Προετοιμασία για έγκλημα;*
05/12/2014 12:38
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προετοιμασία για έγκλημα;*

Πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί και θεατρινίστικοι μελοδραματισμοί

Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Τζίμης Πανούσης και η «Ελληνοφρένεια», με επιστολή τους τάχθηκαν «με όλες τους τις δυνάμεις» αλληλέγγυοι με τους ληστές του Βελβενδού.


Οι άθλιοι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ, ο βουλιμικός αντιπρόεδρος και ο –αλλοίμονο…- υπουργός της Παιδείας, ο οποίος τελευταία αναφέρεται από τον Τύπο ως Loverδος, έσπευσαν να υπενθυμίσουν την ιδεολογικοπολιτική τους καταγωγή σχεδόν υιοθετώντας το προκλητικό αίτημα του νεαρού ληστή, λες και τα εργαστήρια της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ είναι μάθημα ανατομίας στην Ιατρική.

Ταυτόχρονα, η γνωστή συνομοταξία που στηρίζει απαρέγκλιτα κοινούς παραβάτες του ποινικού δικαίου οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα με ιδεολογική επίφαση, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου, Κατριβάνου, Κουράκης) και λοιποί δημιουργούν «κλίμα» στη Βουλή , στα ΜΜΕ, στην κοινή γνώμη, στο πεζοδρόμιο , ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται Μετσόβειο και Αριστοτέλειο.

Συνειδητά κάποιοι - ασυνείδητα άλλοι, μήπως εν όψει της προγραμματισμένης ανομίας του Σαββάτου προετοιμάζουν άλλο ένα Δεκεμβριανό έγκλημα; Ή μήπως τον δεύτερο νεκρό που τόσο επιζήτησαν τον Δεκέμβριο του 2008;

Κάτι πολύ πιο σάπιο απ’ ό,τι στη Σαιξπηρική Δανιμαρκία υπάρχει σε μια κοινωνία όπου δυο 15χρονοι φίλοι, δίχως να βρίσκονται υπό τη στοιχειώδη επιμέλεια που η λογική επιτάσσει για άτομα της ηλικίας τους, ξεκινούν ένα βράδυ και πάνε στα Εξάρχεια για να παίξουν τους «εξεγερμένους του Πολυτεχνείου», σύμφωνα με ορισμένες εκδοχές πετώντας αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Θα καταλήξουν ο ένας στο χώμα και ο έτερος στη φυλακή.

Δυστυχώς, αντί για την ορμονική αναστάτωση της ηλικίας τους να επιληφθούν παιδοψυχολόγοι με ήπιες νουθεσίες, το πολιτικό σύστημα της εν θέματι κοινωνίας επέτρεψε να επιληφθούν μαστροποί νεανικών σκέψεων, κίβδηλοι ιδεολόγοι με εγκληματικά πρότυπα τα οποία τους μετέδωσαν και τα οποία οδήγησαν στην τραγική κατάληξη.

Ο νεκρός έφηβος με τη γνωστή μέθοδο «μαρτυροκοπτικής» της ελληνικής Αριστεράς αυθαίρετα αναγορεύεται αμέσως «σύντροφος Αλέξης», «οσιομάρτυρας» στο όνομα του οποίου επί ένα μήνα η Αθήνα και άλλες πόλεις καίγονται και λεηλατούνται από τους αριστεριστές που ο Αλαβάνος ενέταξε στον Συνασπισμό παρέχοντάς τους κοινοβουλευτικό μανδύα, από συναφή αντικοινωνικά στοιχεία και από αλβανοπακιστανούς πλιατσικολόγους - πολλά κλοπιμαία βρίσκονται αργότερα στην αλβανική επικράτεια.

Εύθραυστες αμφότερες, κοινωνική ειρήνη και οικονομία τορπιλλίζονται, η κυβέρνηση αποδυναμώνεται και σε δέκα μήνες ο εκλεκτός του Αμερικανικού παράγοντα ανέρχεται στην εξουσία και ως πρώτη ενέργεια –τι σύμπτωση!- ακυρώνει τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για να μη λησμονούμε τη γεωπολιτική διάσταση της «μαρτυροκοπτικής» η οποία παραπέμπει στο πολυπρισματικό ιστορικό σκηνικό τού 1973-74 (Πολυτεχνείο – Μεσανατολικό - μεταστάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών – Παπαδόπουλος – Ιωαννίδης – Κυπριακό) που ακόμα καθορίζει το παρόν.

(Παρένθεση : Χθες εντελώς τυχαία συναντηθήκαμε με τον αγαπητό φίλο «Ιεροφάντη». Είπαμε πολλά και ανακαλέσαμε άλλα τόσα που γράφτηκαν στο antinews. Ιδού τι γράφαμε τον Δεκέμβριο του 2008 σχετικά)

Ο επιζών έφηβος στην αρχή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη δίκη για το θάνατο του πρώτου. Με τη μαρτυρία του, μοναδική σημαίνουσα, την οποία όμως δεν υποστηρίζει με τη φυσική του παρουσία στο δικαστήριο, έχει στείλει δυο ανθρώπους στη φυλακή, αφήνοντας υπόνοιες για αμφισβήτηση της κατευθείαν σκόπευσης κατά του νεκρού και της «εκ προθέσεως δολοφονίας».

Και μετά λίγα χρόνια συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω μαζί με άλλους τρεις, νεαρούς μεν αλλά πολιτικά ωρίμους για το «εκλέγειν» σύμφωνα με τα –ατυχώς ή όχι άλλη συζήτηση- υιοθετηθέντα κριτήρια της κοινωνίας, για διακεκριμένα κακουργήματα, ένοπλη ληστεία, κατοχή βαρέως οπλισμού, οπλοχρησία και απαγωγή.

Η μετέπειτα αστυνομική έρευνα αποκαλύπτει με το DNA ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου που όλα τα φυσιολογικά παιδιά βρίσκονται στην ηλικιακή φάση που ακόμα ονομάζεται «τρυφερή ηλικία», 16-18 χρονών, περνούσε από γιάφκες της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς». Αναρωτιέται κανείς πού ήταν τότε οι γονείς του που σήμερα διαμαρτύρονται.

Όμως μετά που συλλαμβάνεται, σοφά ποιώντας, προφανώς αυτοβούλως και χωρίς τη συμβουλή κάποιου ακριβοπληρωμένου συνηγόρου, αποποιείται οποιαδήποτε σχέση με την εν λόγω οργάνωση, βλέπετε το αδίκημα «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» επιφέρει καταδίκη δέκα χρόνια επιπλέον.

Ένας κυνικός θα κάγχαζε για την περίπτωση του «τι περίμενες από τον εγγονό ενός οριστικά και αμετάκλητα καταδικασμένου για μια ιδιαιτέρως ειδεχθή δολοφονία…».

Κι ένας πραγματιστής ίσως μονολογούσε «τι περίμενες από τον γόνο κάποιας που επαιρόταν ότι τον μεγάλωνε λέγοντάς του ‘Χ..σε την Ιστορία, ας διαβάσουμε ποίηση’». Αφούη μάνα, η φυσική αλλά και με την ευρύτερη έννοια η Πατρίδα, έχει πάντα τον ίδιο ρόλο : να ρίχνει τα «πέδιλα» του οικοδομήματος.

Πάνω στα θεμέλια αυτά θα χτίσει, ό,τι χτίσει, το μειράκιο. Τους ποιητές θα τους βρει στην πορεία, αλλά αν δεν βρει πρώτα τους ήρωες, τους Καραϊσκάκηδες που έδωσαν αίμα για να πηγαίνει ελεύθερο και όρθιο σε σχολείο του Ψυχικού αντί να είναι γιουσουφάκι στα τέσσερα στο Αφιόν Καραχισάρ, θα μείνει ένα παλιόπαιδο που νομίζει ότι η κοινωνία μονίμως τού χρωστάει.

Και ίσως ο πραγματιστής να είχε δίκιο. Γιατί τον Ιούνιο του 2013 ο Νίκος Ρωμανός στέλνει από τις φυλακές Αυλώνα επιστολή , που αποκαλύπτει έναν βαθιά διαταραγμένο από αντικοινωνικές θεωρίες νοητικό κόσμο αλλά παράλληλα έναν εφιαλτικά ξεκάθαρο επαγγελματικό προσανατολισμό :
« Για μένα οι ληστείες τραπεζών είναι μια διαχρονική επιλογή των επαναστατών που "ξεκλειδώνει" πολλές δυνατότητες. Κατ' αρχάς σε αποδεσμεύει από τα πλοκάμια τις μισθωτής εργασίας και τις συμβάσεις που αυτή επισυνάπτει. Απελευθερώνεται έτσι χρόνος από την καθημερινότητα σου, δίνοντας σου την επιλογή να αφοσιωθείς στα πάθη σου. Ταυτόχρονα οι ληστείες τραπεζών αποτελούν και ένα αναγκαίο μέσο για να χρηματοδοτούνται πολύμορφες υποδομές του αναρχικού αγώνα με χρήματα απαλλοτριωμένα από τον εχθρό. Μιλάμε για την στήριξη αναρχικών εγχειρημάτων, αιχμαλώτων συντρόφων, αντάρτικων υποδομών. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια έμπρακτη εναντίωση στην κοινωνική ηθική της μισθωτής εργασίας και τους κοινωνικούς της ρόλους που αναπαράγει ο καπιταλιστικός κόσμος».
Ο Σάββας Ξηρός τού «Ναι, ζούσαμε από ληστείες!» (βιβλίο του «Πολιτική Ευθύνη», Εκδόσεις Κονιδάρη) μπορεί να είναι υπερήφανος για την επαγγελματική ειδικότητα που έχει δημιουργήσει.

Όμως το ουσιωδέστερο που γράφει εκεί ο Ρωμανός είναι :
«Ή μάχεσαι για την καταστροφή του συστήματος ή συνθηκολογείς με τις παροχές του».

Το αίτημα που διεκδικεί με την απεργία πείνας ανήκει στις «παροχές του συστήματος», συνεπώς είτε εγκατέλειψε την μάχη για την καταστροφή του είτε σταμάτησε να πιστεύει ό,τι έγραφε πριν ενάμιση χρόνο.

Έτσι βρίσκει ως συμπαραστάτες επιφανείς εγχώριους αμφισβητίες του συστήματος οι οποίοι πλουτίζουν ακριβώς από την αμφισβήτηση του.

Ο Λάκης με τα υγρά μάτια, ο πάμπλουτος εθνικός διασκεδαστής, συμπαραστάτης σε κάθε εμφανιζόμενο σαν αναξιοπαθούντα, ανεξαρτήτως του αν ο «αναξιοπαθών» συνιστά εθνικό κίνδυνο – όπως τα λεφούσια λαθρομεταναστών, ο οποίος εξουδετερώνει την κριτική σκέψη του ακροατηρίου με μέθοδο δοκιμασμένη : κουτοπόνηρο μελό.

Ο Τζιμάκος, που σίγουρα έχει χαρίσει ωραία τραγουδάκια, αλλά τώρα πουλάει τα βράδια σάτιρα του Συστήματος με 160 ευρώ τη φιάλη ουΐσκυ. Συγκριτικά, ο Νικόλας Άσιμος, ένας ακραία ιδιόρρυθμος αλλά γνήσιος αμφισβητίας, έζησε και έσβησε σε ένα υπόγειο της Καλλιδρομίου.

Και η «Ελληνοφρένεια»… Ο γλυκομίλητος Καλαμούκης που εκπέμπει καθημερινά προλεταριακό μίσος. Αλλά δεν βρήκε μια λέξη συμπαθείας για τον σφαγμένο από το αλβανικό τέρας δεσμοφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου, ούτε για τις εκατοντάδες στην Ελλάδα γριούλες που βιάσθηκαν από τα λαθροεισαχθέντα τριτοκοσμικά κτήνη. Και το ανάγωγο Αποστόλης, που ψωμίζεται από την αφέλεια και τα λάθη απλών, λαϊκών ανθρώπων που παίρνουν τηλέφωνο, αυτών που, υποτίθεται, υπερασπίζεται η ιδεολογία του Καλαμούκη. Όλα αυτά, πάντα από μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας εγνωσμένων επαναστατών, όπως ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς, οι Κουρής-Χατζηνικολάου.

Το λεπτό σημείο : Ρωμανός και συμπαραστάτες επικαλούνται «εφαρμογή του νόμου». Νόμο που γενικά αρνούνται οι αναρχικοί. Νόμο με τον οποίο το αστικό κράτος παρέχει δικαιώματα σε αυτούς που μάχονται για την καταστροφή του.

Ευτυχώς η προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στέλνει το μήνυμα ότι το κράτος είναι ανεκτικό αλλά όχι πλέον ανόητο.

Κάτω όμως από την επιφάνεια της υπόθεσης Ρωμανού, επικίνδυνος ύφαλος, κρύβεται κάτι αρρωστημένο και εξόχως διαβρωτικό για κάθε κοινωνία, πολλώ δε μάλλον για την αποσαθρωμένη ελληνική.

Κρύβεται η αντίληψη, που λυσσαλέα προωθεί η Αριστερά, ότι μπορείς να διαπράττεις εγκλήματα και να αποφεύγεις τον κολασμό σε μορφή που αντιστοιχεί στην βαρύτητα της πράξεώς σου.

Είναι ένα κάλεσμα για όσο γίνεται ατιμώρητη παραβατικότητα.

Ιδεολογική αφετηρία του αποτελεί η Νέα Αριστερά της δεκαετίας του ‘60, που έθεσε ως αντικείμενο «επαναστατικής» δράσης τη δικαίωση όλων των μειονοτήτων, εγχρώμων, μεταναστών, φυλακισμένων, ομοφυλοφίλων, με στόχο την επιβολή στην πλειοψηφία θεμιτών και αθέμιτων «δικαιωμάτων» για τις μειοψηφίες.

Έτσι ώστε δολοφόνοι να μπορούν να παίρνουν άδειες – για να ξανασκοτώνουν. Έτσι ώστε ο Ρωμανός να μπορεί να βγαίνει, για να σπουδάζει, και γιατί όχι για «να βλέπει τη γκόμενά του» ή για να τρώει φαγητό της μαμάς του.

Να θεωρείται μεν έγκλειστος, δημιουργώντας φωτοστέφανο φυλακισμένου επαναστάτη το οποίο θα κεφαλαιοποιήσει όταν αποφυλακιστεί, όταν στα σαράντα του ίσως επιδιώξει τη θέση του Τσίπρα, αλλά και να απολαμβάνει στοιχεία φυσιολογικής ζωής όπως αυτοί που δεν έχουν διαπράξει τίποτα!

Τότε, προς τι οι φυλακές; Γιατί πληρώνουμε για ένα σωφρονιστικό σύστημα ώστε να παραδειγματίζονται δια του φόβου οι υπόλοιποι από την τιμωρία των παραβαινόντων;
Ας κλείσουν φυλακές και δικαστήρια και ας δώσουν σε κάθε πολίτη ένα ρεβόλβερ να υπερασπίσει την ύπαρξή του.

