#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πουλήστε το Μέγαρο και στηρίξτε τα ΕΑΣΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Τα Ενιαία Αμυντικά Συστήματα περιλαμβάνουν την ιστορική ΠΥΡΚΑΛ και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Πάσχουν κι αυτά από τις χρόνιες ασθένειες του ελληνικού δημοσίου. Κακοδιοίκηση, χρέη, ελλείμματα.

Έχει ήδη γίνει μια προσπάθεια συμμαζέματος. Από 2000 εργαζόμενους, σήμερα έχουν μείνει 850, αξιοθαύμαστη τεχνογνωσία και ποιότητα προϊόντων. Φτιάχνουν πολυβόλα, τυφέκια, πιστόλια, όλμους, συναρμολογούν πυραύλους, συντηρούν τους πυραύλους των PATRIOT κι άλλων προηγμένων όπλων. Κατασκευάζουν επίσης ποικιλία υψηλής ποιότητας πυρομαχικών, για μερικά από τα οποία υπάρχει τρομακτική ζήτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Έχουν επίσης μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Μάνδρα, στο Λαύριο, στην Σύρο, στο Μαρτίνο και στο Χαϊδάρι. Κυρίως όμως έχουν τεχνογνωσία, ποιότητα και παραγωγικές δυνατότητες.

Η διοίκηση των ΕΑΣ έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, που θα μπορεί σε μερικούς μήνες να οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Προϋπόθεση να δανειοδοτηθούν με 30.000.000 Ευρώ, διότι ρευστότητα γιοκ. Και φυσικά αυτή η εν ζωή εξυγίανση, θα πρέπει να συνοδεύεται με παράλληλη εξυγίανση της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ και μετά στην συγχώνευση όλων κάτω από μια εταιρική ομπρέλα και συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερες εγκαταστάσεις. Προϋπόθεση φυσικά η εκδίωξη των όποιων λαμόγιων και η περιθωριοποίηση μερίδας συνδικαλιστών, που πριονίζουν την βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας μέσα στην τύφλωση και τον φανατισμό τους.

Σε όλες τις σοβαρές χώρες η αμυντική βιομηχανία είναι η αιχμή του δόρατος στην έρευνα και τεχνολογία και, φυσικά, στην ανάπτυξη. Πολλές από τις τεχνολογίες αιχμής και τα πρωτοποριακά υλικά που χρησιμοποιούμε σήμερα, πχ στην αυτοκινητοβιομηχανία, αναπτύχθηκαν και παράχθηκαν μαζικά από την αμυντική βιομηχανία. Κινητήρες, υλικά όπως το κέβλαρ και τα ανθρακονήματα, το ίδιο το διαδίκτυο, είναι «παιδιά» της πολεμικής βιομηχανίας. «Πόλεμος πάντων πατήρ».

Εκεί επίσης βρίσκουν δουλειά τα καλύτερα μυαλά διαφόρων επιστημονικών κλάδων, αφού κυρίως στην βιομηχανία όπλων και την αεροπορική βιομηχανία γίνεται η πλέον επαναστατική έρευνα και δημιουργούνται απίστευτες εφαρμοσμένες καινοτομίες, που μετά βρίσκουν τον δρόμο τους και στην πολιτική βιομηχανία. Από τα χέρια του πολεμιστή περνάνε στα χέρια του πολίτη.

Τα Ενιαία Αμυντικά Συστήματα λοιπόν, για να εφαρμόσουν το σχέδιο εξυγίανσης τους χρειάζονται 30.000.000 Ευρώ. Έτσι, με σφιχτή και τολμηρή επιχειρηματική διοίκηση θα διασφαλιστούν 850 θέσεις εργασίας, θα δει η επιχείρηση, επιτέλους πλεόνασμα, και θα ενισχυθεί μια βάση για υγιή, αληθινή ανάπτυξη με τεχνολογία αιχμής. Εκεί δε και στις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν γύρω από αυτήν, θα μπορέσουν να εργαστούν νέοι αριστούχοι επιστήμονες, που διψούν για έρευνα και την βιομηχανική εφαρμογή του διανοητικού μόχθου τους.

Τριάντα κωλοεκατομμύρια, δάνειο, όχι χάρισμα, για την αληθινή βιομηχανία, όπου δουλεύει εξειδικευμένο προσωπικό, με τεράστια σημασία και δυνατότητες, όχι μόνο για την εθνική οικονομία αλλά για την εθνική στρατηγική και ασφάλεια. Ώστε να διασφαλιστούν πολύτιμες θέσεις εργασίας και να ξοφληθούν τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησης από την ίδια την επιχείρηση με τα μελλοντικά κέρδη της.

Πόσο έχουν κοστίσει τα κέφια του λαμπρακέϊκου, των Φίλων, πως τους λένε, στο Μέγαρο Μουσικής; 200.000.000 Ευρώ. Κολλαριστά.  Και το 2011 τους καλύφθηκε, επί Παπακωνσταντίνου, δάνειο 95.000.000 Ευρώ, επίσης από τα καλά, που δεν μυρίζουν. Αρνούνται δε να περιέλθει το Μέγαρο Μουσικής στο Δημόσιο, να κλείσει και να ιδιωτικοποιηθεί, να πουληθεί, οτιδήποτε. Ο λαός πληρώνει, συνεχίζει να επιχορηγεί, καλύπτει δάνεια, ρίχνει μπερντέ κολλαριστό και τριζάτο, αλλά, όλα κι όλα, όπως έγραψε και το Antinews, το άβατο παραμένει άβατο.

Αδέρφια, ρίξτε μου και μένα τόσα εκατομμύρια και θα σας φτιάξω τον Σύλλογο Φίλων Φαήλου Κρανιδιώτη και Θυγατέρων και θα παριστάνω τον Μαικήνα και τον ευεργέτη. Θα σας φέρω και την Φιλαρμονική του Βερολίνου να παίξει και να τραγουδήσει σόλο Μάρκο ο Γιώργος Κουτουλάκης. Κι όταν λέω Μάρκος, να σηκώνεστε όλοι προσοχή. Άμα όμως ακούσετε τον Κουτουλάκη, θα σηκώνεστε και σ’ αυτόν προσοχή.

Δεν αμφιβάλλω για την χλιδάτη κι ελιτίστικη προσφορά του Μεγάρου Μουσικής στον πολιτισμό. Είναι όμως μεγάλο το φέσι, αδέρφια. Πολύ ακριβό το μαγαζί. Μουράνο να σπάγαμε στην Καμπαγιέ με τις ντουζίνες, λιγότερο θα μας κόστιζε.

Όταν λοιπόν θέλουν τα ΕΑΣ, η αμυντική βιομηχανία του Έθνους, δάνειο, όχι χάρισμα, για να κινηθούν, 30.000.000, θα πετάμε από το παράθυρο πολλαπλάσια για τους Φίλους του Μεγάρου και του Γουίλιαμ Λώσον;

Μου λένε πως η επιθυμία του Πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του είναι η διατήρηση και εν λειτουργία εξυγίανση των ΕΑΣ και θα πρόσθετα και της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ. Για τους λόγους που έγραψα παραπάνω, οικονομικούς, εθνικούς, στρατηγικούς και για την απασχόληση και νέων επιστημόνων.

Ακούω όμως επίσης ότι το οικονομικό επιτελείο και κάτι τύποι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν άλλη γνώμη, βασισμένη σε μια σαράφικη λογική.

Εμείς εδώ στο ANTINEWS, πολλές φορές έχουμε εξηγήσει πως η πολιτική είναι και υπερβατικό πράγμα, όχι μόνο διαχείριση. Πρέπει να βλέπεις και πιο μακριά. Διότι δεν είναι ανάπτυξη άμα γίνουμε όλοι κούληδες, σερβιτόροι κλπ. Οι μη έχοντες προσόντα κι αφού δεν θέλουμε παράνομους αλλοδαπούς, θα πάνε και στη Μανωλάδα και ελιές θα μαζέψουν γύρω απ’ το χωριό τους για μεροκάματο, όταν το πάρουν απόφαση και τελειώσει το φραπόγαλο. Όμως κάτι πρέπει να γίνει και με το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει για επιλογή την μετανάστευση ή τα χωράφια, αφού βέβαια γίνουμε σοβαρή χώρα.

Όποιος θέλει, ας πάει μια βόλτα στο Ισραήλ, να δει πως η αμυντική βιομηχανία μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης και της οικονομίας. Εμείς έχουμε τα καλύτερα μυαλά και αφήνουμε να τα αρπάζουν οι αμυντικές βιομηχανίες Άγγλων, Αμερικανών, Γερμανών. Επιτρέπουμε ένα επιστημονικό παιδομάζωμα.

Λέω λοιπόν, να κοπούν τα φράγκα στο Μέγαρο, να περιέλθει στο Δημόσιο, αφού το Δημόσιο, ήτοι ο Έλληνας πληρώνει, να κλείσει, να ελεγχθεί η οικονομική του διαχείριση και να εξυγιανθεί, αν γίνεται, που χλωμό το βλέπω, αλλιώς να πουληθεί.

Παράλληλα, επειδή κάτι θα μας μείνει στην άκρη από τα ματαιωθέντα κέφια των Φίλων, να δοθεί το δάνειο στα ΕΑΣ, που θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, πουλώντας ίσως κάποιο ποσοστό, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιομηχανική και τεχνολογική βάση για κάτι της προκοπής. Κάτι που μπορεί να φέρει ανάπτυξη τεχνολογίας, εξαγωγές, χρήμα, κι άλλες θέσεις εργασίας.

Θα έλεγα δε, για το δάνειο των ΕΑΣ, να δίναμε ενέχυρο, για 2 Ευρώ, κι έναν τζιτζιφιόγκο, σύμβουλο, ανθυποσύμβουλο, κάτι τέλος πάντων, του ΤΑΙΠΕΔ, που λένε οι φήμες πως κουνούσε τα κρινένια χεράκια του σε μια συνάντηση κι έλεγε «να κλείσουν, να κλείσουν»…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 05/07/2013 07:47:57

  Να κόψουν το λαιμό τους, να έχει η χώρα μας, με ορθολογική διαχείριση, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ GO 05/07/2013 10:32:30

   Εδώ είναι το θέμα πως ΑΝ χρειαστεί να περικόψουμε από κάποιο εκ των δύο, τι θα προτιμήσουμε;

   Φαήλο δώστα όλα να πείσετε τον Πρωθυπουργό να πάει κόντρα στα σχέδια των εχθρών της πατρίδας χωρίς να το σκεφτεί καθόλου. Θέλοουν να γίνουμε προτεκτοράτο κα ινα πάρουν τους επιστήμονες στις χώρες τους. Και οι ΕΑΣ, ΕΒΟ, ΕΛΒΟ είναι από τις ελάχιστες δυνατότητες να αξιοποιηθούν μυαλά που είναι άνεργα και χάνονται ή φεύγουν. Είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα και μπράβο που το αναδεικνύεις πιέζοντας πλαγίως και ευθέως τα πράγματα για μια σωστή και εθνική λύση.

  • Κικέρων avatar
   Κικέρων @ GO 05/07/2013 11:10:38

   Φαήλο καλημέρα. Ταμαθες τα νέα; Με τους Αλβανους δραπέτες...
   Τους ειχαν δηθεν στριμώξει εκει στην Ευρυτανια 1200 αστυνομικοι ,λιμενικοί ,στατιωτικοι ,ειδικά κομμαντος κα και οι δραπετες ξύπνησαν στην Ηπειρο.
   Φαήλο δεν εχω δίκιο που γραφω οτι ο Δενδιας είναι μονο για διαφήμιση οδοντόκρεμας;
   Λοιπον αυτη η καταρραμενη παγιωμενη πρακτική επιλογης απο υπαρτυνομο μεχρι αρχηγο να γινεται με αμιγώς κομματικα κριτήρια έχει παραγκωνισει ικανους ελληνες αστυνομικους και ευνοει την ανέλιξη κομματικών αρεστων αλλα τενεκεδων αξιολογικά. Ιδου οι αλβανοι πανε στην πατριδα τους και λεγεται οτι εκει θα τους υποδεχτουν ως ηρωες που ξεφτέλισαν 1200 πανοπλους διώκτες τους. Με την ανοχη μαλιστα της ελληνικης κοινωνιας να χτυπησουν στο ψαχνό, ουτε αυτο ομως εγινε και οι δραπετες τωρα κινουντια προς Αλβανια αν δεν ειναι ηδη εκει τώρα.
   Μου λες οτι δεν πρεπει , αν βεβαια αποδειχτουν ολα αυτά, ο Σαμαράς να ζητήσει αμεσα τις παραιτησεις απο Δενδια ,Παπαγιαννοπουλο και ολους τους περιφερειακους αστυνομικους Διευθυντές Στερεάς, Δυτικής Στερεάς και Ηπειρου;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κικέρων 05/07/2013 11:35:14

    Προφανώς κατευθύνονται πρός τα σύνορα της Αλβανίας , όπου θα έχουν υποδοχή ηρώων, δείχνοντας και σε άλλους ενδιαφερόμενους συμπατριώτες τους τι ξέφραγκο αμπέλι είναι η Ελλάδα.

    Αν δεν μπορούμε να πιάσουμε 4 αλήτες , τι θα κάναμε αύριο αν είχαμε να αντιμετωπίσυμε κανένα Τσάμικο UCK?

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κικέρων 05/07/2013 11:36:27

    Όχι, δεν έχεις δίκιο.
    Αν νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολη δουλειά, να πας εσύ στα βουνά να κυνηγάς παλαβούς και βαριά οπλισμένους φονιάδες.
    Ο Δένδιας είναι εξαίρετος, εξ ου και το μίσος της Αριστεράς κι η νευρικότητα της ΧΑ.
    Για τον κομματισμό έχεις δίκιο, διαχρονική πληγή, που πρέπει ν' αλλάξει, όμως υπάρχουν και όρια. Πχ στα ΕΚΑΜ, αν δεν αντέχεις, δεν μένεις.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 12:23:15

     Δεν είναι μόνο το κυνήγι στο βουνό. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι αφήσαμε να γεμίσει η Ελλάδα με "παλαβούς και βαριά οπλισμένους φονιάδες" , και με άπειρους...ελαφρότερα οπλισμένους! (πιστόλια, μαχαίρια, σπαθιά (!) κλπ) , και φυσιολογικά δεν μπορούμε να τους μαζέψουμε.

     Ασε που, στις σπάνιες περιπτώσεις που συλαμβάνονται ,δικάζονται (ακόμα πιό σπάνιο!) και καταδικάζονται , μπαινοβγαίνουν ελεύθερα απο τις φυλακές !

    • eksothen avatar
     eksothen @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 14:33:56

     Δεν ειμαι σε θεση να εκφερω γνωμη, για την επιχειρηση, γαι διαφορους λογους.
     Αλλα Φαηλο, εαν μου επιτρεπεις τον ενικο, οσο για τον υπουργο Δενδια, εχω σοβαρες αμφιβολιες και επιφυλαξεις.
     Εκ του αποτελεσματος βεβαια θα τον κρινουμε ως υπουργο.
     Αλλα εως στιγμης, τι εργο εχεις γινει;;
     Προσοχη, αναφερομαι σε εργο και οχι για μια απλη εντατικοποιηση βασικης επιχειρισιακης διαχειρησης, δλδ, (SOP-Standard Operation Procedure).
     Δεν ξερω τι ανθρωπος ειναι και τι ικανοτητες εχει που αφορουν τον θεσμο που υπηρετει, μου ειναι και αδιαφορο.
     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ, επρεπε να ειχαν φανει οχι να περιμενουμε, περιμενουμε, περιμενουμε και να περιμενουμε.
     Βεβαια το θεμα του κειμενου δεν ειναι αυτο, απλα 'εκλεψα' την ευκαιρια.

  • Artesian avatar
   Artesian @ GO 06/07/2013 11:14:57

   Τα ΕΑΣ παρουσιάζουν παρατεταμένη ζημιογόνο δραστηριότητα, μείωση του κύκλου εργασιών κατά 38% τα τελευταία χρόνια, αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 538 εκατ. ευρώ, συνολικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις πάνω από 1,1 δισ. ευρώ. Ήδη, το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ποσό των περίπου 87 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2010- 2013, προς τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της. Συνολικές καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου: 332 εκατ. ευρώ, την τελευταία τριετία. Έχει επισήμως ανακοινωθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον προηγούμενο Μάρτιο ότι έχει ξεκινήσει επίσημη κοινοτική διαδικασία για πιθανή ανάκτηση χορηγηθεισών κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρεία.

   Σταϊκούρας στη Βουλή

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/07/2013 07:57:40

  Ας μου συγχωρεθεί αν καταθέτω για δεύτερη φορά το σχόλιο, ο υπολογιστής έχει κέφια σήμερα.

