Ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα Δήμα
11/12/2014 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα Δήμα

Γιατί άραγε; Γιατί ξαφνικά κάποια μεγαλοσυμφέροντα με προσβάσεις στα Media αποφάσισαν να «φάνε» κάποιον πριν ακόμη αποφασίσει η Βουλή γι' αυτόν;

Ούτε τρία 24ωρα δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της επιλογής του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου και κάποιοι ανοικτά και κρυφά έχουν αρχίσει να τον «ροκανίζουν». Γιατί άραγε; Γιατί ξαφνικά κάποια μεγαλοσυμφέροντα με προσβάσεις στα Media αποφάσισαν να «φάνε» κάποιον πριν ακόμη αποφασίσει η Βουλή γι' αυτόν;

Και ποιον θα ήθελαν στη θέση τους αυτά τα κέντρα που επιχειρούν να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς;

Ο κ. Δήμας απ' όλους χαρακτηρίζεται ικανός, καθαρός, πετυχημένος, μετριοπαθής και φυσικά ευρωπαϊστής. Άλλωστε, για Πρόεδρο τον επιλέγουμε με βασικό και κεντρικό καθήκον να είναι ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος. Γιατί λοιπόν δεν είναι ο Δήμας ικανός και είναι κάποιος ας πούμε... κεντροαριστερός; Αυτοί που προωθούν άλλες λύσεις ασφαλώς και ξέρουν περισσότερα.

Ωστόσο, είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό να διακινούνται σενάρια που φουντώνουν τις τελευταίες ώρες για τη διαδικασία μέχρι την 29η Δεκεμβρίου.

Το ένα σενάριο διακινείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες που εδώ και χρόνια διάκεινται φιλικά στον Φ. Κουβέλη. Το σενάριο αυτό λέει ότι θα παραιτηθεί ο Δήμας στην τρίτη ψηφοφορία και θα έρθει σωτήρας ο Κουβέλης να αναλάβει το «βάρος» της Προεδρίας για να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Το άλλο σενάριο λέει ότι θα υπάρξει συμφωνία Σαμαρά – Τσίπρα για εκλογή συναινετικού Προέδρου και μετά εκλογές σε λίγους μήνες.

Υπάρχει και το σενάριο της εκλογής Προέδρου κοινής αποδοχής, της διάλυσης της κυβέρνησης και του σχηματισμού νέας με φυγή Σαμαρά. Ό,τι δηλαδή έγινε το 2011 με τον Λ. Παπαδήμο.

Θα υπάρξουν κι άλλα, θα γίνουν κι άλλες ζυμώσεις, θα ακουστούς κι άλλα τερατώδη. Και είναι να απορεί κανείς πώς θεωρεί λύση μια έμμεση θεσμική εκτροπή, μια μεσοβέζικη πρόταση ή μια συμφωνία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για να σωθεί η χώρα.

Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, όμως, δεν είναι απίθανο και να συμβούν επειδή πολλές φορές τα παραπολιτικά κέντρα εξουσίας, οι νταβατζήδες του πολιτικού συστήματος που κινούνται στον άξονα Βόρεια – Νότια προάστια, πολλές φορές είναι πιο ισχυροί από τα κόμματα και κυρίως από την κοινωνία. Δυστυχώς αυτά τα παράκεντρα έχουν πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, έχουν μεγαλοδημοσιογράφους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά αλλά και βουλευτές να προωθούν τις δικές τους ιδέες ως «κινήσεις» για τη σωτηρία της πατρίδας.

