02/10/2009 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικά διλήμματα ενός … δικομματικούΟ Καραμανλής με έχει απογοητεύσει.

Κι ο Παπανδρέου δεν με έχει κερδίσει…

Τα μικρότερα κόμματα ούτε που τα σκέπτομαι.

Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον των μικρών κομμάτων.

Αλλά γιατί δεν πιστεύω στην ψήφο διαμαρτυρίας

Η ψήφος δεν είναι για να διαμαρτύρομαι.

Είναι για να αποφασίζω το μέλλον του τόπου μου.

Δεν είναι για να «τιμωρώ» εκείνο ή τον άλλο ηγέτη.

Δεν είναι «δικαστήριο» οι εκλογές…

 Ίσως έχω κάθε λόγο να είμαι οργισμένος με τον ένα ή τον άλλο από τους ηγέτες των μεγάλων κομμάτων. Για να είμαι ειλικρινής, και με τους δύο…

Αλλά αν «τιμωρήσω» αυτόν  που με έχει ενοχλήσει περισσότερο – ας πούμε γιατί «πρόδωσε» τις προσδοκίες μου – και βοηθήσω έτσι να βγει ο άλλος, που δεν με έπεισε ποτέ, τότε δεν «τιμωρώ» εκείνον που θα ηττηθεί.

Μάλλον τιμωρώ τον εαυτό μου.

             

Δεν μου αρέσει η προσπάθεια που γίνεται από τα ΜΜΕ, να πειστούν οι αφελέστεροι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «κέρδισε» τα «ντιμπέϊτ»…

Όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη κρίση γνωρίζουν, κατάλαβαν, ένιωσαν ότι ο Γιώργος ΔΕΝ κέρδισε. Ούτε στις εντυπώσεις. Ούτε «στα σημεία». Ούτε πουθενά.

Αυτό δεν σημαίνει, ασφαλώς, ότι δεν θα ήταν καλός Πρωθυπουργός.

Δεν σημαίνει ότι θα χάσει τις εκλογές.

Ίσως δεν σημαίνει τίποτε…

Αλλά όταν κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν να μην πιστεύω στ’ αυτιά μου, να μην πιστεύω στα μάτια μου, να μην πιστεύω στην κρίση μου, και στην κρίση όλων γύρω μου, ότι ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε «στα σημεία» την πρώτη τηλεμαχία των 6 αρχηγών, και «κατά κράτος» τη δεύτερη, τότε ξέρω ότι κάποιοι προσπαθούν να μου κάνουν πλύση εγκεφάλου!

Κι αυτούς ίσως θελήσω να τους τιμωρήσω…

           

Ίσως λοιπόν, αυτοί με ωθούν να ψηφίσω Καραμανλή, όχι γιατί έπαψε να είμαι απογοητευμένος μαζί του, όχι γιατί ήταν καλύτερος στις τηλεμαχίες (που ήταν, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα),

Αλλά διότι για να τον βαράνε έτσι όλα τα συγκροτήματα κι όλα τα κανάλια, δεν μπορεί κάτι καλό θα έχει.

Για να είναι τόσο άδικοι μαζί του όλοι οι υποτιθέμενοι «αντικειμενικοί διαμορφωτές γνώμης», δεν μπορεί, κάτι καλό κρύβει μέσα του

Αν τον «παίζανε» πιο δίκαια, αν δεν προσπαθούσαν να βγάλουν «το μαύρο άσπρο» εναντίον του συνεχώς, ίσως να ήμουν πολύ πιο αυστηρός με τον Κώστα Καραμανλή.

 

Ν.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 30/09/2009 21:15:10

  "Είναι για να αποφασίζω το μέλλον του τόπου μου"


  Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ δύο κακών, δεν αποφασίζεις τίποτα απολύτως.
  Ζεις μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας.

  Δημοκρατία είναι να έχεις επιλογές, όχι να διαλέγεις ανάμεσα σε δύο.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/09/2009 21:29:50

  Τόση βαβούρα για να μας πείς να ψηφίσουμε Καραμανλή?
  Κακή πρακτική και απέτυχε.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/09/2009 21:31:08

  Με κάθε ψήφο 50 μετοχές τού Γερμανού δώρο.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Στέργιος 30/09/2009 21:39:05

   Ενώ τα άλλα κόμματα δεν δίνουν "δώρα" ε?
   Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν είναι και κακή ιδέα!