  Ο Λαικισμός αποτελούσε και αποτελεί βασικό μέσο άσκησης πολιτικής διαχρονικά και πολύ ελκυστικός.Με ελάχιστο κόστος διασφαλίζει μεγάλη δημοσιότητα.Φυσικά η αλήθεια αποτελούσε και αποτελεί κάτι πολυ επικίνδυνο. Ο Συντάξας το κείμενο αυτό ανήκει σε αυτή την κατηγορία.Κάποιοι άλλοι όχι φίλοι του για να του το σφυρίξουν γράφουν πιο καθαρά πιο ωμά και πιο κυνικά
  Απο το Οnalert.gr λοιπόν η παρακάτω προσέγγιση με πολλές μεγάλες αλήθειες
  και μάλιστα πριν ένα μήνα κατατεθημένο.Κάποιοι ξύπνησαν με την εκλογή τους.Οχι τυχαία νομίζω.

  -Αμερικανική οργή κατά Αθήνας για την αμυντική βιομηχανία - "Παίζετε το παιχνίδι των Γερμανών"-

  .. Ποιος μπορεί να κατανοήσει ας πούμε ότι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα υπάχουν...τρεις πρόεδροι -ένας απερχόμενος και δύο που προορίζονται για την θέση- αλλά κανείς δεν υπογράφει συμφωνία με αμερικανική εταιρεία κολοσσό για παραγωγή πυρομαχικών αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων; Προφανώς κανείς.

  Υπάρχει εξήγηση την οποία έχει εκφράσει έμπειρος Έλληνας ευπατρίδης πολιτικός: «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά εμπόδια, δεν υπάρχουν αδιάφοροι άνθρωποι αλλά σκοπιμότητες».

  Φαίνεται ότι η Αμυντική Βιομηχανία στην Ελλάδα πέθαινε και πεθαίνει γιατί απλά υπάρχει "άλλο" σχέδιο η εφαρμογή του οποίου απαιτεί όπως όλα δείχνουν την πλήρη απαξίωσή της. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύουν πλέον αμερικανικοί κύκλοι.

  “Το μεγάλο ζήτημα για τον Πρωθυπουργό”, λένε “είναι εάν θα αφήσει αυτό το σχέδιο να συνεχιστεί ή θα εφαρμόσει αυτό που εξήγγειλε προ λίγων ημερών από το βήμα του ΣΕΒ : «Ανάπτυξη από Πρωτοπόρους Έλληνες με Διεθνείς Συνεργασίες. Χώρο τώρα στη νέα γενιά Ελλήνων. Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

  Η εικόνα αυτή την στιγμή είναι δραματική και αποκαλύπτει και μια σύγκρουση γιγάντων : ΗΠΑ ενανατίον Γερμανίας.

  Τα ναυπηγεία έχουν ρημαχτεί, η ΕΛΒΟ το ίδιο, τα ΕΑΣ έχουν πρακτικά πτωχεύσει και η ΕΑΒ φυτοζωεί και αναπνέει χάρη σε ένα και μοναδικό διεθνές έργο Αμερικανικής εταιρίας,που χρηματοδοτεί ί άλλη εταιρία Αμερικανικών συμφερόντων. Δηλαδή,η τύχη της κρίνεται από δύο ιδιωτικές εταιρίες. Παρόλα αυτά η απραξία της κυβέρνησης και η απαράμιλλή αναποφασιστικότητά της οδηγεί και αυτό το σχήμα σε έξοδο. Γιατί είναι το ερώτημα.

  Η απάντηση που δίνουν όσοι παρακολουθούν την υπόθεση αμυντική βιομηχανία είναι κατ΄ αυτούς απλή:

  “Το Γερμανικό σχέδιο απλά προχωράει απτόητο σε όλους τους κλάδους της Οικονομίας. Αυτό συμβαίνει”.

  Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της άποψης αναφέρουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και θυμίζουν την δραματική ιστορία τους:

  “Οι Γερμανοί πότε ανέλαβαν να τα σώσουν; Όταν είχαν δουλειά και ήταν ανθηρά; Όταν ήταν το κέντρο επισκευής της Μεσογείου; Όχι φυσικά. Πρώτα απαξιώθηκαν εντελώς, αγνοήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές, κυρίως Αμερικανικών συμφερόντων, και αφού οι συνδικαλιστές ανέλαβαν "το σημαντικό ρόλο τους" διαλύοντας τον ιστό της επιχείρησης, ήρθε ο "Γερμανός Σωτήρας". Φυσικά επειδή ήταν ένα "σούπερ επενδυτικό πλάνο", για να αναλάμβανε δράση ήθελε και μια προίκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Και φυσικά επί της ουσίας ούτε ένα ευρώ δεν ήρθε από την Γερμανία και έμεινε στην Ελλάδα. Τελικά αναλαμβάνοντας να φτιάξει τα πιο ακριβά μη πυρηνικά υποβρύχια παγκοσμίως και να σώσει τα ναυπηγεία, μετά από λίγα χρόνια τι έγινε;

  Ο Γερμανός Σωτήρας αποχώρησε έχοντας εισπράξει δισεκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για τα υποβρύχια. Παρέλαβε τα Ναυπηγεία με 30 εκατομμύρια ευρώ ζημιές και τα παρέδωσε με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ πραγματικές ζημιές. Δεν είχε φυσικά κανένα σχέδιο ανάπτυξης για τα Ναυπηγεία αφού τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν αναπτύχθηκαν σε κανένα νέο πελάτη και φυσικά καμιά άλλη δουλειά δεν πήραν από τον
  Γερμανό Σωτήρα. Έτσι λοιπόν ρημαγμένα παραμένουν τα Ναυπηγεία, αφού το κόλπο ολοκληρώθηκε μεταβιβάζοντας τις μετοχές στον συνεργάτη τους Ισκαντάρ Σάφα και διασφαλίζοντας με Υπουργική Απόφαση τη φορολογική, ασφαλιστική αστική και ποινική ευθύνη για όλα τα έτη που εκτέλεσαν διοίκηση!!!

  Όλα αυτά από τη Γερμανία της κας Μέρκελ η οποία διαρκώς μας κατηγορεί για φορολογική ασυνειδησία,την ίδια στιγμή που μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Γερμανίας στην Ελλάδα αποχώρησε αφήνοντας φέσια σε εφορία & ΙΚΑ και "εξασφαλίζοντας" και αμνηστία , μεταβίβασε τις μετοχές στον νέο μέτοχο χωρίς πραγματική φορολογική ενημερότητα! Τώρα, γιατί και η σημερινή Κυβέρνηση δεν "ανοίγει" το θέμα αυτό, κανείς δεν ξέρει!”

  Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Οι ίδιες πηγές λένε στο Onalert:

  “Στα ΕΑΣ η εταιρία δεν υπογράφει σύμβαση με Αμερικάνικη εταιρία για κατασκευή πυρομαχικών λόγω σκοπιμοτήτων. Απαξίωση της εταιρίας είναι ο λόγος καθυστερήσεων και αφού κλείσει θα είναι μονόδρομος να έρθουν οι Γερμανοί για να σώσουν τα πτωχευμένα ΕΑΣ παίρνοντας ανάθεση ότι πυρομαχικό υπάρχει για "προίκα".

  Το ίδιο φυσικά και ακόμη χειρότερο με την ΕΑΒ. Εκεί το σχέδιο περιλαμβάνει την πλήρη αποδιοργάνωση της εταιρίας με σκοπό να φύγει το "συμβόλαιο εμπόδιο" - αυτό με την Αμερικάνικη κατασκευάστρια αλλά και όποιος βιομηχανικός συνεργάτης της ΕΑΒ έχει οικονομική δυνατότητα να στηρίξει εξαγωγικά έργα και είναι Αμερικανικών συμφερόντων ή προοπτικής. Υπάρχουν καθυστερήσεις όχι λόγω γραφειοκρατίας σε όποιες επενδυτικές και συνεργατικές προτάσεις, γιατί γνωρίζουν πως ουδείς σοβαρός παίκτης παγκοσμίως δεν παρακαλεί και περιμένει για πάντα. Και μετά από αυτό, διαλυμένη και αποτελειωμένη η ΕΑΒ, να έρθει να την σώσει κάποια εταιρία σαν την EADS για παράδειγμα με προίκα φυσικά την ανάθεση του μαχητικού.

  Δεν είναι τυχαίο φυσικά που εδώ και λίγους μήνες Γερμανικά κυβερνητικά στελέχη και υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρίας οργώνουν και διακηρύττουν πως από το 1999 έχουν πάρει ανάθεση για το μαχητικό και ακόμη περιμένουν!! Είναι δυνατόν να περιμένουν ανάθεση δισεκατομμυρίων από μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;”

  Οι “κατηγορίες” των παράνομων επιδοτήσεων
  Το “όπλο” που συχνά χρησιμοιείται εναντίον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι οι “παράνομες επιχορηγήσεις και ΔΑΝΕΙΑ επιδοτήσεις που δίνονταν στην Αμυντική Βιομηχανία”.

  Ήταν σωστό που γίνονταν; Φυσικά και όχι. Γίνετε μόνο στην Ελλάδα; Φυσικά και όχι!

  Σύμφωνα με όσα εξήγησαν στο Onalert άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τι συμβαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού αυτά είναι πρακτικές που άπαντες χρησιμοποιούν:

  “Δηλαδή οι Γερμανικές τράπεζες δεν δανείζουν με ευνοϊκούς όρους την Γερμανική βιομηχανία; Δεν δίνουν απευθείας αναθέσεις; Γίνονται διαγωνισμοί για τα μαχητικά;

  Και τι ζητάνε οι εταίροι μας; Απευθείας λουκέτο και εκποίηση. Δηλαδή να ναυαγήσει όποια προσπάθεια επενδυτική είναι προς ολοκλήρωση.. Δεν θέλουν με τίποτα καμία τέτοια βιομηχανία να οδηγηθεί μέσα από συνεργατικά μοντέλα σε ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί ξυπνάει ένας γίγαντας στην περιοχή που θα ανταγωνιστεί τις δικές τους βιομηχανίες. Η ΕΑΒ είναι έτοιμη για αλλαγή σελίδας και οι κυβερνητικοί σύμβουλοι ονειρεύονται κρατική Αμυντική Βιομηχανία όλων των κλάδων! Έχουμε φθάσει στο παράδοξο η Κυβέρνηση του Σαμαρά σχεδιάζει με πρότυπο την ...Σοβιετική Ένωση όταν ο Τσίπρας μιλάει ξεκάθαρα υπέρ συνεργασιών-συμπράξεων βιομηχανιών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα”!

  Το άλλο ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν οποιαδήποτε Γερμανική βιομηχανία της Αμυνας (η Γαλλική αντίστοιχα),έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον πραγματικό,για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία; Γιατί ως γνωστόν δεν μπορούν να σώσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, θα σώσουν τις Ελληνικές;
  Ποιο είναι τελικά το σχέδιο της Ελλάδας; Πάλι σ΄ αυτό καταλήγουμε. Εάν το σχέδιο είναι Ισχυρή Ελλάδα και Βιομηχανία με Εξαγωγές, τότε αυτό θέλει και ισχυρό Πρωθυπουργό να παίρνει αποφάσεις υπέρ της Χώρας. Γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει και η μη λήψη απόφασης είναι απόφασης.
  ONALERT.GR

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δρόλαπας 05/07/2013 09:44:37

   Το ιδιο εγινε και με την Ολυμπιακη Αεροπορια.Ειχε ενδιαφερθει να την παρει ομιλος Ελληνοαμερικανων και η υποθεση τορπιλλισθηκε επι Καραμανλη για να καταληξει στα αζητητα του Βγενοπουλου.
   Ο αντιαμερικανισμος στην Ελλαδα χρησιμοποιειται ποικιλοτροπως.
   Η ελληνικη ιστορια ομως θα γραψει οτι η μοναδικη περιοδος που στην Ελλαδα υπηρξε βιομηχανικη αναπτυξη ηταν η περιοδος της "αμερικανοκρατιας" απο το 1950-74,η μονη περιοδος που η επιρροη της Αμερικής στην Ελλάδα ηταν μεγαλυτερη απο την επιρροη των Ευρωπαιων εταιρων.
   Και αυτο γιατι οι ΗΠΑ ειναι τοσο μεγαλες και ισχυρες που δεν φοβουνται αν μια μικρη χωρα - συμμαχος εχει βιομηχανια αλλά την προωθουν.Δεν ειναι φτωχομπινεδες οπως οι εταιροι.Ετσι εγινε η Νοτιος Κορεα βιομηχανικος γιγαντας υπο την ομπρελλα των ΗΠΑ,ετσι ακομη και οι χαμενοι του πολεμου Ιαπωνια και Γερμανια αφεθηκαν να φτιαξουν οτι ηθελαν.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 05/07/2013 18:37:00

    εχει ενδιαφέρον αυτο που λές ο'τι δηλ. τιθεται ζητημα ανταγωνισμού ευρώ - ατλαντικών συμφερόντων στην χώρα..
    όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στην ευροζώνη..οι αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα και μέσα στα ίδια τα 'στρατόπεδα' διίστανται
    και η εξοδος (αν και νομίζω εχει δρομολογηθει) δεν συμφέρει κανενα άμεσα..

    Αυτό που λες πάλι για τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα ισχύει .. αδικαιολόγητος 100% όμως δεν ειναι σίγουρα.. αλλά δεν ειδα και κανένα 'charm offensive' απο την άλλη πλευρά του ατλαντικού.. to win the hearts βρε αδερφέ..

   • Χαιρετώ! avatar
    Χαιρετώ! @ ψυχραιμια 05/07/2013 18:38:03

    Σα να έχεις δίκιο! Χμμμμ.......

   • GLAD avatar
    GLAD @ ψυχραιμια 08/07/2013 17:07:44

    Να και μια ψύχραιμη άποψη.
    Όσο για το Μέγαρο των Φίλων του Σύριζα (δηλαδή και πάλι ΠΑΣΟΚ) , να κλείσει όπως και η ΕΡΤ μέσα σε μιά νύχτα.

 3. (Mara) avatar
  (Mara) 05/07/2013 08:33:56

  Και μόνο που φθάσαμε να μιλάμε για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ... είναι κατάντια.

 4. ΑΙΘΩΝ avatar
  ΑΙΘΩΝ 05/07/2013 08:35:28

  Τι να σου πώ ρε Φαήλο, τα λέω εγώ, τα λες εσύ, ακούει κανείς; Η ΕΑΒ από τον περασμένο Αύγουστο, εδώ και ένα χρόνο δηλαδή, δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο!

  • katohos avatar
   katohos @ ΑΙΘΩΝ 05/07/2013 11:05:09

   ενω πριν που ειχε εεε...

   • ΑΙΘΩΝ avatar
    ΑΙΘΩΝ @ katohos 05/07/2013 12:10:06

    Αν αυτό κατάλαβες εσύ, μπράβο σου!

 5. Απόλυτη ομοφωνία avatar
  Απόλυτη ομοφωνία 05/07/2013 08:37:08

  Και γιατί θα πρέπει να διαλέξω κ. Κρανιδιώτη μου; Θέλω και το Μέγαρο και την ΕΑΣ. Και τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία. Κρατικός έλεγχος, οικονομικός έλεγχος, συμμάζεμα και λελογισμένη λειτουργία. Ένα κράτος που αντιστέκεται και δεν συναινεί στην αργή και συστηματική του μετατροπή σε Προτεκτοράτο, όταν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, περιορίζει τις σπατάλες, εξορθολογίζει τα λειτουργικά κόστη, αλλά δεν λουκετάρει ούτε ξεπουλά ούτε καταργεί τους τομείς που με οποιονδήποτε τρόπο προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Όλα αυτά που σήμερα με περισσή αναίδεια κι ευκολία μας καλούν να ισοπεδώσουμε τάχα...''μεταρρυθμίζοντας'', δηλαδή...εκποιώντας, δημιουργήθηκαν με κόπο, με πολύχρονες προσπάθειες και με επώδυνη αφαίμαξη του Ελληνικού λαού. Δεν παραχωρούμε λοιπόν αμαχητί και χωρίς διαπραγμάτευση, τίποτε.
  Πρώτιστη μέριμνα των ασκούντων την εξουσία, πρέπει να είναι να διασώσουνε τον ασθενή, αρτιμελή. Αν καταλήξουμε κυνικά να προβαίνουμε σε συνεχείς ακρωτηριασμούς, για να ...γλιτώσουμε στο τέλος μονάχα ένα ...χέρι που θα επαιτεί αενάως κι ένα στόμα που θα καταβροχθίζει βουλιμικά μονίμως, τότε λυπάμαι, αλλά χάσαμε.
  Η πολιτική, σήμερα που στεκόμαστε πια στην άκρη της αβύσσου, οφείλει επί τέλους να υπερβεί την ανέμπνευστη, Προκρούστεια κι επιζήμια διαχείριση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απόλυτη ομοφωνία 05/07/2013 11:38:17

   Το Μέγαρο είναι από μόνο του μια πληγή. Πρέπει άμεσα να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου και να πουληθεί.
   Άμα θέλουν να κάνουν το κέφι τους κάποιοι, να πληρώσουν από την τσέπη τους.