Τουλάχιστον οι παλιοί αντάρτες πλήρωσαν με σκληρές φυλακίσεις και εκτελέσεις την απόπειρά τους να αλλάξουν τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας. Οι σημερινοί «αντάρτες της πορδής με τα λεφτά τού μπαμπά» έμαθαν, από την μετά το 1974 επικρατήσασα ανεκτικότητα, να θεωρούν ότι μπορούν να επιδίδονται σε αντικοινωνικές πράξεις δίχως συνέπειες. Κάπως έτσι οι δυο έφηβοι πήγαν στα Εξάρχεια χωρίς να λογαριάζουν ότι μπορεί ένας αστυνομικός να «τρελλαθεί» ή μια σφαίρα να εξοστρακιστεί – όποια εκδοχή κι αν πιστεύει κανείς.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή του» λένε οι γονείς του και συμπαραστάτες. Σοβαρά; Και δεν την έχει το ίδιο το άτομο που με τις πράξεις του προκαλεί τη μοίρα του;
Ο λόγος στον εξαίρετο συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη, από επιστολή του προς την μητέρα του Ρωμανού όταν είχε συλληφθεί:

«Μπορεί το παιδί να πιστεύει ότι το Καλάσνικοφ στα χέρια του είναι το φάσγανο του αγγέλου Ουριήλ και ο αρχάγγελος Μιχαήλ αυτοπροσώπως, αλλά τα ίδια πίστευαν ένα σωρό θύματα του άουτο νταφέ, εκατομμύρια υπόδικοι και κατάδικοι. Η καταστολή και η Δικαιοσύνη είναι ορθώς τυφλές και ασύστολες υπηρεσίες της κοινωνίας, αριστερών τε και δεξιών, που τιμωρούν, πειθαρχούν και περιστέλλουν. Συχνά ανυπόφορα άδικες. Και με μακρύ χέρι που όποτε προκαλεί εκχυμώσεις είναι κατά λάθος. Και με σφαίρες που φεύγουν μόνες τους. Αλλά αυτά δεν είναι τωρινά, η αδικία δίνει έμφαση στο δίκαιο».

Στην Θατσερική Βρετανία και στην Τουρκία θα τον άφηναν να πεθάνει δίχως να ανοιγοκλείσουν βλέφαρο. Στη Γερμανία θα βρισκόταν σε «λευκό κελί» και ίσως ένα πρωί «αυτοκτονημένος».
Στη μεγάλη δημοκρατία της Αμερικής θα είχε ξεχαστεί σε κάποιο Γκουαντάναμο.

Δεν έχω άμεση αντίληψη για τις συνθήκες υπό τις οποίες κάνει απεργία πείνας ούτε για την ακριβή κατάσταση της υγείας του - εννοείται δεν εμπιστεύομαι τις ανακοινώσεις του κύκλου του ούτε τις «επιστολές» του, τι οποίες πιθανότατα συντάσσει νομικός. Γι’ αυτό, δεν μπορώ να αποτιμήσω εάν θα φτάσει στο σημείο να γίνει Bobby Sands ή εάν εκβιάζει εντυπώσεις με τη βεβαιότητα της διάσωσης από την τελική επέμβαση των ιατρών - σίγουρα επιδιώκει να ταπεινώσει το κράτος, επιβάλλοντάς του τους όρους του.

Μπορώ όμως να απαντήσω στο εύλογο ερώτημα «τι μέλλον έχει μια κοινωνία αν εξοντώσει έναν 20χρονο, ακόμα και δηλωμένο εχθρό της, στο πρόσωπο του οποίου καθρεφτίζεται η μέσω της νεολαίας συνέχειά της, ποια είναι η αναμορφωτική και διαπαιδαγωγική της δύναμη, πού βρίσκεται η ανοχή της και η συμπόνια της;».

Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία έχει μέλλον προσδοκώντας την ενηλικίωση και ωρίμανση συγκεκριμένων σημερινών νέων όπως ο Ρωμανός. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη και το χαΐρι της όταν κατέλαβε την εξουσία μερίδα της «Γενιάς του Πολυτεχνείου», οι «επαναστάτες» του παρελθόντος.

Και σκόπιμο είναι να μην θεωρούμε τους αναρχικούς, αριστερούς, γενικά αντιεξουσιαστες συλλήβδην ως ιδεολόγους. Οι περισσότεροι είναι τύποι δυσαρεστημένοι επειδή δεν έχουν με εύκολο τρόπο όσα θα ήθελαν να απολαμβάνουν. Σε παλαιότερο ρεπορτάζ της Wall Street Journal από την Αθήνα, νεαρός έλεγε ότι είχε γίνει αναρχικός επειδή το Δημόσιο είχε περικόψει το μισθό στη μάνα του και είχε χάσει την ευζωία.

Όποια λοιπόν αποθέματα συμπόνιας και δυνατότητας συνδρομής διαθέτει η ελληνική κοινωνία οφείλουν πρωτίστως να αφιερωθούν
- στους νέους που δουλεύουν και σπουδάζουν
- στα παιδάκια που καθημερινά διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να μεταβούν σε σχολείο, στην εγκαταλελειμμένη και διαλυμένη από τον «Καλλικράτη» επαρχία
- στους βιοπαλαιστές οικογενειάρχες
- στους πολυτέκνους που πασχίζουν αβοήθητοι να αναστήσουν παιδιά και να αυγατίσουν τον Ελληνισμό
- στους ακρίτες παππούδες, που δίπλα στα βόρεια σύνορα της χώρας κοιμούνται κλειδωμένοι με τη καραμπίνα στο προσκέφαλο, για να αμυνθούν στους εισαγόμενους εγκληματίες
- σε αυτούς που θέλουν να φάνε αλλά δεν έχουν, όχι σε αυτούς που μπορούν να φάνε αλλά δεν θέλουν.

Αν περισσέψει συμπόνια, μπορεί να διατεθεί σε μεγαλοαστούς «επαναστάτες», σαν τον Ρωμανό. Ο οποίος ίσως βρει συμπαράσταση και από κάποια που πρόσφατα δήλωσε πως επίσης βρίσκεται απέναντι στο Σύστημα : τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

*Ο τίτλος από την αριστοτεχνική ταινία τρόμου τού Brian De Palma

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/12/2014 13:11:41

  Αγαπητέ Προφήτη,τα σέβη μου!! Ακριβώς αυτές τις αντιλήψεις και τη γνώμη μας,εκφράζεις με τον καλύτερο τρόπο. Για να δούμε τί ψυχοπονιάρικα ποιηματάκια θα βγούν να αραδιάσουν τώρα, μερικοί,-ές ιδαίτερα κοινωνικά ευαίσθητες αδελφές ψυχές...

 2. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 05/12/2014 13:47:57

  Έχεις έναν τρόπο Προφήτη , να εκφράζεις και να θέτεις με χειρουργική ακρίβεια την ουσία , με οξύνοια και σοβαρότητα , χωρίς περιττό πάθος που πολλές φορές αφαιρεί , αντί να προσθέτει . Εξαιρετικό κείμενο !!

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 05/12/2014 13:52:29

  Α-ναυ-δος! Εκπλητικό άρθρο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι: να! ο σπόρος που έριξε ο Φάκτορας καρπίζει! Επί της ουσίας του άρθρου: Τον Ρωμανό δεν τον εξοντώνει η άτιμη η κενωνία που δεν τον αφήνει να σπουδάσει. Ο Ρωμανός αυτο-εξοντώνεται στην προσπάθειά του να εκβιάσει ψυχολογικά την κοινωνία για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις σπουδές ως πρόσχημα, ώστε να εκμαιεύσει τις συνθήκες εκείνες που θα προετοιμάσουν εν ευθέτω χρόνω την απόδρασή του. Ο σκοπός είναι η απόδραση και όχι οι σπουδές. Αν αυτό δεν είναι προφανές στο σύνολο της κοινωνίας, είναι είτε επειδή έχει αποτέλεσμα η ψυχολογική βία, είτε επειδή κάποιοι μέσα τους συντάσσονται με την τρομοκρατία και την "επανάσταση" που πρεσβεύει ο Ρωμανός. Είναι δηλαδή συντρόφια του. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Πολύς ντόρος για το τίποτα. Όπως έλεγε και άλλος σχολιαστής, αφανής σύντροφος του Ρωμανού, σε άλλο άρθρο, η ζωή είναι ατομικό δικαίωμα. Δικαίωμα του Ρωμανού να αυτοκτονήσει με όποιον τρόπο διαλέξει. Ο Λαζόπουλος τι ζόρι τραβάει; Γιατί δεν σέβεται το δικαίωμα του Ρωμανού στην αυτο-εξόντωσή του; Αλλά η υποχρέωση της κοινωνίας είναι να μην επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιασθεί από το εγκληματικό αυτό στοιχείο.

  • M.V avatar
   M.V @ Διογένης 05/12/2014 14:33:59

   Η κοινωνία είναι σιωπηλή και απούσα από τις αποφάσεις. Η κοινωνία δεν είσαστε μονάχα ''εσείς''. Η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός και τα δύσκαμπτα μεροληπτικά του πλοκάμια κινούνται και αντιπαρατίθενται με κάθε ασκούντα ''ψυχολογική πίεση''. Μην επαναλαμβάνουμε ανακρίβειες και ας μη δοκιμάζουμε να εκπροσωπήσουμε μιά κοινωνία που δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε.

   • Μελάς avatar
    Μελάς @ M.V 06/12/2014 17:46:02

    Το δις εξαμαρτείν ουκ αντρος σοφού. Ο Σαμαρας δεν θα πρέπει να την πατήσει όπως ο Καραμανλής στα προηγούμενα "δεκεμβριανά". Εαν συνεχίσουν οι ακροαριστεροί το ίδιο με τότε τροπάρι ο δρόμος είναι ένας. Ξήλωμα. Ο τρόπος δοκιμάστηκε και δούλεψε με την ακροδεξιά και τον έφερε εις πέρας ο σημερινός πρωθυπουργός.
    Το ίδιο θα πρεπει να πράξει και με την ακροαριστερά, για να τελειώνουμε από την ανωμαλία των άκρων στην πατρίδα μας. Και κάτι τελευταίο, επαφές και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς αριστερούς μόνον όταν κόψουν τους δεσμούς με την ακροαριστερά. Οι καιροί αυτά επιτάσσουν.

  • ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. avatar
   ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. @ Διογένης 05/12/2014 15:19:47

   . Θες να πείς αγαπητέ Διογένη οτι το κράτος είναι ανίκανο να εφαρμόσει την μέθοδο με το ηλεκτρονικό βραχιόλι στο πόδι του κρατουμένου όπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη, που δίνει με ενσωματωμένο GPS ανα πάσα στιγμή τη θέση του στην αστυνομία και εφαρμόζεται σε κακοποιούς πολύ πιο επικίνδυνους απο τον Ρωμανό, με απόλυτη επιτυχία? Αν είναι τόσο ανίκανο το κράτος, πως να μην επωφεληθεί ο κάθε Ρωμανός και ο κάθε Ξηρός?

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. 05/12/2014 19:26:07

    ᾿Εμπρός λοιπόν βραχολάκια γιά ὄλους τούς ἔγκλειστους. ῎Ετσι καταργοῦντε νόμοι καί φυλακές! ῎Αλλος γιά ἀπεργία πεῖνας, anyone;; ῞Ολα σχεδιασμένα, ἀπό τήν συμμετοχή του στίς πανελλήνιες μέχρι τίς ἱατρικές ἀνακοινώσεις. ῎Ετσι προσδοκοῦν τήν ἀνατροπή τοῦ συστήματος. Μόνο πού μάθαμε πλέον πῶς σκέπτοντε καί πῶς ἐνεργοῦν. ᾿Εάν θέλει νά πεθάνη, HIS CHOICE! Θά ἀσχολούμαστε πολύ ἀκόμα μέ τόν κάθε ρωμανό τρομοκράτη;;;

    • karenin avatar
     karenin @ Φωτεινή 05/12/2014 19:39:00

     Tα βραχιολάκια τα προτείνουν σχεδόν όλοι σαν μέσο αποσυμφόρησης των φυλακών. Δεν χωράνε πια, είναι στιβαγμένοι διπλάσιοι πια απο ότι προβλέπεται. Επίσης ανημέρωτη σε βλέπω πως ο Ρωμανός για απόπειρα ληστείας καταδικάστηκε. Αθωώθηκε ως τα της τρομοκρατίας. Αλλά ψιλά γράμματα θα μου πεις....

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ karenin 05/12/2014 19:51:48

      Όντως ψιλά γράμματα το ότι αθωώθηκε. Ο άνθρωπος το είχε ομολογήσει καθαρά στην αρχή. Μετά τα γύρισε, όταν του είπαν οι δικηγόροι του. Τα δακτυλικά αποτυπώματα στις γιάφκες κλπ. σύμπτωση, ε; Θα μου πεις, αφου μας δουλεύει η δικαιοσύνη, γιατί να μη μας δουλεύετε κι εσείς.

     • karenin avatar
      karenin @ Διογένης 05/12/2014 20:40:15

      Τρομοκρατία είναι η πραξη βίας που σκοπευει στον τρόμο και την παράλυση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, η είναι το μέσο για να μεταδοθει το μήνυμα. Ποια ακριβως πράξη του τρόμαξε και παρέλυσε εσένα;

     • M.V avatar
      M.V @ karenin 05/12/2014 20:50:36

      Ποιά πράξη του Ρωμανού ακριβώς τον τρόμαξε και τον παρέλυσε; Μα τι ρωτάς τώρα; Η απεργία πείνας του φυσικά!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ karenin 05/12/2014 21:15:34

      Το ότι κρατούσε καλάσνικοφ στα χέρια και σημάδευε ανθρώπους,δεν είναι τρομοκρατική πράξη;...

     • karenin avatar
      karenin @ Κυθήριος 05/12/2014 21:37:59

      Οχι Κυθήριε, γιατι αν και στριμωχθηκαν δεν το κανανε χρηση. Λείπει το μπούμ που λένε.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ karenin 05/12/2014 22:25:20

      Ποιός εγγυάτο εκείνη τη στιγμή ότι δεν θα περνούσαν τη λεπτή κόκκινη γραμμή και πατούσαν έστω και κατά λάθος τη σκανδάλη; Δηλαδή σε μια τρομοκρατική ενέργεια εσύ ξεχωρίζεις την χρήση από την πρόθεση;... Δεν είναι πράξη βίας έστω και αυτό που έκαναν;

     • karenin avatar
      karenin @ Κυθήριος 05/12/2014 22:43:02

      Στα πρακτικά της δίκης θα δεις πως μάρτυρες, εισαγγελέας και δικαστές το εκτιμήσανε πάρα πολυ που δεν πέρασε την κόκινη γραμμή που λες.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ karenin 05/12/2014 22:48:49

      Υπεκφεύγεις...

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ karenin 05/12/2014 23:30:13

      Ψιλά γράμματα. Όταν δε θέλει κανείς να τα δεί, κάνει πως δεν τα βλέπει.

     • blackunder avatar
      blackunder @ karenin 05/12/2014 22:42:38

      Αφού πουλάς τρέλα, σχολή υπάρχει, αυτός πέρασε, ποιος τον εμποδίζει να πάει και μας ζαλίζετε? α ξέχασα...τα κάγκελα...

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ karenin 05/12/2014 22:59:16

      Γιατί το είχαν μαζί τους τότε; Γιατί είχαν καλάσνικοφ κι όχι ψεύτικα όπλα απλά και μόνο για να τρομάξουν τους υπαλλήλους της τράπεζας; Μόνο και μόνο η ύπαρξή ενός καλάσνικοφ καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν χρήση από πρόθεση και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τα υποβιβάζει σε απλές πιθανολογήσεις. Εικασίες. Ίσως να ᾽ναι κι έτσι, αλλά ποιος μπορεί ν᾽ αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το είχαν μαζί τους για φιγούρα; Όσο μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν το χρησιμοποίησαν από σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο μπορεί ένας άλλος να υποστηρίξει ότι δεν το χρησιμοποίησαν όχι επειδή δεν ήθελαν αλλά επειδή την τελευταία στιγμή μπλοκάρισαν και τα ᾽χασαν. Κι επειδή είναι καλάσνικοφ κι όχι νεροπίστολο, ο ισχυρισμός του τελευταίου θα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Εξ άλλου, το ότι δεν το χρησιμοποίησαν τότε δεν εγγυάται ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.