 4. tiramola avatar
  tiramola 30/09/2009 21:34:18

  Και εσύ ΝΖ?
  Ούτε καν Τσίπρα?
  ......

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/09/2009 21:36:39

  Η νοοτροπία σου, Φάκτορα, αποδεικνύει αυτό που ισχυρίζομαι.

  Ότι, δηλαδή, οι λαοί δεν έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν, αλλά ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ σε ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που αυτοσυντηρείται ξεγελώντας τους.

  Εγώ αυτό που λέω είναι να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ τους μικρούς (δηλαδή, όλους εκτός από τους δύο) για να φέρουμε τα πάνω κάτω. Και όσοι αποφασίσετε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, τουλάχιστον σταυρώστε τους άγνωστους.

  • αντί avatar
   αντί @ Στέργιος 30/09/2009 22:03:28

   Μακάρι να γινόταν κάποια στιγμή αυτό.

 6. NICK avatar
  NICK 30/09/2009 21:59:59

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ Ν.Ζ.
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ Η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΑΨΑΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
  ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

 7. Shalai avatar
  Shalai 30/09/2009 22:57:16

  Συμφωνώ ΑΠΟ-ΛΥ-ΤΑ.
  Όταν το mega-λιστάν, το κοντομινο-κυριακο-λιστάν (που σήκωσαν το λαλιωτοβατοπαίδι για να γλιτώσουν οι ίδιοι τη στενή), το λαμπρακ-ιστάν (που έλεγε το 2007 στον ΓΑΠ "Παραιτηθείτε κ. Πρόεδρε" και τώρα, από το πολύ γλύψιμο που του κάνει πάθαμε αρθριτικά λόγω υγρασίας), το κωστοπουλ-ιστάν, το Πρώτο ΘΕΜΑστάν και το μπομπολ-ιστάν γενικότερα και ο κάθε Παπαγιάννης (που λέει ότι "ο ΓΑΠ σοφά δεν έδωσε συνεντεύξεις για να μην παίζει το παιχνίδι των καναλιών, δείχνοντας έτσι το νέο μοντέλο κυβέρνησης..." θεέ μου βόηθα με...) επιμένουν ΤΟΣΟ πολύ για ΓΑΠ όχι απλώς κάτι δεν πάει καλά... Αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σου λένε.
  ΔΕΝ το συζητάμε, με κλειστά μάτια το κάνεις.

  Από την άλλη... Ο ΚΚ τα έκανε χάλια. Δεν έκανε τίποτα για να τους χτυπήσει σε βάθος.

  Στις συνεντεύξεις όταν τον ρωτούσαν τι άλλαξε και τι πέτυχε για την επανίδρυση του κράτους έφερνε ως παράδειγμα τα ΚΕΠ... (θέε μου ξανά βόηθα με...).
  Στις φωτιές την Καλιφόρνια.

  Άργησε να καταλάβει τι καλοπαίδια έχει γύρω του, αρκετά από τα οποία θα αναγκαστείς να τα φορτωθείς ξανά ψηφίζοντας ΚΚ.

  Ανακάλεσε τα περί Σημίτη και αρχιερέα της διαπλοκή.

  Κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για θεσμική εκτροπή ενώ είχε κάνει τα ίδια επί Στεφανόπουλου. (όχι το κόμμα απλώς, ο ίδιος ειδικά!)


  Μικρό κόμμα είναι μάλλον η λύση.
  Τιμωρείς και τους δύο. Και είναι μια χαρά απόφαση για το μέλλον αφού τους αποδυναμώνεις σήμερα μπας και βάλουν μυαλό αύριο.

 8. stam avatar
  stam 30/09/2009 23:34:15

  ....προβλεπω με τα μυαλα που κουβαλανε μερικοι , οι μονοι κερδισμενοι να ειναι οι ραφτες που ετοιμαζανε κουστουμια

 9. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 01/10/2009 02:31:54

  Πας να βγάλεις λάδι τον Καραμανλή ο οποίος ηγήθηκε της βλαβερότερης κυβέρνησης μεταπολεμικά.