   • Απόλυτη ομοφωνία avatar
    Απόλυτη ομοφωνία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 12:24:23

    Είναι μία άποψη....
    Θα ήθελα όμως κάποιος ειδήμων, μετά από εμπεριστατωμένη και αντικειμενή εξέταση όλων των στοιχείων, με δεδομένο οτι ΚΑΙ το Μέγαρο το έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει, να μας εκθέσει λεπτομερώς τις δυνατότητες που μας δίνονται κάτω από τις συνθήκες.
    Διαφωνώ γενικώς, με το άκριτο ''γκρέμισμα''. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, για οπισθοδρόμηση και βαρβαρότητες.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απόλυτη ομοφωνία 05/07/2013 13:42:44

     Να το νοικιάσουν με πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ιδιώτη και να το εκμεταλλευτεί όπως το Μπάντμιτον. Να παίρνει το κράτος μίσθωμα κι αυτός να έχει τον επιχειρηματικό κίνδυνο.

     • Απόλυτη ομοφωνία avatar
      Απόλυτη ομοφωνία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 14:54:42

      Αυτό πραγματικά, δεν ακούγεται καθόλου άσχημα. Και Μέγαρο μουσικής θα έχουμε και έσοδα έναντι των επί χρόνια καταβεβλημένων....
      Μακάρι να γίνει έτσι.

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 22:19:41

    Φαήλο υπάρχει ένα αμοντάριστο πλάνο από συναυλία κλασσικής μουσικής (έδειξε πριν κάποια χρόνια ,πιθανόν το 2007, το MEGA) που ο ΓΑΠ από τη θέση του παρίστανε τον μαέστρο. Στις επόμενες ειδήσεις το πλάνο κόπηκε και δεν το ξαναείδαμε. Πού σωστά είπες όσοι θέλουν να πληρώσουν , διαφορετικά πούλημα, συνεδριακό κέντρο ή ότι άλλο δεν απαιτεί χρηματοδότηση.

    • Α και Χ avatar
     Α και Χ @ Π. Ευθυμιάδης 06/07/2013 17:21:48

     Δικαίωμα να πουλήσει, έχει μόνο ο ιδιοκτήτης. Ο Ελληνικός λαός δηλαδή. καλύτερα λοιπόν να το νοικιάσουμε. Το έχουμε χρυσοπληρώσει και θα μας το πάρουν για ψίχουλα

 6. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 05/07/2013 08:46:40

  Φίλε Φαήλο ,έτσι σε θεωρώ απο προχθές που σε γνώρισα στο τέλος του συνεδρίου,
  είσαι πάντα λογικός και με ρεαλιστική προσέγγιση.
  Ας ανοίξουν τα αυτιά τους στην κυβέρνηση και ας σε συμβουλεύονται γιατί οι περισσότεροι είναι μακριά απο την κοινωνία και την πραγματικότητα.

  ΝΙΚΟΣ ΔΑΚΕ ΔΕΗ

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ ΝΙΚΟΣ 05/07/2013 10:59:58

   και μόνο που βάζεις την υπογραφή αυτό είναι κατάντια για σένα για τον Κρανιδιώτη για ολους.

   Υ.Γ θα σε εχει υπ οψη του ο Φαηλος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ελλην-1821 05/07/2013 13:43:13

    Γιατί ρε μεγάλε;

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 14:56:19

     Α δεν καταλαβες γιατι; Μαλιστα

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/07/2013 09:30:57

  Ποσοι ομως υπαλληλοι δουλευουν στο Μεγαρο;
  Εδω η επιλογη για το τι θα κλεισει και τι θα μείνει γινεται και με κεφαλια ανθρωπων που θα απολυθουν ή θα κινηθουν στη κινητικοτητα.Οι τροικανοι θελουν 15.000 απολυσεις και 25.000 διαθεσιμοτητες οποτε ψαχνουν υπηρεσιες με πολλους υπαλληλους για να μαζεψουν τον αριθμο (ΕΡΤ-ΟΤΑ-Υπ.Παιδειας).

 8. ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ avatar
  ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ 05/07/2013 09:36:21

  Πολύ σωστή άποψη!Τα πάντα είναι θέμα αξιολόγησης και εξορθολογισμού! Επειδή, όμως, υπάρχει πολύ "λίπος" κάτω από την επιφάνεια αυτού που ονομάζουμε "Μέγαρο Μουσικής", φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Γιατί, "είναι πολλά τα λεφτά" που φαγώθηκαν και πολλά τα συμφέροντα που παίχθηκαν και παίζονται κάτω από αυτό το φαινομενικά "έργο πολιτισμού"!
  Και μόνο το γεγονός ότι η Αθήνα και η Ελλάδα ολόκληρη δε διαθέτει ακόμα κτήριο για να στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά πλήρωσε 200 εκατομμύρια για να κατασκευάσει τον ... ανταγωνιστή της, λέει πολλά!

  • GLAD avatar
   GLAD @ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ 08/07/2013 17:11:46

   Άντε μπράβο.

 9. QQ avatar
  QQ 05/07/2013 09:47:18

  Φτιάχνουν πολυβόλα, τυφέκια, πιστόλια, όλμους ....
  Θα ήθελα να μάθω τι από τα παραπάνω φτιάχνουν και με ποιούς τρόπους και πότε θα γίνουν ανταγωνιστικά σε ξένους οίκους που φτιάχνουν πχ tar και fn.
  Επίσης θα ήθελα να μάθω σε ποιές αγορές θα απευθυνθούν εκτός από την επιδοτούμενη ελληνική.
  Μήπως θέλουν και τα 2 κλείσιμο ?
  Δεν θέλω να μου δημοσιεύσεις το σχόλιο, πάρτο σαν π.μ.
  αλλά με όλο το σεβασμό ξέρεις καθόλου από οπλικά και την αγορά τους ή έτσι τα γράφεις ?
  50 χρόνια δεν έχουν καταφέρει να παράξουν τίποτα αξιόλογο
  Στην τουρκία δίπλα έχει από εργοστάσια που συναρμολογούν μπερέτες μέχρι Akdal Ghost.
  Είναι κρατικά εργοστάσια ?
  Δεν νομίζω.


  Πόσο γρήγορα θα γίνουν ανταγωνιστικοί ?

  • Απόλυτη ομοφωνία avatar
   Απόλυτη ομοφωνία @ QQ 05/07/2013 12:50:12

   Το πιό εύκολο όλων, είναι να εγκαταλείψεις κάτι σημαντικό που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο, να το αφήσεις να απαξιωθεί πλήρως, να καταστεί ....ζημιογόνο, να έρθουν μετά οι ''επενΓδυτές'' που ....γνωρίζουν καλύτερα και που είναι και πιό.... οργανωτικοί και οπωσδήποτε πιό...νοικοκυραίοι από εσένα, να σε ...νοικοκυρέψουν για το τίποτε, όπως τόσο καλά αυτοί ξέρουν!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ QQ 05/07/2013 13:47:53

   Ναι, ξέρω. Πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζεις. Είναι από τα πράγματα που παρακολουθώ συνεχώς, λόγω ενδιαφέροντος για την Άμυνα και την εξωτερική πολιτική.
   Κι αν θέλεις να ιδιωτικοποιήσεις εν όλω ή εν μέρει κάτι τέτοιο, τότε είναι καλύτερο να το κάνεις αφού το συμμαζέψεις και του δώσεις κάποια αξία, παρά να πουλήσεις ένα κουφάρι.
   Δες τι έχει καταφέρει το Ισραήλ.
   Η ελληνική πολεμική βιομηχανία απαξιώθηκε από άχρηστους κι επίορκους και πολεμήθηκε από τους εμπόρους όπλων, διότι αν κατασκευάζουμε, πως θα παίρνουν μίζα;
   Οπότε μάζεψε λίγο την ορμή σου και μην κάνεις συγκρίσεις της πλάκας.

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ QQ 05/07/2013 13:54:53

   Γιατί δεν εξάγουμε από αυτά; Γιατί δεν γινόταν εξαγωγή από σφαίρες; Γιατί πολύ παλαιότερα δεν κατασκευαζόταν κυνηγετικά; Γιατί οι όλμοι αν δεν κάνω λάθος δεν είναι εξαγώγιμοι; Οι πυροσωλήνες; Τα εκρηκτικά για κατεδαφίσεις και νταμάρια; Οι ανεμογεννήτριες που παράγει; Λέβητες; Μεταλλικές κατασκευές; Οι επισκευές και η αυτονομία που δίδει στο στρατό η δυνατότητα να έχει "δικά'΄του ανταλακτικά; Θα μπορούσε σε χρόνο μηδέν να αποκτήσει σειρά όπλων δικής της κατασκευής χρησιμοποιώντας και μοντέλα που έχει λήξει η πατέντα . Θα μπορούσε σε ελαφρά όπλα να έχει ανταγωνιστικότατα ελαφρά προιόντα αν δεν είχε τις διηκησεις που είχε. Σε ενα χρόνο μέσα πιστεύω ότι μπορεί με συμμάζεμα και πρόγραμμα να αναπτύξει σοβαρή παραγωγή για τρίτες χώρες και για τον ΕΣ. Δεν θα τα βάλει με τη ratheon και τη rheinmetal (ακόμα)αλλά είναι σε απόλυτη θέση να αποκτήσει θέση σοβαρή στην αγορά . Παράδειγμα από μικρές ΣΟΒΑΡΕΣ εταιρίες που το παλεύουν στο χώρο στην Ελλάδα.
   Ειδικά για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη αυτού του κλάδου θα δούλευα αφιλοκερδώς (παρ' ότι δεν είναι η ειδικότητά μου αυτή), διότι πραγματικά έχει μέλλον αρκεί να το κυνηγήσει.

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Γιώργης Α. 06/07/2013 19:52:07

    Θυμάται κανείς το αντιαεροπορικό ΑΡΤΕΜΙΣ και τα δισεκατομμύρια (σε δραχμές) που φαγώθηκαν; Φαήλο, πάρε το χαμπάρι είμαστε λαός για πολλές κλωτσιές και άξιοι της τύχης μας. Δεν είμαστε ικανοί να παράγουμε απολύτως τίποτα (εξαιρώ τα ζαρζαβατικά που δεν θέλουν τέχνη). Όλα τα άλλα είναι για να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Κλείσιμο όλα θέλουν και όταν λέμε όλα ΟΛΑ.

 10. Artisan avatar
  Artisan 05/07/2013 10:10:07

  Φαήλο είσαι φάουλ εδώ.€30 εκατ ζητάνε. Είπες όμως ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πάρει άνω των €300 εκατ. σε ενισχύσεις λόγω αντίστοιχων ζημιών;Ποιός τα πληρώνει αυτά; εγώ κι εσύ....Προτιμώ να πληρώνω τους αξιωματικούς και να αγοράζω απο συμμάχους ναι... και μιας και έχεις πληροφορίες...Πες μου τι έσοδα έφεραν σε αυτά τα 3 χρόνιά; Όπως θα έλεγες κι εσύ...

  "Είναι όμως μεγάλο το φέσι, αδέρφια. Πολύ ακριβό το μαγαζί. Μουράνο να σπάγαμε στην Καμπαγιέ με τις ντουζίνες, λιγότερο θα μας κόστιζε."

  Έρχεται δηλαδή ένας κύριος που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα, και ζητάει €30 εκατ επιπλέον μήπως και φέρει πλεονάσματα.
  Άσε που για να γίνει σφιχτή οικονομικη διαχείριση θα πρέπει να φύγουν τουλάχιστον οι μισοί από εκεί μέσα. Απεργίες δηλαδη και πάει το πλάνο εξυγίανσης. Και μια ερώτηση τελευταία. Δεν σου θυμίζει αρκετά και την ΕΡΤ; Εκεί γιατί κάνατε το σωστό;Τι σε εμποδίζει να φτιάξεις μια καινούργια εταιρεία απο την αρχή δηλαδή όπως κάνεις με την ΕΡΤ; Κλείσε την ΕΑΣ και άνοιξε μία με σαφή προσανατολισμό στην έρευνα και την καινοτομία.

  Για το Μέγαρο φυσικά και συμφωνώ. Τέρμα στα επιλεκτικά πάρτυ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Artisan 05/07/2013 11:30:30

   Η Διοίκηση έχει αλλάξει πριν λίγους μήνες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τον Φεβρουάριο και ο Πρόεδρος του ΔΣ τον Απρίλιο.
   Οπότε αυτό που λες...

   • Artisan avatar
    Artisan @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 11:34:02

    Άρα είναι θέμα διοίκησης; Να το ξέρουμε γιατί ως επιχειρηματολογία πάει αλλού... και δεν καταλαβαίνω αν είναι τόσο ικανοί (που δεν το αμφισβητώ) γιατί δεν ζητούν ένα δάνειο από κάποια τράπεζα ενεχυριάζοντας τα οικόπεδα ή άλλα στοιχεία της ΕΑΣ ή χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στη διοίκηση;

   • ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ avatar
    ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 12:00:01

    Φανταστείτε, φίλοι μου ότι η μεγάλη αίθουσα (1961 άτομα) έχει το όνομα του "μεγάλου" Χρήστου Λαμπράκη, ενώ μια άλλη με χωρητικότητα στο 1/5 αυτής, το όνομα "κάποιου" Δημήτρη Μητρόπουλου!
    Στο Νίκο Σκαλκώτα, έχει "αφιερωθεί" μια αίθουσα 400 ατόμων, αλλά δε γνωρίζω, ειλικρινά, αν έχει περισσέψει κάποιος χώρος για τη Μαρία Κάλλας!
    Υποταγμένες πολιτικές ηγεσίες με χρήματα της κοινωνίας έπαιξαν παιχνίδια επιρροής με χρεωκοπημένους νταβατζήδες των ΜΜΕ! Γι αυτό η μόνη ελπίδα της κοινωνίας είναι η εξέγερση όλων των απελπισμένων!

   • Αρκάς avatar
    Αρκάς @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 16:54:57

    κ. Κρανιδιώτη από ότι φαίνεται τα έξοχα επιχειρήματα του κ. Artisan, δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρκάς 05/07/2013 18:23:29

     Μεγαλοπιάνεσαι. Απλούστατα όσο το ,μέλλον της εταιρείας είναι στον αέρα κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει, ούτε θα υπογράψει συμβάσεις μαζί της.
     Έχουμε Ιούλιο, ο νέος διευθύνων ορίστηκε από τον Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος από τον Απρίλιο κι ακόμη δεν έχουν κληθεί στην Βουλή.
     Αν δεν το κατάλαβες, η εταιρεία είναι υπό κρατικό έλεγχο, επομένως, με ασαφές το μέλλον της και φημολογία κλεισίματος, ποιος θα της δώσει δάνειο;
     Αν δεν ξέρετε, μην μιλάτε.

     • Artisan avatar
      Artisan @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/07/2013 09:53:12

      Εφόσον όπως παραδέχεσαι η εταιρεία είναι στον αέρα και κανένας δεν θα υπογράψει σύμβαση μαζί της, πως θα γίνει κερδοφόρα;
      Επίσης αν ο τραπεζίτης δεν της δίνει δάνειο με τόκο και υποθέτω με αυξημένα ενέχυρα, γιατί να της δώσει ο πολίτης και μάλλιστα άτοκο;
      Μια εταιρεία που δεν την εμπιστευόνται τόσο οι πιστωτές της όσο και οι πελτάτες της, απλά θα πάρει παράταση ζωής ίσως για να ξεπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της είναι περίπου τόσο όσο ζητάνε. Μήπως γι'αυτό γίνεται για αυτόν ακριβώς το λόγο; και στα 3 τελευταία χρόνια έχουν πάρει άλλα 3x30 εκατ= 87 εκατ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

      "Tα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) παρουσιάζουν παρατεταμένη ζημιογόνο δραστηριότητα, μείωση του κύκλου εργασιών κατά 38% τα τελευταία χρόνια, αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 538 εκατ. ευρώ, συνολικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις πάνω από 1,1 δισ. ευρώ. Ήδη, το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ποσό των περίπου 87 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2010- 2013, προς τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της. Συνολικές καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου: 332 εκατ. ευρώ, την τελευταία τριετία. Έχει επισήμως ανακοινωθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον προηγούμενο Μάρτιο ότι έχει ξεκινήσει επίσημη κοινοτική διαδικασία για πιθανή ανάκτηση χορηγηθεισών κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρεία."