Όμως, όλοι αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τα πάντα, να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, Προέδρους, κόμματα. Άλλωστε, έτσι δεν έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας;

Δεν ξέρουμε αν είναι καλή η κακή η επιλογή Δήμα, ας προτείνουν άλλοι ονόματα που πιστεύουν ότι είναι καλύτερα. Είναι όμως σίγουρα μια επιλογή που μπορεί να δώσει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει. Και που θα σώζει τα προσχήματα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωθεσμική παρέα του θέλει να θέσει σε ομηρία τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η μόνη λύση, η μόνη επιλογή για να μην καταρρεύσει η χώρα με πρόωρες κάλπες είναι να δώσουν την απάντησή τους οι βουλευτές. Να κλείσουν στόματα ψηφίζοντας για Πρόεδρο και μετά βλέπουμε που πάμε και τι θα κάνουμε με την τρόικα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τους ανεξάρτητους βουλευτές και για άλλους που βρίσκονται σε διαφορετικά κόμματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά που βλέπουν ότι έρχεται καταιγίδα. Ότι πλησιάζει ο Αρμαγεδδών που θα φέρει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν Δήμα αλλά που φοβούνται μήπως είναι δακτυλοδεικτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, αυτός ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει. Για πρώτη φορά αποκτά νόημα η ψήφος κατά συνείδηση. Συνείδηση για το που πάει αυτή η χώρα που έχει φτύσει αίμα.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, δεν πρέπει να ακούσει τις διάφορες Σειρήνες. Πρέπει να στηρίξει μέχρι τέλους τις επιλογές της γιατί σε άλλη περίπτωση θα εμφανίζεται να έπεται των εξελίξεων. Το μπαλάκι περνά στους βουλευτές που με την ψήφο τους δεν θα κρίνουν τον επόμενο Πρόεδρο. Αλλά θα κρίνουν τις αποφάσεις που θα επηρεάσουν όλους τους Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 11/12/2014 16:48:03

  Μέχρι τώρα ο Στ. Δήμας δεν έχει δείξει υποταγή σε διαπλεκόμενα. Ευνόητο είναι να μην τον θέλουν. Από την στιγμή πού διακηρύχθηκε ότι θα είναι υποψήφιος και στις 3 ψηφοφορίες, αυτό πρέπει να τηρηθή. Μην δούμε καμμία Ντόρα, κανέναν κυρ-Φώτη ή ακόμη και κανέναν τέως ...Πρωθυπουργό υποψήφιους ως συναινετικές λύσεις. Ο Στ. Δήμας είναι Πολιτικός με καθαρές Ιδεολογικές θέσεις, νομίζω πώς είναι οπαδός του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού (πού τον θυμήθηκα τώρα !!!) και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποψία ανομιών του. Σημασία έχει για τον Λαό να αναδεικνύωνται μη εκβιάσιμοι Πολιτικοί. Και ως τέτοιος ο Στ. Δήμας μπορεί να αποδειχθή πολύτιμος, αρκεί να μην ασκήση διακοσμητικά τά καθήκοντά του εάν εκλεγή.

 2. Hunter avatar
  Hunter 11/12/2014 17:07:08

  Τον υπονομεύουν αυτοί που θέλουν να δουν τη χώρα έρμαιο των συνδικάτων, των συντεχνιών, των μανδαρίνων του Δημοσίου και 5-6 εργολάβων/επιχειρηματιών... Αυτοί οι εργολάβοι που θέλουν να πιάσουν "πελάτη" το κράτος (είτε να συνεχίσουν να το έχουν), αυτοί που θέλουν να μείνουν οι ΔΕΚΟ κρατικές για να πληρώνονται τα συνδικάτα ώστε νυχθημερόν να "κόπτονται" για το δημόσιο χαρακτήρα των επιχειρήσεων, αυτοί που θέλουν να μείνουν τα επαγγέλματα "κλειστά" (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κτλ.), οι 550.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι που καταριούνται το Σαμαρά γιατί δεν "θεμελιώνουν" πλέον δικαίωμα με 40 ετών, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ/ΤΕΙ που κρατάνε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα 11 μήνες το χρόνο κλειστά αλλά κατά τα άλλα "κόπτονται" για την μόρφωση και τις σπουδές της νεολαίας, η ΟΛΜΕ που θέλει την κατάργηση των Θρησκευτικών και την αντικατάστασή τους με την "γκεϋολογία", οι γιατροί του ΕΣΥ που το πρωί στα νοσοκομεία κάνουν public relations για τα παράνομα απογευματινά ιατρεία τους κ.λ. κ.λ. Αυτοί υπονομεύουν την εκλογή προέδρου (όχι απαραίτητα του Δήγμα)...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Hunter 11/12/2014 20:26:18

   αυτοί που απαριθμείς, μαζί με τις οικογένειές τους, είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων!!!

