Πολιτικός χυλός
14/11/2014 07:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικός χυλός

Επειδή διακυβεύονται πολλά, όπως η σωτηρία της χώρας ή η εδαφική της ακεραιότητα δεν μπορεί να αφήνουμε τις τύχες της Ελλάδας σε χέρια, ασχέτων και απίθανων τυχοδιωκτών.

Συνηθίζουμε να βρίζουμε τους πολιτικούς. Λαμόγια, άχρηστοι, τεμπέληδες, καλοπληρωμένοι, επαγγελματίες που τα τρώνε και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα που δυστυχώς ενώ αφορούν συγκεκριμένους τελικά χτυπάνε ακόμη και εκείνους που είναι σημαντικοί, σπουδαίοι, δουλευταράδες, τίμιοι πολιτικοί.

Όμως, από… αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχαν πολιτικοί, ήταν και είναι ένα επάγγελμα που βρίσκεται πάντα σε άνθιση. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, στη δημοκρατία το πάνω χέρι το έχει ο λαός που αποφασίζει, ψηφίζει, επιλέγει ή απορρίπτει.

Σε όλες τις χώρες που πέρασαν κρίση, έτσι και στην Ελλάδα ευδοκίμησαν και ευδοκιμούν πολλά… πολιτικά φρούτα. Αλλά και πολλά.. απολίτικα. Δηλαδή κάποιοι άσχετοι με την πολιτική, περαστικοί από τα έδρανα, χωρίς ουσιαστική προσφορά στον τόπο και χωρίς πολύ όρεξη για έργο. Είπαμε, περαστικοί που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τους θεσμούς, τους κανόνες της δημοκρατίας και τελικά δεν ξέρουν πώς να υπηρετήσουν τον πολίτη που τους επέλεξε. Αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι κι από τους τεμπέληδες επαγγελματίες πολιτικούς.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τείνει να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χυλός από διάφορους απίθανους νεοσωτήρες οι οποίοι.. είδαν φως και μπήκαν. Ενώ ετοιμάζονται να μας ξανασώσουν κι άλλοι τέτοιοι που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική. Πλασάρονται ως αδιάφθοροι και μπορεί κάποιοι να είναι. Όμως είναι και τόσο απίστευτα και εξοργιστικά άσχετοι που τελικά θα κάνουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα. Πάρτε για παράδειγμα τον Τσίπρα. Ουδεμιά σχέση με την πολιτική με μόνο του «παράσημο» το 15μελές και ορισμένες καταλήψεις πλασάρεται ως υποψήφιος πρωθυπουργός της μνημονιακής ή μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Δείτε τον άλλον υποψήφιο σωτήρα, τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ούτε τα βασικά της πολιτικής δεν γνωρίζει κι όμως, το παίζει μεγαλοπαράγοντας απλά και μόνο επειδή βάζει ένα σακίδιο και πετάει ορισμένες αντισυστημικές αρλούμπες.

Μέχρι και ο… Γκλέτσος έκανε κόμμα και βάζει… Τελεία στη λογική. Και να μας το θυμηθείτε. Θα πάρει 3% και πλέον στις εκλογές, θα βγάλει καμιά 10αριά βουλευτές και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή. Και τι να πούμε για τους Ψινάκηδες και τις Δούρου που πλασάρονται ως το καινούργιο και στο τέλος – τέλος είναι περισσότερο της συνομοταξίας των «ξεγάνωτων τενεκέδων»;

Εδώ μέχρι και τους Αγανακτισμένους μπαχαλάκηδες της πλατείας Συντάγματος τους βάλαμε στη Βουλή και τώρα διαλύουν τα πανεπιστήμια.

Θα πει κανείς: «Τι λες ρε μεγάλε. Με τους άλλους τους άχρηστους τους πολιτικούς που έχουμε γιατί να μην ψηφίσουμε κανέναν άγνωστο αλλά τίμιο;» Έτσι είναι πράγματι αρκεί αυτός ο τίμιος να ξέρει και τη δουλειά. Γιατί η πολιτική είναι επάγγελμα που κάποιος ξέρει να το κάνει καλά και κάποιος όχι. Κι επειδή διακυβεύονται πολλά, όπως η σωτηρία της χώρας ή η εδαφική της ακεραιότητα δεν μπορεί να αφήνουμε τις τύχες της Ελλάδας σε χέρια, ασχέτων και απίθανων τυχοδιωκτών. Στο χέρι μας είναι να επιλέγουμε πραγματικά άξιους και ταυτόχρονα τίμιους, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Και στο χέρι μας είναι να στέλνουμε στον αγύριστο εκείνους τους απίθανους, γραφικούς τύπους που θέλουν να μας σώσουν.

Αλλά φτάνει πια αυτός ο πολιτικός χυλός που σαπίζει τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kalis avatar
  kalis 14/11/2014 15:12:40

  Κύριοι, είναι όλα, γενικώς, "χυλός" (και όχι μόνο "πολιτικός χυλός"). Ξέρετε το ανέκδοτο που ο άλλος πέφτει από τον ουρανοξύστη και, όσο μετράει τα πατώματα που περνούν, λέει: "so far, so good!"; Ετσι είμαστε όλοι μας. Πέφτουμε απο τους ουρανοξύστες της πλαστής ευμάρειας... Οταν θα φτάσουμε στο έδαφος τότε σίγουρα θα είναι όλα και όλοι αληθινά "χυλός"

 2. ΑΜ Παπαιωαννου avatar
  ΑΜ Παπαιωαννου 14/11/2014 16:26:26

  Καλά τα λέτε αλλά πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση οτι πρέπει να κάνει άμεσα αυτά που έχει δεσμευτεί να κάνει. Ο χρόνος τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλευτεί τα πάντα...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΑΜ Παπαιωαννου 14/11/2014 17:48:08

   Ξυνουμε πατο γενικως απο προσωπα στην Ελλαδα.....κριμα.

 3. zame avatar
  zame 14/11/2014 23:36:13

  sorry & απο ποιά ακριβώς χέρια 'σχετικων' ..γλιστρήσαμε',πέσαμε & βρεθήκαμε στην σημερινή κατάσταση ?

 4. toxo avatar
  toxo 15/11/2014 11:36:29

  Αν η ονομαστική ψηφοφορία,που γίνεται στην Βουλή,γινότανε γενικά στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων,θα είχαμε αντιπροσώπους Χατζατζάρηδες;Δέχομαι ότι η μυστική ψηφοφορία έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα,από ότι η ονομαστική και φανερή,αλλά στη Βουλή με ένα ποσοστό βουλευτών,γίνεται ονομαστική και εξίσου έγκυρη με την κανονική ψηφοφορία .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.