      Αυτά τα είπε ο Σταικούρας όχι εγώ.

      Θα προτιμούσα Φαήλο μια ξεκάθαρη άποψη ότι στηρίζεις τη νέα διοίκηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν κτλ....Δεκτό. Και εγώ κάποιον όπως κι εσύ πίστεωα εκεί που ελάχιστοι πίστευαν. Δεν μπορούμε όμως να ερχόμαστε σε αντίφαση με την επιχειτηματολογία που χρησιμοποιούμε σε άλλες περιπτώσεις όπως ΕΡΤ,Μ.Μ σε όσους έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες με αυτά και όχι με την αμυντική βιομηχανία.

      ΠΣ. Το άρθρο σου για τον Έλληνα αφεντικό το προσυπογράφω 100%. Ίσως θα έπρεπε να γράψεις κι ένα για τον Έλληνα manager εξυγιαντή.

    • Αρκάς avatar
     Αρκάς @ Αρκάς 05/07/2013 20:11:00

     Πρός τί ο εκνευρισμός;;;
     Δεν καταλαβαίνω.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρκάς 06/07/2013 01:25:49

      Τον εκνευρισμό που τον είδες; Απλά ενημερώσου.

 11. Πετρος avatar
  Πετρος 05/07/2013 10:16:20

  Και ετσι απλα θα τα χαλασει η κυβερνηση με τον Ομιλο Λαμπρακη; Το γνωστο δεκανικι της καθε κυβερνησης των προηγουμενων χρονων (στα οποια δεν θελουμε να ξαναφτασουμε, αλλα...). Δυστυχως πιστευω πως ειναι πολλοι συμπολιτες μας που θελουν να ξαναζησουν στην φουσκα που ζουσαν ολα αυτα τα χρονια, αλλα και στην σημερινη Βουλη ειναι ελαχιστοι οι πολιτικοι που θελουν πραγματικα να αλλαξουν τα πραγματα. Και αυτο ειναι μεγαλυτερο δραμα απο την χρεοκοπια. εις τους αιώνας των αιώνων...

 12. parsifal avatar
  parsifal 05/07/2013 10:22:06

  Οπως πολύ σωστά λέγει κάποιος παραπάνω, γιατί να πρέπει να διαλέξωμε ;
  Και τούτο ποιείν, κακείνο μή αφιέναι. Το Μέγαρο να εξυγιανθεί, να φύγουν τα Ψυχ(αρο)παίδια απο το ΔΣ, να πάψουν οι δωρεάν προσκλήσεις σε βλαχαδερά "στελέχια" εταιρειών που δεν πάνε ποτέ - καθότι εως Χαρά Βέρα παέι το ρεπερτόριο τους... , να αξιοποιηθούν τα ελληνικά σύνολα (τέως ΕΡΤ π.χ.) και πολλά αλλα που οι πραγματικοί Φίλοι της Μουσικής γνωρίζουν.
  Το αυτό ισχύει και για τα ΕΑΣ και την Πολεμική Βιομηχανία εν γένει. Να φύγουν οι χαριστικώς διορισθέντες σύμβουλοι και παρασύμβουλοι, να φύγουν οι "εργαζόμενοι" που κτυπούν κάρτα και κατόπιν εργάζονται για τρίτους με τον πανάκριβο εξοπλισμό των εργοστασίων, να τσακιστεί το συνάφι των μεσαζόντων που παρασιτεί με τις εισαγωγές πυρομαχικών και εμποδίζει την εγχώρια παραγωγή. Θυμάται κανείς την ιστορία με τον πυροσωλήνα ; Πώς ενα πρωτοποριακό προίόν Ελληνικής σχεδιάσεως και παραγωγής εξοβελίσθηκε χάριν της εισαγωγής Βελγικού σκουπιδιού προηγούμενης γενεάς ; Πώς μια πρωτοπόρος ερευνητική - βιομηχανική εταιρεία κατέληξε στην ΕΤΒΑ και στην απαξίωση ;
  Ε λοιπόν τέτοια ΕΑΣ, τέτοια πολεμική βιομηχανία αναπαυτήριο στελεχών και εργαζομένων, τέτοιο ησυχαστήριο για εκλεκτούς των κομματικών μηχανισμών με μηδέν παραγωγή και καινοτομία ας τα πουλήσωμε. Θα εχει αποδειχθεί οτι ο παρασιτισμός, το κομπραντόρικο , μαυραγοριτικό - δωσιλογικό κατάλοιπο είναι αήττητο, οτι προορισμός της χώρας είναι να παράγει γκαρσόνια, γελωτοποιούς και φέτα, τσίπουρο κλπ. Μια τέτοια χώρα δεν χρειάζεται πολεμική βιομηχανία, αναζητά προστασία απο εναν ισχυρό γείτονα, μοιράζεται μαζί του την "βαριά βιομηχανία του Τουρισμού" και ...σβήνει απο την Ιστορία.
  Τουλάχιστον ας γίνει μετά μουσικής !

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ parsifal 05/07/2013 11:41:05

   Χαρά Βέρα και Φιλιώ Πυργάκη. Την ξέχασες! Με το all time classic φόρεμα με το "ψιλό ανθάκι" στις αφίσες και την coupe "Κομμωτήριον η Λούλα"...

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ ΒΙΣ 05/07/2013 15:00:55

    λαικες φωνες . Με ΤΟΥΟΤΑ πηγαν στο μεγαρο; Ξεφτιλα σιγουρα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να πουληθει. Και δεν ειναι μονο αυτες. Για τον μαιντανο Νταλαρα;

    • parsifal avatar
     parsifal @ ελλην-1821 05/07/2013 23:48:05

     Ο κύριος αυτός εχαιρε υψηλής προστασίας απο διάσημο χορηγό του μεγάρου με ανάλογη "κουλτούρα", ισως απο τα χρόνια του Α. Βερολίνου...
     Για δε τον κ. Ψυχάρη εφέρετο ως "επιχειρηματικός μας εταίρος", π.χ. στην Data Bank...

 13. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 05/07/2013 10:38:11

  Για ρωτήστε η ΕΑΒ μπορει να πάρει φορολογική ενημερώτητα?

  • Ένας Πειρατής avatar
   Ένας Πειρατής @ παπαδοπουλος ηλίας 05/07/2013 15:11:45

   Αυτό τώρα που ακριβώς κολλάει;

 14. Vesper avatar
  Vesper 05/07/2013 10:43:35

  Φαήλο συμφωνώ.
  Και για τα ΕΑΣ και για το Μεγαρο. Η γνώμη μου όμως δεν λέει τίποτα. Διότι από τις εξελίξεις, αντιλαμβάνομαι πόσο και μέχρι που, μας έχουν "γραμμένους" κι εμένα, κι εσένα και όλους όσους έχουν την ίδια άποψη μαζί μας.

  ΥΓ
  Άσε που στεναχωρούμε και τον συναγωνιστή Ψυχάρη

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Vesper 05/07/2013 11:32:07

   Θα δούμε.
   Θα σου πω επίσης πως ο "συναγωνιστής Ψυχάρης" είναι εκλεγμένος Βουλευτής και στη Δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

   • Φαύλος Ενάρετος avatar
    Φαύλος Ενάρετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 15:15:35

    Υπάρχει όμως, οικογενειακό επιχειρηματικό συμφέρον.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Φαύλος Ενάρετος 05/07/2013 17:32:12

     Φαύλος Ενάρετος,

     "Καλλίτερα νά σοῦ βγῆ τό μάτι παρά τό ὄνομα" ὅπως λέεϊ ἡ λαϊκή ρύση, τό ἐπιχείρημα σας.

   • ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ avatar
    ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 16:40:32

    Σύγκρουση συμφερόντων, μήπως;

   • loyal subject avatar
    loyal subject @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/07/2013 20:31:04

    δηλαδη, για να καταλάβω, ο εν λογω βρεθηκε στα ψηφοδελτια της νδ απο πιστη στις αξιες της και συνεπαρμενος απο τα επιχειρηματα του Σαμαρα..;

 15. Eλλην (ο κανονικος) avatar
  Eλλην (ο κανονικος) 05/07/2013 10:48:04

  Κατα τη διαρκεια της δευτερης εισβολης των ΗΠΑ στο Ιρακ ετυχε καποια φορα να παρακολουθησω στο CNN μια συζητηση στην οποια συμμετειχαν δυο γερουσιαστες (των Ρεμπουπλικανων και των Δημοκρατικων) και ενας "αντικειμενικος" αναλυτης. Τα θεματα της συζητησης ησαν δυο : 1) εαν πρεπει να επιτρεπονται τα βασανιστηρια προκειμενου να συλλεχθουν πληροφοριες χρησιμες για την ασφαλεια των ΗΠΑ και 2) εαν ειναι σκοπιμη η δολοφονια ηγετων ξενων κρατων, προκειμενου να εξυπηρετηθει ο ιδιος στοχος. Μιλουσαν λοιπον "ψυχραιμα" και "σοβαρα" για τετοια ζητηματα, λες και επροκειτο για τα πιο φυσικα πραγματα στον κοσμο. Σκεφτομουνα λοιπον οτι απο μονο του το γεγονος του να μπαινουν στη σφαιρα του δημοσιου διαλογου τετοια ερωτηματα αποτελουσε ηδη την καλλιτερη αποδειξη οτι εχουμε μπει σε ενα νεο Μεσαιωνα της σκεψης. Αυτη ειναι και η μονη αρμοζουσα απαντηση στην "προταση" του κ. Φαηλου Κρανιδιωτη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Eλλην (ο κανονικος) 05/07/2013 11:32:54

   Γεια σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω.

   • Ελλην (ο κανονικος) avatar
    Ελλην (ο κανονικος) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 13:21:23

    Yποθετω οτι δεν εγινε αντιληπτο το νοημα του σχολιου μου. Για να το κανω λοιπον "λιανα" : οταν φτανουμε στο σημειο να συγκρινουμε ανομια πραγματα οπως ειναι ενας πολιτιστικος οργανισμος και μια βιομηχανια οπλων και να θεωρουμε το ενα ως "περιττο" που πρεπει να πουληθει για να διασωθει το αλλο που ειναι πιο "χρησιμο", τοτε εχει χαθει και το μετρο και η λογικη. Προεκτεινοντας αυτο τον τροπο σκεψης θα μπορουσαμε να καταληξουμε στο οτι προεχει η υγιεια απο την πανεπιστημιακη μορφωση (αρα, ας κλεισουμε πανεπιστημια για να σωθουν νοσοκομεια), οτι προεχει η εξασφαλιση θεσεων εργασιας απο την διασωση της ελληνικης φυσης (αρα, ας μετατρεψουμε τα παντα σε βιομηχανικες ζωνες και σε τσιμεντο) ... και ουτω καθεξης. Υποτιθεται ομως οτι εξακολουθουμε να ειμαστε μια ευρωπαϊκη χωρα που μοιραζεται καποιες κοινες ευρωπαϊκες αξιες (και οχι μονο ενα κοινο νομισμα !) , υποτιθεται επισης οτι ως προοδευμενη χωρα -κι οχι απλως ως εξαθλιωμενος πληθυσμος που κατοικει σε ενα γεωγραφικο τοπο- στηριζουμε ενα διαφορους συμπληρωματικους θεσμους
    που μας μετατρεπουν σε πραγματικη χωρα. Κι ας προσθεσω οτι το περιφημο Μεγαρο Μουσικης (ακομα κι ο τιτλος του ειναι απωθητικος) εχει ενα σωρο στραβα που θα επρεπε να διορθωθουν, ωστε να προαγεται η πραγματικη μουσικη ζωη του τοπου κι οχι μονο η κοινωνικη ξιπασσια καποιων ημιμαθων νεοπλουτων. Αυτο ομως δεν συνεπαγεται οτι θα το ... πουλησουμε (για να βαλουν ενδεχομενως εκει διαφοροι εξ ισου αγραμματοι "επιχειρηματιες" γυμνα μπαλετα που θα αποφερουν κερδη, στον εαυτο τους κι οχι στους πολιτες !). Με την ιδια λογικη καποτε ο Βενιζελος, ως υπουργος πολιτισμου μιλουσε για το "πολιτιστικο προϊον" της χωρας (σαν να λεμε "προϊον ηθικων πεποιθησεων", "προϊον αισθητικων αξιων", "προϊον θρησκευτικης πιστης", κλπ) και σκοπευε να φερει στο Ηρωδειο (οπως καποτε επαιζε ενας Μητροπουλος ενας Ριχτερ και μια Παξινου) ενα σχεδιαστη μοδας για να χαιρονται τα νεοπλουτα ξεκωλλα. Εκει βρισκοτανε λοιπον το νοημα του σχολιου μου. Οταν αρχιζεις να σκεφτεσαι με καποιους τεοιους περιεργους τροπους, τοτε τα πραγματα εχουν χαλασει σε βαθος. Και τελειωνοντας, ας μην ξεχναμε οτι ακομα κι αν ...πουλιωτανε το Μεγαρο Μουσικης, τα χρηματα δεν θα πηγαιναν για το κοινο καλο -δεν θα μας αφηνε η τροϊκα βλεπεις- αλλα θα εμπαιναν στον διαβοητο "ειδικο λογαριασμο" για να εξοφλουνται στο 100% της αξιας τους τοκοι και ομολογα που αγοραστηκαν απο τα κορακια στο 50-60% της αξιας τους. Αρα, δωρον αδωρον κι αυτη η φαεινη ιδεα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ελλην (ο κανονικος) 05/07/2013 13:54:27

     Δεν πρόκειται για "πολιτιστικό οργανισμό".
     Με κρατικό χρήμα κάποιοι το παίξανε μαικήνες του πολιτισμού και το εν λόγω έχει καταπιεί σε χρήμα τον άμπακο.
     Ο συνειρμός είναι πολιτικά και ηθικά επιβεβλημένος. Θα καταστρέψω την πολεμική βιομηχανία αντί να την εξυγιάνω αλλά θα κάνω "δωράκια" δεκάδων εκατομμυρίων στους Φίλους; Όχι.-

     • Artisan avatar
      Artisan @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 14:08:56

      1ον ΕΑΣ= Φυσίγγια, βλήματα, σφαίρες, G3 και ΗΚ 11. Δεν είναι ΕΑΒ όπου όντως υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης, είναι ανταγωνιστική και έχει βεβαιωμένες παραγγελίες και όχι υποθέσεις ή στην καλύτερη ενδείξεις παραγγελιών...

      2ον Έστω ότι πρέπει να έχουμε την ΕΑΣ. Αυτή την ΕΑΣ θέλουμε; επαναλαμβάνω... Κάντε το όπως με την ΕΡΤ. Κλείσιμο και μετά πάλι άνοιγμα σε ένα πιο ευέλικτο και ανταγωνιστικό σχήμα με 1-2 εργοστάσια και συγκεντρωμένες υπηρεσίες. Τι να το κάνουμε το εργοστάσιο πυρομαχικών στον Υμηττό, όπου σε περίπτωση "απευκταίου" σεναρίου (όπου είναι και το κύριο επιχειρήμα για την συνέχιση λειτουργίας των ΕΑΣ), θα είναι και το πρώτο που θα βομβαρδιστεί μέσα κιόλας σε αστικό ιστό;

      Κι αν λοιπόν έχει περιουσιακά στοιχεία και πρέπει να τα πουλήσουμε για να γίνει πλεονασματική, λύσαμε το πρόβλημα; Καλύτερα εκκαθάριση, εξυγίανση και τα περιουσιακά της στοιχεία ΤΩΡΑ στο κράτος. Διαφορετικά κάτι μου "βρωμάει" στην υπόθεση Φαήλο....

      Διαφορετικά το κλείσιμο στους επόμενους 6 μήνες -1 χρόνο λόγω μη βιωσιμότητας, θα το φορτωθούν (και δικαίως) η νέα διοίκηση και οι υπερασπιστές της.

     • Ελλην (ο κανονικος) avatar
      Ελλην (ο κανονικος) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 14:12:45

      Ειλικρινως δεν καταλαβαινω τον συνειρμο. Κανενας δεν συμφωνει με την καταστροφη της ελληνικης πολεμικης βιομηχανιας (ουτε με το οτι οι πιλοτοι μας αμοιβονται με 9οο ευρω, ουτε με το οτι η συνταξη αντιναυαρχου ειναι 1100 ευρω και συνταξη πρυτανεως πανεπιστημιου ειναι 900 ευρω, ενω ο μισθος της προεδρου του Ταμειου Χρηματοπιστωτικης Σταθεροτητας ειναι, με αποφαση του εκλεκτου κ. Στουρναρα, 25000 ευρω το μηνα !). Το να προτεινεται ομως ως λυση το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" δεν λυνει κανενα προβλημα. Απλως μας βαζει ολο και πιο βαθεια στο σπιραλ του θανατου της χωρας. Πολλω μαλλον επειδη την "ψωφια κατσικα" δεν προκειται να την φαμε εμεις, ουτε ο γειτονας, απλως θα βρωμισει και θα την θαψουμε ! Αλλωστε, ας το επαναλαβω, η διαβοητη "τροϊκα" δεν μας επιτρεπει να κανουμε μονοι μας την οποιαδηποτε αναδιανομη πορων υπερ του κοινωνικου συνολου. Ολα τα χρηματα πηγαινουν κατα προτεραιοτητα στην εξοφληση ομολογων (στον "ειδικο λογαριασμο") κι επειδη το χρεος ειναι μη βιωσιμο, σημαινει οτι ποτε δεν προκειται να μεινει και καποιο περισσευμα.