  Αν είναι τόσο καλός, γιατί δεν βγαίνει ΜΙΑ φορά με θαρρός να πει ποιοι τον εκβιάζουν. Γιατί κατεβάζει τα παντελόνια μπροστά στη Ντόρα και την οικογένεια; Αν είχε τα κότσια να τη βγάλει από το Εξωτερικών, όλοι θα τον αναγνώριζαν.

  Και μην ξεχνάς ότι έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Αυτός επέτρεψε στους υπουργούς του να οδηγήοσυν την κυβέρνησή του στα ναυάγια του βασικού μετόχου και της απογραφής. Θυμίσου μόνο πόσο άγρια τον έπαιξαν οι νταβατζήδες από το φθινόπωρο του 2005 και μετά.

  Πολιτικοί όπως ο ΓΑΠ και ο Καραμανλής πρέπει να μαυριστούν. Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Γεννήθηκαν και θα πεθάνουν έχοντας τα πάντα στο πιάτο. Όταν συμβιβάζεσαι με αυτές τις λογικές και επιμένεις να λες ότι θα ψηφίσεις ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι.

 10. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 01/10/2009 02:44:31

  *μεταπολιτευτικά (μην το ξευτιλισούμε κιόλας)

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/10/2009 03:05:03

  'Τα μικρότερα κόμματα ούτε που τα σκέπτομαι.
  Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον των μικρών κομμάτων.
  Αλλά γιατί δεν πιστεύω στην ψήφο διαμαρτυρίας
  Η ψήφος δεν είναι για να διαμαρτύρομαι.
  Είναι για να αποφασίζω το μέλλον του τόπου μου.
  Δεν είναι για να «τιμωρώ» εκείνο ή τον άλλο ηγέτη.
  Δεν είναι «δικαστήριο» οι εκλογές…'

  1-H διαμαρτυρία στις εκλογές δεν είναι τιμωρία, πρόκειται για τελείως διαφορετικές έννοιες. Το ίδιο το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα έχει προβλέψει νομικά τη λευκή ψήφο, που είναι η κατεξοχήν μορφή έκφρασης διαμαρτυρίας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζει τη χρησιμότητά της κι ότι είναι αναγκαίο να μπορεί να διατυπωθεί.
  2-Τα μικρά κόμματα δεν είναι άχρηστα ή απλό συμπλήρωμα του συστήματος. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική δημοκρατία χωρίς πλουραλισμό απόψεων και πολιτικών προγραμμάτων.
  3-η μακροχρόνια και σταθερή εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία έχει περιορίσει την αποτελεσματικότητα του θεσμού της περιοδικότητας των εκλογών, που αποσκοπεί στο να μπορεί να κρίνει το εκλογικό σώμα τους αντιπροσώπους του για τις πράξεις και παραλείψεις τους και να τους αλλάζει όταν το αποφασίσει. Ο ενισχυμένος δικομματισμός θεωρείται από μερίδα του κόσμου ως παράγοντας που τελικά δυσχεραίνει την επίλυση των προβλημάτων της χώρας γιατί κάνει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για το αν θα επανεκλεγούν και μειώνει την αίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στο εκλογικό σώμα.
  4-για κάποιους τα μικρά κόμματα έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό και δεν τα ψηφίζουν επειδή έχουν απογοητευθεί από τα μεγάλα.

 12. thouthou avatar
  thouthou 01/10/2009 05:45:10

  Αυτή η άποψη του ΝΖ έχει λογική μόνο στο πλαίσιο του "καταναλωτή πολιτικής"...
  Δηλαδή όλα είναι προδιαγεγραμμένα, όλα είναι θέμα μονοπωλίου... "Αυτά έχουμε, διάλεξε"...
  Με αυτή την λογική (ενός αναπόφευκτου δικομματισμού) θα συμφωνούσα, αν υπήρχε και η επισ'ημανση της ενεργητικής προσπάθειας επηρεασμού των κομμάτων εξουσίας... "Θεωρώ ότι η ΝΔ είναι καλύτερη επιλογή, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να γίνει καλύτερη από τον εαυτό της"... Αυτό το καταλαβαίνω...
  Γιατί, αλλιώς, η απόλυτη αποθέωση του δικομματισμού, η "αχρηστοποίηση" του υπόλοιπου πολιτικού σκηνικού, σημαίνει και απόλυτη αποδοχή των θέσεων, πράξεων και αποτελεσμάτων των κομμάτων εξουσίας...

