Ποιοι δεν θέλουν να ανασάνει η Ελλάδα
18/12/2014 16:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι δεν θέλουν να ανασάνει η Ελλάδα

Εκνευρισμό και μεγάλη ενόχληση προκαλεί στο πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας η παρασκηνιακή κινητικότητα διαφόρων παραγόντων της ΝΔ οι οποίοι συζητούν «περίεργα» σενάρια που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Εκνευρισμό και μεγάλη ενόχληση προκαλεί στο πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας η παρασκηνιακή κινητικότητα διαφόρων παραγόντων της ΝΔ οι οποίοι συζητούν «περίεργα» σενάρια που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ένα από αυτά τα σενάρια είναι η συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία εκ των πραγμάτων έχει ως στόχο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αρχίζουν ορισμένα στελέχη της ΝΔ να υπονομεύουν, προσφέροντας κάκιστη υπηρεσία, όχι μόνο στην παράταξη, αλλά και στη χώρα.

Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό τη θεωρία ότι υπάρχουν κέντρα, εντός και εκτός της Ελλάδας, που υπονομεύουν την κυβέρνηση και γι’ αυτό και στέλνονται μηνύματα για «καθαρές λύσεις» και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός εν τέλει τι θέλει, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εντύπωση προκαλεί η κινητικότητα της οικογένειας Μητσοτάκη και κυρίως η αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο να θέσουν κάποιοι το εθνικό συμφέρον, υπεράνω των κομματικών και των προσωπικών συμφερόντων. Ποιον εννοεί; Πολλοί βλέπουν πίσω από την κινητικότητα των μητσοτάκηδων, την επιθυμία τους να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στον Σαμαρά και να επαναληφθεί το σκηνικό του Νοεμβρίου του 2011, όταν και συγκροτήθηκε κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Αυτά τα σενάρια ενισχύονται και κυκλοφορούν και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμπλέουν με παράγοντες της ΝΔ. Αρκεί κανείς να δει τα ονόματα που πρωταγωνιστούν σήμερα και τα συγκρίνει με αυτά του 2011. Θα διαπιστώσει πολλές ομοιότητες.

Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να μη γίνει ο ίδιος μέρος των «παιχνιδιών» που, όπως λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, «παίζουν» διάφοροι παράγοντες της Κεντροδεξιάς με βάση την προσωπική τους ατζέντα. Η οργή περισσεύει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον από τα διάφορα σενάρια που διακινούνται από συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα των Αθηνών σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση από τη Βουλή, υπό την τρέχουσα σύνθεσή της.

«Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας» ήταν η πρώτη αντίδραση στο Μέγαρο Μαξίμου και διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σαμαράς δεν θα γίνει Ιφιγένεια και ότι είναι σκληρός παίκτης, αν και έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ και από τα παιχνιδάκια στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Σαμαράς δεν θα γίνει Παπανδρέου, όπως φαντάζονται ορισμένοι» λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και θεωρούν αστεία τα σενάρια περί επανάληψης του «πειράματος Παπαδήμου», ενώ παρατηρούν με προσοχή τις δηλώσεις ορισμένων παραγόντων της ΝΔ, οι οποίοι με τις υπόγειες επαφές και συζητήσεις τους δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης τάσης.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπάρχουν αρκετοί που επισημαίνουν ότι τα σενάρια αυτά αποπροσανατολίζουν την κυβέρνηση και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως υπάρχουν και στελέχη του «καραμανλικού» συστήματος που κινούνται σε άλλη τροχιά από αυτήν του Μεγάρου Μαξίμου και επικρίνονται πως έχουν ανοικτή γραμμή με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/12/2014 17:38:21

  Αν στελέχη του Καραμανλικού συστήματος κινούνται σε αντίθετη τροχιά απ'αυτήν του Μεγ.Μαξίμου,γιατί τότε ο Καραμανλής στηρίζει την επιλογή Δήμα; Θα μπορούσε να απέχει τελείως. Δε νομίζω πάντως οι ξένοι να στηρίξουν κυβέρνηση ειδικού σκοπού με Πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου,άλλωστε από πολύ νωρίς έχουν στηρίξει τον Σαμαρά. Τώρα τί θα πετύχουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ,θα δείξει...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Κυθήριος 18/12/2014 17:57:05

   Ο Δήμας είναι γέννημα-θρέμμα καραμανλικός, δεν θα μπορούσαν να μην τον στηρίζουν. Αλλά μπροστά στον "υπέρτερο στόχο" της παλινόρθωσης, μήπως στο τέλος κομμάτια να γίνει κι ο Δήμας...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Διογένης 18/12/2014 18:13:07

    Και χωρίς να έχει ανοίξει το στόμα του,ούτε για μισή δήλωση...