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 11/12/2014 20:59:29

   «οι 550.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι» ανακηρύχτηκες πλειοδότης ! συγχαρητήρια ! η επόμενη προσφορά ήταν του ρεαλιστή που ανέβαζε τους υπεράρθμους Δ.Υ. στο ποσό των 400.000. Το τι κέρδισες ☻ καλλίτερα να μη στο πω διότι θα μου κόψουν το σχόλιο. «η ΟΛΜΕ που θέλει την κατάργηση των Θρησκευτικών και την αντικατάστασή τους με την "γκεϋολογία",» εδώ ξεπέρασες τον εαυτό σου ! υποκλίνομαι. Αλήθεια πως το σκέφτηκες αυτό ;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Γιάννης Κιαπέκος 11/12/2014 21:20:50

    Γκεϋολογια!! Υπαρχει τετοιο διδακτικο αντικειμενο;;;

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Γιάννης Κιαπέκος 11/12/2014 23:39:22

    Μαλλον προβοκαρεις. Εγω αναφερομαι παντα στον μη παραγωγικο δημοσιο υπαλληλο οπαδο του γρηγοροσημου. Και παντα λεω οτι υπαρχουν εξαιρεσεις. Δεν αναφερομαι σε νουμερο γιατι δεν γνωριζω.

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 12/12/2014 00:06:16

     Δέχομαι τον λόγο σου και σου ζητώ συγνώμη αν σε αδίκησα. Μάλλον σε έμπλεξα με τον ψυχραιμια.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Ρεαλιστης 12/12/2014 00:26:04

     Ρεαλιστή, αναφέρομαι εγώ σε νούμερα και σου λέω υπεύθυνα ότι το κράτος πληρώνει πάνω από 850.000 μισθούς ενώ δεν χρειάζεται πάνω από 300.000 υπαλλήλους βάσει των δομών, των υποδομών καθώς και του πληθυσμού της χώρας. Τα 2/3 των 850.000 (και άνω) δεν έχουν παραγωγικό αντικείμενο και πάρα πολλοί ούτε καν αντικείμενο. Είναι "διοικητικό προσωπικό"...

     • ante avatar
      ante @ Hunter 12/12/2014 00:37:22

      να εκπέμψουμε silver alert... 350 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι χάθηκαν σύμφωνα με τους υπολογισμούς σου...όλοι λένε ότι είναι 500 χιλιάδες, εσύ τους βγάζεις 850 χιλιάδες...δεν πειράζει κάποτε ο Καρατζαφέρης τους έβγαζε 1 εκ.

     • Σπαθάριος avatar
      Σπαθάριος @ Hunter 12/12/2014 09:36:53

      θα είχε ενδιαφερον να μας παραθέσεις τις πηγές και τους αλγορίθμους υπολογισμού των απαραίτητων υπαλλήλων. Επίσης και συγκριτικά με άλλες χώρες αναφέροντας αν οι Ευρωπαίοι υπολογίζουν και τους λεγόμενους ένστολους στους υπολογισμούς τους. Γιατί καμιά σοβαρή χώρα, που να έχει συνοριακά προβλήματα όπως η Ελλάδα, δεν εντάσει τις δυνάμεις που φροντίζουν την ασφάλειά της σε λογιστικές πρακτικές.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Γιάννης Κιαπέκος 12/12/2014 00:23:10

    Εσύ ξέρουμε πλέον, θέλεις να είναι όλα κρατικά... Είδες πόσο απέδωσε το σύστημα που υποστηρίζεις... Έπεσε το παραπέτασμα και γεμίσαν οι οίκοι ανοχής της Ευρώπης με δημοσίους υπαλλήλους και κρατικούς λειτουργούς από Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία και τους λοιπούς "παράδεισους"...