     • Κίτρινη Γραβάτα avatar
      Κίτρινη Γραβάτα @ Νιόβη 05/12/2014 23:15:53

      Αυτά είναι θέματα των Δικαστών και ήδη ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης απέκλεισε την εμπλοκή τους σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και τη σχέση τους με τους Πυρήνες. Η οπλοφορία είναι άλλο, η οπλοχρησία κάτι διαφορετικό, η ληστεία ληστεία, ο κίνδυνος της ανθρώπινης ζωής τελείως διαφορετικό ζήτημα από την αφαίρεσή της. Η Δικαιοσύνη ξέρει και χρεώνει διαφορετικές ποινές για κάθε παράβαση. Εμείς εδώ απλώς τοποθετούμαστε ανάλογα τις διαθέσεις μας. Άλλος θέλει να δώσει ισόβια για να ικανοποιηθεί κι άλλος 3 χρόνια με αναστολή.

     • ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
      ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ @ karenin 07/12/2014 13:38:02

      Δηλαδή το παιδάκι πηρε ενα καλασνικοφ , νόμιζε ότι είναι γλυγιτζούρι, και πήγε να παίξει. Σαν δεν ντρεπόμαστε!

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. 05/12/2014 21:59:24

    Το βραχιόλι προορίζεται για μικροεγκληματίες, ΟΧΙ για τρομοκράτες. Μη λέμε ό,τι θέλουμε...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Δημήτρης 05/12/2014 22:13:08

     Σωστός.

     • karenin avatar
      karenin @ ΚΜ 05/12/2014 22:56:31

      Τι σωστός, το βραχιόλι χρησιμοποιειται για μικροεγκληματίες να εκτείσουν την ποινή εκτος φυλακής, αλλα χρησιμοποιειται και στους υπόλοιπους κάνοντας πιο ευκολη την δουλειά του συμβουλιου φυλακής που αποφασίζει για τις αδειες αφου τους απαλάσει απο το αγχος και την αμφιβολία της απόδρασης.

     • Κίτρινη Γραβάτα avatar
      Κίτρινη Γραβάτα @ karenin 05/12/2014 23:35:31

      Άστους. Δεν ξέρουν και δυσκολεύονται να το αποδεχτούν. Σε 2-3 μήνες τα βραχιολάκια θα τα φοράνε όλοι οι 20άχρονοι ''παραβάτες'', γιατί η κοινωνία δεν πετάει στον κάδο σκουπιδιών τα νεαρά της μέλη για να χαρούνε λίγοι φανατικοί. Τα επανενσωματώνει δίνοντάς τους νέες ευκαιρίες.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Κίτρινη Γραβάτα 06/12/2014 00:19:33

      Σε 2-3 χρόνια ο Ρωμανός θα πέσει νεκρός κατά την τέλεση της επόμενης ληστείας.

     • Κίτρινη Γραβάτα avatar
      Κίτρινη Γραβάτα @ ΚΜ 06/12/2014 00:34:20

      Εύχομαι να κάνετε λάθος και πιστεύω πως κατά βάθος κι εσείς το εύχεστε.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Κίτρινη Γραβάτα 06/12/2014 17:37:42

      Μακάρι να μετανοήσει!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 06/12/2014 18:43:16

   Δεν υπάρχει "διακαίωμα στην αυτοκτονία". Είναι ένας ακόμη πλαστός μύθος υμών των φιλελεύθερων. Η Χριστιανική ηθική (των Ευαγγελίων και του Παύλου, όχι της χρυσοποίκιλτης καισαροπαπικής εκκλησίας) είναι έτη φωτός μπροατά από την ηθική των φιλελεύθερων και των αστών. Δεν δικαιούσαι να πάρεις αυτό που δεν μπορείς να δώσεις, δεν δικαιούσαι να καταστρέψεις αυτο που δεν μπορείς να φτιάξεις. Δεν δικαιούσαι να παριστάνεις τον αθώο, όταν συμμετέχεις στην καταστροφή τέτοιου αγαθού, όπως η ζωή, έστω και από κάποιον άλλο. Ή την παρατηρείς αδιάφορα ή χαιρέκακα. Αρκετά καταστρέφεται η κοινωνία με τους φιλελεύθερους μύθους

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/12/2014 14:05:17

  Μπράβο. Μην αφήνετε να κυλίσουμε στο χάος των εμπόρων "ελπίδας".

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 05/12/2014 14:13:53

  Αγαπητέ μου Προφήτη και αν ακόμα παραδεχτεί κανείς, πως σε πολλά σημεία του άρθρου σας παρά τη σκληρότητα και την απολυτότητα των θέσεών σας θα μπορούσε μερικώς και να συμφωνήσει, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πληροφορούσατε σχετικά με το εάν πιστεύετε, πως όσον αφορά τη ζωή, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ευνομία, την τάξη, την ελευθερία, το σεβασμό, την ευαισθησία, την αυστηρότητα, τον τρόπο διαπαιδαγώγησης, τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, τα πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω, κ.λπ, μπορούν και πρέπει να υπάρχουν πολλές και διάφορες θεωρήσεις, απόψεις και τοποθετήσεις… Και πείτε μου σας παρακαλώ, αποδέχεστε ότι ο απέναντί σας είναι δυνατό και επιτρεπτό να διατηρεί τελείως διαφορετικές εκτιμήσεις-κρίσεις από τις δικές σας σε πάρα πολλά, δίχως να του καταλογίζεται δόλος και κακοπιστία, χωρίς να χαρακτηρίζεται ως ανθέλληνας, Συριζαίος, άπατρις, άθεος, ασυνείδητος και βδελυρός αναρχοκομμουνιστής; Χωρίς κανείς ''νομιμόφρων'', ''εθνικόφρων'' και ''νομοταγής'' να αισθάνεται την ανάγκη αμυνόμενος, να του επιτεθεί λεκτικά; Γιατί εγώ πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εκφράζει και να υπερασπίζεται τις όποιες απόψεις του ελεύθερα και το μόνο που έχουν να κάνουν οι όποιοι άλλοι διαφωνούν μαζί του, είναι με σεβασμό, ευγένεια και αυτοσυγκράτηση, να αντιπαραβάλλουν τα επιχειρήματά τους, χωρίς να επιχειρούν ματαίως διαστρεβλώνοντας ή και χαρακτηρίζοντας αρνητικά τον ''αναιδή διαφωνούντα'' και ιδεολογικά αντίθετό τους, να αποδυναμώσουν-ακυρώσουν-λοιδορήσουν, τις θέσεις του. Πιο αποτελεσματική και σίγουρα πιο γόνιμη τακτική, σε αντίθεση με την τυφλή, φανατική και άκαρπη μετωπική σύγκρουση.Δεν είναι (ευτυχώς) μονόδρομοι το δίκιο, το σωστό και το πρέπον, όπως δεν είναι εξάλλου και η ζωή. Και στον Παράδεισο μα και στην Κόλαση μπορεί να φτάσουμε όλοι, ακόμα κι από φαινομενικά εντελώς αντίθετους δρόμους.....

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Άλυτη Εξίσωση 05/12/2014 19:03:23

   Πολύ ωραία τα λες αλλά διάλογος σε τέτοιο επίπεδο που αναφέρεις απαντάται σε αστικές δημοκρατίες. Για να υπάρξει αστική δημοκρατία απαιτείται η ύπαρξη κυρίαρχης και συνειδητοποιημένης αστικής τάξης ή κάνω λάθος ;)

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Ιδιώτης 06/12/2014 18:23:26

    Διάλογος σε αυτό το επίπεδο αγαπητέ Ιδιώτη, μπορεί να υπάρξει μόνον όπου συνδιαλλέγονται άτομα καλλιεργημένα, που έχουν λάβει ουσιαστική παιδεία, που διαθέτουν αυτοσεβασμό, ποιότητα και ελεύθερο πνεύμα. Μεταξύ ανεγκέφαλων φανατικών, μισαλλόδοξων, στρατευμένων ιδιοτελών και μικροσυμφεροντολόγων, μπορεί να γίνει μόνο προσβλητικός ''σκυλοκαυγάς'', επιπέδου τηλεπαραθύρων.

    • Ιδιώτης avatar
     Ιδιώτης @ Άλυτη Εξίσωση 06/12/2014 23:17:11

     Οϊμέ... μα στα τηλεπαράθυρα κρίνεται η τύχη της άμοιρης χώρας. Το μέλλον. "Ενημερώνονται" οι ψηφοφόροι. Διαμορφώνεται η "κοινή γνώμη". Λες να πάψουμε να δίνουμε σημασία? Σάμπως να είσαι για τη "δημοκρατία" πιο επικίνδυνη κι απ' αυτόν τον τρομοκράτη Ρωμανό με αυτά που λες...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 05/12/2014 20:00:50

   Το "φαινομενικώς" είναι σωστό, μόνο που πολλοί δεν περπατάνε σε "φαινομενικώς" αντίθετο δρόμο αλλά σε εμφανώς και ουσιαστικώς...

   • Stormy Night avatar
    Stormy Night @ Γεώργιος Τ. 05/12/2014 23:22:35

    Κι έτσι ακόμα, ισχύει το λεχθέν. Το νόημα παραμένει. ''Και στον Παράδεισο μα και στην Κόλαση μπορεί να φτάσουμε όλοι, ακόμα κι από εμφανώς και ουσιαστικώς αντίθετους δρόμους.''

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Άλυτη Εξίσωση 06/12/2014 12:17:46

   Προς "Άλυτη εξίσωση", Καλημέρα, 1η Ερώτηση. Πιστεύεται ότι τα ίδια ισχύουν για όλους τους ανθρώπους; και για αυτούς που παραστράτησαν προς την χρυσή αυγή; 2η Ερώτηση. Πιστεύεται ότι είναι έκφραση άποψης το ρηθέν "... θα μου περάσει η πείνα όταν σου φάω το λαρύγγι..."; Νομίζετε ότι είναι θέμα συζήτησης και δικαίωμα κάποιου κατά την κρίση του, να τρώει λαρύγγια; Εγώ νομίζω ότι η αγάπη που στερήθηκαν από την μάνα τους και η απουσία ορίων από τον πατέρα τους οδήγησε αυτά τα παιδιά σε αυτή την κατάσταση. Στο έδρανο του κατηγορουμένου μπροστά από αυτούς, έχουν θέση οι "γονείς" τους. Τα παιδιά οδηγούνται στο θάνατο και οι γονείς κάνουν καμώματα και αρνούνται να συζητήσουν με τον Υπουργό δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι ελπίζουν να αποκομίσουν οφέλη, από την απώλεια του παιδιού τους. Υ.Γ. Συγχαρητήρια. Ωραίο άρθρο.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Σπύρος 06/12/2014 17:00:56

    Διόρθωση. Το πιστεύεται να γίνει πιστεύετε.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Σπύρος 06/12/2014 18:04:08

    Αγαπητέ Σπύρο, ευχαρίστως να σας απαντήσω : 1) Πιστεύετε ότι τα ίδια ισχύουν για όλους τους ανθρώπους; και για αυτούς που παραστράτησαν προς την χρυσή αυγή; Όταν λέτε …παραστράτησαν αγαπητέ, δεν εννοείτε φαντάζομαι περιπτώσεις σαν του κ. Ρουπακιά που έστριψε μαχαίρι στην καρδιά ανθρώπου, ούτε σαν κάτι άλλων που έσφαζαν λαθρομετανάστες στα σοκάκια…. Οι πωρωμένοι εγκληματίες που αφαιρούν ανθρώπινη ζωή, είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από τους 20άχρονους ληστές Τραπεζών, που δεν άγγιξαν καν σκανδάλη, αν και θα μπορούσαν. Αν εννοείτε τώρα αυτούς που διώκονται για τις έστω ακροδεξιές τους απόψεις και έχουν περιπέσει σε μικροπταίσματα, φυσικά και ισχύει το δικαίωμά τους να πιστεύουν σε οτιδήποτε τους εκφράζει και η μεταχείρισή τους, θα πρέπει να είναι ανάλογη των παραβάσεών τους. Μπορεί για την πλειοψηφία οι απόψεις τους να είναι απαράδεκτες και απορριπτέες, αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους ''τιμωρούμε'' γι αυτές και μόνο. 2)Πιστεύετε ότι είναι έκφραση άποψης το ρηθέν "... θα μου περάσει η πείνα όταν σου φάω το λαρύγγι..."; Μήπως είμαστε όλοι εμείς, οι απ΄έξω απ΄το χορό εντελώς αναρμόδιοι και σκόπιμο θα ήταν, να μη σπεύδουμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τις εκφράσεις και τα συναισθήματα αυτών που συμμετέχουν στο ''δράμα''; Εγώ το ρηθέν, το ακούω σαν μιά ακραία έκφραση απόγνωσης και αγανάκτησης και δεν μπορώ να ορκιστώ σε κανέναν οτι θα ήμουν πολύ πιο…ευγενική , αν κάποιος που αγαπούσα κινδύνευε να χάσει τη ζωή του, για έναν ανόητο τσαμπουκά, για μία σκληρόκαρδη και ακατανόητη επίδειξη ''δύναμης'' των υπευθύνων, που ενώ μπορούν με μία κίνησή τους, να δώσουν τη λύση, οχυρώνονται πίσω από προφάσεις και νομότυπες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, παίζοντας με την πιθανότητα θανάτου ενός νέου ανθρώπου. 3)Εγώ νομίζω ότι η αγάπη που στερήθηκαν από την μάνα τους και η απουσία ορίων από τον πατέρα τους οδήγησε αυτά τα παιδιά σε αυτή την κατάσταση. Στο έδρανο του κατηγορουμένου μπροστά από αυτούς, έχουν θέση οι "γονείς" τους. Εγώ πάλι πιστεύω πως και άφθονη αγάπη μάλλον πήραν και σε γενικές γραμμές μια χαρά φυσιολογικά μεγάλωσαν, όπως τόσα και τόσα άλλα παιδιά.Κανείς γονιός ποτέ δεν είναι σίγουρος, πως τα έκανε όλα απολύτως σωστά… Οι άνθρωποι όμως, δεν είναι ομοιόμορφα στρατιωτάκια κι ούτε μπορεί να μπαίνουνε όλοι στο ίδιο καλούπι. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αντιδρά με τον δικό του εντελώς τρόπο όταν διαπιστώνει τη χαώδη διάσταση που χωρίζει την επικρατούσα απαράδεκτη πραγματικότητα, από το ιδανικό και ιδεατό του. Άλλος συμβιβάζεται αναντίρρητα και προσαρμόζεται, άλλος αντιδρά πιο βίαια, εξεγείρεται, επαναστατεί κι εκεί υπάρχει πιθανότητα και να ….εκτραπεί. Μήπως και όλοι εμείς εξάλλου οι ''ενήλικες'' που επιθυμούμε να παραμείνουμε ισόβια ζωντανοί, δεν προσπαθούμε να διατηρήσουμε ανέπαφο από τη φθορά της σάπιας ''ωριμότητας'', τον …ομφάλιο λώρο με την ασυνθηκολόγητη επαναστατικότητα της εφηβείας μας; 4) Τα παιδιά οδηγούνται στο θάνατο και οι γονείς κάνουν καμώματα και αρνούνται να συζητήσουν με τον Υπουργό δικαιοσύνης. Μην είστε τόσο άδικος. Δεν κάνουν …νάζια οι γονείς του Ρωμανού. Προσπαθούν να υποστηρίξουν παρά την πίκρα και την αγωνία τους, με κάθε δυνατό τρόπο την απόφασή του κι αυτό τους καθιστά απόλυτα σεβαστούς και αξιοπρεπείς. Ευτυχώς πάντως, ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα στις 11 το πρωϊ, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού θα συναντηθούν με τον κ. Α.Σαμαρά στο Μαξίμου και πιστεύω ότι εκείνος, θα δώσει και την οριστική λύση. Για το Υ.Γ, σας ευχαριστώ.

