgm 12/08/2014 05:42:15

   Σιγά, σκιαχτήκαμε! Δεν πουλάει ρε Θείο το ίδιο παραμύθι τόσες φορές. Το νηπιαγωγείο το ...βγάλαμε πολλά χρόνια πριν και τώρα θα δώσουμε Πανελλήνιες. Βαρετός πια και προβλέψιμος.

  • Yet avatar
   Yet @ Uncle Stgm 12/08/2014 05:46:02

   Σιγά, σκιαχτήκαμε! Δεν πουλάει ρε θείο το ίδιο παραμύθι τόσες φορές. Το νηπιαγωγείο το ..βγάλαμε πολλά χρόνια πριν και τώρα δίνουμε Πανελλήνιες. Άντε να τρομάξεις τα εγγονάκια σου με τον ξεφτισμένο μπαμπούλα ''χωρίς εκβιαστές τοκογλύφους χαθήκαμεν''. Βαρετός και προβλέψιμος πια.

 15. Μαρια Παπαγιαννη avatar
  Μαρια Παπαγιαννη 12/08/2014 03:00:06

  Οσο και να προσπαθείτε ν'αποφυγετε την ηττα,τα "λαθη" της παρουσας Κυβερνησης,ειναι πολλα και κυριως,προμελετημενα και ηθελημένα.Πολλες υποσχέσεις που δεν τηρηθηκαν,παραβιασεις η αγνοηση Αρθρων του Συνταγματος,επιλογη προσωπων σε υπουργικες θεσεις που ευθυνονται για την καταντια της Χωρας μας,αφου υπηρξαν σε αναλογες θεσεις κατά το παρελθον,δεκαδες αδικιων,ακρατος λαικισμος και κυριως,καταβαραθρωση της Ταξης,απο την οποια αναδυθηκε η Νεα Δημοκρατια και ο σημερινος Πρωθυπουργος.Βεβαιως,οι έντιμοι,αξιοπρεπεις και με ιστορια πολιτες,οπως οι Δικαστες και τα παιδια τους,δεν βγαινουν στον δρομο,δεν απειλουν,δεν εκβιαζουν και βεβαίως,δεν ανησυχουν κανενα.Ομως,μπορουν να ντρεπονται για οσα συμβαινουν,γι'αυτους που αποφασιζουν και νομοθετουν εις βαρος τους,προσπαθωντας να μειωσουν ανθρώπους,που κανεις δεν μπορει να μειωσει,μονο και μονο,δινοντας τους εξευτελιστικα χρηματα και αποκαλωντας τις Αγαμες θυγαρερες,παρασιτα η λαμογια.Εξ ιδιων,προφανως.....

 16. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 12/08/2014 08:02:31

  Αν είναι να προέλθει από σαφή πολιτική επιλογή μας , ως κοινωνία και λαός , μέσω εκλογών φυσικά η δραχμούλα και το μπάχαλο είμαστε εντάξει. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι που θα προστρέξουν οι "προστάτες" μας για να αντιμετωπίσουν τις δικές μας επιλογές. Αν έλθει όμως κατά λάθος και την άλλη μέρα παρακολουθούμε πέφτοντας από τα σύννεφα φυσικά, τις τράπεζες να λεηλατούνται και την όποια "επαναστατική " κυβέρνηση να φεύγει με ελικόπτερα, (νάτα και τα ελικόπτερα), όσοι προλάβουν φυσικά, θα είναι δυστυχώς άλλη μια περίπτωση εθνικής καταστροφής με άγνωστες ακόμη ζημίες. Το 1974 την ώρα που οι τούρκοι αλεξιπτωτιστές έπεφταν στην κύπρο και τα αεροπλάνα τους βομβάρδιζαν την Λευκωσία κάποιοι τζάμπα μάγκες στην Αθήνα έλεγαν, δεν θα τολμήσουν ..και τι κάνουν οι τουρκαλάδες?...Θα φτασουμε στην κόκκινη μηλιά και άλλα φαιδρά, ενώ σε 2-3 ώρες τα παράτησαν όλα και κρύφτηκαν αφήνοντας άλλους να μαζέψουν τα συντρίμμια. Θαραλέα και μάγκικα τα καταφέραμε και τότε να πουλήσουμε τσαμπουκά.. Φάγαμε, αλλά μας έδειραν κιόλας, όμως εμείς δείξαμε χαρακτήρα.. του καραγκιόζη ως συνήθως. Αντε άλλη μια φορά να το δοκιμάσουμε.. Τι έχουμε να χάσουμε? Σιγά που θα τολμήσουν να μας αφήσουν να αυτοκτονήσουμε.. Μόνο μετά μην αρχίσουμε να μυξοκλαίμε ότι αυτοί μας άφησαν να κάνουμε την μακακία μας. Το να μιλάμε αυτή την στιγμή για έξοδο από ευρά και Ευρώπη για δραχμές και επαναστάσεις , βλέποντας τον περίγυρο γύρω μας να καίγεται πραγματικά είναι ίδιον μόνο ενός φρενοκομείου. Και είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο. Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν βγαίνει οικονομικά το μαγαζί, χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις όμως η λύση να τα διαλύσουμε όλα και να δοκιμάσουμε μόνοι μας να γυρίσουμε στο 1955 ,ως οικονομία και κοινωνία δεν είναι σωτηρία. Αυτοκαταστροφή είναι.

