Που το πάει ο Τσίπρας;
30/03/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που το πάει ο Τσίπρας;

Εκλογές, δημοψήφισμα ή ρήξη με τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του κόμματός του για να σώσει τη χώρα;

Με τις εξελίξεις να είναι πλέον ραγδαίες και να μην υπάρχουν περιθώρια διορθώσεων ή χρόνος για αλλαγή πορείας, το ερώτημα που τίθεται από όλον τον ελληνικό λαό, και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα: Που το πάει;

Μετά το ναυάγιο στο οποίο φαίνεται ότι οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες το θέμα για την Ελλάδα γίνεται αμιγώς πολιτικό στο εσωτερικό επίπεδο. Άλλωστε, όπως είπαν κοινοτικές πηγές, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έκθεση ιδεών κατέθεσε. Δηλαδή η δημιουργική ασάφεια συνεχίζεται ακόμη και τώρα που η Ελλάδα είναι σε κατάσταση πολιορκίας.

Πολιτικό λοιπόν το ζήτημα και έτσι πρέπει να λυθεί. Και ίσως είναι μια ευκαιρία αυτή η έστω επικοινωνιακή φιέστα του Τσίπρα σήμερα στη Βουλή να αναδείξει το πρόβλημα. Έτσι όπως πάμε τα δεδομένα είναι τα εξής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από τη μια πιέζεται από την ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση να μην υποχωρήσει και να πάει σε ρήξη με το ενδεχόμενο της δραχμής πιθανό, κι από την άλλη πιέζεται από τους δανειστές με τη ρευστότητα. Πιο φυσιολογικό ενδεχόμενο φαντάζει πλέον η στάση πληρωμών παρά μια συμφωνία.

Αν η κυβέρνηση ήθελε συμφωνία δεν θα πήγαινε έκθεση ιδεών αλλά ένα σοβαρό κείμενο για διαπραγμάτευση αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν «άσους» στο μανίκι τους, δηλαδή μέτρα που θα τα πασάρουν σταδιακά ώστε να πείσουν τους δανειστές. Πότε θα το κάνουν όμως αυτό; Όταν δεν θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία;

Κάτω από το μεγάλο αυτό βάρος που επωμίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά ένα βάρος για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος, οι πολιτικές του επιλογές δεν είναι πολλές. Μπορεί να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα ή και τα δύο. Θα ρίξει το βάρος της ευθύνης που ο ίδιος είναι πολύ μικρός για να αναλάβει στους πολίτες και θα τους θέσει προ πολύ κρίσιμων διλημμάτων. Ελπίζουμε πως όταν το αποφασίσει αυτό τα διλήμματα να είναι σοβαρά κι όχι επικοινωνιακά.

Λέγεται πως αν ο Τσίπρας πάει τώρα σε εκλογές θα «σαρώσει» και θα έχει αυτοδυναμία. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά ας σκεφτούμε τι θα συμβεί. Τι θα αποφασίσει δηλαδή ο κόσμος και ποια διέξοδο θα δώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς τα ίδια; Και γιατί να χρειάζεται αναβάπτιση της λαϊκής εντολής που πήρε ο… Βαρουφάκης για να διαπραγματεύεται με δημιουργική ασάφεια; Οπότε μια εκλογική διαδικασία που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καταστροφική για τη χώρα αφού δεν θα δίνει λύσεις.

Να πάει σε δημοψήφισμα; Πιθανόν αλλά το δίλημμα θα είναι εντός ή εκτός του ευρώ. Με πραγματικά στοιχεία, με αποτύπωση της αλήθειας για το τι μας περιμένει η επιστροφή στη δραχμούλα, να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει. Διότι στις εκλογές του Γενάρη ο λαός δεν έδωσε εντολή για ρήξη και Grexit. Αν το θέλει τώρα ας το πει με την ψήφο του. Όμως θα πρέπει να ξέρει ποιο είναι το τίμημα που θα πληρώσει.