 6. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ avatar
  ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 05/12/2014 14:15:03

  Καιρό είχαμε να ακούσουμε την κλασική παρλαπίπα με τις γριούλες που σφάζονται από τα τριτοκοσμικά κτήνη. Γιατί δεν βγάζετε και τα γραμμομένα παλικάρια που βοηθούν τις γριούλες να παν στην τράπεζα. Στον ίδιο αστικό μύθο είναι

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 05/12/2014 14:44:32

   astynomia.gr. Δολοφονίες 2012. Δράστες : 70% αλλοδαποί, 15% ημεδαποί, 15% ανεξιχνίαστες. Αλλο η ΧΑ, ´αλλο τα πραγματικά γεγονότα. Αστικός μύθος πάντως δεν ειναι.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 05/12/2014 15:22:00

   Γιατί η δημοκρατια και η δικαιοσύνη δεν κάνουν διακρίσεις. Ειτε μαύρος είτε κόκκινος φασισμός ,είτε αναρχοφασισμός ή αυτοκαταστροφικός φασισμός αντιμετωπίζονται το ίδιο .

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Naruto 06/12/2014 00:28:10

    Ακριβώς γι' αυτό η Ελλάδα ονομάζεται "λίκνο της Δημοκρατίας". Χάρη στη δημοκρατία "μας" και τη δικαιοσύνη "μας" πατάσσουμε το φασισμό κάθε χρώματος.

 7. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 05/12/2014 14:29:42

  Σε όσα αναφέρετε στο Ρωμανό και την λειτουργία του κράτους και της δικαιοσύνης, συμφωνούμε απόλυτα.

 8. Ενεργός πολίτης avatar
  Ενεργός πολίτης 05/12/2014 15:12:30

  Γράφετε: Μπορώ όμως να απαντήσω στο εύλογο ερώτημα «τι μέλλον έχει μια κοινωνία αν εξοντώσει έναν 20χρονο, ακόμα και δηλωμένο εχθρό της, στο πρόσωπο του οποίου καθρεφτίζεται η μέσω της νεολαίας συνέχειά της, ποια είναι η αναμορφωτική και διαπαιδαγωγική της δύναμη, πού βρίσκεται η ανοχή της και η συμπόνια της;». Και απαντάτε - με τρόπο αρνητικό: "Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία έχει μέλλον προσδοκώντας την ενηλικίωση και ωρίμανση συγκεκριμένων σημερινών νέων όπως ο Ρωμανός.". Η Ελληνική κοινωνία, όμως, όπως και οποιαδήποτε άλλη υγιής κοινωνία, αν θέλει να έχει μέλλον, ούτε μπορεί ούτε πρέπει να αποκλείει a priori κανέναν, κανένα παιδί. Ιδίως τα πιο παραστρατημένα από τα μέλη της! Και όχι μόνον οφείλει ηθικά να προσδοκά την ενηλικίωση και την ωρίμανσή τους, αλλά και να την επιδιώκει με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η ευθύνη της κοινωνίας και των ταγών της.

  • Φώτης avatar
   Φώτης @ Ενεργός πολίτης 05/12/2014 16:59:25

   Ακριβώς έτσι φίλτατε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ενεργός πολίτης 05/12/2014 20:04:24

   Μόνο μέσο ΑΜΕΣΗΣ και ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ αλλαγής διαπαιδαγώγησης, η τιμωρία γονέων που στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές από τα παιδιά τους ως ηθικών αυτουργών. Τότε θα άλλαζαν νοοτροπία οι γεννήτορες και θα μετατρέπονταν σε γονείς έστω και από το φόβο του νόμου. Μακροπρόθεσμα εννοείται πως μπορούν να γίνουν αρκετά περισσότερα, όμως επειδή έχουμε ξεφύγει ως κοινωνία, χρειάζεται άμεση δράση...

  • blackunder avatar
   blackunder @ Ενεργός πολίτης 05/12/2014 22:45:44

   Ενήλικας είναι, δεν ειναι παιδί. Να δώσουμε ευκαιρία τότε και στους παιδεραστές, στους δολοφόνους κλπ.

   • Stormy Night avatar
    Stormy Night @ blackunder 05/12/2014 23:25:46

    H χυδαιότητα της σύγκρισης, προδίδει εμπάθεια.

    • blackunder avatar
     blackunder @ Stormy Night 06/12/2014 03:15:44

     Aφού το λες εσύ έτσι θα είναι. Εφόσον λες εμένα χυδαίο (που απλώς διαφωνείς) και το "παιδί" αυτό αθώο, καταλαβαίνει κανείς τί ικανότητα κρίσης έχεις. Άραγε το δικό σου παιδί μπορεί εύκολα να βρει ένα καλάζνικοφ και να παίζει επανάσταση με την παρέα του? Και αν το έκανε τελικά θα του έκοβες το χαρτζιλίκι ή θα καμάρωνες στους συγγενείς για το κατόρθωμά του?

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ blackunder 06/12/2014 21:13:33

      Μη διαστρεβλώνεις αυτό που έγραψα για να αλλοιώσεις το νόημα και να το παίξεις θύμα.
      Η χυδαιότητα βρίσκεται στην πρόθεσή σου να ταυτίσεις έναν νεαρό που επιχείρησε να ληστέψει τράπεζα, με ψυχασθενείς παιδεραστές και δολοφόνους. Καλάσνικοφ σήμερα στην Ελλάδα, βρίσκει όποιος το πληρώνει. Ας όψονται οι Αλβανοί μαφιόζοι. Τα άλλα που λες, είναι μυθιστόρημα φαντασίας.

 9. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 05/12/2014 15:21:04

  Συγχαρητήρια Προφήτη,ξέρω είναι ψυχοφθόρο να αναδεικνύεις το αυτονόητο αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς μετά από 40 χρόνια ολοκληρωτικής ιδεολογικής κυριαρχίας του παρά φύσιν.

 10. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 05/12/2014 16:21:07

  Επιτέλους,γιατί πλησίαζε στο κόκκινο το προοδευτικόμετρο της κοινωνίας Ούτε ληστεύω για να σπουδάσω,ούτε σπουδάζω ενώ ληστεύω

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές. 05/12/2014 21:16:36

   Ωραίο!!!

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/12/2014 16:36:35

  Εξαιρετικό κείμενο από τον Προφήτη. Από κει και πέρα ο Ρωμανός αυτοεντοιχίστηκε. Αυτοπαγιδεύτηκε. Χωρίς να το καταλάβει έβαλε τον εαυτό του στη γωνία, χωρίς περιθώριο διαφυγής. Ή θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να πεθάνει, για να μη «προδώσει» όλους αυτούς που συμφεροντολογικά ή από αφέλεια τον έχουν κάνει ήρωα και πρότυπο, ή θα τη διακόψει επιβεβαιώνοντας όλους όσοι τον θεωρούν ένα ακόμη κακομαθημένο πλουσιόπαιδο τσογλάνι. Ούτως ή άλλως κάποιους θα επιβεβαιώσει και κάποιους θα διαψεύσει. Εκτός κι αν ενδώσει η κυβέρνηση, αναδιπλωθεί πάραυτα, και ανοίξει μόνη της τις πύλες της αβύσσου. Πάντως, σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη χώρα, το ζήτημα Ρωμανού θα ήταν το τελευταίο που θα απασχολούσε μια ολόκληρη κοινωνία. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή την ώρα στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 80 θανατοποινίτες, πολλοί εκ των οποίων που έχουν καταδικαστεί με ελλιπή στοιχεία, και περιμένουν τη βελόνη …

  • MCA avatar
   MCA @ Strange Attractor 05/12/2014 17:35:24

   Το ΄΄αστείο΄΄ είναι ότι στην αυτοπαγίδευση βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι του οι γονείς. Αντί να τονίσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του παιδιού, να πουν ότι ο γιος τους δεν έχει σκοπό να δραπετεύσει ή να προβεί σε βίαιες πράξεις αν πάρει άδεια, αυτοί έδωσαν πολιτική χροιά στην απεργία πείνας. Ειλικρινά λυπάμαι τον Ρωμανό. Είναι άτυχος.

  • Φώτης avatar
   Φώτης @ Strange Attractor 05/12/2014 17:47:27

   Oι ΗΠΑ; Σιγά το πρότυπο της Δημοκρατίας! Δε μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισής μας η κατάντια τους. Λαοί Σερίφηδων χωρίς Ιστορία, κουλτούρα, με ''συνείδηση'' διαμορφούμενη από την ΤV, με 15 τουφέκια σε κάθε σπίτι, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, τι είδους παράδειγμα αποτελούν; Μόνο προς αποφυγή.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Strange Attractor 05/12/2014 20:06:43

   Ο Ρωμανός είναι δυστυχώς ένας ακόμη πλυμμένος εγκέφαλος από τους ινστρούχτορες της αναρχικής αριστεράς. Που ψάχνουν θύματα και μάρτυρες μπας και περισώσουν την ακυρωμένη στην πράξη ιδεολογία τους που πέθανε στα 9/10 του πλανήτη εδώ και 25 χρόνια...

   • in medias res avatar
    in medias res @ Γεώργιος Τ. 06/12/2014 22:38:02

    Aγαπητέ, αναρχικοί και κομμουνιστές έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

 12. Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
  Σενετάκης Εμμανουήλ 05/12/2014 16:47:20

  Αλήθεια, εάν αντί για εξ'αποστάσεως σπουδές του πρότειναν έξοδο από τις φυλακές αλλά με το βραχιολάκι GPS για να ... φοιτά, θα το δεχόταν ??? Οχι βέβαια , το "παιδί" (αντι το τρομοκράτης-ληστής) θέλει να την κοπανίσει για να συνεχίσει την ... επανάσταση του από τα βόρεια προάστεια και την προστασία των ακριβοπληρωμένων Ραγκούσιδων. Για να θυμηθούμε όμως άλλη μιά περίπτωση που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές ναρκωμένη από την πολύ μεταπολιτευτική ευαισθησία. Ο τρομοκράτης-δολοφόνος γιός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μήπως στάθηκε εμπόδιο στην αναρρίχιση του πατρός του στο πολιτικό πεδίο ?? Για μερικά χρόνια τον κρύψανε από τα ΜΜΕ και μετά που η κοινωνία τον ξέχασε (γιατί ξεχνάει γρήγορα) ...τσούπ μας τον μοστράρανε και με θέση. Δεν θα με εκπλήξει αν τον προτείνουν και για ΠτΔ. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε και δεν θα μας δουλεύουν οι ψευτοαριστεροί.

  • Φώτης avatar
   Φώτης @ Σενετάκης Εμμανουήλ 05/12/2014 17:51:03

   ''Αλήθεια, εάν αντί για εξ'αποστάσεως σπουδές του πρότειναν έξοδο από τις φυλακές αλλά με το βραχιολάκι GPS για να ... φοιτά, θα το δεχόταν ???'' Θα το δεχόταν. Και αυτό θα πρέπει να ισχύσει το συντομότερο για όλο και περισσότερους κρατούμενους. Αλλά δυστυχώς, κολλήσανε στη γραφειοκρατία και λένε οτι χρειάζονται 2-3 μήνες για να εφαρμοστεί. Ας το επιταχύνουν. Δεν αξίζει να μπούμε σε περιπέτειες για κάτι που πολύ απλά με λίγη καλή θέληση, λύνεται.

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/12/2014 17:37:12

  Περιττεύει να πώ ότι είναι η καλύτερη ανάλυση για το θέμα αυτό. Τους χαιρετισμούς μου Προφήτη, από την κρύα Βαλτιμόρη.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/12/2014 18:20:40

  Κι αν περνούσε στη σχολή αστυφυλάκων;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Strange Attractor 05/12/2014 18:45:29

   Strange, δεν υπάρχει!
   Εξαιρετικός!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Strange Attractor 05/12/2014 21:19:45

   Θα πήγαινε στην ομάδα Ζήτα (...μου ό,τι θές...)

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2014 18:56:29

  Mία διόρθωση μόνο : στην Αμερική θα αποφάσιζαν την καταδίκη του οι ένορκοι.Όπως οι ένορκοι αποφάσισαν στο Φέργκιουσον την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε το ληστή του σούπερ μάρκετ παρά την ύπαρξη μαύρου προέδρου και την πίεση και εκεί των media. Εδώ όμως ζητήθηκε από τους Αμερικανούς να μην υπάρχουν ένορκοι στη δίκη της 17Ν γιατί οι ένορκοι είχαν αθωώσει τον Σκυφτούλη και τον Λεσπέρογλου και όταν τους υποβλήθηκε το ερώτημα γιατί δεν σας αρέσουν οι ένορκοι αφού εσείς παντού ενόρκους έχετε απάντησαν ότι αυτοί είναι άλλοι ένορκοι. Άλλοι ένορκοι και άλλη κοινωνία.Όσο και να το γυρίζεις το πράγμα στις ευθύνες των καλλιτεχνών ή των πολιτικών τελικά όλα καταλήγουν στην κοινωνία,τον λαό (προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου όπως έλεγαν κάποτε). Δεν υπάρχει πλέον καμμιά δικαιολογία,καμμιά αυταπάτη για τον ελληνικό λαό.Βασιλιάς δεν υπάρχει ούτε χούντα. Είναι αυτός μόνος του και οι πολιτικοί που ψηφίζει και οι καλλιτέχνες που προτιμά.

 16. Zugzwang avatar
  Zugzwang 05/12/2014 19:29:23

  Ας μην απελπιζομαστε. Εχουμε και αξιολογους νεους. Δειτε εδω την ευγενεια, την σεμνοτητα και την ωριμοτητα του Κωστα Παπανικολαου πριν απο δυο χρονια. Οταν ειχε δηλαδη την ηλικια που εχει ο Ρωμανος https://www.youtube.com/watch?v=dJt0URkqiYc Για οσους δεν το γνωριζουν, ο Παπανικολαου, το φτωχο χωριατοπουλο, διαπρεπει τωρα και στις ΗΠΑ. Παραμενει δε το ιδιο ευγενης, σεμνος και φιλοτιμος.

 17. Zugzwang avatar
  Zugzwang 05/12/2014 20:15:18

  "Να θεωρείται μεν έγκλειστος, δημιουργώντας φωτοστέφανο φυλακισμένου επαναστάτη το οποίο θα κεφαλαιοποιήσει όταν αποφυλακιστεί, όταν στα σαράντα του ίσως επιδιώξει τη θέση του Τσίπρα," Προφητη, δεν θα περιμενει τα σαραντα για να αξιοποιησει ο Ρωμανος το φωτοστεφανο (οπως πολυ σωστα γραφεις) . Ειναι πολυ βιαστικος. Εγω θα προτεινα να παραμερισουν απο τωρα ο Σαμαρας και ο Τσιπρας για να περασει ο Ρωμανος.

