Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; !
04/04/2015 21:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; !

Το ερώτημα αυτό επανήλθε μετά τη φιέστα φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση της επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Το ερώτημα αυτό επανήλθε μετά τη φιέστα φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση της επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Προσπερνάμε το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε για ακόμα μια φορά να στρέψει την αντιπολίτευση εναντίον της, επειδή η πρόεδρος της βουλής την απέκλεισε. Εντάξει αυτό δεν είναι είδηση.

Υποτίθεται ότι κάνουν (ο ΣΥΡΙΖΑ; η Ζωή; η κυβέρνηση; Ένας θεός ξέρει) μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα της διαγραφής του χρέους, ή πιο σωστά ενός μέρους του χρέους, του επονείδιστου, του επαχθούς κοκ (αίτημα το οποίο παρεμπιπτόντως μετά τις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση το έχει κάνει γαργάρα) και πάει ο υπουργός Οικονομικών και τη στέλνει αδιάβαστη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και επιπλέον εκφράζει ευθέως και τη διαφωνία του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

Τι είπε ο Βαρουφάκης σ’ αυτή τη φιέστα-φιάσκο. Είπε πως το χρέος είναι νόμιμο και πως η αποτυχία του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από εξεταστικές επιτροπές για να μη γίνεται τίποτα! Και η πρόεδρος της βουλής για να το μαζέψει του λέει με σαρδόνιο χαμόγελο ότι εκλαμβάνει τις αποστροφές του λόγου του ως υπόμνηση πως η νομιμότητα του χρέους δεν συνιστά και ηθική υποχρέωση στην αποπληρωμή του. Τρέχα γύρευε.

Και από κάτω κάθονται και κοιτάνε αμίλητοι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και χειροκροτούν και τους δύο ομιλητές.

Τελικά ο Βαρουφάκης γιατί είπε για τη νομιμότητα του χρέους; Επειδή αυτό συνάδει προφανώς με τις συνεχείς δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα καταβάλλει τις δόσεις στους δανειστές; Αν ναι τότε προς τι επιτροπή αυτή της βουλής; Υποτίθεται ο Βαρουφάκης είναι ο κεντρικός διαπραγματευτής της κυβέρνησης με τους δανειστές μαζί με τον Τσίπρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν μίλησε σ’ αυτή την εκδήλωση. Αν έχουν εγκαταλείψει το αίτημα της διαγραφής του χρέους τότε τι νόημα έχουν όλα αυτά;

Εν τέλει το ερώτημα είναι ένα: Έχουν αποφασίσει επιτέλους στην κυβέρνηση τι πολιτική θα ακολουθήσουν στα κεντρικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ή ο καθένας βαράει το χαβά του για να κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σκληρής γραμμής και της ρήξης; Σε κάθε περίπτωση όμως μέχρι να αποφασίσουν ή μέχρι να το δείξουν ότι έχουν αποφασίσει πως θα κυβερνήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα που εμφανίζει είναι εικόνα όχι κυβέρνησης αλλά ρεμπέτ ασκέρ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.