Ποιο είναι το όραμα των κομμάτων για την Ελλάδα του σίγουρου τρίτου μνημονίου;
15/09/2015 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιο είναι το όραμα των κομμάτων για την Ελλάδα του σίγουρου τρίτου μνημονίου;

Πολύ φοβούμαστε ότι χάνεται κι άλλη μια ευκαιρία για εθνική πολιτική που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα

Και το ερώτημα που τίθεται ξανά μετά το ντιμπέιτ είναι ένα: Ποιο είναι το όραμα των κομμάτων για την Ελλάδα του σίγουρου τρίτου μνημονίου;

Όπως όλοι βλέπουμε αυτές οι εκλογές έχουν ένα χαρακτηριστικό. Ξέρουμε το μνημόνιο αλλά δεν ξέρουμε τον νικητή. Στις εκλογές του Ιανουαρίου γνωρίζαμε τον νικητή αλλά δεν ξέραμε για το μνημόνιο που μας περιμένει.

Ξέροντας λοιπόν ότι στις 21 Σεπτέμβρη ο χρόνος τρέχει αλύπητα, πόσο φωτιστήκαμε από τους φωτισμένους ηγέτες μας αλλά και τους άξιους δημοσιογράφους;

Κατά τη γνώμη μας ειπώθηκαν χθες αρκετές αλήθειες αλλά καμιά ουσία δεν εξάχθηκε. Ο ελληνικός λαός πάει στις εκλογές και δεν ξέρει την τύφλα του όχι γιατί τον περιμένει αλλά για το πώς θα μπορέσει να γλιτώσει τα χειρότερα.

Έχει δίκιο ο Μεϊμαράκης. Ο Τσίπρας είναι και αυτοφωράκιας αλλά και ωρομίσθιος. Τόσες φορές που έχουμε ακούσει ότι πολέμησε σκληρά 17 ώρες με τους κακούς δανειστές, ε, λοιπόν, ας του κόψουμε ένα επίδομα ωρομίσθιου να γλιτώσουμε από την γκρίνια του. Λες και δεν μετρά το αποτέλεσμα και πόσο καλή ή κακό είναι και μετρά ότι συζήτησε επί πολλές ώρες. Ξύπνα Αλέξη, δεν μας κάνεις χάρη που διαπραγματεύεσαι. Χάρη θα μας έκανες αν είχε φέρει έστω κι ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως, τα τσάκισες όλα Αλέξη…

Έχει δίκιο κι ο Τσίπρας που λέει ότι ο Μεϊμαράκης εκπροσωπεί το παλιό, όμως και ο ίδιος στο παλιό σύστημα ανήκει . Εκείνο που δεν μετρούν τα χρόνια αλλά οι γκάφες, τα επικοινωνιακά κόλπα, οι εξυπναδούλες και οι φαρμακερές ατάκες που είναι για το διαδίκτυο αλλά όχι για την ουσία, για την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει πλέον να καταλάβει ότι ο Τσίπρας έχει εκτεθεί όταν μιλά για αυτοδυναμίες και συμμαχίες με άλλους. Ας τον αφήσουμε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο. Όμως και η ΝΔ θα πρέπει να πάψει να παρακαλάει τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία. Τόσες φορές που το έχει πει ο Βαγγέλας μοιάζει με τον Γιάννη Βόγλη στην ταινία που έχει πάρει από πίσω την όμορφη τουρίστρια και της φωνάζει «στάσου μύγδαλα». Αφήστε λοιπόν κύριοι της ΝΔ, μην ασχολείστε άλλο. Θα εκτεθεί ο Αλέξης όταν θα κληθεί να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς ή να πάει σε νέες εκλογές. Και τότε θα είναι η πολιτική του καταδίκη, δυστυχώς μαζί και της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι τότε φτάνουν πια τα παρακάλια. Άλλωστε όταν ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του στις προοδευτικές πολιτικές και όλοι οι άλλοι είναι συντηρητικοί καταλαβαίνει κανείς ότι έχει περιχαρακωθεί και θα το πάει έτσι μέχρι τέλους. Η τέχνη της απάτης που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας είναι χαρακτηριστικό του γνώρισμα.

To χθεσινό ντιμπέιτ, πέραν της αίσθησης ότι υπήρξε διάλογος και δεν ήταν μια κωμωδία μονολόγων χωρίς ενδιαφέρον, ουσιαστικά δεν προσέφερε τίποτε. Ανέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του το πολιτικό σύστημα καθώς καλείται να εφαρμόσει ένα σκληρό μνημόνιο χωρίς συνεννοήσεις. Ο κόσμος χθες δεν έμαθε τι τον περιμένει αν και γνωρίζει ότι αυτό που θα έρθει θα είναι σκληρό. Δεν έμαθε αν υπάρχει διέξοδος, αν τα κόμματα έχουν επιλογές κι αν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Κανείς δεν νίκησε στη μάχη, όπως συνήθως γίνεται σε άλλες χώρες γιατί απλά εκεί υπάρχουν επιχειρήματα, λύσεις σε προβλήματα, αλήθειες που ακούγονται, πολιτικοί που ξεγυμνώνονται. Εδώ ακόμη ασχολούμαστε με το μουστάκι του Βαγγέλα, το ύψος του Αλέξη, αν το κούρεμα του τελευταίου ήταν καλό ή αν ο Μεϊμαράκης είναι πιο μάγκας από τον αντίπαλό του.

Λες και ζούμε ακόμη την παιδική φάση της δημοκρατίας και αργεί η ενηλικίωση.

Πέντε μέρες πριν από τις εκλογές οι αναποφάσιστοι μάλλον δεν πήραν την απόφασή τους όσο κι αν προσπάθησαν να την εξασφαλίσουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η μάχη για άλλη μια φορά δεν θα κριθεί στα προγράμματα, αλλά στο πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, δηλαδή στο θυμικό κι όχι στη λογική.

Μη μας φταίνε μετά οι πολιτικοί που επιλέξαμε, ο Λεβέντης, ο Μιχαλολιάκος ή ο Αλέξης. Δικά μας δημιουργήματα είναι, καθρέφτης της κοινωνίας και η Βουλή, μιας κοινωνίας που ψηφίζει στις κρισιμότατες εκλογές με το μαχαίρι στο στόμα κι όχι με τη γλώσσα βουτηγμένη στο μυαλό. Πολύ φοβούμαστε ότι χάνεται κι άλλη μια ευκαιρία για εθνική πολιτική που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βιεννεζος avatar
    Βιεννεζος 15/09/2015 14:18:27

    ...θα βλέπουμε την Ελλάδα με το κιάλι.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.