 18. Νιόβη avatar
  Νιόβη 05/12/2014 20:59:48

  «Ταυτόχρονα οι ληστείες τραπεζών αποτελούν και ένα αναγκαίο μέσο για να χρηματοδοτούνται πολύμορφες υποδομές του αναρχικού αγώνα με χρήματα απαλλοτριωμένα από τον εχθρό».

  Όπου «εχθρός», διάβαζε «τυχαίος καταθέτης» ο οποίος μπορεί να είναι κι ένας απλός υπάλληλος, ένας συνταξιούχος, ένας άνεργος που ζει από τις αποταμιεύσεις του των καλών χρόνων. Άνθρωποι, δηλαδή, που είναι το κι οι ίδιοι δέσμιοι στο ίδιο ακριβώς σύστημα και φυσικά στο ίδιο κράτος. Δυνητικοί σύμμαχοι ενός αναρχικού, θα μπορούσε κανείς να πει, και σίγουρα όχι πυλώνες της εξουσίας. Κι αυτοί είναι ο εχθρός; Νόμιζα πως ο εχθρός είναι η συγκεντροποιημένη εξουσία (το «κράτος») και η βία του, την οποία (βία) επίσης αρνούνται οι αναρχικοί, ή έτσι ήξερα κάποτε τουλάχιστον. Οι επιλογές πρέπει να είναι ελεύθερες, καμία επιλογή δεν γίνεται ανεκτή αν έχει επιβληθεί με τη βία, αυτή είναι μια βασική αρχή του αναρχισμού. Αναρωτιέμαι κατά πόσο δικαιούται κάποιος να προβεί σε ληστεία με πρόσχημα τον αναρχικό αγώνα εφ᾽όσον μια ληστεία δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον βίαιο εξαναγκασμό του στόχου να «διαθέσει» τα υπάρχοντά του - και στη θεωρία τουλάχιστον αναρχισμός και βία είναι δυο έννοιες εχθρικές μεταξύ τους.

  • toxo avatar
   toxo @ Νιόβη 06/12/2014 00:56:42

   Στον Ισπανικό εμφύλιο, οι Αναρχικοί αγωνίζονταν με την γραφίδα ή πήραν τα όπλα και πυροβολούσαν ,ασκούντες ένοπλη βία;

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ toxo 06/12/2014 02:04:06

    Το δεύτερο, φυσικά, αλλά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα του σχολίου. Ανάπτυξέ το λίγο ακόμα.

    • toxo avatar
     toxo @ Νιόβη 06/12/2014 10:30:41

     Απλώς διευκρίνησα το ότι,αχέτως της θεωρίας του αναρχισμού,στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε,απέδειξαν πως είναι λύκοι ενδεδυμένοι δοράν προβάτου και πρέπει να αντιμετωπίζονται,όχι με το τι λένε ,αλλά με το τι πράττουν .Δεν μου αρέσει το:"θα πολεμήσουμε γιά την ειρήνη".

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/12/2014 22:11:35

  Εξαιρετικό άρθρο. Τα τελευταία χρόνια οι φυλακές έχουν αναγκαστεί να επωμιστούν ένα δυσβάστακτο φορτίο: αυτό των αλλοδαπών εγκληματιών. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια τεράστια πτώση της ποιότητας απονομής δικαιοσύνης: τεράστιος όγκος υποθέσεων προς εκδίκαση καθώς και συμφόρηση στις φυλακές, που δίνει πάτημα στους αριστερούς νταβατζήδες για να πιέσουν για γρήγορη αποφυλάκιση κρατουμένων. Πλέον καταδικάζεσαι για 15 χρόνια και βγαίνεις σε 8. Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου με χτίσιμο πολλών νέων φυλακών και αναγκαστική απέλαση αλλοδαπών μικροεγκληματιών (όχι όμως κάποιων σαν τον βιαστή της Πάρου π.χ). Το τελευταίο θα μπορούσε να γίνει αν η ΕΕ κάνει μια συμφωνία με μια χώρα όπως π.χ η Λιβύη και στέλνει εκεί τον οποιονδήποτε λαθραίο ανεξαρτήτως εθνικότητας, με χρηματικά ανταλλάγματα. Ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η κυβέρνηση να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πλην του πλαισίου της ΕΕ, όπως τη συνθήκη της Γενεύης και την ΕΔΑΔ. Ρωσία και Βρετανία ήδη ετοιμάζονται να το κάνουν. Επιπλέον πρέπει άμεσα να αποχωρήσουμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εαν και εφ'όσον παραμείνουμε εντός των συμβάσεων αυτών, οι δικηγόροι/νταβατζήδες έχουν όλο το νομικό πλαίσιο για να κάνουν παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι πρέπει να παιχθεί με όρους εθνικής κυριαρχίας.

 20. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 05/12/2014 23:51:49

  Δυνατό άρθρο Προφήτη. Τελικά, πάντα η διελκυστίνδα μεταξύ των ατομικών δικαιωμάτων ποινικών κρατουμένων και του ευρύτερου σκοπού του ποινικού κολασμού και της ηθικής και κοινωνικής απαξίας του εγκλήματος μέσα από τασωφρονιστικά συστήματα του πολιτισμένου κόσμου, είχε ενδιαφέρουσες εξάρσεις ένθεν κακείθεν. Στο εν λόγω επεισόδιο με ενδιαφέρον παρακολουθώ τους γονείς του νέου αυτού. Τη ρητορική τους και το συλλογισμό τους. Και κατ' επέκταση τις πράξεις τους. Περίεργα πράγματα. Περίεργα... Ιεροφάντης.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ιεροφάντης 06/12/2014 17:45:44

   Περίεργα πράγματα. Περίεργα... Διαφωνώ Ιεροφάντη. Δέν είναι περίεργα, είναι normal (μή τό μπερδεύουμαι μέ τό φυσιολογικό), πώς αλλιώς νά τό πώ, φαινότυπα ισχυρό σέ κοινωνίες μυρηκαστικών πού ακολουθούν τά οδηγητικά μυρηκαστικά τής αγέλης. Εδώ πρόκειται γά γόνο γκλαμουράτης «αφρόκρεμας», «αριστερής», «ψαγμένης», πλούσιας καί ανοιχτής στήν «διαστροφή» οικογένειας. Ένας γόνος μιάς τέτοιας οικογένειας «πρέπει» νά είναι «διαφορετικός», νά «ξεχωρίζει», νά ευτελίζει τό φυσιολογικό. Νά «ταρακουνάει» τόν μικροατισμό τών φτωχικών στρωμάτων καί νά τούς οδηγεί στό «υποχρεωτικό» underground, στήν αναξιοπρέπεια, στό τίποτα, στό μηδέν. Στήν συλλογική αφασία πού «πρέπει» νά ζεί η ανθρώπινη αγέλη. Γι' αυτό θά απασχολήσει καί πρωθυπουργούς, «ψαγμένους», «ανθρωπιστές», κ.λ.π. Άν ήταν γόνος προλεταρίων καί πίστευε στόν αναρχισμό, θά ήταν ήδη πρεζάκιας. Τό σύστημα επιτρέπει μόνον τούς εκλεκτούς του νά «διαφοροποιούνται». Αυτό ξέρει καί τό τηρεί μέ ευλάβεια. Ο Άσιμος ήταν η εξαίρεση. Ήταν η εξαίρεση πού έπρεπε νά επιβεβαιώσει τόν κανόνα

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Ιαπετός 06/12/2014 22:04:13

    Εύστοχος είσαι. Αλλά: Ο γόνος τέτοιων γονέων και τέτοιων οικογενειών, συνήθως (95 % των περιπτώσεων) στην ηλικία αυτή βρίσκεται στο Χάρβαρντ ή στο Άμχερστ, στην ωραία Μάσσατσιούσετς. Μετά άν θελει γίνεται χρηματοπιστωτικός ή πολιτικός (τάλε κουάλε..), άν πάλι δεν θέλει, γίνεται αριστερός πανεπιστημιακός καθηγητής και γράφει ωραία αριστερά βιβλία. Τούτος εδώ ο γόνος έγινε αγρίμι. Πάω στοίχημα ότι ως παιδί και πρωτοέφηβος είχε την ιδιορρυθμία να σιχαίνεται την οικογένειά του (δεν είχε και άδικο). Και ξαφνικά, στα 15 του, βρέθηκε σε "λάθος τόπο τη λάθος στιγμή". Το ραγισμένο γυαλί του γκλαμουράτου κόσμου που έβλεπε στο σπίτι του, που ήδη του έφερνε αναγούλα, έσπασε εντελώς... Έχουμε να κάνουμε με ακραία εξαίρεση, με "συμπτωματική περίπτωση". Όμως αυτές οι εξαιρέσεις δείχνουν τον κανόνα: Την ανισόρροπη κοινωνική κατάσταση, την δυσαρμονική και αποτυχημένη Ελληνική κοινωνία. Κυρίως την σάπια ελίτ ως όλον. Δηλαδή: Δεν είναι σάπια μόνον η "αριστερή" και "ανοιχτή" ελίτ που "θέλει" γόνους "διαφορετικούς" που "ξεχωρίζουν". Το κέντρο της σαπίλας και η βρώμα που δεν αντέχεται βρίσκεται στην ελίτ που τα παιδιά της πάνε στο Χάρβαρντ και γίνονται γκόλντεν και πολιτικοί. Γι αυτό και τους προσέχουν τόσο οι της εξουσίας, μη τύχει και πληρώσουν σεντ για την κρίση: Γιατί άν πονέσουν αυτοί, θα χαθεί η "αυτοκρατορία" όλη. Βλέπουν το σύμπωμα αυτό, την αυτοκαταστροφή του γόνου Ν. Ρωμανού και "μπίνουν στο νόημα" ότι αυτοκαταστρέφεται ό,τι έχτιζαν γονείς και παπούδες επί δεκαετίες. Η Ελλάδα του 1950, του 1960, του 1990, του 2004 είναι ήδη "κόσμος του χθές". Παράδειγμα προς αποφυγήν.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Ιαπετός 06/12/2014 22:13:18

    Τα κατανοώ αυτά που γράφεις Ιαπετέ. Μα να είναι όμως το παιδί σου ένα βήμα πριν το θάνατο, να εμφανίζει συμπτώματα αυτόχειρα και να κάθεσαι να δίνεις συνεντεύξεις τύπου Ξέρω 'γω, μωρέ Ιαπετέ; Μόνο εγώ θα το είχα τον είχα πιάσει στα χαστούκια να συνέλθει μια και καλή; Μάλλον έχω άλλες παραστάσεις και πρότυπα. Μάλλον παρωχημένα κατά πως φαίνεται...

 21. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/12/2014 00:31:07

  Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει, τι, τέλος πάντων, λέει αυτός ο νόμος περί αδειών σε φυλακισμένους φοιτητές ? Μήπως λέει ότι ο φυλακισμένος φοιτητής αιτείται, στο τάδε συμβούλιο, άδεια για φοίτηση, και το συμβούλιο κρίνει αν πρέπει να του δοθεί (εφόσον έχει σωστή συμπεριφορά κλπ.) ή δεν πρέπει. Γιατί έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα στα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ο φυλακισμένος φοιτητής δικαιούται, by definition, την άδεια και ότι η δικαιοσύνη δεν εφαρμόζει τον νόμο. Αν λοιπόν τα ΜΜΕ έχουν δίκαιο, τότε ο νόμος θα πρέπει να λέει ότι ο φυλακισμένος φοιτητής, δικαιούται π.χ. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, να φωνάζει ένα ταξί (λεφτά έχει από τα κλοπιμαία), θα πηγαίνει στην σχόλη του (που μπορεί να έχει έδρα τα Εξάρχεια), και το σούροπο θα γυρίζει πίσω. Αυτά μας λένε τα ΜΜΕ, ότι δηλ. η πολιτεία στερεί το δικαίωμα σε έναν πεφωτισμένο νέο να φτιάξει το μέλλον του. Και δεν μπορώ να αντισταθώ στο ερώτημα, αν ο Άκης έμπαινε στα ΤΕΙ, θα μπορούσε να πάρει φοιτητική άδεια ?

 22. AK avatar
  AK 06/12/2014 02:31:35

  Το πολεμικό τυφέκιο ΑΚ47 είναι μία μηχανή φονιάς-ανθρώπων. Αυτός που το φέρει δεν το έχει για γαρδέλια. Ακομη και να λείπει το μπαμ όπως ανέφερε ένας φίλος σχολιαστής η θέα του προκαλεί συνειρμό/φόβο θανάτου. Εξ'ού και αυτός πού το κραδαίνει λέγεται (με εξαίρεση των σωμάτων ασφαλείας στους οποίους το οπλο τους το αναθέτει η ίδια η κοινωνία) αν όχι φονιας, λόγω έλλειψης μπαμ, εξ ορισμού τρομοκράτης.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ AK 06/12/2014 11:41:09

   Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ φίλε ΑΚ, ευχαριστώ που το επισημαίνεις κι εσύ καλύτερα!

 23. Μαριαννα avatar
  Μαριαννα 06/12/2014 08:30:03

  Δυο ερωτήσεις προς ευαίσθητους πρώτη ερώτηση αν ήταν χρυσαυγητης ο Ρωμανός θα είχε δικαιωμα στη μαθηση ? Δεύτερη ερώτηση όλα αυτά τα παιδιά στα πανεπιστήμια που είναι δέσμια των καταλήψεων και θέλουν να σπουδάσουν ποιος θα τα υπερασπιστεί ?

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μαριαννα 06/12/2014 11:44:08

   Πολύ καλές οι ερώτησεις σου Μαριαννα!!

 24. Μαριαννα avatar
  Μαριαννα 06/12/2014 12:49:03

  Το χειρότερο όλων είναι ότι στα σχολεία ξεσηκώνουν τα παιδιά υπέρ του Ρωμανού χωρίς να τους λένε τι έχει κανει και πόσο αμετανόητος είναι. Τον έχουν κανει πρότυπο και ιδαλμα!!

  • ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. avatar
   ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. @ Μαριαννα 06/12/2014 13:41:48

   Oταν κυβερνούν ακόμα με νύχια και με δόντια, άνθρωποι που επι 40 χρόνια ρήμαξαν τη χώρα, και τώρα για να πληρωθεί ο "μισθός της ύβρης" ενός εκάστου εξ αυτών, δέχονται να κλείνουν απο 10 έως 25 καταστήματα και να κόβεται το ψωμί απο αντίστοιχες οικογένειες, πως να μην τους εξευτελίσει ένας θρασύς πιτσιρικάς? άν ήταν ικανοί να τον χειριστούν σωστά, θα είχαν χειριστεί σωστά και την εξουσία. Ευτυχώς τώρα game over και γι αυτούς, όπως λέει εδώ παραπέρα και ο unclestgm, o γνωστός μας θείος...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. 06/12/2014 18:16:14

    Το επιχείρημά σου, Αργοναύτη, έχει Αριστοτελική λογική. Γι αυτό ακριβώς που αναφέρεις, την απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια των σημερινών κυβερνώντων, γι αυτό ακριβώς, έγραψα κατηγορηματικά ότι έχουν τελειώσει. "Ο επόμενος παρακαλώ, καλείται να αναλάβει την κυβέρνηση". Ήδη το "φωνάζει" η απλή λογική και η ιστορία ...