  • my way avatar
   my way @ ορεσείβιος 12/08/2014 08:22:01

   Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι με σενάρια τρόμου, μπορείς να εγκλωβίσεις ή να συσπειρώσεις ψηφοφόρους, για δεύτερη φορά, όταν μάλιστα οι πάντες έχουν ομολογήσει ότι ενδεχόμενο GREXIT θα επιφέρει παγκόσμιο domino; Λες ότι ΗΠΑ και Κίνα, που τράβηξαν το αυτί της Μέρκελ, το 2012, δεν ήξεραν τι τους γίνεται;

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ my way 12/08/2014 10:27:53

    Αυτοί πιθανόν να ξέρουν ή να μπορούν να το αντιμετωπίσουν ή και να το διαμορφώσουν. Εμείς ξέρουμε όμως τι μας περιμένει? Αν ξέρουμε και διαλέξουμε , κανένα πρόβλημα, μαγκιά μας. Δικό μας είναι το μαγαζί, όσο μας αφήνουν να το νομίζουμε, όπως θέλουμε το καίμε. Αν δεν υπήρχε ο φόβος του άγνωστου και οι βλακείες του κάθε κατακαμένου και των ξεκούδουνων επαναστατών ,θα μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση? Και εδώ είναι το τραγικό μας αδιέξοδο... Σάλτο στο γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο ελπίζοντας ότι εν τω μεταξύ θα βρέξει και μέχρι να φτάσουμε κάτω θα γεμίσει νερά και θα σωθούμε, δεν μπορείς να το επιλέξεις εύκολα και κυρίως με την λογική. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι να το τολμήσουν. Το πόσοι θα είναι έχει σημασία.

    • my way avatar
     my way @ ορεσείβιος 12/08/2014 10:33:38

     Μελέτησε την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας exit pole, των πρόσφατων ευρωεκλογών και θα σου λυθούν όλες οι απορίες, για το που, πως και από ποιους πάει το πράγμα.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ ορεσείβιος 14/08/2014 15:44:45

     Οπως πάμε βλεπω Τσίπρα σε ρόλο Μάκη Τσετσένογλου.. "Αλέεεξη ρίιιιχτο!"