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 12/12/2014 10:42:07

     «Εσύ ξέρουμε πλέον, θέλεις να είναι όλα κρατικά...» Την τύφλα σου δεν ξέρεις αλλά εν πάση περιπτώσει. Εκείνο το οποίο με εξοργίζει είναι η άκρατη δημαγωγία που χρησιμοποιείς προκειμένου να "περάσεις" τις απόψεις σου. Αμολάς ένα πομπώδες «λέω υπεύθυνα ότι το κράτος πληρώνει πάνω από 850.000 μισθούς ενώ δεν χρειάζεται πάνω από 300.000 υπαλλήλους βάσει των δομών, των υποδομών καθώς και του πληθυσμού της χώρας.» και νομίζεις ότι καθάρισες. Μάθε λοιπόν γκεμπελίσκο ότι σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Δεκέμβριο του 2013 οι δημόσιοι υπάλληλοι -μόνιμοι και έκτακτοι- που απασχολούνται στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι 675.530. Τώρα που τους βρήκες εσύ τους 850.000 "κύριος οίδε" (ένας θεός το ξέρει ... για να μαθαίνεις). Εκτός αν υπονοείς ότι το 2014 ο Μητσοτάκης προσέλαβε 174.470 Δ.Υ. Αυτά ... σε παραδίδω στην χλεύη των αναγνωστών.

  • Ρουμελιώτης avatar
   Ρουμελιώτης @ Hunter 11/12/2014 22:01:58

   Είσαι ωραίος και τα λες πολύ σωστά....Μόνο που δεν έγραψες ότι όλοι οι πολιτικοί μας ανεξαρτήτου χρώματος και ιδεολογίας ΜΟΝΟ για αυτούς ενδιαφέρονται και για κανέναν άλλον....Επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς δεν μπορείτε να καταλάβετε τη....νέκρα και ψυχρολουσία έχει πέσει στην αγορά χρονιάρες μέρες μετά τα πολιτικά γεγονότα περί προέδρου. Και επειδή η οικονομία και η αγορά είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κατά βάση, δυστυχώς το ανεκδιήγητο και σάπιο πολιτικό μας σύστημα το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι πώς θα σώσουν τη καρέκλα, τον εαυτό τους και τούς πελάτες τους.

  • NESTORAS avatar
   NESTORAS @ Hunter 11/12/2014 22:19:06

   Έστω και καθ' υπερβολή ας πούμε ότι υπάρχει μια πλευρά αλήθειας στην ανάλυση. Το κύριο είναι όμως ότι το παιχνίδι άρχισε να χάνεται ή να φαίνεται ότι χάνεται από τη στιγμή που: 1) Ποτέ δεν έγιναν πραγματικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα το δημόσιο να χειροτερεύσει 2) Το βόλεμα ημετέρων και βουλευτών συνεχίζεται αδιάκοπα 3) Η φορομπηχτική πολιτική ξεπέρασε τα όρια της 4) Υπερβολική αισιοδοξία για την έξοδο από το Μνημόνιο 5) Καμία στρατηγική για ανάπτυξη, οικτρή αποτυχία ΤΑΙΠΕΔ κλπ