Υπάρχει και τρίτη επιλογή. Η πιο δύσκολη για τον Α.Τσίπρα. Να έρθει σε ρήξη με τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του κόμματός του που του ζητούν να το παίξει… Αντρέας Λούμπιτς (και να μας συγχωρήσουν τα θύματα της τραγωδίας). Να αυτοκτονήσει δηλαδή ο ίδιος αλλά να πάρει μαζί του και τις θυσίες και τις κατακτήσεις 11 εκατ. Ελλήνων.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν θελήσει να γίνει ο πιλότος ή ο κυβερνήτης ενός πλοίου που βουλιάζει οφείλει τώρα να πετάξει τη σαβούρα και να προχωρήσει έχοντας ακόμη και τη στήριξη του Σαμαρά. Άλλωστε η ΝΔ έχει αποδείξει ότι βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα.

Ο κ. Τσίπρας είναι νέος, άβγαλτος πολιτικός και καλείται να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Είναι όμως η ώρα που πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Τουλάχιστον να μην αφήσει τη χώρα να χαθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οδυσσέας Κ. avatar
  οδυσσέας Κ. 30/03/2015 09:40:53

  . Δεν νομίζω οτι θα γίνει τίποτε απ' τα παραπάνω. Ο Τσίπρας θα δίνει μια-δυό "μεταρρυθμίσεις" και θα παίρνει μια-δυό υπο-δόσεις ώστε να γλιτώνει το πιστωτικό γεγονός.Προσωπική μου εκτίμηση, πιθανώς εσφαλμένη, είναι οτι αυτό θα συμβαίνει τουλάχιστο μέχρι τις προεδρικές Γαλλικές εκλογές στις αρχές του 2017 ,οπότε θα δείξει αν η Γερμανική Ε.Ζ. θα συνεχιστεί ή αν το Ευρώ θα αποσυντεθεί στα συνιστώτα νομίσματα. Αναλόγως τότε ο Τσίπρας θα προχωρήσει περαιτέρω...Μην περιμένουμε "εδώ και τώρα" λύση.

  • Naruto avatar
   Naruto @ οδυσσέας Κ. 30/03/2015 14:10:42

   Λογική η άποψή σου αλλά να αντέξει μέχρι το 2017 δύσκολο το βλέπω . Εκτός αυτού ο επόμενος πρόεδρος στην Γαλλία μπορεί να είναι και πάλι ο Σαρκοζί και να έχουμε το γνωστό διδυμο μερκοζί . Με την πολιτική αυτή ο Τσίπρας δύσκολα θα επιβιώσει πέραν του έτους . Η επαναφορά των εθνικών νομισμάτων για όσες χώρες το επιθυμούν και η διατήρηση του euro για εξωτερικές συναλλαγές και σαν νόμισμα αναφοράς είναι ένα θέμα που οι αρμόδιοι πρέπει να μελετήσουν . Μπορεί να είναι η λύση για την Ευρώπη

   • οδυσσέας Κ. avatar
    οδυσσέας Κ. @ Naruto 30/03/2015 15:37:21

    Μέχρι τώρα λέγαμε οτι η Αριστερή παράνθεση θα ήταν μιας-δυό εβδομάδων το πολύ. Τώρα πέρασαν 3 μήνες και όπως λές, πάμε για επιβίωση για ένα έτος, και βλέπουμε... Αν γίνει επαναφορά των Εθνικών νομισμάτων για όσες χώρες το επιθυμούν, το Ευρώ θα το έχει μόνο η Γερμανία με την επαρχία της την Φινλανδία. Ήτοι θα είναι το Μάρκο με άλλο όνομα. Εκείνο που διπλασίασε την αξία του Ευρώ σε λιγώτερο απο ένα χρόνο μετά την καθιέρωσή του ήταν γιατί προωθήθηκε πρόωρα με σκοπό την πλήρη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΕ σε ενα-δυό χρόνια μετά την καθιέρωσή του, ήτοι το 2001. Ήταν το σύνθημα "εν τη ενώσει η δύναμις". Τώρα που ειλικρινής ένωση δεν υπάρχει πιά, ξαναέχασε τη μισή αξία του και ακόμα πέφτει, αφού μόνο οι Γερμανοί το θέλουν ακόμα...