  Καλή η αμερικανοποίηση του πολιτικού σκηνικού, αλλά εδώ είναι Ελλάδα.... Τα εξουσιαστικά κόμματα ας φτιάξουν δομές, κράτος, θεσμούς, ανάλογης αποτελεσματικότητας του αμερικάνικου, και τότε ας επικαλεστούν "το αναπόφευκτο του δικομματισμού"....

 13. ataktos avatar
  ataktos 01/10/2009 07:27:46

  Αγαπητέ Ν.Ζ.
  Ότι το πολιτικό σύστημα είναι δικομματικό από την εποχή του παππού μου το γνωρίζουν και τα δισεγγόνα μου .Υπήρχαν και μικρές εξαιρέσεις στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας (καλές κατά την γνώμη μου) . Το ότι σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα η συντηρητική θέσπισαν με Νόμο το «Ταμείο κατά της φτώχειας» λέει για μένα πάρα πολλά π.χ. ότι επιδότησε και την τεμπελιά και μπαμπεσιά και σήμερα όλοι περιμένουν το δωράκι του ,το παραπάνω όμως γεγονός μας λέει αντικείμενα ότι στην πολιτική αυτής της χώρας κυριάρχησε η καπιταλιστή μαφία .Αν σου αρέσει να διαλέξεις δικαίωμα σου αγαπητέ .Το παραπάνω γεγονός όμως λέει και κάτι ποιο ανησυχητικό σκέψου .

 14. σκεπτομενος avatar
  σκεπτομενος 01/10/2009 07:58:59

  βλέπω τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, ότι μπαίνουν αρκετοί να κατακρίνουν τα άρθρα του antinews.... περίεργο??? τυχαίο??? δεν νομίζω, απλά υπάρχει φόβος και ανασφάλεια για το τι μέλει γενέσθαι και έχουν πάρει σβάρνα όλα τα fora (γιατί μόνο αυτά δεν έχουν αλωθεί!!! ) για να σκορπίσουν τη στάχτη τους

 15. Skoko :-) avatar
  Skoko :-) 01/10/2009 08:51:53

  Με βάση το πολύ καλό άρθρο...
  "Εσείς δεν πιστεύετε ότι η ψήφος πολλές φορές είναι ... μαζοχιστική?"

 16. Paris avatar
  Paris 01/10/2009 08:53:36

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .Η μάχη είναι Νταβατζήδες - Ελληνικός λαός κι έχει ξεκινήσει από το 2000 τότε που οι Νταβατζήδες ήπιαν με μπουρί το αίμα του Ελληνικού λαού με το χρηματιστήριο.Οι αγώνες και τα σκορ είναι:

  Εκλογές 2000 Νταβατζήδες - Ελλην. λαός 1-0 (με ψεύτικο πέναλτυ στο 90, ήτοι οι Σβετλάνες ψήφισα)
  Νομαρχιακές 2002 Νταβατζήδες -Ελλην. λαός 1-0 (Τζανετάκος και τζιπάκια)
  Εκλογές 2004 Νταβατζήδες - Ελλην. λαός 0-5 (η συντριβή τους)
  Ευρωεκλογές 2004 Νταβατζ - Ελλην λαός 0-4
  Νομαρχιακές 2006 Νταβατζ - Ελλην. λαός 0-1
  Εκλογές 2007 Νταβατζ - Ελλην. λαός 0-3
  Ευρωεκλογές 2009 Νταβατζ - Ελλην. λαός 0-0 (λόγω 52% αποχής)
  Εκλογές 2009 ???