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Hunter 11/12/2014 22:20:37

   Ακριβως!!!!! Τα ΜΜΕ τα σηκωσαν απο το χρηματιστηριο , καταχρεωσαν τις τραπεζες και τωρα περιμενουν το μπαχαλο της πληθωριστικης δραχμης , της αρνησης πληρωμων κλπ για να σωσουν αυτα που εχουν (και ειναι πολλα) και να μη πληρωσουν αυτα που χρωστουν. Ειδικοι αυτοι που πανε και καλα ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΟΡΑ και νομιζουν οτι ειναι REALιστες. Ακολουθουν βεβαια ολοι οι αλλοι που παρουσιαζονται σαν ανεξαρτητοι δημοσιογραφοι. Π.χ η Κα Μακρη στον REAL. Αληθεια νομιζει οτι ξεχασαμε τα παραθυρα και την υποστηριξη προκλογικα στο ΠΑΣΟΚ του λεφτα υπαρχουν? Ξεχναμε τον Καναλαρχη που ειναι υποδικος για τα δανεια που ελαβε απο τις τραπεζες ? Ξεχναμε Ελληνοφρενεις εκπομπες που προτρεπουν τον κοσμο να επαναστατησει ? Ολοι αυτοι ειναι εναντιον μιας πολιτικης σταθεροτητας που ισως προκυψει απο την εκλογη του Προεδρου. Εναντιον φυσικα ειναι και οι ψεκασμενοι και ολα τα κομματα που φαινεται οτι δεν εισερχονται στην βουλη. Εναντιον ειναι και ολα τα λαμογια που φοβουνται μη τους ανακαλυψουν οσο αρχιζει σιγα σιγα η οργανωση στο κρατος

  • gatopardos avatar
   gatopardos @ Hunter 12/12/2014 02:34:35

   «οι 550.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι»!!! φίλτατε αν δεν το ξέρεις με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Διοκ. Μεταρ. όλοι οι δημ Υπάλλ. μαζι με στρατό, σώματα ασφαλείας, δικαστικούς, καθηγητες πανεπιστ. γιατρούς ΕΣΥ, ιερείς, δημάρχους κλπ μισθοδοτούμενους από το δημόσιο είναι 650.000 (δες το στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου) 650000-550000 = 100.000 δηλ πρέπει να απολυθούν όχι μόνον ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι αλλά και στρατιωτικοί, σωματ. ασφαλείας δικαστικοί κλπ είπαμε το χιούμορ να έχει και κάποια όρια για να μπορεί τουλάχιστον να εκλαμβάνεται ως χιούμορ!!

   • George N avatar
    George N @ gatopardos 12/12/2014 12:18:04

    Μάλλον εννοεί και τους ΔΕΚΟ, επιχειρήσεις που ελέγχει το δημόσιο κτλ. Το αστείο είναι ότι τυπικά σήμερα είναι πολλοί περισσότεροι από τους 200Κ όταν είχε έρθει η Τρόικα. Τώρα είναι και οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους και οι επιχειρήσεις που ουσιαστικά ελέγχουν. Η τρόικα μετέτρεψε την Ελλάδα σε σοβιέτ :-)

 3. Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ avatar
  Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ 11/12/2014 23:56:15

  Εγω κυριοι εχω μια απορια και θελω να μου την λυσετε αφου κατα 95% οι βουλευτες της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξ. Ελληνων δεν προκειται να ξαναβγουν και χανουν 24 μηνες βουλευτικης εργασιας τι αλτρουισμος ειναι αυτος και δεν ψηφιζουν Προεδρο Δημοκρατιας

  • GregA avatar
   GregA @ Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ 12/12/2014 01:22:18

   Απλά η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει με το σύριζα και οι ΑΝΕΛ μπάινουν στη βουλή.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ 12/12/2014 01:49:12

   Πρωτα η ψυχη και μετα το χουι.Αυτοι νομιζουν οτι θα ξαναβγουν.

   • GregA avatar
    GregA @ Ρεαλιστης 12/12/2014 12:42:16

    Οι σκέψεις του ρεαλιστή πρέπει να διακατέχονται από ρεαλισμό και όχι από ονειρώξεις.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ GregA 12/12/2014 17:59:22

     Θα δειξει...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ 12/12/2014 05:43:29

   Υπάρχει και κάποια άλλη έννοια και λέγεται αξιοπρέπεια αν δεν την έχεις ακούσει!