    • Naruto avatar
     Naruto @ Uncle Stgm 06/12/2014 22:04:44

     Μονο που ο επόμενος δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι στην πραγματικότητα το παλιό κλεπτοκρατικό ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε πακέτο εκεί για να συνεχίσει να τρώει . Δεν γνωρίζω τι περιμένεις εσύ αλλά εγώ φοβάμαι τα χειρότερα .

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Naruto 06/12/2014 22:14:50

      Μια απο τα ίδια περιμένω. Για τις ίδιες κοινωνικές ομάδες κόπτονται: πελάτες του (δια)κομματικού συστήματος και upper middle class πουλένε και οι ...Γάλλοι. Σε τι ελπίζω; Μόνον στον "απο μηχανής Θεό", δηλαδή στην "πανουργία του Λόγου και της ιστορίας", που έλεγε ο Χέγκελ. Και ίσως στο "λάθος" (λάθος σε σχέση με τη λογική τους) που θα κάνουν κάποιοι της εξουσίας, από το οποίο θα πάρει ζωή το σωστό: δηλαδή το "λάθος" που θ' αρχίσει να θάβει το ζόμπι πελατειακό σύστημα, για να αφήσει χώρο σε κάτι νέο, υγιέστερο... Σε τίποτε αλλο, δεν έχω αυταπάτες.

 25. Θανάσης avatar
  Θανάσης 06/12/2014 16:51:38

  Ευτυχώς που υπάρχεις και συ και γράφεις. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μου...

 26. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/12/2014 18:11:04

  Πολιτικά ανεύθυνο άρθρο. Λυπάμαι Προφήτη. Σε τέτοιες στιγμές ο σώφρων και ηθικός πολίτης ασκεί κατευναστικό ρόλο. Εσύ προτιμάς να ρίξεις στη φωτιά μασούρια με μπαρούτι. Λυπάμαι, λυπάμαι για τον τυχοδιωκτισμό. Αυτό μόνον: έτσι σκοτώνετε πάντα μόνοι σας το (όποιο) πολιτικό σας δίκιο (μερικές φορές έχετε) εσείς οι national-radical κοινοβουλευτικοί δεξιοί. Αιωνίως αυτοκαταστροφικοί και αδιόρθωτοι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Uncle Stgm 06/12/2014 18:45:13

   «Όταν σε επαινεί ο εχθρός σου ψάξε να βρεις το λάθος σου»
   Λένιν

   Σε ευχαριστώ θείε. Αν συμφωνούσες, θα ανησυχούσα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Προφήτης 07/12/2014 00:56:44

    Αντίπαλος είμαι. Με όλο το σεβασμό, πρέπει να επιμείνω ότι στην πολιτική δεν υπαρχει εχθρός, μόνο αντιπαλος. Για "εχθρούς" στην πολιτική μιλούν, όπως λες κι εσύ, ο Λένιν, οι Μπολσεβίκοι, οι Λενινιστές αλλά και οι Σμιττιανοί αντιφιλελεύθεροι εθνικιστές δεξιοί. Σ΄αυτό το θέμα, την αντίληψη της πολιτικής ως πολέμου, μπολσεβίκοι και εθνίκια είναι σιαμαίοι, αδιαχώριστα ενωμένοι, σαν τις δύο όψεις ενός νομίσματος. Ποτέ δεν θα χωρίσουν, αυτό είναι το οξυγόνο τους και τους δίνει ζωή. Αυτοί οι δύο "εχθροί" είναι απέναντι και συμβιώνουν. Του λόγου μου ξέρω καλά ότι δεν είμαι απέναντι. Είμαι αποκάτω και με πονάει το άτσαλο βάρος τους. Και ακριβώς γι αυτό, είμαι αντίπαλος και των δύο.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Uncle Stgm 06/12/2014 19:33:25

   Οι συνήθεις συνθηματολογικές προσεγγίσεις του Uncle Stgm, μη συνοδευόμενες, εξίσου ως συνήθως, από ούτε ένα επιχείρημα ουσίας. Κλασική συμπεριφορά παπαγάλου. Αλλά η μάχη είναι μάχη της λογικής με το παράλογο. Η λογική θα επικρατήσει. Το σκοτάδι δεν έχει καμία δύναμη απέναντι στο φως.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Διογένης 06/12/2014 21:36:55

    Που τη βλέπεις τη λογική αγαπητέ; Έναν μετέφηβο που έζησε τραγικές καταστάσεις βλέπω, τρελαμένο και εξαγριωμένο σαν πληγωμένο άγριο ζώο, ένα σύστημα σωφρονισμού και απόδοσης δικαιοσύνης που δεν μπορεί να χειρισθεί απλές κρίσεις με στοιχειώδη προβλεπτικότητα Και μια κυβέρνηση out of order, σε πλήρη σύγχυση, χαμένη στη μετάφραση επειδή την "πούλησαν" οι ομοιδεάτες της ευρωδεξιάς. Βλέπεις τίποτε άλλο;

    • Τ.Ι.Χ avatar
     Τ.Ι.Χ @ Uncle Stgm 06/12/2014 21:52:38

     Ακριβώς έτσι. Αλλά που να τα καταλάβουνε οι Μουτζαχεντίν όλα αυτά;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Uncle Stgm 06/12/2014 23:25:14

     Πολλοί από μας Θείε μου βιώσαμε κάποιες τραγικές καταστάσεις. Κι εμένα ο καλύτερός μου φίλος σκοτώθηκε,πάνω στην εργασία του,αλλά στην Τράπεζα συνεχίζω να μπαίνω με το ταπεινό μου βιβλιάριο κι όχι με καλάσνικοφ... Εγώ πιστεύω ότι το παιδί αυτό και τίποτε τραγικό να μην του συνέβαινε θα ήταν και πάλι τρελαμένο κι εξαγριωμένο,όπως είναι πολλά παιδιά σήμερα,εξαιτίας της τρελαμένης σάπιας ιδεολογίας που τα παρασύρει στην καταστροφή...

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Κυθήριος 07/12/2014 00:07:06

      Kαμία σχέση ο θάνατος του φίλου στην εργασία από την εκτέλεση του φίλου από αστυνομικό. Καλό είναι να μην προχειρολογεί και να μην προδικάζει κανείς την τύχη κανενός.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Uncle Stgm 06/12/2014 22:23:00

   Και εγώ λυπάμαι ,για την ξύλινη γλώσσα σου, Θείε. Λεκτικά σχήματα χρησιμοποιείς,αλλά την ουσία την αποφεύγεις.Ξεκάθαρα πράγματα.Δύο οι λύσεις: 1.Άδεια με παρέμαβαση της κυβέρνησης,όπως ζητά ο Ρωμανός και οι πολιτικοι του αυτόκλητοι πάτρωνες,που όπως ξέρεις είναι εκτός νομικού πλαισίου,αφού το αρμόδιο όργανο έκρινε(γιατί η Δημοκρατία μας το εξουσιοδότησε να κρίνει)πως δεν εμπίπτει στις προδιαγραφές για εκπαιδευτική άδεια(και ορθά αφού τα φαιδρά αναρχοαριστερίστικα κείμενα του στάζουν μίσος και αντικοινωνική στάση) 2.Η λύση Αθανασίου.Τροπολογία για τηλεπαρακαλούθηση, Επίκουρος Καθηγητής στη φυλακή(για απορίες κλπ),εξετάσεις στη φυλακή . Πες μας ξεκάθαρα ποια από τις δύο λύσεις προκρίνεις ή αν έχεις κάποια τρίτη.Τα υπόλοιπα είναι πολιτικολογίες σου.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κώστας ΜΠ 07/12/2014 01:12:42

    Τι προτείνω; 1. Καταρχήν να τσακιστούν και να πιάσουν τον Χριστόδουλα που "την έκανε" επειδή είναι ανίκανοι ή "πιασμένοι". Γι αυτό ακριβώς άλλαξε ο Κανονισμός. 2. Να επικυρώσει πάραυτα ως εσωτερική νομοθεσία η Βουλή τις (λησμονημένες σε γραφεία) Κοινοτικές Οδηγίες για σωφρονιστικά θεματα και να εναρμονίσει πάραυτα τη σωφρονιστική νομοθεσία με τη νομολογία του Ευρωπαικου Δικαστηρίου. Ο κ. Αθανασίου ξέρει... 3. Στο συγκεκριμένο να πράξουν το "δια ταύτα", σύμφωνα με την ενημερωμένη και συμβατή με ΕΕ νομοθεσία. Νομικός δεν είμαι. Ούτε όμως ιδεολογικοποιω ή κομματικοποιώ ένα θέμα νομικής τάξης και δικαιωμάτων. Η λύση που προτείνω είναι καθαρά θεσμική. Και είναι η μόνη που έχει την αναγκαία νομιμοποίηση. Αυτά που κάνουν τωρα (σκληρές δηλώσεις εισαγγελέων και μετά συναντήσεις με γονείς σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο) είναι αλχημείες. Επαναλαμβάνω: όλα γίνονται επειδή τους την έσκασε ο μπουζουκτσής - παποδοπαίδι και άλλαξαν τον Κανονισμό. Άν δεν τους την έσκαγε από ανικανότητα των αρμοδίων, θα μπορούσε να λυθεί εύκολα το πρόβλημα. Δίνεις μέ την άνεση σου άδεια σε τρομοκράτη της 17 Ν για να πάει να παίξει μπαγλαμά σε ρεμπετάδικο (και το σκάει). Και μετά επειδή σε έκανε ρόμπα ο μπουζουκτσής, γίνεσαι ξαφνικά σκληρός και λές "δεν δίνω άδεια για φοίτηση", στον μετέφηβο που έγινε άγριο τσακάλι υπό τις γνωστές συνθήκες. Αυτός ο απόλυτος παραλογισμός τι σου λεει; Εμένα ένα μου λέει: "Μεσανατολικό" κράτος, κράτος μη-δικαίου.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Uncle Stgm 07/12/2014 05:14:56

     Σε όλα λάθος,έχεις. Το παρόν πλαίσιο είναι εναρμονισμένο και θα προστεθεί και η δυνατότητα της τηλεπαρακολούθησης.Ο Ρωμανός και η Παυλίνα δεν δέχονται την προοπτική της τηλεπαρακολούθησης,γιατί θέλουν "τζούρες ελευθερίας".Με τα δεδομένα της υπόθεσης πες μου αν ήσουν εσύ σε θέση να βάλεις υπογραφή ανθα έπαιζες κορώνα γράμματα την ζωή και τη θέση σου ,υπογράφωντας για άδεια και μετά ο φίλος του τοξόβολου του λαρυγγοφάγου την έκανε,αλλά Σακκά(γιατί δεν είναι μόνο ο Ξηρός)....Γιατί αυτοί που θα έβαζαν υπογραφή θα βρίσκονταν μπλεγμένοι,όχι εσύ.Εσύ έχεις την πολυτέλεια να κενολογείς. Θέση δεν πήρες. Να σε διευκολύνω: ο Αθανασίου θα περάσει τροπολογία για τηλεπαρακολούθηση.Θέλεις κάτι παραπάνω ,όπως η Παυλίνα,ο Λάκης, η Ζωή και λοιποί σπεκουλαδόροι;(για αυτούς ΜΙΑ λέξη δεν έγραψες σε τόσα μηνύματα...).Σε ικανοποιεί η τηλεπαρακολούθηση ή θέλεις άδεια και τίποτα λιγώτερο;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Κώστας ΜΠ 07/12/2014 23:57:04

      H Παυλίνα (σέβομαι τη μητέρα, καθόλου όμως τις νοοτροπίες που αναδίδει το βιβλίο της και ασφαλώς έχουν να κάνουν με την αυτοκαταστροφικότητα του τέκνου της - βλ. Δημοσθένη Κούρτοβικ, Μωρά Βορείων Προαστείων), ο Λάκης με το τρελό βαπόρι του τρελογιατρού, πιθανόν και η Ζωή (άν και νομικός) ειναι out of order και ποσώς με ενδιαφέρουν. Είναι μέσα στο ίδιο "μεσανατολικό" πλαίσιο. Ομως: άλλαξε ή δεν άλλαξε με εντολές άνωθεν ο Κανονισμός του Δικαστικού Συμβουλίου μετά τη δραπέτευση του μπουζουκτσή; Και άν ναί, τι θα γινόταν τώρα άν ο μπουζουκτσής δεν το είχε σκάσει; Θα υπηρχε πρόβλημα; Οι προιστάμενοι και οι "προιστάμενοι των προιστάμενων", αντί να στείλουν τους αρμόδιους λειτουργούς (για τα ενδοφυλακικά πάρτυ του Ξηρού και για την διευκόλυνση του ρεμπετάρχη να έχει στο πάλκο τον εξέχοντα καλλιτέχνη) σε μετάθεση στην Ορεστιαδα ή στο Καστελλόριζο, τους ζήτησαν ...να αλλάξουν τον Κανονισμό. Άν αυτό είναι θεσμικό Κράτος Δικαίου, εγώ είμαι ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Uncle Stgm 07/12/2014 11:07:50

     Εις βαρος του "μετεφηβου" εκκρεμουν και τρια ενtαλματα προσωρινης κρατησης για τρομοκρατικη δραστηριοτητα. Σ' ενα κρατος δικαιου σ' αυτες τις περιπτωσεις τον τελικο λογο εχει ο ειδικος εφετης ανακριτης. Οι ευρωπαικοι νομικοι κανονες ειναι ιδιαιτερα αυστηροι σε περιπτωσεις τρομοκρατιας.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Zugzwang 08/12/2014 00:11:25

      Ο ειδικος εφετης ανακριτης και το Συμβούλιο, τους ευρωπαικους νομικούς κανονες που όντως ειναι ιδιαιτερα αυστηροι σε περιπτωσεις τρομοκρατιας, τους σεβάστηκε τόσο, ώστε έστειλε πεσκέσι στον ρεμπετάρχη τον τρομοκράτη που έχει σκοτώσει ένα σωρό ανθρώπους, μη τυχό και του μείνει το πάλκο καλοκαιριάτικα χωρίς μπαγλαμά. Πότε θ΄αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά, τηρώντας την απλή λογική, θεσμικά και με αρχές πάγιες, και όχι ανάλογα πως μας βολεύει κομματικά κατά περίπτωση; Θα μου πείς, "ένα λάθος έγινε, τι να κάνουμε τώρα"; Ναί, μόνο που στη χώρα αυτή, πάντα ένα λάθος γίνεται, κανείς υπεύθυνος για το λάθος δεν πληρώνει γι' αυτό, και αμέσως μετά περιμένουμε το επόμενο λάθος, το μεγαλύτερο...Π.χ. να πάθει κάτι, ό μη γένοιτο. ο κρατούμενος. Και μετά, οι πολιτικά ανεύθυνοι θα ψάχνονται για τα ολοφάνερα, και μερικοί θα τους καταγγέλουμε ως συνήθως για άγνοια κινδύνου και τυχοδιωκτισμό. Συνέχεια αυτό γίνεται, είναι αδιόρθωτα τυχοδιώκτες. Δηλαδή, και καταστροφικοί και αυτοκαταστροφικοί

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/12/2014 18:33:32

  Αγαπητέ Προφήτη, δυο λεπτομέρειες (χωρίς ιδιαίτερη σημασια, αλλά πάντοτε ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες): 1 Ο Ν. Ρωμανός είναι παντρεμένος. Με την "ψηλή μελαχρινή κοπέλλα " που έγραφαν τα yellow ρεπορτάζ την εποχή της σύλληψης. Ο γάμος εγινε στη φυλακή. 2. Δεν έιμαι αφελής και δεν πιστεύω σε υπερπολιτικοποιημένες ερμηνείες, προτιμώ τις κοινωνιοψυχολογικές. Ως προς τα βαθειά "κίνητρα του εγκλήματος" (πως και γιατί ο Ρωμανός έγινε αυτό που έγινε), άν ενδιαφέρει, η άποψή μου συμπίπτει με του Δημοσθένη Κούρτοβικ: Μωρά βορείων προαστείων - του Δημοσθένη Κούρτοβικ Τα συμεπράσματα του καθενος για το δέον γενέσθαι είναι προσωπική επιλογή και ελεύθερα...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Uncle Stgm 06/12/2014 19:37:20

