Πολιτικός καύσωνας
23/04/2015 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικός καύσωνας

Με τους απίθανους που έχουμε μπλέξει ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος και όσες φήμες κι αν ακούγονται δύσκολα μπορείς να πιστέψεις οτιδήποτε. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες διακινείται μια φήμη ότι πάμε σε συμφωνία με τους δανειστές, όχι τώρα αλλά εκεί γύρω στις 11 Μαΐου και αμέσως μετά θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Κατ’ αρχάς η συμφωνία – γέφυρα που ζητούσε η κυβέρνηση, πάει, μας τέλειωσε επειδή άφησαν το χρόνο να περάσει με δημιουργική ασάφεια. Τώρα όλα «πακέτο». Μέτρα, επώδυνες μεταρρυθμίσεις και λεφτά για να μην χρεοκοπήσουμε. Από τη συνάντηση με τη Μέρκελ και το αυριανό Γιούρογκρουπ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε. Τυπική διαδικασία καθώς τα πάντα θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται ένα έκτακτο Γιούρογκρουπ ώστε να δοθεί τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα σχοινί και ισορροπεί. Από τη μια πλευρά βρίσκεται η λογική της ρήξης κι ό,τι γίνει. Σ’ εκείνη την πλευρά υπάρχουν κάποιοι απίστευτοι τύποι που περιμένουν τα ρούβλια μετά την… συμπάθεια των Ρώσων. Υπάρχουν και κάποιοι εκτός τόπου και χρόνου που ακόμη ελπίζουν σε μια.. μπολιβαριανή επανάσταση. Για παράδειγμα μάθαμε ότι κάποιος… Ήσυχος (όνομα είναι) που το παίζει αντικαταστάτης του μέγιστου Πάνου Καμμένου στο Άμυνας, συναντήθηκε με κυβερνητική αποστολή προερχόμενη από την Βενεζουέλα. Μάλιστα μαζί τους ήταν και η Ρόζα, κόρη του Τσάβες, κι αυτό προφανώς προσδίδει σοβαρότητα στην αποστολή. Συζήτησαν λέει για τη συνεργασία των δύο χωρών σε ενεργειακά και χρηματοπιστωτικά θέματα. Δηλαδή μάλλον θα φέρουμε πετρέλαιο από τη Νότια Αμερική αν χρεοκοπήσουμε και θα μας αγοράσουν και ομόλογα για να ξεφύγουμε από τον σφιχτό εναγκαλισμό των δανειστών. Το αντάλλαγμα που συμφωνήθηκε ήταν να τους δώσουμε… χαρτιά υγείας, γιατί όπως ξέρετε στη Βενεζουέλα έχουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς και… προφυλακτικά γιατί κοστίζουν 500-600 δολάρια τα 20 κομμάτια κι έτσι που πάνε θα κάνουν κι από ένα παιδί σε κάθε… σεξουαλική επαφή.

Η αστεία πλευρά της κυβέρνησης έρχεται να αναδείξει την άλλη πλευρά που λέει ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει, πρέπει να βρεθεί ο περιβόητος έντιμος συμβιβασμός και πρέπει να γίνει κάθε τι προκειμένου να μην υπάρξει ρήξη και χρεοκοπία. Εδώ κάπου στη μέση βρίσκεται ο Βαρουφάκης ο οποίος αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο πλευρών και έχει κάνει εκκρεμές και τον ευμετάβλητο και παντελώς άσχετο με τα οικονομικά Τσίπρα. Αν η χώρα πέσει προς την πλευρά της… Βενεζουέλας θα το δούμε σύντομα. Αν και η φήμη λέει ότι θα πέσει προς την πλευρά του έντιμου συμβιβασμού.

Αυτό θέλουν οι Ευρωπαίοι, αυτό οι Αμερικανικοί και αυτό και η μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Κανέναν δε συμφέρει η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, ούτε φυσικά ένας «εμφύλιος» που θα διαλύσει μια χώρα που βρίσκεται σε μια κρίσιμη γεωπολιτική θέση και αποτελεί άλλωστε «πύλη» για τους μετανάστες. Για σκεφτείτε μια χρεοκοπημένη χώρα που δεν θα έχει δομές ούτε για τους Έλληνες φτωχούς να πρέπει να υποδέχεται και εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς; Θα σφαζόμαστε στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί.

Όμως, ο έντιμος συμβιβασμός έχει ένα αδύνατο σημείο. Πρέπει να «σερβιριστεί» με κάποιο τρόπο τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους λαούς των χωρών που θα μας ξαναδανείσουν 20-30 δις ευρώ. Πρέπει να πάει η Μέρκελ και να πει στους Γερμανούς γιατί θα ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και το ίδιο θα κάνει ο Φινλανδός, ο Εσθονός, ο Γάλλος ή ο Ισπανός.