  • Ο μικρός Νικόλας avatar
   Ο μικρός Νικόλας @ Σαμουηλ ΤΩΒΙΛ 12/12/2014 09:33:19

   Η ...ελπίδα (τους) πεθαίνει τελευταία

 4. Τί να λέμε avatar
  Τί να λέμε 12/12/2014 07:17:06

  Αγαπητοί, η τιμή του πετρελαίου έπεσε κι άλλο...είναι κάτω από τα $60. Δηλαδή αυτή τη βδομάδα θα έχει σημειωθεί μία πτώση άνω του 40% σε σχέση με πριν από δύο μήνες. παρόλ' αυτά η τιμή στα πρατήρια έπεσε μόνο κατά 13%...το υπόλοιπο 27% το έφαγε η μαρμάγκα...και οι Έλληνες κρυώνουν...και τα τρόφιμα τα οποία στηρίζονται στην ενέργεια (πχ. ψωμί) παραμένουν στην ίδια τιμή... Κατά τα άλλα η ντόπια Ολιγαρχική ελίτ προσπαθεί να μας πείσει πως εχθροί μας είναι: η Τρόϊκα, το Μνημόνιο, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι...

  • Τί να λέμε avatar
   Τί να λέμε @ Τί να λέμε 12/12/2014 07:35:07

   Ξέχασα το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ και ζητάω συγνώμη: Η τιμή των τροφίμων τα οποία στηρίζονται κατά μεγάλο ποσοστό στην τιμή της ενέργειας (πχ. ψωμί) παραμένουν στην ίδια τιμή εδώ και δύο μήνες! Δηλαδή η πτώση της τιμής της ενέργειας κατά 40% ΔΕΝ επηρέασε την τιμή των τροφίμων! (φυσικά, και ένα σεντ να τσιμπούσε το πετρέλαιο, η τιμή του ψωμιού θα αυξανόταν την επόμενη μέρα κατά 1 ευρώπουλο!) Ωραίος (Ελληνικός) φιλελευθερισμός ρε μάγκες! Κάτι τέτοια είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα... Κατά τα άλλα κόπτονται ορισμένοι για πράσινη ενέργεια, για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, και άλλες μάρες κουκουνάρες. Με την κρίση ΟΛΟΙ θα γνωριστούμε καλύτερα... Ήγγικεν η ώρα...

   • Χ.Β avatar
    Χ.Β @ Τί να λέμε 12/12/2014 10:41:13

    Μπορεί να έχει μειωθεί η τιμή του πετρελαιου- αλλά που είδες να έχει μειωθεί η "ενέργεια" οπως το εννοείς? δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα κλπ? Η που έχουν μειωθεί οι φόρη/ τέλη/ χαράτσια κλπ? από τη μία θέλουμε "εσωτερική υποτίμηση"- sic.......αλλά πό την άλλη αυξάνουμε όλα τα έμμεσα κόστη στην παραγωγή και μειώνουμε ΜΟΝΟ μισθούς. αυτά για να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας- όσο νδ και να είμαστε

 5. in medias res avatar
  in medias res 12/12/2014 11:06:01

  "Δυστυχώς, δεν φαίνεται εφικτός ο στόχος των 180 βουλευτών". Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, η μοναδική ελπίδα είναι να πεισθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να κάνει μια τέτοιου είδους δήλωση.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ in medias res 12/12/2014 11:56:05

   Καλό!

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/12/2014 11:44:41

  Τα media, δεν είναι ικανά να ''φάνε'' πια κανέναν. Η αξιοπιστία τους στη συνείδηση του Ελληνικού λαού είναι διάτρητη κι απλώς αλλάζουνε ''στρατόπεδα'' προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το παντεσπάνι τους. Ακριβώς όπως κάνουν και κάποιοι ...ανιδιοτελείς βουλευτές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.