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ my way 12/08/2014 19:18:27

    Μπορει η "καλατράβα" να γίνει και απο "ανθρώπινο λάθος", χε χε. Εκτός άν θεωρούμε τον Ο' Μπάμια, τον αρχιμαοικό, αρχικομμουνιστή και αρχικαπιταλίστα σε καοινή συσκευασία των τριών, την Ανατολικογερμανίδα φυσικοχημικό, τον "τρία πουλάκια κάθονται" Κάμερον, τον αρκουδοκυνηγό περιναλλοντολόγο απο το δουκάτο της Μοσκοβίας και τον ...γκομενάκια Ολάντ "αλάνθαστους". Χα χα χα χα και πάλι χά χά. Ακόμη και ο πάπας το κατάλαβε, ότι λάθει δεν κάνει μόνον ο χάρος - ο Θεός κάνει. Εμείς όχι; Ολόκληρο υπερήφανο Τείχος του Βερολίνου έπεσε απο ένα λάθος, από μια μακακία που είπε για να περνά η ώρα, μια κρύα νύχτα του Νοεμβρη 1989 ο τότε αρμόδιος υπουργός Γκύντερ Σαμπόβσκι. Κι εμείς νομίζουμε ότι οι ανωτέρω αναφερθέντες λεβέντες δεν έχουν τα προσόντα για να κάνουν κατα λάθος τη μπάνκα πριονίδι;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ορεσείβιος 15/08/2014 20:55:42

   Πολύ καλή αναλογία.Ψάξε να βρεις ένα (1) κείμενο πολιτικού ή δημοσιογράφου πριν το 1974 που να προβλέπει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Δεν υπάρχει κανένα.Μετά την εισβολή άρχισαν οι γελοίες θεωρίες ότι "θα γινόταν έτσι κι αλλιώς" "ήταν προγραμματισμένη από το 1955" και τα παρόμοια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εάν δεν γινόταν το πραξικόπημα δεν θα γινόταν και καμμιά εισβολή. Και τώρα μιλούν διάφοροι για εκβιασμό,τι είπε ο Κινέζος,τι είπε η Μέρκελ,ότι δεν πιάνει το κόλπο κλπ. Εάν η Ελλάδα φάει σουτ την επόμενη μέρα θα αρχίσουν οι θεωρίες ότι "έτσι κι αλλιώς θα μας έδιωχναν", 'η Γερμανία ποτέ δεν ήθελε την Ελλάδα στην Ευρώπη" ,"υπήρχε σχέδιο να μας διώξουν" και τα παρόμοια. Όπως και το 1974 στη Φάση Α (πριν τη μαλακία) δίνονται διαβεβαιώσεις ότι "δεν τολμούν οι ξένοι ή οι Τούρκοι" "δεν θα γίνει τίποτα" , "μην τσιμπάτε". Στη Φάση Β (μετά τη μαλακία και την καρπαζιά) αρχίζει το παραμύθι "έτσι κι αλλιώς θα το έκαναν". Για να μη χρεωθεί η μαλακία στην Ελλάδα και να ξανακάνει και άλλες στο μέλλον.

 17. Chr avatar
  Chr 12/08/2014 16:57:06

  Παρατηρώ κάποια ενδιαφέροντα σχόλια. Γνώριζα ότι υπάρχουν καρπαζοεισπράκτορες αλλά χώρες καρπαζοεισπράκτορες με χειροκροτητες που λατρεύουν την καρπαζιά δεν πίστευα ότι υπάρχουν. Φυσικά και δεν έχει σχέση το πραξικόπημα στην Κύπρο (αλλο κράτος) με το αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή σχέση να "κάνει ταμείο " και να δει που βρίσκεται και τι προοπτικές έχει. Και δεν είναι είναι μόνο δικαίωμα ,επιβάλλεται,είναι υποχρεωτικό!!! Ειναι βλέπετε η οθωμανική πολιτική κουλτούρα ,που έχει γίνει παράδοση στην Ελλάδα.Σήμερα έχει το μανδύα του ευρωπαισμού και του μοντέρνου .Εχει ένα άρωμα με στοιχεία ΚΝΕ δεκαετίας 80' (θεωρητικές μπούρδες -θεωρητικές ακροβασίες για το μέλλον που δεν μπορούν να διαψευστούν διότι ανάγονται στο υπερπέραν-επίκληση ενός ευρωπαισμού που δεν υπάρχει και ΘΑ δημιουργηθεί,εάν δημιουργηθεί) και πατριωτική ανάταση .Από την ταμπακιέρα τίποτε ....