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ οδυσσέας Κ. 30/03/2015 18:00:31

     Ποιος είπε ότι η "αριστερή παρένθεση είναι ένα-δυο εβδομάδων"; Το είπε ποτέ κανένας;

   • това́рищ Θόδωρος avatar
    това́рищ Θόδωρος @ Naruto 30/03/2015 16:11:48

    Έχω την αίσθηση ότι αν επανεκλεγεί ο Σαρκοζί, θα θελήσει να μοιάσει τον άλλο πρόγονο του που ήταν κι αυτός "μικρός το δέμας". Αυτόν που φορούσε ανάποδα το δίκωχο, ντε!.. Και να ενώσει όλη την ηπειρωτική Ευρώπη κάτω από το "Liberté, égalité, fraternité". Άρα οι Γερμανοί σ' αυτό το σενάριο είναι οι Πρώσοι.. Ο Νικολά είναι καλός και φιλόδοξος. Ξεγελάστηκε πιστεύω την 1η φορά και βρέθηκε... μπόσικος, όπως και όλοι οι νότιοι. Αλλά έχει ικανότητες και έχει την στόφα του leader. Δεν φαίνεται? Δεν εγκαταλείπει. Αν επανέλθει, καλό θα 'ναι για μας..

    • Naruto avatar
     Naruto @ това́рищ Θόδωρος 30/03/2015 18:16:17

     Εκείνος πήγε να ενώσει την Ευρώπη με τα κανόνια αλλά τον έφαγε η εκστρατεία στην Ρωσία . Τωρα κανόνια είναι το euro αλλά αυτό το έχουν οι Πρώσοι . Συμφωνώ με την άποψή σου για τον Νικολά , δεν φάνηκε το ταλέντο του ,την πάτησε και αυτός μαζί με τους άλλους νότιους .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ οδυσσέας Κ. 30/03/2015 18:04:18

   Κάτι τέτοιες τρίχες κατσαρές που γίνονται "απόψεις" είναι που συγκρατούν τις δημοσκοπικές "θετικές γνώμες" για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Γερμανοί το είπαν ξεκάθαρα: Θα ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση μέχρι τέλος Απριλίου, θα περάσουν όλοι οι νόμοι, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, και μετά θα δοθούνα όλα τα χρήματα των 7,2 δις, και τα 1,9 δις των κεντρικών τραπεζών και όλα. Έχει-είχε περάσει η παραφιλολογία ότι δήθεν θα περνάνε "ένα-δυο μέτρα" και θα δίνουν "ένα-δυο δις", αλλά αυτό το είπε ο Ντάισελμπλουμ για κερασάκι και όταν είδαν στην Ευρώπη ότι πάλι πάει να τους δουλέψει ο εξυπνάκιας ο Σύριζας δεν το ξαναείπαν ποτέ μετά. Τώρα τα θέλουν όλα. Φάε λοιπόν ελληνικέ λαέ το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και στήριξε Τσίπρα σαν άλλος Μπαλτάκος που ζήτησε σήμερα να στηρίξει και η ΝΔ Τσίπρα. Αιδώς!

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/03/2015 10:37:26

  Οπου κι'αν το παει να καταλαβει οτι ειναι πλεον μονος μεσα και εξω απο την Ελλαδα και δεν εχει δικαιωμα να ζητησει τιποτα απο κανεναν με οποιοδηποτε προσχημα .Εκοψε ολες τις γεφυρες ανοχης & στηριξης προεκλογικα με τις ακραιες θεσεις του και προσβολες στους πολιτικους του αντιπαλους και πολιτες {γερμανοτσολιαδες ,μερκελιστες ,δοσηλογους ,προδοτες ,κοκ }με τελευταια αυτη που ειπε στην ομιλια του στην Ροδο στις 23.1.2015 .''Εδω ειναι η Ροδος και την Κυριακη ερχεται το @ηδημα.

