Ποιος ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας;
15/05/2015 15:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας;

Υπάρχουν άραγε περιθώρια για «σιωπηλούς» πολιτικούς που περιμένουν να επωφεληθούν μιας εθνικής τραγωδίας;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι... ιερός. Αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο αδρανής που ο εκάστοτε Πρόεδρος μοιάζει περισσότερο με τα... λείψανα της Αγίας Βαρβάρας παρά με κάποιον ενεργό πολίτη που έχει άποψη, λόγο, πυγμή και παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν.

Το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό, κανείς δεν το αμφισβητεί, έτσι και ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είχε τίποτε περισσότερα να κάνει παρά να το παίξει... Παυλόπουλος, δηλαδή «ακούνητος κι αμίλητος». Ξέρετε όπως τότε που ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στην Κανέλλη και ο νυν Πρόεδρος είχε μείνει άναυδος.

Έτσι λοιπόν εδώ και τρεις μήνες ο Παυλόπουλος είναι σχεδόν εξαφανισμένος. Κάτι εκδηλώσεις, κάτι κορδέλες έκοψε και έτερον ουδέν. Μοιάζει με τον Κώστα Καραμανλή της Ραφήνας που δε μιλάει, δεν κινείται, δεν παρεμβαίνει. Θα το έχουν οι... Καραμανλικοί αυτό μάλλον. Ή θα είναι πολύ θορυβώδεις ή θα είναι «ακούνητοι κι αμίλητοι».

Απ' ότι μαθαίνουμε η μόνη δραστηριότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, Πάκη για τους φίλους και στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επιλογή «δικών του» ανθρώπων στην κρατική μηχανή.

Ο Πρόεδρος κάνει προτάσεις για «εκλεκτούς» και «έμπιστους» και ο πρωθυπουργός εκτελεί. Γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτόν που όρισες ως «αχυράνθρωπο» της πρώτης φοράς αριστερά, ποιον θα εμπιστευτείς;

Όπως όλοι ξέρουμε η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ήταν αυτή που έφερε εκλογές και τη μετέπειτα διάλυση της χώρας που όλοι ζούμε. Επομένως, έστω και από καραμπόλα ο κ. Παυλόπουλος έχει μερίδιο ευθύνης για τα όσα επώδυνα θα συμβούν στην Ελλάδα. Άλλωστε, προκειμένου να ξεπληρώσει την τεράστια χάρη που του έκανε ο Τσίπρας (δεν είναι και λίγο να ανασταίνεις έναν ξεχασμένο πολιτικό) ο Πρόεδρος το μόνο που κάνει είναι να... σιωπά. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό; Άλλωστε, μάλλον ευχαριστημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι. Αποκαθίσταται το «κράτος των Παυλόπουλων» με τους χιλιάδες διορισμούς από το παράθυρο. Τους χιλιάδες συμβασιούχους που διορίστηκαν επί κυβερνήσεως Καραμανλή και τους οποίους πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

Ο Πρόεδρος λοιπόν και πρώην υπουργός της ΝΔ είναι κάτι σαν... ίνδαλμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Τσίπρας επιχειρεί να φτιάξει ένα κράτος με κομματικούς στρατούς και κολλητούς, όπως έγινε την περίοδο 2004-2009. Μια εποχή που αποτέλεσε την αρχή της διάλυσης της οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έκανε εγκλήματα το ΠΑΣΟΚ και η Σημιτική περίοδος ειδικά.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, λέει ο λαός, έτσι και ο Παυλόπουλος κύλησε και βρήκε το καπάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφει και «μουγκός» το παίζει στα όσα συμβαίνουν σε αντίθεση με τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου.