 16. periopos avatar
  periopos 05/07/2013 11:21:24

  Και τώρα που απέκτησες και συμπλήρωμα στο όνομα, θα λες και επίσημα το τι μέλλει γενέσθαι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ periopos 05/07/2013 13:54:58

   Θα σου λέω και το φραπέ.

   • periopos avatar
    periopos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 20:21:49

    Ελπίζω χωρίς πολύ αφρό...

 17. Nik avatar
  Nik 05/07/2013 11:30:03

  Στην Ελληνική Βιομηχανία Οπλων υπήρχαν "στελέχη" που διορίστηκαν με προσόντα ο ένας την διαχείριση καταστήματος παπουτσιών, και ο άλλος ως πωλητής εργαλείων. Στο Μέγαρο υψηλό στέλεχος των πολλών χιλιάδων Ευρώ μηνιαίως μετακινείτο μέχρι πριν λίγο καιρό με αυτοκίνητο του Μεγάρου και οδηγό πλήρους απασχόλησης (για να πάει που!). Τα φαινόμενα μιλούν για την κατάσταση που επικρατούσε από την αρχή. Βόλεμα, ανικανότητα, κολλητηλήκι, προσφορά μηδέν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nik 05/07/2013 11:33:22

   Ε, αυτά δεν πρέπει ν' αλλάξουν;

 18. ΘΟΥ-ΒΟΥ avatar
  ΘΟΥ-ΒΟΥ 05/07/2013 11:32:23

  Kύριε Κρανιδιώτη έχω βαρεθεί (μαζί και πολλοί γνωστοί και φίλοι) να ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ (σε πολυ μεγάλο βαθμό) με τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας. Και αυτό που μας προβληματίζει ΟΛΟΥΣ είναι τι στην ευχή κάνει ο πρωθυπουργός (τον οποίο εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε) και δείχνει να αγνοεί πλήρως τις απόψεις ενός ανθρώπου (εσας δηλαδή) με τον οποίο έχουν μια μακροχρόνια φιλία - εάν ασπάζεται τις απόψεις σας αλλά δεν κάνει απολύτως προς αυτή την κατευθυνση είναι το ίδιο πράγμα! Παιδεία, εθνικά θέματα, εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση - τα έχετε αναλύσει δεκάδες φορές - τι κάνει η κυβέρνση? Τι περιμένει για να ταρακουνηθεί ο κ.Σαμαράς (η δικαιολογία ότι δεν κυβερνά αυτοδύναμα δεν είναι πλέον δικαιολογία - ας κάνει κάτι για τα παραπάνω και όποιος θέλει ας τον ρίξει)!!!

 19. Kimon avatar
  Kimon 05/07/2013 11:33:01

  Αμυντική βιομηχανία χωρίς επιστημονικά και τεχνολογικά ερευνητικά κέντρα δεν είναι βιώσιμη και παράγει μόνο γκαζοντενεκέδες.Αρκεί μόνο να αντιγράψουμε τους Τούρκους.
  www.dimokratianews.gr/content/13365/η-τουρκία-εξοπλίζεται-με-επιστημονικές-«κινήσεις»

 20. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/07/2013 11:33:07

  Αδελφέ υπάρχουν κάτι χρωστούμενα από το Ιράκ που φτάνουν τα 120 μύρια.
  Και έχουν και έτοιμη δουλειά από ΗΠΑ για την κατασκευή συγκεκριμένου τύπου πυορομαχικού διάρκειας 6 ετών αλλά δεν υπάρχει ρευστό για να τη χρηματοδοτήσουν.
  Για την ΕΑΒ που λένε οι φίλοι, είναι επειεικώς απαράδεκτο σε περίοδο εξαιρετικής άνθησης της αεροπορικής βιομηχανίας διεθνώς να μην κάνει τζίρο γύρω στα 1δις το χρόνο. Άμα θέλουν να μάθουν πως γίνεται μπορούμε να τους το πούμε.
  Το πρόβλημα με αυτές τις εταιρείες είναι το ίδιο πάντα. Οι πολιτικοπλαρχηγοί τις θεωρούσανε αρματωλίκι τους για να τοποθετούνε τους ψυχογιούς τους και οι μεσάζοντες κοτζαμασίδες δε θέλανε την ανάπτυξή τους γιατί θα χάσουνε τις μίζες. Οπότε τώρα που τέλειωσαν οι λίρες του Κουντουριώτη και εις άλλα με υγεία.

  • ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ avatar
   ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/07/2013 18:58:41

   Αφού τα ξέρεις τόσο καλά φίλε μου, για πες μας πόσο ανεκτέλεστο έργο έχουμε στην Ε.Α.Β. και για ποιό λόγο χάνονται δουλειές. Επίσης ενημέρωσέ μας για τον κύριο λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας, βάση ιδρυτικού καταστατικού, και πόσοι τεχνικοί έχουμε μείνει για συγκεκριμένο φόρτο εργασίας.

 21. Κβάντα avatar
  Κβάντα 05/07/2013 11:36:44

  Κύριε Κρανιδιώτη δικαίωμα σας είναι να διαλέξετε. Εμείς θέλουμε να λειτουργούν και τα δύο!
  Η λαϊκή δεξιά δεν πουλάει. Δεν ξέρω τι κάνει η κεντροδεξιά.
  Και επειδή σας αρέσουν οι λύσεις, έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση. Τώρα που είστε μέλος της ΠΕ της ΝΔ, μπορείτε στην πρώτη μάζωξη που θα πραγματοποιήσετε να εξηγήσετε ότι αν τα κόμματα εξοφλήσουν τα δάνεια τους, τότε ίσως οι τράπεζες να είναι σε θέση να δανείσουν τα ΕΑΣ.

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/07/2013 11:37:54

  Ακούω πάρα πολύ κλασική μουσική, από παλιά. Δεν είναι το μοναδικό αγαπημένο μου είδος μουσικής, αλλά μου άρεσει πολύ και έχω μεγάλη συλλογή CD (ο καθένας μα την τρέλα του...). Στο Μέγαρο έχω πάει ελάχιστες φορές. Πλην όμως, ένας καλός χώρος συναυλιών κλασικής ή σοβαρής, αν θέλετε, μουσικής είναι απαραίτητος σε κάθε πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας. Εκτός αν θέλουμε να είμαστε Ισλαμπαμπάντ (οσονούπω...).
  Αυτό είναι άσχετο με το γεγονός της διαχείρισης του Μεγάρου. Αν είναι αδιαφανής, αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Μπορεί ο Δ. Λαμπράκης να είχε μία προσφορά, θα του το αναγνωρίσουμε, από εκεί και πέρα οι καταστάσεις και οι καιροί αλλάζουν. Για κάποιο διάστημα, ο περισσότερος προϋπολογισμός του Υπ.Πο. πήγαινε στο Ίδρυμα Λαμπράκη, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ειδικά επί υπουργείας Βενιζέλου....Αυτά θα πρέπει να αλλάξουν. Το Μέγαρο πρέπει να συνεχίσει να είναι χώρος καλλιέργειας της τέχνης της μουσικής. Το καθεστώς του είναι κάτι το διαφορετικό.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΒΙΣ 05/07/2013 14:04:33

   Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ MAYRO XABIARI 05/07/2013 21:55:17

    Και εγω το ιδιο! Επιβαλλεται να εχουμε ενα χωρο για την κλασσικη μουσικη. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνουμε και τα εξοδα και τα σπασμενα του μανταμσουσουδισμου!Ουτε σημαινει οτι δεν πρεπει να εχουμε αμυντικη βιομηχανια. Υπαρχουν ακομα πασοκογενεις παρασιτικοι οργανισμοι που μπορουν και πρεπει να κλεισουν.
    Και οι διαφοροι Παγκαλοι, με τις τεραστιες περιουσιες, μπορουν καλλιστα, τωρα που ειναι ιδιωτες, να προσλαβουν ιδιωτικη σεκιουριτι για να τους προστατευει απο την αγαπη του κοσμου και οχι να πληρωνει το Δημοσιο τους αστυνομικους που τους φρουρουν και που η παρουσια τους ειναι απαραιτητη αλλου.

 23. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/07/2013 11:38:40

  Δεν ξέρω για το Μέγαρο, - γιατί που θα πηγαίνουν οι κυρίες (και κάποιοι "κύριοι"!) με τον παίδαρο, αλλα υπάρχει τόσο κηφιναριό στο ευρύτερο Δημόσιο ,που είναι παράλογο , έως ύποπτο , να ξεκινάμε με κλείσιμο της Αμυντικής βιομηχανίας!

 24. γαλατης avatar
  γαλατης 05/07/2013 11:43:18

  κύριε Κρανιδιώτη, ως αρχή να ξεκαθαρίσω οτι είμαι γενικά αντίθετος στις κατά καιρούς απόψεις σας για να υπάρξει και βάση συζήτησης...τώρα όσον αφορά το κείμενο σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το σκέλος περι της αμυντικής βιομηχανίας και σε όσα αναφέρονται σαν προτάσεις σας. ίσως όμως να πρέπει να προστεθούν και πληροφορίες σχετικά με υπάρχουσες παραγγελίες που δυστυχώς δεν εκτελούνται λόγω τη μη δυνατότητας προμήθειας υλικών...στο δευτερο σκέλος σχετικά με το Μέγαρο δεν συμφωνώ με το κλείσιμο αλλά με την εξυγίανση και τον καταλογισμό ευθυνών ποινικών και αστικών σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια, τη διαχείριση του απο ένα Δημόσιο φορέα και τη συνέχιση της λειτουργίας του με άλλους όρους..τέλος καλό θα είναι να αναφερθούν και τα ονόματα των τύπων του ΥΠ ΟΙΚ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ.

 25. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 05/07/2013 11:46:35

  "Μου λένε πως η επιθυμία του Πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του είναι η διατήρηση και εν λειτουργία εξυγίανση των ΕΑΣ και θα πρόσθετα και της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ.
  Ακούω όμως επίσης ότι το οικονομικό επιτελείο και κάτι τύποι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν άλλη γνώμη, βασισμένη σε μια σαράφικη λογική."

  Δυστυχώς όμως αγαπητέ Φαήλο αν παρατηρήσεις καλά θα δείς οτι αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ σχεδόν τα κρίσιμα θέματα απ' τη στιγμή που ανέλαβε ο Σαμαράς την Πρωθυπουργία. Και σχεδόν ΠΑΝΤΑ στο τέλος η αντίθετη επιθυμία του Πρωθυπουργού αγνοείται και οι αποφάσεις λαμβάνονται απο το οικονομικό επιτελείο και κάτι τύπους του ΤΑΙΠΕΔ =τρόικα...

 26. χαρης avatar
  χαρης 05/07/2013 12:07:25

  Αν θέλουν να σώσουν το μέγαρο να κάνουν έρανο στα βόρεια προάστια εγώ σαν μέσος πολίτης δεν μπορώ να περάσω ούτε έξω από το μέγαρο καθώς τα εισιτήρια είναι απλησίαστα και δεν δέχομαι με τίποτα να επιβαρυνθώ με επιπλέον φόρους για να σωθεί το μέγαρο και να πηγαίνει το κάθε τσοκαρο να φωτογραφιζεται με το καινούργιο συνολακι και να ακουει οπερα.Τώρα όσον αφορά την ΕΑΣ θα συμφωνήσω με τον Φαηλο οτι είναι μια εταιρεία που πρεπει να σωθεί καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης αφού έχει και την τεχνογνωσία και την εμπειρία να παραξει σημαντικο εργο.Φαηλο συγχαρητήρια για την εκλογή σου.

  • Φ.Κ avatar
   Φ.Κ @ χαρης 05/07/2013 14:32:27

   Σε καιρούς που το κράτος δεν έχει χρήματα είναι αρκετά λογικό να μειώσει τις υπερβολικές αμυντικές δαπάνες προκειμένου να σταματήσει την αλόγιστη μείωση στις συντάξεις και στην παράλογη αύξηση των φόρων. Εκτός από τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών, έχει γίνει κάτι άλλο? Έχει κλείσει κανένα στρατόπεδο?
   "Τριάντα κωλοεκατομμύρια, δάνειο" γράφει ο κ.Κρανιδιώτης. Μπα! Όταν είναι για την αμυντική βιομηχανία τα εκατομμύρια γίνονται κωλοεκατομμύρια?? Και τα πρηγούμενα 300?
   Το Μέγαρο Μουσικής είναι πυλώνας πολιτισμού στην Ελλάδα. Να το κλείσουμε? Με την ίδια λογική να κλείσουμε και να πουλήσουμε και την Ακρόπολη. Δηλαδή ή 200 εκατ. ευρώ ή να κλείσει? Μέση λύση δεν υπάρχει?
   Όσο για τον Κο.Χάρη που γράφει ότι "σαν μέσος πολίτης δεν μπορεί να περάσει ούτε έξω από το μέγαρο καθώς τα εισιτήρια είναι απλησίαστα" θα ήθελα να του απαντήσω ότι έχω πάει στο Μέγαρο Μουσικής με εισιτήριο 2,5 "κωλο"-ευρώ.
   Ας μην κοιτάμε μόνο τα ρεπορτάζ του Μέγκα με τους κοσμικούς και τις γούνες. Δεν είναι μόνο αυτά το Μέγαρο.

 27. batman avatar
  batman 05/07/2013 12:39:59

  "Ο Δένδιας είναι εξαίρετος, εξ ου και το μίσος της Αριστεράς κι η νευρικότητα της ΧΑ."
  Από αυτό καλά κατάλαβα το εξής:
  Η αριστερά μισεί τον Δένδια= είναι σκληρός Δεξιός
  η ΧΑ είναι νευρική= είναι νευρική γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον παίχτη που παίζει στην έδρα της;
  Καλά κατάλαβα;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ batman 05/07/2013 13:40:39

   Προφανώς.

 28. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 05/07/2013 13:37:46

  "Όποιος θέλει, ας πάει μια βόλτα στο Ισραήλ, να δει πως η αμυντική βιομηχανία μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης και της οικονομίας. Εμείς έχουμε τα καλύτερα μυαλά και αφήνουμε να τα αρπάζουν οι αμυντικές βιομηχανίες Άγγλων, Αμερικανών, Γερμανών. Επιτρέπουμε ένα επιστημονικό παιδομάζωμα"

  Σωστό αυτό, αλλά οι κυβερνώντες την Ελλάδα δεν έχουν καμμία σχέση μ' αυτούς που κυβερνούν το Ισραήλ. Τι να το συζητάμε λοιπόν; Υπάρχει σύγκριση;

 29. WY avatar
  WY 05/07/2013 13:56:49

  Τί λές ρέ Φαήλο?
  Πωλείται τό Μ.Μ. καί νά μείνη άνεργη ή πλέμπα τής αριστεράς (παρα)διανόησης καθώς κι ή πλέμπα τού Κολωνακίου,Κουμουνδούρου,Β./Β.Α./Ν.Α.προαστείων καί περιχώρων?
  Κάι μετά τί θά κάνουν οί λεκανατζούδες τής Τέχνης καί τού Πολιτισμού?
  Τόν Νταλάρα τόν ΄ρώτησες?
  Τήν Μενεγάκη?
  Τί λές ρέ Φαήλο?

  • Λευκό Κοτσίφι avatar
   Λευκό Κοτσίφι @ WY 05/07/2013 15:03:54

   Παντοδύναμε Θεέ Δία !!! Γιατί δεν (του) ρίχνεις έναν, έστω έναν κεραυνό!!! Δε μας λυπάσαι καθόλου πια; :-)

   • WY avatar
    WY @ Λευκό Κοτσίφι 05/07/2013 21:52:58

    @@ Λευκό κοτσίφι

    Πού νά γνωρίζη ό Αργικέραυνος Ζεύς ,ποιός προσεύχεται, μέ τόσες μάσκες πού αλλάζεις,σέ κάθε σχόλιό σου!!

    • WY avatar
     WY @ WY 06/07/2013 09:50:51

     Ανήσυχο πνεύμα είπε:
     05/07/2013 στις 10:01 pm

     .............
     Ο Δίας.