Ομοίως ο «αριστερός» Τσίπρας πρέπει να πείσει για την αναγκαιότητα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο προτού σκίσει το προηγούμενο. Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν με εύσχημο τρόπο. Να φανεί δηλαδή ότι προέκυψε μια συμφωνία μετά από σκληρό συμβιβασμό και στο παραπέντε μια χρεοκοπίας. Θα έρθει περιχαρής ο Τσίπρας, αφού θα πετάξει με τις κλωτσιές από την κυβέρνηση κάποιους καραγκιόζηδες, και θα πει στον ελληνικό λαό: «Έφτυσα αίμα, αλλά οι ξένοι υποχώρησαν. Θα πάρουμε μερικά μέτρα, αλλά αποτρέψαμε αφενός τη χρεοκοπία και αφετέρου τα χειρότερα». Αφήστε δε που τώρα στην Ευρώπη «βρέχει χρήμα» και με το που θα υπάρξει συμφωνία θα επωφεληθεί και η Ελλάδα.

Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε θύμα των προσδοκιών που καλλιέργησε, ο… έντιμος συμβιβασμός όπως θα ονομαστεί το νέο μνημόνιο, θα περάσει από την κρίση του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο συνταγματολόγος Χρυσόγονος επί δύο ημέρες λέει στα κανάλια ότι μπορεί να στηθούν κάλπες σε δύο εβδομάδες και μάλιστα μέσα στο Μάιο.

Τι να κάνει και ο λαός. Θα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, θα ψηφίσει υπέρ του ευρώ έστω και με μέτρα και η χώρα θα «σωθεί». Ασχέτως αν θα πρέπει να πάρει μέτρα πολύ σκληρότερα από αυτά που θα έπαιρνε πριν μερικούς μήνες.

Και τώρα, εκεί γύρω στον Ιούνιο ο Τσίπρας θα γίνει… Αντρέας Παπανδρέου και θα κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό για να επιβάλει την κυριαρχία του. Αλλά μην αποκλείσετε και τίποτε εκλογές με λίστα, αν και κομματάκι δύσκολο γιατί τότε θα αποδιαλυθεί η ήδη τσακισμένη αγορά και οικονομία.

Πολιτικός καύσωνας λοιπόν από πολύ νωρίς στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 24/04/2015 08:39:05

  "... ο Τσίπρας θα γίνει… Αντρέας Παπανδρέου και θα κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό για να επιβάλει την κυριαρχία του." Θα κάνει και κατά Ποτάμι μεριά καθότι καλοκαιράκι και ο βαθύς ίσκιος από τα πλατάνια που φύονται παραποτάμια είναι βάλσαμο στο καλοκαιρινό λιοπύρι!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/04/2015 09:58:23

  "Για σκεφτείτε μια χρεοκοπημένη χώρα που δεν θα έχει δομές ούτε για τους Έλληνες φτωχούς να πρέπει να υποδέχεται και εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς; Θα σφαζόμαστε στους δρόμους για ένα κομμάτι ψωμί." Κάποιοι τα σκέπτονται πολύ καλά αυτά. Όχι οι ψηφοφόροι των Τσιπροκαμμένων όμως. Ούτε τώρα στο χείλος του γκρεμού. Μιλάμε για ανοσία στη λογική.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/04/2015 10:43:12

  Ο Σύριζα είναι στο δρόμο της μετατροπής του σε νέο ΠΑΣΟΚ. Ζούμε απλά το πρώτο κεφάλαιο. το κεφάλαιο αυτό το έλυσε με διαγραφές στην ανάλογη περίοδο ο αγπαπανδρέου. ο σύριζα θα το λύσει με την απειλή της χρεοκοπίας. το θέμα είναι η κεντροδεξιά/φιλομεταρυθμιστική πτέρυγα της κοινωνίας να ενωθεί. Η Νέα Ελλάδα που οραματίστηκαν οι Α. Σαμαράς , Χ.Λαζαρίδης, κλπ είναι εδώ. Πρέπει να συνεχιστεί το άνοιγμα της κεντροδεξιάς παράταξης σε ανθρώπους παρόμοιας φύσεως όπως ο άγης βερούτης, καισάριος, άδωνης γεωργιάδης ακόμη και άτομα σαν τον εκκεντρικό πλην λογικότατο και εφυή Θάνο τζήμερο είναι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η παράταξη. Εάν η κεντροδεξιά παράταξη επιστρέψει πίσω στον έλεγχο των δελφίνων "game is over". Η ελλάδα δεν χρειάζεται δεξιό πασόκ. Μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί το βαθύ σκοτάδι του πασοκισμού που δίνει την τελευταία του μάχη επιβίωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.