 17. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 01/10/2009 12:28:44

  Μερικές παρατηρήσεις για τα προεκλογικά διλήμματα του ..δικομματικού αλλα και γενικότερα.
  1 Η ψήφος προς τα μικρά κόμματα δεν είναι αναγκαστικά ψήφος διαμαρτυρίας. Αν πχ με εκφράζει το ΚΚΕ και το όραμα του γιατί να μην το ψηφίσω? Απλώς επειδή ξέρω πως δεν θα πάρει 40%? Ετσι όμως καταντάμε να ψηφίζουμε όχι αυτόν που μας εκφράζει αλλά αυτον που θα κερδίσει.
  2 Η λογική "ψηφίζω Καραμανλή επειδή τον βαράνε όλοι" μάλλον πάσχει γιατί κάποιον μπορεί να τον βαράνε όλοι επειδή του αξίζει.
  3 Αντίθετα η λογική που λέει "ο Καραμανλής ήταν καλύτερος στα debates αλλά όλοι προσπαθούν να εμφανίσουν νικητή τον ΓΑΠ" έχει τα δίκια της γιατί
  α. αποδεικνύει την αναξιοπιστία των ΜΜΕ και μάλιστα αναδρομικά ("αφού είναι αναξιόπιστα σήμερα μήπως ήταν και όταν μας μιλούσαν για το Βατοπέδι, το Ζαχόπουλο κτλ?") και
  β. μας βάζει σε υποψίες για το τι προσδοκούν από μια κυβέρνηση ΓΑΠ
  4 Πάντοτε στην πολιτική επιλέγουμε να στηρίξουμε τον κατά τη γνώμη μας καλύτερο από τους υπάρχοντες. Μπορεί να μη μας εκφράζει 100%, μπορεί να τον έχουμε δοκιμάσει και να μην έχει ανταποκριθεί όπως θα θέλαμε στις προσδοκίες μας αλλά η επιλογή είναι θέμα σύγκρισης.Και πέραν αυτού είναι θέμα φιλοσοφίας. Αν ο Α σου υπόσχεται μια πορεία προς κατεύθυνση που κι ΕΣΥ επιθυμείς, πως να ψηφίσεις τον Β αν θεωρείς πως ούτως ή άλλως προτείνει λάθος κατεύθυνση?
  Θα ήθελα τέλος να σταθώ σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη του THOUTHOU. Μιλάει για την "ενεργητική προσπάθεια επηρεασμού των κομμάτων εξουσίας" ως προυπόθεση αποδοχής ενός "αναπόφευκτου δικομματισμού". Και γιατί μόνο των κομμάτων εξουσίας? Και γιατί μόνο στα πλάσια ενός "αναπόφευκτου δικομματισμού"?

 18. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 01/10/2009 23:16:40

  Το άρθρο έχει δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι άλλο. Ο ΚΚ εξάντλησε τον ωφέλιμο πολιτικό του χρόνο και τώρα για να τον ψηφίσει κάποιος που δεν είναι οπαδικός νεοδημοκράτης, πρέπει να είναι λίγο ήρωας και να μην αφήνεται να παρασυρθεί από τη γενική επιθυμία και ανάγκη για αλλαγή κυβέρνησης. Αυτή η γενική επιθυμία και ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι ένα αυτόματο λαϊκό αισθητήριο όταν το παρακάνει κάποια κυβέρνηση. Στην περίπτωση Καραμανλή, δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για μας, τα πράγματα έφτασαν στο σημείο να θέλουμε μέσα μας να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ασχέτως του ότι δεν θέλουμε να φύγει ο ίδιος, διότι κατά βάθος όλοι τον εκτιμούμε (ακόμη κι αυτοί που τον χτυπάνε - το χειρότερο που έχουν να πουν εναντίον του είναι το playstation).

  Το πρόβλημα από την άλλη είναι ότι θα μας κυβερνήσει ένας ηλίθιος και πράκτορας. Που δυστυχώς δεν είναι καθόλου ηλίθιος ως πράκτορας. Θα κάνει με πολλή συνέπεια τη δουλειά που ξέρει, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πραγματικής του πατρίδας. Ε, δεν υπάρχει δίλημμα. Κάνω τον ήρωα και ψηφίζω ΚΚ. Απλά τα πράγματα. Δεν θέλει καν τόση ψυχανάλυση όση κάνει το άρθρο.