 3. alex23 avatar
  alex23 30/03/2015 10:57:14

  ο κ.τσιπρας ειναι ο προεδρος ενος δεκαπενταμελους που θελει να παει την ακριβοτερη το δυνατον εκδρομη χωρις να πληρωσει τιποτα και μαλιστα την στιγμη που το ταμειο της ταξης εχει δανειστει απο οποιον δεν μιλαει ελληνικα και εχει βαλει χερι στους κουμπαραδες οσων μιλανε.. ειτε δεσμευει τους μαθητες να συνδραμουν για να πληρωθουν σταδιακα τα παλια χρεη και πανε μια εκδρομη αναλογη με τα βαλαντια τους, ειτε κανουν τους μαγκες και πανε ολοι μαζι πεζοπορια ή οτοστοπ και οπου τους βγαλει..

 4. tt avatar
  tt 30/03/2015 11:03:22

  30 χρόνια θα κυβερνά, όπως ο άλλος. Βεβαίως πάνω στην δεκαπενταετία θα ξεσπάσει η τζιχάντ, αφού μπαίνουν 600 την ημέρα, ενώ οι γεννήσεις είναι κάτω από 300 (94.000 το έτος).
  Αλλά δε βαριέσαι αδερφέ!

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ tt 30/03/2015 11:49:51

   Μη γινόμαστε ισλαμοφοβικοί! χαχαχα!

 5. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 30/03/2015 12:31:27

  .....Ο κ. Τσίπρας είναι νέος, άβγαλτος πολιτικός και καλείται να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις..... Μα τι λέτε ? Και ο "πολύπειρος" Πάνος , το αναγκαίο καλό , που βοηθάει από την θέση του συνοδηγού / μηχανοδηγού να μην εκτροχιασθεί το τραίνο ..Πως τον αγνοείτε .Εδώ προσέφερε στους Αμερικανούς το Αιγαίο και δεν ακούσθηκε κιχ από τις συνιστώσες που δεν δέχονται κουνούπι στο σπαθί τους , κατηγορώντας για ενδοτισμό όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ελενα Κανελοπούλου 30/03/2015 17:47:26

   Και άλλωστε ας προσέχαμε! Πως αναθέτουμε σε άσχετο και άπειρο με το τσούρμο του που δε μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους τη χώρα σε τέτοια εποχή; Και περιμένουμε να πάει καλά; Στραβά κι ανάποδα μόνο...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ελενα Κανελοπούλου 30/03/2015 18:33:08

   Μα οι συνιστώσες θα συμφωνούσαν αν δίναμε στους Τούρκους και όλο το Αιγαίο,για το μισό στους Αμερικανούς θα κάνουν θέμα; Άλλωστε τι Αμερικανοί,τί Τούρκοι...

 6. FactorX Junior avatar
  FactorX Junior 30/03/2015 15:29:01

  Η πλάκα είναι ότι έτσι όπως το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο ο κόσμος θα κατηγορεί τον Σαμαρά πως δεν τους «τρομοκράτησε» αρκετά...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ FactorX Junior 30/03/2015 17:31:39

   χαχαχα διανα επεσες, σημερα ακουσα απο νεαρο ταξιτζη τεως νεοδημοκρατη που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ και τωρα επανακαμπτει στα πατρωα: "φταιει κι ο Σαμαρας, επρεπε να τα πει πιο χοντρα, οχι με το σας και με το σεις...."