 18. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/08/2014 19:28:29

  Apropos, χάθηκε ο Αλέκος (που συνιστούσε να γίνει του... Μπουμπάρακα - και όχι του Μπάρακα ως συνήθως). Χάθηκε ο Αλέκος, "κατέβασε στροφές" ο Λαφσαζανί, μας παράτησε σύξυλους και ασχολείται μόνον με τους σπουδαστές του ο Δραχμαβίτσας, και έμεινε να κάνει παιχνίδι από αριστερά ως άλλος Άριεν Ρόμπεν ο "ευρωλιγούρης" ...Βίτσας. Όσο πιό πολύ χάνεται η ευρωσκεπτικιστική "αριστερά", τόσο θεριεύει η ευρωεχθρική έως κρυφο-Ξηρική "δεξιά". Καλά έλεγε ο Μεγάλος και Πραγματικός: Είμαστε τελικά "χώρα απέραντο φρενοκομείο".

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/08/2014 19:41:59

  Αρχίζω να βλέπω, αγαπητοί Akenaton και συν-ορεσίβειε, ότι δεν θα τη γλυτώσουμε τελικά τη δύσκολη αποστολή: Θα χρειαστεί ίσως πράγματι να "βγούμε στο βουνό", ως Έλληνες ευρωπαιστές αντάρτες, μακί, παρτιζάνοι, αρματολοί και κλέφτες. Οι κυβερνώντες δεν "παίζονται". Αυτο-υπονομεύονται σαν τον αλησμόνητο Βέγγο στον Πράκτορα Θου-Βού. Ο κυρ-Σύριζας θέλει να κάνει τον μάστορα - ανακαινιστή στο παρατημένο σπίτι - μπάχαλο, αλλά ξέχασε να πάρει μαζί του εργαλεία... Και πολλοί από τους κυβερνώμενους, το ψιλοτσιμπάνε στο τυρί στη φάκα: - Μπαχαλακηδες οι "απο πάνω"; Αναρχοαυτόνομοι εμείς! Τελικά κάποιος πρέπει να τους πεί - σε γκαφατζήδες και επαυξάνοντες - δυό-τρείς "γαλλικές" κουβέντες. Σε άπταιστα "γαλλικά".

 20. akenaton avatar
  akenaton 12/08/2014 21:23:01

  Δυστυχώς, το κόμμα αυτών-που-δεν-τα-φαγανε-μαζί-τους δεν βλέπω να δημιουργείται σύντομα. Ούτε το κόμμα-της-κοινής-λογικής. Ούτε ακόμη-ακόμη αυτό του αντιγράφω-τον-καλύτερο-μαθητή-της-τάξης-κι-όχι-τον-μπούφο-της-πλατείας-ταχρίρ! Δεν ξέρω ούτε μαντεύω καν πόσοι θα μπορούσαν να μαζευτούν κάτω από τέτοιες μπανάλ πολιτικές "σημαίες". Ίσως να είναι πολλοί, αλλά είναι σκόρπιοι. Και θορυβούν οι "καψάληδες", οι "κολοκοτρωναίοι της πλάκας" και οι αντάρτες της φακής με τα φυσεκλίκια γεμάτα σερπαντίνες και κομφετί τζάμπαμαγκικού αντιμερκελισμού ...

  • Chr avatar
   Chr @ akenaton 15/08/2014 15:15:57

   Χρόνια πολλά και ευλογημένα . Δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανικός όσον αφορα το "κάνω λογαρισμό" για όλους και ολα.Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολον τον πλανήτη κάνουν "ταμείο" για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους ,εδώ όχι μόνο απαγορεύεται για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και κολλάς και ρετσινιά του στυλ Ξηρος κτλ .(Βλακώδης 100% και επιπέδου νηπιαγωγείου) Επομένως ,εφόσον υπάρχει πανικός και μόνο στην ιδέα να μιλήσουμε για κάποια θέματα δημόσια τοτε μάλλον είναι αλήθεια η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ. Μπορεί να μην είναι εφικτός βέβαια διάλογος και μελέτη σε επίπεδο κυβερνήσεως αλλά την διευκολύνει αφάνταστα να γίνει .Ηδη η Γερμανία το κάνει με το IFO. Φυσικά αντί συζητήσεων σε μια χρεοκοπημένη χώρα πετούνται απίστευτα χρήματα σε ΜΚΟ για τον εκχριστιανισμό πχ της Β.Κορέας , για παγοθραυστικά αλλά και ως ενισχύσεις σε ιδρύματα εθναρχών και μή. Χρονια πολλά και πάλι!