     ............................................................................

     Μάλλον τό τέρας Κάμπη,είσαι!!!

  • eksothen avatar
   eksothen @ WY 05/07/2013 15:04:39

   Ευτυχως που τα επισημανει και καποιος, δυστυχως ομως που ειναι ετσι τα πραγματα.

  • ελλην-1821 avatar
   ελλην-1821 @ WY 05/07/2013 15:07:08

   Και στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης πήγε ο Κωστοπουλος απο τους πρώτους. Γι αυτο πρέπει να κλείσει;

 30. helios avatar
  helios 05/07/2013 14:04:25

  κλείστε και πουλήστε τα όλα μόνο μη μου πειράξετε το τραμ,οι 3 και ο κούκος που το χρησιμοποιούν δεν θα μπορέσουν να συνέλθουν ποτέ.
  άκου εκεί να διαθέτει η χώρα αμυντική βιομηχανία,
  είσαι με τα καλά σου Φαήλο;

 31. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 05/07/2013 14:44:33

  Διάβασα το άρθρο και τα 57 σχόλια. Τελικά τί αποφασίζουμε;
  Θα το πουλήσουμε ή όχι το Μέγαρο;

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ Κώστας τουρίστας. 05/07/2013 15:18:44

   Δεν πουλάμε κύριε. Χαρίζουμε!

 32. eksothen avatar
  eksothen 05/07/2013 14:45:52

  Οταν εισαι σοβαρος ως Λαος και κρατος το κανεις παξιμαδι, και με νυχια με δοντια και με αιμα κρατας ΕΘΝΙΚΑ στηριγματα πνευμονια οπως ειναι οι αμυντικες βιομηχανιες μας, οχι απλα ανοικτες και βιωσιμες, αλλα να θεριευουν απο κινητικοτητα και επιχειριματικοτητα. Και βεβαια συμβαλεις ωστε να υπαρχει και ενα παραλληλο προγραμμα που θα ειναι το 'μανηταρι' τους.....Να 'φουντωνει' μεσα στο σκοταδι και στην ανωνυμια.

 33. cynthia avatar
  cynthia 05/07/2013 15:03:06

  Ειλικρινά μένω άφωνη !
  Τέτοιες συγκρίσεις , Αμυντική Βιομηχανία έναντι Μεγάρου Μουσικής , ούτε ο Στάλιν την εποχή του Β Παγκοσμίου πολέμου δεν σκέφθηκε να κάνει , όταν κατασκεύαζε μαζικά, νυχθημερόν, τα Τ-34 ! Την ίδια ώρα έστελνε κατα χιλιάδες τους καλλιτέχνες και διανοούμενους του πολιορκιμένου Λένινγκραντ και των γύρω περιοχών στα βάθη της ανατολής για να τους σώσει .
  Ατυχέστατο το άρθρο , χάνει και όλα τα επιμέρους δίκαια που αναγράφει προβαίνοντας σε τέτοιες προτροπες .

 34. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 05/07/2013 15:09:18

  Κε Φαηλο ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ η σύγκριση. Εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο η απέχθεια σας για το ΜΜ.

 35. Μαρία avatar
  Μαρία 05/07/2013 15:30:54

  Μέγαρο Μουσικής?για ποιους?για τους έχοντες και κατέχοντες...
  εγώ ρε φίλοι είμαι μια επαρχιώτισσα συνταξιούχα με τα δύο από τα τρία σπουδαγμένα παιδιά μου άνεργα που ακουμπώ όλη την σύνταξη μου για να επιβιώσουν τα εγγόνια μου...
  Ξέρετε τι έχει η επαρχία από το μέγαρο μουσικής?ΤΙΠΟΤΑ!
  Και βέβαια αγαπάμε τον πολιτισμό,και την μουσική και τις εκδηλώσεις,και...και...
  και θαυμάζουμε τα συνολάκια των κυριών και τα αξεσουάρ τους μπροστά στην τηβούλα και τους "κουλτουριάρηδες" με ύφος καρδιναλίων να περιφέρονται και γενικώς φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο...
  Μια μούτζα ρίχνω σε όλα αυτά γιατί δεν έχω τίποτα άλλο να ρίξω μιας και το σάλιο μου το κρατώ για να γλύφω τις πληγές μας.

  Kύριε Κρανιδιώτη δεν είμαι περισσότερο Ελληνίδα από ότι εσείς Ελληνας.Στον ίδιο τόπο γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και οι δυο.Το ίδιο πιστεύω ότι πονάμε και οι δυο για το χάλι αυτής της πατρίδας.Εσείς όμως έχετε το πλεονέκτημα να είστε φίλος του πρωθυπουργού κι εγώ το μειονέκτημα της ασημαντότητας.Μιλήστε του λοιπόν αφού μπορείτε, να δει τα πράγματα από την πραγματική τους πλευρά και να πράξει το "σωστό".

  • eksothen avatar
   eksothen @ Μαρία 05/07/2013 18:11:00

   Μια φωτογραφια της πραγματικης Ελλαδας, ολο αληθεια και χωρις φιλολογιες.

 36. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 15:52:31

  Παρωχημένα τα Τ-34. Θα φτιάξουμε άλλα πράγματα τσίλικα.
  Α, ώστε δεν συνδέονται; Δεν σας πειράζει η αδιαφάνεια, η σπατάλη, οι μαικήνες με κερασμένο χρήμα.
  Αγαπητή μου, συνδέεται με τα ΕΑΣ, συνδέεται με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών, τους κολοβούς μισθούς του κόσμου, τα χάλια του ΕΟΠΥΥ, με όλα συνδέεται το Μέγαρο και το κάθε Μέγαρο, όπως συνδέονται οι ΜΚΟ, οι "Ανεξάρτητες" Αρχές και άλλα πολλά με την κατάντια μας.

 37. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 15:54:04

  Δεν ήξερα ότι ο Λαμπράκης έχτισε και την Ακρόπολη...

  • Φ.Κ avatar
   Φ.Κ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 17:20:37

   Αα δηλαδή να κλείσει το Μέγαρο επειδή το έφτιαξε ο Λαμπράκης?
   Τότε και γω θέλω να κλείσει το Καραϊσκάκη.

   Όπως σωστά γράφεις "η πολιτική είναι και υπερβατικό πράγμα, όχι μόνο διαχείριση".
   Ο οποιοσδήποτε οργανισμός χρηματοδοτείται ή χορηγείται από το κράτος πρέπει να αξιολογείται βάσει οικονομικών κριτηρίων αλλά και με γνώμονα την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
   Και συ αναγνωρίζεις την προσφορά του Μεγάρου στον πολιτισμό αλλά γράφεις ότι είναι μεγάλο το φέσι. Ας το μειώσουμε λοιπόν.
   Και το φέσι από τους εξοπλισμούς ήταν ανέκαθεν μεγάλο. Δε θα κλείσουμε το στρατό όμως.

 38. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 15:56:20

  Μα δεν ήξερες πως ο Λαμπράκης είχε γράψει τους "Ελληνικούς χορούς" και τους έκλεψε ο Σκαλκώτας;

  • ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ avatar
   ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 16:39:32

   Τι μαθαίνει κανείς λοιπόν!!!

 39. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 15:56:55

  Ε, δεν έχω φτάσει ακόμη στο πνευματικό σου οροπέδιο.

 40. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 05/07/2013 16:09:18

  Αγαπητέ Πάρσιφαλ, το θέμα προσφέρεται για να ρωτήσω: έχετε καμία σχέση με το ομώνυμο ιστολόγιο όπερας που σταμάτησε τις (εξαιρετικές) του αναρτήσεις τον Απρίλιο του 2010; Αν ταυτίζεστε απόλυτα, ελπίζω να μην συνέβη τίποτε άσχημο και απλώς να βαρεθήκατε. Αν πάλι όχι, ξεχάστε το. Το Μέγαρο "έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη" των μουσικών διοργανώσεων, και έφερε στη χώρα μας ονόματα που ούτε μπορούσαμε κάποτε να φανταστούμε ότι θα βλέπαμε από κοντά. Είναι αλήθεια όμως ότι ο μακαρίτης το διοικούσε ως απόλυτος άρχων, όπου, ακόμη και στις ακροάσεις για το "Μαρία Κάλλας" εκείνος αποφάσιζε τι θα ακούσει, έκανε τις ερωτήσεις, κλπ. κι ας περιστοιχιζόταν από επιτροπή ιερών τεράτων ελλήνων και αλλοχθόνων.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Κασσάνδρα 05/07/2013 23:44:53

   Συμφωνώ απολύτως με οσα γράφετε, δεν εχω σχέση με το εν λόγω ιστολόγιο. Το ψευδώνυμο προέρχεται απο προσωπική αδυναμία στο συγκεκριμένο εργο, στον Δημιουργό του και στην σχέση με τον Lohengrin. "Mein Vater Parzival trägt seine Krone..."

   • Κασσάνδρα avatar
    Κασσάνδρα @ parsifal 10/07/2013 15:42:14

    "...sein Ritter ich -bin Lohengrin genannt!" Κορυφαία στιγμή!

 41. Νίκη avatar
  Νίκη 05/07/2013 16:09:21

  Πολιτισμός με πολίτες ή με λολίτες; Με τούς πεινασμένους και ανασφαλείς ιθαγενείς στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα φαί για επιδέξιους κώλους με μεταξωτές κιλότες!

 42. totten avatar
  totten 05/07/2013 16:56:27

  Φαήλο καλό το άρθρο αλλά...

  καποιοι εκλεγμενοι με ψυχή ψυχάρα θέλουν το οικοπεδο
  καποιοι έμποροι τα βλέπουν ανταγωνιστικά
  οι πολιτικοί λόγω ΑΣΕΠ λιγους εκλεκτούς μπορούν να βολέψουν
  οι στρατιωτικοί μεγαλύτερο συμφέρον από εισαγωγές υλικού έχουν

  οπότε το μέλλον δείχνει Jumbo και όχι ΕΑΣ καθώς χρειάζονται παραγγελίες

 43. Geros avatar
  Geros 05/07/2013 16:59:48

  Δεν ξέρω τίποτα για την ΕΑΣ και τους λόγους που την έκαναν προβληματική , κάθε κρατική εταιρεία έχει μια τεράστια ιστορία που την οδήγησε στην χρεοκοπία , που άσχετα το ποιος στην διηγείται φταίνε πάντα οι άλλοι.
  Έχω μια ερώτηση , η κάθε ΕΑΣ θέλει τώρα 30 ψωροεκατομμύρια για να σωθεί αλλά και πριν 2 χρόνια τόσα ήθελε και τα πήρε , και πριν 4 τόσα ήθελε και τα πήρε και πριν 6 χρόνια τόσα ήθελε και τα πήρε ...... Ποιος μου εγγυάται ότι αυτά τα 30 δεν είναι σαν τα ΑΠΕΙΡΑ τριανταριά που πήραν ΟΟΟΟΛΕΣ οι προβληματικές?

  Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι ο ορισμός της ηλιθιότητας είναι να κάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά.

  Οπότε σύμφωνα με τον Αϊνστάιν αν δώσουμε 30 στην ΕΑΣ θα είμαστε ηλίθιοι εκτός αν κάποιος μας εξηγήσει τι κάνει αυτά 30 διαφορετικά από τα τόσα τριαντάρια που τους δώσαμε.
  Και μην μου πει κανείς ότι η διαφορά θα είναι ότι τώρα θα έχουμε "σφιχτή διαχείριση" γιατί αυτό λέγαν ΟΛΕΣ οι προβληματικές μέχρι να πάρουν το παραδάκι. Αλλά δείτε το λογικά , γιατί στο καλό να κάνω σφιχτή διαχείριση από την στιγμή που κάποιος πάντα με σώζει με τριαντάρια? Το ότι θα τους τα δώσουμε είναι και η απόδειξη ότι σφιχτή διαχείριση δεν θα γίνει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 05/07/2013 18:12:52

   Τότε είχε 2000 νοματαίους, τώρα 850.
   Τώρα υπάρχει για συζήτηση ένα πλάνο εξυγίανσης, τότε ήταν τα ζώα μου αργά.
   Το ερώτημα είναι, θέλουμε πολεμική βιομηχανία ή όχι;
   Θα την αφήσουμε να καταστραφεί ή θα προσπαθήσουμε να την σώσουμε και να την κάνουμε κερδοφόρα;
   Για μένα αυτονόητη η απάντηση.

   • Geros avatar
    Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 20:42:50

    Κάθε προβληματική τα τελευταία 30 χρόνια είχε και από ένα πλάνο εξυγίανσης.
    Οι σχολιαστές δε έχουν προτείνει από ότι πρόλαβα να δω τον εξορθολογισμό , την λελογισμένη διαχείριση , το νοικοκύρεμα και την διαχείριση από έναν νέο φορέα.
    Ξεχάστηκαν δυστυχώς ως λύσεις οι αγαπημένες μου , η διοίκηση με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια , η αναδιάρθρωση και η ανασυγκρότηση!

    Όλες αυτές οι "λύσεις" έχουν ένα κοινό , ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ , είναι αέρας κοπανιστός ειπωμένος τόσες φορές από χίλια πολιτικών και με τέτοιο στόμφο που δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας πίστεψαν ότι σημαίνουν κάτι!

    Πως εξυγιαίνεις , αναδιαρθρώνεις , εξορθολογίζεις ....κτλπ έναν οργανισμό με χρέη 1,4 δις ?
    Για να μην μπερδεύεστε με λέξεις κενές περιεχομένου θα σας πω εγώ πως , με δυο τρόπους:
    1. Χρεοκοπείς.
    2. Καλύπτει το χρέος ο ιδιοκτήτης.

    Τρίτος τρόπος δεν υπάρχει και ο ιδιοκτήτης είμαστε εμείς. Οπότε πρέπει να πεις αν θες να υπάρχει ο οργανισμός αυτός ανοιχτά :"μάγκες δέχεστε να βάλουμε 1,4 δις για τα χρέη και άλλα 200 για επενδύσεις και να το τρέξουμε το μαγαζί?". Και ο Ελληνικός λαός που τώρα πια έμαθε ότι τα χρέη μας δεν τα πληρώνουν οι εξωγήινοι ας αποφασίσει. Θέλει το μαγαζί? Πιστεύει ότι δεν θα έρθει ένας άλλος Φαΐλος μετά από 10 χρόνια ζητώντας τους να δώσουν άλλα 1,4 για τα χρέη που θα έχει δημιουργήσει η εταιρεία? Δεν ξέρω.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα μαγαζί που έχει χρέη 1,4 δις, με 30 εκατομμύρια δεν λύνει κανένα πρόβλημα , μερικές τρύπες για τους επόμενους μήνες κλείνει.

    Τώρα αν ροτάτε εμένα προσωπικά αν πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε πολεμική βιομηχανία θα σας πω ότι ναι , φυσικά θα ήθελα και αεροπλάνα και αεροπλανοφόρα και διαστημόπλοια να φτιάχνουμε , αν δεν μου πείτε όμως πως και με πιο κόστος το ερώτημα σας δεν έχει νόημα.

    Τέλος οφείλω να πω ότι και η περίπτωση χρεοκοπίας μπορεί να έχει σημαντικά κόστη για τον Έλληνα φορολογούμενο , το πόσα δεν το ξέρω γιατί δεν ξέρω για πόσα από τα λεφτά που χρωστάει η ΕΑΣ έχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

 44. Πετρος avatar
  Πετρος 05/07/2013 17:00:26

  Και γιατί να μην απολύσουν 1.000 - 1.500 από τους υπαλλήλους της βουλής;
  Μήπως επειδή εκεί βρίσκονται τα αδέρφια, τα ξαδέρφια, οι κόρες ή οι κουμπάροι τους;
  Ας μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία των 80.000 εκκ κατοίκων και των 500 βουλευτών, έχει μόλις 450 υπαλλήλους!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πετρος 05/07/2013 18:13:21

   Σωστός.

  • Ανήσυχο πνεύμα avatar
   Ανήσυχο πνεύμα @ Πετρος 05/07/2013 22:09:03

   +++++++++++ Σωστός.

 45. outis avatar
  outis 05/07/2013 17:09:51

  Ναι, να το κλείσουμε το μέγαρο,
  και το ΕΚΕΒΙ
  και το κέντρο κινηματογράφου
  και τα θέατρα (εθνικό/ΚΘΒΕ)

  γιατί εσείς οι (αρχαιο)λάτρες του "Ελληνικού πολιτισμού"
  δεν έχετε 12 ευρώ να πάτε να ακούσετε μια συναυλία της Κρατικής ορχήστρας,
  αλλά 120 για πρώτο τραπέζι στη Βίση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ outis 05/07/2013 18:10:06

   Δεν πηγαίνω σε σκυλάδικα, κυριλέ ή μη.
   Δεν ήξερα ότι το λαμπρακέϊκο είναι η πεμπτουσία του πολιτισμού.
   Τα άλλα που λες τα βγάζεις από τη γκλάβα σου.
   Αφού το κράτος πληρώνει, να περιέλθει στο κράτος και να κρίνει εκείνο αν είναι βιώσιμο. Αν δεν είναι, το δίνει για εκμετάλλευση ή το πουλάει και με αυτά που παίρνει κάνει πολοτισμό, όπως θέλει κι όχι όπως γουστάρπουν οι "Φίλοι" του τέτοιου.
   Δώσε μου και μένα 200 εκ. να παριστάνω τον μαικήνα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2013 18:13:50

    ..πολιτισμό...