Λέτε να ακολουθεί συγκεκριμένη... Καραμανλική γραμμή; Αυτή δηλαδή της συμπάθειας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα; Αυτή τη έμμεσης «πριμοδότησης» σε μια καταστροφική κυβέρνηση; Διότι το να μη μιλάς, να μην εξεγείρεσαι όταν η χώρα πάει στα βράχια είναι τουλάχιστον κακό για την Ελλάδα για να μην πούμε τίποτε χειρότερο. Πότε θα αντιδράσουν δηλαδή; Όταν θα γυρίσουμε στη δραχμή αλλά οι «σύντροφοι» θα επιστρέψουν στα Εξάρχεια; Τι περιμένουν; Να γίνουν σωτήρες μιας κατεστραμμένης χώρας, βασιλιάδες μιας καμμένης γης;

Υπάρχουν άραγε περιθώρια για «σιωπηλούς» πολιτικούς που περιμένουν να επωφεληθούν μιας εθνικής τραγωδίας;

Βέβαια ο Παυλόπουλος και με κατεστραμμένη χώρα θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος, εξασφαλίστηκε για πέντε χρόνια κι ας πάει να ανάψει λαμπάδα στον Αλέξη. Ως εκ τούτου μην περιμένουμε να δούμε τον Πρόεδρο να εξοργίζεται. Το πολύ – πολύ να τον δούμε να παίζει καμιά πρέφα με τον σύντροφο Φλαμπουράρη...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 15/05/2015 16:05:17

  Εχει εξουσιες ο ΠτΔ;;; Ενα ακομα διχαστικο αρθρο για την βαση. . .

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Φωτεινή 15/05/2015 17:09:50

   Φωνή πάντως έχει.. Και εικόνισμα τον Καραμανλή ,τον γέρο, υποθέτω ακόμη.

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ ορεσείβιος 15/05/2015 18:26:45

    Eκτός αν δεν πιστεύει οτι ο Τσίπρας θα μας πάει στη δραχμή και ούτε θα καταστρέψει τη χώρα...

   • in medias res avatar
    in medias res @ ορεσείβιος 18/05/2015 13:18:10

    Μπα, το εικόνισμα το άλλαξε ... Τα τελευταία χρόνια έχει βάλει τον Μητσοτάκη, τον γέρο.

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 15/05/2015 18:41:18

  Μιλάμε για τον ίδιο Πακη; Τον "ευχαριστώ τους παρανομους"; Τον ηρωα της νύχτας των κρυστάλλων του 2008, που έδιωξε τους Έλληνες από το κέντρο; Τον "800.000 διορισμοι"; Ας μην μιλήσει καλύτερα.

  • Eva avatar
   Eva @ ΤΤ 17/05/2015 10:43:19

   Ξέχασες και το "Δεν ενοχλώ τον Χρυσαυγίτη οταν χαστουκίζει"

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/05/2015 20:35:20

  “Μοιραίοι, δειλοί και άβουλοι αντάμα”…

 4. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 15/05/2015 21:18:01

  Στηρίζει τον κρατισμό σε όλο του το μεγαλείο...Και να μην ξεχάσουμε και κανένα συμβασιούχο που έχει μείνει στην απέξω....Τα κορόιδα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ-ΦΠΑ 23% -χαράτσια σοβιετικού τύπου- φορολόγηση από το 0, ώστε να συντηρηθεί το σάπιο πελατειακό σύστημα. Α ρε ΤΡΟΙΚΑ που μας χρειάζεται....

 5. ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ 16/05/2015 20:44:44

  Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν τον ψήφισε για ΠτΔ. Κάτι περισσότερο ήξερε!

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 16/05/2015 23:16:17

  Το "δια ταύτα" είναι ότι η επιλογή Παυλόπουλου ήταν μια επιλογή με σχεδόν αποκλειστικό κριτήριο το τι θα βλάψει περισσότερο τον Σαμαρά. Άρα, και λίγες επιφυλάξεις να είχαμε για το αν ο Τσίπρας κινείται από βλακεία ή από δόλο, διαλύονται πλήρως: Δεν κινείται με σκοπό το δικό του καλό, αλλά το κακό του "αντιπάλου". Αυτοί που χρησιμοποιούν τον Τσίπρα ξέρουν ότι είναι αναλώσιμος, αλλά το θέμα τους είναι να ξεμπερδέψουν με τον Σαμαρά μέχρι να τους τελειώσει ο Τσίπρας. Και προφανώς αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα: Τι θα κάνουν με τον Σαμαρά όταν ο Τσίπρας θα πάρει πόδι και αυτοί δεν θα ελέγχουν την διάδοχη κατάσταση.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 17/05/2015 11:19:35

   Και αυτο αποδικνυει οτι ο σαμαρας για πρωτη φορα στη μεταπολιτευση τα εβαλε με τζακια . τα εβαλε με το dna της μεταπολιτευσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.