   • akenaton avatar
    akenaton @ Chr 15/08/2014 20:26:40

    Χρόνια σας πολλά!

 21. DAVY JONES avatar
  DAVY JONES 14/08/2014 09:44:20

  Το πρώτο κόμμα οποτεδήποτε γίνουν εκλογές δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 20%. Ειδικά αν λέγεται ΝΔ.!

 22. Geros avatar
  Geros 16/08/2014 19:31:35

  Μετά τις πρόωρες εκλογές αγαπητέ Ακενατόν θα επιβάλει η πραγματικότητα τις μεταρρυθμίσεις που ο λαός δεν θέλει να γίνουν , οι μύθοι θα γκρεμιστούν κάτω από το βάρος της αναγκαιότητας και θα μπούν όλοι οι υπαίτιοι για την Ελληνική τραγωδία στο κάδρο των ενόχων. (μιας και μέχρι σήμερα η αριστερά κατάφερε να κυβερνάει 30 χρόνια και να περνάει τον εαυτό της για παρθένα) Και εγώ σαν εσένα πίστευα ότι η "αριστερή παρένθεση" μπορεί να μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω. Δεν το πιστεύω πια , το μονο που μπορεί να κάνει είναι να μας πάει σε μια αφετηρία από την οποια μπορούμε να ξεκινήσουμε μια υγιή ανάπτυξη , σε μια αφετηρία όμως που θα πάμε έτσι και αλλιώς μιας και δεν μπορείς να κρατήσεις αιώνια έναν λαό δέσμιο σε επιλογές που θεωρεί λανθασμένες. Άσε και το άλλο , με το που θα αρχίσουν οι μαθητευόμενοι μάγοι να νομοθετούν περιοριστικά για την αγορά μέτρα όπως τους ορίζει η ιδεολογία τους , οι ξύπνιοι θα βγάλουν καλά λεφτά από την κατάσταση. Όπου υπάρχει περιοριστικό μέτρο υπάρχει και ένας κρατικός αξιωματούχος επιφορτισμένος με την επιβολή του μέτρου αυτού που περιμένει να γίνει φίλος σου ..... Η "αριστερή παρένθεση" θα κάνει πολλούς ανθρώπους πλούσιους , να μου το θυμηθείς.

 23. Μπασιάς Νικος avatar
  Μπασιάς Νικος 19/08/2014 23:34:24

  Λύτρωση

 24. Giannis avatar
  Giannis 27/08/2014 00:41:39

  Πιθανόν να συμφωνήσετε μαζί μου παρότι δεν είμαι δεξιός. Το μεγάλο λάθος του Σαμαρά είναι ότι προσπαθεί (Αποτυχημένα πλήρως κατά τη γνώμη μου ξεζουμίζοντας τους φτωχούς πλεον Έλληνες) να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. Όταν φτάσει στο σημείο να έχει καταφέρει κάποια πράγματα τότε θα έχουν πέσει τόσο τα ποσοστά που θα αναλάβει ο Τσίπρας στα εύκολα πλέον. Φανταστείτε να αναλάμβανε ο Τσίπρας πριν απο 10 μήνες και να έκανε την μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, πόσο σ@@@ά θα τα έκανε... Τότε θα ερχόταν μια κυβέρνηση με Σαμαρα με αποδοχή του λαού και θα έκανε ευκολότερα τα πάντα. Ο λαος πρέπει να δει τα χειρότερα για να εκτιμήσει. Όπως και να χει θεωρώ την κυβέρνηση αυτή τραγική και τελείως αποτυχημένη για τον τόπο όχι μόνο για την οικονομία αλλά στα περισσότερα θέματα. Γυρίσαμε 500 χρόνια πίσω δυστυχώς, Μπαναγίτσα βοήθα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.