   Εντάξει φταίνε οι γονείς του. Τι να κάνουμε τώρα, να βάλουμε φυλακή και τους γονείς του;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Διογένης 06/12/2014 21:26:53

    Το "αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα" είναι προ-Διαφωτιστικό (για την ακρίβεια προχριστιανικό - του Μωσαικού Νόμου και του Δωδεκάθεου). Άν αντί να αποδώσουμε τα του Καίσαρος στην κλεπτοκρατική ελίτ, φαντασιωνόμαστε ότι αντίπαλοι είναι οι γόνοι, που σιχάθηκαν και αυτοί και τρελαίνονται, τότε τετέλεσται, να το κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε στα καράβια. Finis Greciae. Δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν οι κυβερνώντες; Αναγορεύουν σε αντίπαλο τον εξαγριωμένο ντεσπεράντο μετέφηβο, θύμα της ίδιας της κοινωνικής τάξης των γονέων του, δυστυχή ως παιδί, και μετά άτυχο ως έφηβο επειδή βρέθηκε "στον λάθος τόπο την λάθος ώρα"; Και μετά συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς; Άκου! Συνάντηση με τους γονείς για να βρούν λύση. Αυτοί θα ανατάξουν το κράτος της Ελλάδας; Ένα τραγικό γεγονός που κρατά 6 χρόνια δεν μπορούν να χειριστούν, και περιμένουμε να χειρισθούν την Ελληνική κλεπτοπλουτοκρατία; Κατανοώ τους γονείς, συμπονώ τους γονείς και συμπάσχω, τους όποιους γονείς, κι εγώ ένα γιο έχω. Αλλά η συντεταγμένη Πολιτεία, τόσα χρόνια; Την κάνει τη δουλειά της; Αν δεν μπορεί αυτή, ποιός θα την κάνει; Ο Ινδός της τρόικας; Άν πάλι την τέλειωσαν (δηλαδή μας τέλειωσαν), τότε μπορούν να φύγουν. Έχουν το ελεύθερο από τους πολίτες...

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2014 19:45:32

  Θείε οι national - radical δεξιοί απαιτούν να σταματήσει η αριστερή βία στην Ελλάδα.Μην παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι ο Ρωμανός είναι τμήμα αυτής της βίας όπως και οι φίλοι του.Θεωρούμε την απαίτηση αυτή όχι απλώς λογική αλλά αυτονόητη.Σκέψου τι θα έλεγες εσύ εάν όλα αυτά που έχουν κάνει οι αναρχοαριστεροί τα έκαναν οι χρυσαυγίτες. Τελικά μάλλον θα τον αφήσουν όπως φαίνεται αφού ανακοινώθηκε η συνάντηση του Σαμαρά με τους γονείς του.Κάτι παρόμοιο δεν είναι παρά μια άλλη υποχώρηση στη βία άσχετα εάν κριθεί απαραίτητο λόγω τρόικας και γενικότερων συνθηκών.

  • Άγγελος Εξάγγελος avatar
   Άγγελος Εξάγγελος @ ψυχραιμια 06/12/2014 20:12:42

   Γιατί αν του φορέσουν ένα όμορφο βραχιολάκι, τι πρόβλημα υπάρχει; Aυτοί θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται κι εκείνος θα σπουδάζει. Δεν είναι δα και ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών!

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2014 20:20:29

  @ Διογένης Προς το παρον οι γονεις του θα συναντηθουν στις 11 το πρωι της Δευτέρας με τον Σαμαρα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ψυχραιμια 06/12/2014 21:33:22

   Αρνειται ο ιδιος ο Ρωμανος να συναντηθουν οι γονεις του με τον πρωθυπουργο....Απ οπου και να το πιασεις αστα να πανε....Λαθη.

 30. Zugzwang avatar
  Zugzwang 06/12/2014 21:30:02

  Φαινεται οτι καποιοι δεν ακουσαν η δεν θελησαν ν' ακουσουν τα οσα ειπε προχθες ο υπουργος Δικαιοσυνης σχετικα με την καταδικη για διπλη ληστεια και με τα τρια ενταλματα προσωρινης κρατησης για τρομοκρατικη δραστηριοτητα που εκκρεμουν εναντιον του γιου της μαμας των βορειων προαστειων. Να τα υπενθυμισουμε λοιπον " Αναλύοντας ο κ. Αθανασίου το νομοθετικό καθεστώς με το οποίο οι κρατούμενοι παίρνουν άδειες παρατήρησε πως για το Νίκο Ρωμανό, ο οποίος είναι κατάδικος και εκτίει κάθειρξη 16 ετών για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, ενώ εναντίον του εκκρεμμούν τρία εντάλματα προσωρινής κράτησης σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα (πυρήνες της φωτιάς), ο νόμος δεν έδινε καμία άλλη δυνατότητα στους δικαστές που απέρριψαν το αίτημά του. Άλλωστε η απόφαση σχετίζεται με την αρνητική γνώμη του ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας. " Εκτος λοιπον της καταδικης για διπλη ληστεια εκκρεμουν εισ βαρος του και 3 ενταλματα προσωρινης κρατησης για τρομοκρατικη δραστηριοτητα. Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/270653/nomothetiki-ruthmisi-gia-ex-apostaseos-foitisi-proothei-o-athanasiou/#ixzz3L98vzo2I Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ Zugzwang 06/12/2014 22:02:08

   Αυτά όλα είναι μόνο κουτά λόγια και προφάσεις. Το γνωστό μπλα μπλα μπλα όσων δε θέλουν να ζυμώσουν. Υπάρχουνε τα βραχιολάκια και όλα λύνονται. Να δεις που από Δευτέρα θα παρακαμφθούν τα ''αξεπέραστα'' και θα βρεθεί και λύση. Μακάρι να προλάβουν το παιδάκι να μην πάθει καμιάν ανήκεστο βλάβη. Όσο για τα Βόρεια προάστεια, εργασθείτε σκληρά, μήπως αποκτήσετε κι εσείς ένα σπιτάκι κάποτε εκεί πέρα, αφού τόσο πολύ σας ενοχλεί που άλλοι έχουν. Δεν είναι λύση να εξοντώσουμε όλους όσους διαθέτουν περισσότερα από τα παιδιά του ...λαού, για να ικανοποιηθείτε.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Τρελό νερό 07/12/2014 00:07:06

    ...ενώ εναντίον του εκκρεμμούν kai τρία εντάλματα προσωρινής κράτησης σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα (πυρήνες της φωτιάς),...

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Zugzwang 07/12/2014 10:11:01

     Ολα θα γίνουν. Στην ώρα τους. Μη βιάζεστε βρε παιδιά.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2014 22:02:17

  Θείε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Αντίπαλος δεν είναι ο Ρωμανός ούτε οι γονείς του αλλά αυτό αντιπροσωπεύουν.Υπάρχει ένας ολόκληρος χώρος αναρχοαριστεριστών με πολλές χιλιάδες άτομα αποφασισμένα για καταστροφές,με συγκοινωνούντα δοχεία με τους τρομοκράτες,με δικηγόρους μέσα και έξω από τον σύριζα και με ισχυρή επιρροή στα ΜΜΕ. Αυτό το πράγμα είναι εσωτερικός εχθρός της κοινωνίας. Δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα αλλά με μέτρα μίνι εμφυλίου πολέμου όπως αυτά που υπήρχαν τις δεκαετίες του 40 και του 50. Το πότε μια κυβέρνηση θα αποφασίσει να τα βάλει με το τέρας είναι θέμα συγκυριών.Όχι πάντως ενώ υπάρχει το μνημόνιο. Εσύ και άλλοι αριστεροφιλελεύθεροι απλά κλείνετε τα μάτια στην ύπαρξη του αναρχικού τέρατος και προτιμάτε να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει για να μην ταράξει τις ιδεολογικές σας προκαταλήψεις. Εγώ δεν κακίζω το Σαμαρά για τους ελιγμούς του τώρα.Κάκισα τον Καραμανλή που δεν τους τσάκισε το 2008 σε εποχή ευημερίας. Αλλά το τέρας υπάρχει,το έφτιαξε η μεταπολιτευτική αριστερίλα,είναι πολύ χειρότερο από τη Χρυσή Αυγή και φυσικά δεν αντιμετωπίζεται με αστείες θεωρίες δήθεν διαπαιδαγώγησης εφήβων.Το πότε όμως θα το χτυπήσεις στο κεφάλι είναι θέμα προτεραιοτήτων.

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ ψυχραιμια 06/12/2014 22:09:57

   Τα τέρατα χορεύουνε μόνο στην ταραγμένη και καλπάζουσα φαντασία σας. Κοιτάξτε γύρω σας. Σε ολόκληρο τον κόσμο όπου υπάρχουν οικονομικές ανισότητες, ανεργία, αδιέξοδα, κοινωνικές συγκρούσεις, οι ταραχές είναι αναπόφευκτες. Για το μέγεθος της καταστροφής που βιώνουμε, τα ''έκτροπα'' που λαμβάνουν χώρα, στην Ελλάδα, είναι μηδαμινά. Η τάξη και η ασφάλεια δεν κινδυνεύουν, παρά μονάχα από τους αξιοπρεπείς και καλοπληρωμενους επιφανείς πλιατσικολόγους. Ο ''όχλος'' των μιζεροποιημένων πληβείων, κοιμάται βαθιά. Δεν κινδυνεύετε λοιπόν κατά κανέναν τρόπο και κάντε λίγη ησυχία μην τυχόν τον ξυπνήσετε, γιατί καθόλου δε θα σας συμφέρει.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 06/12/2014 22:32:22

   Εσωτερικοί "εχθροί" δεν υπάρχουν. Παραβάτες του νόμου υπάρχουν στον ευρωπαικό νομικό πολιτισμό. Κόψτε τα εμφυλιοπολεμικά, είναι ληγμένα. Είναι η άλλη πλευρά των ανοησιών για Αμερικανούς, Γερμανούς ή Ταυλανδέζους (ή άλλο τι) "προαιώνιους εχθρούς του έθνους". Απέναντι στην αντι-φιλελεύθερη (ναί!) άποψη ότι η πολιτική είναι σχέση εχθρού - φίλου (Καρλ Σμίτ), υπάρχει η άποψη του Γκράμσι, ότι πολιτική είναι η διαχείριση της ηγεμονίας. Επικρατείς πολιτικά πείθοντας πλειοψηφίες και ενσωματώνοντας στη δική σου στρατηγική τον αντίπαλο, όχι συντρίβοντας "εχθρούς". Στην πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, αλλά αντίπαλοι με άλλα συμφέροντα και συνεταίροι-συμπαίκτες με κοινά. Μοιαζει πιο πολύ με αθλητικό αγώνα παρα με πόλεμο. Αυτούς που δεν δέχονται τους κανόνες (αντίπαλους της δημοκρατίας, φασίστες ή αναρχοαυτόνομους ή άλλο τι), απλώς τους βγάζεις "εκτός παιδιάς". Στην άκρη της κερκίδας, μακριά απο το χορτάρι. Δεν τους εξοντώνεις (γιατί να το κάνεις, άν είσαι ευφυής;) Οι σημερινοί κυβερνώντες δείχνουν απλώς ότι είναι πολιτικά ανεπαρκείς. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τη σχέση "αντιπάλου και συνεταίρου", ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά. Το να καταφύγουν στη λογική του "εσωτερικού εχθρού" θα επιταχύνει την ταπεινωτική πτώση τους

   • Τρελό νερό avatar
    Τρελό νερό @ Uncle Stgm 06/12/2014 22:42:41

    ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!!!

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Uncle Stgm 06/12/2014 23:00:12

    Δεν θα αργήσετε να ομολογήσετε όλοι, τον καραμανλισμό σας.:-) :-) :-)

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ ΙΚΟ 07/12/2014 01:27:15

     Ο μετά το 1974 Καραμανλής (ο πραγματικός) είναι ο πιο αξιόλογος μεταπολεμικός Έλληνας πολιτικός. Αυτό το υπογράφω ανεπιφύλακτα, χωρις να είμαι καραμανλικός, ούτε καν δεξιός ή κεντρώος. Είναι ζήτημα δίκαιης αξιολόγησης και όχι οπαδοσύνης.

 32. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2014 22:42:26

  Ληγμένοι είναι αυτοί που δεν βλέπουν ότι γίνονται μάχες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ. Ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός έχει και την έννοια της κατάστασης πολιορκίας.Εάν θέλεις να ζεις στα ροζ συννεφάκια αυτοί που τα καίνε θα σε ξυπνάνε πάντα.

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ ψυχραιμια 06/12/2014 22:48:45

   Τις ''μάχες'' αυτές τις περιμέναμε, λόγω της 6ης Δεκεμβρίου και της απεργίας πείνας του Ρωμανού. Καθήκον της αστυνομίας να ελέγξει και να επιβληθεί. Από τη μεταπολίτευση κι εδώ, μιά δυό φορές το χρόνο, συμβαίνουν έκτροπα. Κανείς δεν μπόρεσε να τις μηδενίσει. ίσως γιατί είναι αδύνατον να υπάρχει απόλυτη αφωνία. Εσείς τι προτείνετε για την περίσταση; Πυρηνικά;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 06/12/2014 22:54:44

   Άν είχες βρεθεί πρόπερσι στο βορειοανατολικό Λονδίνο (με τις φωτιές να φαίνονται από το ...Καίημπριτζ και με το πλιάτσικο της αρκούδας να αλώνει και τις κεντρικές αποθήκες της Sony για Βρετανία - Ιρλανδία), θα ήξερες ότι τα Ελληνικά μπάχαλα είναι αταξίες Αρσακειάδων μπροστά στα Βρετανικά)... Αυτός είναι ο κόσμος σήμερα, πρέπει να τον αντέξουμε. Δεν υπάρχουν πια Σκόμπυδες και Χωροφυλακή, ούτε στην Αγγλία. Μόνον Μπόμπηδες. Και καλή Αντιτρομοκρατική. Μακάρι να είχαμε και εδώ, αλλά ούτε τον μπουζουκτσή-παπαδοπαίδι Χριστόδουλα δεν μπορούν να πιάσουν....φόρους θα μαζεύουν τώρα; Κάπως έτσι ο καινουργιοφερμένος Ινδός του ΔΝΤ απο τα σπυράκια που έβγαλε βλέποντας το αποτυχημένο κράτος της κλεπτοκρατίας έγινε από Ινδός ....Δαλματός. Τα εμφυίοπολεμικά

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2014 22:56:24

  @ Τρελο νερο Αυτή τη στιγμη δεν έχω αντίρρηση για την τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά.Απλώς δεν κλεινω τα ματια και επισημαινω ότι υπαρχει πρόβλημα που πρεπει να αντιμετωπισθεί εν ευθετω χρονω όταν αποκατασταθεί κατασταση ευημεριας. Για το 2008 ειχα μεγαλες αντιρρησεις για οσα εκανε ο Παυλόπουλος και θεωρω ότι υπηρχε ευκαιρια να τους χτυπησει αλύπητα που χαθηκε.