 46. eksothen avatar
  eksothen 05/07/2013 17:17:10

  Χμμμμ, hmmmm, Ας τα βαλουμε στην ζυγαρια......μεγαρο μουσικης (που ολως τυχαιως ειναι, τσαααααακ, διπλα στην πρεσβεια;;) εναντι Ελληνικα Αμυντικα Συστηματα;;;
  χμμμμμμ, hmmmmmmm
  Τι να διαλεξω, τι να διαλεξω....Εθνικη επιβιωση ή να ακουω μουσικη Κριεγκ και οπερα ' Ο καρυοθραυστης' οπως βυθιζεται το Γενος;;;;
  χμμμμμμμ, hmmmmmmm....
  Τελικα τι διλημματα ειναι αυτα που μας βαζεις αγαπητε Φαηλο;;

  Ρε αντε απ'εδω, που θελουν μερικοι, Ντον Τζιοβαννι, οταν τριγυρω μας το Εθνος καιγεται!
  Βρε θα σας αγοραζω μερικα cd, για να καθησυχαζεται τον 'κουλτουριαρικο' ευατο σας και την 'ευαισθητη' 'προοδευτικη' συνειδηση σας......

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ eksothen 05/07/2013 23:07:32

   Ναι αλλά αν αντί να κλείσει το Μέγαρο Μουσικής, γινόταν το "κρυφό σχολειό" στα χρόνια της Τροϊκοκρατίας?
   Αυτό που θα κρατήσει Ελλ. Πνεύμα και φρόνημα?

   Ας μην πηγαίνουν τα θλιβερά απομεινάρια της αποτυχημένης μεταπολίτευσης και της απάτης, που αναφέρονται παραπάνω. Ας διωχθούν δια παντός και ας μας απαλλάξουν από την οικτρή παρουσία τους.
   Το ΜΜ ή κάθε πολιτιστικός χώρος είναι Ελλ. πνεύμα, διαιωνίζοντας την Ελλ. ψυχή.
   Γιατί να κλείσει?

   • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
    Θόδωρος 17.06.2013? @ Θόδωρος 17.06.2013? 05/07/2013 23:18:50

    "Το ΜΜ ή κάθε πολιτιστικός χώρος είναι Ελλ. πνεύμα, διαιωνίζοντας την Ελλ. ψυχή."

    Ή αν δεν είναι τώρα, θα μπορούσαν να γίνουν..

    • eksothen avatar
     eksothen @ Θόδωρος 17.06.2013? 06/07/2013 01:49:33

     Συμφωνω, η ουσια δεν ειναι να κλεισει επειδη δεν μας αρεσει ή δεν χρειαζομαστε ως Ελληνικη κοινωνια ενα μεγαρο μουσικης.....Αλλα πιο ειναι το οφελος;; Τι αποδιδει στον Ελληνικο Λαο, στον πολιτισμο μας, μηδαμινα αποτελεσματα και public relations για την 'αριστοκρατια' και το κλαμπ απο τις 'κυριες' με τις γουνες και τα σκυλακια ο κανεις....Χρημα για αυτα τα απολιθωμενα σκυβαλα ο Ελληνικος Λαος ΔΕΝ εχει ουτε ευρο και ΟΥΤΕ πρεπει να δινει.
     Θελουν ενα μεγαρο μουσικης;; Ας το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!! Οχι και να το ακριβωπληρωνει ο Ελληνικος Λαος με δανεια του δημοσιου για να ακουν αυτα τα απολιθωματα τον Τζον Τζοβαννι τους.

     • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
      Θόδωρος 17.06.2013? @ eksothen 06/07/2013 11:58:43

      Θα πρότεινα ας τους αφήσουμε στην ζωή τους, αγαπητέ eksothen και ας κοιτάξουμε την δικιά μας. Μην παρεξηγηθώ, γιατί μερκοί εδώ μέσα έτοιμοι είναι ν' αρπαχτούν!:): Να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν ή έκλεψαν. Αλλά εγώ και ο καθένας δεν μπορώ να περιμένω μια ζωή να γίνει αυτό. Μπορούν να γίνουν κι άλλα πράματα παράλληλα.

      Ας γίνουν εκθέσεις π.χ. στο ΜΜ για τον Καζαντζάκη με φτηνό τίμημα για όλον τον κόσμο ή για τους Βαλκ. Πολέμους όπως η πολύ ενδιαφέρουσα που επισκέφτηκα το περασμένο φθινόπωρο στο Υ.Μ.Θ. στη Θεσσαλονίκη.

 47. Μακεδών avatar
  Μακεδών 05/07/2013 17:25:48

  Το ανέκδοτο με τα ΕΑΣ, το ξέρετε;
  (Απο το αξιολογο defence-point)

  Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, μεγάλη θυμηδία θα προκαλούσε το ζήτημα της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), φέρεται να προωθεί την παρούσα περίοδο ενεργητικά.

  Τα ΕΑΣ αποτελούν μία από τις περιβόητες κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες η οποία σήμερα με βάση τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  >συσσωρευμένα χρέη μεγαλύτερα από 1,4 δις ευρώ (1.400.000.000 ευρώ δηλαδή 477 δις δραχμές για να αντιληφθούν το μέγεθος και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία).

  >ανύπαρκτες (!) άδειες λειτουργίας για τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις. Είναι δε απορίας άξιον πως είναι δυνατόν εργοστάσια παραγωγής πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών που πλέον έχουν περικυκλωθεί από τον αστικό ιστό ή γειτνιάζουν με πετρελαϊκές εγκαταστάσεις (!) θα μπορέσουν ποτέ να λάβουν άδεια λειτουργίας με βάση την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

  >σχεδόν παντελή έλλειψη ιδίας σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων. Ακόμη και για τις βομβίδες 40 χλστ. που η ίδια εταιρία ανέπτυξε και σχεδίασε, αντιμετώπισε για χρόνια την απραξία (ευφημισμός) της ΓΔΑΕΕ η οποία αν και ο χρήστης αντιμετώπιζε τεράστιες ελλείψεις στο συγκεκριμένο πυρομαχικό, εν τούτοις ως κράτος περί άλλα… τύρβαζε σε ένα θέμα που αφορούσε άμεσα… τον εαυτό του!

  >έλλειψη προσωπικού παραγωγής σε σημείο που για ορισμένα προγράμματα γινόταν μίσθωση εργαζομένων ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο.

  >αποτέλεσαν για δεκαετίες το φυτώριο «μαθητευόμενων μάγων» στην τέχνη της διοίκησης επιχειρήσεων που η επιλογή τους γινόταν αποκλειστικά σχεδόν με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα και όχι τη γνώση τους σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο. Ακόμη κι όταν πολλά στελέχη της εταιρίας «ωρίμασαν» επί τω έργω και απέκτησαν τη γνώση και την εμπειρία που απαιτεί το μάνατζμεντ μίας εταιρίας παραγωγής οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα τους εμπιστεύτηκε τις τύχες της εταιρίας. Αντίθετα, κατά κόρον χρησιμοποιούνταν η μέθοδος του «ψυγείου».

  >ένα χαοτικό και περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων. Για παράδειγμα το «φιλέτο» του Υμηττού, πολεοδομικά είναι περιοχή εκτός σχεδίου πόλης (!), ενώ στο συγκρότημα Λαυρίου στην έκταση των γηπέδων περιλαμβάνονται δάση και… κτίρια που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία (όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το βιομηχανικό έργο του προγράμματος των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot) αφού κατασκευάστηκαν με πιστώσεις από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα του προγράμματος.

  Μετά από όλα αυτά είναι να απορεί κανείς ποιες ακριβώς είναι οι προσδοκίες της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για τα ΕΑΣ.

  Ή για το διατυπώσουμε πιο ωμά, τι ακριβώς πουλάνε και τι ευελπιστούν ότι θα εισπράξουν; Κατά βάση πουλάνε χρέη και θα εισπράξουν τίποτε!

  Προφανώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχει αντιληφθεί ότι αφελείς με λεφτά δεν υπάρχουν…

  Φαήλε έχεις καμία (σοβαρή) απάντηση για τα παραπάνω???

  • totten avatar
   totten @ Μακεδών 05/07/2013 18:16:58

   Θα πρέπει να πληρώσεις για να το καταλάβεις
   ποσο θα σου κοστισει
   η αγορά του νέου φορητου οπλισμού που δεν την αναθέτουν καμμιά 10ετια τωρα για να κλεισουν πρωτα τα ΕΑΣ οπως και
   η αγορά πυρομαχικών για τα Leo
   τα βομβίδια
   τα σφαιράκια
   τα αλεξισφαιρα
   τα κερματα
   δεξαμενές καυσιμου F16 και Mirage
   πατριοτ
   στινγκερ και κορνετ επι χαμερ
   συντηρήσεις συστηματων
   σου φάνε τα χρεη του ΙΡΑΚ κλπ

   οταν θα τα πληρώσεις ως φορολογουμενος αφου πολλοί "δεν καταλαβαίνουν" τι δεν παει καλά και δεν εχουν παραγγελίες/ομαλή φόρτιση του ΕΣ τα ΕΑΣ τα τελευταία πολλά χρόνια και τωρα προσπαθούν να δουλέψουν με τη ΑΤΚ και άλλες ξένες εταιρείες μπας και δουν χαίρι...

   Α και ένα ερώτημα? αυτά τα χρέη είναι προ PSI ή μετά? Εμπεριέχουν και τις αμοιβές Φορτσακη, KPMG και ΣΙΑ?

   όπως θα το καταλάβεις και στην περίπτωση του νερού όταν θα συμφέρει ντουζάκι με εμφιαλωμένο.

   Οσο για τις αδειες και τα προβλήματα στις ιδιοκτησίες θεωρείς ειλικρινά ότι αυτό ήταν/είναι το προβλημα?

   Ολοι jumbo τωρα (και το βραδάκι Μέγαρο).

   • Μακεδών avatar
    Μακεδών @ totten 05/07/2013 18:28:44

    Τα προιόντα των ΕΑΣ είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο.Οι ίδιοι οι πρόεδροι των ΕΑΣ τα λένε σε συνεντέυξεις και οι υπουργοί άμυνας!Ρίξε μια ματιά στην εκπομπή του Παπαχελά για τα ΕΑΣ ώστε να ενημερωθείς!
    Αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες!
    Τις συντηρήσεις κλπ τις αναλαμβάνουν τα ΠΕΒ με κλάσμα κόστους απο αυτό των ΕΑΣ!Μέχρι και τα ηλεκτροοπτικά συστήματα των αρμάτων επισκευάζουν!
    Λύσεις να ακούω και όχι αμπελοφιλοσοφίες!
    Ακούω λοιπόν λύσεις χωρίς φυσικά να γδάρουμε τους πολίτες για να σωθεί η δεύτερη ΕΡΤ (ΕΑΣ)!
    Επιβίωση των ΕΑΣ δεν παίζει!Όποιος πιστέυει το αντίθετο ας παρουσιάσει ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (οχι φυσικά του τύπου...τα αρπάζουμε από τους πολίτες και τα ρίχνουμε στην μαυρη τρυπα των ΕΑΣ)!

    • totten avatar
     totten @ Μακεδών 07/07/2013 10:54:24

     Οξυμωρο, ζήτηση προιόντων από αμερικάνικο στρατό και ακριβά προιόντα. Τους πιάσαμε κορόιδα? Τι λένε οι μπαζοδιοικήσεις στα συνέδρια και στον Παπαχελά? Μήπως τους ενοχλεί να παράγουμε και να εξάγουμε γενικά στην Ελλάδα.

     Οσο για μαύρες τρύπες (που κανείς ασφαλώς δεν τις θέλει) κοίτα πρώτα τα κόμματα , σκέψου ποιοί βάζουν διοικησεις στα ΕΑΣ και μετά το συγχωροχάρτι από βουλή σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις ΔΕΚΟ και τράπεζες. Η απάντηση στις μαύρες τρύπες λέγεται λογοδοσία και αυτή πρέπει να απαιτόύμε και όχι ατιμωρησία και κουκούλωμα (μέσω λουκέτου).

 48. Κολαϊτης Σπ avatar
  Κολαϊτης Σπ 05/07/2013 17:54:55

  Μπραβο και καλά τα λες σε ποιον απευθυνεσε όμως; ποιος θα κάνει αυτά που πιστευεις ; Διαβασε τις δηλωσεις του κ.Μιχελάκη που είχε κάνει όταν ήταν εκπροσωπος τύπου για το χαρισμα στο μεγαρο 100 εκατομ/ών

 49. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/07/2013 18:08:50

  Η αγορά νέων οπλικών συστημάτων από τη χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες είναι απλά αδύνατη. Η μόνη εναλλακτική είναι η εγχώρια παραγωγή. Συνεπώς χρειαζόμαστε έναν σχεδιασμό προμηθειών οπλικών συστημάτων. Με τι χρήματα όμως θα γίνει κάτι τέτοιο εφικτό; Ο μόνος τρόπος είναι η μετατροπή των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών σε βιομηχανίες διττού ρόλου με στροφή στην παραγωγή προϊόντων τόσο για τον πολιτικό όσο και για τον στρατιωτικό τομέα. Η συντήρηση με άλλα λόγια αυτών των βιομηχανιών πρέπει να απεξαρτηθεί από τις έτσι κι αλλιώς μειωμένες έως ανύπαρκτες κρατικές αμυντικές προμήθειες. Τομείς δραστηριοποίησης υπάρχουν και μάλιστα μερικοί με αυξημένο τοπικό ενδιαφέρον. Η αγροτική τεχνολογία, η παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών και φυσικά η ναυπήγηση εμπορικών σκαφών μπορεί να είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα στηρίξουν στους δύσκολους αυτούς καιρούς την αμυντική μας βιομηχανίας. Αν δεν απεμπλακούν οι βιομηχανίες μας από τις ανύπαρκτες κρατικές προμήθειες δεν θα είναι ποτέ βιώσιμες και θα στερηθούμε κρίσιμων υπηρεσιών από πολύ εξειδικευμένο και αναντικατάστατο προσωπικό.

 50. καπτεν avatar
  καπτεν 05/07/2013 18:39:29

  Χωρις να ειμαι εξπερ, τα οικονομικα για το Μεγαρο στα 22 χρονια λειτουργιας ειναι περιπου τα εξης: 120 εκ επιχορηγησεις απο το υπ. πολιτισμου, 220 εκ δανεια, 80 εκ απο χορηγιες ιδιωτων (μερικα με το "ζορι"), 10 εκ απο εισιτηρια. Συνολο μισο δις ευρω. Οσο για τα ΕΑΣ: Οσο η αυστριακη σταγιερ εκανε κουμαντο μεχρι το 1982 (ΕΛΒΟ), ηταν κερδοφορα. Μετα που ανελαβε το μανατζμεντ το πασοκ, δεν ειχε καμμία τυχη. ΕΑΒ: Η Λοκχηντ δε θα την αφηνε να μεγαλουργησει. Μετα ανελαβε το πασοκ και την εκανε Ο.Α. Αυτες οι εταιρειες για να επιβιωνουν και αναπτυσσονται χρειαζονται ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια διοικησης με πατριωτες μανατζερς. Η αμερικ. πρεσβεια οποια τριετια εκρινε σκοπιμο, εδινε στην ΕΑΒ φτερα (βοηθουσε να ερθουν αξιολογες παραγγελλιες-εργασιες). Τις περισσοτερες τριετιες εβαζε τρικλοποδιες. Γινοντουσαν περιεργα πραγματα με αναβολες- εξυγιανσεις, νεα στρατηγ. σχεδιασμους, απομακρυνσεις CEO κοκ. Ε.Β.Ο : Αντρο πρασινων σκανδαλων. Δες Βικεντιος Αρσενης, πωλησεις στο Ιρακ (η χαρα του καθε οπλοκατατσκευαστη), εκρηξη στη Μαλακασα για αποκρυψη. Μεγαρο και ΕΑΣ απαιτουν πανω απο ολα εντιμους πατριωτες μανατζερς που να μην υποκυπτουν σε πολιτικες, ψυχολογικές, φυσικες και επιχειρηματικες πιεσεις. 500 εκ τζιρος το Μεγαρο, ειναι δελεαρ. Τα οφσετ στα 20 δις δολλαρια των Παραγγελλιων του Ακη ηταν 1,5 δις δολ, το 40% θα περναγε απο ΕΑΣ! Δελεαρ για να "αξιοποιηθουν"(φαγωθουν).