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Διογένης 18/12/2014 19:46:43

    Το πολιτικό σου αισθητήριο, σε έχει προδώσει κατ' επανάληψη. Δεν μένεις καλύτερα σε θέματα που κατέχεις;!

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 18/12/2014 20:30:12

  Μα όταν λέμε συναίνεση εννοούμε να δουν οι βουλευτές (όσοι διαθέτουν την υπευθυνότητα και την φιλοπατρία) το θέμα της εκλογής ΠτΔ στην πραγματική του διάσταση, που είναι η αξιολόγηση του προτεινόμενου υποψηφίου με τα προβλεπόμενα κριτήρια. Και όχι μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των Τσιπρα-Καμένου, δηλαδή ως ευκαιρία ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης Σαμαρά, που εκλέχθηκε για τετραετία. Αυτή η φυσιολογική και αυτονόητη συμπεριφορά που περιμένουμε από τους βουλευτές, δηλαδή, να ευθυγραμμιστούν με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα έχει παραδόξως καταλήξει να θεωρείται υπέρβαση και συναίνεση. Κύριος υπεύθυνος για τούτο είναι η αντιπολίτευση.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 18/12/2014 20:38:31

  Και φυσικά αν δεν προκύψει ΠτΔ εκλογές !

 4. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 18/12/2014 20:50:17

  Αγαπητό Antinews Όσα από τα δευτεροκλασάτα ή τριτοκλασάτα "στελέχη" την ΝΔ επιδιώκουν να εκμεταλευθούν το όνομα Κ Καραμανλής, πιστεύω χωρίς την έγκρισή του, ποντάροντας στην ανοχή του, εκτός από τον εαυτό τους κάνουν περισσότερο κακό στην ΝΔ. Η αποδυνάμωση του κόματος που επιδιώκουν, ποντάροντας σε έναν άλλον (ή άλλη) "ηγέτη", στέλνει το κόμα και τον "ηγέτη" να κάνει παρέα τον Β. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ και τον Φ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είμαστε Σαμαρικοί, όπως πριν είμασταν Καραμανλικοί και ποιό πριν είμασταν Εβερτικοί, Αβερωφικοί κοκ, πιστοί στον εκάστοτε αρχηγό και την παράταξη.

 5. Ντάμα Σπαθί avatar
  Ντάμα Σπαθί 18/12/2014 20:53:53

  Ό,τι καταστροφικότερο υπήρξε μετά τη λαίλαπα Σημίτη, ήταν η κυβέρνηση Παπαδήμου. Ας μην ονειρεύονται λοιπόν επανάληψη, γιατί το δις εξαμαρτείν...

 6. Γεώργιος Λιάκος avatar
  Γεώργιος Λιάκος 19/12/2014 10:39:35

  Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Οι πάντες κατανοούν πλέον ότι υπάρχουν οι "σκοτεινές δυνάμεις" και ισχυρότατα οικονομικά κέντρα που ΔΕΝ θέλουν να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας.
  Δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού-τρομοκρατίας και απίστευτης λάσπης σε βάρος των βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν πρόεδρο.
  Με μια ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ , αυτοί που συμμετέχουν και διαμορφώνουν αυτό το σκηνικό είναι πρόσωπα(δημοσιογράφοι,καλλιτέχνες,οικονομολόγοι,επικοινωνιολόγοι, που έχουν άμεση σχέση με τον "υπερατλαντικό φίλο μας" και ντόπιους μοχλούς πίεσης τους ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
  Μέσα σε αυτό το σκηνικό εντάσσονται δηλώσεις-εκτιμήσεις ανθρώπων όπως
  ΠΧ : Λαζόπουλος: "Η αμφίπολη δεν είναι τίποτα σημαντικό". Κραουνάκης:"Οι Έλληνες πάνω απτην Λαμια δεν μιλούσαν ελληνικά" Βαρουφάκης: πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ και διαμορφωτής της κοινής γνώμης υπέρ της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
  Ο Κύριος Λαζόπουλος ισχυρίζεται οτι γνωρίζει βίντεο που καταγράφει τον χρηματισμό Χαϊκάλη προκειμένου να μην ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στην ερώτηση δημοσιογράφου, εάν κράτησε αντίγραφο του βίντεο, απαντάει "όχι"
  (Κύριοι όλοι γνωρίζουν τον νομισματικό πόλεμο που εξελίσσεται σε παγκόσμια κλίμακα, σήμερα είναι ορατά το τι συμβαίνει στο νόμισμα της Ρωσίας(ρούβλι) υπάρχει ακύρηχτος και υπόγειος αντίστοιχος πόλεμος και κατά του ευρώ(€) .
  Τώρα νομίζω οτι όλοι κατανοούν μέσα σε ποια προσπάθεια εντάσσονται οι πολιτικές όλων(Ο Λαός λέει την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβιθεί ο νοικοκύρης")

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.