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ ψυχραιμια 06/12/2014 23:08:12

   Εγώ πιστεύω οτι ούτε το 2008 μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ήταν ''ευκαιρία'' να χτυπήσει κανείς κανέναν αλύπητα. Οι ταραξίες του 2008 έχουνε πάρει ήδη...σύνταξη και έχουν αντικατασταθεί από νεότερους. Είναι ατέρμων ο κοχλίας και η βία αναπαράγει τη βία. Κοινωνικοοικονομικοπολιτική μιζέρια, δημιουργεί εντάσεις, συγκρούσεις κι αδιέξοδα.Τα προβλήματα του είδους, απαιτούν επανάσταση. Δεν λύνονται με την καταστολή.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ψυχραιμια 07/12/2014 14:38:31

   Αγαπητε εδω μπροστα στα ματια του ετρωγε τις σφαλιαρες η Κανελλη και δεν κουνηθηκε ο εν λογω... Οσο για τον παρουσιαστη μονο να κραυγαζει, αντρες σου λεει μετα....

 34. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 06/12/2014 23:45:58

  Καταιγιστικό το άρθρο σου, Προφήτη. Αν και με αιχμηρές άκρες, που κόβουν. Θα το προτιμούσα λιγότερο "μοβόρικο" γιατί περιμένουμε και μια λίστα Lagarde.. Μην ξεχνιόμαστε! Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του κου Ρωμανού, πιστεύω δεν ενδιαφέρουν τον απλό και κουρασμένο κόσμο οι "ίντριγκες μέσα στο γυάλινο κάστρο" κι αν ένας από τους γόνους του κάστρου την "είδε" επαναστάτης. Δε θα καταλάβει ποτέ γιατί δεν προέρχεται από μας που δεν "είχαμε ποτέ τζάκι στο σπίτι μας", όπως αρέσκομαι να λέω. Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να βάψει τα χέρια της με αίμα και να 'χει κι άλλα προβλήματα τελικά, να καθίσει τον κο Ρωμανό στο κρεβάτι της αναγκαστικής σίτισης και -αφού του ρίξει κανά 2 χαστούκια να ηρεμήσει- να τον ταϊσει και να τελειώνουμε. Δεν απασχολεί τον πολύ κόσμο ο Ρωμανός. Τα παιδιά του καθενός που ζορίζεται, τον πονάνε περισσότερο. Και όχι γιατί ένας γόνος του "γυάλινου κάστρου" είχε ξαφνικά "κρίση αυτογνωσίας και ταυτότητας" και βούτηξε το σπαθί του μπαμπά και το παίζει Ρομπέν των Δασών!.. Για να μπαίνουν μερικά πράματα στη θέση τους.. Πως θα μας ταϊσει ο κος Ρωμανός? Με τα απαλλοτριωμένα (και ασφαλισμένα) λεφτά των τραπεζών? Άλλο θέμα, πιο σοβαρό παρακαλώ...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Θόδωρος 17.06.201? 07/12/2014 00:44:03

   Άλλο θέμα, πιο σοβαρό παρακαλώ... Σταχυολογόντας τόν διαδυκτιακό τύπο, αναφέρω: « Νεκρός εντοπίστηκε 77χρονος στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην προσπάθειά του να διασχίσει παραπόταμο του Γαλλικού Ποταμού. Ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε μέσα στο κουβούκλιο του αγροτικού του οχήματος. Η Πυροσβεστική επιστράτευσε ερπυστριοφόρο όχημα που «σήκωσε» μέσα από τα νερά το αναποδογυρισμένο τρακτέρ, εντοπίζοντας νεκρό μέσα στο όχημα τον 77χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.» Πέθανε ένας άλλος «αλλοτριωμένος» από τό σύστημα συμπολίτης μας, έστω καί 77 χρονών. Τόσο «αλλοτριωμένος» πού ήθελε νά ταΐσει τά ζώα του. Γιατί ρέ φίλε δέν πήρες ένα Καλάσνικωφ νά «απαλλοτριώσεις» μιά τράπεζα, νά γίνεις καί ήρωας; Τί θά σού κάνανε εβδομηνταεπτάχρονο άνθρωπο; Αλλά ξέχασα. Εσύ ήσουν συμβατικός άνθρωπος. Όχι επαναστάτης. Από τήν Νέα Σάντα Κιλκίς καί όχι από τό Ψυχικό.

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Ιαπετός 07/12/2014 13:29:03

    Έφυγε ο παπούκας, Ιαπετέ. Ποιος ξέρει, μπορεί να είδε τον "βαρκάρη" από την άλλη πλευρά να του γνέφει.. Ποτάμι δεν περνούσε? Αν έκανε έναν υιο, φύτεψε ένα αμπέλι και έγραψε ένα βίβλιο (της ζωής του), τι άλλο του έμεινε? Έκανε το χρέος του σ' αυτή τη γη, ποιος να του πει τι. Έφυγε ένα Υπερήφανος Άνθρωπος, Άνθρωπος με κεφαλαίο Α!

 35. Κίττυ avatar
  Κίττυ 07/12/2014 01:41:25

  Μην ξεχνάτε όμως, ότι από την αστική τάξη προερχόντουσαν κατά κανόνα τα επαναστατικά σύμβολα.....

 36. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 07/12/2014 13:06:53

  Γι' αυτό και απέτυχαν όλες οι "επαναστάσεις"... Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν σ' αφήνει να δαγκώσεις το χέρι που σε ταϊζει.. Όσοι στράφηκαν εναντίον της τάξης τους ήταν γιατί ήταν "διαφορετικοί", ίσως πιο ικανοί και πιο αντικειμενικοί σαν άνθρωποι -δεν λέω- από τους "προσκυνημένους" της τάξης τους. Και επειδή λοιδωρήθηκαν, τους ειρωνεύτηκαν και τους απομόνωσαν οι όμοιοι τους, θέλησαν να τους εκδικηθούν. Και έστρεψαν την κουτο-πλέμπα εναντίον των μεγαλο-αστών.. Δεν επρόκειτο περί αληθινής επανάστασης αλλά περί προσωπικού αριβισμού. Μερικοί απ' αυτούς, βέβαια, το πίστεψαν κιόλας ότι είναι οι "εκλεκτοί" (The One)! E, άμα ξέχασε ο μάστορας και μερικές βίδες λασκαρισμένες στο μοντάρισμα, τι να κάνεις!... Αυτή είναι -εν ολίγοις- η ιστορία των αναρχικών. Την ύστατη στιγμή υπερισχύει η αυτοσυντήρηση, η καταγωγή. Δεν θα γκρεμίσεις το σπίτι σου. Και θα γίνεις μια νέα καθεκυστύια τάξη και φτου κι απ' την αρχή. Ή θα σκοτωθείς. Θα σκοτωθείς και λόγω των "βιδών που ξεχάστηκαν λασκαρισμένες δλδ", όχι τίποτα άλλο.. Υ.Γ. Αν με διαβάζει κανάς "σύντροφος" του ΚΚΕ, παρακαλώ όχι χαριεντίσματα! Δεν αντέχω τα φιλιά και τα σάλια!..

  • Κίττυ avatar
   Κίττυ @ Θόδωρος 17.06.201? 07/12/2014 13:35:38

   Προς Θεού δεν κάνω παραλληλισμούς, αλλά αυτά που λέτε ισχύουν και στην περίπτωση του Τσε Γκεβάρα;

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Κίττυ 07/12/2014 17:12:08

    Ο Τσε Γκεβάρα δεν ήταν αναρχικός.

    • Θόδωρος 17.06.201? avatar
     Θόδωρος 17.06.201? @ Θόδωρος 17.06.201? 07/12/2014 20:21:39

     Και να συμπληρώσω ότι: Η Αριστερά -όπως και η Δεξιά- ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμη) πολιτικές παγκόσμιες ιδεολογίες. Εφαρμόστηκαν και τα είδαμε τα αποτελέσματα τους. Σ' άλλους αρέσουν τα μεν, σ΄άλλους τα δε. Ο αναρχισμός τι είναι? Ένα σύνολο καταστροφικών ενεργειών εναντίον των ίδιων των ανθρώπων, τίποτε παραπάνω. Μια άχρηστη παραφυάδα στα όρια της πολιτικής (και της λογικής). Δεν ταιριάζει σε λογικά όντα. Υ.Γ. Ο Τσε Γκεβάρα δεν ανήκε στην συνομοταξία των κακομαθημένων γόνων της ολιγαρχίας που αναφέρω παραπάνω. Παρόλο που ήταν από εύπορη οικογένεια, πίστεψε με πάθος αυτό που έκανε μέχρι τέλους. Γι' αυτό και τον δολοφόνησαν ίσως. Όσο για την επιτυχία του "σοσιαλιστικού παραδείσου" της Κούβας, δεν ξέρω αν την έχετε επισκεφθεί ποτέ. Αν όχι, ρωτήστε κάποιους που πήγαν να σας περιγράψουν την ζωή του απλού κόσμου εκεί.

 37. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/12/2014 12:37:26

  Μερικοί της αριστεράς προσπαθώντας να βρούν επαναστατικές διεξόδους έχουν σαλτάρει κυριολεκτικά και σκοτώνουν κάθε ίχνος λογικής. Παλληκάρια, να νομοθετήσουμε λοιπόν ότι κανείς φοιτητής δεν θα φυλακίζεται διότι θα στερείτε το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα μαθήματα του. Δεν πάμε καθόλου καλά ως κοινωνία, βέβαια αυτό δεν είναι καινούργιο,αλλά να προσπαθούμε κιόλας να εμφανίσουμε ως αριστερό την ένοπλη ληστεία, απαγωγή αθώων πολιτών , ούτε καν πλουσίων, είναι πέρα για πέρα βλακώδες. Ας άρπαζαν τα παιδιά την περιουσία της μαμάς και του μπαμπά και ας την μοίραζαν στους φτωχούς.. αυτό θα ήταν άκρως επαναστατική πράξη και θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για ήρωες και παραδείγματα. Ο ενήλικας πια, ληστής τραπεζών, μπορεί να ζητήσει κατά αρχας συγγνώμη από την κοινωνία, αν επιθυμεί επανένταξη και αναγνωρίζει τις λάθος πράξεις του. Το να ισχυρίζεται όμως ότι καλώς διάλεξε καλάσνικοφ αντί βιβλία και να ζητά τώρα την αποφυλάκιση του για να...διαβάζει, εμείς στα βουνά πάνω το θεωρούμε χοντρό δούλεμα. Παιδάκι μου αν ήθελες σπουδές και βιβλία τι τα ήθελες τα καλάσνικοφ και τις ληστείες τραπεζών? Λεφτά δόξα ..δεν ξέρω σε τι, η μαμά και ο μπαμπάς έχουν πολλά, μπορούσαν να σε σπουδάσουν, όπου ήθελες. αυτά μου έλεγε ο φτωχός ποιμήν με το φτωχό του μυαλό ,του οποίου ο γυιός βοηθά τον πατέρα του βόσκωντας τα γιδοπρόβατα και αρπάζει το καλάσνικοφ να ληστεύει τις μαμάδες των βορείων προαστιων όταν εκδράμουν κατά Αράχωβα μεριά για να ξεπαγώσουν την πλήξη τους και να ξοδέψουν τα λεφτά τους. Αν αποφυλακίσουν τελικά τον κύριο αυτό και αρχίζει να μοιράζει κουμπουριές και βόμβες, όπως φανερά διακηρύτει ότι είναι στόχος ενός αναρχικού, θα φωνάζουμε φυσικά, που είναι το κράτος που αποφυλακίζει κακοποιούς. Την ευθύνη για το αν χαθεί μια ζωή ενός αθώου την έχει πέρα από τον δράστη -αναρχικό και όποιος κρατικός λειτουργός υπογράψει την αποφυλάκιση και οπλίσει ουσιαστικά το χέρι του. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δεν παίζουν με τις ζωές αθώων. Το αν κάποιος επιλέξει να αυτοκτονήσει , η να πέσει στις γραμμές του τραίνου, ή να μην τρώει ή να κρατήσει την αναπνοή του γιατί δεν του δίνει η μαμά γλυκό, ή θέλει να παντρευτεί τη σταρ ελλάς, ή θέλει να γίνει πρωθυπουργός, η θέλει την επανάσταση ,τότε αυτό αφορά τον ίδιο και μόνο, άντε και την οικογένεια του αν είναι ανήλικος. Αν είναι τρελλός τότε οφείλει το κράτος να τον μαζέψει και να επιληφθούν οι αρμόδιοι να τον συνεφέρουν , αν λειτουργεί υπό την επήρεια μέθης, μέθεξης, ή επναστατικών ιδεών και είναι ενήλικας, έχει κάθε δικαίωμα να διαχειριστεί την ζωή του όπως θέλει, αρκεί να μην θέσει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων. Σεβαστή η θέση του κυρίου Ρωμανού, δεν είναι παιδάκι, ενήλιξ είναι, να τερματίσει την ζωή του με απεργία πείνας για ένα σκοπό, σωστό η λάθος, δική του είναι θεώρηση. Εχει γονείς και γυναίκα που μπορούν να ασχοληθούν με το προσωπικό του ζήτημα ζωής ή θανάτου. Το να μεταθέτουν όλοι αυτοί τις ευθύνες τους ,ως οικογενειακό περιβάλλον, στην υπόλοιπη κοινωνία για το αν πρέπει και είναι εφικτό μέσο επανάστασης η απεργία πείνας και η αυτοκτονία είναι πέραν κάθε λογικής. αν πιστεύουν ότι καλώς πράττει ο επαναστάτης τους ,τότε ας αρχίσουν να μοιράζουν την περιουσία τους στους φτωχούς και θα πιστέψουμε όλοι πια ότι το μέλλον της κοινωνίας είναι η αναρχία. Αν δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τον "μικρό" τους, δεν είναι πια μικρός, και δεν μπορούν να του χαλάσουν χατίρι, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να αρχίσει η φάμπρικα των ελέυθερων και ωραίων φοιτητών να ληστεύουν τράπεζες και να κυκλοφορούν με καλάσνικοφ κατά την ώρα του διαλείμματος από τις σπουδές τους. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Αν ο κύριος Ρωμανός θέλει να μάθει διοίκηση επιχειρήσεων στα ΤΕΙ μπορεί να το κάνει άνετα και μέσα από την φυλακή. Θα του χρειαστεί για να ασχοληθεί με τα λεφτά της μαμάς και του μπαμπά όταν αποφυλακιστεί. Αν θέλει να βγεί έξω από την φυλακή με πρόσχημα να σπουδάσει για να αρχίσει πάλι τα ίδια, η θέση του είναι μέσα στη φυλακή μέχρι να αποδειχτεί ότι η έξοδος του από τις φυλακές θα είναι μόνο για διάβασμα, και αυτό δεν φαίνεται ότι το θέλει και ο ίδιος και μας το πετάει κατάμουτρα.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ ορεσείβιος 08/12/2014 12:47:11

   Ξεχάστηκε ένα ΔΕΝ και άλλαξε το νόημα. Δεν αρπάζει καλάσνικοφ ο γυιός του γιδοβοσκού προφανώς, έτσι την γλυτώνουν και οι κυρίες των βορείων προαστίων και τα λεφτά τους φυσικά.

 38. Lichnee avatar
  Lichnee 08/12/2014 20:42:19

  Ο παλιός,οξύς,γνωστός Προφήτης...
  Μου είχαν λείψει τα κειμενά σας.
  Απλά εκπληκτικός...
  Άφωνος.Και ο τίτλος ακριβώς στο στόχο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.