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ FactorX Junior 30/03/2015 20:23:37

   Αυτό μου θυμίζει τη ελληνική ταινία "Το ανθρωπάκι" με την Μάρθα Καραγιάννη που ο χασάπης της γειτονιάς ήθελε να την κάνει ηθοποιό και την παρέσυρε και είχε παρατήσει τον άντρα της, τον Κώστα Βουτσά, όταν έμεινε έγκυος για να προσποιηθεί ότι παντρεύεται τον συμπρωταγωνιστή της. Όταν όλα αποτυγχάνουν και την ταινία δεν τη βλέπει κανένας, έρχεται τελικά στα σύγκαλά της η Μάρθα Καραγιάννη. Και εκτυλίσσεται τότε ο εξής απολαυστικός διάλογος με τη μητέρα της (πεθερά του Βουτσά) που μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=GmJpkw2K12A μετά περίπου το 1:18:15 και που θα κάνει όλους τους παντρεμένους να αναστενάξουν. Λέει λοιπόν η μητέρα της Καραγιάννη: "Αυτός φταίει" (εννοεί τον άντρα της, τον Βουτσά, "Ευτύχιο" στην ταινία). "Του λέμε το ένα, δεν κάνει τίποτα, του λέμε το άλλο, δεν λέει τίποτα, ο άντρας πρέπει να έχει πυγμή!" Και εντωμεταξύ και οι δύο, μάνα και κόρη, του είχαν διαλύσει την οικογένεια του ανθρώπου! Και τον κατηγορούσαν κιόλας που δεν τις έριξε ένα χέρι ξύλο όταν έπρεπε! Κάπως έτσι, νομίζω, θα φερθεί και η ελληνική κοινωνία στο τέλος!

 7. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 30/03/2015 16:22:10

  Που να το πάει ο σύντροφος Τσίπρας, ρε παιδιά? Μόνο του πάει το πράμα.. Εγώ πάντως θέλω να σημειωθεί ότι έκανα χρήση την ευεργετικής διάταξης της "επαναστατικής" κυβέρνησης μας και πλήρωσα 147€ τον ΕΝΦΙΑ. Όχι όλον γιατί δεν θα 'βγαινα.. Το λέω για να καταγραφεί ότι βοηθήσαμε κι εμείς την "επανάσταση" στην Ελλάδα. Για τους άλλους "υψηλόβαθμους" συντρόφους, δεν ξέρω αν βοήθησαν. Και 2ον θα ψάξω να βρω αυτά τα IOUs να πάρω μερικά. Του 50ρικου θα 'ναι? Σε κάποια χρόνια θα 'ναι ανεκτίμητα κειμήλια, θα τα δείχνω με περηφάνια ότι "'ήμουν κι εγώ εκεί".. Και μετά καλό θα κάνω: Αυτοί που θα τα 'χουν "αμάν" θα κάνουν να τ' ανταλλάξουν με €.. Πολύ ενδιαφέρουσα η εποχή μας, δεν νομίζετε?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ това́рищ Θόδωρος 30/03/2015 19:59:47

   Σόρρυ, αλλά δεν πάει "μόνο του". Ο Τσίπρας το πάει, ξεκάθαρα ο Τσίπρας, παίζοντας καθυστερήσεις και φρενάροντας κάθε ουσιαστική δυνατότητα χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρώπη, αφού πρώτα μας απέκλεισε και πάλι από τις αγορές όπως ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, ήδη πριν καν εκλεγεί πρωθυπουργός.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Διογένης 30/03/2015 20:21:05

    Αυτό ακριβώς κάνει αλλά ποιός είναι ο στόχος του ; Δεν βλέπω να βγαίνει κερδισμένος κανένας είτε θα ρίξει το σκάφος στα βράχια είτε θα διαλυθούν . Καί στις δυο περιπτώσεις θα ξεφτελιστούν . Διαπιστώνεται οτι κάμποσοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι με το ενα πόδι απ´εξω , δηλαδη μια διάσπαση δεν είναι απίθανη , το δείχνει και η συμπεριφορά της Ζωής .

   • това́рищ Θόδωρος avatar
    това́рищ Θόδωρος @ Διογένης 30/03/2015 21:01:50

    Έχεις αποδείξεις γι' αυτό? Ή έτσι το λες για να το λες? Κι εγώ σου λέω ότι είναι μια αριστερή πολιτική που ακολουθεί ένας αριστερός ηγέτης και την πιστεύει.. Λοιπόν? Που είναι η συνωμοσιολογία σου?