 19. theo1611 avatar
  theo1611 02/10/2009 12:30:08

  Τα διλήμματα όπως τέθηκαν στο post είναι απόλυτα ρεαλιστικά όχι μόνο για τους "δικομματικούς" αλλά για όλους τους πολίτες.

  Ο "δικομματικός", στο υφιστάμενο πλαίσιο, ψηφίζει για να βγάλει αποτελεσματική κυβέρνηση, ο "μη δικομματικός" ψηφίζει για να βγάλει αντιπολίτευση που θα ελέγχει την κυβέρνηση και ο πολίτης που δεν είναι ενταγμένος στα στερεότυπα, γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία, σκέπτεται να ψηφίσω για κυβέρνηση ή για αντιπολίτευση.

  Ο ΝΖ ωραία αντιμετώπισε το δίλημμα του "δικομματικού" μη οπαδικού βεβαίως-βεβαίως, αλλά θα μου επιτρέψει να του πω το διακινδύνευσε μάλλον ως τρίτος.

  Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν ανήκει στην τρίτη κατηγορία, αυτών των πολιτών που ακόμη προβληματίζονται αν θα ψηφίσουν για κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.

  Μία μόνο ένσταση, εμένα προσωπικά το τι λένε και τι κάνουν τα ΜΜΕ δεν είναι κριτήριο, ιδιαίτερα για αρνητική προσέγγιση της ψήφου.

 20. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 02/10/2009 13:21:54

  Η επιχειρηματολογία του συμπαθέστατου ΝΖ. αποτελεί αυτή τη φορά προσομοίωση τεχνασμάτων προξενήτρας. Με αυτήν την έννοια δεν απευθύνεται στον καθένα, αλλά στους υποψήφιους γαμπρούς. Η πείρα έδειξε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, ιδιαίτερα στη φάση που τα κοινωνικά ήθη περιχαράκωναν τους νέους μέσα στα οικογενειακά κοτέτσια. Αυτό το γνωρίζουμε χιλιάδες άνθρωποι που χρωστάμε την γέννησή μας στην ευγενή παρέμβαση αυτών των καλοθελητών. Μέχρι τώρα η πρόσδεση στα συντηρητικά κόμματα απηχούσε γάμους συμφέροντος. Όμως το προξενιό δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, εάν δεν ακολουθήσει η συμπάθεια και στην συνέχεια ο έρωτας μεταξύ των νεονύμφων. Με αυτή την λογική, έστω κι αν ο λόγος που αναπτύσσει ο αναρτησιογράφος δεν μπορεί εκ φύσεως να υπερβαίνει τα όρια της πεζότητας του προξενιού, διακρίνεται από μια νέα ποιότητα: Απλά γιατί αφήνει κάποια περιθώρια στο "αίσθημα". Παλιομοδίτικο μεν το σχήμα για όσους ερωτεύτηκαν παράφορα ιδεολογίες ανατροπής. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν νομίζω ότι οι μόνοι κερδισμένοι πρόκειται να είναι εκείνοι οι ρουτιανιασμένοι συγγενείς, που προσβλέπουν στην τέλεση του μυστηρίου ορεγόμενοι μόνο το γαμήλιο γλέντι.
  Και οι έμπειροι υποψήφιοι γαμπροί, ως παλαιοί ερωτηδείς με καμιά δεκαριά αρραβώνες στην καμπούρα τους, γνωρίζουν πολλά τεχνάσματα για να συγκινήσουν το κορίτσι (που καίτοι χαμηλοβλέπον έχει απολέσει την παρθενία πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο) όχι μόνο την πρώτη νύχτα.
  Γι' αυτό καθιερώθηκε και η παροιμία: "Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα νάχει ο κουφός".