 51. Ανήσυχο πνεύμα avatar
  Ανήσυχο πνεύμα 05/07/2013 22:08:28

  Δεν πουλάμε. Μην κουράζεσαι. κλείσε το δικό σου μαγαζί αν επιμένεις. Διά πάσαν νόσον πια.

  • Geros avatar
   Geros @ Ανήσυχο πνεύμα 07/07/2013 13:22:08

   Εσύ τώρα ανήσυχο βλήμα γιατί τσαντίστηκες? Είπα εγώ κάτι για πώληση και δεν το κατάλαβα ή απαντάς ότι σου καπνίσει?

 52. περιμπανού avatar
  περιμπανού 05/07/2013 22:46:47

  Αντί να πουληθεί το μέγαρο,
  μήπως θα ήταν προσοδοφότερο,
  να στείλουν το λογαριασμό στους καναλάρχες,
  για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τζάμπα από το 1990;

  ΠΟΥ θα βρούνε τα λεφτά; ....όπου βρίσκουν και λειτουργούν τα κανάλια με τούρκικα, μεσημεριανοτσοντάδικα, D movies και σκυλάδικα!
  ΠΩΣ;...όπως στέλνουν το χαράτσι και το ΦΑΠ... ταχυδρομικά!
  ΠΟΤΕ;...τώρα, που καταπατούν κι άλλες συχνότητες, ξοδεύουν για καινούρια τηλεσκουπίδια, διεκδικούν κι άλλα θαλασσοδάνεια!

  Αρκεί να υπάρχει θέληση και τα ΕΑΣ μπορούν να σωθούν.

  • 3-1=0.fe avatar
   3-1=0.fe @ περιμπανού 06/07/2013 00:10:25

   μα τι λες τωρα; να χτυπησουμε τα στηριγματα μας;!

 53. roadrunner avatar
  roadrunner 05/07/2013 23:00:09

  Μια και δεν έχω διαμορφωμένη άποψη για τα αμυντικά συστήματα,
  θα αρκεστώ να παραθέσω μια καλλιτεχνική προσέγγιση στο δίλημμα,
  από την αξέχαστη Ρίτα :-)
  https://www.youtube.com/watch?v=2D1rmI6tm6U

 54. K.Π. avatar
  K.Π. 05/07/2013 23:50:05

  Εξαιρετικά πολυτελείς οι δαπάνες για το Μέγαρο, τον πολιτισμό του οποίου απολαμβάνει επίσης ένας εξαιρετικά περιορισμένος (γεωγραφικά και ανθρωπογεωγραφικά) κύκλος προσώπων. Βρίσκω την ιδέα - πρόταση ιδιαίτερα
  ενδιαφέρουσα. Στο κάτω - κάτω ο πολιτισμός δεν καλλιεργείται με την προσφορά θεαμάτων , αλλά απο την καθημερινότητα, στην οποία όλοι μας έχουμε κάποιο βασικό ρόλο και αντίστοιχη ευθύνη.

 55. K.Π. avatar
  K.Π. 05/07/2013 23:58:00

  Eξαιρετικά πολυτελείς οι δαπάνες για το Μέγαρο, τον πολιτισμό του οποίου απολαμβάνει, επίσης εξαιρετικά, ένας περιορισμένος (γεωγραφικά και ανθρωπογεωγραφικά) κύκλος προσώπων. Βρίσκω την ιδέα - πρόταση ιδιάιτερα ενδιαφέρουσα. Στο κάτω - κάτω ο πολιτισμός δεν καλλιεργείται απο την προσφορά θεαμάτων, αλλά απο την καθημερινότητα, στην οποία όλοι μας έχουμε κάποιο ρόλο και αντίστοιχη ευθύνη.

 56. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 06/07/2013 10:32:19

  Αδελφέ Φαήλο συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Την επόμενη φορά σκέψου να βάλεις υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές στα πατρώα εδάφη στη Βοιωτία. Έχουμε λειψανδρία εκεί και θα είναι τιμή μας να μας εκπροσωπεί ένας πατριώτης πολιτικός σαν και σένα.

  Με την συλλογιστική του άρθρου σου συμφωνώ απόλυτα με μία μόνο επιφύλαξη. Ποιοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα χρήματα του Ελληνικού λαού; Αποτυχημένοι πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίων που ξημεροβραδιάζονται στα κομματικά γραφεία χωρίς καμία εμπειρία στη διοίκηση, που το μόνο μέλημα τους είναι να λύσουν το οικονομικό και σεξουαλικό τους πρόβλημα;

  Χρειάζονται λοιπόν επιτυχημένοι μάνατζερ να διοικήσουν όλες αυτές τις αποτυχημένες ΔΕΚΟ, και κάποτε θα πρέπει να δοκιμασθούν και απόστρατοι στρατηγοί για αυτές τις θέσεις. Ξέρουν να διοικούν, γνωρίζουν την βασικότερη αρχή της διοίκησης (προγραμματισμός-στοχοθέτηση απολογισμός, προγραμματισμός-στοχοθέτηση απολογισμός κοκ) και πιστεύω ότι σαν προσωπικότητες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα διαφάνειας και ηθικής. Ας πάρουμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, όπου το οικονομικό θαύμα της χώρας αυτής στην δεκαετία του 60 και 70 ακόμη και σήμερα οφείλεται στη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση των στρατηγών-μανατζερ.

 57. eksothen avatar
  eksothen 06/07/2013 10:44:26

  .....Ντον Τζοβαννι....

 58. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/07/2013 10:56:02

  O Φαήλος θέτει διαφορετικά θέματα σε ένα με τρόπο ¨σπάζουμε κόκκαλα¨.
  Πρέπει να σπάσουμε κόκκαλα, αν θέλουμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας τιμή.
  Ο τρόπος λειτουργίας του ΜΜ είναι αυτός τριτοκοσμικού κράτους.
  Επαρχιωτικός ελιτισμός. Μαζί και πηγή παιγνιδιών ημετέρων και διαπλοκής.
  Αυτό πρέπει να τελειώνει. Καμία δραστηριότητα δεν πρέπει να έχει έλλειμμα.
  Στα έσοδα μπορεί να υπολογιστεί και η θεσμοποιημένη ενίσχυση από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Οι κοινωφελείς οργανισμοί πρέπει να λειτουργούν με λογιστικα ανωνύμων εταιριών. Σε περίπτωση ελλειμμάτων κλείνουν.
  Η λογιστική πειθαρχία των κοινωφελών οργανισμών δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Ούτε αριστερά ούτε δεξιά ιδεολογία.
  Βέβαια, με την παρακμιακή μας νοοτροπία χώνουμε παντού ιδεολογήματα και φοβιστικές νευρώσεις για να καλύψουμε την ανικανότητά μας.

  Η ύπαρξη και η λειτουργία του ΜΜ όπως την ονερεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι απολύτως αναγκαία.
  Δυστυχώς, ο επαρχιωτισμός ξεφτύλισε και το ΜΜ. Αντικείμενο χλευασμού στα χείλη της Ρίτας Σακελλαρίου.

  Η σύνδεση με την Αμυντική βιομηχανία είναι άστοχη.
  Το μεγάλο φαγοπότι έγινε και γίνεται στην ΕΒΟ και την ΠΥΡΚΑΛ.

  Θέμα άρθρου και τίτλος:
  ¨Εξυγιάνετε την ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ για να στηρίξουμε τα ΕΑΣ¨

 59. eksothen avatar
  eksothen 06/07/2013 13:43:20

  Φιλε Θοδωρε, το μεγαρο μουσικης, δεν ειναι ο αποδιοπομπαιος τραγος της εξυγιανσης, και σιγουρα ειναι ενα πολιτισμικο θερμοκηπιο, βιτρινα, κεφαλαιο, ή τουλαχιστο μπορει να εξελιχθει προς αυτην την κατευθυνση.

  Η ουσια ομως στους καιρους που ζουμε ειναι αυτη.
  Κατι που το πληρωνει το δημοσιο και χρηματοδοτειται απο τα οφειλομενα, σε τοκους και χρεη, του Ελληνα φορολογουμενο, απ'το υστερημα του/μας μπορουμε λοιπον να σπαταλαμε τετοιο χρημα σε αυτο το money pit, το τρυπιο βαρελι;;
  Καλυτερα δεν ειναι να δωσουμε οποια λεφτα μπορουμε στα ΕΑΣ και ας χρεωθουμε για αυτο ως κοινωνια, διοτι εκει θα βρουμε κατι που θα αποδωσει, αυταρκεια και ανεξαρτησια (σε καποιο βαθμο περισσοτερο απο το σημερα), ερευνα και μετεξελιξη σε προϊον, χρηση, καλλιεργηση απο νεα ικανα Ελληνικα μυαλα και δημιουργικοτητα.... Δηλαδη τα οφελη εχουν πολλαπλασιαστικη φυση και παντοτε αυξανομενη...περιτρανο παραδειγμα οπως σωστα επεδειξε και ο κος Κρανιδιωτης, το Ισραηλ.
  Αυτο που, πιο λεπτομερως εξηγω τωρα ενω πριν απλα υπονοουσα με λογοπαιγνια και σαρκασμο στα προηγουμενα σχολια μου.
  Συμφωνω μαζι σου, για την φυση του μεγαρου μουσικης, αλλα βλεπεις οι καιροι μας επιβαλουν αλλη τακτικη κοινωνικης/Εθνικης επιβιωσης.

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ eksothen 06/07/2013 17:55:17

   Για το "κρυφό σχολειό" που ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο, δεν αναφέρεστε.. Αυτό ήταν τα όπλα μας και οι σφαίρες μας στην τουρκοκρατία. Η Ελλ. ψυχή είναι το μεγαλύτερο όπλο μας και αυτή τροφοδοτείται από τον τρισχιλιετή πολιτισμό μας. Μέσα στα οποιαδήποτε "Μέγαρα Μουσικής" θα είναι το ΠΥΡιτιδοποιείο-ΚΑΛυκοπείο μας! Καταλαβαίνετε?

   Τις γούνες και τα σκυλάκια τους τα έχω χεσμ... (Κι αυτά εμένα, βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς!) Ποιος θα νικήσει? Όλα τα Μέγαρα Μουσικής πρέπει να ΄ναι για τον κόσμο, για να μάθουν Ελλ. Ιστορία και Πολιτισμό. Και τότε να δείτε που θα πάνε οι σκ@#$πατρίκιοι και τα χαζοσκυλάκια τους που τους γλείφουν, που θα πάνε οι Χαζοαυγή και οι ψευτο-επαναστάτες του Κωλο-νακίου με τα λεφτά του μπαμπά.

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ eksothen 06/07/2013 18:26:45

   "Άνδρες πόλις και ού τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί"

   Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

   Πως θα φτιαχτούν αυτοί οι άνδρες, που επικαλείται ο Θουκυδίδης? Με Ελλ. Ιστορία, με το να "νιώσουν μέσα τους όλους τους προγόνους", που λέει ο Καζαντζάκης. Που θα γίνουν αυτά?

  • eksothen avatar
   eksothen @ eksothen 07/07/2013 01:16:43

   ο λογισμικο, εχει τα ορια του αρα σου απαντω απο την θηκη του δικου μου σχολιου.

   Εαν γινεται να τακτοποιηθει το μεγαρο μουσικης με απλες κινησεις, βλ. κρατικοποιησει/αποκρατικοποιησει
   ορθολογισμος και 'νοικοκυρεμα' στα εξοδα/εσοδα, χρεη χωρις να το κλείσουμε, καλως.

   Ναι. Σε αυτα που γραφεις δεν βρισκω τιποτα παραλογο, μονο το θεμιτο.
   Απλα αυτο που θελω να επισημανω ειναι, ας φτιαξουμε πρωτα τις ασπιδες μας και τις λογχες μας ας ακονισουμε τωρα τα σπαθια μας, ας γινουμε σημερα περισσοτερο Σπαρτιατες και λιγοτερο Αθηναιοι.
   Οι κλεφτες και οι αμαρτωλοι ηταν σχεδον αγραμματοι αλλα μορφωμενοι στον βαθμο που αρκουσε για την αφοσιωση τους για τον σκοπο τους.
   Η αφοσιωση και η αυτοθυσια των πρωτων ειναι που χρειαζομαστε και ΜΟΝΟ τοτε θα εχουμε χρονο και δυνατοτητα να αφοσιωθουμε ως Αθηναιοι στις σπουδες και στην καλλιστη/αριστη Παιδεια.

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ eksothen 07/07/2013 12:09:56

   Θα σας απαντήσω κι εγώ τοιουτοτρόπως λόγω περιορισμού του χώρου και... λακωνικώς, αφού το θέτετε Σπαρτιατικώ τω τρόπω:

   Πιστεύω προσεγγίζουν αρκετά οι θέσεις μας, συγκλίνουνε σε μεγάλο βαθμό. Μιλάτε πρακτικά και το δέχομαι, αφού φύση αλλά και επαγγελματική θέση έτσι λειτουργώ κι εγώ. Αλλά πρέπει να προσέξουμε μην πάνω στην πρεμούρα μας να ενεργήσουμε "πρακτικά", πληγώσουμε τον εαυτό μας!

 60. ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 07/07/2013 10:21:07

  κ.Κρανιδιώτη Καλημέρα, πολύ καλ.ά τά λέτε ,αλλά ποιά έρευνα νά μή σάς πώ %,μήν ξεχνάμε τίς προβληματικές επιχειρήσεις ,όπου οί διευθυντές έπαιρναν δύο εκατομύρια καί οί μελέτες βιωσιμότητας 500000 χιλιάδες καί δέν τίς εφάρμοζαν κάν ,τό τέλος τό ξέρετε .οί μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις π.χ πετζετάκης,μεταξας κ.α.πουλήθηκαν είτε ενα μέρος ,ειτε στό σύνολο τους στούς ξένους.Τέλος οί περισσότεροι όταν λένε επενδύσεις ,εννοούν νά αλλαξουμε τίς πλατείες νά δουλέψη λίγος κόσμος βραχυπρόθεσμα ,νά πάρουν τίς προμήθειες οί ατσίδες καί όλα καλά καί μή χειρότερα. Οί ατσίδες είναι τά κομματόσκυλα πού διορίζονται πρόεδροι,διευθύνοντες σύμβουλοι,διευθυντές κ.ο.κ.

 61. Αγροτης απο τα 18 avatar
  Αγροτης απο τα 18 07/07/2013 15:58:05

  Πιτσιρικας ειχα κατι κοπελιες οι οποιες εν συνεχεια ηρθαν αθηνα και δουλευουν τωρα εδω και χρονια ΕΑΒ.Φυσικα δεν της εχωσα εγω αλλα οι επομενοι..
  Αν δεν υπηρχαν τετοιες γελοιοτητες δεν θα ειχα προβλημα να προσυπογραψω το αρθρο Φαηλο.Λυπηρο το φαινομενο οπου και να κοιταξεις να βλεπεις τα ιδια.
  Ακομα και στην αμυντικη βιομηχανια....

 62. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/07/2013 18:10:45

  Θα συμφωνήσω κι εγώ!

 63. Nτινα avatar
  Nτινα 18/07/2013 16:36:52

  Και γιατι οχι το Μουσειο της Ακροπολης ή καποιο αλλο Μουσειο? Πολιτισμο παραγουν και τα Μουσεια και το Μεγαρο. Απο ελλειψη πολιτισμου πασχουμε, δυστυχως, ετσι κι αλλιως (να μην πω για μυαλο). Τα σύμβολά τους μας μαραναν.

 64. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/07/2013 18:24:21

  Το πρόβλημα είναι ότι τα 30 "ψωρο"εκατομμύρια θα δοθούν προίκα στην (από πολιτική επιλογή) διοίκηση των ΕΑΣ, που μάλλον έγινε με κριτήριο τις πολιτικές "υποχρεώσεις" του χρεωμένου με την ΕΑΣ πολιτικού και προεξωφλεί την ενθυλάκωσή τους ένθεν κακείθεν. Ουσιαστικά, έχουμε επιφυλάξεις κατά πόσον το Δημόσιο (το πολιτικό μας θέατρο) είναι σε θέση να ανορθώσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Και, φυσικά, την Ελλάδα....
  Τώρα, το να κλείσουμε το Μέγαρο για να "σώσουμε" την ΕΑΣ, μου θυμίζει το μήνυμα σφάλματος του παλαιολιθικού ΙΒΜ1620 στο ΕΜΠ του'70: "Does Not Compute"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.