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ това́рищ Θόδωρος 31/03/2015 07:46:15

     Οι δηλώσεις Καμμένου για κοιτάσματα και ΗΠΑ που δεν διαψεύδει το Μαξίμου δε σου φτάνουν; Περαστικά τότε...

 8. Wolf avatar
  Wolf 30/03/2015 17:01:29

  Ζητά ο #ΠΘ να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, τώρα, μετά δυο μήνες απ τις εκλογές! Η 25η Ιανουαρίου δεν ήταν η ημέρα ευθύνης για όλους κ. ‪#‎Tsipras‬ ή όχι? Θέλετε κι άλλη? Ψάχνετε για συνενόχους στο έγκλημα που διαπράττεται? Ψάχνεται εσείς και η -ψεκασμένη- συγκυβέρνησή σας να μην πάρετε το μουτζούρη -που σας ανήκει δικαιωματικά καθ' ολοκληρία- και να τον μοιράσετε και στους υπόλοιπους? Αυτή είναι η ευθύνη που αναλάβατε για να κυβερνήσετε τον τόπο? Όχι κ. #Tsipras εσείς θα αναλάβετε τις ευθύνες σας, για να καταλάβετε επιτέλους ότι, όταν πηγαίνεις με 300 στον τοίχο, δε φταίει ο τοίχος, ούτε θα κάνει στην άκρη για να περάσετε με τις ορδές σας. Εκεί θα είναι και σπάσετε τα μούτρα σας. Το κακό είναι ότι παρασύρεται σ αυτό ολόκληρη της χώρα και όχι μόνο τους κοψοχέρηδες!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 31/03/2015 07:43:53

   Ακριβώς έτσι!

 9. Jim Beam avatar
  Jim Beam 30/03/2015 17:11:28

  Το πάει στην ολική ρήξη, στην καταστροφή για να ελέγχουν το κράτος, την παραγωγή και τελικά η δραχμή θα είναι η λύση για να κυβερνούν πάντα !!!! Ο φόβος είναι για την κυβέρνηση η σωτηρία της, καλλιεργούν τον φόβο επίτηδες ..... Αλλά ο λαός δεν θα τσιμπήσει !!!

 10. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 30/03/2015 17:26:19

  Επίσης να προτείνω ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα πρέπει να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας αυτές τις ημέρες. Αφήστε τα "μα εμείς, πως μ'αυτούς?" και κολοκύθια... Σήμερα η συζήτηση στην Βουλή θα είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Δεν κρατιέμαι.. :)

 11. greg avatar
  greg 30/03/2015 18:59:37

  ....."Διότι στις εκλογές του Γενάρη ο λαός δεν έδωσε εντολή για ρήξη και Grexit"..... Ακόμη χειρότερα. Ο λαός έδωσε εντολή γιά τετραγωνισμό τού κύκλου. Καί τήν έδωσε σ' αυτόν πού έλεγε ότι έχει τόν τρόπο νά κάνει τό αδύνατο. Γιατί η "απαίτηση" γιά παραμονή στό ευρώ, χαλαρά, χωρίς επώδυνα μέτρα καί προσαρμογή στή λογική καί τό αυτονόητο, είναι από μόνη της μιά μεγάλη αντίφαση. Ο λαός όμως τέτοιες λύσεις απαιτεί. Ετσι τόν έχουν μάθει καί αρνείται νά ...ξεμάθει. Τό κακό είναι ότι βρήκε πάλι κάποιον πρόθυμο νά ταυτιστεί μέ τήν απαίτησή του. Παλιά έβρισκε άλλους. Ωρες ώρες πιστεύω ότι είμαστε πειραματόζωα σ' ένα άτυπο εργαστήρι δοκιμής καί εφαρμογής μεθόδων μαζικής χειραγώγησης, ελέγχου συμπεριφοράς καί κατεύθυνσης, ανακατεύθυνσης αντιδράσεων. Η συνέχεια τού "πειράματος" υποθέτω ότι περιλαμβάνει τήν διά τού σόκ γνώση καί αυτογνωσία, αφού καμμία από τίς δύο δέν αποκτήθηκε διά τής παιδείας.