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/10/2009 13:36:56

  Ειμαι αυτός που έχει κάνει την ήττα τρόπο ζωής. Ο καθ' έξιν χαμένος. Αυτός που είναι βέβαιο προκαταβολικά ότι θα τα παίξει την κρίσιμη στιγμή. Αυτός που όπως και να πέσει το φύλλο θα βρει τρόπο να χάσει.
  Είμαι τόσο loser που δεν κατάφερα ούτε αυτό να δηλώσω επισήμως, πάει να πει. Γάμησέ τα.
  Αλλά ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ. Κάτι σαν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας!!!
  Οπότε, οφείλω σε όλους εσάς τους επιτυχημένους εκεί έξω, all you winners out there, ένα μεγάλο «ευχαριστώ», διότι μου δίδετε την ευκαιρία να το πράξω σήμερα, από τούτο δω το βήμα. Κυρίες και κύριοι, αυτό το πόστ έπρεπε να λέγεται λουζερ νοτ "Προεκλογικά διλήμματα ενός … δικομματικού". Αλλά, εισέτι μίαν, απέτυχα οικτρά. Κάποιος, λιγότερο λουζερ, με πρόλαβε…

  Ποιός είμαι ??

  ΠΠ

 22. theo1611 avatar
  theo1611 02/10/2009 13:49:38

  Εγώ πάλι ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ δεν ψηφίζω για να νικήσω ή να χάσω προσωπικά, αφού είμαι μία κουκίδα στα 7,5 και βάλε εκατομμύρια των συναποφασιζόνγτων.

  Εκτιμώ όμως απεριόριστα τη συνισταμένη σοφία που βγάζουν οι συναποφασίζοντες, όχι ο καθένας προσωπικά, όλοι μαζί.

  Μάλιστα συνειδητά άλλοτε ψηφίζω για κυβέρνηση, άλλοτε για αντιπολίτευση.

  Κέρδιζα(!!!) όλες τις φορές από το 1981 (ψηφίζοντας άλλοτε για κυβέρνηση και άλλοτε για αντιπολίτευση), μέχρι που έχασα(!!!) το 2007.

  Once looser για πάντα looser?

  Τι θέλεις να πεις?

 23. ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ 02/10/2009 17:14:35

  ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ... ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ; ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΗΜΕΝΟ" ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ (...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;...;) ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ;

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 5,5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ...;

  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ Κ.Κ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ .... ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ (Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ....: ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΩΣΤΑ !

  ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !

  • NS avatar
   NS @ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ 02/10/2009 17:20:30

   "ΤΟ “ΕΡΓΟ” ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 5,5 ΧΡΟΝΩΝ" Βαρέθηκα πιά τα ίδια και τα ίδια!!! Σιγά την καταστροφή και την τραγωδία που έζησε η Ελλάδα ρε φίλε!!! Μιά ζωή 2 μέτρα και 2 σταθμά...Αλλά τί να λέμε ο λαός μας (και σχεδόν το σύνολο των πολιτικών μας) έχει πιά γίνει ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως κόμματος...

   • ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
    ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ @ NS 02/10/2009 17:38:04

    ΚΟΙΤΑΞΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ "ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5,5 ΧΡΟΝΩΝ ....ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ....
    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ...ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΗΜΕΤΕΡΩΝ !!!!

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ "ΑΓΙΕΣ" ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΟΥΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΡΒΑ !

 24. NS avatar
  NS 02/10/2009 18:22:44

  Αγαπητέ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗ: Relax!!! (που θάλεγε και ο αρχηγός σου)
  1. Κανείς δεν είναι “ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ” από τα πεπραγμένα των τελευταίων 5,5 ΧΡΟΝΩΝ. Λάθη έγιναν και μάλιστα πολλά αλλά προς την κατεύθυνση του τι δεν έγινε όχι του τι έγινε.
  2. Όσο για την προηγούμενη εικοσαετία... τί να πρωτοπούμε??? Τα προηγούμενα είκοσι χρόνια ένα κόμμα/νοοτροπία ΠΑΣΟΚ πέρα από την οικονομία ρήμαξε τη χώρα και το λαό της συνειδησιακά (και ανέτρεψε όποια κοινή λογική μπορεί να έχει ένας λαός). Τέλος πάντων, για τις ανάγκες της συζήτησης να πώ ότι συμφωνώ ότι δεν δικαιολογούνται τα λάθη του απερχόμενου πρωθυπουργού (δηλ. η μη σύγκρουση με αυτούς που έπρεπε και η αδυναμία να κάνει τις πράξεις που έπρεπε να γίνουν) από το τι γινόταν επί 20 χρόνια. Το αντίθετο μάλιστα!!!
  3. Ο λαός αποφασίζει ποιός θα είναι πρωθυπουργός και ποιό κόμμα κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών. Το ότι ψηφίζει ένα κόμμα δεν σημαίνει ότι αποφασίζει να το αθωώσει από το παρελθόν του και το αποδώσει άσπιλο στο μέλλον. Άλλο αν ψηφίζοντάς το (θέλει να) ξεχνάει το παρελθόν του.
  4. Το ότι για σένα τα προηγούμενα 5,5 χρόνια δεν είχαν τίποτε άλλο εκτός από "ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΗΜΕΤΕΡΩΝ", τι να σου πώ... ο καθένας βλέπει ότι θέλει να δεί. Είσαι όμως σαν κι αυτούς τους νεοδημοκράτες που στη λογική ΟΣΦΠ - ΠΑΟ δεν δέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ο,τιδήποτε καλό επί 20 χρόνια. Και τέλος πάντων όχι ενημέρωση μόνο από ΔΟΛ/Μπόμπολα.
  5. Ως προς το ότι "ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΟΥΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΡΒΑ", πάλι τί να πώ? 'Η το λές στη λογική ΟΣΦΠ - ΠΑΟ ή λόγω ηλικίας δεν θυμάσαι μεταξύ πολλών την επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας που εν μέσω πολιτικής λιτότητας (με Σημίτη υπουργό) ανέφερε δημοσίως ότι δεν είναι κακό ένας διοικητής ΔΕΚΟ να κάνει ένα "δωράκι στον εαυτό του" (500 εκ. παλιές μεταλλικές δρχ. τότε)!!!
  Όπως είπα όμως αυτά δεν έχουν σημασία!!! Είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ και τα βλέπουμε όλα όπως θέλουμε να τα δούμε και ο καθένα λέει ό,τι θέλει και τέλος πάντων το βασικό είναι να διοριστούμε στο Δημόσιο μέσω κανενός γνωστού, να δώσουμε κάτι παραπάνω για να πάρει η (οποιαδήποτε) αίτησή μας προτεραιότητα, να φουσκώσουμε την υπεύθυνη δήλωση για να εμπίπτουμε στην επιδότηση, να ΄μην κόψουμε την απόδειξη, να πληρώσουμε κάτι για το αυθαιρετάκι κλπ. Έλα μωρε μεροκαματιάρηδες ήμαστε και στο κάτω-κάτω και το κράτος μας κλέβει. Τι σημασία έχει τι ψηφίζουμε?

  Με λίγα λόγια ό,τι σκάνδαλα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (η οποία για να είμαστε ειλικρινής είναι ένας ατυχής ερασιτέχνης στο θέμα αυτό!) ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ !!!

  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
   ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ @ NS 02/10/2009 19:54:53

   Υ.Γ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΤ ... ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΒΟΥΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ "ΤΟΡΒΑ" ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...

   ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ "ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ" ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ "ΜΟΥΤΡΑ"

   ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΛΙΓΟ :

   "ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ" ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ .... ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΛΥΔΩΡΑ ΤΟ 2004-2005 ΠΕΡΙ "ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ",,,

 25. ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗΣ 02/10/2009 19:28:13

  1ον ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΔΕΜΕΝΟΣ" ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ...ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ "ΔΙΟΡΙΣΜΟ" ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ....ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ "ΧΡΩΣΤΑΩ" ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ...ΟΥΤΕ ΕΧΩ "ΑΡΧΗΓΟ" ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΙΜΑΙ... ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !

  2ον ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ... ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ;

  3ον ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ "ΛΑΘΗ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ απο το 74 !!!!

  4ον ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!
  ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ !
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΕΙ !

  5ον ποιο ειναι το οραμα που εχουν στη ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ;
  ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ... ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ.

  6ον ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ... ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ "ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ" ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ !

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ... ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΟΚ-ΑΡΗ

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ !

  ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ 1 ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΩΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.