 12. ΓΒΚ avatar
  ΓΒΚ 30/03/2015 21:02:04

  Ακούστε Γερμανοί και τσιπροσυριζαίοι. Υπεύθυνοι για τυχόν καταστροφή της χώρας θα είστε και οι δύο. Οι πρώτοι ευθύνεστε διότι υποσχεθήκατε στον ΑΣ μείωση, ελάφρυνση ή όπως αλλιώς πέστε το του χρέους σε περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος. Η ελληνική πλευρά τήρησε την υπόσχεσή της και με αιματηρές θυσίες το πέτυχε, κλείνοντας τον προϋπολογισμό του 2013 με πλεόνασμα 1,5 δις. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, "έχουμε εκλογές" τη μία "να περάσουν οι ευρωεκλογές την άλλη" με αποτέλεσμα ο συριζα με την πρωτιά στις ευρωεκλογές να αποκτήσει ψυχολογία νίκης, η οποία τελικά αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Για τους δεύτερους τι να πει κανείς. Ένα τσίρκο νεομαρξιστών αποτελούμενο από ανθρώπους βγαλμένους από άλλη εποχή, γεμάτους από ιδεοληψίες του πιο αποτυχημένου πολιτικού συστήματος. Επί δύο και πλέον χρόνια ζητούσαν επίμονα εκλογές λέγοντας και πείθοντας τελικά τον ζαλισμένο και εθισμένο στα μεγάλα λόγια ελληνικό λαό, ότι έχουν έτοιμο πρόγραμμα το οποίο τελικά και θα εφάρμοζαν την επομένη των εκλογών. Μετά από δύο μήνες "δημιουργικών ασαφειών" και αφού στέγνωσαν όλο το δημόσιο έχουν πάρει σβάρνα όλο τον πλανήτη παρακαλώντας για δανεικά. Ο ένας στις ΗΠΑ μοιράζει το Αιγαίο, ο άλλος στη Κίνα προσφέρει τον ΟΛΠ, ο Λαφαζάνης στη μαμά Ρωσία παρακαλάει να μας αγοράσουν κομπόστα και ο ξάδελφος γλείφει τους μουλάδες μήπως και μας δώσουν κανένα λίτρο πετρέλαιο (ελπίζω να μη ζητήσει αποζημιώσεις για την εκστρατεία τους). Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα καταστραφεί ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ χωρίς εκπτώσεις και στρογγυλέματα αυτή τη φορά.

 13. Don kixotis avatar
  Don kixotis 30/03/2015 23:44:18

  Είναι δεδομένο ότι θα πάμε σε Δημοψήφισμα για το αν θα έχουμε Ευρώ ή Δραχμή,απλά δεν μας το έχουν πει ακόμα επίσημα....Αφού θα γίνει που θα γίνει η δουλειά ας συμπεριληφθεί και μια σειρά απο θέματα που Αφορούν Σημαντικά Κοινωνικά Ζητήματα όπως: Μεταναστευτικό,Κάρτα Πολίτη,Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων ζευγαριών με "Αναφαίρετο δικαίωμα" στην Υιοθέτηση Παιδιού μιας και "εξελίσσεται ο άνθρωπος"... Άρα Δημοψήφισμα για όλα τα παραπάνω-ένα πακέτο θα λέγαμε ώστε να ξέρουμε τι θέλει ο Ελληνικός λαός μην μας επιβάλλουν με το ζόρι ότι θέλουν αυτοί.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Don kixotis 30/03/2015 23:54:25

   O πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Αν και δεν μου φαίνεσαι γοα πεινασμένος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.